Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Λοβοτομή

Εεε… - Ωωω…
Πάρτε πίσω μόνο το τριάντα τα εκατό
ΟΥΣΤ!

Ο σύριζα θα μπορούσε επίσης να πει ότι θα καταργηθεί μόνο το 36%, σε ευθεία αναλογία δηλ με το ποσοστό του. Και πως η οριστική κατάργησή του, σύμφωνα και με το πρόγραμμα της θεσσαλονίκης (που αν και των εκατό πρώτων ημερών, τελικά ήταν μαξιμαλιστικό και χρειάζεται ένα ενδιάμεσο, μεταβατικό διάστημα για την υλοποίησή του) θα έρθει όταν εξασφαλίσει ο σύριζα όχι απλή αυτοδυναμία, αλλά το 100% των ψήφων και της λαϊκής υποστήριξης –αν είχαμε αναθεωρητές παλιάς κοπής, θα γράφαμε ποσοστά τσαουσέσκου για σπάσιμο, αλλά δεν είναι τέτοιοι. Με άλλα λόγια όσες μονάδες πάρει, τόσο θα ‘ναι και το ποσοστό του μνημονίου που φεύγει που μένει, που το καταγγέλλουμε και σκίζεται μαζί με τα καλτσόν μας.

Θα μπορούσε επίσης, αφού παίζει με τη νοημοσύνη μας για τα ποσοστά τοξικότητας του μνημονίου, να μας πει ευθέως πως οι μισοί από εμάς είμαστε τελείως βλάκες, και να βγει να πανηγυρίζει ο κόσμος γιατί οι άλλοι μισοί δεν είναι (τελείως). Η μαζική λοβοτομή των διάφορων μικρομεσαίων αυτόν τον καιρό, ξεπερνά και τη σεναριογραφική φαντασία του δημιουργού τους. Για εμάς η διαπραγμάτευση είναι ένα παιχνίδι γιατί είμαστε παιδιά του γιάννη δαλιανίδη.

Αφού ρε φίλε είπε καθαρά πως το 70% του μνημονίου δεν είναι τοξικό και το αποδεχόμαστε.
-Ναι αλλά είδες το χέρι στην τσέπη; Την πουκαμισιά; Την αρχοντιά και την άνεση στη γλώσσα του σώματος; (Αυτή που κόκαλα δεν έχει και τα νεύρα μας τσακίζει).
-Μα αν είναι τοξικό (το «το» με άλφα) ένα μέρος, δεν μπορεί να διαφέρει το σύνολο.
-Άντε ρε, πουθενάδες κουκουέδες, μια ζωή στο 5%, θα εξαφανιστείτε, τελειώσατε, δεν χειροκροτήσατε και τις προγραμματικές δηλώσεις, ντροπή-ντροπή…

Από μια άποψη σφε αναγνώστη, δεν είναι ωραία που ζούμε το δικό μας 81’ εμείς που δεν το ‘χαμε προλάβει; Φαντάσου δηλ να μην είχαμε ζήσει σε αυτή την χώρα τη λαίλαπα της αλλαγής και να μην υπήρχε η αντίστοιχη ιστορική πείρα της πασοκιάς; Πόσο πιο μαζικό (πόσο πια;) θα ήταν το ρεύμα της λοβοτομημένης σκέψης που συνάντησε την ελπίδα και την κατάπιε αμάσητη σα λωτό;

Και δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει σφε αναγνώστη –και σε ποια χώρα ζεις αν δεν το ‘χεις πάρει χαμπάρι- αλλά ο μουρούτης κι η ομάδα αλήθειας του ωχριούν μπροστά στο μεγαλείο και τις ικανότητες του επιτελείου της κουμουνδούρου, που παρεμβαίνει στο διαδίκτυο σε συστηματική, επαγγελματική βάση. Και δεν ξέρω επίσης αν θα φιλοτιμηθεί το unfollow πχ να γράψει τίποτα για τα έμμισθα τρολ και τις μεθόδους αυτής της ομάδας –εκτός κι αν αυτό υπερηαίνει τα πλαίσια μιας γόνιμης, συντροφικής κριτικής προς την αριστερή κυβέρνηση και την ανοχή των πηγών χρηματοδότησης.

Ο σύριζα δεν είναι μια κλασική περίπτωση σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (ούτε το πασόκ εμφανίστηκε αρχικά ως τέτοιο) που αξιοποιεί δημαγωγικά τους κοινωνικούς (γενικά, χωρίς ταξικό πρόσημο) αγώνες, ίσα-ίσα για να ανέλθει από τη δυναμική τους στην εξουσία και μετά να τους πουλήσει. Είναι δηλ κι αυτό, αλλά δεν η κύρια, η βασική πτυχή. Έπαιξε υπεύθυνα την αστική τακτική του ώριμου φρούτου, όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση, χρησιμοποίησε ένα τεχνικό σκόπελο –κι όχι κάποια κινητοποίηση ως αιχμή- για να επισπεύσει την κυβερνητική αλλαγή και δεν ήθελε στα πόδια του αγώνες και εξαλλοσύνες, σαν κι αυτούς της διετίας 10-12’, που να το δεσμεύουν σε κάτι. Έβγαλε και τα κάγκελα από τον άγνωστο στρατιώτη, αφενός γιατί δε θα χρειαζόταν να ανέβουν ξανά σε κάγκελα η ζωή και η ρέιτσελ, τώρα που επιτεύχθηκε ο αντικειμενικός σκοπός, αφετέρου γιατί νιώθει πως έχει μηδενίσει το κίνημα και δεν του είναι απαραίτητα. Ιδίως στο μέτωπο της παιδείας και τα πανεπιστήμια πχ, άντε να σηκώσει κεφάλι τώρα. Γιατί, τι έκανε δηλ; Κατάργησε την αξιολόγηση, τις ιδιωτικές σχολές, για να εξασφαλίσει το άρθρο 16, δημόσιο χαρακτήρα και τα ρέστα; Όχι, καμία σχέση. Αλλά τι θα βάζει τώρα το ενωτικό πλαίσιο, ξέρω γω; Κάτω η κυβέρνηση; Έχουν μείνει χωρίς ατάκα για το φινάλε στις συνελεύσεις.

Αγώνας-ρήξη-λοβοτομή
Η ιστορία γράφεται με διαπραγμάτευση

Ναι αλλά δεν έμεινε ούτε εκεί. Το πιο καίριο χτύπημα δεν είναι να παραμένει απλώς αμήχανο και αδρανές μπροστά στις εξελίξεις (γιατί κάποια στιγμή μπορεί να ξεσπάσει και να σου ξεφύγει). Αλλά να ορίζεις κατά το δοκούν τα χαρακτηριστικά του και να το κατεβάζεις σα μαριονέτα στο δρόμο, σε φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις. Και όχι φυσικά οργανωμένο με σωματεία, φορείς και πολιτικές οργανώσεις, αλλά χύμα όχλος, αγανακτισμένος, του facebook, που κάνει πανό και (ξένη) σημαία του την (παρα)φραση της γιάννας: give greece a chance. Και με την αμέριστη στήριξη και προβολή των μμε –ξαφνικά όμως αυτό δεν προβληματίζει κανέναν.
Αυτό είναι το ποιοτικά καινούριο και πραγματικά επικίνδυνο στοιχείο  της εποχής μας. Κάθε εποχή έχει τα σοσιαλφασισμό που της αξίζει.

Αλέξη γερά –πάρ’ τους τα λεφτά
Αλέξη προχώρα σε θέλει όλη η χώρα
Μαζί σου Αλέξη, για μια Ελλάδα σέξυ

Ξέρω κάποιους συντρόφους που προεκλογικά περίμεναν να βγει ο σύριζα, όχι προφανώς γιατί είχαν αυταπάτες, αλλά για να αρχίσει να κινείται κάτι, να γυρίσει ο τροχός και να νομίσει ο φτωχός πως ήρθε η σειρά του, να συμβεί κάτι διαφορετικό κι ενδιαφέρον. Ε από ενδιαφέρον άλλο τίποτα αυτές τις μέρες, ε; Αν δεν έχεις ζήσει το 81’ ειδικά, μπορείς να το πεις και πρωτόγνωρο.

Δεν ξέρω όμως πόσο εύκολο είναι να θεωρήσει κανείς ειλικρινά ενδιαφέρουσες αυτές τις επικοινωνιακές σαπουνόφουσκες και τη συζήτηση σχετικά με την αριστερή παρένθεση ή το ακριβώς αντίθετο σενάριο, του νέου πασόκ που θα το φορτωθούμε για καμιά 40αριά χρόνια, όπως και την πρώτη, αυθεντική εκδοχή, εκτός κι αν το εξατμίσει νωρίτερα ο… συμπυκνωμένος πολιτικός χρόνος, κτλ. Που αν δεν έχεις λοβοτομηθεί δηλ τόσο, που να μη θυμάσαι –όχι το ένδοξο, μακρινό 81’ αλλά- την πρόσφατη διετία 10-12’, που δεν ήταν προφανώς επαναστατική, ήταν όμως τουλάχιστον ρευστή και όντως ενδιαφέρουσα, έξω από τα καθιερωμένα, καταλαβαίνεις πόσο ιστορικές είναι στην πραγματικότητα αυτές οι στιγμές που ζούμε τώρα και σε πόσο ενδιαφέροντες καιρούς ζούμε, αν κάθε μέρα μετρά σα μήνας, κτλ.


Το ζητούμενο λοιπόν είναι να μην περιμένουμε παθητικά να ‘ρθει έτοιμο απέξω –που το παραγγείλαμε- το ενδιαφέρον, αλλά να προκύψει (και) στη βάση της δικής μας δουλειάς. Να μάθουμε να βρίσκουμε μόνοι μας το ενδιαφέρον σε μη (έως αντ)επαναστατικές συνθήκες, χωρίς ενδιαφέρουσες διαδικασίες, όπως είχε πει σε ένα ντιμπέιτ η αλέκα. Και να αξιοποιούμε την παλίρροια για να ανεβάζουμε τη στάθμη των αγώνων και της μέσης συνειδητοποίησης, χωρίς να μας παρασέρνει στον πάτο η άμπωτη των καιρών μας..

Υγ: Σε ανταπόδοση μιας αφιέρωσης..
Και στο sentic, που έριξε το σπόρο της ιδέας για τα συνθήματα

85 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

-Άντε ρε, πουθενάδες κουκουέδες, μια ζωή στο 5%, θα εξαφανιστείτε, τελειώσατε, δεν χειροκροτήσατε και τις προγραμματικές δηλώσεις, ντροπή-ντροπή…

Ούτε γουλιά κοκα-κόλα;

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10994051_10204542403737722_6047462453963569107_n.jpg?oh=23efe3ea4c2160ab6b104071c84fdd65&oe=5548AB0B&__gda__=1435845998_124565d57a77240e286cc43db19d4b24

δείτε αν δεν βαριέστε...

"the pepsi people"

Ανώνυμος είπε...

Στείλε στο κόμμα ένα email με τα ονόματα των "καλών" και "υγειών" καπιταλιστών ώστε να βάζει στον ριζοσπάστη μόνο δικές τους διαφημίσεις.


Nemo

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Η 16η Φεβρουαριου θα ειναι για τον Αλεξη οτι η 18η Μπρυμαιρ για τον Λ. Βοναπαρτη.

Ανώνυμος είπε...

3.47 Χανεις την ψυχραιμια σου και αυτο ειναι πολυ καλο σημαδι οτι το ΚΚΕ βαδιζει σωστα.Προσπαθησε να συγκρατηθεις γιατι το γλεντι μολις αρχισε και ακομα δεν εχεις δει τιποτα.Οσο για το τη θα κανει το ΚΚΕ δεν σου πεφτει κανενας λογος. Πηγαινε σε συγκεντρωσεις οπερετα μαζι με Εθνικιστες και ακροδεξιους να στηριξεις τμηματα του Κεφαλαιου εναντια σε αλλα. Και που εισαι αμα διαλυθουμε τοσο το καλυτερο για τον Τσυριζα εκτος αν το λες για να δωσεις κουραγιο στον ευατο σου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Από πότε είναι αυτός ο ριζοσπάστης; Η διαφήμιση μπήκε ενώ έχει ξεκινήσει η απεργία;

Για το θέμα των διαφημίσεων υπάρχει τοποθέτηση της αλέκας, διάβασέ την και συ αν δεν βαριέσαι "the pepsi people".

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...


Ηδη εισηγήθηκα στο κόμμα να μπαίνει το 70% την διαφήμισης,το υπολοιπο 30% ,το τοξικο θα περιμένουν μου είπαν την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και ανάλογα θα πράξουν.Ψηλά το κεφάλι the pepsi people και με την τάπα βγαλμένη για τα αέρια!!

Sentic

Ανώνυμος είπε...

Η διαφήμιση είναι από το 2012, πριν την απεργια.

Ανώνυμος είπε...

Ορίστε και το πρωτοσελιδο, 27 μαιου 2012. Να δουμε τι αλλο θα ξεθαψουν http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6870670

Ανώνυμος είπε...

Mια νύχτα μαγική
στην διαπραγμάτευσή
το θετικο μνημόνιο πρέπει να κρατηθεί!!!

Sentic

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η διαφήμιση έχει μπει πριν την απεργία που δεν ίσχυε το εμπάργκο. Είναι σίγουρα από την εποχή πριν ξεκινήσει το Portal πριν 2-3 χρόνια μιας και πάνω δεξιά στο εξώφυλλο δεν το διαφημίζει όπως σε κάθε Ρ τώρα πια. Όταν ο αντικομμουνισμός είναι τόσο χαζός που πιάνει μόνο σε ηλίθιους... Εντάξει μπορούμε να βάλουμε και εμείς διαφήμιση της Αυγής από την Eldorado δεν λέει κάτι.
Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Εεε… - Ωωω…
Πάρτε πίσω μόνο το τριάντα τα εκατό
ΟΥΣΤ!

οπου ουστ, Σουλτς


Sentic

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Mπορουμε να βρουμε μια διαφημιση-γεφυρα βρε παιδια,πως κανετε ετσι.

Ανώνυμος είπε...

καλή ιδέα Παπουτσωμένε γάτε

Να βρούμε μια γέφυρα που να ενώνει τον καπιταλλλλισμό με τον "σοσιαλισμό-κομμουνισμό" ώστε να και να παίρνουμε διαφημίσεις από τους καπιταλιστές (ή να πουλαμε τον 902) και να πολεμάμε τους οπορτουνιστές που δεν θέλουν "σοσιαλισμό".

"the pepsi people"

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Το Κομμα χρειαζεται λεφτα βρε Πεπσι μου τι να γινει.

Ανώνυμος είπε...

6.07 Δεν υπαρχει καμμια γεφυρα. Η Σοσιαλισμο θα εχεις η Καπιταλισμο. Οσο εχει λοιπον καπιταλισμο θα εχουμε διαφημισης για να παρουμε τα χρηματα για την προπαγανδα.Τον 902 τον πουλησαμε για να πληρωθουνε οι εργαζομενοι και τα ασφαλιστικα ταμεια και σιγουρα δεν θα τον χαριζαμε στους οπορτουνιστες τους οποιους θα συνεχισουμε να αντιμετοπιζουμε σαν εχθρους της εργατικης ταξης. Πως παει το 30% του μνημονιου που ειναι τοξικο χοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

@ The pepsi people,
Ωραία,ας παραδεχτούμε ότι όλα αυτά που μας αραδιάζεις έχουν κάποια πολιτική αξία. Τι θες να μας αποδείξεις ακριβώς;
Μήπως τελικά όλα αυτά, που και εσύ αναπάραγεις, δεν έχουν στόχο το ΚΚΕ, αλλά τους εργάτες γενικά και τους εργάτες της Coca Cola ειδικά,για να τους πείτε τελικά ότι είναι μάταιος κάθε αγώνας; Ότι δεν αλλάζει τίποτα για να τους επιβάλετε τον συμβιβασμό με τα ψίχουλα;
Αν σου πώ ότι τέτοιου είδους ατάκες είναι βγαλμένες από τα γνωστα αστικά επιτελεία επιπέδου Πάγκαλου, τοτε τι νομίζεις ότι εσυ προσθέτεις;
Τα ακούγαμε και απο γνωστους ΠΑΣΟΚους,τα ακούμε και από Χρυσαυγίτες. Οι ίδιες ακριβώς βρώμες!
Με το γνώστο τρόπο: μπιλιετάκια έτοιμων απαντήσεων ενάντια στο ΚΚΕ που τα αναπαράγετε οι ίδιοι και ίδιοι αλλάζοντας ονόματα.
Και κάτι τελευταίο: ανέτα μπορώ να πώ ότι τέτοιου είδους βρώμες βγάζει η ίδια η διεύθυνση της Coca cola για να σπάσει τον αγώνα των εργατών που συνεχίζεται. Άλλωστε και "The pepsi people"παραπέμπει έμμεσα στο υπονοούμενο ότι οι κινητοποιήσεις, που στηρίζονται από το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, υπηρετούν τα συμφέροντα άλλης εταιρίας ή άλλα συμφέροντα!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Προτείνεις δηλαδή ένα μεταβατικο πρόγραμμα διαφημίσεων που να μας πηγαίνει σταδιακα;;;;


Sentic

Ανώνυμος είπε...

Κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα στην «Coca Cola» αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ).Στο Εθνικό Συμβούλιο αποφασίσθηκε να ενταθούν οι αγωνιστικές διεκδικήσεις σε όλο τον κλάδο. Τα σωματεία και οι εργαζόμενοι στα Εμφιαλωμένα Ποτά να συνεχίσουν να συμπαραστέκονται και να εκφράζουν αλληλεγγύη προς τους απεργούς της «Coca Cola» μέχρι την τελική δικαίωσή τους. Με ψήφισμά του, το Εθνικό Συμβούλιο της ΠΟΕΕΠ καταγγέλλει «την ανυπαρξία και την έλλειψη συγκροτημένου αγωνιστικού διεκδικητικού πλαισίου από την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, που παρακολουθεί αμήχανη τις εξελίξεις και κρατάει συνολικά το συνδικαλιστικό κίνημα καθηλωμένο σε μόνιμη κατάσταση απραξίας και παραλυσίας».
Τελικά αυτό είναι που ενοχλεί τα παπαγαλάκια τύπου "the pepsi people" για αυτό συκοφαντούν το ΚΚΕ!
kk-1

zoot horn rollo είπε...

Να κι ο "γόνιμος" διάλογος, που κάποιοι μας κάνουν κήρυγμα ότι δε κάνουμε. Δε φαίνεται να τους προβληματίζουν τέτοιου τύπου ξεράσματα:
"Διαφημίζετετηκοκακόλακκεδεςπηγαίντεναψοφήσετεγιατιδεχαρίσατεστοσυριζατον902καιδεδιαλύετετιςοργανώσειςσαςμόνοπλατείεςτοπραγματικόκίνημακτλκτλκτλ".

zoot horn rollo είπε...

Έχετε κἀνει τους αυριανιστές να φαίνονται παναγίτσες.

Ανώνυμος είπε...

Συμπτωματικά ο τίτλος του Ρ έρχεται να επιβεβαιωθεί ως προτροπή στους σημερινούς αποδέκτες των συριζομουρούτηδων.
Θάνος

Ανώνυμος είπε...

Μήπως τελικά όλα αυτά, που και εσύ αναπάραγεις, δεν έχουν στόχο το ΚΚΕ, αλλά τους εργάτες γενικά και τους εργάτες της Coca Cola ειδικά,για να τους πείτε τελικά ότι είναι μάταιος κάθε αγώνας; Ότι δεν αλλάζει τίποτα για να τους επιβάλετε τον συμβιβασμό με τα ψίχουλα;

KoυΚου-Ένα είσαι απιστευτότερος των απίστευτων. Θα βγεις και από πάνω!
Εγώ παρέθεσα απλά το εξωφυλλο του Ρ χωρίς περαιτέρω σχολιασμό.
Μιλάει από μόνο του, τί άλλο να πω; Όσο για τους εργάτες, μην τους πιάνεις
στο στόμα σου.

"the pepsi people"


TRASH είπε...


@"the pepsi people" 12 Φεβρουαρίου 2015 - 11:13 μ.μ.:
Εσύ "παρέθεσες κάτι χωρίς δικό σου σχολιασμό"
Όχι άμα σε παίρνει σχολίασε!

Και δεν είναι μόνο η 3Ε, ξέχασες και την Αlpha bank χρυσαυγίτη...

http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/12/blog-post_61.html
Υ.Γ.
Δεν βρίσκεις πως η γραμμή "δεχτήκατε το 70% του μνημόνιου- ναι αλλά εσείς είχαυε πριν μισή δεκαετία διαφήμηση στον ριζοσπάστη", υποτιμάει κάπου την νοημοσύνη του κόσμου, ή απευθήνεστε συνειδητά σε χαχόλους και μόνον;

Ανώνυμος είπε...

Να ποιοι είναι οι pepsi people.Πρώτη φορά αριστερά λέμε
https://www.youtube.com/watch?v=6HcLYSP4zXA

mariori

Ανώνυμος είπε...

Τι να πω, δεν έχω εξήγηση για το ότι ο Χιώνης παραμένει ψύχραιμος και δίνει απαντήσεις ουσίας στο πεδίο της πολιτικής, και δεν αρχίζει στα μπινελίκια το ακροδεξιό σούργελο που έγινε γνωστή πηδώντας κάγκελα με 30 κάμερες από κάτω και τώρα μου ειρωνεύεται για το αν το κκε έχει περάσει έξω από εργοστάσιο.

Ijon Tichy

ΥΓ: Δεν έχει νόημα η περαιτέρω ενασχόληση με το λαλιωτοτρόλ "the pepsi people", τις απαντήσεις του τις πήρε και τώρα συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου. Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα σας πουν μερικοί ότι έχετε τραμπούκικο ύφος και είστε βαλτοί να κάνετε κακό στο κόμμα...

Ανώνυμος είπε...

Τελικά η χαρά των κάθε λογής συριζοδεξιοπασοκων, όταν ανακαλύπτουν κάποιο "ατόπημα" του ΚΚΕ είναι απίστευτη. Better than sex!
Και έχουν τόσο μεγάλη χαρά αυτά τα παγκαλοειδή, ώστε όταν δεν ατοπεί το ΚΚΕ από μόνο του, το....."ατοπούν" εκείνοι.
Better than jerk!!

λαθραναγνώστης

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Οσο πιο πολυ θα ξεβρακωνεται η κυβερνηση,τοσο περισσοτερο θα αφριζουν τα διαφορα αναψυκτικα.

Ανώνυμος είπε...

ε, λοιπόν σύντροφε TRASH θα σχολιάσω αφού με προκαλείς.

Όλοι ξέρουμε ότι το κόλπο της διαφήμισης συνιστά έμμεση χρηματοδότηση της πολυεθνικής Κόκα-κολα ή της τράπεζας προς τον Ριζοσπάστη και συνεπώς προς το ΚΚΕ. Mε ο,τι αυτό σημαίνει. Ποιός μπορεί να πιστέψει ότι θα αυξηθούν οι πωλήσεις της Κοκα-κόλα από τον ...Ριζοσπάστη;

Το κόμμα της εργατικής τάξης θα πρέπει να φιλοδοξεί να συντηρείται από την ίδια την Ε.Τ. και όχι από άλλους σπόνσορες. Λογικές "τα πιάνουμε από τους καπιταλιστές, για να κάνουμε προπαγάνδα (στο πόπολο)" είναι για γέλια.

Εννοείται ότι δεν είμαι Τσυριζαίος. Και αυτοί τα ίδια κάνουν.

"the pepsi people"

Ανώνυμος είπε...

"Όλοι ξέρουμε ότι το κόλπο της διαφήμισης συνιστά έμμεση χρηματοδότηση της πολυεθνικής Κόκα-κολα ή της τράπεζας προς τον Ριζοσπάστη και συνεπώς προς το ΚΚΕ."

Πω πω!! Εγώ δεν το ήξερα.
Σ'ευχαριστώ πολύ για τη διαφώτηση.
Άντε στη τρύπα σου τώρα.

λαθραναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

Ωραία, "the pepsi people"! Το καταλάβαμε! Τότε σε προκαλώ, με βάση τη δική σου θεώρηση, να καταγγείλεις τη Χρυσή Αυγή που ζητά οικονομική ενίσχυση μέσω της EUROBANK, διαφημίζοντας την εμέσως και εξασφαλίζοντας αποθεματικά μέσω του τραπεζικού λογαριασμού. Ωραίος είσαι όμως...το ΚΚΕ "χρηματοδοτείται" από την Coca-Cola προφανώς για να την πλήξει και να την κοινωνικοποιήσει, δηλαδή να καταργήσει την καπιταλιστική ιδιοκτησία. Ενώ η Χρυσή Αυγή που υπερασπίζεται την καπιταλιστική ιδιοκτησία, το δικαίωμα στην απεργοσπασία, διεκδικεί επιδοτήσεις και κρατική στήριξη στους μεγαλοεπιχειρηματίες, είναι μια αντικαπιταλιστική δύναμη. Ρώτα όμως τον Χ. Παπά να σου πεί για τις ανησυχίες του για τη διάσωση του τραπεζικού συστήματος...
kk-1

Dreaming Neon Red είπε...

ξεθάψατε έναν Ρίζο απ το 2012 για να χτυπήσετε το ΚΚΕ και τη σχέση του με τους απεργούς της coca cola, δεν σας πέρασε όμως γιατί κάποιοι δεν είμαστε χθεσινοί και το ψάξαμε... Τις προβοκάτσιες σας και σ άλλη παραλία!

Απλός Στρατιώτης είπε...

Φαίνεται ότι ο αυριανισμός του συριζα θα είναι ο χειρότερος. Γερά στομάχια κ ψυχραιμία από όλους μας. Αν η γραμμή της ραχήλ υιοθετηθεί, τότε τα περι γερμανού θα είναι light. Θα βλέπουμε συχνά τρολ σαν τον pepsi ιντερνετικά από δω κ μπρος.

Ανώνυμος είπε...

Ζω για την μέρα που τα συριζοτρολλ θα καταλάβουν ότι ο όρος "σύντροφος" δεν είναι διακομματικός. Το τρολλ ξεκινά να μας πει για την κοκα κολα το μποϊκοτάζ και όταν δεν του βγαίνει το γυρίζει στο θέμα της διαφήμισης γενικά. Διότι για το τρολλ μας ο Ρ υπάρχει σε μία κομμουνιστική διάσταση του χωροχρόνου σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες εφημερίδες. Ίσως να του κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ο Ρ δεν είναι αναρχοαυτόνομο στέκι (αν και αυτά πια πάλι από τους αστούς χρηματοδοτούνται). Ίσως επίσης ζει στην παραπάνω κομμουνιστική διάσταση και του κάνει εντύπωση το γεγονός ότι δεν έχουν μείνει και καθόλου χρήματα στο πόπολο χάρη στην σοσιαλδημοκρατία και τον οπορτουνισμό που έχουν γονατίσει το ε.κ., οπότε το να ζητάς από κάποιον να είναι επιλεκτικός από που θα παίρνει χρήματα ισοδυναμεί με το να του ζητάς να πάψει να υπάρχει. Καταλαβαίνουμε τον πανικό του σχετικά με το να πάψει να υπάρχει το ΚΚΕ και ο Ριζοσπάστης, αλλά δεν τον συμμεριζόμαστε. Στο δικό μας κόσμο λοιπόν μια διαφήμιση σε μία εφημερίδα με μεγάλη κυκλοφορία δεν συνιστά δόλια χρηματοδότηση (αυτές συνήθως δεν φαίνονται, ειδικά άμα πιστέψουμε στο σχήμα κκε-απατεώνας κάμποσες δεκαετίες-άρα και καλός απατεώνας λόγω εμπειρίας), αλλά παραδοχή ότι έχουμε καπιταλισμό και άρα και διαφήμιση.
Ο.Χ.Ε.Π.

Гриша είπε...

Εγω παλι δε καταλαβα.Οι "ελευθεριακοι κομμουνιστες" αντλουν επιχειρηματα απο τη Ραχηλ Μακρη ή η Ραχηλ απο τους "ελευθεριακους";

Kαι τελοσπαντων,θελετε να πειτε κατι ;
Δηλαδη τι υπαινισεστε συγκεκριμενα;Μηπως οτι η πολιτικη του ΚΚΕ προς τη coca cola επηρεαστηκε επειδη πηρε μια διαφημιση;Eιδατε κατι τετοιο;Για πειτε να γελασουμε.

Λοιπον, αν αυτα τα καραγκιοζηληκια
ειναι τα προεορτια για τα χοντρα ζορια που ερχονται,δεν σας βλεπω καθολου καλα.

Ανώνυμος είπε...

Απολίθωμα τα σχόλια του "πέπσι" (στα πόσα ψευδώνυμα είμαστε; κρατάς σκορ;) τα αφήνεις στην ανάρτηση λόγω του ότι είναι σχετικά με τον τίτλο; Όχι δλδ γιατί μ'αυτά και μ'αυτά περιμένω να εμφανιστεί κι η ραχήλ στα σχόλια να μας πει για τους αγώνες της στο εργατικό κίνημα...

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Σχετικό με τον τίτλο είναι ότι η υπογραφή του συριζα σε μνημόνιο γίνεται -οργανωμένη;- προσπάθεια να καλυφθεί από την προδοσία του ΚΚΕ να διαφημίσει πριν 3 χρόνια την κοκακόλα.

Κάτι που με τη σειρά του δείχνει ότι είναι τρομοκρατημένοι και χωρίς κανένα σοβαρό επιχείρημα.

Θα ήθελα το ΚΚΕ να διοργανώσει ένα συλλαλητήριο ενάντια στην ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης τις επόμενες μέρες.


ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

Ζουμε μεγαλες ωρες. Μενιος Βαγγελης η Αυριανη τα Κοτερα και οι Βιλλες του Χαριλαου σε συγχρονη εκδοση. ερχεται το καινουργιο μνημονιο με Ροζ κορδελες και αρχισανε τα οργανα Απο ολα εχει ο Μπαξες ολα τα λουλουδια στην πιστα το γλεντι αρχισε. Ριξτε οσο λασπη αγαπαει η ψυχη σας το ΚΚΕ σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια δεν μπαινει. Και βεβαια της Μεταβατικης Μεταβασης το Κιγκλιδωμα δια της Μεταβασεως Για το ΑΑΔΜ ΡΕ Γαμωτο οχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αναυδος είπε...

για να λεμε ολη την αληθεια οι πρωτοι που θεωρησαν σκοπιμο να αξιοπησουν τη διαφημιση της 3ε στον Ρ ήταν οι χρυσαυγιτες

http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/12/blog-post_61.html

μετα ακολουθησαν οι συριζαυγιτες με τη ραχηλ

και τελευταιος και καταιδρωμενος ο πρακτορας της πεπσι

κατανοω την αγωνια του εξωκοινοβουλιου που μετατρεπομενο σε ουρα της αστικης κυβερνησης θεωρει καθηκον αλλα και υποχρεωση του να δυσφημισει το ΚΚΕ αλλα

δυστυχως γι αυτον η κατανομη της διαφημιστικης δαπανης δεν γινεται απευθειας από τον διαφημιζομενο αλλα συνηθως από το media house της διαφημιστικης. Το media house συνηθως προαγοραζει χωρο και χρονο και με βαση το στοχο κατανεμει και τη δαπανη Δεν διαφημιζει σε συγκεκριμενο μεσο αν εχει δοθει αντιθετη εντολη από τον πελατη. Συνηθως εξαντλουν τις μεγαλης κυκλοφοριας εφημεριδες κι αν περισσευουν πηγαινουν και στις μικροτερες Αν η καμπανια είναι πανελλαδικη με μεγαλο budget δινεται καταχωρηση σε ολες τις εφημεριδες ακομη και στις τοπικες Τη συγκεκριμενη την υπολογιζω να απεφερε στον Ρ περιπου 8-12,000 Ευρω.
Για τοσο φθηνους μας περασε ?

Υγ υποθετω ο πεπσικολαγνος θεωρειο οκ το μαζιωτη το ρωμανο να κλεβει τραπεζες αλλα στο Ρ δεν επιτρεπεται κατι τετοιο

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, για να καταλάβω, ο Pepsi People's Republic, μας έφερε μια διαφήμιση που έγινε πριν χρόνια, για να μας δείξει οτι το ΚΚΕ τα παίρνει απο τη κοκοκόλα. Στο μεταξύ, το ΠΑΜΕ έχει στηρίξει τον μεγαλύτερο αγώνα που έχει γίνει απο τους εργάτες της κοκακόλας. Δηλαδή, και "τα πήρε", και της έκανε χουνέρι της κοκακόλας;


Και αυτό μας το λέει σαν απόδειξη για...τι ακριβώς; Λολ.





Air

dionperd είπε...

Εγώ πάλι περιμένω τη δυναμική εργατική/λαϊκή αντιπολίτευση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Δεν περίμενα φυσικά να δω τον κόσμο αυτό σε διαδηλώσεις στήριξης/πίεσης της κυβέρνησης, αλλά γιατί όχι σε μαζικές απεργίες/διαδηλώσεις ενάντια σε ένα νέο μνημόνιο και μια νέα τρόικα με άλλο όνομα;

Δε θα ήταν θετικό έστω ως πίεση για μια έστω λίγο καλύτερη εξέλιξη;

Η' δε θα δυσκόλευε την κωλοτούμπα που ετοιμάζεται;

Η" έστω ΄δε θα ήταν μια πίεση για να αποτραπούν τα χειρότερα του νέου μνημονίου με άλλο όνομα;

Με δηλώσεις του γραφείου τύπου θα γίνει η δυναμική αντιπολίτευση;

Ανώνυμος είπε...

5.16 Δεν υπαρχει καμμια κωλοτουμπα απο τον Τσυριζα.Ακριβως το προγραμμα του εφαρμοζει με την αμεριστη συμπαρασταση των αβανταδορων Δελαστικ Ρουση Μπιτσακη Αλαβανου. Εργατικη Λαικη Αντιπολιτευση σημαινει συγκεντρωση δυναμεων για να φρεναρουμε τα χειροτερα και να ανοιξουμε δρομο για ανατροπη του καπιταλισμου.Μακρια απο κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια και με πρωτη προυποθεση την συντριβη του οπορτουνισμου ολων των αποχρωσεων ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

http://www.902.gr/eidisi/politiki/61190/epiheiroymeni-provokatsia-farsokomodia-se-varos-toy-rizospasti-amesi-apantisi

Πάμε παρακάτω.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Περδίκη, εξαγγελθηκε ήδη η πρώτη απεργία!!! Το ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ & ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ "Ο ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΤΗΣ o ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ-ΚΕΑ", που πλειοψηφούν στο Δ.Σ. του οι παρατάξεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΜΑΡΣ και με χιλιάδες μέλη σε όλη την Ελλάδα, κήρυξε ΑΠΕΡΓΙΑ για να στηρίξει την κυβέρνηση και να καταγγείλει τις υποχωρήσεις της με σύνθημα "Ρήξη με Ε.Ε. και άλλα οικονομικά αιτήματα".
Εσύ Περδίκη θα απεργήσεις, εκεί στη Γερμανία που είσαι; Ειναι ωράι στο γραφείο σου στη Γερμανία;
Πάντως ό,τι σαβούρα σε επιχειρηματολογία χρησιμοποιούν τα παπαγαλάκια των αστικών φυλλάδων, εσύ μας την πασάρεις σαν αποψάρα σου!
kk-1

dionperd είπε...

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.

Δηλ. τώρα είμαστε προβοκάτορες και μόνο αν ζητάμε από το ΚΚΕ να πάρει πρωτοβουλίες έστω και με το δικό του πολιτικό πλαίσιο;;;

Αυτό που λέω είναι ότι ένας κόσμος περιμένει από το ΚΚΕ να σηκώσει τη σημαία του αγώνα τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ τα "διπλώνει".

Θα περιμένει πολύ αυτός ο κόσμος;..

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Πέπσι, σε ευχαριστώ πολύ κι ειλικρινά για το σχόλιό σου (κυρίως το πρώτο, αλλά και για τα υπόλοιπα). Χωρίς μπορεί να μην πειθόταν κάποιος τρίτος, ανυποψίαστος για όσα γράφω, να πίστευε ίσως πως γίνομαι λίγο υπερβολικός, κτλ. Σπάνια βλέπει κανείς τόσο διαλεκτικά δεμένα σχόλια με το βασικό θέμα της αρχικής ανάρτησης. Σε ευχαριστώ και πάλι και σου εύχομαι καλή συνέχεια στη δουλειά σου (σας έχουν ξεσκίσει λιγάκι τώρα τελευταία στην κουμονδούρου, ελπίζω να σας πληρώνουν τουλάχιστον καλύτερα απ' ό,τι στα μμε τους).

Гриша είπε...

@περδικης

Συγγνωμη αλλα αμα δε συμμετεχεις πουθενα πολυ κακως κανεις και περιμενεις.
Aυτο τωρα ειναι καινουργιο κολπο;Αυτοπροσδιοριζεσαι ως κομμουνιστης και περιμενεις απ τους αλλους να σου βγαλουν το φιδι απ τη τρυπα;Αραξε ρε μαγκα στο αρχηγειο επιχειρησεων, πληκτρολογιου και mousepad γωνια, παρουσιασε το σχεδιο-πλαισιο που εχεις καταστρωσει με συλλογικες διαδικασιες εσυ με τον εαυτο σου και οταν ειναι ωρα θα σου στειλουμε sms.Μην αγχωνεσαι.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

@Sentic,

μια νύχτα μαγική, σαν την αμερική, να δούμε στο νιου ντιλ ποιος θα πρωτομπεί

Ανώνυμος είπε...

Περδίκη γκαβός είσαι αγόρι μου;
Κάθε μέρα σε κινητοποίηση καλεί το ΠΑΜΕ http://www.902.gr/ergatiki-taxi
Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Την ανακοίνωση των εργατών της Κοκακόλας στη γλώσσα του ίντερνετ τη λένε butthurt για τύπους σαν τον Pepsi people.χαχαχαχα





Air

Ανώνυμος είπε...

Σοσιαλ-Καπιταλισμός λέγεται.
Σκεφτείτε τι σφαλιάρα θα έπεφτε αν στον "Νέο Κόσμο" της δεκαετίας του '50 φιγούραρε στο οπισθόφυλλο ολοσέλιδη καταχωρηση του Μποδοσάκη ή της Πάουερ.

(κινέζικο μοντέλο ακολουθεί το ΚΚΕ)

ΥΓ. Βάλε το απολιθωμένε. Ευχαριστώ ειλικρινά για τα καλά σου λόγια. Πιστεύω ότι είσαι καλός άνθρωπος και κατα βάθος πολύ δημοκράτης.

the pepsi people

Ανώνυμος είπε...

9.02 Καλη η προσπαθεια αλλα το ΚΚΕ θα συνεχισει να υπαρχει οσο προσπαθεια και να κανεις. Συνεχισε τον Αντικομμουνισμο ειναι η πυξιδα οτι ειμαστε στον σωστο δρομο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

zoot horn rollo είπε...

Χοροπήδα κι εσύ Pepsi People, δε σε χάλασε η ανακοίνωση...χοροπήδα κι εσύ Τζερυ Λη Λουις του πληκτρολογίου.

Ανώνυμος είπε...

Τάδε έφη ο πέπσις σε προηγούμενο σχόλιο:

"...Όσο για τους εργάτες, μην τους πιάνεις
στο στόμα σου..."

Σε έπιασαν αυτοί δυστυχώς βρε κακομοίρη. Πάμε παρακάτω τώρα, καινούριο ψευδώνυμο, αυτό κάηκε.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Περδίκη 5:57 μμ, μ' αυτά που λες, μου θυμίζεις κάποιο ΟΥΦΟ ΣΥΡΙΖΑίο στην ΙΣΚΡΑ πριν τις εκλογές, που αγανακτούσε γιατί λέει, το ΚΚΕ δεν δημιουργεί.....επαναστατική κατάσταση!

λαθραναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

Η κόντρα και η νεα προοπτική γιατί δεν έχουν διαφημίσεις; αφού το ξέρουμε ότι σας πονάει αλλά δεν μπορείτε να το ομολογήσετε ακούς εκεί διαφημίσεις κοκα κολα και τραπεζών στην εφημερίδα όργανο τις κ.ε. Δηλαδή επειδή είναι πριν το 12 δεν πειραζει κωστας

Ανώνυμος είπε...

Ε εντάξει άμα η φυλλάδα του Κούρη και το κάθε έντυπο μιας γκρούπας που βγαίνει σε δέκα αντίτυπα δεν έχουν διαφημίσεις, τότε κάθε εφημερίδα που δεν έχει αστό από πίσω της και κυκλοφορεί πανελλαδικά πρέπει να πάψει να υπάρχει για να πείσει ότι δεν είναι ελέφαντας...
Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Περδίκη, Ξανά:
Είσαι πολέμιος του ΚΚΕ!
Επιδιώκεις την αποδυνάμωση του ΚΚΕ!
Ανήκεις σε άλλη πολιτική οργάνωση, εχθρική προς το ΚΚΕ!
Είσαι με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ!
Νουθεσίες λοιπόν, προς τα δικά σου τα ρετάλια, όχι προς το ΚΚΕ!Ή μήπως έμμεσα παραδέχεσαι ότι είσαστε απομονωμένοι!
Και ναι, εσένα προσωπικά σε αντιμετωπιζώ ως αντικομμουνιστή και προβοκάτορα (τώρα κουφάλα χρησιμοποιείς και πρωτο πληθυντικό!).
kk-1

la soberanía y la democracia είπε...

κουκουές για τις απολύσεις του ριζοσπάστη, τοτε:
""Ο «Ριζοσπάστης» δεν είναι σαν τις αστικές φυλλάδες των μεγαλοεπιχειρηματιών που διαβάζετε.
Είναι ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.""

κουκουές για την διαφημιση κοκα κολα , τωρα:
τελικά ο ριζοσπαστης ειναι εφημερίδα:

""Καταλαβαίνουμε τον πανικό του σχετικά με το να πάψει να υπάρχει το ΚΚΕ και ο Ριζοσπάστης, αλλά δεν τον συμμεριζόμαστε. Στο δικό μας κόσμο λοιπόν μια διαφήμιση σε μία εφημερίδα με μεγάλη κυκλοφορία δεν συνιστά δόλια χρηματοδότηση (αυτές συνήθως δεν φαίνονται, ειδικά άμα πιστέψουμε στο σχήμα κκε-απατεώνας κάμποσες δεκαετίες-άρα και καλός απατεώνας λόγω εμπειρίας), αλλά παραδοχή ότι έχουμε καπιταλισμό και άρα και διαφήμιση.""

και έχει και εμπορικό[=κερδοσκοπικό] τμήμα για media shop:

""Το media house συνηθως προαγοραζει χωρο και χρονο και με βαση το στοχο κατανεμει και τη δαπανη Δεν διαφημιζει σε συγκεκριμενο μεσο αν εχει δοθει αντιθετη εντολη από τον πελατη. Συνηθως εξαντλουν τις μεγαλης κυκλοφοριας εφημεριδες κι αν περισσευουν πηγαινουν και στις μικροτερες Αν η καμπανια είναι πανελλαδικη με μεγαλο budget δινεται καταχωρηση σε ολες τις εφημεριδες ακομη και στις τοπικες Τη συγκεκριμενη την υπολογιζω να απεφερε στον Ρ περιπου 8-12,000 Ευρω. ""

....ποναει το μυαλο μας....

υ.γ. ε,ρε και να γινουν εκλογες τωρα....

Ανώνυμος είπε...

1.18 Πες το καθαρα που πονας σε νιωθουμε ολοι απολυτα. Σε ποναει που υπαρχει ΚΚΕ αντιμετωπιζοντας τον οπορτουνισμο ολων των αποχρωσεων σαν καρκινωμα Μακρια απο κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια. Περαστικα και ξυδακι ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Το Καραγκιοζιλικι με τα ψευδονυμα εχει πολυ πλακα. Πανικος μεγαλος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ιλιόν Τσιτσι, να σου πω ότι όταν ο βιομήχανος έχει παρει απόφαση να κλείσει το εργοστάσιο, το ίδιο του κάνει να απεργήσει το προσωπικό. Θα γλιτώσει και από τα "μιστά".

Αυτό μας έμαθε η ιστορία με τη Χαλυβουργία. Πόσο μάλλον μια πολυεθνική σαν την Κόκα-Κόλα.

the pepsi people

Ανώνυμος είπε...

Κάποια σχόλια εξακολουθούν να βαράνε στην καρδιά της ανάρτησης (σαν αυτό αυτουνού που θέλει ξανά εκλογές, που ανακάλυψε απόδειξη του κερδοσκοπικού χαρακτήρα του "Ρ" ο κλουζώ της κακιάς ώρας). Αν και έχει αρχίσει πάλι να μυρίζει απίστευτη βοθρίλα με όλους αυτούς του χαφιέδες της εργοδοσίας (πρωτοκλασάτης πολυεθνικής μάλιστα εδώ -- ωραίο το παραμυθάκι με τα εργοστάσια που κλείνουν έτσι κι αλλιώς, αλλά είναι τόσο εκτός πραγματικότητας, πχ το αλλού γι'αλλού παράδειγμα του μάνεση, που θα πρέπει να βρείτε κανά άλλο πιο τσεκουράτο, όπως κι ο σαμαράς) που έρχονται να κάνουν και εξ'αριστερών κριτική.

Δεν βαριέσαι. Απεργίες δεν πρέπει να γίνονται (πού'σαι ρε τέλογλου γίγαντα της αριστεράς), όσοι σηκώνουν κεφάλι να πα να γαμηθούν (ε, η συνέχεια του κράτους βλέπετε), πληρώστε κι αν δεν έχετε, το μνημόνιο οκ είναι η υλοποίηση ήταν στρεβλή, τα ίδια και με τις ιδιωτικοποιήσεις, οι μετανάστες πιάνουν τόπο και καλά που αυτοκτονούν όταν δεν τους βουλιάζουμε, την Πόλη θα την πάρουμε κτλ. Πρότυ φωρρά αρροισταιρά λέμε.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Και να γινουν τι? Επειδη μαλλον και πολυ ευγενικα σας συμπεριφερομαστε ακου.
Αν γινουν εκλογες του ΚΚΕ θα του κλασετε 2 μαντρες.
Αν κοψετε την κρατικη χρηματοδοτηδη θα του κλασετε 3 μαντρες.
Αν νομιζετε οτι με ηλιθιοτητες τυπου διαφημησεις ριζου θα το πληξετε ηθικα και με σκοπο να το πιεσετε οικονομικα κσι κυριως πολιτικα μαθε οτι λαθος πορτα χτυπησες.
Αν νομιζεις οτι θα το βγαλετε παρανομο ή θα βαλετε τους πραιτοριανους σας να χτυπησουν καμια πορεια του(για στο βαθυ βοθρο κατι τετοια σχολια ειδα) μαθε οτι θα κλασετε στο ΚΚΕ ολες τις μαντρες της γης.

Καταλαβες?
Και κουπονια θα κοβουμε και ονομαρα δε θα δινουμε και κρατικη χρηματοδοτηση οσο μας τη δινουν θα την παιρνουμε και λεφτα απο διαφημησεις θα παιρνουμε και αυτα θα τα δινουμε ολα για να κρεμασουμε τους αστους και τα καρακωλια τους με το σχοινι που μας πουλησαν.

Αντε σε αλλη παραλια τωρα.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Αυτές τις μέρες σύσσωμη η ελληνική αστική τάξη έχει αναθέσει στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να διαπραγματευτεί σκληρά για τους όρους χρηματοδότησης των επενδύσεων της, για τη διαμόρφωση όρων καταλληλότερων για την επιχειρηματική δράση της στην Ελλάδα κι έξω. Κι όταν λέμε σύσσωμη, εννοούμε ΣΥΣΣΩΜΗ. Από τον ΔΟΛ μέχρι τους χρυσαυγίτες, από τον ΓΑΠ μέχρι τον Κρανιδιώτη και πιο πέρα στον Αμβρόσιο, όλες οι φωνές του αφέντη στηρίζουν την εθνική μάχη των μαχών.

Σε αυτή την κατεύθυνση καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να υποκλαπεί η λαϊκή νομιμοποίηση, όχι μόνο μέσω του καθολικού εκλογικού δικαιώματος, αλλά και με τη συμμετοχή σε κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις. Από ότι φαίνεται αυτό έχει πιάσει σε μεγάλο βαθμό και θα δούμε αρκετά τις επόμενες μέρες. Πίσω από τα κάγκελα και τις (μη) γραβάτες κρύβεται το μεγάλο ματοβαμμένο φαγοπότι. Δεν θα σταθώ στο ποιος και πως τις διοργανώνει. Ένα πρέπει να μας ενδιαφέρει αν θέλουμε να λεγόμαστε κομμουνιστές, αριστεροί, ριζοσπάστες ή όπως αλλιώς θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας. Ποιον εξυπηρετούν οι κινητοποιήσεις στις οποίες ο εργαζόμενος κατεβαίνει μαζί με το αφεντικό του, ο σχολικός φύλακας με τον Λαμπράκη, ο άνεργος με τον μάνατζερ ενός ελληνικού μονοπωλιακού ομίλου; Τι δουλειά έχει ο εργάτης με την υπεράσπιση των συμφερόντων του αφεντικού του; Ποιος βάζει πλάτη να διαμορφωθεί μια τέτοια "υπερταξική", "εθνική" συνείδηση και μετά κλαίει και οδύρεται για την άνοδο του φασισμού ανάμεσα στα άλλα;

Σε αυτό το κλίμα μόνο οι γνωστοί "Λακεδαιμόνιοι" αντιστέκονται, αναδεικνύουν την ταξική σκοπιά πάνω στις εξελίξεις. Και αυτό ενοχλεί. Γιατί ακόμα και αν η πλειοψηφία του ελληνικού λαού βρίσκεται σε μέθη και προσδοκά έστω και κάποια ψίχουλα από το μεγάλο φαγοπότι, ο κομμουνιστής θα ήταν προδότης της εργατικής τάξης αν έστω και μια στιγμή έβαζε με τη γραμμή του την αυτοτελή εργατική δράση κάτω από τη σημαία της αστικής. Χωρίς να χρειάζεται τη δική μου επιβεβαίωση, δεν μιλάμε καθόλου για στάση παρατηρητή και αναμονής, όπως ίσως η απόσταση μερικών από την Ελλάδα και η εθελοντική τύφλωση δημιουργεί την "εντύπωση", αλλά ενεργούς παρέμβασης, παρουσίας και οργάνωσης. Μόνο που κάθε φάση δεν είναι ίδια, ας μην επεκταθώ. Αφήνει παρακαταθήκη αυτή η στάση, ατσαλώνει νέους αγωνιστές και διαμορφώνει πρωτοπορία ικανή να ηγηθεί στις μάχες που αντικειμενικά έρχονται μπροστά μας.

Η στάση του ΚΚΕ λοιπόν ενοχλεί. Κι εδώ μπαίνουν στο πεδίο της μάχης ευθείες απειλές (δηλαδή τι μας απειλείς ρε "φίλαράκι" με νέες εκλογές; Αν πραγματοποιηθεί η ονείρωξη σου και το ΚΚΕ πέσει στο 3% ή και παρακάτω δεν θα υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ νέα "ισοδύναμα"; Ή θα σταματήσουν τα κοινά γυμνάσια Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ; Τότε να σε δω υφάκι που θα φορά η μούρη σου...) μέχρι γελοίες πραγματικά προβοκάτσιες. Σύσσωμοι έχουν στηρίξει το αλυσσοδέσιμο των εργαζομένων, έχουν πετάξει μαζί με τις γραβάτες τους κάθε αριστερή φράση και ρητορεία και προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή σε μια διαφήμιση του 2012. Ωραία, και; Σας απάντησαν παραπάνω σε πολλές πλευρές της ηλιθιότητας που πλασάρετε χέρι - χέρι με τους χρυσαυγίτες, δεν θέλω να επεκταθώ παραπάνω. Απλά μην μας περνάτε για ηλίθιους...

Παρεπιπτόντως, χαίρομαι που ζει πολιτικά ο - θα ήθελε να ήταν - famous grouse. Αυτός κι ο εξ Αγγλίας ορμώμενος καρδινάλιος μου έχουν προσφέρει σημαντικές στιγμές ψυχικής αποφόρτισης, γέλιου και facepalm. Και αυτό θα το εκτιμώ για πάντα...

ΡΓ

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο μάγκες! Το πιάσαμε το υπονοούμενο! Οι απεργίες βοηθούν τους καπιταλιστές. Οπότε μην απεργείτε! Μόνο "κινήματα πλατείας". Ναι, κάτι τέτοια που στήνει η CIA και η αστική τάξη είναι "επαναστατικά"!
Και για να τελειώνει η πλακίτσα: το προβλημά σας δεν είναι ακριβώς αν μπαίνουν οι διαφημίσεις στον "Ριζοσπάστη", αλλά ότι θέλετε να τις κόψουν και αυτές για να μην έχει καμιά οικονομική δυνατότητα έκδοσης. Εσείς θα μας τρελάνετε κι όλας. Λες και ο καπιαταλισμός γεννήθηκε από τις διαφημίσεις και και είναι η πηγή τους. Λες και είναι οι διαφημήσεις που δημιουργούν την εκμετάλλευση...Μόλις ομως τίθεται το θέμα κατάργησης της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, έξοδο από Ε.Ε.-ΝΑΤΟ, βγάζετε φλίκτενες...Σας πιάνει συγκρυο γιατί σας θίγονται τα ιερά και τα όσια. Τότε η αυτοδιάθεση και η δημοκρατία πάνε περίπατο!
kk-1

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Παντως με βαση χθεσινη δημοσκοπηση,το ΚΚΕ ειναι στο 4,8(απο 5,4 των εκλογων) που σημαινει οτι οι περισσοτεροι υποστηρικτες του,παρα το κλιμα αποβλακωσης,δεν μασησανε.Για το 0,7% δεν ανησυχω,εχουμε ακομα πολυ χρονο μπροστα μας,για να επιστρεψουν οχι μονο αυτοι,αλλα και αρκετοι αλλοι.

Αντιθετα,οι ΑΝΕΛ εμειναν στα ιδια,και το ενδιαφερον ειναι οτι η ΧΑ επεσε στο 4,7 απο το 6,3 και το Ποταμι στο 4,6 απο το 6,ενω ο ΣΥΡΙΖΑ πηγε στο 45%.

Αν ελπιζετε οτι σε επομενες εκλογες το ΚΚΕ θα καταρρευσει ειστε γελασμενοι.Με τα αυγα και τους ψεκασμενους ειστε συγκοινωνουνται δοχεια πλεον.

Και οχι μονο θα συντριφθειτε παρασερνοντας του ψεκασμενους μαζι σας,αλλα θα φουσκωσετε και το φασισμο.

Ανώνυμος είπε...



και λεφτα απο διαφημησεις θα παιρνουμε και αυτα θα τα δινουμε ολα για να κρεμασουμε τους αστους και τα καρακωλια τους με το σχοινι που μας πουλησαν.

εχω μείνει άφωνος...

Άει-φωνος

Ανώνυμος είπε...

το προβλημά σας δεν είναι ακριβώς αν μπαίνουν οι διαφημίσεις στον "Ριζοσπάστη", αλλά ότι θέλετε να τις κόψουν και αυτές για να μην έχει καμιά οικονομική δυνατότητα έκδοσης

.....

Άει-φωνος

Αναυδος είπε...

Καλο θα είναι ο αντικομμουνισμος να εχει ένα μετρο αλλιως εξελισεται σε μανιαδακισμο και δικαιολογημενα καποιου πονα το μυαλο αλλα καλο είναι να το κοιταξει γιατι ο κάλος από ότι φαινεται εχει καταλαβει το μεγαλυτερο μερος της κρανιακης του κοιλοτητας


Ολοι στον καπιταλισμο ζουμε και κάθε μας συναλλαγη τον καπιταλισμο αναπαραγει
Π.χ το χαρτι της κοντρας η της εργ προοπτικης πληρωνεται σε καποιον καπιταλιστη του οποιου τα κερδη αυγατιζει το αυτό για το μελανι κλπ. Οποιος μπαινει σε ένα σουπερμαρκετ τα κερδη καπιταλιστων αυγαταινει. Οποιος δουλευει μισθωτος βοηθα το αφεντικο του να αποσπα υπερξια κλπ κλπ Ωστοσο κανεις δε διανοειται ουτε να τυπωνει μια εφημεριδα με αερα κοπανιστο ουτε να ζει με αερα κοπανιστο.

Ζουμε στον καπιταλισμο και δεν μπορουμε με τις ατομικες μας πραξεις να τον υπερβουμε μονο με τον πολιτικο αγωνα Τα μεσα θα τα παρουμε με τον τροπο που το συστημα επιτασσει. Δηλ ο ρωμανος η ο μαζιωτης από πού αγοραζουν τα οπλα τους από μια μκο η από εγκληματιες του χειριστου ειδους

Ανώνυμος είπε...

Απ'ότι φαίνεται οι σφαλιάρες των εργατών επιταχύνουν την διαδικασία της δημιουργίας ψευδωνύμων. Ξαναρωτάω, στα πόσα είμαστε; Κρατάει κανείς σκορ;

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Άναυδος:

Την εφημερίδα-όργανο του κόμματος της εργατικής τάξης, την αγοράζουν/διαδίδουν οι εργάτες και βγάζει τα εξοδά της με αυτό τον τρόπο. Επίσης υπάρχει και η οικονομικη εξόρμηση και οι συνδρομές. Έτσι συντηρούνταν τα έντυπα του ΚΚΕ σε εποχές νομιμότητας και παρανομίας. Αυτός είναι ο "κοπανιστός αέρας" σύντροφε;

Αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ότι άλλο πράγμα η μισθωτή εργασία και άλλο πράγμα η εξαγορά δεν σου φταίει κανείς. Φυσικά ζούμε εντός καπιταλισμού και γι αυτό βλέπουμε ότι το Μεγάλο Κεφάλαιο τα "σπρώχνει" μέσω διαφήμισης στην εφημερίδα της Ε.Τ. ( γιατι θέλουν να τους κρεμάσει κάποιος)

Ρώτησα κάτι και δεν απαντάς. Αν ο "Νέος Κόσμος" είχε καταχώρηση του Μποδοσάκη ή της πολυεθνικής πετρελαϊκής Πουρφίνα. Τί θα γινόταν;

Επίσης επειδή έχεις κάνει σκοινί-κορδόνι τον μανιαδακισμό πρέπει να μάθεις το εξής. Ο Κώστας Μανιαδάκης της μεταξικής ασφάλειας ήταν ΜΕΣΑ στο ΚΚΕ, κατείχε όλα τα νευραλγικά πόστα (ΠΓ και ΚΕ) και από εκεί εξαπέλυε μύδρους κατα των "χαφιέδων".
Δεν ήταν, σαν και εμένα, ένας "εντός εκτός και επί τα αυτά" που λέει ο λόγος.

the pepsi people

Ανώνυμος είπε...

7.30 Καταλαβαινουμε ολοι τον πανικο σου. Πρεπει παση θυσια να Σπιλωθει η ηγεσια του Κομματος επειδη δεν σας βολευουνε οι αποφασεις των Συνεδριων απο το 1996 και μετα. Πραγματι μεσα ητανε οι Μανιαδακηδες τους ξεβρακωσαμε και σημερα εκτος κομματος Σκουζουνε. Λυσαξε οσο θελεις Ουτε πολιτικο μετωπο θα φτιαξουμε ουτε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια Ξυδακι ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αναυδος είπε...

Πεπσικολαγνε
Καταρχην καλο θα είναι να μην με αποκαλεις συντροφο και να μην ξεφτιλιζεις τη προσφωνηση αυτη γιατι δεν εχω τιποτε κοινο με ένα συκοφαντη του κομματος και του ριζοσπαστη
Ο Ρ σταθηκε και στεκεται στο πλευρο των απεργων της κοκα-κολα και δεν χρειαζεται διαπιστευτηρια από συκοφαντες και ανοητους που νομιζουν ότι μια διαφημιση από μια εταιρια αποδεικνυει συμπαιγνια η ξεπουλημα της εφημεριδας

Ανώνυμος είπε...

''Αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ότι άλλο πράγμα η μισθωτή εργασία και άλλο πράγμα η εξαγορά δεν σου φταίει κανείς. Φυσικά ζούμε εντός καπιταλισμού και γι αυτό βλέπουμε ότι το Μεγάλο Κεφάλαιο τα "σπρώχνει" μέσω διαφήμισης στην εφημερίδα της Ε.Τ. ( γιατι θέλουν να τους κρεμάσει κάποιος)''

Η εξαγορα απο που προκυπτει? Αν ειχε εξαγοραστει το ΚΚΕ θα στηριζε τους απεργους?
Η εξαγορα εχει αντανακλαση στην πολιτικη γραμμη, στη στρατηγικη του καθε κομματος, φορεα ή ατομου. Οπως εχει στην εργατικη αριστοκρατια της ΓΣΕΕ οπως εχει στα κομματα προδοτες της ταξικης παλης οπως ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στο ΚΚΕ απο που προκυπτει?
Κανε μας μια αναλυση αν μπορεις.
Και αν θες να κανεις πολεμικη στην πολιτικη του ΚΚΕ να το κανεις στα ισα με πολιτικα επιχειρηματα οχι με παπαρολογιες επιππεδου ΧΑ.

ratm

Ανώνυμος είπε...

ratm και Άναυδε, ο πέπσις πήρε θέση εναντίον των απεργών (δείτε προηγούμενο σχόλιο για τις απεργίες που είναι υπέρ της εργοδοσίας). Αντικομμουνιστής, προβοκάτορας της κακιάς ώρας, και τσιράκι πολυεθνικής, η ραχήλ μακρή του μπλογκ και βγάλε. Αφήστε τον να διαλέξει ήσυχα άλλο ψευδώνυμο, είναι πολλές οι σφαλιάρες.

Ijon Tichy

TRASH είπε...

"the pepsi people"

Ευχαριστώ για το σχόλιο που λέει πως
" το κόλπο της διαφήμισης συνιστά έμμεση χρηματοδότηση της πολυεθνικής Κόκα-κολα ή της τράπεζας προς τον Ριζοσπάστη και συνεπώς προς το ΚΚΕ. Mε ο,τι αυτό σημαίνει."

Καθώς αυτό το άτυπο διαφημιστικό εμπάργκο που έχει επιβληθεί στον "Ρ", ο οποίος σε σχέση με την κυκλοφορία του έχει από σπάνια (μία φορά στους 1-2 μήνες) έως καθόλου διαφημήσεις. Από ότι θυμάμαι μάλιστα τον τελευταίο χρόνο πρέπει να μην έχει πάρει και καθόλου. Με ότι αυτό σημαίνει όπως λες.

Από εκεί και πέρα, καλό θα είναι να γνωρίζεις πως υπάρχουν και διαφημίσεις που κατανέμονται και κεντρικά, οπότε τζίφος και τα περί "έμμεσης χρηματοδότησης".

Επειδή τα πως "δεν είσαι ΣΥΡΙΖΑίος και λες τα ίδια και για αυτούς" τα ακούω λίγο βερεσέ, θα μας δείξεις τις ανάλογες παρεμβάσεις σου για το συγκεκριμένο ζήτημα στα φιλοκυβερνητικά μπλογκ;

Και πως εξηγείς το γεγονός η Αυγή να παίρνει κρατική διαφήμηση όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμη αντιπολίτευση;
Υ.Γ.
Το επιχείρημα περί "Κόντρας" και "νέας προοπτικής" είναι τουλάχιστον έωλο (δεν είναι ημερήσια φύλλα με την κυκλοφορία του "Ρ"), όπως και η μπαλαφάρα πως η coca cola δεν έχει ανάγκη διαφήμησης (αν δεν έχει ανάγκη από τον "Ρ" δεν έχει από πουθενά).

Εάν δεν είχε, δεν θα ξόδευε όσα ξοδεύει για αυτό τον λόγο, ούτε αυτή, ούτε καμμία άλλη καπιταλιστική επιχείρηση.
Υ.Γ.2
Εάν δεν ήσουν τρολ, θα προσπαθούσες να κριτικάρεις πολιτικά το ΚΚΕ, αντί να προσπαθείς να δημιουργήσεις αντιπερισπασμό αναπαράγοντας χρυσαυγίτικές βρωμιές άνευ ουσίας, για τον εάν είχε διαφήμηση ή όχι ένα φύλλο του "Ρ" τρία χρόνια πριν.
Η γελοιότητα είναι εμφανής...

Ανώνυμος είπε...

TRASH, η ολοσέλιδη διαφήμιση της ELDORADO στην Αυγή τί είταν;

1)"Κεντρική κατανομή διαφήμισης";

2)Για να καλυφθούν οι διαφημιστικές ανάγκες της πολυεθνικής;

3)Για να βγάλει η καημένη η Αυγούλα τα εξοδάκια της υπέπεσε στην "αμαρτία";

4)Ή μήπως καθαρή ΕΞΑΓΟΡΑ;

...........

Ακριβώς λοιπόν. Καθαρή εξαγορά. Θυμίσου τί λέγατε και λέγαμε τότε.

Η οπαδική ηλιθιότητα δεν έχει προηγούμενο. Ποιά είναι η χρυσαυγίτικη συκοφαντία, ο αντικομμουνισμός, ο μανιαδακισμός; Η ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ; Είναι ψεμα, πλαστογραφία, έγινε ή δεν έγινε;

Απάντα πρώτα αυτό, όχι σε μένα αλλά στον εαυτό σου και σκέψου ποιοι ζημιώνουν τον Ριζοσπάστη. Οι ανώνυμοι σχολιαστές της μπλογκόσφαιρας ή τα (επώνυμα) ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ και του Ρ;

the pepsi people

Αναυδος είπε...

τελος με τον πεπσικο

εβαλε ο αντωνης μερικους Ρ της προπολεμικης περιοδου με διαφημισεις και ο πρακτορισκος της κακιας ωρας ξεσαλωσε

http://leninreloaded.blogspot.gr/2015/02/2012.html#more

ο μανιαδακης αφησε αξιους απογονους τοσο στην ασφαλεια οσο και στον αριστερισμο

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Αν το ΚΚΕ δεν επαιρνε διαφημισεις απο κανενα,απελυε κοσμο και εκανε το Ρ εβδομαδιαιο για να βγαινει οικονομικα:

''Ρε Ιεχωβαδες ΚΚΕδες,τι σας πειραζε να πουμε να παρετε μια διαφημιση εκει χαμω.100 χρονια πισω ρε πουστη μου,απολιθωματα,ιερατειο,για αυτο μια ζωη στο 5%''

Τωρα που το ΚΚΕ παιρνει διαφημισεις:

''Ξεπουληθηκατε ρε ξεφτυλισμενοι,οπως τοτε που προδωσατε τον Αρη και το 89 που πηρατε τα υπουργεια.Και ολα αυτα για να παιρνει σπιτια η Λιανα και να στελνει η Αλεκα τα παιδια της στο αμερικανικο κολλεγιο.Μια ζωη συστημικοι να πουμε,για αυτο ο κοσμος σας εχει στο 5%.Πεστετηναληθειαστονκοσμορε''

Ανώνυμος είπε...

http://leninreloaded.blogspot.gr/2015/02/2012.html
Απλώς για να ξέρουμε όλη την εικόνα. Θα βόλευε το συγκεκριμένο λινκ να καρφιτσωθεί κάπου. Υποθέτω ότι οι διαφημίσεις τραπεζών, γουναρικών, μπισκότων, λαχείων και των προφυλακτικών μπεμπέκα (ουδέν σχόλιο) δέσμευσαν την πολιτική του κόμματος και το 20', το 30' και το 40'. Άντε να μας εξηγήσει τώρα ο pepsi people ότι άλλο η κόκα κόλα και άλλο οι καπιταλιστές της εποχής, όταν βλέπει φύλλο του Ρ που πάνω δίνει ανταπόκριση από την δράση των μαχητών του δεύτερου αντάρτικου και ακριβώς από κάτω διαφημίζει την Ποτοποιεία Παλλάς...
Ο.Χ.Ε.Π.

TRASH είπε...

@the pepsi people:

Μια και έπιασες την κουβέντα περί eldorado, εγώ ξέρω τι έλεγα τότε.
-Εσύ θα μου λινκάρεις κάπου με το τι ακριβώς έλεγες;

Οπότε το «λέγαμε» αλλού που να πιάνει.

Και μια και ρωτάς το τι ήταν και το τι δεν ήταν η διαφήμηση της Eldorado στην Αυγή, να σου απαντήσω αμέσως το ήταν. Δωράκι των μετόχων της eldorado-κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αυγή ή το αντίστροφο.

Δες λίγο εδώ:
http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/12/syriza.html
Πρόσθεσε και την μεγαλειώδη κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑίου δημάρχου για τις Σκουριές, και τα συμπεράσματα προκύπτουν αβίαστα.

Το ίδιο και για την διαφήμηση του ΟΠΑΠ και την τελική στάση της Δούρου στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ.

Έχουν προκύψει ποτέ ανάλογες αναγωγές για την στάση του «Ρ» ή του ΚΚΕ για κάποια από τις εταιρείες που έβαζε διαφήμηση μια φορά τον χρόνο στην πίσω σελίδα του;

Και ξανά η ερώτηση (και μην κάνεις τον κουτό πως δεν είδες και πάλι):
Πως εξηγείς το άτυπο διαφημιστικό εμπάργκο κατά του «Ρ» την στιγμή που φύλλα με πολύ μικρότερη κυκλοφορία παίρνουν πολύ μεγαλύτερη διαφήμιση; Εξηγείται βάση των «κανόνων της αγοράς» ή υπάρχει γραμμή για να χτυπηθεί οικονομικά ο «Ρ»;
Γιατί το θέμα που άνοιξες μάλλον εμάς δικαιώνει τελικά.

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο με τα προηγούμενα, οι τελευταίες κινήσεις εντός ΝΔ και ο ρόλος των ΜΜΕ σε σχέση με αυτές δε θα πρέπει να θεωρηθουν άσχετες με μια προετοιμασία που πρέπει να υπάρξει σε περίπτωση που η ανάγκη ενός μεγάλου συνασπισμού έρθει αναγκαστικά ("εκ των διαμορφούμενων συνθηκών") νωρίτερα στο χρόνο. Ενδεχόμενο που μπορεί βέβαια να μην είναι το πιο πιθανό ακόμη αλλά τα "μεγάλα κεφάλια" πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.

ρα

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Πανω σε αυτο που λες ρα:Ειναι ιδεα μου,ή ολοι σχεδον,πλην Λακεδαιμονιων,στηριζουν την κυβερνηση?

Δεν μπορω να ξεχωρισω σε αυτο το σταδιο,αν αυτο οφειλεται στην αντικειμενικη αδυναμια της πρωην δικομματικης να κανει αντιπολιτευση,σε μια κυβερνηση που θα εφαρμοσει το δικο της προγραμμα πρακτικα,ή αν ειναι σημαδι οτι παμε για δικτατορια (πιθανον και πολεμο) και ειναι αναγκη να μην υπαρχουν αντιπολιτευτικες φωνες.

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ την ίδια ιδέα όσον αφορά τη στήριξη της κυβέρνησης έχω Παπουτσωμένε Γάτε- πχ χτες το βράδυ ακόμα κι ο κύριος Μπάμπης ήταν συγκινητικός υπέρ Βαρουφάκη.

Σήμερα έχει σημειολογικό ενδιαφέρον το πρωτοσέλιδο της Αυγής όπου διαβάζει κανείς:
"Ο Σαμαράς θλιβερός απολογητής του Σόϊμπλε
"Πόρτα" από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για μέτωπο κατά της κυβέρνησης".
Έτσι η ΝΔ, ως κόμμα, βγαίνει αριστοτεχνικά από το κάδρο, στο οποίο μένει μόνο ο Σαμαράς ως πρόσωπο, ενώ ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι αντιμετωπίζονται θεσμικότατα (καμιά προσωποποίηση σε Βενιζέλο-Θεοδωράκη) και μάλιστα ως αντίπαλοι του Σαμαρά

Συμφωνώ ως προβληματισμό και στο υπόλοιπο που γράφεις αν και νομίζω πως πριν από αυτό, θα δοκιμαστεί και κάποιου είδους διεύρυνση της συγκυβέρνησης (μεγάλη ή μικρή, μάλλον μεγάλη).

ρα

Αντιγερμανός είπε...

Trash το εμπαργκο στο Ρίζο σχεδιαστηκε προσεκτικά για να φέρει οικονομική ζημία και εσωτερική αναμπουμπούλα στο ΚΚΕ

Δεν θα τα καταφέρουν οι οχτροί παντού στην Ελλάδα το πρωτοσέλιδο του Ρίζου θα φωτίζει την αλήθεια