Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Σημειώσεις του τριημέρου

για όσα μας έκαναν σοφότερους τις τελευταίες μέρες

Η ελληνική κυβέρνηση πανηγυρίζει μια συμφωνία που την υποχρεώνει να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες –αν υποθέσουμε δηλ πως είχε την πολιτική βούληση να το κάνει. Όπου μονομερής ενέργεια βαφτίζεται όχι πχ η παύση πληρωμών ή η διαγραφή του χρέους, αλλά η κατάργηση επιμέρους εφαρμοστικών νόμων (κι ούτε καν του συνόλου) του μνημονίου, οτιδήποτε αφορά μισθούς, συντάξεις και μπορεί να επηρέασει τα δημοσιονομικά, οπότε πρέπει να αποφασιστεί από κοινού (διμερώς ή πολυμερώς) και να πάρει έγκριση, προτού τεθεί σε εφαρμογή. Αυτά σε ό,τι αφορά την εθνικά υπερήφανα κι ανεξάρτητη πολιτική της συγκυβέρνησης.

Υπάρχει πάντως μια διόλου ευκαταφρόνητη μερίδα ανθρώπων, ακόμα και φίλων που είναι ή βρέθηκαν κάποτε κοντά στο κόμμα, που ασκούν κριτική για την επικοινωνιακή τακτική του, την πολεμική του προς τη συγκυβέρνηση, τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις παλινωδίες της και τις ελπίδες που εναπόθεσε ο κόσμος σε αυτήν· λένε δηλ ότι θα έπρεπε να είμαστε λιγότερο αιχμηροί, συγκαταβατικοί και μετρημένοι, να αναγνωρίζουμε τις διαφορές της από την προηγούμενη κυβέρνηση και να μην προεξοφλούμε σαν κασσάνδρες την αρνητική κατάληξη.

Χωρίς καμία απολύτως διάθεση να αμφισβητήσω την ειλικρίνειά τους ή τις καλές τους προθέσεις (κάτι που δεν περιλαμβάνει διάφορους διαδικτυακούς καλοθελητές σχολιαστές), σημειώνω σχετικά τα εξής:
α. η κασσάνδρα είχε δίκιο, το πρόβλημα ήταν πως δεν την πίστεψαν
β. η αξία του πολιτικού μας ρόλου έγκειται στο να βοηθήσουμε το λαό να μην πατήσει την μπανανόφλουδα –πόσο μάλλον όταν το έχει κάνει αρκετές φορές κατά το παρελθόν- κι όχι στο να του γλείφουμε τις πληγές εκ των υστέρων
γ. στη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των περιπτώσεων, η επίκληση της χαμηλής συνειδητοποίησης και των αυταπατών του κόσμου, αντανακλά τις αντίστοιχες «αδυναμίες» του συνομιλητή μας που τις επικαλείται, κοιτώντας το είδωλό του στον καθρέφτη και προβάλλοντά το ως γενική εικόνα στο σύνολο.

Αν λοιπόν η δική μας κριτική φαίνεται σκληρή κι άδικη, ας πάρουν υπόψη την γκρίνια και τα παράπονα που προέρχονται από το εσωτερικό του ίδιου του σύριζα. Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί δεν μπορούν να πείσουν ούτε καν τους δικούς τους –που έχουν καταπιεί άλλα και άλλα βέβαια. Και το πιο εντυπωσιακό είναι πως αντιδρούν ακόμα και οι παλιές μεταγραφές από το πασόκ, όπως η τίμια σακοράφα και ο μητρόπουλος (που βγαίνει στα κεραμίδια, εφόσον δεν μπήκε στο υπουργικό συμβούλιο). Κάτι που μας δείχνει πως ακόμα και το πασόκ του 09’, δηλ του γαπ, είναι ψηλός πήχης σε κάποια σημεία για το σημερινό σύριζα. Κι αν ποτέ σφίξουν τα γάλατα κι αυτά τα στελέχη ακολουθήσουν τις τελικές συνέπειες της διαφωνίας τους αποχωρώντας (που δεν... αλλά ας κάνουμε υπόθεση εργασίας), είναι πολύ πιθανό να αποκτήσει από το πουθενά η ανταρσυα ευρωκοινοβουλευτική ομάδα, με γλέζο-σακοράφα, όπως είχε δηλ και το ναρ το δεσύλλα για μερικά χρόνια.

Αντέδρασε λοιπόν με τη γνωστή επιστολή του και ο γλέζος, εκπροσωπώντας αυτός το παλιό(τερο) πασόκ της αλλαγής, με το οποίο είχε εκλεγεί δύο φορές βουλευτής. Σου λέει δηλ, έχω ζήσει ως πρωταγωνιστής το αυθεντικό 81’, γιατί να λερώσω την υστεροφημία μου με την επανάληψή του ως φάρσα; Και (του) γράφει ένας συριζαίος στο twitter, πως η τελευταία φορά που είχαν χαρεί τόσο οι σταλινικοί –sic- μαζί του, ήταν όταν είχε πάει στην κηδεία του χότζα. Ξεχνάει όμως την ανείπωτη χαρά, όταν ο γλέζος συνέκρινε τις προγραμματικές δηλώσεις του αλέξη με το νίκο ζαχαριάδη –χώρια η ασύγκριτη χαρά από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο σκοπευτήριο της καισαριανής, όπου εκτελούσαν αβέρτα σταλινικούς. Αλλά εκεί στο σύριζα το έχουν χάσει τελείως με τους ιστορικούς παραλληλισμούς και γράφουν για συντηρητικούς-ανανεωτικούς και το... γεκόρ λιγκατσόφ (που παρεμπιπτόντως, τα έχει ακόμα 400 και κάνει κριτική εξ αριστερών στο σημερινό κκρο), που αν δε μου διαφεύγει κάτι, αφήνει στον αλέξη το ρόλο του γκορμπατσόφ –οπότε ας βιαστεί η πίτσα χατ να τον κλείσει για ένα διαφημιστικό. Αν και η δική του περεστρόικα αλά ελληνικά θα έχει κάτι γνήσια ρωμέικο, όχι σαν την αλέκα και το.. οργανάκι τον κουτσούμπα, όπως μας ενημερώνει ο αρθρογράφος του διαδικτυακού μπαρ (τι άλλο θα διαβάσουμε...)

 Οφείλεις να παραδεχτείς όμως σφε αναγνώστη πως το κατέχουν άριστα το επικοινωνιακό κομμάτι. Κάνουν κριτική και σαματά, χωρίς να διαχωρίζει κανείς τη θέση του, αποχωρώντας. Έχουν κριτικές φωνές εν είδει αριστερής αντιπολίτευσης, για να εγκλωβίζουν τους όποιους ανησυχούντες. Ξεκινούν υπόγεια μια επιχείρηση μείωσης της επιστολής του γλέζου, που σε οποιαδήποτε άλλοτε περίπτωση, θα είχε αντιμετωπιστεί ως τοτέμ, που δεν πρέπει να αγγίζεται –φανταστείτε αντιδράσεις πχ αν απαντούσε το κκε σε μια αντίστοιχη κριτική του. Η κυβέρνηση επισήμως μένει σε μια χαλαρή δήλωση, που τα αποδίδει όλα σε παρεξήγηση και κακή πληροφόρηση, για να μην χρεωθεί τίποτα η ίδια. Κι αφήνει τη βρώμικη δουλειά σε τρίτα πρόσωπα, όπως ο ζουγανέλης κι ο χάρρυ κλυνν, που κάποτε τραγουδούσε για τις βάσεις που μένουν που φεύγουν, αλλά τώρα έχει  χάσει το χιούμορ του μαζί με τη σοβαρότητα και την κριτική του ικανότητα.
Συμπέρασμα; Μία ή η άλλη, φράγκο δύο. Γράμματα κερδίζουμε, κορόνα χάνουμε, για την κυβέρνηση. Ή μάλλον win-win situation, όπως θα λέγαμε και στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης...




Κλείνουμε το σημερινό σημείωμα με μικρές ευχάριστες στιγμές από το φετινό,  βροχερό καρναβάλι της πάτρας, όπου οι παρουσιαστές της νεριτ, έκαναν φιλότιμες προσπάθειες να μη δείξουν καν πλάνα του πελετίδη (εκτός κι αν τους έχει κηρύξει ο ίδιος εμπάργκο) ή του άρματος του παμμικρασιατικού (με το σφυροκόπημα του σήματος της εε), ενώ πήραν πχ συνέντευξη από τον υπέυθυνο καρναβαλιού της προηγούμενης δημοτικής αρχής (αυτόν ξέρουν, αυτόν εμπιστεύονται). Όπως και να ‘χει όμως, τους ήταν δύσκολο να θάψουν όλους τους καρναβαλιστές που άντλησαν έμπνευση από την κόκκινη δημοτική αρχή, πχ με το άρμα της αγίας πατρούπολης –ευθεία αναφορά στη σημερινή ονομασία του λένινγκραντ- ένα άλλο με τη μορφή μπάμπουσκας, κτλ. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε σε αυτό το σύνδεσμο για την εντύπωση που δημιούργησε η επιλογή του πελετίδη να βρεθεί μαζί με τους άλλους θεατές της παρέλασης και την ειδοποιό διαφορά του σε σχέση με προηγούμενους δημάρχους.


33 σχόλια:

Гриша είπε...

Σωστη κατα την αποψη μου η εκτιμηση του σ/δρεπανου για την επικοινωνιακη πολιτικη με τις κριτικες εν ειδει αριστερης αντιπολιτευσης που τελικα εγκλωβιζουν τους οποιους ανησυχουντες .
Ετσι ειναι.
ΟΜΩΣ,"μη μιλας,μη μιλας κινδυνευει η Ελλας",ή αλλιως "να χαρω εγω δημοκρατες":
Χ. Κλυνν σε Γλέζο:
"Aσφαλώς εχεις τη γνωμη σου αλλα καλα θα κανεις να την κρατησεις για τον εαυτο σου."
Γ.Ζουγανελης σε Γλεζο:
"Κι άμα εχεις να του πεις τιποτα(του Τσιπρα) πέστο στ αυτι μην το ακούσουν οι φαιδροί οι ασήμαντοι οι εθνικοί μειοδότες."

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Το καλύτερο σημείο από την επιστολή του χάρρυ κλυνν κατά τη γνώμη μου, είναι ένα που προτρέπει το γλέζο να σταματήσει να λέει στον κόσμο πόσο δίκιο έχει. Σα να λέει "καιρός να ακούσουμε πόσο δίκιο έχω εγώ, που δεν έχω κουράσει κανέναν, προς θεού -τι θεού, ημίθεου και βάλε μεγάλε..

Singularity είπε...

Οι άνθρωποι συνηθίζουν να γιορτάζουν τα χαρμόσυνα γεγονότα, την ίδρυση του Κόκκινου Στρατού, της ΕΠΟΝ. Ας γιορτάσουμε λοιπόν και εμείς αυτό το χαρμόσυνο γεγονότο!
Γενικά εμείς με τη χαμηλή συνειδητοποίηση πολύ το φχαριστιόμαστε να συζητάμε διάφορα θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος και επειδή τα λέμε σε φίλους μας και καλοπροαίρετα και όχι σε όργανα κόμματος, καταθέτουμε αθώες και αφελείς γνώμες χωρίς να μας νοιάζει τί καθρεπτίζουν. Συζητάμε αυτά που πολλοί άνθρωποι συζητάνε μεταξύ τους, λόγια σοβαρά, λόγια αληθινάαααα. Εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ σε όλα, ούτε με το ΚΚΕ, ούτε με τον Σύριζα. Οφείλω να παραδεχτώ τα καλά στοιχεία του καθενός, - ναι, έχει και κάποια καλά ο Σύριζα - και να εκφράσω τις επιφυλάξεις μου σε ορισμένα που θεωρώ ότι δεν είναι σωστά, - ναι, μου φαίνεται ότι κάποια τέτοια έχει και το ΚΚΕ. Την ίδια κριτική κάνω και στον εαυτό μου. Ούτε είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε έχουμε τις ίδιες απόψεις. Νομίζουμε ωστόσο ότι η σύνθεση προέρχεται από την διαλεκτική αντίθεση.

Αντιγερμανός είπε...

Και πιο γρήγορα από ότι περίμενα δικαιώθηκα

Παρασκευή 27 Φλεβάρη Σύνταγμα στις 7 το απόγεμα

Όλοι οι άνεργοι μαζί με το Κομμουνιστικό Κόμμα διαδηλώνουμε ελπίζουμε

Μπράβο στο ΚΚΕ για τη γρήγορη απάντηση στους συριζοκαμμένους

Ανώνυμος είπε...

9.05 Δεν βλεπω που ακριβως δικαιωθηκες.Ειναι μια πρωτη απαντηση στην Αστικη ταξη την Ε.Ε τους σημερινους διαχειρηστες τους Τσυριζα Καμμενο και στους Κολαουζους του Δελαστικ Μπιτσακη Ρουση Αλαβανο.Ενα μικρο λιθαρακι στην υποθεση της ενισχυσης της λαικης συμμαχιας με στοχο την ανατροπη του καπιταλισμου.Αυτο ειναι το πλαισιο και κανενα αλλο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αντιγερμανός είπε...

Παναγιώτη μη το κουράζεις


16 Φ έγραψα

Το ΚΚΕ πρέπει να διαδηλώσει κατά της Γερμανικής Ευρώπης και της κυβέρνησης Τσιποροκαμμένων που συνομιλεί με τους οχτρούς μας

23 Φ το ΚΚΕ ανακοινώνει «Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ για επέκταση του μνημονίου.

Άμεση κατάργηση μνημονίων - εφαρμοστικών νόμων.

Ανάκτηση απωλειών. Ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.

Όλοι στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Σύνταγμα την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στις 7 μ.μ.

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Καλή αντάμωση τη Παρασκευή

Τα τρωκτικά και οι πράκτορες της Πρεσβείας στο καναπέ τους

Ανώνυμος είπε...

έσκασε μύτη κι ο Τσακνής και ως θεσμικός (έτσι λέγονται τώρα) παράγων, προσπαθεί να κρατήσει τη μέση οδό για να διατηρήσει το......κύρος του

http://www.enikos.gr/society/299974,Ar8ro_toy_Dionysh_Tsaknh_sto_enikosgr:_.html

Υ.Γ Μετά το κάζο με τον ΣΥΡΙΖΑ οι πολιτικές παρθενορραφές θα χτυπήσουν κόκκινο.

λαθραναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

10.48 Μην ανησυχεις για εμενα καθολου. Δεν μιλαμε εναντια στην Γερμανικη Ευρωπη. Παλευουμε για εξοδο απο την Ε.Ε Κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης Κεντρικο Σχεδιασμο εργατικο ελεγχο.Ενιαια διαδικασια που περναει μεσα απο την ενισχυση της λαικης συμμαχιας και οχι πολιτικο μετωπο και βεβαια καμμια συμμετοχη σε κυβερνηση με τους καπιταλστες στην εξουσια οτι ονομα και να εχει. Την Παρασκευη λοιπον στο Συνταγμα με το πλαισιο που σου ειπα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Sotos είπε...

Σφυροδρέπανε κάνε μια ανάρτηση με αυτό το πραγματικό ΕΠΟΣ. ΦΟΒΕΡΟ. ΕΠΟΣ ΕΠΟΣ ΕΠΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.ΤΑΛΑΝΤΑΡΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

https://www.youtube.com/watch?v=A9VnIkiyBRA

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=2uEyY9qhEWA#t=61

Αντιγερμανός είπε...

Παναγιώτη δε διαφωνώ στο πλαίσιο που θέτει το ΚΚΕ

Η ορολογία Γερμανική Ευρώπη ειναι προσωπική και όχι πολιτικού περιεχομένου

Είμαι αντιγερμανός γιατί εχω νεκρούς στο απόσπασμα απο τους Γερμαναράδες και θα τους τιμώ όδο ζω

Μου απαγορεύεις το δικαίωμα να μην χωνεύω τη Γερμανία της Μέρκελ του Κολ του Σρέντερ του Die linke ;

Όσο υπήρχε η DDR τη λάτρευα τώρα δεν υπάρχει λόγος

Ανώνυμος είπε...

Αντιγερμανε,
Η γνώμη μου είναι ότι το πρόβλημα δεν είναι η Γερμανία και η εστίαση σε αυτή είναι παραπλανητική.
Οποιαδήποτε άλλη χώρα θα μπορούσε να είναι στη θέση της Γερμανίας, ακόμα και η ίδια η Ελλάδα. Εξ άλλου, ορισμένα από τα μέχρι τώρα μέτρα που υποτίθεται ότι τα επέβαλε η τρόικα, στην πραγματικότητα τα υπέδειξε στην τρόικα η Ελλ. αστική τάξη.
Μη ξεχνάμε, ότι στη Λατινική Αμερική, τον ρόλο της Γερμανίας τον είχε η "Δημοκρατική" Αμερική.
Ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός.

λαθραναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

Τώρα αντιγερμανέ, αφού "δικαιώθηκες", ελπίζω να παραδέχεσαι το λάθος σου απέναντι μας. Πολύ περισσότερο να καταδικάσεις τη συκοφαντική σπέκουλα του Περδίκη και των "Περδίκηδων" που νόμιζαν ότι με συνδικαλιάρικα κόλπα θα την βγούν από τα αριστερά στο ΚΚΕ.
Σου υπενθυμίζω τι σου έγραφα στο πρώτο σχόλιο μου στις 16/2 και για το οποίο δεν αξιώθηκες να απαντήσεις:
"Πάρε πρωτοβουλία, μάζεψε κι άλλους ανέργους, ενημέρωσε τους για τις εξελίξεις, αποκάλυψε το πααιχνίδι της κυβέρνησης, στήσε επιτροπή αγώνα ανέργων σε σύνδεση με τα σωματεία του κλάδου σου και το ΠΑΜΕ, οργανώστε κινητοποίηση και ενημέρωση στον ΟΑΕΔ, παλέψτε και καντε υπόθεση όλων τους στόχους πάλης που θέτει το ΠΑΜΕ. Έτσι θα συμβάλεις πιο ουσιαστικά. Και μην αγχώνεσαι, θα έρθει και η ώρα της διαδήλωσης ενάντια στους πραγματικούς δυνάστες,δηλαδή την Ε.Ε., το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και το κράτος που το υπηρετούν!".
kk-1

σκεψη προεδρου γκονζαλο είπε...

νταξ, χαλαρωστε σας εχουν προλαβει και οι μ-λ με αντι-εε συγκεντρωση το σαββατο και οι αναρχικοι με καθαρα αντικρατικο-αντικυβερνητικο περιεχομενο αυριο στα προπυλαια

Ανώνυμος είπε...

Ε άμα κατέβουν οι αναρχικοί στον δρόμο με αντικυβερνητικά συνθήματα νταξ, ας την ακυρώσει το κκε την συγκέντρωση, αχρείαστη θα'ναι...

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν "αντάρτες" και ενδοκυβερνητικοί τσακωμοί σε μία κυβέρνηση πριν την ψήφιση μέτρων. Είναι πρώτη φορά που αυτό γίνεται πάνω στον πρώτο κυβερνητικό μήνα.
Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Τα μ-λ ξέχασες σύντροφε.
Είναι δυνατόν να κατεβαίνουν σε αντιΕΕ πλαίσιο και να κάνουν την στρουθοκάμηλο για τον ρωσικό δάκτυλο του Ομπάμα και του Κέρι σαν το χρουτσοφικό "Κ"ΚΕ; Ποιος θα κρατάει ψηλά την σκέψη του μεγάλου τιμονιέρη τώρα;

Ο.Χ.Ε.Π.

dionperd είπε...

Ο Περδίκης δεν έχει κανένα πρόβλημα με το συλλαλητήριο του ΚΚΕ. Κάθε άλλο. Η κριτική του Περδίκη δεν είναι για να "χτυπήσει το ΚΚΕ", αλλά για να προωθηθεί αυτό που πιστεύει ότι είναι το σωστό. Οπότε, ας πούμε ότι δικαιώνεται και ο Περδίκης λίγο, κι όχι μόνο ο Αντιγερμανός.

Ωστόσο, υπάρχουν και σημεία κριτικής:

1. Γιατί τώρα κι όχι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για να δυσκόλευε η κωλοτούμπα και να αυξάνοταν λίγο η πιθανότητα του ατυχήματος;

2. Γιατί όχι την Πέμπτη που καλούν οι υπόλοιποι;

3. Και κάτι που ισχύει και για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ η οποία όμως έχει τη δικαιολογία των μικρών δυνάμεων: γιατί καλεί το ΚΚΕ κι όχι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, το ΜΑΣ κοκ; Γιατί να μη συζητήσει και οργανωθεί πλατύτερα ο λαός; Γιατί όχι και απεργία μαζί;

Η απάντηση που δίνω στα παραπάνω είναι η εξής: διότι το ΚΚΕ δεν σκοπεύει στο να επηρεάσει την πορεία των εξελίξεων προς τη ρήξη με την ΕΕ, τη διαγραφή του χρέους κοκ που τα έχει φέρει η ζωή στην ημερήσια διάταξη (σε αντίθεση με τη σοσιαλιστική επανάσταση -προς το παρόν τουλάχιστον...), αλλά απλά να κεφαλαιοποιήσει κάτι από την κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ... Συνολικά πρόκειται για μια απίστευτα οπορτουνιστική τακτική.

Πιστεύω, και μακάρι να διαψευστώ, ότι το ΚΚΕ πολύ λίγο κόσμο θα καταφέρει να τραβήξει από το ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα. 1ον ο λαός εξακολουθεί να βλέπει στην (ηγεμονική) στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ τη μόνη δυνατή λύση και 2ον διότι όλο το προηγούμενο διάστημα το ΚΚΕ δεν πήρε εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα έπρεπε ώστε να έχει τη δυνατότητα να ηγεμονεύσει στο λαϊκό κίνημα και στη συνείδηση του λαού. Ίσα-ίσα στη συνείδηση του κόσμου το ΚΚΕ δεν πρότεινε ΚΑΜΙΑ λύση, και τώρα, κάποιος κόσμος θα φτάσει ακόμη και να το κατηγορήσει ότι δυσκολεύει την ...προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ...

Η πλάκα είναι ότι μπορεί να κερδίσει μακροπρόθεσμα κάποιον από τον αριστερό αντιΕΕ κόσμο, παρόλο που το ίδιο δε σκοπεύει να πάρει καμία πρωτοβουλία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ρήξη με την ΕΕ αυτή την εποχή.

Παρόλα αυτά, έστω κι έτσι, καλώς γίνονται ακόμη και αυτές οι κινήσεις. Από το τίποτα, καλή και η παναγιώταινα...

dionperd είπε...

Παρεπιπτόντως, θεαματικές και οι δικές σας κωλοτούμπες... Μέχρι πριν λίγες μέρες φτιάχνατε θεωρίες γιατί είναι καλό που το ΚΚΕ ασχολούνταν με τις ...ιχθυκαλλιέργειες αντί για το νέο μνημόνιο που διαπραγματεύονταν ο ΣΥΡΙΖΑ...

Ανώνυμος είπε...

Είναι η τρίτη φορά που απαντάω στον Αντιγερμανό και αντι για αυτόν απαντά ο Περδίκης!!!!!!!!!!
-"Μέχρι πριν λίγες μέρες φτιάχνατε θεωρίες γιατί είναι καλό που το ΚΚΕ ασχολούνταν με τις ...ιχθυκαλλιέργειες αντί για το νέο μνημόνιο που διαπραγματεύονταν ο ΣΥΡΙΖΑ...".
Κατ΄αρχήν Περίκη κανείς δεν δίνει ιδιαίτερα βάση στις αντιΚΚΕ αρλούμπες που γάφεις γιατί είσαι πατενταρισμένος πολέμιος του ΚΚΕ και ανήκεις σε οπορτουνιστική πολιτική οργάνωση που στηρίζει ΑΝΤΑΡΣΥΑ και καλοβλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ. Και κανείς δεν συζητά μαζί σου για τη δράση στο εργατικό-λαίκό κίνημα. ¨αλλωστε όλοι γνωρίζουν τη δουλεία στα συνδικάτα που κάνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ...Αλλάπου να τα γνωρίζεις εσύ στο φραφείο σου στη Γερμανία. Από τν ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΕΑ που σου δίνουν γραμμή;
Για αυτό και τις εξυπναδούλες που γράφεις παραπάνω αραδιασέ τις αλλού.
-"Γιατί όχι την Πέμπτη που καλούν οι υπόλοιποι;".
Ποιοι είναι οι υπόλοιποι;;;;;; Μήπως αυτοί που μέχρι πριν λίγες μέρες διαδήλωναν για να στηρίξουν την κυβέρνηση;;;;
Και ποιος ασχολείται μαζί σας;;;;
Καλά τέτοιες σαχλαμάρες λέτε στον κόσμο;;;
Έχετε πάθει παράκρουση τελικά. Πάλι τρώτε γκολάκια από το ΚΚΕ και έχετε πάθει σύγχυση...Εσείς και ο ΣΚΑΙ ένα πράγμα!!!!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Αντιγράφω από ένα κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις συγκεντρώσεις της Πέμπτης:
"Όχι στην κυβερνητική συμφωνία για την επέκταση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, άμεση κατάργηση τους!
Κάτω οι εκβιασμοί ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ
Για να πάρουμε πίσω ότι μας έκλεψαν να κατακτήσουμε ότι μας ανήκει".
Τώρα αν δεν είναι αυτό το ίδιο πλαίσιο με το οποίο έγιναν οι φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις τις προηγούμενες εβδομάδες, τότε τι είναι;;;;
Ακριβώς αυτά που γράφει και η ISKRA για να κοροϊδεύει τον κόσμο. Να λοιπόν πως παίζεται το παιχνιδάκι του ΣΥΡΙΖΑ.
Τι μας λένε λοιπόν...μα αυτό που λέει και η κυβέρνηση: Ότι τους εκβιάζουν, ενώ αυτοί δήθεν δεν θέλουν αλλά εξαναγκάζονται. Και καλά συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις και έχουν τη λαϊκή υποστήριξη. Οπότε να περιμένουν λίγο για να εφαρμόσουν αυτά που υποσχεθήκαν, να τους στηρίξουμε!!!!
Από κοντά λοιπόν και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο παιχνίδι της εξαπάτησης!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

@Περδίκης,
"Γιατί τώρα κι όχι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για να δυσκόλευε η κωλοτούμπα και να αυξάνοταν λίγο η πιθανότητα του ατυχήματος;"!
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε καμιά κωλοτούμπα. Μπορεί να χρησιμοποιούσε τη δημαγωγία και μα έξυπνη προπαγάνδα για να εμφανιστεί σαν εναλλακτική δύναμη, αλλά ενάπράγμα τόνιζαν: Δεσμευση με τους κανόνες της Ε.Ε.,τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, πίστη στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Διαπραγματευόταν για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και συντασσόταν με τις ΗΠΑ, την Ιταλία και Γαλλία στον ανταγωνισμό τους με την Γερμανία!
Οπότε τις απαιτείς από το ΚΚΕ; Να γίνει ουρά και μαριονέτα του ΣΥΡΙΖΑ και της αστικής τάξης. Να φιμωθεί κάθε λαϊκη αντίδραση,κάθελαίκή αντίσταση!
Δηλαδή να καταντήσει το ΚΚΕ μια ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Λαφαζάνης!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Περδίκη,
Παρεπιπτόντως, εσύ δεν κατηγορούσες και συκοφαντούσες τόσο καιρό το ΚΚΕ ότι δεν ασχολείται με τα καθημερινά λαϊκά προβλήματα γιατί δήθεν τα παραπέμπει όλα στην σοσιαλιστική επανάσταση και καλά; Τώρα μας κατηγορείς ότι "Μέχρι πριν λίγες μέρες φτιάχνατε θεωρίες γιατί είναι καλό που το ΚΚΕ ασχολούνταν με τις ...ιχθυκαλλιέργειες αντί για το νέο μνημόνιο που διαπραγματεύονταν ο ΣΥΡΙΖΑ";;;;;;;
Ε, λοιπόν,όποιος θέλει κατάγηση του μνημονίου, το αντιπαλεύει στην πράξη μέσα στους χώρους δουειάς ενάντια στους καπιταλιστές που έχουν συμφέρον από τα μνημόνια και την Ε.Ε. Αλλά ξέχασα, το μνημόνιο το έφτιαξαν οι κακοί τοκογλύφοι και "καταστρέφονται" οι "καημένοι" έλληνες καπιταλιστές.....
kk-1

Αντιγερμανός είπε...

kk1

Κατανοητός είσαι και παίρνω πίσω χαρακτηρισμούς που γραψα στα νεύρα πάνω

Δεν απάντησα στη προτροπή σου γιατί το σκεφτόμουν το θέμα

Δεν είμαι δα ρήτορας μορφωμένος και απόλυτος γνώστης του μαρξισμού λενινισμού να πάρω τέτοια πρωτοβουλία

Να μαζευτούμε σύντροφοι άνεργοι να τα συζητήσουμε δε λέω όχι αλλά μόνος δεν έχω δύναμη

Ψάχν και απο δω και κει μεροκάματο να βγει ο μήνας


Τι γράφει ο Περδίκις δε τα διάβασα όλα δεν μαπασχολεί

Εγώ το ΚΚΕ το πιστεύω σε όλα δε περιμένω να με σώσει αλίμονο ούτε θέλω δω και τώρα επανάστα

Δράση ζήτησα και το χάρηκα για αύριο που θα κάμουμε κόκκινη την Αθήνα πάλι

Λαθραναγνώστη ο ιμπεριαλισμός είναι ο εχθρός συμφωνώ και το ψευδώνυμο μου μοιάζει ρατσιστικό αποπροσανατολιστικό

λάθος μου νατα αλλάξω τώρα θα με πουν Περδίκι ταφήνω ως κατατεθέν

πρίγκηπας Μουργκίμπα είπε...

Γελάω με τον ενθουσιασμό και την γενική ικανοποίηση που το ΚΚΕ θα κάνει ...συλλαλητήριο! Λες και είναι η ΔΗΜΑΡ ή η ΝΔ...

Απίστευτα πράγματα!

Γιατί δεν παίρνουμε από την αρχή τα πράγματα;

-Ο Συριζα στηρίζει Μνημόνιο
-ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι θα ψηφίσουν τα μνημονιακά νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ

Και μένουν ΚΚΕ και Χρυση Αυγή. Η ΧΑ το βλέπω δύσκολο να μπει στο νέο κυβερνητικό κομπρομί με φυλακισμένη την ηγεσία και πολλούς βουλευτές της αν και ποτέ δεν ξέρεις.

Όπως και να έχει το ΚΚΕ είναι το μόνο αντιπολιτευτικό κόμμα αυτή την περίοδο. Και θα κριθεί γι αυτό δεδομένου ότι ζητησε ψήφο για να είναι αντιπολίτευση.

zoot horn rollo είπε...

Καλά, αμέτρητα τα ψευδώνυμα λέμε...πονηρούλη(δες)...

ulyanovism είπε...

@Ο.Χ.Ε.Π.

Τράβα εσύ να υποστηρίξεις το φασιστικό διαμελισμό της Ουκρανίας στην Κριμαία αγκαζέ με όλο το χιτλερικό βόθρο της Ευρώπης και μην ανησυχείς για τη σκέψη Μάο, κάποιοι θα μεριμνήσουν και γι' αυτή.

Και μην ξεχάσεις να βγάλεις καμιά ανακοίνωση μαζί με τους υπερεθνικιστές υπέρμαχους του ρώσικου ιμπεριαλισμού και του διαμελισμού της Ουκρανίας, του "ΚΚΡΟ", έτσι επειδή είστε και κατά όλων των ιμπεριαλισμών όπως μαθαίνει το ελληνικό κοινό.

http://mltoday.com/on-the-situation-in-ukraine

Δύσκολα βρίσκεις τόσο βρώμικη διγλωσσία. Στην Ελλάδα η Ουκρανία είναι "θύμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ΗΠΑ-Ρωσίας", έξω απ' την Ελλάδα η λέξη Ρωσία ούτε υπάρχει στην ανακοίνωση. Αλλά πως να υπάρχει όταν συνυπογράφουν οι αντισημίτες σωβινιστές του "ΚΚΡΟ" του οποίου το πρόγραμμα έχει συντάξει μεταξύ άλλων ο Ντούγκιν. Γράψε τώρα καμιά εξυπνάδα περί Ομπάμα και Κέρι μπας και αποφύγεις τα αναπόφευκτα.

Στα Ίμια τι γίνεται έχεις καμιά ενημέρωση; Εξακολουθούν να προκαλούν οι τουρκαλάδες;

Ανώνυμος είπε...

4.08 Το να κατηγορεις το ΚΚΕ οτι διαλεγει την Καπιταλιστικη Ρωσια και συμφωνει με τον διαμελισμο της Ουκρανιας εχει πολυ μεγαλη πλακα και δειχνει την απογνωση που εχουνε οσοι προσπαθουνε να κανουνε αντικομμουνισμο.Στο διεθνες Κ.Κ εχουμε σχεσεις με οποιον χρησιμοποιει τον τιτλο του Κ.Κ γιατι η ιδεολογικη διαπαλη συνεχιζεται και υπαρχουνε και θετικα αποτελεσματα. Διαφορετικες σχεσεις εχουμε με το ΚΚΡΟ και αλλες με το ΚΕΚΡ και σιγουρα δεν θα ζητησουμε την αδεια απο κανεναν στον οπορτουνιστικο χωρο με το ποιους θα μιλαμε και το τη θα κανουμε.Η Εργατικη ταξη στην καθε χωρα ακομα και σε περιπτωση πολεμου πρεπει να παλεψει κατω απο την δικη της ταξικη σημαια εναντια στην αστικη ταξη ντοπια και ξενη σαν εισβολεα βγαινοντας απο τον πολεμο με εργατικη λαικη εξουσια χωρις απωλειες και προσαρτησεις εδαφων και αποζημειωσεις. Αυτη ειναι η θεση του ΚΚΕ που δεν σηκωνει την παραμικρη διαστρεβλωση. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ρε ulyanovism τις γνωστές μουλαμάρες του τι γράφουμε εδώ τι γράφουμε εκεί τι παραπέρα να τις αφήσεις.

http://inter.kke.gr/en/articles/Joint-Statement-of-Communist-and-Workers-Parties-on-the-recent-developments-in-Ukraine-Proposed-by-the-KKE-and-DKP/
Η ανακοίνωση αυτή είναι μεταφρασμένη και στα ελληνικά και έχει κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα. Μιλάει ξεκάθαρα για ενδοιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό με την Ρωσία.

Note that the developments in Ukraine are connected to the intervention of the EU and the USA, are the results of the fierce competition of these powers with Russia for the control of markets, raw material and the country’s transport networks.

Λέμε οι άνθρωποι

However the people of Ukraine, as all the other peoples of Europe have no interests in siding with the one or the other imperialist, or the one or the other predatory alliance.

Από κάτω υπογραφή του για σένα "φασιστικού"
ΚΚΡΟ.

Έχεις γίνει ήδη μία φορά ξεφτίλα που έλεγες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποτάσσει την Ευρώπη στις ρωσικές απαιτήσεις με το να μην δέχεται τις κυρώσεις. Τελικά όχι μόνο τις δέχθηκε αλλά αποδέχθηκε και καινούργιες. Δηλαδή πόσο πιο έξω να πέσεις;

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση που δείχνεις είναι με αφορμή το χτύπημα που δέχεται το ΚΚΟυ εκεί από την κυβέρνηση του Κιέβου. Γιατί να υπάρχει σε μία τέτοια ανακοίνωση καταγγελία προς τους Ρώσους; Γιατί μλ. Δεν χρειάζεται άλλη απάντηση.

Ο.Χ.Ε.Π.

ulyanovism είπε...

Αυτό τώρα τι το πόσταρες; Για να αποδείξεις ότι δεν έχετε διγλωσσία όπως είπα αλλά πολυγλωσσία; Η πραγματική διαφορά των ανακοινώσεων είναι το ποιοι την υπογράφουν. Στη μία περίπτωση που υπογράφουν καμιά δεκαριά κόμματα οι τόνοι είναι πολεμικοί με γελοιότητες τύπου "κοινωνική γενοκτονία", στην άλλη που είναι πιο πλατιά και υπογράφουν 50 ψευτοαναφέρεται η Ρωσία, όχι όμως για να καταγγελθεί συγκεκριμένα ως επεμβατιστής και εμπρηστής πολέμου, αλλά για να ερμηνευτεί η δυτική επιθετικότητα η οποία είναι και πάλι η μόνη που καταγγέλλεται!

Το ποιος έγινε ξεφτίλα για το ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να το δούμε πολύ εύκολα αν απαντήσεις ένα απλό ερώτημα: Πώς ερμηνεύεις το ότι προ ένστασης Κοτζιά οι κυρώσεις παρατείνονταν για 1 χρόνο, ενώ μετά ένστασης Κοτζιά τροποποιήθηκε σε 6 μήνες;

Το ΚΚΡΟ αμφιβάλλεις ότι είναι φασιστικό; Διάβασε το άρθρο του Ιού που πήγε και τους συνάντησε το 1997, οι σωβινιστικές και αντισημιτικές τους θέσεις είναι ανατριχιαστικές.

ulyanovism είπε...

Τελευταίο χτύπημα του "ΚΚΡΟ":

Εκ μέρους του ΚΚ Ρώσικης Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), ο Ιβάν Μέλνικοφ δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρία Νόβοστι, πως πρόκειται για μια «αιματηρή προβοκάτσια (...) με στόχο να ανανεωθεί η αντιρωσική υστερία στο εξωτερικό».

http://902.gr/eidisi/diethni/62108/rosia-exo-apo-kremlino-dolofonithike-politikos-tis-antipoliteysis

Πιο πουτινικός πεθαίνεις.

Ανώνυμος είπε...

Έχει μείνει πίσω. Υπήρξαν ξανά κυρώσεις στις 16 Φεβρουαρίου μετά από αυτές των πρώτων ημερών της κυβέρνησης, λόγω προέλασης των αυτονομιστών.

Στα άλλα λες ότι έχουμε πολυγλωσσία στις ανακοινώσεις. Μετά ότι και οι δύο ανακοινώσεις στηρίζουν Ρωσία. Τελικά έχουμε πολυγλωσσία ή στηρίζουμε πάντα Ρωσία; Όπου αναφέρεται η Ρωσία είναι ψευτοαναφορά, όπου δεν αναφέρεται είναι παράλειψη που δείχνει ρεβιζιονιστική στροφή. Αφού δεν εξετάζεις την ουσία της ανακοίνωσης ως πολιτικής πράξης τα έχεις μονά ζυγά δικά σου. Χώρια που μπροστά στην κάψα σου να τους βγάλεις όλους ρεβιζιονιστές ακυρώνεις κλασσικά ότι επιχείρημα προσπάθησες να στήσεις.

Ο.Χ.Ε.Π.