Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

(Εικοσι) πέντε χρόνια φαγούρα

Είναι κάποιες φορές που τα σχόλια περισσεύουν. Κι αυτό γιατί το κομμάτι που πρόκειται να διαβάσετε στη συνέχεια τα έχει όλα. Γνήσια αντικουκουεδίλα, λογική βρώμικου 89' (αλίμονο) περί ταύτισης του κκε με τη δεξιά, ωραία αστικά κλισέ περί "σιωπηρής εκτίμησης της κε" (αλλά εμείς έχουμε πηγές από μέσα και τα ξέρουμε όλα), αξιοποίηση του (δημοφιλή αρθρογράφου -sic-) μπογιό και ξεκομμένες φράσεις από κείμενά του, για να τον φέρουν σε αντιπαράθεση με τη γραμμή του κόμματος (κρίμα όμως που δεν έκαναν τον κόπο να τα διαβάσουν ολόκληρα), κλείσιμο ματιού στο σύριζα, που δεν είναι το ίδιο με τη νδ κι αυτό μόνο όποιος έχει χάσει τα ταξικά γυαλιά του δεν το βλέπει (κι εγώ που νόμιζα πως ο λάδης το έλεγε αυτό για το φασισμό, αυτόν που εμφιλοχωρεί, αν δεν ανθεί ανοιχτά, σε διάφορες πλατείες).

Με δυο λόγια η αστική δημοσιογραφία στα καλύτερά της. Διαβάστε κι απολαύστε υπεύθυνα. Πού; Μα φυσικά στο πριν, την εφημερίδα της ανεξάρτητης αριστεράς.

ΚΚΕ: Πέντε χρόνια φαγούρα

Αν διαβάσει κανείς τους τίτλους των πολιτικών ειδήσεων του Ριζοσπάστη, θα διακρίνει μια μονομέρεια η οποία αγγίζει τα όρια της υπερβολής. «ΠΑΣΟΚ: Κλείνοντας το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ», «Σαμαράς: Στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ αν...», «Ποτάμι: Στηρίζει κυβέρνηση για πλεονάσματα». Δηλαδή η κύρια κριτική που βρίσκει να κάνει η εφημερίδα του ΚΚΕ τόσο στα δεξιά αστικά κόμματα όσο και σας δυνάμεις της ΕΕ είναι ότι ...είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ!

Για κάθε στοιχειωδώς αντικειμενικό αναγνώστη, το κύριο πρόβλημα με το ΚΚΕ είναι πως δεν μπορεί να ξεφύγει από την εντύπωση ότι η πολεμική του δεν εκπορεύεται από την ανάγκη για αριστερή κριτική και πίεση στην κυβέρνηση αλλά από τη σιωπηρή εκτίμηση της Κεντρικής Επιτροπής ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την κύρια απειλή για το ίδιο το κόμμα του Περισσού, που έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι πια «μαγαζί γωνία», όπως κάποτε περηφανευόταν η πρώην επικεφαλής του Αλέκα Παπαρήγα. Η λογική «το μοναστήρι να ΄ναι καλά» και ο υπέρμετρος κομματικός πατριωτισμός ωστόσο έχουν ορισμένα όρια.

Το αυτονόητο τονίζει ο δημοφιλής αρθρογράφος Νίκος Μπογιόπουλος, όταν χαρακτηρίζει ασύγγνωστο το να μη βλέπει κανείς ότι και μόνο με την αποχώρηση των προηγούμενων έχει φυσήξει άλλος αέρας, ότι αν δεν είχαν αλλάξει τα πράγματα, τότε ήδη από την επομένη των εκλογών θα μετράγαμε κιόλας νέες περικοπές στις συντάξεις, νέα αύξηση του ΦΠΑ, νέες απολύσεις.
Όπως σημειώνει, «είναι πολιτική αχρωματοψία να λες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδιος με τη ΝΔ, ότι οι νέοι υπουργοί είναι ίδιοι με τους προηγούμενους».

Το ΚΚΕ δεν έχει πολιτική αχρωματοψία. Απλώς, όπως και άλλα κατ’ όνομα κομμουνιστικά κόμματα που εκφυλίστηκαν στην πορεία, έχει χάσει τα ταξικά γυαλιά του και τα έχει αντικαταστήσει με τα κομματικά. Αρνείται ακόμα και σήμερα να παραδεχτεί τη\ αλήθεια, ότι από την πρώτη στιγμή υποτίμησε τον δομικό χαρακτήρα και το βάθος της κρίσης χαρακτηρίζοντάς τα ως έναν ακόμα κύκλο του καπιταλισμού, υποτίμησε το ζήτημα του χρέους που στην αρχή έλεγε... ότι δεν αφορά το λαό αλλά μόνο τις κυβερνήσεις. Το κυριότερο είναι πως ακόμα και σήμερα υποτιμάει τη σημασία ενός μετώπου για την ανατροπή του κοινωνικού ολοκαυτώματος που συντελείται. Γι’ αυτό και δεν τολμάει να αναμετρηθεί με το ερώτημα πώς μπορεί να είναι ικανοποιημένο που ανέκτησε μικρό μέρος των δυνάμεων που έχασε σε μια περίοδο κατά την οποία ο λαός βλέπει τη ζωή και τις προοπτικές του να κονιορτοποιούνται.


Κατά τα άλλα η εφημερίδα αναπαράγει το γνωστό παραμύθι για τις προσλήψεις με εσπα στο δήμο καισαριανής (που είχαν ωστόσο προκηρυχθεί πριν την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή). Ενώ διατηρεί τη... δημοκρατική της πολυφωνία ως προς το σύριζα και τη νέα κυβέρνηση (αναλόγως ποιος υπογράφει το κείμενο: δελαστίκ, βατικιώτης, μάρκου ή κάποιος πιο αριστερός;), για να μείνει κάθε αναγνώστης με αυτό που του αρέσει περισσότερο.
Και η ζωή συνεχίζεται, ψαρεύοντας σε θολά νερά. Με μόνο σταθερό μοτίβο την 25χρονη φαγούρα με τον περισσό...

50 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Τιτλος που εβαλες Απολιθωμα ειναι ολα τα λεφτα αλλα θα μου επιτρεψεις να το κανω 55 χρονια φαγουρα.Τα καταστροφικα προβληματα για το ΚΚΕ ξεκινανε το λιγοτερο απο το 20ο Συνεδριο και την 6η ολομελεια το 1956.Τις εφημεριδες της εποχης με τις αποφασεις της μοιραζε στους εξοριστους η Ασφαλεια πανηγυριζοντας. Ετσι λοιπον χωρις παρανομες Κ.Ο απο το 1958 μεχρι το 1974 και νωριτερα χωρις ΚΝΕ απο το 1943 μεχρι το 1968 ολα ειχανε γινει μεσα στην ΕΔΑ Οπορτουνιστικος χυλος.Το οτι το 1968 φτιαξανε το εσωτερικο δεν μπορεσε να απαλλαξει το κομμα απο τις τεραστιες ιδεολογικες παρεκκλι σεις που ειχανε πλεον παγιωθει.Σε αυτες τις συνθηκες ητανε πολυ ευκολο να ανθισουνε ολα αυτα τα οπορτουνιστικα λουλουδια.Φτανοντας στο 1989 ειχαμε ηδη ετοιμο τον Συνασπισμο συμφωνα με το προγραμμα και απομεινε μονο η καθαρση του Καπιταλισμου ΧΟΧΟ ωστε μετα αφου θα ειχανε παρει το κομμα το 1991 ειχανε ετοιμο αυτο που ζουμε σημερα.Αυτο το σκοπο εξυπηρετουσε και η διασπαση με το ΝΑΡ το 1989.Χαλασε το παιχνιδι γιατι παρα το οτι ειμασταν σμπαραλια τα αντανακλαστικα που ειχε αφησει ο Ζαχαριαδης και η Εποποια του ΔΣΕ ητανε τεραστια. Απο τοτε βρισκο νται πραγματικα σε απογνωση.Δεν ειναι μονο οτι χασανε το 1991 ειναι και το βασικοτερο.Οτι το 1996 στο 15ο Συνεδριο ξηλωσαμε τις αιτιες που γεννουσανε ολα αυτα που μας καταστρεψανε. Με τελευταια προσπαθεια την προβοκατσια του 2012 οταν η αστικη ταξη επαιξε το χαρτι του οπορτουνισμου Πιστεψανε οι Φουκαραδες οτι επειδη θα χαναμε ψηφαλακια θα λυγιζαμε.Απο εκει ειναι και η λυσσα τους.Ολο αυτο δειχνει ποσο σωστα βαδιζουμε συνεχιζουμε μπροστα αφηνοντας τους πισω να Σκουζουνε. Συγκεντρωση δυναμεων με βαση τον Στρατηγικο μας στοχο και ερχεται διορθωμενος ο 1ος τομος 1917 1949 και ακολουθει ο 3ος 1968 1991.Εδω ειναι τα μεγαλια γλεντια και το γαυγισμα. Και βεβαια παντα μπορουμε να βελτιωθουμε ωστε να προβαλουμε καλυτερα την στρατηγικη μας. Και οι οπορτουνιστες μαζι με τους φασιστες στις πλατειες να στηριξουνε τον Ελληνικο καπιταλι σμο που ειναι σκλαβωμενος χαχαχα εναντια στον ξενο κατακτηκτη που ειναι ο Γερμανος αυτη ειναι η αποστολη τους. Και σαφως μια κυβενηση Τσυριζα Καμμενου που ειναι ο συγχρονος Τζανετακης χοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αναυδος είπε...

Είναι πλεον φανερο ότι το ιερατειο του ναρ με επικεφαλης δελαστικ, παπακωσταντινου και μπιτσακη σαλπιζουν σε ολους τους τονους το εμβατηριο της ταξικης συνεργασιας. Όταν για μια 20ετια αποτελεις τον αριστερο βραχιονα του συριζα στο κινημα στο τελος είναι αναποφευκτο να ταυτιστεις μαζι του και στη σφαιρα της πολιτικης. Δεν είναι τυχαια η συνενοχη στις αυτοδιοικητικες κωλοτουμπες των συριζεων δημαρχων και περιφερειαρχων και η συκοφαντικη επιθεση στους κομμουνιστες δημαρχους

Το μετωπο που η ανταριζα αλλα και οι παραφυαδες της ευαγγελιζονται σημερα ταυτιζεται με την κυβερνηση συριζα μια κυβερνηση που διαπραγματευεται τις περεταιρω απωλειες της εργατικης ταξης.

Οποιος αρνειται να καταλαβει ότι η καπιταλιστικη οικονομικη αναπτυξη στα πλαισια της κρισης βασιζεται στη βελτιωση της ανταγωνιστικοτητας δηλ της αυξησης του βαθμου εκμεταλλευσης της εργατικης ταξης δεν εχει ιδεα από μαρξισμο.

Ανώνυμος είπε...

Αργά ή γρήγορα δεν θα υπάρχουν όλοι αυτοί. Το πού πάνε το ξέρουμε, κι όσο για την "ιστορία" τους αυτή θα έχει την ίδια μοίρα με αυτή των σχημάτων που παλιότερα τα ρούφηξε το πασοκ, και προσφάτως κάποια άλλα ο συριζα (πχ ποιός θα θυμάται την κοε μετά από 5 χρόνια;), ενώ το ίδιο θα συμβεί και στα πρόσωπα όπου οι "αριστερές" περγαμηνές θα υπάρχουν μόνο στα βιογραφικά τους και δεν θα απασχολούν κανέναν (τα κείμενα του πριν συντόμως θα μοιάζουν πιο γραφικά και από τις ιαχές του Γιάννου για τον σοσιαλισμό).

Χαρά στο κουράγιο σου που κάθεσαι και διαβάζεις ακόμη την αριστεροακροδεξιά φυλλάδα των σεισμολόγων-σελέμπριτις της "αριστεράς", πολύ κωμικό το σημείο για τα χαμένα ταξικά γυαλιά του κκε (μάλλον πρόκειται για εαακίτικη αργκό για τα rayban, σαν αυτά του χαραλαμπόπουλου, του γνωστού και ως ζούγκλα της "αριστεράς").

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Αντιδράσεις ενσωματωμένων διανοούμενων που εδώ και δύο χρόνια έχουν εκ των πραγμάτων χάσει τη βάση τους μια και οι ίδιοι με τις επιλογές τους τη χάρισαν στο σύριζα (αν και δεν πρέπει να υποτιμά κανέις τις δυνάμεις που έχουν σε ορισμένους συνδιακλιστικούς κλαδους). Από άποψη ψυχολογίας όλοι αυτοί, όπως είπε και ο φίλος πιο πανω, ήδη από τα ΄50 έχουν τις αντιδάσεις της παρατημένης γκόμενας (συγνώμη για το σεξιστικό, μπορεί να λειτουργήσει και στα δύο φύλα). Όλα γυρίζουν γύρω από τον πρώην της. Ακόμη περισσότερο τα ναρια. Πόσους φερετζέδες προβάρησαν. Καθαρή ψυχοπαθολογία. Από τη στιγμή που έχουν ξεκόψει, καταδικάσει, κτλ το κκε γιατί ασχολούνται; Κι όμως είνα το σημείο αναφοράς τους. Εννοείται θα καταλήξουν στο σύριζα, και κάποιοι σίγουρα γλείφονται και για καρέκλες…
Όσο για τον Μπογιό, το θέμα είναι πιο σύνθετο.
ΚΚΘ

πολιτικός αν-αλήτης είπε...

Δεν καταλαβαίνω τί εννοεί ο ΧΟΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ με την "συγκέντρωση δυνάμεων" ή γιατί είναι τόσο σημαντικό να διορθωθεί(?) το τάδε δοκίμιο.

Γεγονός είναι ότι διαψευστηκε πανηγυρικά η πρόβλεψη της ΚΕ ότι είναι περίπου μια μόδα που θα περάσει το "κίνημα των πλατειών". Όχι μόνο δεν πέρασε αλλά έγινε και κυβέρνηση με αντιφάσεις και προβλήματα βέβαια. Ήταν και αυτό ένα σύμπτωμα μιας κατάστασης που έδειχνε ότι κάτι αλλάζει.

Δεν είδε η ΚΕ ή υποτίμησε το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας έψαχνε κάτι διαφορετικό και προσπάθησε με πολλούς τρόπους, με διαδηλώσεις και με "πλατείες" να το βρει. Όταν έχασε τις προηγούμενες δυνατότητες, εκφράστηκε εκλογικά και το αποτέλεσμα το βλέπουμε σήμερα.

Αυτό δεν είναι μόνιμο ούτε τελείωσε εδώ η ιστορία. Αλλά από εδώ μπορεί να ξεκινήσει μια εποικοδομητική συζήτηση και όχι με τον τρόπο που το βάζουν οι Ανταρσυριζαίοι.

Τοτε εκτιμώ ότι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία, γιατί θα μπορούσαν να πέσουν πιο λειτουργικά στο τραπέζι ζητήματα όπως η διαγραφή χρέους, η έξοδος από την ΕΕ και ο σοσιαλισμός και να γίνουν κτήμα πολυ περισσότερου κόσμου.

Ανώνυμος είπε...

"ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας έψαχνε κάτι διαφορετικό"

Όχι, κάτι ίδιο έψαχνε.

ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

12.06 To KKE δεν υποτιμησε τιποτα ουτε εκανε κανενα λαθος. Μιλησε για αναπαλαιωση του αστικου πολιτικου σκηνικου με την νεα σοσιαλδημοκρατια στην θεση του ΠΑΣΟΚ. Στις πλατειες ητανε αγκαλια Οπορτουνιστες ολων των αποχροσεων και φασιστες.Απο την αλλη ο λαος εγκλοβιστηκε μεσα στο αστικο πολιτικο συστημα.Το ΚΚΕ Παλευει για την συγκεντρωση δυναμεων μεσα απο την λαικη συμμαχια με στοχο την ανατροπη του καπιταλισμου μακρια απο κυβερνησεις μεσα στον καπιταλισμο.Τα δοκιμια ειναι πολυ σημαντικο να διορθωθουνε συλογικα απο τα μελη και τους οπαδους του κομματος ωστε να φανει ξεκαθαρα τη ητανε αυτο που εμποδισε το 80% του λαου ενοπλο το 1944 απο το να παρει την εξουσια. οπως επισης την ητανε αυτο που οδηγησε στην Συμμαχια το 1974 τις δημοκρατικες δυναμεις και την ανοχη στο ΠΑΣΟΚ οπως επισης το κοινο πορισμα και την δημιουργια του συνασπισμου.Εξαιρετικα σημαντικα πραγματα που δειχνουνε οτι οποιαδηποτε επαφη με τον οπορτουνι σμο αποτελει καταστροφη για τα ΚΚ. ειμαι σιγουρος οτι δεν σου αρεσουνε αλλα ουτε με νοιαζει ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

"...Γεγονός είναι ότι διαψευστηκε πανηγυρικά η πρόβλεψη της ΚΕ ότι είναι περίπου μια μόδα που θα περάσει το "κίνημα των πλατειών"..."

Στο παράλληλο σύμπαν που ζεις διαψεύστηκε επίσης και η πρόβλεψη της ΚΕ για το ότι ο ΠΑΟΚ θα έπαιρνε τσου-λου το 14. Αφού ούτε μισή θέση του κκε δεν έχεις διαβάσει, τι τα θες και το παίζεις και ξερόλας;

Όσο για τα ζητήματα του σοσιαλισμού κτλ, όντως στις πλατείες της μικροαστικής αγανάκτησης μπορούν να γίνουν κτήμα του κόσμου, όχι στους χώρους δουλειάς, αλλά εκεί που έπαιζαν μπάλλα οι καζάκηδες, οι βατικιώτηδες, οι λαπαβίτσες, οι βαρουφάκηδες, οι περικεφαλαίες, οι θιασώτες των καλών ιδιωτικοποιήσεων και της άρσης της μονιμότητας στο δημόσιο, οι κρεμάλες κτλ. Ξύσε τώρα το κεφάλι σου για του πού πήγε το πράγμα, κατέβα και την Τετάρτη να τους πιέσεις από αριστερά, και συνέχισε να κατηγορείς το κκε που έχει χάσει τα "ταξικά του γυαλιά" που λέει κι η φωνή της αριστεροακροδεξιάς.

Ijon Tichy

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Για να λεμε και του στραβου το δικιο,και ασχετα με τις πιθανον οχι και τοσο καλες προθεσεις του αν-αλητη,κακως το ΚΚΕ δεν παρενεβη στις πλατειες.

Το οτι σαν τροπος παλης 100% λαθος ισχυει.Για την ακριβεια δεν ηταν καν τροπος παλης.Οπως ισχυει και οτι επαιζαν μπαλα ολοι αυτοι που αναφερει ο Τιτσυ και οτι ο κοσμος εψαχνε (και βρηκε) παλι μια απο τα ιδια,οπως επισημανε ο ΓΜ.

Αυτοι ομως παιζουν μπαλα παντου.Επισης,ειναι δεδομενο οτι οπου δεν παρεμβαινει το ΚΚ,η κατασταση εκφυλιζεται σε μικροαστικα καραγκιοζιλικια.Δε γινεται και αλλιως.

Το ΚΚΕ επρεπε να παει στην πλατεια οχι για να την δικαιωσει,αλλα για να τους τραβηξει απο κει,προς τα συνδικατα.

Απο την αλλη,το υποτιθεμενο κινημα,σαν κινημα πεθανε μεσα σε ενα τριμηνο.Αυτο που εγινε ειναι οτι τα κατ εξοχην κομματα της πλατειας,ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΛ και ΧΑ,ειτε κυβερνουν ειτε εχουν σημαντικη κοινοβουλευτικη παρουσια.Η πλατεια σαν πλατεια ομως,οντως ξεφουσκωσε το ιδιο γρηγορα οπως φουσκωσε.

Ανώνυμος είπε...

το κκε έχει κάνει αυτοκριτικές εκτιμήσεις και για τις πλατείες, αν και για ό,τι είπε επιβεβαιώθηκε, και για την υποτίμηση της ταχύτητας αναδιάρθρωσης του πολιτικού σκηνικού. αυτά είναι δεδομένα στη συζήτηση. αυτοί που δε συμφωνούν, δε θα συμφωνήσουν ούτως ή άλλως…
στο εξής με την παρούσα κυβέρνηση είναι πιο σύνθετα τα καθήκοντα. η αλήθεια είναι ότι τον συριζα μέχρι το 2011 τον είχαμε υποτιμήσει…
ΚΚΘ

Ανώνυμος είπε...

Ωραία η αριστεροχαρουμενιά των ανταριζα για όσο κράτησε, αλλά τα αστειάκια τελείωσαν. Από σήμερα δηλώνουν ότι θα εφαρμόζουν (ή στηρίζουν "κριτικά" ανάλογα με το μετερίζι) και επίσημα αντιλαϊκά μέτρα. Ας επικαλεστούν όσες φορές θέλουν ότι μαρξιστικοφανή ανάλυση κατεβάζει η κούτρα τους. Το ξεβράκωμα έρχεται...
Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

το κκε δεν μπορούσε αν πάει στην πλατεία εκ των πραγμάτων γιατί δεν άφηναν οι αγανακτισμένοι τα κόμματα… όταν πήγε γύρω γύρω και τους κύκλωσε έκαναν τις πάπιες… δεν είναι απλό… άσε που μπορούν να σε μπλέξουν σε προβοκάτσιες και τρέχα γύρευε. και τώρα θέλει προσοχή γιατί θα κάνουν το παν να στρέψουν τον κόσμο πάλι εναντίον του κκε.
ΚΚΘ

Ανώνυμος είπε...

"...Το ΚΚΕ επρεπε να παει στην πλατεια οχι για να την δικαιωσει,αλλα για να τους τραβηξει απο κει,προς τα συνδικατα..."

Προσπάθησαν να πάνε συνδικάτα, και έφυγαν κλωτσηδόν, να μην τα ξεχνάμε αυτά. Ούτε την αλλεργία στο σφυροδρέπανο καλό είναι να ξεχνάμε (που δεν ήταν καν του κκε). Δεν συνέβησαν τυχαία όλα αυτά, ούτε πήγε προς τα εκεί που πήγε το πράγμα επειδή το κκε δεν έκανε τις σωστές παρεμβάσεις (είχε πει παλιότερα το Απολίθωμα το επιτυχημένο ότι η τότε γγ του κκε αν ήθελε να μιλήσει εκεί θα έπρεπε να βγει και να πει "γεια σας είμαι η Αλέκα και είμαι φιλόλογος").

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΚΘ έχει δίκιο. Δεν δόθηκε δυνατότητα να παρέμβει στο κόμμα στις πλατείες από την στιγμή που η κεντρική γραμμή ήταν το "έξω τα κόμματα". Εκτός και αν ακολουθήσουμε την λογική ότι έπρεπε να κρύβεται σαν τους υπόλοιπους που στην τελική δεν θα βοηθούσε κανένα να συνειδητοποιήσει τίποτα.
Ο.Χ.Ε.Π.

πολιτικός αν-αλήτης είπε...

Γάτε, οι προθέσεις, καλές ή κακές φαίνονται στη ζωή, όχι γράφοντας γνώμη σε ένα κόκκινο ιστολόγιο-ψυχοθεραπεία (έτσι λέει, τί να κάνουμε..)

Δεν είναι το ζήτημα αν έπρεπε ή όχι να πάει η Παπαρηγα στην "πλατεια" σαν φιλόλογος ή σαν συνταξιούχος. Αυτή η οπτική (πάμε -δεν πάμε) ήταν εξ αρχής περιοριστική. Ούτε το ζήτημα ήταν αν θα κρατησει λίγο ή πολύ η "πλατεία". Προφανώς δεν θα κρατούσε επ΄' άπειρον.

Το θέμα ήταν ότι η ίδια η "πλατεία" ήταν ένα σύμπτωμα που προμήνυε μια αλλαγή στην ελληνική κοινωνία. Μια αλλαγή που μπορεί να οδηγήσει είτε σε προοδευτική είτε σε αντιδραστική κατεύθυνση ανάλογα με τις πολιτικές δυνάμεις που θα εμπλακουν. Από μόνο του ούτε καλό, ούτε κακό ήταν.

Μπορεί αυτό το σύμπτωμα να υποχώρησε αλλά δεν άλλαξε η ουσία. Ο κόσμος ήταν οργισμένος, παρέμεινε οργισμένος , η οργή του αυξήθηκε με τον καιρό αλλά είχε ξεμείνει από λύσεις και προοπτικές
και έφτασε να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ που "είδε" την ευκαιρία.
Αυτά είναι γνωστά από το 2012.

Το ΚΚΕ μπορούσε και έπρεπε να πάρει πρωτοβουλίες, όχι για την "πλατεία" (μάλλον ήταν αργά) αλλά για να συγκεντρώσει δυνάμεις (όπως λέει και ο χοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ) βάζοντας ένα πλαίσιο πολιτικών και οικονομικών διεκδικήσεων. Δεν το έκανε, το αμέλησε και το πλήρωσε εκλογικά.

Η κριτική των ΑΝΤΑΡσυριζαίων σε αυτό το άρθρο είναι μια ανοησία και μισή. Καλά κάνει ο Ρ και πλαγιοκοπεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο κάτω-κάτω κυβέρνηση είναι.
Αλλά θα είχε ενδιαφέρον να δούμε πως φτασαμε ως εδω.









Ανώνυμος είπε...

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς από τα ταρατατζουμ των κκεδων!!!

1. Καταρχήν πάρτε το άρθρο του μπογιό και διαβάστε τοι: Εκφράζει την ίδια αντίληψη που εκφράζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αριστερό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και ταυτόχρονα είναι "...Θα ήταν απολύτως βλακώδες να προβεί κανείς σε αποτίμηση (!) της πολιτικής μιας κυβέρνησης με ζωή… μιας μόλις εβδομάδας. Αλλά θα ήταν και ασύγγνωστο να μη βλέπει ότι και μόνο με την αποχώρηση των προηγούμενων έχει φυσήξει ένας άλλος αέρας. Ότι αν δεν είχαν αλλάξει πράγματα, τότε ήδη από την επομένη των εκλογών, θα μετράγαμε κιόλας νέες περικοπές στις συντάξεις, νέα αύξηση του ΦΠΑ, νέες απολύσεις. Είναι πολιτική αχρωματοψία να λες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ίδιος» με τη ΝΔ, ότι οι νέοι υπουργοί είναι «ίδιοι» με τους προηγούμενους (σσ: λες και θα μπορούσε να είναι κανείς «ίδιος» με τον Γεωργιάδη, τον Βορίδη και τον κ.Κυριάκο Μητσοτάκη…).

Παρατήρηση 3η: Άλλο το προηγούμενο, κι άλλο βέβαια εκείνο που έλεγε ο Βισκόντι στον «Γατόπαρδο»: «Πρέπει να αλλάξουν όλα για να μείνουν όλα ίδια». Γιατί εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο, όσοι θα κάνουν ότι δε το βλέπουν, θα είναι «υπόλογοι» βαρύτερης ασθένειας από την πολιτική αχρωματοψία. Τότε θα μιλάμε για πολιτική μυωπία...."

http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/294995,Mia_vdomada_SYRIZA_____.html

2. Πάρτε και την δημόσια θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις τρέχουσες εξελίξεις, την νέα κυβέρνηση και το τι πρέπει να γίνει:

http://www.antarsya.gr/node/2920

3. Καταλαβαίνω απόλυτα την δυσκοιλιότητα και την ανθρωποφοβία των ΚΚΕδων αλλά παρόλαυτά καλώ σας, να συμμετάσχετε στις λαϊκές συγκεντρώσεις που μπαίνουν αυτή την βδομάδα στο Συνταγμα και σε πολλές άλλες πολεις πανελλαδικά. Πέρα από τις χιλιάδες λαού και εργαζομένων που θα συμμετάσχουν, θα συμμετάσχουν και κομμουνιστές: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανακοίνωσε την ενεργό συμμετοχή της με βάση το δικό της πολιτικό περιεχόμενο.

4. Μια χαρά σας τα σούρνει από εργατική ταξική σκοπιά το άρθρο στο ΠΡΙΝ, όσο και αν βγάζετε νευράκια: Ξυδάκι, και καλό σας βράδυ!

zhukov είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=nragKC80f5Y

Ο κόσμος περισσότερο φαινόταν αγανακτισμένος με το ΚΚΕ παρά με την κυβέρνηση...
Άσε που ψοφάγανε να γίνουν και ήρωες με το να φάνε και (δικαιολογημένα) κανα αγανακτισμένο κατακέφαλο από τα μέλη του ΚΚΕ
Πάντως δεν είναι ότι δεν επιχείρησε το ΠΑΜΕ να κάτσει στην πλατεία...
Όταν το έκανε 2 φορές αν θυμάμαι καλά είχε ένα βανάκι με σπασμένο παρμπρίζ και μολότοφ και στην άλλη έναν νεκρό και κάμποσους τραυματίες...

Ανώνυμος είπε...

Τελειώσατε ανταρσόπουλο. Μας αφήνει χρόνους η τρέλα του εξωκοινοβουλίου, τώρα στον ίδιο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας με εκκε, ξεκίνημα και χίλιους δυο άλλους γραφικούς και αυτοδιασπώμενους σχηματισμούς.

Όσο για το ανθρωποφοβικό κκε, όλη την βδομάδα όπως και την προηγούμενη θα έχουμε κινητοποιήσεις σε χώρους δουλειάς, αυτούς ντε που τους ξέρεις μόνο από σκίτσα του μάη του 68. Άντε και καλό reunion με τους ακροδεξιούς σου φίλους, κοίτα να πιέσεις δυνατά απ'τα αριστερά γιατί οι λιγούρηδες είστε πολλοί και τα κουκιά μετρημένα.

Αν-αναλητή το ξαναλέω, στον πλανήτη σου μπορεί να έχουν κι έτσι τα πράγματα. Στην γη είναι αλλιώς, δεν σ'αρέσει η πραγματικότητα το έχουμε καταλάβει, αλλά κι εσύ θα πρέπει να καταλάβεις ότι κι η πραγματικότητα χέστηκε για το γούστο σου.

Ijon Tichy

zoot horn rollo είπε...

Μπράβο για το (3) ανώνυμε "βελισσαράτε", συγχαρητήρια, κατά τα γνωστά.
Σούπερ στεγανοποιημένες και με πολύ αυστηρή γραμμή ήταν οι πλατείες παρά το φαινομενικά χύμα κι "αυθόρμητο" στυλ τους, μια χαρά οργανωτές και καθοδηγητές είχαν, μη τα ξαναλέμε. Τα ίδια και τώρα.

Ανώνυμος είπε...

2.09 Το ΚΚΕ δεν αμελησε να κανει πολιτικο μετωπο για να διεκδικηση κυβερνηση μεσα στον καπιταλισμο. Με αυτα εχουμε τελειωσει απο το 1996. Συγκεντρωση δυναμεων κανουμε για την ενισχυση της λαικης συμμαχιας με στοχο την ανατροπη του καπιταλισμου. Σιγα σιγα θα σου περασει κουραγιο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

2.34 Λαικες συγκεντρωσεις οπου θα συμμετεχουνε οπορτουνιστες ακροδεξιοι ΑΝΕΛ και χρυσαυγιτες αγκαλια με τους οπορτουνιστες του Ναρ που το 1989 διαφωνουσανε λεει με την κυβερνηση Τζανετακη και τον συνασπισμο και σημερα στηριζουνε τετοια κυβερνηση.Αλλα το ποιο ωραιο ανεκδοτο ειναι οτι ειναι Κομμουνιστες οχοχοχοχοχο. Μιλαμε για μεγαλες πλακες ανθρωποι που στηριζουνε κυβερνηση μεσα στον καπιταλισμο και μπαινουνε κατω απο σημαια τμηματων της αστικης ταξης δεν εχουνε καμμια σχεση με κομμου νισμο. Καταλαβαινω τον πανικο σου. Παντως σας καλουμε στο ΠΑΜΕ και στους αγωνες που θα ακολουθησουνε για μετρα ανακουφισης και την ανατροπη του καπιταλισμου. Για πες μας την γνωμη σου για την ανατροπη του καπιταλισμου στην ΕΣΣΔ θα εχει ενδιαφερον να μαθουμε περιμενω ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Μια διορθωση στο 11.43 ανατροπη του σοσιαλισμου στην ΕΣΣΔ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

σύντροφος είπε...

Αλέκα, Μάιος 2012: "Α, αυτοί της ΧΑ στη Βουλή θα βάλουν γραβάτες και θα στρώσουν".

Και γαμώ τις εκτιμήσεις! Αυτοκριτική; Πούντη γιά;;;;

Γιατί δεν έκανε το ΚΚΕ μία σούπερ ντούπερ συγκεντρωσάρα, π.χ. στο Σύνταγμα τη μέρα των Ιμίων; ΌΠως θα μπορούσε αναμφίβολα. Να δείξει περίτρανα:
1. ότι οι κομμουνιστές τους θάβουν τους φασίστες στο πιτς φυτίλι. Και μόνο με τις φωνές και τα συνθήματα θα τους κοβόταν η ανάσα στη Ρηγίλλης. Περιφρουρημένα, σίγουρα, ωραία και παστρικά.
2. ότι, ναι εντάξει οι εκλογές και η πρώτη φορά αριστερά αλλά μάνι μάνι η κυβέρνηση δεν είπε ότι εκτός των άλλων είναι μία αντιφασιστική κυβέρνηση. Της το θυμίζει, όπως και σε όλον το λαό, η συνεπής αντιφασιστική δύναμη.

Ε; Δεν σας προβληματίζει αυτό παίδες; Ένα παραδειγματάκι είπα.
Ναι, νταξ, μαζεύτε δυνάμεις γιά να μην σπάσει τζάμι...

Ωραία ξήγα.

Ξηγήστε τα σεις πούστε φωστήρες του μλ...
Συμπαθάτε με γιά το ύφος, αλλά και το στυλ, το κόμμα έχει πάντα δίκιο διώχνει κόσμο που προς τα σάς κοιτάει. Άμα θέτε το καταλαβαίνετε, αν όχι, κακό όλων μας.

zoot horn rollo είπε...

Καλά, γάβγιζε εσύ "σύντροφε".
Ανακάτεψες χρυσαυγίτισμο,μαγκιά κλανιά,trueίλες,υπερεπανάσταση, επίκληση στο συναίσθημα τάχα κτλ κτλ.

http://leninreloaded.blogspot.gr/2015/02/349.html
Αυτό για 'σένα.

Ανώνυμος είπε...

2.29 To KKE Δεν διωχνει κανεναν Οποιος θελει να παλεψουμε μαζι για την ανατροπη του καπιταλισμου ειναι καλοδεχουμενος στο ΠΑΜΕ οπως και εσυ.Με αυτον τον τροπο αντιμετωπι ζεις αποτελεσματικα και τον Φασισμο Αλλος τροπος δεν υπαρχει.Σε περιμενουμε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Για τον Χρυσαυγίτη που εμφανίζεται σαν "σύντροφος" (βλέπετε και εδώ κουκούλα φορούν, ντρέπονται να πούν τι είναι)ας κοιτάξει τις ομιλίες των χρυσαυγιτών βουλευτών στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις. Iδιαίτερα να διαβάσει την ομιλία του Γαλέου. Τότε θα καταλάβει για το αν φόρεσαν "γραβάτα" ή όχι. Αλλά είτε με γράβάτα είτε χωρίς, οι χρυσαυγίτες είναι τσιράκια και ρουφιάνοι του συστήματος!
kk-1

Αναυδος είπε...

το ΚΚΕ δεν κατεβηκε σε αντισυγκεντρωση την επετειο των ιμιων τα καιναρια συριζοανταρσυαναρχικοτροτσκιστες που κατεβηκαν γιατι περιοριστικνα στο να βαφουν τις κλουβες κι δεν εδειξαν στα αυγα τι εστι βερυκοκο

κι εδω το ΚΚΕ να βγαλει το φιδι απο την τρυπα? οι μικροαστουληδες απλως θεατες ? με ξενα μπρατσα κι αιμα θα κανετε φιγουρα ? εκει ηταν η ροδος εκει και το πηδημα οεο αλλα η δειλια δεν αφηνει τους κουραμπιεδες να κινηθουν (μονο εναντια στο ΠΑΜΕ πετρες μολοτοφ μαρμαρα και στη ΧΑ τις κοτες)

υγ το ΚΚΕ δεν παιρνει παραγγελιες για το ποτε που και με ποιους θα συγκρουστει

Ανώνυμος είπε...

Μα ολη η μαγκια τους με ξενα κακαλα ειναι. Φωναζουν για παραδειγμα ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλας. Μονο που στο Μελιγαλα αλλος πολεμησε. Ουτε αναρχικοι , ουτε τροτσκιστες. Μιλανε για τις απεργιες των οικοδομων που ξηλωναν τα πεζοδρομια μονο που και εκει αλλοι ηταν με τους οικοδομους οχι αυτοι. Μιλανε για ναυτεργατες μονο που αλλοι τις ετρωγαν απο τα ΟΥΚ στο λιμανι με τους ναυτεργατες οχι αυτοι. Μιλανε για τους χαλυβουργους αλλα αλλοι ηταν μερα νυχτα 9 μηνες και στηριζαν τους χαλυβουργους. Η μαγκια τους εξαντλειται σε μολοτοφ στο ΠΑΜΕ και σε καμια μουτζα στη βουλη.

ratm

Μαριάνα Τσίχλη είπε...

zoot horn rollo--
Πολύ ωραία η λογική σου,το 'πας μη ΚΚΕ, σοσιαλφασιστοβαρβαρος'. Στέκει σαν πολιτική σκεψη, δεν είναι το απολυτο τσουβάλιασμα και καθόλου...φασιστικό

-- Προς τι ένα τέτοιο λινκ, ποιον εκφράζει;Από ότι γνωρίζω ο αντώνης του LR δεν είναι ΓΓ
ή στην K.E. του ΚΚΕ....ακόμα τουλαχιστον.
-- Θα ήθελα να μου υποδείξεις μια επίσημη θέση σαν του λινκ, που να την αποδεχεται-υποστηρίζει ο Ρίζος και το Κόμμα.Επίσημα όμως.Γιατί δεν μπορεί ο καθένας πάνω στο φανατισμό του, να συνδέει το κόμμα με δικούς του ολικούς αφορισμούς, με το ετσι θελω.
-- 'Είμαι κομμουνιστής/Είμαι αγάπη απ' τη κορφή ως τα νύχια... ' έλεγε κάποτε ένας πραγματικός αγωνιστής κομμουνιστής. Κανε τώρα τις συγκρίσεις με αυτά που ακούγονται από ανθρώπους του κκε για ανταρσυα,εεκ,ΜΛ,συριζαιους,αναρχικους,αντιφασιστες κτλ και σκέψου αν κάτι έχει ξεφύγει εντελώς από ένα κοινό όμορφο κόκκινο όραμα.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Ο κομμουνιστης ακριβως επειδη αγαπαει τον ανθρωπο,μισει τους εχθρους του,αναμεσα τους ειναι πολλοι απο αυτοι που αναφερεις Μαριανα.

Ανώνυμος είπε...

Μαριανα.Επειδη ακριβως αγαπαμε τον εργατη μισουμε τους εχθρους του και πιο πολυ αυτους που φορανε την προβια του Ψευτοκομμουνιστη.Και επειδη δεν γεννηθηκα χτες θυμαμαι πολυ καλα τα γεγονοτα του 1989 1991 Ετσι λοιπον επιχειρηθηκε η διαλυση του ΚΚΕ και η μετατροπη του σε οπορτουνιστικο.Το τη θα ειχε συμβει το ζουμε σημερα με τον Τσυριζα κυβερνηση και τον Δελαστικ Μπιτσακη Ρουση Αβανταδορους του Τσυριζα. Οποτε καλυτερα για εσενα ειναι να μην προκαλεις το ΚΚΕ.δεν γεννηθηκαμε χτες στο λεω ξανα.Και λιγα λεμε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο "σύντροφος" είναι ο ίδιος με αυτόν που παλιότερα έβριζε την Λιάνα με αφορμή χώσιμο της τελευταίας στην Βαλαβάνη; Που μας έλεγε ότι αυτός μπορεί και φέρνει πολύ περισσότερο κόσμο κοντά στο κκε και ειρωνευόταν τα βλαμμένα του ίντερνετ όταν έβγαζε μάτι η ταύτισή του με τον λαλιωτισμό του "βαθύ βόθρου";

Είπαμε παιδιά, 1000 ψευδώνυμα έτοιμα είχε απειλήσει ο υποβρύχιος. Με το κλίμα της "εθνικής ομοψυχίας" πρέπει να είναι 10000 πλέον, μόνο να βάλεις τους χρυσαυγίτες που έγιναν συριζαίοι (χώρια τους συριζαίους που συμπεριφέρονταν -- και τώρα είναι ακόμη χειρότερα -- σαν αυγά, από το εγώ μαζί σας είμαι και ανησυχώ, στο άντε γαμήσου μαλάκα χοντρέ που θες μνημόνιο και Μέρκελ αντί καλής εε και σηκωμένου γιακά). Αφού τους τάπωσε/ρούπωσε/ έδειξε τα παπάρια του κτλ ο βαρουφάκης, ο τσίπρας, ο ένας κι ο άλλος. Όλοι σύνταγμα να μουτζώσουμε για την ελλάδα ρε γαμώτο!

Όσο για αυτά που λέει η Μαριάννα τι άλλο να περιμένει κανείς; Ό,τι δηλώσεις είσαι, ποιός τις χέζει τις πολιτικές θέσεις και πράξεις;

Ijon Tichy

Гриша είπε...

Μαριαννα,
Στο αντιστρεφω:
Κανε τώρα τις συγκρίσεις με αυτά που ακούγονται από ανταρσυα,εεκ,ΜΛ,συριζαιους,αναρχικους,αντιφασιστες κτλ για ανθρώπους του κκε και σκέψου αν κάτι έχει ξεφύγει εντελώς από ένα κοινό όμορφο κόκκινο όραμα.
Και συγγνωμη αλλα μηπως τσουβαλιαζεις εσυ;
Αυτοι που βαλανε φαρδια πλατια την υπογραφη τους για κυρωσεις κατα της Ρωσιας για σενα θεωρουνται αντιφασιστες;

zoot horn rollo είπε...

Μαριάνα (ή όπως αλλιώς λέγεσαι, μήπως ο/η ανώνυμος/η πιο πάνω;), να χαίρεσαι που δεν ασχολείται το ΚΚΕ περισσότερο με τις δυνάμεις που αραδιάζεις. Κανονικά δε τους ξεπλένει τίποτα. Πολύ τυχεροί είναι, το τονίζω.

Η άποψή μου και η όποια εμπειρία μου με όλους αυτούς από κοντά είναι ακόμα πιο αρνητική.

Ο Гриша στο λέει πιο απλά και πιο καλά.

Ανώνυμος είπε...

@Гриша
Ωστε λοιπον οι αλλοι αριστεροι ειναι οι κακοι,οι κακοπροαιρετοι που λενε λογια για τους κομμουνιστες;Δυο μολις προσφατα παραδειγματα για απαντηση:

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/02/blog-post_22.html

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/02/blog-post_26.html

Αυτα τα...αντικομμουνιστικα απο ενα σαιτ που λοιδορείται καθημερινα σαν βαθυ μαυρο,βαθύ ροζ,αντικομμουνιστές,οπορτουνες, οχετος και αλλα ωραια απο μπλογκερς πιο κοκκινους και απο τον Βλαδιμηρο και απο μερικους υπερμπολσεβικους σχολιαστες που προωθουν ταχα το ΚΚΕ.

@μαριαννα
Εννοειται οτι το ΚΚΕ οτι ποτε δεν εχει υσχυριστει οτι οποιος δεν ειναι μαζι με το κομμα ειναι ή φασιστας ή σοσιαλφασιστας. Επειδη ειναι σοβαροι οι ανθρωποι και τολμω να το λεω παρολο που διαφωνω σε αρκετα πραγματα πολιτικης τακτικης, η αντιπαραθεση γινεται παντα με πολιτικους ορους απο το κομμα, γιατι αλλο να μιλας για εναν αλλο δρομο, για ψευδαισθησεις και παραπλανηση του λαου και αλλο να τσουβαλιαζεις, να προσβαλεις, να στιγματιζεις ολοκληρες μαζες ψηφοφορων. Τωρα, το γιατι καποιοι μπλογκερ εμφανιζονται σαν υπερορθοδοξοι κομμουνισταραδες ειναι δικο τους θεμα, που γινεται ομως προβλημα οταν θελουν να παρουσιασουν την εξωφρενικη αποψη τους σαν θεση του ΚΚΕ.

Αυτα απο καποιον που το '12 αποφασισα να παρω αλλο δρομο, κραταω την κριτικη σκεψη απο το μεγαλο σχολειο του ΚΚΕ, αλλα δεν νιωθω καθολου σοσιαλφασιστας ή απατεωνας οπως θα ηθελαν οι ελαχιστοι επανασταταραδες του πληκτρολογιου.

Τα λεμε στους δρομους.
biker

zoot horn rollo είπε...

Η "γλώσσα" σου biker, ειδικά στο τέλος,μας έπεισε. Είδαμε και στη προεκλογική περίοδο "επίπεδο"...πολύ πρόσφατα για να ξεχαστεί. Και συνεχίζουν κάποιοι με κεκτημένη ταχύτητα, κάνοντας μάλιστα και κηρύγματα.

Ανώνυμος είπε...

9.53 Καταλαβαμε ακριβως το πνευμα σου.Να σε ενημερωσω οτι δεν υπαρχει καμμια αριστερα.Υπαρχει το ΚΚΕ που παλευει για την ανατροπη του καπιταλισμου και τα οπορτουνιστικα Σοσιαλφασιστικα που παλευουνε παση θυσια για την σωτηρια του καπιταλισμου. ασφαλως υπαρχει λαος που ειναι εγκλοβισμενος εκει.εσυ δεν εισαι σε αυτην την κατηγορια.Διαφωνεις με το ΚΚΕ στην στρατηγικη του συνειδητα.οταν το ΚΚΕ εχει ξεκαθαρισει σε ολους τους τονους την στρατηγικη του η δηθεν επιθεσεις φιλιας ειναι Αλητεια. Το ιδιο ισχυει και για τον Βαθυ Βοθρο. Το ΚΚΕ Το στηριξανε 338.000 ανθρωποι με την στρατηγικη που εχει Αντε λοιπον τραβα τον δρομο σου να σωσεις την αστικη ταξη και αν δεν ειμαστε με το ΚΚΕ εμεις εδω ειναι αλλοι για να το κρινουνε Αντε στο καλο.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Γιαννης Στ. είπε...

μαλιστα....λοιπον, πρεπει να πω κατι και ας μη δημοσιευτει.αγαπω αυτο το blog για το εξυπνο πνευμα και το υπογειο χιουμορ του και επιπλεον μου αρεσουν οι αναλυσεις στα σχολια "ακομα και εαν δεν συμφωνω σε ολα" οπως λεει το σλογκαν.
Τελευταια ομως παρατηρω, τα σχολια μονοπωλουνται απο ατομα με μονοτονη γραφη,προβλεψιμα κλισε και σχεδον τραμπουκικο υφος.
Δεν ειναι καποιο σπουδαιο θεμα,ουτε εχω δικαιωμα να κρινω οποιονδηποτε,ομως καποιες φορες γινεται κουραστικο.
Θα πω μονο αυτο και συγχωρεστε μου την ειλικρινεια.Αν ποτε καποιος πολυ συγκεκριμενος ταχτικος σχολιαστης του site, αποδειχθει τελικα οτι ειναι τρολ και αντιδραστικο στοιχειο που σκοπο εχει να απομακρυνει κοσμο απο το Κομμα, τοτε οχι μονο δε θα δυσαρεστηθω καθολου,αλλα θα νιωσω και μια τεραστεια ανακουφιση.
Αυτα.....ευχαριστω για την ψυχοθεραπεια!

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Τα περισσοτερα εργα των Μαρξ,Ενγκελς και Λενιν,ειναι ειτε εξ ολοκληρου,ειτε εν μερει,σε αλλους ''αριστερους'' της εποχης εκεινης.

Αν ειχατε διαβασει οντως μ-λ,και οχι τα 3-4 τσιτατα που ξερατε,θα βλεπατε οτι μπροστα στους κλασσικους,και ειδικα μπροστα σε αυτα που ελεγε ο Λενιν για Καουτσκι και λοιπους,οι οποιοι χαρακτηρισμοι που γραφονται εδω,ειναι φιλοφρονησεις.

Και αυτο ισχυει διπλα,απο τη στιγμη που τις τελευταιες μερες,μεχρι και απειλες εχουν διατυπωθει εναντιον καποιων σχολιαστων.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

''Τα περισσοτερα εργα των Μαρξ,Ενγκελς και Λενιν,ειναι ειτε εξ ολοκληρου,ειτε εν μερει,σε αλλους ''αριστερους'' της εποχης εκεινης.''

*πολεμικες σε αλλους ''αριστερους''

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Επειδή μαζεύτηκαν αρκετά εδώ και δεν ξέρω πώς να τα βάλω σε σειρά, θα τα πω αφιλτράριστα και κωδικοποιημένα.

Γιάννη Στ, δεκτή η κριτική, αλλά όχι, δε θα συμφωνήσω πως μονοπωλούνται τα σχόλια από τέτοια άτομα. Το βασικό σε κάθε περίπτωση είναι να συμβάλλουν όλοι, ώστε να είναι απλώς η εξαίρεση στον κανόνα. Όπως και να 'χει, ευχαριστούμε πολύ που μας προτιμάτε για την ψυχοθεραπεία σας, να το ξανακάνετε ;)

Σχετικά με μία αποστροφή σε ένα σχόλιο του ζουτ (μαριάννα ή όπως λέγεσαι..)
Η μαριάννα τσίχλη είναι υπαρκτό πρόσωπο, στον χώρο της ανταρσυα (έχω χάσει επεισόδια και δεν ξέρω αν είναι με αρας ή με αρις μετά τη διάσπαση) κι είναι προσωπικό πουλέν του λαϊκού στρώματος. Θα μπορούσε βέβαια κάποιος άλλος να υπογράφει με το όνομά της κι είναι ζήτημα γιατί κόβει και το ένα νι από το όνομα, σε στιλ βαρουφάκη.
Για την ουσία του σχολίου της μαριάννας, καλύπτομαι από σχόλια άλλων σφων αναγνωστών.

Κι ένα τελευταίο. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα και κανενός είδους απέχθεια για συναγωνιστές άλλων χώρων (ακόμα κι αν δε θεωρώ ότι η στάση των χώρων τους επιτρέπει να βρεθούμε μαζί στους δρόμους ή να θεωρούνται δυνάμει σύμμαχοι -πόσο μάλλον 'κομμουνιστές' ή κάτι άλλο επαναστατικής αναφοράς). Δεν έχω επίσης κανένα πρόβλημα να ανοίξω κουβέντα με σχολιαστές, όπως ο Περδίκης κι ο Κριτίας, γιατί μπορώ να καταλάβω ότι τους αρέσει να διαβάζουν για τους δικούς τους λόγους το μπλοκ και συμμετέχουν στις συζητήσεις του.
Τρέφω όμως δυσανεξία για τις στρατιές ψευδώνυμων (στα οποία ήρθε εσχάτως να προστεθεί αυτό του αν-αλήτη) και το κλασικό μοτίβο τους: η καταστροφική, μαξιμαλιστική γραμμή του κουκουέ, τα μεταβατικά που θα κερδίσουν μονομιάς τον κόσμο, κι οι άλλες δυνάμεις, που ούτε αυτές τα κάνουν καλά -για να μη λουζόμαστε τις παλινωδίες τους και να μπορούμε να χτυπάμε ελεύθερα το κόμμα που μας ενδιαφέρει. Είναι κουραστικό, το έχουμε δει πολλάκις, και το βασικό είναι ότι δεν περιορίζεται στο να πει απλά μια γνώμη, αλλά επιχειρεί και να μονοπωλήσει τη συζήτηση με κάθε τρόπο
Έχοντας υπόψη τα παραπάνω και με πλήρη επίγνωση του κινδύνου να βάζω στο ίδιο τσουβάλι και μερικά χλωρά -μαζί με τα ξερά- έχω να πω: άντε στο καλό αδέλφια μου, αν-αλήτες, πουλιά κι αφήστε μας να κάνουμε καμιά σοβαρή δουλειά, χωρίς να μας ενοχλείτε.

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον ΠΓ. Τα μισά βιβλία των κλασσικών είναι πολεμική με αντίστοιχους όρους που βλέπουμε πολλές φορές εδώ μέσα ή στο LR.
Ανάθεμα αν κάποιος κοιτάει την ευγένεια και όχι την ευκρίνεια των επιχειρημάτων σε ένα πολιτικό χώρο. Αυτός έχει σοβαρότερα προβλήματα από το αν θα πειστεί ή όχι για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.
Μην το κοιτάμε μονόπλευρα. Στο Βαθύ με τους ίδιους ή και χειρότερους όρους γίνεται αντιπαράθεση (δύο προσεγμένα λινκ δεν ξεπλένουν τίποτα, είναι βόθρος από άποψη σχολίων, μια περιήγηση στα δημοφιλή θα πείσει ακόμα και τον πιο άπιστο) και ως ένα σημείο είναι θεμιτό. Η ευγένεια και τα σαβουάρ βίβρ βγήκαν από τα σαλόνια της άρχουσας τάξης και λίγη σχέση έχουν με την λαϊκή αντίληψη περί συζήτησης η οποία έχει πάθος μέσα της.
Άλλωστε και ο Γιάννης που μπορεί να θίγεται από την κατάσταση στο blog φωτογραφίζει συγκεκριμένο σχολιαστή και τον στολίζει με οριακά ανεκτούς σχολιασμούς. Δικαίωμά του, αλλά αντιφατικό όσο δεν πάει κατά την γνώμη μου.
Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Ουτε αντιδραστικο στοιχειο ειμαι ουτε προβοκατορας. Και πολυ περισσο τερο δεν προσπαθω να διωξω κοσμο απο το ΚΚΕ.Αυτη η δηθεν αγαπη απο καποιους για το Κομμα ειναι απολυτα κατανοητο γιατι γινεται. Ενημερωνω λοιπον οτι δεν καταλαβαινω απο τετοια κολπα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Oσο και αν δε συμφωνω με τους εξωκοινοβουλευτικους,πιστευω πως στην πλειοψηφια τους ειναι (σε επιπεδο βασης) εντιμοι,αλλα συχνα ειναι αστοιχειωτοι πανω στον μ-λ(για να το θεσω κομψα).Υπαρχουν απο την αλλη οι χαβαλεδες (σε φοιτητικο επιπεδο,και εχω τα ΕΑΑΚ κατα νου) και οι τυχοδιωκτες,αλλα κακα τα ψεματα,το καθαρμα που ονειρευεται καρεκλες κατα 99% θα παει σε ΠΑΣΟΚ(παλιοτερα),ΣΥΡΙΖΑ,ακομα και ΚΚΕ(ασχετα αν θα τον φτυσει αργα ή γρηγορα),και οχι σε κομματα του 0,3%.

Οι συριζαιοι ειναι πλεον αλλη περιπτωση,δε θα πρεπε να θεωρουνται καν αριστεροι πια,και οσοι αυτοπροσδιοριζονται ακομα ετσι,ή ειναι μεγαλοι απατεωνες ή μεγαλοι μυρωδιαδες,και ειμαι απολυτος σε αυτο.

Με τους υπολοιπους,δε γινεται να ειμαστε μια μεγαλη κοκκινη οικογενεια.Δε συμφωνουμε ουτε καν σε καποιο κοινο οραμα,αφου οταν αυτο ειχε σαρκα και οστα,η πλειοψηφια τους το λοιδωρουσε και χαιρετησε το θανατο του.Οποτε δε ξερω αυτοι τι οραματα εχουν,αλλα σιγουρα ειναι τελειως διαφορετικα απο αυτα των ΚΚΕδων.

Μπορουμε ομως να συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε (μια που ειναι και της μοδας αυτη η ατακα) και να κανουμε συζητηση και χαβαλε χωρις προσωπικους χαρακτηρισμους.Να προσδιορισουμε τι σημαινει προσβολη ομως,γιατι πχ το οπορτουνιστης ειναι προσβολη μεν (για οποιον εχει ακομα μαρξιστικη τσιπα πανω του),αλλα ειναι valid πολιτικος χαρακτηρισμος,οχι βρισια.Οπως και δε θεωρω αντιστοιχα,το τροτσκιστης,πουλοπουλικος κλπ,που εκτοξευονται απο τον Κριτια και αλλους,προσβλητικα per se,ισα ισα με κανουν να γελαω.

Ο ΔΠ και ειδικα ο Κριτιας παρα τις εμμονες τους,μπορουν (οταν δε βαριουνται) να ειναι πολυ καλοι ομιλητες,συμφωνω δλδ με την εκτιμηση του ΜΑ και τη γενικοτερη διαχειριση που κανει.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Κατι αλλο που αφορα ειδικα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ:Αναλογιστειτε οσοι ειστε μελη και οπαδοι της,για πιο λογο η εννοια του οπορτουνισμου,ειναι ανυπαρκτη στο πολιτικο λεξιλογιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ειναι πολυ υποπτο,που η κριτικη της στο ΣΥΡΙΖΑ,αναλωνεται σε αναφορες σε ''δεξια στροφη/διολισθηση'',σα να μιλαμε δηλαδη για απλη υποκειμενικη μετατοπιση θεσεων,και οχι για αντικειμενικη πολιτικη επιλογη,που συνδεεται με συγκεκριμενα κοινωνικα στρωματων και εκδηλωνεται μεσα απο συγκεκριμενες πολιτικες κινησεις.

Σα να ειμαστε δηλαδη μια χαρουμενη αριστερη οικογενεια δηλαδη,που μονο ο ''σεχταρισμος'' του ΚΚΕ,και οι ''δεξιες στροφες'' του ΣΥΡΙΖΑ μας τα χαλανε.Πολυ υποπτο και βρωμερο,αν το σκεφτει κανεις.

Οταν δεν ατσαλωνεις το κομμα σου και τα μελη σου εναντιον του οπορτουνισμου,ειναι σαν να τον προσκαλεις ανοιχτα να ριζωθει στους κολπους σου.

NineL EhC MiK είπε...

Διαφωνώ κάθετα με ακραίους χαρακτηρισμούς που κάνουν κάποιοι ανένταχτοι μπλόγκερς που υπερασπίζονται σαν ταλιμπάν το ΚΚΕ.Κάνουν ζημιά στο Κ.Κόμμα μας και δεν είναι καν μέλη του

Προσφέρετε κακές υπηρεσίες κύριοι

Στη πολιτική αλητεία ,αμάθεια και προβοκάτσια των εχθρών του, το ΚΚΕ απαντά με σκληρό τόνο όποτε χρειάζεται μέσω ανακοινώσεων, άρθρων του Ριζοσπάστη και του 902

Κάντε θετική προπαγάνδα των επίσημων πηγών του Κ.Κόμματος ή σχολιάστε με ανάλογο ύφος.Διώχνετε νέους και νέες που προσεγγίζουν το ΚΚΕ από το ιντερνετ

Νισάφ

Ανώνυμος είπε...

5.58 Αυτη η αγωνια σου για το ΚΚΕ ξημερωματα κιολας ειναι συγκινητικη με εκανες και δακρυσα. Μη σε νοιαζει ξεκουρασου εχουνε γνωση αυτοι που πρεπει. Αλλαξε και ενα ψευδωνυμο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

NineL EhC MiK είπε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ αναφέρομαι σε εξωκομματικούς και όχι αγωνιστές του Κ.Κόμματος και του ΠΑΜΕ

Η αγωνία μου για το ΚΚΕ κρατά 24 ώρες το 24 ωρο δεν σκοπεύω να πείσω για τις καλές προθέσεις μου κανέναν και καμιά

Όποιος πήρε το μήνυμα μου το πήρε και όποιος συνεχίσει το ίδιο τραγούδι με στίχους των νεοαυριανιστών θα το πάρει όταν το ΚΚΕ αναλάβει να καθαρίσει τη κόπρο του Αυγέα.Όπως λες έχουν γνώση αυτοί που πρέπει δεν ανησυχώ

Δεν σκοπεύω να επίσης να αντιπαρατεθώ με σένα καθώς δεν ανήκεις σε αυτούς που κατηγορώ

Καλο μεσημέρι και ευχαριστώ την 24 ώρες το 24 ωρο φιλοξενία του σφυροδρέπανου

Ανώνυμος είπε...

1:54 Ας πούμε το ελιτίστικο υφάκι σου με την εσάνς κομματικού είναι κατά την γνώμη σου κάτι που βοηθάει πιο πολύ το Κόμμα από τον οποιοδήποτε προσπαθεί (έστω και ανώριμα) να το υπερασπιστεί. Το να κολλάς στην μορφή και όχι στο περιεχόμενο του πολιτικού λόγου είναι λάθος- ούτε καν θυμάμαι πόσες χιλιάδες φορές το έχουν πει οι ταξικές δυνάμεις στα σωματεία το συγκεκριμένο. Εδώ όμως είμαστε σε σημείο που αδυνατείς να εκπληρώσεις τα δικά σου στάνταρ στην μορφή. Πως εγκαλείς τον οποιοδήποτε άμα σου απαντάει με "ταλιμπανίστικο" ύφος μετά; Δηλαδή θεωρείς ότι τέτοιες απόψεις αξίζουν καλύτερη απάντηση; Εγώ προσωπικά όχι. Άσε λοιπόν τα ινστρουχτορικά σχόλια γιατί πιέζομαι πάρα πολύ να μην χώσω βρισίδια...
Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

1.54 Ασφαλως και εχεις δικιο οτι εχουνε γνωση αυτοι που πρεπει. Κανεις απο αυτους που ενοεις δεν κανουνε ζημια στο κομμα γιατι δεν ειναι Ταλιμπαν.Οποτε μπορεις να εισαι ηρεμος. Ειμαι διπλα στο ΚΚΕ απο το 1978 και μπορω να ξεχωρισω ποιος κανει ζημια ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ