Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Ο φασισμός ξανάρχεται

πολιτική ανασκόπηση του EURO

Τα γλυκερά κλισέ για την πολιτική που δεν (πρέπει να) μπλέκει με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γίνονται τόσο πιο αφόρητα, όσο περισσότερο παίζουν μπουνιές με τα πραγματικά γεγονότα.

Στην πραγματικότητα λοιπόν, δεν υπάρχει τίποτα πιο πολιτικό από το δόγμα no politica της ΟΥΕΦΑ και την επιλεκτική εφαρμογή του. Μετά από τα αιματηρά επεισόδια της πρεμιέρας μεταξύ Άγγλων και Ρώσων χούλιγκαν, οι αρχές επέβαλαν ποινή αποκλεισμού με αναστολή, δηλαδή αποκλεισμού αν ξανασυμβεί το παραμικρό επεισόδιο, από τη διοργάνωση στη Ρωσία (και να πεις πως χρειάζονταν βοήθεια οι Ρώσοι για να αποκλειστούν), άφησε όμως στο απυρόβλητο την Αγγλία, ξεχνώντας το ρητό που λέει πως χρειάζονται δύο για να χορέψεις τάνγκο. Μην ξεχνάτε εξάλλου πως στην Αγγλία, ο χουλιγκανισμός έχει εξαλειφθεί από τα χρόνια της Θάτσερ, και αν τα γεγονότα δε συμφωνούν με αυτό, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

Για όσους είχαν μείνει με την αμφιβολία για την πολιτική σκοπιμότητα κάποιων αποφάσεων, ήρθε να τη διαλύσει μια εξωποδοσφαιρική αφορμή και ο αποκλεισμός σύσσωμης της ρωσικής ομάδας στίβου (κι όχι κάποιων μεμονωμένων αθλητών) από τη WADA (που διώκει τις περιπτώσεις ντοπαρίσματος). Ευτυχώς δηλαδή που οι Ρώσοι έχουν αναλάβει τη διοργάνωση του Μουντιάλ το 18', αλλιώς μπορεί να τους απέκλειαν κι από αυτό (καλομελέτα έρχεται).
Όσο για την Ουκρανία, έγινε η πρώτη ομάδα που αποκλείστηκε μαθηματικά από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Κι εδώ δυστυχώς δεν υπήρχαν οι ψήφοι κάποιας ειδικής επιτροπής για να ανατρέψει το αποτέλεσμα, όπως στη Γιουροβίζιον, και να της δώσουν την πρόκριση ή και το χρυσό.

Κατά τα άλλα, παρακολουθούμε ένα φεστιβάλ χουλιγκανισμού κι εθνικιστικής έξαρσης στις κερκίδες. Αν ο αθλητισμός είναι θεωρητικά μια εκλεπτυσμένη μορφή προσομοίωσης του πολέμου και ειρηνικής εκτόνωσης των άγριων, πολεμοχαρών ενστίκτων του ανθρώπου, σήμερα εξελίσσεται σε μία από τις πιο επικίνδυνες και βίαιες εκδηλώσεις της προχωρημένης καπιταλιστικής σαπίλας. Μόνο που εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με αποπλανημένους ερασιτέχνες που αφιονίζονται, μεθούν, παρασύρονται κι εκτονώνονται. Αλλά με οργανωμένες, επαγγελματικές ομάδες, άκρως επικίνδυνες κι εγκληματικές.

Τα θεμέλια του κοινού ευρωπαϊκού σπιτιού τρίζουν κάτω από ποτάμια μπίρας κι αίματος, συγκρούσεις λαών που μέχρι πρότινος ζούσαν αδελφωμένοι, ξεθαμμένα πάθη που γιγαντώνονται για να κρύψουν τις συνέπειες της κρίσης και τα οξυμένα προβλήματα κάτω από το χαλάκι, και βασικά την επέλαση του νεοφασισμού, τόσο στις χώρες όπου ηττήθηκε ο σοσιαλισμός που γνωρίσαμε (και τώρα λούζονται τις συνέπειες), όσο και στην "προηγμένη, πολιτισμένη, δυτική Ευρώπη".

Οι οπαδοί μοιάζουν με εκστρατευτικά σώματα του Μεσαίωνα, που εισβάλλουν στις πόλεις, τις βανδαλίζουν και τις λεηλατούν, έρχονται σε μάχες σώμα με σώμα, μεθούν και την πέφτουν στον άμαχο, γυναικείο πληθυσμό. Και η πλάκα είναι ότι η Γαλλία παραδίδεται στο έλεος των βαρβάρων που εκπροσωπούν υποτίθεται τις πολιτιστικές αξίες της Ευρώπης σε αντίθεση με τους... άγριους απεργούς και τους μουτζαχεντίν μουσουλμάνους, που απειλούσαν να τινάξουν τη βιτρίνα της διοργάνωσης στον αέρα -κι η χώρα ήταν πάνοπλη, σαν αστακός, για να τους αντιμετωπίσει.

Η μόνη πολιτική διεργασία που δεν μπορεί να περιμένει κανείς να αποτυπώσει στις κερκίδες και το χορτάρι, είναι μια επαναστατική διαδικασία. Όπως είπε κι ο δικός μας Φερνάντο Σάντος σε μια συνέντευξη τύπου, πριν το δεύτερο αγώνα της Πορτογαλίας, όταν ρωτήθηκε για την ενδεκάδα: θα κάνουμε μερικές αλλαγές, αλλά μην περιμένετε καμιά επανάσταση. Αυτή έγινε το 74' (εννοώντας προφανώς την επανάσταση των γαριφάλων)!
Με κάτασπρο πανί ένα καράβι, σαράντα χρόνια έχει να φανεί...

Υγ1: Η μόνη εξαίρεση στο νεοναζί κανόνα είναι οι οπαδοί της Ιρλανδίας. Είναι τρελοί αυτοί οι Ιρλανδοί, αλλά είναι παιδιά για σπίτι. Τραγουδούν νανουρίσματα σε ένα παιδί που ξύπνησαν με τα συνθήματά τους, τραγουδούν συνθήματα στους γάλλους αστυνομικούς που τους λένε να διαλυθούν, καντάδα σε μια νεαρή Γαλλίδα. Τραγουδάν ακόμα και για την Ακτή Ελεφαντοστού, που έχει παρόμοια χρώματα στη σημαία της. Αλλά τη λένε σε ένα φίλο τους που τους πούλησε για μια κοπέλα (ο Τομ γνώρισε μια κοπέλα και δεν ήρθε, μη γίνεις σαν τον Τομ) και στο ματς της πρεμιέρας με τους Σουηδούς είχαν ένα πανό που έλεγε ότι πήγαν εκεί απλά και μόνο για τα κορίτσια των Σουηδών.
Χώρια η τρέλα των βορειο-Ιρλανδών (που δεν τους συμπαθούμε όμως τόσο, όσο τους αυθεντικούς) για έναν παίκτη που δεν έχει σκοράρει καν στη διοργάνωση (δεν είμαι καν σίγουρος αν έχει παίξει), αλλά έχει εμπνεύσει το σουξέ της διοργάνωσης.



Υγ2: δε νομίζω πως χρειάζεται αγωνιστικό σχόλιο για μια τόσο φτωχή σε θέαμα διοργάνωση, όπου δεν υπάρχει καν η αγωνία και το σασπένς της πρόκρισης, πολλές φορές, με το ανεκδιήγητο σύστημα διεξαγωγής, όπου πολλές ομάδες προτιμάνε να βγουν τρίτες για να προκριθούν, παρά να ρισκάρουν κάτι περισσότερο.

Το μόνο που σημειώνω, ανεξαρτήτως (της δεδομένης) συμπάθειας, είναι πως αν οι Ισπανοί σήμερα δε χάσουν από τους Κροάτες και βγουν πρώτοι στον όμιλό τους, έχουν ανοιχτό δρόμο τουλάχιστον ως τα ημιτελικά, την ίδια στιγμή που στην άλλη πλευρά του ταμπλό, θα γίνει το έλα να δεις ήδη από τα προημιτελικά (αν όχι πιο νωρίς), με το Γαλλία-Αγγλία να φαίνεται ήδη στον ορίζοντα (στην ίδια πλευρά του ταμπλό είναι η Ιταλία και εκτός απροόπτου και η Γερμανία).

Υγ3: μπορείτε επίσης να διαβάσετε στο Ατέχνως ένα κείμενο για το επικό πέναλτι του Πανένκα, που έφτιαξε δική του σχολή, και χτες έκλεισαν 40 χρόνια από την πρωτότυπη, μαγική εκτέλεση.

51 σχόλια:

modesto είπε...

περιμενω αναρτηση του σαραντακου που θα αναλυει διεξοδικα πως η ουκρανικη ομαδα θα αξιζε να παρει τιμης ενεκεν 4 βαθμους (προκρινεται σαν 3η σιγουρα) γιατι εχει ψυχολογικα ζητηματα λογω της κριμαιας που εχουν καταλαβει οι κακοι οι ρωσοι, να αναλυσει οτι στην περιβοητη φωτο των ουκρανων ναζι δεν εχουν τατου σβαστιγκες αλλα παραλλαγη του χαιρετισμου στον ηλιο και το σημα δεν ειναι του δεξιου τομεα, αλλα εκανε λαθος ο τατουατζης και του μοιαζει, αλλωστε τι συμμαχοι ειμαστε με την κυβερνηση του κειβου διαολε;
να μας αναλυσει τη θεωρια των σταδιων των αγωνων της γαλλιας σε πληρη εξαρτηση με την παλη των εργατων της γαλλιας (που ο κολητος του ο ολαντ απαγορεψε τις πορειες).

εγω παλι μεγαλος φαν της ποδοσφαιρικης παραδοσης του νησιου (ειτε με brexit η με brein), ολων των αποχρόσεων του και απλα να πω οτι πεναλτι σε ομαδα του νησιου δεν θα δωθει εκτος αν μαζι υπαρχει και το πιστοποιητικο θανατου του παικτου ή αν σφυριχτει πιαστό τελικα.

παρολο που συμπαθω τον σαντος (μεχρι εκει) αντιπαθω τοσο πολυ την κλαψιαρα πριμαντονα που ο αποκλεισμος της πορτογαλιας θα μου πρξενησει σχεδον την ιδια χαρα με τον αποκλεισμο της ουκρανιας....

Cos είπε...

Το φαινόμενο δεν είναι βέβαια καινούργιο. Στα δικά μας, τι άλλο από εθνικιστικό παραλήρημα ήταν το Euro 2004; Τότε μάλιστα υπήρξε ειδική επιτροπή (σε αντίθεση με την Ουκρανία) που μας απένειμε τον τίτλο και εννοώ φυσικά τα γραφεία στοιχημάτων.
Ο αθλητισμός, εδώ και δεκαετίες, απλά δεν είναι αθλητισμός. Είναι ένα βρώμικο πανηγύρι των πολυεθνικών που κερδοσκοπούν ασύστολα χρησιμοποιώντας ταλαιπωρημένα κορμιά ανάπηρων πνευματικά ανθρώπων. Όλη η καπιταλιστική σαπίλα απεικονίζεται με εξαιρετικό τρόπο στον αθλητισμό και πάνω από όλα αφενός μεν στον "βασιλιά" του, το ποδόσφαιρο και αφετέρου στην μεγαλύτερη "αθλητική" διοργάνωση, τους ολυμπιακούς.



Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΕΚΔΙΩΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΝΤΡΑΣ.

Η ΑΓΓΛΙΑ ΕΙΧΕ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΔΥΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΑΒΕΙ ΩΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΟΥΣ.

ΑΛΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΩΣ ΓΕΛΟΙΑ ΡΩΣΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΤΡΙΤΗ.

ΚΑΙ ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΕΣΣΔ 4 ΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ. META TO ΧΑΟΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

KAI ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ BREXIT ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ.

ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Αν μου επιτρέπεται ο παραλληλισμός, τα γήπεδα ποδοσφαίρου είναι φαντεζί βιτρίνες με ακριβά εμπορεύνατα, καλοφωτισμένα πάλκο με άψογα σκηνικά και κουστούμια αλλά γύρω γύρω είναι τοποθετημένοι οι κάδοι, οι κερκίδες, για τα κοινωνικά απόβλητα. Είναι το μέρος που ο κάθε πικραμμένος εκπαιδεύεται να γίνεται όχλος και να εκτονώνει τα απωθημένα ένστικτα: σεξουαλικά, γενικότερης κοινωνικής αποδοχής - αντιδραστικού αντικοινωνισμού.
Αυτά στον καπιταλισμό.

Γενικά το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα απλό εμπόρευμα (τηλεοπτικά, στοιχηματικές, εταιρείες αθλητικών ειδών, χορηγοί κλπ το καθιστούν ολοκληρωμένη βιομηχανία) ούτε απλώς ένα εμπόρευμα. Είναι μέρος του εποικοδομήματος, γεννήθηκε μαζί με την εδραίωση της βιομηχανικής παραγωγής και τον ιμπεριαλισμό. Τελικά μέσα από το ποδόσφαιρο, υπό τις παρούσες κοινωνικές συνθήκες, εδραιώνονται κοινωνικές συμπεριφορές για τον ποδοσφαιρόκαφρο, είτε από τις κερκίδες είτε μέσα στο χορτάρι. Πχ η παθητικότητα και η αποδοχή μιας κατάστασης. Στην Ελλάδα δηλαδή εμπαιδώνουμε από τις κερκίδες την ιδεολογία πως όλοι ίδιοι είναι και καλό είναι ο δικός μας άρχοντας να γίνει σουλτάνος με οποιοδήποτε μέσο. Μαθαίνουμε πως η πίτα δεν φτάνει για όλους και μπορεί να την φάει μόνο ένας. Οι υπόλοιποι ψιχουλάκια. Μαθαίνει ο οπαδός πως να χαθεί μέσα στον όχλο, να κρυφτεί από ευθύνες και να ξεσκίσει οτιδήποτε δεν τον ικανοποιεί. Τα δε παιδάκια που προπονούνται μαθαίνουν από μικρά την βούτα, τα μονά ζυγά δικά τους και την ζωή ως κυνήγι εισοδήματος - όσο πιο ανώδυνα και αναίμακτα γίνεται.

Στο μεγάλο αυτό τσιρκο-θέατρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου όπου εμπαιδώνεται ο (βρώμικος) ανταγωνισμός ανάμεσα σε ομοίους και ανόμοιους, το γρήγορο εύκολο μάξιμουμ κέρδος, η αναρχία στην παραγωγή (μιλάμε για δισεκατομμύρια ανούσιων εξόδων ενώ από γήπεδα για τον λαό βράσ' τα) - σε αυτό τον χώρο λοιπόν σίγουρα χωράνε οι όχλοι και οι φασίστες.

Παλιότερα οι φασιστικές ομάδες εμφανιζόταν ως ομάδες παλαίμαχων στρατιωτών και αξιωματικών, πατριωτών πάντα. Τώρα μέσα στο ποδόσφαιρο μπαίνουν και τέτοιοι, αλλά φαίνεται πως και οι ίδιες οι κερκίδες είναι από μόνες τους σχολείο αντικοινωνικής, οπορτουνιστικής, ακραίας συμφεροντολογικής συμπεριφοράς. Με πρωτοπορία κάθε κερκίδας τους πιο ούγκανους και πιο βρωμίλους - πρεζέμπορες - διαπλεκόμενους.

σαπόρ τουτούρκι

Ανώνυμος είπε...

KAI ΣΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.

ΔΙΟΤΙ ΚΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΕΦΕΡΝΕ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΒΡΑΒΕΙΑ ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΡΕΛΑ ΒΡΑΒΕΙΑ "ΗΡΩΑΣ ΛΕΕΙ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ" Ο ΓΙΑΣΙΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ 15 ΧΡΟΝΩΝ ΟΤΑΝ ΞΕΠΑΤΩΝΕ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΤΗΝ ΒΕΡΜΑΧΤ.

ΜΕΤΑ ΠΗΡΕ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΕΡ - ΗΡΩΑ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ. ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

O DAVID O BECKHAM ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΕΙΞΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ Η ΙΔΙΑ ΠΑΛΙΑΔΕΛΦΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΔΟΑΣΦΙΑΡΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΑΣΧΕΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ, ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ.

ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΤΟ ΕΙΠΕ Η ΒΙΚΤΟΡΙΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΑΝ ΤΟ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ SPICE GIRLS ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Δώσε απολιτικοποίηση στο λαό.
Obama approves λέμε.

https://www.youtube.com/watch?v=dtCyepuLt8Q

Ότι τώρα πρέπει να αγαπάμε και να αποδεχόμαστε οποιονδήποτε είναι κάτι άλλο σεξουαλικά, επειδή ακριβώς είναι κάτι άλλο σεξουαλικά;
Ειδικά εκείνος ο τύπος με τα μούσια (και την μήτρα) που είναι έγκυος πρέπει να παρθεί πολύ σοβαρά. Θέλει σεβασμό λέει. Αλλά και όσοι έβαλαν ένα παιδάκι να δηλώσει πως δεν έχει φύλο αξίζουν συγχαρητηρίων.
Νομίζω ο ιδεαλισμός και η μεταφυσική αποψάρα έχουν φτάσει τα όριά τους. Δεν πάει άλλο.

Δεν είμαι πρώτα μισθωτός (επί 10-15 ώρες τη μέρα), αλλά είμαι ΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΟΛΛΗΣΑ(ΝΕ). Ούτε και καταπιεσμένος μαθητής, έφηβος, νέος. Όχι, μου φταίει κάτι άλλο.
Και αυτό το άλλο κανέναν δεν ενδιαφέρει, αλλά εμένα με ενδιαφέρει.
Πώς να ξεκολλήσω ο έρμος απ' τη μιζέρια της ζωής αν δεν σημαίνω κάτι διαφορετικό από όλους τους άλλους;
Και αφού το λέω είμαι. Και όποιος το λέει είναι. Και είστε και φαίνεστε.
Και δώσε μεταφυσική στα χάπατα.

σαπόρ τουτούρκι

Ανώνυμος είπε...

"ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ Η ΙΔΙΑ ΠΑΛΙΑΔΕΛΦΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ"

αίσχος για σχόλιο.


σαπόρ τουτούρκι

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΡΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΥΡΙΛΕ ΚΑΙ ΤΑ POLITICAL CORRECT ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΠΑΛΑ.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΤΟ ΠΡΙΜΑΝΤΟΝΑ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ;

Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΛΕΞΗ;

ΔΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ. ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΟΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

1. Ψυχραιμία

2. Και τώρα η απόλυτη σφαγή

Στους 16 Ισπανία-Ιταλία
Ο νικητής πιθανότατα με Γερμανία
Και ο επιζήσας μάλλον με το νικητή του Γαλλία-Αγγλία
για να βγει ο ένας φιναλίστ!
Που θα παίξει με τη Σταχτοπούτα-ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης.

Ανώνυμος είπε...

ε αφού μιλάμε για μπάλα γαμώ το σπίτι σου

ΟΧΙ, δεν πάει έτσι. Αυτά είναι ακριβώς όπως έγραφα --> Μιλάω για μπάλα, κινούμαι στην κερκίδα, στον όχλο και βγάζω απωθημένα. Κάτι τέτοια, και χειρότερα, έχω ακούσει από ανήλικο και δεν ξαναπάτησα γήπεδο (επαγγελματικό). Μην πούμε και για τους υστερικούς γονείς που σπρώχνουν τα παιδιά στην βούτα στα U-21, ξεσκίζουν στα μπινελίκια κάθε ταλαίπωρο διαιτητή --- που μονίμως το παιδί τους είναι το καλύτερο και έχει δίκαιο κλπ και γλείφουν τους πάντες για συμβολαιάκι. Κάτι τέτοιους κάφρους θυμήθηκα. Αυτοί δικαιολογούν τα πάντα και στα παιδιά τους εντός γηπέδων και στον εαυτό τους στην κερκίδα. Τέτοια κατάντια;

(πριμαντόνα και ντίβα κλπ ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνουν)


σαπόρ τουτούρκι

Sofoklis92 είπε...

Ουαλία - Γαλλία για τελικό και δεν λέω τίποτα άλλο σεβόμενος τον θυρεό :-)

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΣΑΠΟΡ.

ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΕ ΣΕΝΑ. ΣΕ ΕΒΡΙΣΑ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΚΧΑΜ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΠΑ ΠΑΛΙΑΔΕΛΦΗ.

ΑΛΛΑΩΣΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΦΟΡΟΥΣΕ ΤΑ ΣΤΡΙΝΓΚ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΒΛΑΚΑΚΟΣ ΑΜΑ ΣΟΥ ΠΩ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΟΡΙΤΣΑΡΑ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΘΑ ΧΑΡΕΙΣ;

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΙΜΑΝΤΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ.

ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟΥ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΒΛΑΚΑΣ.

ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΩ, ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΠΟΥΤΑΝΑ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΒΡΙΖΩ Η ΑΠΕΧΘΑΝΟΜΑΙ ΤΙΣ ΠΟΡΝΕΣ.

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ. ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

Μη τρελλαίνεστε, δείτε το 0-2 του Μέσι με τις ΗΠΑ. Από τους λίγους λόγους πλέον να δεις μπάλα. Τι έβαλε πάλι ο τύπος.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ψυχραιμία λέμε.

Επίσης σήμερα συμπληρώνονται 30 χρόνια από αυτό

https://www.youtube.com/watch?v=KY40__rBvSk

ίσως τα δύο διασημότερα γκολ του περασμένου αιώνα

Ανώνυμος είπε...

Μιας και στο ατέχνως δεν υπάρχει δυνατότητα σχολίων συγχαρητήρια για το κείμενο πάνω στο πέναλτυ του Πανένκα και την υπενθύμηση της επετείου (άντε και κάποια δέκατη έκτη Ιουλιου με κάποιο κείμενο για την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική προσωπικότητα ως τα σήμερα. Τον Obdulio Varela)

Με το εδώ κείμενο συμφωνώ και θεωρώ πως ο Θερσίτης μίλησε σωστά κάνοντας σύνδεση της ατιμωρησίας των εγγλέζων με το δημοψήφισμα.

Η εθνική Ελλάδος του 2004 μέχρι και το τελευταίο μουντιάλ ήταν μια αξιοπρεπέστατη ομάδα η οποία στα καλά της θύμιζε μικρή καλή Ιταλία, περιλάμβανε ενίοτε κάποιους παικταράδες και ήταν καθόλα άξια να κερδίσει τη συμπάθεια κάποιου ανεξάρτητα από την εθνικότητά του έχοντας αποκτήσει η ίδια "ταυτότητα". Και δε νομίζω να υπάρχει κάποια απλή ένδειξη ότι κάτι "στήθηκε" υπερ της (αν κατάλαβα καλά αφέθηκε ένας τέτοιος υπαινιγμός).

Δεν είναι ανάγκη να τα σπεύδουμε να φορτώνουμε τα παντα στην υπαρκτή δυνατότητα στησίματος. Είναι νομίζω πιο χρήσιμο να δούμε ότι το σύστημα έχει την ισχύ και επιβάλλει στο παιχνίδι όρους που επιτρέπουν στο σύστημα να εκμεταλλεύεται κάθε αποτέλεσμα(ακόμα κι αν αυτό μοιάζει ή είναι θαύμα) προς όφελος του ίδιου (του συστηματος). Κι οτι αυτό πρέπει να σε κατευθύνει όχι στο να προσπαθήσεις να πετύχεις το θαύμα παίζοντας με τους όρους του συστήματος αλλά στο να προσπαθήσεις να σπάσεις το σύστημα.

ρα

Ανώνυμος είπε...

1. Δεν μιλούσες για μπάλα. Μιλούσες για πολιτική άποψη πρώην ποδοσφαιριστή, ο οποίος σε έκανε γιο γιο με τις lifestyle δηλώσεις της συζύγου του για να ανεβάσει το κασέ του. Και ψάρωσες. Και ακόμα μιλάς γι αυτόν.

2. Πουθενά δε θέλω να ακούω τις σεξιστικές παπαριές κάθε πικραμμένου αγάμητου. Ούτε στην μπάλα, που βάζει η Ολυμπιακάρα και η Παοκάρα του καθενός γκολ και νομίζει πως γάμησε ή γαμωσταυρίζει τον ποδοσφαιριστή που δεν γουστάρει και νομίζει πως έγινε άντρας. Ηχορρύπανση από τις πιο ανούσιες και μαλακισμένες.
Απλά σκέψου ότι τα ίδια πράγματα ακούνε αγοράκια, κάτω των 18, για αντίπαλα παιδάκια και διαιτητές, από τους γονείς τους.
Αν για σένα αυτή είναι η μπάλα και η κερκίδα πάω πάσο.

3. Σε εκπομπή του Χίου ο Πλεύρης μιλούσε για τους ομοφυλόφιλους χαρακτηρίζοντας (πούστηδες κλπ). Όταν κάποιος (με εφηβική, ομολογουμένως θηλυπρεπή φωνή) πήρε να πει πως ο "κύριος" Πλεύρης βρίσκεται σε άλλον αιώνα, ξέρεις τι του απάντησε; Μήπως είσαι αδερφή;

Την ίδια απάντηση που έδωσες και εσύ. Και φαντάζομαι συνέχισες να νιώθεις και πολύ... Πλεύρης. Άντρακλας.

https://www.youtube.com/watch?v=-q5qCeN4FWg

Έστω λοιπόν, εγώ ομοφυλόφιλος. Δεν νομίζεις πως είσαι λίγο, όσο πατάει η γάτα, προσβλητικός για τους ομοφυλόφιλους;
Από μόνη της η αναφορά σε αστράτευτους ομοφυλόφιλους δεν είναι λίγο αναχρονιστική;

σαπόρ τουτούρκι

Гриша είπε...

@ρα

Συμφωνω με οσα λες.Μια μικρη διαφωνια εχω μονο ποδοσφαιρικου χαρακτηρα.

Ε οχι και παικταραδες η εθνικη του 2004.Αξιοπρεπεις παικτες οπως οι ζαγορακης καραγκουνης τσιαρτας ναι.Παικταραδες σε καμια περιπτωση.Ο τελευταιος παικταρας της εθνικης ηταν ο κουδας και θα ηταν με διαφορα ο τεραστιος χατζηπαναγης αν γινοταν να παιξει που δεν εγινε ποτε.

@θερσιτη

Συμφωνω οτι οι αυτες οι βραβευσεις του σοβιετικου καθεστωτος ακομα και αν αφορουσαν τον κορυφαιο σοβιετικο αθλητη γιασιν (μαζι ισως με τον μπουμκα και τον αλεξεγιεφ) ηταν υπερβολικες.Ομως σε καμια περιπτωση δε γινεται αυτοι να τσουβαλιαζονται με τους αλλους αφου εκπροσωπουσαν ενα κρατος και εναν λαο αν θες με ριζικα διαφορετικη αντιληψη για τον αθλητισμο.

Ανώνυμος είπε...


ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΕΚΑΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΠΑΤΗ", ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΩ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΤΟΝ ΜΠΕΚΧΑΜ.

ΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙ ΑΥΤΟΝ. ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΥΨΗΛΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΔΕΧΕΣΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΜΠΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ.

O ΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΣΠΑΓΕ ΚΑΙ ΩΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ LIFESTYLE ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΣΠΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥ BREMAIN.


Η ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ Η ΚΕΡΚΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗΝ ΓΑΛΛΙΚΑ ,ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΑΓΙΕΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΓΚΜΠΑ, ΚΑΙ ΠΙΑΝΟ. ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΜΕΝ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΕ ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΙΣΙΜΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΠΩΣ Π.Χ. ΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΔΕΝ ΓΑΜΩΣΤΑΥΡΙΖΕ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΡΑΒΑΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΟΙΞΕ Ο ΠΑΤΟΣ «ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ΦΥΛΑΚΙ ΤΩ ΣΤΟΜΑΤΙ ΜΟΥ» ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΙΧΕ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΕΥΧΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΕ ΓΙΑ ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ.

ΤΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΦΙΛΤΑΤΕ; πικραμμένου αγάμητου.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ; ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ;
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ; ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΣ ΩΣ ΥΒΡΗ;
ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ.

ΧΑΧΑ

ΝΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΚΕΡΚΙΔΑ. ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΒΓΑΖΕ ΚΑΠΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΟΝΤΡΑ, ΔΙΑΜΑΧΗ. ΙΝΤΡΙΓΚΑ ΘΑ ΒΛΕΠΕ Ο ΛΑΟΣ ΓΚΟΛΦ.

ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΑΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΚΙ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΥΒΡΕΙΣ. ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΝ ΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΑΚΟΥΓΕΣ ΠΩΣ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ.

ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΝΤΡΑΣ; ΜΕ ΠΟΣΕΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ; ΔΙΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟΧΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΤΑΝΤΑΡ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ;

ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΓΕΛΙΟ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑ.
ΣΤ’ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΓΡΑΦΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ ΚΙΟΛΑΣ.

ΠΡΩΤΟΝ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΔΕΛΦΗ. ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ. ΤΡΙΤΟΝ Ο ΜΠΕΚΧΑΜ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΠΑ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΑ.

ΚΑΙ ΣΟΥ ΞΑΝΑΔΙΝΩ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ. Η ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΩΛΟΑΘΗΝΑΙΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΜΙΣΩ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
ΠΟΣΩ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΥΤΑ;

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΣΟΚΑΡΩ ΑΛΛΑ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ. ΣΤΙΣ ΚΑΤ’ ΙΔΙΑΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΕΦΤΕΙ ΚΙ ΕΚΕΙ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙ.

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΕΑ ΕΣΥ.

ΟΥΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ. ΕΒΡΙΣΑ ΕΝΑΝ ΠΟΔΟΣΦΙΑΡΣΙΤΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΣΠΑΓΕ ΚΑΙ ΝΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΕΝΟΧΗ.

ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ 10 ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΟΥ.

ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ. Ο ΜΠΕΚΧΑΜ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΟΠΩΣ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΑΝ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ Μ’ ΕΝΟΧΛΗΣΕ.

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ,ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΑΛΙΟΑΔΕΛΦΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΙΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΤΑΡ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ.

ΟΠΩΣ ΜΕ ΕΙΧΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΛΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.

ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΥΒΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Cos είπε...

Επειδή βλέπω ότι γίνεται έντονη συζήτηση μεταξύ Θερσίτη και σαπόρ, αισθάνομαι την ανάγκη να πάρω θέση και να υπερασπιστώ τον σαπόρ. Τίποτα άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Μπορει να βγαινουμε λιγο από το αρχικο θεμα, αλλα είναι ένα θεμα που συναντω καθημερινα.

Ο Σαπορ «φαινεται» να εχει δικιο με το σκεπτικο του, αλλα στη απολυτη μορφη του, δεν εχει.

Τις προαλλες ειχαμε παει με τον αδελφο μου να παιξουμε μπασκετ στο γηπεδακι της γειτονιας. Τριαντα χρονων μαντραχαλοι παιζουμε δυνατα, με τις αναμενομενες προσβολες ο ενας στον αλλον, thrash talking για να υπαρχει και κινητρο νικης. Σε μια αποστροφη του λογου, όταν καταφερα και προλαβα να του κοψω ένα λει απ κατω από την μπασκετα του του φωναζω έναν «που να τρεξεις ρε χοντρομπαλά!». Με το που το ειπα, ερχεται ενας ευσομος κυριος από το πουθενα και φωναζε με μαγκικο στυλ «να μιλας καλυτερα». Μολις τον ειδα ετσι όπως πεταχτηκε, εκνευριστηκα τοσο πολύ και ημουν ετοιμος να τον βρισω, αλλα μπηκε στη μεση ο αδελφος μου και του ειπε με εντονο υφος ότι ειμαστε αδελφια και «να μην ανακατεύεσαι, κοιτα την δουλεια σου».

Που θελω να καταληξω:
Τον αδελφο μου τον υπεραγαπαω, εχουμε ζησει πολλες καταστασεις και παντα βοηθαμε ο ενας τον αλλον. Είναι 108 κιλα, πολλα για το υψος του, προσπαθει χρονια να τα χασει και τον υποστηριζω εντονα σε αυτό. Το γεγονος ότι θα τον πικαρω και θα τον πειραξω για τα κιλα του, δεν σημαινει ότι θελω να τον μειωσω και να τον προσβαλω πραγματικα, όπως και αλλους ανθρωπους που μπορει να εχουν περιττα κιλα. Αλλα αυτό δεν σημαινει ότι εάν καποιος ξενος τον δει, δεν θα προσεξει τα κιλα του, όπως αν δει στον δρομο τον Μπουρουση, δεν θα τον ξεχωρησει για το υψος του. Καποια πραγματα είναι αδυνατον να κανεις ότι δεν τα βλεπεις, δεν ειμαστε τυφλοι (συγνωμη από τους τυφλους).

Επισης, εγω πιο μικρος ειχα εντονη ακμη, χαρακτηριστικο που στο λυκειο μου ειχε χαρισει πολλα παρατσουκλια από τους κολλητους μου. Με πειραζε που με κοροιδευαν; Προφανως. Με εκαναν να στεναχωρηθω; Σιγουρα σε καποιο βαθμο. Με στιγματισε στη ζωη μου; Σε καμια περιπτωση, οι καλοι φιλοι από το σχολειο παραμειναμε φιλοι, ο καθενας με τα κουσουρια του και τα πειραγματα να συνεχιζονται και να μοιραζονται μεχρι σημερα ισομερώς.

Στις μερες μας όμως, βλεπω ότι εχει μπει για τα καλα αυτή η αμερικανιά (συγνωμη από τα Αμερικανάκια) το politically correct, που σαν ενας απολυτος παραμορφωτικος δυναστης, απαιτει από τους ανθρωπους να μην μπορουν να εκφραστουν όπως θελουν για τους αλλους ανθρωπους. Και ενταξει το καταλαβαινω ότι καποιες λεξεις εχουν αρνητικη βαρυτητα, όπως το «νεγρος», που είναι αποδεχτο μονο εάν το λεει ενας εχρωμος σε αλλον εγχρωμο. Το δεχομαι.

Αλλα το να θεωρειται καποιος ρατσιστής, πρωτόγονος, φαλλλοκρατης, φασιστας ή δεν ξερω εγω τι άλλο, επειδη καποιες φορες στη ζωη του θα βριστει με αλλον, λεγοντας λεξεις υποτιμητικες π.χ. για την θρησκεια, τη γυναικα, τον ομοφυλοφιλο κτλ είναι κατι που από κοινωνικη επιταγη αλληλοσεβασμου, κατανταει απολυτη γελοιοτητα (συγνωμη από τους γελοίους).

Για μενα ένα σοφρων ατομο, μπορει να βρεθει σε στιγμη εκνευρισμου και να κατεβασει καντηλες χωρις φυσικα να εννοει ολες τις βρισιες και τα αφοριστικα που ξεστομιζει. Αντιθετα, ένα ατομο που λεει ότι δεν βρίζει ποτε και κανεναν από φοβο μηπως πληγωσει καποιον και γενικα το παιζει υπερανω, είναι τουλαχιστον υποκριτης (συγνωμη από τους υποκριτες). Εχει παρει αυτόν τον «κοφτη συναισθηματων και λογικης» το politically correct και εχει ευνουχιστει τοσο (συγγνωμη από τους ευνουχους) που θεωρει ότι οι ανθρωποι γυρω του θα ηταν καλυτεροι, εάν δεν τους κριναμε ποτε και για τιποτα από φοβο να μην πληγωσουμε τα αισθηματακια τους.

Δεν συμφωνω καθολου. Εφαγα μπουλινγκ για την ακμη μου, γιατι ειχα οντως τρομερη ακμη, ο αδελφος μου είναι χοντρος και το ξερει, ειτε το λεω εγω ειτε όχι και προτιμώ να φτιαχνω χαρακτηρα από όλα αυτά και όχι να τα κρυβω κατω από το χαλί δημιουργώντας μαμοθρεφτα (συγνωμη από τα μαμοθρεφτα). Το politically correct δεν φτιαχθηκε και επιβαλλεται μονο για να «κερδιζουν» ψηφους οι πολιτικοι αλλα και για κοινωνικους λογους, τερμα αντιδραστικους και καταλαβαινετε τι λεω.

Bill

(οπου παρενθεση, επεσε politically correct για να μην προσβαλλονται μερικοι)

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Καποτε ειχαμε μια σοβαρη διαφωνια με ενα σφο για το αν επρεπε η τεχνολογια να μπει στο διαιτητικο κομματι του ποδοσφαιρου σε σημειο τετοιο που να εξαφανισει τον ανθρωπινο παραγοντα τελειως (τα γνωστα "κορακια") .Τοτε ηδη ειχαν γινει σοβαρες προσπαθειες απο Ιαπωνες με τσιπακια στην μπαλλα ,θερμικες καμερες ,ηλεκτρονικα ελεγχομενο γηπεδο -δοκαρια κλπ κατι που θα εκανε πιο δικαιο το αθλημα και θα απετρεπε προσπαθειες εξωθεν παρεμβολων ...Καταληξαμε οτι θα χανοταν η μαγεια του ομαδικου αυτου αθληματος ,γιατι θα χανοταν η οποια ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ των ...ηττημενων

Unknown είπε...

Ή Ιταλία θα το σηκώσει.Το γράφω για να είναι καταγεγραμμένο.Όσον αφορά το πολίτικαλ κορέκτ και οι δύο πλευρές έχουν τα δίκαια τους.Να πω μόνο πως άλλο ο προφορικός και άλλο ο γραπτός λόγος.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

http://atexnos.gr/to-xeri-kai-to-podi-toy-ueoy/

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ρε Θερσίτη μιλούσες για μπάλα ή για έναν ποδοσφαιριστή που είναι πλέον πολιτικός σου αντίπαλος και στηρίζει ιμπεριαλιστικές επιθέσεις; Αποφάσισε.

Λοιπόν, και ο γραπτός λόγος έχει εντελώς διαφορετική βαρύτητα (για παράδειγμα λέξεις όπως fuck και μαλάκας δεν τις βρίσκεις εύκολα γραμμένες πριν τον 20ο αιώνα), αλλά και δεν μπορείς να μιλάς ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ σαν ακραίος συμφεροντολόγος που έχει εμπεδώσει ακόμα και στο λεξιλόγιό του την καπιταλιστική νοοτροπία: ο θάνατός σου η ζωή μου - και ξεκινάμε με τον θάνατο των αδυνάτων. Ένα το κρατούμενο.
(β' ενικού για γενίκευση εδώ, δεν απευθύνομαι στον θερσίτη)

Δεύτερο, δεν μιλάμε για έναν χαρακτηρισμό όπως "μαλάκας" ούτε "γαμώ το σπίτι σου και την αγία σου οικογένεια" ούτε μιλάμε για μια οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα - αλλά για μια ομάδα που κυνηγήθηκε από τους ναζί και κάθε φασίστα χωρίς προηγούμενο. Μην ξεχνάμε πως φέρονταν σε μακρυμάλληδες καλλιτέχνες οι φασίστες της Ελλάδας, τους χαρακτηρισμούς προς Βελουχιώτη κλπ. Και σήμερα ο κρυφοφασίστας (ο δηλωμένος νεοδημοκράτης αλλά φασίστας κατά βάθος) όταν θέλει να βρίσει τον διαννοούμενο με κοινωνικοπολιτικές ανησυχίες αναρχοάπλυτο, άπλυτο, κουρέψου, πλύσου και πούστη τον λέει.
Η κοινωνική ομάδα αυτή, όσων έχουν μια τάδε σεξουαλική ζωή, πλέον χρησιμοποιείται από τους πολιτικούς ως άλλοθι, ως απόδειξη προοδευτικότητας.

Αν δεν καταλαβαίνουμε αυτά τα απλά πραγματάκια, τι να λέμε.

Υ.Γ.: Έχει τελειώσει αγώνας, τυχαίνει και είχα παίξει "την μπάλα της ζωής μου", έχω ματώσει στόμα από τα πρώτα 5 λεπτά και έχω φάει ατελείωτο ξύλο σε όλο τον αγώνα.
Στο τέλος έδινα χέρια. Σε όλους γιατί έτσι το ένιωθα, γιατί απλά είχα καταευχαριστηθεί μπάλα. Έτσι βλέπω την μπάλα και μόνο έτσι. Όσο για πρόσφατες εμπειρίες, όταν πρόσφατα πήγα να παίξω μπάσκετ με φίλο παλιό, παίξαμε με αντιπάλους κάποια παλαβά λυκειόπαιδα. Δεν θυμάμαι τον εαυτό μου να παίζει φορώντας κάποια φανέλα Λεμπρόν(Τζόρνταν τότε αλλά δεν είχα), να νικάει τριαντάρηδες, πιο αργούς, χειρότερους παίχτες κλπ και να πανηγυρίζει με την γλώσσα έξω σαν καρικατούρα γκετο-αμερικανού κλπ σε γηπεδάκι γειτονιάς (!!!). Με απίστευτο υφάκι αλαζονείας λες και έπαιζαν με φτασμένους παίχτες. Δηλαδή πόση ακόμα αμερικανιά και λουμπενοποίηση πρέπει να δείτε για να χωνέψετε πως φτωχαίνουμε πνευματικά; Είναι δυνατόν να πας σε γήπεδο και να φέρεσαι έτσι; Έτσι φερόσασταν όταν παίζατε μπάλα;

Υ.Γ.2: "ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ;"
Μάλλον αυτοί έχουν ΤΟ πρόβλημα και το εκφράζουν αντιαισθητικά αντί για δημιουργικά. Δεν θα είναι αυτά τα γήπεδα για πάντα.

σαπόρ τουτούρκι

Ανώνυμος είπε...

Μόντριτς και τα μυαλά στο μπλέντερ
Θα το πάρει η Αγγλία όμως, ήρθε η ώρα της. αχαχαχα

σαπόρ τουτούρκι

Sofoklis92 είπε...

Πέρνα την πρόβλεψη σκέτη έστω, Ουαλία -Γαλλία αν και το δηλώνω υποστηρίζω Ισλανδία και ξερό ψωμί

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Όταν λες σκέτη έστω;
Κοίτα λίγο παραπάνω, και το προηγούμενο σχόλιο πέρασε

Ανώνυμος είπε...

Αν ως περσόνες δεν γνωριζόμασταν η επισήμανση του σαπορ θα είχε νόημα. Γνωριζόμαστε όμως, ο Θερσίτης έχει εκφράσει απόψεις για σημαντικά ζητήματα επί των ομοφυλόφυλων (εγώ δε συμφωνώ με πολλά από αυτές) ομοφοβικό δε πίστευα ότι θα τον έλεγε κανείς. Μην τρωγόμαστε χωρίς ουσιαστικό λόγο, ας το κάνουμε όταν υπάρχει λόγος

ρα

ρα

Sofoklis92 είπε...

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα έχεις απόλυτο δίκιο συγνώμη

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΠΟΡ

ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΩΝΕΥΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΙΧΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ Η ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ.

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΙΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟΙ Η ΒΛΑΚΕΣ.

ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ POLITICAL CORRECT. ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΝ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟ; ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΕΞΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ.

ΧΑΧΑ

ΕΝΩ ΤΟ ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΦΙΛΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ.

ΑΜΑ ΕΔΙΝΕΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΞΥΛΟ ΕΙΣΑΙ ΟΝΤΩΣ ΜΑΛΑΚΑΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ Σ' ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΟΧΙ.

ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΩ Η ΜΠΑΛΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΝΤΑΣΕΙΣ, ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ, ΠΑΘΟΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ Η ΜΠΑΛΑ ΜΕ ΠΙΟ ΕΜΦΑΝΗ ΜΟΡΦΗ.

ΣΤΑ ΕΞΗΓΗΣΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΑΝ ΤΩΡΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΛΟ ΥΠΝΟ.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ. ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟΝ. ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΩΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ. ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΕΘΝΑΡΧΗ" ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΚΑΙ Σ' ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΕΞΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΥΠΟΝΝΟΟΥΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ Η ΟΧΙ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

το φτύσιμο θα το απαγορέψουν ποτέ μέσα στα γήπεδα; τόσο ωραίο, τρυφερό και καταπράσινο γρασίδι είναι κρίμα να δηλητηριάζεται με τις βρώμικες, κιτρινιασμένες ροχάλες του κάθε εκατομυριούχου χώρκατου παίχτη. ας βάλουν πτυελοδοχείο σε κάθε σημαιάκι του κόρνερ. η φιφα τι κάνει; ας φτύνει ο ένας τον άλλο όπως τότε που έριξε ο ράικαρτ μια περιποιημένη στην περήφανη χαίτη του κακόμοιρου, άριου φέλλερ. και ας πάρει επιτέλους το σημαντικότερο, το ποιό απαραίτητο σύνεργο του σημερινού ποδοσφαιριστή την θέση που του αξίζει στο γήπεδο. ας βάλουν πεντέξι καθρέφτες περιμετρικά στις γραμμές. hair-stations. να κοιτάζονται οι νάρκισσοι, να τσεκάρουν την κόμμωση τους, να ζελατινιάζονται, να ηδονίζονται με τα σπαγεττο-τατουάζ τους και τα πολύχρωμα γοβάκια τους. ευτυχώς που σταμάτησαν να κτυπούν γοτθικά γράμματα στα χέρια τους. κομμωτής και τατουατζής είναι απαραίτητοι σε κάθε τέτοια διοργάνωση, μέσα στο γήπεδο, σε ξεχωριστό πάγκο. και τα λάτεξ γαντάκια στους μασσατζήδες; αυτά μόνο έλειπαν από εκεί μέσα. εκτός αν είναι για να μαζέυουν τις ροχάλες όταν φεύγουν.

ΑΧΠ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ρα, ξέχασα να σε ευχαριστήσω και να απαντήσω σχετικά με την "παραγγελιά" που ζητάς, ότι είναι εκτός των δικών μου δυνατοτήτων. Το μόνο που θα μπορούσα να κάνω είναι να αντιγράψω με δικά μου λόγια το κείμενο κάποιου άλλου, αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη αξία.

Ανώνυμος είπε...

@ΘΕΡΣΙΤΗΣ

"ΕΝΩ ΤΟ ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΦΙΛΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ".

Δεν θες να καταλάβεις ότι δεν είναι μια οποιοδήποτε προσωπική βρισιά αυτό πουνέγραψες; Δεν μίλησα για μπούλινγκ (όπως το κατάλαβε κάποιος) ούτε για προσωπικές επιθέσεις. Αλλά αν οι προσωπικές επιθέσεις και το καντίλιασμα είναι αντικοινωνικές χυδαίες συμπεριφορές μία φορά, τότε η επίθεση προς μια κοινωνική ομάδα είναι δέκα φορές αντικοινωνική και χυδαία συμπεριφορά.

Ουσιαστικά και για να το λήγω, έτσι όπως την έγραψες την ατάκα είναι υϊοθέτηση φασιστικού λόγου, φαιστικών εκφράσεων στην καθημερινότητα με τις πλάτες του όχλου και με αφορμή την μπάλα. Βρίζεις ομοφυλόφιλους γιατί αυτό κάνουν όλοι στην μπάλα.

@ΑΧΠ

Εντός θέματος εσύ και πολύ πετυχημένο τρολάρισμα. Γελάσαμε με την ψυχή μας βρε σατανά!

Υ.Γ.: Έβλεπα κάποτε ντοκιμαντέρ με εντυπώσεις βορειοαμερικανών αθλητών χόκεϊ, που πήγαν ΕΣΣΔ. Τους πήγανε στα μπολζόι. Δεν μπορούσαν καν να το καταλάβουν ως τρόπο διασκέδασης. Περίμεναν μπαράκια κλπ αλλά δεν τα βρήκανε όπως θέλανε.
Προφανώς οι σοβιετικοί που παίζανε μπάλα χωρίς μπουνίδια, μολότοφ, χλέπες, μπινελίκια κλπ ενώ οι παίχτες τους παρομοιαζόταν με μπολσόι, ήταν παλιαδερφές. Πόσο μάλλον ο λαός που παρακολουθουσε μπολζόι και μπάλα.

Υ.Γ.2: Ναι, όσοι δεν γαμάνε έχουν πρόβλημα αντικειμενικά. Είναι ψυχική-σωματική λειτουργία που δεν εκτελείται. Σαν να μην τρως. Τόσο πρόβλημα.

σαπόρ τουτούρκι

Ανώνυμος είπε...

συνέχεια...
Και δεν έχουν μόνο οι ίδιοι πρόβλημα εννοείται, αλλά είναι κοινωνικό θέμα.
Το ότι η κοινωνία, ρυθμιζόμενη από το κεφάλαιο, στέλνει τον αγάμητο (ανέκφραστο σωματικά, κοινωνικά, ψυχολογικά) να κάνει πόλεμο στο γήπεδο είναι πρόβλημα. Γίνεται ακόμα πιο ζώο και διαμορφώνεται για επίθεση σε ο,τιδήποτε συλλογικό. Τον έχει που τον έχει ζώο που κάνει μόνο τα απαραίτητα για να αναπαράγει το κεφάλαιο, του μαθαίνει και συγκεκριμένο τρόπο για να αναπληρώνει την εργατική δύναμη. Τον τρόπο που αναπαράγει κεφαλαιοκρατική νοοτροπία.

Εγώ λέω ότι το γήπεδο και η μπάλα μπορεί να είναι και κάτι άλλο.
Αν το δέχεστε ως αυταπόδεικτο ότι πάντα έτσι θα είναι, λυπάμαι είναι αντιδιαλεκτικό, γεια σας, χάσατε.

σαπόρ τουτούρκι

Ανώνυμος είπε...

Δεν πεθανε ποτε κανεις απο αγαμια σαπορ. Το σεξ ειναι κατι που μπορει να κανει καποιος και να ειναι μια χαρα. Μπορει επισης να μην το κανει και ποτε στη ζωη του και να ειναι παλι μια χαρα, αν ο ιδιος και η κοινωνια δεν αντιμετωπιζουν την ελλειψη σεξ με αγχος, χλευασμο και ρατσισμο.

sniper

Ανώνυμος είπε...

@sniper
Η αγαμία είναι πρόβλημα.-
Όταν έχεις όργανα (αδένες και γεννητικά) που λειτουργούν και παύουν να λειτουργούν (για κοινωνικούς λόγους) έχουμε σοβαρό θέμα.

@απολιθωμα
Σβησε ενα απο τα 2 τελευταια σχολια. Εχουν ιδιο περιεχομενο. Νομιζα δεν περασε.
Δικη σου επιλογη.

Σαπόρ τουτούρκι

Ανώνυμος είπε...

Σαπορ, λειτουργουν ανεξαρτητα απο το αν κανουμε σεξ ή οχι. Το σεξ ειναι προαιρετικο σε εναν οργανισμο για την επιβιωση και τη λειτουργια του. Οποτε η αγαμια απο μονη της ετσι γενικα, δεν ειναι προβλημα. Και σιγουρα δεν ειναι το προβλημα των φασιστοχουλιγκανων, με τους οποιους ασχοληθηκες προηγουμενως. Γι αυτους υπαρχει και η βιομηχανια του τραφικινγκ. Στο κατω κατω υπαρχουν και ασεξουαλ ανθρωποι (για ορμονικους/γενετικους ή κοινωνικους λογους). Προβλημα υπαρχει οταν θεωρεις οτι ο αλλος εχει καποιου ειδους ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να κανει σεξ μαζι σου. Και σιγουρα δεν φταιει καμια αγαμια γι αυτο.

sniper

Ανώνυμος είπε...

1.Οι όρχεις και οι ωοθήκες λειτουργούν ανεξάρτητα από το αν κάνεις σεξ ή όχι.Φαντάζομαι ότι ο σαπόρ εννοούσε τα εξωτερικά γεννητικά όργανα-οκ,ναι ο άντρας και να μην τον βρέχει, τα χρησιμοποιεί για άλλους λόγους.Όχι, ότι έχει κάποια σημασία για το θέμα που συζητάμε.Just saying.

2.Η φτωχή ή ανύπαρκτη σεξουαλική ζωή έχει συνέπειες στην ψυχολογία,την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση του ατόμου.Άρα και στην συνολική συμπεριφορά του.Και σε γενικές γραμμές-χωρίς να έχω ψάξει για να βρω κάποια έρευνα που να το στηρίζει-μπορώ να δω τη σύνδεση μεταξύ αυξημένης λίμπιντο και βίαιων συμπεριφορών.Δεν θα έφτανα βέβαια στο σημείο να αποδώσω εκεί τον χουλιγκανισμό ,αλλά μπορώ να δω την σύνδεση.Νομίζω όμως ότι αν ψάχνουμε την αιτία(βασική και κύρια) του χουλιγκανισμού ,πριν την αγαμία,θα πρέπει να κοιτάξουμε και να κατανοήσουμε τι σημαίνει 22 παίζουν και 50.000 κοιτάνε.Δεν παίζουν.Ίσως να μην είχαν ποτέ την ευκαιρία να το κάνουν.Μόνο κοιτάνε.Το έχει πει εξαιρετικά και περιεκτικά ο Στάλιν για το τι επιδιώκονταν στη Σοβ.Ένωση σε ότι αφορά τον αθλητισμό.

3.Το σεξ μπορεί να μην είναι απαραίτητο για την επιβίωση σου ως μονάδα,αλλά είναι ο μόνος (τέλος πάντων ο παραδοσιακός) τρόπος να μεταδώσεις τα γονίδια σου στην επόμενη γενιά.
Κάνοντας στην άκρη κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια εξέλιξης της ανθρώπότητας ,μπορείς να δείς πως συμπεριφέρονται τα ζώα και σε τι άκρα φτάνουν για να μεταδώσουν τα γονίδια τους στην επόμενη γενιά.Είναι η μόνη πιθανότητα που έχουμε όλοι μας(ζώα και άνθρωποι) σε κάποιας μορφή "αθανασίας".Και η φύση έχει εξασφαλίσει με διάφορους μηχανισμούς ότι θα μας κινήσει προκειμένου να επιδιώξουμε αυτή την "αθανασία",κάνοντας σεξ.Επομένως η ανάγκη για σεξ υπάρχει, και ας μην είναι μια από τις κρίσιμες για τη διατήρηση της ζωής.Κάποιοι την ικανοποιούν και κάποιοι όχι.Όλοι όμως-οκ,και εδώ υπάρχουν παθολογικές καταστάσεις και γενετικές ανωμαλίες στις οποίες προκαλείται ανηδονία-την έχουμε.

4.Τον όρο ασέξουαλ δεν τον κατάλαβα ποτέ.Να έχεις στοιχεία και από τα δύο αναπαραγωγικά συστήματα γίνεται.Να μην έχεις καθόλου δεν νομίζω-δεν το ξέρω-να γίνεται.Τι περιγράφει αυτός ο όρος;

5.Είναι διαφορετικό να αποκαλώ έναν φίλο μου πούστη-προσωπικά δεν θα το έκανα.Δεν βρίσκω κάτι το αστείο σε αυτό.Δούλεμα σίγουρα ,αν το σηκώνε,αλλά η λέξη αυτή είναι ποτισμένη αρνητικά συναισθήματα που δεν μπορώ να αγνοήσω- και διαφορετικό να αποκαλείς έτσι έναν άγνωστο ,είτε έιναι πολιτικός σου αντίπαλος ,είτε όχι.Η λογική που κρύβεται πίσω από το δεύτερο είναι πως το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι κάποιου είδους μειονέκτημα ή ντροπή και εν πάσει περιπτώσει φέρει στη συνείδηση του χρήστη-κατά κανόνα-αρνητική χροιά.Αλλιώς δεν βλέπω το λόγο να το χρησιμοποιήσεις ως βρισιά.Εκτός αν λέτε σε όποιον καβγαδίζετε ,ξέρω γω, ότι είναι μαυρομάλλης...

ΓΩ

Ανώνυμος είπε...

@sniper

1. Δεν μίλησε κανείς για υποχρέωση.
2. Το σεξ είναι μια λειτουργία σωματική, που αν δεν εκτελείται το ίδιο το σώμα παρουσιάζει προβλήματα.
3. Δεν είναι μόνο λειτουργία, αλλά υπάρχει ολόκληρη διαδικασία κοινωνική μέχρι να φτάσει ένα ζευγάρι στο σεξ. Η διαδικασία αυτή συνεπάγεται αποδοχή από το άλλο φύλο και ψυχική ικανοποίηση. Δηλαδή εκτός από σωματική είναι και ψυχική υγιεινή.
4. Ακριβώς επειδή είναι θέμα αποδοχής για έναν ενήλικα, εκτός από τα μπουρδέλα, γεμάτα είναι και τα κωλόμπαρα, στα οποία χιλιάδες (ανώριμοι) άντρες είναι κολλημένοι.

Η αγαμία είναι πρόβλημα από μόνη της, αλλά και έκφραση άλλων προβλημάτων. Μου φαίνεται και περίεργο που είναι υπό συζήτηση.

Υ.Γ.: Η δε πλήρης αποχή του άντρα από τον οργασμό για μεγάλα χρονικά διαστήματα συνεπάγεται στυτική δυσλειτουργία έως πλήρη ανικανότητα, πράγμα που προσπαθούν να πετύχουν
μοναχοί, δλδ να καταστείλουν μια φυσιολογική λειτουργία.

σαπόρ τουτούρκι

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΣΑΙ ΣΑΠΟΡ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ: ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΙΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟΙ Η ΒΛΑΚΕΣ.

ΚΑΙ TOYS ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ. ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ POLITICAL CORRECT.

ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΑΠΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΒΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΩ ΤΟΝ ΑΠΟΔΕΚΤΗ.

ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΙΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΟΣΗ ΩΡΑ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ.

ΧΑΧΑ

ΤΟΣΟΣ ΠΟΥΡΙΤΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΣΟΣ ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΙΣΜΟΣ ΞΕΠΕΡΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ SHIT ΛENE SHOOT.

ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΣΙΜΟ ΜΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΒΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΜΙΑ ΑΠΛΗΣ ΑΝΡΘΩΠΙΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ.

ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ; ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ωραία. Εγώ κάνω λάθος στον χαρακτηρισμό. Ανέραστος αντί για αγάμητος.

Αυτό αθωώνει εσένα και τον υπόλοιπο τρόπο που προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα;

Το κόβω εδώ και αρκετά ήταν. Για μπάλα μιλούσα αλλά ήταν επειδή είναι πολιτικός αντίπαλος αλλά αυτοί δεν θέλανε αλλά εμείς θέλαμε.

σαπόρ τουτούρκι

Ανώνυμος είπε...

NAI NAI. ΒΑΛΕ ΝΑ ΞΑΝΑΔΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΥ. ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Πρεπει να καταλαβετε οτι το να συζηταμε οτι το σεξ ειναι υποχρεωτικο για την καλη λειτουργια του οργανισμου, αλλιως υπαρχουν δυσλειτουργιες και προβληματα ψυχολογικα ή κοινωνικης συμπεριφορας που ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ στην αγαμια, σημαινει πολυ απλα οτι καποιος υποχρεουται να κανει σεξ μαζι σου προκειμενου να μη γινεις ψυχακιας. Τοσο απλο. Και αυτο παιδια, ειναι το πρωτο αθωο βημα για τη δικαιολογηση βιασμων και λοιπων σεξουαλικων εγκληματων, που ολως τυχαιως στη συντριπτικη τους πλειοψηφια κανουν αντρες που φαγανε χυλοπιτα. Και απορω πραγματικα που ειναι θεμα προς συζητηση. Ακομα κι αν τον χαρακτηρισουμε προβληματικο τον αγαμητο, δεν ειναι προβληματικος επειδη ειναι αγαμητος, αλλα ειναι αγαμητος επειδη ειναι προβληματικος. Το σταματω κι εγω εδω, γιατι οντως ειναι θεμα ασχετο με την αναρτηση.

sniper

Ανώνυμος είπε...

Σεξ και μπαλλα. Κατι σαν π*τσα μπαλλα και καρατε. Λοιπον πριν καιρο ειχα διαβασει καπου (που δε θυμαμαι,διασπαση προσοχης και κατεστραμενη βραχυπροθεσμη μνημη) οτι η συμπεριφορα του οπαδου στο γηπεδο εχει πολλες ομοιοτητες με τη συμπεριφορα την περιοδο των αποκρεων, οπου απενοχοποιημενα εκφραζεται με σεξουαλικου τυπου σχολια,προσβολες κτλ. Κατι σαν να βαζει μια μασκα και μεσα στην ανωνυμια του πληθους αλλα και στον παροξυσμο της εξεδρας μεταμορφωνεται σε κατι που στην καθημερινοτητα του δεν μπορει να ειναι. Τελος παντων μπορει και να μην τα εγραφε ετσι το αρθρο, δε θυμαμαι.
Ακυρος

Ανώνυμος είπε...

@sniper

Παντου γράφω ότι η αγαμία είναι το αποτέλεσμα κοινωνικών προβλημάτων.
Η ίδια όμως είναι πρόβλημα και μπαίνει στην ανακύκλωση αντικοινωνικών συμπεριφορών.

ΠΟΥΘΕΝΑ μα πουθενά δεν έγραψα ότι είναι υποχρέωση να κάνει κάποιος σεξ. Ψυχική και σωματική ολοκλήρωση είναι. Αν δεν εκφραστεί έτσι κάποιο άτομο υπάρχουν οι αιτίες (κοινωμικά προβλήματα) και οι συνέπειες (ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα). Πολλές συνέπειες μαζί (πολλά άτομα με ψυχλογικά-σωματικά) παύουν να είναι ατομική υπόθεση, αποτελούν μια νέα ποιότητα, ένα νέο κοινωνικό πρόβλημα.
Αν αυτό το πρόβλημα δεν λύνεται, τότε επικάθεται πάνω στα άλλα, αναπαράγει τα ήδη υπάρχοντα και αναπαράγεται μέσα σε αυτά.

Με λίγα απλά λογάκια: αντί ο αθλητισμός και η κερκίδα να είναι είναι μέσο έκφραση των κοινωνικών-συλλογικών-κομμουνιστικών τάσεων της ανθρωπότητας, καταντάνε αποχαυνωτήρια, αποθήκες άλυτων προβλημάτων, σκουπιδοντενεκέδες προβληματικών προσωπικοτήτων.

σαπόρ τουτούρκι

Ανώνυμος είπε...

Σαπορ, με οτι εγραψες πανω στα αθλητικα συμφωνω σχεδον απολυτα. Για το ζητημα του σεξ προσπαθησα να σου δειξω πως αν πουμε οτι υπαρχουν δυσλειτουργιες οργανικες, σημαντικες εως και ζωτικες (γιατι απο κει το ξεκινησες αν θυμασαι, το παραλληλισες με το φαγητο) που οφειλονται στην αγαμια, τοτε το σεξ γινεται αντικειμενικα υποχρεωση, ανεξαρτητα απο τις προθεσεις και τις πεποιθησεις μας (δεν ειπα δηλαδη οτι υποστηριξες πως ειναι υποχρεωση). Κι απο κει και περα ξαναδες το προηγουμενο σχολιο μου για το πού οδηγει αυτο. Πλεον ουτε η κοινωνια ουτε η φυση νοιαζονται για το αν ενα ξεχωριστο ατομο ειναι σε θεση να λειτουργησει σεξουαλικα και να αναπαραχθει (αν και η κοινωνια θα επρεπε να νοιαζεται). Κι αν καποιος λειτουργει σα ζωο που φτανει σε ακραιες συμπεριφορες προκειμενου να περασει τα γονιδια του στην επομενη γενια (οπως ειπε ο ΓΩ νομιζω πιο πανω), τοτε το πουλακι θα πρεπει να το εχει μονο για κατουρημα. Και αν. Δε νομιζω παντως οτι διαφωνουμε καθετα στο ζητημα και οπως και να χει, ειπαμε οτι εληξε.

Ξεσαχα να απαντησω και σ αυτο που ρωτησε ο ΓΩ για τους ασεξουαλ: απ οτι εχω καταλαβει, ασεξουαλ θεωρουνται: α) αυτοι που δεν ελκονται απο κανενα φυλο και δεν τους ενδιαφερει το σεξ. β) Αυτοι που ειναι στρειτ και δεν τους ενδιαφερει να κανουν σεξ. γ) αυτοι που ειναι στρειτ και κανουν σεξ κυριως για να ικανοποιησουν το συντροφο τους και για αναπαραγωγη. δ) Τα ιδια με τους γκει, για να μη γραφω πολλα.

sniper

Ανώνυμος είπε...

Ο παραλληλισμός ατυχής. Έχεις δίκαιο.
Ότι είναι βασική σωματική λειτουργία, που αν δεν γίνει, παρουσιάζονται προβλήματα, αυτό ισχύει. Και ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται, όχι με την έννοια πως κάποια/κάποιος είναι υποχρεωμένη/ος να σου κάτσει, αλλά με την έννοια πως ανήκει στη φυσιολογία του σώματος και στην ψυχοκοινωνική ωρίμανση του ανθρώπου. Δεν είπα ποτέ πως πρέπει μόνο να εκτελούμε τις ορμές μας. Πως θα μπορούσα να γράφω κάτι τέτοιο;
Και δεν νομίζω ότι προκύπτει και από τον παραλληλισμό, γιατί υπάρχουν όλα τα υπόλοιπα συμφραζόμενα για να μην μείνεις στον παραλληλισμό αυτό.

σαπόρ τουτούρκι

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς το κείμενο στο ατέχνως για τον Πανένκα αποκτά απόψε ακόμα μεγαλύτερη αξία. Από τότε να χάσουν στα πέναλτυ οι Γερμανοί

ρα

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

η ατακα της βραδυας απο το ΦΒ :

Isidoros Be

Μη γίνεστε μ@λάκες, οι Γερμανοί πάντα κερδάνε...
εκτός του τελικού Στάλινγκραντ.