Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Η φάμπρικα δε σταματά

Διακόπτουμε τη ροή αναρτήσεων για το BRexit, για να πιάσουμε κάτι άλλο που απασχόλησε πρόσφατα την επικαιρότητα, πριν μπαγιατέψει τελείως. Σημείο εκκίνησης του σημερινού κειμένου είναι ο Λεβέντης, δηλ το σημείο μηδέν, και η περίφημη δήλωσή του για το εργοστάσιο πανό που διαθέτει το ΚΚΕ και τους Πακιστανούς που κρατάνε στους πορείες τα πανό μας. Να αναρωτιέσαι δηλ ποια ζώα μπορεί να ψηφίζουν τέτοιους φωστήρες, μέχρι που κάνεις μια βόλτα στο διαδίκτυο και σου λύνεται η απορία.



Ας χτίσουμε τώρα πάνω σε αυτό το σημείο.

Ένας πρώτος πρόχειρος συνειρμός είναι με το μπεστ-σέλερ (;) (σε κάθε περίπτωση ευπώλητο και εύπεπτο, άλλο που αφήνει παρενέργειες στο στομάχι) της Σώτης Τριανταφύλλου, Εργοστάσιο Μολυβιών (δώσε βάση, πολύ νόημα), όπου επιχειρεί μια κριτική παρουσίαση του ΚΚ και των περιπετειών του, μέσα από τα βιώματα τριών διαφορετικών γενιών (πω-πω νόημα). Κι επειδή αυτοί είναι βγαλμένα από τη ζωή και τη σκέψη Βασίλης Λεβέντης - Σώτη Τριανταφύλλου (κατά το "σκέψη Μάο Τσε Τουνγκ"), που έχουν αναλάβει εργολαβία από κοινού τις αντικομμουνισικές βλακείες.



Παραμένει επίσης πως διευκρίνιση αν οι Πακιστανοί απλώς φτιάχνουν τα πανό στο εργοστάσιο ή τα κρατάνε κιόλας, γιατί εμείς βαριόμαστε και τους εκμεταλλευόμαστε. Κι είναι ζήτημα αν παραμιλάει γιατί είδε πχ κάποιο μπλοκ μεταναστών με το ΠΑΜΕ και του έμεινε, ή μας μπερδεύει στο μυαλό του με τη ΓΣΕΕ, που έχει πάντα ετοιματζίδικα, βιομηχανικά πανό (από το γνωστό εργοστάσιο) ή απλώς παραμιλάει γενικά, χωρίς βοηθήματα και ερεθίσματα από τον πραγματικό κόσμο.

Κι η φάμπρικα η φάμπρικα (η αντικομμουνιστική) δε σταματά...

Μυριάδες τα αναπάντητα ερωτήματα:
το εργοστάσιο λειτουργεί με μονοπρόσωπη διεύθυνση στα πλαίσια του πολεμικού κομμουνισμού ή με τιτοϊκές, αυτοδιαχειριστικές συνταγές; Οι φανταστικοί εργάτες είναι άραγε με τα κλαδικά ή με τα επιχειρησιακά σωματεία και τον εργοστασιακό συνδικαλισμό;
Δεν υπάρχουν απολυμένοι να καταγγείλουν τη στυγνή εργοδοσία και τους στυγνούς κομμουνιστές επιχειρηματίες; Υπάρχουν άραγε επιστάτες και ποια είναι η ακριβής ταξική τους θέση; Το έχουμε πει Πουτίλοφ το εργοστάσιο ή διαλέξαμε κάτι πιο συμβατικό για όνομα; Είμαστε μονοπώλιο στο χώρο ή έχουμε ισχυρό ανταγωνισμό; Με όλες αυτές τις επιχειρήσεις που έχουμε στα λόγια, τα δημοσιεύματα κτλ, γιατί δε μας αναγνωρίζουν τουλάχιστον πως συμβάλλουμε αποφασιστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας (που όπου να 'ναι έρχεται), αν θέλουν να είναι συνεπείς με τις βλακείες που λένε;

Ένας άλλος προφανής συνειρμός είναι με το κλασικό κρύο αστειάκι, αμέσως μετά τις ανατροπές, για το κεντρικό εργοστάσιο της ΕΣΣΔ που βάρεσε διάλυση κι έκλεισε, αλλά ξέχασε την αντιπροσωπεία του εδώ ανοιχτή, προς λύπη όσων πίστευαν πως το ΚΚΕ δεν έχει λόγο ύπαρξης παρά μόνο ως ΣΚΕ (Σοβιετικό Κόμμα Ελλάδας) και δε θα επιζούσε μετά το θάνατο της μητέρας πατρίδας.

Και με το πλεονέκτημα της εργοστασιακής πειθαρχίας, που σημειώνει ο Λένιν για τους προλετάριους έναντι των μικροαστών. Που θα τους βάλουμε όμως να δουλέψουν σε ένα εργοστάσιο, όπως έκαναν στην Κίνα επί Π.Ε, χίλια πανό το μήνα προσωπικό πλάνο ο καθένας, για να στρώσουν χαρακτήρα και ταξική συνείδηση.

Υπάρχει επίσης ένα ανέκδοτο (;) που πήρε το μάτι μου κάπου στο διαδίκτυο, με ένα Δαπίτη που του ζήτησαν στο αμφιθέατρο εργοστασιακό τσιγάρο στην αργκό (μήπως έχει εργοστάσιο;) κι αυτός απάντησε καταφατικά, γιατί το πήρε τοις μετρητοίς, αυτολεξεί και στην κυριολεξία. Αλλά εγώ δεν είμαι καπνιστής και δεν τα καταλαβαίνω αυτά.

Κλείνουμε με πολιτικό τραγούδι, Το οποίο περνάει τέτοια κρίση στις μέρες μας, ώστε να θεωρείται τέτοιο πχ το αντισταλινικό της Ουκρανίας στη Γιουροβίζιον ή το "αντιπολιτευτικό" του (εντελώς χίπστερ Συριζαίου στην ψυχή)) Μαραβέγια, του ίδιου που στενοχωριόταν γιατί τα επεισόδια με τα χημικά δεν τον άφηναν να χαρεί τα παγκάκια με το κορίτσι του. Εκτός από τον ιμπεριαλισμό υπάρχει κι η μοναξιά, κι εκτός από τον εαυτό μας, τίποτα άλλο στην πραγματικότητα. Ή ένα άλλο που έβαλε ο Άδωνης για τη ΔΦΑ, χωρίς να ρωτήσει το δημιουργό και χωρίς να αναγνωρίζει τον εαυτό του σε αυτό. Κι έγινε άρχοντας της τουιτερικής καρπαζιάς, για μια μέρα.



Που αν είναι έτσι δηλ κι εγώ θεωρώ πολιτικό τραγούδι τους 2002GR για την Παλαιστίνη.



Και πώς να μην έχει κρίση όμως με αυτούς που το πιάνουν στο στόμα τους τελευταία (για να το λερώσουν). Και δεν είναι μόνο ο Πολάκης με τους αστούς που τρόμαξαν. Με αφορμή ένα σχόλιο του Προλεκάλτ για εκείνο το κείμενο, έψαξα στο γκουγκλ και έπεσα πάνω σε ένα από τα πολλά διαμαντάκια των πρώτων ημερών, που είναι απολαυστικό να το διαβάζεις εκ των υστέρων. Πατήστε εδώ και απολαύστε υπεύθυνα.

Η Διεθνής παιανίζει στην Αθήνα μες το κέντρο και χιλιάδες δακρυσμένοι, χαμογελαστοί άνθρωποι, τραγουδούν με υψωμένες σημαίες και γροθιές. Σε σκοτεινές γωνιές, φανερά αμήχανοι στέκονται μερικοί αστυνομικοί - πουθενά ΜΑΤ...

16 σχόλια:

Cos είπε...

Σφυροδρέπανε, σε καταγγέλλω ότι ειρωνεύεσαι άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως τον πρόεδρο των θαυμαστών του φραπέ, την γλυκιά, ονειροπόλα, άδολη Ευγενία και την γεμάτη νάζι και σεξαπίλ Σώτη. Ανεπίτρεπτο!

Τακτικος σχολιαστης είπε...

Αυτη η αναρτηση μπορει να ειδωθει και ως απαντηση σε φιλτατο φιλο που κατηγορησε το αλλο νημα για επιστημονισμο (εγω θιχτηκα λιγο).
Ισως η Σωτη να ειναι ενας ευκολος στοχος (αυτη η κριτικη ας μην εκληφθει ως τροτσιστικη προσπαθεια υπονομευσης του χτισηματος της φαμπρικας της καζουρας).

Αλλος καλιτεχνης εβαλε τα 'κακα' του σε κονσερβα και τα εξεθεσε. Δεν ξερω γιατι γεννηθηκε μεσα μου αυτος ο συνειρμος, το υποσυνειδητο ειναι παραξενο πραμα.

Ανώνυμος είπε...

"Εκτός από τον ιμπεριαλισμό υπάρχει κι η μοναξιά"

Όσο και να το βάλω κάτω, να το αναλύσω, να το κάνω κομματάκια, όσο και να προσπαθώ να στηρίξω την ύπαρξη αυτού του συνθήματος στην υλική βάση της εποχής - δεν τα καταφέρνω. Πονάνε τα μυαλά μου κάθε φορά που προσπαθώ. Πονάω ολόκληρος με την σκέψη ότι αυτό το σύνθημα θεωρείται αριστερό.
Μόνο μια λέξη ηρεμεί τον νου...
ΠΑΣΟΚ

Μα πώς μπορέσανε;
ΠΑΣΟΚ

Είναι τόσο μα τόσο ανέξοδο...
ΠΑΣΟΚ

Μα ΠΟΙΟΣ; Ποιος μαλάκας μπόρεσε;
ΠΑΣΟΚ

Και δηλαδή περνούσε αυτό; Σε ποιους; Σε πόσους;
ΠΑΣΟΚ

Και τι λέει το σύνθημα στον νέο; Να κοιτάζει την πάρτη του και μόνο; Είναι αυτό αριστερό;
ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ


σαπόρ τουτούρκι

Τακτικος σχολιαστης είπε...

Αναρρωτιεμαι αν μιλανε ετσι και στο σπιτι τους. Η αποθεωση της ΑΦΟΡΗΤΗΣ κοινοτυπιας ....κουτσομπολιο κυρα Κατινας για τους αριστερους που ειναι συντηρητικοι,.... οι συντηρητικοι που ειναι προοδευτικοι,.... ο ορθολογισμος που λειπει,.....ο διαφωτισμος που δεν ηλθε.... απο τους τροφιμους του ΔΟΛ

Ειχε βγαλει ποτε μια πρωτοτυπη ιδεα αυτο το στομα;

-Οπου θεσπιστηκε η ισοτητα οι ανθρωποι εχασαν την ελευθερια τους...το πιο ισο πραγμα ειναι οι φυλακες.

Ανώνυμος είπε...

Πως το λεγανε αυτο το καλλιτεχνικο ρευμα που ο ενας ευνουχιστικε μπροστα στο κοινο ο αλλος διαβαζε ποιηματα αγκαλιαζοντας ενα νεκρο κουνελι? Της ιδιας σχολης δεν ηταν και αυτος που κονσερβοποιησε τα κακακια του?
Ακυρος

Ανώνυμος είπε...

performance αρτ....

ασχετε.....

https://youtu.be/IhbiVceuR0o
η καλύτερη του είδους

Μαρίνα Αμπράμοβιτς


el quinto regimiento

εκτος απο τη μοναξιά υπάρχει και ο ιμπεριαλισμος ;-)

μην ασχολείστε με τη Σώτη...

zoot horn rollo είπε...

Ωραία δικαιολογία για τσαρλατανισμούς η "performance art".

Ανώνυμος είπε...

Ναι συγγνωμη που δε θυμαμαι την καθε παπαρια που βαφτιζει ο καθενας τεχνη
Ακυρος

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Οταν πρωτοκυκλοφορησαν τα ανεκδοτα με τις "επιχειρησεις" του κομματος και αρκετος κοσμος τσιμπουσε με τις παγκαλιες "αποκαλυψεις" αποφασισα σε καθε μια "επιχειρηση " που μου αποκαλυπτε φιλος ή γνωστος να του βαζω αλλες δεκα γνωστες και μη εξαιρετεες φιρμες και να τον βλεπω να μενει καγκελο !
Ετσι οταν μου ελεγε για Γερμανο του εβαζα και το πλαισιο ,και το μουλτιραμα και το παμπλικ ,ακομα και τον κωτσοβολο και τα λιντλ και τον σκλαβενιτη (ειχαμε μετοχες ) και γενικα καθε μαγαζακι που υποψιαζομουν ή πιθανολογουσα οτι ψωνιζε ο ιδιος ...
Ειχε μεγαλη πλακα να βλεπεις την απογνωση στη φατσα του μικροαστου οτι σχεδον καθε ευρω που ξοδευε πηγαινε στα κερδη των κκεδων !!
Προβοκατορας ολκης δλδ αλλα πιστεψτε με δεν αντιμετωπιζεται αλλιως η βλακεια παρα μονο με περαιτερω χλευασμο της

Ανώνυμος είπε...

ΟΡΙΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

ΓΚ είπε...

http://www.protothema.gr/politics/article/590494/o-suriza-einai-to-paidi-gia-oles-tis-douleies-/

Απιστευτη συνέντευξη...

modesto είπε...

που να δεις τοτε με τον γερμανο, να τρολαρεις φρικια οτι μας δινει κινηταρες τσαμπα και αν κανενας δικος μας ειχε και σιμενς τηλεφωνο;;; τρελα γελια :) :) :)

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα, η κυρία Ευγενία Λουπάκη, σύζυγος του κυρίου Θανάση Καρτερού…

Ή κάνω λάθος;

Και μετά μας «φταίει» η Σώτη που τουλάχιστον έχει το ακαταλόγιστο λόγω τροπικής νόσου!

Eternal Fugitive

ΓΚ είπε...

Απο την συνέντευξη για το θεμα των επιχειρησεων:
-Επιχειρήσεις δεν έχετε;
-«Οχι! Οι επιχειρήσεις τελειώσανε. Μάλιστα στο 19ο Συνέδριο βγάλαμε και συμπεράσματα, ότι δεν μπορούμε να έχουμε επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στον τομέα της βιομηχανίας, Δεν λέω τώρα να βγάζεις την εφημερίδα. Εκτός αν εννοείς τον “Ρ” ή τη “Σύγχρονη Εποχή”, αλλά δεν είναι επιχειρήσεις αυτές».

- Οχι, εννοώ αυτά που είχε παλιά το Κόμμα.
-«Οχι. Με αυτά τελειώσαμε. Ολα!».

Ανώνυμος είπε...

@ΓΚ

Δλδ την τυποεκδοτικη με τη μορφη που ειχε και τον 902.
Διαβασε την αποφαση κ θα καταλαβεις. Δεν μπορει να βαζεις καθηκον την προστασια του κομματος για τα οικονομικα (δλδ κουπονια με αποδειξη-φακελωμα) και να λες πως ενισχυοταν αλλιως το κομμα. Την αυτολειτουργια του εξυπηρετουσε, ενω στην τυποεκδοτικη μπηκε μεσα.

σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

Εγώ τσέκαρα το Μασούτη.Δέχονται κουπόνια και παίζουν και ειδικές προσφορές.
Τουλάχιστον εκεί κρυβόμαστε καλά ακόμη και δεν έχει βγει η βρώμα.
Να 'ναι καλά το ΚΚΕ που φέρνει την ανάπτυξη και δημιουργεί θέσεις εργασίας.Άμα περιμέναμε από τον κάθε Τσίπρα...

ΓΩ