Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Gangsta's paradise

Με τους γκάνγκστερ να έχουν την τιμητική τους και τα γεγονότα της εβδομάδας να μας προσπερνούν χωρίς οίκτο, σαν τροχοφόρα -ου μην και πυραυλοκίνητα- χρειάζεται μάλλον να τα βάλουμε κάτω και να τα καταγράψουμε, για να τα χωνέψουμε και να τα αποτιμήσουμε.

Τζάμπολ με μπάσκετ. Τις προάλλες ο Τσίπρας συνάντησε στο Μαξίμου το μεγαλύτερο σεσημασμένο γκάνγκστερ των ευρωπαϊκών γηπέδων, εν όψει της μετονομασίας του κλειστού του ΟΑΚΑ σε στάδιο Νίκος Γκάλης (που δε νομίζω να τη βλέπουν με θετικό μάτι κάποιοι από τους έμμεσα εμπλεκόμενους αλλά αυτό δεν έχει και τόση σημασία). Ο Αλέξης έκανε τη λεζάντα του κι έδωσε τροφή σε αυτές των memes, υψώνοντας μεσαίο δάχτυλο στην μπάλα και τη νοημοσύνη μας με τα επικοινωνιακά κόλπα του, που όμως δεν είναι τόσο φτηνά, όσο τα πολιτικά τεχνάσματα της ΔΦΑ.

Εσύ Αλέξη πάρ' τους τα λεφτά
Κι εσύ Γκάλη, πάρ' τους το κεφάλι
Κι ύστερα, κάνει σε κάποια φάση στον Γκάλη (τον παίκτη του 21ου αιώνα) την ηλίθια ερώτηση του ενός εκατομμυρίου: "πώς το κάνατε αυτό;", "πώς στεκόσασταν στον αέρα;" ή κάτι τέτοιο.
Κάτι του απάντησε ο Γκάνγκστερ για να ξεμπερδεύει, αλλά ξέχασε να του πει για το σπάσιμο της μέσης, την κίνηση σήμα-κατατεθέν του, που τον καθιέρωσε. Θα καταλάβαινε άλλωστε κι ο Αλέξης, γιατί γνωρίζει πολύ καλά από επικύψεις, πάσχοντας από κλασική περίπτωση οσφυοκαμψίας.

Μια άλλη ελπιδοφόρος συνάντηση ήταν αυτή μεταξύ της ΛαΕ και της Χριστιανικής Δημοκρατίας, που κατέληξαν σε συμφωνία για κοινή δράση. Υπό άλλες συνθήκες, αυτή θα ήταν η σταγόνα που θα ξεχείλιζε το ποτήρι της υπομονής για τα Εαακ (και το κομμάτι της Εαακ που φλερτάρει πολιτικά με το Λαφαζάνη). Αλλά αυτοί προφανώς είναι αποφασισμένοι να υποστούν το μαρτύριο της σταγόνας και να πιουν το πικρό φαρμάκι ως τον πάτο, σφυρίζοντας αδιάφορα για την πραγματικότητα.

Περνάμε τώρα σε άλλου είδους γκάνγκστερ, καθώς η ελληνική αστική τάξη κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, για να δικαιώσει τον ισχυρισμό λούμπεν (αστική τάξη) που χρησιμοποιούσε και η 17Ν στις ανακοινώσεις της. Επειδή όμως δεν υπάρχουν στοιχεία κι αποδείξεις για να συνδέσει κανείς το πλήρωμα του NOOR1 που αποδεκατίζεται μυστηριωδώς σαν τους δέκα μικρούς νέγρους της Αγκάθα Κρίστι, με την τυχαία αυτοανάφλεξη ενός προβληματικού μοντέλου Πόρσε, τον κομιστή το αφεντικό του, και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών τύπου Μπογκοτά, κι επειδή όπως έλεγε σε μια παράστασή του ο Ζαραλίκος: "έκανα το νούμερο αυτό, με τσιμεντένια παπούτσια και δε μου πάνε καθόλου, πιστέψτε με", δεν μπορούμε να είμαστε κατηγορηματικοί και να καταλήξουμε σε βιαστικά συμπεράσματα για το τι ακριβώς έγινε. Είναι τέτοια, εξάλλου, η κατασκοπευτική ατμόσφαιρα των ημερών, που κάποιοι υποψιάζονται πως μπορεί ο Μαυρίκος να σκηνοθέτησε το θάνατό του, για να εξαφανιστεί αθόρυβα από το προσκήνιο.

Υπάρχουν όμως μερικά εύλογα ερωτήματα, όπως: ποιος ήταν τέλος πάντων αυτός ο Μαυρίκος και πώς βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα ο εκδότης μιας τόσο ανυπόληπτης εφημερίδας. Καθώς επίσης, το κλασικό ερώτημα "cui bono?", ποιος ωφελείται δηλ από τις εξελίξεις.

Σε άλλα μαφιόζικα νέα, στα ανυπότακτα Εξάρχεια φαίνεται να υπάρχει μια άλλου είδους κόντρα για τον έλεγχο της πλατείας, εξίσου σκοτεινή και μπερδεμένη. Και δεν εννοούμε πχ εργατικό έλεγχο στα μέσα παραγωγής. Κι αν είναι δεδομένη η ύπαρξη μιας πρωτοβουλίας κατοίκων που προσπαθούν να κρατήσουν την περιοχή καθαρή από πρέζα και μαφία (που πάνε μαζί), υπάρχει και μια άλλη πλευρά, με την προ μηνών ένοπλη συγκέντρωση στην πλατεία ή με το προχτεσινό μαφιόζικο χτύπημα, μέρα μεσημέρι, σε πολυσύχναστο δρόμο κατοικημένης περιοχής, που παραπέμπει ευθέως σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Κι αυτό που βασικά αποδεικνύεται είναι ότι καθίστανται πια εντελώς δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ πολιτικού και ποινικού τομέα, ή μάλλον του δεύτερου που χρησιμοποιεί ως μανδύα τον πρώτο και διάφορες "κινηματικές αναφορές".

Τουλάχιστον έχουμε ελευθερία έκφρασης κι έτσι το κάθε αφεντικό μπορεί να παρεμβαίνει ζωντανά στο κανάλι του, να επαναφέρει με κομψό τρόπο στην τάξη τους υπαλλήλους του, όταν παρεκκλίνουν της γραμμής του μέσου κι όταν καταφέρονται ενάντια στην ιδιωτική πρωτοβουλία ή στο κράτος που αφήνει τρύπες στις κοινωνικές δομές του.

Του Πάνου Ζάχαρη
Και να φανταστείς ότι αυτός λογίζεται ως η καλή και τίμια περίπτωση αστού καναλάρχη (αντίθετα με το διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο Μεγκα) που έχει στο τσεπάκι μία τηλεοπτικά άδεια.
Και να φανταστείς ότι αυτά τα κανάλια για μερικούς συνιστούν τεκμήριο δημοκρατικής πολυφωνίας. Όχι σαν τη σοβιετία, όπου τα έλεγχε όλα το κράτος...
Και να σκεφτείς πως αυτό το ερπετό που γίνεται σκυλάκι για να γλείφει τα πόδια του αφεντικού του και να γρυλίζει σε όσους καταφέρονται εναντίον του, ο Δήμος Βερύκιος, πριν από 25 χρόνια έγραφε στο Ριζοσπάστη!

Εκεί όπου αρθρογραφούσε δηλ κατά διαστήματα κι ο Κοτζιάς, ως υπεύθυνος ιδεολογικής επιτροπής, που μαθημένος πια στην αστική πολυφωνία, δυσφορούσε φανερά σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη με τις ερωτήσεις που του έκανε ο Μπογιό, και το έδειξε χωρίς πολλές διπλωματικές ευγένειες (όπως θα επέτασσε το αξίωμα και το υπουργείο του). Την επόμενη φορά μπορεί να υπαγορεύσει απευθείας και τις ερωτήσεις που θέλει να του κάνουν, γιατί έχει παραγίνει το κακό. Α, ρε Κοντομηνά που θέλετε...

Το πιο απρόσμενο χαμπέρι της βδομάδας ωστόσο και βασικά η μοναδική είδηση που βγήκε από τη νιοστή εμφάνιση του Λεβέντη στο Χατζηνίκο, είναι αυτή.


Ω ναι, την άλλη Δευτέρα, θα είναι κοντά μας, θα είναι μαζί μας!
Ποιος να το 'λεγε...

117 σχόλια:

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Του είχα υποβάλλει κι εγώ γκρίνια αλλά δεν την δημοσίευσε (η επαλήθευση γίνεται αυτόματα). Προφανώς τον πείραξαν οι "πίτες":
[Υποβάλλατε το παρακάτω σχόλιο στο website www.enikos.gr και συγκεκριμένα στο άρθρο Ο Σταύρος Θεοδωράκης «στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου .
Εάν θέλετε να υποβληθεί το σχόλιό σας, παρακαλούμε κάντε κλικ στο παρακάτω link

ενεργοποίηση σχολίου

"Κανένας άλλος ξωφλημένος έχει μείνει, να μας σερβίρει ο κ. Χ"νικολάου;
Μπαγιάτικες πίτες, χωρίς καμία γεύση....."]

Θα είπε "Ωχ, μου την έπεσε ο ...Περισσός"!
... και ενέδωσε!

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

θα το ξεπερασει κι αυτο ο Χατζηνικος με τον γνωστο τροπο .Επιλογη ηλιθιων στο κοινο ...κι επιλογη πιο ηλιθιων δημοσιογραφων
Το θεμα ειναι ο Κουτσι... να μην πλατιαζει και να ειναι λακωνικος .Εξ αλλου ειναι τοσο ξεκαθαρα τα πραγματα πλεον και τοσο επισης οι θεσεις μας που τα πολλα λογια ειναι φτωχια .Και καμμια "χριστοπαναγια" (επιθεση) δεν βλαπτει ...

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Στο ΝΟΟR 1 και στο θεμα του Μαυρικου αχνοφαινεται (εμπλεκεται ευθεως θα ελεγα ) καπου στο βαθος η ....ΧΑ ,ως κοινη συνισταμενη ενα πραμμα ας πουμε ...Μαλλον τυχαιο θαναι

Ανώνυμος είπε...

http://kokkiniepithesi.blogspot.gr/2016/02/blog-post_29.html

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Διορθωτική γραμματική παρέμβαση γηραιού πλην όμως σταθερού περί τα γλωσσικά:

qui bono? : λάθος

cui bono? : σωστό

Σημαίνει: Ποιον (Ποιαν/Ποιο) ωφελεί; Ή: Σε/Για ποιον (ποιαν/ποιο) είναι ωφέλιμο; Ή: Ποιος (Ποια/Ποιο) ωφελείται; κ.ο.κ.

Το cui είναι δοτική ενικού και των τριών γενών της ερωτηματικής αντωνυμίας quis? ποιος/ποια; quid? ποιο και το bono είναι αφαιρετική ενικού αρσενικού και ουδετέρου γένους του επιθέτου bonus, bona, bonum που σημαίνει μεταξύ άλλων και ωφέλιμος (ωφέλιμη, ωφέλιμο)· το cui είναι δοτική προσωπική χαριστική (dativus commodi) και το cui αφαιρετική της ιδιότητας (ablativus qualitatis), υπονοείται δε το ρήμα est (είναι), δηλ. στην προκειμένη περίπτωση έχουμε ελλιπή πρόταση, αφού λείπει ο όρος αυτός της πρότασης.

Αχ, αυτά τα έρμα τα λατινικά, υποφέρουν απ’ όλους, τα κυνηγάει (κι ας μην το λέει φανερά ― εδώ τα αρχαία ελληνικά θέλει ν’ αποδεκατίσει, στα λατινικά θα διστάσει;) κι ο υπουργός μας, κύριος Φίλης…

Λατινομαθής

TRB είπε...

"Το θεμα ειναι ο Κουτσι... να μην πλατιαζει και να ειναι λακωνικος .Εξ αλλου ειναι τοσο ξεκαθαρα τα πραγματα πλεον και τοσο επισης οι θεσεις μας που τα πολλα λογια ειναι φτωχια "

Οντως, πολυ ξεκαθαρος, με τις προσφατες δηλωσεις "Ούτε υπέρ του Brexit ούτε κατά του Brexit", κατα το "ουτε δραχμη, ουτε ευρω", "ουτε με το ναι, ουτε με το οχι".

Η απολυτη ψευδαισθηση οτι διαμορφωνεις γραμμη στην κοινωνια, με την παρεμβαση σου να ειναι η τακτικη "η μπαλα στην εξεδρα", να ισοπεδωνεις πλεονεκτηματα,προοπτικες και τελικα να μην προτεινεις ουσιαστικα τιποτα.

Δεν κανω πλακα, αυτη η ιδιοφυης τακτικη της μη-προτασης, μπορει να σε βγαλει αξιοπρεπως απο πιεστικες καταστασεις, οπως οταν με πιεζει η κοπελα μου για το τοπο του καλοκαιρινου καμπινγκ, πεταξα ενα "ουτε θαλασσα, ουτε βουνο" και καθαρισα. Δεν ειναι οτι εχω καποια καλυτερη προταση, απλα ειναι ο καλυτερος τροπος να πεις κομψα οτι δεν θελω να παω πουθενα.

Ανώνυμος είπε...

"η ιδιοφυης τακτικη της μη-προτασης"

Πρόταση του ΚΚΕ είναι ο σοσιαλισμός και ελπίζω ο σύντροφος γγ να την αναπτύξει όσο το δυνατόν περισσότερο. Συγκεκριμένα, θα ήθελα να ακούσω να αναφέρεται σε εργατική-λαϊκή επανάσταση και εξουσία, απαλλοτριώσεις και κεντρικό σχεδιασμό διευκρινίζοντας φυσικά ότι αυτά πρέπει να είναι οι άμεσοι στόχοι του κινήματος αν δε θέλουμε να ζούμε σαν δούλοι.

ΓΜ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ευχαριστώ Λατινομαθή, διορθώθηκε ήδη.

TRB, δε θυμάμαι να έχει ισχυριστεί ποτέ κανείς ότι διαμορφώνουμε γραμμή στη βρετανική κοινωνία πχ. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι υποχρέωση των κομμουνιστών να καταδείξουν το παιχνίδι που παίζεται και τους όρους του -όπως στην περίπτωση του δημοψηφίσματος.

http://inter.kke.gr/en/articles/The-political-developments-in-Greece-the-referendum-on-the-EU-in-Britain-and-the-positions-of-the-KKE/

Ανώνυμος είπε...

Μιας και βλέπω ότι έχουμε ειδήμονες περί Brexit στην κουβέντα, θα ήθελα να μου απαντήσουν ρεαλιστικά τι θα σημάνει μια απόφαση υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα.

Ελπίζω να μην με παραπέμψουν σε βιβλιογραφία των υπερμάχων της δραχμής στα καθ'ημάς.

Ijon Tichy

λαθραναγνώστης είπε...

@TRB,
"Δεν ειναι οτι εχω καποια καλυτερη προταση, απλα ειναι ο καλυτερος τροπος να πεις κομψα οτι δεν θελω να παω πουθενα."
Εντελώς προβοκατόρικο το συμπέρασμά σου και ούτε τα προσχήματα δεν κρατάς. Και οι πέτρες ακόμα, ξέρουν ότι το ΚΚΕ προκρίνει τη λαϊκή εξουσία, την έξοδο από ΕΕ/ΟΝΕ, την άρνηση πληρωμής του χρέους και την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, ως αντικειμενικά, την μοναδική διέξοδο από τη σημερινή κατάσταση του καταρρέοντος καπιταλισμού.
Από κάποια άποψη πάντως, ο (αυτο)περιορισμός των επιλογών σου/σας μεταξύ των λύσεων που προτείνει το υπάρχον καπιταλιστικό σύστημα, είναι κατανοητός. Όταν έχει κανείς "βολευτεί" σ έναν κόσμο δυο διαστάσεων, είναι δύσκολο να φανταστεί ότι και μια τρίτη διάσταση είναι ρεαλιστική. Και ούτε η ταχτική μπλά μπλά στη εξέδρα, είναι η ταχτική του ΚΚΕ.
Πάντως, να ξέρεις, ότι και το χαϊδεμένο λευκό προβατάκι της οικογένειας, απολαμβάνει όλο το χρόνο, αμέριμνο, τα χάδια και το γαλατάκι με το μπιμπερό και τα παιχνίδια ("παιγνίδια" που λέει και ο σ/φος Κουτσούμπας) με τους ανθρώπους, μέχρι που έρχεται.....το Πάσχα των ανθρώπων.......
Η εργατική τάξη, πρέπει να πάψει να περιμένει αμέριμνη κι αυτή σαν προβατάκι, το Πάσχα των αστών.
Βρισκόμαστε ήδη μέσα στη "Μεγαλη Βδομάδα"!

λαθραναγνώστης είπε...

Επί τη ευκαιρία, αλίευσα κι αυτό το ξετσίπωτο (να ταν μόνο αυτό...) στο διαδίκτυο:
http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/meta-tin-aksiologisi, με πρόλογο που "τα σπάει"!
"Το δικαίωμα στην ουτοπία το έχουν όλοι, αλλά όταν κυβερνάς είναι διαφορετικό, απ' όταν ονειρεύεσαι."
Φαίνεται ότι οι ΣΥΡΙΖάνοι, μετά και την εξασφάλιση της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στο πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης, αρχίζουν σιγά σιγά, ένας ένας πλέον, σαν φιλόδοξοι μελλοντικοί νονοί (του συστήματος) να απαγγέλλουν το "Πιστεύω" - την δική τους εκδοχή - ώστε να τους αναγνωρίσει το σύστημα σαν φίλους και να τους ανταμείψει κατάλληλα. Και φυσικά, το "Πιστεύω των ΣΥΡΙΖάνων, είναι και με "filioque" και χωρίς - ανάλογα με το "τάργκετ γκρουπ".
Τι οπορτουνιστές θα ήταν άλλωστε, αν δεν λέγανε ανερυθρίαστα και τις δυό εκδοχές?!

Ανώνυμος είπε...

@TRB
Ακριβώς σαν το παράδειγμα που δίνεις, με τη διαφορά ότι εκεί που λες βουνό, βάλε ιμπεριαλιστές
Ε.Ε. και εκεί που λες θάλασσα, βάλε ντόπιοι ιμπεριαλιστές Βρετανοί. Δεν το λες και διακοπές όλο αυτό.

Β.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Τι θα πει να γερνάς…

Αντί:

το cui είναι δοτική προσωπική χαριστική (dativus commodi) και το cui αφαιρετική της ιδιότητας (ablativus qualitatis),

να διαβαστεί παρακαλώ:

το cui είναι δοτική προσωπική χαριστική (dativus commodi) και το bono αφαιρετική της ιδιότητας (ablativus qualitatis),

Ζητάω ταπεινά συγνώμη,

Λατινομαθής

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΦΙΛΕ ΛΑΤΙΝΟΜΑΘΗ

ΑΝ ΣΕ ΗΞΕΡΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΘΑ ΧΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΔΕΣΜΗΣ.

ΧΑΧΑ

ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΟΜΩΣ ΜΗ ΚΑΙ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

TRB είπε...

"Και οι πέτρες ακόμα, ξέρουν ότι το ΚΚΕ προκρίνει τη λαϊκή εξουσία, την έξοδο από ΕΕ/ΟΝΕ, την άρνηση πληρωμής του χρέους και την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, ως αντικειμενικά, την μοναδική διέξοδο από τη σημερινή κατάσταση του καταρρέοντος καπιταλισμού"

Καταρχας, απο την "έξοδο από ΕΕ/ΟΝΕ", το αβιαστο συμπερασμα που βγαζει ο λαος, ειναι οτι το ΚΚΕ ειναι οτι ειναι ΥΠΕΡ ενος εθνικου νομισματος (αφου το ευρω δεν θα υπαρχει στη χωρα μετα απο μονομερη διαγραφη χρεους) και ΥΠΕΡ του Brexit (αφου εαν διαλυθει σιγα σιγα η λυκοσυμμαχια, τοσο καλυτερο για τους λαους της ευρωπης). Σωστα; Λαθος, γιατι το ΚΚΕ δεν ειναι ουτε υπερ, ουτε κατα του brexit, ουτε υπερ, ουτε κατα του ευρω, οπως δεν ειναι ουτε υπερ, ουτε κατα της δραχμης.
Προφανως για το κομμα, τα θεματα αυτα που ειναι καυτα για τον υπολοιπο κοσμο, τα δεχεται ως ψευτοδιλλήματα, ζητηματα ήσσονος σημασίας, θεματα του "κοσμου 2 διαστασεων", οπως λες και εσυ και δεν αξιζει ουτε τακτικη να αναπτυξεις για να ωφεληθεις απο την μια η την αλλη εξελιξη. Μαλλον και οι αμερικανοι και αλλες χωρες παιζουν θεατρο που προωθουν το ενα ή το αλλο αποτελεσμα δημοψηφισματος.

Εγω παλι αρχιζω να πιστευω, κοιταζοντας την πολυχρονη εμπειρια του το ΚΚΕ, ειδε οτι οι πρωτοβουλιες και οι εντονες κοινωνικες παρεμβασεις του ειτε θα ειχαν μεγαλειωδη αποτελεσματα (ιδρυση ΕΑΜ), ειτε καταστροφικα (Συνασπισμος 89), ειτε διφορουμενα (ΕΔΑ), οποτε σημερα προτιμαει να μην ρισκαρει επενδυοντας σε καποια πολιτικη επιλογη και απλα να προετοιμαζεται για αυτα που θα ερθουν μονα τους απο το ποταμι της ιστοριας. Αλλιως, κανει εντυπωση οτι ο ΓΓ δισταζει να πει οτι ειμαστε υπερ του Brexit (που δεν εχει καν πολιτικο κοστος, τι φοβαται μηπως δυσαρεστησει τους Βρετανους τουριστες ή τους βρετανους επενδυτες;) και δεν εχει καν τη βαρυτητα της συζητησης π.χ. για την δραχμη που θα προκαλουσε πιο εντονες συζητησεις.

https://www.youtube.com/watch?v=2iF8VSy4k3E

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Θερσίτη, ποτέ δεν είναι αργά. Μπορείς και τώρα να μάθεις λατινικά, αν το θελήσεις. Εντάξει, λάθη πληκτρολόγησης γίνονται «βοηθούσης» και της ηλικίας, αλλά μου φαίνεται ότι αλλού βρίσκεται η αιτία της προ εικοσαετίας αποτυχίας σου. Τέλος πάντων, αν αγαπάς την κλασσική αρχαιότητα πραγματικά, να μάθεις λατινικά, κέρδος σου θα είναι: γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος…

Λατινομαθής

Ανώνυμος είπε...

Όχι κανείς δεν παίζει θέατρο με αυτά τα δημοψηφίσματα, που να μην είχαμε κι εγχώρια εμπειρία δλδ. Αλλά κι εδώ μας σάρωσε το ποτάμι των εξελίξεων, το μεγαλειώδες ΟΧΙ που το έκανε ΝΑΙ ο αλήτης ο προδότης ο Τσίπρας, κι άλλες ιστορίες για editorial Κοσμοπόλιταν και κάτω.

Τώρα για την Βρετανία τι να μας νοιάξει; Το κίνημα που έχει τα χάλια του; Η ανυπαρξία εργατικού-κομμουνιστικού πόλου; Το γεγονός ότι το Brexit πολιτικά θα το εκμεταλλευτούν κάτι πυροβολημένοι ακροδεξιοί, και πρακτικά μάλλον δεν σημαίνει τίποτα παρά μια περαιτέρω επισημοποίηση του ήδη διακριτού ρόλου του ΗΒ στην ΕΕ; Όχι, αφού οι αμερικάνοι κτλ (γενικώς κι αορίστως, τι κι αν η Νούλαντ έλεγε "fuck the EU", ποιές αντιφάσεις και ποιό κουβάρι άμπαλοι υπερορθόδοξοι τονικλιφικοί...).

Μέχρι τώρα διαβάζαμε ξανά και ξανά για το "σχοινί που θα μας πουλήσουν οι καπιταλιστές με το οποίο θα τους κρεμάσουμε", μια φράση που αποδίδεται πότε στον Μαρξ πότε στον Λένιν, παρ'ότι δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πηγή. Ώρα να το πάμε ένα βήμα παραπέρα και να φωνάξουμε "οι αστοί θα μας δώσουν το δημοψήφισμα με το οποίο θα τους στείλουμε στον διάολο".

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΦΙΛΕ ΛΑΤΙΝΟΜΑΘΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΕ ΣΗΚΩΝΕΙΣ ΑΣΤΕΙΑ. ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΜΟΥ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

λαθραναγνώστης είπε...

Δικαίωμά σου να κάνεις τις εκτιμήσεις σου και να πιστεύεις ότι θέλεις. Και αυτά φυσικά, με τα δικά σου πρότυπα. Ο ΓΓ του ΚΚΕ όμως, δεν κάνει ούτε φτηνή πολιτική, ούτε ταχτικισμούς του κώλου για να κοροϊδεύει τον κόσμο και να μαζεύει ψήφους.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

αυτο ακριβως εννοουσα οταν ελεγα για χριστοπαναγιες ...
Ας πουμε οταν σου πει η κοπελλια βουνο ή θαλασσα να την στειλεις στο διαολο και να βρεις αλλη ,που θα καταλαβαινει οτι δεν υπαρχει μια ,ουτε για το ενα ουτε για το αλλο.Αλλιως την εκατσες την βαρκα μ αυτην που τραβιεσαι

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Θερσίτη, μην αρπάζεσαι, σε παρακαλώ, απλά με προβληματίζει ότι είσαι ο μόνος απ’ όλους εδώ που γράφεις με κεφαλαία. Έχει πρόβλημα το πληκτρολόγιό σου ή υπάρχει άλλος λόγος; Καλοπροαίρετη ερώτηση. Και σηκώνω αστεία, απλά κάνω προπαγάνδα για την εκμάθηση της λατινικής από ενήλικες (σοβαρό αυτό!) και γι’ αυτό σου γράφω.

Λατινομαθής

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΦΙΛΕ ΛΑΤΙΝΟΜΑΘΗ;

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΥΛ ΜΟΥ ΑΥΤΟ. ΜΗΝ ΕΣΤΙΑΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΡΩΜΗ. ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ ΤΟ NICK NAME. ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟΥ ΜΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΞΕ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΩ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ. ΠΛΑΚΑ ΕΚΑΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΣΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

ΟΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΑ ΠΟΤΕ. ΙΣΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΛΟΓΟΣ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ούτε κι εγώ ήθελα να σε προσβάλω, φίλε Θερσίτη, κι αυτό για την αρχαία Ελλάδα που γράφεις, έχει σχέση, αφού μάλλον εννοείς ότι οι αρχαίοι Έλληνες έγραφαν μόνο με κεφαλαία (αλλά χωρίς να χωρίζουν τις λέξεις και με ελάχιστα σημεία στίξης), εξ ου και το στυλ σου. Τα λατινικά στην Ελλάδα τα θεωρώ παρεξηγημένα και παραπεταμένα, ενώ είναι πολύ χρήσιμα. Γι’ αυτό και λέω ότι ακόμα και για ενήλικες ποτέ δεν είναι αργά να τα μάθουν.

Γεια σου,

Λατινομαθής

Αναυδος είπε...

οταν το κεφαλαιο επιλεγει ολοκληρωση τυπου ΕΕ ειναι κακο για τα λαικα στρωματα
οταν το κεφαλαιο αναιρει την επιλογη του αυτη και αποσυρεται απο αυτους τους οργανισμους ειναι κακο για τα λαικα στρωματα

ειδικα η εργατικη ταξη και στη μια και στην αλλη επιλογη θα βγει χαμενη αφου αυτη γινεται παντα με βαση το οφελος της αστικης. Το αυτο ισχυει για το νομισμα. Αν οι αστοι επιλεγουν δραχμη ή ευρω θα ειναι για το δικο τους συμφερον που παντα ειναι αντιθετο με αυτο της εργατικης ταξης. Το να διαλεξει στρατοπεδο η εργατικη ταξη ειναι προδοσια για τα δικα της συμφεροντα. Σε λιγο με τη λογικη αυτη τωρα που θα φαει τον πουλο ο συριζα θα πρεπει οι κομμουνιστες να τον ψηφισουν για να μην ξαναβγει η δεξια που ειναι χεροτερη κλπ κλπ

τυποι σαν τον τρβ προσφερουν τις χειροτερες υπηρεσιες διαλεγοντας αστικη μερδια

LeftG700 είπε...

@Ijon Tichy:


Μπα, δεν χρειάζεται βιβλιογραφία για να καταλάβεις «τι θα σημάνει μια απόφαση υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα». Αρκεί να στήσεις μερικά τουβλάκια ντόμινο σε απόσταση 5 εκατοστών το καθένα και να παρατηρήσεις τι θα συμβεί αν σπρώξεις το πρώτο ώστε να πέσει πάνω στο δεύτερο. Ή να ανοίξεις τη ντουλάπα με τα παιδικά σου παιχνίδια και να ξαναθυμηθείς πώς παίζεται το Jenka. Ή, έστω, να ρωτήσεις τη γιαγιά σου πώς ξηλώνεται ένα πουλόβερ...

Ανώνυμος είπε...

Αν βγει μπρεξιτ, γλιτώνουμε τα μνημόνια; Το υπογράφεις αυτό λεφτγ700, ψηφοφόρε του Συριζα και της ελπίδας που έρχεται;


Για να ξέρουμε, αν βγει και για κάποιο λόγο δε γλιτώσουμε τα μνημόνια, να έχουμε έναν ακόμη λόγο να μη δίνουμε βάση σε ό,τι λες. Όχι ότι τον χρειαζόμαστε βέβαια.

ΓΜ

LeftG700 είπε...

Το να διαλεξει στρατοπεδο η εργατικη ταξη ειναι προδοσια για τα δικα της συμφεροντα.


Πες τα, ρε Άναυδε, γαμώτο μου! Όχι τίποτε άλλο, αλλά να: πολύ μου τη δίνει που μερικοί μερικοί δοξάζουνε μέχρι σήμερα έναν καράφλα που διάλεξε το αντικορνιλοφικό στρατόπεδο!


(Άσχετο) Ωχ, Θε μου... Τι τραβάμε κι εμείς οι χορεύτριες...

Ανώνυμος είπε...

"Το ενθαρρυντικό είναι πάντως ότι σε όλες τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου -και αναφερόμαστε στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ισπανία και, φυσικά, στην Ελλάδα- σημειώνεται ραγδαία κατάρρευση της δημοφηλίας της ΕΕ.Αυτό είναι ταυτόχρονα παρήγορο φαινόμενο, που, αν συνεχιστεί, θα οδηγήσει αναπόδραστα στη διάλυση της ΕΕ, έστω και αν αυτή επέλθει από τη Δεξιά των μεγάλων χωρών της Ευρώπης και τα αντίστοιχα τμήματα των αστικών τάξεων που βρίσκονται πίσω τους.".Κομμάτι απο άρθρο του Δελαστίκ στο Πριν.Άραγε να εκφράζει την καινούρια γραμμή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ;Δηλαδή ας καταρεύσει η Ε.Ε. κι ας είναι και οι φασίστες στην εξουσία;
Τσέχος

LeftG700 είπε...

Φίλε μου ΓΜ,


Ούτε αν νικούσε η απεργία στη Χαλυβουργία θα γλύτωνες τα μνημόνια. So what???

Ρε σεις, ξέρετε καθόλου από πολιτική, ή είσαστε ντιπ για ντιπ άμπαλοι;


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Μ'εκείνο εκεί το ντόμινο με την "αριστερή κυβέρνηση" τι έγινε ρε λέφτη άρχοντα του τζένγκα; Με το άλλο το ντόμινο του ηρωικού ΟΧΙ στο δημοψήφισμα; Τσιτάτο από Λένιν έχεις για το τζένγκα ή έτσι ξεροσφύρι;

Ijon Tichy

kolokotronis είπε...

Το δημοψήφισμα για το Brexit:

-είτε το αποφάσισε η αστική τάξη (ή μερίδες της) για να εξυπηρετήσει δικά της συμφέροντα και να το χρησιμοποιήσει για δικούς της σχεδιασμούς

-είτε το επέβαλε ένα ρωμαλέο, ταξικό, λαϊκό, αριστερό, εργατικό (πείτε το όπως θέλετε) κίνημα και η αστική τάξη δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά

Εφόσον δεν προκύπτει από πουθενά η ύπαρξη τέτοιου κινήματος στην Αγγλία,
τι θέλουμε και ανακατευόμαστε με τα πίτουρα;

Οι αστοί μπορεί να είναι κότες (που -πάντως- τρώνε τα πίτουρα), αλλά μαλάκες δεν είναι, όπως αφελώς(;) πιστεύουν μερικοί...

λαθραναγνώστης είπε...

Τσέχο,
Αν δεν κάνω λάθος, ο Δελαστικ έχει πάει με τη ΛΑΕ.
(δεν το δένω και κόμπο πάντως....)

Ανώνυμος είπε...

Άσε τους γίγαντα λεφτ. Εδώ ούτε καν κατανοούν το ότι το πατριωτικό καθήκον της πληρωμής του ΕΝΦΙΑ είναι η δική μας ΝΕΠ. Επίσης οι απεργίες δεν έχουν νόημα, τώρα ειδικά που βάλατε και τον μεγαλοδύναμο στο καινούριο σας μέτωπο τι να τους κάνετε και τους εργάτες.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

@Left αν θες εξηγας ΓΙΑΤΙ η ευρ,ενωση ειναι ασφυκτικη για τους Βρεττανους. Αφου και τωρα δικο τους νομισμα εχουν.

TRB είπε...

"τυποι σαν τον τρβ προσφερουν τις χειροτερες υπηρεσιες διαλεγοντας αστικη μερδια"

Ειναι ενδιαφερον το πως η απουσια τακτικης και ελιγμων που θα υπηρετησει την στρατηγικη της σοσιαλιστικης επαναστασης, εχει εκλογικευθει απο ενα σοφισμα για ολες τις χρησεις και αποκομενο εντελως απο την διαλεκτικη, οπως ειναι το "δεν επιλεγω αστικη ταξη/καπιταλιστη/ιμπεριαλιστη" και τελικα δεν επιλεγω τιποτα γενικως.

Οι "χειροτερες υπηρεσιες που προσφερω για την ΕΤ" ειναι γιατι λεω οτι: εφοσον εισαι τωρα στην ΕΕ, σε ενδιαφερει σαν κομμα οσο μπορεις να πιεζεις την κεντρικη τραπεζα επενδυσεων να μην επιδοτει μονο τις Τουριστικες επιχειρησεις και υπηρεσιες αλλα να στραφει κυριως στην αναπτυξη της βαρειας βιομηχανιας, για προφανεις λογους.

Εφοσον θεωρεις την ΕΕ λυκοσυμμαχια, παιρνεις θεση σαφεστατα υπερ του Brexit, με την προσμονη οτι μια τετοια εξελιξη θα αδυνατησει την ΕΕ, θα οδηγησει στην αποσχιση και αλλων κρατων και γενικα θα αδυνατησει την κοινη πολιτικη και οικονομικη κατευθυνση των χωρων της ευρωπης ωστε να επωφεληθεις απο ενδοιμπεριαλιστικες διαφορες,για προφανεις λογους.

Εφοσον ζητας μονομερη διαγραφη χρεους, εξοδο απο την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, σε ενδιαφερει να εχεις εθνικο νομισμα οσο το δυνατον πιο συντομα, με ενεργο και πληρως εξοπολισμενο το νομισματοκοπειο, ετσι ωστε να εχεις δικο σου χαρτι στη χωρα για να μοιρασεις τους πρωτους κρισιμους μηνες της επαναστασης,για προφανεις λογους.

Αλλα ολα αυτα μαλλον δεν ειναι προφανη για ολους.

LeftG700 είπε...

ΘΕΕ ΜΟΥ, ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΚΑΙ ΔΩΣΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ

Είναι πραγματικά τραγικό: μπροστά στην ανάγκη να υπηρετηθεί ο αυτοκτονικός στόχος τής διατήρησης της υγειονομικής ζώνης που κρατάει το κόμμα και τον κόσμο τού ΚΚΕ απομονωμένο από ό,τι άλλο πετάει και κολυμπάει στην αριστερή όχθη, στραγγαλίζεται κι η πιο στοιχειώδης λογική!

«Το να διαλεξει στρατοπεδο η εργατικη ταξη ειναι προδοσια για τα δικα της συμφεροντα», έγραψε ο Άναυδος.

«Αν βγει μπρεξιτ, γλιτώνουμε τα μνημόνια;», ρώτησε ο ΓΜ.

«[Τ]ι θέλουμε και ανακατευόμαστε με τα πίτουρα;», απορεί ρητορικά ο (καλός μου) φίλος Κολοκοτρώνης.

«Left αν θες εξηγας ΓΙΑΤΙ η ευρ,ενωση ειναι ασφυκτικη για τους Βρεττανους» ζητάει ο Ανώνυμος της 12ης Ιουνίου 2016 - 1:42 π.μ.

Κερασάκι στη τούρτα ο Ijon Tichy. Ο οποίος, έχει πάρει το τέρμα παραμάσχαλα και κοντεύει να το φτάσει μέχρι τη γωνία τού κόρνερ!

Μετά σού λέει «Κουκουέδες»! «Ο Θεός να μας φυλάει από τέτοιους Κουκουέδες!», θα έλεγε κάποιος με καράφλα και γενάκι, αν μπορούσε να μιλήσει!


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΘΕΕ ΜΟΥ, ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΚΑΙ ΔΩΣΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ


Καλά, κανείς μα κανείς (ψέματα: όλο και κάποιος θα υπάρχει αλλά υποτάσσει το άτομό του «στο Κόμμα») δεν σκέφτεται πώς αντιμετώπιζε το ζήτημα των Ενωμένων (Καπιταλιστικών) Πολιτειών τής Ευρώπης το ΚΚΕ (και όλα τα Κομμουνιστικά Κόμματα της Δύσης); Κανείς μα κανείς δεν έχει ακούσει ένα σύνθημα που πήγαινε... να δεις πώς πήγαινε... Α, ναι: «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο!». Κανείς μα κανείς δεν αναρωτιέται και δεν ψάχνει να δει τι ζήταγε «το Κόμμα» όταν επίκειτο η είσοδος της Ελλάδας στην ΕΟΚ; Δεν βροντοφώναζε «ΟΧΙ στην ΕΟΚ τών μονοπωλίων!»; Έτσι μού έχουν πει εμένα. Και κάτι παλιά τεφτέρια που υπάρχουν στο σπίτι, κιτρινισμένα και μουχλιασμένα γιατί έκαναν χρόνια και χρόνια εξορία σε κάποιο πατάρι, το επιβεβαιώνουν. Αυτό ζήταγε «το Κόμμα», όταν έκανε πολιτική για το ενθάδε και όχι για το επέκεινα –αφελές και χοντροκομμένο πρόσχημα για να δικαιολογηθεί η γραμμή τού απομονωτισμού. Μήπως δεν ήξερε ότι και τότε υπήρχαν μερίδες τής αστικής τάξης που έτρεμαν το άνοιγμα στον ευρωπαϊκό και διεθνή ανταγωνισμό και σήκωναν τη σημαία τού πατριωτισμού; Σιγά που δεν το ήξερε! Μήπως έθετε ως προϋπόθεση εναντίωσης στην ΕΟΚ κάποια Λαϊκή Εξουσία; Πριτς που την έθετε!

Και εντάξει. Ας πούμε ότι είναι πράγματα πολύ παλιά αυτά και είναι φυσικό κι επόμενο να μην τα θυμάται κανείς. Ας πάμε στα πιο πρόσφατα.

Ας πάμε στο Μάαστριχτ! Αυτό το ίδιο Μάαστριχτ που οι φίλοι τού ΚΚΕ το έχουν ψωμοτύρι και το κοπανάνε κάθε τρεις και λίγο. Τι έγινε με το Μάαστριχτ, οέο; Είχε πει «το Κόμμα» τότε «στ’ Αρχαία μου, στα Νέα μου, στα Μαθηματικά μου είτε το ΝΑΙ είτε το ΟΧΙ στο Μάαστριχτ, το ζήτημα είναι ο σοσιαλισμός»; Ναι, καλά!

Αλλά και το Μάαστριχτ είναι παλιά υπόθεση, μπορούμε να το πούμε αυτό, χωρίς να θεωρηθούμε υπερβολικοί. Δημοτικό πήγαινα τότε! Γιατί να μην έρθουμε σε κάτι ακόμα πιο πρόσφατο; Κάτι σημερινό, ας πούμε. Κάτι που ψήνεται αυτή την ίδια στιγμή που μιλάμε εδώ!

Να πάμε στην TTIP, τη Συνεργασία Διατλαντικού Εμπορίου και Επενδύσεων! Ούτε αυτήν την έχετε ακούσει –ή μάλλον μυρίσει μια και ψήνεται τώρα; Και δεν έχετε πάρει χαμπάρι ότι «το Κόμμα» έχει υποπέσει ήδη στο «έσχατο έγκλημα να προδώσει την εργατική τάξη» (αχ Άναυδε! τα έλεγες εσύ αλλά ποιος να σε ακούσει!), αφού έχει ήδη διαλέξει το στρατόπεδο των αντιπάλων τής ΤΤΙΡ, αδιαφορώντας αν μέσα εκεί κωλοτρίβονται και μερίδες τής αστικής τάξης που δεν θέλουν να γίνουν μεζές για τις πολυεθνικές ή υπερεθνικές εταιρίες και ξεχνώντας να βάλει το πέρασμα στο σοσιαλισμό ως απαράβατη κόκκινη γραμμή;

*****

Ρε σεις, για καθίστε καλά! Κοντεύετε να το τερματίσετε, δεν το βλέπετε; Για βάλτε το μυαλουδάκι σας να δουλέψει λίγο! Οι υπερεθνικές καπιταλιστικές ενώσεις, για ένα εκατομμύριο λόγους, είναι φέρετρο για τους λαούς! Άρα, ακόμα και η παραμικρή υγρασία που το διαβρώνει, ακόμα και το σαράκι που το σιγοτρώει είναι ευλογία για μας. Πόσο μάλλον ένα ενδεχόμενο BREXIT, που, όπως από όλες τις πλευρές ομολογείται, θα βγάλει κάμποσα καρφιά από το φέρετρο της ΕΕ και, επομένως, θα κάνει αντικειμενικά πιο εύκολο για τον ελληνικό και τους ευρωπαϊκούς λαούς να το σπάσουν και να το κάνουν κομματάκια. Δεν θα είναι ο σοσιαλισμός. Αλλά, βρε μπουμπούνες, θα μπορούμε τότε να πούμε κι εμείς, παραλλάζοντας τα λόγια τού Λένιν, «ο πάγος έσπασε, ο δρόμος άνοιξε, έστω κι αν δεν χαράχτηκε ακόμα»!

Λίγο σάς πέφτει;


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

"Oι "χειροτερες υπηρεσιες που προσφερω για την ΕΤ" ειναι γιατι λεω οτι: εφοσον εισαι τωρα στην ΕΕ, σε ενδιαφερει σαν κομμα οσο μπορεις να πιεζεις την κεντρικη τραπεζα επενδυσεων να μην επιδοτει μονο τις Τουριστικες επιχειρησεις και υπηρεσιες αλλα να στραφει κυριως στην αναπτυξη της βαρειας βιομηχανιας"

Α, τόσο χάλια...

ΓΜ

λαθραναγνώστης είπε...

TRB,
Δεν έχεις καταλάβει ότι όλα αυτά (λαϊκή εξουσία, την έξοδο από ΕΕ/ΟΝΕ, την άρνηση πληρωμής του χρέους και την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής), πάνε ΟΛΑ ΜΑΖΙ - ΠΑΚΕΤΟ.
Αν διεκδικήσεις ένα μέρος μόνο(που σχεδόν πάντα αποφεύγετε σαν ο διάολος το λιβάνι την λαϊκή εξουσία η οποία ριζοσπαστικοποιεί το "πακέτο"), αποκομμένο από τα υπόλοιπα, τότε, η αστική τάξη, είναι σε θέση να ενσωματώσει τα αιτήματά σου και να σε εγκλωβίσει.
Το αίτημα για εθνικό νόμισμα, είναι μια ανοησία και μισή, που απευθύνεται στο θυμικό του λαού και κάνει μεγάλη ζημιά. Αν τώρα η Ελλάδα, για παράδειγμα, επέστρεφε στο εθνικό της νόμισμα, χωρίς άλλη προϋπόθεση από τις παραπάνω, δεν θα προλαβαίναμε να κάνουμε υποτιμήσεις. Το κλειδί είναι η οικονομία. Ποιός την έχει στα χέρια του και μέσα σε τι πλαίσιο την κινεί.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά με την τακτική ρε TRB δεν έχετε βαρεθεί να τα λέτε; Μία με τα μέτωπα της αριστεράς, μία με την αριστερή κυβέρνηση, μία με το δημοψήφισμα κτλ. Κι αυτά στα εγχώρια. Μετά είχαμε κι αραβικές ανοίξεις, και διεθνές κίνημα αγανακτισμένων, και συμμαχία των χωρών του νότου κα. Αφήνω κι έξω την βαριά γεωπολιτική που αφορά την ρωσία και τα όσα μαργαριτάρια διαβάσαμε όλον αυτόν τον καιρό από διάφορους τρισμέγιστους θεωρητικούς του μ-λ των σόσιαλ μήντια.

Μετά για το νόμισμα τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Προφανώς η Αγγλία που έχει ήδη δικό της είναι στα πρόθυρα της προλεταριακής επανάστασης... Προσμονή μόνο χρειάζεται για το brexit, και μετά ντόμινο, τζένγκα κτλ.

Ijon Tichy

λαθραναγνώστης είπε...

(ορθή επανάληψη του προηγουμένου σχολίου)
TRB,
Δεν έχεις καταλάβει ότι όλα αυτά (λαϊκή εξουσία, την έξοδο από ΕΕ/ΟΝΕ, την άρνηση πληρωμής του χρέους και την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής), πάνε ΟΛΑ ΜΑΖΙ - ΠΑΚΕΤΟ.
Αν διεκδικήσεις ένα μέρος μόνο(που σχεδόν πάντα αποφεύγετε σαν ο διάολος το λιβάνι την λαϊκή εξουσία η οποία ριζοσπαστικοποιεί το "πακέτο"), αποκομμένο από τα υπόλοιπα, τότε, η αστική τάξη, είναι σε θέση να ενσωματώσει τα αιτήματά σου και να σε εγκλωβίσει.
Το αίτημα για εθνικό νόμισμα, είναι μια ανοησία και μισή, που απευθύνεται στο θυμικό του λαού και κάνει μεγάλη ζημιά. Αν τώρα η Ελλάδα, για παράδειγμα, επέστρεφε στο εθνικό της νόμισμα, χωρίς άλλη προϋπόθεση από τις παραπάνω, δεν θα προλαβαίναμε να κάνουμε υποτιμήσεις και μάλιστα μέσα στα πλαίσια της ανελέητης για τους εργαζόμενους, αστικής οικονομίας.Εκεί να δεις ΑΚΑΡΙΑΙΑ, μεσα σε μια νύχτα εξαθλίωση του λαού και αγανάκτηση! Εκεί να δεις άνοδο του ναζισμού
Το κλειδί είναι η οικονομία. Ποιός την έχει στα χέρια του και μέσα σε τι πλαίσιο την κινεί.

Αναυδος είπε...

trb
το οτι το δημοψηφισμα ειναι επιλογη της αστικης ταξης μαλλον δεν σου λεει τιποτε
το οτι το αποτελεσμα του δημοψηφισματος οποιο κι αν ειναι δεν σου λεει τιποτε

αυτο που ειναι προφανες ειναι οτι οι αστοι εχουν αντικρουομενα συμφεροντα και στο εσωτερικο της καθε χωρας. Μια συμμαχια με την αντι-εε μεριδα δεν θα εχει κανεναν θετικο αποτελεσμα για την ΕΤ απλως θα την δεσει με αλλα δεσμα. Η απουσια ταξικου κινηματος που θα μπορουσε να εκμεταλλευτει την οποια συγκυραι ειναι ενας επιπλεον λογος που δειχνει οτι σερνεσαι πιω απο τους αστους

το τελευταιο που ενδιαφερει σε μια επανασταση ειναι να εχει ηδη ετοιμο ενα ματσο παλιοχαρτα

Αναυδος είπε...

οσο για τον λενινολαγνο λεφτ
δηλαδη τωρα πυ ο κορνιλοφ μητσοτακης επιτιθεται θα πρεπει να συμμαχησουμε με τον τσιπρα για να εμποδισουμε την παλινιορθωση
η πιο ορθα συμφωνα με τη λογικη του ο τσιπρας ειναι ο λενιν του 21ου υπογραφοντας μια συμφωνια τυπου μπρεστ-λιτοφσκ για να παραμειενι η αριστερα στην εξουσια

η μπουρδολογια με τη χρηση της ιστοριας χρειαζεται καποιο μετρο

LeftG700 είπε...

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ (ΟΥΔΕΤΕΡΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ)


Κουράστηκε ο Ijon Tichy να μεταφέρει το τέρμα και είπε ο Άναυδος να βάλει ένα χεράκι...

Μπουχαρινικος είπε...

@Λεφτ
Στο παραδειγμα Κορνιλωφ, ο Λενιν ειχε υποψη του α)οι μπολσεβικοι ηταν η μονη ενοπλη δυναμη που ηθελε και μπορουσε να αντιπαρατεθει β)το επομενο βημα ηταν να παρουν τη θεση στην ΕΞΟΥΣΙΑ του αστου 'επαναστατη' Κερενσκι που ετρεχε πανικοβλητος να σωθει.

Κατωφλι για την εξουσια αποτελεσε λοιπον η συγκρουση με τον Κορνιλωφ, οχι ...συμπαραταξη με τον Κερενσκι.

Οταν γινονται τα παραπανω, εχουν ηδη 'βγει οι 'θεσεις του Απριλη' και εχει ηδη ξεκινησει η συγκρουση Μπολσεβικων-προσωρινης κυβερνησης Κερενσκι.(υπαρχει σχετικο σχολιο μου στο νημα '8')
Αφορμη για την εγκαταλειψη της στηριξης στην προσωρινη κυβερνηση Κερενσκι απο μεριας Μπολσεβικων με πρωτοβουλια Λενιν, ηταν η αποφαση της προσωρινης να υποστηριξει συνεχιση του πολεμου, με σκοπο την 'αποφασιστικη νικη' (δημοσ. στις εφημεριδες 18 4 1917) Τοτε ο Λενιν ειχε πει οτι η πρ.κυβερνηση συμμαχει με τους Αγγλους τραπεζιτες για να γινουν οι ρωσοι στρατιωτες κρεας για τα καννονια. ΑΥΤΗ την προδοσια ανιμετωπισαν οι μπολσεβικοι, καμμια συμμχια ή συμπαραταξη δεν υπηρχε με τον Κερενσκι.

Καλα τα ιστορικα παραδειγματα αλλα να μπορουμε να στηριξουμε τον παραλληλισμο με σημερινες καταστασεις.

Ανώνυμος είπε...

Ρε λεφτακοσια αγόρι μου, εσύ τόσα χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήσουν;Τι Σ έπιασε ξαφνικά με την ΕΕ; Είχε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ θέση υπέρ της αποδέσμευσης από την ΕΕ και δεν το ξέρω;

Προλεκαλτ

Ανώνυμος είπε...

Πολύ πριν ακόμα το  βρετανικό δημοψήφισμα προσαπτόταν στο ΚΚΕ ότι δεν συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλους Απατεώνες για κυβέρνηση της "αριστεράς", για να φέρουν την Ελπίδα, και ότι βασικά "παίζει το παιγνίδι της δεξιάς"..

Μετά κατηγορούσαν το ΚΚΕ ότι στο ελληνικό δημοψήφισμα (για το αδειανό βρακί του γιούγκερ, ακόμα γελάμε μέσα στην πίκρα μας) "πάλι πρόδωσε" την αριστερά και το αντι-μνημονιακό μέτωπο (RIP) με το να επιλέξει να ρίξει στην κάλπη το δικό του ψηφοδέλτιο που έλεγε  "ΟΧΙ σε όλα τα μνημόνια από όπου και αν προέρχονται κτλ." αφού πρώτα έκανε ότι ήταν δυνατό για να αλλάξει η ερώτηση στο δημοψήφισμα στο πραφανές "Ναι ή Οχι στα Μνημόνια;" (δες http://www.902.gr/eidisi/politiki/70482/diakiryxi-tis-ke-toy-kke-gia-ti-diorganosi-toy-dimopsifismatos#/0). Όλοι θυμώμαστε στην Βουλή τον Μητρόπουλο με συνοπτικές διαδικασίες να απορρίπτει την πρόταση του ΚΚΕ:

"Το ΚΚΕ ζήτησε δια μέσου του Θανάση Παφίλη ονομαστική ψηφοφορία για να μπουν άλλα δύο ερωτήματα στο δημοψήφισμα: α) κατάργηση των Μνημονίων και β) έξοδος από την Ευρώπη.
Στον κ. Παφίλη απάντησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ενώ αμέσως μετά έλαβε το λόγο ο κ. Κουτσούμπας αλλά και η κα Παπαρήγα επιμένοντας να γίνει ονομαστική ψηφοφορία για να αποφάσισει η Βουλή επί των προτάσεων του κόμματος να μπουν άλλα δυο ερωτήματα στο δημοψήφισμα. Μάλιστα, ο κ. Κουτσούμπας είπε στον πρωθυπουργό «εμείς θα είμαστε εδώ τη Δευτέρα, Εσεις δεν ξέρουμε που θα είστε»!
Τελικά, ο  προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος δεν δέχθηκε να γίνει η ψηφοφορία καθώς το θέμα δεν είχε συζητηθεί.
" (28/06/2015)

Τα σχόλια σε αυτό το κείμενο είναι ενδεικτικά:
http://tsak-giorgis.blogspot.com.cy/2015/06/blog-post_805.html

Αξίζει να τα επισκεφτούμε ένα χρόνο μετά για μια αποτίμηση της στάσης και του μεγέθους της πολιτικής αφέλειας ή απατεωνιάς του καθενός μας

Στο μεταξύ είχαμε τις πλατείες, τον ομπάμα, τιυς indignados, τους pordemos, τον αεράτο ολάντ, τους debut nuit, κτλ κτλ.
Σήμερα βρέθηκε το brexit πως το λέμε.

Η ίδια επωδός:

-"Η απολυτη ψευδαισθηση οτι διαμορφωνεις γραμμη στην κοινωνια, με την παρεμβαση σου να ειναι η τακτικη "η μπαλα στην εξεδρα", να ισοπεδωνεις πλεονεκτηματα,προοπτικες και τελικα να μην προτεινεις ουσιαστικα τιποτα."

-"Δεν ειναι οτι εχω καποια καλυτερη προταση, απλα ειναι ο καλυτερος τροπος να πεις κομψα οτι δεν θελω να παω πουθενα."

-"Ειναι ενδιαφερον το πως η απουσια τακτικης και ελιγμων που θα υπηρετησει την στρατηγικη της σοσιαλιστικης επαναστασης, εχει εκλογικευθει απο ενα σοφισμα για ολες τις χρησεις και αποκομενο εντελως απο την διαλεκτικη, οπως ειναι το "δεν επιλεγω αστικη ταξη/καπιταλιστη/ιμπεριαλιστη" και τελικα δεν επιλεγω τιποτα γενικως."
(από 2 σχόλια του TRB σε αυτή την ανάρτηση)

Θα παραθέσω μόνο τον τεράστιο κατάλογο προσαγωγών και καταδικών συνδικαλιστών που τεκμηριώνει ο LeninReloaded εδώ μέχρι το 2015;
http://leninreloaded.blogspot.com.cy/search/label/Συνδικαλιστικές%20Διώξεις

Ναι η λέξη ΠΑΜΕ αναφέρεται πολύ συχνά στα αστικά τους δικαστήρια.

Αν κάποιος θέλει να κρίνει ένα κόμμα για την όποια στάση του στο προκείμενο, ας το κάνει συνολικά, όχι να την απομονώνει από την πικρή αλλά ωφέλιμη πείρα των τελευταίων χρόνων που ξεσκέπασε τον κάθε πολιτικό απατεώνα.

Αν κάποιος έχει ανάλυση για τις ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και ρήγματα που μπορεί να φέρει ένα brexit, ας την καταθέσει.

Αν πάλι είναι σε υπηρεσία προμοτάροντας το "σοκάρει η θέση του ΚΚΕ για bexit" που διαδίδεται τις τελευταίες μέρες από τα Μέσα (και blogs) Μαζικής Εξαπάτησης τότε να προσέχει τουλάχιστον να μην "σπάζει;" την κυριακάτικη αργία. Το ωφείλει στην Ε.Τ. που την κόπτεται τόσο πολύ.

ΑΧΠ

skatopsyxos είπε...

Left,να σε κάνω μία ερώτηση; Επειδή οκ εγώ παρακολουθώ το συγκεκριμένο μπλογκ εδώ και κάνα-δυο χρόνια πάνω κάτω,παλιοτερα δεν σε θυμάμαι να σχολιάζεις. Τις τελευταίες αναρτήσεις τις έχεις πάρει αμπαριζα πάντως. Τι έγινε και άφησες το τσαρδι σου και ήρθες να παίξεις με τους απομονωμένους ΚΚΕδες; Έπεσε η πελατεία εκεί; Ή μήπως τώρα που ξεβρακωθήκατε όλοι οι αριστερομετωπικοί και παίρνει σιγά σιγά τα πάνω του το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ξανά ,έπεσε σύρμα να μας τα κάνετε τσουρέκια με εισοδισμό της κακιάς ώρας;

Α και που σαι. Το ίδιο ΚΚΕ που το ψεγεις πως δεν παίρνει θέση ,δεν γίνεται μετά να το αναφέρεις ξανά επειδή πήρε θέση για να ενισχύσεις το ψέξιμο. Πως το λένε ρε παιδί μου,δεν γίνεται να τα βάζεις όλα σε ένα μουλινέξ μπας και δέσει ο χυλός σου καλυτερα.

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Καημενούλη Λεφτ!
Τόσα κατεβατά για να μας δείξεις ότι βρίσκεσαι ακόμη στον .....Μεσοπόλεμο!;!;
Σου φαίνεται τρελλή η πολιτκή του κουκουέ και η επιχειρηματολογία των κουκουέδων;
Αν είχες διαβάσει τουλάχιστον την "Υπατία" του Φραγκόπουλου, όχι Λένιν και τέτοια γιατί αυτά μάλλον σε δέσανε κόμπο...
Οταν έχει πια, και προ πολύ καιρού, εκπνεύσει ο οιοσδήποτε προοδευτικός ρόλος της α.τ., το εργατικό κίνημα μπορεί μια χαρά να ....ετεροκαθορίζεται(!): Οταν λένε "Α" αυτοί, εμείς λέμε "Μη-Α". Οταν λένε "μη-Α" αυτοί, εμείς λέμε "Α", όπως θάλεγε και ο Μεγάλος Τιμονιέρης, που γι αυτόν όλοι εσείς οι illuminati έχετε πάντα μια καλή κουβέντα.
Είμαστε στην εποχή της Επανάστασης: "There Is No Alternative"!
Ασχετο αν τα μυαλουδάκια μας είναι "τρία πουλάκια κάθουνταν".

LeftG700 είπε...

Ρε παίδες, ρε παίδες! Λυπηθείτε την κερκίδα και μην της πετάτε άλλο τη μπάλα. Κοντεύουν να ραγίσουν τα τσιμέντα! Και, επί τέλους: πληρώσαμε εισιτήριο για να δούμε μπαλίτσα! Παίξτε λίγο μπάλα! Στην τελική, μελετήστε και λίγο Μπογιό που το κατέχει το άθλημα! (άσχετα αν περιμένει το επόμενο Συνέδριο για να ξαναμιλήσει...) ;-) :-)

TRB είπε...

@ΓΜ

Εαν το ΚΚΕ εκρινε οτι οι παρουσες συνθηκες δεν ειναι ωριμες ακομα για ρηξη και λαικη εξουσια και αφου αναγκαστηκα δεχομαστε ευρωπαικα κεφαλαια, το λιγοτερο που θα εκανε ειναι να προωθει την αναπτυξη Βαρειας Βιομηχανιας στην χωρα, ετσι ωστε στο μελλον μια ελληνικη ΛΔ να μπορει να σταθει στα ποδια της. Αλλιως μην περιμενεις να σταθει καμια σοσιαλιστικη χωρα με σουβενιρ και πλαστικα τσολιαδακια μονο.Οτι θα μπορουσε να οφελεισει μια μελλοντικη σοσιαλιστικη ελλαδα στην αυταρκεια της ειναι θετικο. Αυτη λοιπον θα μπορουσε να ειναι μια τακτικη.

@λαθραναγνώστης

Παμε τωρα σε αλλες τακτικες αφου η παραπανω ειναι η πιο ηπια. Σε περιπτωση επαναστασης με ολο το "πακετο" οπως λες,η επιστροφη σε εθνικο νομισμα θα ειναι αυτοματη και αποτομη, σε μια χωρα που δεν εχει ουτε τα υλικα ουτε καν δικο της νομισματοκοπειο να λειτουργησει. Μια τακτικη θα ηταν η πιεση για εθνικο νομισμα, με τις αναλογες αναταραξεις στην μεταβαση να τις δεχεται η αστικη ταξη, ετσι ωστε στην μελλοντικη επανασταση να ειναι εξαιρετικα πιο ευκολο για την ΛΔ να προσαρμοστει και στις οικονομικες συνθηκες αλλα και να εχει ετοιμο μηχανισμο χρηματοδοτησης, ανεξαρτητα απο τον πολεμο υποτιμησης που θα δεχθει, οπου με Κεντρικο Σχεδιασμο και ενδεχομενως με μια βαρεια βιομηχανια θα μπορουσε να ανταπεξελθει απο τον ιμπεριαλιστικο οικονομικο στραγγαλισμο.Αυτο λοιπον θα μπορουσε να ειναι αλλη μια τακτικη, ακομα και σε συνδιασμο με την προηγουμενη.

@Αναυδος
Αυτη η καραμελα για "το δημοψηφισμα ειναι επιλογη της αστικης ταξης" και αλλα παρομοια, ειναι δειγματα αποχωρητισμου απο την πολιτικη. Ναι, εχεις δικιο οτι το δημοψηφισμα μπορει να ειναι στημενο απο τους Αστους. Το ιδιο ισχυει ομως και για το αστικο κοινοβουλιο και τις αστικες εκλογες. Εκει το ΚΚΕ αν και ξερει τι παιχνιδι παιζεται, οχι μονο δεν σνομπαρει τον αγωνα αλλα μαχεται με τον τροπο που ξερει και μπορει, παλικαρισια.

Επειδη ειναι και ποδοσφαιρικη περιοδος, να το πω πιο λαικα: βλεπω οτι ενω το ΚΚΕ ηξερε οτι το παιχνιδι ειναι στημενο, παντα εμπαινε στο γηπεδο με τους προβολεις πανω του,συμμετειχε στον αγωνα, ιδρωνε και ματωνε την φανελα και πολλες φορες τα εφερνε τουμπα και νικουσε κιολας στην παραταση. Τα τελευταια χρονια, η ομαδα, οχι μονο δεν κατεβαινει στο γηπεδο αλλα επιλεγει να μην βρισκεται ουτε καν στην εξεδρα για να γιουχαρει,μην τυχων ταυτιστει με "χουλιγκανια".Το λεω με ολη την καλη διαθεση, γιατι και παλι ΚΚΕ θα στηριξω. Αλλα μου την δινει να την λενε τυποι σαν τον Left, που σε ενα ενδεχομενο ερωτημα σημερα για το Μααστριχτ, το ΚΚΕ ειμαι σχεδον σιγουρος θα δηλωνε "δεν ειμαστε υπερ, ουτε κατα του Μααστριχτ". Αυτος ο τακτικισμος "νίπτω τας χείρας μου" ειναι αδιανοητος. Υπαρχει τροπος, καθε προκληση, να απαντιεται με τετοιο τροπο ωστε να γυριζει μπουμερανγκ στην αστικη ταξη.

Τελειωνω λεγοντας οτι για μενα το πιο πολιτικοποιημενο και θεωρητικα καταρτισμενο κομμα της Ευρωπης θα πρεπει σε ΟΛΑ τα θεματα να εχει σαφη θεση, πολιτικα επιχειρηματα, αντιπροτασεις και να μην φοβαται να επενδυει σε πολιτικες αποφασεις.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ θα ήθελα να μάθω με ποιόν ακριβώς τρόπο εννοούν κάποιοι την ανάπτυξη της βιομηχανίας και μάλιστα της βαρειάς (με τη μεγαλύτερη ανάγκη επενδύσεων) εντός καπιταλισμού. Με το φτωχό μου μυαλό δυο τρόπους βλέπω ιστορικά. Με το αίμα των εργαζομένων ή με δανεικά πληρωμένα πάλι με το αίμα των εργαζομένων. Χωρίς οι εργαζόμενοι να κερδίζουν τίποτε πέρα απο ψίχουλα για τις θυσίες τους (και αυτά τα ψίχουλα, μόνο στις "καλές μέρες"). Ίσως κάποιοι πιο έξυπνοι να έχουν ανακαλύψει κάποιον νέο, τρίτο δρόμο για την "ανάπτυξη" εντός καπιταλισμού. Οι συριζαίοι άλλωστε μιλάνε και για τη "δίκαιη" ανάπτυξη εντός καπιταλισμου, και χαζούς δεν τους λες. Ίσως πάλι να είναι πολύ καταρτισμένοι και να θεωρουν τον Μαρκεζίνη του -50% και της μετανάστευσης σκληρό μαρξιστή λενινιστή που βοήθησε να φτιαχτούν εργοστάσια.
Άλλοι πάλι ίσως να το βάζουν ως ένα στόχο που μέσω της αναμπουμπούλας και της δυστυχίας που θα προκαλέσει, θα ανοίξει αναπόφευκτα το δρόμο για το σοσιαλισμό. Σε αυτή τη περίπτωση ίσως δε πρέπει να είμαστε μίζεροι και να κάνουμε εκπτώσεις. Να υιοθετήσει άμεσα το κίνημα ως στόχο τον Γ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο σ Ποσάδα να μας οδηγεί.

ρα

Ανώνυμος είπε...

"Εαν το ΚΚΕ εκρινε οτι οι παρουσες συνθηκες δεν ειναι ωριμες ακομα για ρηξη και λαικη εξουσια"

Οι συνθήκες υπερώριμες είναι, εσείς είστε γτπκ. Ή απλά βολεμένοι λεφτάδες/πρώην λεφτάδες που αναπολούν πασοκίλα των 80s και πάρτι πάνω στις πλάτες μας.


ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

Ρε λεφτακοσια αγόρι μου, εσύ πετάς τη μπάλα στην εξέδρα.Σε ρωταω, ήσουν ή δεν ήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ τόσα χρόνια;Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε μήπως την αποδέσμευση από την ΕΕ;Σε καμμία περίπτωση.Αρα τι πρεμουρα σε έχει πιάσει με το ΚΚΕ και τη θέση του περί -- άμεσης ή μη -- αποδέσμευσης από την ΕΕ;Το κόμμα που υποστηριζες τόσα χρόνια δεν είχε ψηφίσει τη συνθήκη του Μααστριχτ;

Και κάτι άλλο: εσύ και το συναφι σου, δεν ησασταν αυτοί που -- στις εκλογές του 12, κυρίως -- παραμμυθιαζατε τον κόσμο για τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμα του, που ήταν δήθεν ριζοσπαστικό, και που ο ΣΥΡΙΖΑ θα έσκιζε τα μνημονια μόλις έβγαινε;Εσείς δεν ησασταν αυτοί που εκβιαζατε το ΚΚΕ να συνεργαστεί με την καρικατούρα αριστεράς, και το κατηγορουσατε ως δήθεν σεχταριστικο και απόμονωτικό;Εσείς δεν λεγατε μαζί με τον Τσιπρα, ότι μόλις το ΚΚΕ δει τα ποσοστά του, θα αναγκαστεί να αλλάξει τη γραμμή του και να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ;Εσείς δεν ησασταν αυτοί που πρωταγωνιστούσατε Σ αυτόν τον άθλιο εκβιασμό, και ταυτόχρονα ιταμο εμπαιγμο του κόσμου;

Για πες μας τώρα, που θα βρισκόταν ο λαός και το κίνημα του αν το ΚΚΕ είχε υποκύψει τότε στους αθλιους εκβιασμούς σας;Να σου πω τι θα γινόταν, θα είχαν μείνει οι φασίστες να παιζουν μπάλα μόνοι τους χωρις αντιπαλο, χωρίς να υπάρχει μία δύναμη που να ρίχνει όλες τις δυνάμεις της στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, που είναι το μόνο που μπορεί να αναχαιτίσει και να τσακίσει τον φασισμό.Αλλα κατά βάθος αυτό θελατε, να θεριεψει ο φασισμός, να διαλύσει, να σμπαραλιασει, να καταστείλει το εργατικό κίνημα, ούτως ώστε να μην το έχετε πια κανένα εμπόδιο όταν θα παίρνετε την εξουσία.


Προλεκαλτ

λαθραναγνώστης είπε...

TRB, Δεν καταλαβαίνω τι σόι ταχτικισμοί είναι αυτοί που λες. Δηλαδή, να καταστρέψουμε το λαό σήμερα, για να είναι τα πράγματα έτοιμα σε μια μελλοντική Λ.Δ. Μα, πως θα δεχτεί ο λαός να τον οδηγήσεις σε μια επανάσταση, αν προηγουμένως έχεις συμβάλει στη καταστροφή του?
Αυτά, δεν είναι τίμια πράγματα. Οφείλεις να πεις στο λαό ολόκληρες τις θέσεις σου και όχι να προσπαθείς να τον χειραγωγείς με απάτες και τυχοδιωκτισμούς!Κι απο κει και πέρα, ο λαός ας αποφασίσει τι θα κάνει.

LeftG700 είπε...

ΕΝΑ ΚΟΥΙΖΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ


Μέχρι να βρεθεί κάποιος που να αποπειραθεί να απαντήσει σοβαρά στα προηγούμενα δύο συνεχόμενα σχόλιά μου (εδώ κι εδώ), ένα κουίζ για να μη σκουριάζει το μυαλό:

Ποιος προδότης τής εργατικής τάξης έχει τολμήσει να ξεστομίσει τα παρακάτω ξεδιάντροπα λόγια με τα οποία καλούσε τους επαναστάτες τής εργατικής τάξης να παρέχουν υποστήριξη σε αδιόρθωτα αντιδραστικούς πολιτικούς, όπως ο ίδιος τούς χαρακτήριζε; (Οι πρώτοι τρεις νικητές θα κερδίσουν από μία προνομιακή θέση για να ακούσουν αύριο βράδυ ζωντανά τον Δημήτρη Κουτσούμπα στον Ενικό)

*****

Είναι σωστό ότι οι Χέντερσον, οι Κλάινς, οι Μακντόναλντ, οι Σνόουντεν είναι άνθρωποι αδιόρθωτα αντιδραστικοί. Είναι επίσης σωστό ότι θέλουν να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους (προτιμώντας ωστόσο το συνασπισμό με την αστική τάξη), ότι θέλουν «να κυβερνούν» σύμφωνα με τους ίδιους παμπάλαιους αστικούς κανόνες, πως, όταν θα βρεθούν στην εξουσία, θα φέρνονται οπωσδήποτε σαν τους Σάιντεμαν και τους Νόσκε.

Όλα αυτά είναι σωστά. Από δω όμως δεν έπεται καθόλου ότι η υποστήριξή τους αποτελεί προδοσία της επανάστασης, αλλά ότι προς το συμφέρον της επανάστασης οι επαναστάτες της εργατικής τάξης πρέπει να παρέχουν σ' αυτούς τους κυρίους ορισμένη κοινοβουλευτική υποστήριξη.


*****

Αναυδος είπε...

Τρβ
Το να μην παρεις θεσει στα ψευτοδιλληματα των αστων είναι και αυτή μια θεση
Όπως πχ στο καθ’υμας δημοψηφισμα οπου το ΚΚΕ πηρε θεση λευκο/ακυρο
Ο ελιγμος αυτος είναι πολύ καλυτερος από το να διαλεγεις κάθε φορα το μικροτερο κακοκαι δεν είναι ουτε παραιτηση ουτε αναχωρητισμος
Και ψηφοδελτια μοιραζε το ΚΚΕ στα εκλογικα κεντρα (οπου συριζο ανταρσιοι μας απειλουσαν με τους μπατσους) και ζυμωση στον κοσμο εκανε και τα παντα

Υποθετω ότι στο δημοψηφισμα στη βρετανια θα καναμε το ιδιο. Θα προπαγανδιζαμε εξισουν εναντια σε καμερον/κορμπιν και σε φαραντζ/τζονσον και το πιο πιθανο να ψηφιζαμε λευκο/ακυρο

Αναυδος είπε...

λεφτοβερ
με τετοιες μα&%$@ιες ετοιμαζεσαι να στηριξεις τον συριζα ?

Ανώνυμος είπε...

Ουαου ο φωστηρας γνωστος καντηλαναυτης της πρωτης φορας ψευτοαριστερας ανακαλυψε ντομινο εξελιξεων αν αποχωρησει η βρετανια απο την εε. Και εγω ο φτωχος τω πνευματι που τον μπαντιου το θεωρω αρλεκιν για τις βιζιτουδες της ψευτοαριστερας αναρωτιεμαι 1ον γιατι ντομινο; η βρετανια δεν ειναι καν στο σκληρο πυρηνα της ονε. Μηπως αν αποχωρησει η βρετανια απο την ενωση θα αρχισουν οι ολιγρχες του πλουτου και οι κεντρικες τραπεζες του πλανητη να ξεπουλανε ευρω;
Εl quinto

Ανώνυμος είπε...

ΑφΟυ λοιπον μιλησαμε για τη ταμπακιερα του μπρεξιτ για να σταματησουμε τη σπεκουλα στο καντηλαναυτη ας πιασουμε το κουιζ. Ειπαμε ο καντηλαναυτης ειναι κουιζατορας παλιας κοπης απ τα κουιζ που βαζαμε πιτσιρικια οταν ακομη δεν ειχαμε μαθει να σκεφτομαστε μαρξιστικα. Η απαντηση κυριε κουιζατορα ειναι ο λενιν στο αριστερισμος η παιδικη αρρωστια του κομμουνισμου. Δεν τα βαζεις ομως ολα μεγαλε γιατι απλουστατα δεν τα ξερεις. Ο λενιν θεωρουσε οτι στη μεγαλη βρετανια το προλεταριακο κομμα δεν ειχε ακολουθησει το δρομο των σοσιαλδημοκρατικων κομματων της ευρωπαικης ηπειρου. Το λεγομενο εργατικο κομμα ακολουθησε ανεξαρτητη πορεια απ αυτη των κομματων της β διεθνους με αποτελεσμα μετα τον αππ να μην υπαρχει καμια σοβαρη κομμουνιστικη φραξια η ενα κομμουνιστικο κομμα στη μεγαλη βρετανια. Οι βρετανοι κομμουνιστες εκαναν τα πρωτα τους βηματα στο στιβο της ταξικης παλης με σοβαρα αριστεριστικα λαθη. Ο λενιν εκρινε λοιπον οτι στη πρωτη προσπαθεια του εργατικου κομματος να κονταροχτυπηθει στα ισα με με αξιωσεις με τους τορρυς οι βρετανοι κομμουνιστες επρεπε να τους στηριξουν εκλογικα χωρις καμια στιγμη ομως να τους χαριζονται κοπανωντας τους ανελεητα οσο δε κρατουν τις δεσμευσεις τους προκειμενου να κερδισουν τη πρωτοπορια της εργατικης ταξης. Το εργατικο κομμα τοτε ειχε τεραστιες και μαζικες ζωντανες οργανωσεις σε ολη την εργατικη ταξη της βρετανιας.
Τωρα εσυ μας λες οτι πρεπει να στηριξουμε την αποφαση των τορυδων και του χρηματιστικου κεφαλαιου της αγγλιας για μπρεξιτ γιατι ετσι υποτιθεται θα αποδεσμευσουμε τους βρετανους πρωτοπορους εργατες απο την αστικη πολιτικη και θα τους ευθυγραμμισουμε με την..προλεταριακη... πολιτικη. Πιασ τ αυγο και κουρεφτο
Εl quinto

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Eιναι λυπηρο που ανθρωποι που αυτοπροσδιοριζονται ως "αριστεροι"και προοδευτικοι δεν κατανοουν ΠΟΣΟ εχουν αλλαξει οι συνθηκες και ΠΟΣΟ εχουν μειωθει τα περιθωρια αντεπιθεσης για την εργατικη ταξη .Σε ποσο κρισιμο σημειο εχει φτασει το καπιταλιστικο συστημα παγκοσμια προσπαθωντας εναγωνιωδως να επιβιωσει και ταυτοχρονα ποσο ανοργανωτη ειναι η εργατικη ταξη !Η συγκυρια ειναι πτωτογνωρη απο το 08 και μετα ,η επιθεση στους λαους εντεινεται μερα τη μερα και προβαλλει ολο και πιο καθαρα (σε οσους εχουν στοιχειωδη ταξικη προσεγγιση στα ζητηματα) η αναγκη να υπαρξει μια εργατικη ταξη που θα παλεψει μια φορα και ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ! Επισης ειναι τραγικο να κανουν τους "λογαριασμους" τους τετοιοι ανιστορητοι τυποι χωρις να παιρνουν το ΔΕΔΟΜΕΝΟ υπ οψην τους οτι δεν υπαρχει πλεον ο συμμαχος πολος των λαων που υπηρχε πριν το 91 .Λες και δεν καταλαβαν οτι ο πολος αυτος διαλυθηκε και πλεον η εργατικη ταξη ειναι ΜΟΝΗ της να βγαλει το φιδι της ανθρωποτητας απο την τρυπα ...με μονο αποκουμπι τα εμπειρα ,ταξικα της "υποκειμενα " (και οπου υπαρχουν ακομα αυτα ) .Ειναι το ιδιον των μικροαστων που φαντασιωνονται μικρες νικες οταν οι λαοι χρειοαζονται ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ .Ειναι η γαγγραινα του μικροαστισμου που πιανεται απο τα μαλλια του κι αναζητα "λυσεις" αναμασωντας τσιτατα απο το παρελθον (χωρις να αναγνωριζει ιστορικες συνθηκες ) ,λες και οι κλασσικοι αφησαν "οδηγιες για καλες επαναστασεις" και οχι επαναστατικο τροπο σκεψης . Ετσι βλεπουν συμμαχους στους πουτιν ,στις επιλογες των αστων ,σε τυχοδιωκτικες συγκυριες γιατι αδυνατουν να συλλαβουν την αυτοτελη και τιτανια δυναμη της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ταξης οταν γινει ταξη για τον εαυτο της .Για αυτο παλευεουμε εμεις συντροφοι στις πρωτογνωρες και δυσκολες αυτες συνθηκες και εχουμε απεναντι μας κι ολο αυτον τον συρφετο των ασχετων και ανιστορητων κλακαδορων μικροαστων να σπερνουν την μικροαστιλα τους ,την φοβια τους για την ταξικη παλη και την αμφιβολια μεσα στην εργατικη ταξη για την ΔΥΝΑΜΗ της .ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΚΑΣΤΡΩΜΕΝΟΙ και η μαια πρεπει να ειναι πανετοιμη σαν ερθει η ωρα ...Αφηστε τις κατινες ενα γυρο να αλληχτουν .Ετσι κι αλλιως ασχετες απο γεννες ειναι

zoot horn rollo είπε...

Εχετε ξαμοληθει συριζαιοι...
Κι ακομα τους ανηξερους και τους αφελεις κανετε.

Ανώνυμος είπε...

«Ειναι το ιδιον των μικροαστων που φαντασιωνονται μικρες νικες οταν οι λαοι χρειοαζονται ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ .»Εντάξει, εμείς οι μικροαστοί το καταλάβαμε: οι μικρές νίκες, η δουλειά μυρμηγκιού, οι ελιγμοί, τα μέτωπα, οι συμμαχίες είναι για τους χασομέρηδες και τους αντιδραστικούς, όλα τα προβλήματα θα λυθούν σε ένα ακαθόριστο μέλλον, στη δευτέρα παρουσία του κομμουνισμού επί της γης. Μια και έξω θα πιούμε το γλυκό κρασί του σοσιαλισμού ξεροσφυρι(-οδρέπανο). Το ξέρουμε, το εμπεδώσαμε. Ή επανάσταση ή τίποτα, το χάος, τίποτα ενδιάμεσο. Το μόνο περίεργο είναι γιατί υπάρχει εκνευρισμός όταν αναφέρεται αυτή η πολιτική πρόταση του κκε στις συζητήσεις, αφού αυτή είναι ταυτόχρονα και η τακτική και η στρατηγική και η φιλοσοφία και η πολιτική γραμμή των κουκουέδων, 4 σε ένα και συμφέρει; Βας

Ανώνυμος είπε...

Εχουν χαθει κατι ενδιαμεσα σχολιακια που αναφερομουν στη ταμπακιερα συγκρουση βρετανιας και γαλλογεμανικου αξονα. Τεσπα καποια αλλη στιγμη τα ξαναλεμε
El quinto

LeftG700 είπε...

Ρε συ El qinto, μπας και ζεις ακόμα στην εποχή τής Μεγάλης Προλεταριακής Πολιτιστικής Επανάστασης; Τι είναι αυτά που μας σερβίρεις, ορέ; Η θέση τών Τόριδων είναι υπέρ του Brexit;;; Δεν έχεις πάρει πρέφα ότι ο δικομματισμός στο UK στηρίζει με νύχια και με δόντια την παραμονή;;; Και μου θέλεις και αναλύσεις για τη σύγκρουση Βρετανίας και Γαλλογερμανικού άξονα;;;

Ρε συ, δεν πας να κάνεις κανέναν διάπλου στον Γιανγκ Τσε, να συνέλθεις;

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

περι αυτου προκειται ....Βας(;) !!
Με επιβεβαιωνεις ,οχι στην δευτερα παρουσια αλλα εδω και τωρα

Ανώνυμος είπε...

Ναι Βας, το κκε για την δευτέρα παρουσία είναι μόνο. Δεν τρέχουν αυτήν την στιγμή τόσοι και τόσοι απεργιακοί αγώνες σε τόσους εργασιακούς χώρους (κάθε βδομάδα έχουμε εκδικητικές απολύσεις και τρέξιμο για αυτές). Λιμενεργάτες, ζούρας, ledra κτλ. Δεν ζητούνται άμεσες κινήσεις από όλους για τα εργασιακά που έρχονται. Δεν γίνονται κινητοποιήσεις κάθε λίγο και λιγάκι όπου ο μόνος κόσμος που κατεβαίνει είναι αυτός του παμε.

Κι όλοι αυτοί που αγωνίζονται αυτή την στιγμή έχουν πνιγεί στην αλληλεγγύη από τους μικροαστούς σαν την πάρτη σου που εκτιμούν αυτούς τους αγώνες πολύ παραπάνω από τους δευτεροπαρουσίτες κουκουέδες. Τους εκτιμάτε τόσο πολύ δε που όχι μόνο δεν εμφανίζεται ούτε μισός από εσάς εκεί, αλλά ακόμη και στις 48ωρες σας ψάχνουν με το ψαροντούφεκο. Αλλά ξεχνάω, αυτοί είναι αγώνες "χαμηλής έντασης", θέλετε μόνο απεργίες διαρκείας κτλ.

Ijon Tichy

zoot horn rollo είπε...

Αχ, αυτά τα "ενδιάμεσα".

Φοβερές αντοχές έχει αναπτύξει η κε του μπλογκ ώστε να υπομένει αυτές τις "λούπες" (αλλά κι άλλες,κι άλλες, κι άλλες...) ανα τακτά διαστήματα. Μήπως έχει ανοσία πλέον;

Ανώνυμος είπε...

Ειπαμε χαθηκαν σχολια. Οι τορυς απο τις εκλογες απειλουσαν με δημοψηφισμα για μπρεξιτ στην περιπτωση που δεν ικανοποιουνταν απο το γαλλογερμανικο αξονα οι χρηματοδοτικες απαιτησεις του χρηματιστικου κεφαλαιου της μεγαλης βρετανιας. Μετα απο σκληρο παζαρι σε συνοδο κορυφης το περασμενο φεβρουαριο ο καμερον ειπε οτι το δημοψηφισμα θα γινει οτι η συμφωνια δεν ειναι ιδανικη αλλα αυτος θεωρει οτι μια ασφαλης αγγλια ειναι μονο εντος εε. Οσον αφορα το διαταυτα στο λαο. Αυτο που περναει μαζικα ακομη και σε στρβματα της εργατικης ταξης ειναι οτι ο καμερον δεν τα καταφερε θα κατακλυστουμε απο προσφυγες και μεταναστες, θα χασουμε δουλειες οποτε μπρεξιτ.
Κοβοντας και ραβοντας την ιστορια ως γνησιος καντηλαυτης που εισαι στεκεσαι μονο στη προκηρυξη του δημοψηφισματος. Δεν μας λες τι πως και γιατι. Δεν πιστευω οτι το δημοψηφισμα ειναι μονο μια τακρικη των τορυς εναντια στο φαρατζ. Ενα θεατρο διαπραγματευσης για το βρετανικο λαο. Κρυβει τη συγκρουση που ειναι πλεον πολυ σκληρη αναμεσα σε βρετανους και γαλλογερμανικο αξονα και μπορει πλεον να οδηγησει τη βρετανια εκτος εε κατι που δεν ειναι σιγουρο οτι θα ζημιωσει την εε÷
El quinto

Ανώνυμος είπε...

Ρε συντροφοι ποτε θα μαθετε οτι το προβλημα ολων των αποστατων ειναι ενα ανεξαρτητα απο το περιβλημα.
Η θεση του ΚΚΕ για τη μη συμμετοχή σε αστικες κυβερνησεις.
Το γραφουν με ολιυς τους τροπους.
Δε ψεγουν το ΚΚΕ για ελειψη μαχητικοτητας. Αν το έκαναν θα ρεζιλευοντουσαν πάραυτα. Καλα στα πλαισια του ψεματος και του γκαιμπελισμου μερικοί ψελιζουν και τετοια αλλα η αιχμη τους ειναι αλλου.
Τι λενε? Το ΚΚΕ τα παραπεμπει ολα στη δευτερα παρουσια αφου δεν βάζει ενδιάμεσα ριζοσπαστικα μετρα. Ποιος θα τα υλοποιησει αυτα? Αλλοι το λένε ανοιχτα μια κυβέρνηση αριστερή αλλοι πιο κουτοπονηροι ή με πιο ριζοσπαστικο ακροατηριο λενε το κινημα ή μια κυβέρνηση του κινηματος που δεν θα ειναι αστικη αλλα δε θα ειναι και επαναστατικη και μπαρμπουτσαλα. Αναποδογυριζουν τη σχεση πολιτικης οικονομιας αφου η πραγματικοτητα δεν τους βολεύει. Οταν πλεον στριμωχνονται και εκει το ριχνουν στο κινημα. Τι λενε το ΚΚΕ πασχει απο οικονομισμο αφου βαζει λεει οικονομικα αιτηματα μονο στα συνδικατα. Οταν ομως στα συλλαλητηρια ή στα πλαισια του το ΠΑΜΕ λέει εργάτη μπορεις χωρις αφεντικα ή μιλα για μονομερη διαγραφή χρεους, αποδέσμευση και κοινωνικοποιηση τοτε το ΚΚΕ είναι αριστεριστικο και βάζει το λεει το συνολο της στρατηγικής του στο κινημα! (Το τρίπτυχο αυτο το θεωρουν συνολο στρατηγικης ενος ΚΚ! Μεχρι εκεί φτάνουν!) Μονα- ζυγα δικα τους. Παλευλεις για τα αμεσα? Οικονομισμος, μιλας για πραγματικες κοινωνικες και πολιτικες αλλαγες με κινηση μαζων και επανάσταση? Αριστεριστης!
Ποιος ειναι κατ'αυτους ο συνεπης?
Αυτος που υποτασει τα παντα στην κοινοβουλευτικη παλη. Αυτος που βαζει στο κινημα προγραμμα, πως το λένε? Α ναι, αμεσο, ριζοσπαστικο, ρεαλιστικο με κατεύθυνση... Μπλαμπλα μπλα. Αρα οποιος δεν εχει πρόγραμμα κυβερνητικης διαχείρισης της κρισης του καπιταλισμου σε οφελος του λαου δεν ειναι με το Λενιν!
Χαχα τι ωραια, τι παστρικα ειναι ολα φτιαγμενα!
Οι αγωνες δεν εχουν αποτελεσμα γιατι το ΚΚΕ δε δίνει διεξοδο. (κυβερνητική εντος καπιταλισμου), το ΚΚΕ δε συσπειρωνει για τον ιδιο λογο, το κινημα δεν ειναι μαζικο για τον ιδιο λογο, δεν πετυχαινει νικες για τον ιδιο λογο. Ολα για αυτους περιστρεφονται γυρω απο αυτο. Μια κυβέρνηση θα μας τα λύσει όλα! Είναι βλεπεις λιγοτερο επώδυνο και ευκολο ακομα και σημερα να πεισεις οτι ενας καλος ΣΥΡΙΖΑ και ενας καλος καπιταλισμος είναι εφικτός παρα να ξεστομισεις τη λεξη επανάσταση και σοσιαλισμος.
Αλλου ειναι τα κακαρισματα και αλλου γεννουν οι κοτες συντροφοι. Αυτοι τη δουλειά τους και μεις τη δικη μας.
Που θα μας πουν αυτοι για Λενιν. Διανθιζουν τα μπαρμπουτσαλα τους με στοιχεια απο μια περιοδο, της δυαδικης εξουσιας, που καταρχην δεν προεκυψε βουλησιαρχικα απο μεριας μπολσεβικων ουτε ηταν ή θα ειναι ποτε κατάσταση που επιδιωκειβτο επαναστατικο κινημα. Ηταν μια συγκυρια σε συγκεκριμένη χρονικη περιοδο, χωρα και κατάσταση. Χωρια ότι αυτοί καρεκλα θελουν απλα τη διανθιζουν με λιγο "ριζοσπαστισμο" παιρνωντας και θεωρητικοποιοντας οχι το εργο των μπολσεβικων, την επανάσταση, την οικοδομηση, τη μαχη της κολεκτιβοποιησης, το τσακισμα του αστικου κρατους κλπ αλλα τις ιδιαιτεροτητες που ο ιδιος ο Λενιν ειχε ξεκαθαρισει οτι ήταν τετοιες και οχι φάρμακα για πασα νοσον και μαλακια. Οπως ηταν η ΝΕΠ, το Μπρεστ - Λιτοφσκ, η δυαδικη εξουσια, το πραξικοπημα του Κορνιλοφ κλπ

ratm

Ανώνυμος είπε...

"οταν το κεφαλαιο επιλεγει ολοκληρωση τυπου ΕΕ ειναι κακο για τα λαικα στρωματα
οταν το κεφαλαιο αναιρει την επιλογη του αυτη και αποσυρεται απο αυτους τους οργανισμους ειναι κακο για τα λαικα στρωματα"

Θα ήθελα να θυμήσω ότι η πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση των Μνημονίων και εφαρμοστικών μέτρων, που κατατέθηκε δις και απευθύνθηκε και στο λαό για στήριξη, προϋποθέτει την έξοδο από την ΕΕ εδώ και τώρα και όχι εάν και εφόσον μας πέσει ο σοσιαλισμός στο κεφάλι απ' το κοσμικό κενό. Αν δεν πρόκειται για απλή επικοινωνιακή μπλόφα με πολιτικάντικους στόχους, πράγμα που αδυνατώ να πιστέψω, κάτι πάει στραβά με την "πολιτική ίσων αποστάσεων" απέναντι στο ιμπεριαλιστικό μόρφωμα της ΕΕ που αντανακλά η πιο πάνω τοποθέτηση.

Είναι διαφορετικό πράγμα να μην πέφτεις στην παγίδα της καθαρά ενδοαστικής αντιπαράθεσης που υπάρχει σήμερα στη Βρετανία και διαφορετικό να ρίχνεις τα πάντα σε ένα τσουβάλι και να κάνεις πολιτική με αυτόματο πιλότο. Διότι το συμφέρον της εργατικής τάξης είναι πάντα η εκμετάλλευση των αντιθέσεων της αστικής, όπως ακριβώς και το συμφέρον της αστικής είναι οι διαιρέσεις της εργατικής. Συμφέρον των εργατών είναι η διαρκής ανάδειξη της χρεοκοπίας μιας "αριστεράς" που παλεύει με νύχια και δόντια να σώσει το τερατούργημα της ΕΕ, συμφέρον τους είναι επίσης να αναδείξουν ότι η 'εναλλακτική' σε αυτό δεν είναι ο σωβινιστικός εθνικισμός ή ο Ατλαντισμός, για τον οποίο διακρίνεται εδώ και πολλές δεκατίες η Μ. Βρετανία. Και συμφέρον της ΔΕΝ είναι τοποθετήσεις του είδους "ό,τι και να γίνει είναι καλό για το κεφάλαιο και ο λαός είναι απλός θεατής." Δουλειά κάθε ΚΚ που θεωρεί εαυτόν πρωτοπορία είναι ο λαός να ΜΗΝ είναι θεατής αλλά διαμορφωτής των εξελίξεων. Ο κίνδυνος αν αποτύχει σε αυτή τη δουλειά αρκούμενο σε διατυπώσεις όπως η πιο πάνω είναι πλέον απόλυτα καθαρός: μόνο ο φασισμός θα φαίνεται στην ε.τ ως πραγματική αντιευρωενωσιακή δύναμη, με δική μας ευθύνη.

Τέλος, και σε αντίθεση με το δικό μας δημοψήφισμα για γέλια, το Brexit θα έχει σοβαρές πολιτικές και οικονομικές συνέπειες για τις οποίες οι κομμουνιστές πρέπει να προετοιμάζονται με μεγάλη σοβαρότητα και προσοχή.

Τουπόλεφ

Ανώνυμος είπε...

Και επειδή είδα την είδηση και θυμήθηκα μια άλλη συζήτηση, το αντιγράφω:
"Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι δυνάμεις της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών στις εκλογές που έγιναν στις 9 Ιούνη, για την ανάδειξη νέου ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.
Στις εκλογές ψήφισαν 441, άκυρα 16, λευκά 13, έγκυρα 412. Συγκεκριμένα, έλαβαν:
ΔΗΠΑΚ: 156 (4 έδρες) (από 101 και 3 έδρες το 2014)
«ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΝΥΣΤΕΡΙ-ΚΑΡΦΙ» 241 (7 έδρες) (από 285 και 8 έδρες το 2014)
«ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» (μεμονωμένος υποψήφιος) 15 (0 έδρες)
Στο ψηφοδέλτιο «ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΝΥΣΤΕΡΙ-ΚΑΡΦΙ» συσπειρώνονται δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συνοδοιπόρων τους, όπως και στο ψηφοδέλτιό τους το 2014 που είχε άλλο όνομα («ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ»).
Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι δυνάμεις συσπειρώθηκαν για άλλη μια φορά στο ίδιο ψηφοδέλτιο για να μην περάσει το σωματείο στα χέρια των ταξικών δυνάμεων και αλλάξει ο προσανατολισμός του".
Άντε και καλό καλοκαίρι...
kk-1

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Ειμαι υπερ του Μπρεξιτ και οτιδηποτε αδυνατισει την ΕΕ.Κακως το θεωρουμε ψευτοδιλημμα.

zoot horn rollo είπε...

Οι "λούπες" που λέγαμε.

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις μια ζωη δεν μιλατε για τη ταμπακιερα. Ο τουπολεφ αναφερεται στον ατλαντισμο της μεγαλης βρετανιας και μετα το ριχνει στο τσαμικο. Ποιες αντιθεσεις θα εκμεταλλευτει η ε.τ της αγγλιας και πως; ρε σεις ολο αυτοσχεδιαζετε και τρεχετε πισω απο αστικα ρευματα. Αυτος ειναι ο ορισμος του μικροαστικου αυθορμητισμου. Ειτε με στερλινα εντος εε ειτε με στςρλινα εκτος εε το μαρμαρο θα το πληρωσει η ε.τ δεν υπαρχει καμια διεξοδος στο εδαφος του καπιταλισμου για την ε.τ. οποιοι μιλανε για ντο.ινο ζουνε στη κοσμαρα τους. Φτιαχνουν νεες μικροαστικες αυταπατες. Το ισχυρο νομισμα της εε ειναι το μαρκο. Η γερμανια εχει κατακλυσει τις αγορες της εε. Οι ντοπιοι αστοι κερδιζουν ως μεταπρατες. Αν αποχωρησει η βρετανια απο την εε αυτοματως θα αρχισει να κατρακυλα η στερλινα. Η εε θα οχυρωθει εναντι της βρετανιας με δασμους. Το μαρμαρo απο τον οικονομικο πολεμο θα το πληρωσει η ετ της βρετανιας που εχ3ι φαει τη παραμυθα οτι οι ευρωπαιοι θ3λουν να κατακλυσουν το νησι με μεταναστες η κατασταση οριακα μοιαζει με την οπερα της πενταρας και εσεις μας μιλατε για αξιοποιηση αντιθεσεων και κουραφεξαλα. Αναζητατε εναγωνιως νησιδες. Δεν υπαρχουν αυτα μας τελειωσανε.
Εl quinto

Ανώνυμος είπε...

Τοσα δημοψηφισματα που ψηφιστηκε το ΟΧΙ και ακομα το ε.κ. παει απο τα διχτυα στην σεντρα πανω κατω το γηπεδο. Οχι μονο δεν αδυνατησε η επιθεση της ΕΕ στα λαικα δικαιωματα αλλα τελικα απογοητευτηκαν και τα πιο ριζοσπαστικα τμηματα της ε.τ.
Συνεπως η ΕΕ με τον τροπο που εννοεις τουλαχιστον δεν αδυνατιζει ουτε με BREXIT ουτε με BREMAIN. Μονο με ορους αστικης αναπτυξης τιθεται τετοιο ζητημα.

Αυτο που δεν θελουν να δουν ορισμενοι ειναι οτι για τα εν λογω δημοψηφισματα υπαρχουν δυο πιθανοτητες. Η που αυτοπαγιδευτηκε η πανισχυρη αστικη ταξη σε ενα δημοψηφισμα (πραγμα που δεν επιβεβαιωνεται την πορεια της ταξικης παλης διεθνως) ή που αναγκαστηκε η α.τ. να κανει δημοψηφισμα (πραγμα που δεν επιβεβαιωνεται απο τους ταξικους συσχετισμους διεθνως και εγχωρια και ακομα και αν επιβεβαιωνοταν τοτε το κινημα θα επρεπε να βαζει πιο προωθημενους στοχους π.χ. επανασταση).

Σε καθε περιπτωση απο στρατηγους χωρις στρατο που χορευουν τις ενδοιμπεριαλιστικες κοντρες στο ταψι με την πανεξυπνη τακτικη τους εχω μπουχτισει.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Η αστικη ταξη της Αγγλιας αποφασισε να λυσει τις διαφορες της και να διαπραγματευτει ταυτοχρονα με τους ανταγωνιστες της. Ο τροπος που επελεξε τη δεδομενη στιγμη ειναι το δημοψηφισμα.
Ειλικρινά απορω με πιο τροπο αδυνατιζει η ΕΕ μεσα απο το οποιο αποτελεσμα?
Οι ιμπεριαλιστικες ενωσεις και ο καπιταλισμός διαλυονται και αντρεπονται απο την εργατικη ταξη. Αν η ΕΕ εχει κλειδωνισμους απο την οικονομικη κριση και τον ανταγωνισμό αλλα το κινημα ειναι ενσωματωμενο τοτε το πολυ πολυ να εχουμε ανακαταταξεις και δημιουργια νεων συμμαχιων. Αυτό το κινημα πρεπει να το παρακολουθει, να το παιρνει υποψη του και το ΚΚ πρεπει να διαφωτιζει τις μαζες με το περι τινος πρόκειται. Αυτα τα καθηκοντα οχι απλα αναιρουνται διαλεγοντας αστικο στρατοπεδο αλλα υποσκαπτεται η οποια προοπτική να καταλαβει η εργατικη ταξη την ουσια του ζητηματος και να συνειδητοποιησει ποια ειναι η λυση και η διεξοδος.

ratm

Ανώνυμος είπε...

@El quinto:

Χαίρομαι για την επιβεβαίωση, μέσω κοντριτών, ότι κάτι πάει πολύ στραβά με ορισμένες τάσεις.

Επί της ουσίας, όποιος διακηρύσσει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για την ε.τ "στο έδαφος του καπιταλισμού" διακηρύσσει επίσης ότι δεν έχει καμία πολιτική πρόταση, εφόσον το μόνο έδαφος στο οποίο διεξάγει εξ ορισμού την πάλη της για σοσιαλισμό η ε.τ είναι αυτό του καπιταλισμού.

Αναχωρητισμός και μελό-ανέξοδα και καναπεδάτα ευχολόγια "να" πέσει ο σοσιαλισμός απ' τον ουρανό και εργατική πάλη δεν κολλούσαν, δεν κολλάνε και δεν θα κολλήσουν ποτέ. Πάνω στο υπαρκτό δουλεύει πάντα αυτή η πάλη και το υπαρκτό σου δίνεται απ' την πραγματικότητα και το διαμορφώνεις όπως και όσο μπορείς, δεν το επινοείς κατά βούληση.

Όσο για το τσάμικο, ανέφερα την Πρόταση του κόμματος, για την οποία έχεις κάνει ήδη δυο-τρεις εντυπωσιακές γυροβολιές στην πίστα. Θα μπορούσα να αναφέρω και όλα τα άμεσα αιτήματα πάλης του ΠΑΜΕ και το τι προϋποθέτουν σε σχέση με την ΕΕ, αλλά νομίζω αρκεί.

Τουπόλεφ

Ανώνυμος είπε...

Δεν ηξερα οτι η εξοδος απο την ΕΕ ειναι κατι αντικειμενικα καλυτερο για την εργατικη ταξη ανεξαρτητως συνθηκων οπως μια ανοδος μισθων, το παγωμα των πλειστηριασμων η η καταργηση του αντιλαικου νομικου οπλοστασιου του μνημονιου.
Να ενημερωσεις την βρετανικη αριστερα που παρολο που πατα την μπανανοφλουδα του ΟΧΙ ταυτοχρονα λεει για LEXIT (δηλαδη εξοδο με ορους ριζοσπαστικους) παραδεχομενη επι της ουσιας οτι μια εξοδος απο την ΕΕ ειναι φιλολαικη μονο υπο προϋποθεσεις οτι κανει λαθος και οτι ο Φαρατζ και ο Τραμπ ειναι συμμαχοι τους.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

"...Τέλος, και σε αντίθεση με το δικό μας δημοψήφισμα για γέλια, το Brexit θα έχει σοβαρές πολιτικές και οικονομικές συνέπειες για τις οποίες οι κομμουνιστές πρέπει να προετοιμάζονται με μεγάλη σοβαρότητα και προσοχή."

Ξεκίνα λέγοντάς μας συγκεκριμένα ποιές θα είναι αυτές οι συνέπειες. Μην ακούσουμε πάλι για ντόμινα κτλ.

Όσο για τα υπόλοιπα που λες με τα αιτήματα του ΠΑΜΕ και τον καναπεδισμό, σου επιστρέφονται άμεσα. Ανέφερα και πριν ότι τρέχουν ένα κάρο εργατικοί αγώνες αυτήν την περίοδο με μηδενική συμπαράσταση από την πλειοψηφία των μικροαστών, οι οποίοι απ'την άλλην επιδίδονται σε υψηλού επιπέδου γεωπολιτικές αναλύσεις.

Κι όσο για τον ετεροπροσδιορισμό από τους κοντρίτες, μπορείς να τσουβαλιαστείς κι εσύ με τον Φάρατζ και το ακροδεξιό συνοθύλευμα που αυτήν την στιγμή ρεαλιστικότατα είναι ο μόνος πολιτικός φορέας που θα μπορέσει πρακτικά να εκμεταλλευτεί ένα brexit.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ τουπολεφ παλι για τη ταμπακιερα τιποτα δεν λες. Μας γραφεις ασχετα πραγματα. Φανταζομαι οτι ο περισσος εκανε προταση για νομο καταργησης των μνημονιων προκειμενου να ξεσκεπασει την υποκρισια του συριζα. Με αυτη την οπτικη καλα εκανε. Εσυ ομως μας μιλας για αξιοποιηση αντιθεσεων που οταν σου ζηταμε να τις κατονομασεις κανεις την παπια. Και ναι αυτο που σου εγραψα ηταν η τακτικη του kpd. Απλως ειστε ασχετοι με οικονομικα και ταυτιζετε τα συμφεροντα του χρηματιστικου κεφαλαιου της μεγαλης βρετανιας με τα συμφεροντα του προλεταριατου. Ειπαμε κατρακυλισμα της στερλινας το πληρωνει η ε.τ. της αγγλιας. Οποιος δεν το καταλαβαινει αυτο δεν εχει καμια επαναστατικη συνειδηση. Οταν θελησετε να μιλησετε για την ταμπακιερα τα ξαναλεμε ως τοτε απλως θα ξεσκεπαζουμε το μικροαστικο αυθορμητισμο σας. Πραγμα πανευκολο. Πες και στο καντηλαναυτη να συνεχισει τα κουιζ να γελαμε. Μετα ομως θα σας βαλουμε και μεις κουιζ για τη γερμανια του μεσοπολεμου και εκει θα ξεφτιλιστειτσ ξανα.
El quinto

Ανώνυμος είπε...

Tελος ενα μονο σημειο και δεν επανερχομαι παρα μονο στο νεο θρεντ που εφτιαξε ο σφυροδρεπανος. Η συντηρητικη ανασυγκροτηση του καπιταλισμου στην βρετανια αυτο που ονομαστηκε θατσερισμος και ακολουθησε με συνεπεια αργοτερα ο μπλαιρ εχει να κανει με το μααστριχτ και την εε; οχi βεβαια το ποσοστο κερδους πεφτει και το κεφαλαιο σαρωνει κατακτησεις μεσα στη μητροπολη. Αρα που καταληγουμε; μας πουλατε σοσιαλδημοκρατικες παπατζες παλιας κοπης. Κατα τα αλλα να λεμε την αληθεια αλλα λεει ο κουτσουμπας αλλα ο μαρινος. Και αυτο ειναι ξεκαθαρο απο το θρεντ που ανεβασε ο σφυροδρεπανος. Ο καθε τουπολεφ λοιπον αποκτα εδαφος για σπεκουλα. Ξεκαθαρα πραγματα
El quinto

zoot horn rollo είπε...

Παροιμοιώδες το κουράγιο της κε του μπλογκ.

LeftG700 είπε...

ΠΟΤΕ ΜΗ ΛΕΣ ΠΟΤΕ (ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥΤΣΩΜΕΝΟ ΓΑΤΟ!)

Ευτυχώς, βρέθηκε ο Παπουτσωμένος Γάτος και έσωσε την τιμή τού blog και τών σχολιαστών εδώ! Βέβαια, αν είναι μέλος, να του πω ότι έχει κάνει τη μισή δουλειά. Θα την ολοκληρώσει μόνο όταν αυτό που είπε εδώ θα το λέει από το πρωί μέχρι το βράδυ στους συντρόφους του στις ολομέλειες της Κόβας του και στα αχτίφ.

zoot horn rollo είπε...

Τι "αθώοι"...

zoot horn rollo είπε...

Θα φορεθεί η "γραμμή" βλέπω, από πολλούς.
Τι ωραίο παρεάκι, δήθεν ετερόκλητο.

Ανώνυμος είπε...

"Δεν ηξερα οτι η εξοδος απο την ΕΕ ειναι κατι αντικειμενικα καλυτερο για την εργατικη ταξη ανεξαρτητως συνθηκων οπως μια ανοδος μισθων, το παγωμα των πλειστηριασμων η η καταργηση του αντιλαικου νομικου οπλοστασιου του μνημονιου."

Αν και νομίζω ότι τα σχόλια για το πιο πάνω περιττεύουν, θα κάνω μια προσπάθεια.

Τι εννοείς με το παραπάνω άραγε; Ότι προσμένεις μια "καλύτερη και πιο ανθρώπινη" ΕΕ για να προκρίνεις έξοδο απ' αυτή (;!), ή ότι απ' την ΕΕ μια χώρα πρέπει να βγαίνει μόνο αφού πετύχει εντός της τον περιώνυμο σοσιαλισμό, πράγμα που κοινή παραδοχή, ιδιαίτερα μετά το φιάσκο ΣΥΡΙΖΑ, είναι πως είναι αδύνατο να γίνει στους κόλπους της ΕΕ;

Θέλω πάρα πολύ να καταλάβω τι λέει αυτό που έγραψες. Ειλικρινά.

Τουπόλεφ

Ανώνυμος είπε...

Τι έμαθα ο μικροαστός από τα παραπάνω:
- Ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται ποτέ να ξανασυμμετάσχει, υποστηρίξει, συμμετάσχει σε οποιοδήποτε δημοψήφισμα, όσο τα δημοψηφίσματα αυτά γίνονται «στο έδαφος του καπιταλισμού»
- Ότι δεν πρόκειται ποτέ να δει θετικά, να στηρίξει, να συμπορευτεί με οποιοδήποτε κίνημα, κίνηση, στάση, διαμαρτυρία, κλείσιμο δρόμων, αντίφα, αντιιμπεριαλιστές, αντιεξουσιαστες, χίπις δεν-πληρώνω, αγανακτισμένους κτλ όσο δεν τίθεται σαν προοπτική ο σοσιαλισμός
- Ότι είναι αρνητικό ακόμα και στο ενδεχόμενο να αποκτήσει η χώρα με βαριά βιομηχανία «στο έδαφος του καπιταλισμού», ακόμα και εάν μια σοσιαλιστική Ελλάδα θα επωφεληθεί από αυτό
- Ότι είναι αρνητικό και στο Brexit και στο Bremain όσο αυτό γίνεται «στο έδαφος του καπιταλισμού»
- Ότι είναι αρνητικό και στη δραχμή και στο ευρώ όσο αυτά θα υπάρχουν «στο έδαφος του καπιταλισμού»
- Γενικά ότι ζήτημα θα προκύπτει τώρα ή στο μέλλον «στο έδαφος του καπιταλισμού» , για το ΚΚΕ δεν υπάρχει πραγματικά και δεν πρέπει να αφορά τους ανθρώπους
- Συνολικά, το ΚΚΕ είναι ένα πραγματικά Επαναστατικό κόμμα. Επαναστατικό όχι με την έννοια ότι κάνει πολίτικες ζυμώσεις, κλιμακώνει αγώνες, μελετάει στοιχεία, διαμορφώνει καταστάσεις, αναλύει συνθήκες, φτιάχνει κλίμα που θα οδηγήσει στην κορύφωση δηλαδή την Επανάσταση. Αλλά με την έννοια ότι η προσδοκώμενη και ουρανοκατέβατη Επανάσταση που θα ξεσπάσει ανεξάρτητα από αυτό, θα λειτουργήσει σαν μια αφετηρία για να ξεκινήσει να λειτουργεί το κόμμα όπως πρέπει και θέλει να λειτουργήσει, στο έδαφος του σοσιαλισμού πια, (με κεντρικό σχεδιασμό, κοινωνικοποίηση και τα λοιπά) ανεξάρτητα από ποιες συμμαχίες, ποιες συνθήκες και ποιες συγκύριες έχει καταφέρει να (μην) διαμορφώσει.

Με βάση τα παραπάνω, τώρα αρχίζει να ξεδιαλύνεται όλη η στάση του ΚΚΕ τα τελευταία κρίσιμα χρόνια , ξεκινώντας από το 2008 που θυμάμαι σαν μαθητής και τώρα καταλαβαίνω το «Πλην Λακεδαιμονίων» που επαναλαμβάνεται περήφανα συχνά-πυκνά ( το οποίο όμως μπορεί άνετα να καταπέσει και στο «Όλοι-όλοι αντάμα κι ο ψωριάρης χώρια » ). Μια επανάσταση –συνταγή για όλα τα προβλήματα. Μια Επανάσταση εδώ και τώρα, που ακουμπάει στις παρυφές των μακροσκελών ανακοινώσεων των Πυρήνων και της 17Ν, με τη διαφορά ότι είναι λίγο πιο σοβαροφανής από το δικό τους όραμα. Τα κατάλαβα όλα τώρα. Το μόνο που μένει είναι να κλείσει η συζήτηση με ένα ακόμη βαθυστόχαστο σχόλιο από τον Γιώργο Zoot Βέλτσο του μπλογκ και να ολοκληρωθεί η διαφωτιστική αυτή εμπειρία. Βας

zoot horn rollo είπε...

"Διαφωτισμένος" ήσουν απ' τα πριν, αφού το είχες έτοιμο το συμπέρασμα πριν διαβάσεις οτιδήποτε κι αυτό ήρθες να γράψεις.
Κάλλιστα θα μπορούσε να είναι σχόλιο σε οποιαδήποτε άλλη ανάρτηση του μπλογκ, όπως έχουμε φάει στη μάπα ξανά και ξανά και ξανά και ξανά τα τελευταία χρόνια.
Έγώ δεν είμαι ο πιο διαβασμένος, βαθυστόχαστος, ο πιο έξυπνος κτλ. αλλά βλέπω αυτούς που περνιούνται για τέτοιοι και...δύσκολα...

Ανώνυμος είπε...

Δεν κλιμακώνουν τους αγώνες οι ψωριάρηδες ρε σεις. Δεν κρατιούνται οι οπαδοί της Ανίτας της Πάνια λέμε. Τόσες εμπαναστάσεις έζησαν να πούμε. Αραβικές ανοίξεις, ινντιγκνάδος, αγανακτίστας, οκιουπάι-πάι-πάι, Λιβύη, ΠΦΑ, Γιάνη Βαρουφάκη και ρούφα τ'αυγό σου Ντάισελμπλουμ (για αυτό έστρωσες τώρα), ηρωικό ΟΧΙ, ΔΦΑ, και Μάινταν και Συρία (και δικτάτορας Ασάντ, και γαμιάς Πούτιν, win-win) για τους πιο μπερμπάντηδες. Έρχεται Brexit τώρα, άλλη μια ευκαρία για παγκόσμια επανάσταση. Κι άσε τους ψωριάρηδες να κάνουν πορείες-παρελάσεις (να κατέβουν 7 μύρια μετρημένα πρώτα, να σηκωθούν κι οι παρασκευάδες αλλιώς τι νόημα έχει;), να απεργούν, να τρώνε μηνύσεις από την εργοδοσία, και να τρώνε και ξύλο γιατί έτσι πρέπει δηλαδής.

Καναπές, μπάνια, κι Ανίτα Πάνια.

Ijon Tichy

skatopsyxos είπε...

Ρε δουλευόμαστε τώρα; Ο άλλος λέει πως ένα ΚΚ πρέπει να ταχθεί υπέρ της ανάπτυξης των βιομηχάνων γιατί η ανάπτυξη αυτή θα χρησιμεύει στον σοσιαλισμό; Ρε δουλευόμαστε; Έχετε καταλάβει τι πάει να πει σοσιαλισμός; Ότι είναι ανώτερο σύστημα; Έχετε καταλάβει τι κάνει ένα ΚΚ; Αν γουσταρετε σοσιαλισμό που θα ανοιχτεί μεσω κάποιας καπιταλιστικής ανάκαμψης (το πώς στον διάολο θα γίνει αυτό ακόμα δεν έχετε βρεί πως θα το κανετε,η εμπειρία του ΠΑΣΟΚ δεν σας έφτανε)εμπρός μαρς υπάρχουν ένα μάτσο γκρουπουσκουλα που υποσχονται τέτοιες μαλακίες.

Ανώνυμος είπε...

Το πραγμα ειναι απλο. ΔΕΝ υπαρχει χωρος με αναφορα την αριστερα, τον κομμουνισμο, τον σοσιαλισμο κλπ. που να θεωρει αντικειμενικα καλο ΚΑΘΕ σχεδιο εξοδου απο την ΕΕ. Ολοι λενε οτι υπαρχουν σχεδια και αιτηματα πανω στο ζητημα που ειναι καρικατουρες ή ενσωματωσιμα απο την αντιδραση (βλεπε σχεδιο σοϊμπλε ή ευρωσκεπτιστικα εθνικιστικα συνθηματα). Αλλωστε, ενα πολυ μεγαλο κομματι της αρθρογραφιας της βρετανικης αριστερας που στηριζει BREXIT ειναι σε αυτη την κατευθυνση. Αν νομιζεις διαφορετικα ενημερωσε πρωτα αυτους και ελα μετα στο ΚΚΕ.

Γενικα αυτα που γραφεις δεν τα λενε ουτε οι δεξιοι. Ακομα και αυτο το τωρινο οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ειχε σκοπο να κανει σοσιαλισμο εντος ΕΕ(!) ειναι επιχειρημα επιπεδου αδωνι απο οποια πλευρα και να το δεις. Αυτα και δεν επανερχομαι.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Όταν γράφετε "όλοι μαζί και ο ψωριάρης χωριά" τι εννοειτε; Τις απεργιακές συγκεντρώσεις όπου ΓΣΕΕ,ΑΔΕΔΥ,ΛΑΕ,ΣΥΡΙΖΑ και δεν ξέρω γω ποιος άλλος σερβίρουν καφέ και κουλουράκια στους παρευρισκόμενους ,ενώ το ΠΑΜΕ μαζεύει πολλαπλάσιο-στο περιεχόμενο δεν θα το πάω καν- κόσμο; Το ποιόν θεωρεί κάποιος απομονωμένο ειναι ζήτημα οπτικης και αντίληψης.Μιας αντίληψης που στην δικιά σου περίπτωση, όπως φάνηκε και με το παραπάνω παράδειγμα μπανταρει άσχημα.Σαν ένας λέφτης ,χωρίς τα τσιτατα του Λενιν.Ζητά του να σου δείξει πως γίνεται. ΓΩ

Ανώνυμος είπε...

"Σε όλα αυτά τα κινήματα (σ.σ. οι κομμουνιστες) προβάλλουν το ζήτημα της ιδιοκτησίας, οποιαδήποτε μορφή, περισσότερο ή λιγότερο εξελιγμένη, κι αν έχει πάρει, σαν το βασικό ζήτημα του κινήματος."

Ο.Χ.Ε.Π.

LeftG700 είπε...

Γράφει παραπάνω ο μαοϊκός επαναστάτης El quinto:

Ειπαμε κατρακυλισμα της στερλινας το πληρωνει η ε.τ. της αγγλιας. Οποιος δεν το καταλαβαινει αυτο δεν εχει καμια επαναστατικη συνειδηση.

Ενώ, ας πούμε μία γενική απεργία διαρκείας στην Αγγλία, θα την πάει τη στερλίνα στα ...ύψη!!!

Πάπαλα και η ιδέα τής γενικής απεργίας, μάγκες! Ξεχάστε τη!! Θα ρίξει τη ...στερλίνα και θα την πληρώσει η εργατική τάξη!!! Ακούστε τον El quinto, που έχει πλέρια ανεπτυγμένη την επαναστατική συνείδηση, και μην παίζετε στα ζάρια τις τύχες τής εργατικής τάξης ακολουθώντας τυχοδιωκτικές πολιτικές!!!!

Ρε τι διαβάζουν τα ματάκια μας και δεν έχουν βγει ακόμα!...

El quinto, αυτό παραγγελιά για πάρτη σου κι οι μπύρες κερασμένες από μένα!

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

"Καναπές, μπάνια, κι Ανίτα Πάνια."

"ΕΓΡΑΨΕς" Τιτσι ....
στο πατωμα απ τα γελια

zoot horn rollo είπε...

Το προτελευταιο παει και για 'σενα.

Ανώνυμος είπε...

Μεγαλε καντηλαναυτη της πρωτης φορας ψευτοαριστερας θα υποτιμουσα την νοημοσυνη των αναγνωστων αυτου του μπλογκ αν καθομουν να απαντησω σε χαζομαρες. Ειχα δικιο στην εκτιμηση μου εισαι πολυ λιγος.
El quinto

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

''ΠΟΤΕ ΜΗ ΛΕΣ ΠΟΤΕ (ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥΤΣΩΜΕΝΟ ΓΑΤΟ!)

Ευτυχώς, βρέθηκε ο Παπουτσωμένος Γάτος και έσωσε την τιμή τού blog και τών σχολιαστών εδώ! Βέβαια, αν είναι μέλος, να του πω ότι έχει κάνει τη μισή δουλειά. Θα την ολοκληρώσει μόνο όταν αυτό που είπε εδώ θα το λέει από το πρωί μέχρι το βράδυ στους συντρόφους του στις ολομέλειες της Κόβας του και στα αχτίφ.''

Nα ξεκαθαρισω οτι για τον λεφτ και το μπλογκ του ειχα ανεκαθεν την χειροτερη γνωμη (με βαση αυτα που εγραφε πολιτικα,οχι κατι προσωπικο φυσικα).

Μη με αρχισετε στις ντοματες εξαιτιας αυτου ποστ.

zoot horn rollo είπε...

Όχι Γάτε, σε τέτοιες παγίδες δε πέφτουμε.
Χαρακτηριστικό του χώρου του το σχόλιο, κουτοπόνηρο και ύπουλο.

LeftG700 είπε...

Φίλε μου Παπουτσωμένε Γάτε,


Κανένα πρόβλημα! Ας συμφωνούμε σε βασικά και κρίσιμα ζητήματα, κι ας έχεις τη χειρότερη γνώμη για μένα! ;-) :-)


Τα λέμε


ΥΓ Μην τη δέσεις και κόμπο την απάντηση του zoot horn rollo. Έτσι και συμφωνήσουμε και σε κάνα-δυο ακόμα ζητηματάκια, πολύ θα ανησυχούσα αν ήμουν στη θέση σου... ;-) :-)

Ανώνυμος είπε...

"Βυζαντινολογίας συνέχεια"...γι' αυτό και εγώ θα σπεύσω να συνεισφέρω με το σχόλιο μου: σοσιαλισμός με αποδέσμευση, αποδέσμευση και μετά σοσιαλισμός, κτλ;
Κουβέντες που θυμίζουν τις διαμάχες για το φύλο των αγγέλων, όταν δυστυχώς δεν υπάρχει ένα πραγματικά μαζικό, ισχυρό εργατικό κίνημα, όλες οι θεωρητικές ενατενίσεις (είτε σωστές, είτε λανθασμένες)είναι εξ΄ορισμού χρεοκοπημένες στο βαθμό που βρίσκονται στη σφαίρα της θεωρίας. Έτσι, και εγώ μπορώ άνετα πω τηυ δική μου.
Στη Βρετανία όντως υπάρχει συγκροτημένη μερίδα του κεφαλαίου που θέλει και μπορεί να επιβάλει το brexitκαθώς πρόκειται για μια ισχυρή ιμπεριαλιστική χώρα, οπότε το αίτημα της ρήξης με την Εε από μόνο του δεν λειτουργεί υπέρ της ανάπτυξης του προλεταριακού κινήματος στη Γηραιά Αλβιόνα. Σε χώρες όμως σαν την Ελλάδα με την υποδεέστερη και εξαρτημένη θέση του ελληνικού καπιταλισμού στο ιμπεριαλιστικό σύστημα δεν υπάρχει κάποια συγκροτημένη μερίδα του ελληνικού κεφαλαίου που να επιδιώκει ρήξη με την Εε ή πολύ περισσότερο που να μπορεί να επιβάλει σε όλο τον κρατικό μηχανισμό μια τέτοια πολιτική στρατηγική, οπότε εδώ αναγκαστικά το αίτημα της αποδέσμευσης από την εε συνδέεται αναπόσπαστα με τη δυναμική της σοσιαλιστικής επανάστασης και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί στοίχιση κάτω από αστική παράταξη, κάτι που το ζούμε καθημερινά στο πως δρούν και κινούνται τα ελληνικά αστικά κόμματα και τα καπιτιλιστικά επιχειρηματικά λόμπι.
Τώρα, ποια πρέπει να είναι η στάση των Βρετανών συντρόφων ; Εγώ δεν μπορώ να πως κάτι επ΄αυτού καθώς πραγματικά αγνοώ την κατάσταση του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος εκεί, αν και η αίσθηση μου είναι ότι μάλλον ασκούν αμελητέα επίδραση. Ίσως μια στήριξη της εξόδου από την ΕΕ με ζύμωση και της ανάγκης για ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και για προλεταριακή επανάσταση (ποπό ανάλυση..)να είναι μια ορθή τακτική στο βαθμό που μια βρετανική αποχώρηση από την Εε αν και δεν συνεπάγεται ανατροπή του βρετανικού καπιταλισμού, βαθαίνει τις τάσεις αποσταθεροποίησης συνολικά της Εε, κάτι που μπορεί να διευκολύνει την ανάπτυξη του κινήματος σε άλλες χώρες της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας (να κάνουν το διεθνιστικό καθήκον τους οι Βρετανοί σύντροφοι ρε παιδιά!). Ίσως να πέφτω και έξω...
Κνιτάκος 1998

LeftG700 είπε...

Φίλε Κνιτάκο,


Α, εκτός από τον Παπουτσωμένο Γάτο, κι εσύ συμφωνείς μαζί μου, βλέπω! Κακομοίρη μου, μαύρο φίδι που σ' έφαγε! Αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι διαφωνείς με τον Γ.Γ.! Θα έχεις πιάσει τα 50 και θα σε έχουν ακόμα στάσιμο στην ΚΝΕ (και μάλιστα μόνο για να κολλάς αφίσες!). ;-) :-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

ρε συ κιντάκο αφου την έγραψες και εσύ την αποψάρα σου οπως και εγώ , μπορεις να μου απαντήσεις στο απλο: γιατι η αποσταθεροποίηση ...οπως την αποκαλεις της ΕΕ, θα ωφελήσει το προλεταριάτο και δεν θα ωφελήσει τους ιμπεριαλιστες, καπιταλιστες που συμμετέχουν στην αποσταθεροποιητική σύγκρουση; Βρετανους και προπάντων Αμερικανούς, χοχο.


Για να στο θέσω αλλιως οταν η κυβέρνηση Κούνο το 1921 στη Γερμανία κήρυξε στάση πληρωμών στη Γαλλία , οφελήθηκε το προλεταριάτο της Γερμανίας; Ξέρεις πόσο εφτασε ο πληθωρισμος; Ο εργατόκοσμος δεν ειχε να φαει ψωμι. Οταν οι γάλλοι κατέλαβαν στο καπάκι τη Ρηνανια και επίταξαν τις γερμανικές επιχειρήσεις αναγκάζοντας τους εργάτες γερμανους να δουλεύουν σαν σκλάβοι, ωελήφθηκε το γερμανικο προλεταριάτο; Ωφελήθηκε μήπως το γαλλικο προλεταριάτο;

Μαλλον εχεις μπερδευτει. οταν οι μαρξιστες λεμε να οξυνουμε την καπιταλιστική κριση, δεν εννόουμε να συνταχθούμε πίσω απο τον έναν ή τον άλλο ιμπεριαλιστή αλλα να οξύνουμε τη ταξική σύγκρουση με προοπτική να πάρουμε την εξουσια.

ΡΩΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΣΟΥΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΤΗΛΑΝΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ιλεφτ700)

ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΟΞΥΝΕΤΑΙ Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ, Η ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣη, αντε ρε και η αντι-ιμπεριαλιστική πάλη ΑΝ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΕ:

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

el quinto

Ανώνυμος είπε...

με τα της Ισπανιας ξέχασα τα της Γερμανιας...
1922-23 εγιναν τα γεγονοτα που σου περιγραφω.
Wilhelm Cuno, ψαξτο...

el quinto

zoot horn rollo είπε...

Οπως εγραψα πριν, κουτοπονηρος και υπουλος, αυθεντικος γλιτσας συριζαιος αλλιως.

zoot horn rollo είπε...

Μη σου πω θα τον εκτελεσουν πισωπλατα οταν θα κολλαει αφισες..

Κατα τ'αλλα, αφου δε σας χαλαει η ΕΕ, ή μηπως "ξαφνικα" σας χαλαει;

LeftG700 είπε...

Φίλε Κινιτάκο,


Μη μασάς, ρε συ, από τον El quinto! Μπούρδες λέει, και μάλιστα αντεπαναστατικές στο βάθος! Μην κοιτάς που το παίζει μαρξιστής-λενινιστής (και τα 'χει παίξει ο Πρόεδρος Μάο στον τάφο του). Θες να του πάρεις τα σώβρακα και να γυρνάει σπίτι του με την Προλεταριακή Σημαία αντί για φύλλο συκής; Άκου:

Πες του το εξής: Ρε μπάρμπα, άμα είναι έτσι, ο Λένιν έπρεπε να στηθεί στον τοίχο που έταξε στην αγροτιά ειρήνη και τους έβαλε να πολεμάνε μέχρι σχεδόν το 1922 στον ρωσικό εμφύλιο, ενώ, αν είχαν κάτσει στα αυγά τους, θα είχαν πάει στο σπιτάκι τους και στις γυναικούλες τους και τα παιδάκια τους από τον Νοέμβριο του ...1918!

Αυτό να του πεις κι άστον μετά να βράζει στο ζουμί του! ;-) :-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

ακου λιγο ρε συ καντηλαναυτη της πρώτης φοράς ψευτοαριστερας (ΠΦΨ) και οχι ΠΦΑ που γράφετε εδώ μεσα. Η πρώτη φορά αριστερα στην Ελλαδα ειναι η ΕΑΜΟΚΡΑΤΙΑ. Οταν τους χαρίζουμε λέξεις, βγάζουμε τα ματάκια μας.

οταν εγω ασχολούμουν με το κιντάκο για το 1922 στην ΕΣΣΔ εσυ πλακωνόσουν (λέμε τώρα μαλλον κουτσομπολευες) για το αν η ΑΡΑΣ ψήφισε τον πρύτανη του ΕΜΠ με ανταλλάγματα, ή ολα αυτα ειναι κουτσομπολια των ναριτών.

Στη πορεια ανακάλυψες κι άλλες διάσημες φίρμες του μικροαστικου ακαδημαϊκού στερεώματος πάντα βέβαια σε επίπεδο τσιτατολογίας, για να παριστάνεις τον μορφωμένο βλέπε Μπαντιού, Αλτουσαίρ, και βεβαιως το γνωστο και μη εξαιρετέο αγαπημένο των ναριτών Μπετελέμ (το πρήξιμο των μεταβατικων κοινωνιών και οι γνωστές τροτσκιστικες θεωριούλες σερβιρισμένες χωρις τον τροτκσι).

Το Γκράσμσι δε στο χαρίζω, αυτος ήταν κομμουνιστής και οχι συριζαίος οπορτουνιστής. Και αμα θες πάμε μια κοντρίτσα να γελοιοποιηθεις.

Κατα τα άλλα στο εχω ξαναγράψει και το εχουν καταλάβει κι αλλοι. Εδω μέσα θες πελατεια για το τσαρδι σου γιατι το τελευταιο εχει κατακλυστει απο συριζαιους με στολη, αφου με αυτους έκανες παρέα χρονια τώρα. Τώρα ομως που υποστηρίζεις Λαφαζάνη, ή τελοσπάντων ακομη και Ζωζώκα πρέπει να βρεις νεο αιμα. Με αυτα που γράφεις δεν πειθεις κανέναν. Γιατι δεν διαβάζεις. Εχεις μάθει 5 πραγματάκια και τα αραδιάζεις απο δω και απο εκει. Δεν σ' αρέσει το ρημάδι το διάβασμα, φαίνεται αυτο ξεκάθαρα. Δεν εχεις αναλυτική-συνθετική σκέψη. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΕΑΙ ΡΕ. Ακομη και ο ζοοτ η μασκοτ αυτου του μπλογκ που σκοπιμα εξαντλει τη κάθε σκέψη του εδω μέσα σε 2 αξονες Α) ο βασικος εθχρος των αστών ειναι ο Περισσος, Β) ο βασικος εχθρος των εν γενει αριστερών ειναι ο Περισσος μπορει να πετάξει κανα χαριτωμενο, αν δεν βαριέται.

ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ. ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΣΠΟΙΗΤΟΣ, ΦΤΙΑΧΤΟΣ...δεν εχεις φαντασία, αυθεντικότητα,η θεατρικοτητά σου δεν αξιζει δεκάρα τσακιστή. Δεν προσφέρεις ρε ουτε για θέαμα. Νουλα, ναδα που λέει και ο φιλος ευριγενιος.

βρε ακομη και μια πιτσιρικα να πάλευες να σαγηνεύσεις , αυτη θα σου έβγαζε επιδεικττικά τη γλώσσα. Φιλαράκι εχεις προβλημα. Εγω λοιπόν επειδή ειμαι καλος ανθρωπος σου συνιστω:

Αρχισε λοιπόν με νουαρ. Δεν σ' αρέσει η Νουβελ Βαγκ, ξεκίνα με στρατευμενα Γκονταρ Tout Va bien, κατι θα καταλάβεις. Ετσι μπορεις να ασχοληθεις με κατι αλλο, πέραν της άμεσης πολιτικής. Εκει χαλιέσει.
Δεν σ' αρεσει ουτε ο Γκονταρ; Δες λίγο Ιωάννου
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82_%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%BF%CF%85_(%CE%B6%CF%89%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%82)
πρωτοπορια τώρα, έφερε την ποπ-αρτ στην Ελλάδα. ηταν μέλος του ΕΛΑΣ. Κάποτε είχα την τιμή να το γνωρίσω απο κοντά.

el quinto

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζω με την αποψάρα μου ...
Μάλλον εσύ Κουιντε δεν με πολυκατάλαβες.
Σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι η αποδέσμευση μιας χώρας σαν τη Βρετανία που είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει πολιτική και διπολωματική όξυνση των ενδοιμπεριαλιστικων αντιθέσεων από μόνη της και χωρίς παρέμβαση του εργατικού κινήματος, θα οδηγήσει σε λύσεις υπέρ της εργατικής τάξης. Γι΄αυτό υπέθεσα ότι οι Βρετανοί σύντροφοι πρέπει εκτός από το να υποστηρίζουν την αποχώρηση της χώρας τους από την εε, να δούνεπως πρακτικά μπορούν να ισχυροποιήσουν το δικό τους προλεταριακό κίνημα σε πεαναστατική κατευθυνση. Αυτό ισχύει και για τα καθήκοντα μας εν Ελλάδι, όμως επιμένω ότι υπάρχει μια βασική διαφορά από τη Βρετανία : εκεί υπάρχουν καπιταλιστικά μονοπώλια που θέλουν μια αυτόνομη πορεία εκτός Εε, εδώ οι καπιταλιστές μας ούτε θέλουν ούτε μπορούν να λειτουργήσουν εκτός της ΕΕ, όπως είναι διαμορφωμένα μέχρι σήμερα τα δεδομένα.
Αποσταθεροποίηση της Εε δημιουργεί πιθανές ευκαιρίες για ισχυροποίηση του προλεταριακού-κομμουνιστικού κινήματος ειδικά σε χώρες που ειναι οι αδύναμοι κρίκοι του ιμπεριαλιστικού συστήματος (τέτοιον θεωρώ την Ελλάδα και όχι τη Βρετανία),αλλά μιλάω για πιθανότητα. Και ένα συγκεκριμένο πράμα αφού ρωτάς: μέχρι τώρα η ευρωπαική πορεία φάνταζε μονόδρομος και μάλιστα ωφέλιμος σε πολλούς , λαϊκούς ανθρώπους και μικραστούς. Τώρα , με την κρίση αυτο κλονίζεται και στο βαθμό που η Εε θα βαράει διάλυση μπορεί να ενισχυθεί στη συνείδηση αυτού του κόσμου μια άλλη πολιτική α ντίληψη συνδεόμενη με την σοσιαλιστική κοινωνική και πολιτική οργάνωση. Δε θα διαφωνήσω με πολλούς ότι όλα αυτά απαιτούν και άλλα πράγματα για την ταξική οργάνωση των μαζών κτλ. ¨οσο γι ατη στάση πληρωμών, αυτή φίλε μπορεί να συμβεί και σε ενα βαθμό γίνεται και με την Ελλάδα εντός της Εε, όπως και μια επίσημη χρεοκοπία.Μη συγχέεις την αποδέσμευση με την Εε με την ε΄ξοδο από το ευρώ, όπως κάνουν πολλοί οπορτουνιστές το τελευταίο διάστημα.(Επηρεάζεσαι θαρρώ από παρέες των φοιτητικών χρόνων και από την εικονική πραγματικότητα των μπλογκ!)-χιουμαράκι προς αποφυγή παρεξηγήσεων-
υγ. Κύριε left, πολλά θα μπορούσα να πω αλλά θα περιοριστώ στα εξής: σε καμία περίπτωση δεν θα συμφωνούσα με κάποιον που θεωρεί ότι κάποιος υιοθετεί μια θέση μόνο και μόνο επειδή δεν παίρνει στελεχικές θέσεις σε ένα πολιτικό κόμμα. Εγώ πάντα υποστηρίζω το ΚΚΕ και τις θέσεις του, ούτε με ένοιξε ποτέ όταν ήμουν στην ΚΝΕ να γίνω στέλεχος (άσε που δεν θεωρώ και ικανό τον εαυτό μου για τέτοια) και τέλος, χρειάζονται ξέρεις στα κομμουνιστικά κόμματα, στα συνδικά τα και γενικά στο μαζικό κίνημα και οι άνθρωποι που κάνουν τη δουλειά του αφισοκολλητή και όλα τα παρεμφερή, εκτός και αν ποτέ σου δε είχες ενταχθεί σε κάποια οργάνωση, οπότε είναι κατανοητό ότι αγνοείς και υποτιμάς κάποια πράγματα
Κνιτάκος 1998

LeftG700 είπε...

Φίλε μου Κνιτάκο,


Για την ώρα, να σου πω ότι μάλλον δεν εκτίμησες ότι αυτά που σου είπα τα πασπάλισα και με κάποιο χιούμορ. Κράτα λοιπόν τη σοβαρή βάση τών όσων σου έγραψα και ξέχνα το χιουμοριστικό "εποικοδόμημα", αφού δεν είναι του γούστου σου. Ουδέν πρόβλημα. (Μείνε συντονισμένος. Θα επανέλθω.)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

ποιο ήταν το χιομοριστικο κομμάτι ακριβώς; ότι σκόπιμα παρουσιάζεις ΑΝΤΙΦΑΣΗ στη θέση του Λένιν το 18 με αυτή το 22;

ελα τώρα ατιμούτσικο, επειδή δε σε κοπάνησα και σε άφησα; Eλα να φας καλά τώρα.
Ακου εδω μεγάλε να μαθαινεις, ο Λένιν έγραφε ορθότατα πριν το Μπρεστ ότι η μεγάλη γαλλική επανάσταση έδωσε πρώτα στο λαό ελευθεριες, γη και ψωμί και μετά ο λαός πολέμησε, αναμετρήθηκε με τους εισβολεις και τους νίκησε. Ετσι θα κάνουμε και εμεις.

Και έτσι το 18 οι επιτροπές φτωχολογιάς τσάκισαν την αντίσταση των κουλάκων και των εκπροσώπων τους εσέρων που ήταν ενάντια στο κρατικο μονοπώλιο των σιτηρών προκειμένου να κερδοσκοπούν οι φιλοι τους κουλάκοι, ενισχύοντας τους φτωχούς αγρότες και το 22 οι αγρότες τάχθηκαν στη πλειοψηφία τους με τους μπολσεβίκους και βέβαια έγιναν φαντάροι στο κοκκινο στρατό πολεμώντας, αποκρούοντας ολους τους εισβολεις.

Μάθε πρώτα μπαλίτσα, μάθε δηλαδή να σκέφτεσαι μαρξιστικά και έλα ξανα να μας την πεις.

____________

ρε Κνιτάκο μερικές φορές σε χάνω. Δες ξανα το παράδειγμα του Κούνο, και σκέψου ακομη και αυτα που ειπες για την ελλάδα.


el quinto

Ανώνυμος είπε...

Επειδή δεν παρακολουθώ συστηματικά τα ιντερνετικά κτλ. left
Είσαι τώρα με τη Λαε ή με το Συριζα ; Γιατί και στη μια και στην άλλη περίπτωση τσάμπα θα χάσεις το χρόνο σου για να αναπτύξεις τους συλλογισμούς σου για τη σχέση της αντικαπιταλιστικής προοπτικής με την έξοδο από την ΕΕ, ή για τη δήθεν αναθεώρηση της πάγιας θέσης του ΚΚΕ για την ΕΕ, εφόσον ο μεν σύριζα υποστηρίζει καθημερινά και από κυβερνητική θέση τα συμφέροντα των καπιταλιστών μέσα στην Εε (στο παρελθόν το έκανε ιδεολογικά μόνο), η δε λαε αφού έβαλε πλάτη να διευκολυνθούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί του τελευταίου διαστήματος (θυμάσαι τα γεγονότα από το Γενάρη μέχρι και το κάλπικο δημοψήφισμα του Τσίπρα ; ), ούτε ρήξη με τη ΕΕ θέλει και ούτε πολύ περισσότερο νοιάζεται για την ανατροπή του καπιταλισμού στη χώρα μας. Οπότε τί σε νοιάζει για το πως οι κομμουνιστές διαμορφώνουν τη στρατηγική και την τακτική σου ; Εκτός και αν σε νοιάζει σε άλλο επίπεδο βεβαίως...
Κνιτάκος 1998

Ανώνυμος είπε...

Κουίντε το ίδιο ισχύει και για σένα. Δεν έχω δει αυτά που σημειώνεις για τον Κούνο, οπότε επιφυλάσσομαι να επανέλθω σε ό,τι έγραψα για την Ελλάδα και το θέμα της αποχώρησης από την ΕΕ , ή και να αναγνωρίσω ότι γράφω μαλακίες. Αλλά για να καταλάβω, εσείς στην Κόντρα έχετε την εκτίμηση ότι στην Ελλάδα σήμερα υπάρχει τμήμα του ντόπιου κεφαλαίου που να φλερτάρει πολιτικά με την αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ ; Και αν ναι, ποιό είναι αυτό το τμήμα, πως εκφράζεται πολιτικά και με ποια ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα εκτός ΕΕ έχει αναπτύξει οικονομικούς και πολιτικοστρατιωτικούς δεσμους ;
Πάντως, όπως βλέπω και σε αναλύσεις του ΚΚΕ, ο εγχώριος "ευρωσκεπτικισμός" και ανίσχυρος είναι και μικρή υποστήριξη έχει από τα εγχώρια μονοπώλια και μόνο σε θέμα τα αμφισβήτησης του ευρώ περιορίζεται χωρίς να θέτει ζήτημα συνολικής ρήξης με την ΕΕ.
Αυτά με διάθεση καλοπροαίρετης επιθυμίας να μάθουμε και κάτι παραπάνω...
Κνιτάκος 1998

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΕ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΑΛΗ;

ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΛΕΗΤΗΣ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΑΛΟΣΗΜΟ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

LeftG700 είπε...

Φίλε μου Κνιτάκο,


Κατ’ αρχήν, κάποιες απαντήσεις που σου οφείλω σε όσα με ρώτησες σε αυτό το σχόλιό σου.

Εγώ γράφω σε ένα ιστολόγιο για πάρτη μου και προσπαθώντας να μεταφέρω τις σκέψεις μίας παρέα (όχι οργάνωσης, πολιτικής κίνησης, γκρουπούσκουλου· απλώς μίας παρέας). Το ιστολόγιο αυτό λοιπόν μέχρι τον Ιούνιο του 2012 δεν υποστήριζε κανένα αριστερό κόμμα (αυτό μπορείς να το πεις και ανάποδα: τα υποστήριζε όλα). Στις εκλογές τού Ιουνίου είπε «ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ». Ό,τι έκαναν δηλαδή 47 στους 100 που είχαν ψηφίσει ΚΚΕ στις εκλογές τού Μαΐου. Αυτό είναι όλο. Σε όλες τις εκλογές που έγιναν από εκεί και ύστερα δεν πήραμε καμία θέση, διευκρινίζοντας πως το μονοκούκι ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε για την παρέα, άρα δεν έχουμε καμία ‘‘γραμμή’’ να δώσουμε κι ο καθένας ας κάνει ό,τι νομίζει. Από το περσινό καλοκαίρι, και μετά την ιστορία τού δημοψηφίσματος, τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ., το ιστολόγιο τάχθηκε με τη ΛΑΕ, ‘‘διαγράφοντας’’ τον ΣΥΡΙΖΑ εφ’ όρου ζωής του και το ΚΚΕ εφ’ όρου τής τωρινής γραμμής και ηγεσίας του. Ελπίζοντας να σε κατατόπισα και να κάλυψα τις ερωτήσεις σου, προχωρώ παρακάτω.

Κοίτα, δεν θέλω να σου αναπτύξω κανέναν από τους συλλογισμούς μου «για τη σχέση της αντικαπιταλιστικής προοπτικής με την έξοδο από την ΕΕ, ή για τη δήθεν αναθεώρηση της πάγιας θέσης του ΚΚΕ για την ΕΕ». Τι ανάγκη έχω να κάνω κάτι τέτοιο από τη στιγμή που εσύ ήδη κάνεις τους ίδιους συλλογισμούς; Διότι, βέβαια, από τη στιγμή που είσαι αντικαπιταλιστής και ταυτόχρονα τάσσεσαι υπέρ του Μπρέξιτ, αυτομάτως αναγνωρίζεις αυτή τη σχέση. Αυτό όμως σε βάζει μπροστά σε άλλα καθήκοντα, ζόρικα.

Αφού πιστεύεις ότι το σωστό είναι να τασσόμαστε υπέρ του Μπρέξιτ η υποχρέωσή σου ως κομμουνιστή είναι να προσπαθήσεις να συμβάλεις στο να αλλάξει η γραμμή τού ΚΚΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα («Ούτε Μπρέξιτ-Ούτε παραμονή») που κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που θεωρείς εσύ σωστή. Και γιατί είναι ζόρικο αυτό;

Είναι γιατί στο ΚΚΕ, ενώ σύμφωνα και με τη λενινιστική κληρονομιά θα έπρεπε να ενθαρρύνεται ο διάλογος, οι αντιρρήσεις και οι διαφορετικές προτάσεις, ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Και μόνο το γεγονός ότι ο Μπογιόπουλος, μετά την έκφραση των διαφωνιών του σε όλα τα βασικά ζητήματα στρατηγικής και τακτικής τού κόμματος, δεν εκλέχτηκε ούτε καν σύνεδρος(!!!) για το 19ο Συνέδριο, τα λέει όλα (να γιατί σε πείραζα και σου έλεγα θα σε αφήσουν στάσιμο και μόνο για να κολλάς αφίσες... ;-) :-) ).

Άρα, έχεις να ανέβεις ανηφόρα. Οι κομμουνιστές όμως δεν πρέπει να κωλώνουν στις ανηφόρες, έτσι δεν είναι; Εγώ, πάντως, είμαι μαζί σου. Και, αντίθετα από αυτό που πιστεύουν πολλοί εδώ μέσα, όχι μόνο δεν πάω να σου πουλήσω κουπόνια τής ΛΑΕ, όχι μόνο δεν σε ενθαρρύνω να εγκαταλείψεις το ΚΚΕ, αλλά, αντίθετα, σου λέω:

Μείνε στο ΚΚΕ και προσπάθησε να αλλάξεις αυτά που εσύ θεωρείς στραβά! Αυτό είναι το καθήκον σου και η υποχρέωσή σου, σύμφωνα με όλες τις παρακαταθήκες που μας άφησαν με τα λόγια τους και τις πράξεις του οι ιστορικοί ηγέτες τού εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος. Και όσο πιο πολύ πιστέψεις στον εαυτό σου και πάψεις να τον υποτιμάς επειδή τάχα δεν είσαι ικανός για στέλεχος, τόσο καλύτερα θα εκπληρώσεις αυτό το καθήκον!

Εντάξει; :-)


Τα λέμε

zoot horn rollo είπε...

Κνιτάκο στο 7:46 ν'αγιάσει το στόμα σου, αλλά δεν ιδρώνει τ'αυτί του.
Πλαγιοκόπηση μετά γλυψίματος. Άλλωστε και η Ίσκρα στο τέλος του '12 κάτι παρόμοιο επιχείρησε. Δεν είναι καινούριο αυτό που κάνει εδώ ο λαεσυριζαίος.
Γνήσιος σε όλα του.