Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

This is a pipe

Μια νύχτα μαγική, με ελληνική τιβί (όχι σαν την Αργεντινή, με το ελικόπτερο) να δω ποια κλισεδιά, θα πρωτοφορεθεί.

Ή αλλιώς... this is a pipe. Που και να μην ανέφερε την Ελληνοφρένεια σε αυτό το σημείο ο γγ, που είναι ακροατής της, όπως φαίνεται κι αυτό μετράει (λες να διαβάζει και Σφυροδρέπανο;), αυτή θα το έπαιρνε ούτως ή άλλως να το αξιοποιήσει.


Έχουμε ακούσει πολλές πίπες, που λέει και μια διαφήμιση (μία όμως εμπιστευόμαστε). Άντε όμως να διαλέξεις την καλύτερη από το χτεσινό φεστιβάλ (γελοιότητας) που ήταν νομίζω μακράν η καλύτερη τηλεοπτική εμφάνιση του Κουτσούμπα, αλλά και αυτή που πρόσφερε το περισσότερο γέλιο, εξαιτίας των καίριων παρεμβάσεων-ερωτήσεων κοινού και δημοσιογράφων.

Ξεκινήσαμε με χαλαρά, αναγνωριστικά χτυπήματα, πχ για το αν έχουν χημεία με τον Τσίπρα! Ντάξει μωρέ, στο κοκό τα βρίσκουμε, έχουμε βέβαια κάτι πολιτικές διαφωνίες, αλλά αυτά είναι που βάζουν το αλατοπίπερο και νοστιμίζουν μια σχέση.
Ε μα τι να του πεις; Θα μπορούσε βέβαια να πει αυτό που (μου) έλεγε παλιά μια σφισσα/συναγωνίστρια: εγώ έχω χημεία, εσύ δεν έχεις...

Το κλίμα άρχισε να ζεσταίνεται στις επόμενες ερωτήσεις, όταν τα παπαγαλάκια στο πάνελ του Χατζηνίκου (που είχαν έρθει από αδιάφορα ως αδιάβαστα, λες κι έκαναν αγγαρεία), ανακάλυπταν με φρίκη κι αποτροπιασμό το πρόγραμμα του ΚΚΕ.
Μου το 'χες πει πολλές φορές πως δε θα κυβερνούσες
Συγνώμη δεν κατάλαβα ότι το εννοούσες...

Όχι, δηλ το ήξερες εσύ σφε αναγνώστη πως στο σοσιαλισμό οι εργάτες θα ψηφίζουν εργάτες για αντιπροσώπους τους κι όχι αστούς βουλευτές, όπως σήμερα; Τι φρίκη! Ή το άλλο, ότι δε θα υπάρχει ΝΔ (ούτε στάδιο νέας δημοκρατίας που βάζαμε στο 9ο συνέδριο); Και τότε ποιος δε θα διοργανώνει τα αυθόρμητα κι ακομμάτιστα #παραιτηθείτε, για να γελάμε; Αλλά θα μου πεις τότε θα έχουν πέραση οι (αριστερές) Κρονστάνδες μάλλον.

Ήξερες πως θέλουν να καταργήσουν τους ευεργέτες μας, την αστική τάξη; Ίου! Μον-ντιέ! Κι ότι δεν τους νοιάζει αν η χώρα βουλιάξει στην ακυβερνησία; Ε όχι! Έτσι μου έρχεται να το βγάλουμε και σε σύνθημα, για όποιον δεν το κατάλαβε.
Α-κυ-βερνησία, λαϊκή κυριαρχία, α-κυ-βερνησία, λαϊκή οικονομία!

Να βλέπεις φλογερούς υπέρμαχους της (αστικής) δημοκρατίας να τάσσονται υπέρ της ανάδειξης ΠτΔ από το λαό (που δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, αφού έτσι κι αλλιώς είναι θεσμικά υποχρεωμένος να υπογράφει αντιλαϊκούς νόμους και διατάγματα) αλλά να παθαίνουν αναφυλαξία με την πρόταση για απλή (και άδολη) αναλογική. Μεγαλοδημοσιογράφους-μιντιάρχες με κοινωνικές ευαισθησίες για τα δικαιώματα και τα προβλήματα των εργαζομένων, που έχουν στη δούλεψή τους πολλά νέα παιδιά ανασφάλιστα, ή με μπλοκάκια, μισό ένσημο, κτλ.

Να βλέπεις επίσης το απόλυτο κενό στο βλέμμα του Δελατόλλα, όταν μιλούσε για το συνδικαλιστικό νόμο και του εξηγούσε ο γγ ότι το περιβόητο 50% +1 αναφέρεται στους παρόντες. Κι ο Δελατόλλας, εκεί, απτόητος, να ρωτάει το ίδιο από την αρχή, καταφέρνοντας να εξαντλήσει ακόμα και αυτήν την υπομονή του Κουτσούμπα: δεν πειράζει, το κατάλαβαν οι τηλεθεατές μας...
Ο ίδιος που λίγο πιο πριν πέταξε την ατάκα "έχω και φίλους κουκουέδες", θυμίζοντας το γνωστό σχήμα: δεν έχω πρόβλημα με το ΚΚΕ, έχω και φίλους ΚΚΕδες, αρκεί να μην προκαλούν.

Όλα αυτά εν μέσω βροχής αφόρητων κλισέ (Δευτέρα Παρουσία, συνεργασία με το Σύριζα, κοκ) και της γνωστής μασημένης κασέτας του βαθέως τουίτερ, που έχει τα τιτιβίσματα έτοιμα από πριν, χωρίς να περιμένει να ακούσει τι θα ειπωθεί.

Κι ύστερα ήρθε η ώρα του κοινού, που είχε μια γλύκα τόση,
που θα ήθελα να κράταγε, μέχρι να ξημερώσει, και να μην τελείωνε ποτέ.
Γκολ από τα αποδυτήρια με τρεις πανομοιότυπες ερωτήσεις: καλά τα λέτε, αλλά γιατί δεν τα λέτε πιο καλά να πείσετε τον κόσμο; Ρωτούσαν δηλ (το γγ κι όχι τον εαυτό τους) κάποιοι που συμφωνούν (;), αλλά δεν έχουν πειστεί, γιατί δεν πείθονται και δεν πείθει το ΚΚΕ!
Κι εκεί έμπαινε η γνωστή καραμέλα του ξύλινου λόγου, στην οποία αντέδρασε ο Κουτσούμπας: Σας φάνηκαν ξύλινα όσα λέμε εδώ τόσες ώρες; (Δε σου τα λέω καλά; Δε στα εξηγώ ωραία;)
-Όχι δεν εννοώ εσείς, γενικά...
Εγώ ξανά στο έξι παρά, στο γενικά εσύ, στο γενικά-ααααα

Στη συνέχεια ένας Μακ Πάπας στιλ, ελληνοαμερικάνος καθηγητής Πανεπιστημίου, που μπορεί να ψηφίζει και τΤραμπ-α, ρωτούσε γιατί δε φτιάχνει το ΚΚΕ ένα υπουργείο συμφιλίωσης! Τιρινίνι...

Κι ύστερα ανέλαβε το βαρύ πυροβολικό. Πχ ένας που έλεγε ότι το ΠΑΜΕ κατεβαίνει στο δρόμο και κάνει απεργίες μια-δυο μέρες το πολύ κι όχι ένα μήνα σερί, για να πειστεί κι αυτός να κατέβει. Κι ότι το ΚΚΕ θα έπρεπε να έχει κοντά στο 70% με αυτήν την κατάσταση και τότε θα το στήριζε και αυτός.
Κάντε εσείς κάνα μήνα απεργία, εγώ έχω κάτι δουλειές κι έρχομαι.
Κι όταν πάρετε 70% και γκρεμίστε το καθεστώς κι εγώ μαζί σας θα 'μαι, δεν είμαι κάνας χαζός, να μην πάω με τους νικητές.

Μικρός θεούλης για viral... Μου θύμισε πολύ μια γελοιογραφία-μοντάζ με λεζάντες, που κυκλοφορεί στο δίκτυο (αλλά δεν ξέρω ποιος την έφτιαξε, για να του αποδώσω τα εύσημα -γιατί για ένσημα, λίγο χλομούς μας κόβω...)


Πριν από αυτόν είχε χτυπήσει ο Νικηταράς (!) σκέτο, (ο αριστεροδεξιοφάγος), που η οικογένειά του έχει δεινοπαθήσει από αριστερούς (αντάρτες) και δεξιούς, και αυτός ρωτούσε γιατί δε στηρίζει το ΚΚΕ τα παιδιά που κάνουν καταλήψεις (και δε θυμάμαι τι άλλο). Τα πάντα όλα...
Κι ύστερα εγώ τα βάζω με το Λ. Στρώμα που κάνει αβανταδόρικες ερωτήσεις: Ορισμένες δυνάμεις λένε (...) κι αλείφουν βούτυρο στο ψωμί του συστήματος. Τι απαντάμε σε αυτό;

Αλλά η βραδιά δεν είχε τελειώσει εκεί. Μετά τον Ενικό, στο Σταρ έπαιζε μια ρωσόφωνη Β-movie με κινούμενα σχέδια, έτσι για το τρολάρισμα και το συμβολισμό του πράγματος. Αλλά την ίδια στιγμή στο ΣΚΑΙ έδιναν (για πολλοστή φορά) τη μάχη της ελεύθερης ενημέρωσης και δημοσιογραφίας, με το Θωμαΐδη να κρύβεται από τον εισαγγελέα που είχε σπεύσει στα γραφεία του σταθμού, με αστυνομική συνοδεία, για να το συλλάβει. Εν τω μεταξύ ο όρος "εισαγγελική παραγγελία" έπαιρνε νέα διάσταση, με τα Παραπολιτικά του Μαρινάκη να ανεβάζουν στην ιστοσελίδα τους ειδήσεις που ουσιαστικά προανήγγειλαν τα γεγονότα (της σύλληψης και της εισαγγελικής παρέμβασης). Κάπως σαν το επεισόδιο με τους ομήρους στους "δυο ξένους", όπου έβλεπαν τι έλεγε η τηλεόραση για τους δήθεν τραυματίες, για να το αναπαραστήσουν με ακρίβεια...
Κι όσο για τους εχθρούς του Μεγάλου μπορούν να αρχίσουν να λένε:
-Μη, μη με σκοτώσεις, σε παρακαλώ.
Ή εναλλακτικά: Καλημέρα-ααααα



Σε άλλα τουιτερικά νέα, οι συντροφικοί λογαριασμοί έδωσαν ρέστα. Ακολουθεί ένα ενδεικτικό απάνθισμα

Ο Δελατόλας "έχω πολλούς φίλους που είναι ΚΚΕ" ακούστηκε σαν τους ομοφοβικούς που λένε "Έχω πολλούς φίλους που είναι gay"

Το ΚΚΕ δεν προσαρμόζει τον λόγο του στην πραγματικότητα, έρχεται όμως η πουτάνα η πραγματικότητα και προσαρμόζεται στον λόγο του ΚΚΕ.

Άραγε είναι εκτός πραγματικότητας ο Κουτσούμπας ή όσοι το 2016 μιλούν για μικρομεσαία επιχειρηματικότητα κι ανάδειξη των ατομικών ταλέντων;

να σας πω μια απτη προταση του ΚΚΕ; ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. ΠΑΛΕΨΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ

-Ψεύτες όλοι
-Και το ΚΚΕ?
-Οχι το ΚΚΕ αλλά λέει πράματα ανεφικτα
-Ανέφικτα σε σχέση με ποιά?
-Με αυτά που λένε οι άλλοι
-Ποιοι οι ψεύτες ?

Ξέρετε τι είναι πιο βαρετό από τις συνεντεύξεις του Κουτσούμπα; Εσείς που δεν ακούτε λέξη και μας πρήζετε με το πόσο βαρετός είναι.

Δευτέρα παρουσία Παιζόταν με απόδοση 1,05

Ο Κουτσούμπας θα μας πει γιατί η Δέσποινα Κουτσούμπα είναι σε άλλο κόμμα; Αν δεν μπορεί να πείσει ούτε τους δικούς του, που πάμε
Κι απάντηση από κάτω
μήπως να τον ρωτήσει και για τον σύζυγο της Δέσποινας που είναι σε τρίτο κόμμα;

Ο φόβος τους για το πως οι εργαζόμενοι θα εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους στο σοσιαλισμό, είναι τρέιλερ από τα όνειρά μας.

Μα δεν θα υπάρχει αστική τάξη στο σοσιαλισμό; Oh my god

Πόσο δίνει η αυτανάφλεξη του αυτοκινήτου του Θωμαΐδη;

Δεν τα βάζω με συνδέσμους, αλλά αν έχετε τουίτερ, μπορείτε (κι αξίζει) να ακολουθήσετε (μεταξύ άλλων, έτσι;):
Και το Redfly, που ξεδίνει εκεί τελευταία

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα το καταλάβαμε τι σημαίνει "δεν πείθει" το ΚΚΕ; χαμογελαστοί και μη;

Αποτέτοιος

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί η γελοογραφία με τον Κούτσι να την είχε βγάλει ο Τοτέμ. Δεν είμαι και βέβαιος αλλά εγώ από το δικό του account στο φμπ στην πρώτη συνέντευξη του ΓΓ στον Χατζηνίκο.

Αλέξανδρος.

Ανώνυμος είπε...

Κι εγω την ιδια εντυπωση με τον Αλεξανδρο εχω.

sniper

Ιστρολλικός είπε...

Πάντως, μιας και τελευταία γίνονται συζητήσεις περί του εποικοδομήματος στο σοσιαλισμό στο μπλογκ και για να ξανά ανοίξω μια συζήτηση που έχει γίνει εδώ πιο παλιά, επισημαίνω ότι στην ερώτηση του Χατζηνικολάου (;) αν θα υπάρχουν άλλα κόμματα στην Λαϊκή Εξουσία, ο Κουτσούμπας απάντησε ότι θα υπάρχουν κόμματα που θα υπερασπίζονται τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα. Θα είχε ενδιαφέρον η περαιτέρω ανάπτυξη αυτής της θέσης αν δεν είχε εκτραπεί η συζήτηση στο αν θα υπάρχει η ΝΔ.

Ανώνυμος είπε...

Σφυροδρέπανο δυστυχώς αυτές τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις συναντάς και στο λαό. Νομίζω ότι είναι αντιπροσωπευτικές του τι επικρατεί στη βάσή της ελληνικής κοινωνίας.
Χαμογελο

Ανώνυμος είπε...

Να προσθέσω επίσης ότι ναι μεν μου άρεσε η συνέντευξη του κουτσούμπα αλλά πιστεύω ότι πρέπει να δίνει πιο μικρές απαντήσεις. Ούτε κάνω πλάκα ούτε το λέω υποτιμητικά αλλά νομίζω ότι όταν το τραβάει ο κόσμος τουλάχιστον ο περισσότερος χάνεται
Χαμόγελο

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ιστρολλικέ, θα μπορούσες να είσαι στο κοινό του Ενικού και να το ρωτήσεις ;) (αν και πρέπει να είσαι στο εξωτερικό από όσο θυμάμαι).

Χαμόγελε, συμφωνώ, αλλά πέρα από την πλάκα, χτες μου φάνηκε σε αρκετά σημεία πιο συνοπτικός από ποτέ. Μέχρι και σιωπή στα όρια του "τρολαρίσματος" έκανε σε μια άσκοπη ερώτηση, ενώ άλλες φορές μπορεί να το έπιανε από το κύτταρο για να αναιρέσει την κάθε μουσμουλιά

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Του "Τοτεμ" ειναι το κολαζ με τον Κουτσουμπα οπως και μια αλλη με διαλογους απο το Game of throne το οποιο επισης ειναι βιραλ στο διαδυκτιο .Δυστυχως οι γνωσεις μου στα ηλεκτρονικα δεν μου επιτρεπουν να το βαλω εδω (δεν ξερω πως )
Οι δε ερωτησεις (οι περισσοτερες ) ειχαν μια ειδοποιο διαφορα απο τις παλιοτερες εκπομπες .Ξεκιναγαν απο τη διαπιστωση οτι "το ΚΚΕ πραγματι δικαιωθηκε σε οτι εχει πει " ....Και ιδιαιτερα απο τον νεοτερο κοσμο.Κατα τα αλλα το κολπο του Χατζηνικου να ντυσει τον ΠιΛαφ - Δελατολα και την Ζωη - Λορα Ιωαννου μαλλον απετυχε γιατι ο Κουτσι τους καταλαβε με τη μια !

Ανώνυμος είπε...

EINAI ENA ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ.

ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ; ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΑΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ. ΔΙΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΧΙ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Συνφωνο με το [χαμογελο 6¨55]οτι ορισμενες απαντησης πλατιαζαν. Επισης επρεπε να θαψει τον δελατολα στην ατακα οτι οι κομουνιστες δεν ειναι ρεαλιστες δεν εχουν ρεαλιστικο προγραμμα

ΑΓΡΟΤΗΣ

Antonxxx είπε...

Αγροτη συμφωνω.
Και τώρα μπορεί να γράψει κάποιος.

λαθραναγνώστης είπε...

Όλα τα λεφτά, το απελπισμένο βλέμμα της Ιωάννου.
Λες και έκανε λάθος στην αίθουσα κι από το σεμινάριο μαγειρικής, για το πως φτιάχνουμε αυγολέμονο χωρίς να "κόψει", βρέθηκε σε διάλεξη κβαντικής φυσικής!
Κι η τελευταία της/τους ατάκα: ΄"Καλά και θα στερήσετε από αυτά τα παιδιά (που βρίσκονταν στο ακροατήριο) την ευκαιρία να εξελιχθούν αξιοκρατικά?"
Ναι κυρία μου, όπως αξιοκρατικά εξελίχθηκε και εξελίσσεται, ο Λάτσης π.χ που, στα πλαίσια της "δίκαιης ανάπτυξης" της ΔΦΑ, αγόρασε το "Ελληνικό" με 92 ευρώ το τετραγωνικό, με την αξία του βεβαίως βεβαίως!

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Εβαλα και ξαναειδα πιο προσεκτικα την συνεντευξη
http://www.902.gr/eidisi/politiki/99998/i-synenteyxi-toy-dimitri-koytsoympa-ston-eniko-video

Σε καποιο σημειο λες και τους τσισμπησε μυιγα ,λες και παλευαν να μην ακουστει του την πεσαν ολοι μαζι εν χορω οι δημοσιογραφοι (μαζι και ο Χατζηνικος), σε βαθμο να χρειαζεται προσπαθεια για να ακουσεις τι λεει ο Κουτσουμπας, ο οποιος ομως συνεχιζε απτοητος :

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΑΝΕΛΥΕ (και αρκετα γλαφυρα μαλιστα ) ΤΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ !!

Καθολου τυχαιο τελικα απο τα "μαστορια" γιατι εκει αρχιζει και δουλευει η φαντασια του ακροατη

LeftG700 είπε...

Θα ήθελα ένα σχόλιο από κάποιον τής εδώ παρέας για την εξής φάση που έγινε στη συνέντευξη του Κουτσούμπα:

Στο πρώτο μέρος τής συνέντευξης, δηλαδή στην κουβέντα με τους δημοσιογράφους, είπε κάποια στιγμή ο Χατζηνικολάου (στο περίπου): «Γραμματέα, εκείνο που βλέπει κανείς είναι ότι παρά τις σωστές θέσεις τού ΚΚΕ, τα ποσοστά του παραμένουν στάσιμα». Ο Κουτσούμπας ξεκίνησε την απάντησή του λέγοντας «Κι εμάς μάς προβληματίζει (απασχολεί) αυτό». Cut.

Αργότερα, όταν ξεκίνησαν οι ερωτήσεις από τους θεατές στο στούντιο, κάποιος από αυτούς είπε, ως πρόλογο στην ερώτησή του:

«Είπατε πριν ότι σας προβληματίζει κι εσάς το γεγονός τής στασιμότητας του ΚΚΕ...». Για να τον κόψει ο Κουτσούμπας λέγοντας:

«Εδώ που τα λέμε, τους δημοσιογράφους προβληματίζει πιο πολύ αυτό».

Γι' αυτήν την απάντηση είναι που θα ήθελα κάποιο σχόλιο.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Ότι είσαι μαλάκας;;

Πως σου φάνηκε;;

Και μην το θεωρήσεις έλλειψη επιχειρημάτων... ή τραμπουκισμό.
Είναι απόσταγμα τόμου που θα μπορούσα να γράψω για σένα νυφίτσα...


ς.τ

Ανώνυμος είπε...

Πιο πετυχημένη απάντηση από αυτήν δεν μπορούσε να υπάρξει. Έπεσε τόσο αυθόρμητα το "Ότι είσαι μαλάκας;;" που μου έφτιαξε τη μέρα (το υπόλοιπο). Ευχαριστώ ς.τ όποιος κι αν είσαι (τί σημαίνει το ς.τ, με σίγμα τελικό στην αρχή;)

Ανίδεος

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχα ωραιος
Κ.Δ.

Poe είπε...

Κατα τη γνωμη μου ο κουτσ. επρεπε στην αρχη που επεφταν σαν τα κορακια να τον φανε
να πει στον χατζηνικολαου "κυριε χατζηνικολαου παρακαλω συντονιστε τη συζητηση σωστα" αυτο κυριως επειδη οταν επικρατει αυτο το χαος τα οσα απανταει ο Γ.Γ χανονται στο πληθος των τρολ

Poe είπε...

"
«Είπατε πριν ότι σας προβληματίζει κι εσάς το γεγονός τής στασιμότητας του ΚΚΕ...». Για να τον κόψει ο Κουτσούμπας λέγοντας:

«Εδώ που τα λέμε, τους δημοσιογράφους προβληματίζει πιο πολύ αυτό».

Γι' αυτήν την απάντηση είναι που θα ήθελα κάποιο σχόλιο."

Δεν καταλαβες η κανεις οτι δεν καταλαβες πως ο ΓΓ εκανε χιουμορ επειδη με αυτην την ερωτηση τον βομβαρδιζουν συνεχως οι δημοσιογραφοι ... και υπονοουμενο οτι δεν μπορει δα, τους αστους δημοσιογραφους να τους εχει παρει ο πονος για τα χαμηλα ποσοστα του κκε, και οτι μαλλον προβοκατορικα το θετουν το ερωτημα

ικανοποιηθεις;

Poe είπε...

"Κι η τελευταία της/τους ατάκα: ΄"Καλά και θα στερήσετε από αυτά τα παιδιά (που βρίσκονταν στο ακροατήριο) την ευκαιρία να εξελιχθούν αξιοκρατικά?" "

Εδω κατα τη γνωμη μου δεν απαντησε τελεια ο ΓΓ

θα επρεπε να τους πει
οτι αυτο που βλεπει στον καπιταλίσμο δεν ειναι επιτυχημενα παιδια επιστημονες πυο εχουν πλουτισει
αλλα ανεργους που για να βρουν δουλεια καταφευγουν στο εξωτερικο
αρα ποιες ευκαιριες προσφερει αυτο το συστημα;
σε αντιθεση με το σοσιαλιστικο
(που εκει τα ειπε)
και να εμμεινει για να διαλυσει τις όποιες αυταπατες των νεων επιστημονων που νομιζουν οτι θα πιασουν την καλη η οτι θα εχουν μια καλη ιδεα που θα την αξιοποιησουν για να πλουτισουν η να καταξιωθουν επαγγελματικα ... να εξηγησει οτι αυτα στον καπιταλισμο για τον πολυ κοσμο δεν γινονται, και οτι οι λιγοστες περιπτωσεις που εχουν γινει, υπαρχουν για να επιβεβαιωνουν τον κανονα. οτι δηλαδη ο κοπος σου στον καπιταλισμο, εξαργυρωνεται απο τον αφεντη και οχι απο εσενα

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΠΟΕ;

ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΕ ΠΟΕ ΑΜΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΑ ΓΑΜΑΤΗ ΙΔΕΑ, ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΘΑ ΤΟΥ ΣΤΕΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ BILL GATES Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ;

ΓΙΑΤΙ; ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΡΓΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΕΙΑ; ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ.

ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ;

ΡΕ ΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΡΕ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ. ΤΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΤΖΗΜΕΡΟΣ ΑΛΑΛ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΦΤΑΙΧΝΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΠΑΙΧΤΙΚΑ ΣΤΙΧΑΚΙΑ ΣΤΟ ΡΕΦΡΑΙΝ.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΠΟΕ. ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΓΙΑ ΔΙΑΔΟΣΗ ΨΕΥΔΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΘΑΝΕΙΡΟΥ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

LeftG700 είπε...

Όχι, φίλε μου Poe, δεν το είχα καταλάβει. Ίσως γιατί περισσότερο άκουγα και λιγότερο έβλεπα (ήμουν στον υπολογιστή). Το ξαναείδα στο βίντεο και είναι όπως τα λες. Συμφωνώ. (Ελπίζω αυτό να ικανοποιεί κι εσένα και να μείνουμε και οι δύο ευχαριστημένοι.)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι καλοί οι παραπάνω τουϊτερικοί λογριασμοί. Είναι όλοι τους υπερορθόδοξοι τονικλιφικοί θιασώτες του κομματικού πατριωτισμού που κάνουν κακό στο κόμμα με αυτά που γράφουν σαν τσουκαλάδες του μαρξισμού. Υπάρχουν άλλοι καλύτεροι. Αυτοί που υποστηρίζουν ότι η θέση του κκε για την Γαλλία είναι ότι θα ξεφουσκώσει, που ειρωνεύονται την "έμπρακτη αλληλεγγύη", κι όταν γίνονται ρόμπα για τις μαλακίες αυτές με συριζαίους να υπερθεματίζουν επικαλούνται τους συντρόφους τους από το παμε που είναι στην Γαλλία (τους ίδιους που έβριζαν πριν). Αυτοί που κράζουν το ΝΑΤΟ όταν λέει κάποια τυχαία παπαριά για την Ρωσία, αλλά ξινίζουν με τις αναλύσεις που αναδεικνύουν τις κινήσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, και κάνουν τουμπεκί όταν νατοϊκοί ναύτες δέρνουν απεργούς λιμενεργάτες. Αυτοί που ειρωνεύονταν το μάζεμα τροφίμων από σωματεία, αλλά την έλεγαν στο κκε για την δήλωση για τις ΜΚΟ ("γιατί απαιτούμε πράγματα από το κράτος σε αυτόν τον τομέα;" -- ερώτηση συντρόφου της κομμουνιστικής τάσης της δημιουργίας ξανά). Αυτοί που τώρα για την Βρετανία βγάζουν μπροστά την θεωρία του αδύναμου κρίκου (αλαβάνος ρηλόουντεντ) και ξινίζουν με την έμφαση στους εργατικούς αγώνες (τους οποίους έχουν χεσμένους κανονικότατα).

Γιατί δεν μας έφταναν οι απίθανες απόψεις που επικρατούν, η εχθρική στάση προς τον σοσιαλισμό από μεγάλο μέρος της κοινωνίας (τα έγραψε πολύ καλύτερα σε επόμενη ανάρτηση ο σχολιαστής Γιάννης), η εν γένει απουσία αλληλεγγύης στους εργατικούς αγώνες που τρέχουν (κι είναι πολλοί -- αφήνουμε τις μελλοντικές κινήσεις για τις οποίες τα ταξικά σωματεία χτυπάνε καμπάνες) αλλά και σε πολλά άλλα ζητήματα (προσφυγικό πχ, ακόμη επικρατεί χάος και μάλλον θα χειροτερέψει) καθώς υπάρχει η τάση προς την ιδιώτευση, έχουμε και τους κομισάριους του πληκτρολογίου να γράφουν ό,τι τους κατέβει. Όχι για να μην λέμε μόνο για τους έτσι κι αλλιώς εχθρούς του κόμματος στα σόσιαλ μήντια που έχουν πάντοτε προκάτ απαντήσεις, βλέπουμε και τις "επιρροές".

Ijon Tichy

Τοτέμ (Μεταλλεργάτερ) είπε...

Όντως, δικό μου είναι το στριπάκι.
Από την προηγούμενη εμφάνιση του Μήτσου εκτός έδρας...