Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Φτηνό τρολ

Αν ήμουν φτηνό τρολ, θα φόρτωνα την εκτέλεση του Μπελογιάννη στο κακό παρακράτος, και θα τιμούσα τη μνήμη του συμμετέχοντας με τα μπούνια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (ΝΑΤΟ, ΕΕ, κτλ). Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα.

Αν ήμουν φτηνό τρολ, της κακιάς ώρας, θα έλεγα πως "είναι παράλογο να βλέπουμε τον κόσμο μόνο όπως είναι κι όχι όπως θα έπρεπε να είναι", τη στιγμή που θα πουλούσα αριστερό ΤΙΝΑ, ότι δηλαδή δεν υπάρχει εναλλακτική, πέρα από τα περήφανα, αριστερά μνημόνια.

Αν ήμουν φτηνό τρολ, Συριζαίικο, του 500άρικου, θα πετούσα ψαγμένες ατάκες του Θερβάντες, γεμάτες υπονοούμενο για το αριστεροχώρι, που κυνηγά χίμαιρες κι ανεμόμυλους: από τον καλό Σύριζα, μέχρι τον καλ(υτερ)ο καπιταλισμό με εθνικό νόμισμα. Εξάλλου, αν θες κάτι πάρα πολύ, όλος ο κόσμος συνωμοτεί για να αλλάξει μόνος του (κι ας μην το έλεγε ο Θερβάντες αυτό) χωρίς αίματα κι επαναστάσεις, που είναι για τη Δευτέρα Παρουσία.

Αν ήμουν φτηνό τρολ του Μαξίμου, θα διαδήλωνα στα νιάτα μου στη Γένοβα εναντίον της... παγκοσμιοποίησης (ο ιμπεριαλισμός ήταν από τότε "φτου-κακά" λέξη) και μιάμιση δεκαετία μετά θα υπέγραφα κείμενα της συμμαχίας του Νότου (ενάντια στον κακό Βορά, που δεν είναι ιμπεριαλιστές, αλλά εταίροι) όπου θα δικαιολογούσα, καθαρά και ξάστερα, το βομβαρδισμό συριακής βάσης από τις ΗΠΑ.
Σωτήρες των λαών Αμερικάνοι.
Φονιάδες είναι τα χημικά όπλα δικτατόρων...

Αν πάλι ήμουν φτηνό τρολ της εσωτερικής αντιπολίτευσης του Σύριζα...
θα έβγαζα ένα κείμενο με τις διαφωνίες μου, όπου βασικά δε θα διαφωνούσα σε τίποτα.
Θα έλεγα ότι πρέπει να επεξεργαστούμε εναλλακτικό σχέδιο, χωρίς να προτείνω καμία εναλλακτική, τίποτα συγκεκριμένο ενάντια στο κυρίαρχο πλαίσιο.
Θα πρότεινα να βγούμε στην κοινωνία, να κάνουμε θαρραλέο άνοιγμα στον κόσμο, για να μας πει "σφάξε με αγά μου να αγιάσω".
Και θα εστίαζα την κριτική μου στο προσφυγικό, το αναπτυξιακό μοντέλο με τα φαραωνικά έργα, το σπάσιμο καταλήψεων στέγης... οτιδήποτε δεν αφορά τις μνημονιακές δεσμεύσεις.

Αν ήμουν φτηνό, φιλοκυβερνητικό τρολ σε εφημερίδα που πουλάει αυτοδιαχειριζόμενο προφίλ, θα έλεγα ότι δεν έχω τίποτα κοινό με τον Καρτερό της Αυγής -πέρα από το αφεντικό που μας πληρώνει. Και θα του έκανα τη μούρη-κρέας, με τόσο σοβαρή κριτική.
Δε θα έλεγα κουβέντα για τον Τσίπρα που φόρτωσε την εκτέλεση του Μπελογιάννη στο παρακράτος -που είναι προφανώς κάτι άσχετο κι ανεξάρτητο από το κράτος.

Θα υπονοούσα πως οι άλλοι προσεγγίζουν ιδιοτελώς το κόμμα -που έχει ανθηρά οικονομικά, για να ταΐζει στρατιές υπαλλήλων, ξέρω γω- σε αντίθεση με τη δική μου, ηρωική πορεία σε ένα ανεξάρτητο, αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα, όπου εργάζομαι με περισσή ανιδιοτέλεια, γινόμενος βασιλικότερος του βασιλέως.

Θα έλεγα τον πετεινό κεφάλα και τον Μπογιό υπετροφικό "εγώ" με καβαλημένο καλάμι, εγώ, ένας ταπεινός, στενός συνεργάτης του Χαρίλαου, που μου εκμυστηρευόταν όλες τις σκέψεις του.
Θα πίστευα πως ο Μαργαρίτης δεν τιμά την πανεπιστημιακή κοινότητα (που είναι γεμάτη από διάφορα κυβερνητικά γκεσέμια, που την κοσμούν) και την παρασύρει στο βούρκο των ψεμάτων και της αναθεώρησης.
Πως αντιγράφει σημεία της δουλειάς μου, αλλά κάτι έχει να πει κι η δικιά του, σε επίπεδο πηγών (πάλι καλά).

Θα έλεγα ότι ο Μαργαρίτης συμμετέχει στην αναθεώρηση της ιστορίας από το ΚΚΕ, άρα είναι κάτι σαν πρωτοπόρος στον αναθεωρητισμό του Καλύβα και του Μαραντζίδη. Χωρίς τσίπα, μόνο Τσίπρα. Αλλά όχι μόνο ο Μαργαρίτης. Και το ΚΚΕ...
Θα έπαιζα σαν έτοιμος από καιρό, σα γνήσιος αριστερός, το χαρτί της θεωρίας των δύο άκρων, ΚΚΕ και καλυβομαραντζίδηδες στο ίδιο τσουβάλι, όχι για να τους εξισώσω, αλλά για να βγάλω σκάρτο το μόνο που με ενδιαφέρει: το κόμμα.

Αν ήμουν φτηνό, τουιτερικό τρολ και ατσάλινος Κύπριος καθηγητής (διαιτησίας) θα κατάπινα τα γεγονότα, το ρόλο του ΑΚΕΛ και της Ρωσίας, αλλά όχι τα... εγκλήματα του ΚΚΕ, που γίνεται ένα με τον ευρωνατοϊκό ιμπεριαλισμό και φταίει επειδή μπορεί, και μόνο που υπάρχει.
Θα εξηγούσα για την πτώση διαρκείας (όπως στο πέναλτι του Παπουτσέλη) του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, που δεν έχει πέσει ακόμα τελείως και πάντως δεν έχει μετατραπεί σε ιμπεριαλισμό.
Θα έλεγα και για το δεξί πόδι του Αλωνεύτη και το "αριστερό ΑΚΕΛ", που είναι δεξί όπως το βλέπετε εσείς, από πίσω κι ανάποδα, κι όχι από εκεί που το βλέπουν οι πρωτοπορίες.

Αν ήμουν φτηνό τρολ της ΕΡΤ, θα έγραφα για κουμμουνιστικό κόμμα, με παχύ "ου" που δείχνει το προοδευτικό μας παρελθόν, όπως θα το έλεγε κι ένας παρακρατικός (αλλά προς θεού, όχι του κράτους) τη μετεμφυλιακή περίοδο.

Από τον Παπαγάλο στο τουίτερ
Αν ήμουν φτηνό τρολ (όπου το φτηνό αφορά τα επιχειρήματα, όχι το αντίτιμο)...
Ή μάλλον όχι, πάμε σε διαφορετικής τάξης περίπτωση, αφιλοκερδή.

Αν ήμουν Εαακίτης (απόψε στο κορμί της) θα ακολουθούσα τον Κουτσούμπα, στο κοινό του Χαρίτου, στο Focus (αφού δεν υπάρχει τηλεοπτικός Ενικός πια) για να πω πχ το παραμύθι του ευρωκομμουνισμού και του ΚΚΕ που στηρίζει το ευρώ.
Αλλά αν είχε καλύψει το ζήτημα του Ευρώ και δε με έπαιρνε να πω την ίδια ιστορία, θα το γυρνούσα στους τραμπούκους κνίτες, που κλέβουν πορτοφόλια.
Θα πήγαινα με το επιχείρημα, που αλείφει βούτυρο στο ψωμί των χρυσαυγιτών (για τους Παμίτες που μπλέκουν παντού σε καβγάδες-τσαμπουκάδες), ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη τους.

Κι αν ήμουν φτηνό τρολ του Περισσού, θα πήγαινα πίσω από τον Εαακίτη την ώρα που μιλούσε, να του πάρω το πορτοφόλι. Κι ύστερα που θα το έψαχνε, θα του έλεγα να ρωτήσει τον Κουτσούμπα, σίγουρα αυτός θα το έχει.
Αν ήμουν σε αθλητική εφημερίδα (για να κλέψω μια ιδέα του Μώμου) κι έπρεπε να γράψω για την εμφάνιση του ΓΓ στην ΕΡΤ, θα έγραφα: Survivor ο Κουτσούμπας, έφυγε με σπουδαίο διπλό από το κλειστό της Αγίας Παρασκευής.
Και θα έλεγα πως ο 902 ούτε στα πρωταπριλιάτικα αστεία του δεν μπορεί να πέσει έξω (για κολεγιά Αλαφούζου-Μαρινάκη, ώστε να παίζει ο ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη), αφού πάνε για συνεργασία με τα κανάλια τους.

Κι αν περιέγραφα τους αγώνες του ΠΑΟ με τη Φενέρ για την Ευρωλίγκα, την άλλη βδομάδα, κι έβλεπα τον Παππά (που παίζει σκυλίσια άμυνα τον τελευταίο καιρό) να κλέβει την μπάλα πχ από τον Μπογκντάνοβιτς (που εμένα στη φάτσα μου θυμίζει το μικρό Νικόλα, όπως θα ήταν μεγάλος), θα σχολίαζα:
-Του πήρε την ταυτότητα και το πορτοφόλι. Αλλά τι περιμένεις; Με Κνίτη αδελφό δε μεγάλωσε στο σπίτι;

Τελικά πλάκα έχει να γίνεσαι πότε-πότε φτηνό τρολ. Αρκεί να το κάνεις για τη δική σου πλάκα, και να μην το πουλάς ακριβά, σαν υπηρεσία, όπως κάτι ανιδιοτελή καμάρια...

21 σχόλια:

antivaro είπε...

Τι έγινε ρε ?? Τι έχω χάσει με τον ατσάλινο Κύπριο καθηγητή (διαιτησίας) ??

Ανώνυμος είπε...

Δεν αμφισβητώ τα κίνητρα των επιθέσεων που δέχτηκε ο καθηγητής ΓΜ και θα τα έβαζα στην ίδια κατηγορία με τις περισσότερες των επιθέσεων που δέχτηκε/δέχεται η Λιάνα Κανέλλη. Αν δεν συνεργάζονταν με το ΚΚΕ, τα ίδια άτομα που της επιτίθενται, δε θα είχαν τίποτα αρνητικό να της προσάψουν (κάτι που φανερώνει το κόμπλεξ αυτών που τις κάνουν).
Θα διαφοροποιηθώ όμως σε δυο σημεία κατανοώντα ότι μάλλον δεν θα κερδίσω σε συμπάθεια:
Στο ζήτημα της αναθεώρησης, η γνώμη μου είναι ότι κάποιο κομμάτι του έργου του (αυτό για τους τσάμηδες) εντάσσεται αρκετά καθαρά εντός του αναθεωρητικού ρεύματος. Το ζήτημα επίσης του πού εργάζεται κάποιος, μπορεί να είναι ενδεικτικό κάποιων πραγμάτων, δε θεωρώ όμως χρήσιμο να του δίνεται κάποια μεγάλη βαρύτητα ως επιχείρημα.

ρα

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Ήταν Πάσχα του 1947...

http://eyrytixn.blogspot.gr/2011/04/blog-post_12.html

Ανώνυμος είπε...

Τι κι αν τα είπε ο Κουτσούμπας; Τι κι αν δημοσιευτηκε η Πολιτική Απόφαση του 20ου Συνεδρίου; Αυτοί το χαβά τους!
Τελικά μάλλον πολύ σύντομα επιβεβαιώνουν μια επισήμανση στο τελικό κλείσιμο στο συνέδριο:"Αν μελετήσει κανένας το βρώμικο πόλεμο που κάνουν το τελευταίο διάστημα ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, «Εργατικός Αγώνας», «Νέα Σπορά» και άλλοι, φαίνεται καθαρά ότι ορισμένα σημεία σκόπιμα τα χρησιμοποιούν διαστρεβλωμένα. Έχουν έντονο το στοιχείο της συνειδητής απάτης προς αυτούς που απευθύνονται κυρίως, όμως μπορεί να «πιάσουν» σε κάποιους γύρω μας. Και να μη γίνεται κατανοητό ότι οι συγκεκριμένοι ενδιαφέρονται πρωτίστως για ένα μεταβατικό πρόγραμμα, για ένα στάδιο και προφανώς για μια κυβέρνηση μεταβατική στο έδαφος του καπιταλισμού.Άλλωστε, η λογική του σκαλοπατιού σε συνθήκες μη επαναστατικές είναι κυρίαρχη".
Εκείνο που ξεπερνάει κάθε λογική είναι η ικανότητα τους να χάνουν κάθε ίχνος στοιχειώδους σοβαρότητας. Παίρνουν ως τεκμήριο απόδειξης της αντιΚΚΕ κατρακύλας τους το τι γράφουν οι αστικές φυλλάδες, όπως η "ΕΣΤΙΑ" για παράδειγμα. Ο ένας κόβει και ό άλλος ράβει...Τώρα αν τους πεί κάποιος ότι τους καθοδηγεί ενιαίο κέντρο για τη συκοφάντηση του ΚΚΕ, θα είναι κακός;;;; Ξεφτυλίζονται και αυτοί...εκεί!!!!!
Αλήθεια, αυτό το παλικάρι από τα ΕΑΑΚ, δεν κατάλαβε ;;;(Ρητορικά αναρωτιέμαι!)
Δηλαδή το ότι ένας απλός ανθρωπος θα τον περνούσε για χρυσαυγίτη, δεν του πέρασε κάν από το μυαλό! Λές και έκανε copypaste από χρυσαυγήτικη ιστοσελίδα ήταν αυτά που είπε! Δυστυχώς, όταν δεν έχεις πάτο....
Κρίμα στο παλικάρι που παρασύρεται από την ηγεσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ!!!
Άλλα την πάτησε! Ο Κουτσούμπας του έδωσε πληρωμένη απάντηση και μετά ο ΕΑΑΚιτης ήταν λουσμένος από την αμηχανία...Τέτοιο τηλεοπτικό στραπάτσο, τέτοια σφαλιάρα με το γάντι, θα τα θυμούνται για καιρό!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

«(..)«Πολιτικά φανατικό και ιδεοληπτικό», που «δεν του περισσεύει η συνέπεια» και «το πολιτικό τακτ», αλλά «ένας φανατισμός και μια ιδεοληψία που οδηγούν ακόμη και στην αποκατάσταση μιας τόσο αρνητικής προσωπικότητας της Ιστορίας όπως ήταν ο Στάλιν», βρίσκουν το ΚΚΕ τα «Νέα», επειδή ο βουλευτής του Ν. Καραθανασόπουλος είχε το... θράσος να πει στην επίτροπο της ΕΕ Κ. Κρέτσου ότι το ΚΚΕ «είναι πραγματικά υπερήφανο για τα τεράστια επιτεύγματα τα οποία γνώρισε η ανθρωπότητα στις χώρες όπου οικοδομούνταν ο υπαρκτός σοσιαλισμός».
Για αυτό οι της ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ τι έχουν να πούν;;;;;
Αλλά τι να πούν όταν η πραγματικότητα δεν τους βολεύει τόσο το χειρότερο για την παργματικότητα!
Το έλεγε ο ΕΑΑΚιτης στο Κουτσούμπα:Όλες οι δυνάμεις οργανωνουν κινητοποίηση και το ΚΚΕ κανονίζει διασπαστική πορεία την επόμενη μέρα μόνο του!!!!
Και αναρωτιώμουν μετά αν παιρνει ναρκωτικά το παλικάρι και του έχει καεί ο εγκέφαλος!!!! Τέτοια απόσπαση από την παραγματικότητα και τη ζωή, πραγματικά δεν έχω ξαναδεί!!! Σε άλλο κόσμο εντελώς!
kk-1

Αναυδος είπε...

η διαστρεβλωση των θεσεων του ΚΚΕ γινεται για να κρυψουν η ρεφορμιστικη τους γυμνια
ο δεσυλλας χθες στη μεσημβρινη του συριζα (που ειχε αφιερωμα στη θεση του ΚΚΕ απο λαεανταρσυα) ελεγε οτι το ΚΚΕ μιλα για λαικη εξουισα που θα ερθει χωρις επανασταση

δεν ειναι (μονο) ηλιθιος ανοιχτα συκοφαντης ειναι

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλος παίχτης.
https://www.youtube.com/watch?v=rgQdx6JFT2o



Σ.

Ανώνυμος είπε...

@ρα

Είναι λεπτή η γραμμή ανάμεσα στην επιστημονικότητα και την Πολιτική σημασία των γεγονότων. Και οι 2 πλευρές είναι απαραίτητες για να βγαίνουν τα απαραίτητα συμπεράσματα από όλους εμάς, παραμένουν διακριτές και ταυτόχρονα δεμένες.

Αν για παράδειγμα αύριο-μεθαύριο, σε μια ενδεχόμενη εισβολή της Τουρκίας, οι Έλληνες Μουσουλμάνοι της Θράκης συνταχτούν με τον εισβολέα και έρθει ένας ιστορικός να γράψει ότι η καταπίεση που δέχτηκε (και δέχεται ακόμα, όταν για παράδειγμα δεν τους επιτρέπει την ευκαιρία της πολιτικής εκπροσώπησης που γουστάρουν οι ίδιοι, βλέπε Κοινοβουλευτικά πλαφόν) η συγκεκριμένη μειονότητα από το Ελληνικό Κράτος αιτιολογεί (ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΙΤΙΟλογεί λέω όχι ΔΙΚΑΙΟλογεί) τη στάση τους, τότε γίνεται ξαφνικά αναθεωρητής;

Σημαίνει το παραπάνω ότι ένας επιστήμονας λειτουργεί ξέχωρα από την Κοινωνία; Ότι δεν λαμβάνει υπόψιν του την Πολιτική διάσταση του έργου του; Και ειδικά της Ιστορίας όπου όλο το νόημα της μελέτης είναι να βγουν τα αναγκαία συμπεράσματα για το σήμερα και το αύριο. Ότι το έργο ενός επιστήμονα είναι κλεισμένο σε γυάλα και οφείλει να μένει ανεπηρέαστο από το πόπολο. Ότι, όπως πιστεύουν ορισμένοι, ο Λαός ΔΕΝ μπορεί να κρίνει το επιστημονικό έργο επειδή δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις και τα εργαλεία ενός επιστήμονα;

Τα παραπάνω ερωτήματα μεταφέρονται αυτούσια σε κάθε επιστήμη, στην Τέχνη αλλά και στην πολιτική προφανώς.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης, τουλάχιστον από το ελάχιστο κομμάτι του έργου του που έχω διαβάσει, γράφει την ιστορία των πολλών. Γράφει την ιστορία των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων και απευθύνεται σε αυτούς. Είναι από τους ελάχιστους μέσα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια που αντιστέκεται και πολεμά την κυρίαρχη ανάγνωση της Ιστορίας των Μαρκ Μαζάουερ αλλά και νέων όψιμων αναθεωρητών (όχι μόνο Νέου Ρεύματος αλλά και ναζιστών).

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι το ιστορικό καθήκον είναι ΠΡΩΤΑ απ' όλα δικό μας καθήκον. Του Λαού δηλαδή. Η κριτική στάση οφείλει να γίνεται κτήμα μας πολύ πριν έρθει ο ιστορικός. Ρομαντισμοί και συναισθηματισμοί δεν χωράνε εδώ πέρα. Να ξεπερνάμε τις συναισθηματικές μας αδυναμίες γρήγορα για να γράψουμε εκ νέου την Ιστορία που μας αξίζει.

Καταλαβαίνω ότι η λέξη «αναθεώρηση» αν τη δούμε αυστηρά ετυμολογικά δεν έχει απαραίτητα αρνητική σημασία. Κακά τα ψέμματα όμως, έχει τεράστια ΠΟΛΙΤΙΚΗ σημασία. Έχει συνδεθεί με το ψέμα και τη διαστρέβλωση. Έχει συνδεθεί με τους Ίρβινγκ, Μαζάουερ, Ρίχτερ, Καλύβες, Μαρατζίδιδες. Σε όλους αυτούς δηλαδή που γράφουν την ιστορία των εκμεταλλευτών για να δικαιώσουν τα αδικαίωτα. Παλιούς και όψιμους. Μπροστά στο καθήκον μας (που γράφω παραπάνω) δεν θα πέσουμε σε τέτοιες παγίδες. Οι διάφοροι «τιμητές» γνωρίζουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ αυτή τη διάσταση και εν πλήρει συνειδήσει κάνουν τα τσουβαλιάσματα. Ειδικά όταν θέλουν να ΔΙΚΑΙΩσουν τους εκμεταλλευτές και το πολιτικό τους προσωπικό. Την ιστορία τη γράφουν οι Λαοί και κάτι τέτοιους θα τους πετάξουν στον απόπατό της. Μπορεί να αποφασίσουν ότι χρειάζεται να αποδώσουν και ένα μικρό, να τόσο δα μικρούτσικο, αντίτιμο για το πρότερο «κοινωνικό» τους έργο. (και μην με μαλώσετε για το τελευταίο, πάρτε το ως γλαφυρότητα στη γραφή)

Δεκτή η διαφοροποίηση, λοιπόν ρα, και να αναγνωρίσω καλή πρόθεση, «αλλά το πράγμα είναι πιο σύνθετο» που λέει περίπου και ο Καζάκος στο "Του αντάρτη".

Όσο για το που εργάζεται κανείς. Αποτελεί επιχείρημα όταν μιλάμε για τις λεγόμενες «χρυσές αλυσίδες» διευθυντών τμημάτων. Και όπως γράφει και η ανάρτηση δεν είναι θέμα μισθού ή χώρου εργασίας αλλά πάλι πολυπαραγοντικό.

Α.Κ

Ανώνυμος είπε...

Προσθέστε και αυτό από τον χώρο του «Ντοκιμαντέρ»
Όσο για το ανεπανάληπτο επίτευγμα του αλφαβητισμού εκατομμυρίων λαού μέσα σε ελάχιστα χρόνια, είχε βασικό στόχο την ιδεολογική χειραγώγηση των λαϊκών μαζών...

Η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος
http://www.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=11/4/2017&id=16607&contextTypeId=2

@kk-1
Μίλησαν και για «πορτοφόλια».
Κάποιοι μπήκαν στο παρακάτω να το επαναλάβουν μαζί με άλλα
http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2017/03/blog-post_24.html
αλλά πήραν κάποιες απαντήσεις

@3:58 μ.μ. και kk-1


«Ρέστα» έδωσε χθες στον real-fm 8-10 μμ ο φιλελεύθερος.Για τις αποφάσεις του ΚΚΕ για νόμισμα,ΕΕ που μάλλον τις διαβάζει διαγώνια.

Για το παρακάτω δεν έχω το ηχητικό για να είμαι και 100% σίγουρος.
Η συζήτηση έφτασε στην «αποκατάσταση» Ζαχαριάδη, Βελουχιώτη αλλά και...αν άκουσα καλά(;)..Μπελογιάννη(!) βάζοντας στο παιχνίδι της και τον… Σύριζα(!).
Όταν ο Μπογιόπουλος υπενθύμισε τις αποφάσεις του 18ου το 2009 και τις νωρίτερα επαφές με τον Ζαχαριάδη με στελέχη του ΚΚΕ την δεκαετία του 70’s κάπως σταμάτησε.
Επαναλάμβάνω πως δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για την κουβέντα για την «αποκατάσταση»


@Αναυδος
Τι κάνει νιάου-νιάου; Δεν έχουν κόσμο.

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Υ.Γ.
Off -topic. Δείτε και αυτό. 4 λεπτά όλο και όλο πριν 2 ημέρες
https://www.youtube.com/watch?v=4jnfexsSuSA

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Ανώνυμος είπε...

Κάτω από αυτό το κείμενο έβαλε υπογραφή ένας "αριστερός" πρωθυπουργός
ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΤΗΣ ΕΕ
«Κατανοητό» το χτύπημα των ΗΠΑ στη Συρία...
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9313410

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Ανώνυμος είπε...

Που χάθηκαν οι λαλίστατοι ΚΚΕδολόγοι;;; Περιμένουν επεξεργασία νέας γραμμής από Κουμουνδούρου;;; Παρε τηλ...ΤΡΟΛ!!!!!!
Για περισσότερες πληροφορίες πάρε τηλ. στο κατοστάρικο-κατοστάρικο, τρείς και ο κούκος! Για ιλαροτραγωδία πατήστε γραμμή ΛΑΕ και αναμείνατε στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ Νο 2 για νέα κωμωδια! Αν θέλέτε νεα φαρσοκωμωδία, πατήστε τη γραμμή ΑΝΤΑΡΣΥΑ...για περισσότερο γέλιο! Τέλος για παιδική ταινία γέλιου πατήστε τη γραμμή Καζάκη!
kk-1

zoot horn rollo είπε...

Καλά, μην ανησυχείς, κάποια καινούρια βλακεία θα δούμε πάλι...

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον Α.Κ ότι δεν νοείται αναθεωρητισμός, ειδικά όταν αναφερόμαστε στην ιστοριογραφία περί ΒΠΠ κι εμφυλίου, χωρίς συνειδητή προσπάθεια απαξίωσης και συκοφάντησης των κοινωνικών αγώνων και της ταξικής πάλης, κάτι το οποίο ποτέ δεν έκανε ο Μαργαρίτης, ακόμα και κατά τα πολλά έτη που δεν ήταν ιδεολογικά προσκείμενος στο ΚΚΕ. Η υπερδιεύρυνση της έννοιας του αναθεωρητισμού απλά δικαιώνει λαθροχειρίες σαν αυτή του Πετρόπουλου, ο οποίος με αφορμή την -αμφιλεγόμενη σαφώς-θέση του Μαργαρίτη για τη Μακρόνησο, τον εξισώνει με το μαραντζιδικό σινάφι. Λες και το να γράφει κανείς "πέτυχε το πείραμα της Μακρονήσου" είναι το ίδιο με το "καλώς πέτυχε το πείραμα".

Αυτό δε σημαίνει φυσικά αποθέωση του και άκριτη αποδοχή όσων έχει γράψει ο Μαργαρίτης, αλλά, όπου χρειάζεται, αντιπαράθεση στη βάση πηγών κι επιχειρημάτων. Για να μείνω στα της Μακρονήσου, είτε συμφωνεί κανείς είτε όχι (προσωπικά έχω σοβαρές επιφυλάξεις, για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει τις απόψεις μου σε έναν διάλογο με αφορμή τους...Τατάρους εδώ : https://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=51&t=323924&hilit=%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82&start=90) εγώ του αναγνωρίζω ότι ήταν ο πρώτος (και ως τώρα ενδεχομένως ο μόνος, αν κρίνω ότι ως τώρα έχω δει απλά παραπομπές στον ίδιο, κι όχι νέες έρευνες για το ζήτημα σε μεταγενέστερα έργα περί εμφυλίου) που ασχοληθήκε με την καθαρά στρατιωτική λειτουργία του θεσμού. Σίγουρα είναι ένα θέμα που χρήζει μεγαλύτερης ενασχόλησης, τόσο από την επίσημη κομματική, όσο και από την ακαδημαϊκή ιστοριογραφία.

Όπως και να 'χει πάντως, η περίπτωση Μαργαρίτη είναι για μένα (μια ακόμα) απάντηση σε όσους κατηγορούν το κόμμα για δογματισμό κι ακαμψία, το ότι όχι απλά δεν απαιτεί από όσους συνεργάζονται μαζί του να προβούν σε "απεταξάμην" κάθε πτυχής και πεποίθησης του πρότερου βίου τους ως προϋπόθεση προσέγγισης, αλλά τηρεί και στάση απόλυτης (εν προκειμένω υπερβολικής κατ'εμέ) διακριτικότητας ενώπιων θέσεων που αντιστρατεύονται καταφανώς την κομματική θεώρηση της ιστορίας.

Amor omnia vincit

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω πολύ καιρό το μπλογκ μα σχολιάζω για πρώτη φορά.
Το τελευταίο διάστημα παρατηρώ γενικότερα -δε μιλάω για το διαδίκτυο-μια επίθεση στο κόμμα , πράγμα που δείχνει όχι απλώς ανησυχία αλλά πανικό απ' την πλευρά των οπορτουνιστών. Βλέπω δηλαδή πως ενώ, όταν εφαρμόζονται αντιλαϊκά μέτρα από τον σύριζα , κάνουν την πάπια την παραγεμιστή, αλλά όταν είναι να επιτεθούν στο ΚΚΕ βγάζει σπίθες η γλώσσα τους. Νομίζω όμως πως δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τις διαστρεβλώσεις και τα ψέματα κάποιων σαφώς έμμισθων τρολ, αλλά να στοχεύουμε στο πώς έχει διαμορφωθεί η αντικειμενική πραγματικότητα για τον εργαζόμενο και τι απάντηση δίνει το κόμμα με τις αποφάσεις του.
Παρεμπιπτόντως ο Κουτσούμπας στη συνέντευξη ήταν εξαιρετικός.

teacher





GT είπε...

Παντως θα χε πλακα αν μετραγε κανεις ποσο ηλεκτρονικα ξεκατινιασματα εχει κανει ο αλλος απο οταν εφυγε απτο κκε και μετα

zoot horn rollo είπε...

Χανεται το μετρημα;

Ανώνυμος είπε...

AK νομίζω ότι η αιτιολόγηση σε σχέση με τη δικαιολόγηση, είναι μεν διαφορετικές έννοιες, δε χωρίζονται όμως με σινικά τείχη μεταξύ τους. Το ποιές αιτίες δίνεις, το πώς τις αξιολογείς μεταξύ τους, το σε ποιούς τις δίνεις, κάτω από ποιό πρίσμα και ποιές συνθήκες, περιλαμβάνει, σε κάποιο βαθμό, πολιτική θέση και τελικά μπορεί αντικειμενικά να καταλήγει σε δικαιολόγηση. Σχετικά με τον συναισθηματισμό, στο συγκεκριμένο ζήτημα ομολογώ ότι έχω αρκετόν οι αντιρρήσεις μου όμως δεν έχουν να κάνουν (θέλω να πιστεύω) μόνο με αυτον αλλά και με την επιστημονικότητα.

Amor omnia vincit ομολογώ ότι στο μυαλό μου έχω μια πιο διευρυμένη θεώρηση της έννοιας του αναθεωρητισμού που κινείται μεταξύ του "καταδικάζω τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται" ως το "είμαστε-για διάφορους λόγους-διατεθειμένοι να δώσουμε μια δικαιολογία σε κάποιον που συνεργάστηκε με τους ναζί".
Πιθανότατα να είναι πιο σωστή η δική σου θεώρηση.

ρα

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

ΝΕΟ μνημειο χαφιεδικης και πρακτοριστικης ανακοινωσης made in Presveia

https://athens.indymedia.org/post/1571875/

προσεξτε κατι :η φωτο παραπεμβει σε εβραικο σαιτ της Νεας Υορκης και στον γνωστο δικο μας αναρχοσυνδικαλιστη Ανδρουλιδακη ο οποιος μαλλον ευθυνεται και για το κειμενο

Ανώνυμος είπε...

Πέρα από τα τρολ,
την προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας(άκου "παρακράτος" η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Πλαστήρα που εκτέλεσε τον Μπελογιάννη!)
υπάρχουν και οι επιθέσεις «φιλίας»

O Δήμαρχος Πάτρας , Κώστας Πελετίδης, βάζει τα πράγματα στη θέση τους μπροστά στον Τσίπρα
https://www.youtube.com/watch?v=mhQWcZqFfEk

Αναλυτικά η συνάντηση για να μην βγουν πρόχειρα συμπεράσματα
http://www.e-patras.gr/web/guest/article?id=891852

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Ανώνυμος είπε...

Η συμπεριφορά του Τσίπρα στην Ελλάδα, να πηγαίνει όπου υπάρχει κάτι που να θυμίζει κομμουνισμό ή να είναι κομμουνιστικό, αρχίζει να μοιάζει με την συμπεριφορά ενός γνωστού (αλλά αυτού αγαπητού) παναιωνάρα φίλαθλου, του Μητσάρα. Όπου έβλεπε κάμερα, έτρεχε να μπει στο κάδρο του φακού.

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω καταλάβει.
Ο Τσίπρας αρχίζει να Λαφαζανίζει πηγαίνοντας με τις κάμερες σε οτιδήποτε ήταν, είναι ή θυμίζει κομμουνισμό ή ο Λαφαζάνης ήταν χρόνια μπροστά αλλά ατύχησε να γίνει πρωθυπουργός;

Για το τρολλάρισμα. Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot