Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Απολιθωμένες αμπελοφιλοσοφίες στον Κόκκινο Πλανήτη 16

Μετά από μερικούς μήνες αποχής (που ήταν κι αυτής στους.. «νικητές των εκλογών») επιστρέφουμε με μια ειδική εκλογική εκπομπή, σχολιάζουμε τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής κι επιχειρούμε μια πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα της δεύτερης –ίσως πιο αξιόπιστη από τις διάφορες δημοσκοπήσεις, ακόμα και τα έξιτ πολ. Πιο ειδικά αναφερόμαστε: στους δήμους όπου θα βρίσκεται στο δεύτερο γύρο η Λαϊκή Συσπείρωση, το ποσοστό της στις περιφερειακές, της σύγκριση με το Μάη του 12’, τις ενωτικές επιθέσεις φιλίας και τα εκβιαστικά διλήμματα του β’ γύρου, τις προφορικές δηλώσεις στήριξης των υποψηφίων της ΛαΣυ, που μένει βέβαια να δούμε αν θα εκφραστούν έμπρακτα και σε ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα, την έμμεση προβολή της Χρυσής Αυγής και της περιβόητης ανόδου της –αν και πανελλαδικά έμεινε πίσω από το ΚΚΕ στις περιφερειακές εκλογές- και μια σειρά παρεμφερή ζητήματα.

Γνώμες, παρατηρήσεις, προβλέψεις κι εκτιμήσεις, ευπρόσδεκτες στα σχόλια. Καλή ακρόαση.

9 σχόλια:

Αναρχομαρξιστομαοϊκοτιτοϊκοσταλινικός είπε...

Warriors of the world ήταν αυτό στο τέλος, ή έκαναν πουλάκια τα αυτιά μου; Μια και αναφερθήκατε στην ψήφο των αναρχικών, νομίζω λόγω της ευρύτητας της έννοιας δεν μπορεί κανείς να μιλήσει με σιγουριά, π.χ και κάποιος βουλευτής του συριζα δήλωνε αναρχικός, για να μην μιλήσω για τα περί αντιεξουσιαστές στην εξουσία του ΓΑΠ και γίνω τελείως γραφικός.
Πάντως εγώ προσωπικά τους χωρίζω σε δύο κατηγορίες τους πιο σοβαρούς που δεν ψηφίζουν από άποψη και τους πιο "λάιτ", που ψηφίζουν αν δεν βαριούνται καμιά φορά κανένα ανταριζα που θα λέγατε και σεις, με έναν μικρό αστερίσκο κάποιους που ξεχρεώνουν καμιά φορά κάτι "γραμμάτια" σε κανα παππού που έφυγε και στα νιάτα του ήταν στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ή στο ΔΣΕ.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Δυστυχώς δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό που ακούγεται στο τέλος.
Αυτές τις μέρες ένας.. αναρχικός της κακιάς ώρας (για να μην πούμε κάτι άλλο) ονόματι ψαριανός, αν δεν κάνω λάθος και τον αδικώ, δήλωσε τη στήριξή του στο μώραλη!
Δεν υπάρχει πρόθεση τσουβαλιάσματος αλλά κάποια πράγματα δε γίνεται να μην ειπωθούν.

Ανώνυμος είπε...

http://www.902.gr/eidisi/ekloges-mais-2014/44191/kaisariani-anakoinosi-tis-laikis-syspeirosis

για την περίπτωση της καισαριανής.Ζήσε μάη μου (κυριολεκτικά) να φας τριφύλλι

mariori

Ανώνυμος είπε...

Με προχειρους υπολογισμούς από την πολη μου 1 στα 60 ψηφοδέλτια της ΛΑΣΥ σε δήμο και περιφέρεια είχα πέσει ανάποδα στις κάλπες (το δημοτικό στο περιφερειακό και τούμπαλιν). Αυτό στην περίπτωση της Καισαριανής φανταστείτε πόσο πονάει...
Ξέρει κανείς τη βρώμα έβγαλαν αυτή τη φορά οι Συριζαίοι?

Ιάκωβος Δανιηλίδης

Ανώνυμος είπε...

http://kessariani-vironas.gr/2012-12-04-09-58-26/kessariani/4894-dikaioma-mas-na-kanoume-enstasi.html και http://www.kessariani-vironas.gr/2012-12-04-09-58-26/kessariani/4874-yparxei-enstasi-gia-ti-mia-psifo-i-symfonia.html

Αυτες ειναι οι βρωμιες που λεγονται στην ηρωικη καισαριανη...

Απλα ΚΚΕ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Άσχετε, αν θες ξαναστείλε αυτό που λες ότι ανέβασες δημοκρατικά κι ωραία, γιατί σε εμένα δεν έφτασε κάτι για να το κόψω, όπως μου καταλογίζεις.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Τρομερή ανακάλυψη των νέων, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, όλως τυχαία.
Τι άλλο έχουμε να δούμε μέχρι την κυριακή..

http://news247.gr/eidiseis/politiki/xoros_ekatommyriwn_me_ta_anwnyma_koyponia_se_kke_kai_nd_ta_prwteia.2800326.html

zoot horn rollo είπε...

Λογικό είναι Απολίθωμα, πάνω που η "επικαιρότητα" εστιάζει στις έριδες ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τους ψηφοφόρους της ΧΑ, δε πρέπει να παρεκκλίνει από το βασικό στόχο, οπότε θα "αναδείξουν" διάφορα. Θυμήσου ότι παραμονές των εκλογών του '12 έβγαλαν το Μητσοτάκουλα να κάνει διάγγελμα...που ξέρεις μπορεί και να τον ξαναδούμε και να μας φωτίσει πάλι, προλαβαίνουμε άλλωστε μέχρι τη Κυριακή...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω την εντύπωση ότι άργησαν κιόλας. Την προηγούμενη Παρασκευή έπαιξε και κάτι το οποίο όμως δεν έκανε γκελ από ότι φάνηκε. Υπήρχε δημοσίευμα σε σχέση με τα πόθεν έσχες των δημάρχων και εκεί είχαν και το όνομα του Κοτσαμπά.