Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Εκλογικά στιγμιότυπα

Φτάνοντας στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου αυτού του εκλογικού μάη (που ξεκίνησε με τα φιλικά προετοιμασίας στις φοιτητικές εκλογές) η κε του μπλοκ συγκεντρώνει και παρουσιάζει τα καλύτερα στιγμιότυπα και κάποια ενδιαφέροντα-ευτράπελα σκηνικά, που υπέπεσαν στην αντίληψή της, με τη βαθιά πεποίθηση πως η επόμενη εβδομάδα θα μας δώσει ακόμα περισσότερο υλικό.

Εν όψει την πρώτης κυριακής λοιπόν στη λδ του βορρά κορυφώσαμε με μια μικρή, «οικογενειακή» συγκέντρωση στο πάρκο του θεράποντα (στην κάτω τούμπα για τους μη παροικούντες τη νυφούλα του θερμαϊκού) κρατώντας μάλλον δυνάμεις για την άλλη εβδομάδα και την ομιλία του κουτσούμπα στην αριστοτέλους. Το προηγούμενο τριήμερο στο θεράποντα ήταν το πανηγύρι για τον τοπικό.. άη και εννοείται πως δεν έπεσε σταγόνα νερό. Εμείς όμως είχαμε κλείσει ραντεβού με τη βροχή, με τον ουρανό να αδειάζει στα κεφάλια μας ό,τι είχε και δεν είχε, για να ανοίξει τελείως αργότερα και μόνο ήλιο που δεν έβγαλε τελικά το βράδυ. Όπως θα ‘λεγε ο σύντροφος οβελίξ: τα πουλιά πετάνε χαμηλά αστερίξ, μάλλον θα ‘χει συγκέντρωση το κόμμα.

Στην αθήνα το πρόγραμμα έχει και δεύτερη συγκέντρωση στο πεδίο του άρεως την άλλη εβδομάδα. Και το ωραίο είναι πως με το που τελείωσε προχτές η πρώτη με την ομιλία του κούτσι, τα μεγάφωνα άρχισαν να καλούν τον κόσμο στη δεύτερη: «θα μιλήσει ο δημήτρης κουτσούμπας…», Ίσως τότε να ‘ρθουν κι αυτοί που τεμπέλιασαν την πέμπτη και να γεμίσει ακόμα περισσότερο το πεδίο.

Σε διάφορους σοσιαλ-μιντιάρχες (φέισμπουκ, τουίτερ, κτλ) έκανε τρομερή εντύπωση η συντρόφισσα που ανέβηκε προχτές στο βήμα και πετούσε κόκκινα λουλούδια στον κόσμο. Προφανώς περίμεναν κάτι σαν την αλέκα (που μια χαρά ήταν πάντως στα νιάτα της, όπως λέει ο σεχτάρ) ή τον κούτσι με κοτσίδες και περούκα, για να ικανοποιηθεί το κλασικό στερεότυπο που έχουν για εμάς. 



Οι όμορφες συντρόφισσες προκαλούν πάντα αίσθηση στην κοινή γνώμη και παρά τον ανίκητο σεξισμό (και τον ακόμα ισχυρότερο αντικομμουνισμό) που επικρατεί σε ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, αυτές έχουν αρκετή απήχηση, γιατί κάθεται να τις ακούσει τουλάχιστον ο κόσμος, σε αντίθεση με πολλούς άλλους συντρόφους. Έτσι μια ωραία γυναικεία παρουσία αποδεικνύεται κάποιες φορές το καλύτερο εργαλείο για να σπάσουμε την κρούστα του αρνητισμού και της καχυποψίας στον κόσμο.

Βιβή Δάγκα, υποψήφια με τη Λασυ στο Δήμο Αιγάλεω
Δήμητρα Σταματέλου, υποψήφια με τη Λασυ στο Δήμο Λευκάδας
Στη δυτική μακεδονία μάλιστα, το κόμμα έκανε (όχι την έκπληξη, αλλά) τη διαφορά βάζοντας τέσσερις γυναίκες υποψήφιες στους δήμους-πρωτεύουσες των ισάριθμων νομών της περιφέρειας και τον 29χρονο(!) γιάννη βήττα υποψήφιο περιφερειάρχη. Αν κι η νεολαία είναι μια αρκετά διευρυμένη έννοια, ειδικά στις σημερινές συνθήκες. Γι’ αυτό κι η ειδική εκλογική έκδοση του οδηγητή περιλαμβάνει στους νέους σε ηλικία υποψήφιους ευρωβουλευτές του κουκουέ τον γκριζομάλλη κώστα παπαδάκη (39 ετών) και τη γενιά των σαράντα (καπέτη, ταβουλάρη, παναγιωτακοπούλου).

Εν παρόδω, στην χιουμοριστική στήλη της ίδιας έκδοσης βρίσκουμε δύο πολύ καλές ατάκες στο στιλ των περίφημων rise up stickers.
Βρέθηκε τρόπος για να πάρουμε το κοινωνικό μέρισμα: στις καινούριες φορολογικές δηλώσεις αντί για «φιλοξενούμενοι» δηλώνουμε «γηπεδούχοι»
Κι η δεύτερη για όσους έχουν προλάβει κι έχουν αναμνήσεις από τις τηλεοπτικές σειρές των τελών του ενενήντα.
Ο ριζοσπαστισμός του σύριζα είναι σαν τη νινέτα από τους δύο ξένους. Ακούς για αυτόν, αλλά δεν τον έχει δει κανείς.
Όσο κι αν ενοχλεί κάποιους, οι σύντροφοι από τη νεολαία με την αντίστοιχη χρέωση, «το ‘χουν».

Μια δόση σεξισμού πάντως είχε κι η πρόσφατη επίθεση του πάγκαλου στη ρένα δούρου που διάλεξε ωστόσο συνειδητά να παίξει με όρους φότοσοπ και αστικής διαφήμισης στην προεκλογική της αφίσα –που ‘ταν σα διαφήμιση κέντρου της παραλιακής. Όσο για το περίφημο ζήτα του ζορό (ή μήπως του βασιλικού και του λαμπράκη) στο σύνθημά της ‘αρχίΖουμε’, πάει γάντι με τη λογική του μασκοφόρου εκδικητή, που σώζει από τους κακούς τις λαϊκές μάζες, χωρίς αυτές να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους, παρά μόνο για να βάλουν στην κάλπη το σωστό ψηφοδέλτιο.

Όπως έγραψε και κάποιος (στο ρίζο νομίζω· ή στην μπλογκόσφαιρα;), πρέπει να ζητήσει πνευματικά δικαιώματα από τη δούρου ο παναγιώτης ψωμιάδης, ο ζορό της καρδιάς μας, που κατεβαίνει ξανά υποψήφιος με την πατρί.δ.α του πολύδωρα και διαφήμισε το «πλούσιο αθλητικό έργο» της διοίκησής του στη νομαρχία, από την εφημερίδα «παλμός της θεσσαλονίκης», του –ενός και μοναδικού- πάνου τόκου. Ένα ευαγγέλιο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, περήφανο κι οικονομικά ανεξάρτητο –γιατί δε βρίσκει χρηματοδότες. Όπως γράφει στη δεύτερη σελίδα της, στη στήλη «τα ωραία του μανώλη», ο συνεργάτης της μανώλης μαστρομανώλης «προβολή καταστημάτων δεν υπάρχει εδώ, γιατί δε μας το ζήτησαν αυτό, όταν μας το ζητήσουν αυτό εδώ ήμαστε».

Αυτή φυσικά δεν είναι μόνη καλτ υποψηφιότητα σε αυτές τις αλλεπάλληλες εκλογικές μάχες. Αρκεί μια ματιά στις παρακάτω αφίσες, για να το διαπιστώσει κανείς και μόνος του.


Όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται για τρολιά, αλλά για πραγματικό υποψήφιο με το συνδυασμό του παχατουρίδη στο περιστέρι. Ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο μπορείτε να δείτε και μερικές ακόμα υποψηφιότητες, σε αντίστοιχο μήκος κύματος.

Εξίσου γραφική είναι και μια διαφήμιση του αρχιπασόκου δήμαρχου συκεών-νεάπολης σίμου δανιηλίδη, που προβάλλει το «πλούσιο κοινωνικό έργο» της διοίκησης και κάποια μαθήματα που διοργανώνει ο δήμος, θυμίζοντας περισσότερο διαφήμιση φροντιστηρίου: ιστορία, ξένες γλώσσες, ενισχυτική διδασκαλία.
Παρεμπιπτόντως, τα δικά μας σποτάκια φέτος εν όψει ευρωεκλογών, είναι πιστεύω τα καλύτερα που έχουμε βγάλει τα τελευταία χρόνια. Αλλά για αυτά περισσότερα σε επόμενη ανάρτηση.

Το κορυφαίο προλεκάλτ στιγμιότυπο της προεκλογικής περιόδου (και όχι μόνο) ήταν πάντως μια μεταμεσονύχτια εκπομπή του άλφα προχτές, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία με την ταυτόχρονη παρουσία στο στούντιο εκπροσώπων από:
Το μλ-κκε, που προσπαθούσε να εξηγήσει στην ξανθιά παρουσιάστρια (νάτος ο σεξισμός) γιατί συνεργάζονται με διάφορες δυνάμεις στο κίνημα, αλλά όχι στις εκλογές.
Το εεκ, που διάβαζε κατ’ ουσίαν τις ανακοινώσεις του κόμματος, για να είναι εντός χρόνου και να μην ξεχάσει τίποτα από όσα έπρεπε.
Το σχέδιο βήτα που έλεγε τα δικά του για το ευρώ.
Την οακκε, που διόρθωσε την παρουσιάστρια για το γένος της οργάνωσης («η» και όχι «το» οακκε), εξήγησε γιατί δε συνεργάζονται με το «ψευτοκουκουέ», που είναι αντιβιομηχανικό κόμμα, τις αιτίες της κρίσης (το σαμποτάζ κι η πτώση των παραγωγικών δυνάμεων) και ξεδίπλωσε, όσο πρόλαβε, όλη την πολιτική τους πλατφόρμα για τον κίνδυνο εξ ανατολής και το ρωσοκινέζικο κεφάλαιο που κάνει κουμάντο στην χώρα.
Το ασκε, τον κολλάτο, την κίνηση αντίστασης (ένας γραφικός που θέλει να ξαναβάλουμε στην πόλη την ελληνική σημαία)
Και το κόμμα κυνηγών, που ζητάει να εκλέγεται με άμεση ψηφοφορία η κομισιόν και ανέφερε την χιτλερική νομοθεσία για τα δικαιώματα των ζώων, και κάτι σπισιστικής απόχρωσης παραλογισμούς για τις ευαισθησίες του σκουληκιού που δολώνεται.
Και το κοντέρ τερμάτισε…

Κι η ανταρσύα; Η ανταρσυα βάζει το κερασάκι στην τούρτα αυτής της ανάρτησης, με ένα τρικάκι που κυκλοφόρησε στη θεσσαλονίκη και είναι ίδιο, μα τον τουτατι και την μπελισάμα, με εκείνο που είχε στο σήμα του ο συνασπισμός (της αριστεράς και της προόδου), δίνοντας έναυσμα για μια σειρά συνειρμούς και συμβολισμούς.


 Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα όμως ήταν μια συνέντευξη στο πριν του αλέν κριβίν, του γαλλικού αντικαπιταλιστικού κόμματος (npa) και τα σημεία όπου αναφέρεται στις σχέσεις του κόμματος με τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις.

Ήδη το ξεκαθάρισα: μπορεί να έχουμε κάποιες σχέσεις με κάποια τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στο ΚΕΑ με το οποίο διαφωνούμε. Υποστηρίζουμε πλήρως την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ναι αλλά…
Σήμερα υπάρχουν δυνάμεις στην Ευρώπη όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ενδεχομένως κάποιες μειοψηφικές δυνάμεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με τις οποίες μπορούμε να οργανώσουμε κοινούς αγώνες στη βάση ενός προγράμματος πάλης με συγκεκριμένα αιτήματα. Με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υπάρχει μια διαφορά που αποτελεί ακόμη και σε εμάς θέμα συζήτησης, η έξοδος από το ευρώ και ποια πολιτική πρέπει να ακολουθήσουμε όσον αφορά το ζήτημα του νομίσματος.

Με άλλα λόγια, σχηματικά μιλώντας, σε αυτό το ζήτημα είναι πιο δεξιοί κι από τον αλαβάνο. Για να μην πούμε τον κατσανέβα, τον καζάκη και ρίξουμε το επίπεδο.

Αντί επιλόγου, μια μουσική πρόταση που κολλούσε περισσότερο με το θέμα της προηγούμενης ανάρτησης, αλλά αν έμπαινε εκ των υστέρων, θα πήγαινε χαμένη.


Υστερόγραφο

Καλό βόλι σε όλους κι αύριο θα τα πούμε με την ανάλυση των αποτελεσμάτων.

50 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η παναγιωτακοπουλου στα νιατα της ήταν πολυ όμρφη αλλα πάντα συντηρητικη
αντιθετα η δημητρα σταμελου είναι κουκλα και αρκετα ανοιχτομυαλη
επίσης κελλυ παπαιωαννου (μέλος του τμηματος παιδειας) είναι πολυ δυνατο κομματι
Βιβυ δαγκα μετρια αλλα στα καναλια έχει φωτογενεια

η θεανω βραστα εμφανησιακα αν και πολυ καλοσυνατη κοπελα

καλο ειναι να βαζουμε νεες κοπελες υποψηφιες να σπάνε τα ταμπου και τα κολληματα αρκει να μην γινουμε ΣΥΡΙΖΑ
μην ξεχνατε ότι η Δαμανακη στα νιατα της θεωρούταν πολυ ομρφη για την εποχη (με τα σημερινα κριτηρια βεβαια ειναι μπάζο καθώς με τα γυμναστηρια και τις συγχρονες κρέμες ομορφιας μπορεις να βγαζεις και σταμελου οποτε η δαμανακη ωχρια)
και η δουρου καλη είναι του ΣΥΡΙΖΑ αλλα σαν την ευα καιλη όχι.
Ελπιζω οι κοπέλες αυτες οι δικες μας να μην γινουν ΣΥΡΙΖΑ. Ολος τυχαιως είναι όλες σπουδαγμενες καμμια από αυτες δεν ειναι εργατρια
Η σταμελου γιατρος, η κελυ εχει και διδακτορικο, η δαγκα από ΑΕΙ (εχει συγγενεια με τον καθηγητη τον ιστορικο απο θεσσαλονικη) και η παναγιωτακοπουλου αν θυμαμαι καλα πρέπει να ήταν φιλοσοφικη αθηνας (με επιφυλαξη)
μονο η θεανω που είναι η πιο ασχημη είναι από ΤΕΙ (τυχαίο?)

παντως μπραβο μας εχουμε αρκετα ταξικα ψηφοδελτια φετος


γιαννης

Ανώνυμος είπε...

και η κουτσουμπα της ανταρσυα καλο κομματι

από ότι ξερω τα έχει με τον παναγιωτη σωτηρη

επισης και αυτοι καμμια σχεση με την εργατικη ταξη
γενια την εργατικη ταξη την βλέπουν με κυαλια τα ψηφοδελτια της αριστερας

Ανώνυμος είπε...

επρεπε να βρουμε καποια γιατρο, δικηγορο, η αρχιτεκτονα που εχει κανει ανετη ζωη και ειναι ομορφη να την βαλουμε επικεφαλης του ευρωψηφοδελτιου έτσι θα ψηφιζε πιο μαζικα η εργατικη ταξη του εκπροσωπους της στην ευρωβουλη

γενικα η εργατιλα απωθει στην εποχη μας οποτε προσχη σ/φοι

γιαννης

ένας στρατολάτης είπε...

Δεν ξέρω αν είναι όμορφες, αλλά εδώ στην Ηλιούπολη κι όλους σχεδόν τους γύρω δήμους, μόνο γυναίκες κατεβάζει το ΚΚΕ.
Για να δούμε, θα μας δώσει το "ασθενές" φύλο κανα ισχυρό αποτέλεσμα;

Cos είπε...

Μπρ.απ. τι είναι πάλι όλα αυτά τα σχόλια; Δεν ήξερα ότι διαβάζουν το μπλογκ και σεξιστές.

Αναρχομαρξιστομαοϊκοτιτοϊκοσταλινικός είπε...

Εγώ λέω να αντιστρέψω διαλεκτικά την διαπίστωσή του Cos και να ρωτήσω αν παρακολουθούν το μπλογκ και μη σεξιστές και γενικότερα αν υπάρχουν πραγματικά μη σεξιστές;

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Κάθε καρυδιάς καρύδι, όπως φαίνεται cos, όσο πλησιάζουν οι εκλογές. Και αντεργατιστές και σεξιστές και τα πάντα όλα. Συγνώμη για τα μειωμένα αντανακλαστικά, δε θα συνεχιστεί το βιολί αυτό

Ανώνυμος είπε...

H Σταματέλου είναι πιο ωραία από κοντά, την χαλάει πολύ η φωτογραφία. Όπως επίσης και η Βιβή ήταν πιο ωραία με το σγουρό μαλί.
Στην τούμπα υπήρχε πριν 2 μέρες μια υποψήφια με τον Τζιτζικώστα που μείραζε τροφή για σκύλους σε ένα παρκάκι. tragik.....
Και κλείνοντας να πώ ένα μεγάλο συγχαρητήρια στον στρατολάτη και την οργάνωση της Ηλιούπολης γιατί πετύχαινα τους συντρόφους από τις 10 μέχρι και τις 6 που έφευγα από τη δουλειά στα κιόσκια, στην πλατεία και στο μετρό της Δάφνης.

Ανώνυμος είπε...

7:12(δεν εχει ψευδωνυμο το σχολιο)
Σε σχήμα των εαακ νομιζεις οτι βρισκεσαι;
Οτι να ναι κυκλοφορει...

Ζακ

Ανώνυμος είπε...

Καλο βραδυ σε ολους τους ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ καλη δυναμη για την αυριανη μερα και καλο βολι ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

anonymous anonymous είπε...

ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

αυτήν η ευχή,
"καλό βόλι" που την διάβασα εδώ αλλά και σε αρκετά άλλα μπλόγκς, γιατί δίνεται ?
Μήπως πάμε στις εκλογές για να σκοτωθούμε ή για να ψηφίσουμε ?

TALIBAN

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Δίνεται γιατί ρίχνουμε κάτι. Δεν είναι αυτό που θα θέλαμε πολλοί, αλλά φαντασιακά μπορείς να το δεις και σαν προπόνηση κι αλίμονο αν δεν είναι εύστοχο. Ο πόλεμος που γίνεται στο κκε εξάλλου αυτές τις μέρες ιδίως, μπορεί να μην είναι θερμός ή ένοπλος, αλλά σε μπάζει στο κλίμα της φράσης.

Άσχετο κι εκτός θέματος

Ζωντανή η υποτιθέμενη εκτελεσμένη πρώην ερωμένη του Κιμ Γιονγκ Ουν

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/zwntanh_h_ypotithemenh_ektelesmenh_prwhn_erwmenh_toy_kim_giongk_oyn.2793216.html

Ανώνυμος είπε...

Τη βδομάδα της Πρωτομαγιάς που είχα κατέβει στην Αθήνα έπεσα πάνω στο σύνθημα του Τσίρου (νυν δήμαρχος στο Γαλάτσι, τον στηρίζει η ΝΔ). Είχε επιλέξει το "Η Ανθρωπιά θα νικήσει". Τόσο θράσος

ρα

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Μόλις γύρισα από την άτυπη πρωϊνή βάρδια στο εκλογικό κέντρο.
Η συμμετοχή μέχρι τις 10 παρά, απογοητευτική για τους άλλους, ενθαρρυντική για μας. Εδώ στο μικροαστικό ΒΑ προάστιο του κλεινού, βασίλειο ΝΔ-Πασοκ-Σύριζα και προσκειμένων, κατεβαίνουν εννηά (!) συνδυασμοί, αλλά μόνο το ΚΚΕ έχει ένα μπουλούκι 6-8 ατόμων. Οι άλλοι κούκοι. Βλέπεις είναι σπασμένεοι σε ....οχτώ (8!) ψηφοδέλτια, όλοι "ανεξάρτητοι" και αυτοδιοικητικοί". Θα τους βγεί μπούμεραγκ, καθώς πρυτανεύει το προσωπικό στοιχείο και άρα θα μοιραστούνε όλοι εξ ίσου τον ...μπακλαβά, αφού έχουν όλοι πλήρη ψηφοδέλτια. Είμαι περίεργος αν το Ανταρ- θα πάει να βρεί το -σύριζα, γιατί εδώ είχαν καμιά εκατοστή κουκιά. Πάντως ξέρω ότι μερικοί θα έρθουν ΛΑΣΥ αλλά δεν αισιοδοξώ για πολλά-πολλά.
Αυγό καθαρόαιμο δεν έχει εδώ, είμαστε κυριλέ, αλλά από τα πέντε (5!) δεξιο-δεξιοπασοκ ψηφοδέλτια υπάρχει και τουλάχιστον ένα ημίαιμο, που φιλοξενεί μερικά αυγά, κλώθωντας τα σχετικά φιδάκια.
Στα νεώτερα....

Ανώνυμος είπε...

Τ ειχες γιαννη τ ειχα παντα.Το τερπνον μετα του γελοιου γιαννη τα σχολια σου και δεν νομιζω πως περασαν λογω μειωμενων αντανακλαστικων.Δεν ηξερα πως ομορφια ή ταξικη κατευθυνση αυτοαναιρουνται.Πιθανον να επρεπε να μπουν και τιποτα φωτογραφιες παιδαραδων συντροφων,αλλα μαλλον το θεμα δεν πουλαει.Οχι και να φοβασαι μη γινεις συριζα,τωρα τιεισαι,χρυσαυγιτης?Αν εριχνες μια ματια στα ψηφοδελτια της Λαικης Συσπειρωσης πανελλαδικα,θα εβλεπες πληθος εργατων κι εργατριων,οπως και αυτοαπασχολουμενων. Πλεμπας.

Ανώνυμος είπε...

Πολυ ομορφες οι σ/φισσες που εβαλες Απολιθωμα,εκεινη που κατεβαινει στο Αιγαλεω δεν την ειχα ξαναδει.Να κανω και μια τιμητικη αναφορα στις κομμουνιστριες ΜILF Λιλα Καφανταρη και Μπαλου.

Οσο για τον σεξισμο,ας μην γινομαστε υπερβολικοι,δεν ειναι κακη λιγη πλακα,αρκει να μην υποκαθιστα την πραγματικη πολιτικη σκεψη.Κανεις δεν ειπε να ψηφισει ή να μην ψηφισει καποιος μια υποψηφια γιατι ειναι ομορφη ή ασχημη.

Παπουτσωμενος Γατος

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι περίπου τα μεσα της δεκαετίας του 20΄, στην Ελλάδα ψήφιζαν με σφαιρίδια (βόλια). Από εκεί και το ‘καλό βόλι’. Μάλιστα συνήθιζαν, σε ένδειξη αποφασιστικότητας, πάθους, φανατισμού, να δαγκώνουν τα μολυβένια αυτά σφαιρίδια, από αυτό και το ‘δαγκωτό’.

ΚΚΕ παντού (και πάντα)

Φαμφάρας

Ανώνυμος είπε...

αν και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί με κάθε τρόπο να χάσει τις εκλογές τελικά θα τα πάει αρκετά καλά στις δημοτικές, ακόμα καλύτερα στις περιφερειακές και θα βγει πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές με διαφορά ΔΙΨΗΦΙΑ από την δεύτερη ΝΔ.

Η αποχή θα ξεπεράσει το 50% αλλά όσοι ψηφίσουν έχουν τόσο αγανακτίσει με τους Σαμαροβενιζέλους και την ηλίθια προεκλογική προπαγάνδα τους που θα φάνε τρελό μάυρισμα στις ευρωεκλογές.

Το ΚΚΕ στις δημοτικές θα πέσει αρκετά σε σχέση με το 2010. Στις ευρωεκλογές εκτιμώ ότι δεν θα ξεπεράσει το 4% δεδομένου ότι θα έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα και δεν θα είναι τόσο χαλαρές. Αν μάλιστα επικρατήσουν οι λογικές του Ιουνίου 2012 του στυλ "μην εμπιστεύεσαι τον ΣΥΡΙΖΑ" οι απώλειες για το Κόμμα θα είναι μεγαλύτερες.

"φραξιονιστής ταβέρνας"

Ανώνυμος είπε...

Φραξιονιστή σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τις προβλέψεις (αν και το 4 είναι λίγο μάλλον) αλλά για το συριζα 2 χρόνια μετά τι ακριβώς μπορείς να πεις; Εμπιστεύσου τον;Είναι μια ελπίδα; Δε βλέπουμε που πάει;
Κατά τ άλλα στην Αθήνα-Αττική ΣΥΡΙΖΑ θα βγει κατά πάσα πιθανότητα. Και να ετοιμαζόμαστε για Μπερλουσκόνι.

mariori

Ανώνυμος είπε...

ρε μαριορή δεν αντιλέγω.
Αλλά ήταν τουλάχιστον βλακεία από το ΚΚΕ να ξεκινήσει τον προεκλογικό του αγώνα με σποτ κατά του... ΣΥΡΙΖΑ (τον μπέμπη που γελάει με το σκισμένο μνημόνιο). Δείχνει εμπάθεια και ανεξήγητη εμμονή η στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ.
Σε αυτή τη φάση ένα κομμάτι του κόσμου είναι στη φάση να τιμωρήσει τους Σαμαροβενιζέλους, ψηφίζοντας Συριζα που όμως ΔΕΝ εμπιστεύεται.

"φραξιονιστής ταβέρνας"

Ανώνυμος είπε...

Το μωρό ήταν βιντεάκι της ΚΝΕ,δεν έπαιξε προεκλογικά στην τηλεόραση.Στις 14 Φλεβάρη είχε βγάλει και ένα για ΣΕΒ-ΣΥΡΙΖΑ (σαφώς πιο έξυπνο).
Ο κόσμος ψήφισε και ΓΑΠ γιατί δεν άντεχε Καραμανλή,Καραμανλή για να φύγει ο Σημίτης,Ανδρέα για να φύγει η δεξιά (πολλές φορές).Ε τι να κάνουμε ο κόσμος ψάχνει πάντα κάποιον για να του φτιάξει τη ζωή.Μη γινόμαστε (αν ξέρουμε τι εστί ΣΥΡΙΖΑ) σαν τους πασοκους που έλεγαν για δεξιούς ψάλτες.Εκτός αν θεωρεί κάποιος ότι πρέπει το κκε να συνεργαστεί όπότε ας το πει καθαρά.

mariori

Ανώνυμος είπε...

ρε απολιθωμα τι γινεται στο ιστολογιο;
απο τη μια ηλιθια σεξιστικα σχολια για συντροφισσες κι απο την αλλη οι μαλακιες του συριζαιου φραξιονιστη που βγηκε να μας πει οτι θα πεσει το κκε στις εκλογες. Κατι αλλο θα πεσει..στο κεφαλι σου καραγκιοζη

no pasaran

Αναυδος είπε...

επιτελους καποιος θυμηθηκε την ιστορια και τα διδαγματα της

εμπρος να φυγει η δεξια (και να ερθει μια παραλλαγη της)
οτι ελεγε το κεντρο το 63-64 το ΠΑΣΟΚ 1981-2009 λεει ο συριζα σημερα

ειχα την εντυπωση οτι ο φραξιονιστης ηταν κνιτης στο παρελθον Αν ισχυει τα συγχαρητηρια μου σε αυτους που τον διεγραψαν

Νίκος Σαραντάκος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

..οντως κατι παιζει εδω..
Ζακ

Νίκος Σαραντάκος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Δεν πρόκειται για σεξισμό. Είναι η μαλακία που συχνά έχει εκφραστεί, με λανθάνοντα τρόπο, πολιτικώς και τώρα αποκαλύπτεται με πιο φυσιολογικό τρόπο. Κάλλιο αργά ...

Βέβαια είναι μια από τις περιπτώσεις όπου τα προσωπικά βίτσια δεν μετατρέπονται σε δημόσιες αρετές, αλλά σε ρεζίλικια των σκυλιών. Γι αυτό παρακαλούνται οι "σύντροφοι" να αυνανίζονται ιδιωτικώς.

Η θεία εμμανουέλα

Ανώνυμος είπε...

σιγά άναυδε θα σου φύγει κανας πόντος από την πολλή επανάσταση.
Διμέτωπος απέναντι σε ΝΔ κ ΣΥΡΙΖΑ είναι η σωστή τακτική, αλλά αληθινός διμέτωπος.

Είναι όμως καθαρή κοροϊδία, εδώ και δύο χρόνια να μην έχεις κάνει τίποτα απέναντι στην κυβέρνηση εκτός από μερικές 24ωρες ψευτοαπεργίες και να χαριεντίζεσαι με τους κυβερνητικούς. Τελικά η τιμωρητική ψήφος στρέφεται και ενάντια στο ΚΚΕ όπως είδαμε και τον Ιούνιο του 2012.

Αν το ΚΚΕ ήταν συνεπές ΚΑΙ ως προς αυτό το σκέλος θα ήταν ήδη τρίτη δύναμη, με ανοδική τροχιά.

"φραξιονιστής ταβέρνας"

Αναυδος είπε...

ετσι ειναι ψευτοαπεργιες ψευτοδιαδηλωσεις ψευτοσυλληψεις ψευτοκαταδικες ψευτοαντισταση στα χαρατσια κλπ

πολυ φοβαμαι οτι ο κοσμος στον οποιο ζεις δεν εινα η πραγματικοτητα αλλα το αποτελεσμα καταναλωσης φθηνου αλκοολ στις ταβερνες που συχναζεις

ο κοσμος δεν τιμωρει ψηφιζοντας συριζα η χα επαναλαμβανει το ιδιο 'λαθος' με αλλο τροπο

Ανώνυμος είπε...

άναυδε, όσο και αν σου φανεί περίεργο, δεν διαφωνώ καθόλου με την τελευταία σου πρόταση.

Το θεμα είναι ότι το ΚΚΕ έχει ΜΕΓΑΛΗ ευθύνη γι' αυτή την κατάσταση, αφού είναι το ιστορικό κόμμα της εργατικής τάξης, έχει συσσωρευμένη εμπειρία ενός αιώνα και έχει πρωταγωνιστήσει σε μια σειρά από κρίσιμες ιστορικές στιγμές και περιόδους.

Για να το πούμε πιο απλά, όταν δεν έχεις άμεσους και καθαρούς στόχους και ένα δρόμο πάλης που μπορεί να συσπειρώσει ευρύτερο κόσμο στις γραμμές σου, τότε ανοίγεις τον δρόμο είτε προς τον οπορτουνισμό, είτε προς τον φασισμό.

ΥΓ πρώτος ο πελετίδης στην πάτρα. για να δούμε...

"φραξιονιστής ταβέρνας"

Αναυδος είπε...

Παντως ο συριζα κανει την ευχη του πραγματικοτητα

Στη α αθηνας ειχε 19% και 27% σημερα ο εκλεκτος του είναι στο 22%
Στη π. αττικης ειχε 21% και 31% σημερα η εκλεκτη του 24%

Ελαχιστα καλυτερα από τον μαιο χειροτερα από τον ιουνιο αλλα κατά τα αλλα πανηγυριζουν !!!

Αντιθετα οι υποψηφιοι του ΚΚΕ σε αθηνα και αττικη διπλασιαζουν τα ποσοστα του Ιουνη και είναι κοντα στα ποσοστα του Μαιου

Αναρχομαρξιστομαοϊκοτιτοϊκοσταλινικός είπε...

Και η ντροπή που είσαι πολίτης αυτής της χώρας μεγαλώνει. Δεν καταλαβαίνει ο κλασσικός ο μαλάκας ο Έλληνας, ούτε από δολοφονίες, ούτε από αυτοκτονίες, ούτε από πείνα, ούτε από εξαθλίωση, πόσο δε μάλλον από ιδεολογίες και σύνθετα πράγματα.

Υ.Γ. Κρατήστε λίγο το επίπεδο εδώ μέσα, κρίμα είναι.

Ανώνυμος είπε...

άναυδε μην βιάζεσαι.
Οι εκλογές είναι αυτοδιοικητικές και δεν επικρατεί γενικά η στενή κομματική λογική εκτός από το ΚΚΕ που καλά κάνει.

Γιατί δεν αναρωτιέσαι Άναυδε πως το ΠΑΣΟΚ που δεν θα ξεπεράσει το 3% έχει τον Καμίνη που φτάνει το 20%;

Ομως,
Ο σακελλαρίδης μέχρι προ τινός δεν τον ήξερε κανείς εκτος από έναν στενό κύκλο στη Νέα Σμύρνη, εκεί που βγήκε τελευταίος σε ψήφους το 2010.
Το να βγαίνει πρώτος στο δήμο Αθηναίων (;) και σίγουρα να μπαίνει στο δεύτερο γύρο φανερώνει αυτό που έλεγα και προηγουμένως, αυτό της τιμωρητικής ψήφου.

Στις ευρωεκλογές λόγω πόλωσης και -ψεύτικων- διλημμάτων, το ποσοστό του Σύριζα θα είναι αρκετά μεγαλύτερο.

"φραξιονιστής ταβέρνας"

Ανώνυμος είπε...

Αρκετα καλα τα αποτελεσματα του Παφιλη και του Σοφιανου.Ελπιζω να εχουμε παρομοια εικονα σε 7 μερες.

Παρ' ολα αυτα,τα διψηφια των Αυγων σε περιφερεια και δημο μου καθονται στο στομαχι.

Παπουτσωμενος Γατος

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Βέβαια, Δούρου και Σγουρός = ~45%, που σημαίνει πως το ευρύτερο "Πασοκ" ( =το κόμμα-τάξη) είναι ένα εφτάψυχο φίδι, που πρέπει να χτυπηθεί πολύ σκληρά και με επιμονή για να ψοφήσει.
Κατά τα άλλα, νομίζω πως ο θριαμβευτής των εκλογών είναι το ΚΚΕ, γιατί ανεβάζει ποσοστά με τόσο σκληρή πολιτική θέση και τέτοια πολεμική από θεούς και δαίμονες.
Η Χ.Α., που τη φοβόμουν για περισσότερα μάλλον έχει μπεί σε "θερμή εφεδρεία" από το σύστημα, που πρόκρινε σε αυτή τη φάση πιο "light" λύσεις. Πάντως θα είναι λάθος να υποτιμηθεί η επιρροή της. Οι αστοί προσωρινά την κουκούλωσαν, να μη πολυφαίνεται, κι αυτό είναι πολύ εμφανές στον Περαία.
Αυτά με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και όχι τα exit polls.

Αναρχομαρξιστομαοϊκοτιτοϊκοσταλινικός είπε...

Δεν ξέρω που στο καλό ανακαλύφτηκε ο θρίαμβος με αυτή την αποχή και με αυτά τα ποσοστά των χρυσαυγητών κυρίως στην Αττική. Για να μην αναφέρω και την μίνι - ανάσταση του ΠΑ.ΣΟ.Κ και πέσω σε κατάθλιψη.

Ανώνυμος είπε...

Τελικα η βραδια εξελισσεται σε πανωλεθρια για τον ΣΥΡΙΖΑ,κατι που δεν περιμενα.Ναι μεν ειναι μπροστα στην Αττικη,που ειναι η μιση Ελλαδα πρακτικα,αλλα ειναι με πολυ μικρη διαφορα,ενω σε πανω απο τις μισες περιφερειες δεν περναει καν στον δευτερο γυρο και οπου περναει ειναι πισω με μεγαλη διαφορα.

Οσο και αν χαιρομαι που το σημερινο θα μετριασει την αλαζονια των πασοκοσυριζαιων,με θλιβει που στην επαρχια ο βλαχοδημαρχισμος καλα κρατει,και οι συνειδησεις παραμενουν αστικοποιημενες.

Το καλο ειναι οτι το ΚΚΕ φαινεται να ειναι λιγο καλυτερα σε σχεση με τα ποσοστα του Ιουνιου του '12,ενω η ΧΑ με εξαιρεση το καλο αποτελεσμα του Κασιδιαρη,στις περιφερειες κινειται λιγο πιο κατω απο τα ποσοστα της (Ιουνιος '12) και σε μερικες περιφερειες ειναι κατω απο μας.

Παπουτσωμενος Γατος

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Διορθωνω το σχολιο σχετικα με το ΚΚΕ και την ΧΑ στις περιφερειες:

Κοιταξα πιο αναλυτικα,και βλεπω οτι απο τις 13 περιφερειες,μας περνανε στις 5,με διαφορα μικροτερη απο 2%,με εξαιρεση την ''μαυρη'' πελοποννησο που μας περνανε με τρεις,ενω εμεις τους περναμε σε 7,και στο β. Αιγαιο δεν κατεβαινουν καν τα ναζιστομουτρα!

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Ναι, βέβαια! Αν υπολογίσουμε και τους πεθαμένους, πρόκειται για καταστροφή...
Τώρα, για τα χρυσά αυγά, νομίζω πρέπει πολλοί να είναι ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα των κόπων τους. Από αυτούς, που παριστάνουν τους ..έκπληκτους! Και όπως είπα, δεν είναι αυτό, που φαίνεται. Είναι πολύ μεγαλύτερο...

Ανώνυμος είπε...

Όπα παπουτσωμένε. Πανωλεθρία δεν την λες από τη στιγμή που ο Σύριζα είναι κανονικό "χημείο" και κατέβασε τους χειρότερους που διέθετε, επίτηδες νομίζω. Ούτε στο ονειρό τους να μπαίνουν στον 2ο γύρο σε δήμο αθηναίων και περιφέρεια αττικής.

Στην Χρυση αυγή περίμεναν -σοβαρά τώρα- ότι ο Κασιδας θα βγει πρώτος, έτσι τους έλεγε ο Πανάς στις "αξιόπιστες" δημοσκοπήσεις του. Είχα ακούσει με τα αυτιά μου από οπαδούς αυτή τη μαλακία. Έχουν σχεδόν όλουθς τους μπάτσους μαζί τους και ένα κομμάτι του στρατού. Το 15-16% δεν είναι λίγο. Λέτε να επαληθευτεί η απειλή του Γρηγοράκου ότι θα γίνουμε Ουκρανία;

Για το ΚΚΕ όπως και για τους άλλους το καλύτερο κριτήριο συγκρισης είναι οι αυτοδιοικητικές του 2010, εφόσον διαγωνίζονται τα ίδια πρόσωπα (Σοφιανός-Παφίλης) και ακολουθώντας την ίδια πολιτική.

"φραξιονιστής ταβέρνας"

Αναρχομαρξιστομαοϊκοτιτοϊκοσταλινικός είπε...

Δεν υπολογίζω κανέναν πεθαμένο, τα νεκροζώντανα ζόμπι της εξουσίας υπολογίζω που είναι εδώ ενωμένα και δυνατά. Δεν μίλησα για καταστροφή για το ΚΚΕ, απλά έψαχνα να δω τον θρίαμβο. Όσο για αυτό που αναφέρεις για τη Χ.Α συμφωνώ 100% μαζί σου, μαθαίνοντας σιγά σιγά και τις κατά τόπου "ομορφιές" που έκαναν. Ειδικά παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον, τι έκαναν οι νεοναζί στον Πειραιά.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι πλεον κομμα εξουσιας,και ειναι τραγικο να μην βρισκεται σε 8 απο τις 13 περιφερειες στον β' γυρο.Το περιμενα οτι θα αντιμετωπιζε προβληματα,αλλα το οτι θα τον μακελευε κανονικοτατα η ΝΔ δεν το περιμενα.

Ακομα και αν πεις οτι στις τοπικες εκλογες ψηφισε ο κοσμος με βαση τα προσωπα και τα κονε,αυτο αποτελει πολιτικη ηττα του ΣΥΡΙΖΑ,γιατι ακριβως αυτο συμφερει και προωθει η κυβερνηση,ενω ο ΣΥΡΙΖΑ εδινε στις εκλογες αυτες πολιτικα χαρακτηριστικα.

Ο πολιτικος χαρτης εχει αλλαξει τελειως απο το '10,οποτε ειναι αδικο να συγκρινουμε τις επιδοσεις ενος ΚΚΕ που επαιρνε 8% στις βουλευτικες,με τον ΣΥΡΙΖΑ να ειναι στο 4%,με το τωρινο σκηνικο.Το ΚΚΕ κατω απο το 5,5% δεν εχει πεσει πουθενα σημερα,ενω στην περ. Αττικης που ειναι η μιση χωρα εχει 10,5%.

Δεν λεω πως θα παρει τοσο στις εκλογες,αλλα ειναι μια θετικη ενδειξη για το Κομμα.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή εγώ προφητεύω πάντα "προ Χριστού", σχόλιο "17 Μαΐου 2014 - 11:21 μ.μ.":
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=81787152277490965&postID=8255125389035502157

Κριτίας, ο εκ των Κασσιτερίδων νήσων ορμώμενος.

Αναυδος είπε...

ουτε ο συριζα ουτε η νδ εκαναν επιλογες ηττας αυτους ειχαν και αυτους εβαλαν τα μεγαλα ονοματα δεν ηταν διατεθημενα να βαλουν το κεφαλι τους στο ντορβα του δημου και της περιφερειας ειδικα τωρα που το αστικο κρατος ελαχιστους μπορει να ταιζει

ο σακελαριδης ωφεληθηκε απο την παρουσια κακλαμανη κι ετσι βρεθηκε στο β γυρο αλλιως θα ηταn τριτος και καταιδρωμενος η δουρου τα πηγε καλυτερα γιατι σε περιπτωση που ο κουμουτσακος δεν ηταν τοσο λιγος θα ηταν ο σγουρος εξω από το β γυρο.

Επιβιωνει το πασοκ αυτοδιοικητικα όπως και η δημαρ που μπορουν να κοκορευονται για μπουταρη καμινη κλπ. Η ΧΑ είναι εδώ για να μεινει και καλο θα είναι ο λογαριασμος να γινεται λαμβανοντας την υποψη

Το ΚΚΕ εχει παει σχετικα καλα με ένα μο πανελλαδικο κοντα στο 9% (χαμηλοτερο μεν από το 11% του 2010) αλλα διπλασιο από το ποσοστο του Ιουνιου 2012.

Ανώνυμος είπε...


Αυτό ήταν μόνο η προθέρμανση.
Αρκετοί βλαχμοδήμαρχοι επιβίωσαν αλλά διαφαίνονται και κάποια άλλα πράγματα.


το μακελειό θα γίνει στον δεύτερο γύρο. Επιβεβαιώνεται ότι ο Συριζα εισέπραξε ψήφο διαμαρτυρίας (ένας παντελώς άγνωστος σακελλαρίδης ή σακελαρόπουλος βρίσκεται τσίμα-τσίμα με τον Καμίνη).
Σε πολλούς δήμους ο Σύριζα μπαίνει στον 2ο γύρο.

Από σήμερα θα πέσει γερό μαρκάρισμα στο ΚΚΕ προκειμένου να στηρίξει τον Συριζαίο του 2ου γύρου. Αναλόγως με ποιό τρόπο θα χειριστει το ζήτημα το ΚΚΕ θα εξαρτηθεί αν θα επιβιώσει εκλογικά στις 25 Μάη ή θα ενταφιαστεί.

ΥΓ. Η κινούμενη τραγωδία που λέγεται Λιάνα Κανέλλη την έπεσε με ουρλιαχτά στον Βούτση μετά την ανακοίνωση των έξιτ πολς και της συμπαραστάθηκε ο Μάκης Βορίδης. Οι επόμενοι εκπρόσωποι του ΚΚΕ ήταν κάπως πιο κόσμιοι ευτυχώς.

"φραξιονιστής ταβέρνας"

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ντελ Μπόσκε, περάσαμε όμορφες και ευτυχισμένες στιγμές με τα σχόλιά σου για τον υποθηκευμένο περισσό, την κατάρρευση του κκε και την κινούμενη τραγωδία που ακούει στο όνομα κανέλλη, αλλά όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος. Ευχαριστούμε για το δοκίμασμα των νεύρων, μπορείς να τα δοκιμάσεις πάλι μετά από κανά δυο βδομάδες που θα δεις την πραγματικότητα και θα πάψεις να εκλαμβάνεις ως τέτοια τις επιθυμίες σου για το κουκουέ..

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Αναυδε, (19 Μαΐου 2014 - 12:47 π.μ.), δε νομίζω, πως θα διαφωνήσεις, αλλά ας το γράψω: Δεν είναι συγκρίσιμα τα ποσοστά των εκλογών τοπικής διοίκησης του 2010 η των Ευρωεκλογών 2009, με τα σημερινά. Ο λόγος: Δεν είχε γίνει ακόμη γνωστό το μήνυμα του ΚΚΕ μπροστά στη νέα κατάσταση, που διαμορφώθηκε τόσο μετά το '89-91 παγκόσμια, αλλά ιδιαίτερα και μετά το 2008-2009 στην πατρίδα μας. Αργησε να μορφοποιηθεί και η πολιτική αναπροσαρμογή στις νέες συνθήκες. Ηταν και τα γνωστά εσωτερικά προβλήματα - ακόμη και στελέχη δεν κατανόησαν τις αλλαγές, ούτε και την αναγκαία προσαρμογή της κομ. γραμμής, όπως διαμορφώθηκε τελικά στα 18ο-19ο Συνέδρια. Πόσο μάλλον στον κόσμο έξω, που είχε μείνει στο ΚΚΕ της δεκαετίας με τις βάτες, που λέει κι ο Μπρέζνιεφ.
Μόνο τον Ιούνιο/2012 είδαν τις συνέπειες της αναπροσαρμογής, εξ ου και η "πυρηνική βόμβα", που , όπως πολύ προσφυώς είπε προ ολίγου ο Παφίλης στην Τρέμη, έπεσε στο ΚΚΕ μετά τον Μάη/2012.
Μέχρι τότε το ΚΚΕ εισέπραττε και ψήφους "ενωτικές", ψήφους "λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων", ψήφους διαμαρτυρίας. Δε λέω πως και σήμερα αυτό το 7% είναι όλο συνειδητά επαναστατικό, αλλά σίγουρα στο μεγαλύτερο μέρος του, και θάχουμε την ευκαιρία να το τεστάρουμε την επόμενη Κυριακή, τώρα, που θα λυσσάξουν οι ερινύες για την "αντιφασιστική" η την "αντιμνημονιακή" ενότητα.
Εμπρός, για την Μητέρα των Μαχών του κομ. κινήματος της πατρίδας μας!
Αν νικήσουμε, θα ξεδοντιάσουμε και την Χ.Α. γιατί θα αποδείξουμε στους παρασυρμένους εργάτες, πως το 7% του ΚΚΕ τρομάζει την αστική τάξη και όχι το 15% (η 20%) των αυγών. Θα καταλάβουν ποιός είναι ο αντισυστημικός και ποιός ο μασκαράς της υπόθεσης. Και θα δείξουμε και στους αμφιταλαντευόμενους αριστερούς, πως ο πραγματικός αντιφασιστικός αγώνας γίνεται από αποφασισμένους κομμουνιστές και όχι από καιροσκόπους σοσιαλφασίστες.
Σημείο μηδέν λοιπόν η 17/6/2012...

Αναυδος είπε...

σεχταρ θα συμφωνησω αλλα με ορισμενους αστερισκους

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=yAHjFkkAO1Y

η Ασημινα μας στην ευβοια, καλη αγωνιστρια, θαρραλεα και κουκλα.

Ειμαστε μαζι σου, οι εκλογες τελειωσαν αλλα η μαχη τωρα αρχιζει.

Ευβοιωτης