Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Πέμπτη - το νέο Σάββατο

Δεν ξέρω ποιος έβγαλε το συμπέρασμα ότι η Πέμπτη είναι το νέο Σάββατο, αλλά σίγουρα δεν είχε υπόψη του το Φεστιβάλ της οργάνωσης. Όπου ο εργαζόμενος λαός φεύγει πριν από τα μεσάνυχτα, χωρίς γοβάκι, για να μη γίνει κολοκύθα, και βασικά γιατί έχει πρωινό ξύπνημα. Είναι σαν εκείνο το παιδικό τραγουδάκι με τα Στρουμφάκια, που λέει "την Πέμπτη δεν κρατιέμαι...", υπονοώντας την προσμονή για το Φεστιβάλ, που φουντώνει. Έλα όμως που... "Παρασκευή πρωί, λα-λα-λα-λα-λα, λα-λα,..", που είναι σαν να πέφτουν αποσιωπητικά. Ακόμα κι αν το πεις με βαριά, σαλονικιώτικη προφορά το "λα-λα-λα" και πας χαλαρά με ένα μπουγατσάν στο χέρι ή τους λουκουμάδες του Φεστιβάλ που (και) φέτος ήταν πολύ ωραίοι, δεν αλλάζει το νόημα κι όλοι ξέρουν τι αποσιωπάται: η βαρβαρότητα του συστήματος της εκμετάλλευσης και του πρωινού ξυπνήματος.

Όχι λοιπόν, η Πέμπτη δεν είναι το νέο Σάββατο. Γιατί την τρίτη μέρα κατά τας γραφάς, θα γίνεται παλλαϊκό προσκύνημα (ου μην και παλλαϊκό κράτος) και δε θα βρίσκεις μέρος να σταθείς και καρεκλοπόδαρο να ακουμπήσεις. Ενώ τώρα υπάρχει σχετική άπλα και λιγοστές ουρές, που μπορεί να φαίνονται κάπως κρύες, αλλά σίγουρα θα τις νοσταλγήσεις τις επόμενες μέρες, δηλ σήμερα κι αύριο. Καθώς (υπάρχει) και η ηθική δέσμευση στα περιβάλλοντα σπίτια και τις λαϊκές δυτικές συνοικίες (όχι το συγκρότημα) κι εργατογειτονιές πως δε θα τους ξενυχτήσουμε με τη φασαρία και θα τελειώσουμε κάπως νωρίτερα.
Μόνο που νωρίς από νωρίτερα διαφέρει...

Κνε μου αρρώστια, Κνε αδυναμία
Φεστιβάλ δεν τέλειωσε ποτέ κανείς στη μία...

Για την ακρίβεια, στη μία και μισή, οπότε είχαν τελειώσει τα πάντα. Κι έμεινε μόνο το κουβανέζικο μπαρ, Τούμπα λίμπρε και καρδιτσιώτικα κοκτέιλ, όπου ο μη αστικός μύθος λέει πως πέρυσι, κάποια στιγμή, προς τα ξημερώματα, είχε παίξει και Παντελίδη! Αλλά σύντομα έσβησαν κι εκεί τα φώτα και το επόμενο βήμα (για να μας διώξουν) θα ήταν να παίξει πχ ο σοβιετικός ύμνος και το σηματάκι της ΕΡΤ "καληνύχτα σας".
-Αύριο πάλι, δε θα είμαστε εδώ, που είχε πει μια φορά κι ο Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ. Θα είναι όμως άλλοι.

Μα μιάμιση ώρα; Είπαμε, έχει συμπυκνωθεί ο πολιτικός χρόνος, αλλά όχι κι έτσι...

Αυτό δε σημαίνει πως δεν υπήρχε λαός (μέχρι τις 12 έστω). Μπορεί να μην είχαμε τον κόσμο που είχε η Τούμπα Λίμπρε χτες, αλλά το ΠΑΟΚ-Φιορεντίνα προσφερόταν για δημιουργικές υπερβολές και συνειρμούς με τα παλιά, αγαπημένα "Σπορ του Βορρά" του Μπούζα (πριν το γυρίσουν κι αυτά σε ταμπλόιντ σχήμα και κλείσουν) που φούσκωναν πλήθη και γεγονότα, σα φαρίνα (Πέτρος) Γιώτης. Στις σελίδες τους ο λαός του Φεστιβάλ θα ήταν τουλάχιστον ίσα με αυτόν της Τούμπας (βάλε και τα διαρκείας και τους τζαμπατζήδες). Κι αυτός της Τούμπας, υλικό για επανάσταση, ίσα με το πλήθος της τρίτης μέρας στο πάρκο Τρίτση. Ενώ εμείς θα βγάζαμε γραμμή στον Ραπ(τόπουλο), λέγοντας "καλησπέρα από το κιτρινόμαυρο Παύλου Μελά" -αφού οι ΠΑΟΚτζήδες θα έβλεπαν μπάλα.

Στον απολογισμό της μέρας, η κε του μπλοκ κράτησε.
Την κίνηση στην Εγνατία (ελέω ποδοσφαιρικού αγώνα και ΔΕΘ) και το αστικό της Σταυρούπολης (27) που μας φέρνει πιο κοντά, μέχρι να γίνεις παστός.
Για σένα έχω κάνει κρατητήριο και σκότωσα για ένα εισιτήριο...

Την τιτοϊκή κονκάρδα ενός σφου, όπου ο Γιόζιπ Μπρος είναι φτυστός ο... (ας κρατήσουμε μέχρι αύριο το σασπένς, που θα υπάρχουν και φωτογραφικά ντοκουμέντα).
Τη σφισσα με το μοβ φεγγάρι στα μαλλιά της (ψεύτικη η ακρογιαλιά, αν δεν τα 'βαφες σαν Ρόντμαν, θα 'σαν όλα αληθινά.
Τις άθικτες ντάνες με τις καρέκλες, που θα εξαφανιστούν μέχρι να πεις "λυκοσυμμαχία" τις επόμενες μέρες. Δείτε τις, πριν τις κατεβάσουν...

Την επίσκεψη κλιμακίου συνιστώσας της Ανταρσυα, που κατέφτασε στην κορύφωση της βραδιάς, όταν είχε τελειώσει το πρόγραμμα, και δε χρειαζόταν να κόψεις εισιτήριο για να μπεις στο χώρο. Όχι πως δεν είχαν όμως, γιατί τα διακινούν -λέει- κι οι ίδιοι, ενωτικά, στο Χεμινγουέι, το στέκι τους στο κέντρο της πόλης, με τα φτηνά ποτά και τις (όχι και τόσο φτηνές) σπέσιαλ κρέπες.
Παρεμπιπτόντως, το ρούμι στο κουβανέζικο το είχαμε φέτος 4 ευρώ. Απλά το λέω, χωρίς να έχω την παραμικρή ιδέα για τη διατίμηση του αλκοόλ και το μέτρο σύγκρισης στην αγορά. Ούτε γουλιά...

Το βαζιουλινικό σύνθημα "ούτε γουλιά (αλκοόλ)" που υιοθέτησε άθελά του ο Sniper, για να κρατήσει νηφάλια τη ΣΚΕΨΗ του, (όπως λέγεται και το όργανο των εμφιαλωμένων Κοκακολάδων, που είχαν και φέτος την τιμητική τους, με τα μπαλόνια τους). Ούτε γουλιά κι εδώ, μόνο Βίκος και ξερό ψωμί (συνοδεία για τα σουβλάκια).

Την ειρηνική συνύπαρξη με τη λαϊκή πτέρυγα του (πάλαι ποτέ) αριστερισμού, που προτιμά τα κλαρίνα από τη σκα κι άλλα μεταμοντέρνα ακούσματα, και γουστάρει οτιδήποτε λαϊκό -εκτός από τη λαϊκή εξουσία-λαϊκή οικονομία. Εκτός κι αν αγάπησαν αναδρομικά όλες τις επεξεργασίες του 15ου Συνεδρίου.

Τα θυελλώδικα χειροκροτήματα (ΟΥΡΑ κι ουρανομήκεις επιδοκιμασίες) στην εμφάνιση του Πετρολούκα Χαλκιά. Και το λογοπαίγνιο που έκανε το Λαϊκό Στρώμα -ανώτατο στάδιο του σεφερλισμού-παραγοντισμού- για τον ΠετροΛούκατς Χαλκιά (θυελλώδικα "ωχ θεέ μου" και παλάμες να καλύπτουν το πρόσωπο) και την ταξική συνείδηση, με φόντο το σύνθημα της λαϊκής σκηνής: για να φτιάξω μια καινούρια κοινωνία άλληνε...
Έλειπε μόνο ο Πέτρος Φιλιππίδης σε ρόλο μπάτσου να πει με στιλ Τσίπρα: σκασμός εγώ μιλάω...

Το πεντάλεπτο πέρασμα από τους Ιμάμ Μπαϊλντί, όπου η τραγουδίστρια μπαΐλντιζε το κοινό της στο μπλα-μπλα, μέχρι να τραγουδήσει λίγο και να το ξαναγυρίσει στο μιλητό.
Τη φεστιβαλική ανεμελιά, που δεν την αγγίζουν οι (άδικες) μπηχτές της μάνας Φύσσα κι οι κουτοπόνηρες ερωτήσεις ενός δεξιού Ναρίτη στο ΓΓ, για το ευρώ και τη Χρυσή Αυγή.

Και την απορία γιατί ο ΓΓ ήταν εδώ μέχρι χτες το πρωί, αλλά δεν παρέτεινε λίγο την παραμονή του, για να έρθει στο Φεστιβάλ, να φάει και να χορέψει στη λαϊκή. Γιατί εμείς στην ομήγυρη, μπορεί να ήμασταν αρκούντως εύσωμοι, τρεις τόνοι (σε κιλά) - μία πολιτική, και φαγανοί (τα σουβλάκια καλά, τα λουκάνικα αξιοπρεπή, αλλά τη διαφορά την έκαναν οι λουκουμάδες), από χορό όμως... βράχος ακούνητος ο Ντιμιτρόφ. Και δεν ξέρω αν αρκεί η φεστιβαλική ανεμελιά για να κερδίσουμε έξυπνα τιτιβίσματα και χολερικά σχόλια.

Το κακό πάντως με αυτές τις ευέλικτες στη σύνθεση, αλλά δυσκίνητες στο περιεχόμενο (σαν εξωκοινοβουλευτική ενότητα) παρέες είναι ότι κάνουν την ίδια βόλτα πάνω-κάτω σε ακτίνα μερικών μέτρων, συναντάνε ένα σωρό γνωστούς, αποπροσανατολίζονται από το στρατηγικό τους στόχο, και όταν βρουν τελικά τραπέζι να κάτσουν, παλουκώνονται για να μην το χάσουν. Οπότε χρειάζονται διασπαστικές-φραξιονιστικές κινήσεις, για να γυρίσεις το χώρο και να βρεις υλικό για ανταπόκριση.

Όπως πχ το ταμπλό από το... αναμοφωτήριο της Μακρονήσου, που μιλούσε ειρωνικά για το μεγάλο Στάλιν, που (κατά τα σοβιετικά βιβλία) ήταν ολοκληρωμένη μεγαλοφυΐα και εποίησε τα πάντα. Γιατί ψέματα είναι;



Αλλά περισσότερα επ' αυτού στο αυριανό σημείωμα.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι ακριβώς έγινε με τη μάνα του Φύσσα και τα υπονοούμενα που αναφέρεις;

Μήτσος

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Μου το μετέφεραν, δεν το έχω ακούσει να σου πω ακριβώς. Βγήκε σε μια εκπομπή της ΕΡΤ-οπεν και -αν κατάλαβα καλά- είπε ότι το ΚΚΕ δε στηρίζει και απέχει από την αλληλεγγύη.
Λες και δε συμμετέχει στις εκδηλώσεις που θα γίνουν για το Φύσσα ή λες και ο Αφάζα που είχε στοχοποιηθεί από τους ναζί στη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι κάτι άλλο.

Υγ: αυτά ως μια πρόχειρη βιαστική απάντηση.
Χρωστάω και μερικές στα προηγούμενα, αλλά εν καιρώ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερω τι εννοει η μανα του φυσσα. Ξερω ομως αλλα γλυκαναλατα που λεγονται, του στυλ οτι επειδη πεθανε ο φυσσας 18 σεπτεμβριου θα πρεπει να αναστειλουμε τον προγραμματισμο του φεστιβαλ εκεινες τις μερες επ'αοριστον τιμης ενεκεν.

Ο.Χ.Ε.Π.

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Αυτή η γυναίκα, μια καλή κουβέντα (κι ας πέσει κάτω) να πεί για το ΚΚΕ δεν έχω ακούσει. Αυτά κάνει η ταύτιση κομμουνισμού-φασισμού, Στάλιν-Χίτλερ, "όλοι ίδιοι είναι", "όχι στις υπερδυνάμεις" (πούλεγε και ο προχτεσινός μακαριστός του ΕΚΚΕ) κλπ., κλπ....
Οχι το εξοχικό του,
όχι το μουράτο του,
όχι τη δουλειά του,
όχι την τρείς-κι-εξήντα σύνταξή του,
όχι το παιδί του....
....θα χάσει ο μικροαστός,
την ίδια την καρδιά του θα του ξεριζώνουν,
κι αυτός θα βρίζει το ....ΚΚΕ!

λαθραναγνώστης είπε...

"θα χάσει ο μικροαστός,
την ίδια την καρδιά του θα του ξεριζώνουν,
κι αυτός θα βρίζει το ....ΚΚΕ!"
Μεγάλη αλήθεια είπες Σεχτάρ. Καθημερινά επιβεβαιώνεται!

Ανώνυμος είπε...

Κατα πάσα περίπτωση αυτό που είπε η μάνα του Φύσσα είναι οτι το ΚΚΕ δε συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Rap Monsters που κάνει ο κύκλος κάποιων φίλων του Killah P.
Και είναι αλήθεια, σήμερα αυτοί καλούν σε σιωπηλή συγκέντρωση, το ΚΚΕ σε συναυλία στο Πασαλιμάνι.


https://www.facebook.com/rapmonstersfest/?hc_ref=NEWSFEED

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω ακριβώς τι ειπώθηκε από την μάνα Φύσσα*, αλλά αυτό που έχει γίνει είναι μία άνευ προηγουμένου επίθεση** από συγχορδία συριζαίων, φρικιών, λαετζοζωήδων και λοιπών παρατρεχάμενων (άκουσα και για αντάρσυους αλλά δεν είδα κάτι -- δεν θα μου έκανε εντύπωση βέβαια) για την συναυλία στο πασαλιμάνι. Δεδομένης της ανύπαρκτης δράσης όλων των παραπάνω στο αντιφασιστικό είναι αρκετά δικαιολογημένη η ενόχληση, πόσω μάλλον όταν πολλοί από αυτούς αβαντάρουν την κυβέρνηση (που βλέπουμε πόσο καλά χειρίζεται το θέμα της χα -- άντε μετά τον ζαριανόπουλο να βάλουν και τον πελετίδη να δώσει κανα φράγκο στο αυγά, μην πάνε στράφι κι οι φιλοφρονήσεις με τον βούτση) με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δουλεύοντας επί της ουσίας στην αντίθετη κατεύθυνση. Κοινή γραμμή άλλωστε είναι και αυτό που βλέπετε στην παραπάνω ανακοίνωση των Rap Monsters, η αποπολιτικοποίηση του όλου θέματος***.

*Στην οποία μάνα Φύσσα η αλληλεγγύη είναι και δεδομένη και έμπρακτη στην δίκη που της την πέφτουν τα αυγά. Ωστόσο το θέμα είναι εξόχως πολιτικό και σημαντικό, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει γενικά ο λόγος της να θεωρείται θέσφατο όπως γίνεται από κάποιους. Θυμίζω ότι ο πατέρας του Φύσσα την πρώτη συνέντευξη μετά τον θάνατο του γιου του πήγε και την έδωσε στον Θεοδωράκη.

**Μία έφτασε στο σημείο να γράψει, έτσι στο άσχετο, ότι στην Μυτιλήνη το κκε τα έχει βρει με την χα (άγνωστο το θέμα της συμφωνίας), κάτι που από τους γίγαντες των σόσιαλ μήντια θεωρήθηκε αυτομάτως γεγονός μέχρι αποδείξεως του εναντίου...

***Ήταν σίγουρα όλοι αυτοί φίλοι του Φύσσα; Και τώρα θα μας τραγουδήσουν και ενάντια στον φασισμό, αλλά από μη πολιτική σκοπιά και μόνο για την μνήμη του Παύλου; Που τα τραγούδια κάποιων από αυτών που τυχαίνει να γνωρίζω είναι όλα για το πόσο γαμάτοι είναι οι ίδιοι ως άτομα και πόσο για τα πανηγύρια όλοι οι υπόλοιποι (logos apeilh πχ); Είχε πει κάποια πράγματα ο Totem για όλους αυτούς...

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

AYTO ΕΔΩ ΕΙΠΕ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΦΥΣΣΑ:

https://www.youtube.com/watch?v=38_Jz3qHZIo

1,09 ΕΩΣ 1 ΚΑΙ 11

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

*Στην οποία μάνα Φύσσα η αλληλεγγύη είναι και δεδομένη και έμπρακτη στην δίκη που της την πέφτουν τα αυγά.

ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΛΕΕΙ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

@ΘΕΡΣΙΤΗΣ,
Το ρεζουμε της συνέντευξης (γιατί δεν είναι ακριβώς μόνο τι δήλωσε η κ. Μ. Φύσσα, αλλά και αυτός τυχάρπαστος που θέλει να λέγεται "δημοσιογράφος" ή "παρουσιαστής" με τις στημένες ερωτήσεις)φαίνεται αλλού: λίγο πρίν προσπαθούσαν να μας πείσουν για τον "απολίτικο" Φύσσα, μετά μας αποθεώναν τη ΣΥΡΙΖΑικη Δημοτική Αρχή Κερατσινίου (!!!!)και μετά μας πασάρουν σαν εμδεδειγμένες εκδηλώσεις τα αναμένα κεράκια και το Φεστιβάλ του Παύλου....Μετά τους φταίει το ΠΑΜΕ. Καλά είναι ηλίθιος ο παρουσιαστής ή η αντικομμουνιστική βλακεία του έχει βαρέσει κόκκινο;Τώρα αν εγώ γίνω κακός και κατηγορήσω τον "δημοσιογράφο"-"παρουσιαστή" ότι συμβάλλουν στην απολιτικοποίηση της δίκηςλίγο πρίν συζητηθεί η υπόθεση της επίθεσης στο ΠΑΜΕ .... Καλή η "ενότητα" αλλά μόνο πίσω από τους οπορτουνιστές....και το ΣΥΡΙΖΑ!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Γιατι ειχε καμια σχεση ο χοντρος, ο κλιντ και ο μεντζελος που εκαναν συνεντευξη και λαιβ στο ονομα του; Ραπαδες που ψαχνουν την κονομα ειναι.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ.

ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΠΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ.

ΤΗΝ ΜΙΑ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΟΣΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΩΣΤΑ. ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΟΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ.

ΑΜΑ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΑΝΑΒΕΙ ΚΑΙ ΚΕΡΑΚΙΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΥΣ - ΘΛΗΜΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΥ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Αν αναφέρεσαι στην συνάντηση που είχε γίνει στην εσηεα ΟΧΕΠ, πέραν του Κληντ (που εκείνες τις μέρες έγραφε κείμενο όπου ζητούσε από τον Κουτσούμπα να καταδικάσει τον Στάλιν με αφορμή την επίθεση στο Πέραμα) και διάφορων άλλων απίθανων, είχε πάει εκεί και το φασισταριό ο Ευθύμης από τους TXC (που παλιότερα μαζί με τον Αρτέμη είχαν βραβευθεί από τον Βορίδη).

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=cbuCxWomsmg

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Σε πολλά αναφέρομαι. Η εσηεα είναι το κερασάκι. Οι περισσότεροι ραπάδες (και ειδικά οι παλιοί) είναι μία σκατόφαρα που κοιτά την κονόμα. Είναι ικανοί να στρώσουν χαλί μέχρι και στον φασισμό για αυτό τον λόγο.

Ο Φύσσας στο πρώτο ραπ μανστερς που είχε γίνει κάπου στο 11'-12' είχε κάνει σαφές ότι το δημιούργησε, γιατί αυτός και η παρέα του είχαν αποκλειστεί από όλα τα ραποφεστιβάλ. Δεν τον παρακολουθούσα τόσο συχνά πριν τον θάνατό του, αλλά νομίζω ότι αυτό δεν άλλαξε υπερβολικά μέχρι τις 18/9/2013.

Τώρα ξαφνικά εμφανίστηκαν μιλιούνια ραπάδες που τον υπεραγαπούν. Ε φυσικά αφού έχουμε γεμίσει με λάιβ στην μνήμη του για να κονομάνε χαρτζιλίκι και για να τους περνάει για αντισυστημικούς κανένα 15χρονο ώστε να αγοράζει σιντί. Για αυτό και ο χοντρός με τον κλιντ από εκεί που δεν μιλούσαν για μία δεκαετία ξαφνικά ξανανεβήκαν μαζί στην σκηνή. Για αυτό και η περιβόητη "ενότητα του χεπ χοπ κλπ.". Καταλαβαίνω το πόνο της μάνας που παραβλέπει όλα αυτά αλλά μην τρελαθούμε κιόλας.

Ο.Χ.Ε.Π.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ρε ijon στείλε μου αν θες σε ένα σχόλιο (δε θα δημοσιευτεί, αν δε θες) το τουίτερ σου.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω τουίτερ φίλε απολίθωμα, αν και παρακολουθώ αρκετά το τι λέγεται εκεί (ίσως περισσότερο απ'ότι έπρεπε μέχρι πρόσφατα -- γιατί πλέον βαρέθηκα με τους ατσάλινους και έτσι δεν έχω δει τα τελευταία διαμάντια τους, αν και έμαθα ότι ξαναβρέθηκε η μέχρι πρότινος αγνοούμενη ρωσική αστική τάξη που είναι θετικό όπως και να το κάνεις, παρ'αυτά όλο και διάφορα καινούρια φυντάνια ξεφυτρώνουν σε διάφορα θέματα).

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Η ρωσικη αστικη ταξη βρεθηκε και ειναι μια κοτα ιτζον που δεν λεει τιποτα για τις παραβιασεις της εκεχειριας.

Παροτι ομως ειναι αχρηστη και κοτα οι ατσαλινοι κανουν την καρδια τους πετρα και την θελουν στην συρια γιατι ειναι η μονη που θα κρατησει κοντρα στο νατο. Ετσι κρατας κοντρα πια. Κανοντας την κοτα. Μαθε λενινισμο απο τον αρχοντα και μην μιλας νεοτροτσκιστικο οργανο της αμερικανικης πρεσβειας.

Μπονους επιχειρημα ατοφιο ατσαλενιο που αλιευσα: Λεει ο τρου οτι ο συριακος λαος δεν μπορει... να πεταξει για να πολεμησει τα μαχητικα του νατο.

Προβλεπω οτι ειναι θεμα χρονου να χοντρυνουν οι παπαρολογιες και να αρχισουν να ασχολουνται αμεσα με τα της ελλαδας και να αφησουν την συρια, την τουρκια, την υεμενη και την λατινικη αμερικη στην ησυχια τους. Ολο κουβα πανε οι προβλεψεις τους ετσι και αλλιως σε αυτα τα θεματα.

Ο.Χ.Ε.Π.

zoot horn rollo είπε...

Έλα "τυχερέ" Ijon, πες αλεύρι, ο "Κορδάτος" σε γυρεύει...

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη στον οικοδεσπότη για το όφφτοπικ, αλλά ποιός είναι ο "Κορδάτος"; Δεν έχω παρακολουθήσει πρόσφατα όπως έχω πει, και μετά από απάλευτη συζήτηση που είχα με γνωστό μπλόγκερ και τουιτερά που είναι φίλα προσκείμενος στους ατσάλινους το παράτησα τελείως καθώς η εκεί αντιπαράθεση με έκανε να καταλάβω ότι περισσότερο νόημα έχει να τσακώνεσαι σε αθλητικά σάιτ για τον βάζελο και τον γαύρο παρά να συζητάς για τον ιμπεριαλισμό με τους διαδικτυακούς ινστρούχτορες που ούτε μια ερώτηση δεν είναι ικανοί να απαντήσουν ενώ σε λούζουν με χίλιους δυο απίθανους χαρακτηρισμούς βγαλμένους από την κοιλιά τους καθώς περιμένουν ενισχύσεις και από τους φίλους τους.

Ijon Tichy

zoot horn rollo είπε...

Όπου "Κορδάτος" βλέπε σύλλογος των Λιόση,Καλτσώνη κ.ά. Ωραία πράγματα.