Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Φεστιβάλ παντός καιρού

Η βασική ανησυχία ήταν πως ο καιρός θα μας τα έκανε μούσκεμα και θα χοροπηδούσαμε στο χώρο χαρούμενοι σαν το Σινάτρα, στο singing in the rain, που θα ήταν κι ο τίτλος της ανάρτησης. Τελικά τη βγάλαμε καθαρή, με μερικές ψιχάλες μόνο, και λίγη λασπουριά, που πρέπει να έγινε πηλός ως το τέλος της βραδιάς, με τόσο πάτημα. Αλλά συνηθισμένα τα βουνά απ' τα χιόνια και οι σύντροφοι από τη λάσπη, βρώμικη κι αντικομμουνιστική. Κι αφού δεν τα κατάφερε ούτε ο τίμιος προλετάριος Κακοφωνίξ να συγκινήσει τους ουρανούς και να τους ανοίξει, όπως την πρώτη φορά που ήρθαν στο Φεστιβάλ, τίποτα-τίποτα δε μας σταματά.

Ο καιρός (γαρ ου μενετός) βασικά πρέπει να είναι σαν τη γυναίκα του Καίσαρα, να μην είναι μόνο τίμιος -σαν τον καλλίφωνο προλετάριο- αλλά να φαίνεται κιόλας, από το πρωί -σαν την καλή μέρα. Γιατί αλλιώς λυγίζει τους αναποφάσιστους και μειώνει την προσέλευση του κόσμου. Οπότε αφήνει περισσότερο χώρο (και καρέκλες) για τους αποφασισμένους που πήγαν.

Κι οι οποίοι είχαν χτες δωρεάν εισιτήρια -αρκεί να μην παρανόησαν για τι πράγμα ήταν. Όπως χτες καθ' οδόν, στο Β 10.
-Σήμερα έχει και δωρεάν εισιτήρια.
-Αλήθεια;
-Ε ναι, είναι νομίζω μια πανευρωπαϊκή ημέρα για κάτι.
-Κι εμείς δηλ, τζάμπα πήραμε τα εισιτήρια;
-Για τα λεωφορεία λέω.
-Α, είπα κι εγώ.

Πρώτη στάση στη Διεθνούπολη, με μπόλικο υλικό για ολόκληρη ανάρτηση (θα το παρουσιάσουμε σε επόμενη ανάρτηση) και το Μαρίνο συγκινημένο να τους παίρνει σχεδόν όλους αγκαλιά, προτού πάει απέναντι να ακούσει τον Ελισαίο, στη συζήτηση για την προσφυγιά και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Που ξεκίνησε με τα αποτελέσματα μιας έρευνας με ερωτηματολόγια σε φοιτητές και κάρτες με γραφήματα, που δεν μπορώ να πω ότι τα καταλάβαμε πολύ καλά από την παρουσίαση της σφισσας συντονίστριας (τουλάχιστον όχι από εκεί που βρισκόμασταν). Δεν πειράζει όμως, χίλιες φορές να είναι καλή και συνεπής σφισσα, παρά καλός δημο(σ)κόπος, σαν τον Θεοδωρικάκο, που άργησε λίγο (μπλέχτηκε και με τα πολιτικά) αλλά βρήκε την κλίση του. Μπορεί βέβαια να έφταιγε και η δυνατή μουσική από τα μεγάφωνα της Διεθνούπολης, που μας συνόδευσε στο μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης, μαζί με τη χορωδία της παράστασης που ανέβαινε παραδίπλα, στη λαϊκή σκηνή. Φως φανάρι πως το ρωσόφιλο μπλοκ σαμποτάρισε το Βαγενά.

Ο οποίος είπε πολλά κι ενδιαφέροντα. Για τις οργανώσεις τύπου ISIS, που μικρή σημασία έχει αν ξέφυγαν στην πορεία από τον έλεγχο των ιμπεριαλιστών ή κατασκευάστηκαν ακριβώς για να τους δώσουν το πρόσχημα της επέμβασής τους. Για τους ανταγωνισμούς συμφερόντων στην Ουκρανία και τη Συρία (με την επίμαχη ΑΟΖ). Για τη Ν. Αφρική που έχει τόσα εργοστάσια, όσα όλη η υπόλοιπη αφρικανική ήπειρος. Για τις περιφερειακές δυνάμεις και το διαρθρωτικό σχήμα του διεθνούς καπιταλιστικού συστήματος, που μοιάζει με πυραμίδα. Για τον κόσμο-πλανήτη μας, που δεν ήταν ποτέ μονοπολικός, απλώς υπήρχε ένα ενιαίο αντισοβιετικό μπλοκ, με εσωτερικές αντιθέσεις, που βγήκαν οξυμένες στην επιφάνεια μετά τις ανατροπές. Για την ψευδαίσθηση -που αποτυπώθηκε και στα ευρήματα της έρευνας- πως η ελληνική κυβέρνηση είναι αμέτοχη και δε φέρει ευθύνη για αυτήν την κατάσταση. Και πως η χώρα μπορεί να βγει αλώβητη από μια γενικευμένη σύρραξη, τη στιγμή που δίνει βάσεις, γη και ύδωρ σε αυτούς που ανάβουν το φιτίλι του πολέμου.

Για την κυρίαρχη προπαγάνδα, που παρουσιάζει κατά το δοκούν και συμφέρον την Ελλάδα πότε ως ψωροκώσταινα, που δεν μπορεί να σταθεί μόνη της, και πότε ως ισχυρή δύναμη, τμήμα του σκληρού πυρήνα της ΕΕ, κτλ. Για το εσωτερικό μέτωπο, για το οποίο θα πει περισσότερα αύριο (δηλ σήμερα) ο Μάκης (Παπαδόπουλος). Κι ο Γιάννης (Πρωτούλης); Κι η Χαχάμη;
Για το παράδειγμα του Βιετνάμ, που υπέταξε έναν πολύ ισχυρότερο αντίπαλο και τα σκαμμένα, υπόγεια τούνελ στην πόλη Χο Τσι Μινχ (πρώην Σαϊγκόν). Και παρεμπιπτόντως για την προετοιμασία της επόμενης διεθνούς συνάντησης των ΚΚ, τον προσεχή Οκτώβρη, στο Βιετνάμ.

Για τη διαπλοκή συμφερόντων στη Συρία, όπου το ISIS εξοπλίζεται από τη Σαουδική Αραβία (που αγόρασε πρόσφατα με τη σειρά της τεράστια ποσότητα όπλων από τις ΗΠΑ), ενώ διατηρεί σύνδεση και με την οικογένεια Ερντογάν. Οι Τούρκοι φαίνεται να συνδέονται επίσης με την Αλνούστρα, ενώ οι Κούρδοι (φαίνεται) να εξασφαλίζουν τη στήριξη του Ισραήλ και των ΗΠΑ στην περιοχή. Και οι Ρώσοι κάνουν παζάρια τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με την Τουρκία, που μόνο σε καλό δεν πρόκειται να καταλήξουν για τους λαούς της περιοχής, όσο παλεύουν για ξένα συμφέροντα.

Καθ' όλη τη διάρκεια της συζήτησης, στο μυαλό πολλών στριφογύριζε η προφανής ερώτηση για τη στάση και το ρόλο της Ρωσίας, η οποία ήταν τόσο αυτονόητη, που θα μπορούσε να διατυπωθεί και με τον πιο μινιμαλιστικό τρόπο, πχ: "Ρωσία;", "τι φαση;" ή ξέρω γω "διάβασα στο τουίτερ..." και στο καπάκι ερωτηματικό. Και -ω ναι- ήταν η πρώτη ακριβώς ερώτηση που έγινε στο Βαγενά.

Ο οποίος απέφυγε (ή δεν έτυχε) (ή πέτυχε) να χαρακτηρίσει εισηγητικά ιμπεριαλιστική τη Ρωσία, έκανε όμως λόγο για ρωσική αστική τάξη και ρώσικα μονοπώλια -που παραπέμπουν ευθέως και στον ιμπεριαλισμό, εκτός πια κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι το μονοπώλιο υπάρχει κι εμφανίζεται χωρίς τον ιμπεριαλισμό, οπότε τα έχουμε δει όλα σε αυτήν τη ζωή. Και αναρωτιέμαι ποιο μπορεί να είναι για... τους ατσάλινους (όπως λέει κι ο Ijon Tichy) στη δική τους γλώσσα. το αντίστοιχο της λυκοσυμμαχίας για τις άλλες διακρατικές, καπιταλιστικές ενώσεις. Αν η ΕΕ πχ είναι λυκοσυμμαχία, οι BRICs τι συμμαχία θεωρούνται; Και σε ποιο σημείο ακριβώς μας οδηγεί αυτή η τακτική σε κάποια συμμαχία για το ανθρώπινο είδος -που ξόδεψε τόσο καιρό να μάθει να περπατάει όρθιο, για να το γυρίσουμε εμείς πίσω στην εποχή των τετράποδων; Αναρωτιέμαι επίσης γιατί δεν επιδίωκαν μια (συντροφική) αντιπαράθεση, όπου θα υπήρχε συζήτηση και αντίλογος, κι επιμένουν στις πλάγιες, διαδικτυακές παρεμβάσεις, με υπονοούμενα και μισόλογα. Αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα.

Απαντώντας στην ερώτηση, ο Ελισαίος είπε ότι δεν μπορούν να μπουν όλες οι χώρες στο ίδιο τσουβάλι, αλλά πατάμε γερά στη γη και δε θεωρούμε τη Ρωσία ως κάποιου είδους συνέχεια της ΕΣΣΔ ή απλό αντικαταστάτη της σοβιετικής οικονομικής βοήθειας στη Συρία. Απάντησε σε όσους επικαλούνται το διεθνές δίκαιο (γιατί η Ρωσία προσκλήθηκε από τη συριακή κυβέρνηση) που έχει γίνει λάστιχο και το επικαλούνται κι οι ΗΠΑ από την πλευρά τους, και την έννοια της αυτοάμυνας -που κι αυτό είναι επιχείρημα των νατοϊκών, για την προστασία τους από τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Κι είπε επίσης, ενάντια στο επιχείρημα πως η ρωσική επέμβαση απέτρεψε τα χειρότερα, πως στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό.

Σε άλλο σημείο του γύρου των ερωτοαπαντήσεων, σημείωσε πως η Ρωσία είναι η μόνη χώρα που μπορεί να απαντήσει σε ένα πιθανό πυρηνικό χτύπημα των ΗΠΑ -εξ ου κι η έγνοια των Αμερικάνων για την αντιπυραυλική ασπίδα σε Ευρώπη κι Ειρηνικό. Και σχολίασε τη δήλωση της νέας Βρετανίδας πρωθυπουργού ότι βεβαίως κι είναι έτοιμη να πάρει μέρος σε έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Το ζήτημα της ασφάλειας -και πόσο ασφαλής μπορεί να νιώθει πχ ένας άνεργος, ανασφάλιστος, κοκ- συνδέεται άμεσα με τη συζήτηση που έγινε στο στέκι εργαζομένων για την ανεργία, με τον Πελετίδη να σχολιάζει ότι κανείς δεν μπορεί να χαίρεται την πόλη του, όταν δεν έχει λεφτά να πάρει κάτι να φάει και να πιει. Και περιέγραψε την προετοιμασία και την εξέλιξη της μαραθώνιας πορείας για την ανεργία από την Πάτρα στην Αθήνα, την οποία μόνο εμείς μπορούσαμε να οργανώσουμε κι είμαστε περήφανοι γι' αυτό.

Γρήγορο πέρασμα κι από το αθλητικό στέκι, όπου η κε του μπλοκ πρόλαβε το τέλος της συζήτησης για τους Ολυμπιακούς του Ρίο (φιέστα των μονοπωλίων) που έπιασε πάντως μια σειρά ζητήματα, όπως τη σύνδεση με το Αθήνα 2004 και τα αναβολικά. Κι επίσης από τις Σπαρτακιάδες και τους Ολυμπιακούς της Μόσχας (που ήταν εύκολο να διοργανωθούν, γιατί οι υποδομές ήταν έτοιμες) μέχρι το προ-ολυμπιακό σύνθημα "υιοθετήστε έναν αθλητή", που πέρα από τη λεζάντα των επιχειρήσεων, προσπαθεί να περάσει στο νέο αθλητή την ιδέα πως τίποτα δεν μπορεί να πετύχει χωρίς χορηγούς και χρήμα.

Ο Βραζιλιάνος (που στην αρχή τον περάσαμε για οπαδό της Ντίλμα, γιατί "η τωρινή κυβέρνηση είναι πολύ χειρότερη", αλλά στη συνέχεια μίλησε για την καπιταλιστική συσσώρευση που υπηρετούν οι Ολυμπιακοί) είπε για τον αντιτρομοκρατικό νόμο που ψηφίστηκε στην πατρίδα του εν όψει των αγώνων, με βάση τον οποίο διώκονται σήμερα κομμουνιστές που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις και απεργίες.

Σχολιάστηκε ακόμα κι η απόσυρση της υποψηφιότητας της Ρώμης για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024, από τη νέα (προσκείμενη στον Γκρίλο) δήμαρχο της πόλης, που δεν έγινε από κάποια φιλολαϊκή σκοπιά, αλλά με αστικά κριτήρια, επειδή δεν κρίθηκε συμφέρουσα στην παρούσα φάση.

Από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τη διαφορά (σε σχέση με άλλες χρονιές) έκανε η παρουσίαση των ανέκδοτων τραγουδιών του ΔΣΕ. Και όταν με ρώτησε η Ρένα Δουρου-τι τι καλό έχει το πρόγραμμα, και της είπα για "τα ανέκδοτα του ΔΣΕ", άρχισε το χαβαλέ.
Μπαίνει ο Βαφειάδης σε ένα μπαρ...
Ήταν ένας αντάρτης του ΔΣΕ, ένας χίτης κι ένας ταγματαλήτης...
Το άλλο με το Βλαντά το ξέρεις;

Μετά από αυτό, στην κεντρική ανέβηκαν ο Πασχαλίδης με το Μικρούτσικο. Κι ενώ σκεφτόμουν πως θα έπρεπε να βγουν κάποτε στατιστικά στοιχεία για το Φεστιβάλ και τους καλλιτέχνες -ποιος έχει τις περισσότερες συμμετοχές, ποιος τις περισσότερες συνεχόμενες εμφανίσεις, ποιος την παλαιότερη συμμετοχή, κοκ- άρχισαν να τα λένε από μόνοι τους.

Ο Μικρούτσικος είχε έρθει στο 2ο Φεστιβάλ (κάπου κοντά στο θάνατο του Μάο, αν υπολογίζω καλά, που μπορεί να είχε πεθάνει ήδη μέσα του) κι ο Μίλτος έχει (ανελλιπή μάλλον) παρουσία από το 92', την πρώτη χρονιά της αντεπανάστασης, όταν η ΚΝΕ ήταν ακόμα πολύ πιο μικρή από ό,τι είναι σήμερα -κι ακόμα μικρότερη από ό,τι ήταν στη δεκαετία με τις βάτες. Αλλά ουκ εν τω πολλώ το ευ.

Προς το τέλος, που ο Μικρούτσικος ήθελε απόλυτη ησυχία για να πει κάτι, πέταξε το αμίμητο: όταν μιλάει ο Θου-Μου, όλοι κάνουν ησυχία. Άλαλα τα χείλη των ασεβών, με τον τθιβδό πράκτορα, 0-0-0.

Η νεανική άλλαξε πάλι θέση (στον ίδιο χώρο) ψάχνοντας πώς θα αποφύγει τη μίξη των ήχων με τις άλλες σκηνές, αλλά δεν επετεύχθη πλήρως. Κι όταν ο Μεγαλιός άκουσε, σε μια δική τους παύση, απ' την κεντρική σκηνή τις πρώτες νότες από το "στα είπα όλα", άρχισε να μιμείται τραγουδιστά τον Μάλαμα.
Ρε συ Στέλιο, τι λες τώρα που θα παίζεις ως τις τέσσερις η ώρα..
Αλλά τελείωσε λίγο μετά τη μία. Και ρωτούσε συνέχεια "πόση ώρα έχουμε", "πόση ώρα έχουμε", γιατί το είχε άγχος, να μην παραβιάσει το πρόγραμμα (του 19ου και γενικώς).

Στο ενδιάμεσο έβγαλαν μια φωτό επί σκηνής, με φόντο το κοινό που είχε σηκώσει τα χέρια του (και όλα τα φτάνω, έλα να πάμε και το κόμμα πιο πάνω), κι έπαιξαν μια ροκ διασκευή (δικό μας τραγούδι, είπε στην αρχή για πλάκα) του ύμνου του ΕΑΜ, που έμοιαζε λίγο με αυτήν την εκτέλεση.

Τρία γράμματα μόνο φωτίζουν...
Του Ζαχαριάδη εννοείς. Ναι αλλά πρέπει να τα δούμε στη διαλεκτική τους σύνδεση, γιατί το καθένα ξεκομμένο από τα υπόλοιπα...
Κι έχει πρόγραμμα λαοκρατία...
Ζήτω, ζήτω το ΕΑΜ, αλλά διδασκόμαστε από τα λάθη του, γιατί δεν κατάφερε να προβάλλει ως στόχο...

Η νεανική σκηνή νομίζω πως είχε το πιο δυνατό πρόγραμμα (μέχρι και τηλεπαιχνίδι "άκου τι είπαν") αλλά αντικειμενικά ελάχιστο χρόνο για κάθε συγκρότημα, που έτρεχε αγχωμένο να προλάβει να πει οτιδήποτε αν σώζεται σε ένα σκάρτο μισάωρο. Οι Υπεραστικοί (που είχαν και νέο αίμα στη σύνθεση, στο μπουζούκι) ήθελαν να πουν δυο λόγια στην αρχή της συναυλίας, που κράτησαν σχεδόν όσο ένα τραγούδι, στα όρια της ανακοίνωσης. Και με την ευκαιρία να πούμε πως στο Φεστιβάλ ήρθαν (τουλάχιστον) δύο Ναρίτες: ένας που τραγουδούσε κι ένας δημοσιολόγος, Λειβαδιτικός. Ποιος είναι ο πιο δεξιός (ή πιο αριστερός) από τους δύο -αγαπημένο ερώτημα του Λαϊκού Στρώματος;

Τη λαϊκή σκηνή την είχα αφήσει για το τέλος, αλλά πρόλαβε και μας άφησε αυτή πριν τη μιάμιση. Όλα με σχέδιο, όλα με πρόγραμμα, ακόμα και στο γλέντι. Του 19ου βεβαίως. Γιατί με το 15ο, στην Πανεπιστημιούπολη, ξενυχτούσαμε ως τις έξι το πρωί και...

Η Πέμπτη, σφε αναγνώστη, μπορεί να είναι το νέο Σάββατο. Αλλά το πρωί της Παρασκευής δεν είναι το νέο πρωί της Κυριακής κι ο εργαζόμενος λαός έχει βάρβαρο πρωινό ξύπνημα. Το λένε εξάλλου κι οι βασικοί κανόνες του Φεστιβάλ, που μπορείς να διαβάσεις σε αυτό το σύνδεσμο.

53 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω οτι διπλα στην Κομμουνιστικη νεολαια ΗΠΑ ηταν οι Ουγροι και ειχαν βιβλιαρακια με αναλυσεις των κιμ γιονκ ιλ και ουν με βαση το juche σε θεματα οικονομιας κτλ. επειδη δεν εχω και πολλες γνωσεις για να μπορεσω να κανω αναλυση η τελος παντων να καταλαβω κατα ποσο συμβαδιζουν με τη μ-λ θεωρια οποιος μπορει ας τους ριξει μια ματια και ας μεταφερει την αποψη του.

kabamaru

Νίκος Σαραντάκος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Κι είχαν επίσης κόκκινους μπερέδες κι ένα γραφικούλη σφο με στρατιωτική στολή. Αλλά αυτά σε άλλο μέρος.

Ανώνυμος είπε...

ναι οντως ειχαν κοκκινους μπερεδες και η κορη μου ηθελε να παρει ενα αλλα θα αρκεστει στο μπερε της κνε απο τη μανα της...
αλλα για το Juche οντως ρωτησα σοβαρα αλλα οκ σε αλλο μερος οπως ειπες
kabamaru

Dreaming Neon Red είπε...

οι "ατσάλινοι" που αναφέρεις ποιοι είναι;

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

θα εχει πολυ οπορτουνιλα σημερα το Τριτση

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Η βροχή ήταν ιδανική: Καθόλου λάσπες, χώμα συμπαγές, "ογρό", περπάτημα χωρίς σκόνη, φεστιβάλ χωρίς σκόνη. Αν μπορούσε νάβρεχε ένα ψιλό κάθε πρωϊ....
Δε νομίζω, πως το Κόμμα θεωρεί την Ρωσία μη-ιμπεριαλιστική, νομίζω έχει γραφτεί και ειπωθεί, και πρόσφατα. Αλλά, κάθε τι στην ώρα του και στον τόπο του. Δεν είμαστε αριστεριστές, που προσπαθούνε να φανούνε "επαναστάτες".
Πολλές και (σοβαρές;) απουσίες στη Διεθνούπολη, αν δε μου διέφυγε κάποια. Ελπίζω νάναι συγκυριακό η οικονομικό το θέμα. Αλλά, άμα έχει αιτίες ...ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει και γρήγορα! Γιατί ο αέρας, εκτός από βροχή, μου μυρίζει και κάτι σε μπαρούτι.
Οι καμπάνες αρχίσανε να χτυπάνε, όχι μόνο στα ...Καλάβρυτα(!), και κυρίως όχι για ό,τι έχει στο μυαλό του ο τράγος. Αν και ο θέμα αυτό, ο αντιπερισπασμός του Φίλη, καθόλου άσχετο δεν είναι με τον λόγο, που αρχίσανε οι καμπάνες.....
Θα προσέξατε την πρωϊνή νύξη του Γ.Γ., που καθόλου στο ντούκου δεν πέρασε:
"Δεν αποκλείω πρόωρες εκλογές....".
Αγριεύουνε και στη Συρία τα πράγματα.
Να επαναλάβω πως τα τΣυριζόπουλα δεν έχουν καταλάβει, που έχουνε μπλέξει;
Κι άσε κι εκείνους τους ανεκδιήγητους ανταρσυριζάνους, να ψάχνουν το "νέο υποκείμενο", που όμως πρόλαβε και είπε το μεγαλειώδες "ΟΧΙ" του πέρσι..

Νίκος Σαραντάκος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

ΝΣ, δεν έχεις βαρεθεί πια αυτό το στιλ σχολίων;
Το πρώτο εντελώς αυτοαναφορικό, χωρίς λόγο ύπαρξης.
Το δεύτερο δεν έχει τίποτα καινούριο να πει για το ΚΚΠ, απλώς το πιάνει, για να δείξει... δεν ξέρω κι εγώ τι, πέραν του ότι το ΚΚΠ συμμετέχει στην κυβέρνηση. Χαίρω πολύ, χαιρόπουλος.

Έπρεπε να κάνετε ανταλλαγή απόψεων και να της πεις της σφισσας για την ελληνική εμπειρία -κι ας μη ζεις στην Ελλάδα- και τα θετικά της διακυβέρνησης Σύριζα, που είναι ωκεανός ολάκερος σε σχέση με κάτι λίγα κι αμελητέα, αρνητική σταγονίδια.

Ανώνυμος είπε...

@Νίκος Σαραντάκος

Ένα από τα πολύ θετικά (που είναι και πιο πολλά από τα αρνιτικά ε;), θα πρέπει να είναι και το γεγονός ότι το ΚΚΠ, και η προοπτική του σοσιαλισμού, θα χάσουν κάθε αξιοπιστία στον λαό αφού το ΚΚ θα εφαρμόσει μέτρα υπέρ των μονοπωλίων και των καπιταλιστών ε;
Αυτό για τα οπορτούνια βέβαια είναι θετικό, αφού έτσι δεν υπάρχει αυτόνομη πολιτική δράση της εργατικής τάξης, και άρα αφού θα γίνεται ουρά του ιμπεριαλισμού και της αστικής τάξης, δεν θα καταφέρει το βασικότερο, να παλέψει για τον σοσιαλισμό!
Γιατί δεν το λέτε, ότι το μόνο που θέλετε είναι να διατηρείτε ο καπιταλισμός ώστε να το παίζεται επαναστάτες τσάμπα μάγκες, όσο σας αφήνει το σύστημα;
Πάλι έγινα γραφικός, αλλά το προτιμώ από αβανταδόρος των αστών.

Ιβάν Τζόνι

Ανώνυμος είπε...

Και στην Πορτογαλία μέτρα ψηφίζουν, μόνο που τους δίνουν άλλο όνομα. Το ΚΚΠ έχει δώσει στην δημοσιότητα κοινό κείμενο συμφωνίας με όλους τους άλλους με τους οποίους συγκυβερνούν. Στο κείμενο ούτε καν αμφισβητούν την ΕΕ. Η παλάντζα του ΚΚΠ και το αλληθώρισμα τους προς την σοσιαλδημοκρατία ξεκινά από το 2013.

Όταν στριμώχνεται το αστικό πολιτικό σύστημα, βγαίνουν οι φήμες για εκλογές. Καλού – κακού αν δεν καταφέρουν να περάσουν τα εργασιακά με τον Σύριζα, να έχουν «κάβα» καμία οικουμενική ή και εκλογές. Των φρονίμων αστών τα παιδιά, πριν πεινάσουν εκλογομαγειρεύουν.

Τα Συριζόπουλα είναι μπροστά στην δεύτερη αξιολόγηση για τα εργασιακά, τον μαρασμό του συνδικαλισμού με το 50% + 1 επί των εγγεγραμμένων, την χρηματοδότηση των συνδικάτων, και τα συμβόλαια μηδενικών ωρών στην εργασία. Μία Κυβέρνηση μπορεί να κυβερνά μία ολόκληρη χώρα με το 20% επί των εγγεγραμμένων όπως οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ένα Δήμαρχος μπορεί να βγαίνει με το 20-25% των εγγεγραμμένων όπως δήμαρχοι μεγάλων πόλεμων, αλλά ένα συνδικάτο με το 50%+1 επί των εγγεγραμμένων μπορεί να αποφασίσει για μία απεργία. Ο Νεοφιλελευθερισμός του ΟΟΣΑ ως προαπαιτούμενο για την δόση.

Δεν είναι ηλίθιοι. Δέσμιοι των πολιτικών τους με ένα τεράστιο μικροαστικό εγώ . Οι αστοί οι εδώ και οι έξω, εμπιστεύονται πλήρως αυτούς που ξέρουν χρόνια, αυτούς που είναι σάρκα από την σάρκα τους. Τα συριζόπουλα έκαναν και θα κάνουν όλο και μεγαλύτερες παραχωρήσεις που δεν θα τολμούσαν να κάνουν οι ΠΑΣΟΚΟΝουδούδες. Τη «βρώμικη» δουλειά, για να έρθει καθαρός ο Κυριάκος. Αφού πρώτα ξεφτιλίσουν στη συνείδηση του κόσμου την όποια έννοια της αριστεράς.

Στα υπόλοιπα, κλασικός αντιπερισπασμός το μάθημα των Θρησκευτικών από Voskotopi TV και Attica Bank. Όλο το μοντέλο «ανάπτυξης » των τελευταίων δεκαετιών, το πρόσφερε ο Σύριζα στα μάτια του λαού μέσα σε ένα χρόνο. Ή πως μπαίνει χέρι, «αξιοποιούνται», τα λεφτά των ασφαλισμένων των ταμείων για τα καπιταλιστικά κέρδη, την πολυπόθητη «ανάπτυξη». Να βρεθεί και καμία διαφορά, έστω και στα Θρησκευτικά μεταξύ Παλαιάς Δεξιάς του Κυριάκου που πάει να γίνει Νέα Δεξιά και της Νέας Νεοφιλελέ Δεξιάς του Αλέξη με τις αριστερές ευαισθησίες της και τα 99 χρόνια «αξιοποίησης». Να δείχνουν πως κάπου διαφέρουν μετά την συμφωνία για το Ελληνικό, την Αμυγδαλέζα, το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και το τσεκούρωμα των συντάξεων.

Pasok 4 Ever

Ανώνυμος είπε...

Η συγκυβέρνηση στην Πορτογαλία σύμφωνα με το τελευταίο γκάλοπ δείχνει να ευνοεί το PS σοσιαλιστές που ανεβαίνουν πάνω από 3 μονάδες στο 35.5 ενώ Μπλόκο και ΚΚΠ χάνουν από μισή μονάδα με 9.7 και 7.8 αντίστοιχα.

http://www.eurosondagem.pt/inform/barometro.htm

Κορνήλιος

zoot horn rollo είπε...

Τι περιμένατε από το Σαραντάκο; Κάτι άλλο ίσως;

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ.

ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 1 2 ΚΑΙ 3; ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 4. ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΣΙΝΑ.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ;

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΙΘΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟ;

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

ΑΥΤΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝΕ. ΠΟΝΑΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΧΑΧΑ

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.(ΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΣΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ) ΜΗΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Νίκος Σαραντάκος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
zoot horn rollo είπε...

Για να το λες εσυ...

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΣ ΡΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΕΙΣ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

...ειπε ο υπαλληλος των Βρυξελλων.

Στο μεταξυ η αριστερα και τα ΚΚ ειναι για τον ΝιΣα κατι αναμεσα σε θεμα φιλολογικης αναλυσης και συλλογη καρτ-ποσταλ.

σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

Για να είμαστε δίκαιοι, το ΠΚΚ δε συμμετέχει στην κυβέρνηση. Άλλο η ψήφος ανοχής, άλλο το να ράβεις υπουργικά κοστουμάκια, ανεξάρτητα από το πώς κρίνουμε και το πρώτο.

Εναδυοτρίας

Ανώνυμος είπε...

να ρωτήσω κατι καλοπροαίρετα [γελάμε τώρα];
το ΑΚΕΛ δεν έφερε το μνημόνιο στη Κύπρο; Γιατι εχετε πρόβλημα με το πορτογαλικο -Κ-Κ, που κανει ακριβως το ίδιο; Εχετε ασκήσει κριτική στο ΑΚΕΛ; Μπορώ να τη δω παρακαλώ;

zoot μην πεταχτεις εσυ μπαγασακο, ασε να τους προβληματίσω λιγάκι.
BTW, εχω παρατηρησει οτι εχεις αρχισει το διαβασμα πανω στον ιμπεριαλισμο...μπραβο σου! [μη γραψεις για γλιτσες... υποκριτάκο]

θερσίτη για πες μας και εσυ για τη Κύπρο...

ξέρετε-ποιος- για το ονομα

υγ: ρε σεις ποιοι ειναι αυτοι οι ζουρλοι που στηριζουν ακομη τη ανύπαρκτη "Λαϊκή Δημοκρατία" της Κορέας;

zoot horn rollo είπε...

Και κουμανταδορος πλεον, ποιος θα γραψει και ποτε.
Μας προβληματισες παλι, ειχες δεν ειχες...γλιτσακο.

Ανώνυμος είπε...

@Ανωνυμος 2:38

Ρωτησα την φιλη μου την google και μου απαντησε:
"Παπαρήγα: Δεν θα γίνουμε ΑΚΕΛ", 5 τελευταιοι παραγραφοι.

Ειναι αρθρο της Ελευθερπτυπιας, 13 Απριλιου 2013 = 13 / 4 / 13 = 13 / 1+3 / 13

Τυχαιο; Δεν μομιζω.

σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

Η εισηγηση στο 19ο συνεδριο ειχε αναφορες στην αρνητικη πειρα του ακελ απο την συμμετοχη του στην κυβερνηση της κυπρου. http://www.kke.gr/19o_synedrio/eishghsh_ths_ke_toy_kke_sto_19o_synedrio_11-14_aprilh_2013_?act=3&morf=1&tab=1

Μολις στριμωχθηκε ο συριζαιος ηρθε ο τρου ως ενισχυσεις να αλλαξει την κουβεντα.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΝΩΝΥΜΕ.

ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΚΕΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΑΚΕΛ ΟΠΩΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ Κ ΙΕΧΩ ΤΣΑΚΩΘΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ.

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΚΕΛ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ.

ΤΟ ΑΚΕΛ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΡΑΞΗ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

"το ΑΚΕΛ δεν έφερε το μνημόνιο στη Κύπρο; "

ότι θέλεις λες

ΑΧΠ

Ξερεις ποιος είπε...

Δεν ειναι ανευ σημασιας λεπτομερεια η σταση απεναντι στο Ακελ, αλλα κυριε q. παψε να την πεφτεις ανευ λογου και αιτιας καλο δεν κανεις. Ενα κομμα πουχει τα λαβαρα και οχι τη χαρη ειναι μοιραιο να περιεχει και τιμιους και απ ολα. Θα μπορουσαν να ειναι και χειροτερα. Νομιζω οτι γενικα αυτη η ασυνεχεια λογων και πραξης απο μεριας ακελ και αλλων ρεφορμιστων εχει επαρκως αναλυθει

Ανώνυμος είπε...

λοιπον ο Θερσίτης ειναι η μόνη γνήσια φωνή εδώ μέσα, εξω καρδιά, τα λέει σταράτα, παρότι εχουμε σκυλοβριστει άπειρες φορές, του το αναγνωρίζω.
Ολοι οι υπόλοιποι φραξιονίζεστε ακομη. Δεν πειράζει , ο κοσμος εχει μάτια και βλέπει.

Γλιτσάκος, ε, υποκριτάκο... zoot. Και μένω εκει γιατι σε πάω που έλεγε και ο μακαρίτης ο Χριστοδουλος. by the way thanks γι αυτο που έγραψες τότε περί "τιτανομαχίας", αλήθεια σου λέω δε σε γλείφω, δεν ειχα καταλάβει οτι ο άλλος ήταν ο γνωστός "τιτάνας". Ακου "τιτάνα" σε παρακολουθώ πάντα με άγρυπνο βλέμμα... χα χα!! Μάτια μου θα υποφέρεις, έχεις μπλέξει με ΤΡΕΛΟ. Δεν έπρεπε να με προκαλέσεις.

λοιπόν σφυροδρέπανε, να κάνω και εγώ τη γνωστή μου διαφημισούλα και εδώ, οπως αναμενετε ορισμενοι, οχι μονο οι θαμώνες του μπλογκ, αλλα και οι θαμώνες του ιντυ.

"Ενας διαλογικός περίπατος στα χάη του διαδικτύου"
γκουγκλάρετέ το που γράφει και ο σαπόρ, που σε ανύποπτο χρόνο έκανε το λάθος να με καλέσει εδώ το Πάσχα...μη ξεχνιομαστε :-).

σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή.

ξέρετε ποιος

υγ1: εσύ σαραντάκο να παρακολουθήσεις -ΟΠΩΣΚΑΙΔΗΠΟΤΕ- το ματσάκι με τον συντρόφό σου Μπελαντή [τι πρωην Σύριζα, τι νυν] στο τέλος καθως και το ανελέητο κοπάνημα των σεκιτων και του γνωστού στους θαμώνες του μπλογκ Κώστα, για να μαθαίνεις μπαλίτσα.... Ειδατε πόσο εύκολα μπορώ να απομακρύνω απο πάνω τη σπέκουλα που μου κάνετε οτι και καλά ήρθα για να βοηθήσω...το Σαραντάκο. Τι διαβάζουμε ρε! Ψιτ βρειτε τιποτα πιο εξυπνο όταν τα χώνετε σε γνήσιους σταλινικους [ΟΧΕΠ, συ ειπας, true, μη ξεχνιομαστε]

υγ2: Ζουκοφ , μεγάλε σου ετοιμάζω βιβλίο μούρλια... Αρχισε η αντεπιθεση σε πολλους και διάφορους

Ανώνυμος είπε...

Κατά Μαρξ δύο είναι τα συστήματα στις βιομηχανικές κοινωνίες: Το καπιταλιστικό και το σοσιαλιστικό. Αγροτική χώρα με πυρηνικά σε απλά ελληνικά δεν υπάρχει.

Αν κάποιος καταφέρει να μας αποδείξει την κυριαρχία των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας θα του βγάλουμε και το καπέλο. Αν περιοριστούμε στον τρόπο διακυβέρνησης, να υπενθυμίσουμε πως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία, η Δανία, η Ισπανία και άλλες χώρες του λεγόμενου Δυτικού Κόσμου έχουν ως ανώτατο άρχοντα τον βασιλιά ή την βασίλισσα τους και σε αρκετές από αυτές με πολλές αρμοδιότητες. Επιπλέον στο Η.Β. δεν υπάρχει γραπτό Σύνταγμα αλλά κάτι προφορικό αναμεμειγμένο με παραδόσεις!
Είναι το Η.Β. λιγότερο καπιταλιστικό από την Ελλάδα που έχει γραπτό Σύνταγμα; Οι πιο πάνω χώρες που έχουν τον βασιλικό θεσμό είναι φεουδαρχικές; Έχουν «ανύπαρκτο» καπιταλισμό;

Ώσπου να μας το αποδείξουν, περιοριζόμαστε στο παραπάνω όνομα που χρησιμοποιεί στον ΟΗΕ και στις υπόλοιπες διεθνείς σχέσεις της, και με την Ελλάδα: Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας. Εναλλακτικά, τον τρόπο ζωής μας τον παρουσιάζει η κ.Μεγαλούδη στo blog της. Η οποία ΔΕΝ είναι κομμουνίστρια, έζησε εκεί για πάνω από δύο χρόνια μαζί με το παιδί της και έχει γράψει άρθρα και στην Huffington Post. Αυτά που περιγράφει απέχουν αρκετά από αυτά που παρουσιάζουν δυτικά ΜΜΕ με ύφος και αξιοπιστία μεσημεριανάδικων. Κάποια από αυτά, παρακάτω
http://zbabis.blogspot.gr/2015/03/blog-post_40.html

Εμείς και η Πορτογαλία (με την επιστολή Μαρίνου και τον σχολιασμό της από την Νέα Εφημερίδα των Ελεύθερων Συντακτών του ΝεοΠασοκισμού)
http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2014/01/blog-post_13.html

Pasok 4 Ever

Ανώνυμος είπε...

Για την ταμπακιερα του ακελ τσιμουδια. Και η αληθεια ειναι οτι ειναι τοσο προφανες το παιχνιδακι σου που εχεις κουρασει.

Ο.Χ.Ε.Π.

zoot horn rollo είπε...

Ωχ, μετανοειτε, ερχεται η οργη και η γλιτσα του γλιτσα.

Ανώνυμος είπε...

οχι ρε μη μου φοβάστε το ΧΑΟΣ που σας προκάλεσα ειναι προσωρινό. Δεν συνεχίζω στη κουβέντα, εκτος αν εμφανιστει κανένας "τιτάνας" και με προκαλέσει. Τωρα οι υπόλοιποι μου ειστε συμπαθεις, οπότε η ομάδα χαρίζει...:-)
ας προβληματιστεί ο αναγνώστης-θαμώνας του μπλογκ απο την ερώτησή μου και τις απαντήσεις σας.

el quinto regimiento (αυτοπροσώπως)

zoot horn rollo είπε...

Chaos A.D.
Ανανωστη, ξυσε τ'αυτι σου και προβληματισου.

zoot horn rollo είπε...

Καλα, καθεσαι κι εσυ και του γραφεις κατεβατα.
Μαζοχες ειστε μερικοι,το εχω ξαναγραψει.

Ανώνυμος είπε...

Εκανα το λαθος και σε καλεσα εδω το Πασχα; Τι εννοεις; Θυμισε μου.

Τοτε που ελεγες οτι ο Ρ φιλοξενει κειμενα του Φωτοπουλου που καρφωνουν τους διαχειριστες του indymedia; Κατι τετοιο ητανε, σχετικο με Ρ, ιντυ και Φωτοπουλο.

ΚΑΙ ΣΕ ΤΣΟΥΖΕΙ ΑΚΟΜΑ;
Οταν βρεις πηγες γι αυτα που τσαμπουνας ελα και ξαναμιλα.
Προφανως δεν εχεις κατι να πεις προς το παρον.

Εσω ετοιμος. Πλυσου και ξυρισου. Θα ξαναφας καλα.


σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΑΝΑΜΑΖΩΝΤΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.

ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟ ΚΚΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙ.

ΘΑ ΑΠΟΑΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΝΗ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΠΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΣΤΟΥΣΕ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ.

ΕΙΣΑΙ Ο ΜΕΣΙ ΤΗΣ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗΣ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗΣ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

μπα τι μας λες zoot. Εσύ δεν έγραψες δηλαδή;
Επειδη γράφεις λιγα. χα χα!
λοιπόν μη μου κάνετε αλλο διαφήμιση, συνεχίστε
με τη κουβέντα σας. Συγγνώμη που σας τάραξα προσωρινα
Αυτος που ειναι να μπει στο λινκ να δει τι και πως
θα μπει. Οι υπόλοιποι στα της κουβέντας παρακαλώ.
Σαραντάκο εξήγησέ στους ανθρώπους πως το "Κ"Κ Πορτογαλίας
και το "Α"Κ"ΕΛ" (ούτε το ανορθωτικό, ούτε εργαζόμενου, ούτε του λαού σας χαρίζω) θα γινουν κάτι αντίστοχο με το σημερινό αστικορεφορμιστικό κόμμα
του Περισσού στην Ελλάδα στο μέλλον. Περιμένω με αγωνία την ανάλυσή σου.
Ευχαριστώ

el quinto regimiento

Ανώνυμος είπε...

ωπ, ωπ, εσύ "ξερεις ποιος" αν εισαι αυτος που βγήκαμε βολτίτσα μες στη βδομάδα, σου εχω μια τρελή ιδέα...
δες στο κατάλληλο λινκ για την επαναστατικη τέχνη την απόδοση που έκανα στο Ax Καρμέλα. Δεν ήθελα τότε να σε πρήξω. Εκει συμμετειχε ενας απιθανος τύπος -απ' το πουθενά- και το έβγαλε γκραντζ...
Ενω εσύ θα το βγάλεις κομματάρα...αν εισαι αυτος που νομίζω.

el quinto regimiento

υγ: επιπλέον διάβασε και τους προβληματισμους που θέτω στα της επαναστατικής τέχνης. Ειναι η συνέχεια της κουβέντας που κάναμε πριν αρκετό καιρό. Θα καταλάβεις.

zoot horn rollo είπε...

Δε χρειαζονται και πολλα.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Μπορούμε άραγε σφοι (και κυβερνητικέ) να ισχυριστούμε πως γίνομαι άδικος; Όχι δεν μπορούμε να το ισχυριστούμε αυτό. Θυελλώδικα χειροκροτήματα, ουρανομήκεις αποδοκιμασίες για το Συριζαίο.

Όσο για το ερώτημα που έθεσα "δεν έχεις βαρεθεί αυτό το είδος σχολίων", θα απαντηθεί στην πράξη, αλλά μπορούμε να πούμε πως όχι, δεν το βαρέθηκες. Κρίμα αν αυτό ήταν το μόνο που σου έμεινε από όσα είδες στο Φεστιβάλ.

Ανώνυμος είπε...

@Προλεκαλτ

Το ΠΑΜΕ ήταν στις 03:30 ξημερώματα ΚΑΙ σε μία απεργία του Αττικό μετρό. Με τα ΜΑΤ από έξω. Την ίδια μέρα, ο Αλέξης έκανε τουρ στις Η.Π.Α με πιο FAMOUS σταθμό το Δ.Ν.Τ.

Σήμερα ο Σύριζα, ο οποίος ποτέ δεν έκανε «παρελάσεις» όπως κατηγορούσε τις πορείες του ΠΑΜΕ, ξεπουλά - «αξιοποιεί» ΚΑΙ το Αττικό μετρό.

Pasok 4 Ever

Ανώνυμος είπε...

ε, ψιτ "ζουρλέ" που υποστηρίζεις την ανύπαρκτη λαϊκή δημοκρατία της Κορέας μέχρι να βρω οπως λες τα στοιχεια οτι ειναι μια καθαρά καπιταλιστική κοινωνία με συγκεκριμένους αναπτυγμένους τομείς αναπτυγμένης βιομηχανίας [βλέπε πυρηνικά], και να μου βγάλεις το καπέλο, οπως λες,

μεινε σ' αυτο
https://youtu.be/aJD0eI61ifs
ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΑΡΔΙΤΗ...

και αφου το δεις αυτο

ριξε μια ματια και σ' αυτο
https://athens.indymedia.org/post/1549556/

el quinto regimiento

υγ: εντελώς ενημερωτικά, πυρηνικά εχουν και το Πακιστάν και η Ινδία...

Ανώνυμος είπε...

το ενδιαφέρον βέβαια ειναι ιστορικα πως οι δυο τελευταίες χώρες απέκτησαν πυρηνικά και πως απέκτησε και η ανύπαρκτη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.
Γι αυτα και πολλά άλλα σφυροδρεπανάρα στην αντιπαράθεση με μaοϊκούς με πρωτογενείς κινεζικές πηγές. την επιθεώρηση του Πεκίνου και όχι μονο:

http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2016/06/blog-post_15.html

http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2016/06/blog-post_7.html

http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2016/06/blog-post_8.html

για να μην αυταπατάσαι οτι δεν θα βρούμε πρωτότυπες κορεάτικες πηγές της ανυπαρκτης "ΛΔ" που θα αποκαλύπτουν πλήρως και τις καπιταλιστικές σχέσεις της παραγωγής..
συνεχίστε να εκτίθεστε και να βάζετε προκλήσεις..

el quinto regimiento

zoot horn rollo είπε...

Τσουρεκοποιός.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Αργοπορημένες απαντήσεις

DNR, Μια ομάδα στο τουίτερ (δε λέγονται έτσι, άλλος τους βάφτισε).
Αν έχεις τουίτερ, θα καταλάβεις εύκολα ποιος και τι. Αν όχι, δεν ξέρω αν έχει νόημα να σου λέω ονόματα που θα σου φαίνονται ξέρω γω σαν το "μπάμπης ο σουγιάς".

Καμπαμαρού, δε χωρούσε να κάνουμε εδώ ανάλυση για το ζούτσε. Ας το πούμε μαρξισμός αλά κορεατικά. Είχε μια αξία για την εποχή του (ανάπτυξη με τις δικές τους δυνάμεις για να μπορέσουν να αντέξουν) αλλά πιο πολύ συνθηματική, νομίζω, όχι σαν ανάπτυξη του μαρξισμού

Ανώνυμος είπε...

ούτε πρόκειται να αποκτήσω φιλτατε σφυροδρεπανε αυτα τα τουιτερ, μου φτανουν τα κουσουρια που απέκτησα ενα χρονο τώρα στα διαφορα φορα. Η περιήγηση τέλειωσε, κι αυτο που ήθελα το πέτυχα. Τα αποτελέσματα στο...μέλλον ;-) [τα αποτελεσματα που πιστευω εγω ως ατομο που εχει στοιχειώδη αντιληψη της πραγματικότητας, αδιαφορώ για το τι μου προσάπτουν οι διάφοροι ανύπαρκτοι του διαδικτύου, οποιαδήποτε στιγμή τους εχω σε ματσάκι και στο διαδίκτυο και στη πραγματική ζωή -εχουν φαει ποτέ μακροσυρτο γερμανικό σκοπέτο συνεχόμενο για 2 μήνες με θερμοκρασία 0 εξω από καταυλισμό με απεργούς πείνας μετανάστες και στο καπάκι δουλειά; μπα!-, γι αυτο αλλωστε μιλάω και ΕΠΩΝΥΜΑ, ακου τι μας έγραψε το άτομο...]. Απλως ηθελα να δω αν υπάρxει καποιος που εχει ασχοληθει ΣΟΒΑΡΑ με το θεμα να μου δωσει στοιχεια, αλλα απ' οτι φαινεται υπάρχει καποιος πανάσχετος που απλώς ψάχνει στοιχεια και αυτοσχεδιάζει.
ευχαριστώ

el quinto regimiento

υγ: προφανως θα 'σαι απο τους πρώτους που θα λάβουν κοπια του βιβλιου που ετοιμάζω μαζί με τον Κωστή και αλλους που δεν τους αναφέρω τώρα, αλλα ξερουν απο εδώ μέσα.

zoot horn rollo είπε...

Μας επεισες παλι...

Ανώνυμος είπε...

Παρεκκλίνω από το θέμα για να απαντήσω

Η «ανύπαρκτη» Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας ως επίσημο διεθνές της όνομα είναι υπαρκτή ως όνομα και ως υπόσταση. Με αρκετά προβλήματα, αλλά υπαρκτή. Όποιος θέλει κάποια βοήθεια για στοιχεία υπάρχει και το blog της μη κομμουνίστριας κ.Μεγαλούδη.

Επειδή ο κ. el quinto regimiento, αναφέρεται σε «ζουρλούς» σε όσους χαρακτηρίζουν την Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας σοσιαλιστική, θα απαντήσω στα έωλα επιχειρήματα του και στα ατυχή για αυτόν παραδείγματά του, Ινδία και Πακιστάν.

Υποτίθεται ότι οι Μαρξιστές εστιάζουν στις σχέσεις παραγωγής και στην κυριαρχία τους. Τα συστήματα στις βιομηχανικές κοινωνίες είναι κατά Μαρξ δύο:
Καπιταλιστικό ή Σοσιαλιστικό. Πυρηνικός σταθμός δεν φτιάχνεται και δεν συντηρείται με άροτρα. Ή μόνο με άροτρα.

Και το Πακιστάν και η Ινδία έχουν πυρηνικά δηλαδή έχουν τεχνογνωσία και βιομηχανία. Η Ινδία ανήκει και στα BRICS. Δεν μπορεί να είναι φεουδαρχικές χώρες. Στην Ινδία, και ειδικά στην ύπαιθρο, παραμένει σαν άγραφος νόμος το σύστημα των καστών. Ούτε όμως αυτό κάνει την Ινδία φεουδαρχική χώρα με τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής ως κυρίαρχες. Όπως δεν είναι φεουδαρχική χώρα το Η.Β. με τους λόρδους, την βασίλισσα και το άγραφο Σύνταγμα. Και το Πακιστάν με τις τόσες πολυεθνικές που επενδύουν στον χώρο της ένδυσης, απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί φεουδαρχικό.

Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει τι είναι «καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής» πέρα από το Κεφάλαιο, υπάρχει το συγκεκριμένο μικρό εδάφιο του Κεφαλαίου και σε ένα μικρό βιβλίο με τίτλο : «Η γέννηση του Κεφαλαίου». 3 παράγραφοι όλες και όλες. Μαζί όλοι οι νόμοι και τα διατάγματα που παραθέτει ο Μαρξ. Ο οποίος εξετάζει την Αγγλία από τον 15ο-16ο αιώνα μέχρι την εποχή του. Το μικρό βιβλίο υπάρχει ελεύθερα και googlαρισμένα ΚΑΙ στο διαδίκτυο.

Pasok 4 Ever

Ανώνυμος είπε...

Ο αντιπερισπασμός με τα Θρησκευτικά τελείωσε μαζί με το Voskotopi TV και το ξεπούλημα – «αξιοποίηση» των ΔΕΚΟ, όπως σας το έγραψα στο 2:34 μ.μ. και όπως αρκετοί καταλαβαίνετε χωρίς να το γράψετε

Pasok 4 Ever

Ανώνυμος είπε...

Και το Top 10 των επιτυχιών του ΝεοΠασοκισμού. Αναλυτικά στο :
Top 10 παλιότερων άρθρων και κειμένων του ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού
https://spasmenoparathyroblog.wordpress.com/2016/09/28/top10-syriza-anti-water-privatization/

Με τίτλους ΚΑΙ παρακάτω
ΕΥΑΘ: Μυστικά και ψέματα πίσω από το πωλητήριο
28 Ιανουαρίου 2013, left.gr

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό!
22 Μαρτίου 2013, left.gr

«Το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλάει όσο – όσο την περιουσία του ελληνικού λαού» (βίντεο)
19 Απριλίου 2013, left.gr

Μπουτάρης: Ένας καθαρόαιμος αστός, υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ
4 Σεπτεμβρίου 2013, left.gr

Η Suez θέλει να αγοράσει φθηνά την ΕΥΑΘ και να πουλήσει ακριβά το νερό
24 Ιανουαρίου 2014, avgi.gr

Ρένα Δούρου: Το νερό αδιαπραγμάτευτο, μη εκχωρήσιμο δημόσιο αγαθό
22 Μαρτίου 2014, avgi.gr

Τσίπρας με Σακελλαρίδη στην ΕΥΔΑΠ: Δημοψήφισμα και για το νερό, οι εκλογές
7 Μαΐου 2014, avgi.gr

Κ. Σπαρτινός: Κανένα σπίτι χωρίς νερό
7 Μαΐου 2014, avgi.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος
4 Ιουνίου 2014, avgi.gr

Αυτή η κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά το περιβάλλον
15 Ιουλίου 2014, avgi.gr

Pasok 4 Ever

Ανώνυμος είπε...

ειπε κανεις οτι η ανύπαρκτη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας ειναι φεουδαρχική χώρα; Αυτα τα γράφουν, ή τα υπαινίσσονται οι παπαγάλοι του ιμπεριαλισμού στο κινημα και στις αστικές υλλάδες. Αντιθέτως, οι παπαγάλοι του ρεβιζιονισμού στο κινημα, και δη γνωστοί και μη εξαιρετέοι φραξιονιστές-εισοδιστές, που δεν γουστάρουν τα παραμύθια για πυραμιδικο ιμπεριαλισμο και τα ρέστα

[δεν αναφέρομαι σε εσένα σφυροδρεπανε, εσυ για μένα κατατάσσεσαι ακομη στους κεντριστές, και ασε τους ζουτηδες να μιλάνε για γλιτσες, αναφέρομαι σε αυτοούς που ξέρουν και το εχουν πιάσει το μήνυμα]

βαπτίζουν ολα τα καπιταλιστικά καθεστώτα με προβιά "λαϊκής δημοκρατίας"....σοσιαλιστικά... από που και ως που; ....επειδη λέει δεν ειναι φεουδαρχικά.

Ζβιν ντοοιιιιγκ.
Ρε ειστε απιθανοι "ζουρλοι". Εγω νομιζα οτι ημουν ο πιο τρελος απ' ολους, αλλα τελικά μαλλον πρέπει να σας βγάλω το καπέλο.

ο νοών νοείτω.


υγ: θέλετε πουλάκια μου σημαιουλες και γροθιές να γουστάρετε; Γι αυτο σας έβαλα πριν το αγνωστο σε πολλους ασμα για τη Κόκκινη Μαδρίτη. Δες κατι γνήσιο, και βάρα προσοχή, οπως βαράγαμε στο στρατο όταν σηκωνόταν η σημαία....αυτη τη φορά δεν θα υποκρίνεσαι οτι πειθαρχεις γιατι πιστεύεις στο έθνος τους, αλλα γιατι πιστεύεις στην υπόθεση της επανάστασης. Τα αστικά καθεστώτα με προβιά λαϊκοδημοκρατική ξεφτιζουν κάθε εννοια κομμουνιστική και ντρεπόμαστε να κυκλοφορούμε στο δρομο με σφυροδρέπανο στο χέρι. ΕΛΕΟΣ!!! Σοβαρευτείτε λιγάκι ρε....
πάτε να δειτε καμια ταινιουλα να ξελαμπικάρετε...

Ανώνυμος είπε...

https://youtu.be/wDazX9meUw8

ελα τωρα, που εχω ορεξη πάρε και ενα βιντεακι για γερμανια. δες τις φώτο
αυτες ειναι γνήσιες ....
ειναι γνήσιες εργατικου ξεσηκωμου κάτω απο τη κοκκινη σημαία.
ΟΚ;

αντε και πολυ ασχολήθηκα με τους "ζουρλους" υπερασπιστές της ανύπαρκτης ΛΔ της Κορέας.

...

ο νοών νοείτω

zoot horn rollo είπε...

Μαζεμένη γλίτσα.

Ανώνυμος είπε...

Και στο Βιετνάμ λαϊκή δημοκρατία λένε πως έχουν και διατηρούν τα σύμβολα αλλά και Καπιταλισμό έχουν ή «σοσιαλισμό της αγοράς». Κανονικές Καπιταλιστικές Σχέσεις Παραγωγής όπως εξηγούσαν πίσω από τις λέξεις, στην πρόσφατη επίσκεψη του ΓΓ του ΚΚΕ στο Βιετνάμ. Πέρα στα πισωγυρίσματα στα περί Ινδίας και Πακιστάν, σε αυτές τις «αγροτικές χώρες» οι βιομηχανίες γενετικά τροποποιημένων σπόρων κάνουν party, επιχειρήσεις της Ινδίας στον τομέα του Χάλυβα εξαγοράζουν όποια ευρωπαϊκή βρεθεί μπροστά τους και διαθέτουν και ντόπια αυτοκινητοβιομηχανία.

Όσο ο κ. el quinto regimiento διαβάζει τις πρωτότυπες πηγές για να αποδείξει τον δόλιο καπιταλισμό στην Λ.Δ.Κορέας, μπορούν να παρατεθούν ελάχιστα πράγματα που να μην ασχολούνται με τους θείους, τα σκυλιά, τις γυναίκες τη νέα μόδα στο κούρεμα του Κιμ Γιονγκ. Οι παρελάσεις, οι εκδηλώσεις λατρείας προς την βασιλομήτωρ στο Η.Β. και το κλάμα στην κηδεία της Νταϊάνα έχουν προοδευτικό πρόσημο, αντίθετα με τα αντίστοιχα της Λ.Δ.Κορέας

Είναι ελάχιστοι οι μη κομμουνιστές που παραθέτουν κάποια σοβαρά στοιχεία στην Λ.Δ.Κορέας. Δύσκολο μία αγροτική χώρα να έχει καλλιεργήσιμη έκταση περίπου στο 17% και τεράστιες - απότομες διαφορές στις θερμοκρασίες από τον παγετώνα στον καύσωνα. Ήξεραν τι έκαναν οι αμερικάνοι με το χώρισμα της χερσονήσου της Κορέας στον 38ο παράλληλο. Το πιο βασικό, τι θα φάνε αύριο γιατί το στομάχι δουλεύει περίπου το ίδιο σε όλους. Σε αντίθεση με το στομάχι, το μυαλό, δεν δουλεύει το ίδιο σε όλους ή δεν δουλεύει σε όλα τα πεδία καλά για όλους. Και για να δουλέψει το μυαλό, αν δουλέψει, όσο δουλέψει, όποτε δουλέψει, όπου δουλέψει, θέλει γεμάτο στομάχι.

Έχει διαφορά το πλάνο με τον προϋπολογισμό; ‘Όχι καμία. Και τα δύο είναι» καπιταλιστικά». Όλοι είμαστε καπιταλιστές αλλά ευτυχώς είμαστε τυχεροί με τις αυθεντίες που μας δείχνουν τον σωστό δρόμο. Και αν τα αμερικανο-νοτιοκορεατικο-ιαπωνικα κομμάντο πέρα από τις ανά τετράμηνο ασκήσεις στα σύνορα του 38ου παραλλήλου, κάνουν ΚΑΙ κανένα ντου στην Λ.Δ.Κορέας, πολλές από τις αυθεντίες θα έχουν ήδη έτοιμο το συμπέρασμα: «Δεν γαμιέται, δικτάτορας ο Κίμ, καπιταλισμό έχουν»

Pasok 4 Εver