Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Ισλαμισμός

Η κε του μπλοκ φιλοξενεί σήμερα μία (ακόμα) μεταφραστική δουλειά του Άναυδου, που έχει και δικό του πρόλογο-εισαγωγή, οπότε δε χρειάζεται να αναφέρω εγώ κάτι περισσότερο.

Ισλαμισμός - Μια Συγκριτική Ιστορική Επισκόπηση
Άναυδος – Σεπτέμβριος 2016


Εισαγωγή

Ο Ισλαμισμός είναι μια από τις πιο πολυσυζητημένες ιδεολογίες της εποχής μας. Οι απόψεις για τη φύση και το χαρακτήρα του ποικίλουν, με την κυρίαρχη να θεωρεί ότι ο Ισλαμισμός είναι μια εκδοχή του φασισμού στις μουσουλμανικές χώρες (με υποστηρικτές από όλο το πολιτικό φάσμα ξεκινώντας από την ακροδεξιά μέχρι και μεγάλο μέρος της αριστεράς -όπως κι αν την ορίσουμε). Με βάση την αντίληψη αυτή, ο Ισλαμισμός αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή στα ‘δημοκρατικά ιδεώδη’ και το ‘δυτικό τρόπο ζωής’ και άρα κάθε προσπάθεια καταστολής του φαινομένου, όσο βίαιη και αιματηρή κι αν είναι, είναι δικαιολογημένη. Κυρίως στον μαοϊκό χώρο κυριαρχεί η άποψη ότι αφού πολλά ισλαμιστικά κινήματα βρίσκονται σε ένοπλη αντιπαράθεση είτε με τον σιωνισμό είτε με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό ο ισλαμισμός είναι ένα προοδευτικό φαινόμενο και σύμμαχος του επαναστατικού κινήματος.

Η άποψη του γράφοντος είναι ότι ο ισλαμισμός είναι η σημαία ευκαιρίας που έχουν επιλέξει συγκεκριμένα τμήματα της αστικής τάξης στην αντιπαράθεση τους με την κυρίαρχη μερίδα του κεφαλαίου στις μουσουλμανικές χώρες και τους ξένους συμμάχους της.

Τα παρακάτω αποσπάσματα είναι από το άρθρο του Burak Gurel Ισλαμισμός – Μια Συγκριτική Ιστορική Επισκόπηση που βρίσκεται στο βιβλίο The Neoliberal Landscape and the Rise of Islamist Capital in Turkey Edited by Neşecan Balkan, Erol Balkan, and Ahmet Öncü - Βerghahn Books – 2015. Για όποιον ενδιαφέρεται για παραπάνω διάβασμα μπορεί να βρει εκτεταμένα αποσπάσματα από το άρθρο του Θ. Παπαρήγα από την ΚΟΜΕΠ (τ.1 1996) εδώ. Ο Burak Gurel είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κοτς της Ιστανμπουλ.

Ισλαμισμός - Μια Συγκριτική Ιστορική Επισκόπηση (αποσπάσματα)
του Burak Gürel

Ισλαμική ιδεολογία


Σε αυτό το κεφάλαιο ορίζω τον Ισλαμισμό σύμφωνα με τον Guilain Denoeux “σαν μια μορφή εργαλειοποίησης του Ισλάμ από άτομα, ομάδες και οργανώσεις επιδιώκοντας πολιτικούς σκοπούς”. Για τον Denoeux ο Ισλαμισμός “παρέχει πολιτικές απαντήσεις σε κοινωνικές προκλήσεις του σήμερα φαντασιοζόμενος ένα μέλλον του οποίου τα θεμέλια στηρίζονται σε επαναπροσδιοριζόμενες έννοιες που τις δανείζεται από την ισλαμική παράδοση”. Συνεπώς αντί να επικεντρωνόμαστε στο Ισλάμ σαν θρησκεία έχει περισσότερο νόημα να επικεντρωθούμε στους πολιτικούς παράγοντες οι οποίοι συνεχώς επανερμηνεύουν το Ισλάμ με διαφορετικούς τρόπους προκειμένου να επιτύχουν τους ιδιαίτερους πολιτιστικούς, οικονομικούς και πολιτικούς τους στόχους στον εικοστό και εικοστό πρώτο αιώνα.

Η επανεφεύρεση της ισλαμικής παράδοσης για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων είναι η βάση της ισλαμιστικής πολιτικής σε όλες της τις εκφράσεις: Είναι η εφεύρεση της παράδοσης που παρέχει τα εργαλεία για την αποϊστορικοποιήση και το διαχωρισμό του Ισλάμ από τα διαφορετικά περιβάλλοντα στα οποία άκμασε κατά τα τελευταία χίλια τετρακόσια χρόνια. Αυτή η επανοριοθέτηση του Ισλάμ επιτρέπει θεωρητικά στους ισλαμιστές να αγνοήσουν τα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά πλαίσια μέσα στο οποία υπάρχουν οι μουσουλμανικές κοινότητες. Παρέχει στους ισλαμιστές ένα ισχυρό ιδεολογικό εργαλείο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να «εκκαθαρίσουν» τις μουσουλμανικές κοινωνίες τις "ακαθαρσίες" και "προσθήκες" που είναι τα αναπόφευκτα συνοδευτικά της ιστορικής εξέλιξης, αλλά τις οποίες θεωρούν ως αιτίες για τη μουσουλμανική παρακμή.
(….)

Ταξική Δυναμική του Ισλαμισμού

Αν και υπάρχουν πολλοί διανοούμενοι και πολιτικά κινήματα που ερμηνεύουν το Ισλάμ μέσα σε ένα αντικαπιταλιστικό πλαίσιο, η μεγάλη πλειοψηφία των ισλαμιστικών κινημάτων δεν αποσκοπεί στην καταστροφή των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής. Ανεξάρτητα από τη σημασία των κρατικών επιχειρήσεων στις εθνικές τους οικονομίες, όλα τα ισλαμιστικά καθεστώτα έχουν μεγάλους ιδιωτικούς τομείς, στους οποίους η αστική τάξη κατέχει τα μέσα παραγωγής. Ακόμη και στην ξεχωριστή περίπτωση του Ιράν, όπου η ισχυρή έλξη που είχε στις μάζες η αριστερή ερμηνεία του Ισλάμ, είχε αναγκάσει τον Χομεϊνί να υιοθετήσει μια πιο αριστερή ρητορική, η Ισλαμική επανάσταση δεν κατέστρεψε τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής. Εξάλειψε μόνο την κοσμική αστική τάξη που στήριζε τον σάχη και βοήθησε την ευσεβή αστική τάξη να αυξήσει την οικονομική της ισχύ. Η ικανότητα των ισλαμιστικών κινημάτων να αποκτήσουν (πλήρη ή μερική) ηγεμονία πάνω στην εργατική τάξη παρά τον αστικό τους χαρακτήρα, απαιτεί από εμάς να κατανοήσουμε πολύ καλά την ταξική δυναμική της μαζικής υποστήριξης αυτών των κινημάτων.

Η ηγεμονική δύναμη αυτής της συμμαχίας είναι η ευσεβής αστική τάξη, και η δευτερεύουσα δύναμη η εργατική τάξη. Όπως και στα άλλα καπιταλιστικά κράτη, όλα τα έθνη-κράτη που ιδρύθηκαν στο μουσουλμανικό κόσμο κατά τον εικοστό αιώνα, βασίστηκαν σε ένα μπλοκ εξουσίας που περιελάμβανε ορισμένες φατρίες της αστικής τάξης ενώ απέκλειε άλλες. Τα Ισλαμιστικά κινήματα που αναδύθηκαν σαν αντιπολιτευτικά κινήματα, απαιτώντας μια αλλαγή καθεστώτος στις κοσμικές χώρες, πολιτικοποίησαν με θρησκευτική ρητορική τα αιτήματα των καπιταλιστών που βρέθηκαν έξω από το μπλοκ εξουσίας.

Για παράδειγμα, στο Ιράν πριν από την Ισλαμική επανάσταση, η μεγαλοαστική τάξη, η οποία είχε στενές σχέσεις και μοιράζονται το ίδιο κοσμικό πολιτισμό με τη δυναστεία των Παχλεβί, ήταν σε προνομιακή θέση ώστε να αποκτήσει σημαντικές οικονομικές ευκαιρίες χάρη στην ένταξη της στο μπλοκ εξουσίας. Από την άλλη πλευρά, η μικρή και μεσαία αστική τάξη (γνωστή ως bazaaris, επειδή οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις τους βρίσκονταν στην αγορά της Τεχεράνης που ονομάζεται παζάρι) ευρισκόμενη έξω από το μπλοκ εξουσίας, έγινε η ηγεμονική δύναμη της ισλαμιστικής αντιπολίτευση εναντίον της δυναστείας Παχλεβί. Στην Τουρκία, το ισλαμιστικό κίνημα εκπροσώπησε την ευσεβή αστική τάξη της Ανατολίας, η οποία αποτελείται από μικρής κλίμακας, μη-μονοπωλιακούς καπιταλιστές που ήταν έξω από το μπλοκ εξουσίας, το οποία κυριαρχείται από το μονοπωλιακό και κοσμικό κεφάλαιο της Ιστανμπούλ και της Σμύρνης.

Όμοια με όλα τα αστικά πολιτικά κινήματα, η επιτυχία του Ισλαμισμού εξαρτάται από την ικανότητα της ευσεβούς αστικής τάξης να αποκτήσει την ηγεμονία πάνω στις κατώτερες τάξεις. Παρά τις ιστορικές διαφορές τους, οι επιτυχίες του Χομεϊνί στο Ιράν στα 1970 και του ΑΚΡ στην Τουρκία τη δεκαετία του 2000 ήταν και οι δύο προϊόντα της ικανότητας της ευσεβούς αστικής τάξης να κερδίσει την υποστήριξη των κατώτερων τάξεων. Αντίθετα, η ήττα των ισλαμιστών στην Αλγερία στη δεκαετία του 1990 προήλθε από την απώλεια της ηγεμονίας της ευσεβούς αστικής τάξης πάνω στις κατώτερες τάξεις. Για το λόγο αυτό, είναι κρίσιμο να κατανοήσουμε ποιες συνθήκες οδηγούν τις κατώτερες τάξεις να υποστηρίξουν την ευσεβή αστική τάξη.

Σε όλες τις επιτυχημένες περιπτώσεις σε αυτόν και τον προηγούμενο αιώνα, η ισλαμιστική αστική τάξη κέρδισε την υποστήριξη δύο ομάδων στο εσωτερικό της εργατικής τάξης: τους εργαζόμενους στον ανεπίσημο τομέα της παραοικονομίας και τα λευκά κολάρα με απολυτήριο γυμνασίου ή πτυχίο πανεπιστημίου. Για να κατανοήσουμε την πολιτική συμπεριφορά αυτών των ομάδων, θα πρέπει να εξετάσουμε τους οικονομικούς και δημογραφικούς δείκτες του μουσουλμανικού κόσμου το δεύτερο μισό του προηγούμενου αιώνα. Μεταξύ του 1955 και του 1970, ο πληθυσμός του μουσουλμανικού κόσμου αυξήθηκε κατά 50%. Μέχρι το 1975, το 60% αυτού του πληθυσμού ήταν μικρότερο των είκοσι τεσσάρων ετών. Η ανάπτυξη των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής στις αγροτικές περιοχές καθώς και της βιομηχανίας και του τομέα των υπηρεσιών στις αστικές περιοχές αύξησε το ρυθμό της μετανάστευσης από τις αγροτικές στις αστικές περιοχές. Η ανεργία αυξήθηκε γιατί ο ρυθμός αύξησης της απασχόλησης υπολειπόταν του ρυθμού αύξησης του πληθυσμού.

Δεδομένου ότι η αστική υποδομή δεν μπορούσε να βελτιωθεί στο βαθμό που απαιτούνταν για την παροχή αξιοπρεπούς ποιοτικής στέγασης στους νέους κατοίκους των πόλεων, ο αριθμός και ο πληθυσμός των παραγκουπόλεων αυξήθηκε ταχύτατα. Παρά το γεγονός ότι ένα μέρος του πληθυσμού των παραγκουπόλεων μπορούσε να βρει θέσεις εργασίας στον επίσημο τομέα, η πλειοψηφία απασχολούνταν στον τομέα της παραοικονομίας, με χαμηλούς μισθούς, χωρίς πρόσβαση στην κοινωνική ασφάλιση, και κάτω από τη συνεχή απειλή της ανεργίας. Στην πραγματικότητα, η πλειονότητα των ανθρώπων που καταμετρούνται σαν άνεργοι στις εθνικές στατιστικές συνεχώς παλινδρομούν μεταξύ της απασχόλησης στην παραοικονομία και την ανεργία. Το άτυπο προλεταριάτο, που συχνά αποκαλείται στην ακαδημαϊκή βιβλιογραφία οι «φτωχοί αστοί», είναι ο σημαντικότερος πληθυσμός-στόχος των ισλαμιστικών κινημάτων λόγω της αριθμητικής του δύναμης και της ικανότητας του να κινητοποιείται.

Μια σημαντική πηγή μαχητικών στελεχών για τις ισλαμιστικές οργανώσεις αποτελούν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι που έχουν λάβει ανώτερη εκπαίδευση. Ορισμένοι σχολιαστές τους αποκαλούν η “μορφωμένη μεσαία τάξη” ή η “νέα μεσαία τάξη”, αλλά φαίνεται πιο ορθό να χαρακτηρίσουμε αυτή την ομάδα σαν το “μορφωμένο προλεταριάτο”, λόγω της οικονομικής του απόστασης από τα υψηλότερα κλιμάκια των λευκών κολάρων και της μεσαίας τάξης. Μια άλλη σημαντική μεταβολή στον μουσουλμανικό κόσμο στο δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα ήταν η επέκταση της μέσης και ανώτερης εκπαίδευσης, που αγκάλιασε και μεγάλο μέρος από τις κατώτερες τάξεις. Ο μετασχηματισμός αυτός δημιούργησε, στο εσωτερικό του προλεταριάτου, ένα μεγάλο μορφωμένο τμήμα που αποτελείται από ανθρώπους που ακολουθούν τον έξω κόσμο, το δημοφιλή τρόπο ζωής, και τα καταναλωτικά πρότυπα πιο στενά από ό,τι τα λιγότερο μορφωμένα τμήματα του προλεταριάτου.

Αυτό το στρώμα περίμενε να βρει υψηλόμισθες θέσεις εργασίας που θα του παρείχαν το άνετο επίπεδο διαβίωσης, που νομίζει ότι αξίζει λόγω των υψηλότερων εκπαιδευτικών του διαπιστευτηρίων. Ωστόσο, με δεδομένο ότι η ταχύτητα δημιουργίας θέσεων απασχόλησης υπολείπεται της ταχύτητας της αύξησης του πληθυσμού, το ποσοστό της ανεργίας αυτής της ομάδας αυξήθηκε επίσης ραγδαία. Επιπλέον, οι περισσότεροι από τους μορφωμένους εργαζόμενους μπόρεσαν να βρουν θέσεις εργασίας που δεν τους παρέχουν αρκετά ώστε να τους επιτρέψουν να επιτύχουν τα υψηλά πρότυπα διαβίωσης, που περίμεναν. Η μεγάλη διαφορά μεταξύ των προσδοκιών και της πραγματικότητας έθεσε τις βάσεις για την κρίση της ηγεμονίας των κοσμικών (ή μερικώς κοσμικών) καθεστώτων στο Μουσουλμανικό κόσμο και έτσι ωρίμασαν οι συνθήκες για τα ισλαμιστικά κινήματα να κερδίσουν την υποστήριξη του μορφωμένου προλεταριάτου.. Από την άλλη πλευρά, αυτές οι συνθήκες δεν ήταν λιγότερο ευνοϊκές για τις μαρξιστικές οργανώσεις ώστε να κερδίσουν το άτυπο και μορφωμένο προλεταριάτο.

Στην πραγματικότητα, οι ισλαμιστές μπόρεσαν να κερδίσουν την υποστήριξη των εργατικών μαζών μόνο με τη παρακμή της ριζοσπαστικής αριστεράς. Επιπλέον, η ισλαμιστική επιρροή μεταξύ των μπλε κολάρων στον επίσημο τομέα είναι συχνά πολύ πιο περιορισμένη από ό, τι μεταξύ των δύο ομάδων που αναφέρθηκαν παραπάνω. Αυτό ισχύει στην περίπτωση του Ιράν, όπου οι ισλαμιστές έπρεπε να πραγματοποιήσουν μαζικές εκκαθαρίσεις για να εξαλείψουν τη μαρξιστική επιρροή ανάμεσα στους εργοστασιακούς εργάτες. Προκειμένου να εξασφαλίσουν την ηγεμονία τους πάνω από στο τμήματα του άτυπου και μορφωμένου προλεταριάτου, τα ισλαμιστικά κινήματα υιοθέτησαν στον πολιτικό τους λόγο αριστερές θέσεις. Κατηγόρησαν τnν εποχή της άγνοιας (jahiliyya)i ως υπεύθυνη για τα υπάρχοντα οικονομικά προβλήματα και την κοινωνική αδικία και υποστηρίζουν ότι ο μόνος τρόπος για να έρθει η ευημερία και η κοινωνική δικαιοσύνη είναι ο πλήρης εξισλαμισμός της κοινωνίας και του κράτους. Επιπλέον, χρησιμοποιούν αποτελεσματικά αντι-ιμπεριαλιστικά και αντι-σιωνιστικά συνθήματα, τα οποία είναι πάντα ελκυστικά στις μάζες. Με τον τρόπο αυτό, αποτρέπουν τους μαρξιστές από το να γίνουν ο μόνος πολιτικός παράγοντας που εκπροσωπεί τον αντι-ιμπεριαλισμό και τον αντι-σιωνισμό.

Η κρίση των Κοσμικών Ιδεολογιών και η άνοδος του Ισλαμισμού


Τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα στον μουσουλμανικό κόσμο στον εικοστό αιώνα καθοδηγήθηκαν ως επί το πλείστον από τις κοσμικές ελίτ. Ήταν αυτές οι ελίτ που καθόρισαν την αναπτυξιακή πορεία των χωρών τους μετά την ανεξαρτησία. Αυτά τα μετα-αποικιακά κράτη υποσχέθηκαν στις μάζες οικονομική ευημερία και ανεξαρτησία από τον ιμπεριαλισμό. Στις δεκαετίες του 1950 και 1960, πολλές χώρες στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, δύο περιοχές που έχουν κεντρική σημασία για την μετέπειτα ανάπτυξη του ισλαμισμού, κυβερνήθηκαν από κοσμικά και εθνικιστικά κόμματα που αυτοαποκαλούνταν "σοσιαλιστικά". Αυτά τα κόμματα υποσχέθηκαν οικονομική ανάπτυξη και διανεμητική δικαιοσύνη για να κερδίσουν την υποστήριξη των μαζών. Η δεύτερη σημαντική πηγή μαζικής υποστήριξης τους ήταν η προπαγάνδα τους ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ο οποίος διατήρησε την παρουσία του στην περιοχή, τόσο οικονομικά όσο και στρατιωτικά κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, και ενάντια στον Σιωνισμό, ο οποίος έγινε ένας ισχυρός περιφερειακός παράγοντας μετά την ίδρυση του Ισραήλ το 1948.

Η νίκη του Αιγύπτιου προέδρου Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ (1918-1970) επί της Βρετανίας και της Γαλλίας στην κρίση του Σουέζ (1956) ήταν το αποκορύφωμα της δύναμης του κοσμικού εθνικισμού σε ολόκληρη την περιοχή. Ωστόσο, δεν πέρασε πολύς καιρός για να ξεκινήσει η παρακμή των κοσμικών εθνικιστικών καθεστώτων. Η αποτυχία τους να φέρουν οικονομική ευημερία έγινε εμφανής από το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1960 και μετά. Η αυξανόμενη απογοήτευση των μαζών δεν οφειλόταν μόνο στην οικονομική αποτυχία αλλά και στην συνειδητοποίηση της ύπαρξης μιας ανερχόμενης αστικής τάξης στενά συνδεδεμένης με τα αυτοαποκαλούμενα σοσιαλιστικά καθεστώτα. Ο δημαγωγικός χαρακτήρας της σοσιαλιστικής ρητορικής αυτών των καθεστώτων έγινε πιο ορατός. Όσο ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον Σιωνισμό αποτύγχανε, αυτή η απογοήτευση μετατράπηκε σε θυμό. Η γρήγορη και καταστροφική ήττα του αιγυπτιακού, του ιορδανικού και του συριακού στρατού, που ενώθηκαν κάτω από την ηγεσία του Νάσερ, εναντίον του Ισραήλ στον Πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967 ήταν το δεύτερο μεγάλο τραύμα για τον αραβικό κόσμο μετά την ίδρυση του Ισραήλ.

Αυτό το τραύμα καθόρισε άμεσα την πορεία της ανόδου του Ισλαμισμού στις αραβικές χώρες και είχε επίσης μια λιγότερο άμεση, αλλά ωστόσο βαθιά επίδραση επάνω στις μάζες στο Ιράν, την Τουρκία, και άλλα μη-αραβικές, μουσουλμανικές χώρες. Το Ισλαμιστικό κίνημα δεν ήταν ο μόνος δυνητικά ωφελημένος της κρίσης των κοσμικών καθεστώτων. Πράγματι, ριζοσπαστικές αριστερές κινήσεις απέκτησαν κάποια δύναμη σε χώρες όπως η Αλγερία, η Αίγυπτος, το Ιράκ και η Συρία, ενώ γνώρισαν σημαντική αύξηση στο Ιράν και την Τουρκία στα 1970. Ωστόσο, τα κινήματα αυτά σύντομα ηττήθηκαν κυρίως εξαιτίας της έλλειψης μιας συνεκτικής στρατηγικής για την κατάληψη της πολιτικής εξουσίας που θα μπορούσε να τερματίσει την αστική ηγεμονία πάνω στην εργατική τάξη. Σαν συνέπεια η ριζοσπαστική αριστερά στις μουσουλμανικές χώρες, εισήλθε σε μια μακροχρόνια κρίση μια δεκαετία νωρίτερα από την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ. Με λίγα λόγια, η κρίση των κοσμικών καθεστώτων και της ριζοσπαστικής αριστεράς έθεσε τις βάσεις για την άνοδο του Ισλαμισμού.


i Η εποχή της άγνοιας αναφέρεται στην προ-Ισλάμ ιστορία των Αράβων όπου σύμφωνα με τους Ισλαμιστές κυριαρχούσε η αδικία και η βαρβαρότητα. Η εποχή της άγνοιας επέστρεψε όταν τα είδωλα του παρελθόντος αντικαταστάθηκαν από τα σύγχρονα είδωλα του εθνικισμούς και του σοσιαλισμού. 

98 σχόλια:

Cos είπε...

"Η άποψη του γράφοντος είναι ότι ο ισλαμισμός είναι η σημαία ευκαιρίας που έχουν επιλέξει συγκεκριμένα τμήματα της αστικής τάξης στην αντιπαράθεση τους με την κυρίαρχη μερίδα του κεφαλαίου στις μουσουλμανικές χώρες και τους ξένους συμμάχους της."
Ναι, εφόσον ο χριστιανισμός είναι η σημαία ευκαιρίας που έχουν επιλέξει συγκεκριμένα τμήματα της αστικής τάξης στην αντιπαράθεση τους με την κυρίαρχη μερίδα του κεφαλαίου στις χριστιανικές χώρες και τους ξένους συμμάχους της.

Cos είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω στο άρθρο πως μπλέκονται η ταξική πάλη και η "αστική ηγεμονία πάνω στην εργατική τάξη", η ήττα των αριστερών ριζοσπαστικών κινημάτων "εξαιτίας της έλλειψης μιας συνεκτικής στρατηγικής για την κατάληψη της πολιτικής εξουσίας", η "κρίση των κοσμικών καθεστώτων και της ριζοσπαστικής αριστεράς" κλπ. με την θρησκεία.
Νομίζω ότι οι περισσότερες αναλύσεις για τον ισλαμισμό δεν μπορούν να ξεφύγουν από την δυτική προπαγάνδα για "θρησκευτικό πόλεμο" και "πόλεμο πολιτισμών".
Έχω την εντύπωση ότι το μεγαλύτερο μέρους του άρθρου θα μπορούσε να αναφερόταν στην δυτική Ευρώπη με μια απλή αντικατάσταση της λέξης "ισλαμισμός" με την λέξη "χριστιανισμός". Εκτός και αν θεωρούμε ότι ο ρόλος (και στο πολιτικό επίπεδο) της θρησκείας είναι διαφορετικός στις δυτικές χώρες από αυτόν που έχει στις αραβικές χώρες. Αν ναι, πως προκύπτει αυτό;

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΝΑΡΑΒΙΣΜΟΣ ΚΙ Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΟΥΝ;

ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ;

ΟΣΗ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ.

ΣΥΝΑΣΠΙΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΣΤΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΕΙΡΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ ΑΛΛΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΙΔΕΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ. Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ.

Ο ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

"Η άποψη του γράφοντος είναι ότι ο ισλαμισμός είναι η σημαία ευκαιρίας που έχουν επιλέξει συγκεκριμένα τμήματα της αστικής τάξης στην αντιπαράθεση τους με την κυρίαρχη μερίδα του κεφαλαίου στις μουσουλμανικές χώρες και τους ξένους συμμάχους της."
Ακριβώς!
Δεν είναι κάτι καινούργιο, μια χιλιοπαιγμένη ιστορία, απλά η κλίμακα είναι μεγάλη γιατί πρόκειται για την μεγαλύτερη θρησκεία, αν δεν κάνω λάθος.
Το παράδειγμα του περσικού Bazaar είναι πολύ χαρακτηριστικό για μένα, γιατί τυχαίνει να το έχω ζήσει. Δε διάλεξε κάποιο υποθετικό "Ισλάμ" τους πέρσες επιχειρηματίες του bazaar (που δεν ήταν καθόλου "μικροί", αλλά περιλαβαίναν και σχεδόν όλους τους μικρούς....). Αντίθετα, οι υπερδραστήριοι επιχειρηματίες του bazaar της Τεχεράνης, διάλεξαν τους παπάδες για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, ενάντια στην αστική τάξη, που είχε, χρησιμοποιώντας τον Σαχη, στήσει το Ιδρυμα "Ριζά Παχλεβί", που επέβαλε φόρο 30% σε κάθε δουλειά, που γινόταν στην Περσία. Αυτή η πλευρά πρακτόρευε και τα συμφέροντα του διεθνούς ιμπεριαλισμού στην Περσία, έφερνε αμερικανικές και ισραηλιτικές επιχειρήσεις και μοιράζονταν τη λεία. Ταυτόχρονα, για νάχει κοινωνικές συμμαχίες, έπαιζε και το χαρτί του κοσμικού εκσυγχρονισμού, έβγαλε τη μαντήλα από τις γυναίκες, εισήγαγε το "δυτικό τρόπο ζωής", που πάντα ασκούσε γοητεία στους φτωχούς λαούς (του δικού μας μη εξαιρουμένου...). Αναστήλωνε τα μεγαλεία των ...ειδωλολατρών(!) αρχαίων Περσών, τη δυναστεία των ...Αχαιμενιδών(!) κλπ. Κι από κοντά είχε και το κνούτο της "Σαντάκ". Κλασσικά πράμματα, που τάχετε ξαναδεί!
Οι bazaar-ίτες το παίξανε ..."αντιϊμπεριαλιστές" (εδώ την πάτησε το ένδοξο Τουντέχ, κι όχι μόνο αυτό...), προβάλανε την "επιστροφή στις παραδόσεις", άρα και Ισλαμ, για να προσεταιριστούν τις πλατειές λαϊκές μάζες, που, όπως κι εδώ, σαλαγάγανε οι παπάδες.
Ο συνδυσμός "αντιϊμπεριαλισμού" (="έξω οι εβραίοι", έξω οι "δυτικοί" κλπ.) και θεοκρατίας ήταν επιτυχέστερος και κέρδισε, εκμεταλλευόμενος και την διακριτική εύνοια του σοσιαλιστικού κόσμου, που όπως φαίνεται δινόταν, (και όχι ανεξήγητα, με το φως των κατοπινών εξελίξεων), χωρίς "εξασφαλίσεις"....

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Kαι για να μην παίρνει αέρα ο κώλος μερικών "προχώ" για το "μεσαιωνικό ισλάμ", θα τους συνιστούσα να προσέξουν στις "προηγμένες δυτικές κοινωνίες" τα ..."ασσανσέρ του Σαββάτου"(!), που επιβάλλει η "Τοράχ", ντάλλα μέσα στην 5η Λεωφόρο και στο Σίτυ!
Σιχτήρ, με τους απατεώνες!

Cos είπε...

@Θερσίτης
"ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ ΑΛΛΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΙΔΕΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ. Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ."
Με συγχωρείς. αλλά η δική μου γνώμη είναι ότι φταίει ο ιμπεριαλισμός.
"Ο ΠΑΝΑΡΑΒΙΣΜΟΣ ΚΙ Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΟΥΝ;"
Ο ευρωπαϊσμός (της ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ δύσης, για να μην ξεχνιόμαστε) τι διαφορά έχει;

Παντού δεν έχουμε τίποτα άλλο από ταξικό πόλεμο και κυριαρχία των καπιταλιστών, μόνο που σε ένα μεγάλο τμήμα του γεωγραφικού χώρου όπου θρησκεία είναι το Ισλάμ, έχει την ατυχία να παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τους ιμπεριαλιστές, για τους γνωστούς σε όλους μας λόγους.

zoot horn rollo είπε...

Άσχετο, αλλά είναι τραγικό το πώς πιάστηκαν κάποιοι "έξυπνοι" από αυτά που είπε ο Κουτσούμπας για τους κληρικούς στη Βουλή, και τον έβγαλαν "υπερασπιστή" του θεσμού της εκκλησίας. Ίσως θα έπρεπε να πει "να γκρεμίσουμε εκκλησίες, να ξυρίσουμε και να σφάξουμε τους παπάδες κτλ.". Ανίκητοι.

Ανώνυμος είπε...

Θερσίτη, αυτοσχεδιάζεις μπαγάσα. Οι παναραβιστές δεν εχουν καμια μα καμια σχέση με τα ισλαμικα-μοναρχικά-φεουδαρχικά καθεστώτα που αναμετρήθηκαν με τους εβραίους στο πόλεμο του 48.
Για οσους δεν γνωρίζουν η ΕΣΣΔ ποτέ δεν στήριξε τους σιωνιστές, τους θεωρούσε πάντα αντιδραστικο ρεύμα. Στήριξε το σχηματισμο δυο ξεχωριστών κρατών στην Παλαιστίνη, ένα με πλειοψηφία παλαιστίνιους, ένα με πλειοψηφία εβραίους και μια ουδέτερη πρωτεύουσα τα Ιεροσόλυμα. Το κράτος με πλειοψηφία εβραίους, μπορει να φαίνεται μεγαλύτερο αλλα στη πραγματικότητα εκτεινόταν στην έρημο Νατζάφ.

Οι σιωνιστές από τη διακήρυξη του μπαλφουρ και μετέπειτα ειχαν ως σχέδιο την αποικιοποίηση της Παλαιστίνης. Η ΕΣΣΔ ήταν ενάντια σε αυτο το σχέδιο. Οι σιωνιστές έφτασαν να συνεργάζονται ακομη και με τους ναζί για να πραγματοποιήσουν το σχέδιό τους. Ζητούσαν να τους δώσουν εβραίους απο τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Κανένας εβραίος τότε ομως δεν ήθελε να πάει στο Ισρσαήλ.

Η μαζικη φυγή προς το Ισραήλ πραγματοποιείται την επομένη της λήξης του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου. Χιλιάδες εβραίοι δεν άντεχαν πια να ζουν στις ιδιες γειτονιές με αυτούς που τους περιφρνούσαν, τους χλεύαζαν, τους έδιναν στους ναζί. τους λεηλατούσαν τις περιουσίες τους. Eτσι κατέφευγαν μαζικα στην Παλαιστίνη.

Οι Βρετανοί πάντα αξιοποιούσαν τις αντιθέσεις ανάμεσα στην παλαιστινιακή και εβραϊκή κοινότητα, ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ. Ειναι το γνωστο divide and conquer. Πλέον η Μεγάλη Βρετανία δεν μπορούσε να κρατήσει εύκολα την αποικία της στην παλαιστίνη μετά τον ΒΠΠ. Οπότε αρχισε να πυροδοτεί εκ νέου τη σύγκρουση και να στηρίζει τα μοναρχικά αραβικά καθεστώτα εις βάρος των εβραίων. Οι βρετανοι βύθισαν μέχρι και πλοια αμαχων εβραίων που έρχονταν στην Παλαιστίνη.

el quinto regimiento

Ανώνυμος είπε...

οι παλαιστίνοι φτωχοι αγρότες (Φελάχοι)δεν ειχαν πια τη δύναμη να αναμετρηθούν με τους εβραίους. Πολλοι απ' αυτους ηταν στρατιωτικα στελέχη στο ΒΠΠ. Ηδη οι παλαιστίνιοι φελάχοι ήταν εξαντλημένοι από την μεγάλη επανάσταση ενάντια στη βρετανική αυτοκρατορία που ξέσπασε το 1936.
https://en.wikipedia.org/wiki/1936%E2%80%9339_Arab_revolt_in_Palestine

Iθύνων νους αυτης της εξέγερσης θεωρείται ο μεγάλος επαναστάτης άραβας (συριακής καταγωγής) Izz ad-Din al-Qassam, για οσους γνωρίζουν το ονομα αυτο ειναι ο τίτλος της ενοπλης ταξιαρχίας της Χαμάς σήμερα. Ο Ιζεντίν Αλ Κασσάμ ξεσήκωσε τους φελάχους τότε ενάντια σε παλαιστίνιους φεουδάρχες και εβραίους αριστοκράτες της γης. Οι πρώτοι πουλούσαν στους τελευταίους παλαιστινιακή γη. O πρώτος που εξετάζει στην ιστορία του Ιζεντίν αλ Κασσαμ ειναι ο μεγάλος θεωρητικος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης Γκασαν Καναφάνι.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ghassan_Kanafani
εδω το βιβλίο του για οποιον ενδιαφέρεται:
http://media.virbcdn.com/files/5f/d06c929d62d90a04-3639RevoltinPalestine.pdf

el quinto regimiento

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα πρώτα μπράβο Άναυδε για τον κόπο σου να μεταφράσεις αυτό το ενδιαφέρον άρθρο.
Θερσίτη νομίζω ότι πριν τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ και την καταστροφή των παλεστινίων, ο παναραβισμός ήταν μάλλον περιορισμένος. Νομίζω επίσης ότι ο παναραβισμός δε πρέπει να συγχέεται με τον ισλαμισμό. Δεν ξέρω αν ξεκίνησαν από κοινή αφετηρία πάντως εξελίχτηκαν αρκετά γρήγορα σε ανταγωνιστικά κινήματα. Οι ευθύνες για τον τρόπο δημιουργίας του κράτους του Ισραήλ, ίσως δε βαραίνουν αποκλειστικά το ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο.
Ένα στοιχείο που θέλγει μάζες προς αυτή τη θρησκεία είναι ότι δεν την έχουν ταυτίσει με ρατσιστικές συμπεριφορές (όπως έχουν πχ κάνει με τον χριστιανισμό).
Πάντως η συζήτηση για Ισλαμ και κομμουνισμό νομίζω ότι υπήρχε και μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση μέσα στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα.

Θα ήθελα να ρωτήσω τον Άναυδο αν ο αρθρογράφος εννοεί ότι αυτές οι μάζες των προλετάριων (ρωτώ γιατί δεν είμαι σίγουρος πως κατάλαβα) δεν έλαβαν αυτά που περίμεναν ότι θα έπαιρναν ως αμοιβή κι ότι από αυτό το πηγάζει η αντίδρασή τους. Ότι βελτίωσαν μεν την κατάστασή τους σε σχέση ξέρω γω με τους γονεις τους αλλά όχι στο βαθμό που περίμεναν κι πως νιώθουν ότι η ψαλίδα που τους χωρίζει με τα πρότυπα που είχαν στο μυαλό τους άνοιξε περισσότερο.

ρα

Ανώνυμος είπε...

απο την άλλη η αστική τάξη της παλαιστίνης (βιοτέχνες) προτιμούσε να υποταχτει σε ένα διευρυμένο κρατος υπό την κηδεμονία και επιρροή της μοναρχίας της Ιορδανίας.

Ταυτόχρονα, το ιορδανικο καθεστώς παζάρευε ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ με τους σιωνιστές! Οσο και να σας φαίνεται απιθανο παιδιά, η γνωστη σε πολλους πρωθυπουργος του Ισραήλ Golda Meier, ειχε διαπραγματευτεί με το βασιλια Αμπτουλαχ της Ιορδανίας την δημιουργία ισραηλινού κράτους με παραχώρηση παλαιστινιακής γής στην Ιορδανία :-)

https://en.wikipedia.org/wiki/Golda_Meir
On May 10, 1948, four days before the official establishment of Israel, Meir traveled to Amman, Jordan, disguised as an Arab woman for a secret meeting with King Abdullah I of Transjordan at which she urged him not to join the other Arab countries in attacking the Jews. Abdullah asked her not to hurry to proclaim a state. Meir replied: "We've been waiting for 2,000 years. Is that hurrying?"[12]

Η πρόταση της ΕΣΣΔ λοιπόν για δυο ξεχωριστά κράτη οπως τοποθετήθηκε στην ΕΣΣΔ ήταν η μονη ορθή λύση εκεινη τη στιγμή και έβαζε στη θέση τους πολλούς και την ίδια στιγμή έλεγε στους βρετανούς goodbye Middle East.

Τα μοναρχικά αραβικά καθεστώτα δεν εισέβαλαν στην Παλαιστίνη για να σώσουν τους παλαιστίνιους, αλλα για να αρπάξουν κομμάτι γης. Οπως και έγινε στο τέλος. απο την άλλη οι δήθεν αριστεροι σιωνιστές του Μπεν Γκουριόν
https://en.wikipedia.org/wiki/David_Ben-Gurion
αρχισαν τις μαζικές εκκαθαρίσεις παλαιστινίων στη Λίντα και σε άλλες μεγάλες παλαιστινιακέςτης Παλαιστίνης με μικτό πληθυσμό εβραϊκό και παλαιστινιακό, οθώντας τους παλαιστίνους σε ξεριζωμό. Αυτο δεν φάνηκε τότε άμεσα, γιατι οι δεξιοι σιωνιστές εκαναν μαζικά εγκλήματα εις βάρος αμάχων. Η ΕΣΣΔ ομως τα κατήγγειλε ολα αυτά. Χτυπούσε τόσο τους αριστερούς, όσο και τους δεξιούς σιωνιστές.

el quinto regimiento

Ανώνυμος είπε...

Το αποτέλεσμα ολων αυτών των συγκρούσεων ήταν η Νάκμπα, η μεγάλη καταστροφή για τους παλαστίνιους, ο ξεριζωμος, η κατοχή.

Στο αμερικανικο πανεπιστήμιο του Λιβάνου, ενας Κωνσταντίν Ζουρέικ
https://en.wikipedia.org/wiki/Constantin_Zureiq
άρχισε να στοχάζεται δημόσια πάνω σε όλα αυτα τα ζητήματα. Ειναι ο πρώτος λοιπόν που επιτέθηκε στα φεουδαρχικά-ισλαμικά αραβικά καθεστώτα, εξηγώντας οτι η Νάκμπα (αυτος ονομασε ετσι την καταστροφή του 48) προκλήθηκε επειδή τα αραβικά καθεστώτα ήταν έρμαια της αποικιοκρατίας, της υποδούλωσης στον ιμπεριαλισμό, έρμαια της φεουδαρχίας. Ο τύπος αυτός ήταν ένας αστος προοδευτικος στοχαστής που επηρέασε τον ανερχόμενο κίνημα ΤΩΝ ΠΑΝΑΡΑΒΙΣΤΩΝ.

Ενας απο τους μαθητές του Ζουρέικ ήταν ένας πολύ γνωστός ελληνορθόδοξης καταγωγής παρακαλώ ηγέτης παλαιστίνιος. Ποιος; Μας ποιος άλλος; Ο γνωστός σύντροφος Tζώρτζ Χάμπας.
https://youtu.be/gNgCBhzz3V0
Για δειτε το βιντεάκι, κάτι φέρνει απο ελληνας έτσι δεν ειναι;
Ο Χάμπας αν θυμάμαι καλά ήταν απο τη Λίντα. Αυτος λοιπόν έφτιαξε τους πρώτους παρτιζάνικους πυρήνες που στόχους ειχαν τους αξιωματούχους των αραβικών καθεστώτων που προσκυνούσαν τον ιμπεριαλισμό. ΑΤΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ καθαρά, σκεφτείτε άραβες ναρόντνικους ένα πράγμα. Το σύνθημά τους ήταν ένα και μοναδικο: ΕΚΔΙΚΗΣΗ!

Οι μαχητές του Χαμπας άρχισαν να μπαίνουν σε ασφυκτικο κλοιο. Ο Χαμπας τελικα κατέληξε στην Ιορδανία. Ηταν γιατρος, εκει εφτιαξε μια κλινική για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες και εκει αρχισε η στρατολόγηση για ενα παναραβικο κινημα μαχητών με τακτική, και μαζική συμμετοχή στα κοινά. Παράλληλα απέκτησε επιρροή σε κύκλους ιορδανών αξιωματικών και η μεγάλη του επιτυχία ήταν η εκδίωξη του βρετανού συμβουλάτορα επι των στρατιωτικών στο μοναρχικο καθεστώς.

Οι παναραβιστές ήθελαν να εντοπίσουν μέσα στη συμμετοχή των αραβικών-μοναρχικών καθεστώτων κοντρα στο Ισραήλ το 1948, μια αγνή πιεση του αραβικού λαού. Αυτο ήταν τμήμα τους παναραβικής εθνικής αφήγησης. Οποιος ειναι μαρξιστής, και γνωρίζει το πόνο του παλαιστινιακού λαού, τα μαρτύρια που πέρασαν, τους καταλανοεί, αλλα σαν μαρξιστές δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα γεγονότα της εποχής του 48, τις συνθήκες, τους συσχετισμούς.

Η ιστορία οπως βλέπετε ειναι πολύ μεγάλη. καποιοι εχουν μάθει να κάνουν ανάλυση με κουτάκια. Δεν πάει έτσι ομως. Καποια στιγμή ετοιμάζεται μες στο χρονο μπροσούρα για το Παλαιστινιακο απο τη Κόντρα. Να σπεύσετε να την προμηθετευτείτε.

ρε Ζούκοφ, μονο εσύ εισαι παλιος φιλοπαλαιστίνιος εδώ μεσα; Δεν βλέπεις τι διαβάζουμε εδω μέσα; Βάλε ενα χεράκι, γιατι μετά θα λένε, πλάκωσε ο ξερόλας, μας χαλάει τα νήματα κτλ...

ΨΙΤ ΜΑΓΚΕΣ ΜΗΝ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΕΤΕ. ΨΑΞΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

el quinto regimiento

Αναυδος είπε...

Να συμπληρωσω τον Σεχταρ
Μετα την ανατροπή του Μοσάντεκ το 1953 με πραξικοπημα που υποστηριζαν οι ΗΠΑ και η Μ. Βρετανια ο Σαχης κυβερνησε το Ιραν μεχρι το 1979 σαν μια κοσμικη μοναρχια. Στα ’60 εφαρμοσε μια σειρα μεταρρυθμίσεων που ονομαστηκαν η Λευκή Επανάσταση για να ενισχυσει την κοσμικη αστικη ταξη. Συνάντησε την αντιπολίτευση 3 κυρίως ομάδων Του κλήρου που αντιτάχθηκε κυρίως στην αγροτική μεταρρυθμιση επειδη κινδύνευε η εκκλησιαστικη περιουσια. Τη μικρομεσαια αστικη ταξη (baazaris) ειδικα όταν ο Σαχης ενετεινε τους φορολογικους ελεγχους και ξεκινησε μια καμπανια εναντιον τους κατηγορώντας τους για κερδοσκοπια το 1975. Σαν αποτελεσμα της εκστρατειας αυτή 250,000 επιχειρήσεις ειτε τιμωρηθηκαν με μεγαλα προστιμα ειτε εκλεισαν, 8,000 επιχειρηματιες φυλακιστηκαν και 23,000 εξοριστηκαν. Η τριτη ομαδα ηταν το προλεταριατο, το εργοστασιακο που βρισκόταν κατω από την επιρροη του Τουντεχ και οι εργαζομενοι στην παραοικονομια που βρισκονταν κατω από την επιρροη των ισλαμιστων

Αναυδος είπε...

@Ρα
Το άρθρο γραφει ότι μερος του μορφωμενου προλεταριατου περιμενε μια καλυτερη ζωη η οποια δεν ηρθε και για το λογο αυτό στραφηκε στις ισλαμιστικες οργανωσεις

Ο παναραβισμος ηταν η ιδεολογια της κοσμικης αστικης ταξης στις αραβικες χωρες. Ουσιαστικα ιδρυτης της είναι ο Νασερ και πρωτη εκραση του η βραχυβια δημοκρατια Αιγυπτου Συριας ενώ τα πιο γνωστα του παιδια είναι το κομμα Μπααθ που κυβερνησε στο Ιρακ και κυβερνα ακομη και σημερα στη Συρια.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο, γιατί δίνει μια προσέγγιση ταξικής ανάλυσης, στο θέμα που όλος ο άλλος δυτικός κόσμος μεταφράζει σαν πόλεμο θρησκειών, πολιτισμών και άλλες τέτοιες μπούρδες.
Λες και οι χριστιανοί παπάδες όταν κάνανε τις σταυροφορίες, είχαν σαν αποκλειστικό σκοπό να ελευθερώσουν τους άγιους τόπους...

Όπως και να έχει, σήμερα που οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, κάνουν ανοιχτά βομβαρδισμούς υποστήριξης των τζιχαντιστών και κατά του Συριακού στρατού, φαίνεται πιο ξεκάθαρα από ποτέ ο ρόλος του Ισλάμ, σαν πολιτικό εργαλείο στα χέρια των αστικών τάξεων, της δύσης περισσότερο ή της μέσης ανατολής.

Ιβάν Τζόνι

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ KOYINTO TI ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ; ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΓΡΑΦΩ ΛΕΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ. ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΛΛΣΩΤΕ.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΗ ΣΧΕΣΗ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΗΤΑΝ ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΑΒΙΣΜΟΥ ΤΟ 1948 ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ 6 ΗΜΕΡΩΝ. ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΜΟ.

ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΛΤΟΛΗ. ΚΑΙ ΔΕ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΑΝ Η ΕΣΣΔ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΚΡΑΤΗ.

ΑΡΑ ΔΕΧΟΤΑΝΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΙ Ο ΕΒΡΑΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ.

COS

ΓΡΑΦΩ:

Ο ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ.

ΑΡΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΩ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ 6 ΗΜΕΡΩΝ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΥΠΗΡΧΑΝ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΑΡΑΒΙΚΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Unknown είπε...

μικρομεσαιοι εναντιον μεγαλου κεφαλαιου,η μαλλον σ ενα νεο συσχετισμο μ αυτο.
και μαλιστα εχοντας την δυνατοτητα να κυριευουν τμηματα του κρατους.
κατι θυμιζουν αυτα.

τα ερωτηματα αυτονοητα

ειναι προοδευτικα αυτα τα ισλαμικα κινηματα?
εξυπηρετουν τα συμφεροντα της εργατικης ταξης?
συνδεονται μ αυτην περισσοτερο απ οτι με το μεγαλο κεφαλαιο?
μπορουν σημερα να αναπαραγονται οι μικρομεσαιες μεριδες του κεφαλαιου εαν ανατραπει
η εξουσια του μεγαλου κεφαλαιου?
γιατι καταληγουν κατα κανονα σε αντιδραστικα καθεστωτα?
τι νοημα εχει σημερα η εθνικη δημοκρατικη επανασταση εναντιον του ιμπεριαλισμου?
μηπως εαν υπαρχει τετοια επανασταση μπορει να πραγματοποιηθει μονο υπο την ηγεσια και
την ηγεμονια του κομματος της εργατικης ταξης ?

το τελευταιο ειναι και μια απαντηση στο γιατι κατεφυγε στην τρομοκρατια και την συγκρουση η αστικη ταξη της χωρας μας την περιοδο 44-49 ,μια και τα προγραμματα του εαμ και αργοτερα του Δ.Σ. ηταν δημοκρατικα ,και οχι απ ευθειας σοσιαλιστικα.

δημοκρατικες επαναστασεις,στο μετρο που υπαρχουν τετοιες,θεωρουνται απο την αστικη ταξη προλεταριακες ,εαν γινονται απο το προλεταριατο.



Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΑΒΙΣΜΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Θερσίτη, ακομη χειρότερα για σένα. Στο πόλεμο των 6 ημερών το 1967, έρχεται η αποκαθήλωση των παναραβικών καθεστώτων. Δεν υπήρχε ακομη λαϊκό ένοπλο αντάρτικο παλαιστινιακό. Αμέσως μετά απο αυτή τη παταγώδη πανωλεθρία των παναραβικών καθεστώτων στην αναμέτρησή τους με το Ισράηλ που πλέον οι ηγέτες του ειχαν δειξει τις προθέσεις και τις ικανότητές να γινουν ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΟ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ στη Μέση Ανατολή, άρχισε η μεγάλη απομάκρυνση αράβων πληβείων απο τα καθεστώτα και η συγκρότηση λαϊκών κινημάτων που συντάραξαν τον αραβικο κόσμο. Η αρχή δόθηκε στο χωριό Καραμέχ της Ιορδανίας το 1968, όταν οι παλαιστίνιοι μαχητές απώθησαν την εισβολή των υπέρτερων δυνάμεων του Ισραήλ. Οι παναραβιστές του Ζώρζ Χάμπά έγιναν κομμουνιστές και ίδρυσαν το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Και μετά πάμε στο Μαύρο Σεπτέμβρη στην Ιορδανία, στη μεγάλη αναμέτρηση με το καθεστώς συν ολα τα άλλα αραβικά και ισλαμικά καθεστώτα που έσπευσαν να βοηθήσουν τον μοναχη ενάντια στους παλαιστίνιους αντάρτες και ιορδανους συνοδοιπορους πληβειους και μετά Λιβανος κτλ...

Μάθε λοιπόν κύριε Θερσίτη την αλήθεια. Απο το 1967 ξεκινάει η βιομηχανία του ολοκαυτώματος. Τότε οι ΗΠΑ αντιλαμβάνονται οτι δεν χρειάζονται να κρατάνε ισες αποστάσεις ανάμεσα στα αραβικά καθεστώτα και το ΙΣΡΑΗΛ, και οτι ειναι προτιμότερο να στηρίξουν ολόπλευρα το Ισραήλ. Αρχίζουν λοιπόν ασταμάτητα άρθρα-καταχωρήσεις στη NY Times για το ολοκαύτωμα, αδιάκοπη και συστηματική πλύση εγκεφάλου στα σχολεία, σε σεμινάρια στα πανεπιστήμια, σε τηλεοράσεις, για τους δήθεν καλούς σιωνιστές που ειναι πολιορκημένοι από κακούς άραβες που θέλουν να τους συντρίψουν, οπως οι ναζί τους εβραίους στα κρεματόρια. ΟΤι οι παλαιστίνιοι ήταν κάποιοι ανύπαρκτοι... άραβες. Οι εβραίοι ήταν πάντα εκει. Οτι το να μιλάς για συστηματική εθνοκάθαρση των παλαιστινίων από τους σιωνιστές ειναι ΥΨΙΣΤΗ ΥΒΡΙΣ, γιατι μονο ενα ειναι το ολοκαυτωμα. Οι εβραόι πάντα ιστορικά αμύνονταν, οι παλαιστίνοι επιτίθενται ύπουλα κτλ..ο στόχος τους ειναι να εξοντώσουν τους εβραίους..
Και που στε ποτε τον ποτών να μη συγκρίνετε το ολοκαύτωμα των εβραίων με αυτο των ναζί εις βάρος των Ρομά ή των ρώσσων και ουκρανών σοβιετικών. ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ!!!

ολα αυτα μεγάλε, θα τα βρεις αναλυτικά στο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ΒΙΒΛΙΟ του εβραίου διανοούμενου -πρώην μαοϊκού :-)- Φινκελστιν: Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ.

και ενα ακομη σχολιάκι

el quinto regimiento

Ανώνυμος είπε...

μέχρι το 1967 το εβραϊκό λόμπυ δεν στήριζε το κράτος του Ισραήλ. Το διανοείστε; Γιατι; Γιατι προείχε τότε το ξέπλυμα των ναζι-βαρώνων βιομηχάνων και ολου του γερμανικού πολιτικού και διοικητικού προσωπικού που συμμετείχε ενεργά στο έγκλημα του ολοκαυτώματος ρώσσων, ουκρανών, ρομά, εβραίων... Βλέπετε τότε το βασικο πρόβλημα ήταν πως θα στερεωνόταν το πολιτικό σύστημα στη Δυτική Γερμανία.. Το εβραϊκό αμερικάνικο λόμπυ δεν έβαζε καν ζήτημα επανορθώσεων...

Μετά το 1967 αυτα τα πράγματα ειχαν λυθεί, οπότε το εβραϊκό λόμπυ ακολούθησε ξανά την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Τώρα ο στόχος ήταν η ισχυροποίηση του μαντρόσκυλου του ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή, του Ισραήλ. Εκατομμύρια δολάρια, ιδρύματα, διαφθορά συνείδήσεων με ενα μισθουλάκο σε επιζώντες του Ολοκαυτώματος για ενα ρολάκι καθύβρισης των παλαιστινίων στις τηλεοράσεις. Κονδύλια για οπλα, για ολες τις επεκτατικές κινήσεις των σιωνιστών. Στη πραγματικότητα η πλειοψηφία των επιζώντων δεν πήρε καν επανορθώσεις, τριχες...τα λεφτά προρίζονταν για τον εξοπλισμο του ΙΣραήλ.

εχει κι άλλο. Εχετε ακουσει κατι αθλιότητες οτι ο ΣΤάλιν στα στερνά του κυνηγούσε εβραίους; ΠΗΓΗ ΧΑΛΚΕΙΟΥ: αμερικανικο εβραϊκο λόμπυ+σιωνιστές

Απέναντι σε αυτη τη γιγαντιαία, χυδαία και αλήτικη προπαγάνδα υπήρξαν βέβαια και επιζωντες του Ολοκαυτώματος που αντιστάθηκαν. Βλέπε Νορμαν Φινκελστιν.

Γι αυτο παιδια ολοι Βιομηχανία του Ολοκαυτώματος, οποιος δεν το εχεις διαβάσει, έστω ξεφυλλίσει, θα πιάνεται πάντα κοτσος των σιωνιστών...

el quinto regimiento

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΜΑΡΤΟΝ. Η ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΑΒΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΜΟ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ.

ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΑΒΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ.

Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΑΒΙΣΜΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ 6 ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΣΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΑΥΤΗ ΞΑΝΑΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΙΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

και για να μην επιμένεις Θερσίτη ενα σου λεω, ο Μπεν Γκουριον στήριξε την εισβολή των αμερικανών στη Κορέα. Το Ισραήλ απο τις αρχές του 50 ήταν με τους ιμπεριαλιστές ξεκάθαρα. H αναμέτρηση για τη διώρυγα του Σουεζ το πιστοποιεί. Οι αμερικανοι δεν συμμετειχαν εκει, συμμετειχαν αλλοι ιμπεριαλιστες: ΓΑΛΟΙ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ που πλεον τα ειχαν βρει με τους σιωνιστές.

el quinto regimiento

Ανώνυμος είπε...

αφου ρε αυτοσχεδιάζεις, παραδέξου το, ξέρεις τι έλεγε η ΕΣΣΔ για το πόλεμο των 6 ημερών;

el quinto regimiento

Ανώνυμος είπε...

Στη Λιντα μεσα σε λιγες ωρες εγινε ενα μεγαλο ποσοστο της Νακμπα. Αυτο εγινε καλοκαιρι, πιθανως Ιουλιο. Το Φθινοπωρο η Μειρ πηγε Μοσχα κι ετυχε θερμοτατης υποδοχης. Ναι, συντομα η πολιτικη αλλαξε αλλα μεχρι εκεινη τη στιγμη αυτα ηταν τα δεδομενα. Το να μην ηταν γνωστο καθολου το τι γινοταν εκει κατω δε μπορει κατα τη γνωμη μου να γινει πιστευτο. Η πιο προφανης εξηγηση ειναι θεωρω οτι υπηρξε η πιστη οτι το κρατος που θα δημιουργουνταν εκει θα ηταν τελικα σοσιαλιστικο. Αυτη η εκτιμηση προφανως δεν ηταν καθολου σωστη (νομιζω οτι αργοτερα καποια πραγματα φορτωθηκαν στο Μπερια καλως η κακως). Και η στροφη πολιτικης ομως με τη στηριξη ανευ ορων του Νασερ και λοιπων δεν ηταν νομιζω ορθη.


Αναυδε ευχαριστω. Αν μπορεις καποια στιγμη γραψε κατι η' δωσε καμια παραπομπη για τα πριν τη πτωση του Μοσσαντεκ. Νομιζω οτι πιθανως ειναι πιο ενδιαφερουσα περιοδος

ρα

Ανώνυμος είπε...

η αποθέωση του παναραβισμου δεν ήταν ο πόλεμος των έξη ημερών. Ηταν η αναμέτρηση για τη διώρυγα του Σουεζ, τότε ο Νάσσερ έγινε ΘΡΥΛΟΣ. Κι ο λόγος ήταν οτι οι αμερικανοι στήριξαν τον Νάσσερ τότε, τρίζοντας τα δόντια στους σιωνιστές, γιατι δεν ήθελαν να τα σπάσουν με την Αίγυπτο. Αλλωστε δεν ειχαν ιδέα για το σχέδιο βρετανών-γαλλων, το έμαθαν κατόπιν εορτής και απο την άλλη την ίδια περίοδο γινόταν κάτι αλλο στην Ουγγαρία, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ξέρεις τι;

el quinto regimiento

Ανώνυμος είπε...

και ο παναραβισμος δεν συντρίβεται απο τον σιωνισμο, συντρίβεται απο την προδοσία του διαδόχου του Νάσσερ, τον Σαντάτ. Ο Νάσσερ βέβαια ειχε αφήσει ανοιχτά τη πόρτα με το σχέδιο Ρότζερς, που ήταν μια διοδος διαπραγματεύσεων για υποταγή στα σχέδια των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

Αυτο έχει βεβαια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ για τον αραβικο κόσμο. Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ήταν πάντα ο μεγάλος φάρος. Οταν ο Σαντάτ βρέθηκε στη Κνεσέτ και άρχισε να διαπραγματεύεται την αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ, προσέξτε οχι πάνω στο σχέδιο της ΕΣΣΔ του 48, αλλα πάνω στη διαμορφωμένη κατάσταση του 68, τότε μάγκα ο παναραβισμος άρχισε να χρεοκοπεί.

[Ποια ειναι η θέση η δική σας είπαμε για το παλαιστινιακο; Συνορα 68, σύνορα 48, η θέση της ΕΣΣΔ το 48 για διχοτόμηση. Να σας βοηθήσω. Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΤ :-)]

Ξέρεις οι σιωνιστές ειναι πολύ ύπουλοι. Ο,τι κερδίζουν στη μάχη, το ανταλάσσουν μόνο με απόλυτη ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ. Εκει την πάτησε λοιπόν και η αστική τάξη της Αιγύπτου. Ο Σαντάτ δεν ήθελε να συνεχιστεί η σύγκρουση με το Ισραήλ. Ο μόνος τρόπος ομως για να ερθει σε διαπραγματεύσεις, ήταν πρώτα να τρίξει τα δόντια του. Ετσι έγινε ο πολεμος του Γιομ-Κιπούρ το 1973. Συνενοήθηκε με τον Ασαντ της ΣΥριας να κάνει πόλεμο. Ο πόλεμος έγινε. Η Αίγυπτος προωθήθηκε, αλλα όταν έφτασε στη θέση που ήθελε εγκατέλειψε τον Ασαντ στα κρύα του λουτρού. Και μετά άρχισε το παζάρι.

Σήμερα να ξέρετε η Αιγυπτος εξαρτάται ακομη και στο φυσικο αέριο που παίρνει απο το ...Ισραήλ. Απιστευτη ιστορία οικονομικής εξάρτησης. Οι παλιοι εχθροι αξιωματικοι του πολέμου του 73 έγιναν συνεταιράκια σε τέτοιου είδους μπίζνες που λεηλάτησαν τον πλούτο της Αιγύπτου. Λίγο αργότερα εγινε λαϊκή εξέγερση στην Αίγυπτο επειδή το ΔΝΤ ειχε επιβάλλει την άρση μέτρων χρηματοδότησης του ψωμιού. Αν θυμάστε Σαντάτ ειχε διώξει και τους ρώσσους στρατιωτικούς συμβούλους.

Ετσι ξεκινάει η αρχή του ισλαμισμού... τα αραβικά καθεστώτα πρόδοσαν, οπότε οι ισλαμιστές άρχισαν να ανεβαίνουν παντού. Και το φυτίλι το μεγάλο βέβαια ήταν η ιρανική επανάσταση.
Στην οποία το Τουντέχ, οι ρεβιζιονιστές ΠΡΟΔΩΣΑΝ, τάχθηκαν στο τέλος με τους ισλαμιστές, οταν οι τελευταίοι συγκρούονταν με τους κοσμικούς αστούς και με τους ακροαριστερούς ένοπλα στο δρόμο. Αφου τσάκισαν οι ισλαμιστές ολους τους υπόλοιπους, στο τέλος τσάκισαν και τους ρεβιζιονιστές. Αυτη ειναι η αλήθεια και η αλήθεια ειναι επαναστατική!


el quinto regimiento


Ανώνυμος είπε...

ρα έχουν δημοσιευτει οι επιστολές ανάμεσα σε σοβιετικούς και σιωνιστές. Οι σοβιετικοι δεν εμπιστεύονταν τους σιωνιστές και με τη καμια δεν θεωρούσαν τα κιμπουtζ...σοσιαλιστικά. Τους έλεγαν ξεκάθαρα αυτα ειναι νησίδες, καπιταλισμος κτλ... Πολλά πράγματα οπως η συνωμοσία Μειρ με τους ιορδανούς έγιναν γνωστα πολύ μετέπειτα. Η Λίντα δεν ήταν γνωστή ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ κάνεις λάθος μπερδεύεις με κάτι αλλο, την σφαγή στο...Deir Yassin τον Απρίλη απο την στρατιωτική πολιτοφυλακη των δεξιών σιωνιστών, ΙΡγκούν, οι αριστεροι ειχαν τη Χαγκάνα. [αργοτατερα οι ηγέτες της Ιργκούν και της Χαγάκανα έγιναν αντίστοιχα οι ηγέτες των δεξιών και σοσιαλιστικών κομμαάτων του Ισραήλ] Ακομη και για τη Μέιρ, αν ψάξεις να βρεις θα δεις οτι οι σοβιετικοι αξιωματουχοι ήταν πολυ προσεκτικοι στο πως την αντιμετώπισαν

Τωρα το πιο ωραίο, το ξέρετε ότι η Τσεχοσλοβακία έστελνε όπλα και στη Συρία;
Τα πράγματα δεν ειναι ξεκάθαρα ακομη. Μην σπεύσετε να αυτοσχεδιάσετε. Να θυμηθείτε οτι υπήρξε και μια δίκη μετέπειτα στη Τσεχοσλοβακια ενάντια σε στελέχη του κόμματος που βοήθησαν τους σιωνιστές.


el quinto regimiento

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ;

ΑΜΦΙΒΤΗΣΗΣΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ;

ΡΕ ΑΓΟΡΙΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ; ΤΗΝ ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΟΥ ΣΟΥΕΖ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΗΣΕ Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΝΑΣΕΡ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

http://www.kke.gr/diethnh/anakoinosh_toy_tmhmatos_diethnon_sxeseon_ths_ke_toy_kke_-_allhleggyh_ston_agona_toy_palaistiniakoy_laoy?morf=1

ΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΜΧΕΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΩΝ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Μονο για την ιστορία:


Οι αξιώσεις της ΕΣΣΔ, οι θέσεις των Παλαιστινίων και των αποφάσεων του ΟΗΕ ήταν διαχρονικά τα υπαρκτά σύνορα προ του 67'. Τα σύνορα πριν τον πόλεμο των 6 ημερών και όχι του 68' που είναι μετά τον πόλεμο όπως λέει ο κουίντο. Είναι επί της ουσίας η δυτική όχθη και η Γάζα. Το πλάνο του 47' δεν εφαρμόστηκε ποτέ λόγω της νίκης των Ισραηλινών στο πρώτο πόλεμο το 48-49'.

Για όποιον δεν έχει επαφή γιατί ποια σύνορα μιλάω: http://www.ifamericansknew.org/images/4maps.jpg

Ο.Χ.Ε.Π.

Van the man είπε...

Τελικα αυτος ο Σαντατ μεγαλο καθαρμα. Ρε μπας και ητονα τροσκιστης; E, ναι φως φαναρι. Τι αλλο.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΟΥΙΝΤΑΚΟ ΔΙΟΤΙ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΜΑΤΣ.

ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΡΧΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΓΑΜΕ. ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΚΟΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΡΩΣ ΕΣΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ.

μέχρι το 1967 το εβραϊκό λόμπυ δεν στήριζε το κράτος του Ισραήλ. Το διανοείστε; Γιατι; Γιατι προείχε τότε το ξέπλυμα των ναζι-βαρώνων βιομηχάνων και ολου του γερμανικού πολιτικού και διοικητικού προσωπικού που συμμετείχε ενεργά στο έγκλημα του ολοκαυτώματος ρώσσων, ουκρανών, ρομά, εβραίων... Βλέπετε τότε το βασικο πρόβλημα ήταν πως θα στερεωνόταν το πολιτικό σύστημα στη Δυτική Γερμανία.. Το εβραϊκό αμερικάνικο λόμπυ δεν έβαζε καν ζήτημα επανορθώσεων...

ΧΑΧΑ

ΧΑΧΑ

ΧΑΧΑ

http://english.al-akhbar.com/node/16973 NO 1

Zionist lobbying in the United States aided the creation of the State of Israel in 1947-48. The preparation of and voting for the United Nations Partition Plan for Palestine which preceded the Israeli Declaration of Independence, was met with an outpouring of Jewish American support and advocacy in Washington.[11] President Truman later noted, "The facts were that not only were there pressure movements around the United Nations unlike anything that had been seen there before, but that the White House, too, was subjected to a constant barrage. I do not think I ever had as much pressure and propaganda aimed at the White House as I had in this instance. The persistence of a few of the extreme Zionist leaders—actuated by political motives and engaging in political threats—disturbed and annoyed me

https://en.wikipedia.org/wiki/Israel_lobby_in_the_United_States NO 2

ΤΟ ΔΙΑΝΝΟΕΙΣΤΕ;

ΧΑΧΑ

ΤΟ AIPAC KATA TON ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ 6 ΗΜΕΡΩΝ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ. ΑΔΙΑΝΝΟΗΤΟ!!!!!!!!!!

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ναι, ναι θερσίτη οτι πεις. Προσπάθησε να με διαστρεβλώσεις οσο θες, εσυ χανεις. Εσυ απλως μου έδωσες πάσα και αφορμή για να γραψω τα δικά μου. Τώρα πες τα δικα σου εσύ. Ποιος σου δινει σημασία αλλωστε; Μονο εγώ σου δίνω χα χα χα!!!

Παμε στον ΟΧΕΠ,
ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ δεν ήταν διαχρονικά οι θέσεις των παλαιστινίων τα σύντορα του 67 ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΕΙΣ!!

η PLO απο την ίδρυσή της ήταν ενάντια στην αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ και πάλευε για ένα ενιαίο κράτος με παλαιστίνιους και εβραίους πολίτες με ίσα δικαιώματα.

Μετά το Σαντάτ, ο Αραφατ αναγκάστηκε να τα γυρίσει, αλλα το έκανε σταδιακά. Και εκει υπήρξε σφοδρότατη σύγκρουση με το ΛΜΑΠ που συγκρότησε το μετώπο της άρνησης κτλ....

οι θέσεις της Χαμάς ειναι ενα κράτος ολοι, οπως ήταν και αρχικά της PLO. Η θέση της Τζιχάντ το ίδιο. Πρόσεξε μην τσιμπάς στη προπαγάνδα των σιωνιστών, δε λένε να πετάξουμε τους εβραίους στη Θάλασσα,λένε οπως και το ΛΜΑΠ from the river to the sea PALESTINE WILL BE FREE ενα παλαιστινιακό κράτος με εβραίους μειονότητα αλλα με ίσα δικαιώματα.

Οι διεφθαρμένοι δωσίλογοι της Φατάχ στη Δ. Οχθη ειναι αυτοι που λένε συνεχώς δεκαετιες τώρα ειρήνευση, τσακίζουν τα νεαρά πρωτοπόρα παιδιά στα χωριά που ειναι υπερ της ιντιφάντα, δίνουν κοσμο και κοσμάκη στο Ισραήλ σα κοινοι χαφιέδες που ειναι, και βέβαια αφηνουν τους εποικους ασταματητα να εξαπλώνονται στη Δ. Οχθη και να ξεσπιτώνουν παλαιστίνιους. Με μαθηματική ακρίβεια λοιπόν αν δεν γινει της πουτανας στη Δ. Οχθη τις επόμενες δεκαετίες, αν δεν γινει κατι απο Λίβανο και Ιορδανία σε βάρος του Ισραήλ, οι παλαιστίνιοι της Δ. Οχθης θα βρεθούν στην ιορδανία, ήδη το 10% των ισραηλινών πολιτών ειναι σιωνιστές έποικοι στη Δ. ΟΧθη και έχω μεινει πίσω στο νούμερο.

απιστευτο, ε; μην αυτοσχεδιάζετε!


el quinto regimiento

Ανώνυμος είπε...

Επειδή μάλλον χαθηκε. Τα γεγονότα στη Lydda και Ramla η Wikipedia τα δινει 12 ιουλίου αρα δε νομίζω να μπερδεψα κατι. Δυο μηνες μετα η Μειρ εχαιρε θερμης υποδοχης. Η εξήγηση του τυπου δεν ηταν γνωστο απολυτως τιποτα για το τι γινονταν εκει κάτω είναι μη αποδεκτη κατα τη γνωμη μου. Προυποθέτει ασύλληπτη ανικανότητα (τουλάχιστον) για οσους ειχαν επιφορτιστει να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα εκει. Οι αυταπατες για τα "αριστερά" στοιχεία εντός του υπο ιδρυση κράτους και της ισχυς τους είναι πιο λογική εξηγηση νομίζω.

Όσο για το Τουντέ σε άλλη χρονική περίοδο είχε τη μεγαλύτερη ισχύ και ακτινοβολία. Τη δεκαετία του 70 εδωσε τον τιμιο αγώνα του υπό πολύ πιο δυσμενείς όρους. Μπορεί αυτό να μη βολεύει όσους θέλουν να πουλήσουν μυθιστόρημα που τα φορτώνει όλα στο Μπρέζνιεφ, είναι όμως πραγματικό γεγονός. Το κύριο τσάκισμα του Τουντέ είχε συμβει πιο παλια. Τη δεκαετία του 70 είχε απλά μια αναλαμπή. Το πάλεψε αλλά ήταν πολύ δύσκολο να τα καταφέρει.

ρα

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΝΕΣΕ ΠΑΛΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ε ΚΟΥΙΝΤΑΚΟ;

ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ.

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΤΙΚΑ ΣΟΥ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΙΑΣΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Εσύ αυτοσχεδιάζεις γράφοντας ότι σου κατεβαίνει στο κεφάλι για κάθε θέμα εδώ μέσα. Μετά από αυτά έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι ακόμα και αν γενικά διαβάζεις τι γράφεις πριν το στείλεις. Το ακούσαμε και αυτό: Η PLO είναι... δωσιλογικοί και τα γύρισαν γιατί αναγνώρισαν οτί υπάρχει Ισραήλ (δηλαδή την πολιτική πραγματικότητα). Δηλαδή όποιος αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ είναι δωσίλογος. Πριν εδώ ολόκληρη εσσδ είχε ισραηλινό πρέσβη απο το 48'. Αυτό δεν είναι αναγνωρίση για το κράτος του Ισραήλ; Αλλά ναι το 47' το κράτος δεν ήταν... σιωνιστικό. Για αυτό εξευτέλισε το 48' όλα τα αραβικά έθνη με τον στρατό του. Γιατί δεν είχε μεγάλες πλάτες.

Και είναι και το άλλο. Μεγαλύτερη αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ από το προτεινόμενο σχέδιο του 47' που ψήφισε σχεδόν όλος ο ΟΗΕ (μαζί με την εσσδ) υπάρχει; Δηλαδή αντιφάσκεις σε κάθε δεύτερη πρόταση και περιμένεις να το αγνοήσουμε επειδή πας από θέμα σε θέμα;

Η ουσία του σχολιού είναι βέβαια άλλη, αφορά και την Ελλάδα και διεθνώς και σε αυτή δεν απάντησες. Κανένας δεν μιλά για σύνορα του 68', δηλαδή μεταπολεμικά όπως έλεγες πριν. Οι σοβιετικοί και το κκε μιλούσαν/μιλάνε για τα προπολεμικά. Οι Παλαιστίνιοι εδώ και δεκαετίες έχουν τις ίδιες αξιώσεις. Μάθαμε τώρα όλοι είναι πουλημένοι μετά το 53' και όλοι πριν το 53' ντούροι μαρξιστές-λενινιστές. Είπαμε όμως και αυτό έχει τα όρια του. Να δεχθώ ότι έχουν κάνει μαλακίες μπόλικες οι παλεστινιακές οργανώσεις, αλλά από αυτό μέχρι το δωσιλογισμό απέχει πολύ.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

https://en.m.wikipedia.org/wiki/United_Nations_General_Assembly_Resolution_273

ΕΣΣΔ του 1949 υπέρ στην αναγνώριση του Ισραήλ.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

MA ΥΠΗΡΧΕ ΘΕΜΑ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΣΔ;

ΕΙΔΙΚΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΡΙΑ ΟΣΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΘΗΡΙΩΔΙΑ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

"Ζητούσαν να τους δώσουν εβραίους απο τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Κανένας εβραίος τότε ομως δεν ήθελε να πάει στο Ισρσαήλ."

ε;

Ανώνυμος είπε...

Για όσα τράβηξαν οι εβραίοι (ή άλλοι πχ τσιγγάνοι) από τους ναζί, σίγουρα δεν ευθύνονταν οι κάτοικοι της Παλαιστίνης στα 1947.
Η ιδέα επίσης του να αποκτήσουν οι εβραίοι κράτος κάπου μακριά από την ευρώπη, δεν ήταν και τόσο ξένη προς διάφορους φορείς ρατσιστικών θεωριών. Δεν υπήρχε κατά τη γνώμη μου κανένας λόγος να υπάρξει συναινεση στην ίδρυση μονοθρησκευτικού/μονοφυλετικού κράτους στη περιοχή εκείνη. Και πολύ κακώς περίμεναν κάποιοι ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν διαφορετικά από ότι εξελίχτηκαν. Αυτό το λέω για το 1947. Στη συνέχεια υπάρχει μια πραγματικότητα που δε μπορεί να αγνοηθεί. Το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ κερδήθηκε, τελεία και παύλα.

ρα

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΣΣΔ αναγνώρισε και την Παλαιστίνη και το Ισραήλ σε πνεύμα ότι υπάρχουν ως πλευρές και οτί μπορούν να συνυπάρξουν αναιρώντας τα σχέδια του ιμπεριαλισμού στην περιοχή. Τώρα αν αυτό είναι αυτάπατη δεν ξέρω γιατί δεν ξέρω τους ταξικούς συσχετισμούς που επικρατούσαν και δεν είναι και τόσο απλοί, αλλά σίγουρα δεν έχει σχέση με τις επιδιώξεις εθνικιστικών και ρατσιστικών κύκλων να ξεφορτωθούν τους Εβραίους.

Σε κάθε περίπτωση το βασικό πρόβλημα στο παλαιστινιακό δεν περιστρέφεται γύρω από την αναγνώριση του Ισραήλ, αλλα από την αναγνώριση της Παλαιστινιακής αρχής από το Ισραηλ.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Η πίστη ΟΧΕΠ στο ότι μπορούν κάποιοι να συνυπάρξουν ειρηνικά σε μια περιοχή νομίζω πως δε σημαίνει, ή τουλάχιστον δε σημαίνει απαραίτητα, ότι σε αυτή τη περιοχή θα πρέπει δημιουργηθεί ένα κράτος για τους μεν και ένα κράτος για τους δε. Νομίζω ότι μπορούμε να σκεφτούμε διάφορα παραδείγματα. Η σκέψη να δημιουργηθεί ένα κράτος των Εβραίων κάπου μακριά από την Ευρώπη, δε νομίζω ότι συνιστούσε κάποια πρωτοπόρα ιδέα. Την ιδέα αυτή την είχαν στο παρελθόν διάφοροι κύκλοι και εβραϊκοί αλλά και άλλοι που δε διεκδικούσαν πάντα δάφνες ανθρωπισμού. Η ιδέα λοιπόν της δημιουργίας ξεχωριστού κράτους για τους Εβραίους σε μια περιοχή που κατοικούνταν και από μη Εβραίους, σε πλειοψηφία μάλιστα, σίγουρα δεν ήταν ιδέα της ΕΣΣΔ ούτε και επιδίωξή της. Για τον α ή β όμως λόγο, η ΕΣΣΔ συμβιβάστηκε ή ανέχτηκε αυτή την ιδέα και για ένα χρονικό διάστημα-πολύ μικρό έστω, αλλά πολύ κρίσιμο-οι Ισραηλινοί νομίζω ότι έλαβαν και κάποια υλική βοήθεια από το σοσιαλιστικό μπλοκ. Θεωρώ λάθος τις τότε κινήσεις, πιστεύω ότι η ΕΣΣΔ θα έπρεπε να είναι υπέρ ενός ενιαίου αποστρατικοποιημένου κράτους της Παλαιστίνης, στο οποίο θα μπορούσαν να βρουν καταφύγιο όσοι Εβραίοι το επιθυμούσαν με ίσα δικαιώματα με τους Παλαιστίνιους διαβιούσαν εκεί, ένα κράτος που θα λάμβανε διεθνή οικονομική αρωγή, κάτι τέλος πάντων πιο κοντά στο αρχικό σχέδιο που προβλέπονταν για τη Γερμανία στο Πότσδαμ το 1945 (και ποτέ δεν εφαρμόστηκε λόγω των Δυτικών). Κατά τη γνώμη μου το τι επακολούθησε από τη στιγμή που ενα μονοθρησκευτικό/μονοφυλετικό κράτος "φυτεύτηκε" σε μια ήδη κατοικημένη περιοχή, ήταν περίπου δεδομένο. Δε νομίζω επίσης οτι το κομμουνιστικό κόμμα στη Παλαιστίνη (που είχε και Άραβες και Εβραίους) ήταν προπολεμικά υπέρ της δημιουργίας ξεχωριστών κρατών αλλά ήταν υπέρ μιας κοινής κρατικής οντότητας. Μπορεί-δε θυμάμαι καλά-να διατήρησε και μεταπολεμικά την αντίθεση στην ιδέα των ξεχωριστών κρατών και να μετέβαλλε στάση σε σχέση με το σχέδιο του ΟΗΕ μόνο στο πολύ τέλος.

ρα

Ανώνυμος είπε...

ελα απαντησεις για να μην μου μπερδεύεστε. Ξέρω υπάρχει ενα ΧΑΟΣ, ειναι βλέπετε η τροτσκίζουσα καθοδηγητάρα στη μέση (δεν αναφέρομαι στο ρα) που τα 'χει κανει μαντάρα. Βλέπεις, αφηνει υπόνοιες οτι η ΕΣΣΔ τα 'χει κανει σκατα απο το 7ο Συνέδριο...οποτε μαλλον θα έφταιγε και στα του Ισραήλ...

Λοιπόν για να μαθαίνετε μπαλίτσα κυριοι τροτσκίζοντες, οσοι ειστε τελος πάντων

1) Η θέση της ΕΣΣΔ ήταν πάντα ενα παλαιστινιακο κράτος μέχρι μετά το ΒΠΠ όταν έληγε η λεγόμενη ΕΝΤΟΛΗ της Βρετανίας για την ΜΕση ΑΝΑΤΟΛΗ. Τι ήταν αυτο; Ενα κολπάκι της αποικιοκρατίας μετά τον ΑΠΠ. Η Βρετανία θα διατηρούσε τη κτήση της στη Παλαιστίνη μέχρι τη λήξη της εντολής. Η γαλλία αν θυμάμαι καλά στη Συρία κτλ...
Λόγω λοιπόν των συγκεκριμένων συνθηκών που περιέγραψα ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΑΦΗΝΕΙΑ και κανεις απο σας δεν μπορει να αντικρούσει, η ΕΣΣΔ αλλαξε θέση και μίλησε για δυο κράτη στον ΟΗΕ στο τέλος της ΕΝΤΟΛΗΣ για τη Βρετανία.

2) για τους πανάσχετους. ΝΑΙ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ δεν ηταν ενα απλο εθνικοαπελευθερωτικο κίνημα βλέπε π.χ. αγλερια, Βιετναμ. Ηταν ενα ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, χαρακτηρισμένο έτσι απο την ίδια τη ΔΙΕΘΝΗ ΕΞΑΡΧΗΣ. Οι σιωνιστές ειχαν συνεργαστεί με ηγέτη των ΕΣ-ΕΣ για να κανουν τη δουλειά που σας ειπα, να μεταφέρουν κοσμο στην Παλαιστίνη απο στρατοπεδα συγκέντρωσης. ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. Ψάξτε να το βρειτε. Δεν ειναι δύσκολο να το βρειτε. Μετά το ΒΠΠ άρχισαν να κατεβαινουν μαζικά εβραίοι ευρωπαιοι στην Παλαιστίνη. Νωρίτερα κανεις δεν ενδιαφερόταν να παει στη Παλαιστίνη. κανεις δε θεωρούσε το Ισραήλ,...πατρίδα του.

el quinto regimiento

Ανώνυμος είπε...

3) Ο αραβο-ισραηλινος πόλεμος εχει δυο φασεις ας το πούμε έτσι. Η μια φάση είναι όταν ακομη τα μοναρχικά-φεουδαρχικά καθεστώτα δεν εχουν στειλει μαζικα στρατό. Παλαιστίνιοι με άραβες εθελοντές πολεμούν την Χαγάκαν και την Ιργκούν. Οι φελάχοι δεν εντάσσονται σε ενιαίο στρατό, αντιθετως οχυρώνονται στα χωριά τους, δεν εμπιστεύονται τους αστους και τους φεουδάρχες που τους ειχαν προδώσει το 1939. Ετσι τη πατήσανε βέβαια γιατι οι ισραηλινοι με ενιαίο στρατο τσάκιζαν ένα-ενα την αντίσταση στα χωριά. Η ΕΣΣΔ ζητάει να σταματήσουν οι συγκρούσεις. Η Τσεχοσλβακία στέλνει οπλα...στη Συρία! (χα χα!) Τα μοναρχικά-φεουδαρχικά καθεστώτα ετοιμάζονται για επιθεση με τη βοήθεια της Βρετανίας. Η ΕΣΣΔ χτυπάει την εισβολή και ζητάει ειρήνη και αναγνωρίζει το Ισραηλ. Τότε στη μεγάλη πολιορκία των ισραηλινών δυνάμεων στέλνονται όπλα απο τη Τσεχοσλοβακία στο Ισραήλ. Αν δεν στέλνονταν αυτα τα όπλα, οι ισραηλινοι μαλλον θα ειχαν ηττηθει κατά κράτος [δεν ξέρουμε σίγουρα αν υπηρχε εντολή της ΕΣΣΔ γι αυτο[. Ειπαμε δεν πολεμούσαν μονο σιωνιστές, υπήρχαν εβραιοι πλέον απο την ευρώπη που ήθελαν μαζικα να ζήσουν στο Ισραήλ, ήρθαν ακομη και απο τις λαικές δημοκρατίες. Μέσα σε αυτό το κυκεώνα έγιναν και οι εκτοπίσεις παλαιστινιών στη Λίντα, σε πόλεις δηλαδή με ανάμεικτο πληθυσμό. Δεν τους σκότωναν, ΤΟΥΣ ΞΕΣΠΙΤΩΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΧΝΑΝ, πέθαιναν ομως στη μεγάλη διαδρομή χωρίς φαι, νερο κτλ.... Το μέγεθος των εκκαθαρίσεων-εκτοπίσεων τότε ήταν αγνωστο. ΟΣΟΙ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΑΝΕΒΑΖΟYN ...WIKI. O ιστορικός ILAN PAPPE τα εξήγησε αυτα αναλυτικά ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ, οτι ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΕΝ-ΓΚΟΥΡΙΟΝ.

4) Η ΕΣΣΔ ποτέ δεν πίστευε οτι το Ισραήλ θα γινόταν σοσιαλιστικό. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΡΟΤΣΚΙΖΟΝΤΩΝ και βέβαια ειναι οι γνωστές απατεωνιες που λένε τα χαλκεία του ιμπεριαλισμού. ΕΙΠΑΜΕ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ. Η ΕΣΣΔ οφειλε να στηριξει τη συγκρότηση δυο κρατών, αφενός για να ξαποστείλει τους βρετανούς απο τη Μέση Ανατολή, που δεν ήθελαν να φύγουν και απο την άλλη προκειμένου να διευθετηθει όσο ειρηνικά μπορούσε να διευθετηθεί το ζήτημα ανάμεσα στις δυο κοινότητες, οι οποίες δεν ήταν διατεθειμενες να ζήσουν εκεινη τη στιγμή στο ίδιο κράτος. και τέλος να κόβει το βήχα στα ομορα μοναρχικά-φεουδαρχικά καθεστώτα.

5) Κανεις στην ΕΣΣΔ δεν πίστευε οτι το Ισραήλ θα γινόταν σοσιαλιστικό. Αυτο που κάποια στελέχη πίστευαν -ειναι καταγεγραμμένο- ήταν οτι η δημιουργία ενός συγχρονου αστικού κράτους μέσα στον αραβικο κόσμο θα επιτάχυνε την ιστορική ωρίμανση στον αραβικο κοσμο. Και εδω που τα λέμε δεν ειχαν άδικο σε ενα βαθμό..

el quinto regimiento

Ανώνυμος είπε...

6) α, ναι. Λοιπόν μη διαβάζουμε βλακείες. Η Παλαιστινιακή ΑΡχή ειναι δωσίλογοι. Τελεία και παύλα.

Tέλος σήμερα οι αγωνιζόμενοι παλαιστίνιοι εχουν ολοι ενα σύνθημα:
PALESTINE WILL BE FREE FROM THE RIVER TO THE SEA.
δεν λένε πουθενα θέλουμε τα σύνορα που χάραξε ο προδότης Σαντάτ στη Κνεσέτ και υιοθέτησε ο ΟΗΕ. ΟΚ; Αυτα τα τα λένε οι δωσιλογοι του ΑΜΠΑΣ .

7)
Ειπαμε παιδιά Κόντρα για το παλαιστινιακο. Θα βρειτε απαντησεις για ολα τα ζητήματα. Οχι μονο στη μπροσούρα που έρχεται. μπείτε στο eksegersi.gr, να ενημερώνεστε και βέβαια palestineresist.gr , το σαιτ της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακη Αντίσταση, για να μην σας πιάνουν κότσους οι τροτσκίζοντες

αυτα....


el quinto regimiento

Ανώνυμος είπε...

ΚΙ ΟΣΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΧΑΜΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. Η ΜΙΛΟΥΝ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ SITE.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ Η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ AIPAC. OXI ΒΕΒΑΙΑ. ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ;

Μετά το ΒΠΠ άρχισαν να κατεβαινουν μαζικά εβραίοι ευρωπαιοι στην Παλαιστίνη. Νωρίτερα κανεις δεν ενδιαφερόταν να παει στη Παλαιστίνη. κανεις δε θεωρούσε το Ισραήλ,...πατρίδα του.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%AE%CE%BB

ΕΠΕΙΔΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΣΠΑΕΙ Η ΒΙΚΙ ΠΑΡΕ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ:

Από τον 19ο αιώνα το σιωνιστικό κίνημα (που είχε ιδρυθεί το 1897 με σκοπό την ίδρυση του Ισραήλ), απαίτησε τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου εβραϊκού κράτους, ενώ ανέλαβε την παράνομη μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων Εβραίων στην Παλαιστίνη, την οποία προσπάθησαν αρχικά να σταματήσουν οι Βρετανοί οι οποίοι είχαν μετατρέψει την περιοχή σε προτεκτοράτο.

ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ; ΠΡΙΝ ΤΟ ΒΠΠ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΝΣΤΕΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ;

ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΡΙΤΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ

ο 1917 όμως η Βρετανία άλλαξε στάση και ο υπουργός εξωτερικών Άρθουρ Τζέιμς Μπάλφουρ δήλωσε πως υποστηρίζει τη μελλοντική ίδρυση Εβραϊκού κράτους στην Παλαιστίνη "στο βαθμό που δεν επηρεάζονται οι Άραβες κάτοικοι". Η Εβραϊκή παράνομη μετανάστευση συνεχίστηκε και αυξήθηκε σημαντικά στα επόμενα χρόνια και πολλές καθαρά εβραϊκές νέες πόλεις και ιδρύματα χτίστηκαν.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ. ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΒΠΠ.

ΧΑΧΑ

ΜΑ ΠΩΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΦΟΥ Ο ΚΟΥΙΝΤΑΚΟΣ ΤΟ ΠΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΜΠΑΛΙΤΣΑ ΩΣ ΑΛΛΟΣ ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ.

ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΒΠΠ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...


TA ΩΡΑΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ:

Οι σιωνιστές ειχαν συνεργαστεί με ηγέτη των ΕΣ-ΕΣ για να κανουν τη δουλειά που σας ειπα, να μεταφέρουν κοσμο στην Παλαιστίνη απο στρατοπεδα συγκέντρωσης. ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. Ψάξτε να το βρειτε. Δεν ειναι δύσκολο να το βρειτε.

OXI ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΕΣΥ ΤΟ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΑΟΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟ ΕΠΙΘΜΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΕΣ ΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΤΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΚΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ. (ΤΟΥ ΚΟΝΤΡΙΤΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ)

ΧΑΧΑ

ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑΖΙ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΕΣ ΕΣ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΒΠΠ ΗΤΑΝ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΜΗΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΟΝΟ Ο ΚΟΥΙΝΤΑΚΟΣ ΞΕΡΕΙ.

ΚΑΙ ΠΩΣ Ο ΗΓΕΤΗΣ TΩΝ ΕΣ ΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ, ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΗ ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΛΟΙΑ, ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ.

ΔΙΟΤΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΕΣ ΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ ΚΟΙΝΤΑΚΟ, ΔΙΕΠΡΑΤΤΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΒΕΡΜΑΧΤ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΓΛΙΚΟ ΣΤΟΛΟ.

ΧΑΧΑ

ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΚΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΟΝΤΡΙΤΗ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

AKOMA ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ "ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ" ΤΟΥ ΚΟΥΙΝΤΑΚΟΥ.

ΚΑΛΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΓΟΡΑΣΑΝ; ΕΚΒΙΑΣΑΝ; Η ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ, ΕΠΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΕΣ ΕΣ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΑ ΚΡΕΜΑΤΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΘΑΛΑΜΟΥΣ ΑΕΡΙΩΝ.

ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΣΩΣΑΝ ΕΤΣΙ ΚΟΥΙΝΤΑΚΟ;

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

NA ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ.

ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΝΑΖΙ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΚΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ;

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι τροτσκιζοντες ρε μεθυσμενε; Η σταλινικη εσσδ αναγνωριζει ορθως το Ισραηλ απο τα γενοφασκια του και εσυ αναπαραγεις τις μαλακιες της ισλαμιστικης χαμας (πεταξτε τους εβραιους στην θαλασσα) ως επαναστατικη στρατηγικη. Εγινες ρεντικολο παλι και κατεβαζεις σεντονια. 30 σχολια μονος σου σολαρεις και δεν εχεις απαντησει ουτε σε μιση γραμμη απο οσα εγραψα. Μεχρι και το φιλαρακι του Χρουτσοφ Νασσερ υπερασπιστηκες, προκειμενου να ξεπλυνεις τις σημερινες θεσεις του ισλαμισμου.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Τη wiki την ανέφερα για μια ημερομηνία. Αν δεν ισχύει η ημερομηνία να διορθωθεί. Νομίζω όμως ότι ισχύει. Αν ψάξω επίσης ποιός έχει χρησιμοποιήσει την wikipedia περισσότερο, νομίζω ότι ξέρω που πάνω θα πέσω.
Σε σχέση με κάτι άλλα. Κι από αλλού δεν ήθελαν να φύγουν οι εγγλέζοι εκείνη τη περίοδο αλλά δεν έχω την αίσθηση ότι σε αυτη τους τη διάθεση χρησιμοποιήθηκε εναντίον τους η τακτική των δύο κρατών. Και νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε παραπάνω από ένα παραδείγματα. Κάποιο μάλιστα πολύ κοντά μας. Άγνοια και μάλιστα στον απόλυτο βαθμό για τα γεγονότα την ώρα που διαδραματίζονταν εγώ δε τη βρίσκω αποδεκτή δικαιολογία εκτός κι αν κατόπιν ακολούθησε εκτέλεση των εκεί απεσταλμένων για προδοσια ή τουλάχιστον για εγκληματική ανικανότητα. Προφανώς και δε μπορεί αλλιώς να αιτιολογείται η αποστολή κάποιων όπλων σε Συρία και αλλιώς στο Ισραήλ. Κατά τη γνώμη μου ότι επακολούθησε ήταν περίπου προδιαγεγραμμένο. Τέλος δε βλέπω τίποτα ξανά για Ιράν κατά την ίδια ακριβώς περίοδο. Μόνο για 25plus χρόνια μετα η φλυαρία. Τέλεψαν οι μπρεζνιεφικοί να τα φορτώσουμε πάνω τους; Δεν έγιναν όλα τέλεια τότε. Υπήρξαν αστοχίες. Ότανακόμα και κάποιοι αντικειμενικά καλής θέλησης στήριξαν Χρουτσώφ σε κρίσιμες στιγμές(πχ κόντρα στο Μπέρια) για κάποιους λόγους το έκαναν-όχι από βλακεία ή επειδή τους υπνώτισαν.

ρα

Ανώνυμος είπε...

Και για να μην τρελαθουμε. Τα συνορα προ του 67' που στηριξε η εσσδ, το κομμα και η plo δεν αποφασιστηκαν σε καμια κνεσετ και απο κανενα σαντατ. Δεν θα μπορουσαν αλλωστε αφου ο σαντατ διαδεχθηκε τον νασερ το 1970. Ηταν τα συνορα που προηλθαν μετα την ανακωχη στον πολεμο του 48' και τα παραβιασε το Ισραηλ με τον πολεμο των 6 ημερων. Η λεγομενη και πρασινη γραμμη.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

βρίστε οσο θέλετε οι τροτσκίζοντες... αδιαφορώ πλήρως

συνεργασία σιωνιστών - ναζί για στρατολόγηση και μετατόπιση εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Παλαιστίνη που ήταν βρετανική κτήση το έτος 1933
Haavara Agreement
https://en.wikipedia.org/wiki/Haavara_Agreement

The Haavara Agreement (Hebrew: הסכם העברה Translit.: heskem haavara Translated: "transfer agreement") was an agreement between Nazi Germany and Zionist German Jews signed on 25 August 1933. The agreement was finalized after three months of talks by the Zionist Federation of Germany, the Anglo-Palestine Bank (under the directive of the Jewish Agency) and the economic authorities of Nazi Germany. It was a major factor in making possible the immigration of approximately 60,000 German Jews to Palestine in the years 1933–1939.[1]

____________________________________________________________

σφυροδρέπανε σε αυτο το θρεντ θα ανεβάσω αλλη μια μεγάλη αποκάλυψη για την εισβολή της κρατικοκαπιταλιστικής Ρωσσίας στο Αφγανιστάν. Ειπαμε παιδιά τα αρχεία ανοίξανε, οποιος προλαβαίνει λοιπόν αποκαλύπτει την αλήθεια. Αντιθέτως οι τροτσκίζοντες θα τη κρύβουν μια ζωή.
_____________________________________________________________

PALESTINE WILL BE FREE FROM THE RIVER TO THE SEA

https://youtu.be/35P9N-dD2QU

el quinto regimiento

υγ: ΟΧΕΠ σε συμπαθώ. ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ. Δεν ξερεις την ιστορία. Μην παίρνεις θέση. Μην συνεχίζεις. Βιάζεσαι. Το Λαϊκό Μέτωπο έλεγε ΠΑΝΤΑ και εξακολουθεί να λέει ακριβως αυτα που λέει και η Χαμάς σήμερα.
Ενα κράτος παλαιστινιακό με εβραιους μειονότητα, με όλους να έχουν τα ίδια δικαιώματα.
ορίστε
http://pflp.ps/english/strategy-for-the-liberation-of-palestine-the-aims-and-significance-of-the-palestinian-war-of-liberation/

The aim of the Palestinian liberation movement is to establish a democratic national state in Palestine in which both Arabs and Jews will live as citizens with equal rights and obligations and which will constitute an integral part of the progressive democratic Arab national presence living peacefully with all forces of progress in the world.

και παρακάτω:

Israel constitutes a colonialist expansionist presence at the expense of Arab land and its owners is not a matter for discussion. For us it is the tangible experience before which all spurious claims and allegations fade away. The “National Home” for the Jews in Palestine became the “State of Israel” within the boundaries of the Partition resolutions adopted by the United Nations in 1947. It then expanded to include Israel with its pre June boundaries which are far more extensive than those established by the United Nations’ resolutions of 1947, and finally expanded once again to include the whole of Palestine as well as Sinai and the Golan Heights.

That Israel is an imperialist and colonialist base on our land and is being used to stem the tide of revolution, to ensure our continued subjection and to maintain the process of pillage and exploitation of our wealth and efforts, is a self-evident fact which does not need discussion. For us this is not merely. a theoretical conclusion but represents our actual experience during the Tripartite Aggression of 1956, during the June 1967 war and throughout the existence of Israel on our soil.

Ανώνυμος είπε...

μ' αρεσει που αυτοσχεδιάζετε πουλάκια μου και πάτε να βγάλετε τους σιωνιστές λάδι που συνεργάζονταν με τους ναζι και τους βρετανους ιμπεριαλιστες για το δικο τους σχέδιο αποικιοποίησης της Παλαιστίνης το 1933. ΕΙΠΑΜΕ Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΜΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΑΣΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ. Ρε σεις μη βλέπετε πολύ Χόλυγουντ σας χαλάει...

Ξερετε ποιο θα ειναι ρε το μεγαλύτερο ξεβράκωμα; οταν αποκαλυφθει με πάσα λεπτομέρεια οτι ο Adolf Eichman ήταν πίσω απο τη συμφωνία με τους σιωνιστές. εκει...εχει να γίνει το σωσε...

αργοτερα επειδη βλέπω ότι ακομη καποιοι αμφισβητουνε το ποιον του σιωνισμού, θα τους ανεβάσω και κειμενακια απο τη Τρίτη Διεθνή. Για να μαζέψουν καποιοι τη γλωσσίτσα τους

ειπαμε προς το παρόν εκκρεμεί η αποκάλυψη για την εισβολή της κρατικοκαπιταλιστικής Ρωσσίας στο Αφγανιστάν. Εκει καποιοι πουλάκια θα εκτεθουν ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ...

προς το παρον σας αφήνω αυτη τη μουσικούλα, να σας συνοδεύει μέχρι την αποκάλυψη. Ειπαμε μια μια τις αποκαλύψεις αραια χρονικά για να σπάει τα κοντερ το σάιτ του μπρεζνιεφικού.

https://youtu.be/CQTtlD3JWMU

el quinto regimiento

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΕΙ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ.

ΔΙΟΤΙ ΕΣΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ. ΠΩΣ; ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΟΥΙΝΤΑΚΟ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ!!!!!!!

"ΟΣΟΙ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΑΝΕΒΑΖΟYN ...WIKI."

ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΕΙΣ;

Haavara Agreement
https://en.wikipedia.org/wiki/Haavara_Agreement

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...


ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.

ΡΕ ΠΟΙΟΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ;

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.

The Haavara Agreement (Hebrew: הסכם העברה Translit.: heskem haavara Translated: "transfer agreement") was an agreement between Nazi Germany and Zionist German Jews signed on 25 August 1933. The agreement was finalized after three months of talks by the Zionist Federation of Germany, the Anglo-Palestine Bank (under the directive of the Jewish Agency) and the economic authorities of Nazi Germany. It was a major factor in making possible the immigration of approximately 60,000 German Jews to Palestine in the years 1933–1939.[1]

ΝΑΙ ΤΙ ΑΠΕΔΕΙΞΕΣ ΤΩΡΑ;

ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΝΩΣΤΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ, ΥΠΕΓΡΑΨΕ Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΟΠΙΣΕΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ.

60.000 ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΩΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΡΥΦΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ;

ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΟΥΝΑ ΚΙ ΕΨΑΧΝΑ ΝΑ ΒΡΩ ΠΟΙΑ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΕΣ ΕΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΒΠΠ.

ΚΑΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΑΥΤΟ.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ;

ΟΙ ΝΑΖΙ ΗΘΕΛΑΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.

ΗΔΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ , Η ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΜΠΑΛΦΟΥΡ ΙΣΧΥΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΗΤΑΝ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ.

Μ’ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ.

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΟΝΟ.

ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΑΝΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΛΟΜΠΥ;

ΔΙΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1967 ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΛΟΜΠΥ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕ Ο ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΚΟΥΙΝΤΑΚΟ….

https://www.youtube.com/watch?v=ILbV3sfg5KQ

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

αχ, τώρα απολαμβάνω Μότσαρτ, οπότε πάρτε λίγο Αϊχμαν για τα ταξιδάκια του στη Παλαιστινη και τις συναντήσεις με τους σιωνιστές...
https://en.wikipedia.org/wiki/Adolf_Eichmann

Eichmann travelled to British Mandatory Palestine with his superior Herbert Hagen in 1937 to assess the possibility of Germany's Jews voluntarily emigrating to that country, disembarking with forged press credentials at Haifa, whence they travelled to Cairo in Egypt. There they met Feival Polkes, an agent of the Haganah, with whom they were unable to strike a deal.[34] Polkes suggested that more Jews should be allowed to leave under the terms of the Haavara Agreement, but Hagen refused, surmising that a strong Jewish presence in Palestine might lead to their founding an independent state, which would run contrary to Reich policy.[35] Eichmann and Hagen attempted to return to Palestine a few days later, but were denied entry after the British authorities refused them the required visas.[36] They prepared a report on their visit, which was published in 1982.[37]
In 1938, Eichmann was posted to Vienna to help organise Jewish emigration from Austria, which had just been integrated into the Reich through the Anschluss.[38] Jewish community organisations were placed under supervision of the SD and tasked with encouraging and facilitating Jewish emigration.[39] Funding came from money seized from other Jewish people and organisations, as well as donations from overseas, which were placed under SD control.[40] Eichmann was promoted to SS-Obersturmführer (first lieutenant) in July 1938, and appointed to the Central Agency for Jewish Emigration in Vienna, created in August.[41] By the time he left Vienna in May 1939, nearly 100,000 Jews had left Austria legally, and many more had been smuggled out to Palestine and elsewhere.[42]


Καλα βρε αθεόφοβε, αυτοσχεδιαστή Θερσίτη δεν το καταλαβαινεις οτι αυτο ήταν ΜΠΙΖΝΑ; Πλουσιοι εβραιοι εδιναν τις περιουσιες τους με αντίτιμο να έρθουν στην Παλαιστίνη ως έποικοι. Μεσαζοντες ηταν οι οργανωμένοι σιωνιστές που έβγαζαν ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ. ΚΟΝΟΜΑΓΑΝ. Στη δίκη του Αϊχμαν τα σιωνιστικά καθίκια που ειχαν αναλάβει αυτές τις μεταφορές και προωθήσεις ξεπλύθηκαν εντελώς. Το σιωνιστικό κράτος τους προστάτεψε.

el quinto regimiento

Αντιρεφορμιστης είπε...

λεει ο συμπαθης quinto:'αλλη μια μεγάλη αποκάλυψη για την εισβολή της κρατικοκαπιταλιστικής Ρωσσίας στο Αφγανιστάν. Ειπαμε παιδιά τα αρχεία ανοίξανε, οποιος προλαβαίνει λοιπόν αποκαλύπτει την αλήθεια. Αντιθέτως οι τροτσκίζοντες θα τη κρύβουν μια ζωή.΄'
Bεβαια αυτος που υποστηριζει οτι η ρωσια ηταν κρτικοκαπιταλιστικη, δεν μπορει να κατηγορει τους αλλους για για τροτσκισμο. Ετσι δεν ειναι ;

Ανώνυμος είπε...

Το pflp λέει πολλά και κάνει πολλά. Το ίδιο και η Φατάχ. Υποστηρίζω μάλιστα ότι κάνουν αρκετές μαλακίες ήδη από το δεύτερο σχόλιο. Οι κατηγορίες όμως περί δωσιλογισμού είναι όμως μια άλλη ιστορία και εντάσσονται στην συστηματική προσπάθεια που καταβάλλουν οι ισλαμιστές ωστέ να ξεχάσει ο παλαιστινιακός λαός ποιοι άλλαζαν ονόματα στην πρώτη ιντιφάντα για να εξασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση.

Και εξηγούμαι σχετικά με το pflp. Πέρα από τις διακυρήξεις για μαρξισμό-λενινισμό το pflp αποδέχεται και το παναραβισμό και αγαπημένες διακηρύξεις περι "δημοκρατικού σοσιαλισμού". Στον παναραβισμό του οφείλεται και η θέση για ενιαίο κράτος. Τωρα πως συνδεέται αυτή η θέση με την συμμετοχή στην PLO (μονο τελευταία άρχισε να αποστασιοποιείται) και σε διαπραγματεύσεις την δεκαετία του 90' μέσω αυτής;
Επίσης πως συνδέεται ο μαρξισμός-λενινισμός με αντεπιστημονικές θεωρήσεις περι "δημοκρατικού σοσιαλισμου" (λες και υπάρχει αντιδημοκρατικός); Επίσης πως συνδυάζεται η συμμετοχή στα σεμινάρια της διαβόητης "οακκε του βελγιου" με την υποστήριξη από έναν "σκληρό" κοντραίο;

Η απάντηση είναι λίγο-πολύ προφανής. Είναι τουρλουμπούκι ιδεολογικά για να τα χωράνε όλα. Η περίπτωση της Παλαιστίνης είναι η μόνη στην οποία μπορώ να κατανοήσω το τουρλουμπούκι λόγω ειδικών συνθηκών και να τους δικαιολογήσω, αλλά είναι προφανές οτί αν καθίσω να ακολουθήσω την "λογική" σου θα βγουν και αυτοί δωσίλογοι όσο γελοίο και αν ακούγεται. Βέβαια, έχει αποδειχθεί άπειρες φορές ότι για να πισωγυρίσει ένας αγώνας συνήθως δεν χρειάζεται κανένας προδότης και ότι αυτό το κυνήγι μαγισσών ειδικά σε διεθνές και αποστασιοποιημένο επίπεδο συσκοτίζει την αλήθεια.

Τα πόσα ξέρεις πίστεψέ με φάνηκε. Οι λίγοι ήρωες που έκατσαν και διάβασαν τα όσα είπες έχουν μείνει καραφλοί από το τράβηγμα των μαλλιών τους. Και όχι δεν τα ξέρω όλα για το παλαιστινιακό, αλλά αν μη τι άλλο σίγουρα τα όσα έγραψα σε έφεραν σε δύσκολη θέση αν κρίνω από το γεγονός ότι δεν απάντησες σε τίποτα.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ;

ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ. ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ. ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ. ΜΗΠΩΣ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ; ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΚΙ ΟΛΟΥΣ ΜΗΠΩΣ;

ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ.

ΧΑΧΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ;

ΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΡΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ;


ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

φιλε "αντιρεφορμιστη" ο αγαπητός zoot θα σου εξηγήσει τι σημαινει:
http://www.dalipaintings.net/images/paintings/the-persistence-of-memory.jpg

δεν ξερω τι ειδους κομήτης είσαι. Πάντως αυτα τα εχουμε εξηγήσει αναλυτικά εδώ. Γκουγκλάρεις el quinto + κρατικός καπιταλισμός + φόρος σε είδος + ψαλίδα + sfyrodrepano. Ok;

zoot εξήγησέ του να μην χάνει το χρόνο του. ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ.

που σαι φιλε ειπαμε googlare και διαλογικος περίπατος, επειτα googlare και επαναστατικές αλήθειες

el quinto regimiento

υγ: τακτικέ σχολιαστα, σε παρακαλώ εξηγήσε του να μην χάνουμε το χρόνο μας ;-)

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ο ΚΟΥΙΝΤΑΚΟΣ ΟΧΕΠ.

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ.

ΞΑΝΑΡΩΤΩ:


ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΑΝΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΛΟΜΠΥ;

ΔΙΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1967 ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΛΟΜΠΥ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕ Ο ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλα βρε αθεόφοβε, αυτοσχεδιαστή Θερσίτη δεν το καταλαβαινεις οτι αυτο ήταν ΜΠΙΖΝΑ; Πλουσιοι εβραιοι εδιναν τις περιουσιες τους με αντίτιμο να έρθουν στην Παλαιστίνη ως έποικοι. Μεσαζοντες ηταν οι οργανωμένοι σιωνιστές που έβγαζαν ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ. ΚΟΝΟΜΑΓΑΝ.

ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΑΛΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΔΙΝΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ;

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ; ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ.

ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΥ ΕΡΙΘΜΟΥΣΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ. ΦΤΩΧΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ;

ΤΙ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ. ΕΙΣΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΟΥΙΝΤΑΚΟ.

ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΔΙΝΑΝ ΚΑΤ' ΕΥΘΕΙΑΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΖΕΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΤΟ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΕΣ ΕΣ, ΣΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΩΣ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ Η ΛΟΥΘΗΡΑΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΚΣΤΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΞΕΡΙΖΩΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΡΩΤΩ ΕΤΣΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑ.

ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ. ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ.

ΕΤΣΙ ΚΟΥΙΝΤΑΚΟ;

ΧΑΧΑ

ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΛΟΜΠΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΙΑΔΡΑΜΤΙΖΟΝΤΑΝ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

KAI MIA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΠΟΙΠΑ ΑΥΡΙΟ Η ΜΕΘΑΥΡΙΟ.

ΑΦΟΥ ΡΕ ΚΟΥΙΝΤΑΚΟ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΧΜΑΝ. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΑ 6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΚΕΛΕΥΤΚΑΝ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΣ;

ΑΝ ΣΥΝΕΒΗ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ; ΟΙ ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΙ ΛΕΝΕ;

ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ ΩΣ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝΕ ΚΟΥΙΝΤΑΚΟ ΤΑ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙΑ; ΤΙ ΧΑΛΑΣΕ ΤΗΝ ΚΟΛΛΕΓΙΑ;

ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΠΟΙΚΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΒΠΠ.

ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.

ΧΑΧΑ

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΟΥΙΝΤΟ ΠΑΙΧΤΑΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΤΣΑΡΤ ΑΓΟΡΙΝΑ, ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΒΑΓΚΝΕΡ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

μπορεις να σπαμάρεις οσο θες Θερσίτη, ολοι διαβάζουνε ομως το μπαλαδόρο,
δηλαδή τον κουϊντάκο σου :-).

πάρε βάγκνερ λοιπόν και ετοιμάσου για την αποκαλυψη
https://youtu.be/GGU1P6lBW6Q

el quinto regimiento

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Αειντε, σαββατιάτικα, λίγο να ευθυμήσουμε...

Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης

Άρεσε γενικώς στην Aλεξάνδρεια,
τες δέκα μέρες που διέμεινεν αυτού,
ο ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης
Aριστομένης, υιός του Μενελάου.
Ως τ’ όνομά του, κ’ η περιβολή, κοσμίως, ελληνική.
Δέχονταν ευχαρίστως τες τιμές, αλλά
δεν τες επιζητούσεν· ήταν μετριόφρων.
Aγόραζε βιβλία ελληνικά,
ιδίως ιστορικά και φιλοσοφικά.
Προ πάντων δε άνθρωπος λιγομίλητος.
Θάταν βαθύς στες σκέψεις, διεδίδετο,
κ’ οι τέτοιοι τόχουν φυσικό να μη μιλούν πολλά.

Μήτε βαθύς στες σκέψεις ήταν, μήτε τίποτε.
Ένας τυχαίος, αστείος άνθρωπος.
Πήρε όνομα ελληνικό, ντύθηκε σαν τους Έλληνας,
έμαθ’ επάνω, κάτω σαν τους Έλληνας να φέρεται·
κ’ έτρεμεν η ψυχή του μη τυχόν
χαλάσει την καλούτσικην εντύπωσι
μιλώντας με βαρβαρισμούς δεινούς τα ελληνικά,
κ’ οι Aλεξανδρινοί τον πάρουν στο ψιλό,
ως είναι το συνήθειο τους, οι απαίσιοι.

Γι’ αυτό και περιορίζονταν σε λίγες λέξεις,
προσέχοντας με δέος τες κλίσεις και την προφορά·
κ’ έπληττεν ουκ ολίγον έχοντας
κουβέντες στοιβαγμένες μέσα του.
-------------------------

Βέβαια, τι "ηγεμών"...
...εδώ κλασσικό μανάβη της λαϊκής έχουμε, που διαλαλάει από τον μπάγκο τα "όλο χυμό, για μωρά" του, ....αλλά, τώρα τι να πω, τυχαία έπεσα στο ποίημα και με πιάσανε τα γέλια!
Αξιζε κάποιος να κάνει μια χιουμοριστική (δηλαδή αληθινή) περιγραφή της τυπικής γκρούπας των δεκαπέντε τυφλών/ανεγκέφαλων αλλά αφιονισμένων χαβαλέδων, που ποδηγετεί ο Ενας μονόφθαλμος, συνήθως πληθωρικός χαρακτήρας, ένας, που η διεθνής καπιταλιστική μεθοδολογία τον στέρησε από τις μάζες, που θα τις οδηγούσε σαν Πλαστουργός της νιάς ζωής εν ταυτώ και σαν (Ναπο)Λέοντας η Τιμονιέρης, στη Γή της Επαγγελίας...
...άμα δεν ήτουνα στη μέση αυτό το τροτσκιστικό-χρουστσωφικό-ρεφορμιστικό-σεχταριστικό-νεοσταλινικό (κατά περίπτωση)-αποστεωμένο-δογματικό-μπρεζνιεφικό-συντηρητικό ...(ξέχασα κάτι) ... το ...τί λέγαμε;
Α, ναι το "Κ"ΚΕ.

Για να καταλάβουμε τι πληρώνουμε!

Ανώνυμος είπε...

AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...

Οπως γνωρίζουμε ο Σαντατ εδιωξε τους ρώσσους ειδικους και οι συσχετισμοι στη Μέση Ανατολή αλλαξαν σημαντικά υπερ των αμερικανών. ΗΠΑ - Ρωσσία ήταν πετρελαιοπαραγωγές χώρες. Η Ευρώπη, ομως, και η Ιαπωνία οχι. Ο δρόμος του πετρελαίου, λοιπόν, στις βιομηχανιες της Ασίας και της Ευρώπης ήταν το έπαθλο του σκληρού ανταγωνισμού ανάμεσα στις δυο υπερδυνάμεις. Στο Αφγανισταν δεν εγινε καμια επανασταση. Αξιωματικοι "νασερικου τύπου" πήραν την εξουσία ρίχνοντας το βασιλιά, και οι τελευταίοι άρχισαν να διαπραγματεύονται με τους μπρεζνιεφικούς της Ρωσσίας. Ηταν η ευκαιρία της Ρωσσίας να ατισταθμίσει το χαμένο έδαφος απο την απωλεια της Αιγύπτου. Ανάμεσα στους αξιωματικούς πραξικοπηματίες άρχισε αγώνας για την εξουσία. Ο Αmin εξοντωσε τον Taraki. Οι ρωσσοι ηγέτες υποπτεύονταν οτι ο Αmin, θα ακολουθούσε το δρόμο του Σαντατ, να πάει με τους αμερικανούς, οπότε βρήκαν μια άλλη μαριονέτα, και αφού εισέβαλαν το Αφγανιστάν την έστεψαν ηγετη. Και εκει αρχιζει η πανωλεθρία. Ολα αυτα πλεον αποκαλύπτονται ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΥΝΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ. Ολες οι κρυφες συνομιλίες των μεγάλων πρωταγωνιστών της Ρωσσίας στο Αφγανιστάν στη φόρα. ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.
για να μην ξεχνάμε πως φούντωσε ο ισλαμισμος εκει κάτω, από τα ιμπεριαλιστικά καμώματα της μαμας Ρωσσίας. να μην το ξεχνάμε...

el quint regimiento

Ανώνυμος είπε...

οριστε... Αντρόποφ προς Μπρέζνιεφ και οχι μονο...

Πηγη:
https://www.wilsoncenter.org/sites/default/files/e-dossier_4.pdf

Personal memorandum, Andropov to
Brezhnev, n.d. [early December 1979]
1. After the coup and the murder of
Taraki in September of this year, the situation
in Afghanistan began to undertake an
undesirable turn for us. The situation in the
party, the army and the government apparatus
has become more acute, as they were
essentially destroyed as a result of the mass
repressions carried out by Amin.
At the same time, alarming information
started to arrive about Amin’s secret
activities, forewarning of a possible political
shift to the West. [These included:] Contacts
with an American agent about issues
which are kept secret from us. Promises to
tribal leaders to shift away from USSR and
to adopt a “policy of neutrality.” Closed
meetings in which attacks were made against
Soviet policy and the activities of our specialists.
The practical removal of our headquarters
in Kabul, etc. The diplomatic
circles in Kabul are widely talking of
Amin’s differences with Moscow and his
possible anti-Soviet steps.
All this has created, on the one hand,
the danger of losing the gains made by the
April [1978] revolution (the scale of insurgent
attacks will increase by spring) within
the country, while on the other hand - the
threat to our positions in Afghanistan (right
now there is no guarantee that Amin, in order
to protect his personal power, will not
shift to the West). [There has been] a growth
of anti-Soviet sentiments within the population.
2. Recently we were contacted by
group of Afghan communists abroad. In
the course of our contact with Babrak
[Karmal] and [Asadullah] Sarwari, it became
clear (and they informed us of this)
that they have worked out a plan for opposing
Amin and creating new party and state
organs. But Amin, as a preventive measure,
has begun mass arrests of “suspect persons”
(300 people have been shot).
In these conditions, Babrak and
Sarwari, without changing their plans of
opposition, have raised the question of possible
assistance, in case of need, including
military.
We have two battalions stationed in
Kabul and there is the capability of rendering
such assistance. It appears that this is
entirely sufficient for a successful operation.
But, as a precautionary measure in the event
of unforeseen complications, it would be
wise to have a military group close to the
border. In case of the deployment of military
forces we could at the same time decide
various questions pertaining to the liquidation
of gangs.
The implementation of the given operation
would allow us to decide the question
of defending the gains of the April revolution,
establishing Leninist principals in the
party and state leadership of Afghanistan,
and securing our positions in this country.

el quinto regimiento

zoot horn rollo είπε...

Εχω καταλαβει αρκετα, μην ανησυχεις.

Αντιρεφορμιστης είπε...

Αν παρακολουθει κανεις ακομα το παραμυθι, να τι εγραψε ο φιλος quinto:
'για να μην ξεχνάμε πως φούντωσε ο ισλαμισμος εκει κάτω, από τα ιμπεριαλιστικά καμώματα της μαμας Ρωσσίας. να μην το ξεχνάμε... '

οπου φαινεται εκτος απο την ανακολουθια ,
παραλληλα με τον καταιγισμο παντελως αγνωστων λεπτομερειων αμφισβητουμενης πηγης,
και η αγνοια των στοιχειωδων γεγονοτων, οπως το ποιοι εξεθρεψαν εξοπλισαν και μετα πολεμησαν τους ισλαμιστες στο Αφγανισταν, πραγματα εξαλλου αναμφισβητητα και μηδεποτε διαψευσμενα.

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Ανθρακες ο Θησαυρός!
Αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι οι "πηγούλες" του αντικομμουνισμού με τον τάχα-μου-σταλινικό φερετζέ:
Το ευαγές "Ιδρυμα" Γούοντροου Γουίλσον είναι από τα think-tanks της Conservative Revolution στο Γιού Εσ Αίη (USA)! Και βέβαια του ραφινάτου αντικομμουνισμού-αντισταλινισμού. Καλυβο-μαραντζίδηδες και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.
Το "Μαύρο Μέτωπο" εν δράσει.

Θα έλεγα "πιο χαμηλά Λόλα", αλλά το μυαλό μου πάει πλέον αλλού.

Αντιρεφορμιστης είπε...

Oσο για την ΠΗΓΗ

https://www.wilsoncenter.org/sites/default/files/e-dossier_4.pdf

των συνομιλιων Αντροπωφ-Μπρεσνιεφ ειναι το
Woodrow Wilson International Center for Scholars (or Wilson Center),

με εδρα Ουασινγτον και ενα απο τα 10 μεγαλυτερα θινκ τανκς στον κοσμο. Σιγουρα ανεξαρτητη και παρθενα πηγη

http://www.imdb.com/title/tt0053976/?ref_=fn_al_tt_1

Οι υπαλληλοι του κεντρου διοριζονται απο τον αμερικανο προεδρο
https://en.wikipedia.org/wiki/Woodrow_Wilson_International_Center_for_Scholars


'The Center was established within the Smithsonian Institution, but it has its own board of trustees, composed both of government officials and of individuals from private life appointed by the President of the United States. '

Καθολου αναμενομενο να επικαλειται ως πηγη μυστικων συνομιλιων Αντροπωφ-Μπρεσνιεφ, υπαλληλους της αμερικανικης κυβερνησης,
ο φιλος quinto, o oποιος απορριπτει ασυζητητι διαφορες πηγες 'αριστερης' προελευσης οταν προκειται να υπερασπιστουν τον Τροτσκι, φερ ειπειν.

Και γιατι να ειναι αξιοπιστος οταν κατηγορει τον Τροτσκι (φερ ειπειν) και αναξιοπιστος οταν κατηγορει την 'κρατικο καπιταλιστικη ρω'σσ'ια. ???

Aς προσεχει αλλη φορα ο φιλος quinto να μην εκτιθεται ετσι με τις πηγες του γιατι υποπτευομαι οτι της ιδιας ποιοτητας ειναι και αλλες που κατα καιρους εχει χρησιμοποιησει για να επιχειρηματολογησει. Αρκει καποιος να κατσει να τις σκαλισει λιγο και κατω απο το Μ-Λ περικαλυμμα θα βρει το θυρεο της αμερικανικης κυβερνησης.

Αντιρεφορμιστης είπε...

Oπως λεει η πηγη του , προκειται για συνομιλιες παρμενες απο τα περιφημα αρχεια της εσσδ και της λγδ τα ιδια αυτα αρχεια τα οποια 'επιβεβαιωνουν' την σφαγη του Κατιν απο τους σοβιετικους και πολλα αλλα αποκαλυπτικα. Ιδου τι λεει η πηγη:

'The following documents from Russian and (East) German archives on the
Soviet intervention in Afghanistan were previously published by the Cold War International History Project.'

(απο το ιδιο https://www.wilsoncenter.org/sites/default/files/e-dossier_4.pdf)

Ο φιλος quinto, χρησιμοποιει τετοιες πηγες χωρις να δισταζει, την ιδια στιγμη που απορριπτει (φερ ειπειν) την (επισης) 'μυστικη' εκθεση Χουρτσωφ και το περιφημο τελευταιο καταγεγραμμενο τηλεφωνικα καταγεγραμμενο memo του Λενιν οπου ζηταει να βγαλουν τον Σταλιν απο γραμματεα.

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑ

ΒΡΕ ΚΟΥΙΝΤΑΚΟ ΑΛΛΑΞΕΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΤΟΥΛΑ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟ ΤΥΠΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΙ ΗΡΘΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΧΤΥΠΑΡΙΔΙΑ ΣΚΛΗΡΑ ΚΙ ΑΠΑΝΩΤΑ.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΥΙΝΤΑΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ. ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΓΣΕΙΣ; ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΜΠΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΟΝΤΡΑ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

τι λέτε βρε μαστόρια;. Τότε να μην διαβάσετε ούτε τις συνομιλίες Στάλιν - SED
http://digitalarchive.wilsoncenter.org/document/111035
να μην διαβάσετε ουτε τις συνομιλίες Μάο-Χρουτσόφ,
ούτε τις συνομιλίες Μάο-Κίσσιγκερ.

Kοίτα να δεις τι γινεται, ομως, ολα τα αρχεια που εχουν να κανουν με την ΕΣΣΔ των Λένιν Στάλιν δεν έχουν κάτι αρνητικό. Iσα-ισα δικαιώνουν πανηγυρικά τον Στάλιν. Πως γίνεται οι αστοι αμερικανοι να χαλκεύουν τον Μπρέζνιεφ και να τη χαρίζουν στο Στάλιν; Περίεργα παράδοξα για αυτοσχεδιάζοντες τροτσκιστές με προβιά ρεβιζιονιστή.

Ξεκολλείστε λοιπόν το μυαλουδάκι σας, το συγκεκριμένο πρόject δεν είναι τύπου IRD, Kόνκουεστ. Ειναι για ακαδημαϊκούς σκοπούς. Αλλωστε πλέον δεν υπάρχει αντιπαλο δέος για τους αμερικανούς. Ενδιαφέρονται ακομη και για τις σχολές τους, κατάρτισης, διοίκησης, ακομη και για τη CIA, να μελετουν τις κινήσεις των ηγετικών κλιμακίων διαφόρων χωρών σε κρισιμα ιστορικά γεγονότα. Δεν τους ενδιαφέρει η προπαγάνδα, ή τελοσπάντων δεν τους ενδιαφέρει η προπαγάνδα σε μεγάλο βαθμό. Σας πληροφορώ οτι η υστεροφημία του Ρήγκαν δέχτηκε σημαντικο πλήγμα μετά απο συγκεκριμένες αποκαλύψεις του συγκεκριμένoy project, για το πως δέχτηκε να μπει σε διαπραγματεύσεις για διευθέτηση οικονομικών ζητημάτων με τους κινέζους ενώ ο ίδιος ελεγε οτι αυτα ήταν παραμύθια και δεν το έκανε ποτέ. To project απέδειξε οτι έλεγε ψέμματα. Το πρόβλημα ήταν οτι καθυστέρησαν να το αποκαλύψουν λόγω της πίεσης των ρηγκανικών.

Εσυ ΨΗΛΕ για το Κατίν τι εννοείς ακριβώς; Το Κατίν δεν το έκαναν οι σοβιετικοι αυτο ειναι γεγονός. Το εκαναν οι ναζί. Αυτο δε σημαινει, ομως, ότι δεν υπηρχαν εκκαθαρίσεις στα καθίκια των στελεχών του πόλωνικού στρατού που ξεκλήριζαν και καταπίεζαν κόσμο και κοσμάκη στα γνωστά κατεχόμενα της δυτικής λευοκορωσσίας και δυτικής ουκρανίας. H πολωνική αυτοκρατορία ήταν μια φασιστική δικτατορία. Αν εχεις κάτι λοιπόν υπόψη σου ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ, απλως το πετάς. Εγω αυτο που εχω υπόψη μου ειναι τα χαλκεία εποχής Γιελτσιν, όταν δηλαδή έπαιρναν λευκές σελίδες απο τα παλιά ντοσιέ της NKVD του Στάλιν και παράλληλα αντέγραφαν κειμενα του Μπέρια για άλλες εκκαθαρίσεις πραγματικές.

η "διαθήκη" του Λένιν ήταν ένα υπηρεσιακο σημειωμα του Λένιν που απευθυνόταν στο Συνέδριο του μπολσεβίκικου κόμματος. Αυτο έλεγε και ο Τρότσκι το 1925 δημόσια. Ελεγε ότι ειχε παραποιηθει το έγγραφο οπως δημοσιευόταν στο ξένο τύπο και οτι ο Λένιν αποκλείεται να άφησε διαθήκη, δεν άφηνε... διαθήκες. Μετα ομως το ξέχασε.

Αλλα για αυτα και αλλα πολλα, ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, στο "διαλογικός περίπατος", just google it.

el quinto regimiento

υγ: ρε σεις ο γριφος του Νταλί ειναι απλος, δεν πα να λέτε βλακειες για μια στιγμιαία εντύπωση, αυτο που μένει είναι το ίχνος του μπαλαδόρου :-) χα χα χα χα!!!.
Zooτ είσαι ο μόνος που το κατάλαβε.

Αντιρεφορμιστης είπε...

Παιδες στο σφυροδρεπανο, ο τυπος ειναι 'CIA' εχω αποδειξεις. Θα συμβουλευα να του ριξετε μονιμο μπαν γιατι ΧΑΦΙΕΔΙΖΕΙ και οχι με την καλη εννοια. Δεν ειναι πια ζητημα αν λεει αληθεια η ψεμματα. Εχω θεμα με το ποιον του και οχι με την πολιτικη του αποψη.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΟΥΙΝΤΑΚΟ.

ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ.

ΜΕΣΙ ΤΗΣ ΦΑΠΑΣ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

χαφιές εισαι και φαινεσαι και αν σε ειχα απο κοντα θα σου ειχα σπάσει τη μάπα στο ξύλο...
για πες μας εσύ ποιος εισαι ρε αλάνι;
που να πεις. αντε γεια τωρα γιατι εχουμε να παμε και στο σκοπευτήριο να σταματήσουμε το κυβερνητικο θιασο

Σταυρος Σαγκριώτης (η αλλιως μπαλαδόρος el quinto)

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΛΑΚΑΣ.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ.

Η ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.

ΧΑΧΑ

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΟΥΙΝΤΑΚΟ ΜΟΡΦΗ!!!!!!

ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΜΠΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ ΕΝΩ Η QUINTOΦΡΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ.

ΜΑ 0-0 ΑΚΟΜΑ. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Θερσιτη αβαντα σε τροτκα κανεις που χει φαει και εδω και προσφατα στη παντιερα 100 γκολ. Σε τρολαρει ενα πασεκιτακι. Ακου πασεκιτακι το βιβλιο της ρουθ φισερ της ρουφιανας της cia το χω διαβασει. Ξερεις τι συμπερασμα εβγαλα; οτι για τα εξτραδακια που παιρνεις απο τη γσεε εισαι απλως ενας μικρος τενεκες. Προσεξε ομως γιατι στο κωλοχανειο που χετε για οργανωση διαφοροι κελαηδανε. Μαζεψου λοιπον.

El quinto

zoot horn rollo είπε...

Πολλα καταλαβαινω,πολλα και διαφορα. Δε θελει προσπαθεια.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑΥΡΟ ΕΙΣΑΙ ΚΔΟΑ
(ΤΟ ΦΑΝ ΚΛΑΜΠ ΣΟΥ)

Ανώνυμος είπε...

el quinto εγω παλι λεω πως εισαι ενας φλωρος

''περαμα''

Ανώνυμος είπε...

Α EINAI ΚΑΙ Ο ΣΕΧΤΑΡ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΗΣ;

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ;

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΟΥΙΝΤΟ ΤΡΟΤΣΚΟΦΑΓΕ!!!

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΛΕΣ. ΤΟΝ ΑΝΤΙΡΕΦΟΡΜΙΣΤΗ. ΝΑΙ ΤΙ ΑΒΑΝΤΑ;

ΣΕ ΚΡΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΥΔΟ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΠΗΓΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΔΩ:

The Wilson Center, chartered by Congress as the official memorial to President Woodrow Wilson, is the nation’s key non-partisan policy forum for tackling global issues through independent research and open dialogue to inform actionable ideas for the policy community.

ΕΣΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΡΑΖΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΤΣΚΟΣ. ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΙΣΕΙΣ, ΕΙΣΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΡΙΝ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΟΥΙΝΤΟ ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

ΧΑΧΑ

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΟΥΙΝΤΟ ΑΡΧΟΝΤΑ!!!

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

δεν εχω τελειώσει, σε λιγο ανεβάζω τις πηγες...
για το παλαιστινιακο, την ΕΣΣΔ κ.α.
απλως ήθελα καποιοι να εκτεθούν πρώτα και να ξεμασκαρευτούν εντελώς.

el quinto regimiento

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΟΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΟΥΙΝΤΑΚΟ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΜΠΥ.

ΔΙΟΤΙ Η ΠΗΓΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΓΟΥΙΛΣΟΝ ΗΤΑΝ ΝΑΙ ΜΕΝ ΠΗΓΗ ΑΛΛΑ ΔΕΒΕΤΖΗ. ΤΗΝ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΑΝΤΙ-ΝΤΟΠΙΝΓΚ.

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΟΥΙΝΤΟ ΓΙΓΑΝΤΑ!!!

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

1) πρώτα για τον ρα, για να μην εχει αμφιβολίες ότι η ΕΣΣΔ του Στάλιν ειναι πεντακάθαρη και δεν ειχε καμια αυταπάτη για το ποιον των σιωνιστών.

Documents on Israeli-Soviet Relations, τμήματα του βιβλιου εδώ free...
https://books.google.gr/books?id=CoZfqCjqcyQC&pg=PA968&lpg=PA968&dq=soviet+zionists+correspondence&source=bl&ots=cKXqOfag9R&sig=AL6aVBC1L4yd250JiMwXAG8JCAE&hl=el&sa=X&ved=0ahUKEwiajcCWir_PAhXGCsAKHQFTAsA4ChDoAQgoMAI#v=onepage&q=soviet%20zionists%20correspondence&f=false

el quinto regimiento

Ανώνυμος είπε...

https://www.wilsoncenter.org/sites/default/files/CWIHP_WP_461.pdf

εδώ εμφανίζονται οι μεταναστευτικές ροές στη Παλαιστίνη καθώς και άλλα πράγματα για την εξέλιξη του ζητήματος.

Ο καθένας μπορει να διαπιστώσει ότι καμια σχέση δεν έχει η μετακίνηση εβραίων με τη συνθήκη του Μπαλφούρ, ή τις διαβολοδουλιές του εσ-εσ κομαντάτε Αιχμαν με τους σιωνιστές. Το μαζικο ρεύμα ειναι μετά τη λήξη του ΒΠΠ.

el quinto regimiento

Ανώνυμος είπε...

3) κύριε Θερσίτη το εχουμε ξαναγράψει, Βιομηχανία του Ολοκαυτώματος, Νορμαν Φίνκελστιν, για να μην σε πιάνουν κότσο οι σιωνιστές.
Ειναι απλά τα πράγματα. Το εβραϊκό λόμπυ στήριξε ΕΝΕΡΓΟΤΑΤΑ το Ισραήλ μετά το 67, θεωρώντας οτι αυτο πλέον ήταν επιταγή της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή.

4) https://archive.org/details/AlbertEinsteinLetterToTheNewYorkTimes.December41948
Για τη σφαγή του Deir Yassin που εγινε γνωστή επειδη καταγγέλθηκε απο τον ίδιο τον Αϊνστάιν και άλλους και εννοείται την ΕΣΣΔ.
Βρες μου κάτι αντίστοιχο για τη Λίντα και τη Ράμλα. Δεν υπάρχει. επειδη λοιπόν εχεις ογκώδη άγνοια my friend, ο Ιλαν Πάπε ειναι εβραίος αντισιωνιστής, και διώκεται απηνώς απο το Ισράηλ γιατί ήταν ο πρώτος που αποκάλυψε με ντοκουμέντα ότι ο Μπεν Γκουριόν ΕΞΑΡΧΗΣ ειχε σχέδιο εκκαθάρισης πληθυσμού σε πόλεις με μικτό πληθυσμό.
Με τη πρόφαση του πολέμου, και της εισβολής του στρατού των φεουδαρχικών-μοναρχικών αραβικών καθεστώτων, οι αριστεροι σιωνιστές το κατάφεραν.

Κατάλαβες τώρα; Αν θες να συνεχίσεις με τα δικά σου. συνέχισε. Διαφήμιση μου κάνεις, τζάμπα.

el quinto regimiento.

Ανώνυμος είπε...


ΜΑ ΝΑΙ ΚΟΥΙΝΤΑΚΟ. ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ; Η ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΒΟΗΘΩ ΝΑ ΑΥΤΟΔΥΣΦΗΜΕΙΣΑΙ;

ΧΑΧΑ

ΠΑΛΙ ΓΟΥΝΤΡΟΟΥ; ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ SITE.

ΠΑΛΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΤΗ ΜΙΚΡΕ ΜΟΥ ΚΟΥΙΝΤΑΚΟ.

ΤΩΡΑ ΛΕΣ:

Το μαζικο ρεύμα ειναι μετά τη λήξη του ΒΠΠ.
ΞΑΧΝΑΣ ΚΑΤΙ ΟΜΩΣ.

ΠΡΙΝ:

Μετά το ΒΠΠ άρχισαν να κατεβαινουν μαζικά εβραίοι ευρωπαιοι στην Παλαιστίνη. Νωρίτερα κανεις δεν ενδιαφερόταν να παει στη Παλαιστίνη. κανεις δε θεωρούσε το Ισραήλ,...πατρίδα του.


ΟΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ.
ΗΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ.

Η ΑΡΧΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΑΩΝ ΚΑΙ Η ΑΛΛΓΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΠΑΛΦΟΥΡ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΣΤΙΝΗ.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΦΟΥ ΑΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΟΟΤΕΡΟΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ ΕΚΕΙ.

ΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΛΟΜΠΥ;

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΞΑΝΑ ΛΟΙΠΟΝ.
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΒΠΠ ΟΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΔΩΣΕ ΘΑΡΡΟΣ ΣΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΟΟΤΕΡΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΒΠΠ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΨΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΧΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΙΧΜΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΑΖΣΙΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΛΕΣ ΤΟΣΟ ΧΥΔΑΙΑ ΨΕΜΜΑΤΑ. Η ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΓΕΛΙΟ.

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΓΚΡΟΜ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ.

ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΒΠΠ ΠΑΝΤΑ.

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ.

"ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΛΕΓΑΝ" ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ.

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΛΟΠΜΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΟΧΟ.

ΚΑΙ ΝΑΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΑΜΑΧΟΥΣ. ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΑΥΨΕΙΣ ΤΑ ΧΙΛΙΟΕΙΠΩΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΟΥΙΝΤΑΚΟ.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΥΡΗΞΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Η κοινη λογική νομίζω λέει ότι όταν οι εγγλέζοι μπορούσαν να έχουν εξαιρετική πληροφόρηση για ότι συνέβαινε στην κατεχόμενη από τους ναζί Ελλάδα, τότε δε στέκει ως επιχείρημα η δικαιολογία της ολοκληρωτικής άγνοιας για ότι συνέβαινε εκεί κάτω. Πόσο μάλλον που η πολιτική των ισραηλινών ήταν να διαχύσουν τον τρόμο στα χωριά και τις πόλεις προκειμένου οι παλαιστίνιοι να αρχίσουν να εγκαταλείπουν τις εστίες τους πανικόβλητοι. Δεν ήταν δηλαδή μια επιχείρηση μυστική. Αν τώρα η ΕΣΣΔ περίμενε να μαθαίνει τα καθέκαστα από την πληροφόρηση ενός ιδιώτη-διακεκριμένου έστω-στην άλλη πλευρά της γης, τότε ζήτω που καήκαμε αν αποδεχόμαστε τέτοιου είδους επιχειρηματολογία. Να πει κάποιος "δεν υπήρχε πλήρης εικόνα κι αυτό μαζί με ένα κλίμα μιας κάποιας ανοχής συνέβαλε στο να υποτιμηθούν οι διαστάσεις της τραγωδίας" να το δεχτώ. Να λέει κάποιος ως επιχείρημα ότι "αγνοούνταν τα πάντα", συγγνώμη αλλά για μένα είναι γελοιότητα. Ξαναγράφω ότι η πολιτική δυο κρατών ως τακτική δεν υιοθετήθηκε πουθενά αλλού απ όπου οι βρετανοί ομοίως δεν ήθελαν να φύγουν (την ίδια χρονική περίοδο). Για μένα η πιο ευλογοφανής εξήγηση επιμένω ότι είναι η λάθος εκτίμηση για την ισχύ των "αριστερών" δυνάμεων στο υπό ίδρυση "δημοκρατικό" κράτος και στο πως αυτά τα στοιχεία θα το εξέλισσαν σχετικά σύντομα. Στην πράξη και ανεξάρτητα από προθέσεις, ταίστικε-για σύντομο αλλά κρίσιμο διάστημα- ένα φίδι. Την ίδια επίσης χρονική περίοδο, θα ξαναθυμίσω, στο Ιράν το Τουντέχ ήταν πολύ πιο δυνατό από ότι τη δεκαετία του 70 που υπήρχαν οι "κακοί μπρεζνιεφικοί" και εκεί πέφτει το παραμύθι της κοντρα-χαλιμάς. Το Τουντεχ ήταν τότε με επιρροή όχι μόνο στο λαό αλλά και στο στρατό κτλ (ακόμα και σοβιετικός στρατός είχε περάσει από περιοχές της χώρας). Ποιό το αποτέλεσμα εκείνης της περιόδου; Μια τεράστια ήττα οι διαστάσεις της οποίας μάλλον έχουν υποτιμηθεί σε μεγάλο βαθμό (τόσο για τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή ως σήμερα όσο ακόμη και στη γενικότερη πορεία για το σοσιαλιστικό μπλοκ και το συσχετισμό ισχύος στον αγώνα το εναντίον του καπιταλιστικού).
Αυτές οι αστοχίες χρειάζεται να εξεταστούν νομίζω (εγώ ομολογώ οτι δεν έχω πολλές γνώσεις και θα ήθελα να δω κάποια μελέτη/άρθρο επί αυτών) και αυτές οι αστοχίες δυστυχώς δεν εκτιμώ πως έπεσαν ούτε από τον ουρανό, ούτε και μπορούν να τις φορτωθούν οι "κακοί μπρεζνιεφικοί".

ρα