Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Κλείσε την τηλεόραση κι άνοιξε ένα βιβλίο

Κλείσε την τηλεόραση κι άνοιξε ένα βιβλίο.
-Κάμερα σε μένα. Είκοσι τρία, δέκα, πενήντα δύο, δέκα, δέκα. Όσο μιλάω, εσείς παραγγέλνετε.
Ναι αλλά δεν εννοούσα αυτό. Όχι τηλεπωλητές και μυαλοπώληδες.

Κλείσε την τηλεόραση κι άνοιξε ένα βιβλίο.
Η έστω μια αθλητική εφημερίδα, σαν το Μαρινάκη, που τις ξεκοκάλισε, κλεισμένος στο κτίριο στην Καλλιθέα. Δηλ εσύ τι περίμενες; Να έχει μαζί του τα αριστουργήματα της κλασικής λογοτεχνίας, για να χαλαρώνει πριν τον ύπνο, στην χώνεψη;


Κλείσε την τηλεόραση κι άνοιξε ένα βιβλίο.
Λοιπόν, είναι από τα άγραφα, αλλά πριν το πάρει το ΠΑΜΕ και βάλει το σύνθημα στην αφίσα του, ο πρώτος που θυμάμαι να το λέει είναι ο Μαστοράκης, σε ένα κοινωνικό μήνυμα του ΑΝΤ-1! Ο οποίος πήρε άδεια πανελλαδικής εμβέλειας (αν και θα του πήγαινε πιο πολύ η θεματική για ψυχαγωγικό κανάλι, ακόμα και στον ενημερωτικό τομέα) και θα συνεχίσει την αδέσμευτη, μαχητική ενημέρωση.

Κλείσε το κανάλι σου κι άνοιξε ένα σχολείο!
Μεγάλο σχολείο -εκτός από την οργάνωση- ήταν κι η Πρώτη, του Καλογρίτσα.
Και ο Σταύρος Θεοδωράκης (ήμαρτον); Και ο Γιάννης Φιλέρης; Και ο Διονύσης Ελευθεράτος; Και ο Βασίλης Βέργης; Και ο Αλέξης Σπυρόπουλος; Και ο Παύλος Τσίμας -που πάει με όλα, σαν την Κόκα κόλα, αρκεί να έχουν λεφτά;

Όλοι τους πέρασαν ή αναδείχτηκαν από την Πρώτη. Την απογευματινή εφημερίδα της Αριστεράς -γιατί στον πρωινό τύπο είχαμε το Ριζοσπάστη- σε ενωτι(κούλι)κη βάση και με πιο ελεύθερη γραφή, για όλα όσα δεν μπορούσε να γράψει το όργανο -που δεν ήταν και τόσο πολλά τότε, αφού μπορούσες να βρεις πρακτικά τα πάντα και κάποιες μέρες ξυπνούσαν οι σφοι με αγωνία τι τους έμελλε να διαβάσουν. Από μια άποψη, καλύτερα να χασμουριέσαι με γνωστά και τετριμμένα πράγματα, παρά να μην ξέρεις τι θα σου ξημερώσει.

Όλα αυτά δεν είναι μεμπτά από μόνα τους. Το ζήτημα είναι πως η Πρώτη βασικά στήθηκε για να στρώσει το έδαφος στη συγκρότηση του ενιαίου Συνασπισμού, κρατώντας κι έναν ανοιχτό δίαυλο με το ΠαΣοΚ. Κι αυτή δεν είναι η μόνη αμαρτωλή υπόθεση εκείνης της εποχής.

Περνάμε στο κυρίως θέμα. Όπου η αήττητη λογική της ΔΦΑ είναι πως η αγορά σηκώνει το πολύ τέσσερα κανάλια. Τα οποία θα έχουν ικανοποιητικό μερίδιο στην τηλεοπτική πίτα, οπότε δε θα είναι ζημιογόνα και θα πληρώνουν τους εργαζόμενούς τους. Και θα είναι κερδοφόρα, οπότε δε θα μπλέξουν με άλλες, παράλληλες δραστηριότητες που γεννάνε τη διαπλοκή.

Λένε δηλαδή πως δεν ήταν πχ τα κέρδη του Μπόμπολα κι η ανάγκη να διασφαλίσει τη διευρυμένη κερδοφορία του, που τον έκανε να μπει στο χώρο της τηλεόρασης και να φτιάξει ένα κανάλι. Αλλά η χασούρα (μειωμένη κερδοφορία) του Μέγκα ήταν που τον ανάγκασε να επενδύσει στις κατασκευές, για να ρεφάρει!

Αυτό που υπερβαίνει επίσης την κοινή, μαθηματική λογική, είναι πώς τα αφεντικά που επικαλούνταν την κρίση και την οικονομική στενότητα, για να καθυστερήσουν τις πληρωμές στους υπαλλήλους τους, αποδεικνύονται τόσο απλοχέρηδες, για να εξασφαλίσουν μια άδεια. Και τι μας λέει πως τώρα δε θα έχουν πρακτικάριους, απλήρωτους εργαζόμενους, υπερωρίες, κτλ.

Λένε ακόμα πως χτυπάνε τη διαπλοκή, τη στιγμή που το βασικό κριτήριο για την αδειοδότηση ήταν η οικονομική επιφάνεια του υποψήφιου -όπως σημείωνε σε ένα τιτίβισμά του ο Χατζηνικολάου.

Από μια άλλη άποψη πάντως, η ΔΦΑ δεν πουλάει το παραμύθι της κάθαρσης, που δεν έχει (Γιάγκο) δράκο, αλλά έχει ΑΝΤ-1. Πουλάει απλώς ότι "τους τα πήραμε", που αποτυπώθηκε τόσο εύγλωττα στο τρομερό πρωτοσέλιδο του Χωνιού, με τον Ρομπέν των Δασών, που τα παίρνει από το παλάτι, για να τα δώσει στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Είναι αλήθεια, για εμάς το κάνει ο άνθρωπος.
Because it's true, everythnig I do, I do it for you



Μικρή λεπτομέρεια. Είναι μνημονιακή δέσμευση πως τα λεφτά από τη διαδικασία δεσμεύονται για άλλους σκοπούς (αποπληρωμή χρέους, υποθέτω). Με άλλα λόγια δεν υπάρχει καρότο να συνοδεύσει το μαστίγιο, υπάρχει όμως μπόλικο σανό για τις αφελείς κοινωνικές ομάδες.

Προσωπικά, μου έχει μείνει κι ένα κενό, γιατί δεν παρενέβη η ΕΕ, που είναι τόσο ευαίσθητη στους... φραγμούς και τις αγκυλώσεις που στρεβλώνουν την ελεύθερη αγορά. Γιατί να μην αφήσουμε δηλ την αόρατη χείρα του Άνταμ Σμιθ, να αποφασίσει πόσα κανάλια χωράει η αγορά; Γιατί δε στρίμωξαν τη ΔΦΑ, όπως είχαν κάνει τον Καραμανλή για ένα τελείως δευτερεύον θέμα, όπως ο βασικός μέτοχος;
Αλλά αυτά είναι μάλλον δευτερεύοντα.

Ενδιαφέρον έχουν κι οι ισχυροί συμβολισμοί με την 3η Σεπτέμβρη, το ΠαΣοΚ και τα νέα τζάκια που έρχεται να βολέψει η ρύθμιση. Λείπει μόνο ένας Μακρυγιάννης να κατέβει με τα άλογα (που τρώνε σανό) στην πλατεία Συντάγματος και να ζητήσει μια ριζική Συνταγματική Αναθεώρηση (ριζική και ριζοσπαστική, σαν το Σύνταγμα του 1844). Αλλά η ΔΦΑ θα φροντίσει πριν από εμάς για εμάς και θα τη φέρει από μόνη της...

Η πλάκα είναι πως η ΔΦΑ καταφέρνει και δίνει δίκιο σε άτομα με πρωταγωνιστικό ρόλο στο παλιό, διαπλεκόμενο αμαρτωλό τοπίο (σε αντίθεση με το τωρινό, που αυτοκαθάρθηκε με τις στάχτες του), σαν τον Χατζηνίκο ή ακόμα και ορισμένους νεοδημοκράτες, που προβάλλουν κάποια ευλογοφανή επιχειρήματα.

Εξακολουθεί όμως να ποντάρει στη σύγκριση με τους προηγούμενους και κυρίως στη γραφικότητά τους, όπως το γραφικό σχόλιο για την "αριστερή ολιγαρχία των ΜΜΕ" (τη στιγμή που έχουν δοθεί άδειες σε Κυριακού κι Αλαφούζο) κι ο αήττητος υπολογισμός πως εφόσον τέσσερις άδειες απέφεραν 250 μύρια, οι 8 πχ θα μας έδιναν πολύ περισσότερα (τότε βέβαια δε θα υπήρχε καμία ανάγκη για πλειστηριασμό, αφού θα χωρούσαν όλοι, αλλά ας μην αφήσουμε μια μικρή λεπτομέρεια να χαλάσει ένα τεράστιο συμπέρασμα). Ή ακόμα και τα γραφικά πρωτοσέλιδα της SportDay του Κοντομηνά που πρέπει όμως να φάνε πολλά ψωμιά, για να φτάσουν το Χωνί και τους επιτελείς του.


Το ερώτημα είναι αν το αφεντικό του Άλφα κάνει τον έξυπνο κι επιμείνει ή το χαζό και καταπιεί την υπόθεση, πουλώντας ουσιαστικά σε κάποιον άλλον το κανάλι του.

Κι οι άλλοι χαμένοι;
Ο Βαρδινογιάννης έπαιζε σε δύο ταμπλό, αλλά δε χτύπησε ποτέ στην πραγματικότητα μια θέση. Κι ο Σαββίδης λέει ότι έκανε απλώς το λαγό, για να ανεβάσει το αντίτιμο των άλλων και μπορεί να βολευτεί με ένα περιφερειακό κανάλι και γαμπρό τον Παπαμιμίκο, που παντρεύτηκε την ανιψιά (κι όχι κόρη, όπως έγραψα) του (η οποία έχει τρομακτική ομοιότητα με το θείο της).

Έτσι, εκτός από τα συριζοτρόλ στο τουίτα, που είχαν έτοιμα τα τιτιβίσματα για το κλείσιμο ΣΚΑΪ και ΑΝΤ-1, αλλά έμειναν με την όρεξη, κάτι παρόμοιο έπαθε κι η ΟΑΚΚΕ. Που αρχίζω να υποψιάζομαι πως είναι υπεύθυνη για το παραγωγικό σαμποτάζ ενάντια στις ρωσοκινεζικές επενδύσεις. Αλλά αυτή είναι μια ανάλυση για το τρίτο μέρος του αφιερώματος στον Αριστερισμό που -ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας- δεν ετοιμάζει πυρετωδώς το Λαϊκό Στώμα.

40 σχόλια:

Alxazar είπε...

Αχχχ η ΟΑΚΚΕ....
Διάβαζα προ ολίγου ένα ποστ του 2013 για το αρχιπέλαγος γκουλαγκ και έτυχε να πέσω πάνω σε μια απίστευτη διαλεκτικη του ψητου εγκεφαλου (κλεμμένο) για την εισχώρηση ρωσοκινεζικων κεφαλαίων στη χώρα... Λιώσιμο.
ΟΑΚΚΕ και τα μυαλά στα κάγκελα!!!

Νίκος Σαραντάκος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Που το λέει αυτό το ΠΑΜΕ με το βιβλίο και την τηλεόραση;



Redman

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Το έβαλα σαν εικόνα στο κείμενο

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΒΙΒΛΙΑ ΕΧΕΙ;

ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ;

ΘΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΑΥΤΑ. ΘΑ ΜΠΕΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ (ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΣΤΙΚΗ) ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ. Επίσης, μια άσχετη παρατήρηση, το άρθρο της έιδησης του θανάτου του Ανεστόπουλου στο 902 πολύ λιτό και δε θα έπρεπε. Μιλάμε για ένα απο τους σημαντικότερους μουσικούς της τελευταίας 20ετίας ο οποίος στήριζε και το κόμμα σε διάφορες εκδηλώσεις. Δυο λόγια παραπάνω δε θα βλάπταν.


Redman

Εσωεξωτερικου είπε...

Πολυ μπλαμπλα και απο τηγανιτα τιποτα. Μετα απο δεκα ποστ καταλαβαμε πως η ΔΦΑ ειναι με τα νεοπαλια τζακια. Τι θεση του κομματος τι πρεπει να γινει με τις αδειες ψαχνουμε ακομα.

GT είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=qIAtqCQSr2k
https://www.youtube.com/watch?v=oslx_TJjzTk
Σορρυ κι ολας ρε συ απολιθωμα αλλα αυτες οι δυο παρεμβασεις της Κανελλη για το θεμα των τηλεοπτικων αδειων σ'αρεσουνε?

zoot horn rollo είπε...

Ναι μωρε, δε τη ξερεις...

zoot horn rollo είπε...

Συριζα φορεβερ

Ανώνυμος είπε...

@Εσωεξωτερικου

κοπι πέιστ από ίδια ερώτηση άλλου(?) συριζοτρολ σε άλλο κείμενο.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στην tv, έχουν πει για το πως θα πρέπει να λειτουργούν τα ΜΜΕ στην εργατική εξουσία (και τώρα): Να τα διαχειρίζονται το κράτος, μαζικοί φορείς και τα συνδικάτα, που θα προβάλουν τα προβλήματα και τον πολιτισμό του ΛΑΟΥ, αφού ο λαός θα τα κάνει κουμάντο σε αυτά!
Η μέρα με την νύχτα. Όμως αυτά δεν σας περνάνε καν από το μυαλό, αφού ο καπιταλισμός και η εκμετάλλευση είναι ιερά πράγματα για εσάς, ενώ μια καλύτερη κοινωνία είναι θέμα συμβιβασμών με τον βιαστή, ώστε να σε βιάζει με πιο ωραίο τρόπο. Ναι νομίζεται μέχρι και ότι ο βιασμός (ο κοινωνικός-οικονομικός) μπορεί να είναι κάτι ωραίο υπό συνθήκες...
Ξεφτίλα.

Ιβάν Τζόνι

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ρε συ εσ-εξ, αφού εγώ είμαι πολυλογάς κι εσύ μπαίνεις κατευθείαν στο ψητό, γιατί δε μας λες απευθείας τι θες;
Ότι η δφα είναι γαμάτη; Ότι έψαξες και δε βρήκες τη θέση του κκε; Ότι σε ενδιαφέρει τι θα γίνουν οι άδειες εδώ και τώρα κι όχι στη δευτέρα παρουσία;

GT, η Κανέλλη έχει συνήθως καλές και κακές στιγμές, δεν περιμένεις εμένα να στο πω έτσι. Κι από ό,τι είδα στο τέλος του ενός βίντεο, λέει πως αυτή είναι η προσωπική της γνώμη, όπως τα βλέπει η ίδια. Συνεργαζόμενη είναι, με μεγάλη διαδρομή στην τηλεόραση, λογικό να λέει ως ένα βαθμό τα δικά της.
Αλλά εγώ δεν είμαι δικηγόρος ούτε του ΚΚΕ, ούτε της Κανέλλη. Ό,τι δε σου αρέσει, το γράφεις απευθείας, όχι για να πάρω εγώ θέση.

Μαύρο πρόβατο είπε...

Θυμήθηκα και τη Σώτη στην «Πρώτη», το σημειώνω για να συμπληρωθεί το ταμπλώ. Στο «Ρ» επίσης ο ποκερίστας Κιμπουρόπουλος.
Σού᾽κλεψα και την αφίσα του ΠΑΜΕ.

λαθραναγνώστης είπε...

Εγώ δεν έχω καταλάβει το εξής πρακτικό θέμα: Για ποιό λόγο έκαναν όλη αυτή τη μανούβρα με τις άδειες 4 μόνο σταθμών, τη στιγμή που τεχνικώς, η ψηφιακή πλατφόρμα μπορεί να "σηκώσει" όλους τους σταθμούς που υπάρχουν κι άλλους τόσους κι άλλους τόσους. Θα μπορούσαν να βάλουν στον κάθε σταθμό κάποιο τέλος χρήσης συχνότητας (οι εθνικοί μας τελώνες, το τρύφον το αλεξιάδι και το τσακαλώτο ξέρουν από αυτά) και να βγάλουν ίσως και περισσότερα από τα 250 εκατομμύρια (καλά, τ αρχίδια τους θα πάρουν, κι αν τα πάρουν κι αυτά).....και να μοιράσουν και περισσότερα στούς φτωχούς και ν αγοράσουν κι αυτοί ένα κολάν της προκοπής να μην τους σκίζεται κάθε τόσο......
Προσωπικά πάντως, πιστεύω ότι όλη αυτή η ιστορία θα εξελιχθεί σε μεγάλο φιάσκο.

Έσσεξ,το Κόμμα γενικώς, δεν δίνει συμβουλές διαχείρησης του καπιταλισμού για να παραμυθιάζει τον κόσμο. Για "νερό του Καματερού", απευθυνθείτε στούς Καματερούς.......

Νίκος Σαραντάκος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

@λαθραναγνώστης

Σιγά που θέλανε απλά να τους τα πάρουν...
Αυτοί απλά θέλανε να βάλουν μέσα τα δικά τους παιδιά, με τους καλύτερους δυνατούς όρους και για τους 2!
Η κυβέρνηση από την μια κερδίζει φιλαράκια και κάνει νέες παρέες, με πρεζέμπορους, λαθρέμπορους και άλλα καλά """""μη διαπλεκόμενα""""" παιδιά, ενώ οι τελευταίοι, και καθαρίζονται από τις προαναφερθείσες βρόμες, αλλά και χωρίζουν μια πίτα από 8 στα 4, παίρνοντας όχι μόνο μεγαλύτερα κομμάτια, αλλά και με εγγύηση ότι τόσα θα παραμείνουν!
Με ένα σμπάρο 2 τρυγόνια (και 3 και 4!), και ζωάρα!

Ιβάν Τζόνι

zoot horn rollo είπε...

Ναι, αλλαζουν, συχνα οχι απαραιτητα προς το καλυτερο...

λαθραναγνώστης είπε...

@ Ιβάν Τζόνι
Ναι σίγουρα ο Τσίπρας βιάζεται να φτιάξει τα δικά του "τζάκια".
Το τσογλανάκι όμως, δεν έχει καταλάβει ότι μπαίνει σε πολύ βαθιά νερά. Φαίνεται ότι δεν έχει καταλάβει ότι είναι ένας απλός υπαλληλάκος και μάλιστα υπό δοκιμή. Αν δεν μπορέσει να εξασφαλίσει στα αφεντικά του το ολιγοπώλιο στην ενημέρωση, θα τον "πηδήξουν" στη ψύχρα! Κι αυτόν και το καρακόλι του....

Αναυδος είπε...

@λαθρα
Η απαντηση γιατι 4 βρισκεται όπως παντα στα νουμερα
- Τα 6 καναλια για τα οποια υπαρχουν στοιχεια εχουν τζιρο περιπου 240εκ€ το 2015 και ζημιες 58εκ€. (αρα συνολικο κόστος 298εκ€) (Το 99% των εσοδων προερχεται από τη διαφημιση) Συνολικο προσωπικο 2822 ατομα.
- Τα 4 καναλια θα εχουν να μοιραστουν μια αγορα 240εκ€ όχι δια 6 αλλα δια 4 αρα μο τζιρου από 40εκ€ θα ανεβει στα 60εκ€ Αν υποθεσουμε ότι το κοστος δεν θα μεταβληθει από τα 49,6εκ€ μο βλεπεις ότι στην προηογυμενη περιπτωση παρηγαγαν ζημιες 40-49,6=-9,6εκ€ μ.ο ενώ πλεον θα παραγουν κερδη 60-49,6=10,4εκ€

Εννοειται ότι για τον καπιταλιστη το καναλι δεν πρεπει οποσδηποτε να είναι κερδοφορο γιατι εξυπηρετει αλλου σκοπους Το δωρο όμως των 10εκ€ δεν είναι ευκαταφρονητο


http://www.efsyn.gr/arthro/240-ekat-eyro-psahnoyn-tsepi

Ανώνυμος είπε...

Ιβάν Τζόνι
Σε κανεναν δεν αρεσει ο οικονομικος-κοινωνικος βιασμος, αλλα εαν η τιβι της εργατικης εξουσιας θα ειναι οπως ηταν η τηλεοραση του 902, δεν παλευεται, δε παλευεται με τιποτα. Χ.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι Χ(ίτη), από εξυπνάκηδες σαν και του λόγου σου δεν παλεύονταν οι σοβιετικές ταινίες, η πλήρης κάλυψη των εργατικών αγώνων, ακόμα και ο Μπολεκ και Λολεκ... Εσύ θες Χόλυγουντ ή το "εναλλακτικο" ξαδελφακι του, θες ειδήσεις με αίμα, σπέρμα και πολύ ψέμα.
Για να τελειώνει η παπάτζα, όταν μιλάμε για ένα πράγμα μάθετε να λέτε την άποψη σας για αυτό το πράγμα. Την μπάλα στην εξέδρα να την πετάτε όταν συναγελάζεστε μεταξύ σας. Μετρήστε μάλιστα και ποιος την πετά μακρύτερα αν θέλετε...

ΡΓ

ΥΓ. Προφανώς και ο 902 είχε προβλήματα, κάποια εκ των οποίων θα μπορούσαν να λυθούν, αλλά εχουν αναλυθεί πολλάκις. Είχε όμως και παρά πολλά θετικά που προφανώς ενοχλούν την συνομοταξια του Χίτη

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Όλη η φασαρία εγινε για να πάρει κανάλι ο Καλογριτσας. Είναι.Σιγούρο πως όταν ξαναβγεί η ΝΔ θα πάρουν άδειες οι υπόλοιποι.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΙΠΑΜΕ.

ΟΧΙ ΚΑΙ ΧΙΤΗΣ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ 902.

ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΝ ΚΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΛΕΠΑΝ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Θερσίτη δεν με πειράζει αν κάποιος δεν έβλεπε τον 902. Δεν με πειράζει ακόμα κι αν έχει εμπεριστατωμένη κριτική για το πως ήταν. Φυσικά πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων μιλούσαν και μιλούν αφοριστικά για τον 902 και στέκονταν στα τηγάνια και στον Καλογήρου δεν είχαν παρακολουθήσει ποτέ δελτίο ειδήσεων, δεν είχαν δει ποτέ εκπομπή στον 902. Ούτε είχαν δει καμία από τις πολύ καλές ταινίες που έδειχνε. Είχα δει κατά τύχη μια σοβιετική (-ανατολικογερμανική αλλά δεν το ήξερα τότε) ταινία για το τέλος του Πολέμου και κάποιους Γερμανούς κομμουνιστές που είχαν την αποστολή να έρθουν σε επαφή με τον πληθυσμό της Γερμανίας κατά την επέλαση του Κόκκινου Στρατού. Φέτος το καλοκαίρι έμαθα ότι η ταινία ονομάζεται "μητέρα ζω". Υπάρχουν πολλά άλλα τέτοια παραδείγματα, αλλά για μερικούς δεν σημαίνουν τίποτα. Το μυαλό στο μπλέντερ!
Θα μπορούσε να ήταν καλύτερα; Ανεπιφύλακτα. Όμως σε αυτή την ανάρτηση ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΑΥΤΟ! Επίτρεψε μου λοιπόν να μην θεωρώ καλοπροαίρετο κάποιον που σε μια πασιφανή περίπτωση ξεφτίλας από την ΔΦΑ στέλνει την μπάλα στην εξέδρα. Κι επίτρεψε μου μια επιθετικότητα προς τους καλοθελητάδες της "Αριστεράς" του Τσίπρα, του Έμπερτ, του Τσιριμώκου και του Τυρίμου...

ΡΓ

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΡΓ

ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ Η ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ 902.

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΟΝ 902.

ΚΑΙ Ο 902 ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ.

ΚΟΥΡΑΖΕ ΜΕ ΤΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΜΕ ΤΟΥΣ 4 ΤΑΝΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1970 ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΒΛΕΠΕ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΕ.

ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ, ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, ΚΑΠΟΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΠΕΣ ΔΙΛΟΓΟΥ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΗΧΗΣΗ ΑΛΛΟΥ.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΝΙΣΧΥΕ ΤΟ ΚΚΕ Η ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΚΟ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΠΙΚΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

λαθραναγνώστης είπε...

κι εσύ ρε "Χ", παλαβός είσαι ή βαλτός?
Υπογράφουν ποτέ με "Χ" σε μπλόγκ ΚΚΕδων?

Ανώνυμος είπε...

Αν ειναι απο τους αριστερους κυβερνητικους πολυ πιθανον να μην εκανε την ιστορικη συνδεση. Μην περιμενεις και πολλα απο τον χωρο.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Θα είναι το τελευταίο περί 902 σχόλιο από μένα, γιατί τη στιγμή που η "Αριστερά" ετοιμάζεται για το μεγάλο πήδημα το να χορεύουμε στον ρυθμό του κάθε τρολλ δεν μας τιμά και δεν έχουμε την πολυτέλεια. Μπορεί και να συμφωνώ με κάποιες παρατηρήσεις σου, χωρίς να είμαι τόσο αφοριστικός, αλλά επιμένω ότι:

1. Έχει συζητηθεί εξαντλητικά κι έχουν βγει τα κατάλληλα συμπεράσματα,
2. 99,9% των περιπτώσεων που το επαναφέρουν δεν το κάνουν με πίκρα και προβληματισμό, όπως εσύ. Για αυτό και ξεπερνάν γρήγορα γρήγορα το προκείμενο και αρχίζουν τις ΠΑΣΟΚιές.

Αν λοιπόν σκάσει ένας τύπος υπογράφοντας Χ κι αρχίσει τις τσιριμόνιες, ας μην τον χαϊδεύουμε και πολύ! Και γιατί σε ενόχλησε το Χίτης; Σάμπως οι σημερινοί απόγονοι των Έμπερτ και των Χίτλερ δεν ταυτίζονται ΚΑΙ σε αυτό;

ΡΓ

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει λεπτομέρειες και να εξηγήσει πώς ακριβώς ήταν δυνατή η συμμετοχή Μαρινάκη στην δημοπρασία την στιγμή που βρισκόταν υπό εξέταση από την ελληνική δικαιοσύνη (και τώρα ζητείται να παραπεμφθεί σε δίκη); Συμβαίνει ότι απλώς η υπόθεση για την οποία εξεταζόταν ήταν (τυπικά) άσχετη με το θέμα των αδειών;

Αλλάζοντας θέμα, το ερώτημα του τι σόι τηλεόραση θέλουμε στον σοσιαλισμό νομίζω πως (αν και σχετίζεται αρκετά) είναι διαφορετικό από το ερώτημα του τι μορφή πρέπει (και μπορεί) να έχει ένας τηλεοπτικός σταθμός ενός κομμουνιστικού κόμματος στο έδαφος του καπιταλισμού. Πχ το τελεμάρκετινγκ δεν άρεσε σε κανέναν, αλλά ήταν αναγκαιότητα ώστε να μην δεχθεί διαφημίσεις μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Πολλά άλλα ζητήματα είναι θέμα κόστους, και οι σωστές επιλογές δεν είναι και τόσο προφανείς όπως απέδειξε η ίδια η πείρα, χωρίς να σημαίνει ότι στον 902 που είδαμε δεν έγιναν και αρκετές λάθος επιλογές ανεξαρτήτως των οικονομικών περιορισμών. Σ'αυτά πρέπει να προστεθούν και διάφοροι άλλα παράγοντες που παρουσιάζουν επιπρόσθετα εμπόδια, πχ το ότι πάρα πολύς κόσμος σήμερα κάθεται και βλέπει μαζικά τα σαβουροριάλιτις, πώς το αλλάζεις αυτό;

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Τι χιτης, τι εξυπνακιας ακουσα -αν και πιο πολυ με πειραξε το "συριζαιος" που υπαινίχθηκε. Και ολα αυτα για τολμησα να παραδεχθω οτι η τηλεόραση του 902 δεν βλεποταν; ας ηρεμισουμε λιγο.

Κοινο μυστικό ήταν οτι εκτος απο το εργατικο δελτιο, οι πολωνικες παραγωγες κα τα παιδικα δεν εσωναν την κατασταση. Και επειδή δε μαρεσει να μενω στην κριτική, η τηλεόραση του 902 που θα ηθελα, θα ηταν στην ουσια ενα cnn απο την ανάποδη. Δηλαδη ειδησιογραφικος σταθμος, με συχνα δελτία απο Ελλάδα κ κοσμο που ομως θα ξεφευγογν απο το σόου και θα μενουν στην ουσία της ειδησης. Με ενημερωτικες εκπομπες που θα παιρνουν σκυταλη απο τα δελτια και θα αναλυουν την ειδηση απο σοσιαλιστικη σκοπια. Επισης, μια φορα την βδομαδα μια εκπομπη απο μαχιτικους ρεπορτερ που θα αποκαλυπτουν και θα ξεσκεπαζουν τα κακως κεμενα και θα απαντανε στη διαστρεβλωση της ιστοριας.Ντοκιμαντερ ιστορικά, πολιτιστικα σιγουρα θα ηταν χρησιμα και για να μην μπουκονουμε μονο απο ειδησεις, θα ηθελα και ενα ζωντανο λαικο γλέντι καθε Σάββατο, τυπου" στην υγεια μας", που θα ακουγονται εντεχνα ,παραδοσιακα και γιατι οχι και ανταρτικα κομματια. Βαλε και το τελεμαρκετινγκ μετα τις 1 το βραδι αφου ειναι αναγκαιο. Αυτη θα ηταν για μενα μια πληρης τιβι που πιστευω θα την εβλεπε και κοσμος που θα ηξερε να εκτιμα την πραγματικη ενημερωση και οχι να τρωει το σανο του καθε μεγκα. Χρήστος

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΩΡΩ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΣ ΧΙΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ Ο 902.

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΧΙΤΕΣ.

ΑΝ ΕΛΕΓΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 902 ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑ ΚΙ ΕΓΩ ΧΙΤΗ ΚΑΙ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟ ΨΕΜΜΑ. ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ 902. ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ; ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ. ΔΕΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΙΤΕΣ.

ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΞΑΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ 902 ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.

ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΟΤΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ. ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ. ΓΙΑ ΟΣΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΟΧΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΠΑΣΟΚΟΧΙΤΕΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Νίκος Σαραντάκος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
zoot horn rollo είπε...

Φταις κι εσυ ομως, γραψε αυτο απ' την αρχη, μπορουσες.

Ανώνυμος είπε...

Ζητάω συγγνώμη από τον Χρήστο, από τη στιγμή που αυτή είναι η ολοκληρωμένη άποψη του, την οποία όμως θεώρησε ότι μπορεί να συνοψίσει στο "ο 902 δεν παλευόταν" σε μια χρονική συγκυρία που οι "αριστεροί" νομίζουν ότι μπορούν να τη σκαπουλάρουν λέγοντας ακριβώς το ίδιο. Συγγνώμη για τα εξαρτημένα αντανακλαστικά, αλλά δεν νομίζω ότι δεν πατούν στην πραγματικότητα.
Αλλά επιμένω ότι το θέμα έχει εξαντληθεί και να το ανακινούμε συνεχώς δεν λύνει κάτι. Έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να ξαναφτιάξουμε τηλεόραση για πολύ καιρό για να πιάσουν τόπο οι προτάσεις. Πιο σημαντική είναι π.χ. η παρέμβαση στο ίντερνετ, για την οποία θέλω να πιστεύω ότι ακόμα και οι πιο γκρινιάρηδες παραδέχονται ότι έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, έχοντας κι άλλα περιθώρια φυσικά.
Και δεν συμφωνώ ότι επειδή υπήρξαν προβλήματα και αστοχίες με τον 902, τα οποία έχουν συζητηθεί και δημόσια, πρέπει να τα κουβαλάμε εσαεί στις πλάτες μας! Η ζωή προχωρά ενσωματώνοντας όλες τις εμπειρίες!
Αυτά και ειλικρινά ανακαλώ τους χαρακτηρισμούς για πρώτη φορά εδώ μέσα.

ΡΓ

Ανώνυμος είπε...

@Χρήστος

Νομίζω πολύ μανούρα για το τίποτα.
Το ΚΚΕ έχει παραδεχτεί ότι ο 902 δεν εξελίχθηκε όπως θα θέλαμε/νε όλοι, και ότι γενικά ήταν λάθος να κατέχει το Κόμμα επιχείρηση τέτοιου είδους (όχι μόνο τον 902), την οποία αντικειμενικά δεν μπορούσε να στηρίξει όπως θα έπρεπε.
Κανένας ΚΚΕς, δεν βγήκε να πει ΠΟΤΕ, ότι τα κανάλια θα έπρεπε να είναι όπως ήταν ο 902.

Θα συμφωνήσω ότι και εγώ έναν τέτοιο 902 θα ήθελα, που μάλιστα να μην είχε καθόλου τελεμάρκετινγκ, και να είχε σίγουρα Πολωνικά καρτούν (και νέα δικά μας!), τα οποία λάτρευα και λατρεύω!
Επίσης θα ήθελα να υπάρχουν 6 τέτοια κανάλια και όχι μόνο 1!
Αυτά όμως δεν μπορούν να γίνουν στον καπιταλισμό.
Όπως πολλοί είπαν, τέτοια κανάλια θέλουν πόρους, που χωρίς διαφημίσεις και δάνεια που σε βάζουν στο χέρι των αστών, δεν βρίσκονται!
Γι'αυτό ας κάνουμε ότι μπορούμε να φέρουμε τον σοσιαλισμό όσο πιο κοντά γίνεται, ώστε να έχουμε και τέτοια κανάλια, αλλά και άλλα πολλά και ακόμα πιο αναγκαία! Ναι είμαι γραφικός, αλλά έτσι πάει.

Ιβάν Τζόνι

λαθραναγνώστης είπε...

Αν μερικά πράγματα μπορούν να γίνουν μόνο στη Δευτέρα Παρουσία (του σοσιαλισμού), τότε να προσπαθίσουμε να την φέρουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή η τηλεόραση του 902 είναι παρελθόν εστίαζω στις δυνατότητες του δικτύου.Είναι εύχρηστος ο βελτιωμένος 902.gr και αποτελεί καλή πηγή διάδοσής ειδήσεων στα ΜΚΔ.
Ως βελτίωση του 902 και χωρίς να γνωρίζω πόσοι πόροι πρε να σπαταληθούν και αν υπάρχουν τεχνικές δυνατότητες προτείνω:
Πολιτική δημοσιογραφική εκπομπή παρόμοια με του enikos.gr και Νίκο Χατζηνικολάου κάθε εβδομάδα ή δεκαπενθήμερο
Μπορεί να χρεωθεί για αυτή ως παρουσιάστρια η Λιάνα Κανέλλη ή ο Νίκος Μπογιόπουλος ως γνώστες του αντικειμένου.
Καλεσμένοι να είναι ανάλογα με την επικαιρότητα βουλευτές ή μέλη της κεντρικής επιτροπής και ίσως μία φορά το μήνα ή το δίμηνο να δίνει συνέντευξη ο γενικός γραμματέας.Η παρουσία ακροατηρίου κομματικού και μη ας κριθεί αναγκαία ή όχι από την παραγωγή.
Κατά διαστήματα που θα κρίνει ή παραγωγή να προσκαλούνται και πολιτικοί αρχηγοί ή υψηλόβαθμα στελέχη άλλων κομμάτων για να αποκτήσει η εκπομπή ευρύτερο ενδιαφέρον προς αναμετάδοση σε ευρύτερο κοινό ακόμα και τηλεοπτικό άλλων καναλιών.
Προτείνω συμμετοχή σε κάποιες εκπομπές που συνεντευξιάζονται άτομα άλλων κομμάτων ως συμπαρουσιαστή σε κάποια ενότητα του Χριστόφορου Ζαραλικου ως ψυχαγωγική νότα.

Τέλος η ανάπτυξη επίσημου λογαριασμού στο twitter του Κόμματος για άμεση ενημέρωση και πληροφόρηση του νεανικού κατά κόρον κοινού.Το σφυροδρέπανο έχει μία καλή παρουσία εκεί και γνωρίζει την ταχύτητα που μπορεί να φύγει μία πληροφορία από το μέσο ΚΔ γνωστό ως twitter.

Κορνήλιος

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω με έκπληξη τις απόψεις σας για τον 902 καθώς διαπιστώνω ότι σα πολλούς δεν άρεσε ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΠΡΙΟΝΙ.
Το μαγικό πριόνι της diamantino...
Ακόμα ηχεί στ αυτοά μου.

Ήτανε μέρος του τελετουργικού, μέρος της διαδικασίας "βλέπω 902".
Και αν υπήρχε σοσιαλισμός και σοσιαλιστικός 902 πάλι το μαγικό πριόνι θα ήθελα να ακούω. Και αν δεν το παίζανε θα το ήθελα σε αφιερώματα για την ιστορία του σταθμού. Και αν δεν το βάζανε και σε αφιερώματα

Ανώνυμος είπε...

Θα αναφωνουσα : δεν τα φτιαχνουν οπως παλια

zoot horn rollo είπε...

Χασισια...