Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Αντανακλαστικά

Ενημερωτικό δελτίο με διάφορα μικρά νέα που απασχόλησαν την επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες, αναδεικνύοντας διάφορα αντανακλαστικά, υγιή και παβλοφικά, που βγήκαν ή δε βγήκαν στην επιφάνεια, ανάλογα με την περίσταση.

Όπως πχ στο γήπεδο Καραϊσκάκη, όπου την Πέμπτη, εκτός από τους φασίστες του ΑΠΟΕΛ, βρέθηκαν κι ελλαδίτικα δίποδα, όπως η κόρη του Μιχαλολιάκου κι ο Καιάδας. Αλλά δε βρέθηκε κάποιος να τους αποδοκιμάσει και να σώσει την τιμή μιας κερκίδας, που κρύβεται πίσω από το φύλλο συκής του No Politica. Και το ξεχνάει βολικά, πχ όταν κάποιοι χάκαραν την ιστοσελίδα ενός οπαδικού συνδέσμου, ώστε να εμφανίζει στην αρχική τον Παύλο Φύσσα -που στην τελική, πέραν των άλλων ήταν γάβρος. Τα κεφάλια του συνδέσμου όμως ένιωσαν την ανάγκη να απολογηθούν -σε ποιον άραγε- για το ατυχές περιστατικό.

Κι από το ορεκτικό περνάμε στο κυρίως πιάτο και τη ΔΦΑ, που ως αντιπολίτευση φώναζε "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" και τώρα ξεκινά με κυβερνητικό ρεαλισμό τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Πχ όπως την περασμένη Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη και την περίπτωση ενός ανάπηρου με υπεργολάβου με αυτιστικό παιδί, που υποθήκευσε το σπίτι του, αλλά δεν τον πλήρωσε ποτέ η ΕΡΤ! Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια, που απέτρεψε τον πλειστηριασμό και συγκρούστηκε με τα ΜΑΤ, υπήρχε καμιά εκατοστή κόσμος, με το κάλεσμα της Ανταρσυα, το γνωστό καπελωτικό πανό της ΛαΕ (που δεν απασχόλησε κανέναν), διάφορους φορείς και καμιά 15αριά Παμίτες, χωρίς ανοιχτό κάλεσμα, που δεν πήραν μέρος στη σύγκρουση.
Μέχρι εδώ όλα καλά, απλά και κατανοητά.

Από εδώ και πέρα δεν ψάχνουμε να βρούμε τα γεγονότα (που στην ουσία είναι απλά η αφορμή και τίποτα άλλο) αλλά την πηγή της παρερμηνείας. Ποιος, πώς και γιατί ξεκίνησε το κύμα οργής ενάντια στο ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και τη στάση τους. Όπως και να 'χει το βασικό είναι να κατευθυνθεί η οργή προς τα εκεί κι όχι προς τη ΔΦΑ, που φώναζε "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" και τώρα δίνει το πράσινο φως για τους πλειστηριασμούς.

Κι εδώ υπάρχουν δύο βασικές γραμμές άμυνας.
Η πρώτη, χυδαία, δεν ενδιαφέρεται καν για τα γεγονότα, αλλά για τη χυδαιότητα ως τέχνη. Το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ δεν ήρθε ποτέ και πουθενά και πρέπει να λογοδοτήσει για αυτήν την απουσία του. Η Ένωση Δικαίων μάλιστα το πήγε ακόμα παραπέρα, με μια ανακοίνωση-μαργαριτάρι, όπου εγκαλεί τους ιδιοκτήτες του ΚΚΕ (δηλ την ηγεσία του) και το δημοσίευμα (βλ. δεύτερη γραμμή άμυνας) που παρουσιάζει ως συμμετέχοντες, αυτούς που έλειπαν επιδεικτικά. (Η Ένωση των Δικαίων νομίζω πως "έχει ιδιοκτήτη" τον Πατέλη και δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν έχει διακριτή παρουσία στο Βορρά, αλλά δε θα έπαιρνα κι όρκο για έναν τόσο ρευστό χυλό).

Καθώς το ψέμα έχει μια ακαταμάχητη γοητεία, διαδόθηκε ταχύτατα. Κι όσο πιο μακριά από τα γεγονότα ήταν κανείς, τόσο πιο παθιασμένα το πίστευε και υποστήριζε (γιατί όσοι ήταν όντως εκεί, δε θα μπορούσαν να το κάνουν και δύσκολα δε θα αναγνώριζαν συγκεκριμένες φυσιογνωμίες, όπως τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων).

Η δεύτερη γραμμή άμυνας βασίστηκε στο δημοσίευμα του 902, ου βγήκε αργά το βράδυ και δεν ανέφερε την παρουσία του εξωκοινοβουλίου και των άλλων φορέων. Δεν το λέω ως υπερασπιστική γραμμή, αλλά έτσι λειτουργεί το portal, πολλές φορές. Δεν ανεβάζει πάντα άμεσα τα θέματα -χωρίς αυτό να υποδηλώνει διεργασίες ή κάποια άλλη σκοπιμότητα. Κι όσο για την αναφορά στους Παμίτες, αυτούς ξέρει, με αυτούς επικοινώνησε, για αυτούς έγραψε, εφόσον δεν ήταν εκεί για να καταγράψει τους υπόλοιπους -και δε νομίζω πως το έκανε για να τους καπελώσει.

Σε κάθε περίπτωση, όποιος δεν έχει social media, μπορεί να μην πήρε χαμπάρι απ' όσα συμβαίνουν σε ένα διαδικτυακό μικρόκοσμο και να ζει ευτυχισμένος. Εάν όμως έχει κάποια επαφή, θα έμενε με την εντύπωση πως το ΠΑΜΕ και οι λαϊκές επιτροπές κατάφεραν (με μαγικό τρόπο) να καπελώσουν μια κινητοποίηση στην οποία δε βρέθηκαν καν. Και με την απορία για τα δυο μέτρα και σταθμά του αριστεροχωρίου, που αν δεν πας κάπου το θεωρεί προδοσία κι αν τελικά πας, το θεωρεί καπέλωμα. Αν δεν αναφέρεις την παρουσία του είναι κάτι σαν το... "σταλινικό" ξύσιμο της φωτογραφίας. Αλλά όταν δεν αναφέρουν αυτοί τη δική σου παρουσία, σου ζητάνε και τα ρέστα, γιατί δεν ήσουν εκεί που ήσουν...

Είναι το άκρο άωτο της τραγικής ειρωνείας βέβαια να ανοίγει αυτό το θέμα ένας χώρος που πάσχει από κινηματική κατάθλιψη μετά από το δημοψήφισμα και είναι ωσεί παρών σε μια σειρά κορυφαίες μάχες (από την ψήφιση του μνημονίου μέχρι το ασφαλιστικό). Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι ποιον ακριβώς βολεύει η καλλιέργεια τέτοιων αντανακλαστικών -ή ποιος ωφελείται, με νομικούς όρους. Κι η απάντηση δεν είναι πολύ δύσκολο να δοθεί...

-Καισαριανή
Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί όμως με τα λυσσασμένα πασοκικά αντανακλαστικά των Συριζαίων που καταλήγουν πάντα στο αβάσταχτο κλισέ περί "αριστερού ψάλτη της δεξιάς" και τον μπαμπούλα της ΝΔ "α ρε Σαμαράς που σας χρειάζεται", που είναι κάτι σαν το "Παπαδόπουλο που χρειάζεστε..." από την ανάποδη.

Αφορμή είναι η σημερινή εκδήλωση για την παραχώρηση του Σκοπευτηρίου στο Δήμο Καισαριανής, που είναι κατάκτηση του λαού της και των δημοτών, όχι κάποια ευγενική κυβερνητική χορηγία. Κι η απόφαση του Σταμέλου να μην παρευρεθεί στην εκδήλωση (που πάρθηκε με ευρεία πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο και τη σύμφωνη γνώμη τριών από τους τέσσερις συμβούλους της παράταξης που πρόσκειται στο Σύριζα), για να μη νομιμοποιήσει μια κυβερνητική παράτα, σε μια βδομάδα που η ΔΦΑ ξεπούλησε ό,τι είχε απομείνει όρθιο (πχ στις ΔΕΚΟ).

Το Μαξίμου έκρινε εξ ιδίων τα αλλότρια κι έκανε λόγο για "πολιτική σκοπιμότητα", αφού πρώτα το θέμα είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου και την ανάγκασε να πάρει θέση. Την ίδια γραμμή πήραν και τα διάφορα συριζοτρόλ του διαδικτύου (έμμισθα και μη), που βγαίνουν κερδισμένα από την υπόθεση ακόμα κι αν θολώσουν απλώς τα νερά και δημιουργήσουν στο κοινό την εντύπωση ενός "αριστερού εμφύλιου" για την κληρονομιά της αντίστασης.

Αλλά αν πανικοβάλλονται και πρασινίζουν (δηλ πασοκίζουν) τόσο από το κακό τους, με μια απλή, συμβολική πράξη, φαντάσου πώς θα κάνουν αν βρεθούν αντιμέτωποι με ένα μαζικό λαϊκό κίνημα που θα έχει τη δύναμη να τους γκρεμίσει...

27 σχόλια:

Αναυδος είπε...

στην αποσιωπηση της παρουσια του ΠΑΜΕ και των λαικων επιτροπων ρολο επαιξε και η εφ-συν
αρα στον αντικομμουνισμο δικαιοι και αδικοι πανε χερι-χερι

Ανώνυμος είπε...

Πισωγύρισμα για την συριζομονταζιέρα η καισαριανή. Τα ορίτζιναλ συριζοτρολλς τα γνωρίζαμε από πριν, λίγη ακόμη ξεφτίλα δεν είναι θέμα. Το θέμα είναι ότι χίλιοι δυο τύποι που όλον αυτόν τον καιρό είναι υποτίθεται σφόδρα εναντίον της κυβέρνησης (οι γνωστοί "πεφτοσυννεφάκηδες" που μιλάνε σαν να μην υπήρχαν πριν το καλοκαίρι του 15) αναγκάστηκαν να βγάλουν τα πολιτικά και να ξαναβάλουν άρον-άρον την στολή του μουτζαχεντίν συριζαίου. Κι από αύριο ξανά στον "αγώνα" της δήθεν αντικυβερνητικής ειρωνιούλας και της "αντισυστημικής" ατάκας, γιατί ως γνωστόν η συλλογική πολιτική μνήμη συγκρίνεται μόνο με αυτή των χρυσόψαρων.

Ijon Tichy

Paratairos είπε...

Σχετικά με την κινητοποίηση στο Ειρηνοδικείο για την αποτροπή του πλειστηριασμού έχω μερικές σκέψεις σύντροφε.(θα μου επιτρέψεις να σε λέω έτσι).Αρχικά δηλώνω άγνοια αν το κάλεσμα το έκανε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή η Λαική Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών η οποία στο παρελθόν έχει κάνει αρκετές τέτοιες ενέργειες.Επίσης τι δουλειά έχει ένας φορέας σαν την ΛΑ.Ε να σηκώνει κομματικό πανό σε μια τέτοια κίνηση?Αυτό εμένα μου φαίνεται καπέλωμα και προσπάθεια ανύψωσης κομματικού status quo.Αυτό δεν το σχολίασε κανείς.Όπως και να ' χει εμετικό.Έπειτα το ότι το ΠΑΜΕ δεν έκανε δημόσιο κάλεσμα πιο πριν πρέπει να πέσει στα ψιλά σύντροφε?Γιατί δεν το έκανε?Και έστω ότι ενημερώθηκε τελευταία στιγμή γιατί έστειλε μερικούς έστω επιφανείς αντιπροσώπους και όχι δυναμική παρουσία?Μήπως επειδή δεν θέλει το ΚΚΕ τα μέλη του να μάθουν να συνυπάρχουν με άλλα κομμάτια του κινήματος και αρχίσουν σιγά σιγά να συνειδητοποιούν ότι σε τέτοια μικρά αλλά σημαντικά θέματα χωράει η ''ενότητα στο πρόβλημα'' που έβαζε και το ΑΑΔΜ.Και άσε όλα αυτά..Το ότι το ΚΚΕ στην ειδησεογραφία του συστηματικά ενημερώνει επιλεκτικά,πολλές φορές στρεβλά και αποσιωποιητικά.Νομίζω ότι η ανακοίνωση αυτή ΕΙΝΑΙ άξια χλευασμού και όχι ψύλου πήδημα.Προφανώς τέτοια στάση δίνει πάτημα στους αριστεριστές για συκοφαντία και επικοινωνιακό παιχνίδι.Φυσικά το resume που βγήκε προς τα έξω και μέσω των social media είναι ότι το ΚΚΕ πάλι έκανε μαλακία.Και για αυτό φτάει πρώτα το ΚΚΕ και μετά οι αριστεριστές που συγγνώμη αυτοί τις παίξανε με τα ΜΑΤ και έχουν και κάθε δικαίωμα να ανεβάζουν και τους τόνους μετά από αυτό.Κρίμα και μόνο κρίμα

Ανώνυμος είπε...

Ο 902 έχει πρόβλημα αντανακλαστικών γενικά @paratairos. Ακόμα κ το ξύλο που έπαιξαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι την Τρίτη το μετέδωσε αργοπορημένα κ αποσπασματικά. Λες να έχει πρόβλημα με τους παμίτες; Δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση από το ΠΑΜΕ ότι απέτρεψε τον πλειστηριασμό.Υπήρξε ένα δημοσίευμα ότι στην κινητοποίηση για την αποτροπή του πλειστηριασμού συμμετείχε το ΠΑΜΕ Κ ΛΕ. Έπρεπε να αναφέρει κ τις άλλες δυνάμεις; Θα μπορούσε αλλά κομματικό portal είναι. Αλλά μη μου πεις ότι κ σε άλλα κομματικά έντυπα ή σελίδες δεν υπάρχουν διαστρεβλωτικά για το ΚΚΕ κείμενα γιατί τότε διαβάζουμε άλλα ελληνικά.
Όσον αφορά την ενότητα στο πρόβλημα πάρα πολλές "ενωτικές" κινητοποιήσεις έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια πάνω στο πρόβλημα. Πχ το πανελλαδικό του ΠΑΜΕ είχε 1000 σωματεία με τα μισά εξ αυτών να μην ανήκουν στο ΠΑΜΕ κατά πλειοψηφία. Στο ΣΜΤ τέτοιες κινητοποιήσεις γίνονται συχνά. Στην ιδιωτική υγεία επίσης. Τώρα το κάλεσμα για τις ΣΣΕ το υπογράφουν πάρα πολλά σωματεία που δεν είναι ΠΑΜΕ.
Στα social media γενικά πάντα το ΚΚΕ κάνει μαλακία. Στους αγρότες ήταν με την ακροδεξιά, στο ασφαλιστικό δεν ήταν πολύ δυναμικό (παρόλο που οι άλλοι ήταν ανύπαρκτοι), στο προσφυγικό είναι περίπου με τη ΧΑ κ στο Ωραιόκαστρο κ στη Φιλιππιάδα πήγε να πουλήσει κουπόνια, στην Καισαριανή δεν πήγε γιατί είναι αντισυριζα (ναι ακούστηκε κ αυτό) ή είναι πουλημένο γιατί δεν έκλεισε το σκοπευτήριο απαγορεύοντας στον Τσίπρα να πάει (κ αυτό ακούστηκε). Πολλά στραβά κ ανάποδα έχει το ΚΚΕ αλλά σχεδόν τπτ από αυτά δε βγαίνει στα social media.

mariori

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Μάλλον το ΠΑΣΟΚ-2 πάει για φούντο και αρχίζει σιγά-σιγά το στήσιμο του ΠΑΣΟΚ-3.
Αύριο οι συνταξιούχοι της Αττικής έχουν συγκέντρωση Πλατεία Κοτζιά στις 10:00.
Ακούει κανείς;
Εχει αρχίσει το νέο κούρεμα των συντάξεων. Σε λίγο δε θα περισσεύει η σύνταξη για να επιδοτεί την καφετέρια και την τετράωρη απασχόληση των 320 €.
Ε, ρε καταγγελία, που έχει να φάει το ΚΚΕ!

Αναυδος είπε...

αν και ο παραταιρος μονο καλοπροαιρετος δεν ειναι
ο πληστηριασμος αυτος ειναι ενα απο τα 1000 συμβαντα εκεινης της μερας και δεν ηταν το πιο σημαντικο
Για να πας πρεπει να εχεις ενημερωθει κι εμεις δεν μυριζουμε τα νυχια μας και μαθαινουμε τι συμβαινει σε καθε γωνια της χωρας

Ανώνυμος είπε...

Άμα συνυπάρχει σε αυτές τις "μετωπικές" κινήσεις παράταιρε θα πρέπει να υπογράφει και κείμενα σαν την σημερινή ανακοίνωση των αντάρσυων για την καισαριανή που λέει ότι η εκδήλωση γίνεται για να νομιμοποιήσει ο συριζα την δική του βάρκιζα (γιατί ως γνωστόν είχαμε πριν το αντάρτικο με τις φιέστες το καλοκαίρι του 15 όπου οι "μετωπικοί" χειροκροτούσαν τον καμμένο...); Και θα πρέπει να δέχεται στα "μέτωπα" και τα νούμερα της λαε με τους οποίους οι υπόλοιποι "μετωπικοί" (των 350 σχημάτων) είναι κώλος και βρακί;

Και όταν τελειώνουν αυτές οι "μετωπικές" κινήσεις και γυρίζουν οι παμίτες στους χώρους δουλειάς τους, τι θα κάνουν εκεί όπου στους αγώνες που δίνουν τόσο καιρό και λαμβάνουν ελάχιστη κάλυψη πλην ρίζου και πόρταλ οι "μετωπικοί" είναι είτε απόντες ή απέναντι (γιατί είναι ωραίες οι θεσούλες των δσ, κι η δημοκρατία στους χώρους δουλειάς ωραίο θέμα για μεταπτυχιακό);

Κι ένα γενικότερο ερώτημα: με τους εμπόρους αλληλεγγύης (άλλοι έμποροι με χειροπιαστό οικονομικό όφελος κι άλλοι με πολιτικό) γίνονται "μέτωπα"; Με αυτούς που από την ταξική πάλη είναι απόντες και όταν κάνουν μία κίνηση μία στο τόσο σκούζουν για το ότι είναι δικιά τους και μόνο δικιά τους (παλιότερο περιστατικό από τον "χώρο" αυτό με το βανάκι από τα λιντλ -- που ανήκε στο σωματείο που οργάνωσε και την κίνηση, μετά ακολούθησαν και άλλα ωραία με το προσφυγικό) ενώ κατηγορούν άλλους για "καπέλωμα";

Ijon Tichy

kolokotronis είπε...

"Από το ΚΚΕ έχουμε αυξημένες απαιτήσεις, γιατί είναι το ΚΚΕ"

"Και τι είναι το ΚΚΕ, ώστε να θέλει να ηγείται;"

Άβυσσος η ψυχή του οππορτουνιστή...

Κάππα Κάππα. Ε; είπε...

@Paratairos
To ΑΑΔΜ δεν έβαζε καμία "ενότητα στο πρόβλημα". Αντίθετα, πολεμούσε (κι αυτό) αυτή τη λογική. Άντε γιατί μιλάει ο κάθε πικραμένος για πράγματα που ούτε ξέρει κατά πού πέφτουν.

zoot horn rollo είπε...

Καλοπροαιρετος.


Λεμε τωρα.

Ανώνυμος είπε...

@Paratairos

Ωραία αρχηγέ, το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ είναι ότι μπορεί να είναι.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΛΑΕ, που είναι τρου σύμφωνα με τα λεγόμενα σου και τα κάνουν όλα τέλεια, πότε θα σταματήσουν να είναι ουρά και τσιράκια του ΣΥΡΙΖΑ και των εργοδοτών στο συνδικαλιστικό κίνημα (και όχι μόνο); Πότε θα σταματήσουν να βρίσκουν την όποια ηλίθια δικαιολογία αρκεί να πάνε κόντρα στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, ακόμα και μέσο συνεργασίας με το κάθε κάθαρμα;

Για πες να μάθουμε, γιατί εσείς μια στο τόσο βρίσκεται μια χαζή αφορμή να βγείτε και καλά από πάνω και να μας την πείτε. Για τις αβάντες στο σύστημα και την κυβέρνηση που κάνετε και κάνατε τόσα χρόνια, εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Να γράψουμε εγκυκλοπαίδεια με 60 τόμους;
Επειδή δεν ψάχνουμε την ατάκα για να κάνουμε στείρα κριτική και "επανάσταση", μέσα στο κάθε τουίτερ, δεν πάει να πει ότι δεν έχουμε ράμματα για την γουνίτσα σας...

Και επειδή έχει πλάκα, πόσα σωματεία σας θα σκάσουν στο συνέδριο του ΠΑΜΕ; Γιατί δεν πάτε εκεί, ώστε να πραγματοποιηθεί καλύτερα από ποτέ η ενότητα στο πρόβλημα που λες;
Ελεύθερος θα είναι ο διάλογος, και όλοι είναι καλεσμένοι!

Ιβάν Τζόνι

Ανώνυμος είπε...

Μην ανησυχείτε συντροφάκια....... Το κείμενο του Απολιθώματος μου έδωσε έμπνευση για να το αναπτύξω παραπέρα!

Ξέρω πως ο σύντροφος Βροντής θα μου βγάλει το δέρμα άμα δεί ότι έγραψα κάτι από την σελίδα του ΚΕΕ, και πόσο μάλλον ότι ανάρτησα και κάτι, αλλά δεν μπορούσα να αντισταθώ. Ελπίζω να σας αρέσει.

http://kinimaergasias.blogspot.gr/2016/10/blog-post.html

Αναυδος είπε...

με τη σκυλευση της συμμοριας του συριζα στους νεκρους της καισαριανης εχουν κερδισει αυτοδικαια μια θεση στο μελιγαλα του μελλοντος

Paratairos είπε...

Μέχρις στιγμής έχουμε και λέμε...1)Έγινε προσπάθεια από κάποιους συντρόφους να απαντήσουν σε αυτά που είπα με επιχειρήματα που δεν με έπεισαν,δεν απαντούσαν επακριβώς σε αυτά που έθεσα.2)Είμαι κακοπροαίρετος.3)Κάποιοι κατάλαβαν εν ολίγοις ότι εγω είπα ότι χρειάζεται μέτωπο από τα πάνω του ΚΚΕ με ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΛΑΕ κλπ 4)Οι σύντροφοι θεωρείτε ότι η απάντηση στην αντιλαικη επίθεση δεν πρέπει να έιναι ενιαία και όταν τίθεται ζήτημα επιβίωσης της λαικής οικογένειας το ΚΚΕ πρέπει να μην συμμετέχει επειδή συμμετέχουν και οι ''άλλοι''.Και όταν οι άλλοι συμμετέχουν μαζί είναι ''κακό'' και ο καθένας πρέπει να πηγαίνει χώρια.Στις 10 το πρωί στα δικαστήρια το ΠΑΜΕ ,ΣΤΙς 11 Η ΛΑ.Ε , στις 12 ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 5) Εγώ απ όσαν έγραψα πιο πάνω το συμπέρασμα που έβγαλαν κάποιοι είναι ότι ανήκω στον αριστερίστικο συρφετό και προφανώς ΕΓΩ είμαι υπόλογος για έργα και ημέρες τους. 6) Το ΑΑΔΜ λέτε ΔΕΝ έβαζε ενότητα στο πρόβλημα.Μάλιστα.Δεν θα παραθέσω κείμενα κλπ.Απλά βρείτε στο συρτάρι που έχετε καταχωνιάσει το πρόγραμμα του 15ου και ξεσκωνείστε το.Εγώ όταν στα 16 μου οργανώθηκα αυτό το πρόγραμμα έμαθα αυτό εμπιστεύομαι

Και για να το κλείσω.Εγώ δεν έκανα το σχόλιο μου ούτε για να τσακωθώ με την βάση του ΚΚΕ , ούτε για ανταλλάξω ειρωνίες , υποθέσεις για τον ύποπτο ρόλο που παίζει ο καθένας , ούτε τίποτα.Απευθυνόμουν στον συντάκτη του άρθρου που διαβάζω χρόνια και εκτιμώς και η ηγεσίας σας με εσωοργανωτικά σημειώματα μου απαγόρευσε να τον διαβάζω χαρακτηρίζοντας τον φραξιονιστή.Και σύντροφοι όπως σας λένε και στις ΟΒες και ΚΟΒ ες ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να διαβάζετε και να γράφετε σε blog.Μην μπαίνετε στον κόπο να απαντάτε σε εμένα τον οπορτουνιστή ΑΝΤΑΡΣΑΙΛΑΕτζη που φυσικά και τέτοιος είμαι σίγουρα που όταν είχα διαγραφεί από την οργάνωση πρόθυμα συμμετείχα σε μανούρα με ΕΑΑΚίτες για μια σκισμένη αφίσα.Άσχετο...

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Ρε Παράταιρε, θέλεις μετά από αυτό το σχόλιο να σε πάρει κάποιος στα σοβαρά;

Ανώνυμος είπε...

Μας είπες ότι το παμε δεν ανακοίνωσε δράση ώστε να μην μάθει ο κόσμος του να χτίσει σιγά σιγά το ααδμ (όπως το έχεις στο μυαλό σου τέλος πάντων) με τον κάθε απίθανο. Πήρες συγκεκριμένες απαντήσεις, μας επέστρεψες κάτι αρλούμπες ότι σου καταλογίσαμε προσωπικά ενέργειες των απίθανων και άλλα ωραία.

Κλείνοντας να πω για πολλοστή φορά ότι όσοι γράφουν εδώ με ψευδώνυμο δεν είναι μέλη του κκε (αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει έμπρακτη σχέση με το κόμμα, ότι κάποιοι δεν έχουμε δικούς μας ανθρώπους σε αυτό κτλ), να μην μπερδεύεστε μερικές διάνοιες της πολιτικής θεωρίας των "μετώπων". Αυτό για την βλακεία που ήρθες εδώ να μας μεταφέρεις κάποια γραμμή απαγόρευσης (με χαρτάκια -- ναι, πάλι χαρτάκια, γιάλτα τιμημένη), η οποία παρεπιμπτόντως δεν ισχύει ούτε για μέλη (ό,τι θέλει διαβάζει ο καθένας).

Ijon Tichy

zoot horn rollo είπε...

"Κώστας",με παραπάνω "σάλτσες" ίσως.
Πάντα... καλοπροαίρετα.

Αναυδος είπε...

οταν κανεις την τριχα τριχια για να κατηγορησεις το ΠΑΜΕ ή το ΚΚΕ πως πρεπει να σε χαρακτηρισει καποιος
οταν αποδιδεις στο ΚΚΕ θεσεις περι ενοτητας στο προβλημα που ειναι θεσεις του Συν/Συριζα ?

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=3361051&textCriteriaClause=%2B%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%A4%CE%97%CE%A4%CE%91+%2B%CE%A3%CE%A4%CE%9F+%2B%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%92%CE%9B%CE%97%CE%9C%CE%91

Ανώνυμος είπε...

@Paratairos
Την μία παίρνουμε ντιρεκτίβες με χαρτάκια από το Κόμμα, και την άλλη απέναντι σε ένα σχόλιο, εκφράζονται 5 διαφορετικές απόψεις και κριτικές (εσύ τις μέτρησες).
Τελικά τι γίνεται, και ποιος έχει το θέμα;

To ΠΑΜΕ τελικά δεν πήγε εκεί επειδή είναι σεχταριστικό, ή πήγε και καπέλωσε το αριστεροχώρι χωρίς επίσημη παρουσία; Μήπως πήγε απλά και μόνο με λίγο κόσμο για να καπελώσει, και είναι τόσο χαζοί που ξεχάσαν τις σημαίες και άρα κάνανε μισή δουλειά;
Είναι πολλά τα ερωτήματα!!!

Ιβάν Τζόνι

Ανώνυμος είπε...

Μα το κκε δεν συμβαδιζει με τους "αλλους" γιατι εχει κανει το ααδμ κουρελοχαρτο.
Ασε εχω κανει ενα φεγγαρι εγω εκει και ξερω πως ανδρωθηκαμε το 90'.
Σαν να ανοιγεις χρονοκαψουλα απο το 12'-13'.

Τελος παντων στα σοβαρα, δεν νομιζω οτι καποιος συνεχιζει να στηριζει την δφα στο τουιτερ χωρις να ειναι εμμισθος ή οργανωτικα χρεωμενος εκει. Με τετοιες ευπεπτες ατακες παιζουν απο εδω και καιρο στην αρχη ατομικα και τωρα με επαγγελματικα τρολλαρισματα. Ειναι δε τοσο αδικαιολογητη η πολιτικη της δφα που φανταζει απιθανο να υπαρχουν τοσοι υπερασπιστες. Ειδικα αν συνυπολογισουμε οτι συνδικαλιστικα εξαϋλωνονται.

Ποιος εχει ξεχασει το καλτ αφιερωμα στους αντμιν του συριζα; https://m.youtube.com/watch?v=eQeyNCPUvCI
Βεβαια αυτοι το εννοουσαν με αλλο τροπο, αλλα καπως θα γινεται η δουλεια και τωρα.

Ο.Χ.Ε.Π.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Παράταιρε, δε συνηθίζω να απαντάω και δεν το θεωρώ απαραίτητο για να γίνει συζήτηση, αλλά εφόσον απευθύνεις σε εμένα το σχόλιο, η απάντηση της mariori με καλύπτει σε μεγάλο βαθμό. Και έχω την εντύπωση πως δε μεταφέρεις σωστά την ουσία του σημειώματος, αλλά αφενός δεν το έχω διαβάσει (δεν ήμουν μέλος τότε) κι αφετέρου δεν πρόκειται να συζητήσουμε εδώ για εσωοργανωτικά κείμενα.

Ανώνυμος είπε...

Ναι γιατί άμα διαβάζεις σφυροδρέπανο σε πετάνε στα λιοντάρια και σε διαγράφουνε(πιθανώς ανάποδα)...Προηγείται προειδοποίηση σε χαρτάκι(έχουμε φετιχ με τη Zewa)
Οι περισσότεροι σχολιαστές αυτού του μπλογκ γνωρίζουν πως λειτουργεί η οργάνωση και δεν ψωνίζουν τις πίπες του καθενός.
Αυτά πες τα σε κάναν άσχετο να συγκλονιστεί με το αυτιστικό, οπισθοδρομικό και σεχταριστικό ΚΚΕ.

ΓΩ

Ανώνυμος είπε...

@ Paratairos

Άντε να σου τα γράψω όπως τα καταλαβαίνω. 7 χρόνια μνημόνιο, ο λαός τους κατάλαβε όλους. Η Θεωρία του Ενδιάμεσου Σταδίου χρεοκόπησε από το πρώτο 6μηνο του Σύριζα. Το σενάριο, ό,τι στον Καπιταλισμό, με «αριστερή κυβέρνηση» οι επιχειρηματίες θα αναγκαζόντουσαν να δώσουν αυξήσεις αποδείχθηκε αστειότητα. Δεν έχει καμία σημασία με την Ελλάδα μέσα στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ στον ΟΟΣΑ, με χιλιάδες συνεργασίες και επιχειρηματικούς δεσμούς και αλληλοεξαρτήσεις. Απλά ένα κλικ, μία αλλαγή στην Κυβέρνηση, αρκεί να γίνει και αλλαγή στην εξουσία και να τα λεφτά που ερχόντουσαν. Και οι επιχειρηματίες με μείωση των ποσοστών κέρδους τους θα δεχόντουσαν αυξήσεις στους μισθούς. Δεν θα ξαναγινόντουσαν offshore, εξαγωγές κεφαλαίων που επιτρέπονται στην ΕΕ και σε όπου υπάρχει Καπιταλισμός, γιατί τα παιδιά του σύριζα είναι έξυπνα, αριστερά, σπουδαγμένα, επίμονα και δεν είχαν σχέση με «διαπλοκές».

Ο Βαρουφάκης πριν καν περάσει ο πρώτος μήνας, υπέγραψε την παράταση του μνημονίου. Ο Κυβερνητικός Θίασος του πρώτου 6μηνου Σύριζα δεν τόλμησε να φέρει την συμφωνία-παράταση καν στη Βουλή. Αντίθετα μας προμήθευσε με αθάνατες ατάκες όπως: Το «70% καλός και 30% κακός ΟΟΣΑ». «Το πατριωτικό καθήκον της πληρωμής ΕΝΦΙΑ». « Σχήμα λόγου η κατάργηση των μνημονίων».

Άλλοι έκαναν φιέστες στήριξης έξω από την Βουλή. Λες και ήταν ντέρμπι Ποδοσφαίρου και ήθελαν εμψύχωση τα παιδιά. Θα τα έβλεπαν αυτά οι δανειστές θα έκαναν πίσω και θα χάριζαν τα χρέη. Και μετά, συνεχίζεται το ανέκδοτο, οι τράπεζες θα ξαναδάνειζαν σε αυτόν που αποδεδειγμένα δεν τους πληρώνει χωρίς να ζητήσουν ανταλλάγματα. Με κίνδυνο να ξαναχάσουν ΚΑΙ τα νέα δάνεια. Χωρίς εγγυήσεις. Για τις επισκέψεις των επιτελείων του Σύριζα σε ΔΝΤ, Λίμνη Κόμο και αλλού από το 2013 δεν τις διάβασε κανένας;

Λοιπόν μία απλή επίσκεψη σε ειρηνοδικείο και βλέπεις αδελφό να επιτίθεται σε αδελφό για ένα χωραφάκι σε ένα χωριουδάκι στη μέση του πουθενά. Και τα δις θα τα χάριζαν οι δανειστές - τράπεζες γιατί οι Αλέξης - Πάνος είναι τσαμπουκάδες ενώ οι προηγούμενοι δεν ήταν. Αφέλεια, λάθος προσανατολισμός, μικροαστική βλακεία, ανυπομονησία, ή σκοπιμότητα;

Ως χώρα, τα δημόσια χρέη ή σου τα διαγράφουν οι δανειστές με ανταλλάγματα, ή τα διαγράφεις μονομερώς όπως τα διέγραψε ο Λένιν. Αναλαμβάνοντας ως χώρα και τις συνέπειες. Μέσα σε αυτές το εμπάργκο σε πολλά προϊόντα, φάρμακα, μηχανές και «θερμά επεισόδια». Σίγουρα τα δύο-τρία χρονάκια ώσπου να ορθοποδήσει η παραγωγή, αγροτική - βιομηχανική. Ποιοι και Πόσοι θα ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν αυτές τις καταστάσεις; Όποιος θέλει να κάνει σοσιαλισμό από αυτό τον δρόμο θα περάσει. Λένιν και Στάλιν πέρασαν από πολύ κακοτράχαλα μονοπάτια.

Αντίθετα ο Καπιταλισμός έχει το πλεονέκτημα στην «ελπίδα» και στο «όνειρο» και «θα σου κάνει τη δουλειά χωρίς κόπο και οι άλλοι να πάνε να κουρευτούν». Εύκολα, ακούραστα, αβάδιστα, ο καθένας μπορεί να έχει διορισμό, επιδότηση, δημόσιες σχέσεις νομιμοποίηση αυθαιρέτου κ.α. Ας βάλουμε και λίγο πλάτη στα δύσκολα που όλο είναι τα τελευταία και όλο έρχονται και καινουργια τελευταία για 99 χρόνια. Μία μέρα, ο καθένας θα πιάσει την καλή. Οι 999 στους 1000 πιάνουν μια ζωή τα τέτοια τους αλλά σημασία έχει το «όνειρο» και η «ελπίδα» που δίνει ο ένας που τα κατάφερε.

Pasok 4 Ever

Ανώνυμος είπε...

"2)Είμαι κακοπροαίρετος.3)Κάποιοι κατάλαβαν εν ολίγοις ότι εγω είπα ότι χρειάζεται μέτωπο από τα πάνω του ΚΚΕ με ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΛΑΕ κλπ 4)Οι σύντροφοι θεωρείτε ότι η απάντηση στην αντιλαικη επίθεση δεν πρέπει να έιναι ενιαία και όταν τίθεται ζήτημα επιβίωσης της λαικής οικογένειας το ΚΚΕ πρέπει να μην συμμετέχει επειδή συμμετέχουν και οι ''άλλοι''."

Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι είσαι καλοπροαίρετος και ταυτόχρονα δεν έχεις καταλάβει πόσο βρώμικο ρόλο έχουν οι "άλλοι". Ειλικρινά, όσο αφελής και να είσαι με τόσα που έχουν γίνει δεν στέκει πλέον αυτό σαν δικαιολογία.

ΓΜ

Κάππα Κάππα. Ε; είπε...

Πάρε εδώ μια υποστήριξη "ενότητας στο πρόβλημα" από το 2001:
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=628745

Ανώνυμος είπε...

Στα στιγμιότυπα της επικαιρότητας κι ο θερμός εναγκαλισμός Στηβ Γιατζόγλου με Μιχαλολιάκο

ρα

Ανώνυμος είπε...

http://www.sport24.gr/Columns/comments/gia-kathe-stiv-yparxoyn-100-san-thn-katina-m.4298844.html

http://www.sport24.gr/Basket/giatzogloy-den-eimai-ratsisths-eimai-pio-mauros-kai-apo-ton-ompama.4299191.html?utm_source=News247&utm_medium=Sports_article&utm_campaign=24MediaWidget

ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ