Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Μικρότητες

Μικρές ψηφίδες από το μωσαϊκό της επικαιρότητας των ημερών

Ο Λαζόπουλος βρήκε τελικά το δρόμο του μες στην έρημο με τις καμήλες, που δεν ήξεραν προς τα πού να πάνε, τι σημαίνει δεξιά κι αριστερά, κι αποφάνθηκε πως τελικά ο Σύριζα ήταν αριστερή οφθαλμαπάτη κι όχι πολιτική όαση. Ευτυχώς όμως δε σώθηκαν τα "αριστερά κόμματα" κι οι λογής-λογής αντικατοπτρισμοί (Λαφαζανική Ενότητα, Πλεύση Ζωής, κτλ), για να συνεχίσει την ερημική του περιπλάνηση. Οι νομάδες φεύγουν μωρέ, η άμμος μένει.

Η ΕφΣυν αποφάνθηκε πρωτοσέλιδα πως ο Φίλης μίλησε στην καρδιά της Αριστεράς, στη διάρκεια της παραλαβή-παράδοση του υπουργείου Παιδείας. Τόσο πολύ που μέχρι κι ο Καμπουράκης να τον γλεντάει και να τον σατιρίζει για την πολιτική του συνέπεια: άσε μας ρε Φίλη...
Αύριο η πολυφωνική ΕφΣυν, που δε διστάζει να "κριτικάρει" τη ΔΦΑ, έχει -αν δεν κάνω λάθος- Ζίζεκ (που στήριζε τον Τραμπ), Τσίπρα (που συνεχάρη τον Τραμπ πριν καν αναλάβει καθήκοντα) και Βαρουφάκη -που είναι αριστερός τύπου Γκαλμπρέιθ, οπότε μάλλον στήριζε κριτικά Χίλαρι.
Η αριστερά στα καλύτερά της...

Η δημοτική αρχή της Καισαριανής κήρυξε ανεπιθύμητο τον Ομπάμα και τους ιμπεριαλιστικούς του πολέμους (ανεπιθύμητο στην πρωτεύουσα και γενικότερα, όχι μόνο στα όρια του δήμου και των ηρωικών ανατολικών συνοικιών) και ο παρακυβερνητικός εσμός με το επιτελείο του έσπευσαν να βγάλουν το Σταμέλο γραφικό, δογματικό, κολλημένο, κοκ. Υπεύθυνη, παραγωγική στάση προφανώς είναι το "καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα" -που τελικά δε μάθαμε ποτέ πώς μεταφράζεται στα αγγλικά.

Όσοι αναρωτιούνται τι εστί παρακράτος ή παρακυβερνητικός εσμός-μηχανισμός, μπορούν να το καταλάβουν καλύτερα με ένα παράδειγμα, πχ το χτύπημα με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία, που κλόνισε συθέμελα το σύστημα, λίγο πριν την επίσκεψη Ομπάμα και τον αποκλεισμό του κέντρου μιας πολιορκημένης πρωτεύουσας.

Όσοι πάλι αναρωτιούνται τι εστί επικοινωνιακός εσμός κι επιτελείο, μπορούν να προβληματιστούν (αν μη τι άλλο) με όσα λέει ο Δαβαράκης στη συνέντευξή του -κι από όσο ξέρω δε διαψεύστηκαν ποτέ. Ότι δηλ πληρωνόταν από το γραφείο του Παππά για να γράφει στο portal.gr ως το καλοκαίρι του 15', που τάχθηκε υπέρ του "ναι" στο δημοψήφισμα και σταμάτησαν να μπαίνουν χρήματα στο λογαριασμό του.

Το βασικό δεν είναι η αξιοπιστία της συγκεκριμένης μαρτυρίας -και των πολιτικών σκοπιμοτήτων της- αλλά η ουσία του πράγματος. Όταν έχει διαρρεύσει ακόμα κι η ταρίφα του 500άρικου για την επαγγελματική ενασχόληση των "συριζοτρόλ" (με προοπτικές ανέλιξης για περισσότερα χρήματα), μπορεί να υποθέσει κανείς το μέγεθος του παγόβουνου, κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Εν τω μεταξύ, έληξε άδοξα η μεγάλη κόντρα για το ΕΣΡ, με συναινετική λύση (τον εκλεκτό της ΝΔ), χωρίς να ανοίξει μύτη και -προπαντός- να κλείσει κανάλι. Κι έτσι τώρα βρισκόμαστε σε αναζήτηση του νέου πεδίου σφοδρής αντιπαράθεσης, που θα αναδείξει τις αγεφύρωτες διαφορές των δύο πόλων του νέου δικομματισμού. Αν δε βρεθεί κάτι, θα παίξουν το ίδιο έργο σε επανάληψη (άλλωστε τα έχει αυτά η τηλεόραση).

Σε άλλα νέα, το ΠΓ του ΚΚΕ απάντησε στην ανοιχτή επιστολή του ΑΚΕΛ κι έδωσε στη δημοσιότητα την απάντησή του, καλύπτοντας -κατά τη δική μου κρίση τουλάχιστον- την ουσία του ζητήματος. Κι αυτό που μένει τελικά ως απορία, είναι σε τι αποσκοπούν -πέρα από τις εντυπώσεις- οι διαδικτυακοί αναλυτές που αντιστρέφουν κατάφωρα την πραγματικότητα, λέγοντας ότι το ΚΚΕ άνοιξε μέτωπο με το ΑΚΕΛ -και όχι αντίστροφα. Κι από πότε άραγε ενδιαφέρονται για τους καινούριους "φίλους" και Κύπριους "συμμάχους" που επιδοκιμάζουν τη θέση του κόμματος, αλλά αγνοούν τους πραγματικούς φίλους του ΑΚΕΛ στην Ελλάδα -πχ αυτούς με τους οποίους συνεργάζεται στο ΚΕΑ;
Κι είναι άραγε μόνο δική μου εντύπωση πως υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ παλιών και νέων true -όπως επικράτησε να λέμε τους θεματοφύλακες του "πραγματικού, επαναστατικού ΚΚΕ";

Στο υφυπουργείο Αθλητισμού, η αλλαγή φρουράς κι η ανάδειξη του Βασιλειάδη -που ειδικεύεται σε θέματα διαφθοράς- έδωσε αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας μέρα, με δυο μαφιόζικα χτυπήματα εις βάρος μελών της νέας κι ήδη απερχόμενης ΚΕΔ: ο προπηλακισμός του Τσαχειλίδη, ξημερώματα, μπροστά στην οικογένειά του. Και η πυρπόληση του εξοχικού του Μπίκα -που ήταν κι ο επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας.

Ο εκβιασμός πέρασε, η ΚΕΔ παραιτήθηκε, η ΟΥΕΦΑ αγρόν ηγόραζε, η κυβέρνηση αναβάλλει ξανά τα πρωταθλήματα και θέλει ξένο αρχιδιαιτητή, η ΝΔ αντιδρά για την ταπεινωτική εποπτεία (κάτι σαν ποδοσφαιρικό μνημόνιο) για να τονίσει την τραγική ειρωνεία του πράγματος, η απειλή (για ποιον;) του GRexit επιστρέφει, κι η ανανέωση περιλαμβάνει φρέσκα υλικά τύπου Γκαγκάτση (που ορίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία και τη σύμφωνη γνώμη των "τεσσάρων μεγάλων"). Κι η ζωή συνεχίζεται

Και όποιος γνωρίζει ποιος φταίει για όλα αυτά, ας μου εξηγήσει μετά.
Μα ο Κανένας, ποιος άλλος, Πολύφημε; Μια απάντηση που ταιριάζει γάντι σε ένα πρωτάθλημα που δε βλέπεται, όπου ο μονόφθαλμος (Ολυμπιακός) βασιλεύει στους τυφλούς και οι αρχές κάνουν πως δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα.

Αντί επιλόγου ένα τιτίβισμα του Γιάννη Α-Γιάννη (που αν έχετε τουίτα, έπρεπε να τον ακολουθείτε ήδη. Μην ασχολείστε μόνο με τους "ατσάλινους").

Κοιμάστε εντός ΕΕ ξυπνάτε με Brexit. Κοιμάστε με πραξικόπημα,ξυπνάτε με χούντα Ερντογάν. Κοιμάστε με Χίλαρι, ξυπνάτε με Τραμπ. Γιατί κοιμάστε;

Υστερόγραφα
1: το First we take Manhattan, then we take Berlin, είναι επηρεασμένο από τη θεωρία των σταδίων;
2. Όχι άλλο κάρβουνο και χριστουγεννιάτικα στολίδια. Τουλάχιστον όχι μες στο Νοέμβρη κι όχι πριν το Πολυτεχνείο.

2 σχόλια:

zoot horn rollo είπε...

Το Λαζοπουλο δε τον χανουμε, θα "χτυπησει" ξανα.
Η Ελευθεροτυπια, τα γνωστα.
Για τα συριζοτρολ: ο ζηλος ορισμενων μονο με βαση το χρημα εβρισκε εξηγηση.
Απο "ΕΣΡ", να φαν' κι οι κοτες.
Για τους διαφορους "true", στο μυαλο μου εισαι.
Ελληνικο ποδοσφαιρο: αρρωστεια και μονο.

Leonard Cohen RIP.

Ανώνυμος είπε...

Ο Δαβαράκης...καρφώνει τον Παππά για χρηματοδότηση πορτάλ
Είδα Άκουσα | 10.11.16
http://www.cretalive.gr/isawihear/o-dabarakhs-karfonei-ton-pappa-gia-chrhmatodothsh-portal


Για το Σκοπευτήριο Καισαριανής.
Αληθεύει πως πρόσφατα ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Μπαρτζώκας, μυνήθηκε από την Σκοπευτική Εταιρία και καταδικάστηκε με Σύριζα στην Κυβέρνηση μετά την φιέστα του Σεπτεμβρίου στην Καισαριανή; Αυτό ακούστηκε χθες την Παρασκευή στο ρ/φ του Real Fm εκπομπή του Μπογιόπουλου. Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αυτά που γράφω;