Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Τζήμερο, άσε με να σ' αγαπάω, Τζήμερο

κι άλλες μικρότητες

Ο Τζήμερος κατήγγειλε χτες (στα social media, γιατί δεν υπάρχει κράτος και δικαιοσύνη στην Ελλάδα) πως τον προπηλάκισε ο Μανουσογιαννάκης στο Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής, όταν κατέβασε μερικές αφίσες του ΠΑΜΕ.
Διχασμένη η κοινή γνώμη, καθώς άλλο λένε "να αγιάσει το χέρι του Μανουσογιαννάκη" ενώ άλλοι ασκούν δριμεία κριτική στο ΚΚΕ, που δεν ανέλαβε νωρίτερα αντίστοιχη δράση.

Η γλαφυρή αφήγηση του Τζήμερου για λαβές και τις κινήσεις πνιγμού που τον έφεραν στα πρόθυρα της λιποθυμίας και της απώλειας των αισθήσεών του, δίνουν μια εσάνς Φώσκολου στο σενάριο και απογειώνουν τα φαιδρά του χαρακτηριστικά. Το διαψεύδει όμως η Κουτσούμπα -τι περίμενες, αίμα του μοβόρου γγ είναι κι αυτή, κι ας είναι σε άλλο κόμμα- που λέει πως συγκράτησε μαζί με άλλους το Μανουσογιαννάκη. αλλά το μετάνιωσε Δεκάδες Εαακίτες, εν τω μεταξύ, περιμένουν κάποιον να διαψεύσει την εκδοχή της Κουτσούμπα, που γλίτωσε τον Τζήμερο από τα χειρότερα. Ξέρεις τι είναι να έχεις χτίσει όλες σχεδόν τις παρεμβάσεις σου στον πυροσβεστικό ρόλο του ΚΚΕ στο κίνημα και τώρα να βλέπεις τη δική σου συντρόφισσα να μπαίνει στη μέση, ως ειρηνοποιός;

Αλλά ας μείνουμε σε αυτά που μας ενώνουν. Και τη φράση: και μόνο που υπάρχεις Τζήμερε, είναι πρόκληση. Δε νομίζω να ειπώθηκε όντως, αλλά ποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει; Εξάλλου είναι οργανωμένο σχέδιο της αριστεράς και του ερυθρού φασισμού να εξοντώσει μια αδέσμευτη, φιλελέ φωνή, που ενοχλεί (τον κοινό νου και την ανθρώπινη αισθητική).

Όταν λέτε δηλ "ερυθρός φασισμός", υπάρχει κι άλλου είδους; Ενδεχομένως, αλλά όπως έγραψε κι ο Τζήμερος σε ένα σχόλιό του, στην ίδια ανάρτηση, οι χρυσαυγίτες μπορεί να είναι ηλίθιοι αλλά είναι τύπος κι υπογραμμός μες στην αίθουσα του συμβουλίου. Επιτέλους, κάποιος που λέει την αλήθεια, μακριά από τις "ίσες αποστάσεις".Κατά τα άλλα, ένας σφος λέει πως αν ο Τζήμερος δεν είχε παρατήσει το πανεπιστήμιο κι έβγαζε τη σχολή του, θα μάθαινε από πρώτο χέρι πως κανείς δε σκίζει έτσι απλά κι ατιμώρητα τις αφίσες των άλλων. Ενώ ένας άλλος σχολιάζει πως αν είναι παράνομη η αφισοκόλληση, τότε ο Τζήμερος πρέπει να πάει μέσα, για αντιποίηση αρχής. Έπρεπε να φωνάξει την αστυνομία να τις κατεβάσει.

Μα το σημάδι στο λαιμό σου, απ' τη γροθιά μου
θα μαρτυράει πως σε είχα αγκαλιά μου

* * *

Επόμενη ιστορία: πώς ένα viral γλιστράει μέσα απ' τα χέρια σου.
Το Λαϊκό Στρώμα είχε την αποκλειστικότητα, αλλά ήθελε να τη βάλει πρώτα στο ΦΒ του κι από εκεί το τσίμπησαν τα αρπακτικά του Luben και το έκαναν viral (δηλ κάτι που διαδίδεται ευρέως, σαν ιός -και σαν Εβραίος, μπορεί να πρόσθετε κάποιος με IQ Τζήμερου).

Ψευτοδιλήμματα
Ε ναι λοιπόν, το ΚΚΕ κληρώνει ταμπλετάκια, γιατί κατά (πολύ) βάθος είμαστε παιδιά της ΕΤΕ, μαζί με γουρουνόπουλα, γιατί κατά πλάτος και κατά μήκος, είμαστε με/σαν το γαλατικό χωριό του σφου Οβελίξ. Κι όσοι είναι τακτικοί αναγνώστες, μπορεί να θυμούνται πως στην Κρήτη, σε ένα φεστιβάλ της οργάνωσης, οι σφοι κλήρωναν "ένα ντράο" -ετσι το ακούσαμε δηλ- που δεν ήταν κάποιο μοντέλο αυτοκινήτου, αλλά ένας τράγος (έναν τρά'ο) -υποθέτω όχι ζωντανό, αλλά δεν είμαι και σίγουρος.

* * *

Εκλογές ΤΕΕ: εδώ μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ -που δεν πρέπει να συγχέεται με τους Πασόκους της ΔΗΠΑΜ, που ποντάρουν μάλλον σ' αυτή τη σύγχυση για να τσιμπήσουν κάποιες ψήφους- για τις εκλογές στο ΤΕΕ και τη μικρή πτώση (200 ψήφοι λιγότερες) ή σχετική συγκράτηση δυνάμεων, με βάση τα δυσοίωνα δεδομένα και τους αρνητικούς συσχετισμούς (που να το πάρετε, αν δεν το κάνατε ήδη): πολλοί ψάχνουν διέξοδο στο εξωτερικό, ενώ άλλοι τόσοι "μένουν Ελλάδα" αλλά δεν έχουν να πληρώσουν τις υπέρογκες εισφορές στο επιμελητήριο.

Η κρίση δε μας χτυπάει προφανώς όλους το ίδιο κι αυτό ισχύει και για τους μηχανικούς. Άλλοι έχουν πρόβλημα επιβίωσης και άλλοι αναγκάζονται να κόψουν τις βόλτες με το ατομικό τους ελικόπτερο -που είχε κάνει την εμφάνισή του σε κάτι πρόσφατες εκλογές στο ΣΕΦ (κι όχι, δεν ήταν της ΚΟΕ).
Άστα να πάνε. Το κρασί παλιό, το χαβιάρι μαύρο...

Έτσι κάθε τι που αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερό, εντός ή εκτός εισαγωγικών (αυθεντικοί κι εναλλακτικοί-εξωκοινοβουλευτικοί Συριζαίοι, παλιό και νέο εξωκοινοβούλιο, κτλ), είδε το ποσοστό του να ψαλιδίζεται σημαντικά. Ενισχύθηκε όμως η ΝΔ (που ανεβαίνει ακόμα και στους δασκάλους, τον τελευταίο καιρό) και η Πασοκάρα, που κυκλοφορεί όμως σε τρεις συσκευασίες και "διασπά" τις δυνάμεις της στα τρία, σαν το Λέτσοβο.
Τίποτα όμως δε συγκρίνεται με την παρανοϊκή ποσότητα των ψηφοδελτίων -νομίζω πως οι μηχανικοί ψηφίζουν για πέντε διαφορετικά όργανα- και την ακόμα παρανοϊκότερη ψήφο των πολυσυλλεκτικών, που ψηφίζουν τα πάντα, από μία φορά.

* * *

Ζαχαριάδης: μέχρι τώρα γνωρίζαμε το Αντικείμενο του Φρέντυ Γερμανού, που δεν πρόλαβε όμως να το τελειώσει, και δεν ξέρω αν ο Τζήμερος έχει κάποια θεωρία για το πώς τον έφαγαν οι σταλινικοί. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το κόκκινο τανγκό, που νομίζω πως προσπάθησε να μιμηθεί κάπως το Αντικείμενο. Και δεν ξέρω αν με προσέχεις, φίλε Τζήμερε, αλλά φέτος πέθανε και ο Κουτσομύτης.

Αυτές τις μέρες ανεβαίνει κι η παράσταση Ομπίντα (που έχω την αίσθηση πως δεν προφέρεται έτσι στα ρώσικα) για το Νίκο Ζαχαριάδη, τις τελευταίες του στιγμές, τη δική του αναδρομή στο παρελθόν και τα συναισθήματά του. Πρωταγωνιστής είναι ο Κοτανίδης, που έχει μια ιδιαίτερα αντιφατική πολιτική διαδρομή, από το μαοϊκό ΕΚΚΕ στον ευρωκομμουνισμό και ενδεχομένως ένα μικρό φλερτ με το "φιλελεύθερο" χώρο. Ταξίδεψε όμως ως το Σοργκούτ της Σιβηρίας, διάβασε πολύ για το θέμα του και συμβουλεύτηκε το Σήφη, το γιο του Ζαχαριάδη, για μια σειρά ζητήματα. Παράλληλα στις συνεντεύξεις του για την παράσταση βγάζει μάλλον μια τιμιότητα, μες στις αντιφάσεις του, οπότε ίσως αξίζει τον κόπο να την παρακολουθήσει κανείς, παρά τους όποιους περιορισμούς.

* * *

Αξίζει επίσης να δει κανείς -κι ας έχει μπαγιατέψει λίγο- το ρεπορτάζ του 902 για την κατάθεση του Νίκου Σοφιανού, οικονομικού υπεύθυνου του ΚΚΕ, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, για τα οικονομικά των κομμάτων.
Κι επίσης ένα πρόσφατο άρθρο του Μαργαρίτη, που αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακίνηση του Κυπριακού και έχει πολλούς και διάφορους αποδέκτες..

Υγ: ο Γιατζόγλου δηλ ψήφισε Σύριζα; Αλήθεια τώρα...

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εδω παντως στο ηρακλειο την κυριακή που πέρασε κληρώναμε δίπλα στα γυναικεια κολλάν 20 κιλά λίπασμα :-p
xamogelo

Ανώνυμος είπε...

http://www.altsantiri.gr/parapolitika/xylofortoma-katangelli-pos-ypesti-o-tzimeros-epidi-katevaze-afises-tou-kke/

Πάντως, στο twitter, η Δέσποινα Κουτσούμπα, περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη που υποστήριξε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σημειώνει: «Για να καταλάβετε: εμείς είμαστε ακόμη στο Περιφερειακό (σ.σ.: ώρα 21.46) για προϋπολογισμό, ο Τζήμερος έφυγε στις 4.20, δήθεν δαρμένος! Το στησε για να φύγει», ενώ χαρακτηρίζει τον κ. Τζήμερο «κατα φαντασίαν δαρμένο».

Νίκος Σαραντάκος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
λαθραναγνώστης είπε...

Πάντως το ΚΚΕ τα πάει πολύ καλά στην πορεία για την επανάκτηση του επαναστατικού του χαρακτήρα!

Ανώνυμος είπε...

Καθόλου δεν τον αδικεί τον Κ. Λουλέ, κ. Σαραντάκο, ο Κοτανίδης. Έτσι ακριβώς περιγράφει ο ίδιος ο Ζαχαριάδης τη συνάντησή τους και τη συμπεριφορά του Λουλέ (δυστυχώς). Εκείνον που αδικεί, από ιστορική άποψη, το έργο του Κοτανίδη είναι τον ίδιο τον Νίκο Ζαχαριάδη. Ουσιαστικά του χρεώνει την υπόθεση Καραγιώργη, με ενοχικά (δήθεν) στιγμιότυπα του Ζαχαριάδη, ενώ τα πράγματα δεν έγιναν έτσι. Είναι αρκετά γνωστή πλέον η πορεία του Καραγιώργη και η στάση που κράτησε ο Ζαχαριάδης απέναντί του σε όλη του την κομματική διαδρομή.

St.

Ανώνυμος είπε...

Τον έπιασε τον παλμό ο Τζήμερος.

Σου λέει οι κομμουνιστές βγάζουν απ το μαντρί δημ υπαλλήλους, να μην ρίξουμε λίγο λάσπη;
Και ξέρει και πόσο νοικοκυραίϊκα φέρονται οι δ. υπάλληλοι. Κατεβαίνουν γιατροί, δάσκαλοι και οφίτσια στο δρόμο με το ΠΑΜΕ (μην φάνε και ξύλο) και ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Οπότε δείχνει πόσο επικίνδυνο είναι να είσαι με τους κομμουνιστάς που και αυτοί δέρνουν.

Αλλά γι αυτό μας προτιμάνε και μας αγαπάνε ο κόσμος.

σαπόρ τουρούρκι

Ανώνυμος είπε...

@σαπορ τουρουρκι
μπα... νομιζω οτι αυτα που κανει και λεει ο τζημερος τα κανει για τους δικους του.
Μαζευει τους δικούς του. Εξαλλου αν ακουσου οι δημοσιοι υπαλληλοι το τι λεει μαλλον θα θελουν να τον βαρεσουν κ αυτοι.
χαμογελο

Ανώνυμος είπε...

Ρώτα καναν κομμουνιστή (μέλος) καθηγητή ή καναν από τα υπουργεία να δεις την συμπεριφορά φων υποκριτών στους δρόμους και την συμπεριφορά τους στην κάλπη.
Τρεϊντγιουνιονιστές που μόνο για καρέκλες και δικαιώματα του κλάδου τους νοιάζονται. Στην κάλπη πασοκ (κάθε μορφής) και ΝΔ αλλά στον δρόμο πίσω από τους "οικοδόμους".

Θυμάμαι αυτή την φράση "οικοδόμους της ΚΝΕ" την λέγανε οι εαακίτες με δέος στο πανεπιστήμιο. Τον φόβο τους για πιθανή προλεταριοποίηση εξέφραζε ασυνείδητα. Και τον αντικομμουνισμό τους και την παρτάρα τους.

σαπόρ κλπ

Γιάννης είπε...

Τελικά η οποιαδήποτε ενασχόληση με τον Τζήμερο του δίνει πόντους και τον βγάζει στη δημοσιότητα, όπως επιδιώκει. Γι' αυτό και τα καραγκιοζιλίκια και οι "ξυλοδαρμοί"...