Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Γεύση από συνδιάσκεψη

-και δεν εννοώ το παστίτσιο που πρόσφερε το catering στο ΣΕΦ

Από μια άποψη, είναι κάπως άχαρο να γράφει κανείς για κάτι στο οποίο δεν παρέστη ως αυτόπτης μάρτυρας, ή κάτι για το οποίο δεν έχει σφαιρική εικόνα. Δεν μπορεί βέβαια να τοποθετούμαστε στα πάντα ως ειδικοί κι ειδήμονες. Αλλά ειδικά σε αυτό το ζήτημα, έχει πολύ μεγαλύτερη αξία μια συγκεκριμένη ανάλυση, από κάποιον που έχει στοιχειώδη γνώση των δεδομένων γνώση των δεδομένων και κάποιων κρίσιμων δεικτών, παρά μια φλύαρη, γενικόλογη έκθεση ιδεών.

Παρόλα αυτά, δεν είναι δυνατόν να μη γίνει καμία αναφορά στον κορυφαίο σταθμό της 4ης πανελλαδικής σύσκεψης του ΠΑΜΕ, που ξεκίνησε χτες κι ολοκληρώνεται σήμερα στο ΣΕΦ.

Ένα πρώτο πρόχειρο στοιχείο είναι ότι η αίθουσα Μελίνα Μερκούρη αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει όλους τους αντιπροσώπους της Συνδιάσκεψης και τις διεθνείς αποστολές, κι έτσι κάποιοι "βολεύτηκαν" στη δεύτερη "εξωτερική" ζώνη.

Στη Συνδιάσκεψη πήραν μέρος συνολικά 1221 αντιπρόσωποι από 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις (13 Ομοσπονδίες, 14 Εργατικά Κέντρα, 451 πρωτοβάθμια σωματεία και 52 επιτροπές αγώνα) με 530 αποφάσεις ΔΣ και πάνω από 300 γενικές συνελεύσεις.
Αν υπολογίσουμε πως το γενικό μέτρο εκπροσώπησης ήταν ένας αντιπρόσωπος για κάθε εκατό εργάτες που πήραν μέρος στις αρχαιρεσίες κάθε σωματείου, βγαίνει χοντρικά ως συμπέρασμα πως στη συνδιάσκεψη εκπροσωπήθηκαν πάνω από εκατό χιλιάδες εργαζόμενοι -και δε μιλάμε για όλο το δυναμικό των κλάδων συνολικά, αλλά για τα ενεργά μέλη των σωματείων ή τέλος πάντων όσους είναι οργανωμένοι και πήραν μέρος (τουλάχιστον) στις αρχαιρεσίες.
Αυτός όμως είναι ένας μπακαλίστικος, πρόχειρος υπολογισμός, που δεν παίρνει υπόψη του κάποιες πιθανές επικαλύψεις και μπορεί να πέφτει τελείως έξω.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν (και πού) συγκριτικά στοιχεία με την προηγούμενη αντίστοιχη διαδικασία -που ήταν όμως αρκετά χρόνια πριν, το 2007, σε αρκετά διαφορετικές συνθήκες- αλλά ο Πέρρος είπε εισηγητικά πως με κάποια από αυτά τα 450 σωματεία το ΠΑΜΕ συναντήθηκε πρώτη φορά (αριστερά) στον αγώνα για τις συλλογικές συμβάσεις -κι είναι ζητούμενο να στερεωθούν αυτοί οι δεσμοί.

Όπως και να έχει, πρέπει να είναι καθαρό κάτι που είχε σημειώσει πολύ γλαφυρά ο ΓΓ εισηγητικά στην πανελλαδική συνδιάσκεψη για τη δουλειά του κόμματος στο εργατικό κίνημα: παρά κι ενάντια στο διαδεδομένο στερεότυπο για "κομματικό συνδικαλισμό"  και περιορισμένη απήχηση στις στενές επιρροές και το κομματικό ακροατήριο, στο ΠΑΜΕ υπάρχει "κάθε καρυδιάς καρύδι" -με την καλή έννοια. Πόσο μάλλον στα σωματεία εκτός αυτού -ή που πρωτοέρχονται σε επαφή μαζί του.

Από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε το ΠΑΜΕ, η αγωνία όλων των άλλων δυνάμεων και του αστικού τύπου ήταν να το παρουσιάσουν ως διασπαστικό, που επιχειρεί να υποκαταστήσει τη ΓΣΕΕ. Κι αν για τη ρετσινιά της απομόνωσης, παίρνουν κάθε φορά αποστομωτική απάντηση στο δρόμο απ' τους πραγματικούς συσχετισμούς στο κίνημα, το δεύτερο μπορεί να αποτελεί κατηγορία από τη δική τους σκοπιά, αλλά προβάλλει μάλλον ως αναγκαιότητα για πολλούς σφους κι απλούς παρατηρητές, που βλέπουν τη μετεξέλιξη της ΓΣΕΕ σε ένα γραφειοκρατικό καρκίνωμα, χωρίς την παραμικρή συμβολή (ίσα-ίσα) στην ανάπτυξη και το συντονισμό των μαζικών αγώνων, την προκήρυξη-οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων, κτλ.

Αλλά αν το ανοιχτό κάλεσμα κι η μαζική ανταπόκριση σωματείων παρέπεμπαν αρχικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο-σκεπτικό-στόχευση, για συντονισμό σε τριτοβάθμιο επίπεδο, ίσως να χρειάζονται ακόμα περισσότερα για να αποτολμηθεί ένα τέτοιο βήμα και να είναι ουσιαστικό, για να επιδράσει άμεσα και καθοριστικά στις διεργασίες. Παραφράζοντας ένα παρεμφερές απόφθεγμα, δεν είμαστε αδύναμοι γιατί επικρατούν (εκλογικά) οι συγκεκριμένες δυνάμεις στη ΓΣΕΕ, αλλά -αντιστρόφως- επικρατούν αυτές οι δυνάμεις, επειδή είμαστε αδύναμοι.
Στον αντίποδα όμως, εξακολουθούν να βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη των αγώνων -οπότε έχει μια σημασία κι η αντίστροφη ανάγνωση, στο πρώτο σκέλος- και θα κυριαρχούσαν εκλογικά ούτως ή άλλως, με κάθε απίθανο, μη θεμιτό τρόπο. Συνεπώς...

Στις εργασίες της πρώτης ημέρας -απ' όσα έπιασαν οι κεραίες κι οι ανταποκριτές της κε του μπλοκ- πολύ δυνατό χειροκρότημα απέσπασαν οι συνταξιούχοι, οι διεθνείς αποστολές κι ιδιαίτερα ο Σέρβος-Γιουγκοσλάβος, που έκανε μια συγκινητική αναφορά στην περίοδο των νατοϊκών βομβαρδισμώ στην πατρίδα του και την αλληλεγγύη του λαού μας το 99', που είναι κι η χρονιά ίδρυσης του ΠΑΜΕ.

Αλλά το πιο ζεστό κι αυθόρμητο χειροκρότημα πρέπει να το κέρδισε ο ασιατικής καταγωγής -όχι πως έχει καμία σημασία το χρώμα κι η εθνικότητα, μπροστά στην ταξική καταγωγή κι ένταξη- από ένα σωματείο της Τρίπολης, που κατάφερε μες σε δυο λεπτά να συγκινήσει όλη την αίθουσα, καθώς διηγούνταν, με τα σπαστά ελληνικά του, πώς έσπασαν με τους συναδέλφους του την τρομοκρατία του εργοδότη που ήθελε να επιβάλει μείωση μισθών και να μην τους παράσχει μέτρα ασφαλείας.
Θυελλώδικα χειροκροτήματα, ουρανομήκεις επιδοκιμασίες.
Ποτέ άλλοτε τα "σπαστά" ελληνικά δεν ήταν τόσο γλαφυρά και δεν κατάφεραν να μεταδώσουν τόσο πολλά και δυνατά μηνύματα.

Στις διεθνείς αποστολές, υπήρχε μεγάλο φάσμα εθνικοτήτων κι αποχρώσεων (πολιτικών και φυλετικών), από την Κούβα, όπου έχουν τελείως διαφορετικές συνθήκες κι άμεσους στόχους, μέχρι συνδικαλιστές με παραδοσιακές στολές της πατρίδας τους, τους συναδέλφους από τη Σρι Λάνκα, που έφεραν ως δώρο το αγαλματίδιο ενός ελέφαντα, και τους πιο σύγχρονους Ιταλούς της USB, που δεν έφεραν δώρο κάποιο φλασάκι, όπως θα ήθελε το Λαϊκό Στρώμα, για τη σημειολογία του πράγματος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρέμβαση του Κύπριου της ΠΕΟ που έθεσε πολύ προσεκτικά διατυπωμένο το ζήτημα του Κυπριακού και το στόχο για ένα ομόσπονδο κράτος με μια κυριαρχία, ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένη στρατιωτική παρουσία (χωρίς δηλ το επίμαχο σημείο για τη "διζωνική-δικοινοτική" ομοσπονδία).



Δεν κρίνω σκόπιμο να γράψω κάποιον επίλογο, χωρίς να έχω καν έμμεση εικόνα για τη δεύτερη μέρα (και προσωπική άποψη για τα πιάτα της). Πόσο μάλλον που ο πραγματικός επίλογος θα γραφτεί σε άλλο πεδίο, με όρους κινήματος, στα χνάρια της έναρξης των εργασιών, όπου το πρόγραμμα έγραφε:
9πμ: ξεκινάμε τραγουδώντας το "πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες..."

Άραγε η Προφιντέρν να είχε δικό της ύμνο;

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΙΣ ΑΥΤΌ ΚΑΤΑΛΆΒΑΤΕ; ΟΤΙ ΤΟ ΈΘΕΣΕ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΆ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΌ;; ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ ΕΊΠΕ ΌΤΙ ΣΤΗΡΊΖΕΙ ΤΙΣ ΔΙΧΟΤΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΎΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΚΑΠΆΚΙ Η ΠΡΟΒΟΚΆΤΣΙΑ, ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΊ ΤΟ ΠΆΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΟΝ ΑΓΏΝΑ ΤΟΥ ....ΠΟΛΥ ΥΠΟΥΛΟΣ Ο ΠΕΖΕΒΕΓΚΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ενας Φίλος και συνάδελφος οικοδόμος που συμμετείχε στη συνδιάσκεψη ξεχώρισε πεντε - εξι ομιλίες που ξέφυγαν από τη κλασσική δομή ομιλιών και εκτός απο απολογισμό έβαλαν και στοιχεία για το τι έρχεται απο μεριάς εργοδοσίας και πώς πρέπει να προετοιμαστούμε. Η πρώτη απο τον Πρόεδρο του επισητισμού τουρισμού , ο μετανάστης απο την ανακύκλωση της Τρίπολης , ο προεδρος της ομοσπονδίας του ΟΑΕΔ , ο θεός Τρικαλινός και δύο απο τους Γαλάτες των τηλεπικοινωνιών όπως χαρακτηριστικά μου ανέφερε το Πρόεδρο του ΣΕΤΗΠ που μοιάζει με το Σιδερά απο το Γαλατικό χωριό και ένα τυπάκι που μοιάζει με τον Αστερίξ απο τον ΟΤΕ που ανέφερε στην ομιλία του νέες τεχνολογίες ,Internet of Things , TEDx και τους τρέλανε. Υπάρχουν κομμουνιστές Τεχνοκράτες ή είναι κανάς συνεργαζόμενος που είδε το φώς το αληθινό;

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ο μετανάστης από την Τρίπολη είναι αυτός στον οποίο γίνεται αναφορά στο κείμενο. Από τους υπόλοιπους, άκουσα κι εγώ τα καλύτερα για την παρέμβαση του προέδρου του επισιτισμού-τουρισμού

Αλλά ένα ψευδώνυμο παιδιά, δεν είναι δύσκολο, έχει παραγίνει το κακό με τα ανώνυμα σχόλια το τελευταίο διάστημα

Πεζεβεγκης είπε...

ΜΙΑ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΠΕΡΙΕΊΧΕ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΆΛΛΕΣ. ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΠΡΟΈΔΡΟΥ Ε.Κ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΆ Η ΜΕΣΤΗ, ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ, ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΜΕΝΗ, ΣΑΦΉΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΉΣ ΤΟΥ ΠΆΜΕ ΣΤΟ ΕΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Αν τολμάτε Ελλαδίτες διασπάστε το ΑΚΕΛ να πάρετε αυτό που σας αξίζει ένα μηδενικό. Η εμπιστοσύνη του Κυπριακού λαού στον ΓΓ του ΑΚΕΛ για τις διαπραγματεύσεις είναι απόλυτη, η εμπιστοσύνη στους καλαμαράδες κομμουνιστές ελάχιστη

ΕΔΟΝ ΛΕ

zoot horn rollo είπε...

Κύπριος, και καλά...

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΑΣΟΚΑΡΑ, ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΚΕΛ, ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΡΙΣΤΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑΤΟ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Βιντεο απο τον μεταναστη της Τρίπολης έχουμε;

σαπορ κλπ

Ανώνυμος είπε...

Χα ΠΑΣΟΚΑΡΑ εις την μούρη σου

Δε ξέρεις τι γίνεται στον οίκο σου ωρέ, πες στον σ.Κουτσούμπα 13 Οκτώβρη ότι συνάντησε την ΠΑΣΟΚΑΡΑ τον Άντρο Κυπριανού να δώ τι θα σου απαντήσει εντάξει ; Άιντε γιατί προκαλείτε όταν το γυρνάτε σε θέσεις ΕΔΕΚ και βγάζετε γλώσσα στο ΑΚΕΛ που δεν έχει κουνηθεί ρούπι από για το εθνικό ζήτημα

ΕΔΟΝ ΛΕ

zoot horn rollo είπε...

Μπαγιατεψε ηδη.

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχει κινηθει ρουπι απο το εθνικο ζητημα; Αυτο εγινε το 2004, οταν το ναι εγινε οχι στις τελευταιες 15 μερες. Τωρα δεν συζηταμε για αυτο. Αλλα το να μην ξεφτιλιστει τελειως.

Νομιζω οτι το βρισιδι που τρωει εδω το ακελ ειναι ευθυνη των απαραδεκτων κραυγων των επισημων ανακοινωσεων του ακελ περι κκε που εχει κοινες θεσεις με εδεκ, ελαμ και δεν ξερω εγω ποιον αλλο και οτι ταχα μου αλλαξε θεσεις, ενω βασικα εξηγησε με αποφαση ΚΕ οτι αυτο δεν ισχυει με επιχειρηματα. Το κκε επισημα θα μπορουσε να πει το ιδιο για το ακελ και τον μνημονιακο συριζα που σφαζει τα δικαιωματα του ελληνικου λαου με μπολικα στοιχεια για τον ακρατο κυβερνητισμο του, αλλα περιοριζεται στο να απανταει κοσμια.

Και μεταξυ μας αν θελαμε να διασπασουμε το κομμα σας θα το ειχαμε κανει απο το 2000. Εσεις επιχειρειτε να διασπασετε το δικο μας ενοψει συνεδριου του χρονου και με τις διαφορες κυπριακες ομαδουλες που σπαταλουν φαια ουσια να βριζουν ολη μερα το κομμα στο τουιτερ.

Ο.Χ.Ε.Π.

Yorgos είπε...

Τωρα σωθηκες.

Αυτη τη στιγμη στη Κυπρο ελληνοκυπριοι και τουρκοκυπριοι ΜΑΖΙ διαδηλωνουν και τραγουδανε για να κατσουν οι δυο πλευρες,βαση τουλαχιστον ενος προσχεδιου, να τα βρουνε. Η λυση εχει παρα πολυ δρομο ακομα, κανεις δε ξερει καν εάν θα φτασουν σε σημειο να ανακοινωσουν μια μινιμουμ συναίνεση και διαπραγματευτικη βαση και ομως το ΚΚΕ, σε μια αναπάντεχη στροφη 180 μοιρων προκρίνει ενιαίο μη ομοσπονδιακό κράτος, δηλαδη απορριπτει ακομα και την συζητηση της ΕΤ με την ΤΚ κοινοτητα και ουσιαστικα ενισχυει το μετωπο που προτιμά διχοτόμηση. Γιατι, για οσους δε ξερουν , σχεδιο χωρις ΔΔΟ σημανει διχοτομηση, εκτος και εαν θελουμε να ειμαστε αφελείς.

Για να μη μπω για το πως παρθηκε η αποφαση για να σταλει και επιστολη στο ΑΚΕΛ με την αλλαγη μιας σταθερης (και σοβιετικης)θεσης και υπόδειξεις για το Κυπριακο, χωρις Πανελλαδικη συνδιάσκεψη.

Αλλα εδω δεν μπορεις ουτε να συζητησεις, καποιοι πιστευουν οτι εχουν παρει τα λαβαρα του κομματος σπιτι τους, τι να πεις...

Ανώνυμος είπε...

"Και μεταξυ μας αν θελαμε να διασπασουμε το κομμα σας θα το ειχαμε κανει απο το 2000"

Διεθνισμός στην πράξη! Βήχει ο σύντροφος Κουτσούμπας, τραντάζεται το ακελ.

Ρε τι άλλο θα ακούσουμεεεε

ΓΧ

Ανώνυμος είπε...

@ΕΔΟΝ ΛΕ,
Είσαι σίγουρος ότι είσαι ΕΔΟΝιτης;;;; Γιατί αν είσαι, θέλω να μου απαντήσεις αν αυτά που γράφεις, είναι επίσημη κατευθυνση του ΑΚΕΛ ενάντια στο ΚΚΕ!!!!! Πέρα ότι δείχνεις ότι είσαι άσχετος για τις θέσεις του ΚΚΕ...κράτα και λίγο μέτρο στο τι γράφεις!!! Και απέφυγε λίγο τις συγκρίσεις και τα νούμερα. Κάνε μόνο τον κόπο να συγκρίνεις τα εκλογικά ποσοστά του ΑΚΕΛ τα τελευταία χρόνια και άσε τα υπόλοιπα....
Πάντως το ΚΚΕ προσπάθησαν και άλλοι να το χτυπήσουν το 2012 και 2013 με την ίδια επιχειρηματολογία, αλλά απέτυχαν παταγωδώς.
Εγώ πάντως αμφισβητώ ότι έχεις κάποια σχέση με την ΕΔΟΝ...Μάλλον για φασισταριό μου κάνεις!!!!
Υ.Γ. Αν υποψιαστώ ότι το σχόλιο είναι κάποιου γνωστού true...τότε θα σκίσω τις τρίχες που δεν έχω!!!!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

@ΕΔΟΝ ΛΕ
Και κάτι τελευταίο:Μην ερεθίζετε τα αντανακλαστικά των φίλων και οπαδών του ΚΚΕ. Εμείς έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε αποφασιστικά τους πολέμιους και τους διασπαστές του ΚΚΕ...Απλά, όποιος τολμήσει να σηκώσει το χέρι του ενάντια στο ΚΚΕ...θα του κοπεί!
Και να θυμάσαι, όταν είσαι στην Ελλάδα, θα κατάλαβεις πολύ καλά ότι αυτά που γράφεις είναι φαντασιοπληκτες φανφάρες. Για αυτό συγκρατήσου λίγο!!!! Κράτα πάντως μικρ΄λο καλάθι για το Κυπριακό....γιατί θα εκτεθείτε
Υ.Γ. Αλήθεια, τα troll του ΣΥΡΙΖΑ τι κάνουν αυτή την εποχή;;;;;
kk-1

zoot horn rollo είπε...

Μετά το ντεμέκ κύπριο ήρθε κι ο "αγανακτισμένος" Γιώργος Γεωργιάδης του Χαραλάμπους.
Φτάνει τόσο.

Ανώνυμος είπε...

Ο υπογράφων ως ΕΔΟΝ ΛΕ, για όποιον έχει πάει έστω μια φορά στην Κύπρο και έχει μιλήσει έστω δυο φορές με ΕΔΟΝίτες και ΑΚΕΛιστές, είναι φανερό πως δεν έχει σχέση ούτε με την χώρα ούτε με το Κόμμα. Το πιο πιθανό κάνας βαρεμένος αριστεριστής ή "αναρχικός" που είδε φως και μπήκε θεωρώντας πως κάνει και παρέμβαση. Το κακό είναι πως αυτό ισχύει και για κάποια μπουμπούκια της από δω όχθης, που βγάζουν ατράνταχτες σιγουριές για ζητήματα, καταστάσεις και κόσμο που επίσης είναι φανερό πως δεν έχουν ζήσει ποτέ τους.
Υ.γ.1: Κόψε κάτι.....
Υ.γ.2: Να φανταστώ πως ελάχιστη επιτυχία θα θεωρούνταν η μη είσοδος στη Βουλή, μερική επιτυχία η διάλυση του Κόμματος και ολοκληρωτική επιτυχία η εξορία μελών και φίλων στον Άρη.
Υ.γ.3: Πως σκίζουμε μια τρίχα; Όπως τη γάτα;

Λέων

Ανώνυμος είπε...

@ΛΕΩΝ,
"Πως σκίζουμε μια τρίχα;"
Έλα ντε!!!! Το ίδιο αναρωτιέμαι και εγώ!!!!! Πάντως πιο δύσκολα από τις γάτες....
kk-1

zoot horn rollo είπε...

Το απαραίτητο "ίσιωμα".

Ανώνυμος είπε...

Καλα εσυ προσποιησου οτι δεν καταλαβες τι εννοω. Το ακελ τρανταζεται ασχετα με το τι κανει ο οποιοσδηποτε στην ελλαδα. Η ταχα μου "εξωθεν" ζημια κρυβει τον ελεφαντα στο δωματιο δηλαδη την διαφωνια για τον χαρακτηρα του κομματος.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΑΣΟΚΑΡΑ

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ;

ΦΥΓΑΝΕ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ;

ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΝΗΣΙ;

Ε ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ;

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΛΕΓΕ ΠΡΙΝ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΠΡΑΞΗ;

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Η ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΑΡΓΑΡΑ.

ΠΟΛΥ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΑΚΕΛ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΩΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΟΥ. ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΟΤΕ.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ. Ο ΟΜΠΑΜΑ ΘΑ ΤΗΝ ΕΔΙΝΕ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ.

ΧΑΧΑ

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΣΟΚΑΡΑ!!!

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

Το κουράζετε.

Ανώνυμος είπε...

Οκ ρε εδονίτη, ας πούμε ότι είναι σεβαστές οι διαφωνίες σου. Στις συγκεντρώσεις του κκε-παμε γιατί είτε δηλώνετε στήριξη ή στέλνετε κι αντιπροσωπεία; Το κκε εγώ λέω ότι έχει λάθος που μιλάει ακόμη για ιστορικούς δεσμούς κτλ, ενώ σε μια σειρά ζητήματα (όχι μόνο στο κυπριακό) τα δύο κόμματα χωρίζει άβυσσος. Εσείς γιατί δεν κάνετε κάποια κίνηση για να μην σας αφανίσουν κιόλας όπως λες; Επίσης γιατί υπονομεύετε έτσι τον πραγματικό σύμμαχο που έχετε στην ελλάδα, που δεν είναι άλλος από τον συριζα με τον οποίον έχετε πανομοιότυπες απόψεις σε πάρα πολλά θέματα;

Η κριτική σας δεν είναι ανάγκη να είναι μονίμως επιπέδου τουιτερικού Αποστόλη (ο τσουκαλάς των ατσάλινων) ή gdmn1973 (ο άβερελ της παρέας, το ιδρώνει το πληκτρολόγιο αλλά δεν μπορεί το παληκάρι)*.

*Οκ ρε ατσάλινοι υποστηρικτές του Ανάν, δεν εφάρμοσε μνημόνια το ακελ, την Κύπρο στην ΕΕ ποιός την έβαλε; Δεν του έκανε τότε κριτική το κκε επισήμως (κακώς), όμως δεν του κάνει και τώρα επισήμως (πάλι κακώς). Εσάς όμως γιατί σας καίει αυτό; Διαφωνείτε ας πούμε;

Ijon Tichy

zoot horn rollo είπε...

Ακομα καθεσαι και "καιγεσαι" μ'αυτους. Τη παλευεις;

Ανώνυμος είπε...

http://www.blogging4jobs.com/social-media/labor-union-social-media/#OWK7od7VsEKa8DVD.97

xamogelo