Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Ημέρα δημοκρατίας

Το τείχος έπεσε (σαν σήμερα), ο δρόμος χαράχτηκε, για την επανασυγκόλληση της "διαιρεμένης Ευρώπης" και του πάγου, που είχε σπάσει το 17'. Και τώρα παλινορθωμένος και επανορθωμένος, σφιχτά με ράμματα, παραπέμπει στις υποκριτικές δημοκρατικές ευαισθησίες της Δύσης και την παγωμάρα με την οποία υποδέχτηκαν πολλά διεθνή ΜΜΕ (που ονομάζουν τον εαυτό τους διεθνή κοινότητα) την επικράτηση του Τραμπ. Και πάνω απ' όλα της -αστικής- δημοκρατίας, που βγαίνει παγανιά, χωρίς τα περιττά φτιασίδια του παρελθόντος, για να γιορτάσει τη νίκη της. Τη νίκη ενάντια στο αμυντικό τείχος του Βερολίνου, το τείχος που μαγκώνει "κακούς Μεξικάνους" που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα με τις ΗΠΑ, το τείχος της ντροπής στην Παλαιστίνη. Και προπαντός τα αόρατα ταξικά τείχη που υψώνονται στις ΗΠΑ -αυτήν την (κατα)κοιτίδα του "δημοκρατικού" κόσμου- πιο ψηλά κι απροσπέλαστα, από οπουδήποτε αλλού.

Και να σκεφτείς πως το τείχος του Βερολίνου χτίστηκε στα χρόνια του Νικήτα, που για τη Δύση και όσους της έκλειναν το μάτι, ήταν η περίοδος που "έλιωναν οι πάγοι" κι ερχόταν η Άνοιξη (της Πράγας και γενικώς). Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι άραγε πως το ομώνυμο σουξέ της Βόσσου και του μικρού Μικρούτσικου βγήκε το 91' που κορυφώνονταν οι αντεπαναστατικές ανατροπές; Θα 'ναι σα να μπαίνει η Άνοιξη, θα 'ναι ουρανού κατάνυξη (που γλίτωσε από την επουράνια έφοδο των κολασμένων).

Οι διαφορές Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών είναι εντελώς δυσδιάκριτες, όχι μόνο ως προς το πρόγραμμα και τις "προοδευτικές" θέσεις τους. (Εξάλλου προοδευτικό σήμερα, με φιλελέ κριτήρια, είναι η νομιμοποίηση της μαριχουάνας -και αν αυτό σας θύμισε κάτι από Σύριζα στη διατύπωση και το περιεχόμενο, καλώς το έκανε). Αλλά και σε πιο απλά πράγματα, όπως τις πηγές χρηματοδότησής τους (που είναι βασικά οι ίδιες, μόνο οι δόσεις αλλάζουν) και το χρώμα τους -αφού για κάποιο λόγο οι Ρεπουμπλικάνοι αποδίδονται με κόκκινο (όπως κάποτε οι Τζι-άι-τζο, απέναντι στους Κόμπρα). Κι εμείς ξέρουμε πολύ καλά πως, έτσι κι αλλιώς, η γη θα γίνει κόκκινη. Ή κόκκινη από ζωή ή κόκκινη από θάνατο...

Κοίτα, οι άλλοι έχουν κινήσει, έχει η πλάση κοκκινίσει
Βασικά όμως δεν ξέρεις τι είναι πιο απελπιστικό. Αυτοί που έβγαλαν πρόεδρο έναν μισογύνη, ρατσιστή, που επιβεβαιώνει πόσο μπροστά από την εποχή τους ήταν κι είναι οι Simpsons. Ή αυτοί που πίστεψαν ειλικρινά πως η Χίλαρι ήταν η/μια εναλλακτική, βουλιάζοντας στο βάλτο του μικρότερου κακού που φέρνει με μαθηματική ακρίβεια το χειρότερο (οι κομμμουνιστές -σαν τον Ομπάμα- το λένε νομοτέλεια);
Και με ελληνικούς όρους, τι είναι λιγότερο ελπιδοφόρο; Ο Καμμένος ή ο Θεοδωράκης;


Ο Τραμπ θύμισε Καμμένο που ανατρέπει στο τέλος τα προγνωστικά και τις δημοσκοπήσεις, κατορθώνοντας να επιβιώσει με γελοία προεκλογικά σποτάκια κι ατάκες αμερικάνικης νοοτροπίας -όπως ακριβώς κι ο Ποτάμης, με τη διαφορά πως αυτός δύσκολα θα επιβιώσει στην επόμενη κάλπη.

Το σοκ των ΜΜΕ θύμισε κάτι από BRexit, με το βρετανικό αντίστοιχο Τραμπ(άκουλα) και Καμμένου, τα ίδια ξενοφοβικά, εθνικιστικά σύνδρομα, τις ίδιες "συγκλονιστικές" μη αλλαγές που θα φέρουν στα πράγματα, και τον υποτιθέμενο πόλεμο που τους είχε κηρύξει το κατεστημένο (ΜΜΕ, μονοπώλια, κτλ) λες και κατάφεραν να νικήσουν εκλογικά, παρά κι ενάντια στη θέλησή Του.
Μα επιτέλους, ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;

Από την άλλη, δεν πρέπει να υποτιμήσουμε ότι έχουμε έναν ακόμα πανωλεθρίαμβο των ΜΜΕ και των δημοσκοπήσεων, που καταφέρνουν με επιστημονική ακρίβεια να προβλέπουν και να στηρίζουν (πράγμα που δεν είναι ακριβώς διαφορετικό) το ανάποδο αποτέλεσμα. Και να σκεφτείς ότι το γκάλοπ ως όρος έλκει νομίζω την καταγωγή του από έναν ερευνητή που κατάφερε να προβλέψει σωστά το αποτέλεσμα μιας παλιότερης εκλογικής αναμέτρησης, κόντρα στα προγνωστικά και τις εκτιμήσεις των τότε κυρίαρχων -πλην λανθασμένων- μεθόδων πρόβλεψης.

Έτσι λοιπόν έχουμε τον πρώτο πορτοκαλί πρόεδρο, αν και θεωρητικά παίρνει αποστάσεις από την περίοδο της πορτοκαλί επανάστασης στην Ουκρανία, τη σύγκρουση με τη Ρωσία, ακόμα και από το ΝΑΤΟ (λέμε κάνα χωρατό για να περνάει η ώρα). Όπως πήρε αποστάσεις από αυτόν κι ο πρόεδρος της πορτοκαλί "επανάστασης", δηλ ο μικρός Μπους, που δεν ψήφισε τον ρεπουμπλικάνο υποψήφιο και μάλλον στήριξε τη Χίλαρι (που συνέχισε τη δική του εξωτερική πολιτική) αλλά ντρέπεται να το πει δημόσια.

Μιλώντας για πορτοκαλί, υπάρχει και ο πορτοκαλί κόσμος του μπάσκετ, που είναι παραδοσιακό προπύργιο των Δημοκρατικών, κι είχε φέτος ένα λόγο παραπάνω να ψηφίσει το ΑΒΤ (anything but Tramp) για να μη βγει ένας ρατσιστής υποψήφιος και να συνεχίσουν να σημαδεύουν αρμονικά οι σφαίρες της αστυνομίας τους έγχρωμους, αλλά με Δημοκρατική διακυβέρνηση. I can't breathe...

Επικεφαλής του πορτοκαλί στρατοπέδου στο πλευρό της Χίλαρι φέτος ήταν ο Λεμπρόν Τζέιμς. Αλλά την πιο γνήσια, αμερικάνικη στάση είχε κρατήσει παλιότερα ο Τζόρνταν, που όταν ρωτήθηκε γιατί δε δηλώνει ανοιχτή στήριξη στους Δημοκρατικούς, είχε απαντήσει με αποστομωτική ειλικρίνεια: μα κι οι Ρεπουμπλικάνοι αγοράζουν αθλητικά παπούτσια.
Ας σημειωθεί πάντως πως ο Πορτογάλος Ρονάλντο (που κάποιοι τον χαρακτήρισαν Τζόρνταν του ποδοσφαίρου για το ισόβιο συμβόλαιο που υπέγραψε αυτές τις μέρες με τη ΝΙΚΕ) οφείλει το όνομά του στους γονείς του, που ήταν πολιτικοί θαυμαστές του ρεπουμπλικάνου Ρόναλντ Ρίγκαν, χωρίς να μπορούν να φανταστούν την εξέλιξη του γιου τους!

Παρόλα αυτά, το Μ2Μ (που κυκλοφορεί κάθε Τρίτη κι είναι ένα αξιοπρεπές υποκατάστατο του παλιού, καλού Τρίποντου -που δεν έχει σχέση με το παλιό καλό ΠαΣοΚ) ζήτησε τη γνώμη παικτών της Α1 (Basket League για τους νεοταξίτες) και οι απαντήσεις τους ήταν εντυπωσιακές, καθώς ναι μεν οι περισσότεροι είχαν Δημοκρατικές ρίζες (κι είναι λογικό εν μέρει, σε ένα άθλημα που αποτελεί διέξοδο για πολλούς φτωχούς αφροαμερικάνους των γκέτο) αλλά ήταν απογοητευμένοι και από τους δυο υποψήφιους κι έκλιναν προς την αποχή.


Στα αξιοσημείωτα του κομματιού του περιοδικού και το δικαιολογημένα σατιρικό-ειρωνικό σχόλιο του συντάκτη (Γ. Κογκαλίδη) για το ΚΚ ΗΠΑ και την κριτική του ψήφο στους Δημοκρατικούς.

Η Χίλαρι λοιπόν έχασε γιατί δεν έπεσαν τα δυνατά της χαρτιά, δεν ψήφισαν μαζικά οι μειονότητες, οι ξενερωμένοι "αριστεροί" πασόκοι (ή Σεκίτες) του Σάντερς, και δεν αποφάσισαν οι γυναίκες με το μ,,, τους, όπως είχε πει η Σούζαν Σάραντον.
Βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση γιατί όλο αυτό το διάστημα ψηφίζουμε το μικρότερο κακό. Κανένας υποψήφιος δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που με απασχολούν, όπως ο πόλεμος στη Συρία, το περιβάλλον και οι συμφωνίες εμπορίου.
Η ίδια βέβαια νομίζω πως τελικά ψήφισε τον πράσινο υποψήφιο, τουλάχιστον όμως δεν έπεσε στο επίπεδο της πολιτικής (;) σκέψης (;) του Σλοβένου φιλόσοφου (;) Σλ. Ζίζεκ, που κατέληξε με ένα sui generis σκεπτικό στον Τραμπ. Κι εφόσον χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο ελληνικό αριστεροχώρι (με το καταπληκτικό κριτήριο), κατάφερε να επηρεάσει ένα αρκετά μεγάλο τμήμα του. Από την Ίσκρα που σχεδόν πανηγυρίζει για τη χτεσινή ανατροπή (όπως η Αυγή το 08' για τον Ομπάμα) μέχρι τον Αυριανισμό του Κουρή, που το είχε  -που στηρίζει αναφανδόν τη ΔΦΑ.


Και μάλιστα πανηγύριζε προφητικά ήδη από το χτεσινό πρωτοσέλιδο


Και μη χειρότερα...

40 σχόλια:

Αναυδος είπε...

Οι αμερικανικές εκλογές απλώς δείχνουν ότι η αστική δημοκρατία είναι μια απάτη. Δυο μισητοί αντίπαλοι μαζεύουν περί τις 120εκ ψήφους από ένα εκλεκτορικό σώμα περίπου 250εκ (συμμετοχη κάτω από το 50%) και εκλεγεται αυτος με τις λιγοτερες ψηφους (ο τραμπ υπολείπεται της κλίντον κατά περιπου 150χιλ ψηφους)

Γιάννης Κοσμαράς είπε...

Στις ΗΠΑ οι αστοί συνεχίζουν να κερδίζουν τον ταξικό πόλεμο (Warren Buffet), το θέατρο του δικομματισμού έχει ακόμη χρόνια ζωής και κανείς εχέφρων δεν μάσησε υποθέτω την διχαστική (κι εν πολλοίς τεχνητή) πόλωση Τράμπ-Κλιντον.
Από διαρροή των Wikileaks (https://wikileaks.org/podesta-emails/emailid/1120), μάθαμε ότι οι δημοκρατικοί από τον 04/15 -πολύ πριν τις προκριματικές- πριμοδοτούσαν να πάρει το χρίσμα από το στρατόπεδο των ρεπουμπλικάνων κάποιος εκ των Ted Cruz,Donald Trump, Ben Carson, ώστε να μπορέσουν να παίξουν την προεκλογική παράσταση που ενορχήστρωσαν για μας τα media (o «χονδρός και άξεστος» Τράμπ, έναντι της ευαίσθητης politically correct Χίλαρυ!). Το σενάριο είχε γραφεί από τότε…
Δεν τους βγήκε, των δημοκρατικών, η επικοινωνιακή στρατηγική/συνταγή. Των αντιπάλων ήταν αποτελεσματικότερη. Πόλεμος διαφημιστικών επιτελείων (!) σε μια χώρα που η γραφειοκρατία και το βαθύ κράτος έχουν τον τελευταίο λόγο, σε μια χώρα που έχει να κλαίει 5-6 πυροβολημένους από συμφέροντα «ανυπάκουους» προέδρους. Λέτε νάχει τίποτα αυτοκτονικό ο Τραμπ και να πάει κόντρα στα αστικά συμφέροντα?
Ωστόσο, κι επειδή μιλάμε για την χώρα-παγκόσμιο μακελλάρη, είδαμε μια Κλίντον που ψήφισε για την εισβολή στο Ιρακ και ως υπουργός εξωτερικών προετοίμασε την καταστροφή στη Λιβύη και την Ονδούρα (ας μη ξεχνάμε εκείνο το tweet της για τον θάνατο του Καντάφι “ήρθαμε, είδαμε, πέθανε»). Κι είχαμε έναν Τραμπ που αν μη τι άλλο είπε ότι δεν θα είναι ο πρώτος που θα πατήσει το κουμπί του πυρηνικού πολέμου κι ότι θέλει να συζητήσει με τον Πούτιν και την Κίνα. Με τον λαό στην γωνία, αμέτοχο, ας ελπίσουμε στην μείωση τουλάχιστον των πολεμικών συγκρούσεων, των νεκρών και των προσφύγων.

Paratairos είπε...

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=25662%3Apanokatoipa-tramp&catid=81%3Akivernisi&Itemid=198 ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ.ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΟΝΤΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Eνώ μπορούμε να πούμε, πως η ΚΟΝΤΡΑ κάνει καλά τη δουλειά της, εκεί στην Ισκρα το τερματίσανε το βλακόμετρο...
Kι όπως ειπώθηκε, η επίσκεψη Ομπάμια θάναι πια μια αγγαρεία, όπου όλοι θα κοιτάνε το ρολόϊ τους. Τώρα, πως, με τους Λαούς στη γωνία (στην καλύτερη...), η αφιονισμένους, μπορούμε να ελπίζουμε σε μείωση των πολεμικών συγκρούσεων κλπ., βοηθείστε με να το καταλάβω. Εγώ βλέπω, πίσω από τα επικοινωνιακά κολπάκια των καραγκιόζηδων, μια γενική σκλήρυνση του όλου πολιτικού τοπίου, μια ορατή και σταθερή πια διολίσθηση προς τον Φασισμό, ανεξαρτήτως μορφών, από τις αμερικάνικες "εκλογές" μέχρι τα ...Αχτσίογλου/Γαβρόγλου/Παπαδημητρίου σε μας εδώ και την "δικρατική ομοσπονδία" του ΑΚΕΛ και τη βρωμιά του "Πολίτη".

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΗΣΥΧΩ ΠΟΛΥ.

ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΠΙΑ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΚΑΝΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΛΛΟ.

ΧΩΡΙΣ ΟΜΠΑΜΑ ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΜΑΥΡΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

NO TRΑMP TRUMP ΓΙΑ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΥΛΛΑ ΣΤΗΝ ΧΑΡΥΒΔΗ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ψήνεται κανείς να μεταφράσει ανακοίνωση οακκε να την στείλω στους ΝΥΤ; Γιατί πέρα από την πλάκα έχουν πιο σοβαρά "επιχειρήματα" για τον ρωσόδουλο βαψομαλλιά από την "ναυαρχίδα της ενημέρωσης". Εδώ το "ρεπορτάζ" τους (βασισμένο στην μανιέρα: προκατ συμπέρασμα -- "γεγονότα" της πλάκας, εδώ έχουμε την "αποκάλυψη" ότι παραασχολήθηκαν με τις αμερικάνικες εκλογές, κάτι που δεν έγινε πουθενά αλλού -- ενδεικτικές απόψεις από τον Μπάμπη τον σουγιά, τον Κώστα τον κοτσίδα και τον πεταλούδα τον Νίκο):

http://www.nytimes.com/2016/11/09/world/europe/on-russian-tv-clinton-trump-race-merits-wall-to-wall-coverage.html?ref=world

Απ'την άλλη οι δικοί μας μυαλό δεν βάζουν. Πάλι ψευτοδιλήμματα, κουβάρια αντιθέσεων, και μερίδες του κεφαλαίου που στηρίζουν πορτοκάλια κτλ, αφού μερίδες έχει μόνο ο γύρος ρε λέμε, τεσπα.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Σε άλλες αντιδράσεις, οι του sarajevo (που έχει ψιλοαλλάξει μορφή στην σελίδα του και υπάρχουν σε καθημερινή βάση σχόλια για την επικαιρότητα) ενώ κάνουν γενικώς ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με τον Τραμπ (και πώς αυτό συγκρίνεται με την υπάρχουσα κατάσταση που θα συνεχιζόταν αν έβγαινε η Χίλαρυ), καταλήγουν στο να μην το παρακάνουμε στις αντιδράσεις με τον Ομπάμα, γιατί έρχονται χειρότερα, αφήστε τις διαδηλώσεις λοιπόν. Ντάξει τώρα, "χώρος", τι να πεις, μουτζώνεις και πας παρακάτω.

Ijon Tichy

ΥΓ1: Κάποιοι ατσάλινοι κάθονται και βρίζουν τον Ολάντ για τις δηλώσεις που έκανε για τον Τραμπ. Δώστε τους το ΚΜΕ λέμε....

ΥΓ2: Δικός σας κι ο πεντάλογος της παπαρολογίας του αμερικάνου δημοκρατικού ταλιμπάν:
http://www.alternet.org/election-2016/michael-moore-morning-after-do-list
"They don't want us invading countries" λέει, και πριν "είμαστε ακόμη γαμάτοι γιατί η Χίλαρυ πήρε περισσότερους ψήφους από τον Τραμπ". Τίποτα, καμία ελπίδα, για αυτό λίγα για την Σάραντον.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το ύφος του ΚΚΕ , ομοιάζει με το ύφος των ΜΜΕ που στήριζαν Κλίντον και των φασιστών που στήριζαν Τραμπ. Όλοι στο ίδιο σακούλι ΚΚ ΗΠΑ , Σάντερς ,Στέιν , Ομπάμα, Τραμπ . Το κουτόχορτο έχει νομιμοποιηθεί πριν την μαριχουάνα φαίνεται. Αυτό το άθλιο σύστημα υγείας του Ομπάμα που έστειλε στο θάνατο χιλιάδες ανασφάλιστους θα καταργηθεί και θα πεθάνουν τριπλάσιοι. Οι 100 νεκροί αφροαμερικάνοι από πυρά της αστυνομίας θα γίνουν 1.000 και πάει λέγοντας. Στην Ελλάδα όταν είχαμε χούντα θέλαμε έστω μία άθλια δημοκρατία την αντικαταστήσει αλλά το κουτόχορτο ευδοκιμεί στα αριστεροχώρια και τα κομμουνιστοχώρια.Με την λογική σας η Σοβιετική Ένωση του 80 ήταν τα ίδια σκατά με τις ΗΠΑ του Ρέιγκαν. Από τους καναπέδες να μετράτε πόσο κόκκινη και μεγάλη την έχετε και όλοι οι άλλοι είναι οι πολιτικοί μαλάκες της ιστορίας Τσόμσκυ , Σάντερς , Φιντέλ Κάστρο ο ξεμωραμένος , Τσάβες ο κλόουν, μόνο η Αγία Παπαρήγα με το σφυροδρέπανο και ο Όσιος Κουτσούμπας ο Ακελιστοφάγος είναι οι αμόλυντοι Μετανοείτε

Χιλιαστής Κουκουές

zoot horn rollo είπε...

Απολίθωμα ευχαριστούμε για τη δημοσίευση του σχολίου 1:49πμ. Αυτό μόνο.

Ανώνυμος είπε...

Εσυ μεγαλε πρεπει να καπνιζεις απο αυτη την παρτιδα εξ Αλβανιας που εχει γεμισει το κεντρο της Αθηνας και ειναι μπαρουτι σκετο...

ratm

Ανώνυμος είπε...

"Αυτό το ύφος του ΚΚΕ , ομοιάζει με το ύφος των ΜΜΕ που στήριζαν Κλίντον και των φασιστών που στήριζαν Τραμπ..."

Τι τσουβάλιασμα είναι αυτό ρε μεγάλε; Ίδια η Κλίντον που θα κρατούσε σταθερό το νούμερο των 100 νεκρών αφροαμερικάνων με τον βαψομαλλιά; Φιλοκουκουές κι εσύ;

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Χιλιαστή θα μπορούσε να με προβληματίσει η άποψή σου για το ΚΚΕ αν δεν υπήρχε μια πραγματικότητα:η πολιτική ανάλυση του ΚΚΕ τα τελευταία 20 χρόνια επιβεβαιώνεται συνεχώς και συντριπτικά.Συνεπώς ... έχασες!
Τσέχος

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Θα ειχε ενδιαφερον να μελετησει καποιος καπως πιο βαθια το αμερικανικο εκλογικο και πολιτικο συστημα.

Για παραδειγμα,αυτο που ο νικητης μιας πολιτειας παιρνει ολους τους αντιπροσωπους δεν ειναι τυχαιο.Συμβαινει ετσι ωστε τους delegates να τους παιρνει παντα δημοκρατικος ή ρεπουμπλικανος,μην τυχει και παρει εστω και εναν ενας απο μικροτερο κομμα.

Επισης,παρατηρησα οτι απο οι υποψηφιοι των μικροτερων κομματων,δεν κατεβαιναν σε ολες τις πολιτειες σε αντιθεση με τους δυο κυριους μονομαχους.Ξερει κανεις τον ακριβη λογο?Υποψιαζομαι εχει να κανει με τα κοστη της προεκλογικης εκστρατειας.

Επιπλεον,καπου διαβασα οτι οι αντιπροσωποι πολλων (αν οχι των περισσοτερων πολιτειων) δεν ειναι υποχρεωμενοι να σεβαστουν την ψηφο των πολιτων και να ψηφισουν αλλο προεδρο απο αυτον που βγηκε πρωτος στην συγκεκριμενη πολιτεια.

Ολα αυτα σε συνδιασμο με την περιπλοκοτητα του συστηματος που εκτος απο τον προεδρο περιλαμβανει τις δυο βουλες, που η καθεμια μπορει πιθανον να εχει διαφορετικη κομματικη συνθεση, και ολοι αυτοι οι θεσμοι μπορουν να ασκουν βετο ο ενας στον αλλον.

Και αν τελικα ολοι αυτοι οι θεσμοι και οι κανονισμοι δεν ''δεσουν'' κανενα ''ατακτο'' προεδρο, τοτε αναλαμβανει το μολυβι...

Ανώνυμος είπε...

Αρκετοί «αριστεροί» δεν είχαν την ίδια επιχειρηματολογία σε κάποια σημεία με τον Τραμπ; «Διεφαρμένο πολιτικό κατεστημένο», «παλιό πολιτικό κατεστημένο», «νέοι άνθρωποι στην πολιτική», « οι παλιοί διεφθαρμένοι πολιτικοί στην φυλακή» κ.α.;

Συγλονιστικό νέο: Σήμερα το πρωϊ στον ΑΝΤ1 ο λαζόπουλος δεν μίλησε κατά του ΚΚΕ. Είναι άρρωστός;

Ανώνυμος είπε...

@Παπουτσωμενος Γατος

1) Οι ΗΠΑ είνα ομοσπονδιακό κράτος με ισχυρή αυτονομία στις πολιτείες.

2) Έχουν ένα εκλογικό σύστημα των εκλεκτόρων, προσαρμοσμένο στις πραγματικές ανάγκες του 19ου αιώνα. Σε μία τεράστια χώρα στον 19ο αιώνα, με τους χωματόδρομους, χωρίς τεχνολογία, φαξ, τηλεφωνία, email ΄κάπως έπρεοε να μαθευτούν τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα. Συγκεντρώνονταν οι εκλέκτορες με τα άλογα και τα κάρα από κάθε πολιτεία για το ποιος ψηφίστηκε. Έχουν ακουστεί και περιστατικά, σαν και αυτά που γράφεις.

Το γιατί ισχύει ακόμα ΤΟ 2), στον 21ο αιώνα στην εποχή της πληροφορικής δεν είναι γνωστό

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@Aνωνυμε των 4:47 μ.μ.

Κατανοω τα πρακτικα προβληματα εκεινης της εποχης, αλλα και παλι δεν καταλαβαινω γιατι ακομα και τοτε να παιρνει ο πρωτος ολους τους αντιπροσωπους, αντι να μοιραζονται οι αντιπροσωποι αναλογικα με τις ψηφους.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Ο ΛΑΚΗΣ;

ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΕ;

ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΧΟΥΝΤΑ ΧΙΛΙΑΣΤΗ ΚΟΥΚΟΥΕ ΚΙ ΑΛΛΟ Η ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ Η ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ Η ΜΕ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΥΣ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΙΔΙΑ. ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΕΣ ΟΤΑΝ ΑΛΛΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΟΜΠΑΜΑ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ:

ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΡΑΜΠ. ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΟΤΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΘΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ Η ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ;

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΕΟΥΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΝΗΣΥΧΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΙΑΚΥΒΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ. ΠΟΙΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΩΡΑ, ΕΝΤΑΞΕΙ ΛΕΜΕ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΜΑΥΡΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΧΙΛΙΑΣΤΗ ΚΟΥΚΟΥΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ποιά πραγματικότητα ρε Τσέχε; Εδώ έχουμε να κάνουμε με ταλιμπάν υποστηρικτή των Ομπάμα-Κλίντον που ήρθε να πει την παπάτζα του πιο κατσαπλιάδικα κι από την σημερινή κυβερνητική ανακοίνωση για την επίσκεψη Ομπάμα.

Αυτός δε ο τύπος που στηρίζει τους δημοκρατικούς των 100 νεκρών αφροαμερικάνων (είπαμε, υπάρχουν όρια, μεγάλα μεν, αλλά όρια) αναφέρει μάλιστα και τα σκατά των ΗΠΑ του Ρέιγκαν του 80, όταν είναι η κυβέρνηση Ομπάμα που ακολουθεί πανομοιότυπη πολιτική σήμερα στην Συρία. Γίνεται δε αναφορά και στον Τσάβες (για τον οποίον δεν έχει γραφτεί τίποτα αρνητικό από το κκε παρεπιμπτόντως, όπως και για διάφορους άλλους που αναφέρονται), γιατί μάλλον τον στηρίζει κι αυτόν. Ποιά κυβέρνηση ποιάς χώρας ήταν αυτή που προσπαθούσε να τον ρίξει με όποιο θεμιτό κι αθέμιτο μέσο όλα αυτά τα χρόνια, και που συνεχίζει στην ίδια ρότα σήμερα με την κυβέρνηση Μαδούρο; Α ναι, οι αγαπημένοι δημοκρατικοί του Ομπάμα, αλλά ας ρίξουμε ένα τσάμικο για το κουτσό και στραβό Obamacare του οποίου η υλοποίηση είχε ελάχιστη σχέση με τις αρχικές υποσχέσεις, και του οποίου οι θετικές συνέπειες είναι δύσκολο να αποδειχθούν ακόμη κι από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του, καθώς τα πάντα στην υγεία είναι ιδιωτικά στις ΗΠΑ, οπότε και ως ασφαλισμένος πληρώνεις κανονικότατα τα πάντα, έτσι μετά το Obamacare υπήρξε και μια ωραιότατη αύξηση των τιμών σε όλες τις υπηρεσίες υγείας παντού, οι οποίες τιμές ήταν ήδη εξωφρενικές και δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που γνωρίζουμε στην ευρώπη.

Θράσος και τίποτα άλλο.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/113782/epilogi-toy-systimatos


Β.Δ.

Αναυδος είπε...

Ο χιλιαστης συνοψισε σε μια παραγραφο το χατζιαβατισμο της αριστερας του συριζα του ακελ κλπ Αντι η εργατικη ταξη να αρθει στο επιπεδο να γινει ταξη για τον εαυτο της πρεπει να αρκειται στα ψιχουλα που της πετα το συστημα. Μαλιστα αν η πρωτοπορια της αρνηθει να συρθει πισω από τον ένα δυναστη τοτε τρωει κουτοχορτο κλπ

Το προβλημα είναι ότι ο ομπαμα, ο τσιπρας ο σαντερς κλπ δεν είναι μαλακες αλλα υπηρετες των αφεντικων και βτρισκονται στο ιδιο στρατοπεδο με τον μπους, τραμπ, πατακο, χιλαρι κλπ. Τη διαιωνιση της εκμεταλλευσης προωθουν σκοτωνοντας μαυρους, αρρωστους μεταναστες πουλανε χορτο και πρεζα κλπ.

Ορθα εμεις πρεπει να φροντισουμε για την υγεια το μεγεθος και την ισχυ του μοριου μας ώστε όταν ερθει η στιγμη να τους γαμ@#$%^& μεχρι να ψοφησουν

Ανώνυμος είπε...

@Παπουτσωμενος Γατος


Μερικά ωραία έχει γράψει ο ο Χαουραντ Ζιν για το ποιοι το γιατί δημιούργησαν το Σύνταγμα στις ΗΠΑ Που σε αρκετά μεγάλο βαθμό, με κάποιες βέβαια αλλαγές ισχύει και σήμερα.

Τι δουλειά έχουν οι ανάγκες του 19ου αιώνα με τις δυνατότητες του 21ου; Χωριό που φαίνεται , κολαούζο δεν θέλει. Προφανώς και βολεύει την αστική τάξη της χώρας τους. Πολλές δικλείδες ασφαλείας έχει το σύστημά τους. Βάλε μέσα και Supreme Court, Συνταγματικό Δικαστήριο και όλα πάνε μία χαρά. «Αλλαγή» χωρίς να γίνεται αλλαγή ιδίως προς το καλύτερο. To Ομπάμα κέαρ πέρασε με τόσους συμβιβασμούς (μάλλον επώδυνους) τόσο κουτσουρεμένο από Κογκρέσο - Γερουσία που ήταν σχεδόν σαν να μην υπήρχε


@Θερσίτης
Μην μιλήσει κανείς πως ο Λάκης κάνει προπαγάνδα θα τον μαλώσω. Μόνο οι δημοσιογράφοι κάνουν προπαγάνδα. Αυτοί που μιλάνε συνέχεια, όχι αυτοί που «εκφέρουν την άποψη τους» μία ή δύο φορές τον μήνα σαν το ένα λευκό πουλί στον ουρανό των μαύρων πουλιών . Τον πάντα σταθερό του «προοδευτικού» χώρου. Τώρα τι είναι «προοδευτικός χώρος» θα σε γελάσω.

Οι άλλοι μπορεί να αλλάζουν αυτός όμως παραμένει βράχος. Τώρα γιατί η «άποψή» του (όχι προπαγάνδα ρε παιδιά, μόνο οι δημοσιογράφοι μπορεί να κάνουν προπαγάνδα ) ήταν υπέρ του Σύριζα μετά την παράταση του 2ου μνημονίου με υπογραφή του Βαρουφάκη και λίγο μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου αυτό δεν το γνωρίζουμε εμείς οι αδαείς

Όχι μόνο στον Alpha αλλά και στον ΑΝΤ1. Λευτεριά στον Λάκη.

Ανησυχώ γιατί δεν μιλά εναντίον του ΚΚΕ. Είναι άρρωστος; ή μήπως πως από εδώ και πέρα αν μιλήσει κατά του ΚΚΕ μάλλον θα κάνει καλό στο ΚΚΕ;

Ανώνυμος είπε...

Εάν ο τρελοφασίστας Τραμπ ρίξει πυρηνικά στην Μέση Ανατολή και εφόσον επιβιώσει ο Περισσός και εμείς οι υπόλοιποι θα ακούσω το νέο ποίημα σας ότι τα ίδια θα έκανε ο Σάντερς

Για τους Αφροαμερικάνους ιδέα δεν έχετε τι συμβαίνει στην Αμερική αλλιώς θα καταλαβαίνατε γιατί το 85% προτίμησε την διεφθαρμένη Κλίντον από τον Τραμπ

Πολιτικός αυτισμός αυτή είναι η ιδεολογία του ΚΚΕ ευτυχώς οι σοβαροί κομμουνιστές σε Ρωσία, Πορτογαλία, Κύπρο , Κούβα και αλλού σας πήραν χαμπάρι επιτέλους

Χιλιαστής Κουκουές

Ανώνυμος είπε...

Κάνε μας μάθημα για τους αφροαμερικάνους, τα πυρηνικά του Τραμπ και του Κιμ και τους σοβαρούς κομμουνιστές μεγάλε μεγάλε. Αν δεν ακούσουμε κάτι τυπάδες σαν κι εσένα που ελλείψη κανονικών ναρκωτικών σνιφάρουν κιμωλία αναμεμειγμένη με άζαξ, ποιόν θα ακούσουμε δηλαδή.

Τώρα που έρχεται ο ήρωάς σου ο Ομπάμα θα είσαι στον δρόμο να βρίζεις τους γελοίους του Περισσού που δεν ξέρουν τι τους γίνεται; Προτείνω αν το κάνεις, να κρατάς και έναν τσιμεντόλιθο, μια ξιφολόγχη και δυο σήμαιες, μια του Ισλαμικού κράτους και μια του ουκρανικού Δεξιού Τομέα, ενώ θα φωνάζεις "we came, we saw, he died".

Ijon Tichy

ΥΓ: Standing rock δέρνουμε μεγάλε δημοκράτη; Α ρε καραφασισταριά, βρήκατε πλυντήριο με την φάτσα του πορτοκαλί πόκεμον και νομίζετε πως πιάσατε την κάλη, έρχεται ο σκουπιδοτενεκές για όλους σας και το ξέρετε όμως.

Ανώνυμος είπε...

Δεν βρισκεσαι σε ταινια του πιτερ σελλερς να καταστραφει ο κοσμος απο ενα τρελο σε νευραλγικη θεση. Βρισκεσαι στην πραγματικοτητα οπου η πολιτικη των επα καθοριζεται απο τις απαιτησεις μονοπωλιακων ομιλων. Υπαρχουν και οι γνωστες λιστες που μονοπωλια υποδεικνυαν με ανατριχιαστικη ακριβεια την συνθεση της πρωτης κυβερνησης ομπαμα για του λογου το αληθες.

Η ειρωνεια σε αυτα που λες βρισκεται στο οτι ο Τραμπ ειχε κατηγορηθει απο τους δημοκρατικους τις τελευταιες μερες των εκλογων οτι εχει "αντιπατριωτικη" σταση απεναντι στην Ρωσια. Αυτο βεβαια δεν ειναι ενδεικτικο του τι θα κανει, αλλα του επιπεδου των αντιπαλων του και του τι θα εκαναν αυτοι.

Ο δε σαντερς προσπαθησε να κανονισει μεχρι και χωριστο ντιμπειτ με τον τρελοφασιστα (παρα την αρνηση της χιλαρι). Μιλαμε για κομμουνισταρα δηλαδη.

Και μεταξυ μας οι "σοβαροι κομμουνιστες" του σημερα ειναι αστειοι σοσιαλδημοκρατες του αυριο.

Ο.Χ.Ε.Π.

Αναυδος είπε...

παντως ο τρελοδημοκρατης ομπαμα σε τιποτα δεν υπολειπεται του μπους σε δολοφονιες, επεμβασεις, φοροαπαλλαγες και αλλα καλουδια για το κεφαλαιο

https://spasmenoparathyroblog.wordpress.com/2016/11/12/obama-report/

απο κρετινος καλυτερα αυτιστικος

λαθραναγνώστης είπε...

Το να απαντάς σε άτομα όπως ο "Χιλιαστής Κουκουές", είναι απλά χάσιμο χρόνου.
Θυμήθηκα τώρα, εκείνο το τρικάκι που κυκλοφόρησαν οι ΠΑΣΟΚοι και όχι μόνο, το 93 για τις αμερικάνικες εκλογές, σε χώρους όπου δραστηριοποιούνταν Αμερικάνοι.
"Americans in Greece, vote for Klinton"

Ανώνυμος είπε...

Ασχετοι ακουστε το συριζαιο χιλιαστη... Σοβαροι κομμου νιστες ειναι μονο οσοι εφαρμοζουν μνημονια.

Χιλιαστη εισαι και εσυ στο γκρουπ με τους 600 της Cia που θα συνοδευουν τον ''αριστερο'' Ομπαμια...???

ratm

Ανώνυμος είπε...

Το σημερινό editorial των ΝΥΤ που τα χώνει στον Τραμπ ότι ίσως δεν πατήσει το κουμπί για να αφανίσει την Ρωσία ως πρέπει:

http://www.nytimes.com/2016/11/13/opinion/sunday/the-danger-of-going-soft-on-russia.html

Με βάση την ψυχροπολεμική λογική, καθώς και την σπέκουλα/ψέματα που παρουσιάζονται ως "γεγονότα", νομίζω πως πρέπει να είμαστε λιγο πιο ήπιοι με τους οαακκίτες από δω και πέρα, κάθως τέτοια επίπεδα γελοιότητας παρόμοια με αυτά της "ναυαρχίδας του τύπου" ουδέποτε έφτασαν.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Τα επιχειρήματα- σχόλια σας είναι καταπληκτικά με κολλήσατε στον τοίχο λέμε το πολύ σουβλάκι στα φεστιβάλ της ΚΝΕ έγινε τελικά μυαλό το 10% το έχετε άνετα μέχρι το 2117

Ρε ούτε τον εαυτό σας δεν μπορείτε να πείσετε κατά βάθος ότι είστε κομμουνιστές
Μια μέρα θα ξυπνήσει και θα σας δώσει μια μούτζα από τις καλές που έδινε και η Παπαρήγα στους αντιπάλους του αγαπημένου της αρχικομμουνιστή Γκόρμπυ το 1988

LAE-KKE parade αύριο όλη η ανθρωπότητα περιμένει το τιμημένο ΚΚΕ και τον Ρωσόφιλο σ.Λαφαζάνη να την σώσει από το βαμπίρ Ομπάμα φονιά των Αφροαμερικάνων.


Να σας δω όταν ο τρελός Τραμπ πετάει 3 εκατομμύρια μετανάστες τι μαρξιστικές διεθνιστικές ανακοινώσεις αλληλεγγύης θα βγάζει το επαναστατικό γραφείο τύπου του Μαίλη-Γόντικα


Χιλιαστής Κουκουές

λαθραναγνώστης είπε...

Χιλιαστή, φέτος στο "Σπούτνικ", είχατε μόνο χασισάκι ή προσφέρατε και πιο "βαριά"?

zoot horn rollo είπε...

Δεν είναι ναρκωτικά, είναι μπόνους υψηλής απόδοσης.

Ανώνυμος είπε...

Α ρε σίχαμα που μιλάς και για απελάσεις, φασισταριό του κερατά:

https://www.thenation.com/article/why-has-president-obama-deported-more-immigrants-any-president-us-history/

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Πειραματίζονται με καινούρια πολύ πιο σκληρά πράγματα λαθραναγνώστη (βιομηχανικό στοκ και βάλε), ώστε απ'την μια να πετάνε πασοκιές γαλαξιακής εμβέλειας για τον άγιο και φίλο μας Ομπάμα (θα μας βοηθήσει και για το προσφυγικό λένε, τσίπα υπό του μηδενός) και απ'την άλλη να ετοιμάζονται να τον υποδεχθούν αγκαλίτσα με τον βράχο τους στην συγκυβέρνηση και υποστηρικτή του Τραμπ, τον Πανούλη τον Καμμένο, που πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε το τέλος της νέας τάξης πραγμάτων (όπως κι η ελεύθερη ώρα). Ούτε για φτύσιμο λέμε τα φαιορόζ νούμερα.

Ijon Tichy

λαθραναγνώστης είπε...

Τρελαμένα τα τΣΥΡΙΖόνια με την επίσκεψη Ομπάμα. Μέχρι και αποχαιρετιστήριο πάρτυ του κάνουν.
"Boy's day out" στο προεδρικό μέγαρο. Ξεγραβάτωτοι, χωρίς συζύγους.....θα καεί το πελεκούδι!
Ο Πάκης, που χει το μαλλί μπαμπάκι και το κ@@λί φαρμάκι, θα φέρει τα "κορίτσια". Ντόπια! Από τη πίσω πόρτα του "μεγάρου" μην τα δουν οι εύζωνοι και σκανδαλιστούν.
Μετά το επιδόρπιο, ακολουθεί το υποεπιδόρπιο (κατά τον υποκατώτατο μισθό)που θα το σερβίρει προσωπικά ο Αλέξης. "Πράμα" δοκιμασμένο στα φεστιβάλ ΣΥΡΙΖΑ. Ζωνιανό και Καλαματιανό. Για ψυχαγωγικούς σκοπούς βέβαια. Θα το πιστοποιήσει και ο Πολάκης!

Αναυδος είπε...

να συμπληρωσω τον ijon

ο αμπαμα ειναι ο πρωταθλητης των απελασεων (δυσκολα ο τραμπ θα τον ξεπερασει) αλλα και των τειχων
το λινκ εχει και αριθμους για τους καταναλωτες συριζαικων παραισθησιογονων. οι σαμαροτσιπραιοι σε δραση για το ποιος ειναι χειροτερος

http://www.pewresearch.org/fact-tank/2014/10/02/u-s-deportations-of-immigrants-reach-record-high-in-2013/

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει το πιάσαμε γουστάρετε (αριστεριστές,ΛΑΕ,ΚΚΕ) τρελά Τραμπ , ανυπομονείτε για νίκη της Λε Πέν (στο δεύτερο γύρο KKE all time classic λευκό,αποχή) περιμένετε να δείτε Πρόεδρο στην Βενεζουέλα τον Καπρίλες για να δικαιωθείτε και πάλι και να στήσετε στον τοίχο τους κομμουνιστές της Βενεζουέλας.

Ευχαριστώ για το στίγμα


Ο Ομπάμα είναι πρωταθλητής απελάσεων ,ρατσιστής , χειρότερος δολοφόνος από τον Μπους όπως έγραψε σε άρθρο του γνωστός αριστεριστής

Ο Φιντέλ τα έχει χαμένα αφού έστειλε συγχαρητήρια στο τσογλάνι μπόι τον Τσίπρα ,οι Πορδέμος είναι τσίρκο , το Πορτογαλικό ΚΚ κατάντησε ΠΑΣΟΚ ,το ΚΚΡΟ είναι Σοσιαλδημοκράτες και εθνικιστές και τελευταία δεν μας τα λένε καλά το ΚΕΚΡ για την Ουκρανία και Τουρκικό ΚΚ κάνει κάποια νερά αλλά θα το σουτάρετε πακέτο με το ΑΚΕΛ όταν ιδρυθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα Κύπρου από τους βαφτισμένους στα αμόλυντα νερά της κολυμπήθρας του Περισσού.

Τα δε κομμουνιστικά κόμματα της Συρίας ανέχονται το καθεστώς του Άσαντ και τα λοιπά Αραβικά κινήματα είναι fake άρα στην black list όλοι

Στο Νεπάλ ακόμα το ψάχνετε αν κάποιο από τα 8 ΚΚ που υπάρχουν συμφωνούν με τον σ. Μαίλη

Σύντροφοι το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα σας ευγνωμονεί που το σπρώχνετε στην ορθόδοξη λενινιστική αλήθεια και σε χίλια χρόνια από τώρα θα έχει επικρατήσει ο σοσιαλισμός τύπου ΚΚΕ και η παγκόσμια ειρήνη βεβαίως βεβαίως, ΩΣ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ

μακρυά από τα μπυρόνια του Σπούτνικ και κάθε μέρα την προσευχή σας

προσδοκώ ανάσταση Σταλινικών και κομμουνισμό του μέλλοντος αιώνων

Αμήν

Χιλιαστής Κουκουές

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Εντάξει, χιλιαστή, έδωσες κι εσύ το στίγμα σου. Δεν έχεις έρθει για να κάνει διάλογο. Ευχαριστούμε για τις γόνιμες παρεμβάσεις. Δε θα πάρουμε άλλες. Εξάλλου τελειώνει η επίσκεψη και μαζί ο ρόλος σου.

zoot horn rollo είπε...

Υπερωρίες και πληρωμένες. Δε το βρίσκεις συχνά πλέον.

Ανώνυμος είπε...

Μετά τις ανησυχίες του οπαδού του Ομπάμα για την τύχη της κυβέρνησης Μαδούρο (της οποίας τελευταίο στήριγμα ήταν ο Μπαράκ σε περίπτωση που δεν το ξέρατε -- θα το πούμε και στο βενεζουελάνικο κκ να το μάθουν κι αυτοί γιατί ως τώρα άλλα μας λένε), τώρα βλέπουμε ανησυχίες και για τα συριακά κκ που στηρίζουν Ασάντ...

Όσο για τις υπόλοιπες "τοποθετήσεις" για τις σχέσεις μεταξύ διαφόρων κκ, αν δεν ληφθούν σοβαρά υπ'όψιν οι (σοβαρότατες και βασισμένες στην πραγματικότητα) ανησυχίες των σφουγγοκωλάριων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, τι θα κάνουμε δηλαδή. Όχι δηλαδή αν δεν εκτιμηθεί σωστά ο καταλυτικός ρόλος του Ομπάμα στα της Ουκρανίας, της Λιβύης, της Συρίας, της Υεμένης, της Βενεζουέλας, της Κούβας κοκ, πού πάμε ξέρω γω.

Η πραγματικότητα δεν σ'αρέσει φαιορόζ νούμερο, δεν πειράζει ας πάει να γαμηθεί κι αυτή, τράβα τώρα να στηρίξεις έγκαιρα Ολάντ μην σε προλάβει πάλι κανάς Βενιζέλος, και να παλέψεις τους διαφόρους οπαδούς του Τραμπ (όχι μόνο αυτούς που βλέπεις στον ύπνο σου, αλλά κι αυτούς που κάθονται δίπλα σου όπως τα συντρόφια από τους ανελ).

Ijon Tichy

ΥΓ: Ντύθηκες Κάπταιν Αμέρικα σήμερα όπως σου είπα; Ή είχε ξεπουλήσει το όλο πακέτο και ντρεπόσουν να ζητήσεις στόχους από τα αυγά να τιμήσεις το έργο του χαρισματικού στην Ουκρανία (το οποίο για να μην ανησυχείς έχει πει ότι θα το συνεχίσει και το πορτοκαλί κουνάβι);

λαθραναγνώστης είπε...

Χιλιαστή, μια τελευταία ερώτηση κι ελπίζω το Απολίθωμα να μην κόψει την απάντησή σου.
Εσύ, είσαι απ' αυτούς που παίρνουν το χιλιάρικο από τον Παπά ή το πεντακοσάρικο?