Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Για τις φοιτητικές εκλογές

Κάθε χρόνο στις φοιτητικές εκλογές προκύπτουν διάφορα μικρά και μεγαλύτερα ερωτήματα. Πώς θα πείσεις για παράδειγμα τις φιλικές ψήφους σου που ταλαντεύονται και βαριούνται πολλές φορές τις εκλογές σα διαδικασία, να έρθουν τελικά να σε/μας (δηλ ΜΑΣ) ψηφίσουν; Μια σφισσα έλεγε ότι ένα ακαταμάχητο κόλπο για τις δικές της φίλες ήταν να επικαλεστεί κάτι γυναικολογικό και την ανάγκη να την εφοδιάσουν με τις απαραίτητες προμήθειες. Στα αγοράκια όμως δε θα έπιανε αυτό, αφενός για αντικειμενικούς λόγους κι αφετέρου γιατί είναι από τη φύση τους πιο ζαμαν-φου, συνεπώς χρειάζεται κάτι διαφορετικό. Το καλύτερο βέβαια είναι να τους πιάσεις και να τους έχεις μιλήσει πολιτικά από πριν, αλλά δεν είναι πάντα πολύ εύκολο να σε πάρει στα σοβαρά ο κολλητός σου. Για ένα δαπασπίτη οι φιλικές ψήφοι είναι το άλφα και το ωμέγα της δραστηριότητάς του· για ένα σύντροφο όμως μπορεί να γίνει μπελάς και είναι δίκοπο μαχαίρι.

Επόμενη ερώτηση, που έχει εξελιχτεί σε κλασική: μήπως έχει αλλάξει η κοινωνική σύνθεση των φοιτητών τα τελευταία χρόνια; Ειλικρινά δεν το γνωρίζω, αλλά δε νομίζω να έχει αλλάξει δραματικά. Αν και αυτό έχει να κάνει πολλές φορές –πέρα από τις γενικότερες αναδιαρθρώσεις που προωθούνται και συντελούνται στα πανεπιστήμια- και με τις αντιφατικές κυβερνητικές στοχεύσεις στην εκάστοτε συγκυρία –πχ σε προεκλογική περίοδο. Η βάση του 10 στις πανελλαδικές και η κάνουλα των εισακτέων μπορεί να ανοίγει ή να κλείνει σαν ακορντεόν από χρόνο σε χρόνο, καταγράφοντας ωστόσο και μια σταθερή γενική τάση.

Αυτό που σίγουρα είχε αλλάξει στα πανεπιστήμια είναι το γενικό κλίμα που επικρατούσε σε σχέση με μία και μιάμιση δεκαετία πριν. Κάτι που συνδέεται άμεσα και με τις ευθύνες του υποκειμενικού παράγοντα, αλλά αποτυπώνει και υπαρκτές αντικειμενικές διεργασίες. Δε νομίζω δηλ ότι είναι δική μας γεροπαραξενιά, εμάς των «βετεράνων», που βλέπουμε αλλιώς τα πράγματα, τώρα που μας έχει.. ξεβράσει το φοιτηταριάτο και δεν έχουμε πια τόσους γνωστούς στα αμφιθέατρα.

Δηλ σύντροφοι γινόμαστε βενεζουέλα; Εκεί δηλ όπου οι φοιτητές είναι καθαρά αντιδραστικοί στην πλειοψηφία τους και προέρχονται από τα υψηλότερα κοινωνικά στρώματα. Όχι σφοι δεν έχουμε γίνει βενεζουέλα –όχι ακόμα τουλάχιστον. Πρέπει όμως να μη γυρίζουμε οικειοθελώς την πλάτη μας στην πραγματικότητα.
Το μοντέλο που προωθείται –με επιτυχία ως ένα βαθμό- είναι του φοιτητή που τρέχει σα βέγγος, να περάσει μαθήματα, να μαζέψει διδακτικές μονάδες, να γυρέψει σεμινάρια, να πιάσει καθηγητές και να τους κάνει διάφορα θελήματα, να βρει επαφές κι εφόδια για να γίνει «ανταγωνιστικός» και δεν του μένει χρόνος να ασχοληθεί με κάτι άλλο και με «ανέμελες» συλλογικές διαδικασίες.

Μια άλλη πτυχή που μου επισημάνθηκε πρόσφατα ως αποτύπωμα της κρίσης είναι ότι η εσωτερική μετανάστευση των φοιτητών έχει περιοριστεί δραματικά πια και στα πιο απομακρυσμένα ιδρύματα (κρήτη, θράκη, κτλ) η πλειοψηφία των σπουδαστών αποτελείται από ντόπιους, δηλ από παιδιά που ξεφεύγουν δυσκολότερα από τον κλοιό του οικογενειακού περιβάλλοντος και έχουν κάνει ήδη έναν πρώτο κρίσιμο συμβιβασμό στην επιλογή τους –αφού οι δικοί τους δε μπορούσαν να τους στείλουν σε άλλη πόλη και τη σχολή της αρεσκείας τους.

Αυτό επιδρά αναπόφευκτα στη συνείδηση των φοιτητών, αλλά και στη δική μας παρέμβαση η οποία μπορεί να δίνει προτεραιότητα –και καλά κάνει- στη στρατολόγηση εργατών στους χώρους δουλειάς και να δίνει βάρος στα αποτελέσματα των τει με τα παιδιά των πιο λαϊκών οικογενειών· αλλά έχει ένα ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα στο πανεπιστήμιο, που παραμένει για πολύ κόσμο ο βασικός χώρος συνειδητοποίησης, όπου έρχεται για πρώτη φορά σε ουσιαστική επαφή με κάποιες ριζοσπαστικές και επαναστατικές ιδέες. Και αυτός ακριβώς ο χαρακτήρας του πανεπιστημίου μπαίνει στο στόχαστρο των προωθούμενων αναδιαρθρώσεων.

Ποιος μπορεί να είναι λοιπόν ο δικός μας στόχος σ’ αυτές τις συνθήκες; Και τι μετράει περισσότερο: τα ποσοστά της πανσπουδαστικής ή ο απόλυτος αριθμός ψήφων (και δυνάμει κερδισμένων συνειδήσεων); Βασικά και τα δύο μετράνε, αλλά όταν πέφτει γενικά η συμμετοχή, συνήθως ανεβαίνει το πρώτο και πέφτει αντικειμενικά το δεύτερο. Ένας άμεσος εφικτός στόχος θα ήταν μέχρι πρότινος να ξεπεράσουμε επιτέλους την ημιθανή πασπ στη δεύτερη θέση –όπως έγινε ήδη από φέτος στα τει και φαίνεται να κλειδώνει σήμερα και στα αει. Προέχουν όμως πολύ πιο σημαντικά μέτωπα από τους εκλογικούς δείκτες –κι αυτό μας φέρνει στην επόμενη σειρά ερωτημάτων.

Πού πήγε η μεγάλη περιφανής νίκη για το άρθρο 16; Η τρομερή και περιβόητη γενιά του δεκέμβρη; Πού ήταν το μαχητικό φοιτητικό κίνημα όλα αυτά τα τελευταία χρόνια της κρίσης, των απεργιακών αγώνων και του κοινωνικού αναβρασμού; Ακόμα κι όταν ξεκίνησε φέτος ένας γύρος κινητοποιήσεων, οι κινητοποιήσεις που βγήκαν ήτανε σχετικά άμαζες και σε κάθε περίπτωση ένα μικρό κλάσμα των μεγάλων, φοιτητικών συλλαλητηρίων της προηγούμενης δεκαετίας. Η αλήθεια είναι πως πίσω από την κορύφωση του μαϊούνη και της επόμενης χρονιάς κρύβονταν τα πρώτα σπέρματα της παρακμής. Αλλά οι λόγοι και η ερμηνεία αυτής της πτώσης απαιτεί στενότερη παρακολούθηση και γνώση του χώρου από τη δική μου, που άρχισα να χάνω την επαφή με τα αμφιθέατρα, σχεδόν παράλληλα με την απομάκρυνση του φκ από το επίκεντρο των αγωνιστικών διεργασιών.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον ερώτημα που προκύπτει από το δοσμένο συσχετισμό δύναμης είναι πως η ανάλυση ψήφου των εθνικών εκλογών δίνει συντριπτικά ποσοστά στο σύριζα και τη νδ να πέφτει κάτω από το μέσο όρο της, ενώ στα πανεπιστήμια τα μεγέθη κι οι όροι αντιστρέφονται διαλεκτικά, με τη δαπ να είναι κατεστημένο τις τρεις τελευταίες δεκαετίες και την αρεν του σύριζα να παραμένει αμελητέα ποσότητα –και να διασπάται μάλιστα με το σχέδιο βήτα (αλαβάνος και πρώην κοε) που κατέβηκε φέτος ως αριστερό δίκτυο. Όπως σχολίασε στην προηγούμενη ανάρτηση και ο ΡΓ, ακόμα και τους εαακίτες να προσθέσεις (που είχαν πολλές διαρροές προς σύριζα τον ιούνη του 12’) κάποια νούμερα απλώς δε βγαίνουν. Εκτός και αν υποθέσουμε ότι ο σύριζα έχει ρεύμα στη μη φοιτητιώσα νεολαία, δηλ σε σπουδαστές ιεκ, νέους εργάτες, κτλ. Να γελάνε και τα μωρά παιδιά δηλ, όπως λέει και το επίμαχο βιντεάκι της κνε.

Αυτά ως προς το γενικό κομμάτι, που γράφτηκε πριν από την ανακοίνωση των φετινών αποτελεσμάτων, για να μείνει ανεπηρέαστο στην ανάλυσή του και να μη φανεί ότι προσπαθεί να δικαιολογήσει ένα κακό ποσοστό ή αντιθέτως να σκεπάσει με ένα καλό ποσοστό κάποια υπαρκτά ζητήματα. Περνάμε τώρα πιο ειδικά και στα φετινά.

Το πρωί η κε του μπλοκ πήρε λίγο κλίμα από την πάτρα, όπου η πανσπουδαστική βγήκε πρώτη δύναμη στην πόλη (δηλ στο σύνολο των ψήφων σε αει και τει). Στο πολυκλαδικό πάνω από το παράρτημα, είδα τη φετινή μας αφίσα, που έχει πιο πλατύ και συμβατικό σύνθημα από άλλες φορές (μαζί πιο δυνατοί), την μπλε αφίσα (!) των εαακ και το ψηφοδέλτιο της δασπ, τα αρχικά από το «δεν ανήκω σε παράταξη», με ένα γραφικό πρώην δαπίτη, που φορούσε φτερωτά σπορτέξ σαν του ερμή. Από τα πανό της πανσπουδαστικής πανελλαδικά, ξεχώρισα το προλεκάλτ έμπνευσης σύνθημα your θέσεις sounds familiar, μια έξυπνη μπηχτή προς τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Συνεχίζουμε με ένα γύρο γρήγορων ερωτήσεων.
Μήπως τώρα οι σύντροφοι της σπουδάζουσας θα ξεκουραστούν και θα απολαύσουν τους καρπούς των κόπων τους; Όχι σφοι, οι σύντροφοι δε θα ξεκουραστούν, γιατί για αυτούς ο φετινός μάης σημαίνει (όχι τριπλές, αλλά) τετραπλές εκλογές –κι οι φοιτητικές ήταν απλώς το ζέσταμα. Το φετινό θετικό αποτέλεσμα έχει μάλιστα μια αξία παραπάνω, γιατί έπεσε πάνω στην τούρλα και την πόλωση της επερχόμενης τριπλής κάλπης, που παραδοσιακά ευνοούσε τη δαπασπ –απόδειξη ότι ο σύριζα έχει ακόμα πολλά ψωμιά να φάει για να αντικαταστήσει επάξια την πασοκάρα που γνωρίσαμε σε όλα τα επίπεδα.

Μήπως η χειμερία νάρκη του φκ θα υπνώσει ποτέ τα δικά μας αντανακλαστικά και τη νοσταλγία για τα φοιτητικά; Όχι σύντροφοι, αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Και το καταλαβαίνουμε κάθε φορά που έχει εκλογές στα πανεπιστήμια, που είναι κάτι σαν κινητή γιορτή για όσους παραμένουν στην ψυχή αιώνιοι φοιτητές.

Τιμά το spoudastes.gr του ΜΑΣ που μπλόκαρε και δε φόρτωνε από το μεγάλο όγκο επισκεπτών κι έτσι έστελνε κόσμο να ξεπέσει στην ανάγκη της ιστοσελίδας της νΚα κι άλλων λιγότερο αξιόπιστων σελίδων; Όχι. Αλλά στο σοσιαλισμό, που θα πιάσουμε το τρένο της ετε, θα λύσουμε όλα τα τεχνικά ζητήματα και δε θα υπάρχει τέτοιο πρόβλημα –ούτε και δαπίτες στις εκλογές.

Μήπως τα γαρίφαλα είναι εκτός εποχής; Όχι σφοι, το μάη ευδοκιμούν κι όπως λέει και το σύνθημα: νάτη η κάλπη, γαρίφαλα γεμάτη.
Η κάλπη γέμισε γαρίφαλα σε όλα σχεδόν τα φυσικά και τα παιδαγωγικά (ελπίζω μόνο να μην ξεστρατίσουν στην επαγγελματική τους πορεία, για να αλλάξει επιτέλους ο καταθλιπτικός συσχετισμός δύναμης στους δασκάλους), στο πανεπιστήμιο της θεσσαλίας, στην πόλη της πάτρας, στο μαθηματικό αθήνας, που είναι ο μεγαλύτερος τμηματικός σύλλογος, στην αρχιτεκτονική (που δεν είναι πολύ μεγάλη σχολή, αλλά πάντα έχει αίγλη) και σε μια σειρά σχολές, που ακόμα και μια απλή αναφορά τους θα έπαιρνε πολλή ώρα.

Και φυσικά στα ηρωικά μμε του απθ (που οι αθηναίοι τα γράφουν εμμε, γιατί είναι αθηναίοι και δε νιώθουν), όπου πέρσι η πανσπουδαστική ήταν η μόνη παράταξη που κατέβαζε ψηφοδέλτιο και πήρε περίπου 75% (ένας στους τέσσερις έριξε λευκό), ενώ φέτος που κατέβηκαν δειλά κι οι δαπίτες πήραν λιγότερες ψήφους απ’ ό,τι το λευκό πέρσι, εμείς αυξήσαμε τις δικές μας και έτσι έφτασε το ποσοστό μας κοντά στο 90%!

Τώρα ξέρω πως η σπορά έχει καρπίσει και μπορώ να φύγω ήσυχος κι ευτυχισμένος…

242 σχόλια:

1 – 200 από 242   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική η ανάρτηση σου, Μπρεζνιεφικό απολίθωμα.

Για μας που συμμετείχαμε στην Πανσπουδαστική στις αρχές της δεκαετίας του 2000 είναι η στιγμή που βλέπουμε να πραγματοποιείται ένα παλιό όνειρο. Να πετάξουμε την ΠΑΣΠ από τη δεύτερη θέση και να κοιτάξουμε τη ΔΑΠ σαν άμεσοι διεκδικητές της πρωτιάς.

Ξέρω πως το αποτέλεσμα των φ/σ εκλογών δε σημαίνει κάτι άμεσο για τις δημοτικές/ περιφερειακές ή ευρωεκλογές. Όμως οι τάσεις στις φ/σ εκλογές αποτυπώνουν τη μελλοντική δυναμική που θα έχει η κεντρική πολιτική σκηνή.

Θυμηθείτε για παράδειγμα στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 2000 τα ποσοστά της ΠΚΣ. Είχαν κολλήσει και μερικές χρονιές είχαν πτώση. Είναι τυχαίο που λίγα χρόνια αργότερα ήρθαν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του 2009 και των πρόσφατων βουλευτικών;

Αυτό ισχύει και για τους υπόλοιπους. Που είναι η Αρεν; Παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να έχει τέτοια χάλια; Μόνο πρώην παπανδρεικοί ΠΑΣΟΚοι ψηφίζουν τον Τσίπρα; (Τι ρωτάω, αφού είναι προφανής η απάντηση.)

Για τον "εργατικό" αγώνα μην ανησυχείτε. Θα τον βρει τον τρόπο.
Θα συγκρίνει αριθμούς ψήφων, θα τα ρίξει στην αποχή, στο κενό που άφησε η ΠΑΣΠ, θα πει ότι το αποτέλεσμα ήταν κατώτερο των δυνατοτήτων και θα τα κουτσοβολέψει. Φανταστείτε όμως να έπεφτε το ποσοστό πάρτι που θα έκαναν... Δεν πειράζει παιδιά, περαστικά!

Άντε πάμε γερά τώρα, σε τοπικές και ευρωεκλογές.

Πανσπουδαστικάρα αγάπη μου γλυκιά,
με γαρύφαλο για πάντα στην καρδιά,
μια ζωή θα σ' αγαπώ και παντού θα σ' ακολουθώ...

ARGIE

Ανώνυμος είπε...

Στις φοιτητικες εκλογες ειχαμε και μια αλλη διαλεκτικη αντιστροφη.Ενω στις κοιν. εκλογες,ο ΣΥΡΙΖΑ λεηλατησε το ΠΑΣΟΚ,στις φοιτητικες,η ΠΚΣ λεηλατησε την ΠΑΣΠ.Αν προσεξετε,και στα ΤΕΙ και στα ΑΕΙ,η ΠΚΣ πηρε σχεδον ολες τις απωλειες της ΠΑΣΠ,ενω οι υπολοιποι ηταν ισα βαρκα ισα νερα σχεδον.

Φυσικα δεν ειναι το ιδιο πραγμα,ειναι αλλιως να κερδιζεις ψηφοφορους της σοσιαλδημοκρατιας,κρατωντας τις θεσεις σου,και αλλιως με το γινεσαι ο ιδιος σ/δ.Ειναι μια εξελιξη που δεν περιμενα,γιατι πιστευα πως οι ψηφοι της ΠΑΣΠ θα πηγαιναν στην πλειοψηφια τους,στην ΔΑΠ,καθως ψαρευουν απο το ιδιο κοινο.

Οσο για τα αποτελεσματα της γενιας του Μαιουνη δεν εχεις αδικο,αλλα ουτε και τα αποτελεσματα της ΠΚΣ αντιπροσωπευουν αντιστοιχη ανοδο του φκ.

Οπως και να εχει,ειναι πολυ ευχαριστα αποτελεσματα μεσα σε αυτην την μαυριλα που ζουμε.Μην ξεχναμε οτι ο χωρος της τριτοβαθμιας,αν και φαινομενικα ευνοει τις αριστερες τασεις,ειναι ενας χωρος οπου συναντιουνται ολες σχεδον οι κοινωνικες ταξεις της ελληνικης κοινωνιας,αρα υπαρχει παντα ενα μεγαλο ποσοστο(ειδικα στα ΑΕΙ και σε σχολες οπως η Νομικη ή η Ιατρικη) που λογω κοινωνικης θεσης,ειναι εκτος του target group του Κομματος.Οποτε ενα 19% στα ΑΕΙ αντιπροσωπευει ενα πολυ μεγαλυτερο ποσοστο των φοιτητων της εργ. ταξης.

Εχω καποιες αλλες παρατηρησεις και επιφυλαξεις,αλλα θα ηθελα να δω τι θα πουν και οι υπολοιποι για τα αποτελεσματα.

Παπουτσωμενος Γατος

ρίψασπις είπε...

Πού πήγε η μεγάλη περιφανής νίκη για το άρθρο 16;

Το ερώτημα βέβαια είναι τι ακριβώς έκανε ο υποκειμενικός παράγοντας (το ΜΑΣ, η ΠΚΣ, η ΚΝΕ, εν τέλει το κόμμα) για να κεφαλαιοποιήσει το ζήτημα "άρθρο 16".

Η γραμμή μας ήταν τότε η άρνηση της επιτυχίας, ότι η μη αναθεώρηση του άρθρου 16 δεν ήταν νίκη του κινήματος αλλά τακτικός ελιγμός του ΠΑΣΟΚ που ήθελε να ξαναγίνει κυβέρνηση.

Είναι συνέπεια της αριστερ(ιστικ)ης στροφής, περιμένουμε από τις ευρείες μάζες την υιοθέτηση του προτάγματος του σοσιαλισμού, και οτιδήποτε άλλο το απορρίπτουμε, ακόμα και σαν μικρή νίκη.

Και πριν πάρετε φόρα και αρχίσετε, δεν υποστηρίζω ότι έγινε "πιο αριστερό" το ΠΑΣΟΚ επειδή αρνήθηκε την αναθεώρηση, ούτε ξύπνησαν τα ταξικά αντανακλαστικά που ούτως ή άλλως ποτέ δεν είχε. Ενδοαστικές αντιθέσεις αναδείχθηκαν, μικροκομματικές αντιπαλότητες του αστικού πολιτικού προσωπικού.

Αλλά πού ακριβώς είδαμε γραμμένο ότι είναι "κακό" ή επιζήμιο, όταν ένα τμήμα του λαϊκού κινήματος αναγκάζει ένα αστικό κόμμα σε αναδίπλωση; Αυτοί το παιχνίδι τους, εμείς το δικό μας!

Θέλω να πω, οπωσδήποτε είναι δεδομένο ότι η ταξική πάλη (κομμάτι της οποίας είναι και το φοιτητικό κίνημα, με τις δικές του ιδιαιτερότητες) είναι αντικειμενική διαδικασία και η έντασή της δεν καθορίζεται βουλησιαρχικά από την όποια πολιτική απόφαση των δυνάμεων της πρωτοπορίας.
Αλλά τι είδους πρωτοπορία είναι αυτή που κουνάει το δάχτυλο σε μια μεγάλη μάζα φοιτητών, που ξαφνικά από την κινηματική ανυπαρξία (θυμίζω ότι οι καταλήψεις του 2001 ενάντια στην ψευτοανωτατοποίηση των ΤΕΙ ήταν καθαρά ΔΑΠίτικες) και το κυνήγι των βαθμών, ξαφνικά πλυμμηρίζει τα αμφιθέατρα και τους δρόμους, αυτή στέκεται στην απ' έξω με από άμβωνος κύρηγμα, και στο τέλος απαξιώνει και μηδενίζει ολοκληρωτικά το όποιο αποτέλεσμα; Πώς ακριβώς θα τους πείσεις να παλέψουν για το σοσιαλισμό, για την επαναστατική ανατροπή;

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο ζήτημα η πτώση της συμμετοχής όμως, που έχει να κάνει και με ανυπαρξία γενικότερου κλίματος. Κάτι που εμάς μακροπρόθεσμα δεν θα μας οφελήσει.Θα είχε ενδιαφέρον επίσης να βλέπαμε και τα ποσοστά του φετινού 1ου έτους, που λόγο κινητοποιήσεων και καταλήψεων ελπίζω να μην έγιναν αντιδραστικοι.
Τα αποτελέσματα είναι επίσης αποκαλυπικά και απάντηση για το αν Συριζα και οι λοιποί συγγενείς του έχουν ρεύμα στη νεολαία.
Εμένα μου έχουν λείψει και τα καφριλίκια που κάναμε κάποτε(τα πρόλαβα μόνο την πρώτη μου χρονιά), και κακώς τα σταματήσαμε καθώς και κλίμα έδειναν και όπως και να το κάνουμε δεν είμαστε εκκλησία.
Πάντως όσοι έτυχε να βρεθούμε στο Αιγάλεω, περιμένωντας ένα τηλέφωνο για να εφορμήσουμε στα φοιτητικά ανάκτορα, περάσαμε ωραία με πολύ γέλιο

Ανώνυμος είπε...

Βιάστηκε ο συντροφος Χιόνης να πανηγυρίσει. Ελαφρή μείωση των ψήφων της ΠΚΣ σε σχέση με το 2013.

RenderMan

Ανώνυμος είπε...

ριψασπις. Δεν υπαρχει καμμια αριστεριστικη πολιτικη συμφωνα με οσα μας δι δαξανε ΜΑΡΞ ΚΑΙ ΛΕΝΙΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

http://ekloges.spoudastes.gr/uploads/sygkentrotika_AEI.html

Η ελαφρά μείωση πού είναι;Όχι ότι σημαίνει τπτ αλλά οκ.

mariori

Black Bidet είπε...

"Τιμά το spoudastes.gr του ΜΑΣ που μπλόκαρε και δε φόρτωνε από το μεγάλο όγκο επισκεπτών κι έτσι έστελνε κόσμο να ξεπέσει στην ανάγκη της ιστοσελίδας της νΚα κι άλλων λιγότερο αξιόπιστων σελίδων;"

Ναι , το τιμά.


Παντως για μας που περασαμε απο ΠΚΣ την δεκαετια του 90 (απο 1995 εγω), είναι μεγάλη ηθικη δικαίωση αυτη η άνοδος, και η αντιστροφή θέσεων με την ΠΑΣΠ. ΔΕΝ ειναι ομως δικαίωση η πτωση της συμμετοχής.

Οσον αφορα την δικη μου σχολή (Φυσικο ΑΠΘ) ημουν απο τους τυχερους που ειδαν την ΠΚΣ να παιρνει την πρωτια από τότε για πρωτη φορα μετα το 1990.

Keep up the good work.

Ανώνυμος είπε...

2.49 Εχεις απολυτο δικιο φιλε μου. Τωρα που τα τσεκαρισα με της φοιτη τικες του 1977 υπαρχει μειωση ψηφων. αρα εχει κανει λαθος ο σ. ΧΙΩΝΗΣ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ενα παλιοτερο ακαταλληλο:

1.Kαι αααα και ουυυυυυ
2.Και γ@μω τη ΔΑΠ Νου-Δου-Φου-Κου
3.Να βουλιαξει στη λασπη η π@@τανα η πασπ
4.Πρωτη δυναμη η ΠΚΣ.

*
3.(Εγινε κι αυτο)
4.(Μακαρι κι αυτο στο οχι μακρινο μελλον...)

Гриша

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχασε ψηφους η ΠΚΣ.Ανεβηκε κατα 1000 περιπου,η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ εχασαν γυρω στους 2500 η καθεμια,και η ΑΡΕΝ και τα ΕΑΑΚ απο 500.Η συμμετοχη ηταν κατα 5000 μεγαλυτερη.

Πρακτικα,η αποχη μας ευνοησε.Οι ψηφοφοροι των αλλων απειχαν,ενω ενα μερος των πασπιτων ψηφισε ΠΚΣ.

Ισως ο ΡεντερΜαν ειδε αποτελεσματα που εβγαλε η ΔΑΠ ή η νΚα και το ειπε αυτο.

Παπουτσωμενος Γατος

Ανώνυμος είπε...

Οτι να ναι η ΠΚΣ ειναι η μονη με αυξηση σημαντικη σε ψηφους και ποσοστα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και πλεον 2η δυναμη σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

ratm

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Όση ανοσία κι αν υπάρχει σε διάφορες εκλογικές αυταπάτες πρέπει να 'τανε όνειρο πολλών παλιών σφων της γενιάς μας αυτή η δεύτερη θέση.
Αρτζι έχει βάση αυτό που λες, αλλά δεν ξέρω αν είναι τόσο απλή και ευθεία η αντιστοίχιση που κάνεις.
Ρίψασπι, εγώ πάλι θυμάμαι ότι εμείς βάζαμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση απέναντι σε διάφορες υστερικές φωνές περί "νίκης, νίκης", γιούπι-γιά-για κι έναν στοχευμένο λαϊκισμό αριστερής και καλά κοπής, που μάλλον εφησύχαζε κι αποπροσανατόλιζε. Δεν κατάλαβα να κουνάμε σε κάποιον το δάχτυλο, άλλη κουβέντα αν τότε μπορούσαμε να έχουμε άλλη στάση και καλύτερα αποτελέσματα -και επίσης για ποιο λόγο δεν έγινε αυτό.
Ζάχο, τις καφρίλες καλά κάναμε και τις κόψαμε κατά τη γνώμη μου. Αλλά χρειάζονται πιο πολλά εμπνευσμένα συνθήματα.
Άλλος βιάστηκε μάλλον ρέντερμαν. Και να φανταστείς έχει μείνει έξω η ασοεε, που θα έριχνε το ποσοστό αλλά θα ανέβαζε τον απόλυτο αριθμό ψήφων.
Υγ: μεγάλες στιγμές.. πατριωτισμού (καλώς εννοούμενου) από τον γκρίσα

Ανώνυμος είπε...

αξίζουν πολλά συγχαρητήρια οι σύντροφοί και οι πανσπουδαστικάριοι για το αποτέλεσμα των εκλογών για εμένα ,που ήταν όντως στα τέλη της δεκαετίας του 90 όνειρο η 2η θέση, αν και στις εκλογές του 1999 στο ΤΕΙ Λάρισας για μερικές ψήφους την χάσαμε τότε... (ώχ αναπολώ σαν κάτι γρίες στην πολυθρόνα με το γάτο αγκαλιά)...και πάλι μπράβο συντρόφια κόντρα στις κασσάνδρες και στο όλο κλίμα του ατομισμού και τής ματαιοδοξίας που καλλιεργούν για τη νεολάια.


απολίθωμα πάλι έγραψες με την ανάρτηση σου.

"υποψίας"

Ανώνυμος είπε...

Στον φιλο που εγραψε για αριστερισμο κλπ
Οι κινιτοποιησεις του αρθρου 16 κατεδειξαν πολλα. 1) οτι αρχικα φανηκε οτι τα αντανακλαστικα μας δεν ηταν και τα καλυτερα το Μαη-Ιουνη ως προς τις διαθεσεις των φοιτητων. Παρολο που εμεις ειμασταν αυτοι που αναδειξαμε τη Μπολονια και ειχαμε κανει και πρωτοι κινιτοποιησεις μηνες πριν τον Μαη του 2006 ακουγοντας οτι ειμαστε κινδυνολογοι και γραφικοι τοτε οχι μονο απο ΔΑΠ-ΠΑΣΠ αλλα και απο τα ΕΑΑΚ 2) οτι η σφοδρη ιδεολογικη διαπαλη με τον οπορτουνισμο σε ενα γηπεδο που ανθει (ΑΕΙ) σε συνδιασμο με την υπουλη δουλεια καποιων που ευτυχως πηραν ποδι απο τις γραμμες μας εβγαλαν αδυναμιες αλλα δημιουργησαν και το εδαφος να τις καταπολεμησουμε. 3) εδειξαν την ορθοτητα της πολιτικης του κομματος που αν μπολιαζαμε πιο μαζικα τη νεολαια με αυτη σημερα και το ΦΚ θα ηταν σε καλυτερη θεση αλλα και μια γεννια που ηταν η τελευταια με αγωνιστικη εμπειρια (μαθητικες καταληψεις με Αρσενη και φοιτητικες με Γιαννακου) δεν θα ειχε παρει τετοια απογοητευση και αποστρατευση ως νεα βαρδια της εργατικης ταξης πλεον. Αλλα δυστυχως καποιοι φιλοι του Αλεκου Αλαβανου εσπρωχναν κατω απο τη μυτη μας την ΚΝΕ και την ΠΚΣ (ΜΑΣ δεν υπηρχε τοτε) σε κοινα αντι-ΔΑΠ πλαισια (και σε πολλα αλλα) με τα ναυαγια της ταξικης παλης αντι να βαλουν μπροστα την πολιτικη μας και να στρατολογει η ΚΝΕ μαζικα οπως μπορουσε τοτε. 4) Αποδειχθηκε περιτρανα το ποσο ξεφτιλισμενοι πασοκοι ηταν και ειναι οι ΕΑΑΚιτες. Ποιος ξεχνα την επικη φραση " το κινημα αναγκασε το ΠΑΣΟΚ να ερθει σε ρηξη με το κεφαλαιο!!" Επειδη τοτε ο ΓΑΠ χωρις να διαφωνει με τα ιδιωτικα πανεπιστημια αποχψρησε απο την αναθεωρηση του συνταγματος για μικροκομματικους λογους και ουτε καν με προφαση το αρθρο 16 αλλα με προφαση τη νοθεια κατα την ψηφοφορια που πηγε να κανει η ΝΔ στην αναθεωρηση του αρθρου 24 για τα δαση! Η ΚΝΕ τοτε ειπε την αληθεια και επιβεβαιωθηκε οταν λιγες μερες μετα οταν η κυβερνηση ψηφισε το νομο-πλαισιο χωρις καν να εχει αναθεωρηθει το αρθρο 16. Οποτε τα πανηγυρια και οι αυταπατες που καλλιεργησαν στους φοιτητες οι αλλες δυναμεις εγιναν απογοητευση και κοπωση μιας και οι καταληψεις και οι χαμενες εξεταστικες ειχαν αποσυρει σπιτια τους μεγαλη μεριδα φοιτητων. Οποτε απο ενα σημειο και μετα η ΔΑΠ εφερνε τους δικους της και ανοιγε με ευκολια τις σχολες. Αυτα ηταν τα αποτοκα της θεσμολαγνιας και της θεοποιησης της μορφης - καταληψη εναντι του περιεχομενου - πλαισιο παλης , του οπορτουνισμου.

Υγ. Θεσμολαγνια ειναι η μανια των μικροαστων να αντιλαμβανονται το κρατος ως θεσμο και οχι ως οργανο καταπιεσης. Να βλεπουν το αυνταγμα ως κατι εξω απο ταξεις που υποτιθεται οτι βαζει οριο στο κεφαλαιο! Γι'αυτο και οταν το κεφαλαιο κανει κουρελιβκαι αυτο το ταξικο αντιλαικο συνταγμα πεφτουν ολοι οι μικροαστοι - οπορτουνιστες απο τα συνεφα και πανε στο ΣτΕ ελπιζοντας οτι το ΣτΕ ακυρωσει κατι που απαιτει το αφεντικο του. Παρομοιο ζητημα ειναι και το θεμα της θεοποιησης του αστικου κοινοβουλιου και η θερηση πως η κυβερνηση μπορει να ειναι στα πλαισια της εξουσιας των αστων εργατικη χωρις να εχει προηγηθει επανασταση που θα τσακισει το κρατος. Ετσι απλα μεσα απο ακομα ενα θεσμο που ειναι οι εκλογες. Ειναι αυτο που οι κομμουνιστες λεμε ξεκομα της πολιτικης απο την οικονομια.

ratm

Αναυδος είπε...

πιστοι στο πασοκικο παρελθον τους στο συριζα πανηγυριζουν για στις φοιτητικες εκλογες νικησε η αριστερα

http://followtheredriver.blogspot.gr/2014/05/blog-post_494.html

για τους νεοτερους να θυμισω οτι οταν το ΠΑΣΟΚ εφαγε τα μουτρα τους στις δημοτικες στη δεκαετια του 80 ελεγε οτι νικησε το ΠΑΣΟΚ και οι λοιπες δημοκρατικες συναμεις (δηλ το ΚΚΕ)

η ιστορια επαναλμβανεται (μαλλον σαν τραγωδια) αλλα με αρκετο γελιο

Ανώνυμος είπε...

@απολιθωμα
Δε το χες ακουσει το συνθηματακι;Δε το λεγατε;
Πες το πατριωτισμο,πες το ιδεαλισμο πες το απωθημενο και ονειρο παλιων σφων παντως κατι τετοιες στιγμες σε πιανει μια νοσταλγια για τα φοιτητικα χρονια.
Και κυριως μια ικανοποιηση για τον κοπο των σφων της ΚΝΕ που με νεες δυναμεις και περισοτερη αισιοδοξια θα δωσουν τις σκηροτερες μαχες που ερχονται.

Гриша

ΥΓ.Του χρονου οι εκλογες να γινουν στη συγγρου...τη συνεχεια τη θυμασαι;
Tελευταιο ακαταλληλο λογω της ημερας...μη βαρατε...

Singularity είπε...

Σαν ακορντεόν, όχι σαν αρμόνιο. Το αρμόνιο δεν ανοιγοκλείνει.

anonymous anonymous είπε...

Πού την είδες ρε κάθαρμα RenderMan τη μείωση; Όταν είναι πασιφανές (ακόμα και τα αστικά ΜΜΕ το παραδέχονται) ότι είχαμε αύξηση σημαντική και σε ψήφους και σε ποσοστό.

Red Star είπε...

Ήμουν μέλος της ΠΚΣ Πα.Πει. τμήμα ΟΔΕ,καμιά 20αριά χρόνια πριν, ναι λοιπόν ήταν μεγάλη η νίκη της ΠΚΣ και σε ΑΕΙ, και σε ΤΕΙ, παρά την αποχή και τις ψήφους που λένε πονηρά,πονηρά μερικοί.

Ας έρθουν να μας ρωτήσουν πόσοι λίγοι δίναμε τον καλό αγώνα τότε σε Πανεπιστήμια όπως του Πειραιά που ΔΑΠ και ΠΑΣΠ κυριαρχούσαν.

Η δεύτερη θέση είναι μεγάλη υπόθεση, όταν οι του ΣΥΡΙΖΑ του 27 % έφαγαν κατραπακιά και οι του ΕΑΑΚ έμειναν με το ποσοστό στο χέρι.


Ξιδάκι σε όσους δεν το αντέχουν στις Τοπικές εκλογές στις 18 Μάη, η Λαϊκή Συσπείρωση σε πολλές περιφέρειες και δήμους φαίνεται πως ανεβαίνει εντυπωσιακά σε σχέση με 20 μέρες πριν. Θα έρθει και το δεύτερο χαστούκι στους εξυπνάκηδες κεντροαριστεράς και κεντροδεξιάς.

Για τις ευρωεκλογές κρατώ μικρό καλάθι, αλλά είμαι βέβαιος πως ακόμα και 3 μονάδες να ανέβει το ΚΚΕ , θα βρουν να πουν ότι το 7,5% είναι λιγότερο από το ποσοστό του 2009 ή η αποχή μεγαλύτερη.Αλλά ως τις 25 του Μάη έχουμε καιρό ,να σχολιάσουμε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου και την μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά σε Περιφέρειες και Δήμους(γιατί αυτοί που θα ψηφίσουν στις 25 ΣΥΡΙΖΑ, τις 18 θα ρίξουν δαγκωτό σε ΠΑΣΟΚΙΚΑ πολιτικά αποβράσματα, τύπου, Σγουρού, Μπουτάρη, Καμίνη κοκ...) Στο ΚΚΕ θα ρίξετε την ευθύνη Συριζόπουλα μου; Ή στον λαό σας που πατάει σε 2 βάρκες ;

Το ΚΚΕ ,το ΜΑΣ ,το ΠΑΜΕ, η Λ.Σ.θα περάσουν στην αντεπίθεση και αυτό αρχίζει να φαίνεται και σε εκλογικές διαδικασίες και στη συνείδηση των πολιτών που συμμετέχουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Ανώνυμος είπε...

ratm κομμουνισταρά μου,

απάντησέ μου σε παρακαλώ:
Κακοί, έκφυλοι, μπέκρουλες και ναρκομανείς οι πράκτορες του Αλαβάνου. Όμως, χειρότεροι πράκτορες από τους πράκτορες του Τσίπρα υπάρχουν; Από αυτούς που τον πήραν από το 3% και τον πήγαν στο 25% υπάρχουν; Από αυτούς που τον πήραν από το χεράκι και από αποτυχημένο γραμματέα της πιο ανύπαρκτης πολιτικής νεολαίας θα τον κάνουν πρωθυπουργό υπάρχουν;

Ο χειρότερος, ο έκφυλος παρτουζιάρης φραξιονιστής

Ανώνυμος είπε...

Εγω προσωπικα 1 συγκεκριμενο ειδα λιγο καιρο μετα τη διαγραφη του να ειναι ομιλητης σε συγκεντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Τωρα αυτα τα αστεια που αναφερεις σαν λασπη σε ανεμιστηρα απλα επιβεβαιωνουν το σχολιο μου στο προηγουμενο νημα για τον διαδικτιακο φραξιονισμο.

Υγ. Μερικοι παρολο το ξεβρακωμα τους επιμενουν να αγνοουν το γεγονος οτι οταν αυτοι πηγαιναν το ΚΚΕ γυριζε για 95η φορα....

ratm

Ανώνυμος είπε...

Ναι. Και έμαθα είναι και ναρκομανής. Και χορεύει και τον χορό της βροχής γύρω από φλεγόμενες αφίσες της ΠΚΣ. Και τραγουδάει και την πριγκιπέσα "όλο νόημα". Και πήρε και μαιζονέτα στου Ζωγράφου με τα 20.000 που πήρε από το Αλαβάνο.

Να υποθέσω εσύ είσαι διαδικτυακός αντιφραξιονιστής. Λογικό και άριστη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων. Δεν μίλαγες που δε μίλαγες με άνθρωπο ποτέ σου, δεν έκλεινες που δεν έκλεινες ποτέ σου καμία ψήφο, γιατί να κλείσεις 2 βδομάδες πριν τις εκλογές; Οπότε ας σε βάλουμε να ασχολείσαι με το ίντερνετ, το φραξιονισμό και τον Αλαβάνο...

Ο χειρότερος κλπ

zoot horn rollo είπε...

Χειρότερε, ήρεμησε καλό μου παιδακι...

Αναυδος είπε...

εσκασε μυτη παλι το χαφιεδοτσουρλο του εργατικου αγωνα

Ανώνυμος είπε...

Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν μιλαγα για τον εαυτο μου με επαρση. Το μονο σιγουρο ειναι οτι εσυ κλεινεις ψηφους για αλλο κομμα και οχι για το ΚΚΕ.
Τωρα να τις βγαλουμε ανωνυμα να τις μετραμε σε προσωπικο επιππεδο δεν θα ακολουθησω για 3 λογους.
1) θα πρεπει να σε ακολουθησω στον κατηφορο πραγμα αδυνατον καθως πας με σπασμενα φρενα.
2) για να τις μετρησουμε πρεπει να παιζουμε στο ιδιο γηπεδο πραγμα που δεν ισχυει. Αλλους ψηφους εκλεινε ο Λαλιωτης και αλλους η Παπαρηγα.
3) εχετε καταντησει βαρετοι και προβλεψιμοι. Πιο γραφικοι και απο τη Σαντορινη. Ισως οταν συμβιβασετε τη μεγαλομανια σας με τον ηπιο και χαμηλων τονων χαρακτηρα του χαφιε που επιλεξατε ως ρολο(?) , επαγγελμα (?) , ισως τοτε να κεντρισετε το ενδιαφερον...
Μεχρι τοτε περαστικα και να θυμαστε το εγκωμιο στο Κομμα του Μπρεχτ....

ratm

Ανώνυμος είπε...

Αρχικά ανέφερα για τη "δημιουργική λογιστική" του ΜΑ. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις εμφανίστηκε το γνωστό κι από δω πουλέν του ΜΑ εκ Γερμανίας ορμώμενο. Δεν θα σχολιάσω την ψυχρή παράθεση αριθμών χωρίς καμιά σοβαρή ποιοτική ανάλυση, δεν θα σχολιάσω το "μαρξιστικό" βάθος του ανδρός, ούτε καν το να βγάλουμε από τη μύγα ξύγκι στις δηλώσεις του Χιώνη. Ένα έχω μόνο να πω: Ξυδάκι!
Όσο για το τι θα κάνει η ΚΝΕ με την καθοδήγηση του ΚΚΕ, ξέρει καλύτερα από αυτούς που πήγαν απέναντι και κουνάν δασκαλίστικα το δάχτυλο...

ΡΓ

ΥΓ. Απόλυτος σεβασμός στον RATM!

Ανώνυμος είπε...

Καλα καναμε και σταματησαμε καφριλες τυπου "και στον κωλο σας χορευει κλπ κλπ", αλλα μαζι με τα ξερα καηκαν και τα χλωρα. Συνθηματαρες οπως "ΚΚΕ βαβουρα Sepultura" βγαινουν μια φορα στα δεκα χρονια.

Φετος ειδα πολλους μακρυμαλληδες μεταλλαδες κνιτες σε μικρα ετη και σχεδον δακρυσα, σαν κοντοκουρεμενος μεταλλοπατερας που ειμαι.

sniper

Ανώνυμος είπε...

Παντα εκτιμουσα στους κνιτες οτι ειναι του κλασσικου ροκ και της μεταλ,σε αντιθεση με τους εαακιτες που σχεδον τα απεχθανονται και τους αρεσει να ακουνε τους μαυρους αταλαντους γιεγιεδες με τις τζιβες(σαν λυκειαρχης της χουντας ακουστηκα).

Παπουτσωμενος Γατος

chemist είπε...

Πανσπουδαστική πρώτη δύναμη στο μαθηματικό Αθήνας
Ένα δάκρυ κύλησε.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΡΥΜΑΛΛΗΔΕΣ; ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!


Οι "μεταλάδες" της εποχής μας μοιάζουν έτσι.

http://www.bluefat.com/1005/JensOellermann.jpg


Ξου ξου απολιθώματα του '80! Αν ξαναδω εν έτει 2014, κνιτη με τζιν μπουφαν μπροστά μου με patch και μαλλί χαίτη, θα αυτομολήσω στη Κουάλα Λουμπούρ, να το ξέρετε. Mέχρι Sepultura πάει, πιο πέρα τερματίζει.



"ΚΝΕ-βαβούρα-August Burns Red"

Ανώνυμος είπε...

@ Ρατμ

Ρε φιλε προσεχε λιγο τι λες για την ΚΝΕ..Μιλας για σφους που διακινδυνεψαν την ζωη τους κυριολεκτικα σε πολλες σχολες τοτε και για αγωνιστες που συμμετειχαν και οργανωσαν ενα μαζικο κινημα.Επειδη δεν τα ξερεις και μαλκον στα δασκαλεψαν μαθε ποσες στρατολογιες εκανε τοτε η ΚΝΕ και μαθε αν τοτε τα ΕΑΑΚ πηραν εστω και εναν απο την Σπουδαζουσα..Και στο κατω κατω, αν εισαι τοσο μα τοσο πεισμενος οτι η ΚΝΕ τοτε ηταν συνιστωσα αντιδεξιου μετωπου , βαλε τα με την τοτε ηγεσια της ΚΝΕ (Γκιωνη), με το τοτε ΠΓ και με τον Αρβανιτακη..Τι λες , ορι τα ξαναμε κατω απο την μυτη τους????? Νισαφι πια ΑΛΕΚΑΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Και πολλα συγχαρητηρια στα συντροφια για την επιτυχια της παραταξης ΑΛΕΚΑΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Αλεκαρα,δεν πιστευω να εισαι copycat του Μπαλτσαβια μας.Πολλες στυλιστικες ομοιοτητες βλεπω.

Παπουτσωμενος Γατος

Ανώνυμος είπε...

Πραγματα στο στομα μου δεν θα βαλεις.
Θα μπορουσα να γραψω κατεβατα για τοτε αλλα δεν εχει νοημα ουτε θα μπω στη λογικη να γραψω εδω ανωνυμα για πραγματα καταστασεις και ονοματα. Δασκαλεμενος μαλλον εσυ εισαι.

Εγω δεν μοιραζα οταν ημουν στην ΠΚΣ πριν απο σενα σημειωσεις ουτε εκανα εκδρομες αλα ΔΑΠ αντι για Μυκονο στην Ιο,ουτε ζυμωνα πλατφορμες σε ταβερνες...

ratm

Ανώνυμος είπε...

Αυτα που λες ειναι τοσο φτηνα οσο ενα ματσακι μαιντανος...Εισαι κατα βαθος ενας φτηνος αντικομμουνιστης αφου υιοθετεις μια τετοια επιχειρηματολογια εναντια στην τοτε ΚΝΕ ..Σου λεω για δευτερη φορα αν τα πιστευεις αυτα , γιατι δεν τα βαζεις με την Αλεκα , τον Θεμη και τον Αρβανιτακη..Ειδικα οι δυο τελευταιοι ηταν σε ολα τα Γραφεια Σπουδαζουσας ..Λες να ηταν και αυτοι στο κολπο??? Αιντε τωρα,πανε σκισε κανενα χαρτι των κυκλαδων ,καψε καμια σημειωση απο το ΤΕΙ Φλωρινας που ησουν, και τραβα με τους φιλους σιυ να σπασετε καμια ταβερνα,εστω και ψησταρια...Αυτο επιτασει το κομματικο σου καθηκον..Αλλωστε ειμαι σιγουρος οτι τετοιο μπακραουντ εχεις, μπαχαλακια. ΑΛΕΚΑΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΤΟΣ εγω δεν εχω καμμια σχεση ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Εδώ οι ταξικές σημειώσειειειειεις!!

Πάρε καλέ κύριε,πάρε!! Μέλι οι ταξικές σημειώσεις, παιδιά! Ζάχαρη οι σημειώσεις, παιδιά!

Καταγγέλλω νέο δάκτυλο Αλαβάνου στη Σπουδάζουσα, νέο "κομμάτι φραξιονιστικής δουλειάς" που μοιράζει εκ νέου σημειώσεις, νέους έκφυλους που η στάση ζωής τους δεν ταιριάζει σε κομμουνιστές.

http://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/36036/maziki-symmetohi-stis-ekloges-toy-syllogoy-spoydaston-nosileytikis-sto

Ρε παιδιά, αυτή τη "μεγαλύτερη κατάκτηση του φοιτητικού κινήματος" δεν την πολυείδα φέτος. Κάτι "ζωντανεύουμε τους συλλόγους" ξαναείδα. Προσέχτε, παιδιά. Ελέγξτε τις ταβέρνες. Τις συναυλίες του Μάλαμα. Ποιος π... τί. Έχω ένα καλό φίλο που κάνει ιδαίτερα έκθεση. Αν θέλετε σας τον συστήνω.

Εσύ ratm, αγόρι μου, συνέχισε να ξεχωρίζεις τον κόσμο από τη μουσική που ακούει, το μήκος της τρίχας του, το σωλήνα παντελόνι και αν του αρέσει να κάνει ρεφορμιστικό μπάνιο στην Ίο ή επαναστατικό μπάνιο στην Εύβοια. Τα ίδια έκανε και ο Φαράκος και ο Γράψας. Και πού σαι: Μη σου ξεφύγει και μιλήσεις σε κανα φλώρο έξω από τους 2-3 μπολσεβίκους φίλους σου που είναι σαν τον Ζεντ από το Police Academy. Οι φλώροι δεν κάνουν για το σοσιαλισμό. Και, για να το κάνεις και πιο επαναστατικό, ντύστο και με ιδεολογικό περίβλημα.

Πάνε τώρα στο Μπανγκογκ να βρεις το σύντροφό σου τον κινγκ κονγκ που δεν είναι οπορτουνιστής.

Ο χειρότερος κλπ

zoot horn rollo είπε...

Ένα λεξοτανιλ στο "χειρότερο" παρακαλώ...ή κανα παυσίπονο...

Ανώνυμος είπε...

@Γατος Εγω δεν εχω επισης καμια σχεση με τον ΠαΑΝΑΓΙΩΤΗ..Και ουτε θελω. ΑΛΕΚΑΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ratm,
Τραπεχα σημειωσεων εμεις δεν βγαλαμε ποτε.Σε προκαλω να βρεις κατι αντιστοιχο απο το 2006-2007.με αυτο το δημοσιευμα του 902.Αλλιως να ανακαλεσεις..ΑΛΕΚΑΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο Ζεντ απο πολις ακαντεμι..Που το θυμηθηκες ..θεος

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Υπενθυμίζεται ότι είναι απαραίτητο ένα ψευδώνυμο για να δημοσιευτεί το όποιο σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

Απολίθωμα από ότι κατάλαβα φέτος δεν ψήφισες στην σχολή(?) του θεού και της θεάς στο ΑΠΘ. Απλά βαρέθηκες; Σε διαγράψανε; Πήρες πτυχίο; Πέρασες σε άλλη σχολή;

ΥΓ: Καμία ψήφος χαμένη πουθενά!

ένα/μια/ένας/αααα

Ανώνυμος είπε...

Πλατφορμες σε ταβερνες?Τι γυφτια θεε μου.Επιδοκιμαζω το σπασιμο ταβερνων απο οπου και αν προερχεται.

@Αλεκαρας

Αυτο ελειπε,ο Παναγιωτης μας ειναι μοναδικος.

Παπουτσωμενος Γατος

Ανώνυμος είπε...

Αμαν..σημειωσεις εν ετει 2014???? Αααα , φραξιααααα ! Διαγραφτε τους ΟΛΟΥΣ!!!!!
Θανος-Μακης-Αλεκος

Ανώνυμος είπε...

Και ενα βιαγκρα στον zoot κλπ

Ο χειροτερος κλπ

Ανώνυμος είπε...

Ξερεις που ημουνα αλεκαρα οπως και εγω που ησουν. Αθηνα ημασταν και τα 2 βεβαια καποιοι τις παιζαμε με τα μπαχαλα για να υπερασπιστουμε τους "τσαμπουκαδες" που εκαναν καποιοι με τις πλατες τις δικες μας...
Στην ταβερνα εγω παω να περασω καλα οχι να ζυμωσω πλατφορμα, στην Ιο παω διακοπες αν μπορω με φιλους δεν εχω αναγκη καποια φοιτητικη παραταξη να με παει (ετσι λεγαμε οι ΚΝιτες στους φοιτητες για τη Μυκονο κλπ και λενε και σημερα οι μικροι συντροφοι) , σημειωσεις κρατουσα μονος μου και εβριζα τους ΔΑΠιτες και αυτου του ειδους τους μηχανισμους. Πριν απο σενα γιατι ειμαι παλιοτερης φουρνιας απο τη δικη σου. Οσο για το Κομμα (αυτοκριτικη εχει γινει για επαναπαυση κλπ δημοσια και στο 18ο συνεδριο και στο 10ο συνεδριο της ΚΝΕ εκει αναφερομουν και πουθενα αλλου οπως γκεμπελισκα προσπαθησες να μου προσαψεις )αλλα οταν καταλαβε τι παει να γινει ειδες πως ξεβρωμιζει ενα ΚΚ.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Προφανως πρεπει να εισαι πολιτικα αναπηρος για να ταυτιζεις την τραπεζα σημειωσεων που φτιαχνει ενας συλλογος σπουδαστων με ενεργητικη πρωτοβουλια στα πλαισια της αλληλεγγυης με παραταξιακες σημειωσεις, με εγγραφες πρωτοετων λες και ο φοιτητης ειναι διανοητικα καθυστερημενος και δεν μπορει να γραφτει στη γραμματεια.
Και καπου εδω το ληγουμε Αλεκο ετσι και αλλιως αυτα ειναι περασμενα. Ο καθενας πηρε το δρομο του και κρινεται. Ετσι και αλλιως ορεξη για κουτσομπολιο εχεις και σε ακολουθησα ενμερει μεχρι εκει που ηθελα..
Εξαλλου το κομμα δεν εχασε και τιποτα σπουδαιο απο τους τοτε φευγατους ισα ισα. Αυτους που οντως ξεχωριζανε τον κοσμο απο τη μουσικη,αυτους που δεν μιλαγαν ουτε στον ισκιο τους παρα μονο παραγοντιζανε με τα στελεχη των αλλων παραταξεων, αυτους που δεν καταδεχοντουσαν να ακουσουν τον συντροφο μελος ΟΒ γιατι ηταν "στελεχαρες" και επρεπε να ηταν καποιος απο Γ.Π. και πανω για να του δωσουν σημασια. Ευτυχως και γι'αυτους γιατι θα κανουν ισως καριερα , ευτυχως και για το ΚΚΕ που πηραν ποδι.
Τωρα πιες το ξυδακι σου που η ΠΚΣ σημειωσε τετοια ανοδο στις φοιτητικες και αραξε γιατι τα καλυτερα ερχονται.

ratm

zoot horn rollo είπε...

Πολλά νεύρα κύριοι, γιατί έτσι;

Ανώνυμος είπε...

Επίσης έχει καθοριστική σημασία για τους αγώνες και την κατεύθυνση που πρέπει να έχουν.
http://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/36036/maziki-symmetohi-stis-ekloges-toy-syllogoy-spoydaston-nosileytikis-sto

"...Επόμενοι σταθμοί στη δράση του Συλλόγου, μεταξύ άλλων, είναι η δημιουργία:

Επιτροπής Πρακτικάριων που θα διεκδικεί βασικό μισθό και ασφάλεια.
Πολιτιστικού στεκιού.
Δανειστικής Βιβλιοθήκης Τράπεζας Σημειώσεων..."

Ώπα ???? ????

Παλμίρο

Ανώνυμος είπε...

Ρατμ ,

Η ΚΝΕ έκανε αντιδεξιά μετωπα ε??? Πες τα αθυά στον σύντροφο που ήταν ξερός στην Πατησίων μέσα στα αίματα , στον άλλον που του σπάσανε τα πόδια...

Α πάγαινε ρε

Γιωργής

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=3963478&publDate=15/3/2007

Προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τη δολοφονική επίθεση κατά φοιτητών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ):
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν σήμερα δεκάδες φοιτητές, ανάμεσά τους μέλη και στελέχη της ΚΝΕ και της Πανσπουδαστικής, με αποτέλεσμα 3 μέλη της ΚΝΕ να διακομιστούν με σοβαρά τραύματα σε νοσοκομείο.
Η οργανωμένη και άνανδρη επίθεση έγινε με τη λήξη της συνέλευσης του φοιτητικού συλλόγου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), με λοστούς, ξύλα και πέτρες από ομάδα τραμπούκων που φορούσαν κράνη και αυτοαποκαλούνται αυτόνομοι και αναρχικοί. Και αυτή η επίθεση εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο καταστολής και τρομοκράτησης του φοιτητικού κινήματος από την κυβέρνηση και άλλους κατασταλτικούς μηχανισμούς, ενόψει και του αυριανού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.
Αποδεικνύει ότι τα ΜΑΤ και οι κουκουλοφόροι έχουν έναν και κοινό στόχο: Να χτυπήσουν το φοιτητικό κίνημα, να τρομοκρατήσουν τους χιλιάδες φοιτητές που δρουν σε αυτό, να πλήξουν εκείνες τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που το υπερασπίζονται, το περιφρουρούν και μάχονται για την προοπτική του.
Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Να αποσύρει τα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους από τις φοιτητικές διαδηλώσεις και τις σχολές.
Το ΚΚΕ καλεί τους φοιτητές και το λαό να απαντήσουν, δυναμώνοντας την πάλη τους, περιφρουρώντας πιο αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις τους.
Τέλος, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δεν τρομάζουν από κανενός είδους καταστολή. Αντίθετα, απαντούν δυναμώνοντας την αγωνιστική τους θέληση και δράση».

Βάνα είπε...

Μάλλον πορβοκάτσια. Αν ξέρει κανείς τίποτα ας πει.

http://antigeitonies.blogspot.gr/2014/05/blog-post_2740.html


"Στις Σέρρες η ΔΑΠ με την συνέργεια της ΠΚΣ έκανε ΔΣ «κεκλεισμένων των θυρών» για να πετάξει έξω από τις εκλογές κάθε άλλο ψηφοδέλτιο –να πώς εννοεί η ΔΑΠ την δημοκρατία και η ΚΝΕ την «ανασυγκρότηση των συλλόγων»."

Ανώνυμος είπε...

"Ενεργητικη πρωτοβουλια στα πλαισια της αλληλεγγυης..." Μπροστα σε αυτην την εφευρετικοτητα ειμαι αναπηρος .
ναι..Ουτε οι Δαπιτες τοσο φαντασια.Παντως τοσα χρονια , εστω και μια αποδειξη για τις περιβοητες "σημειωσεις" δεν εχω δει,ειμαι σιγουρος ουτε εσυ.
Για το ξυδι ,μαλλον εσυ πρεπει να το επινες οσο ανεβαιναμε εκςινα τα χρονια.Πιο πανω εξανα σχολιο με συγχαρητηρια.Δεν ειμαστε ολοι κομπλεξικοι ουτε αντικομματικοι σα του λογω σου.
Ο καθενας πηρε τον δρομο του ναι, μονο που αυτος οδρομος δεν ειναι αυτος που συκοφαντες σαν του λογου σου προεβλεπαν ..Εσυ και οι ομοιοι σου προβλεπατε προσχωρηση στον Αλαβανο.
Για τα καρριερας και ρεστα, ασε ρε φιλε..Χαρτζηλικι αλλοι πηραν και το εκαναν επαγγελμα το σπορ ..Οσο καλυτεροι συκοφαντες,τοσο καλυτετα.Αλλωστε η Βουλη, προβλεπει 3 επιστημονικους συνεργατες ανα βουλευτη....Το πιασες???? Τωρα αν εννοεις καρριερα,το να ζεις απο την δουλεια σου, εχουμε αλλη ταξικη αντιληψη.Αν επισης με το καρριερα εννοεις οτι καποιος δουλευει αυτο που σπουδασε,μαλλιν εχουμε αλλη σχεση με το βιβλιο.
Επειδη και εγω βαρεθηκα να αντιπαρατασομαι με συκοφαντες ελλειμματος επιχειρηματων , πιες εσυ το ξυνομηλο σου καλυτερα που για να μου τα γραψεις αυτα, η καθοδηγα επρεπε να ξεχασει τα περι ΜΑΣ ως μεγαλυτερη κατακτηση, να ξεχασει τα συντονιστικα με εκλεγμενιυς, να μιλησει για Δημοσια κ Δωρεαν Παιδεια ξανα, να κανει συναυλια με τον Πανο Μιυζουρακη στην Φιλοσοφικη,να βαλει Πασοκογενεις στο ψηφοδελτιο και να μιλα με παθος ο Σοφιανος για την μειωση των τελων στα μικρομαγαζα. Επαναλαμβανω τελος για 3η φορα , αφου πιστευεις οτι η ΚΝΕ εγγραφε φοιτητες και εβγαζε σημειωσεις γιατι δεν τα βαζεις με την κομματικη και κνιτικη καθοδηγηση που ηταν παρουσα σε ολα και ξερεις οτι τα γνωριζει ολα.
Ξερεις ιμως κοινε συκοφαντη οτι ολα αυτα ειναι ψεμματα.Ξερεις κοινε συκοφαντη οτι ολη η τακτικη της ΚΝΕ ηταν αποφασισμενη σε ΠΓ και ΚΕ αλκα επιτρεπεις και διαδιδεις την συκοφαντια που καποιοι υφαιναν στα σκοταδια καποιοι επαγγελματιες φραξιονιστες γθα να εξασφαλισουν το χαρτζηλικι τους και την ραγδαια στελεχικη ανοδο.Υπολογιζαν ομως χωρις το 4.5%.

ΑΛΕΚΑΡΑΣ
ΥΓ Τετοια πορωση παντως γθα την εκλογικη ανοδο χωρις καμια διεργασια στο κινημα., μα καμια εσυ και η Νεολαια ΔΗΚΚΙ

Ανώνυμος είπε...

Τυποι σαν τον Ratm θεωρουν το παραπανω σαν διαπαραταξιακα κομπρεμι...Μπορει τοτε να βαραγε και κνιτες ΑΛΕΚΑΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ρε Ρατμ, πιασε μια Μαθηματικα 1 και Ανατομια 1

Ο συμφοιτητης

Ανώνυμος είπε...

Ασε ρε που καθαριζες κιολας , πολυ Τσακ Νορις βλεπεις..Στην Αθηνα ησουνα. , με αυτα που λες ομως μαλλιν σε καποιο Α/Α στεκι θα τριγυριζες η' θα κωλοτριβοσουν με τα ΕΑΑΚ..Ενα κοινο , φτηνο, αναξιο λογου συκοφαντακι της δεκαρας εισαι με αυτα που λες και υιοθετεις..Σκατα στον ανεμιστηρα πετας..Για να τα πεταξεις ομως πρεπει να τα πιασεις.Και εσυ δεν σιχαινεσαι ...

Unknown είπε...

Κοπρεμί στις Σέρρες.η ΔΑΠ τα βρήκε με τους κνίτες.
Χοντρό!Σφυροδρέπανε περιμένω σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

"αντι να βαλουν μπροστα την πολιτικη μας και να στρατολογει η ΚΝΕ μαζικα οπως μπορουσε τοτε"

Ψιτ, ρατμ, όχι έτσι ρε... Το άλλο τους λέμε. Ότι στρατολογούσαν μαζικά και δεν έπρεπε. Ότι αλλοίωσαν τα κριτήρια στρατολογίας. Ότι κάναν την ΚΝΕ μαζική οργάνωση. Ότι έπαιρναν τα βιογραφικά "σαν τα αμπελόφυλλα" (με ταυτόχρονη κίνηση του δεξιού καρπού σαν να γυρνάς το κοκορέτσι).

Μπόγιας

Για την αντιγραφή: Ο χειρότερος

Ανώνυμος είπε...

όλη η δουλειά μπορεί να πατήσει με καλύτερους όρους τώρα μετά την άνοδο. όσο να'ναι ευνοεί. Ευνοεί και για να βγάλει ένας κόσμος συμπεράσματα. Το μόνο σίγουρο είναι πως το ΣΥΡΙΖΑ μέσα στα πανεπιστήμια δεν έχει την επιρροή που θα ήθελε ως αξιωματική αντιπολίτευση. Τους έχει αντικαταστήσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τα ΕΑΑΚ. Τα ναυάγια κάνουν καλύτερη δουλειά και από την ΠΑΣΠ. Όσο για τα αποτελέσματα της φράξιας και του μάηιούνη ασχολίαστα.

Αναυδος είπε...

εδω υπεγραψε το ΚΚΕ το συμφωνο του πετριτσιου επερνε ρουβλια από τη μοσχα και ειναι επισης διαχρονικα το δεκανικι της δεξιας καποτε υπονομευοντας το σοσιαλισμο του ΠΑΣΟΚ και σημερα την ανοδο του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστερας στην εξουσια στο κομπρεμι με τους δαπιτες στις σερρες θα κολλησουμε ειδικα που προερχεται απο αξιοπιστη πηγη που λεει και για τη συγκεκριμενη σχολη

κατι πιο σοβαρο πειτε μας οπως οι βρωμιες του εργατικου αγωνα οτι την ηγεσια του ΚΚΕ την εχει βαλει στο χερι η ασφαλεια αυτες ειναι συκοφαντιες μη γινεστε ψιλικατζηδες

dionperd είπε...

Συνοπτικά (πολιτικά και ψύχραιμα κι όχι καφρίλικα...) για τις εκλογές:

1. Επειδή το αίμα νερό δε γίνεται, προσωπικά έχω χαρεί πολύ για την άνοδο της ΠΚΣ και τη δεύτερη θέση της. Από την πολιτική του πλευρά, δεν παύει να είναι γεγονός ότι περίπου 20% της νεολαίας που σπουδάζει και έκανε τον κόπο να πάει να ψηφίσει (δηλ. το 20% του 40-60%) ψήφισε μια παράταξη που κατεβαίνει με καθημερινά συνθήματα για έξοδο από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων κτλ και που όλοι ξέρουν ότι πρόκειται για την πολιτική του ΚΚΕ.

2. Θα ήθελα την άποψη μερικών για το τί σημαίνει το να πέφτει η ΠΚΣ σε χρονιές που υπάρχουν έντονες κινητοποιήσεις του φκ ή και του λαϊκού κινήματος γενικότερα, και να ανακάμπτει όταν δεν κουνιέται φύλλο. Εμένα με ανησυχεί από πολλές πλευρές. Πρώτον, σημαίνει ότι η νίκη δεν είναι και λόγος μεγάλης αισιοδοξίας για το κίνημα. Δεύτερον, λέει κάτι για το είδος της παράταξης που φοβάμαι ότι γίνεται σιγά σιγά η ΠΚΣ.

3. Το σημείο 2 ενισχύεται από την τερράστια πτώση της συμμετοχής από ~100000 το 2008 σε ~65000 φέτος στα ΑΕΙ και ανάλογα για τα ΤΕΙ. Μάλλον έχει μειωθεί ο φοιτητικός πληθυσμός συνολικά αλλά νομίζω ότι έχει αυξηθεί και πολύ η αποχή. Παλιά λέγαμε ότι η άνοδος της συμμετοχής συμφέρει την ΠΚΣ ως ριζοσπαστική παράταξη που παλεύει για την αλλαγή των συσχετισμών, ενώ η αποχή συμφέρει τις παρατάξεις που στηρίζονται κυρίως στους μηχανισμούς (ΔΑΠ, ΠΑΣΠ)...

4. Σε κάθε περίπτωση, η άνοδος σημαίνει μεγάλη ευθύνη για την ΠΚΣ να κάνει ότι μπορεί ώστε να υπάρξει ποιοτική βελτίωση στην ανασυγκρότηση του φκ. Θα τα συζητήσουμε ξανά του χρόνου ως προς αυτό, αλλά με γραμμή για έξοδο από ΕΕ, λαϊκή εξουσία και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, λες και είναι κόμμα, το ΜΑΣ δε νομίζω να τα καταφέρει...

5. Οι οικονομικές δυσχέρειες και η επιτάχυνση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στα ΑΕΙ (επιχειρηματικοποίηση, ενταντικοποίηση ν+2 κτλ) σίγουρα διαμορφώνουν νέες συνθήκες για το φκ που θα πρέπει να τις πάρουμε σοβαρά για να μην καταντήσουν τα πανεπιστήμιά μας σαν αυτά που βλέπω στο εξωτερικό...

Τέλος, επειδή έγινε μια έμμεση αναφορά στο άρθρο μου (στο οποίο μπορείτε να βρείτε αναλυτικότερα σχόλια και στατιστικά στοιχεία), εγώ έχω να πω ότι οι χαφιέδες φοράνες κουκούλες, που στη σημερινή εποχή λέγονται ψευδώνυμα...

dionperd είπε...

Ξέχασα το σύνδεσμο στο αρθρο:
http://dionperd.blogspot.fr/2014/05/2_8216.html

Ανώνυμος είπε...

8.53 την προβοκατσια την εχετε μεσα στο αιμα σας. Παση θυσια να χτυπη θει το ΚΚΕ η σχολη του ΓΚΕΜΠΕΛΣ σε μεγαλες δοξες ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

zoot horn rollo είπε...

Οπότε να ξενερώσουμε κιόλας για τα αποτελέσματα, όπως θέλετε...

Η αποχή και το ότι δε κουνιέται φύλλο σε μεγάλο βαθμό συνοδεύεται από τα ονόματα των υπολοίπων παρατάξεων και την ευγενική προσφορά διάφορων Α/Α.

"αλλά με γραμμή για έξοδο από ΕΕ, λαϊκή εξουσία και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, λες και είναι κόμμα, το ΜΑΣ δε νομίζω να τα καταφέρει..."
Αλήθεια τι είδους παράταξη γίνεται η ΠΚΣ και τι γραμμή θα έπρεπε να έχει; Οι υπόλοιπες παρατάξεις δε φέρουν το στίγμα του πολιτικού τους φορέα άρα και τη γραμμή του; Αντίστοιχα δε συμβαίνει και σε άλλους χώρους; Αλλό το τι δηλώνει ο καθένας τους και κοροϊδεύει το κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω συχνά το μπλόγκ.
Δεν έχω γράψει ποτέ σχόλιο.
Αλλά δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να καπήλευεται τον εαυτό μου για να χτυπήσει το κόμμα μου. Ήμουν από αυτούς που μας χτύπησαν τότε στην ΑΣΟΕΕ οι παρακρατικοί. Είμαι ακόμα στο ΚΚΕ. Ψήφισα με χέρια και πόδια τις διαγραφές των φραξιονιστών.
Άκουσα με τα αυτία μου και είδα με τα μάτια μου να μου λένε να οργανώσω στην ΚΝΕ άνθρωπο χώρις να διαβάσει το καταστατικό, είδα να κάνουν κριτική σε συντρόφους που εργάζονταν γιατί δεν ήταν πολλές ώρες στη σχολή επειδή δούλευαν, άκουσα να αποκαλούν οι φραξιονιστές τους άλλους συντρόφους έτσι και να λένε σε σύντροφο "τι ξέρεις εσύ αμόρφωτε οικοδόμε". Ήμουν εκεί όταν τα άκουγαν σύντροφοι γιατί έλεγαν στους φοιτητές ότι η ΠΚΣ είναι παράταξη του ΚΚΕ στις σχολές. Έτσι και αλλίως βέβαια το μότο αυτών που ζυμώνανε μια τέτοια ΚΝΕ μέχρι να τους καταλάβουμε και να γίνει ότι έγινς ήταν ότι δεν υπάρχει ΚΝΕ αλλά ΠΚΣ μόνο στη σχολή.

Γκεμπελίσκοι της δεκάρας αυτούς που τις φάγαμε στην ΑΣΟΕΕ μη μας πιάνετε στο στόμα σας. Ήμουν εκεί , είμαι ακόμα ΚΚΕ όπως και οι περισσότεροι που δώσαμε τότε εκείνες τις μάχες.
Ειρωνία... Και τότε όσοι διαφωνούσαμε με τα κοινά πλαίσια με τα ΕΑΑΚ, αριστεριστές μας λέγατε....

Αυτά είχα να πώ.

Σχολίασα για 1η και τελευταία φορά. Δεν θα δώσω τροφή άλλο σε χαφιεδοτρόλ.

Ο σχολιαστής Ratm έχει δίκιο να τρελαίνεται αλλά δεν έπρεπε να δώσει αξία σε αυτά τα υποκείμενα, ανοίγοντας διάλογο μαζί τους.

Γνώμη μου είναι να τους αγνοείσετε όλοι, όπως οι περισσότεροι σύντροφοι και φίλοι παρόλο το διπλάρομα και τις κατινίες που έκαναν για να προξενήσουν ζημιά στην ΚΝΕ και μετά τις διαγραφές τους.

Τώρα ξεράστε πάλι ότι έχετε γλίτσες. Έτσι και αλλίως το φτύσιμο το φάγατε απ'όλους και κάποιοι/ες όχι μονο μεταφορικά...



"Ο Ριζοσπάστης που χτύπαγε τη σπουδάζουσα"

Ανώνυμος είπε...

"Τι ξερεις εσυ αμορφωτε οικοδομε"???? Πωπω μεγαλε, τι βλεπεις τουρκικα σηριαλ και τα σκαρφιζεσαι αυτα???? Ελα ενταξει την εκανες την χρεωση,τραβα ατις Σκαλες τωρα για μπυρα.

Σουλειμαν ο οικοδομοφαγος

dionperd είπε...

Ο Κουτσούμπας στην Terra Incognita!:

http://dionperd.blogspot.fr/2014/05/terra-incognita.html#more

Μα τί πίνει;... (Και δε μας δίνει κι εμάς λίγο...)

Ανώνυμος είπε...

Έτσουξε πολύ η άνοδος της ΠΚΣ. Που να ανέβει και το ΚΚΕ. Θα βαρέσουν εγκεφαλικά οι φίλοι του ΠιΛαφ!!!

Ρε σεις τι θέλετε κουβέντα για τα φοιτητικά???
Αφού έτσι και αλλίως ότι και να πείτε έχετε ξεφτιλιστεί!
Το κόμμα σας ξέβρασε όπως έκανε πάντα διαχρονικά...το 19ο συνέδριο ήταν η τελευταία παράσταση σας. Πείτε στα αφεντικά σας να βρουν πιο έξυπνους την επόμενη φορά για τις βρωμοδουλίες τους...

ΛΙΟΣΟΠΑΝΟΣ ΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Unknown είπε...

Πάντως στις Σέρρες η ΔΑΠ και ΠΚΣ δεν επέτρεψαν να κατέβουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις αλλά και ένα σχήμα (φτιάχθηκε στις κινητοποιήσεις στο σχέδιο Αθηνά) που κατέβηκε πέρυσι και πήρε 2 έδρες.Έκαναν κρυφό ΔΣ μετά από συνεννόηση και την επόμενη μέρα ειρωνεύονταν σε στιλ :"Δε πειράζει θα κατεβείτε του χρόνου". Τι λόγο θα είχα να το γράφω αν δεν είχε γίνει; Τι λόγο θα είχαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις να το δημοσιεύσουν; Ας έρθει κάποιος να μου πει ότι δημοσιεύσαμε ποτέ ψέμματα για οποιωνδήποτε πολιτικό χώρο. Το ΚΚΕ έχει φανερό πολιτικό πρόβλημα και για λίγα ψήφια πήγε και συννένεσε και συμμετείχε στις αντιδημοκρατικές πρακτικές της ΔΑΠάρας.Τώρα θα μου πείτε "α προβοκασια θα είναι " και θα ξεμπερδέψετε.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Από ότι βλέπω, οι μικροαστοί του κόμματος παραπονιούνται πως τα ΠΚΣ/ΜΑΣ ανεβαίνουν παρά το ότι το "κίνημα" (= "Δεκέμβρης 2008", "Κούνεβα"(!!!), "πλατείες", κλπ) υποχωρεί!
Υπομονή, μικροαστοί μας(*),
τώρα τις ελπίδες σας ενσαρκώνει ο ΣΥΡΙΖΑΣ, οπότε λογικό είναι να βρίσκεται σε φάση αναμονής το "κίνημα".
Είπαμε: "Στις 25 ψηφίζετε, στις 26 φεύγουν".
Μετά τις 26 θα ξαναδυναμώσει το "κίνημα", πιθανώτατα με πιο δυνατές πινελιές "Meydan" αυτή τη φορά...
Γιατί θα έχει απέναντί του ένα άλλο ΚΙΝΗΜΑ.
Υπομονή!
--------------
(*) Δεν περιορίζω μόνο σε σας τον χαρακτηρισμό. Σας τσουβαλιάζω εκεί, που σας αρέσει, να τσουβαλιάζεστε. Για τη συνέχεια, το βράδι. Τώρα πάω για ψηστήρι.

Ανώνυμος είπε...

και εγω ξέρεις τραυματίστηκα στο Γράμμο. Να το πιστέψετε.

"Ανώνυμος μαχητης του ΔΣΕ που γράφει σε μη φραξιονιστικά μπλογκς"

Ανώνυμος είπε...

Σφυροδρέπανε είναι επιτακτική ανάγκη να κάνεις κάτι για το ξεχαρβάλωμα της συζήτησης. Κάποιοι έχουν επιλέξει να μετατρέψουν τη συζήτηση σε ξεκατίνιασμα με χυδαιότητες, προσωπικές επιθέσεις, με ύφος και ήθος κουτσαβάκηδων και χρυσαυγιτών. Αν τα πρώτα 2-3 σχόλια έπρεπε να εμφανιστούν για να αναδειχτεί ακριβώς το τι επιδιώκουν, νομίζω ότι το να περνάει αφιλτράριστη όλη η σκατίλα και να την τρώμε στη μάπα δεν είναι ότι καλύτερο...
Όσο για το "επώνυμο" πουλέν που χαρακτηρίζει "χαφιέδες" όσους επιλέγουν την ψευδωνυμία, οι οποίοι τηρούν όμως τους κανόνες της συζήτησης και μιλούν πολιτικά, τι γνώμη έχει για την παραπάνω συμπεριφορά; Να περιμένουμε καταδίκη των τραμπουκισμών εδώ μέσα ή θα το καταπιεί αμάσητο σαν τη σκύλευση του Τσίγκα από τον ΜΑ;
Κι επειδή η χειρότερη επίθεση είναι η επίθεση "φιλίας" (φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες), άνθρωπος που συνειδητά έχει περάσει απέναντι και στοιχίζεται με το Λιοσοκαλτσωνέικο δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει πούστικα και κουνώντας το δάκτυλο στο τι κάνει και τι δεν κάνει η ΚΝΕ. Να στο κάνω λιανά, το να χρησιμοποιείς επιμέρους αντικειμενικές παρατηρήσεις, π.χ. για τη μείωση της συμμετοχής, για να στηρίξεις ότι πάλι κάτι λάθος έκανε το Κόμμα, "ανησυχώντας" για την πορεία της ΚΝΕ δεν πιάνει... Αν ενδιαφερόσουν για το Κόμμα δεν θα στοιχιζόσουν με το βόθρο! Γιατί βόθρος; Γιατί μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί μια ομάδα που σκυλεύει κομμουνιστές, στηρίζει την παρέμβαση της στις προσωπικές επιθέσεις και δηλώνει ξεκάθαρα ότι το ΚΚΕ έχει πουληθεί στην αστική τάξη και τις ΗΠΑ!
Ότι κι αν κάνετε πάντως δεν θα μας στερήσετε την ικανοποίηση της δεύτερης δύναμης σε ΑΕΙ - ΤΕΙ. Ξέρουμε, και ειδικά τα παιδιά που τώρα βρίσκονται εκεί - εμείς μεγαλώσαμε, ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και οι ευθύνες. Αλλά είναι δική μας δουλειά και όχι δική σας! Εσείς μπορείτε να βρίσετε, να συκοφαντήσετε, να τραμπουκίσετε, να παραγοντίσετε. Μέχρι εκεί φτάνετε!

ΡΓ

ΥΓ. Για την ψυχική υγεία και την αισθητική μας, βγάλε ψαλίδι!
ΥΓ2. Μια μικρή παρένθεση περί μουσικής και "σεχταρισμού". Στις σχολές που είμαστε και ήμασταν ακόμα και σε δύσκολες εποχές ψηλά και πρώτοι, την ημέρα των εκλογών τα ηχεία της ΠΚΣ πάντα έπαιζαν metal και rock. Τους εμπόδισε ποτέ να πείσουν πλατιά κόσμο; Από την άλλη όσους έχω δει εδώ και μια εικοσαετία να σηκώνουν ψηλά τη σημαία του "να μοιάζουμε στις μάζες ακόμα και στη διασκέδαση", αργά ή γρήγορα ακολουθούν τις μάζες στο σπίτι τους.... Καλημέρα και καλή τύχη!

anonymous anonymous είπε...

Οι άνθρωποι που στοιχίζονται με το βόθρο του "Εργατικού Αγώνα" είναι σοσιαλφασίστες. Το απέδειξαν για μια φορά ακόμα εδώ με τα χαφιεδίστικα σχόλια τους. Τους πόνεσε πολύ η καθαρή άνοδος της ΠΚΣ σε ψήφους και ποσοστό.

Πέρα από την κωμική πλευρά του όλου θέματος (ο θυμωμένος σοσιαλφασίστας που προσπαθεί να κάνει το κρέας ψάρι έχει πλάκα όπως και να το κάνουμε), υπάρχουν και ορισμένες πολύ-πολύ σοβαρές πλευρές στην όλη υπόθεση. Ποιες; Το ότι τα εν λόγω καθάρματα, ένα στόχο έχουν στη ζωή τους: την υπονόμευση του Κόμματος με κάθε μέσο. Χρειάζεται ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ.

vaggeo είπε...

"Η αλήθεια είναι πως πίσω από την κορύφωση του μαϊούνη και της επόμενης χρονιάς κρύβονταν τα πρώτα σπέρματα της παρακμής."

μεγάλη αλήθεια που χρίζει βαθύτερης ανάλυσης. Στην ουσία κανείς δεν έλεγε τότε πως το κίνημα του 2006-7 ήταν επί της ουσίας μειοψηφικό ανάμεσα στο φοιτ. πληθυσμό. Αυτο προϋποθέτει έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας σχετικά με τις μορφές πάλης εντός και εκτός πανεπιστημίου (πάντως η νεκρή κατάληψη που δεν πατάει ψυχή με τα λουκέτα στις πόρτες δεν είναι μια από αυτές όπως και η προδοσία συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων που δρούσαν μέσα σε αυτό).

Για τα φετινά αποτελέσματα, κρατάω 2 στοιχεία. Συνεχιζόμενη αύξηση της αποχής για ακόμη έναν χρόνο που δείχνει ότι η αποπολιτικοποίηση των παν/ιων δεν έχει διακοπεί, αντίθετα έχει ανοδική δυναμική και δεν μπορεί να σταματήσει παρα μόνο εαν εμφανιστεί ένα κινημα. Και 2ον, υπάρχει αποστροφή από το κόμματα που πλήττει κυρίως την αριστερά. Ενδεικτικά το Πάντειο είχε ιστορικό χαμηλό 10ετίας σε συμμετοχή ενώ η Φιλοσοφική σε 4 χρόνια έχει χάσει την μισή κάλπη (από 3.046 ψήφους το 2011 σε 1.727 το 2014)

dionperd είπε...

Στους ΗΛ-ΜΗΧ ΑΠΘ, το μεγαλύτερο σύλλογο που βγαίναμε πρώτοι (κάλπη >1200, σήμερα 650...) με ποσοστά 30-33 %, που στρατολογούσαμε μαζικά (σχεδόν είχαμε καταφέρει το όβα ανά έτος), γενικώς ΔΕΝ ακούγαμε μέταλ στις εκλογές. Κυρίως βάζαμε αγωνιστικά τραγούδια, άιντε και κανένα ποπ-ροκάκι για να χαλαρώσουμε πού και πού, ενώ πάντα αρχίζαμε και τελειώναμε με τη μουσική από το Νονό, την ταινία...

Βλέπω ότι τελικά ο ΡΓ έρχεται στα λόγια μου για την ποιότητα της συζήτησης εδώ πέρα.

Από εκεί και πέρα, αν το μοναδικό επιχείρημα είναι το: συντάσσεστε με τον Εργατικό Αγώνα άρα είστε μπλα μπλα μπλα...

Πάρτο χαμπάρι ΡΓ και λοιποί, ποτέ δεν είχατε σχέση πραγματική με το ΚΚΕ και ποτέ δε θα έχετε... Δεν κάνουν τα ράσα τον παπά... Άιντε πάντε να εξηγήσετε τί διάολο θέλει να πει ο Κουτσούμπας με την τελευταία του αναρχοσυνδικαλιστική συνέντευξη, αν και δε θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς πού το πάει...


Χαιρετίσματα

Ανώνυμος είπε...

Ολοι αυτοι οι προβοκατορες απο τον ΒΟΘΡΟ εχουνε πολυ μεγαλη πλακα με τα χαλια τους. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ σε ολο τους το μεγαλειο Μην εχετε καμ μια αμφιβολια για την καταληξη ολου αυτου του ΟΧΕΤΟΥ Ο Μανιαδακης αφησε καλους απογονους ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

zoot horn rollo είπε...

Πολλά πολλά νεύρα λέμε...σε λίγο θα βγουν να τραμπουκίσουν σα τους ΕΑΑΚιτες στου Γκίνη, πιο ειλικρινές βέβαια θα ήταν από τις "φιλικές" διαθέσεις...
Έχετε πάθει βραχυκύκλωμα οι "true", τι απ'όλα τελικά ισχύει; Αναρχοσυνδικαλιστές; Τροτσκιστές; Αριστεριστές γενικώς; Μαοϊκοί; Πουλιοπουλικοί; "Σταλίνες"; Όλα μαζί και τίποτα απ' αυτά;

Γιατί έτσι;

Αναυδος είπε...

σερρες σερρες για πες μας φιλτατε στο δσ ποιας σχολης εγιναν τα τρομερ και φοβερα που αποδιδεις στο ΜΑΣ

οι αγωνιστικες κινησεις αξιωματικα δεν συκοφαντουν ουτε παραπληροφορουν οπως και το ΜΑΣ αξιωματικα κανει κομπρεμι με τη ΔΑΠ (γιατι μονο στην αγνωστη σχολη των σερρων αυτο μονο οι αγωνιστικες πανσοφες κινησεις το γνωριζουν και το μυστικο μαλλον θα το παρουν στον ταφο μαζι τους μαζι με τη σκεψη του Μαο υποθετω)

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται να στηθοδέρνεστε μερικοί στα (μή φραξιονιστικά) μπλογκ για τας Σέρρας.

Μπορεί να βγεί η ΠΚΣ Σερρών, επίσημα και να διαψεύσει με ανακοίνωση. Αν δεν το κάνει, θα έχει πρόβλημα.

"Ανώνυμος μαχητής κτλ κτλ"

Ανώνυμος είπε...

11.44 ασφαλως και δεν εχουμε καμμια σχεση με τον οπορτουνιστικο βοθρο που εισαι. οι ιδεολογικες παρεκλι σεις τελειωσανε και το ΚΚΕ σας ξεβρασε στον υπονομο. 1.27 Δεν εχει να διαψευσει τιποτα κανενας. Οσο και να προσπαθητε λασπη στο κομμα δεν πιανει προσπαθησανε αλλη καλυ τεροι απο εσας. Εδω θα ειμαστε και θα σας τσακισουμε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Unknown είπε...

ΣΤΕΦ ΤΕΙ Σερρών είναι η σχολή. Μου κάνει εντύπωση πως χωρίς να έχετε ιδέα έχετε βγάλει ήδη το συμπέρασμα. Σε μια σχολή που θα κατέβαιναν τέσσερις παρατάξεις συμμετείχαν στο προεκλογικό ΔΣ και κατέβηκαν μόνο η ΠΚΣ και η ΔΑΠ. Αυτό σας λέει κάτι; Ας βγει η ΠΚΣ του ΤΕΙ Σερρών να δούμε τι έχει τελικά να μας πεί. Ενημερώθηκαν από τη ΔΑΠ και δέχτηκαν να κάνουν κρυφό ΔΣ ναι ή όχι; Εκτός και αν μας καρφώθηκε να καταγγείλουμε για κάτι την ΠΚΣ και σκεφτήκαμε αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Πανικοβάλλεσαι πουλαράκι και το γυρνάς στο καλαματιανό... Δεν θα ανοίξω συζήτηση για τα οργανωτικά παλιότερης εποχής εδώ μέσα δίνοντας τροφή στο ξεκατίνιασμα. Πολύ περισσότερο παίρνοντας επιλεκτικά την περίπτωση μιας σχολής που ξεπετάχτηκε μια περίοδο και επικεντρώνοντας στο τριτεύον ζήτημα της μουσικής. Ζήτημα το οποίο αναφέρθηκε από μένα ως παρένθεση κι ενδεικτικό πως φαντάζονται μερικοί το προς τις μάζες. Μένεις στην επιφάνεια και δεν πας πιο βαθιά, όχι επειδή δεν είσαι ικανός να το κάνεις, αλλά επειδή θα διαφανεί το αδιέξοδο της θέσης σου.
Γενικά τις σκέψεις μου για μια σειρά ζητήματα, π.χ. αύξηση της αποχής, που εσύ αξιοποιείς για να επιτεθείς στο Κόμμα, δεν θα τις συζητήσω μαζί σου, είτε σου αρέσει είτε όχι. Δεν μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες, ούτε είσαι κάποιος νέος άνθρωπος που προβληματίζεται και θα επιδιώξω να του προβάλλω τη θέση μας για να τον πείσω. Ήσουν στέλεχος της ΚΝΕ, διαφώνησες (δικαίωμα σου) και στη συνέχεια εντάχθηκες συνειδητά στον βόθρο, αποδεχόμενος δηλαδή να κολυμπάς μαζί με προϊόντα εκκένωσης και να τα υποστηρίζεις (για την σκύλευση τίποτα; Για το ότι το Κόμμα εξαργυρώνει γραμμάτια σε "κάποιους"; κ.ο.κ.). Δεν έχεις λοιπόν το δικαίωμα να κουνάς το δάκτυλο στα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ, έχεις χάσει κάθε ηθικό κύρος να απευθύνεσαι σε μας. Άρα η συζήτηση από τη μεριά μου τελειώνει κάπου εδώ, όχι επειδή δεν μπορώ να αντιπαρατεθώ όπως βαυκαλίζεσαι, αλλά επειδή ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΗ ΣΚΑΤΙΛΑ!
Και που 'σαι, όχι ότι σημαίνει κάτι, αλλά για να μην νομίζεις ότι απευθύνεσαι σε παιδάκια ή ότι ιδρώνει το αυτί μου από συνδικαλιές, προσωπικά ήμουν εδώ (μέσα ή έξω δεν είναι δικός σου λογαριασμός) στις αρχές της δεκαετίας του '90, είμαι εδώ και σήμερα χωρίς διακοπή...

ΡΓ

ΥΓ. Ένας μήνας και έχει περάσει και ακόμα τίποτα. Ξέρεις εσύ...
ΥΓ2. Έλα, άρχισε τώρα τα περί ανωνυμίας και κουκούλας! Προσπάθησε όμως να καταλάβεις ότι η ψευδωνυμία δεν είναι ανωνυμία. Απλά δεν πρόκειται να σου - σας δώσω τροφή για προσωπική επίθεση - λάσπη, όπως συνηθίζετε.

Ανώνυμος είπε...

Το ήθος και η "λογική" του βόθρου:
http://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/2012-02-29-13-06-34/1827-l-r-

Ρε παιδιά έλεος λίγο!

ΡΓ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Πρέπει να πω πως στη συγκεκριμένη περίπτωση, ένιωσα λίγο σα δικαστής σε χολιγουντιανή ταινία. Ναι σωστή είναι η ένσταση για το επίπεδο στην κουβέντα, αλλά ειπώθηκαν μερικά ενδιαφέροντα πράγματα κι ήθελα να δω πού θα κατέληγε, γι' αυτό και την άφησα να εξελιχθεί. Για να συνεχίσει ωστόσο -αν συνεχίσει- θα πρέπει να βελτιωθούν κάποεις διατυπώσεις και το ύφος -χωρίς να γίνει καμία έκπτωση ή λογοκρισία στο περιεχόμενο- και να υπάρχει όντως διάθεση για συζήτηση, αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζεται, έγινε σαφές τι λέει ο καθένας σε γενικές γραμμές.
Αυτό που θα είχε ενδιαφέρον κατά τη γνώμη μου θα ήταν να γίνει μια σφαιρική αποτίμηση - ανάλυση της πορείας των προηγούμενων χρόνων, της τακτικής, του σχεδιασμού, των σημείων όπου κόλλησε, των όποιων αδυναμιών, κτλ. Και δεν εννοώ εδώ βασικά, αλλά σε επίπεδο οργάνωσης ή με αναλύσεις και μελέτες στην κομεπ και τα κομματικά μέσα.

Δημήτρη ζέο, καταλαβαίνεις νομίζω ότι αυτά μπορείς να τα συζητήσεις επί της ουσίας με κάποιον που να έχει γνώση των γεγονότων και των δεδομένων -αν σε ενδιαφέρει δηλ η απάντηση. Δε βλέπω τι μπορεί να σου πει εδώ κάποιος που δεν είναι στις σέρρες για να ξέρει τι έγινε.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη ρε σφυροδρέπανε που ακριβώς ειπώθηκαν ενδιαφέροντα πράγματα από τις ορδές των ορκ - τρολλ που συνέρρευσαν σε αυτή την ανάρτηση; Πως ακριβώς μπορεί να γίνει συζήτηση για την επίμαχη περίοδο χωρίς να γίνουμε βούκινο; Τα ορκ δεν έχουνε πρόβλημα να το κάνουνε, ανακατεύουν μισές αλήθειες με ολόκληρα ψέματα και καθαρίζουν, γιατί δεν μπορείς να τους απαντήσεις χωρίς να ανοίξεις άλλα ζητήματα. Του ασφαλιταριού το πανηγύρι δηλαδή! Και αυτό θεώρησες ενδιαφέρουσα συζήτηση; Από τις λίγες φορές που σε βρίσκω λάθος.

ΡΓ

Αναυδος είπε...

ΡΓ θα διαφωνησω καθετα μαζι σου
το αρθρο αυτο δεν εμπιπτει στην κατηγορια του βοθρου αλλα στο μωραινει κυριος ον βουλεται απωλεσαι η σε απλα ελληνικα οτι του λωλει του λωλοστεφανη

τους ειχε πει η Αλεκα αγραμματους αλλα απο οτι φαινεται καποιοι ειναι απλως ηλιθιοι

Ανώνυμος είπε...

Εδω δε διστασαν να σκελεψουν το νεκρο συντροφο Τσιγκα μερικοι. Στους συντροφους που τις τρωγανε στην ΑΣΟΕΕ απο τα φρικια θα κολλαγανε. Δε μας λενε ομως οι τοτε ΑΣΟιτες γιατι εμειναν στο ΚΚΕ σε αντιθεση με αυτους που πηραν ποδι?
Οσο για τα υπολοιπα στοιχιζομαι πισω απο οσα ειπαν ο συντροφος με το ψευδωνυμο "ο ριζοσπαστης που χτυπαγε τη σπουδαζουσα" (ναι το χαν πει και αυτο....) και πισω απο τον ΡΓ.
Κανοντας την αυτοκριτικη μου παραδεχομαι οτι επρεπε να κανω χαβαλε με τη θλιβερη παρτη τους και οχι κουβεντα αλλα οταν βλεπεις εκει που σου χρωστουσαν να παιρνουν και το βοδι ξεφευγεις. Οι τυποι με οχημα την ΚΝΕ θελαν να αλωσουν το κομμα ενοψει 18ου συνεδριου τοτε και αυτο αποδειχτηκε και στο 19ο συνεδριο σε ολη την εκταση του. Ευτυχως για την εργατικη ταξη και το ΚΚΕ και δυστυχως γι'αυτους αποδειχτηκανε πολλοι λιγοι για κατι τετοιο. Τωρα απλα βγαζουν τα κομπλεξ τους αε μπλογκ και ιστιοσελιδες προσπαθωντας να πεισουν τον εαυτο τους και τους αλλους 5-6 που συσπειρωνουν.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Έλεος !!! Όσοαν αφορά του λόγου μου , κριτική έκανα..Και η απαντηση είναι εμετός , βόθρος , σκατίλα..Κια να σας πώ , νισάφι με τα πράκτορας , χαφίες ..Πολύ εύκολα ξεστομίζεται τέτοιες κατηγορίες.. Εγώ γέρω ότι έκανα μια κριτική αλλά απάντηση δεν πήρα καμία..Και μαζεύτε λίγο την έπαρση σας ...ΑΛΕΚΑΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Αναυδε έχεις δίκιο! :-)

ΡΓ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

ΡΓ, αρκετές λεπτομέρειες για μένα ήταν καινούριες ενώ πολλά πράγματα εκτέθηκαν σε καθαρή μορφή. Και το πιο βασικό είναι ότι θίγουν, έστω κι έτσι, ένα σημαντικό ζήτημα, που το βάζω και παραπάνω.

dionperd είπε...

ΡΓ, ratm, Παναγιώτη κτλ

Μια ματιά να δώσει κάποιος σε αυτα που γράφουμε εδώ μπορεί να δει ποιός βρίζει, ποιος κάνει προσωπικές επιθέσεις και ποιός χρησιμοποιεί την ένταξη στο ΚΚΕ (από τη μια) ή την πολεμική στη σημερινή του γραμμή (από την άλλη) ως ηθικό κριτήριο κατάταξης των απόψεων και των προσώπων.

Ξέρω ότι εσάς δεν πρόκειται να σας πείσω, ούτε εσείς εμένα. Αλλά δεν προβληματίζεστε λίγο για το τί θα καταλάβουν όσοι (λίγοι) μάλλον επισκέπτονται το ιστολόγιο χωρίς να είναι φανατισμένοι από πριν; Εκτίθεστε εσείς, και εκθέτετε και το κόμμα διότι μιλάτε σα να μιλάτε εξ ονόματός του, παρόλο που κάτι τέτοιο απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα. Για μένα αυτό είναι το πιο ύποπτο από όλα όσον αφορά το συνάφι σας...


dionperd είπε...

Τώρα επί της ουσίας:

1. Ξέρει κανείς να μας πει αν και πόσο περίπου έχει μειωθεί ο φοιτητικός πληθυσμός από το 2008; Για να καταλάβουμε λίγο τη σημασία της αποχής.

2. Είναι σαφές ότι τα στελέχη που απαρτίχουν κατά πλειοψηφία το σημερινό ΠΓ και ΚΕ του ΚΚΕ έχουν την κύρια ευθύνη για όλες τις πράξεις-αποφάσεις κτλ του Κόμματος τα τελευταία 15 χρόνια. Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι αυτοί που διαφώνησαν και έφυγαν τα τελευταία 5 χρόνια είχαν και τόσο βαρύνοντα λόγο στη χάραξη της γραμμής και στη διαχείριση του κόμματος. Άρα, όποτε μηδενίζετε τη δράση του κόμματος στο πρόσφατο παρελθόν να ξέρετε ενάντια σε ποιούς καταφέρεστε...

3. Είμαι ειλικρινής ότι χαίρομαι για την άνοδο της ΠΚΣ διότι κάτι σημαίνει για τον πολιτικό προσανατολισμό της νεολαίας. Τα υπόλοιπα στοιχεία τα χρησιμοποιώ για να δείξω ότι το αποτέλεσμα δεν είναι και κανένας λόγος για μεγάλη αισιοδοξία για το φκ, κι όχι για να αποδώσω συνολικά την ευθύνη γι' αυτό στο ΚΚΕ. Ομολογώ, επίσης, ότι θα ήθελα το ΚΚΕ να μην πάει καλά στις Ευρωεκλογές για να ηττηθεί η παρούσα γραμμή του και να μειωθεί η οικονομική του δυνατότητα για επαγγελματικά στελέχη.

4. Είναι γεγονός ότι αυτά που λέει η ηγεσία του ΚΚΕ αυτή τη στιγμή είναι ένα περίεργο μίγμα, γεμάτο αντιφάσεις, από αριστερίστικες απόψεις! Τροτσικιστικής υφής για τα περί ιμπεριαλισμού, αριστερίστικης του '20 στα της τακτικής και στρατηγικής, και πλέον αυτά που λέει ο Κουτσούμπας στη συνέντευξη αυτή στον ΑΝΤ1 πραγματικά είναι τελέιως αναρχοσυνδικαλιστικά! Καταργεί τελείως τη διάκριση μεταξυ κοινωνικού και πολιτικού! Ένα κίνημα που είναι κοινωνικό στη συγκρότησή του, αλλά πολιτικό ως προς τα καθήκοντα και τους σκοπούς του, πρακτικά σημαίνει ένα κίνημα κομμουνιστών. Σε κάτι τέτοιο, δε χρειάζεται το κομμουνιστικό κόμμα νέου τύπου. Γι' αυτό και τα μέλη του ΚΚΕ θα δρουν ως άτομα κι όχι ως κόμμα! Αν είναι δυνατόν! Ούτε στα πολυτεχνεία δε λέγονται αυτά στα σοβαρά!

Εν τέλει νομίζω ότι το ιδεολογικό μίγμα δεν έχει και μεγάλη σημασία. Απλά οι άνθρωποι θα πουν οτιδήποτε θα δικαιολογήσει την πολιτική απραξία του ΚΚΕ με επαναστατική φρασεολογία.


Ανώνυμος είπε...

6.27 Τα πραγματα ειναι απλα.Μεσα στην συγχηση σου και προσπαθωντας να καλυψεις της οπορτουνιστικες αποψεις που εχεις γελιοποιησε αποκαλωντας το ΚΚΕ τροτσκιστικο θελωντας να βαλεις απο το παραθυρο τα μετωπα και την συμμετοχη σε κυβερνηση στο εδαφος του καπιταλισμου. Να σε ενημερωσω οτι δεν εχουμε φεουδαρχια σημερα και οτι οπου εφαρμοστηκανε τα μετωπα καταστραφηκανε τα παντα ΕΑΜ 1944 ΧΙΛΗ 1973 και πολλα αλλα. εσυ τωρα βεβαια σε διατεταγμενη αποστολη συνεχισε να προσφερεις αφθονο γελιο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

6.19 Να κοιταξεις το δικο σου συνα φι που ειχε αναλαβει απο καιρο με ασφαλιτικο τροπο να χτυπησει το ΚΚΕ πισωπλατα.θα πεισουμε αυτους που θα καταλαβουνε τον ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ σαν τον χειροτερο εχθρο του εργατικου και κομμουνιστικου κινηματος οτι ειναι ο καπιταλισμος με μασκα. Τους υπολοιπους που δεν θα πεισουμε δεν θα ερθουνε μαζι μας. Εσας ομως θα σας βλεπουμε παντα σαν γαγγραινα που θα ξεριζωνετε οπου εμφανιζετε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Dreaming Neon Red είπε...

Περδίκη, τα είπες όλα με το τελευταίο σχόλιο σου! Θέλεις το ΚΚΕ να μην πάει καλά για να μπορέσεις να πιέσεις να σε ακολουθήσουμε στον βούρκο. Ευχαριστούμε,δεν θα πάρουμε!
Κάποτε το έπαιζες φωστήρας, φωτεινός ηγέτης αλλά και τώρα σε χαρακτηρίζει η επάρση. Μιλάς για άλλες εποχές και λες για μαζικές στρατολογίες...Ίδιες είναι οι συνθήκες τότε με τώρα; Το ίδιο εύκολο είναι να προσεγγίσει ένα παιδί την ΚΝΕ όταν απ την τηλεόραση και το διαδίκτυο καθημερινά γίνεται ανελέητος αντικομμουνισμός; Και ναι, το να αναδημοσιεύει άρθρο σου ο ΜΑ είναι ξεφτίλα, οι λέρες αυτές που σκύλευαν σ/φο τη μέρα που πέθανε...Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι!

Ανώνυμος είπε...

Οντως ειναι διδακτικα τα παραπανω σχολια,παρα το επιπεδο που εχουν(χωρις να εξισωνω τις δυο πλευρες σε καμια περιπτωση).

Μια επεξηγηση ομως για μας τους ασχετους.Απ οτι καταλαβα,διαγραφηκαν καποιοι απο την ΚΝΕ την περιοδο 06-07,λογω κολλητηλικιων με ΣΥΡΙΖΑ και ΕΑΑΚ(και για αλλους λογους).

Ετσι εχει η κατασταση?Ειλικρινης απορια.

Παπουτσωμενος Γατος

Ανώνυμος είπε...

Διαγραφηκαν γιατι εκαναν αντικομματικη δουλεια ζυμωνοντας ιδεολογικη πλατφορμα , εξω απο τα οργανα στα μελη της ΚΝΕ ,ομοια με αυτη που προβαλαν στο 19ο συνεδριο οι του ΜΑ. Προφανως καποιοι θελαν ξεκινωντας απο την ΚΝΕ να αλλωσουν σε δευτερη φαση το κομμα. Ετσι και αλλιως οσα ελεγαν ηταν περι αριστεριστικης ηγεσιας του ΚΚΕ , σεχταριστικης πολιτικης, παραβιασης του προγραμματος του 15ου, διανθισμενα με κουτσομπολια για στελεχη του κομματος, με λασπη προς την εφημεριδα του κομματος κλπ.
Διαβαζοντας αρθρα του ΜΑ διακρινεις οχι μονο τα ιδια "επιχειρηματα" αλλα και το ιδιο "ηθος".

ratm

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα γιατί ένα άρθρο στο οποίο θα μπορούσαμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα με αφορμή το αποτέλεσμα των φκ (πχ ότι στις περισσότερες σχολές που είχες δυνατή ΠΚΣ και πέρυσι και φέτος είχες και αξιοπρεπή συμμετοχή) θα μπορούσαμε να θυμιθούμε τα νιάτα μας, να θυμιθούμε σκηνικά και συνθήματα, να πούμε καμιά μαλακία να περάσει η ώρα, να χαρούμε για την άνοδο της Αριστεράς, που λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ, (οι μαλακίες για να περνάει η ώρα που έλεγα...) το χάλασαν κάποιοι πληρωμένοι ρουφιάνοι.
Ένα σχόλιο για τη ΣΤΕΦ Σερρών (και χωρίς να είμαι από εκεί, βάζοντας όμως μια απλή λογική):
1) Με δεδομένο πως η ΔΑΠ είχε πάνω από 61%, δηλ αυτοδυναμία με τα μπούνια, γιατί να συνεδριάσει το ΔΣ μαζί με τους άλλους και να μην το κάνει στα γραφεία της όπως έλεγαν πάντα εκεί που είχαν αυτοδυναμία? Γιατί να χρειαστεί το 7% της ΠΚΣ που αντιστοιχεί σε 1 το πολύ έδρα?
2) Γιατί αφού ΔΑΠ και ΠΚΣ είναι φιλενάδες στις Σέρρες να θέλει να εκθέσει η ΔΑΠ τη φίλη της? Θα μπορούσε να πάρει την απόφαση μόνη της και να βγει η ΠΚΣ καθαρή.
3) Ρε ξεφτυλισμένε προβοκάτορα της 10άρας, το ανεξάρτητο σχήμα που λες κατέβηκε στις εκλογές και πήρε 12.5%. Κοίτα λίγο τα αποτελέσματα πριν γράψεις τη μαλακία σου.

και για να τελειώνουμε:
Που το είδε φραμμένο ο ρουφιάνος που έγραψε την παραπάνω μαλακία ότι το ΔΣ εγκρίνει τα ψηφοδέλτια? Μια ζωή, για όποιον συμμετείχε έστω και μια φορά σε φοιτητικές εκλογές, οι παρατάξεις ήτνα υπέυθυνες να πάνε το πρωί τα ψηφοδέλτιά τους στον χώρο των εκλογών. Όποιος πήγαινε συμμετείχε και στις εκλογές. Δεν δηλώνεις πουθενά συμμετοχή και προπάντως στο ΔΣ. Είναι σαν να λες πως για να κατέβει ένα κόμμα στις βουλευτικές εκλογές πρέπει να το εγκρίνει η βουλή... Αλλά εσύ προφανώς παρακολουθούσες τις εκλογές από τη ΓΑΔΑ οπότε που να ξέρεις τα διαδικαστικά.

Ρουφιάνε

Ιάκωβος Δανιηλίδης

Ανώνυμος είπε...

συγγνώμη για το οφφ-τόπικ αλλά έχω μια ειλικρινή απορία για το εξωκοινοβούλιο: η αρας δεν είναι στα εαακ? γιατί οι αρενίτες φωνάζουν αρας αρας νίκος πουλαντζάς?

όσο για μικροαστικούς αγώνες και τα ρέστα, ας φτιάξουν πρόγραμμα με θέσεις και ας ιδρύσουν κόμμα, να δούμε στην τελική αν θα κατεβάσουν ομάδα ποδοσφαίρου ή μπάσκετ.

Νούμερο 8

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη
O perdikis διαγράφτηκε το 13.Είναι και αυτός προβοκάτορας και ασφαλίτης;Αυτοί που τον είχαν εκλέξει σαν στέλεχος ήταν και αυτοί προβοκάτορες, όπως επίσης και η καθοδήγηση που τον ανέδειξε ή μήπως τους κορόιδεψε; Επίσης ο 6:19 και o 6:27 είναι ο ίδιος αλλά δεν σου έκοψε να το καταλάβεις

Unknown είπε...

Ιάκωβος Δανιηλίδης
Συμφωνώ 100% με το σχολιο σου. Όποιος έχει περάσει απο εκπαιδευτικό ίδρυμα επαρχίας και μάλιστα μικρής, με μεγάλη δύναμη των ΔΑΠ - ΠΑΣΠ, ξέρει πως κινούνται τα πράγματα. Θέλω όμως να επισημάνω απο την δική μου εμπειρία οτι για να κατέβει ενα σχήμα/παράταξη στις εκλογές έπρεπε να το δηλώσει στο ΔΣ, το οποίο στην περίπτωση που είναι αυτοδυναμία ΠΑΣΠ/ΔΑΠ έπρεπε να τους κυνηγάει. Επίσης την προηγούμενη από τις εκλογές γίνονταν στα ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ(!!) γραφεία αυτών των παρατάξεων η συνέλευση της εφορευτικής και εκεί εγκρινόταν τα τελικά ονόματα (δηλαδή έλεγχαν αν μπορεί κάποιος να είναι υποψήφιος). Την άλλη μέρα το πρωί, όπως σωστά λες, η κάθε παράταξη ήταν υπεύθυνη να φέρει τα ψηφοδέλτια της, αν δεν τα έφερνε δεν συμμετείχε στις εκλογές. Δεν ξέρω πως ήταν σε άλλα ΤΕΙ ή στις Σέρρες στο δικό μου πάντως έτσι ήταν και θεώρησα ότι έτσι θαναι και στις Σέρρες.
Αυτό όμως που θέλω να πω είναι ότι αυτά τα 3 που λες είναι και η απάντηση. Δεν είναι κανείς από εδώ στο ΤΕΙ Σερρών για να μας πει τι έγινε αλλά ο καθένας πάνω κάτω μπορεί να φανταστεί το πως και το γιατί.

ΥΓ. Τι κέρδος έχει η ΠΚΣ να κάνει κομπρεμι και μυστικά ΔΣ στις Σέρρες? Έχει καμιά κρυφή δύναμη το μ-λ και θέλει να την ανακόψει η ΠΚΣ μη και χάσει την πρωτιά?

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Τα τει είναι όντως από άλλο ανέκδοτο κι η δαπάρα κάνει σε πολλές περιπτώσεις ό,τι γουστάρει, χωρίς να έχει ανάγκη από κανένα κομπρεμί. Δεν κολλάει εξάλλου καλά το σενάριο, όταν λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, στο τει θεσσαλονίκης, η πκσ δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα εξαιτίας της εκτετεαμένης νοθείας.

Νούμερο 8,
κι ο μηλιός στο σύριζα δεν είναι; Εμποδίζει αυτό το.. αλτουσεριανό κομμάτι της ανταρσυα να τον έχει σε εκτίμηση; Οι ιδεολογικές συγγένειες δεν κρύβονται -ούτε το επιδίωξαν και ποτέ άλλωστε.

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα είναι απλά. Ας βγάλει η ΠΣΚ του ΣΤΕΦ Σερρών ανακοίνωση στο διαδίκτυο και τον Ριζοσπάστη που να διαψεύδει τους κοινούς συκοφάντες.

Με συγκρίσεις, στατιστικά, αναλύσεις της κερκίδας και προγνωστικά δεν γίνεται δουλειά.

"ανώνυμος μαχητής κτλ"

Ανώνυμος είπε...

ΖΑΧΑΡΙΑΣ. Πολυ καλα κανανε και τον διαγραψανε το 2013 και ασφαλως με την διαστρεβλωση που κανουνε ειναι ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ. Ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗΣ ποτε δεν λεει ξεκαθαρα τη θελει ωστε να ξεγελαει τους συντροφους. Ειπαμε αυ τες οι αποψεις ειναι ο καπιταλισμος με αριστερη μασκα Το οτι δεν καταλα βα οτι σε δυο σχολια ειναι το ιδιο προσωπο δικαιωνει αυτο που λεω ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ετοιμι το εχεις ρε μπαγασα ? Copy paste ?
Λοιπον για να μαθαινει και ο σφυροδρεπανος και οι αλλοι , στα οργανα που διαγραφτηκαν η ιδια η ΓΓ ανεφερε οτι δεν υπαρχει κανενα θεμα με την γραμμη μας..Αρχικα διαγραφτηκαν γιατι κ καλα γινοταν κουβεντα εξω απο οργανα , σε μια ταβερνα (γελοια πραγματα)..Αφου διαγραφτηκαν και μετα απο μηνες τους κατηγορησαν για αντιδεξια μετωπα και επαφες για Αλαβανο, συκοφαντιες τις οποιες τις πηραν πισω και ζητησαν προσωπικα συγνωμη σε οσους διαγραφτηκαν.Τα οσα λες ειναι οσα σε δασκαλεψαν (η μηπως τα οσα δασκαλευειε εσυ σε αλλους)..Ειπαμε , το Κομμα ειναι Κομμα, αλλα αποτελειται απο ανθρωπους που ουτε αγιοι ειναι , ουτε απο παρθενογενεση ηρθαν και εχουν και συμεροντα.Γιατι το να μγν εχεις δουλεψει ποτε στην ζωη σου , να μην ξερεις καμια τεχνη η' επαγγελμα και το μεροκαματο και η συνταξη σου να κρινεται απο καποια στελεχη ειναι αρκετο για να σε κανει να πεις πολλα..Γκεγκε ????
ΥΓ: Δεν σε βλεπω τοσο ενθερμο κατηγορο οσων τωρινων ανωτατων στελεχων χρεωσαν το κομμα με πολλες δεκαδες μυρια και τωρα τρεχει να καλυψει τις τραπεζες.Χρεος που αντικειμενικα σε δενει χειροποδαρα και δημιουργει και πολιτικες εξαρτησεις , αν με πιανεις..
ΥΓ2: Ολη αυτη η πλατφορμα που λες ηταν η επισημη γραμμη του κομματος μεχρι το 2005-2006

ΥΓ3 Δεν σε βλεπω να λες αντιδεξιο μετωπο τις κοινες αντιφασιστικες πιρειες πιυ καναμε για το Φυσσα, τις κοινες πορειες ΠΑΜΕ κα ΓΕΝΟΠ , τις κοινες πορειες ΠΑΜΕ Εκπαιδ και ΟΛΜΕ..
ΥΓ4 και τελος: Η συνεργασια με Τσοβολα,Ζουραρι,Λιαννα και τοσους αλλους εγινε οσο η Αλεκα ηταν ΓΓ και στο ΠΓ ηταν οΚουτσουμπας,Αρβανιτακης,Γοντικας,Μαιλης και σια .
Παρακαλω σφυροδρεπανε να δημοσιευθει,δεν ειναι υβριστικο.

Μουστακιας

Ανώνυμος είπε...

Και εντελει σεβασου / σεβαστειτε οτι παρα την συκοφαντια και τις υβρεις που εχουμε υποστει , δεν εχουμε μιλησει , κανενα απλυτο δεν εχει βγει στην φορα..Αλλα μεχρι ενος σημειου ετσι.Μεσα στο Περισσο και στην ΚΟΑ ειμασταν , ραμματα εχουμε για ολων τις γουνες ..Καντε λιγο κρατι και απευθυνομαι στα τωρινα στελεχη που γραφουν στο blog.Εχει ο καιρος γυρισματα και ο κοσμος του ΚΚΕ εχει ματια και αυτια,δεν θα αντεξει για πολυ ακομα τον λικβινταρισμο..
Και μη νομιζεται οτι σας σωζει ενα φοιτητικο εκλογικο αποτελεσμα που δεν εχει μεσα ΠΑΜΑΚ , ΑΣΟΕΕ και σια..Και στο κατω κατω , οπως λετε και εσεις ι εκλογες δεν λενε τιποτα.

Μουστακιας

Αναυδος είπε...

Μουστακια

δεν ειμαστε απλά στελεχη του κομματος εδω μεσα μελη του ΠΓ ειμαστε Μας ανακαλυψε ενας αλλος κρετινος 2-3 μηνες πριν

από την αλλη πλεον τα επιχειρηματα με ρουφιανους που νομιζουν οτι μπορουν να εκβιασουν και οτι μας κανουν χαρη !!! απλως περιτευουν

τελος να δεις καποιον οφθαλμιατρο γαιτι και με τον φυσσα μονοι μας καναμε πορειες (οχι θα καθομασταν με συριζα-ανταρσυα - μπαχαλους να παιξουμε κλεφτες κι αστυνομοι)

zoot horn rollo είπε...

Τι σου κάνει ένα ταπεινό αποτέλεσμα φοιτητικών εκλογών...

Και πάλι, φτιάξτε όλοι εσείς που θα τα κάνετε ΟΛΑ καλά το "true" ΚΚΕ που θέλετε,δείξτε το δρόμο που νομίζετε, προπαγανδίστε τον ανοιχτά και φανερά, κι αφήστε το ΚΚΕ, που δε σας εκφράζει πλέον, να λύσει τα ζητήματά του, με όλα τα στραβά και τα ανάποδα που έχει. Άντε ντε...

Ανώνυμος είπε...

Ο αστυνομος σου παει πιο πολυ.Το κρετινος στο επιστρεφω στο τετραγωνο.

Μουστακιας

Ανώνυμος είπε...

2.49 δεν προκειται να σεβαστουμε κανενανε ασφαλιτη προβοκατορα απογονο του τυριμου και του μανωλεα.Ετσι δουλευε παντα η ασφαλεια.Οσο για τον καιρο που εχει γυρισματα μη φας εχουμε γλαροσουπα. Το τρενο το χασατε το ΚΚΕ Στις αποφασεις του 20ο συνεδριου δεν το γυρνατε με τιποτα ο πολεμος που ξεκινησατε με την βο ηθεια του αστικου κρατους θα ειναι χωρις ελεος ΞΥΔΑΚΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Εισαι πιο γραφικος και απο το γεφυρι της Αρτας..Συνεχισε να προσφερεις υπηρεσιας ψυχαγωγιας στους αναγνωστες εμμισθε μπλοκερ ..Ενα χοτζικο απολιθωμα εισαι,..

Μουστακιας απο τα κεντρικα της CIA, Langley , Virginia

Ανώνυμος είπε...

Μουστακια
Αυτα περι απλυτων στη φορα αλλου. Μας τα παν και αλλοι οταν απειλουσαν οτι θα πανε στον αστικο τυπο αν με πιανεις....
Ηταν επισιμη πολιτικη του κομματος μελοι του γραφειου του ΚΣ να λεει οτι η ηγεσια ειναι σεχταριατικη και οτι ακολουθει το κομμα αριστεριστικη πολιτικη? Ηταν πολιτικη του κομματος να ειπωνονται εκτος οργανων απο στελεχη της ΚΝΕ οτι ο ριζοσπαστης χτυπαει τη σπουδαζουσα? Να λεγεται σε κουτσομπολια οτι υπαρχει και καλα διαπαλη στην ΚΕ για τη γραμμη του κομματος? Ασε μας ρε φιλε.
Υπηρχε συγκεκριμενος διεγραμενος που λιγο καιρο μετα ηταν ομιλιτης σε εκδηλωση του ΣΥΡΙΖΑ ? Ναι ή Οχι?
Και μιας και πιασαμε το ποιος δουλευει και ποιος οχι. Που εργαζονταν αυτοι που διεγραφησαν τοτε? Ηταν καποιοι εξ αυτων απο μικρη ηλικια επαγγελματικα στελεχη ναι ή οχι? Ασε το ποιος εργαζοταν καιποιος οχι.
Η ιστορια και η πορεια ολων θα δειξει. Αλλα απο αυτους που εκαναν αντικομματικη δουλεια, που σκυλεψαν συντροφο τη μερα που πεθανε, που γραφουν συκοφαντιες για κονιτσες, που περιμενουν την ηττα του ΚΚΕ για να δικαιωθουν που επελεξαν το βοθρο απο την ταξικη παλη δεν θα παρουμε μαθηματα ηθους. Το εχω ξαναγραψει αν η πολιτικη σας ειναι τοσο συνεπης και συσπειρωνει, αν ειστε ολοι εκει μυαλα, εργατικοι και στελεχαρες φτιαξτε κομμα να σας δουμε. Με το ΚΚΕ δεν εχετε σχεση ειστε τουλαχιστον ξενοι πολιτικα. Αυτο και εσεις το παραδεχεστε. Γι'αυτο αντε πειστε τον κοσμο εσεις για το σοσιαλισμο και αν το καταφερετε βαλτε μας εμας να κανουμε 10 χρονια τζαμπα εργασια για το σοσιαλιστικο κρατος.
Βγηκατε σεργιανι προεκλογικα να χτυπησετε το ΚΚΕ μπας και το στριμωξετε μετα. Αλλα το 2012 ηταν πολυ διδακτικο και για το διαδικτιο και για ολα.
Θα σπασετε τα μουτρα σας αλλη μια φορα.

Υγ. Το οτι δεν θα μας σωσουν οι φοιτητικες εκλογες ειναι ο ευσεβης ποθος σου για αποδυναμωση του κομματος στις εκλογες του Μαη ή απορια της απογοητευσης σου για την ανοδο της ΠΚΣ?
Μαλλον και τα 2 θαρρω...

ratm

Ανώνυμος είπε...

3.48 ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ συνε χισε προσφερεις αφθονο γελιο εισαι καλος ΓΕΛΟΤΟΠΟΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

@ Ratm ,
Σιχαθήκαμε τα ψέματα σας !

1) "...Αυτα περι απλυτων στη φορα αλλου. Μας τα παν και αλλοι οταν απειλουσαν οτι θα πανε στον αστικο τυπο αν με πιανεις...."""

Στον αστικό τύπο μόνο τωρινα στελέχη επαγγελματίες φραξιονιστές διέρρεαν πληροφορίες οπωε πχ στο Βήμα (αλλαγή Γκιώνη από Πρωτούλη , Σχέδιο Δοκίμιου Ιστορίας , διαδοχή Αλέκας , λήξη 19ού Συνεδρίου και πολλά άλλα

2) "....Ηταν επισιμη πολιτικη του κομματος μελοι του γραφειου του ΚΣ να λεει οτι η ηγεσια ειναι σεχταριατικη και οτι ακολουθει το κομμα αριστεριστικη πολιτικη?.."

Όλες οι κομματικές αποφάσεις της εποχής στην σπουδάζουσα τηρούνταν κατα γράμμα με τεράστια επιτυχία. Υπάρχουν αποφάσεις ΚΕ και ΚΣ για θετική αποτίμηση των κινητοποιήσεων 2006-2007 από τον Ιούλη 2006 και τον Μάη 2007.
Σαν τώρα θυμάμαι τον Αρβανιτάκη να καμαρώνει και να μας τιμά για το γεγονός ότι στις περιφρουρήσεις απεργίας κατέβαιναν χιλιάδα και μερικές εκατοντάδες σπουδαζουσαίοι. Όσον αφορά τις καταλήψεις , εκείνο το διάστημα η σπουδάζουσα έκανε 100άδες εξορμήσεις σε χώρους δουλείας από την ζώνη του Περάματος ως την ICAP και την Teleperformance.
Πώς εξηγείς ότι παρά την τόσο μεγάλη διαβρωτική ζύμωση , από χιλιάδες μέλη ΑΕΙ και ΤΕΙ στην Αθήνα δεν αποχώρησε τότε σχεδόν κανένας ?(5-6 σύνολο). Τέλος ψάξε πόσα μα πόσα στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ μιλούσαν σε ΓΣ φοιτητών όπου ψηφίζονταν κοινα πλαίσια ( Πάσουλας Φιλοσοφική , Μανουσογιαννάκης ΠΑΠΕΙ , Μπαλού ΑΣΟΕΕ , Κομνηνός ΦΜΣ.
Ρώτα τέλος τους δασκαλάκους σου , γιατί στις επίμονες προτάσεις μελών του Γραφείου Σπουδάζουσας να κατέβει και το ΠΑΜΕ στα φοιτητικά συλλαλητήρια και να κυρήξουν απεργία οι Ομοσπονδίες , η κοθοδήγηση (Αρβάν) καθάριζε την μύτη της

3) "...Ηταν πολιτικη του κομματος να ειπωνονται εκτος οργανων απο στελεχη της ΚΝΕ οτι ο ριζοσπαστης χτυπαει τη σπουδαζουσα?..."

Αυτό δεν ειπωνόταν ποτέ εκτός οργάνων . ΕΝΤΟΣ οργάνων και στο γραφείο σπουδάζουσας ειπώθηκε για τις Εκλογές του Σεπτέμβρη 2007 για τι ο Ρίζος δημοσίευε μετεκλογικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του 4% πήρε μεγαλύτερο ποσοστό από το ΚΚΕ σττις ηλικίες 18-24%..Τον ΣΥΝ χτυπάγαμε , όχι το Κόμμα. Μάθε επιτέλους ότι η Σπουδάζουσα Αθήνας το 2007 μια εβδομαδα πριν τις εκλογές διακίνησε 4500 φύλλα Ρίζου ..,Έτσι τον χτυπάγαμε , με διακίνηση ?

(συνεχίζεται...) Μουστάκιας

Ανώνυμος είπε...


4) "...Να λεγεται σε κουτσομπολια οτι υπαρχει και καλα διαπαλη στην ΚΕ για τη γραμμη του κομματος?..."

Αυτή η κατηγορία εξομίστηκε τον Σεπτέμβρη του 07' από τωρινό στέλεχος που κατηγορούσε τους διαγραφέντες και έλεγε οτι το ΓΠ της ΚΟΑ τους κάλυπτε !! (είναι υποψήφιος δήμαρχος πόλης κοντινής στην Αθήνα τώρα , )...Στέλεχος το οποίο τότε είχε καθαιρεθεί μαζί με το φιλαράκι του τον ψηλό (..μπας)..Αποζημιώθηκαν και οι 2..
Για την ουσία του πράγματος...Σφυρής , Αραβανής , Σκυλάκος , Κόρακας ,Τζιατζήε Χαλβατζής ,Νάκης, Γεωργιάδης , Κολοζωφ ..και πολλοί άλλοι Όλοι αυτοί ήταν στην ΚΕ.. Ξέρεις μετά που βρέθηκαν..Λες να μην υπήρχε θέμα ????????

5)"...Υπηρχε συγκεκριμενος διεγραμενος που λιγο καιρο μετα ηταν ομιλιτης σε εκδηλωση του ΣΥΡΙΖΑ ? Ναι ή Οχι?.."

Αυτός ο κάποιος μίλησε σε εκδήλωση που τιμούσαν τον παππού του. Αυτός ο κάποιος έχει τώρα άριστες σχέσεις με το κόμμα , εργάζεται μαζί με κομματικό στέλεχος στο ίδιο γραφείο , συμμετέχει σε πορείες του Κόμματος και ήταν μέχρι και εκλογικός αντιπρόσωπος του ΚΚΕ σε εκλογες..

6) "...αι μιας και πιασαμε το ποιος δουλευει και ποιος οχι. Που εργαζονταν αυτοι που διεγραφησαν τοτε? Ηταν καποιοι εξ αυτων απο μικρη ηλικια επαγγελματικα στελεχη ναι ή οχι? Ασε το ποιος εργαζοταν καιποιος οχι...."

Το 90% των διαγραφέντων ήταν εν ενεργεία φοιτητες , δεν δούλευαν , σπούδαζαν..Οι υπόλοιποι 2-3 αφιερωμένοι στο κόμμα ήταν μια ζωή , και μετά δούλεψαν στο αντικείμενο σπουδών τους. Δεν δηλώνουν ούτε οικοδόμοι ούτε μαρμαροτεχνίτες , ούτε μπήκαν ποτέ επιστημονικοί συνεργάτες , ούτε βάλαν τα παιδιά και τις γυναίκες τους να δουλέυουν στον Περισσό

7) "... ιστορια και η πορεια ολων θα δειξει. Αλλα απο αυτους που εκαναν αντικομματικη δουλεια, που σκυλεψαν συντροφο τη μερα που πεθανε, που γραφουν συκοφαντιες για κονιτσες, που περιμενουν την ηττα του ΚΚΕ για να δικαιωθουν που επελεξαν το βοθρο απο την ταξικη παλη δεν θα παρουμε μαθηματα ηθους.."...

Ξέρετε ότι όλοι όσοι διαγράφησαν είναι κοντά στο κόμμα , συμμετέχουν στο κίνημα και το στηρίζουν . Αυτά που λές είναι χυδαία συκοφαντία

8) "...
Υγ. Το οτι δεν θα μας σωσουν οι φοιτητικες εκλογες ειναι ο ευσεβης ποθος σου για αποδυναμωση του κομματος στις εκλογες του Μαη ή απορια της απογοητευσης σου για την ανοδο της ΠΚΣ? "

Φίλε , εγώ ούτε προσκύνησα την περεστρόικα , ούτε πήγα με Κύρκο στο 89 , ούτε πήρα δάνεια να κάνω business...Εσύ έκανες μάγκα τους τελειωμένους συριζαίους και τους πήγες στο 30% και σε καιρώ κρίσης έχεις να κάνεις μαζική κινητοποίηση 3 χρόνια..

Μουστάκιας

Ανώνυμος είπε...

ας πω και εγώ μια κουβέντα.

Αρκετοί γνωρίζουν ποιοί είναι αυτοί που από παλιά είχαν "κρυφή" ατζέντα, ποιοι είχαν φτιάξει ένα άλλο κόμμα μέσα στο κόμμα, ποιοι είχαν τα "κονέ" με τα συγκροτήματα τύπου, ποιοι έλαβαν δάνειο (προεκλογικά) το 2012 από τη (χρεωκοπημένη) Εθνική Τράπεζα, (ξέρετε εσεις...) Ποιοι, αθόρυβα και συστηματικα δούλεψαν και δουλεύουν αντικειμενικά και για τον Τσίπρα και τη διάσωση της αστικής τάξης.

Οι ίδιοι τρέμουν μην αποκαλυφθεί τίποτα γιατί ο ταξικός εχθρός τους έχει δεμένους "από χίλιες μπάντες" και τους εκβιάζει.

Αυτούς δεν τους λυπάμαι.
Προσωπικά λυπάμαι για τους δύστυχους φανατισμένους (την τελευταία σπορά αυτής της σαπίλας) που νομίζουν ότι πλέουν σε πελάγη του σοσιαλισμού και του "ξεκαθαρίσματος με τον οπορτουνισμό".

"φραξιονιστής ταβέρνας"


Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥΣΤΑΚΙΑΣ. Τα κολπα με την περεστ ρο ικα και τον κυρκο δεν πιανουνε. και τα δυο αυτα ειναι αποτελεσμα της λογικης των ΜΕΤΩΠΩΝ και της συμμετοχης σε αστικες κυβερνησεις με βαση το 20ο συνεδριο. Τον συριζα τον ανεβασε η αστικη ταξη στην θεση του παλιου πασοκ ωστε να σωση τον καπιταλισμο απο την κριση του και ερχεσε εσυ μαζι με την συμμορια να μας πεις οτι επρεπε να παραβιασουμε το προγραμμα του 15ο συνεδριου και να γινουμε εμεις συριζα αυτην την βρωμικη αποστολη σας ανεθεσε το συστημα αυτο κανετε εισαστε συνειδητα προβοκατορες και μεινατε μετα το 1991 για να κανετε ζημια και να γινουνε ξανα τα ιδια λαθη. Δυστηχως για εσας η συλλογι κη σκεψη του κομματος προχωρησε μπροστα και σας ξεβρασε στον υπονο μο. νομιζατε οτι επειδη τον ιουνη σιγουρα θα χαναμε ψηφους θα λυγιζα με και θα πεφταμε στον βουρκο μαζι σας. αυτο ειναι η μεγαλυτερη αθλιο τητα οτι και να κανετε αυτη η πορεια δεν θα σταματηση και ερχετε και ο 3ο τομος 1968 1991. αν νομιζεις οτι θα σταματησουμε κοιμασαι ορθιος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Μουστάκια
μια κοντή πάντως έλεγε ότι την κοροιδέψατε και έπεσε θύμα. Κάποιοι τα μάζεψαν και ανασκεύασαν.
Εμένα λίγα μου λέει ότι κάνανε εκδήλωση για τον παππού του. Δεν νομίζω ότι είχε θέση εκεί ανάμεσα, αλλά λίγη σημασία έχει αυτό. Οι περισσότεροι (γτ έφυγαν πολλοί) παρέμειναν κοντά στο Κόμμα και κατεβαίνουν μαζί σε πορείες, τουλάχιστον του ΠΑΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Και πάνω από όλα περαστικά στον σύντροφο Αγγουράκη που δίνει δύσκολη μάχη στην εντατική.

"φραξιονιστής ταβέρνας"

Ανώνυμος είπε...

Καταρχην αλλο κανω διαβρωτικη δουλεια αλλο πιανει τοπο. Ποτε δεν ειπα οτι αυτη η δουλεια αγγιξε σε μεγαλο βαθμο τα μελη της ΚΝΕ. Και οτι ζημια εγινε ηταν επειδη μπηκαν στη μεση προσωπικες επαφες και φιλιες. Δευτερον θεωρεις σωστο να μιλαει καποιος λιγο καιρο μετα σε εκδηλωση του ΣΥΡΙΖΑ? Ναι γνωριζω οτι ο συγκεκριμενος συμμετεχει και βοηθαει εξαλλου ολη η οικογενεια του ηταν ΚΚΕ. Εγω μιλισα για συγκεκριμενες ενεργειες. Σε αντιθεση με σενα πιστευω οτι η συνειδηση αλλαζει αρα και η πολιτικη αντιληψη γι'αυτο εγραψα η ιστορια θα δειξει πιο πανω. Εσεις παιρνετε τοποθετησεις στελεχων απο το 87 και το 95 και τις αντιπαραβαλετε σημερα λες και η σκεψη ενος ατομου ή η συλλογικη σκεψη του κομματος μενει στασιμη. Εσυ που μιλας για φραξιες ηγετικες αντιπαραθετεις το οτι καποια μελη τις ΚΕ αλλαζουν απο συνεδριο σε συνεδριο λες και καποιος που ηταν στην ΚΕ στο 15ο πρεπει να ναι για παντα αλλιως τον τρωνε! Τα ιδια λενε και οι αστοι για το κομμα. Το να το λεει και καποιος που το υπερασπιζεται και καλα δειχνει πολλα. Λες και τα μελη δεν ψηφιζουν συνεδρους αυτοι δεν εκλεγουν ΚΕ. Ο ΜΠ απο μικρος στο κομμα εγινε επαγγελματικο στελεχος. Οταν αυτο συνεβη με αλλους τοτε ηταν γραφειοκρατες κλπ. Για την περεστροικα τα ιδια λενε και οι ναριτες ξεχνωντας οπως και συ οτι οι ιδιοι εσωσαν ομως το κομμα το 91 καταψηφισαν το Μααστριχτ το 92 οταν ολοι αναθεωρουσαν. Και ο Χαριλαος στηριξε την Περεστροικα αλλα εσωσε μετα το κομμα. Βεβαια το νεκρο Χαριλαο τον χρησιμοποιειτε και διαστρεβλωνετε για να χτυπησετε το κομμα. Τελος εγω τιμω τη δραση της ΚΝΕ παντα και τοτε που τα εζησα απο κοντα. Ωστοσο καποια στελεχη της πιαστηκαν κοροιδα και πειστηκαν να βγουν μπροστα και να κανουν τη βρωμικη δουλεια για αλλους. Οι διαφωνιες τους ακρως πολιτικες για ζητηματα συμμαχιων πολιτικων, για τακτικη μεσα στο ΦΚ, για την στρατηγικη του κομματος και τις αποφασεις των συνεδριων. Εδρασαν αντικομματικα και εκτος οργανων. Και κατ επαναληψη γιατι δεν διεγραφησαν με τη μια περασε καιρος και προηγηθηκαν αλλα μετρα πρωτα. Η διαγραφη ηταν η εσχατη λυση εφοσον ηταν σαφης πια η στοχευση. Αυτοι πρωτοι αποκαλεσαν φραξιονιστες αλλα μελη του ΚΣ και του κομματος μονο και μονο στο ακουσμα καταγγελιων για τις συζητησεις εκτος οργανων. Παντα ο φραξιονιστης κατηγορει ως φραξιονιστες πρωτος αλλους. Τελος προσωπικα τοτε ψηφισα τις διαγραφες. Ωστοσο ποτε δεν εβρισα. Αλλοι το εκαναν μιας και τα πραγματα παντα ειναι τεταμενα σε τετοιες περιπτωσεις. Δεν το κανα σεβομενος την προσφορα του καθενα στο κομμα μεχρι τοτε. Αλλα οταν σημερα βλεπω τα ιδια επιχειρηματα με τοτε με μπολικο κουτσομπολιο να τα εχει ο βοθρος του καθε χαφιεδοεργατικου αγωνα καταλαβαινω οτι το κομμα επραξε σωστα. Εξαλλου δεν ειναι τυχαιο οτι πολλα αλλαξαν εκτοτε. Πχ ξεφτιλικια να πηγαινει η ΠΚΣ εκδρομες στην Ιο, να γινεται κριτικη σε συντροφο γιατι ηταν εργαζομενος φοιτητης και ελειπε ωρες απο τη σχολη ή παροτρυνσεις να παιρνουμε βιογραφικα με βαση τους αξονες και οχι τη συμφωνια με το καταστατικο δεν ξαναγιναν.
Οπως και να χει η πορεια του καθενος δειχνει. Πολλοι που εφυγαν το 89-91 κρατησαν μετα τιμια σταση και καποιοι εφτασε η ωρα που ξαναεγιναν και μελη ακομα. Αλλοι πηραν τον κατηφορο διχως γυρισμο. Συμμετοχη σε βοθρους που δεν σεβονται ουτε τη μερα του θανατου τους συντροφους ειναι για μενα δρομος διχως γυρισμο.
Ειναι ο δρομος του κανω πολιτικη με ψεματα και συκοφαντιες προσπαθωντας να σπερουν διχονοια, συγχυσεις και καχυποψια στα μελη και τους φιλους του ΚΚΕ. Και μονο η χρονικη στιγμη εμφανισης ξανα πριν απο σημαντικη μαχη λεει πολλα.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Να και κατι που θα συμφωνησουμε αν το λες ειλικρινα. Συγχωραμε αλλα μετα τα οσα ειπωθηκαν.απο συγκεκριμενους τη μερα του θανατου του σ. Τ.Τσιγκα. εχω χασει πασα ιδεα για πολλους...

ratm

Ανώνυμος είπε...

Πολλοι το παν αυτο οχι μονο η συγκεκριμενη. Γι' αυτο εγραψα οτι ακομα και αυτοι που βγηκαν ως οι μπροσταρηδες τοτε μαλλον κοτσο ειχανε πιαστει και τους ανατεθηκε να φανουν ως υπαιτιοι εν αγνοια τους πιθανον για να μην αποκαλυφθουν αλλοι...

ratm

G..T είπε...

Εμένα πάντως διαβάζοντας τα σχόλια μου γεννήθηκε μια μόνο απορία. Ο Σωκράτης Μάλαμας κι η "πριγκηπέσσα" που κολλάνε;

Ανώνυμος είπε...

Ράτμ ,δεν απάντησες σε τίποτα....


Ταυτίζεις ότι είπε ο Λιόσης με τον Καλτσώνη για τον Τσίγκα με όλους μας ??? Έλα τώρα ..
Επίσης θεωρείς ότι ο ΜΠ,ο ΘΠ και όλο το Γραφείο Σπουδάζουσας είμασταν τόσο μαλάκες που δεν μπορούσαμε να επηρεάσουμε ???Αστεία πράγματα
Σοβαρή απάντηση σε αυτά που είπα δεν πήρα , τώρα όταν μου λες για χαφιέδες και βόθρο θα σου πω και για περεστροικα...Σταμάτησες όμως εκεί, για το ΔΗΚΚΙ , τον Ζουράρι , την Κομμουνιστική Ανανέωση , τους απόστρατους , τον Λεάνη και πολλούς άλλους δεν σχολιάζεις..
Τέσπα , αυτά για την άλλη πολιτική γραμμή που λές είναι άκυρα.Ξέρεις ότι εφαρμόζαμε την γραμμή του κόμματος..
Τώρα για τα άλλα περι μη αναγνωσης καταστατικου για για στρατολογια , περι κριτικη σε εργαζόμενους , είναι συκοφαντίες..
Η ηγεσία δημιούρησε ένα φραξιονιστικό μπαμπούλα , τον ονοματισε ρεφορμιστικό , για να υλοποιήσει (με επιτυχία ναι ) το σχέδιο της να αλλάξει όλη την πολιτική και την ιστορία του κόμματος..Όποιος έλεγε αντίθετη άποψη ήταν φραξιονιστής.Χρησιμοποίησαν την ΚΝΕ ως όχημα για τις ιδεοληψίες τους..Και μετά όλοι έζησαν το παραμύθι τους , δικαιολογούσαν τα πάντα , βολεύτηκαν με την στασιμότητα , επιδοκίμασαν την πρακτορολογία και φυτοζωούν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας δικαιολογώντας απολύσεις και συζητώντας τα business plan της τυποεκδοτικής στις ΚΟΒ

ΥΓ¨Ρώτα τον ΘανΤζιμ , τον Βας.Μεταξ , τον Γιωρ. Σιδ , τον Τραβ. , τον Μαρκ. Πετ τι λέγαν έξω από τα όργανα τότε


Μουστακιας

Ανώνυμος είπε...



http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=594879

(τα συγκροτήματα που λέγαμε παραπάνω...)

"φραξιονιστής ταβέρνας"

Ανώνυμος είπε...

''ΥΓ¨Ρώτα τον ΘανΤζιμ ''

Hταν ο Θανος Τζιμερος στην ΠΚΣ?

ΥΓ Συγγνωμη για την μαλακια,αλλα ηταν πολυ καλο για να το αφησω να πεσει κατω :3

Παπουτσωμενος Γατος

G..T είπε...

Ωραία ο ΘανΤζιμ είναι o θάνος Τζήμερος η κοντή ποιά είναι;

Ανώνυμος είπε...

Οποιος ελεγε αλλη γνωμη διωκονταν ε? Και θυμαμαι συντροφο 2 μετρα να ειναι ετοιμος να βαλει τα κλαματα γιατι διαφωνουσε με καποια απο αυτα που ειπα και τον ειχαν κολλησει στον τοιχο λεγοντας του οτι αριστεριζει....
Υποκριτης εισαι αυτο μονο. Ουτε εσυ απαντας σε οσα ειπα. Ετσι και αλλιως δεν περιμενω. Καποια ισως να μην τα ξερεις καν. Προφανως δεν ξερεις τι μου λεγαν εμενα σε συνεργασιες προφανως δεν ξερω και γω για σενα. Γι'αυτο εβαλα αρχικα αλλα θεματα που γινοντουσαν ανοιχτα γιατι με κουτσομπολια κουβεντα δεν γινεται.
Παντως εχω μια απορια. Η περεστροικα εγινε το 87 τι εκανες εσυ στο ΚΚΕ το 2006? Η τυποεκδοτικη δανειζονταν απο τη δεκαετια του 90 τι εκανες εσυ στο ΚΚΕ το 2007? Μετα το 2008 , τη διαγραφη σου και την επιθεση στο ΚΚΕ απο τα αστικα μεσα ξυπνησες? Οταν οργανωνοσουν δεν ηξερες οτι η τυποεκδοτικη ειναι κομματικη επιχειρηση? Οτι επαιρνε και αλλες δουλειες? Παντως καλα κανεις και τα λες αυτα να τελειωνει και το παραμυθι οτι το πριβλημα σας ειναι η τωρινη πολιτικη του ΚΚΕ και οχι γενικο... και εγω δεν ταυτισα ολους με τον ΕΑ. Εγω ειπα οτι οσοι εχουν μπλεξει με τον ΕΑ εχουν παρει δρομο που πολυ δυσκολα εχει γυρισμο. Μαλλον εχεις τη μυγα φαινεται...

ratm

zhukov είπε...

Η κουβέντα θα έπρεπε να έχει κλείσει...
Πάνω από 100 σχόλια αξία τους δώσαμε...
Ειδικά στο πολιτικό κουτσομπολιό το Κόμμα πάντα θα χάνει από τον κάθε πουθενά...
Η Ιστορία έχει δείξει ότι ακόμα κι αυτοί που αδικήθηκαν τέτοια γλώσσα δεν χρησιμοποίησαν...
Ποιος ήταν στέλεχος τότε και ποιος είναι τώρα και τι έκανε ο τάδε τι είπε ο άλλος το 89 και τα @@ μας κουνιούνται...
Ούτε σε γραφείο καθηγητών δεν γίνονται τέτοιες κουβέντες από μαθητές που δίνουν συμμαθητές τους...
Όπως είπε ένας πιο πάνω ήταν ωραίο θέμα για να θυμηθούμε τα παλιά αλλά έγινε θέμα για να θυμηθούν κάποιοι τα κόμπλεξ τους...

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως πεθανε ο συντροφος ο Αγγουρακης. Συλυπητηρια στην οικογενεια του.
Καλο ταξιδι συντροφε...

ratm

Ανώνυμος είπε...

Ο άλλος λέει να μην εμφανιζόταν ο διαγραμμενος σε εκδήλωση για τον πάππου του..Εσείς στην ΚΝΕ δηλαδή,που στην Φλώρινα κάνατε εκδήλωση για τον Πετρο Κοκκαλη και καλέσατε τον εγγονό του να μιλήσει τι σημαίνει ότι υποστηρίζεται τον Κόκκαλη και τα καράβια του?Εύκολα ξεχνάτε μου φαίνεται..

-Άσχετος-

Ανώνυμος είπε...

και τα δικα μου συλυπητηρια στην οι κογενεια του συντροφου μας. Καλο ταξιδι συντροφε

Ανώνυμος είπε...

http://www.iefimerida.gr/news/69737/%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B5-%CE%BF-%CF%80%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%80%CF%80%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%BF%CF%85

για να μην μιλάμε και χωρίς αποδείξεις..
-άσχετος-

Ανώνυμος είπε...

καταρχάς συλυπητηρια για τον σ. Μπάμπη. Όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε ήμασταν τυχεροί. Την Τετάρτη η κηδεία. Αξίζει να είμαστε.
Η κοντή είναι η ΧΠ. Που και αυτή παραμένει αρκετά κοντά μας. Ειδικά με ένα σ. πιο κοντά δεν γίνεται...

Ανώνυμος είπε...

Και εβαλε τα κλαμματα ο 2μετρος??? Ξεραμε πολυ καλα που ειμασταν φιλε..Εσυ μαλλον δεν ξερεις..Ελα τελειωνε με την χρεωση σου τωρα , ενταξει..Εβγαλες τα προσωπικα σου κ τα κομπλεξ ..Απο απαντησεις τζιφος..
Μουστακιας

dionperd είπε...

1. Να το λήξουμε ότι είναι αστείο κάποιοι να μην παραδέχονται την ολική αλλαγή γραμμής, ΠΑΡΟΛΟ που η ηγεσία του ΚΚΕ είναι σχεδόν η ίδια. Στην ουσία, αυτοί που καταφέρονται ενάντια στην προηγούμενη γραμμή, πολλές φορές με χυδαίο τρόπο, αποδεικνύουν που πραγματικά στέκονται. Αυτοί λένε στα φανερά αυτά που η ηγεσία του κόμματος δεν μπορεί να τα πει διότι τότε θα φανεί ότι στρέφεται ενάντια στον ίδιο της τον εαυτό, κι ότι επομένως τόσο καιρό απέκρυβε τις πραγματικές της απόψεις... Αλλά έτσι είναι ο φραξιονισμός...

2. Επειδή με έχουν πρήξει κάποιοι εδώ πέρα με το άρθρο για τον Τσίγκα. Εγώ διαφωνώ προσωπικά με το να μιλάμε για έναν νεκρό που δεν μπορεί να απαντήσει και να διαψεύσει τα όσα λέγονται. Αλλά μέχρις εκεί. Είναι γελοίο με βάση αυτό, να χαρακτηρίζουμε με ηθικολογίες μια πολιτική γραμμή, και φυσικά με αυτόν τον τρόπο να αποφεύουμε την ουσιώδη πολιτική αντιπαράθεση... Άλλωστε από ηθική, η άλλη πλευρά...

3. Έχω βαρεθεί να πεθαίνει κόσμος δίπλα μας, να έχουμε τη μεγαλύτερη καπιταλιστική κρίση στην ιστορία, να αναβιώνει ο φασισμός, και αρκετοί από εμάς να ασχολούνται με την ΠΙΣΤΗ στο ΚΟΜΜΑ. Εγώ έχω πίστη στα ταξικά μου συμφέροντα, που είναι και συμφέροντα της οικογένειάς μου, των φίλων μου, κτλ Με αυτό το κριτήριο κρίνω τα κόμματα με βάση το ότι καταλαβαίνω βέβαια! Φυσικά, συναισθηματικό δέσιμο ή και πικρίες έχουμε όλοι, ο καθένας ανάλογα με την ιστορία που τον δένει με το ΚΚΕ. Αλλά όταν μιλάμε για τις ζωές, δεν μπορεί να κυριαρχεί το "είναι και πάλι κοντά στο Κόμμα", "ποτέ δεν είπε κακό πράγμα για το Κόμμα" κοκ... Κόμμα είναι, και ως κόμμα δοξάστηκε και ενέπνευσε τους αγώνες και τις θυσίες του λαού μας. Όποιος το κάνει από κόμμα, εκκλησία, το σκοτώνει έστω και άθελά του...

dionperd είπε...

4. Δεν είμαι της άποψης να μη βγάζει κανείς στη φόρα τις βρωμιές κομματιού της κομματικής γραφειοκρατίας (που δυστυχώς λερώνει και το υπόλοιπο κομμάτι που δεν μιλάει και περιμένει να τα λύσει όλα εντός και επί τα αυτά και χωρίς να βγει τίποτα προς τα έξω…). Εδώ δε μιλάμε για μια κατάσταση που μας κυνηγάει η αστική τάξη και πρέπει να …αντέξουμε! Η αστική τάξη ξέρει για τα δάνεια, για τις επενδύσεις της Τυποεκδοτικής, για τις χρεωκοπίες, για τις παραγγελίες της Τυποεκδοτικής, και ξέρει και ποιόν έχει και ποιόν δεν έχει στο χέρι. Επίσης, αν και όταν θέλει, η αστική τάξη μπορεί να τα βγάλει στη φόρα… Ποιός δεν τα ξέρει όλα αυτά; Τα μέλη του ΚΚΕ, η εργατική τάξη και ο λαός, πλην μιας κομματικής γραφειοκρατίας... Εγώ τα έμαθα πολλά από αυτά αρκετούς μήνες αφού διαγράφηκα… Μέχρι τότε, ως νεαρός κνίτης δηλ., μου λέγανε "το κόμμα έχει μόνο τις επιχειρήσεις που χρειάζεται για να έχει ανεξαρτησία στο μηχανισμό προπαγάνδας, πχ για να εκδίδει αφίσσες, το Ριζοσπάστη, τα βιβλία της ΣΕ, τον 902 κτλ"… Κανείς δε μου είπε ότι μπορεί η Τυποεκδοτική να ήταν και η μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο, στην Ελλάδα… Η' μήπως μάθαμε προ του 19ου συνεδρίου τί θα γίνει με τον 902;… Ε, συγνώμη... Καλό θα κάνει να τα μάθει όλα αυτά και ο λαός... Λύτρωση διαφορετικά δε θα έρθει…

5. Το ΚΚΕ ή θα αλλάξει γραμμή και θα "καθαρίσει" ή δε θα συνεχίσει να παίζει το ρόλο που έπαιζε μέχρι και πρόσφατα στην ελληνική ιστορία. Σε κάθε περίπτωση είναι η ζωντανή ταξική πάλη του λαού μας που θα "καθαρίσει" και το ΚΚΕ. Με ενδοσκόπηση και μπλογκάρισμα και κόντρες αυτού του είδους, και μηχανισμούς και και και… δεν αλλάζει τίποτα. Ο κάθε κομμουνιστής έχει χρέος να παλέψει εκεί που ζει και εργάζεται, στο κίνημα, να συγκρουστούν οι πολιτικές γραμμές διαλεκτικά, και μέσα από άλλο κόμμα ,αν οι εξελίξεις τα φέρουν έτσι. Κάθομαι σπίτι μου και περιμένω να πατώσει το ΚΚΕ, μπας και ξυπνήσουν οι από μέσα και το αλλάξουν, και μάλιστα ήσυχα ήσυχα μην μαθευτούν και όλα τα λάθη μας, ε, όχι… Αυτή είναι συνταγή για να έχουμε τα ίδια και χειρότερα αργότερα..

Με όλο το σεβασμό στους συντρόφους που αγωνιούν…

zoot horn rollo είπε...

Μη σέβεστε τόσο...
Άντε για το "καθαρό" ΚΚΕ λοιπόν,αφού το "άλλο" άλλαξε γραμμή,είπαμε...

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Η κε του μπλοκ λογόκρινε μια απάντηση του παναγιώτη στον περδίκη, ότι δε σέβεται αυτόν και τους φίλους του και το κόμμα δε θα γυρίσει στην προ του 91' κατάσταση, εξαιτίας κάποιων χαρακτηρισμών που περιείχε.

Ανώνυμος είπε...

Διονύση Περδίκη, το ΚΚΕ δεν θα πατώσει εκλογικά. Ίσως μάλιστα να ενισχυθεί ελαφρά.

Με όλο τον σεβασμό στους αγωνιούντες συντρόφους θα πω και εγώ πως η σημερινή γραμμη του ΚΚΕ εχει ήδη επιβραβευτεί από την Α.Τ. και θα συνεχίσει να επιβραβεύεται.
Από τη στιγμή που στο ΚΚΕ κάνουν τους κουφούς στο σπάραγμα της κοινωνίας, που δεν έχουν "σηκώσει" ούτε ένα ζήτημα που καίει τον πολύ κόσμο, που τα στελέχη του "χαριεντίζονται" στα διάφορα Μέγκα-ΣΚΑΙ-Αλφα, που κουνά το δάχτυλο στους πεινασμένους επειδή δεν απαρνούνται τον "καπιταλισμό" (αυτόν που αγόρασε τον 902 ή κάνει παραγγελίες στην Τυποεκδοτικη;)
Το ιστορικό αυτό κόμμα δεν έχει απλώς καταθέσει τα όπλα αμαχητί, έχει συνειδητά αναγνωρίαει και προστατεύσει ολόκληρη αυτή την ανωμαλία από το 2010 και μετά, φτιάχνοντας ειδικό ιδεολογικό "περιτύλιγμα" προκειμένου να αποκοιμηθούν οι οπαδοί και να μην πολυρωτάνε "Που είναι το Κόμμα μας όταν αυτοκτονούν άνθρωποι; Που είναι το Κόμμα μας όταν θα ψάχνουμε σε λίγο στα σκουπίδια;"

Αγαπητέ μου Διονύση καμία τέτοια γραμμή δεν πρόκειται να ξεμπροστιαστεί από τον αστική τάξη. Ακόμα και αν υπάρχει διάθεση να καταψηφιστεί από τον κόσμο αυτή η πολιτική, να είμαστε σίγουροι ότι θα βρεθεί τρόπος να "επιπλεύσει" ξανά. Οι διαδρομές της εξουσίας είναι πολύπλευρες και αρκετά σκοτεινές και ένα τέτοιο ΚΚΕ το χρειάζονται για να δίνει την απαραίτητη νομιμοποίηση στην μαζικά δολοφονική πολιτική της ΕΕ και των εγχώριων μπιστικών της.

Ο μόνος δρόμος για να σαρωθούν αυτές οι λογικές και οι μηχανισμοί που τις γεννούν είναι η επανάσταση. Τότε θα φανεί αληθινά ποιος είναι ο εθισμένος στην καθεστωτική λογική και ποιός όχι. Αυτό φοβούνται μερικοί και όχι τις εκλογές. Άλλωστε όπως σωστά παρατήρησες, τα ποσοστά του ΚΚΕ ενισχύονται σε περιόδους νηνεμίας και πεφτουν σε περιόδους κινητοποιήσεων οπότε η εξίσωση λύνεται εύκολα.

"φραξιονιστής ταβέρνας"

Ανώνυμος είπε...

Αυτοι οι οπορτουνιστες εχουνε πολυ πλακα. ο λαος θα στηριζει τα κομμα τα του καπιταλισμου και χωρις να εχουνε αλλαξει χερια τα μεσα παρα γωγης θα ερθει το ΚΚΕ μια δευτερα πρω ι να κανει τον διαχειρηστη του συστηματος και τοτε ο καπιταλισμος θα αλλαξει προσωπο και θα γινει ανθρωπινος. Οταν σοσιαλιστικα καθε στωτα ανατραπηκανε με οχημα τον οπορτουνισμο λα ικα κινηματα οδηγηθηκανε στην καταστροφη απο τους οπορτουνιστες οποιος επιμενει στα ιδια ειναι το λιγοτερο προβοκατορας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

zoot horn rollo είπε...

Να κι ο "αριστερος ψάλτης" της Δεξιάς/της ΕΕ/των αστών κτλ, ατιμούτσικα, είχατε δεν είχατε με τις εξισώσεις...

Μια τζατζίκι στο 25!

Μπρεζινσκι είπε...

Κακη δουλεια αυτή η κουβέντα....
Ένα τσουρμο ανώνυμοι την πέφτουν στο κομμα χωρις καμια δεσμευση από τίποτα, βάζουν και περιστατικα με μισόλογα για να δείξουν ότι ξέρουν (και κάτι, σίγουρα ξέρουν)...

Από την άλλη αυτολογοκριμένοι λόγω δέσμευσης (και πολύ σωστά κάνουν, θα μπορούσαν και καλύτερα) πασχίζουν να απαντήσουν, όταν γνωρίζουν ότι αντικειμενικά ούτε πρέπει, ούτε μπορούν, ακριβώς επειδή δεν πρέπει.

Καλό θα ήταν τουλάχιστον οι τελευταίοι, οι άλλοι θα κάνουν ό,τι τους φανει και ό,τι θα τους τονώσει μια κάποια περηφάνια, να το κόψουν....Ούτε θα τους πείσουν, ούτε θα πειστούν, ούτε θα πείσουν κάποιους άλλους καθώς εκ κατασκευής ο διάλογος (;) είναι ετεροβαρής, με μεγαλύτερες δυνατότητες στη μια πλευρά (η οποία το γνωρίζει και γι αυτό ακριβώς είναι τόσο φλύαρη και παίζει χυδαία με αρχικά ονομάτων που καλά γνωρίζει ότι δεν θα απαντήσουν, όχι κατ ανάγκη γιατι δεν μπορούν, μα γιατί δεσμεύονται και έχουν πιο σοβαρά, μάλλον, πράγματα να κάνουν).

Τούτα τα ολίγα, μουσ(τ)άκια και παιδάκια......

ΠΑΜΜΕΓΓΙΣΤΟΣ ΕΡΜΗΣ
τα σέβη μου απολίθωμα

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Διονυσάκο Π. (και φραξιονιστή της ταβέρνας):
"...Επίσης, αν και όταν θέλει, η αστική τάξη μπορεί να τα βγάλει στη φόρα… "
Μην ανησυχείτε και μην ...ελπίζετε!
Αν φτάσει η Α.Τ. να κάψει δικούς της ανθρώπους, που κρατάει ομήρους το ΚΚΕ (...χε!, χε!)...
...πα να πεί, πως τότε το κίνημα θα την έχει στριμώξει γερά!
Αμποτε!

Ανώνυμος είπε...

Αηδία. Ρουφιανιά - σχόλια που δίνουν στεγνά ονόματα, κατασκευάζουν πρακτικά συνεδριάσεων, διακινήσεις Ριζοσπάστη. Ανοιχτή θέση ότι το ΚΚΕ το έχει βάλει στο τσεπάκι της η αστική τάξη, μάλλον με ανταλλάγματα. Θράσος να θεωρείται πρήξιμο η απαίτηση καταδίκης της σκύλευσης.
Τι προσέφερε αλήθεια η συνέχιση αυτής της συζήτησης;

ΡΓ

ΥΓ. Σφυροδρέπανε ειλικρινα κόψε τη συζήτηση όσο είναι καιρός. Τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη στις 5.30 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Τυποεκδοτικη,902, η αστικη ταξη εχει το ΚΚΕ στο χερι, το ΚΚΕ κανει εκκαθαρισεις, δεν αγωνιζεται για τιποτα, χαριεντιζεται στα καναλια, θελει να τρωει λεφτα για να συντηρει επαγγεγλματικα στελεχη(αναθεμα καν σημερα εχει τα μισα απ'οτι πριν μια δεκαετια αλλα λεπτομεριες) , χαιρετισε την περεστροικα,εκανε συνεργασιες με Κανελλη κλπ.

Αυτα μαζι με πολλα κουτσομπολια μισες αληθειες ως προς το περιβαλλον και πολλα ψεματα ως προς τα γεγονοτα ειπωθηκαν απο ενα συρφετο αυτες τις μερες.
Αν αυτοι ηταν στο ΚΚΕ θλιβομαι. Επειδη καποιοι σιγουρα ηταν κατανοω και προβληματιζομαι. Πως φτασαν ανθρωποι που θεωρουσαν οτι το ΚΚΕ κανει μπισνες με την ΑΤ να γινουν στελεχη, πως αυτοι που θεωρουσαν το Φλωρακη , την Παπαδηγα κλπ Γκορμπατσοφικους καθοδηγουσαν εξ ονοματος του ΚΚΕ, πως αυτοι που αναπαραγουν τετοια λασπη και συκοφαντια που μονο χρυσαυγιτες, αναρχικοι και εαακιτες ξεστομιζουν για το ΚΚΕ θελουν να τους ακουσουν τα μελη και οι φιλοι του ΚΚΕ.

Ζητω συγνωμη απο τους φιλους που συνεχισα την.κπυβεμτα δινονταν τροφη σε τρωκτικα να ξεστομιζουν ιστοριες για αγριους. Δυστυχως εγω και αλλοι συντροφοι μπορουμε να μιλισουμε μονο με μισιλογα καιμεχρι ενος σημειου λογο θεσης σε αντιθεση με τον καθε προβοκατορα.

Αυτο το νημα εκλεισε απο μεριας μου.

ratm

Ανώνυμος είπε...

ratm
είσαι οργανωμένος ακόμα;

Ανώνυμος είπε...

Οχι εδω και κανα χρονο αλλα με δικη μου ευθυνη. Ειμαι ομως στο ΠΑΜΕ. Συμμετεχω και βοηθαω παντου.
Ξερω που ειναι το δικιο και δεν μου επιτρεπει η συνειδηση μου να φτυσω το δικιο. Τωρα λεπτομεριες και προσωπικα στοιχεια απο το διαδικτιο δεν υα δωσω...

ratm

Ανώνυμος είπε...

Καλά κάνεις

Ανώνυμος είπε...

Η συζήτηση αυτή, με τις εκατέρωθεν μπηχτές και τα υποννοούμενα προκαλεί αηδία και το καλύτερο θα ήταν να σταματήσει εδώ Όσο για τον Μουστακια τι να πει κανείς; Υπερασπίζεται τους τότε διαγραφέντες, μας ενημερώνει ότι όλοι είναι κοντά στο κκε, στο οποίο στη συνέχεια τα χώνει για Κυρκους, Τυποεκδοτικές, περεστρόικες και γιατί έσπρωξε τον Τσίπρα! Μόνο εμένα κάτι δε μου κολλάει εδώ;

Κοκορας Κρασατος

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Η συζήτηση μπορεί όντως να έκλεισε τον κύκλο της, αλλά εγώ θεωρώ πως ο ratm καλά έκανε και τη συνέχισε ως αυτό το σημείο, λέγοντας όσα είπε, παρά τα όποια κουτσομπολίστικά της απόνερα. Σέβομαι και συμμερίζομαι την άποψη όσων πίστευαν ότι έπρεπε να κλείσει νωρίτερα, προσωπικά όμως θεωρώ πως ήταν κι ωφέλιμη σε κάποια σημεία της -μπορεί βέβαια να έχω κι άδικο. Αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Και απο εμενα κλεινει αυτη η κουβεντα..Οτι εγραψα ειναι δημοσιοποιημενο, δεν αποκαλυφθηκε κανενα μυστικο.Η ουσια ειναι οτι παρεθεσα συγκεκριμενα στοιχεια που ο ratm και καποιοι αλλοι αποφευγουν να απαντησουν..Οσο για το περρστροικα και 89' , νομιζω οτι το κομμα τα εχει καταδικασει πρωτα.Το σχολιο μου ειχε στοχο να αναδειξει πολιτικες ευθυνες και διαφορετικους τροπους αντιμετωπισης και να αναδειξω υποκρισια (αυτοι που υποκλινονταν στην περεστροικα ανεπτυξαν την σχεση τους, 2-3 στελεχη που εκαναν και πολιτικα λαθη, πρακτορες)
Για την τυποεκδοτικη, οχι ρε φιλε δεν ηξερα ουτε τα δανεια,ουτε τα ανοιγματα ουτε αριθμο εργαζομενων,δεν ειχα καμια εσωτερικη ενημερωση.

Κλεινοντας, η μονη λυση ειναι η ανοιχτη κουβεντα για ολα τα προβληματα..Η εκκλησιαστικη δογματικη αντιμετωπιση μονο σε διαλυση οδηγει.
Χαιρετω οσους εκαναν καλοπροαιρετα σχολια εστω ξαι αν διαφωνουν.
Ευχαριστω για την δημοσιοποιηση σφυροδρεπανε.

Μουστακιας

ΥΓ: Να σαι καλα οπου να σαι συντροφε Μπαμπη

Αναυδος είπε...

Ο ΄διαλογος’ αυτος καθ’αυτός δεν νομίζω ότι ηταν χρησιμος
Αυτό όμως που είναι διδακτικο είναι πως η προκαταληψη εντελει μετατρεπεται σε αντικομμουνισμο και ποσο ευκολα διαστρεφεται η λογικη

Ενδεικτικα
Ο μουστακιας ειπε ειπε αλλα στο τελος κατηγορησε το ΚΚΕ για το 89 (φανταζομαι το βρωμικο) για την περεστροικα και για τις κρατικες επιχορηγησεις και τα επιχειρηματικα δανεια. Του επισημανε καποιος ότι όλα αυτά ηταν γνωστα αλλα αυτος ειχε επιλεξει να είναι μελος της ΚΝΕ. Τωρα που αποχωρησε ειδε το φως το αληθινο και ανακαλυψε τις ‘αμαρτιες’ του ΚΚΕ Ξεχνα όμως ότι η γραμμη του ΚΚΕ ηταν ο Συν γραμμη του ΚΚΕ ηταν η υποστηριξη της περεστροικα και δεν θα μπορουσε κανενα μελος του κομματος και μαλιστα ηγετικο τις οποιες επιφυλαξεις του να τις μετατρεψει σε ανοικτη διαφωνια. Συντεταγμενα το κομμα καταδικασε την περεστροικα ωστοσο αυτό θα ηταν αδυνατο να γινει αν δεν ειχε ανατραπει ο σοσιαλισμος.

Ενας ετερος καπαδοκης δικαιολογησε την παρουσια καποιου σε εκδηλωση του Συριζα για τον παππου του με την παρουσια του π.κοκκαλη σε εκδηλωση του ΚΚΕ για τον δικο του παππου. Νομιζει ότι ψεγει το Κομμα αλλα αντιθετα αυτος που εκανε ότι κι ο Κοκκαλης είναι ο φιλος του που νομιμοποιησε το Συριζα να χρησιμοποιησει τον παππου του

Πραγματικα μενω αναυδος για το ποσο ευκολα χανεται η λογικη

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΥΔΟΣ. Εχεις απολυτο δικιο. Χρησι μοποιουν το 1989 και την ΠΕΡΕΣΤΡΟ ΙΚΑ σαν κατι ξεχωριστο απο την γενι κη στρατηγικη τοτε θελωντας να δειξουνε οτι απλα ητανε ενα ατυχημα ενω στην πραγματικοτητα ητανε το αποτελεσμα των μετωπων. Ετσι με αυτη την απατη οτι ταχα διαφωνουνε προσπαθουνε να επαναφερουνε την ιδεολογικη μητρα που γενναει αυτα τα φαινομενα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ , μια γκομενιτσα που εχω θελει προκαταρτικα , το θελει "σταδιακα", υποπτευομαι οτι παει να επαναφερει τα μετωπα απο τη πισω πορτα..

Λιγο χιουμορ γιατι βαρυνε η κουβεντα

Παλμιρο

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΜΙΡΟ Αν ειναι για γκομενιτσα καμμια διαφωνια. Δεκτο το χιουμορ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Symfwnw oti h syzhthsh htan apokalyptikh apo polles apopseis. Anadeixthkan omws kai kapoia kairia zhthmata taktikhs gia to foithtiko kinhma ta opoia de syzhththhkan ektenws:
1. H PKS syspeirwnei gyrw apo antimonopwleiaka aithmata, p.x. EAE 'h vazei zhthma eksoysias?
2. Me poio tropo katafernei h parataksh kai h organwsh na leitoyrgoyn parallhla kai me diakritoys roloys (an vevaia autos einai o skopos)?
3. Pws antimetwpizontai oi kathizhseis toy kinhmatos meta apo eksarseis toso stoys syllogoys oso kai sto eswteriko ths organwshs.

Kritias, apo to hlioloysto Frisco.

dionperd είπε...

Δεν έχω πρόβλημα να κλείσει η κουβέντα αλλά θέλω να κάνω μια διευκρίνηση από την πλευρά μου. Όσα αφορουν την Τυποεκδοτική, άλλες επιχειρήσεις του κόμματος, και τυχόν δάνεια που έχει πάρει το Κόμμα, δεν αποτελούν κουτσομπολιά, αλλα ΔΗΜΟΣΙΑ γεγονότα ως επί το πλείστον και αμιγώς πολιτικά.

Ωστόσο, η ενημέρωση και η συναπόφαση για όλα αυτά τα ζητήματα ήταν πάντα ελλιπέστατη στο κόμμα, και ακόμη λιγότερο προς την εργατική τάξη και το λαό.

Από εκεί συνάγω συμπεράσματα για τη βαθειά "γραφειοκρατικοποίηση" του κόμματος, που σε έναν βαθμό είναι αναγκαίο κακό, αλλά εδώ πλέον έχει γίνει καρκίνωμα που ναι, πρέπει να "καθαρθεί". ΚΙ όχι απλά να αλλάξει γραμμή στα μουλωχτά και να καθαρίστούν 1-2 μεγαλοστελέχη...

Δεν είπα ποτέ ότι η αστική τάξη έχει στο χέρι το ΚΚΕ με την έννοια του χαφιεδισμού. Εϊπα δεδομένου ότι όλα όσα συζητάμε είναι δοσοληψίες του κόμματος με την αστική τάξη, δεν είναι μυστικά σε αυτήν, και μπορεί να τα βγάλει (πιο πολύ) στη φόρα αν θέλει. Επίσης στο ενδεχόμενο χαφιεδισμού, πάλι η αστική τάξη μπορεί να το ξεμπροστιάσει αν θέλει.

Οπότε γιατί να μη συζητάμε και να μη γνωρίζουμε εμείς για όλα αυτά;

Τώρα, στο πολιτικό επίπεδο, είναι ηλίου φαεινότερο ότι όταν σε περίοδο της μεγαλύτερης καπιταλιστικής κρίσης, και με τέτοια καταστροφή στην Ελλάδα λόγω της θέσης της στο ιμπεριαλιστικό σύστημα, όταν λυπόν με μια τέτοια κατάσταση, κόμμα και κίνημα πάνε όπως πάνε, ε ναι... Πολιτικά η αστική τάξη δεν έχει να φοβάται και πολλά από το ΚΚΕ αυτή τη στιγμή...

Κλείνω επαναλαμβάνοντας την προηγούμενη φράση μου:
"Ο κάθε κομμουνιστής έχει χρέος να παλέψει εκεί που ζει και εργάζεται, στο κίνημα, να συγκρουστούν οι πολιτικές γραμμές διαλεκτικά, και μέσα από άλλο κόμμα ,αν οι εξελίξεις τα φέρουν έτσι."

Ανώνυμος είπε...

H συζητηση παρεκτράπηκε με την εκούσια ή ακούσια εμμονή κάποιων να προσωποποιήσουν ορισμένα ζητήματα που είναι πολύ κρίσιμα.
Δεν αλλάζει όμως το γενικό πλαίσιο.

Παραπάνω είπα ότι η Αστική Τάξη είναι σε θέση να ελέγξει το ΚΚΕ. Αυτό δεν χρειάζεται χαφιέδες και άλλα τέτοια ψυχροπολεμικά κόλπα αναγκαστικά. Έχει ήδη γίνει με τον τραπεζικό ΔΑΝΕΙΣΜΟ που αφειδώς χρησιμοποίησε η προηγούμενη ηγεσία για την επέκταση της Τυποεκδοτικής, τον εκσυγχρονισμό του 902 τιβι κτλ. Αυτή τη στιγμή η πολύ κακή οικονομική κατάσταση του Κόμματος οφείλεται στο ότι υπάρχει δυσκολία στην ομαλή αποπληρωμή των δανείων, για επιχειρηματικούς σκοπούς που τελικά δεν ευοδωψθηκαν. Ως αποτέλεσμα το Κόμμα να εξαρτάται ακόμα περισσότερο από την κρατική επιχορήγηση και από νέο δανεισμό διευρύνοντας τον φάυλο κύκλο.

Αυτά είναι γνωστά πράγματα και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πρέπει να συζητιούνται και μάλιστα με παιδαριώδη προσχήματα όπως ότι αυτοί που ανοίγουν τέτοιες συζητήσεις θέλουν το κακό του Κόμματος (ενώ εκείνοι που δανείστηκαν έκαναν καλό...!. Λες και βοήθησε κανέναν το κουκούλωμα καταστάσεων. Ο μόνος λόγος είναι για να μην βρεθούν προ των ευθυνών τους οι ηγεσίες που έδεσαν χειροπόδαρα το Κόμμα με τις τράπεζες.
Όλοι ξέρουμε ότι αυτός που δανείζεται είναι αιχμάλωτος του δανειστή του. Πόσο μάλλον όταν ο δανειζόμενος είναι το επαναστατικό κόμμα, το κόμμα της Εργατικής Τάξης. Την κατάσταση την βλέπουμε δια γυμνού οφθαλμού.

Τα πράγματα είναι αρκετά πιο πεζά από την δήθεν επαναστατική στροφή του 19ου συνεδρίου, τα "μέτωπα", και τους "οπορτουνισμούς" που κοπανάνε διάφοροι φουκαράδες Μπαλτσαβιάδηδες στα φόρα.
Προσωπικά δεν γνώριζα τίποτα για τον δανεισμό όπως άγνοια είχαν και πολλοί άλλοι.

"φραξιονιστής ταβέρνας"

Ανώνυμος είπε...

Μετά από 161 σχόλια και τόνους λάσπης, χυδαιότητας και κουτσομπολιού στα όρια της ρουφιανιάς το τελευταίο σχόλιο στην ανάρτηση, η κατακλείδα της και μάλιστα τη μέρα της κηδείας ενός κομμουνιστή δεν θα είναι ότι η αστική τάξη έχει βάλει στο χέρι το ΚΚΕ!

Το νήμα θα τελειώσει με το σύνθημα ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ για ισχυρή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, για τη λαϊκή συμμαχία που θα βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και θα ανοίξει το δρόμο για το Σοσιαλισμό!
Καλή αντοχή τις επόμενες ημέρες!

ΡΓ

Ανώνυμος είπε...

Η τυποεκδοτικη ειχε την πιο συγχρονη τεχνολογια απο ολες τις εταιριες οταν ανοιξε λογω ΕΣΣΔ. Αυτο της εδωσε πλεονεκτημα. Με τις ανατροπες και τη διασπαση τα οποια κερδη ειχε η τυποεκδοτικη απο την επεκταση των εργασιων τηςηταν ανασα για να μπορει να χρηματοδοτειται ο Ριζοσπαστης, η ΣΕ, να πληρωνονται οι εργαζομενοι στο μηχανισμο του κομματος (δημοσιογραφοι ριζου κλπ? με τις συλλογικες συμβασεις που ειναι πολυ μεγαλυτερες απο το μεσο μισθο , να συντηρειται ο τηλεοπτικος 902, γραφεια για τις αναγκες του κομματος κλπ δεν υποστηριζω την επεκταση της τυποεκδοτικης αλλα οταν το εκανε το κομμα αυτο δεν ειχε μανια να γινει καπιταλιστης αλλα θεωρησσν τοτε αυτο μια λυση. Μαλιστα τοτε πολλοι συντροφοι που οι τους λοβανιζει ο συρφετος ηταν μελη της ΚΕ. Καταρχην οταν η τυποεκδοτικη αρχισε να κανει και αλλες δουλειες πλην του κομματικου τυπογραφιου ζουσε και ειχε λογο ο Χαριλαος, ηταν στην ΚΕ συντροφοι που ξετσιπωτα προσπαθουν να τους οικιοποιηθουν κλπ Βεβαια το αναθεμα το τρωει η τωρινη ΚΕ μελη της οποιας μπορει και ηταν τοτε ακομα στην ΚΝΕ! Ασφαλως την πρωτη ευθυνη την εχει το ΠΓ , η ΓΓ και η ΚΕ αλλα απο μια λαθος εκτιμηση που σε βαθος χρονου κοστισε οικονομικα και πολιτικα μεχρι το οτι το κομμα το εδεσε ο Παπασταυρου πχ χεροποδαρα που τοτε ουτε στην ΚΕ δεν ηταν υπαρχει χαος. Στο κατω κατω τωρα που σωστα εγινε αυτοκριτικη και κριτικη στο 19ο συνεδριο και αποφασιστηκε το κομμα να εχει τυπογραφιο αποκλειστηκα κομματικο και οχι αλλη επιχειρηματικη δραστηριοτητα , τωρα βγηκαν παλι σεργιανι και κατακρινουν αυτη την αποφαση ολοι αυτη που βριζουν για τα αποτελεσματα της προηγουμενης λαθος αποφασης! Ελεος.
Τελος οποιος λεει οτι δεν ηξερε ψευδεται. Οτι η τυποεκδοτικη εβγαζε τον ΕΤ , το ΠΘ , το περιοδικο θητεια και αλλα το ξεραν ολοι. Δεν το εκρυβε εξαλλου. Για τα υπολοιπα απο το 2010 και μετα υπηρχε συνεχης και λεπτομεριακη ενημερωση.
Οποιος υποστηριζει οτι το κομμα ειναι στο χερι της ΑΤ ειναι εχθρος του κομματος, ψευτης και συκοφαντης επιπεδου Κασηδιαρη και Παγκαλου. Οποιος ξεστομοζει κατι τετοιο πρεπει να το αποδειξει 1 πολιτικα. Που κανει πισω το ΚΚΕ απο τις αρχες του. Και 2 οικονομικα που το ΚΚΕ ειναι εξαρτημενο. Ειναι το μονο κομμα με υποθηκη περιουσιακα του στοιχεια για τα δανεια και οχι την κρατικη επιχορηγηση. Επιπλεον τα επαγγελματικα στελεχη πλεον ειναι ελαχιστα και αυτα πολλες φορες δεν παιρνουν καν το μισθο τους. Οποιος συναναστρεφεται με το κομμα γνωριζει μελη της ΚΕ που τρωνε μεσημεριανο στον Περισσο και απο την κομματικη αποζημιωση με τη θεληση τους παιρνουν ελαχιστα ή τιποτα. Αυτοι ειναι οι εξαρτημενοι γραφειοκρατες? Τοτε καποιοι που μολις τους ειπαν στο εξης 800 ευρω και οχι 2000 που επαιρνες μεχρι τωρα και ξαφνικα ανακαλυψανε οτι το ΚΚΕ ειναι λιγο χειροτερο και απο τους ναζι τι ηταν? Εντιμοι και ανιδιοτελης κομμουνισταραδες?

Υγ. Συμφωνω με τον επιλογο του Περδικη. "Κομμουνιστες" σαν και του λογου του πρεπει να συνεχισουν τον "αγωνα" τους μεσα απο αλλο κομμα. Στο ΚΚΕ ευτυχως δεν εχουν θεση.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Σφυροδρέπανε
όπως βλέπεις η συζήτηση συνεχίζεται. Οπότε αφού παραμένει η φλόγα στη κουβέντα δεσμέυσου ότι μετά την πρώτη Κυριακή θα postάρεις ανάλογο κείμενο να προχωρήσουμε να πάμε παρακάτω και μέχρι τότε ανέβασε κανένα κείμενο υπερψήφισης της ΛΑΣΥ να πάμε παρακάτω.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Σίγουρα κάποτε θα γίνουν απολογισμοί και θα πέσουν τα μαλλιά πολλών καλοπροαίρετων (;)!
Αλλά χρειάζεται πολύ νιονιό για να υποψιαστεί κανείς ότι υπέρμαχοι της καπιταλιστικής ανέλιξης της "Τ" δεν μπορούσαν να είναι παρά οι "δεκαπενταδιστές", οεο;
--------------------
Και με την ευκαιρία, (ratm) η "T" ξεκίνησε το '78, όταν ήρθε σαν δώρο από τους κομμουνιστές εργάτες της DDR η κυλινδρική offset, που τότε ήταν επανάσταση για τα ελληνικά δεδομένα (π.χ. το "ΒΗΜΑ" τυπωνόταν σε μια προϊστορική ...λινοτυπική). Αν καλά θυμάμαι ήταν αναγνώριση των θυσιών της ελληνικής Ε.Τ. στον Β'ΠΠ, και της μετέπειτα συνεισφοράς των ελλήνων προσφύγων παρτιζάνων του ΔΣΕ στην θεμελίωση της DDR (o Κόκκαλης είχε σχεδιάσει το εθνικό σύστημα υγείας της Λαϊκής Δ. Γερμανίας, κλπ).
Κι ας αποφεύγουμε τις εύκολες κριτικές. Τότε ο πληθωρισμός έτρεχε με 25% και είχε σαν αποτέλεσμα χιλιάδες δωρεές και κληροδοτήματα αγωνιστών στο κόμμα, να εξανεμίζονται = δηλ. να μας τα τρώνε οι κεφαλαιοκράτες. Επρεπε με κάποιους τρόπους να αξιοποιηθούν τα χρήματα για τον σκοπό, που είχαν προσφερθεί. Δε θεωρώ πως έπρεπε να αποκλειστεί και η επιχειρηματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα στον χώρο του Τύπου, που σχετίζεται με την προπαγάνδα (όπως συνιστούσε και ο Λένιν της Γ' Διεθνούς, που μονοπωλεί την αγάπη μερικών). Κι αν είναι κακό να τυπώνεις επ' αμοιβή, π.χ. τον Ε.Τ. της κυρά-Αγγελοπούλου, τότε είναι εξ ίσου κακό να είσαι και υπάλληλος καπιταλιστή, οπότε ας πάμε να ...μονάσουμε, για να σωθούν οι ψυχές μας!
Πιστεύω πως απλά έπρεπε η διοίκηση αυτών των επιχειρήσεων να είναι πιο συντηρητική στα ανοίγματά της και να προβλέπει δικλείδες ασφαλείας σε περίπτωση κρίσης, έχοντας σαν πρώτο κριτήριο την ιδιομορφία (=ιδιοκτήτης + σκοπός ύπαρξης, που δεν ήταν το κέρδος) της δεδομένης επιχείρησης. Αλλά αυτό ισοδυναμούσε με το να ζητάς από "δεκαπενταδιστές" να γίνουν δογματικοί "καταστροφολόγοι" και ...."νεοτροτσκιστές"!

Αναυδος είπε...

Πρόκειται για εγκεφαλο που εχει παθει βλαβη από την καταναλωση αλκοολ σε ταβερνες η απλώς για το alter ego του καζακη, παγκαλου κασιδιαρη κλπ. ?

Τα χρεη του ΚΚΕ στις τραπεζες είναι σχετικα μικρα (λιγοτερο από 10 εκ) και με δεδομενο ότι τα ιδια εσοδα (χωρις την κρατικη επιχορηγηση) είναι σε ετησια βαση περι τα 5 εκ. δειχνει ότι ο δανεισμος του είναι σε ελεγξιμα επιπεδα και μεγαλο του μερος είναι βασισμενο σε εμπραγματες εγγυησεις. Ισχυει επισης το ουκ αν λαβεις εκ του μη εχοντος αρα δεν είναι παντα ο δανειστης που εχει το πανω χερι όπως αφελώς (?) πιστευει Με δεδομενες τις σκληρες αλλα αναγκαιες αποφασεις για λουκετο σε τυποεκδοτικη και 902 οι νεες δανειακες σναγκες είναι περιπου μηδενικες Αν απλως χρωστας ο δανειστης δυσκολευεται να σε βαλει στο χερι

Το προβλημα με τον κρετινο είναι ότι θεωρει ότι η πολιτικη και στρατηγικη του ΚΚΕ οφελει την αστικη ταξη και προσπαθωντας να βρει το λογο ανακαλυπτει τον δανεισμό του κομματος Δεν μας λεει όμως ποια είναι η πολιτικη αυτή που θα τρομαζε την αστικη ταξη ? Η μετατροπη του ΚΚΕ σε Συριζα η σε ουρα του Συριζα ? Το μεταβατικο μετωπο ? η συμμετοχη σε κυβερνηση συμμαχων που ολοι τους όμως είναι προστατες της αστικης ταξης ?

Υπαρχει και ένα άλλο προβλημα με τον κρετινο δεν βλεπει τη δραση του ΠΑΜΕ και των κομμουνστων τα τελευταια 4 χρονια. Αν δεν ηταν το ΠΑΜΕ με τις δικες του 24ωρες 48ωρες η τιμη της εργατικης ταξης θα ειχε κυλησει στις λασπες . Απεργιες σε Χαλυβουργια, λιμανια, phonemarketing, εβγα, κοκα-κολα, ξενοδοχεια, κατσελης κλπ κλπ Οι μονοι που απεργουσαν στην παρωδια απεργιας διαρκειας της ΟΛΜΕ ηταν τα μελη του ΠΑΜΕ. Απεργιες και συγκεντρωσεις εναντια στην καταργηση της κυριακατικης αργιας, εναντια στα χαρατσια, στα διοδια κλπ.Δεκαδες είναι οι κομμουνιστες που εχουν καταδικαστει η προσαχθει σε δικες τα τελευταια 2 χρονια για τη δραση τους

Όλα αυτά ευνοουν την αστικη ταξη όλα αυτά είναι αποδειξη ότι η αστικη ταξη εβαλε στο χερι το ΚΚΕ ?

Όχι όλα αυτά είναι αποδειξη για το επιπεδο χυδαιοτητας στο οποιο μπορει να ξεπεσει ένας αποστατης προκειμενου να εξηγησει τη δειλια του ? τη διαφωνια του ? την αδυναμια του να καταλαβει τι είναι και πως ανατρεπεται ο καπιταλισμός ?

Ανώνυμος είπε...

Σεχταρ ειπα δεν κρινω σε καμια περιπτωση τις προθεσεις. Τα κινιτρα ηταν να βοηθηθει το κομμα. Ειχα συγγενη που δουλευε τη δεκαετια του 80 στην τυποεκδοτικη και μου ειχε πει για τα ετη φωτος που ηταν η τεχνολογια της μπροστα για τα ελληνικα δεδονενα. Ωστοσο εκ του απουελεσματος φαινεται οτι το κομμα δεν πρεπει να εχει περα απο τα μεσα προπαγανδας του καμια αλλη επιχειρηματικη δραστηριοτητα γιατι παιζει μπαλα σε εχθρικο γηπεδο. Τα κανονια Γιανικου , Κουρη και σια που αυτα εφεραν την τυποεκδοτικη στο φουντο ηταν στοχευμενα και με πλατες... αν ανοιχτεις στο γηπεδο των αστων την εκατσες. Ειναι σαν να παει ο φτωχος πλην τιμιος και μαχητικος Παναιτωλικος να ανοιχτει στο Καμπ Νου...

ratm

Ανώνυμος είπε...

12.27. Πραγματικα τα πραγματα θα ητανε πολυ σοβαρα αν ολο το κομμα με επικεφαλης την ηγεσια δεν ειχε προχωρησει στην αναλυση της ιστο ριας και της αιτιες των ανατροπων. Αυτο ειναι που ποναει και τσουζει ολους αυτους τους ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ που νομιζανε οτι θα μας παρασυρανε στον ΒΟΥΡΚΟ τους επειδη η αστικη ταξη επαιξε το χαρτι του συριζα πονταρο ντας στης ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ. οποιος απο της τραγωδιες που εζησε το Κ.Κ αρνειται συνειδητα να βγα λει συμπερασματα ειναι οργανο της ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.Μας καλουνε να φτιαξουμε μετωπα δηλαδη θελουνε ΕΑΜ 1944 ΧΙΛΗ 1973 ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΥΠΡΟΣ. δεν πρεπει κανεις να εχει αμφιβολια οτι η αστικη ταξη τους εχει στο χερι. Ας φτιαξουνε κομμα να κριθουνε οι αποψεις τους Εμεις συνεχιζουμε την πορεια μας για ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑ ΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ αντιμετω πιζοντας καθε εκφραση του οπορτου νισμου σαν αυτο που πραγματικα ειναι. Την καταληξη που θα εχουνε οι ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ θα ειναι ιδια με ολων των αλλων ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

anonymous anonymous είπε...

Η τελευταία κουβέντα σε αυτή τη μακρά συζήτηση ας είναι τούτη:

ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Ο.Κ. ratm,
το "εύκολες κριτικές" δεν απευθυνόταν σε σένα και όσους συζητάνε εποικοδομητικά. "Εν τη ρύμη του λόγου" σε πήρα μπάλα.
Ισως σε κάποια πιο κατάλληλη ανάρτηση να επανέλθουμε στο θέμα.
Τώρα ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Ratm μηπως εισαι ο κουτσουμπας ?

Σβετλανα

Ανώνυμος είπε...

ψηφιζω ΚΚΕ καταθετω μαζι και την ψυχη μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Η κε του μπλοκ δεν ενέκρινε ένα σχόλιο του Νίκου (που μας λέει για τα σκατά κάτω από το χαλί) και στην ανάρτηση για τον αγγουράκη από χτες ένα σχόλιο που ήταν ανώνυμο -εκτός από ύποπτο.
Επίσης, ο συνεργάτης της κε πρέπει να 'φαγε ένα σχόλιο του άναυδου που μπήκε σήμερα με καθυστέρηση, για να μην εκτραχυνθεί η κουβέντα.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά βγήκε η ΠΚΣ Σερρών να διαψέυσει ότι δεν είναι πίσω από τη δολοφονία του Λέννον?
Όχι τίποτα άλλο, με είπε η κοπέλα μου χθες μαλάκα γιατί έβαλά τα λευκά μαζί με τα χρωματιστά στο πλυντήριο και δεν ξέρω αν χρειάζεται να βγω δημόσια να το διαψέυσω...

Ιάκωβος Δανιηλίδης

Αναρχομαρξιστομαοϊκοτιτοϊκοσταλινικός είπε...

Που σταματάει αυτή η άγρια κατηφόρα, που λέει και ο Αγγελάκας, άραγε; Πάντως η κεντρική επιτροπή σε ρόλο Κάκου, σε ντέρμπι αιωνίων, παίρνει άριστα.

ρίψασπις είπε...

Απαντώ με καθυστέρηση στο ratm, συνεχίζοντας την κουβέντα από εκεί που την άφησα στις 8 Μάη:

Στο 1ο από τα 4 σημεία που βάζεις νομίζω ότι αναδεικνύεις μία πτυχή του προβλήματος. Από τη μια παραδέχεσαι (ορθά κατά τη γνώμη μου) ότι τα αντανακλαστικά μας δεν ήταν τα καλύτερα, και από την άλλη (επίσης ορθά) "εμεις ειμασταν αυτοι που αναδειξαμε τη Μπολονια και ειχαμε κανει και πρωτοι κινιτοποιησεις".
Αυτό όμως δεν δείχνει μια στάση ακαδημαϊκού διανοούμενου, αντί για στάση επαναστάτη; Δηλαδή, εντοπίσαμε τον κίνδυνο, προειδοποιούσαμε, ενημερώναμε, αλλά όταν ήρθε η ώρα για δράση από τα κάτω, αντί να χωθούμε με τα μούτρα εξ αρχής, και να πρωτοστατήσουμε στη δράση όπως πρωτοστατούσαμε μέχρι τότε, μείναμε στις νουθεσίες.

Εδώ όμως αντιφάσκεις:
"...δυστυχως καποιοι φιλοι του Αλεκου Αλαβανου εσπρωχναν κατω απο τη μυτη μας την ΚΝΕ και την ΠΚΣ σε κοινα αντι-ΔΑΠ πλαισια (..) αντι να βαλουν μπροστα την πολιτικη μας και να στρατολογει η ΚΝΕ μαζικα οπως μπορουσε τοτε"

Κι όμως, η αργοπορία μας να στηρίξουμε τα κοινά πλαίσια ήταν που μας στοίχισε, κι όχι η συμμετοχή μας σε αυτά. Δεν ήταν τίποτε άλλο από μια τυπολατρική εμμονή στην οποία μας παρέσυρε ο οπορτουνισμός και η (σκόπιμα διατηρούμενη από αστικές και οπορτουνιστικές δυνάμεις επί χρόνια) διαλυτική κατάσταση στο φοιτητικό κίνημα.

Συνελεύσεις με "πλαίσια"... Ποιο το νόημα ύπαρξης ενός ετοιματζήδικου κειμένου, στο οποίο καλείς τον κόσμο να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει κατά 100%; Τι είδους διαπάλη είναι αυτή. Μπορούσα να το καταλάβω σε σχολές όπου τα κοινά πλαίσια θύμιζαν εκθέσεις γυμνασίου, αλλά δεν ήταν παντού έτσι (έβλεπα αποφάσεις συνελεύσεων από αίθουσες δίπλα-δίπλα, στη μία το πλαίσιο να είναι αλλού για αλλού, στην άλλη να διαφέρει ελάχιστα από τα δικά μας, κι όμως όλος αυτός ο κόσμος κατέβαινε στις πορείες μαζί!) και επίσης δεν ήταν και στατικά, το περιεχόμενό τους όσο πήγαινε εξελισόταν - προφανώς εξαιτίας της δικής μας παρέμβασης.

ρίψασπις είπε...

Αλλά το τίμημα της "ενιαίας στάσης", όταν αυτή ερμηνεύεται τυπολατρικά (και γραφιοκρατικά) είναι να μη μπορείς να διακρίνεις τέτοιες διαφορές, κι έτσι εν μία νυκτί, εκεί που ήσουν φανατικός πολέμιος των κοινών πλαισίων, ξαφνικά να μπαίνεις και να τα στηρίζεις (μνημειώδης η συνέλευση γνωστού κόκκινου τμήματος στη λδ του βορρά, όπου η συνέλευση ξεκίνησε πριν την ανακοίνωση του ΚΣ, με τους σφους να κατακεραυνώνουν το κοινό πλαίσιο, και στα μισά της συνέλευσης που κατεβαίνει η γραμμή "η ΚΝΕ χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις..." να αποσύρουν το δικό μας και να τοποθετούνται.... υπέρ του κοινού πλαισίου! το πιο γαμάτο: χωρίς να έχει γίνει καμία απολύτως αλλαγή στο κοινό πλαίσιο κατά τη διάρκεια της ΓΣ!!!).
Έτσι, κοινά πλαίσια που είχαν υιοθετήσει από βδομάδες πριν προωθημένα αιτήματα (ξαναλέω: προφανώς εξαιτίας της δικής μας παρέμβασης) τα σνομπάραμε και χάσαμε πόσο κόσμο, και άλλα πλαίσια που ήταν πολύ πιο πίσω πολιτικά τα στηρίξαμε απλά και μόνο επειδή άλλαξε η γραμμή.

Όσο για το ΠΑΣΟΚ και τη... ρήξη του με το κεφάλαιο, επειδή οι ΕΑΑΚίτες είναι ΠΑΣΟΚοι δεν σημαίνει ότι εμείς θα αλλάξουμε την ερμηνεία της πραγματικότητας μόνο για να τους πάμε κόντρα (αυτό το λένε ετεροκαθορισμό, και δείχνει φοβικά σύνδρομα). Προφανώς και το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ήρθε σε ρήξη με το κεφάλαιο (έλεος) αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υποχώρησε. Το ΠΑΣΟΚ υποχώρησε επειδή δέχονταν πιέσεις από τα κάτω. Όχι από τα κάτω του (πάνε χρόνια που το ΠΑΣΟΚ έπαψε να είναι μαζικό κόμμα - εννοώ κόμμα μαζών, όχι αριθμητικά μεγάλο) αλλά από τα κάτω γενικώς, δηλαδή από το φοιτητικό κίνημα (μπορώ να γράψω λίγα παραπάνω γι' αυτό αν υπάρξει ενδιαφέρον): Μια αστική δύναμη αναγκάστηκε σε αναδίπλωση. Προφανώς δεν ήρθε σε ρήξη με το κεφάλαιο, και επίσης προφανώς δεν θα παραδέχονταν δημόσια πως οφείλεται στο κίνημα - πότε ακριβώς στην ιστορία είδες αστική δύναμη να παραδέχεται "ΟΚ πάμε πίσω επειδή οι από κάτω βράζουν"; Το ΠΑΣΟΚ πιέστηκε, αναγκάστηκε να υποχωρήσει, το συνδύασε και με τη θέλησή του να ξαναγίνει κυβέρνηση, βρήκε μια καλή δικαιολογία που το συνέφερε, και την έκανε.

ρίψασπις είπε...

Ο οπορτουνισμός βρίσκει έδαφος εκεί που υποχωρείς εσύ. Κι όταν αρνείσαι την πραγματικότητα, από φόβο μήπως λερώσεις τα χέρια της ιδεολογικής σου καθαρότητας, αφήνεις τον οπορτουνισμό να ηγεμονεύσει ιδεολογικά. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν και οι ΕΑΑΚίτες. Και ο φοιτητόκοσμος έμεινε αποσβολομένος να βλέπει, τη μεν συνεπή ταξική δύναμη (εμάς) να του λέμε ότι, μη χαίρεσαι, δεν πέτυχες και τίποτα, δεν νίκησες, τζάμπα τα έκανες όλα αυτά τόσους μήνες, τη δε αριστερίστικη χολέρα να του λέει ότι... έκανε επανάσταση και νίκησε(!!!!) Λογικό δεν είναι να κλειστεί στο σαλόνι του μετά;

Εδώ θα ήθελα να βγάλω και μια προσωπική πίκρα. Το ζήτημα της ύπαρξης πλαισίων το είχα θέσει σε μια συζήτηση, επιχειρηματολόγησα όσο μπορούσα εναντίον (ήμουν και πρώτο έτος τότε). Το κράξιμο που έφαγα δεν περιγράφεται. Τι αριστεριστής, τι συνασπισμένος, τι πασόκος, τι αναρχικός, όλα τα άκουσα. Το καλύτερο απ' όλα είναι ότι αυτός που με ξέχεσε περισσότερο απ' όλους ήταν ο Διονύσης Περδίκης, που τότε ήταν μεγαλοστέλεχος στο πολυτεχνείο.

Ανώνυμος είπε...

ΡΙΨΑΣΠΙΣ ο οπορτουνισμος υπαρχει σε διαφορες μορφες μεσα στης γραμ μες του ΚΚ γιατι ειναι ο καπιταλισ μος μασκαρεμενος. οι κομμουνιστες πρεπει να τον αντιμετωπιζουνε παντα σαν εχθρο και να μη κανουνε καμμια συνεργασια μαζι του. οποιαδηποτε χαλαρωση απεναντι στους ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙ ΣΤΕΣ ειναι καταστροφη για το κινημα Προκειται για ΧΟΛΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη
μπορείς να μου εξηγήσεις ποια τακτική μπορεί να έχει ενα ΚΚ και μέχρι ποια όρια φτάνει; Σε γενικές γραμμές. Και αφου απαντήσεις στο γενικό, απάντα και στο τί θα έπρεπε να κάνουμε τότε στα ΑΕΙ-ΤΕΙ ( την περίοδο με τα κοινά πλαίσια ή όχι)

Ανώνυμος είπε...

ΖΑΧΑΡΙΑΣ. η ταχτικη πρεπει να υπηρετει την στρατηγικη παντα. Πρεπει παντα να προβαλουμε τον στρατηγικο στοχο που ειναι η εργατικη λα ικη εξουσια. Πρεπει να ειμαστε διπλα στο καθε μικρο και μεγαλο προβλημα για μετρα ανακουφισης να διεξαγουμε ιδεολογικη διαπαλη μεσα στο κινημα να αποκαλυπτουμαι της αυταπατες για καλυτερη αστικη διαχειρηση και να συγκρντρωνουμε δυναμεις για αλλαγη ταξης στην εξουσια. και εχουμε παντα στο μυαλο μας οτι ο οπορτουνισμος οτι μασκα και να φορεσει αποτελει καρκινωμα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Άρα δικαιώνεται η τακτική μας σε εκείνη την περίοδο. Δεν αφήσαμε μάζες που ήθελαν να κινητοποιηθούν σε αριστεριστές, στο πλαίσιο του δυνατού κερδίσαμε κόσμο και διαδώσαμε το ¨μικρόβιο¨ του σοσσιαλισμού όπως λέει ένας φίλος μου. Παρεμβήκαμε σε κόσμο που σε διαφορετική περίπτωση θα φτάναμε δυσκολότερα σε επαφή μαζί του. Και το κυριότερο δεν έλειπε η παρουσία του Κόμματος από μαζική κινητοποίηση που θα μπορούσε να είχε εκφυλιστεί πλήρως από αριστεριστές/οπορτουνιστές.

Ανώνυμος είπε...

Ριψασπις αν η κουβεντα ηταν σε αυτα τα πλαισια που εβαλες στο τελευταιο σχολιο θα ηταν καλυτερη απο αυτη που εγινε. Θα σου πω απλα τη γνωμη μου για να κλεισουμε το νημα χωρις αλλους χαρακτηρισμους και προσωπικες πικριες ή αποθημενα. Η γνωμη μου ειναι οτι τα κοινα πλαισια ηταν λαθος. Υποκαθιστουσαν το περιεχομενο του αγωνα στο ονομα της μορφης. Να παρθει η συνελευση απο τη ΔΑΠ για να συνεχιστει η καταληψη. Δυστυχως η ελειψη αντανακλαστικων μας στοιχησε το Μαη -Ιουνη αλλα απο Σεπτεμβρη και μετα ειχαμε αρχισει να ανακαμπτουμε. Περα απο τα ΤΕΙ που ημασταν μπροστα παιρναμε πλεον και σε πολλα ΑΕΙ συνελευσεις. Τα κοινα πλαισια ηρθαν οταν πλεον αρχισαν να κουραζονται οι φοιτητες απο τις χαμενες εξεταστικες και η ΔΑΠ ειχε αρχισει να παιρνει συνελευσεις φερνοντας τα προβατα της. Εκ του αποτελεσματος φανηκε στα ματια μου οτι η μορφη πολυμορφες κινιτοποιησεις και καταληψεις τις μερες των συλλαλητηριων ηταν καλυτερη. Οι 5ημερες αρχικα εδωσαν ενθουσιασμο. Αλλα οι μορφες πρεπει να εχουν ευελιξια και να εκτιμουν. Πχ. Οσοι ηταν απο αλλες πολεις πηγαν σπιτια τους και δεν πηραν μυρωδια απο το τι γινοταν. Ηταν ή οχι προβλημα αυτο? Τελος τα κοινα πλαισια αποθησανε παιδια ΚΚΕ. Αυτους που τους ελεγες ναυαγια της ταξικης παλης τωρα πηγαινες και ελεγες στον κοσμο σου οτι πας μαζι τους! Η εικονα στα συντονιστικα των ΑΕΙ με εκατερωθεν συνθηματα και γιουχαισματα και τα στελεχη μας να συνδικαλιζονται για την τελεια και το κομμα ωστε να καταληξουν σε κοινο πλαισιο με τους ξεφτιλες ηταν αποκρουστικα. Επιπλεον στο περιεχομενο τα πλαισια των ΕΑΑΚ ηταν σε αλλη λογικη απο τα δικα μας. Μην παρασυρεσαι απο τη φεασεολογια. Και η λογικη τους για ανωτατη εκπαιδευση και οχι ενιαια ανωτατη εκπαιδευση οπως λεμε εμεις αλλα και η αντιληψη τους για τις δομες και τη λειτουργια του ΦΚ ηταν απεναντι απο τις δικες μας. Τα κοινα πλαισια ηταν υποχωρηση απεναντι στον οπορτουνισμο και οχι αποτελεσμα διαπαλης μαζι του μεσα στο ΦΚ.
Τελος το ΠΑΣΟΚ τοτε εκανε εναν ελιγμο ως αξιοματικη αντιπολιτευση. Καμια υποχωρηση δεν εκανε. Ακομα και τη μερα που εφυγε απο την αναθεωρηση του συνταγματος ελεγε οτι συμφωνει με την καταργηση του αρθρου 16 και οτι ως κυβερνηση θα το καταργηση αυτο. Η αποχωρηση αν θυμασαι εγινε γιατι η ΝΔ πηγε να κανει νοθεια στην ψηφοφορια για το αρθρο 24 για τα δαση... καλα καναμε και ειπαμε την αληθεια. Τι ειμαστε καιροσκοποι να λεμε νικησαμε? Και μετα απο λιγες μερες που ψηφισαν το νομο -πλαισιο τι θα λεγαμε χασαμε?

Σβετλανα

Χαμενος εγγονος του Σταλιν ειμαι.

ratm

Ανώνυμος είπε...

"Οποιος υποστηριζει οτι το κομμα ειναι στο χερι της ΑΤ ειναι εχθρος του κομματος, ψευτης και συκοφαντης επιπεδου Κασηδιαρη και Παγκαλου. Οποιος ξεστομοζει κατι τετοιο πρεπει να το αποδειξει 1 πολιτικα. Που κανει πισω το ΚΚΕ απο τις αρχες του. Και 2 οικονομικα που το ΚΚΕ ειναι εξαρτημενο."

Θα στο αποδείξω και πολιτικά και οικονομικά.

1)Πολιτικά: Πες μου ένα, το παραμικρό εμπόδιο που έβαλε το ΚΚΕ από το 2011 στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Την παραμικρή καθυστέρηση. Εκτός από απεργίες σε απομονωμένους κλάδους ή απεργίες κατ' ανάθεση στο ΠΑΜΕ που σε πολλές περιπτώσεις υπόκατέστησε ή αντικατέστησε τους εργαζόμενους και τους ανέργους (δες και την καρτουνίστικη επιτροπή ανέργων του ΠΑΜΕ) τίποτα άλλο δεν έκανε. Καλά λέει ο Βορίδης ότι αφού υπάρχει νόμιμη αντιπολίτευση υπάρχει και νόμιμη κυβέρνηση που νόμιμα ψηφίζει και εφαρμόζει, ό,τι εφαρμόζει.

Θα επαναλάβω ότι το ΚΚΕ έχει εξελιχθεί σε ένα ακίνδυνο για την ΑΤ κομμουνιστικό κόμμα του σαλονιού. Κοίτα γύρω σου και πες μου πού πρωταγωνιστούν οι κομμουνιστές, τί δρόμο έχουν να δείξουν στον ελληνικό λαό. Καμάρωσε μια πρωτοπορία που ξημεροβραδιάζεται σε συνεστιάσεις και κάνει νουθεσίες στον λαό από το στασίδι των "μεγάλων" καναλιών.

Οικονομικά: Αν έχεις βάλει ενέχυρο (προσημείωση) τότε είσαι διπλά εξαρτημένος και πιο ευεπίφορος στους κάθε λογής εκβιασμούς ειδικότερα μάλιστα όταν η προσημείωση αφορά την παραγωγική επιχείρηση (Τυποεκδοτική). Αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζεις.
Επίσης τα δάνεια του ΚΚΕ ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Φυσικά ξέραμε ότι στην Τυποεκδοτική δεν τυπώνονταν μόνο ο Ρ και η ΚΟΜΕΠ. Που να ξέρουμε όμως τα δανειακά "ανοίγματα"... Και που να ανοίξεις κουβέντα όταν όλοι σε κοίταζαν με μισό μάτι, σχεδόν ως υπονομευτή του Κόμματος, τρομάρα τους.

"φραξιονιστής ταβέρνας"

Ανώνυμος είπε...

Πάντως υπάρχει μια διαρκώς αυξανόμενη λίστα συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που δικάζονται και πολλές φορές καταδικάζονται για τους αγώνες τους και όχι για παραβίαση του στοπ.

mariori

Ανώνυμος είπε...

1.45 Για πες μας ρε λεβεντη τη ητανε αυτο που μπορουσε να κανει το ΚΚΕ και δεν το εκανε να καταλαβουμε και εμεις. Καθε μερα μεσα στους αγω νες ειναι. Για δωσε μας τα φωτα σου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Δε θα σου απαντησω. Οποιος ζει και δρα πλαι στο κομμα και στο κινημα ξερει.
Η τοποθετηση σου ειναι αποκαλυπτικη. Οι ανακριβιες και τα ψεματα οφθαλμοφανη. Οποιος θελει βγαζει συμπερασματα...
Προφανως οι συνδικαλιστες του ΠΑΜΕ δικαζονται ως ακινδυνοι. Οι συντροφοι στο Περαμα που εχουν δεχτει ενα σωρο επιθεσεις απο τους ναζι ειδικα οσοι ειναι στα σωματεια της ζωνης ειναι ακινδυνοι.
Οικονομικα το κομμα με απιστευτες θυσιες και αγωνα μπορει και επιβιωνει. Το να παρει μια τραπεζα καποια ακινητα αν νομιζεις οτι ειναι πραγμα ικανο να κανει το ΚΚΕ να τα διπλωσει προφανως δεν εχεις ιδεα για πιο κομμα μιλας.

ratm

ratm

Αντωνης είπε...

Το φαί στην φραξιονιστική τάβερνα μου έφερε εμετό. Προφανώς, αυτός είναι και ο στόχος, γιατί άλλον δεν μπορώ να συνάγω.

Ανώνυμος είπε...

Δεν συμβαίνει για πρώτη φορά να καταδικάζοντα οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ σε αρκετούς μήνες φυλάκιση με αναστολή.
Εσύ πιστεύεις ότι η στάση του Κόμματος είναι στο ύψος των περιστάσεων αναφορικά με αυτο το γεγονος; Έχει κάνει κάποια μαζική κινητοποίηση; Και αν ναι πότε;

Εξ αιτίας αυτής της ανεξήγητης αδράνειας το αστικό κράτος συνεχίζει απτόητο να καταδικάζει όλο και περισσότερους. Τι διάολο λογική των Γιεχωβάδων είναι αυτή;

Καημένε μου ratm, ο δανεισμός είναι εργαλείο άσκησης πολιτικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν είναι μαλάκες οι τραπεζίτες και οι αστοί πολιτικοί. Όταν έχεις την Τυποεκδοτική υποθηκευμένη, και συμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες και τον Περισσό, θα παίξεις στο βιολί που σου βαράνε.

Παναγιώτη το ΚΚΕ έπρεπε αν όχι από την πρώτη στιγμή, τουλάχιστον από το 2011 να αποχωρήσει από τη Βουλή και να οργανώσει τον κόσμο.
Βέβαια τί λέω, να χαθεί η κομματική επιχορήγηση για την προπαγάνδιση της "λαϊκής εξουσίας";

Που σαι Σεχτάρ! Αν την οικονομική ζημιά λες ότι την έκαναν οι "δεκαπεντάκηδες" έχεις δίκιο. Τότε ειμασταν όλοι "δεκαπεντάκηδες" με πρώτη και καλύτερη την Αλέκα Παπαρήγα και το ΠΓ.
Εκτός αν υπονοείς ότι κάποιοι από τότε δεν ήταν "15κηδες" οπότε νά την η φράξια! Προδώθηκες από μόνάχος σου!

"φραξιονιστής ταβέρνας"

Ανώνυμος είπε...

Ο Περισσος δεν ειναι υποθηκευμενος. Λες ψεματα. Αν οχι αποδειξε το. Η τυποεκδοτικη ειναι πτωχευμενη. Τωρα πως μια πτωχευμενη εταιρια ειναι υποθηκευμενη και σε αναγκαζει να ξεπουληθεις για να μην τη χασεις δεν ξερω.
Ηθελα να ξερα ποιος σας εχει δωσει το δικαιωμα να βριζετε και να λοιδορητε χιλοαδες μελη , στελεχη και φιλους του ΚΚΕ που τρεχουν και παλευουν μερα νυχτα. Που ειναι απολυμενοι για συνδικαλιαστικη δραση ή και διωκωμενοι για τον ιδιο λογο , ως συμβιβασμενους που δεν κανουν τιποτα. Δεν εισαι ο πρωτος που το κανει. Το εκανε και αλλο αστερι του ΜΑ πριν μηνες απο δω. Το κανει συνολικα αυτος ο συρφετος.
Αφου δε σας ακολουθησε κανεις περασατε απο την κολακια στη λοιδορια και της βασης...

ratm

Ανώνυμος είπε...

Φραξιονιστή
Επικροτώ τη λογική σου, δεν επικροτώ όμως το ύφος σου και το πολιτικό συμπέρασμα στο οποίο καταλήγεις αλλά δεν το λες ξεκάθαρα.

Αντώνη
Αντώνη έχω μια απορία. Εσύ από πότε άλλαξες πολιτική σκέψη και ήρθες κοντά στο Κόμμα γιατί εγώ αλλά θυμάμαι από εσένα. Όχι να μιλάς και για εμμετούς εσύ. Δεν θυμάσαι σε ποιούς πολιτικούς χώρους τριγύρναγες ;

Ανώνυμος είπε...

3.03 δεν μας λες ξεκαθαρα τη θελεις ολο το φερνεις γυρω γυρω. Λες για μαζικη κινητοποιηση αφου δεν ηρθε ο λαος και αποφασισε οτι θελει καπιτα λισμο δεν φταιει το ΚΚΕ σε αυτο πρε πει να το αποφασιση ο λαος πρωτα.Με τα μας λες να ειχε φυγει απο την βουλη αυτο συμφωνα με τον ΛΕΝΙΝ ειναι λαθος. Εγω θα ελεγα να πεις ξεκαθαρα τη θελεις ειναι καλυτερο. ΕΛΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αναυδος είπε...

O ταβερνοβιος χαφιεδακος δειχνει για άλλη μια φορα ποσο κακο κανουν στη νεολαια τα xbox και ps3. Νομιζει ότι η ταξικη παλη είναι ένα παιχνιδι mortal combat που οποιος εχει τον καλυτερο πολεμιστη κερδιζει. Το νουμερο δεν καταλαβαινει ότι επι αιωνες η ανθρωποτητα ζει κατω από το ζυγο των αφεντικων και είναι ελαχιστες οι φορες που μπορεσαν οι καταπιεσμενοι να εξεγερθουν και να νικησουν. Σαν γνησιος μικροαστος περιμενει ότι θα βγαλει μια φωνη ένα μαγικο σχεδιο ένα τρυκ και τα μνημονια θα καταρευσουν και ο καπιταλισμος θα υποταχθει όπως αυτος φωναζει στην υπηρετρια του και αυτή τρεχει Από το εμφυλιο και μετα ποιος ανετρεψε τις πολιτκες της αστικης ταξης στην Ελλαδα κανεις και ποτε και ΕΟΚ και ΝΑΤΟ και ιδιωτικοποιησεις και απολυσεις και μεταρρυθμισεις και ευελικτες εργασιακες σχεσεις και όλα αυτά προ μνημονιου

Από κοντα και ο ζαχαριας που συμφωνει μαζι του και ψανχει και τα whereabouts των ratm & αντωνη

Ευτυχως από τετοιους αγραμματους γλυτωσαμε κι επειδη συνεχιζουν να συκοφαντουν το κομμα θα προτεινα να παψουμε να τους απανταμε

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να το αποφασίσει ο λαός πρώτα....
Υπόδειγμα κομμουνιστικής σκέψης και αντίληψης.
Και αν δεν το αποφασίσει τί θα κάνουμε;

anonymous anonymous είπε...

@Ζαχαρίας Αποστόλου (15 Μαΐου 2014 - 3:35 μ.μ.):

Ποιο είναι το πρόβλημά σου που ο Αντώνης [του LR] έχει προσεγγίσει το Κόμμα; Αφού λες ότι είσαι κομμουνιστής, κανονικά θα έπρεπε να χαίρεσαι για το γεγονός αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς δεν λέω ότι είμαι κομμουνιστής. Λέω ότι είμαι με το ΚΚΕ μέχρι τώρα ακόμα και αν διαφωνώ σε πολλα. Προσωπικά δεν νομίζω ότι ποτέ θα αυτοχαρακτηριζόμουνα κομμουνιστής. Πρώτα να πέσει η ταφόπλακα και βλέπουμε εκεί τί θα γράψει.
Δεν χαίρομαι φίλε μου γιατί άτομα σαν τον προφέσσορα από πάνω δεν αλλάζουν εύκολα αντιλήψεις και απόψεις. Ειδικά όταν είναι τόσο διαβασμένοι. Ο συγκεκριμένος είναι διαβασμένος, αυτό του το αναγνωρίζω. Αλλά δεν παραβλέπω ότι κάποτε τριγύρναγε σε αλλιώτικους χώρους και τουλάχιστονν αυτό είναι ύποπτο.
Είναι σαν να λες ότι ο Δραγασάκης θα γυρίσει στο Κόμμα ή ότι η Κουμπούρης θα πάει στην ΔΗΜΑΡ.

Ανώνυμος είπε...

Άναυδε
Δεν σου αρέσει η άποψη μου. Δικαίωμα σου. Μην γίνεσαι προκλητικός όμως. Εκτός αν θεωρείς ότι βοηθάς στη συζήτηση, οπότε εκεί δεν έχω να σου πω κάτι άλλο.
Επίσης τί είναι τα whereabouts;

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν αποφασίσει ο λαός τι θα κάνουμε? Θα επιμένουμε με οργάνωση των αγώνων, ζύμωση και δουλειά μέχρι να το αποφασίσει! Ξέρεις κάτι καλύτερο?

ΡΓ

ΥΓ. Μην ταΐζετε τα τρολλ - ρουφιανους και ψεύτες!

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Για στάσου ρε ζαχαρία, φίλος του κόμματος μόνο από παρθενογένεση μπορείς να γίνεις; Εσύ δηλ μόνο σε τέτοιους απευθύνεσαι και τους άλλους τους αποκλείεις, γιατί.. τριγυρνούσαν σε άλλους πολιτικούς χώρους κάποτε;

Εγώ πάλι δεν επικροτώ ούτε τη λογική ούτε τα άλματα λογικής του φραξιονιστή -σε αντίθεση με τους προβληματισμούς του ριψάσπιδος. Αλλά το τελικό συμπέρασμα για το κόμμα στο οποίο βρισκόταν κάποτε και αυτός πιθανότατα, είναι αυτό που κάνει τη διαφορά και οδηγεί κι εμάς σε δικά μας συμπεράσματα για τους δικούς του σκοπούς.
Περιμένω και εγώ με τη σειρά μου τις διασταυρωμένες αποδείξεις για το υποθηκευμένο κτίριο της έδρας της κε στον περισσό.

Ανώνυμος είπε...

ΡΓ
Η επανάσταση της Γερνανίας η ακόμα και της Κούβας, ακόμα και ο εμφύλιος στην Ελλάδα δεν ξεκίνησε ούτε επειδή το ήθελε η πλειοψηφία του λαού.
Σφυροδρέπανε
Δεν γίνεσαι από παρθενόγεννεση, εκτός και αν ξέρεις εσύ τέτοιους. Αλλά δεν ξέρεις εσύ για το πολιτικό παρελθόν του Αντώνη; Ξαφνικα τα τελευταία χρόνια άλλαξε πολιτική στάση;

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 242   Νεότερο› Νεότερο»