Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Χαιρετίσματα στην εξουσία

Όχι πως το χτεσινό καρναβάλι μες στον Ιούνιο, ανήμερα της αυτοκτονίας του Άρη Βελουχιώτη για τη σημειολογία του πράγματος, δεν προσέφερε γέλιο. Μια απλή, σύντομη βόλτα στο διαδίκτυο αρκεί να το πιστοποιήσει.

Είχαμε πχ τους αδελφούς Ντιμπόν (σκαστούς από κάποια περιπέτεια του φασίστα Τεν-Τεν) ντυμένους στα λευκά.


Τους διαδηλωτές να ζητάνε ακριβώς τα ίδια πράγματα με την κυβέρνηση, που θέλουν να παραιτηθεί.


Το φιλελεύθερο σκοταδισμό σε όλο του το μεγαλείο

Με τα αστεράκια να συμπληρώνουν κατάλληλα το σταυρό

...και τις απαραίτητες (που δεν παραιτούνται) παραιτηθείτσες (χαρακτηρισμός που δεν πάει με το φύλο ή με την ηλικία, αλλά με τη νοοτροπία) (εδώ από την παλιότερη συγκέντρωση του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα)


Σεσημασμένους νεοφιλελέδες να διασαλεύουν την τάξη, να παραλύουν το κέντρο, να νεκρώνουν την αγορά, κοκ


Τις αγανακτισμένες μούντζες που (δεν) αγαπήσαμε, κι ευτυχώς που δεν τις είδε ο Μανδραβέλης, που έλεγε ότι αυτές εξέθρεψαν τη Χρυσή Αυγή.


Τους φασίστες της ελεύθερης ώρας να ασχολείται με κάτι δικά τους


Τους χτεσινούς πατριώτες να αποκτούν φιλοευρωπαϊκή συνείδηση


Της πατρίδας μου η σημαία έχει χρώμα γαλανό...
Και να εμποδίζουν δημοκρατικά κάποιον που ήθελε να κάψει τη σημαία της Ε.Ε...



Ψεκασμένους που περνάνε τους Συριζαίους για κομμουνιστές, κι αποδεικνύουν με την παρουσία τους την αδήριτη αναγκαιότητα μιας χούντας του προλεταριάτου, όπως λέει και το Λαϊκό Στρώμα


Ελάχιστα πετυχημένα τρολαρίσματα, πχ για το περυσινό δημοψήφισμα και τον τρόπο που τέθηκε το ερώτημα


Το περιβόητο go back, που σχεδόν κανείς απ' όσους το χρησιμοποιούν δεν ξέρει/θυμάται σε τι και σε ποια ιστορική περίοδο αναφέρεται


Και το εξίσου περιβόητο ελικόπτερο, μια νύχτα μαγική, σαν την Αργεντινή, να δούμε με κωλόχαρτο ποιος θα σκουπιστεί...


Ή την εμφάνιση μερικών "πρώην Συριζαίων". Επιτέλους ρε φίλε, δεν μπορεί να τρολάρουν μόνο εμάς, με ικεα, νέα σπορά, και τρία πουλάκια κάθονται.


Είδαμε επίσης σχετικά λιγοστό κόσμο, (δεδομένης της διαφήμισης και της πολυήμερης προβολής της πρωτοβουλίας -τόσο από τους 'ακομμάτιστους' διοργανωτές, όσο και από την κυβέρνηση που βρήκε την πιο βολική αντιπολίτευση, για να συσπειρωθεί.). Που όπως έγραψε κι ένας τουιτεράς, το ΠΑΜΕ θα μπορούσε να τον μαζέψει με μια αναπάντητη.

Τα γνωστά σκηνοθετικά κόλπα (αλά Μπιρσίμ), που ελλείψει πλήθους (δεν ήταν καν ο Αλσέστ, που σε ένα θεατρικό στην τάξη του μικρού Νικόλα, ήθελε να κάνει το πλήθος μόνος του), περιορίζονταν βασικά στην "πιασμένη κάμερα", που δεν μπορούσε να γυρίσει δεξιά-αριστερά, ούτε να ζουμάρει...

Τα μεγάφωνα να παίζουν ό,τι να 'ναι, και πλάι σε όλα τα άλλα, Ξυλούρη και Βασίλη Παπακωνσταντίνου, "Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία"! Εξάλλου αυτοί είναι ακομμάτιστοι, δε θέλουν στη ζωή να κυβερνήσουν...

Το Σύριζα να ανακαλύπτει (και να ξεσκεπάζει) τους κομματικούς υποκινητές, που αρνούνταν να δει στις αυθόρμητες και ακομμάτιστες πλατείες των αγανακτισμένων. Και κάποιες δηλώσεις στελεχών του να προδίδουν πανικό ανάμικτο με γελοιότητα.

Όλα αυτά όμως ήταν προσωρινά. Και δεν ήταν καν τόσο αστεία κι "αυθεντικά" όσο την πρώτη φορά (αριστερά). Οπότε άφησαν πίσω τους αφορμές για προβληματισμό και μελαγχολία για το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης και τη δυνατότητα των αστικών επιτελείων να σέρνουν από τη μύτη (του Πινόκιο) μεγάλα τμήματα λαϊκών μαζών, σα μαριονέτες.


Προβληματισμό γιατί πάντα θα βρίσκονται μερικοί "χρήσιμοι ηλίθιοι". Και πάντα θα βρίσκονται καθεστωτικά ΜΜΕ να γιγαντώνουν την αμελητέα παρουσία τους. Κι αν αντιδρούν υστερικά τώρα, φαντάσου τι θα γίνει, όταν κληθούν ν αντιμετωπίσουν πραγματικούς κομμουνιστές κι όχι αποστάτες σαν τον Κατρούγκαλο, (του οποίου η συνείδηση ακολουθεί με συνέπεια την κοινωνική του θέση, παρά τα λεγόμενά του).

Φαντάσου τη λοβοτομή όσων καταλαβαίνουν τι σημαίνει ότι οι μεγαλοκαναλάρχες γίνονται χορηγοί επικοινωνίας κάποιων "διαδηλώσεων", αλλά εθελοτυφλούν για την τηλεοπτική αβάντα των πλατειών προ πενταετίας.

Σκέψου πόσος κόσμος θα κατέβαινε στους δρόμους, αν είχαν οι δικές μας συγκεντρώσεις τόση διαφήμιση. Μάλλον, γράψε άκυρο. Γιατί το ζήτημα είναι να σφυρηλατείς δεσμούς κι όχι να βρίσκεις εφήμερο, τηλεοπτικό κοινό, που θα σε ξεχάσει στο πρώτο ζάπινγκ.

Και πόσοι νομίζουν ότι κρατάνε/επιλέγουν αγωνιστική στάση, συμμετέχοντας σε τέτοιου είδους πανηγυράκια, για να ποτιστούν αντικειμενικά με το γνωστό δηλητήριο "τίποτα δε γίνεται": και που κατεβήκαμε, είδαμε τι πετύχαμε...
Κι αυτή, παρεμπιπτόντως, είναι η χειρότερη συνέπεια διάφορων "κινηματικών" πυροτεχνημάτων...

Το μόνο πιο γελοίο από τους "αριστερούς" υπέρμαχους της κυβέρνησης (που βρήκαν σανίδα σωτηρίας κι εκλογικής συσπείρωσης στη χτεσινή συγκέντρωση) είναι οι δεξιοί πολέμιοί της. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος που κάποιοι παραμένουν ακόμα εγκλωβισμένοι στο Σύριζα.
Άλλο αν μπορεί να τους την κάνει ακόμα κι ο Λαζόπουλος, που επιχείρησε προχτές να διαφοροποιηθεί και να το παίξει αντιπολίτευση στη ΔΦΑ. Κι ύστερα λες, πως δε βγάζει γέλιο πια και ότι έχει χάσει το χιούμορ του...

Διαβάστε επίσης κι αυτό από το Σπασμένο Παράθυρο

32 σχόλια:

αντισυριζανελίτης είπε...

Εξαιρετικό φιλοκυβερνητικό άρθρο από τον χώρο της τρίτης αφανούς συνιστώσας της κυβέρνησης...

Ανώνυμος είπε...

Αποκαλυφθήκαμε.Τώρα να δω πως θα μας σώσουν οι μασόνοι που υπηρετούμε...

Πάντως ,ότι είχαμε κάτι κομμούνια(undercover) στην κυβέρνηση για κάνα εξάμηνο ισχύει.Το λέει και ο Left...

ΓΩ

zoot horn rollo είπε...

Χασισια και βαλε.
Ετσι λεγεται η περιπτωση.

Ανώνυμος είπε...

Εν τω μεταξύ, τρέχει η απεργία στον ΟΛΠ, και το γνωστό σίχαμα της Αυγής (που παλιότερα έβριζε τους χαλυβουργούς) βγήκε παγανιά:

http://www.avgi.gr/article/6626118/o-politikos-agonas-ton-suntexnion-

Είναι η ίδια γραμμή (στο πιο χυδαίο) που ήρθε να πουλήσει εδώ ο Σαραντάκος (αλλά για τους αγώνες στην Γαλλία αυτός γιατί για τα εδώ δεν έχει ενημέρωση...).

Ijon Tichy

Sofoklis92 είπε...

Καλά σαν τον πρώτο σχολιαστή συναντάμε αρκετούς ακόμα και τώρα που ο Συριζα είναι κυβέρνηση και έχει ψηφίσει μνημόνιο.Είμαι συριζαίος οργανωμένος και σε εξορμήσεις ακούμε διάφορα για υπόγειες σχέσεις με το ΚΚΕ για κομμουνιστές υπουργούς στην κυβέρνηση για Βόριες Κορέες.Το ΚΚΕ μας κάνει σκληρή αντιπολίτευση αλλά πολλοί δεξιοί αδυνατούν να ξεχωρίσουν μήλα από πορτοκάλια

Παρακάτω

Εγώ να ρωτήσω επειδή τα ακούγαμε από τος Κουκουέδες τόσο καιρό αν θα έχετε το θάρρος να ψηφίσετε στην βουλή την άδολη απλή αναλογική που ήταν απαίτηση της πλειοψηφίας των οργανώσεων σύριζα στην λεκανοπέδιο και αλλού.Για το ΠΑΣΟΚ μάλλον ξέρουμε πως θα διχαστούν.Θέλω μια απάντηση αν είναι εύκολο και ας μη ανέβει το σχόλιο

Cos είπε...

Sofoklis92
Να έχουμε το θάρρος; Γιατί χρειάζεται θάρρος; Έφοδο στα ανάκτορα θα κάνουμε;
Δεν θα σου πω τι θα κάνει το ΚΚΕ, γιατί ξέρεις. Επειδή όμως το ΚΚΕ δεν θα πάρει την εξουσία μέσα από τις εκλογές και επειδή το παιχνίδι εκεί μέσα είναι στημένο όποιος και αν είναι ο εκλογικός νόμος, το ζήτημα είναι δευτερεύον. Προσωπικά, δεν με απασχολεί ούτε στο ελάχιστο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχετε πει οτι θα κατεβασετε "απλη και αδολη" αναλογικη. Η αναλογικη που προτεινετε εχει εκλογικο πλαφον για τα μικρα κομματα. Τουλαχιστον ως τωρα. Και αυτο επειδη εξυπηρετει το γνωστο παιχνιδακι στην Θρακη (παιρνετε τις ψηφους τις γραμωμενες ψηφους του προξενιου γιατι αυτο δεν μπορει να βγαλει μονο του βουλευτη με το πλαφον). Κατεβαστε προς ψηφιση μια πραγματικη αναλογικη να δουμε ολοι ποσο απο 50% της ξανθης και της κομοτηνης που σας ψηφισε θα το ξανακανει.

Ο.Χ.Ε.Π.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Εγω να σε ρωτησω κατι αλλο Σοφοκλη.Την απλη αναλογικη μηπως την θυμηθηκατε τωρα που ειστε πισω 3-4 μοναδες απο την ΝΔ και δε θελετε να επωφεληθει η ΝΔ απο το μπονους?
Σαν τα κολπα που κανε ο Αντρεας στα τελη του '80.

ΥΓ Προσωπικα ειμαι υπερ,εστω και με το πλαφον του 3%.

Ανώνυμος είπε...

"και σε εξορμήσεις ακούμε διάφορα"

καλά με κούφανες τώρα.Βγαίνετε και εξορμήσεις ρε μπαγάσα Σοφοκλή;;;;Και δεν σας έχουνε πλακώσει ακόμα στις μπάτσες;;;

Κωλοφαρδία έτσι;

Sentic

Cos είπε...

@Sentic
Ο Σοφοκλής είπε ότι βγαίνουν "εξορμήσεις". Δεν διευκρίνισε που (στις παραλίες τώρα με τις ζέστες;) ούτε είπε ότι είναι αναίμακτες (λιγάκι χλωμό το βλέπω).
Πάντως ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το αν έχει το ΚΚΕ το θάρρος (!!!) να ψηφίσει την επαναστατική νομοθεσία που θα φέρει(;) ο Σύριζα. Γιατί ως γνωστόν είμαστε κότες και τέτοια επαναστατικά άλματα δεν μπορούμε να κάνουμε.Ας μην ανησυχεί όμως, υπάρχουν άλλες επαναστατικές δυνάμεις (ΑΝΕΛ, ΧΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ξεμωραμένος) που θα ψηφίσουν με θάρρος.

Sofoklis92 είπε...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις έστω και ειρωνικές

Εξορμήσεις βγαίνουμε σε χώρους δουλειάς, σε λαϊκές αγορές και αλλού.Το τι ακούμε από τον κόσμο είναι θέμα που μάλλον δεν σας ενδιαφέρει.

Ο Σύριζα δεν είναι πίσω στις δημοσκοπήσεις το έδειξε η τελευταία της Bridging Europe της μόνης εταιρίας που έχει προσεγγίσει τα αποτελέσματα σε εκλογές και δημοψήφισμα.

Το ΚΚΕ λοιπόν θα πει ΟΧΙ εξαιτίας του 2% ορίου εισόδου που υπάρχει για το σοβαρό εθνικό θέμα της Θράκης.

Με τις ψήφους του ΚΚΕ μόνο μπορεί να περάσει με 200 ψήφους και να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές η απλή αναλογική χωρίς μπόνους.

Θα το χρεωθείτε λοιπόν ,μαζί με τη ΝΔ ψηφίστε όχι, λευκό, παρόν και ότι σας φωτίσει ο Κουτσούμπας

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστό ότι αν για δύο πράγματα μπορεί να μέμψει ο ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ ,αυτά είναι το θάρρος και η ειλικρίνεια...

Πες μας ρε Σοφοκλή τα δικά σου.Τι λέει;Θα τη σώσουμε τη χώρα;

Υ.Γ.Εξόρμηση μελών του ΣΥΡΙΖΑ μια φορά έχω πετύχει στη ζωή μου.Στο δημοψήφισμα.
Δεν πέφτουν μάπες,πλέον;

ΓΩ

Ανώνυμος είπε...

Πάνε και οι πορδέμος, εκλύοντας και αποπνικτική οσμή:

Κούλογλου: Τελευταία υπήρξαν πιέσεις από την Κομισιόν και τις Βρυξέλλες, για το έλλειμμα της Ισπανίας και ζητούν και πάλι δραστικές περικοπές. 8 δις σε περικοπές. Που αντιστοιχεί στο 1% του ΑΕΠ, είναι ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσό. Αν προκύψει μια κυβέρνηση της αριστεράς, με τους Ποδέμος να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, έχετε κάποιο σχέδιο πώς θα αντιμετωπίσετε τις πιέσεις των Βρυξελλών;

Σάντσεζ: Φυσικά. Το ζητούμενο είναι να κάνουμε τα ίδια πράγματα αλλά με πιο αργό ρυθμό. Αυτό απλώς πιο αργά. Αλλά αυτό είναι ένα θέμα προτεραιοτήτων. Αν θέτεις προτεραιότητα την αποπληρωμή του χρέους ή το καλό του λαού σου. Για μένα και για τους Ποδέμους εννοείται ότι προηγείται ο λαός. Πάνω από όλα.  [...]

Κούλογλου: Φυσικά. Το πρόβλημα είναι ότι, εάν κερδίσετε θα δεχθείτε μεγάλες πιέσεις όπως έγινε και με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σάντσεζ: Σίγουρα, πολλή πίεση. Σίγουρα είναι κατάσταση είναι πολύ παρόμοια. Αλλά το οικονομικό βάρος της Ισπανίας είναι αρκετά μεγάλο. Στην ΕΕ, είναι η τέταρτη οικονομική δύναμη. Πιστεύουμε ότι δε θα κάνουν τα ίδια που έκαναν με την Ελλάδα. Αν μας εκβιάσουν και χάσουν, αυτό θα είναι το τέλος της Ευρώπης. Το ξέρουν αυτό. Έχουμε έτσι μια καλή ευκαιρία να πούμε στις Βρυξέλλες να περιμένουν, τα λεφτά μπορούν να περιμένουν, ο λαός όχι! Θα κάνουμε ότι είναι να κάνουμε, αλλά σιγά σιγά.

(http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/podemos-kerdisoyme-kai-mas-ekbiasoyn-tha-einai-telos-tis-eyropis)

ΑΧΠ

λαθραναγνώστης είπε...

Σοφοκλή παιδί μου, το ΚΚΕ είπε ότι θα ψηφίσει την ΑΠΛΗ και ΑΔΟΛΗ αναλογική.
ΑΠΛΗ και ΑΔΟΛΗ! ΑΠΛΗ και ΑΔΟΛΗ! ΑΠΛΗ και ΑΔΟΛΗ!
Καταλαβαίνετε τι θα πει ΑΠΛΗ και ΑΔΟΛΗ? Είναι το αντίθετο της μπερδεμένης και δόλιας!
Κάτι σαν ΣΥΡΙΖΑ - μη ΣΥΡΙΖΑ!
comprende? undrerstand?
Και τώρα το βασικό ερώτημα προς εσένα:
Υπάρχει κάτι, οτιδήποτε, άδολο σε αυτά που κάνει και λέει ο ΣΥΡΙΖΑ?

Υ.Γ1 Μια χαρά ξέρουν οι δεξιοί να ξεχωρίζουν τα μήλα από τα πορτοκάλια. ....και τα σάπια!
Απλά, μια και έχετε δηλώσει αριστεροί κι έχετε μαγαρίσει την έννοια "αριστερά" και σας έχει σιχαθεί ο κόσμος, οι δεξιοί προσπαθούν να χώσουν και το ΚΚΕ στην ίδια συνομοταξία με σας, για να ξεμπλέκουν μια και καλή με οτιδήποτε έχει καταγραφεί στη συνείδηση του λαού σαν αριστερά.

Υ.Γ2 Στις...."εξορμήσεις" που κάνετε, μοιράζετε εκείνα τα απαίσια φυλλάδια, αισθητικής ΠΑΣΟΚ των 90s, που είναι σιλικοναρισμένα για αδιαβροχοποίηση, δεν διασπώνται ποτέ και είναι και πανάκριβα?
Στη δουλειά μου πάντως, που οι τοπικοί ΣΥΡΙΖΑίοι τα μοιράσανε, οι εργαζόμενοι, το μόνο που συζήτησαν, ήταν πόσο προκλητική είναι αυτή η σπατάλη, πόσο αντιοικολογικά είναι και τι "μίζες"πέσανε.

Cos είπε...

@Sofoklis92
Τι εννοείς ότι είναι το "σοβαρό εθνικό θέμα της Θράκης"; Ότι δεν μπορεί να μπει ένα κόμμα μουσουλμάνων στην βουλή; Γιατί δεν μπορεί; Θα χαλάσει τα χρηστά ήθη των χριστιανών ή θα βοηθήσει την επιθετικότητα της φίλης και συμμάχου Τουρκίας; Ναι, ξέρω οι Τούρκοι αστοί είναι ιμπεριαλιστές και πολεμοχαρείς, ενώ οι δικοί μας φιλήσυχοι και φιλειρηνικοί επιχειρηματίες. Επίσης οι Τούρκοι είναι στρατόκαυλοι, ενώ εμείς περιστέρια της ειρήνης. Λαμπρό παράδειγμα ο υπουργός άμυνας μας. Άλλωστε για αυτό είμαστε στο ΝΑΤΟ (αλλά και την ΕΕ), για να μας "προστατεύουν" από τους κακούς. Λάθος;
Μπορεί να νομίζεις ότι με την αλλαγή του εκλογικού νόμου στο αναλογικότερο (αλλά ΟΧΙ στο τελείως αναλογικό) κάνετε κάτι σπουδαίο, αλλά εγώ δεν συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό σου. Για να είμαι πιο σαφής, να πάει να χεστεί η κυβέρνηση σας και ο εκλογικός της νόμος.
"Εξορμήσεις βγαίνουμε σε χώρους δουλειάς, σε λαϊκές αγορές και αλλού." Αλήθεια, που και πότε; Γιατί αν πράγματι το έχετε κάνει, απαιτεί μεγάλο θάρρος ή μάλλον, μεγάλο θράσος.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ;

ΓΙΑΤΙ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ;

ΑΥΤΗ Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ. ΑΛΛΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΘΕΜΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Αναυδος είπε...

ωραιοι οι συριζεοι εθνικοι λογοι
οταν ειναι οι ιδιοι που στα ψηφοδελτια τους και στην κοινοβουλετυικη τους ομαδα εχουν τους πρακτορες του τουρκικου προξενειου

http://tourkikanea.gr/2016/05/zeybek-28/

λαθραναγνώστης είπε...

Αχ βρε Άναυδε, δεν είσαι καθόλου πονηρός....
Τους έχουν στα ψηφοδέλτιά για να τους ελέγχουν!
Keep your friends close and your enemies closer!
Τι νομίζεις ότι μάθαινε (εκτός από το να μην "κάνει αριστερά πράγματα") το τσακαλώτο στο home schooling που έκανε? Τζάμπα τις πλήρωνε τις 2-3000 λίρες το μήνα?

Ανώνυμος είπε...

Απλη αναλογικη ερημε Sofoklis σημαινει: Για καθε 1% που παιρνει ΚΑΘΕ κομμα εκλεγει 3 βουλευτες. Τελος. Θα φερετε τετοια προταση ; Yankon

Sofoklis92 είπε...

Απαντώ στον τελευταίο Yankon που με χαρακτηρίζει έρημο

Και να έφερνε πρόταση χωρίς το 2% η κυβέρνηση (που ακούω ότι θα είναι το όριο εισόδου) , θα την ψήφιζε το ΚΚΕ ;

Πολλοί δικοί μας που δεν συμπαθούν το ΚΚΕ λένε όχι θα έβρισκε μια αφορμή να ξεφύγει με παρόν ή άλλη δικαιολογία

Εγώ και κάποιοι άλλοι που είμαστε πιο φιλικοί με το ΚΚΕ πιστεύουμε ναι (για το σενάριο χωρίς όριο εισόδου που έχει υποστηριχθεί από αρκετά μέλη του Σύριζα)

Το ΚΚΕ προτιμά να υπάρχει ακυβερνησία ή να αναγκαστεί ο Σύριζα να συρθεί σε συνεργασία με κανένα κόμμα έξω από εδώ έστω και προσωρινά και η απλή αναλογική το βολεύει

Άλλοι λένε πως δε θα ήθελε με τίποτα να μπουν στην βουλή τίποτα Λαφαζάνηδες Ανταρσίες ακόμη και τα μλ με 0,2%

Οφείλω απάντηση στον Cos και εγώ είχαν επιφυλάξεις σε όσους υποστήριζαν αναλογική χωρίς όριο.Το τι θα συμβεί στην Θράκη μια ημέρα των ημερών το έχουν μελετήσει στον Περισσό ας ρωτήσεις πόσο θα το επιταχύνει ένα φιλοτουρκικό κόμμα με μουσουλμανικό μανδύα που θα σαρώσει στους γνωστούς νομούς. Πέρα του ότι τα χρυσά αυγά θα κάνουν πάρτι για μια τέτοια απόφαση

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις για το άσχετο θέμα που έμπασα τι θα συμβεί από όλες τις μεριές θα το μάθουμε τις επόμενες μέρες


zoot horn rollo είπε...

Ενα θα γραψω: Αν εισαι φιλικος προς το ΚΚΕ, φυγε απο το ΣΥΡΙΖΑ.

Cos είπε...

"Το ΚΚΕ προτιμά να υπάρχει ακυβερνησία ή να αναγκαστεί ο Σύριζα να συρθεί σε συνεργασία με κανένα κόμμα έξω από εδώ έστω και προσωρινά και η απλή αναλογική το βολεύει"
Ως γνωστόν, η ακυβερνησία είναι ωραίο πράγμα. Το έχει πει και η Αλέκα. Τώρα ποιο κόμμα είναι "έξω από εδώ" δεν ξέρω. Τους ΑΝΕΛ εννοείς; Γιατί δεξιότερα των ΑΝΕΛ είναι μόνο η ΧΑ. Εντάξει, την έχετε σπρώξει αρκετά, αλλά δεν πιστεύω ότι θα κάνετε και κυβέρνηση μαζί της.
Ξέρεις τι έχουν "μελετήσει στον Περισσό"; Πες μου γιατί εγώ δεν ξέρω. Ξέρω πάντως ότι η θέση του ΚΚΕ είναι απλά αναλογική ΧΩΡΙΣ όριο. Μάλλον κάτι άλλο έχουν μελετήσει από αυτό που νομίζεις εσύ.
Επιπλέον τι θα "επιταχύνει" ένα κόμμα με "μουσουλμανικό" μανδύα; Πόλεμο Ελλάδας - Τουρκίας; Πάρε το πρόγραμμα του ΚΚΕ και δες την θέση του σχετικά.

Αναυδος είπε...

sofokli
επειδη φαινεται μας περνας για ηλιθιους
δεν μας ενδιαφερει με ποιους και αν θα κυβερνησει ο συριζα. ειναι ενα κομμα των αφεντικων και εχθρος της εργατικης ταξης λιανιζει οτι εχει απομεινει απο τα δικαιωματα της ενω στηριζει με καθε μεσο τα συμφεροντα του κεφαλαιου. Ειστε μια κυβερνηση που στα χερια της εχει το αιμω πανω απο 3,000 νεκρων προσφυγων στο αιαγαιο και εκατονταδων ασθενων απο τα αθλια νοσοκομεια. πρακτορευετε με επιτυχια τα συμφεροντα του ΝΑΤΟ και των αμερικανων

συνεπως θελουμε αν ειναι δυνατον να πατε στο διαολο και ακομη παραπερα

αποτη μαστιγα του συριζα ή της νδ/πασοκ κλπ ενα μειονοτικο κομμα ειναι το ελαχιστο. Αλλωστε ολοι σας κλωσατε τους πρακτορες του τουρκικου προξενιου στις κοινοβουλευτικες σας ομαδες. Εσεις τα βρισκεται με τον ερντογαν σε κεντρικο επιπεδο φερατε την αρμαδα του ΝΑΤΟ στο αιγαιο και σε επιασε ο πονος για την θρακη ?

ωραια αντιληψη εχεις και για τη δημοκρατια εξω οι λαε-ανταρσυα κλπ επειδη περνουν ποσοστο μιρκο 3% . Ειστε και αχαριστοι

Ανώνυμος είπε...

Sofoklis92
"ΣΥΡΙΖΑίος φιλοΚΚΕς"
Διχασμένη προσωπικότητα;Ιδεολογική τραβεστί;Απάντηση σε ανέκδοτο του τύπου "τι θα βγεί άμα διασταυρώσουμε τον Κάουτσκυ με ένα LADA";
Ότι είναι συμβατά και καλοστεκούμενα αυτά τα δύο μαζί ,ας πούμε;
Το μεσημέρι (κατά προτίμηση καλοκαιράκι) ψηφίζουμε μνημόνια ,περικοπές συντάξεων και μισθών ,φέρνουμε το ΝΑΤΟ να μας φυλάει , βάφουμε τα χέρια μας με το αίμα αθώων φτωχοδιαβόλων,εξαπατούμε έναν ολόκληρο λαό με δημοψηφίσματα του στυλ τσεκούρι ή μαχαίρι(ποιος είχε βρει τότε δικαιολογία για να μην κατέβει προς ψήφιση η πρόταση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα,προκειμένου να μην αποκαλυφθεί ότι το δημοψήφισμα γινόταν για να διαλέξει ο λαός τον λάκκο του;Πολύ κοντή μνήμη έχεις και πολύ μακριά γλώσσα.) και το βραδάκι τραγουδάμε αντάρτικα (δίχως τσίπα ή ντροπή) και ορκιζόμαστε μπρος την αφίσα του Τσε (δίχως τσίπα ή ντροπή) "Hasta la victoria siempre";
Υποκρισία και αφέλεια(;).

Πάντως με τις περιπτωσάρες μη ενδημικών ειδών που έχετε επισκεφτεί και σχολιάσει εδώ μέσα τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει να σκέφτομαι την ψυχιατρική.Έχει ψωμί η φάση.

ΓΩ


Sofoklis92 είπε...

ΓΩ

Αυτό που τόνισα ήταν πως είμαι πιο φιλικός με το ΚΚΕ από άλλους συντρόφους μου στον Σύριζα.

Κάνεις πως αγνοείς ή μνήμη σου το έχει απωθήσει ότι πάνω από το ένα τρίτο των ψηφοφόρων του ΚΚΕ στράφηκαν στον Σύριζα πριν 4 χρόνια. Μέρος τους δεν θεωρεί το ΚΚΕ εχθρό όπως οι γερό Ρηγάδες ή οι πρώην πασόκοι

Η φράση είμαι πιο φιλικός με το ΚΚΕ είναι απλή και κατανοητή στους περισσότερους. Δεν έχει νόημα να πλατιάσω

Αφελής δεν είμαι ξέρω 100% τι πρεσβεύει ο Σύριζα σήμερα για αυτό είμαι μέλος του ελπίζω να ξέρεις αντίστοιχα 100% ποιά είναι η θέση του ΚΚΕ για την Γαλλική λαϊκή εξέγερσή ή επαναστατική που μεταφέρει ο Μαυρίκος στους Γάλλους ή τα αντιφατικά άρθρα του Ρίζου. Αλλά θα ξεφουσκώσει προέβλεψε ο άλλος Λεβέντης μας βρήκε γραμματέας σας τι να απαντήσεις

zoot horn rollo είπε...

"πάνω από το ένα τρίτο των ψηφοφόρων του ΚΚΕ στράφηκαν στον Σύριζα πριν 4 χρόνια" - Όσοι κι αν ήταν πρέπει πλέον να αισθάνονται δικαιωμένοι, όχι αστεία.

Πλάτιασες όμως. Αφήστε τις μακροσκελείς εισαγωγές και μπείτε στο ψητό, τι τα θέλετε όλα αυτά *κάθε φορά*; Που να μην ήσουν και "φιλικός"...

Κάθε λίγο και λιγάκι ένας "Κώστας", παύει να είναι σύμπτωση.

Νίκος Σαραντάκος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Επειδή παρακολουθώ τη συζήτηση αυτές τις μέρες, δύο επισημάνσεις προς τους σχολιαστές που δηλώνουν ότι πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ:
-Κατανοώ την ανάγκη να συζητήσετε με το ΚΚΕ για το ΚΚΕ, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται με "επιβολή" όρων προς όσους στηρίζουν ή είναι μέλη του ΚΚΕ. Διαφωνήστε, συζητείστε, συμφωνήστε...αλλά πρώτα από όλα ΑΚΟΥΣΤΕ και ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ πάνω σε αυτό που λέει το ΚΚΕ!
-Η συζήτηση και η αντιπαράθεση να γίνεται σε αυτά που πραγματικά λέει το ΚΚΕ.
Για παράδειγμα γράφει ο Sofoklis92:
"Εγώ και κάποιοι άλλοι που είμαστε πιο φιλικοί με το ΚΚΕ πιστεύουμε ναι (για το σενάριο χωρίς όριο εισόδου που έχει υποστηριχθεί από αρκετά μέλη του Σύριζα)
Το ΚΚΕ προτιμά να υπάρχει ακυβερνησία ή να αναγκαστεί ο Σύριζα να συρθεί σε συνεργασία με κανένα κόμμα έξω από εδώ έστω και προσωρινά και η απλή αναλογική το βολεύει".
Το ΚΚΕ τοποθετείται από θέση αρχών σε αυτό το ζήτημα. Να θυμίσω ότι τέτοιες τοποθετεήσεις (βέβαια δεν τις μεταφέρει σωστα ο Sofoklis)το ΚΚΕ έκανε και το 2009 (ΠΑΣΟΚ τότε)και το 2010 και το 2011 και το 2012!
"Πολλοί δικοί μας που δεν συμπαθούν το ΚΚΕ λένε όχι θα έβρισκε μια αφορμή να ξεφύγει με παρόν ή άλλη δικαιολογία".
Νομίζω ότι καταλαβαίνει ότι αυτό είναι ένα επιχείρημα αρκετά χαζό, που μοναδικό στόχο έχει να δημιουργήσει αντιΚΚΕ παρωπίδες και από την άλλη να πεί ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι φιλολαϊκή, αλλά δήθεν δεν την στηρίζει το ΚΚΕ.
"Το τι θα συμβεί στην Θράκη μια ημέρα των ημερών το έχουν μελετήσει στον Περισσό ας ρωτήσεις πόσο θα το επιταχύνει ένα φιλοτουρκικό κόμμα με μουσουλμανικό μανδύα που θα σαρώσει στους γνωστούς νομούς. Πέρα του ότι τα χρυσά αυγά θα κάνουν πάρτι για μια τέτοια απόφαση".
Αυτό είναι και το πιο επικίνδυο στη λογική που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ: Υποταχτείτε με το "καλό", αλλιώς σας έχω το "ματσούκι"! Πάντως τέτοια επιχειρήματα χρησιμοποιούσαν πάντα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ο αρνητικός συσχετισμός δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για να τριομοκρατείς το λαό!
Και μόνο τέτοια επιχειρήματα θα έπρεπε να γίνουν αφορμή και αιτία για έναν καλοπροαίρετο φίλο του ΣΥΡΙΖΑ, να τον εγκαταλείψει μια ώρα αρχύτερα!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Πριν 4 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν κυβέρνηση αγαπητέ Sofokli.Πριν 4 χρόνια ήσασταν -έστω μόνο στα λόγια-υπερεπαναστάτες που θα σκίζαν τα μνημόνια,θα χτυπούσαν νταούλια κα.Από αυτούς που πριν 4 χρόνια στράφηκαν σε εσάς ,όσοι ήταν ειλικρινείς με τους εαυτούς τους και δεν ήταν ΠΑΣΟΚοι έχουν απομακρυνθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ απογοητευμένοι.Λογικό νομίζω.Άλλο να έχεις αυταπάτες ,άλλο να'σαι ΠΑΣΟΚος...Τελειώνοντας αυτό το κομμάτι, θα προσυπογράψω την πρώτη φράση του zoot.Συγχαρητήρια που τους εξαπατήσατε.Και να φανταστείς πως δεν ήταν καν η τελευταία φορά...
Δεν είπα ότι το να'σαι ΣΥΡΙΖΑίος είναι υποκριτικό.Ξέρω και άλλους που τους αρέσει να γεμίζουν με πτώματα το Αιγαίο.Το να είσαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και να δηλώνεις φιλικά προσκείμενος προς το ΚΚΕ ,με το χάσμα στην πολιτική πρόταση των δύο αυτών κομμάτων ,όμως ,είναι παράλογο.Και επειδή τρελοί δεν είστε,είστε υποκριτές.Δεν νομίζω να χρειάζεται να το κάνω δίφραγκα.

Για την τελευταία σου παράγραφο ,τι να πει κανείς.Ότι είσαι ΠΑΣΟΚ μας το'πες,το ξέραμε.Ότι έχεις δυσλεξία όμως δεν το'χα καταλάβει.

Υ.Γ.Μπήκες που μπήκες ,παρά τον θυρεό του καταστήματος.Να αναλωθούμε περαιτέρω στο τι σχέσεις έχει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ ,το βρίσκω ανούσιο και κουραστικό.
Αν θες πες μας ρε Sofo ,πως στηρίζεις, στον εαυτό σου πρώτα από όλα, ότι το να είσαι μέλος μιας κυβέρνησης που έχει κάνει όσα έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ,είναι το-έστω όπως το ορίζεις εσύ- σωστό;
Έπι του συγκεκριμένου,άμα μπεις στον κόπο να απαντήσεις,μη φοβηθείς να πλατειάσεις.Έχω απορία ,πως ένας νέος άνθρωπος διαλέγει να στηρίξει όλα όσα περιέγραψα στο προηγούμενο μου σχόλιο.Έτσι διεκδικείς εσύ μια καλύτερη ζωή;

ΓΩ

Ανώνυμος είπε...

Απαιτεί περισσό θράσσος να βγαίνουν ΣΥΡΙΖΑίοι και να εγκαλούν τους ΚΚέδες για το αν θα ψηφίσουν την δήθεν αναλογική τους όπως κάναν οι ΠΑΣΟΚοι το '89 όταν είναι δεδομένη η θέση του ΚΚΕ για την απλή αναλογική.Κανένα παζάρι μ αυτούς.Λύνουν θέματα του ΔΙΚΟΥ τους συστήματος και προσπαθούν να παγιδέψουν το ΚΚΕ.Πολύ απλά αντε και γ.. συγνώμη κουρευτήτε.
Τσέχος

Ανώνυμος είπε...

Τα νταούλια του συριζα

https://youtu.be/1BnruLOlhJA

Νταν Αι

Antonxxx είπε...

Ο/Η Sofoklis92

Καταλαβε το καλα βρωμοπασοκε.
Η βρωμερη σου σοσιαλδημοκρατια ,ειναι πρωτος ταξικος εχθρος
για το ταξικο κινημα.