Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Η στρατηγική του ΚΚΕ και η πάλη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες

Ελλείψει χρόνου, η κε του μπλοκ αντιγράφει ένα υποκεφάλαιο -με τον τίτλο της ανάρτησης- από το άρθρο του Β. Όψιμου "Η θεωρία του Λένιν για τον ιμπεριαλισμό και οι διαστρεβλώσεις της", ως μια βάση για να ανοίξει η συζήτηση. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο στην ΚομΕπ, που κυκλοφορεί και φιλοξενεί στις σελίδες της προσυνεδριακό διάλογο, με περισσότερες από τριάντα παρεμβάσεις.

* * *

Το ΚΚΕ, βγάζοντας συμπεράσματα από την πείρα του ελληνικού και του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, προχώρησε προς τα μπρος την επεξεργασία της επαναστατικής στρατηγικής του με το 19ο Συνέδριο. Δεν ήταν μια εύκολη κι ευθύγραμμη πορεία μετά τη διάσπαση του Κόμματος και τις αντεπαναστατικές ανατροπές. Κουβαλούσαμε και κάμποση "αρχαία σκουριά" από στρατηγικές επεξεργασίες προηγούμενων δεκαετιών. Με τις επεξεργασίες του τεκμηριώνει ότι:

Ο καπιταλισμός στην Ελλάδα βρίσκεται στο ιμπεριαλιστικό στάδιο ανάπτυξής του, σε ενδιάμεση θέση στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα, με ισχυρές ανισότιμες εξαρτήσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ [...] Μετά την εκδήλωση της κρίσης, επιδεινώθηκε η θέση της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, της ΕΕ και γενικότερα της διεθνούς ιμπεριαλιστικής πυραμίδας, γεγονός που δεν αναιρεί ότι η ένταξη της Ελλάας στην ΕΟΚ-ΕΕ εξυπηρέτησε τα πιο δυναμικά τμήματα του εγχώριου μονοπωλιακού κεφαλαίου και συνέβαλε στη θωράκιση της πολιτικής του εξουσίας.
Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, οι οικονομικοπολιτικές και πολιτικοστρατιωτικές εξαρτήσεις από την ΕΕ και τις ΗΠΑ, περιορίζουν τα περιθώρια αυτοτελών ελιγμών της αστικής τάξης της Ελλάδας, καθώς όλες οι συμμαχικές σχέσεις του κεφαλαίου διέπονται από τον ανταγωνισμό, την ανισομετρία και συνεπώς την πλεονεκτική θέση του ισχυρού, διαμορφώνονται ως σχέσεις ανισότιμης αλληλεξάρτησης...

Στη σημερινή Ελλάδα η εργατική τάξη, η πρωτοπορία και η βασική κινητήρια δύναμη της σοσιαλιστικής επανάστασης, είναι πολύ πιο πολυάριθμη, καθώς ο καπιταλισμός έχει αγκαλιάσει πολύ περισσότερους κλάδους της παραγωγής και η απασχόληση στην αγροτική οικονομία έχει συρρικνωθεί δραστικά. Ταυτόχρονα, εξακολουθούν να υπάρχουν πολυάριθμα στρώματα αυτοαπασχολούμενων στην πόλη και στην ύπαιθρο -το υπόβαθρο για την αναγκαιότητα της κοινωνικής συμμαχίας που πρέπει να οικοδομήσει η εργατική τάξη γύρω της.

Η Λαϊκή Συμμαχία, όπως την επεξεργάστηκε το 19ο Συνέδριο, είναι ακριβώς η αναγκαία συμμαχία των κοινωνικών δυνάμεων για το σήμερα. Η ενότητα της εργατικής τάξης σε επαναστατική κατεύθυνση και το μάζεμα γύρω της των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. "Εκφράζει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των μισοπρολετάριων, των αυτοαπασχολούμενων και φτωχών αγροτών που δεν μπορούν να κάνουν συσσώρευση, των νέων και των γυναικών από τα εργατικά λαϊκά στρώματα στον αγώνα κατά των μονοπωλίων και της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, κατά της ενσωμάτωσης της χώρας στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις".

Ο αντικαπιταλιστικός αντιμονοπωλιακός προσανατολισμός της κοινωνικής συμμαχίας εκφράζει με επάρκεια τα αντικειμενικά υλικά συμφέροντα της εργατικής τάξης και των μικροαστικών στρωμάτων: Η εργατική τάξη έχει αντικειμενικό υλικό συμφέρον από την ανατροπή του καπιταλισμού, τα μικροαστικά στρώματα έχουν αντικειμενικό υλικό συμφέρον από τη συντριβή της κυριαρχίας των μονοπωλίων, ανεξάρτητα από τις αυταπάτες τους για τη δυνατότητα μακροημέρευσης μιας οικονομίας στο έδαφος της ατομικής μικρο-ιδιοκτησίας. Οι επιθετικοί προσδιορισμοί "δημοκρατικό" και "αντιιμπεριαλιστικό" (με την έννοια της πάλης ενάντια σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και οργανισμούς) που χρησιμοποιούνταν στις παλιότερες κομματικές επεξεργασίες για να προσδιορίσουν το χαρακτήρα της πολιτικής συμμαχιών δεν ανταποκρίνονταν σε κάποιες υπαρκτές αναγκαιότητες της ταξικής διάρθρωσης της ελληνικής κοινωνίας. Αποτελούσαν περισσότερο λεκτικά υπολείμματα και συγχύσεις καλύτερων επεξεργασιών του Κόμματος. Δεν υπάρχουν στη σημερινή Ελλάδα υπαρκτές κοινωνικές-ταξικές δυνάμεις που να έχουν ως συνολικό προσανατολισμό (ο οποίος ανταποκρίνεται στα ιδιαίτερα, δικά τους συμφέροντα) μια "δημοκρατική" ή μια "αντιιμπεριαλιστική" στρατηγική. Η πάλη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και οργανισμούς, για την αποδέσμευση από την ΕΕ ή η πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες εντάσσονται στα επιμέρους μέτωπα πάλης της κοινωνικής συμμαχίας, αλλά δεν καθορίζουν το χαρακτήρα της και τον κεντρικό της προσανατολισμό. Αυτός μπορεί και πρέπει να καθορίζεται αποκλειστικά από το ποια στρατηγική κατεύθυνση εξυπηρετεί τα συμφέροντα των κοινωνικών δυνάμεων που απαρτίζουν την κοινωνική τους συμμαχία.

Οι αντιλήψεις μιας σειράς οπορτουνιστικών δυνάμεων ότι η πάλη για έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ μπορεί να λειτουργήσει ως ο βασικός και ώριμος κρίκος που θα συσπειρώσει σήμερα τις λαϊκές μάζες σε ριζοσπαστική κατεύθυνση υπονομεύουν την πάλη του λαϊκού κινήματος. Συσκοτίζουν καταρχάς τον πραγματικό αντίπαλο, αποσπώντας την πολιτική των ιμπεριαλιστικών επιτελείων (Κομισιόν, ΔΝΤ κτλ) από τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των αστικών τάξεων, μαζί και της αστικής τάξης στην Ελλάδα που συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και συνδιαμορφώνει την πολιτική τους. Ανεξάρτητα από φραστικές διακηρύξεις, δυσκολεύουν στην πραγματικότητα την ανάπτυξη της ριζοσπαστικότητας των λαϊκών μαζών, καλλιεργώντας σε αυτές την αυταπάτη ότι η πάλη τους μπορεί (ή και πρέπει) να σταματήσει τα "προσωρινά" σε ένα ενδιάμεσο σκαλοπατάκι μιας (καπιταλιστικής) Ελλάδας έξω από το ευρώ ή και την ΕΕ, που θα παίξει έναν "αντικειμενικά προοδευτικό ρόλο", με μια εξουσία "η οποία δε θα είναι αστική, δε θα είναι άμεσα η δικτατορία του προλεταριάτου, θα είναι όμως μια πολιτική εξουσία που το κράτος της θα είναι τύπου Κομμούνας..."

Αντικειμενικά, μια τέτοια γραμμή πάλης σπρώχνει τα εργατικά και λαϊκά στρώματα στην αγκαλιά των μερίδων εκείνων του μονοπωλιακού κεφαλαίου που, μπροστά στην όξυνση των αντιφάσεων της καπιταλιστικής ανάπτυξης, καλοβλέπουν σήμερα φυγόκεντρες τάσεις στην ΕΕ και μια αναδιάταξη των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αντιλήψεις αυτές προβάλλονται σε μια χρονική στιγμή που εγχώριες και ξένες αστικές δυνάμεις ήδη αμφισβητούν τη συνοχή της Ευρωζώνης, αλλά και της ίδιας της ΕΕ, και τείνουν να εγκαταλείψουν την επιχειρηματολογία για νομοτελειακή σύγκλιση των οικονομιών της ΕΕ. Είναι διαφορετικό ζήτημα να αξιοποιεί ένα γερά εξοπλισμένο επαναστατικό κίνημα τις αντιθέσεις ανάμεσα σε μερίδες του κεφαλαίου και τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για να προωθήσει τους στόχος του και άλλο, θεωρώντας ότι στα λαϊκά στρώματα η αναγκαιότητα σύγκρουσης με τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, να σέρνεται πίσω από αστικούς σχεδιασμούς.

Στον ίδιο ολισθηρό δρόμο οδηγούν και οι αντιλήψεις ότι το σύνολο των αντιδραστικών μέτρων που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας με όχημα τα "μνημόνια" συνιστούν την υλοποίηση ενός οργανωμένου σχεδίου των ιμπεριαλιστικών κέντρων για τη διοχέτευση αξίας από την καπιταλιστική οικονομία της Ελλάδας προς αυτά. Προκύπτει επομένως, σύμφωνα με αυτήν τη λογική, ότι οι εφαρμοζόμενες πολιτικές δεν απαντούν σε αναγκαιότητες της ελληνικής αστικής τάξης, ιδιαίτερα σε καιρούς οικονομικής κρίσης, αλλά συνιστούν ένα εκ των έξωθεν εκπορευόμενων σχέδιο των διεθνών κέντρων που λειτουργούν ως "επικυρίαρχοι". Το ελληνικό μονοπωλιακό κεφάλαιο βγαίνει έξω από το κάδρο των ευθυνών. Το ίδιο αθέατη γίνεται και η καπιταλιστική κρίση της ελληνικής οικονομίας -απλά ο ελληνικός καπιταλισμός επηρεάζεται από την παγκόσμια κρίση.

Στη σημερινή Ελλάδα του μονοπωλιακού καπιταλισμού η αντικειμενική υπαρκτή αντίθεση των συμφερόντων των λαϊκών τάξεων με τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες δεν μπορεί να λυθεί ξέχωρα από την αντίθεσή τους με τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Η απαλλαγή από την εξουσία του κεφαλαίου είναι ο αναγκαίος όρος για να λειτουργήσει η αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς υπέρ του λαού. Η τοποθέτηση στην προμετωπίδα του λαϊκού κινήματος των στόχων πάλης ενάντια στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, συχνά με την αταξική επίκληση για "υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας", δε συνιστά κάποια δήθεν από αποτελεσματική αξιοποίηση της επαναστατικής τακτικής.

Αποτελεί, όπως έδειξε και η προηγούμενη διάλυση, μια μηχανιστική, αντιδιαλεκτική μεταφορά στο σήμερα μιας τακτικής που χρησιμοποίησε το επαναστατικό κίνημα στο πρώτο μισό του περασμένο αιώνα, τακτική που είχε πολύ πιο συγκεκριμένους αποδέκτες (χώρες με χαμηλό την εποχή εκείνο επίπεδο καπιταλιστικής ανάπτυξης. ή και με μη διαμορφωμένη την αστική κρατική οντότητά τους) και πολύ συγκεκριμένες στοχεύσεις προώθησης της επαναστατικής πάλης. Σήμερα όχι μόνο πρέπει το επαναστατικό κίνημα να υπολογίσει με αυστηρά επιστημονικό επίπεδο την ανάπτυξη του μονοπωλιακού καπιταλισμού που έχει μεσολαβήσει από τότε, αλλά, όντας και σοφότερο από την ενσωμάτωση της ιστορικής πείρας, να διορθώσει και τα στραβοπατήματα των παλιότερων επεξεργασιών του.

Η αναγκαία επαναστατική τακτική χτίζεται στο έδαφος της καθημερινής ταξικής πάλης, των άμεσων διεκδικήσεων, της αντίστασης στα αντιλαϊκά μέτρα. Για την αλληλεγγύη, την επιβίωση, την υπεράσπιση του εργατικού εισοδήματος, για την ανάκτηση των απωλειών στην κατεύθυνση ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, για την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Η οργανωμένη ταξική πάλη, σε σύγκρουση με τη συνολική πολιτική της αστικής τάξης και του κράτους της, με μοχλό την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και την ενίσχυση του ΠΑΜΕ, είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για να συγκεντρωθεί ο στρατός της επανάστασης, οι κινητήριες δυνάμεις της, για να  διαμορφωθεί η αναγκαία κοινωνική συμμαχία, να προετοιμαστεί ο υποκειμενικός παράγοντας για την προοπτική της επανάστασης.

385 σχόλια:

1 – 200 από 385   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ
http://laikhexousia.blogspot.gr/2017/03/blog-post_18.html

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά ρε Σφυροδρέπανε

με το χέρι στην καρδιά... διαβάζοντας αυτό το κείμενο που ανέβασες, εσύ καταλαβαίνεις ότι από αυτό βγαίνει μια και μόνη σαφής γραμμή ή κάθε παράγραφος είναι κι από μια; Συγγνώμη, γιατί θα τρελαθώ, δηλαδή...

Τη μια "η πάλη για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες εντάσσεται στους επιμέρους στόχους πάλης της κοινωνικής συμμαχίας". Την άλλη "η τοποθέτηση στην προμετωπίδα του κινήματος των στόχων πάλης για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες δε συνιστά αποτελεσματική αξιοποίηση της επαναστατικής τακτικής". Τη μια το ΚΚΕ καλεί το λαό "να δυναμώσει την πάλη για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες". Την άλλη εκτιμά ότι "αν δεν ανατραπεί η εξουσία του κεφαλαίου δε μπορεί να λειτουργήσει φιλολαϊκά η αποδέσμευση". Ήμαρτον...

Τελικά, μπορεί η χώρα να μπει σε τροχιά αποδέσμευσης από κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία και αυτή η τροχιά να μην οδηγεί στην επανάσταση, να μην είναι πορεία για το σοσιαλισμό; Θα απαντήσει κανείς σε αυτό το ερώτημα;

Τελικά, τι σημαίνει για το ΚΚΕ η φράση "ΠΑΛΗ για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες"; Προσοχή, ε; Μιλάμε για ΠΑΛΗ κι όχι για ζύμωση. Δηλαδή, για εσένα, ρε Σφυροδρέπανε, οι δυο έννοιες ταυτίζονται (άλλο είναι διαλεκτικά δεμένες κι άλλο ταυτίζονται); Πως θα διεξάγεται, κατά το ΚΚΕ αυτή η πάλη; Με ποιες μορφές; Μέσα από το ΠΑΜΕ; Μέσα από τα συνδικάτα γενικότερα; Με άλλες μορφές και ποιες; Με ποια πρακτικά μέτρα, όταν δε θα πρέπει καν να τοποθετείται στην προμετωπίδα του κινήματος; Πώς θα διακρίνεται στην πράξη η ΠΑΛΗ για την αποδέσμευση (η οποία στην τελευταία ανακοίνωση κατά τα άλλα πρέπει να δυναμώσει... πώς θα γίνει αυτό; χωρίς σχέδιο, διάταξη δυνάμεων, πρωτοβουλίες; από μόνο του;), από τη ΖΥΜΩΣΗ για την ανάγκη αποδέσμευσης με εργατική-λαϊκή εξουσία;

Ειλικρινά, δε βλέπεις ότι δε γίνεται να τα λέει κανείς και τα δυο;

Ειλικρινά, μπορεί κανείς να πει ΜΙΣΟ ΠΕΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ γιατί η πάλη για την αποδέσμευση από ΟΛΕΣ τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, όποια μορφή κι αν πάρουν, έρχεται σε αντιπαράθεση με τη ζύμωση για την ανάγκη και το αναπόφευκτο της επανάστασης; Ποιος εμποδίζει το ΚΚΕ να θέσει ΕΤΣΙ το ζήτημα και να διαχωριστεί πεντακάθαρα από τον όποιο κάλπικο ευρωσκεπτικισμό; Ή μήπως έχεις/έχει κάποιος στο νου του ότι τμήματα του κεφαλαίου στη χώρα δε θέλουν αυτή να είναι ενταγμένη σε καμία ιμπεριαλιστική ένωση; Σοβαρολογούμε τώρα;

Πώς μπορεί ο Όψιμος και ο κάθε Όψιμος (δεν είναι προσωπικό το ζήτημα) να γράφει στη μια παράγραφο κάτι και στην επόμενη να το αναιρεί;

Πώς θα εξηγήσει το εδάφιο των Θέσεων της ΚΕ της οποίας είναι μέλος και τις οποίες ψήφισε (υποθέτω) και ο ίδιος, που λέει ότι είναι "στρατηγική επιδίωξη της άρχουσας τάξης η αναβάθμιση του ρόλου της ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ" και στο άρθρο που ανέβασες να το αποσιωπά και να κατακεραυνώνει μάλιστα όσους επικαλούνται αυτήν ακριβώς την εκτίμηση για να συμπεράνουν ότι η πάλη ενάντια στη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ (με όποια μορφή κι αν πάρει, τέτοια ή αλλιώτικη) και το ΝΑΤΟ διευκολύνει την αντικαπιταλιστική ζύμωση του Κόμματος;

Τόσες μέρες, τόσα κατεβατά και δεν έχει διατυπωθεί ένα πραγματικό επιχείρημα που να απαντά σε αυτά τα ερωτήματα. Μόνο αστήρικτες γενικεύσεις και συνεπαγωγές τραβηγμένες απ'τα μαλλιά. <>. ΣΟΒΑΡΑ; ΠΟΙΩΝ, συγκεκριμένα; Των εφοπλιστών; Των βιομηχάνων; Των μεγαλοξενοδόχων; Των μεγαλοκατασκευαστών; Των τραπεζιτών; Ποιών; Και γιατί; με ποια επιχειρηματολογία; Σοβαρά τώρα, υπάρχουν κάποιοι από τους παραπάνω κηφήνες που θα ήθελαν ή έστω "δε θα ζορίζονταν" με μια Ελλάδα έξω από κάθε ιμπεριαλιστική ένωση και συμμαχία;

Επικαλούμαι την κοινή λογική. Είναι το τελευταίο που έχει απομείνει...

Γράκχος

Ανώνυμος είπε...

Λογικους ειχαμε πριν εκτος απο τρου κλπ; Η ειναι καινουργιο το φρουτο;
Δεν καταλαβαινετε οτι η χυδαια πολεμικη (οπορτουνισμος=διγλωσσια) παω να βγαλω ντε και καλα διγλωσσικο το ΚΚΕ για να το βγαλω ντε και καλα οπορτουνιστικο ειναι εμφανης και σας κανει βαρετους και μονοτονους. Χανετε το οποιο ενδιαφερον για κουβεντα γιατι δεν μπορειτε και δε θελετε να συζητησετε πανω στο ζητημα αυτο, αλλα να μας τα πρηξετε και να γινει η συζητηση στη βαση του 1+1=3.
Και σιγα τις αναλυσεις ρε μαστορα που δεν παιρνεις και επιχειρηματα σαν απαντησεις. Στο ποστ για τη χουντα εβγαιναν ενα καρο συμπερασματα και ο μονος που καθυστερουσε την κουβεντα ηταν τα σεντονια σου που δεν ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να απαντησουν στα μισα απο αυτα που εθεταν αλλοι σχολιαστες. Ολο αγγλοφιλη, γαλλοφιλη, ισπανοφιλη. Αγωνιας για την αστικη μας ταξη, το καταλαβαμε, αλλα δε θα μας λες να υποταχτουμε στη γραμμη αιτηματος του κεφαλαιου και θα μας το παιζεις και λενινισταρας.

Σταλινικος Φιλελευθερος

Ανώνυμος είπε...

Εννοώ ακριβώς κάτι απαντήσεις σαν τις δικές σου κύριε φιλελεύθερε (σκέτο, γιατί Σταλινικός δεν είσαι σίγουρα).

Αν η απάντηση στο θέμα της "διγλωσσίας στη γραμμή του ΚΚΕ" είναι ότι όποιος λέει κάτι τέτοιο κάνει χυδαία πολεμική γιατί ΑΝ ήταν έτσι, ΤΟΤΕ το ΚΚΕ θα ήταν οπορτουνιστικό, χωρίς κανένα επιχείρημα γιατί η κριτική είναι αβάσιμη... τι να πει κανείς...

Αν, ακόμα χειρότερα, το "επιχείρημα" είναι να θεωρείς ότι το να λες "έξω από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και όλες τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες" είναι "υποταγή σε αίτημα του κεφαλαίου", τότε απλά δικαιώνεις όσα έγραψα παραπάνω.

Γράκχος

zoot horn rollo είπε...

"Διγλωσσία","οργισμένα" κεφαλαία, "αγανάκτηση" κτλ. και στο τέλος "δικαίωση".
Όλα κομπλέ.

Ανώνυμος είπε...

Γράκχε,
Ξεφτυλίστηκες μια φορά! Αν επιδιώκεις να ξαναξεφτυλιστείς, δεν πειράζει, πολύ εύκολα θα σε βοηθήσουμε! Πάντως, από προηγούμενα σχόλια σου φάνηκε ότι όχι μόνο δεν καταλαβαίνεις τι διαβαάζεις, αλλά δεν τα έχεις διαβάσει κάν! Αυτά προς ώρας...
kk-1

Αναυδος είπε...

Είναι λιγο ξεφτιλα να προσπαθεις να βρεις διγλωσια ή αντιφασεις στις θεσεις του ΚΚΕ χρησιμοποιωντας την κοπτοραπτικη και την παραχαραξη

Γραφει ο γρακχος
(…)Τη μια "η πάλη για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες εντάσσεται στους επιμέρους στόχους πάλης της κοινωνικής συμμαχίας". Την άλλη "η τοποθέτηση στην προμετωπίδα του κινήματος των στόχων πάλης για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες δε συνιστά αποτελεσματική αξιοποίηση της επαναστατικής τακτικής".(…)

Το κείμενο όμως γραφει
Η πάλη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και οργανισμούς, για την αποδέσμευση από την ΕΕ ή η πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες εντάσσονται στα επιμέρους μέτωπα πάλης της κοινωνικής συμμαχίας, αλλά δεν καθορίζουν το χαρακτήρα της και τον κεντρικό της προσανατολισμό. Αυτός μπορεί και πρέπει να καθορίζεται αποκλειστικά από το ποια στρατηγική κατεύθυνση εξυπηρετεί τα συμφέροντα των κοινωνικών δυνάμεων που απαρτίζουν την κοινωνική τους συμμαχία.

Αρα ?

Αυτό που αδυνατει να μας εξηγησεις ο γρακχος και το μανιαδιακικης εμπνευσης γκρουπουσκουλο του αλλα και η ανταρυσα με τη διεεξοδο είναι το εξης αφου η συμμετοχη στην ΕΕ είναι στρατηγικη επιλογη της ελληνικης αστικης ταξης (ορθο) οποιαδηποτε αντιθεση σε μια τετοια στρατηγικη επιλογη προυποθετει την καταληψη της εξουσιας Δεν μπορει να υπαρξει συμβιβασμος και οι αστοι να αρνηθουν μια στρατηγικη επιλογη τους και να κρατησουν τα μεσα παραγωγης στα χερια τους

Ανώνυμος είπε...

Απλά τα πράγματα, η πάλη για τα προβλήματα στο σήμερα πρέπει να πολιτικοποιηθεί και να αποκτήσει για προοπτική της, την εργατική εξουσία.

Θα σε μαλώσω όμως...
"η τοποθέτηση στην προμετωπίδα του κινήματος των στόχων πάλης για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες δε συνιστά αποτελεσματική αξιοποίηση της επαναστατικής τακτικής" έγραψες, ενώ το κανονικό κείμενο είναι αυτό:
"Η τοποθέτηση στην προμετωπίδα του λαϊκού κινήματος των στόχων πάλης ενάντια στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, συχνά με την αταξική επίκληση για "υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας", δε συνιστά κάποια δήθεν πιο αποτελεσματική αξιοποίηση της επαναστατικής τακτικής."

Κοίτα να δεις που πήγα να την πατήσω και να σε πάρω στα σοβαρά! Μονταζιέρα με το κείμενο μπροστά στα μάτια μας ρε σι; Ξεφτίλα! Και μην μου πεις ότι το κανονικό κείμενο δεν μπορείς να το καταλάβεις, θα εκτεθείς ακόμα περισσότερο...

Ιβάν Τζόνι

Ανώνυμος είπε...

Είναι ανόητο να υποστηρίζει κανείς ότι η έξοδος από την ΕΕ και η αποτίναξη της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης μπορεί να είναι αστικό αίτημα. Ειδικά στην Ελλάδα των μνημονίων και του Ευρώπη ή χάος που η παραμονή στην ΕΕ είναι στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού κεφαλαίου τάσσεται υπέρ της παραμονής σε ευρώ και ΕΕ. Αλλά ακόμα και η ύπαρξη κάποιων λίγων τμημάτων (πχ φαρμακοβιομήχανοι) που επιθυμούν μία έξοδο δεν καταλαβαίνω σε τι εμποδίζει την πάλη από τη μεριά των κομμουνιστών για άμεση έξοδο; Αφού οι κομμουνιστές άλλο πρόγραμμα διακυβέρνησης έχουν, άλλο μοντέλο κοινωνίας προτείνουν.

Δεν μπορεί ο αγώνας για δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία δεν μπορεί ακόμα και αυτά και η υλοποίησή τους να παραπέμπονται στην μελλοντική λαϊκή εξουσία και να μην μπαίνουν ως προμετωπίδα του πλαισίου πάλης ΚΑΙ ΩΣ ΑΜΕΣΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ είναι τραγικό πολιτικό έγκλημα αυτό που κάνει το "Κ"ΚΕ πως να το κάνουμε. Για μπείτε στη θέση ενός πολίτη που προβληματίζεται πλέον για το ευρώ και την ΕΕ τι σκέφτεται όταν ακούει από ΓΓ ενός κομμουνιστικού υποτίθεται κόμματος ότι αν φύγουμε τώρα από το ευρώ ή και την ΕΕ είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ; Πάει τον έχασες ή μάλλον τον στέλνεις στο ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ κατευθείαν.

Πάντοτε οι κομμουνιστές έβαζαν ως άμεσο αίτημα την εθνική ανεξαρτησία της χώρας και τη λαοκρατία το επαναστατικό-ζαχαριαδικό ΚΚΕ χάραξε όλη την πολιτική του σε αυτό και συσπείρωσε το λαό μας όπως στην δικτατορία του Μεταξά, την Κατοχή, την πάλη του ΔΣΕ, στη Χούντα αργότερα οι Μ-Λ (Έξω το ΝΑΤΟ, Λαοκρατία), τις πιο λαμπρές σελίδες έγραψε το κομμουνιστικό κίνημα με προμετωπίδα την εθνική ανεξαρτησία, τη δημοκρατία, το τσάκισμα του φασισμού, τη λαοκρατία και όλα αυτά. Πως έρχονται τώρα μερικοί γραφειοκράτες-προδότες και τα πετάνε στα σκουπίδια όλα αυτά, πετάνε στα σκουπίδια την αντιφασιστική γραμμή της Κομιντέρν για τα Μέτωπα κλπ; ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΕΕ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ

V For Viva La Revolution

zoot horn rollo είπε...

V for Ventouza.

zoot horn rollo είπε...

Κι άλλα "οργισμένα" κεφαλαία κι "αγωνιώδες" ύφος. Και βέβαια "ζαχαριαδικός", όχι παίζουμε...

Ανώνυμος είπε...

"Για μπείτε στη θέση ενός πολίτη που προβληματίζεται πλέον για το ευρώ και την ΕΕ τι σκέφτεται όταν ακούει από ΓΓ ενός κομμουνιστικού υποτίθεται κόμματος ότι αν φύγουμε τώρα από το ευρώ ή και την ΕΕ είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ;"!
Για μπές εσύ στη θέση του και πές μας! Ειδικά όταν αυτός είναι χρυσαυγίτης και πολιτικός απατεώνας ή προβοκάτορας. Γιατί κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν έχει ακούσει να λέει ο ΓΓ του ΚΚΕ ότι είναι...καταστροφή. Αντίθετα, όταν ακούνε τι λέει το ΚΚΕ, απαντούν "μα εσείς θέλετε επανάσταση, αυτά δεν είναι εύκολο να γίνουν"! Εσύ λοιπόν σε ποιούς ανθρώπους ανήκεις;;;;;;;
kk-1

Αναυδος είπε...

Στις επόμενες εκλογές η Χρυσή Αυγή θα έχει ως βασικό πολιτικό επιχείρημα την επιστροφή στην δραχμή γιατί το ευρώ απέτυχε καθώς και έξοδο από την ευρωζώνη» αναφέρει σε συνέντευξη του στο bankingnews ο Νίκος Μιχαλολιάκος Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής. (1/2/2017)

http://www.bankingnews.gr/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/item/291238-%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-bankingnews-%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%BC%CE%AE-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B1-2-3-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%BF%CE%BA.html

Ανώνυμος είπε...

Παπαρήγα στον Παπαδάκη 30/05/2011 " η λύση έξω από το ευρώ και δραχμή στις παρούσες συνθήκες είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ"

Όχι δεν θα είναι καταστροφή κύριοι και κυρίες αν φύγουμε τώρα από το ευρώ και την ΕΕ και επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα ως κυρίαρχος λαός ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ κατακτώντας την εθνική μας ανεξαρτησία και τη λαϊκή μας κυριαρχία ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο. Αυτό ΜΟΝΟ ΑΝ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΓΙΝΕΤΑΙ. Λαϊκή εξουσία ΕΝΤΟΣ ΕΕ και ευρώ δεν θα πραγματοποιηθεί ΠΟΤΕ δεν θα εγκαθιδρύσεις λαϊκή εξουσία και μετά θα βγεις από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Μόνο αν βγεις πρώτα ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ σπάζοντας τα δεσμά της υποτέλειας και της εκμετάλλευσης θα προχωρήσεις σε αυτό το δρόμο. Όλα τα άλλα απλά είναι συμπόρευση με το αστικό μπλοκ.

Μεγαλύτερη υπηρεσία στον ιμπεριαλισμό και το καπιταλισμό από ΚΚ δεν μπορεί να υπάρξει με αυτά που λέει το κόμμα σας. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Στον kk-1 εντάξει είναι το γνωστό ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ όποιος μιλάει για έξοδο τώρα=χρυσαυγίτης. Αν παρακολουθούσες έξυπνε λίγο τι λέει ο καθένας θα έβλεπες ότι μέχρι και η Χρυσή Αυγή τάσσεται κατά της επιστροφής στη δραχμή ΤΩΡΑ. Άρα εσείς ταυτίζεστε με τους ναζήδες όχι εγώ.

Εγώ λοιπόν ανήκω σε εκείνους που λένε ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ, ΤΩΡΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΕΕ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ

ΥΓ: Φυσικά και είμαι υπέρ του Ζαχαριάδη.Αυτός υποστήριζε την ΑΠΟΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΖΥΓΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και ως ΑΜΕΣΟ. Εσείς στο άκουσμα αυτών παθαίνετε τροτσκιστική αλλεργία. Περαστικά....

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

Τα «Κομμούνια» οι Φάρατζ, Μέι, Μπόρις Τζόνσον παλεύουν από τα μελτερίζια του Συντηρητικού Κόμματος για τον σοσιαλισμό στο Η.Β. Το City πανηγυρίζει που θα γίνει ο No1 Φορολογικός Παράδεισος στην Ευρώπη. Το Η.Β. άρχισε από χθες να..παζαρεύει το πώς θα φύγει. Δεν γουστάρει να «χώνει λεφτά» αλλά θέλει σχεδόν άθικτες τις οικονομικές σχέσεις σε ένα παζάρι δούναι και λαβείν με την ΕΕ που θα κρατήσει μπορεί και δύο χρόνια. Αν στο ενδιάμεσο δεν γίνει νέο δημοψήφισμα «παραμονής».
Το κόμμα του Φάρατζ υιοθέτησε την μουτσούνα του ήρωα της ταινίας V For Vendeta, την μουτσούνα του Γκάι Φοκς. Άραγε γιατί;
Όποιος διαβάσει μία απλή ταμπλοιντ αγγλική εφημερίδα διαπιστώνει τις λέξεις «ελευθερία», «πλούσιοι τραπεζίτες», «γκολνετν μποις» ως υπεύθυνοι για την κρίση. Σε τι διαφέρουν οι αναλύσεις τους με αυτές αυτοαποκαλούμενων «αριστερών»;

Δανία, Σουηδία και άλλες σοσιαλιστικές δυνάμεις στην ΕΕ κρατούν τα «εθνικά» τους νομίσματα μαζί με τα μνημόνια. Μόνο που τις περικοπές δεν τις λένε μνημόνια. Εφευρίσκονται νέα ονόματα.

Παραμένει απορίας άξιο γιατί οι Τρού αριστεροί δεν ψήφισαν στο Δημοψήφισμα στις 5/7/2015 το ψηφοδέλτιο με την Πρόταση του ΚΚΕ για «έξοδο από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία». Την οποία πρόταση του ΚΚΕ μέσα στη Βουλή αρνήθηκε να βάλει στο Δημοψήφισμα, η «αριστερή» κυβέρνηση

Στην δικτατορία του Μεταξά υπήρξαν τρία γράμματα του Ζαχαριάδη. Τα άλλα δύο δημοσιεύτηκαν αργότερα. Το ένα το εμπιστεύτηκαν σε «λάθος χέρια». Το 2ο το δημοσίευσε η Ασφάλεια μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Γιατί αυτή η καθυστέρηση;
Οι απορίες λύνονται στο
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6512265

Για να συμπληρωθεί το παραμύθι της «τραβάτε την και ας κλαίει» της μικρής πλην έντιμης Ελληνικής Αστικής Τάξης. Τόσο «τραβάτε την και ας κλαίει» που με τρόμο ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ την εποχή του Εμφυλίου και του ΔΣΕ διαπίστωνε «Δεν έχω δει τόσο σκληρή αστική τάξη»

«ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ» από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, από τους Εφοπλιστικό, τους Βιομηχανικό, Επιχειρηματικό, τις ΑΞΕ σε: ΗΠΑ, Βενεζουέλα, Βαλκάνια, Αφρική, τις κοινές ασκήσεις με Αίγυπτο και Ισραήλ, τις περιπολίες σε όλη τη Μεσόγειο, άμα λάχει και Περσικό, και στο Κέρας στην Αφρική, στην αποστολή στρατευμάτων στον μισό πλανήτη κ.α. Όλα τα προηγούμενα τα κάνει η αστική τάξη μίας χώρας που υποτίθεται πως είναι «υπό κατοχή».

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Ανώνυμος είπε...

"Δεν μπορεί ο αγώνας για δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία δεν μπορεί ακόμα και αυτά και η υλοποίησή τους να παραπέμπονται στην μελλοντική λαϊκή εξουσία"

Καπιταλισμός με δημοκρατία και τα μαλλιά στα κάγκελα.

Ο.Χ.Ε.Π.

zoot horn rollo είπε...

Αχ V for Ventouza, τι μου θυμίζουν αυτά τα "άμεσα", τι μου θυμίζουν...

Πριν καιρό (και βλέποντας την "επιχειρηματολογία" που παίζει αρκετά πλέον) κάπου αναρωτιόσουν Απολίθωμα για το ποιος "true" "ταϊζει" ποιόν, έχει ενδιαφέρον το πράγμα ομολογουμένως.
Τα "σουξεδάκια" αυτά τα περίμενα, κι όντως εμφανίστηκαν αυτούσια,απλά νόμιζα πως θα τα βλέπαμε λίγο νωρίτερα.

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

"Εθνική Ανεξαρτησία" με τους φασίστες, τους (αμετανόητους) απογόνους των μοναρχοφασιστών, και, κυρίως με τους αλαζονικούς νεοφιλελέδες, Τζήμερους, Κούληδες, "Φώφες", Παπαδημούληδες και τα αφεντικά τους, για να κάνουμε εθνικώς ανεξάρτητες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις εναντίον όλων των γειτόνων και των ξερριζωμένων, παρέα με τους Σιωνιστές-Νεοφασίστες, και να φορολογούμε μέχρι θανάτου αλλά βαλαβανικώς "πατριωτικά" τους ..."απασχολήσιμους"!
Οταν η μακρόχρονη ακινησία έχει μετατρέψει το μυαλό σε στόκο....
Ρε, χωνεύτε το: Δεν υπάρχει "έξω απο την ΕΕ", είναι μια μπαρούφα, που λέει ταυτόχρονα δύο πράγματα τελείως ασύμβατα : Το "έξω-από-την-ΕΕ-με-Καπιταλισμό" είναι το τελείως ανάποδο από το "έξω-από-την-ΕΕ-με-Λαϊκή Εξουσία". Το πρώτο είναι ο γκρεμός, όπως το είπε η Αλέκα. Το δεύτερο είναι ο ανηφορικός αλλά σίγουρος δρόμος.
Αλλά, ξέρω, ο γκρεμός έχει ...κατηφόρα, ότι ακριβώς ταιριάζει στην τζαμπαμαγκιά του νεοέλληνα "πασόκου", που ενίοτε φαντασιώνεται τον "αριστερό" η και τον .."κομμουνιστή"!
Αλλά, όλα εδώ θα πληρωθούνε.

Αναυδος είπε...

Βρείτε τις διάφορες Γράκχου κι επαμιτη λαετζη και κερδίζεται τα απαντα λιοση


Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά τα χρόνια ακούμε ανά περιόδους και ανάλογα με την επικαιρότητα:

Διαγραφή του χρέους => Σοσιαλισμός
Εθνική ανεξαρτησία => Σοσιαλισμός
Σκίσιμο μνημονίων => Σοσιαλισμός
Αριστερή Κυβέρνηση => Σοσιαλισμός
Αντι-Ευρώ => Σοσιαλισμός
Αντί-ΕΕ => Σοσιαλισμός

Όλα ως άμεσες, αντικειμενικές, defacto φιλολαικές ΣΥΝΕΠΑΓΩΓΕΣ. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, πέρα από την πλάκα, μιλούσε περισσότερο για σοσιαλισμό και κοινωνικοποίηση απ΄ότι οι σημερινοί.

Αναρωτιέμαι, αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του που λέμε και οι αστοί διαλύσουν το διακρατικό "trust" που λέγεται ΕΕ από μόνοι τους (όπως λένε τελευταία ότι συμβαίνει ήδη), τι θα βρούμε να μας οδηγεί τρένο στο σοσιαλισμό;

Α.Κ.

skatopsyxos είπε...

Γιατί "V For Viva La Revolution",ποιος σου είπε πως το ΚΚΕ παραπέμπει στο απροσδιόριστο μέλλον;Αυτό που λέμε είναι "σοσιαλισμός,αναγκαίος κι επίκαιρος σήμερα".Αυτοί που τα παραπέμπετε όλα σε ένα ακαθόριστο μέλλον είστε όσοι λέτε πως "σοσιαλισμός δεν γίνεται να υλοποιηθεί σήμερα,πάμε πρώτα κούτσα-κούτσα και κάποια στιγμή στο μέλλον βλέπουμε για την αλλαγή τάξης στην εξουσία".

Και ειλικρινά,πώς γίνεται όλοι οι οππορτουνιστές να μεταφέρετε μηχανιστικά στο σήμερα αυτούσιες,παλαιότερες επεξεργασίες του ΔΚΚ και να μιλάτε και μετά για μαρξιστική διαλεκτική χωρίς να κοκκινίζετε έστω και λίγο;

Ανώνυμος είπε...

Ο Λένιν τόνιζε ότι η εργατική τάξη «δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τη σοσιαλιστική επανάσταση, αν δεν προετοιμάζεται γι’ αυτή με τον αγώνα για δημοκρατία. Χωρίς αγώνα για δικαιώματα αμέσως, αυτή τη στιγμή, χωρίς διαπαιδαγώγηση των μαζών στο πνεύμα αυτού του αγώνα ο σοσιαλισμός είναι ανέφικτος»

ΛΕΝΙΝ-Σχετικά με τη γελοιογραφία του μαρξισμού

Παραβιάσατε όλες τις λενινιστικές αρχές μα όλες. Θέλετε και αντιπαράθεση μετά τρομάρα σας πάνω σε μαρξιστική-λενινιστική βάση.

Μία εξαρτημένη αστική τάξη δεν σημαίνει ότι δεν συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικές ενώσεις ή δεν έχει στρατεύματα σε άλλες χώρες. Το θέμα είναι από ποια θέση ισχύος το κάνει και αν έχει θέση ισχύος. Η Ελλάδα λοιπόν ως εξαρτημένη χώρα από τον αμερικάνικο-ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό συμμετέχει στα σχέδια τους και ταυτόχρονα η ελληνική αστική τάξη κερδίζει σε αυτά τα πλαίσια σιγά το νέο. Όμως οικονομικά-στρατιωτικά εξαρτάται πλήρως από το ξένο κεφάλαιο γι'αυτό και δεν βρίσκεται σε καμία ιμπεριαλιστική πυραμίδα και συμμετέχει λοιπόν στα σχέδιά τους και στις ενώσεις τους από θέση εξάρτησης και υποτέλειας αυτό δεν αναιρεί την κερδοφορία του ελληνικού κεφαλαίου. Όποια χώρα έχει μονοπώλια δεν σημαίνει ότι είναι και ιμπεριαλιστική. Πείτε μου ότι και η Συρία, η Ουκρανία, η Λιβύη, η Κύπρος, η Βενεζουέλα είναι ιμπεριαλιστικές να σκάσω στα γέλια χώρες στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών και οι οποίες συγκεντρώνουν οξύτατους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για το μοίρασμά τους ώστε να μην έχουν ποτέ εθνική κυριαρχία.

Ο Λένιν τα ξεκαθάρισε αυτά υπάρχουν ιμπεριαλιστικά κράτη υπάρχουν όμως και εξαρτημένα από αυτά κράτη. Τα ιμπεριαλιστικά κράτη είναι λίγα (ΌΧΙ ΟΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ αυτό μόνο εσείς το υποστηρίζετε) και συμμετέχουν στο μοίρασμα του κόσμου μέσα από έντονους ανταγωνισμούς, πολέμους κλπ. Πράγματα που τα ξεκαθάρισε ο Λένιν εσείς θέλετε με το έτσι θέλω να τα ανατρέψετε.

Ο Ζαχαριάδης και οι κομμουνιστές βροντοφώναζαν ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ, ΛΕΥΤΕΡΙΑ όταν πολεμούσαν τους μοναρχοφασίστες. Απαντήστε λοιπόν αν ο Ζαχαριάδης που μιλούσε και ΣΩΣΤΑ για ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΡΑΤΙΑ ήταν οπορτουνιστής να σας δω.

Όσο για το δημοψήφισμα αυτό ήταν κάλπικο, απάτη και η απάντηση έπρεπε να ήταν ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ακριβώς για να καταγγελθεί ανοιχτά η προσπάθεια εξαπάτησης του λαού από τους ΣυριζΑνελ εγκληματίες και να πέσει στο κενό. Τι νόημα είχε τώρα το άκυρο εκ Περισσού ψηφοδέλτιο αυτό δεν το κατάλαβα ίσα ίσα που αποδεχτήκατε με τη συμμετοχή σας αυτό το συριζαίικο τσίρκο αντί να καλέσετε σε μαζική αποχή για καταγγελία του.

Κανείς δεν είπε ότι Φάρατζ, Μέι είναι κομμούνια ή ότι η Βρετανία έχει σοσιαλισμό και δεν παραμένει ένα ιμπεριαλιστικό κράτος. Υποστηρίζω το δικαίωμα ενός λαού να επιλέξει την αποχώρησή του από μία ιμπεριαλιστική Ένωση ότι σύστημα και αν έχει. Επίσης υποστηρίζω ότι οι λαοί πρέπει σε τέτοια δημοψηφίσματα να παίρνουν μέρος και να καταδικάζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εγώ βλέπω θετικό να καταψηφίζουν οι λαοί και να καταδικάζουν έτσι την ιμπεριαλιστική ΕΕ δημιουργούν ρήγματα μέσα σε αυτήν και αυτό είναι καλό. Στο χέρι των κομμουνιστών είναι να τραβήξουν μαζί τους στον κόσμο αυτό σε ένα ταξικό μέτωπο ώστε να αντιμετωπιστούν και να τσακιστούν οι διάφοροι Λεπέν, Φάρατζ, Βίλντερς κλπ. Ας είναι λοιπόν τα ΚΚ που να φωνάζουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΚΑΤΩ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ, ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ και να παλέψουν μέσα στα συνδικάτα και το λαό με προμετωπίδα αυτά τα συνθήματα. Έτσι θα τραβούσαν με το μέρος τους τους λαούς. Αν δεν αφουγκραστείς ακριβώς τις διαθέσεις των όλο και αυξανόμενων που αμφισβητούν την ΕΕ και δεν τα ρίξεις εσύ αυτά τα αιτήματα τότε τους στέλνεις πακέτο στους ακροδεξιούς.

Και ποιος είπε για Δανία, Σουηδία κλπ. Μακάρι να ξεσηκωθούν και εκεί οι λαοί και να αγωνιστούν ενάντια στην αστική τους εξουσία και την ΕΕ είπα εγώ το αντίθετο ότι δεν εφαρμόζονται και εκεί οι ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές;

V For Viva La Revolution

zoot horn rollo είπε...

Πρέπει να'χει ξαναγράψει ο Ventouza εδώ, με άλλο νικ.
Όλα τα "συμπτώματα" εμφανίζει πάντως, έτσι κι αλλιώς.

Τα "άμεσα" και τα μάτια σας, τι μου θυμίζουν αυτά τα "άμεσα"...εδώ το 'χω...

Ανώνυμος είπε...

Δε μας λες "Revolution" που μόνο για revolution δε μιλάς.
Αφού είσαι με την ανεξαρτησία να φανταστώ είσαι υπέρ και με την ανεξαρτησία της Σκωτίας για την παραμονή στην ΕΕ; Ή εκεί δε βολεύει το αφήγημα; Άμα κηρύξουν κάνα δημοψήφισμα τα συνθήματα θα είναι "Viva la independence" - "Viva la EE"?

ΥΓ: Άσε το Λένιν τουλάχιστον. Ακόμα και έτσι που τον χρησιμοποιείς σε εκθέτει.

Α.Κ

skatopsyxos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

"δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τη σοσιαλιστική επανάσταση, αν δεν προετοιμάζεται γι’ αυτή με τον αγώνα για δημοκρατία. Χωρίς αγώνα για δικαιώματα αμέσως, αυτή τη στιγμή, χωρίς διαπαιδαγώγηση των μαζών στο πνεύμα αυτού του αγώνα ο σοσιαλισμός είναι ανέφικτο"

Από το παραπάνω απόσπασμα ο οποιοσδήποτε βγάζει συμπέρασμα ότι η εργατική τάξη παλεύοντας για την δημοκρατία στο σήμερα εντάσει και την πάλη για το σοσιαλισμό στο σήμερα.

Ο προβοκάτορας πάλι φυσικά θα πάρει ένα κομμάτι από το Λένιν και θα μας τον παρουσιάσει σαν Μπερνστάιν που θέλει να εκδημοκρατίσει "κάτι που δεν είναι σοσιαλισμός".

Το ίδιο ισχύει και για το κομμάτι "για τις μια χούφτα χώρες" που πουθενά δεν ταύτισε ο κακομοίρης ο Λένιν με το σύνολο του ιμπεριαλισμού, αλλά γιατί να κολλήσουμε σε τέτοιες λεπτομέρειες.

Φυσικά πάντα το προβληματικό είναι η ταύτιση του ιμπεριαλισμού με την "θέση ισχύος" μιας χώρας και όχι με τον ορισμό του τίτλου του βιβλίου του Λένιν "Ο Ιμπεριαλισμός ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού". Φαντάσου τι θα έλεγες αν δεν υπήρχε και αυτός ο τίτλος δηλαδή.

Φυσικά, δεν μας εξηγεί ο V ποιο είναι τελικά το κόμμα/οργάνωση που θεωρεί ότι αφουγκράζεται τις διαθέσεις του εργάτη. Οπως επίσης και το γεγονός ότι "μη νομιμοποίηση" του δημοψηφίσματος θα οδηγούσε όχι μόνο σε αποχή, αλλά και στο να μην υπάρχει ούτε καν η τυπική πολιτική παρέμβαση έξω από τα εκλογικά κέντρα στην πιο μαζική προσέλευση στις κάλπες την τελευταία δεκαετία. Τόσο αφουγκράζεσαι την εργατική τάξη; Χέσε μέσα!

Ο.Χ.Ε.Π.

Αναυδος είπε...

Από ότι φαίνεται ο Λένιν έκανε εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και όχι προλεταριακή επανάσταση

Επίσης έκανε το λάθος να γράψει ότι ο ιμπεριαλισμός είναι ο μονοπωλιακός καπιταλισμός δυστυχώς δεν διάβαζε κόντρα και κουιντο

Ανώνυμος είπε...

Eπιγραμματικά, το ΠΑΣΟΚ του '70-85 που ειρωνεύονται κάποιοι χωρίς να στήνουν ένα καθρέφτη μπροστά στην αφεντιά τους, ήταν ακροαριστερό σε σχέση με το νεοΚΚΕ. Όχι επειδή του έλειπε ο σοσιαλσωβινισμός, ο αριβισμός, οι μικροαστικές αυταπάτες και οι σκαστές απάτες και πάσα καλή διάθεση συναλλαγών με τα αφεντικά, αλλά επειδή υπήρχε λαϊκό και εργατικό κίνημα στη χώρα. Δηλαδή η φυσική συνέχεια της αντιχουντικής δράσης και η παράδοση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που τα κόμματα της μεταπολίτευσης ευνούχισαν, πλιατσικολόγησαν και τελικά διέλυσαν, δικαιώνοντας τις προσδοκίες όσων τους παραχώρησαν τα ύψιστα αγαθά της νομιμοποίησης και της αστικής αναγνώρισης. Ύψιστα για τα ίδια και τις επιδιώξεις τους, βεβαίως.

Θα συμφωνήσω λοιπόν με το Σεχτάρ πως όλα εδώ πληρώνονται. Με το λαϊκό κίνημα διαλυμένο, το λαό υπό εξόντωση και την μετατροπή της χώρας από ευρωνατοϊκό προτεκτοράτο σε μισοαποικία, τα κόμματα της αριστεράς έχουν ολοκληρώσει τον ταξικά προδοτικό τους ρόλο. Παράλληλα έχει ολοκληρωθεί η μετατροπή τους σε πολιτικό λούμπεν. Όλο και περισσότεροι αποκαλύπτονται ως συμπληρώματα (τσόντες) του αστικού πολιτικού συστήματος, αναγκασμένα να αναλαμβάνουν τις αθλιότερες από τις βρωμοδουλειές των αστικών επιτελείων, μήπως και επιβιώσουν οικονομικά και εκλογικά.

Σε ποιους απευθύνεται το ΚΚΕ σήμερα, όταν προειδοποιεί σε όλους τους τόνους για την καταστροφικότητα μιας εξόδου από το ευρώ;

Αν εξαιρέσουμε το βολεμένο μικροαστό, που απ' τη μια προσεύχεται για τα μικροπρονόμια και τις καταθέσεις του μετά από δεκαετίες εξαχρειωτικής υποταγής, ενώ απ' την άλλη φαντασιώνει καθαρές επαναστάσεις σε ένα απροσδιόριστο μέλλον, ποιος άλλος θεωρεί καταστροφή την έξοδο απ' το ευρώ; Ο άνεργος πενηντάρης; Ο σαρανταπεντάρης μετανάστης; Ο νεολαίος που ξέρει ότι δεν πρόκειται να βρει δουλειά; Αυτός που βρήκε για να μην ζήσει ποτέ με τα 350 ευρώ που παίρνει; Μα αυτοί έχουν ήδη καταστραφεί και το ξέρουν.

Αν εξαιρέσουμε τον ιδιοτελή (και βλάκα) κομφορμιστή που ανατρέφουν οι κομματικοί σας μηχανισμοί, ποιος άλλος αγοράζει το παραμύθι ενός κόσμου που αποτελείται μόνο από ιμπεριαλιστικές χώρες; Δεν έχει επίγνωση ο λαός ότι τον εξοντώνουν οι ιμπεριαλιστές ΕΕ και ΗΠΑ σε συνεργασία με την λούμπεν αστική τάξη της χώρας... Δεν ξέρει ότι οι προκλητικότατοι κύριοι που αποκαλεί λαμόγια εκτράφηκαν με "εθνικούς και κοινοτικούς πόρους" και εξακολουθούν να στηρίζονται σε αυτούς. Δεν κατάλαβε κανένας εργαζόμενος στη χώρα από που προέρχονταν και ο δικός του μισθός, τότε που είχε μισθό. Δεν ξέρουμε ότι το κράτος εξαρτάται απόλυτα από μνημονιακό δανεισμό με ενέχυρο τις σάρκες μας. Αυτό το κράτος, που επιχορηγεί μεταξύ άλλων το νεοΚΚΕ, για να πουλάει ιδεολογική καθαρότητα σε εκείνους που αποκαλείτε "το πόπολο" και τους εγκαλείτε για άραγμα στον καναπέ, όταν έχετε συμβάλλει στην απομαζικοποίηση, στη χειραγώγηση, στην αποχαύνωση και στην παθητικοποίηση του κινήματος για δεκαετίες.

Η αριστερά της μεταπολίτευσης, της ενσωμάτωσης και του δουλέματος, έχει τελειώσει μαζί με το παραμύθι ότι το ΚΚΕ είναι άτι άλλο. Αν νομίζει αυτό το ΚΚΕ ότι θα πείσει σείοντας ως φόβητρο την έξοδο απ' το ευρώ, τόσο το καλύτερο. Πολλοί αριστεροί Πρετεντέρηδες ξεμπροστιάστηκαν, καιρός να γελοιοποιηθούν και οι υπόλοιποι. Τέρμα πια στις αυταπάτες!

Μνήμων

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

(Στραβο)Μνήμονα, ...Αρτέμης;!;!
Η μήπως ....ΕΠΑΜ;
Κάθε λέξη και γονίδιο, κάθε φράση και χρωμόσωμα του Homus Pasokus.
Τέτοιο περιβόλι πικροπασόκα μου, στον ουρανό τώψαχνα!
Νάσαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Αποικίες, μισοαποικίες, προτεκτοράτα, αγώνας για εθνική ανεξαρτησία και άλλα ωραία βγαλμένα κατευθείαν από το 1821 με ολίγη από σώρρα, γιαννακόπουλο, λούμπεν αστική τάξη (α ρε τράκη κλασσικέ) και λοιπούς εθνικούς ήρωες. Η θεωρία του ιμπεριαλισμού του λένιν σας μάρανε, ακροδεξιά σούργελα. Φαράτζ, Μέι, Τραμπ (στην καλύτερη Μαρκεζίνης και Καζάκης) κτλ, αυτά είναι τα πρότυπά σας και αυτά να επικαλείστε. Μου κάνει και δήθεν κριτική στον σοσιαλσωβινισμό ο καραπασόκος παραπάνω, που ακούει λαϊκή εξουσία και βγάζει φλύκταινες. Κι επειδή η ταξική πάλη τρέχει διαρκώς, μην γίνεστε τόσο ρόμπα μιλώντας συνεχώς για στασιμότητα και απραξία, δεν είναι όλοι σκατάδες σαν τα μούτρα σας.

Ijon Tichy

zoot horn rollo είπε...

"Ανωτερες ανοησιες", που ελεγε καποτε και μια ψυχη.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά αν δεν σας αρέσει ο Λένιν ξύδι δεν μπορώ να κάνω κάτι. Και έχουμε μάθει τώρα ό,τι δεν μας βολεύει όχι αυτό το είπε σε άλλη εποχή κλπ. Ο Λένιν ήταν ξεκάθαρος η ανάλυσή του για τον ιμπεριαλισμό είναι διαχρονική η ουσία δεν αλλάζει, οι ορισμοί δεν αλλάζουν του τι είναι ιμπεριαλισμός, ιμπεριαλιστικές χώρες, εξαρτημένες χώρες κλπ αυτά ΙΣΧΥΟΥΝ ΠΡΟΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΑΣ. Ο Λένιν τα τεκμηρίωσε απόλυτα όλα αυτά. Δεν είναι όλες οι καπιταλιστικές χώρες ιμπεριαλιστικές ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

"Η περίοδος του ιμπεριαλισμού είναι η περίοδος του μοιράσματος του κόσμου ανάμεσα στα μεγάλα προνομιούχα έθνη που καταπιέζουν όλα τα υπόλοιπα"

ΛΕΝΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

"Ο καπιταλισμός αναπτύχθηκε σε παγκόσμιο σύστημα αποικιακής καταπίεσης και χρηματιστικής κατάπνιξης της τεράστιας πλειοψηφίας του πληθυσμού της γης από μια χούφτα προηγμένες χώρες"

ΛΕΝΙΝ- Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΙΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ

"η εκμετάλλευση ολοένα και μεγαλύτερου αριθμού μικρών ή αδύνατων εθνών από μια μικρή χούφτα πλουσιότατα ή ισχυρότατα έθνη....όλα αυτά γέννησαν τα διακριτικά γνωρίσματα του ιμπεριαλισμού"

ΛΕΝΙΝ ΑΠΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

"Σήμερα η αστική τάξη πουλάει τα δικαιώματα και την ανεξαρτησία του έθνους για δολάρια. Τη σημαία της εθνικής ανεξαρτησίας και της εθνικής κυριαρχίας την έχουν πετάξει σαν κάτι το άχρηστο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τη σημαία αυτή θα πρέπει να τη σηκώσετε εσείς, οι εκπρόσωποι των κομμουνιστικών και των δημοκρατικών κομμάτων, και να την πάτε μπροστά, αν θέλετε να είστε πατριώτες της χώρας σας, αν θέλετε να γίνετε η καθοδηγητική δύναμη του έθνους. Δεν υπάρχει πια κανένας άλλος για να τη σηκώσει".

ΣΤΑΛΙΝ-ΛΟΓΟΣ ΣΤΟ XIX ΣΥΝΕΔΡΙΟ TOΥ ΚΚ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 1952


"Από τη μια μεριά, είναι μερικές "μεγάλες" δυνάμεις που καταπιέζουν και εκμεταλλεύονται το σύνολο, τα εξαρτημένα και "ανεξάρτητα" (στην πραγματικότητα ολότελα εξαρτημένα) εθνικά κράτη, και η πάλη ανάμεσα στις δυνάμεις αυτές για τη μονοπώληση της εκμετάλλευσης των εθνικών κρατών"

Στάλιν-Τα Αμεσα Καθήκοντα του Κόμματος στο Εθνικό Ζήτημα πάλι από το Μαρξισμός και εθνικό ζήτημα

"Ο ιμπεριαλισμός (ανώτερη μορφή του καπιταλισμού) δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την πολιτική και οικονομική υποδούλωση των μη ισότιμων εθνών και αποικιών"

Στάλιν-Η θέση του Εθνικού ζητήματος από το Μαρξισμός και εθνικό ζήτημα

Τώρα για το δημοψήφισμα η αποχή ήταν η μόνη σωστή απάντηση ακριβώς γιατί δεν έπρεπε ο λαός να πέσει στην παγίδα των Τσιπροκαμμένων στην οποία και έπεσε. Και τι καταλάβατε δηλαδή με αυτό που κάνατε; Μια τρύπα στο νερό. Αν όμως καλούσες σε μαζική αποχή και ταυτόχρονα σε διαδηλώσεις αντικυβερνητικές και ζύμωνες την ιδέα της αποχής στο λαό και την εργατική τάξη ο κόσμος τουλάχιστον θα καταλάβαινε από την αρχή τι παγίδα του στήσανε. Και ας μαζευόσασταν έξω από τα εκλογικά κέντρα να τα λέγατε στον κόσμο ποιος σας εμπόδιζε παρέμβαση θα κάνατε και τότε. Άρα γιατί καλέσατε σε συμμετοχή ΣΕ ΕΝΑ ΤΣΙΡΚΟ;

Καλά για το άλλο τώρα με τη Σκωτία καλά που το σκέφτηκες αυτό ρε μεγάλε; Γιατί εσύ θες την παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ επειδή ο λαός δεν επιθυμεί αποδέσμευση; Τουλάχιστον μην λέτε κουταμάρες απαντήστε με σοβαρά αντεπιχειρήματα. Εννοείται πως θα ήμουνα υπέρ της αποχώρησης όπως θα το κάνω σε οποιαδήποτε περίπτωση γιατί η σύγκρουση με την ΕΕ και τις κυρίαρχες τάξεις είναι η μόνη προοπτική για τους λαούς. Ανεξαρτησία σημαίνει ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ τι δεν καταλαβαίνεις;

V For Viva La Revolution

zoot horn rollo είπε...

Είπαμε, έχει "ανέβει" το επίπεδο σε σχέση με τις εποχές των σταλινοφάγων-πτωματολόγων, μέχρι που τον επικαλούνται το "μουστάκια" πλέον (επιλεκτικά κι όταν νομίζουν ότι βολεύει,ως συνήθως). Βέβαια, μια απ' τα ίδια κάτω απ' τα τσιτάτα,τις παραπομπές, τα κεφαλαία, το "οργισμένο" ύφος κ.ο.κ. Πράγματι, η ουσία δεν αλλάζει.

Ανώνυμος είπε...

@V
Δεν άλλαξε τίποτα από το 1914. Δεν πειράζει.
Τα μυαλά στο μπλέντερ

Ιβάν Τζόνι

Ανώνυμος είπε...

Απολύτως προβλέψιμες αντιδράσεις. Όποιος διαπιστώνει την πολιτική και ιδεολογική κατάντια του ΚΚΕ είναι ακροδεξιός, πασόκος, ΛΑΕ, Κωνσταντοπουλικός ή οπαδός κάποιας άλλης ΠΑΕ. Για το τι είναι πλέον το ΚΚΕ και ποια τα πεπραγμένα του, άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.

@V
Η παραχάραξη του "Ιμπεριαλισμού" του Λένιν από το ΚΚΕ είναι συνειδητότατη, χονδροειδής και κατανοητή από όποιον έχει τη στοιχειώδη εντιμότητα και ξέρει ανάγνωση. Δεν πρόκειται για σφάλμα ή για αδυναμία. Το ΚΚΕ χρειάζεται να δίνει συνεχώς αποδείξεις ταξικής προδοσίας στα επιτελεία της α.τ. για να επιβιώσει ως παράγοντας κινηματικής καταστολής, εκμαυλισμού συνειδήσεων και ενσωμάτωσης στο εκφασισμένο πλέον αστικό πολιτικό σύστημα. Οι συνειδήσεις ποδοσφαιροποιημένων οπαδών, όσα τσιτάτα και να βάλεις, ούτε θέλουν ούτε μπορούν να απαντήσουν.

Αυτό που μπορούν είναι να καθυβρίζουν το λαό, όπως πάντα έκαναν όλοι όσοι πουλήθηκαν για να επιβιώσουν πάνω στο πτώμα του. Με την ίδια ευκολία που περιφρονούν τους αγώνες επιβίωσης των λαών που έγιναν ή θα γίνουν άμεσα στόχοι ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων (Ουκρανία, Συρία, Κούβα, Βενεζουέλα) μας πληροφορούν ότι "θεωρώντας ότι στα λαϊκά στρώματα η αναγκαιότητα σύγκρουσης με τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, [το επαναστατικό κίνημα] σέρνεται πίσω από αστικούς σχεδιασμούς". Αφήνοντας κατά μέρος τη γελοιότητα που ζωγράφισαν για να σκιαμαχήσουν μαζί της (επαναστατικό κίνημα που σέρνεται πίσω από αστικούς σχεδιασμούς), το ζουμί είναι πώς θα δικαιώσουν τη δική τους ενεργητική παθητικότητα, του να μην κάνουν τίποτα πλην της καταστολής, όπως δήθεν επιβάλλει ο επαναστατικός αυτοκαθορισμός.

Συνειδητότατη λοιπόν η επιλογή να απευθύνονται σε όσους δεν έχουν καμία πολιτική ή διανοητική αξιοπρέπεια και μόνο σ' αυτούς.

Μνήμων

Ανώνυμος είπε...

Μερικοι κκεδολογοι εχουν αποχαιρετησει εντελώς τη διαλεκτικη. Δογματισμος, Γιακωβινισμος και οπορτουνισμος στο απόγειο. Μαζι με κοπτοραπτικη και διαστρεβλωση βέβαια.
Ωστόσο επειδη αυτοι που κανουν τα παραπάνω εμφανίζονται ως πολεμιοι και καλα των ιμπεριαλιστικων ενωσεων εμεις δεν χρειάζεται να προσπαθουμε να ετεροκαθοριστουμε σε καθε φράση τους αλλα στην ουσια της φιλοιμπεριαλιστικης πολιτικής τους.
Το ΚΚΕ μονο παλευει για αποδέσμευση και εναντια στις ιμπεριαλιστικες ενωσεις. Εναντια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Αλήθεια ολοι αυτοι οι "αντιιμπεριαλιστες" ποτε εκαναν μοα κινητοποιηση στη Σουδα αφου οι ανακοινώσεις δε τους αρκουν...
Τωρα διαβάζοντας σχολια συντροφων αλλα το αλλο θρεντ που υπηρχε μια διαμαχη με τον κνιτακο εχω να πω οτι αν οποιος εκφραζει μια αποψη ή μια ενσταση δεχεται επιθεση και ταυτίζεται με οπορτουνιστη τοτε συντροφοι δυστυχως ο φραξιονισμος νικησε. Εξαλλου αμφιβάλλω πολυ αν η πολιτικη του κομματος ειναι πιο κοντα σε αυτο που λαθεμενα για μενα παρουσιαζονται πιο γραμμωμενοι απο τη γραμμή ή πιο κοντα σε αυτο που ελεγε ο κνιτακος. Εγω βλεπω το κομμα μεσα απο τις θεσεις του 20ου αλλα και μεσα απο τον προσυνεδριακο να διορθωνει στρεβλωσεις που δημιουργηθηκαν απο εναν κακο υπερβάλλοντα ζηλο καποιων στην καθημερινή δραση και φρασεολογια του. Ασφαλως υπαρχουν αιτηματα αιχμες και το αίτημα της αποδέσμευσης είναι τετοιο. Ασφαλως και το κάθε αιτημα είναι ρεφορμιστικο ή επαναστατικο ανάλογα με τις συνθήκες και αναλογα πως το εννοει οποιος το εκφραζει. Πχ γη και ειρηνη σε συνθηκες πρωτου παγκοσμιου και επαναστατικη κατασταση. Έτσι και η αποδέσμευση, η διαγραφή χρεους και η κοινωνικοποιηση σήμερα οταν λέγεται απο το ΚΚΕ. Γιατί συντροφοι υπο συνθήκες η Α. Τ. και το αίτημα του σοσιαλισμου εχει ενσωματωσει οποτε μπορεσαι. Στις 18 σοσιαλισμος φωναζαν οι μαζες το 1981... Πολυ περισσότερο που κάποιοι οπως επιχειρηματολογουν δινουν λαβες κατα τη γνωμη μου να λεει το κάθε καρακωλι οτι το ΚΚΕ ονειρεύεται την καθαρη οσο και ανύπαρκτη επανάσταση που γλαφυρα περιέγραψε ο Λενιν οτι απο τη μία νομίζουν οτι θα ειναι ο στρατός του σοσιαλισμου και απέναντι ο στρατός του καπιταλισμού.
Δε λεει αυτό το ΚΚΕ ουτε λεει οτι ολοι ειναι ιμπεριαλιστες που αλληλεξαρτουνται ισοτιμα και μοιραζουν τον κοσμο. Αυτα τα λενε για το ΚΚΕ οσοι δεν μπορουν να αντιπαρατεθουν μαζι του σε κανενα επίπεδο.

ratm

λαθραναγνώστης είπε...

Πραγματικά, είναι να "μουρλαίνεται" κανείς!
Όλοι οι "τσιτατολόγοι", όλα τα καρακόλια του ΣΥΡΙΖΑ και της σοσιαλδημοκρατίας, εγκαλούν το ΚΚΕ για έλειψη επαναστατικότητας και απομάκρυνση από τον Μ/Λ.
Κατανοητή η μανία τους.
Για ακόμα μια φορά...."ο Μπεζεντάκος τους άφησε γειά"!

Ανώνυμος είπε...

V ξέρεις να διαβάζεις;

Σε ούτε ένα από τα αποσπάσματα που παράθεσες δεν αναφέρεται ότι η "μια χούφτα χώρες" ταυτίζονται με το σύνολο των ιμπεριαλιστικών χωρών.

Το ότι υπάρχει ανισοτιμία μεταξύ των κρατών δεν σημαίνει προφανώς ότι ο ιμπεριαλισμός ως το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού υπάρχει μόνο σε κάποιες χώρες.

Το δημοψήφισμα στήθηκε μέσα σε μία εβδομάδα. Είχες ήδη ελάχιστο χρόνο που το ζήτημα ενδιέφερε ανοιχτά τον κόσμο και εσύ μου λες ότι θα τον έκανες ακόμα λιγότερο με το να είσαι μακριά από τις μάζες την ημέρα της ψηφοφορίας. Τις μάζες που ήταν μεγαλύτερες από τις άλλες εκλογές της ίδιας περιόδου. Αυτό δεν είναι αφουγκρασμός της εργατικής τάξης. Αυτό είναι η κλασική γραμμή άμυνας της οργανωσης σου σε κάθε δεύτερες εκλογές όταν οι ανάγκες απαιτούν απαιτούν από αυτήν να χαράσσει συγκεκριμένο σχέδιο ζύμωσης.

Και για να έχουμε καλό ερώτημα: Γιατί δεν μας λες το όνομά της πολιτικής δύναμης που για εσένα αφουγκράζεται την εργατική τάξη; Ντρέπεσαι για αυτήν; Με τέτοιους όρους δειλίας αντιλαμβάνεσαι την ζύμωση που πρέπει να κάνεις; Επί της ουσίας έτσι δικαιώνεις την κριτική μου ότι αντιλαμβάνεσαι στρεβλά το πως ζυμώνεται ένα αίτημα στον λαό με αυτό που κάνεις.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Μωρέ τους συκοφαντούν τους κακομοίρηδες τους θεωρητικούς των νεοαποικιών και των υποπροτεκτοράτων κτλ όσοι τους ταυτίζουν με φαρατζοκαζακολαετζήδες και λοιπά ακροδεξιά σούργελα. Το ότι υπάρχει πλήρης συμφωνία απόψεων με τους προηγούμενους (μαζί και με τις γελοίες καρμπόν επιθέσεις για το νεοκκε το δεκανίκι της αστικής τάξης και του νατο και άλλα κλασσικά εικονογραφημένα) είναι απλή σύμπτωση. Τραβάτε να τυπώσετε κανα πεντοχίλιαρο τώρα και βουρ για την έφοδο στο νομισματοκοπείο, που θέλετε να πείτε και για τα πεπραγμένα του κκε, τουρίστες της ταξικής πάλης που για να δικαιολογήσετε την κατάντια σας προσπαθείτε να πείσετε ότι για τον σοσιαλισμό παλεύετε κι εσείς αγκαλίτσα με το καλό (και ούχι το λούμπεν) κομμάτι της αστικής μας τάξης.

Ijon Tichy

Saportoutourki είπε...

- Χτυπάμε το 20ο συνέδριο του ΚΚΕ από τ αριστερά, απ όπου κι αν προέρχεται. Αυτή είναι η τακτική μας φέτος για να φτάσουμε στον στρατηγικό στόχο.
- Και πως θα το χτυπήσουμε γραμματέα;
- Θα σας δώσω μερικά μπλογκς. Αυτά τα ιστολόγια, πως τα λέτε εσείς οι νέοι;
- Μπλοκ
- Ναι, αυτά. Θα σας δώσω μερικά μπλοκ και θα εντοπίσετε τις αναφορές στο 20ο συνέδριο. Μελετήστε ΚΑΘΕ ανάρτηση. Σχολιάστε εκεί που πρέπει!
- Και τι θα λέμε;
- Άμα πούνε για ιμπεριαλισμό θα πείτε ότι στηρίζουν την Ε.Ε.
- Μα γραμματέα, αυτοί δεν μπήκανε στον κόπο να κατέβουν εκλογές με ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θέλανε ρήξη με Ε.Ε. Και ΝΑΤΟ.
- Ωχου! Μη με σκοτίζετε! Ο κόσμος ξεχνά.
Αυτή είναι η τακτική μας. Έτσι θα κάνουμε το μαζικό άνοιγμα!
- Να ρωτήσω κάτι;
- Παρακαλώ σύντροφε.
- Στο ίντερνετ θα γίνει το μαζικό άνοιγμα;
- Ναι σύντροφε.
-...
-Αμφιβάλλεις;
- εεεε...
- Τι νόμιζες σύντροφε Ενοτητίδη, πως είμαστε τίποτα οπισθοδρομικοί σταλινικοί του ΚΚΕ; Έχουμε άμεση επαφή με την κοινωνία και τα κοινωνικά δίκτυα.
- εεεε...
- Τι ε; Έξις και ξερός.
- Γραμματέα, το μπλογκ που μας έστειλες κουκουέδικο δεν είναι;
- Ε και;
- ...
- Δεν είναι όμως επίσημο όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ.
- Α, δηλαδή να πάμε και να υπογράφουμε επωνύμως τα σχόλια; Εμείς πάμε σαν στελέχη στο μαζικό άνοιγμα;
- ΟΧΙ ΑΝΟΗΤΟΙ!
- ...
- Δεν θυμάστε που έλεγε ο Λένιν πως πρέπει να χρησιμοποιούμε κάθε μέσο; ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ! Θεμιτό και αθέμιτο!
- Δηλαδή;
ακούστηκε μια μετεφηβική φωνή απ το βάθος γεμάτη ενθουσιασμό.
- Σύντροφε Υποτσιράκογλου, δεν έχεις δώσει στον σύντροφο Νεολαιΐδη τα άπαντα του Λένιν σε περίληψη;
- Ποια περίληψη Γραμματέα μου;
- ΤΑ ΤΣΙΤΑΤΑ ΑΝΟΗΤΕ! ΤΑ ΤΣΙΤΑΤΑ!

σαπόρ τουτούρκι

Αναυδος είπε...

Από ότι φαινεται ο Λένιν δεν ηγηθηκε μιας προλεταριακης επαναστασης αλλα μιας εθνικοαπελευθερωτικης (μαλλον από τους ταταρους )

Δεν εγραφε ο Λένιν στο εργο του Ιμπεριαλισμός:
(...) Αν θα χρειαζόταν να δοθεί ένας όσο το δυνατό πιο σύντομος ορισμός του ιμπεριαλισμού θα έπρεπε να πούμε ότι ο ιμπεριαλισμός είναι το μονοπωλιακό στάδιο του καπιταλισμού (…)

(…) Η εξαγωγή κεφαλαίου επιδρά στην ανάπτυξη του καπιταλισμού στις χώρες όπου κατευθύνεται και την επιταχύνει εξαιρετικά. Γι αυτό το λόγο αν η εξαγωγή αυτήν είναι ικανή ως ένα ορισμένο βαθμό να φέρει κάποια στασιμότητα στις χώρες που εξάγουν το κεφάλαιο αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τίμημα το άπλωμα και το βάθεμα της παραπέρα ανάπτυξης του καπιταλισμού σ΄ όλο τον κόσμο (…)

Ο Στάλιν
(…) η πρωτοφανής ανάπτυξη της τεχνικής και η εντεινόμενη εξίσωση του επιπέδου ανάπτυξης των κεφαλαιοκρατικών χωρών δημιούργησαν τη δυνατότητα και διευκόλυναν τι ξεπέρασμα με άλματα μερικών χωρών από τις άλλες την εκτόπιση πιο ισχυρών χωρών από χώρες λιγότερο ισχυρές μα που αναπτύσσονται γρήγορα. (…) (τομ 6)
(…) απεναντίας η εξίσωση (η ελληνική μετάφραση χρησιμοποιεί τη λέξη ισοπέδωση η αγγλική λέξη είναι leveling,) είναι το φόντο είναι η βάση πάνω από στην οποία είναι δυνατή η ένταση της δράσης της ανισόμετρης ανάπτυξης στην περίοδο του ιμπεριαλισμού …. Ακριβώς επειδή οι χώρες που έμειναν πίσω επιταχύνουν την ανάπτυξη τους και εξισώνονται με τις προχωρημένες χώρες γι’ αυτό ακριβώς οξύνεται η πάλη για το ξεπέρασμα της μιας χώρας από την άλλη γι αυτό ακριβώς δημιουργείται η δυνατότητα για μερικές χώρες να ξεπεράσουν τις άλλες και να τις εκτοπίσουν από τις αγορές(…) Στάλιν τ. 9 σελ. 120
Η μια χουφτα χωρες που ηταν η ιστορικη πραγματικοτητα το 1917 σημερα περιλαμβάνει χωρες όπως η Κίνα, η Ινδια, η Βραζιλία κλπ. με αλλα λόγια η πλειοψηφεια του πληθυσμου του κοσμου κατοικοεδρευει σε ιμπεριαλιστικές χωρες . Δεν περασε για τους αρχειομαρξιστες πασοκους-κοντριτες- επαμιτες- ανταρσιους-λαετζηδες εργατονεοσποριτες ενας αιωνα εθνικοαπελευθερωτικων αστικοδημοκρατικων αντιαποικιακων επαναστασεων που εφεραν εντελει στην εξουσια τις διαφορες αστικες ταξης δεκαδων χωρων της υφηλιου
Όχι ζουμε σε μια αεναη μερα της μαρμοτας οπου η εργατικη ταξη πρεπει να βαζει παντα τα συμφεροντα της κατω από μια ξενη σημαια Η σοσιαλιστικη επανασταση με βαση τα φληναφηματα τους πρεπει παντα να υποχωρει στο βαθος των αιωνων μπροστα σε κατι αμεσο επειγον που εχει μια και μονη ιδιοτητα να διατηρησει τον καπιταλισμο στιο βαθρο του Και αυτή η συνθηκολογηση είναι παντα πασπαλισμενη με λενινιστικα τσιτατα και συκοφαντηση του ΚΚΕ

zoot horn rollo είπε...

Και οι "ανώτερες ανοησίες" συνεχίζονται,λιγάκι πιο "επαναστατικές" για το αναγκαίο προπέτασμα καπνού. Εθιμοτυπικά έχουν καταντήσει αυτά μπροστά σε κάθε συνέδριο, εδώ και χρόνια.

Συμφωνώ επίσης σε πολλά με ratm. Απλά πράγματα. Τόσο στην αρχή και την ουσία της κριτικής (κι όχι της "κριτικής" που τρώμε στη μάπα όταν πέφτει η εκάστοτε "γραμμή") όσο και στο τέλος όπου γράφει αυτό που είναι ξεκάθαρο, κάτι που κάποιοι κάνουν πως δε καταλαβαίνουν ώστε πάνω σ' αυτό να "χτίσουν" την όποια πολεμική τους. Έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή (συνήθως σύντομα) πατάνε τις μπανανόφλουδες που οι ίδιο πέταξαν, μετά από λίγο βρίσκουν ένα άλλο "τροπάρι" και ξανά προς τη δόξα τραβάν. Ας μη τις πατάμε κι εμείς. "Καρφώνονται" μόνοι τους κι εύκολα μάλιστα.

Αναυδος είπε...

Το τελευταιο φρουτο μας εγκαλει ότι λεμε ότι εξω από το ευρω θα είναι καταστροφη για το λαο Μας κατηγορει ο ακαπνος και για ταξικη προδοσια επιδη φανταζομαι οι ταξικοι κατ’αυτον είναι η ζωη ο λαφαζανης ο λαπαβιτσας ο καζακης ο κατσανεβας ο λιοσης ο πετροπουλος ολοι οι ταισμενοι από το συστημα και το κρατος να κοιμιζουν το λαο με ψεμματα και συκοφαντιες

Εννοειται ότι εξοδος από το ευρω ΧΩΡΙΣ λαικη εξουσια θα είναι δραματικη για το λαο αλλα αμα χρονια εχεις μαθει να στηρζεις τα αφεντικα λιγη σημασια εχει η ανεργια και η φτωχια κλπ

ρε ουστ

Ανώνυμος είπε...

Ωραία θες την άποψή μου; Η άποψή μου είναι ότι κανένας δεν αφουγκράζεται την εργατική τάξη και το λαό πραγματικά. Σε κάλυψα; Όλοι μπάζουνε από παντού κοινοβουλευτικοί και εξωκοινοβουλευτικοί ΟΛΟΙ. Και για να σε προλάβω όχι δεν ανήκω σε καμιά οργάνωση και κόμμα για μένα όλοι ευθύνονται για το χάλι μας σήμερα και αν θες την άποψή μου κανένας δεν ακολουθεί αληθινά τα διδάγματα των Μ-Λ. Φυσικά κάποιοι έχουν μεγαλύτερες και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ (ιδεολογικά πάντα) ευθύνες όπως το κόμμα σου,οι Συριζαίοι παπατζήδες ή οι Λαετζήδες που και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ σπέρναν αυταπάτες (και σπέρνουν ακόμα) όλοι αυτοί που είχαν και έχουν μεγαλύτερη επιρροή στο κόσμο σήμερα αλλά ευθύνες έχουν όμως και οι εξωκοινοβουλευτικοί και όλοι οι άλλοι με τις μικρότερες δυνάμεις τους.

Και λες εμένα ότι δεν ξέρω να διαβάζω. Σου είπα πιο πάνω ότι δεν σε εμπόδιζε κανείς να παραβρίσκεσαι έξω από τα εκλογικά κέντρα και να συζητάς με τον κόσμο. Ό,τι σε συμφέρει ή μάλλον ό,τι νομίζεις ότι σε συμφέρει καταλαβαίνεις από αυτά που γράφω. Εγώ σε ρωτάω από την ανάποδη τι κατάφερες με το άκυρο ψηφοδέλτιο; Ο κόσμος συμμετείχε σε ένα στημένο κόλπο και την πάτησε τόσο απλά αυτό καταφέρατε όλοι με την στάση σας είτε εσείς με γραμμή συμμετοχής και άκυρο είτε αυτοί με το "ΟΧΙ" τους. Από την πρώτη στιγμή λοιπόν έπρεπε να το καταγγείλετε όλοι σας και να καλέσετε το λαό να το γκρεμίσει με την μαζική αποχή του. Αντί αυτού όλοι σας κυβέρνηση και εσείς τον εγκλωβίσατε σε μια απάτη. Γιατί δηλαδή είχες περισσότερο χρόνο για να πείσεις το λαό να το ρίξει σε ψηφοδέλτιο made in Perisso; Ναι το είδα πόσο πείσατε το κόσμο.

Ο Λένιν και ο Στάλιν είναι ξεκάθαροι. Μιλάνε για μεγάλες δυνάμεις, για εξαρτημένα έθνη, για έθνη που καταπιέζονται από τα πιο ισχυρά, για λίγες χώρες που μοιράζουν τον κόσμο και καταδυναστεύουν και εξαρτούν όλες τις άλλες κλπ. Αν δεν ξέρεις ανάγνωση τράβα στο δημοτικό. Πουθενά δεν λένε ότι όλες οι χώρες είναι ιμπεριαλιστικές αυτό μόνο εσείς και οι τροτσκιστές (κοίτα σύμπτωση) το φαντάζεστε. Και μάλιστα όταν ο Λένιν αναφέρεται στις ιμπεριαλιστικές χώρες, τα ιμπεριαλιστικά κράτη εντελώς συμπτωματικά αναφέρεται στην Αγγλία, τη Γαλλία, την Γερμανία, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ, Ιταλία, Ελβετία κλπ σε ΛΙΓΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ διάβασε τον Ιμπεριαλισμό.

Και η ουσία δεν αλλάζει ξαναλέω μπορεί μια χώρα να ήταν στο παρελθόν ιμπεριαλιστική και τώρα να μην είναι ή το ανάποδο. Η Κίνα πχ πλέον είναι ιμπεριαλιστική. Τέτοιες ανακατατάξεις συμβαίνουν το ζουμί όμως είναι ένα ΛΙΓΑ ΙΣΧΥΡΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ. Αυτό δεν άλλαξε ποτέ απλά δες ποιοι έχουν λόγο σήμερα για τη Συρία ή την Ουκρανία. Είναι ή δεν είναι οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, οι Αμερικάνοι, οι Ρώσοι; Εγώ δεν βλέπω να καθορίζει τις εξελίξεις στο μοίρασμα αυτών των χωρών η Ελβετία ή η Σουηδία, ή η Ελλάδα ή όποιος άλλος παρά μόνο ΛΙΓΕΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΧΩΡΕΣ οι γνωστοί αυτοί. Μην πας μακριά εδώ. Βλέπεις ποιοι καθορίζουν τις εξελίξεις στην ΕΕ; Ποιοι έχουν τον πρώτο λόγο στην πορεία και τις εξελίξεις στην ΕΕ; Γερμανοί, Ιταλοί, Γάλλοι, Άγγλοι (τώρα πλέον εκτός ΕΕ) άντε και οι δορυφόροι της πρώτης πχ οι Ολλανδοί. Εγώ δεν ακούω καμία Σουηδία, κανένα Βέλγιο, καμιά βαλκανική χώρα, καμιά Ελβετία όλο το παιχνίδι παίζεται ανάμεσα στους ισχυρούς.

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

σιγα ρε μπαρουτοκαπνισμένε Αναυδε...
εχεις μυρίσει ποτέ χημικο;
Γελάμε

μπαρουτοκαπνισμένος

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφοι απαντήστε σαν άνθρωποι στις ενστάσεις, δεν κάναμε ολόκληρη προσυνεδριακή διαδικασία με μελέτη, παρουσιάσεις, ερωτήσεις, τοποθετήσεις κτλ για να αφορίζουμε όποιον διαφωνεί ότι είναι οπορτούνι, λαετζής, προδότης και δεν ξέρω τι άλλο. Εντάξει κάποιοι είναι αλλά μη γινόμαστε σαν τα μούτρα τους. Αφού έχουμε δίκιο, ιδιαίτερα όταν λέμε τα εξής: 1) ο ιμπεριαλισμός είναι εποχή/στάδιο του καπιταλισμού, δεν είναι απλά η πολιτική/στρατιωτική επέκταση κάποιων ισχυρών κρατών. Στο στάδιο αυτό έχουν μπει πλέον όλες οι χώρες του κόσμου, κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει ακόμα το 1914. Στις λίστες του Forbes βρίσκεις πλέον εταιρείες από Ν. Αφρική, από Γκαμπόν και από Ζάμπια. Οι επεξεργασίες του ΚΚΕ είναι ακριβώς εφαρμογή της λενινιστικής σκέψης στο σήμερα, ο λαός της Ζάμπια δεν έχει πλέον αίτημα την αποαποικιοποίηση όπως το 1914. 2) Αυτό δεν αναιρεί εννοείται ότι υπάρχει διαφορά ισχύος μεταξύ των ιμπ. κρατών, γι αυτό ακριβώς μιλάμε για ανισοτιμία (που ξεκινάει από το γεγονός ότι η αναπαραγωγή του κεφαλαίου γίνεται στο πλαίσιο του έθνους κράτους ακόμα, άρα έχει διαφορετικό βάθος/χαρακτηριστικά/μορφές/ταχύτητα σε κάθε χώρα) ούτε αναιρεί ότι υπάρχουν εξαρτήσεις οικονομικές/στρατιωτικές, άλλωστε η αλληλεξάρτηση προϋποθέτει εκατέρωθεν αντίρροπες/αντιφατικές εξαρτήσεις. 3) ο σοσιαλισμός είναι αίτημα του σήμερα, στο πρόγραμμά μας ήδη έχουμε περιγράψει το πως θα λειτουργούν τα όργανα εξουσίας, τον κεντρικό σχεδιασμό, τα επίπεδα εργατικού ελέγχου. Αυτό δεν αναιρεί ότι παλεύουμε για τα δικαιώματα στο σήμερα, ούτε ότι δεν μας νοιάζει. Τα συνδέουμε με τη ζύμωση για το σοσιαλισμό, αναδεικνύουμε το αναγκαίο μιας άλλης οικονομίας.

Είναι τόσο δύσκολο να τα καταλάβει και να τα εξηγήσει κάποιος όλα αυτά;

φάνης

Ανώνυμος είπε...

V for Venezouela. Πάει και η Βενεζουέλα ως πρότυπο

Με ενδιαφέρον διαβάζουμε τις απόψεις του κ.Μπαναγή πως «δεν ήταν θιασώτης του υπαρκτού σοσιαλισμού», πως «ο υπαρκτός είναι ανύπαρκτος ως σοσιαλισμός.» Τότε γιατί ο κύριος έμενε στο ΚΚΕ;

O Π.Λαφαζάνης στο bankingnews

http://bankingnews.gr/πολιτική/item/298144-p-lafazanhs-sto-bankingnews-o-syriza-fobatai-exegersh,-leei-eyrw-kai-xero-pswmi-na-kratikopoihthoyn-tte,-trapezes.html

«Ποιος θιασώτης της Βενεζουέλας» ; «Ποιος υπαρκτός σοσιαλισμός» ; «ποιο νόμισμα»; «ποια υποτίμηση»;

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Ανώνυμος είπε...

@φάνης
Δεν κατάλαβες ακόμα ότι όλοι αυτοί δεν ενδιαφέρονται δυστυχώς να μάθουν και να καταλάβουν τις αναλύσεις του ΚΚΕ. Άμα ενδιαφερόντουσαν, θα τις είχαν διαβάσει τουλάχιστον και δεν θα λέγανε ότι νάνε. Θα ερχόντουσαν να κάνουν κουβέντα, και όχι με το ύφος του ξερόλα.
Κάποιος που ήρθε χτες να κατηγορήσει το κείμενο της ΚΟΜΕΠ για τον ιμπεριαλισμό, στο κείμενο του άρθρου που αντέγραφε για να σχολιάσει, είχε κόψει ότι δεν τον συνέφερε, ενώ το κείμενο ήταν μπροστά στα μάτια μας! Τέτοιο θράσος...
Με λίγα λόγια, δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις αυτόν που όντως θέλει να μάθει ή έχει απορίες. Αυτοί δεν ψάχνουν κάτι τέτοιο, απλά θέλουν να πετάξουν λάσπη και σύγχυση σε ένα φιλοκκε μπλόγκ...

Ιβάν Τζόνι

zoot horn rollo είπε...

Ωραίο το "όλοι ίδιοι". Παλιό, καλό, δοκιμασμένο, αποτελεσματικότατο.
Όπως τότε που οι περισσότεροι με τον "κανένα" ήταν κι όλους ίδιους τους έβλεπαν κι έπαιρναν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ 80% και βάλε, κάτι παράξενα πράγματα.

Φάνη καλά κάνεις κι εξηγείς εσύ, αλλά κι αυτοί που εμφανίστηκαν εδώ, απλά δε θέλουν, πόσο πιο φανερό να το κάνουν...

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα του 2017, αγώνες "για τη δημοκρατία" η οποία δημοκρατία όμως δε μπορεί να είναι σοσιαλιστική όπως λέει το ΚΚΕ. Αυτό και το οτι το ΚΚΕ δεν έκανε αρκετά ενάντια στο δημοψήφισμα.

Μιλάμε για καψούλια εδώ, τη παραμικρή επαφή με τη πραγματικότητα.


V for Virtual Reality

Ανώνυμος είπε...

Δεν είσαι καλά πληροφορημένος V

01 Ιουλ 2015
Επιστολή Τσίπρα με την οποία γίνονται δεκτοί οι όροι των δανειστών αποκαλύπτουν οι Financial Times!
http://www.typosthes.gr/gr/politiki/article/68805/epistoli-tsipra-me-tin-opoia-ginodai-dektoi-oi-oroi-ton-daneiston-apokaluptoun-oi-financial-times/

Όταν ο Τσίπρας κουνούσε την «δική του πρόταση»-μνημόνιο, από την 1η Ιουλίου, το ΚΚΕ κατέθεσε την δική του Πρόταση μέσα στη Βουλή. Την οποία οι «αριστεροί» αρνήθηκαν να βάλουν στο Δημοψήφισμα.
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΤΣΙΠΡΑΣ- ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ- ΠΑΦΙΛΗΣ στην Βουλή για το Δημοψήφισμα
https://www.youtube.com/watch?v=OAcHvN8YrjU

Αλλά το ΚΚΕ που το κατηγορείτε ως «συστημικό» δεν «μάσησε» από απαγορεύσεις. Την έβαλε σε δικό του ψηφοδέλτιο. Και πληροφορούσε τον λαό έξω από τα εκλογικά τμήματα. Παρά τις αστυνομίες που καλούσαν και τις φασαρίες που έκαναν οι ευρέως «πολιτικού φάσματος» «ΟΧηδες» την ημέρα του Δημοψηφίσματος.

Μέσα σε αυτή την πρόταση και η «Η έξοδος από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία»
Η πρόταση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα: Διαδώστε την, τυπώστε την, ρίξτε την στην κάλπη! (SPOT)

http://www.902.gr/eidisi/politiki/70561/i-protasi-toy-kke-gia-dimopsifisma-diadoste-tin-typoste-tin-rixte-tin-stin
Όχι στην πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ.
Όχι στην πρόταση της κυβέρνησης.
Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία.

Οι αριστεροί «Όχηδες» γιατί ξαναψήφισαν Σύριζα ή παραλλαγές του ή απείχαν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 αφού ψήφισαν το γνήσιο –όπως προφασιζόντουσαν-«ΟΧΙ»;

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Ανώνυμος είπε...

"δεν σε εμπόδιζε κανείς να παραβρίσκεσαι έξω από τα εκλογικά κέντρα και να συζητάς με τον κόσμο."

Σε εμπόδιζε. Πολλούς κομμουνιστές τους μάζευε η αστυνομία, ακόμα και όταν συμμετείχαν. Ποσο μάλλον να είχαν γραμμή αποχή τι θα γινόταν. Εκτός αυτού το να είσαι έξω από εκλογικά κέντρα σήμαινε ντε φάκτο ότι αναγνωρίζεις την διαδικασία.

Επαναλαμβάνω. Πουθενά δεν μας παράθεσες κάποιο κομμάτι που να λέει ότι οι μόνες ιμπεριαλιστικές χώρες είναι μόνο αυτές που λες ή μια χούφτα. Είναι προφανές ότι η μια χούφτα ήταν αυτές που είχαν αποικίες και θέση ισχύος. Αυτό δεν σημαίνει ότι χώρες εκείνης της εποχής που δεν είχαν αποικίες όπως π.χ. η αυστροουγγαρία δεν ήταν ιμπεριαλιστική δύναμη.

Αφού λοιπόν λες την αποψάρα σου μην μιλάς για αφουγκρασμούς της εργατικής ταξης. Αυτό απαιτεί πλατύ άνοιγμα στον λαό και συλλογικά επεξεργασμένη ανάλυση. Εκτός και αν νομίζεις πως είσαι μια τάξη μόνος σου.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

"Σύντροφοι απαντήστε σαν άνθρωποι στις ενστάσεις, δεν κάναμε ολόκληρη προσυνεδριακή διαδικασία με μελέτη, παρουσιάσεις, ερωτήσεις, τοποθετήσεις κτλ για να αφορίζουμε όποιον διαφωνεί ότι είναι οπορτούνι"

Ο V, ο μνήμων και ο Γράκχος δεν "διαφωνούν". Διαστρεβλώνουν την θέση του ΚΚΕ και κάνουν πολεμική σε αυτό με απαράδεκτουε χαρακτηρισμούς.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

"δεν σε εμπόδιζε κανείς να παραβρίσκεσαι έξω από τα εκλογικά κέντρα και να συζητάς με τον κόσμο"

Δευτέρα 6 Ιούλη 2015
Αντικομμουνισμός από την «κυβερνώσα αριστερά» και τους φίλους της
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8508904

Εχουν καταγραφεί πληθώρα τέτοιων περιστατικών πανελλαδικά:

Ζωγράφου, Αιγάλεω, Κορυδαλλό, Πέραμα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Καστοριά, Πρέβεζα, Μεσσηνία, Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα,Θήβα.κ.α. πόλεις σε Μεσσηνία-Θράκη-Θεσσαλία-Μακεδονία-Θράκη-Αττική

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Ανώνυμος είπε...

Όντως κάποιοι σχολιαστές εδώ έχουν σαφή αντικκε πώρωση οπότε δεν θα τους πείθαμε και ποτέ, όντως αυτοί δεν ενδιαφέρονται και διαστρεβλώνουν. Ειδικά αυτοί που λένε για το κκε ότι θεωρεί την έξοδο από το ευρώ καταστροφή αναρωτιέμαι αν έχουν διαβάσει έστω και μία γραμμή από τις θέσεις μας ή αν έχουν μιλήσει έστω και 1 λεπτό με ένα σύντροφο.

Από την άλλη πρέπει να απαντάμε πάντα σοβαρά και όχι με βρισίδια όποιος και αν είναι απέναντί μας. Σας θυμίζω την εκπομπή στον ενικό με την Αλέκα το '12, τότε που η αριστερά ερχόταν να μας σώσει. 9 στις 10 ερωτήσεις που της έκαναν ήταν για να προκαλέσουν και όχι για να μάθουν τις θέσεις μας. Θυμάστε ότι τη ρώταγαν για τα παιδιά της κτλ. Αλλά απάντησε σε όλα με σοβαρότητα τόσο που αναρωτιέμαι πως κρατήθηκε και δεν τους έβρισε. Από τη στιγμή που τουλάχιστον ένας καλοπροαίρετος ακούει/παρακολουθεί την αντιπαράθεση πρέπει να είμαστε σοβαροί, όχι για να πείσουμε τους διαστρεβλωτές εννοείται, αλλά γιατί 5-10 άνθρωποι θα διαβάσουν το διάλογο

φάνης

Ανώνυμος είπε...

@ φάνης
Καπιταλισμός στο Κρατικομονοπωλειακό Στάδιο = Ιμπεριαλισμός. Το σκέτο Καπιταλιστικό Κράτος = Ιμπεριαλιστικό Κράτος είναι άλλων εξίσωση .

Ο Ιμπεριαλισμός ως Αυστηρό Ιεραρχικό Σύστημα έχει Κορυφή και Πάτο. Ό.τι έχει ο καθένας καλύτερο, αυτό προβάλει, με αυτό διεκδικεί. Οικονομικά-Πολιτικά-Στρατιωτικά. Οι επενδύσεις που γίνονται σε ξένες χώρες τι είναι; Ελεύθερη αγορά και άλλα παραμύθια; «Μοιρασιές», στο πλαίσιο «δούναι και λαβείν» και ανάλογα με την δύναμη της αστικής τάξης της κάθε χώρας. Ως «στενό κλαμπ», αποκλείει τους ψιλικατζήδες τόσο ολόκληρες αστικές τάξεις που είναι στον πάτο, όσο και μέρη της κάθε αστικής τάξης που ψιλοΙμπεριαλίζει. Και ας γκρινιάζουν οι τελευταίοι «αποκλεισμένοι» επειδή για «οικονομική κατοχή» και άλλες αρλούμπες. Τι κάνει ένα μικρό παιδί όταν δεν το ταϊζουν; Γκρινιάζει.

Αυτά έχουν λυθεί, και τώρα που έχει κλείσει ο διάλογος για το Προσυνεδριακό του 20ου , οι «φίλοι» του ΚΚΕ βρήκαν την ευκαιρία για κριτική «από τα αριστερά» με το «μία χούφτα χώρες» το όποιο έχει απαντηθεί ήδη από το 19ο.
Ξεχνώντας οι Λενιστές - Τσιτατολόγοι της εποχής «της μία χούφτας κράτη» του 1914, τόσο τα 5 κριτήρια του Λένιν όσο το ενδιάμεσο ρόλο και θέση του Βελγίου.

Το οξύμωρο της όλης περίπτωσης είναι πως κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πως η Ελληνική Αστική Τάξη ως σύνολο ψιλοΙμπεριαλίζει. Το Προχθεσινό Ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ με βουλευτές, παράγοντες, επιχειρηματίες της Ισραηλινής Σκηνής αποτύπωνε την ανακούφιση τους για τις συνεργασίες ανάμεσα σε αυτές και τις στρατιωτικές με την «μικρή πλην τίμια και αδύναμη» Ελληνική αστική τάξη. Παράλληλα ρίχνοντας «καρφιά» για την Τουρκία και την σχέση της με την Χαμάς, παρόλο που κάπως βελτιώθηκαν οι διακρατικές τους σχέσεις.

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Υ.Γ.Τα εθνικοαπελευθερωτικά - αστικοδημοκρατικα καθήκοντα έχουν λυθεί σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν εξαιρέσεις π.χ. το μισοκράτος της Παλαιστίνης και αλλού
Αν όλα τα Καπιταλιστικά Κράτη είναι και Ιμπεριαλιστικά, τότε δεν μιλάμε για Ιμπεριαλιστικές Επεμβάσεις σε Συρία και Λιβύη αλλά για πολέμους μεταξύ του Ιμπεριαλιστικού Νάτο και της «Ιμπεριαλιστικής» Λιβύης, Συρίας κ.α.
Άρα το προλεταριάτο επαφίεται απλώς και μόνο στο να καταδικάζει όλους τους πολέμους, να κάνει δηλώσεις σαν τα καλλιστεία για την «Παγκόσμια Ειρήνη» χωρίς να παίρνει καμία θέση σε πιθανούς νέους πολέμους όταν π.χ. μπουκάρουν τα Αμερικανικά κομάντος παρέα με Κολομβιανά στην Βενεζουέλα.

Ανώνυμος είπε...

@ φάνης 3:50 μ.μ.

Εμ αυτό είναι το λάθος της Αλέκας. Παραήταν ήπια. Και τα παρα-ανέλυε

Όταν οι ολ τάιμ Πασοκ Δημοσιογράφοι την ρωτούσαν γιατί δεν συνεργάζεται με τον Σύριζα για την κυβέρνηση στα 2012, αντί να τους πει:

έχουν ψηφίσει όλα τα μνημόνια από το μάαστριχ μέχρι την οδηγία της Σέρκας,
έχουν στελέχη που προσπαθήσαν να διαλύσουν το Κόμμα το 1991 και αν δεν ήταν οι Οικοδόμοι να προάγουν τον δικό τους «πολιτικό πολιτισμό», θα άρπαζαν μέχρι και το τελευταίο κουμπί από τον Περισσό,
είναι πολιτικοί απατεώνες γιατί δεν γίνεται να είσαι μέσα σε εε και νατο και να μην ακολουθείς το πλαίσιο ΕΕ και ΝΑΤΟ,
ότι μάζεψαν στελέχη της ΠΑΣΟΚάρας που ψήφισε το μνημόνιο(τότε μόνο ένα)
η αντίδρασή της κάποιες φορές παραήταν ήπια.

Αυτό θα άλλαζε τα εκλογικά αποτελέσματα;
ελάχιστα αλλά και το ελάχιστο είναι κάτι. Ένας παραπάνω βουλευτή μπορεί. Πέρα τούτου θα πληροφορούσε τον κόσμο το τι είναι πέρα από την πολιτική και για τα στελέχη του Σύριζα

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

skatopsyxos είπε...

Επειδή πολλά ειπώθηκαν και πολλές αναλύσεις έγιναν,εγώ έχω να πω πως από τα να απαντάμε σε Γράκχους και Μνήμονες και V,καλύτερα να ασχολιόμαστε με το γιατί στο Σαρβάιβορ ψήφισαν τον Αγγελόπουλο.Και ας μην βλέπουμε Σαρβάιβορ.Πιο δημιουργικό είναι.Και μπορεί να βγάλουμε και καμιά άκρη.Με αυτούς εδώ άκρη δεν θα βγάλεις ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Πού τους είδες του καλοπροαίρετους βρε φάνη; Άνθρωποι που ήρθαν εδώ να αναμασήσουν παλιότερες μπούρδες ή και να πασάρουν καινούριες (χαρά στο κουράγιο όσων κάθονται να απαντάνε σοβαρά και σε αυτόν τον ρεβολούσιον που κατηγορεί το κκε ότι δεν έκανε αρκετά για να αναδείξει το ψευτοδίλημμα του δημοψηφίσματος, ντάξει πρέπει να'χει καλόν καιρό στον σείριο κι ο κόσμος αρκετό ελεύθερο χρόνο και για αναλύσεις του υιμπεεεεεεερρρυαλυζμού), όλα στον βωμό της αντικουκουεδολογίας. Και δεν είναι ίδιες οι απαντήσεις της αλέκας (που κι αυτή σου θυμίζω είχε πάρει ανάποδες κάποια στιγμή κι είχε πει για αγράμματους) ή ο προσυνεδριακός με τις απαντήσεις εδώ. Σιγά μην παίρνουμε με το σεις και με σας το κάθε τρολλάκι (που πιθανώς δεν είναι κι η πρώτη φορά που σχολιάζει εδώ, αρκετοί επανέρχονται με διαφορετικά ψευδώνυμα έχοντας φάει πόρτα στο παρελθόν) που μοναδικό του σκοπό έχει το γράψιμο κατεβατών γεμάτα βλακείες (αντιφατικές σε πολλές περιπτώσεις) και δεν έχει καμία διάθεση για σοβαρή αντιπαράθεση.

Ijon Tichy

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Φωνή λογικής και (απαραίτητης) ψυχραιμίας είναι αυτά, που έγραψε ο Φάνης, εδώ: 23 Μαρτίου 2017 - 1:26 μ.μ., κι εδώ: 23 Μαρτίου 2017 - 3:50 μ.μ..
Από την άλλη βέβαια, όταν η αμετανόητη πασοκάρα σου κατεβάζει όλο το αναρχοφασιστικό Κοράνιο του μικροαστικού αντικομμουνισμού, ντροπαλού και εναλλάξ ξετσίπωτου σε ρυθμό πολυβόλου, αν προσπαθήσεις νηφάλια να βάλεις στη θέση τους ένα-ένα τα σχιζοφρενικά πασοκόλεκτα, θα πρέπει να γράψεις άλλα τόσα σεντόνια, οπότε ...έχετε γειά βρυσούλες, πέτυχε αυτό, που ήθελε, να σε πνίξει σε μια στέρνα με σκατά.
Ισως η καλύτερη απάντηση να είναι η στάση αυτού του συντρόφου και αυτών των συντρόφων, εδώ.
-----------------------------

@ "Με υπογραφή....", δε χρειάζεται οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι να έχουν μόνο την μορφή επεμβάσεων εναντίον αδυνάμων "μη-ιμπεριαλιστών". Yπάρχουν και πόλεμοι μεταξύ ιμπεριαλιστών, ισχυρών και ομάδων ισχυρών/παρακατιανών, αν υπονοείς κάτι τέτοιο εδώ στο Υ.Γ., 23 Μαρτίου 2017 - 3:52 μ.μ..
(Διευκρινίζω, πως όταν μιλάω για "κράτος" εννοώ την αστική τάξη, που το ελέγχει - δεν εννοώ λαό).
Γενικά, νομίζω πως το πρόβλημα σήμερα δεν είναι να βρείς ποια κράτη είναι ιμπεριαλιστικά, αλλά, κυρίως, ποιά δεν είναι. Εχω ξαναρωτήσει και δεν μου απάντησε κανένας: Το κράτος-τσουτσέκι των ιμπεριαλιστών, αυτό, που (υποθέτω, χωρίς να βάζω και το χέρι μου...) οι λιοσαίοι αποκαλούν "εξαρτημένο", γιατί δεν είναι ιμπεριαλιστικό; Δεν είναι σα να λέγαμε τότε ότι οι ταγματασφαλίτες ...δεν ανήκουν στις δυνάμεις κατοχής(!), (οπότε, κακώς τους ρίξαμε και στην Πηγάδα...);
Εχω κι άλλο ένα ερώτημα (προς όλους) αιωρούμενο: Γιατί οι Ρώσσοι μπορούν να διαβάζουν ότι ο "Ιμπεριαλισμός (είναι) νεώτατο στάδιο του Καπιταλισμού", ενώ όλοι εμείς οι υπόλοιποι πρέπει να διαβάζουμε ότι ο "Ιμπεριαλισμός (είναι) ανώτατο στάδιο του Καπιταλισμού"; Και μη μου την πέσετε όλοι για ...Κάουτσκι, "ολοληρωτικό Καπιταλισμό" κι άλλες τέτοιες αηδίες, γιατί το "νεώτατο" καθόλου δεν αποκλείει το "ανώτατο". Το λέω γιατί αυτή η εμφανέστατη (και αχρείαστη για μένα) μεταφραστική "οριοθέτηση" του Λένιν, δίνει πάτημα στα .."ανοιχτά μυαλά" να υποστηρίζουν, ότι ο κόσμος ...πάγωσε(!) το 1917, καθώς δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την ουσία της (ανεπίλυτης) αντίθεσης, από τις ρευστές και αδιάκοπα κινούμενες μορφές εμφάνισής της.

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

...φτου, γαμώτο, λάθος σύνδεσμο έβαλα:
"Ισως η καλύτερη απάντηση να είναι η στάση αυτού του συντρόφου και αυτών των συντρόφων, εδώ:
http://www.902.gr/eidisi/ergazomenoi-symmahia/125008/yperaspistikan-agonistika-mploko-stoys-fasistes-video-foto
"

Αξίζει να διαδοθεί, και σαν έμπρακτη απάντηση στους αναρχο-φασιστο-πασόκους και στην αντικομμουνιστική τους οίηση.

Ανώνυμος είπε...

"Άς πάρουμε τήν Ινδία, τήν ’Ινδοκίνα καί τήν Κίνα. Είναι γνωστό ότι αύτές τίς τρεις άποικιακές καί μισοαποικιακές χώρες μέ πληθυσμό 600-700 έκατομμύρια ψυχές τίς εκμεταλλεύεται τό χρηματιστικό κεφάλαιο μερικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων: τής ’Αγγλίας, τής Γαλλίας, τής Ιαπωνίας, των Ενωμένων Πολιτειών κτλ."

" Ιμπεριαλισμός σημαίνει υποταγή όλων των στρωμάτων των εύπορων τάξεων και ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 5-6 ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ"

" Η περίοδος του ιμπεριαλισμού είναι η περίοδος του μοιράσματος του κόσμου ανάμεσα στα μεγάλα προνομιούχα έθνη που καταπιέζουν όλα τα υπόλοιπα"

Ο ορισμός που δίνει ο Λένιν είναι σαφής και στο 5ο λέει: "Έχει τελειώσει το εδαφικό μοίρασμα της γης ανάμεσα στις ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ καπιταλιστικές δυνάμεις. Ο ιμπεριαλισμός είναι ο καπιταλισμός στο στάδιο εκείνο της ανάπτυξης, στο οποίο έχει διαμορφωθεί η κυριαρχία των μονοπωλίων και του χρηματιστικού κεφαλαίου, έχει αποκτήσει εξαιρετική σημασία η εξαγωγή κεφαλαίου, έχει αρχίσει το μοίρασμα του κόσμου από τα διεθνή τραστ και έχει τελειώσει το μοίρασμα όλων των εδαφών της γης από τις ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ (ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΕΣ) καπιταλιστικές χώρες»

Αν διαβάσει κανείς ποιες χώρες χαρακτήριζε ως μεγαλύτερες, ως μεγάλες δυνάμεις, ως πιο ισχυρές αυτές είναι συγκεκριμένες ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ. Διαφορετικά δεν υπήρχε λόγος να μιλάνε και ο Λένιν και ο Στάλιν και για εξαρτημένα έθνη. Γιατί να γίνεται ο διαχωρισμός σε ιμπεριαλιστικές χώρες και μεγάλες δυνάμεις και εξαρτημένα έθνη τότε; Άλλωστε οι χώρες που αναφέρει ο Λένιν τις περισσότερες φορές όταν αναλύει τον ιμπεριαλισμό είναι οι πιο ισχυρές καπιταλιστικές γι'αυτό άλλωστε μιλάει και για μοίρασμα σε 5-6 μεγάλες δυνάμεις. Αυτές προφανώς και είναι ιμπεριαλιστικές ισχυρές καπιταλιστικές χώρες που δεν κατέχουν μόνο αποικίες αλλά και καταπιέζουν ακόμα και τα λεγόμενα ανεξάρτητα αλλά στην πράξη εξαρτημένα έθνη όπως πχ Αργεντινή και Πορτογαλία όπως αναφέρει ο Λένιν σαν παραδείγματα τέτοιων χωρών.

Είναι φανερό λοιπόν ότι ο Λένιν όταν αναφέρεται στις ιμπεριαλιστικές χώρες αναφέρεται στις γνωστές ύποπτες αυτές ήταν οι πιο ισχυρά καπιταλιστικά κράτη που μοίραζαν τον κόσμο άλλωστε στις περισσότερες αναλύσεις που κάνει τα ονόματα που αναφέρει τις πιο πολλές φορές είναι αυτών των χωρών.

Δεν υποστηρίζω το καθεστώς της Βενεζουέλας να το ξεκαθαρίσουμε. Καταδικάζω το καθεστώς που εκχώρησε την εθνική κυριαρχία στους κινέζους σοσιαλφασίστες-ιμπεριαλιστές κυρίως αλλά και σε άλλους ιμπεριαλιστές όπως ευρωπαίους αλλά καταδικάζω επίσης και την αμερικανόδουλη αντιπολίτευση. Εγώ δεν συναντιέμαι με τα κινεζοφασισταριά να τα λέμε συντροφικά αυτά το κόμμα σας τα κάνει εγώ δεν τους θεωρώ αυτούς συντρόφους ΑΛΛΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. Αν λοιπόν το κόμμα σας θεωρεί ότι αυτά τα κόμματα έχουν πάρει το στραβό δρόμο απλά ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΚΑΘΕ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΕΧΘΡΟΥ. Και μιλάμε για τα ΚΚ της Συρίας, της Ουγγαρίας, το ΑΚΕΛ, της Κίνας, του Ιράκ, της Ν.Αφρικής, της Ινδίας κλπ. Τόσο απλά....

Όταν λέω ότι δεν σας εμπόδιζε κανείς εννοώ κανείς δεν σας το απαγόρευε ιδεολογικά και κινηματικά. Όπως το κάνατε θα μπορούσατε ακριβώς το ίδιο και αν είχατε υιοθετήσει την γραμμή της αποχής γιατί όταν το κάνατε με το άκυρο ψηφοδελτίο σας δεν σας απαγόρεψε ο Λαφαζάνης ή η Ανταρσύα ούτε κανένας να είστε έξω από τα εκλογικά κέντρα εσείς πήγατε και καλά κάνατε. Το ξέρω ότι η συγκυβέρνηση έστελνε τους μπάτσους για να συλλαμβάνουν μέλη σας ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΑΝΟΙΧΤΑ αυτά είναι ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΙΩΞΕΙΣ.

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

"Άλλωστε οι χώρες που αναφέρει ο Λένιν τις περισσότερες φορές όταν αναλύει τον ιμπεριαλισμό είναι οι πιο ισχυρές καπιταλιστικές γι'αυτό άλλωστε μιλάει και για μοίρασμα σε 5-6 μεγάλες δυνάμεις."

Είχε εξηγήσει ο Λένιν ρητά μέσα στον Ιμπεριαλισμό ότι αυτό γίνεται επειδή σε αυτές τις ισχυρές καπιταλιστικές χώρες εμφανίζονται τα γνωρίσματα του ιμπεριαλισμού πιο φανερά. Πουθενά δεν είπε ότι πέρα από τις τέσσερις πέντε χώρες αυτές παύουν να υπάρχουν ΤΕΛΕΙΩΣ αυτά τα χαρακτηριστικά. Και τέλος πάντων, ψάξε το αρχείο του μπλογκ που έχει απόφαση της ΚΔ από το 20' που χαρακτηρίζει ανοιχτά όλες τις βαλκανικές χώρες ως ιμπεριαλιστικές. Κατευθείαν τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για όποιον θέλει να καταλάβει.

Ο.Χ.Ε.Π.

zoot horn rollo είπε...

Στου κουφου τη πορτα, παρ' τη πορτα και φυγε...

Ανώνυμος είπε...

"Τα εθνικοαπελευθερωτικά - αστικοδημοκρατικα καθήκοντα έχουν λυθεί σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν εξαιρέσεις π.χ. το μισοκράτος της Παλαιστίνης και αλλού
Αν όλα τα Καπιταλιστικά Κράτη είναι και Ιμπεριαλιστικά, τότε δεν μιλάμε για Ιμπεριαλιστικές Επεμβάσεις σε Συρία και Λιβύη αλλά για πολέμους μεταξύ του Ιμπεριαλιστικού Νάτο και της «Ιμπεριαλιστικής» Λιβύης, Συρίας"

Ακριβώς επειδή γίνονται ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε μια σειρά χώρες με στόχο είτε να τις υποτάξουν είτε να ξαναμοιραστούν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών εκεί δεν μπορούμε να μιλάμε για λύση των εθνικοαπελευθερωτικών και αστικοδημοκρατικών καθηκόντων. Αντίθετα ο Λένιν μας διδάσκει ότι η πάλη για αυτοδιάθεση, για εθνική ανεξαρτησία, ενάντια στις προσαρτήσεις από χώρες καταπιεσμένες και εξαρτημένες ή από λαούς σε τέτοιες χώρες στον ιμπεριαλισμό όλα αυτά ΓΙΓΑΝΤΩΝΟΝΤΑΙ και ακριβώς αυτά τα καθήκοντα είναι ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ.
Δεν υπάρχει λοιπόν καμία ιμπεριαλιστική Συρία ή Ουκρανία, ή Βενεζουέλα ή Κύπρος ή Λιβύη. Αντίθετα είναι χώρες απόλυτα εξαρτημένες οι οποίες δεν έχουν καμία εθνική κυριαρχία διότι κυριαρχία έχουν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και οι εξαρτημένες από αυτά αστικές τάξεις

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

Οακκοτη, ετσι ενημερωτικα, τις χωρες στις οποιες υπαρχουν και κυριαρχπυν ντοπια μονοπωλεια, που καποια μονοπωλεια και τραπεζες κανουν και εξαγωγη κεφαλιου σε αλλες χωρες και που τσιμπολογανε απο τη συμμετοχη τους και σε διαφορους ιμπεριαλιστικους μηχανισμους, αλλα δεν ειναι στις μια χουφτα πως την λες;

V for vlamenos

Ανώνυμος είπε...

V for τελοσπάντων.... ή μνήμων

Απο την Νεα Σπορά που ξεκίνησες καημένε,άρχισες να φλερτάρεις μετά με τον εργατικό αγώνα και αφού ψήφισες περήφανα ΛΑΕ στις τελευταίες εκλογές σε διώξανε μετά με τις κλωτσιές και απο την Ενωση των Δικαίων οπου είχες χωθεί. Με λίγα λόγια δεν έχεις αφήσει γκρουπούσκουλο για γκρουπούσκουλο και τώρα βγήκες απ την τρύπα σου στο μπουλκουμε για να έρθεις να τρολάρεις στο Σφυροδρέπανο.Θα μπορούσα να σου απαντήσω πολιτικά σε όλα οσα βάζεις αλλά βαριέμαι μαλάκα μου,τα χω ξαναγράψει σε καποιον Left και καποιον άλλον καλοπροαίρετο εδώ αναλυτικά.Δεν θυμαμαι σε πιο ποστ,το απολίθωμα μπορει να βοηθήσει σε αυτό.
Αντε στην τρύπα σου νούμερο.

Sentic

zoot horn rollo είπε...

Έχει κολλήσει η βελόνα...

Ανώνυμος είπε...

Παιδες δεν είναι αναγκη να κάνουμε μαντεψιες για το πολιτικο ποιον του V και του καθε V.
Επειδή διαβαζω διάφορα μπλογκς νομιζω ο V εχει πιο πολλα κοινα και παρουσια σε γνωστο μπλογκ που πρόσκεινται στο ΚΚΕ (μ-λ). Απο την άλλη ειπε δεν ανήκει πουθενά οποτε το δέχομαι.
Απο κει και περα το κείμενο του Οψιμου ειναι πολυ ενδιαφέρον. Προσπαθει να κάνει ερμηνεία ενός φαινομενου χρησιμοποιωντας τη διαλεκτική. Απο την αλλη η αντιπαράθεση πολλων στο κείμενο ειναι περα για πέρα δογματικη, αντιδιαλεκτικη και αναποδογυριζει τη σχεση οικονομιας - πολιτικης. Δεν ξεφευγει απο αυτο τον κανονα και ο V.
Δινω μεγάλο βαρος στο εργαλείο της διαλεκτικής διότι ο μαρξισμος ειναι κυριως αυτο και επειδη τη διαλεκτική ελάχιστα την εχουμε κατανοησει απαντες καλο ειναι να αποφεύγουμε τις απολυτοτητες ειδικα με τετοιες προέρχονται οι πολεμιοι του ΚΚΕ.
Ο Οψιμος καταπιάνεται κυρίως με την οικονομική βάση του ιμπεριαλισμου οπως απο εκει ξεκινησε και Λένιν το εργο του.
Αντίθετα δεν ακουσαμε λεξη γι'αυτη τη βαση απο τους κάθε λογης "αντιιμπεριαλιστες".
Το μονο που θα δεχομουν να συζητησω είναι το αν το σχημα της ιμπεριαλιστικης πυραμίδας βοηθάει στην κατανοηση του φαινομένου πιο πολυ απο την αλυσίδα. Απο τη μία δειχνει πιο καλα την ανισοτιμια αλλα απο την αλλη συσκοτιζει κατ'εμε το ζητημα του αδυναμου κρικου που βέβαια ειναι μια άλλη συζήτηση με αλλες παραμετρους.
Συνολικά το κείμενο του Οψιμου ειναι απο τα καλύτερα που εχω διαβασει για την ερμηνεία του Ιμπεριαλισμου και την ανάλυση του φαινομένου σήμερα.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Σέχταρ, ο τίτλος του βιβλίου στα Ρωσικά είναι "Империализм, как высшая стадия капитализма".
"Высшая стадия" σημαίνει ανώτατο στάδιο.

Σάσα

Ανώνυμος είπε...

"Επειδή διαβαζω διάφορα μπλογκς νομιζω ο V εχει πιο πολλα κοινα και παρουσια σε γνωστο μπλογκ που πρόσκεινται στο ΚΚΕ (μ-λ)"

Στην συγκεκριμένη έχεις δίκιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι και η ουσία, αλλά και η φρασεολογία της κριτικής του (ζυμωση, εξαρτηση κλπ.) θα μπορούσε να προέρχεται από άρθρο στην προλεταριακή σημαία. Για αυτό και οι επίμονες ερωτήσεις μου για την οργάνωση που στηρίζει. Το ότι ο αμύητος κόσμος (που δεν είχε παλιά επαφή με τον χώρο) τους μπερδεύει με τον Λαφαζάνη, ίσως θα έπρεπε να απασχολήσει τον χώρο αν πράγματι θέλει να λέγεται (μ-λ).

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Ventuza ο ένας, vlamenos ο άλλος, ο άλλος που ούτε καν με ξέρει περιγράφει και την ιδεολογική-πολιτική διαδρομή μου (Νέα Σπορά, εργατικό αγώνα, ΛΑΕ) λες και έχει τηλεπάθεια (μπας και ανήκεις στους Χ-ΜΕΝ) εντάξει παιδιά με πείσατε με τα πλούσια επιχειρήματά σας. Δεν πειράζει δείγματα αδυναμίας, εκνευρισμού και πανικού είναι όλα αυτά για κάποιο λόγο έχετε έρθει σε δύσκολη θέση. Εγώ πάντως συνεχίζω γιατί έχετε πλάκα με διασκεδάζετε ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ

ΛΕΝΙΝ -ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

Από το άθρο για την μπροσούρα του Γιούνους:

" Το μοναδικό επιχείρημα για την υπεράσπιση της θέσης <> είναι το ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ότι γι'αυτό το λόγο κάθε πόλεμος έστω κι αν στην αρχή είναι εθνικός μετατρέπεται σε ιμπεριαλιστικό θίγοντας τα συμφέροντα μιας από τις ιμπεριαλιστικές Δυνάμεις ή ενός από τους ιμπεριαλιστικούς συνασπισμούς. Είναι ολοφάνερο ότι το επιχείρημα αυτό είναι λαθεμένο"

Ο Λένιν λοιπόν θεωρεί ως γεγονός το μοίρασμα ανάμεσα σε μια χούφτα μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Van Ravensteyh: Εισηγητική ομιλία πάνω στο θέμα «Το Ανατολικό Ζήτημα» στο 3ο συνέδριο της ΚΔ (22/6-12/7/1921)

"Ασφαλώς, δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε, ότι όσον καιρό η Τουρκία δεν απαλάσσει τον εαυτό της απ’ τη σκλαβιά του χρέους, όπως το έκανε η Ρωσία, δεν είναι δυνατόν να ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ πραγματικά από ΤΟ ΖΥΓΟ του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού." ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

" Ξανά, η Βουλγαρία κείτεται ηττημένη και ταπεινωμένη ως σκλάβος του ευρωπαϊκού καπιταλισμού. " Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΣΚΛΑΒΟΣ

"Η πρόσκαιρη συμφιλίωση των βασικών αντιπάλων, των Σέρβων, των Βουλγάρων και των Ελλήνων είχε επιτευχθεί κάτω από την προστασία του τσαρισμού. Ο πόλεμος αυτός βέβαια δεν ήταν σε καμιά περίπτωση δυνατό να φέρει ούτε ένα από τα Βαλκανικά προβλήματα πιο κοντά στη λύση του. Αντιθέτως, ο πόλεμος αυτός θα όξυνε τις αντιθέσεις, θα δυνάμωνε το μίσος ανάμεσα στις εθνικές αστικές τάξεις, θα ανέβαζε τον εθνικισμό ως τα ύψη ενός πραγματικού παροξυσμού, και τελικά θα ΠΑΡΕΔΙΔΕ τους λαούς της Βαλκανικής στην εξουσία του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού και θα τους ΥΠΕΤΑΣΕ ακόμα περισσότερο στο χρηματιστικό κεφάλαιο."


4ο συνέδριο της Διεθνούς (5 Νοέμβρη-5 Δεκέμβρη 1922)
Συζήτηση πάνω στο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης. «Το Ανατολικό Ζήτημα».
Ομιλία RADIC (Γιουγκοσλαβία)

" Κλασικό παράδειγμα γι’ αυτό μας προσφέρει η Γιουγκοσλαβία όπου η διαμάχη ανάμεσα στους Σέρβους και τους Κροάτες που ανήκαν στον ίδιο λαό πήρε τέτοιες διαστάσεις ώστε τα πιο δυναμικά κροατικά κόμματα να προβάλλουν το σύνθημα της πλήρους ανεξαρτησίας. Η αιτία γι’ αυτό δεν βρίσκεται μόνο στην εσωτερική αλλά και στην εξωτερική πολιτική. Η σερβική αστική τάξη έχει συμφέρον από την απεριόριστη εφαρμογή των συνθηκών των Βερσαλλιών, του Τριανόν και του Νεϊγύ λόγω των επανορθώσεων που αυτές διασφαλίζουν για τους Σέρβους και ως εκ τούτου η σερβική αστική τάξη συμβαδίζει με τη Γαλλία και ακολουθεί πιστά την πολιτική του γαλλικού ιμπεριαλισμού. Η αστική τάξη της Κροατίας και άλλων εκτός Σερβίας περιοχών της Γιουγκοσλαβίας που δεν έχουν κανένα άμεσο συμφέρον από τις επανορθώσεις, βρίσκονται σε οξεία αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση. Αυτό φάνηκε ολοκάθαρα κατά τη διάρκεια της διάσκεψης της Γένοβα, όπου οι Κροάτες παρουσίασαν ένα αυτονομιστικό μνημόνιο.

Όλα αυτά τα νέα κράτη που κυρίως ιδρύθηκαν και χρηματοδοτούνται από τη Γαλλία με στόχο την προώθηση των ιμπεριαλιστικών της συμφερόντων, είναι πλήρως εξαρτημένα από το γαλλικό κεφάλαιο και η θέση τους είναι παραπλήσια με τις γαλλικές αποικίες.....Η εξάρτηση της Τσεχοσλοβακίας, της Γιουγκοσλαβίας και της Ρουμανίας από το γαλλικό κεφάλαιο...."

ΚΑΙ Η ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. Η ΔΕ ΣΕΡΒΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΗΝ "ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ" ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΑΣ

Van Ravensteyh: Εισηγητική ομιλία πάνω στο θέμα «Το Ανατολικό Ζήτημα» στο 3ο συνέδριο της ΚΔ (22/6-12/7/1921)

" Ένας νέος πόλεμος, ο άτυχος πόλεμος του 1897, που διεξήγαγε η Ελλάδα εναντίον της Τουρκίας, και ο οποίος φόρτωσε νέα βάρη στη χώρα, έδωσε την ευκαιρία στους διεθνείς χρηματιστές να σφίξουν εκ νέου και πιο σφικτά την οικονομική θηλιά, που η ίδια η φτωχή χώρα είχε βάλει στο λαιμό της. Σχηματίστηκε λοιπόν μια Διεθνής Οικονομική Επιτροπή, που απόκτησε τον απόλυτο έλεγχο της είσπραξης και της χρησιμοποίησης των φόρων, που ήσαν αναγκαίοι για την αποπληρωμή του εθνικού χρέους καθώς και για την πληρωμή των πολεμικών αποζημιώσεων προς την Τουρκία. Μ’ αυτό, ο ελληνικός λαός ρίχτηκε ξανά στην ολοκληρωτική σκλαβιά του χρέους. Από αυτή την άποψη δεν ξεχώριζε πλέον σε τίποτα από τον τουρκικό και τους άλλους ανατολίτικους λαούς"

" Αυτές είναι οι συνέπειες του ιμπεριαλισμού και των ιμπεριαλιστικών πολέμων για έναν από τους νικητές του 1912/13. Όπως και τον τουρκικό, έτσι και τον ελληνικό λαό μπορεί να τον βοηθήσει μόνο ένας γιγαντιαίος ξεσηκωμός ενάντια στους ιμπεριαλιστές της Δύσης και ενάντια στους υποτακτικούς τους στο εσωτερικό της χώρας"

Μιλάμε για ιμπεριαλιστική ε.......

Α και για την ιμπεριαλιστική Ελλάδα κάτι από ΛΕΝΙΝ-ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

" Μα τι να μιλάμε τώρα εδώ για υπεράσπιση της πατρίδας όταν έχουμε μπροστά μας ένα τόσο άγριο μακελειό! Τι να μιλάμε τώρα εδώ για δικαιώματα των εθνών όταν κοιτάξτε τι έκαναν με την <> Ελλάδα!....Το παράδειγμα της Ελλάδας φαίνεται να αναιρεί κάθε αυτοδιάθεση των εθνών..."

Είναι που μερικοί υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα από το 1919 είναι ιμπεριαλιστική.....

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

Δεν υποστηρίζω το ΚΚΕ μλ για να απαντήσω καθαρά αν και έχω κοινές απόψεις σε κάποια θέματα (ΟΧΙ ΟΛΑ) μαζί τους και το ομολογώ συγκριτικά είμαι πιο κοντά σε αυτούς από το ΚΚΕ ή την ΛΑΕ ή την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτό όμως αφορά ορισμένα βασικά ζητήματα (πχ ιμπεριαλισμός, εξάρτηση, αγώνες και κινήματα κλπ) όχι την ιδεολογία και την πολιτική σκέψη τους γενικά σε άλλα επίσης σημαντικά ιδεολογικά και πολιτικά ζητήματα διαφωνώ και με αυτούς. Γι'αυτό και μαοϊκός δεν είμαι ούτε οργανωμένος στο ΜΛ-ΚΚΕ ή στο ΚΚΕ μλ. Ναι σχολιάζω στις Αντιγειτονιές όπως και στο Βαθύ Κόκκινο καμιά φορά αλλά δεν ταυτίζομαι με τις απόψεις των διαχειριστών των μπλογκ αυτών. Απλά τα συγκεκριμένα μπλογκς μου αρέσουν μάλιστα επειδή τώρα τελευταία ανακάλυψα και το σφυροδρέπανο και επειδή μου αρέσει όσο το ψάχνω λέω να γίνω πιο τακτικός....

V For Viva La Revolution

Αναυδος είπε...

και ο αγγλικος τιτλος του εργου του Λένιν ειναι highest stage δηλ ανωτατο σταδιο

Ανώνυμος είπε...

από το 19ο
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7359644

«Γράφει η Ελ. Μαυρούλη: «Χαρακτηριστικό παράδειγμα ατεκμηρίωτης εκτίμησης (σ.σ. εννοεί του Κόμματος) η άποψη περί ιμπεριαλιστικής Ελλάδας». Πού το βρήκε αυτό; Πού έχει διατυπώσει αυτή την άποψη το ΚΚΕ; Πουθενά. Οι Θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο λένε: «Ο ελληνικός καπιταλισμός βρίσκεται στο ιμπεριαλιστικό στάδιο ανάπτυξής του, σε ενδιάμεση θέση στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα, με ισχυρές εξαρτήσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ».

Όσο ανόητο είναι να ισχυρίζεται κάποιος -το ΚΚΕ πάντως δεν το κάνει- ότι η αστική τάξη της Ελλάδας έχει τη δύναμη και τον επιθετικό ρόλο που έχουν οι αστικές τάξεις των ΗΠΑ, Γερμανίας, Ρωσίας, Κίνας κλπ., άλλο τόσο και περισσότερο ανόητο είναι να ισχυρίζεται κάποιος ότι η ελληνική πλουτοκρατία δε δαγκώνει το λαό, δε δαγκώνει τους λαούς προς τα έξω όπου και όταν την παίρνει! Ότι από υποτέλεια και όχι από συμφέρον είναι μέσα στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.»

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Σάσα, έχω υπόψιν το εξώφυλλο της πρώτης μάλλον έκδοσης της μπροσούρας:
http://rodina21.ivvu.ru/wp-content/uploads/2015/11/58-056-2114-15-C7112423.jpg
όπου γράφει σαφέστατα "κακ νοβέϊσι ετάπ" , δηλαδή "ως νεώτατο στάδιο". Εκτοτε όλες οι κατοπινές εκδόσεις/ανατυπώσεις φέρουν τον τίτλο, που λές!
Ξέρεις καθόλου το σκεπτικό η το ιστορικό αυτής της "διόρθωσης";
Είναι ανακατεμμένος και ο ίδιος ο Λένιν;

Ανώνυμος είπε...

Σεχτάρ ο Τρομερός

Οι πόλεμοι μεταξύ ιμπεριαλιστών έχουν ξεκινήσει από την εποχή της Β’Διεθνούς . Και δεν τελειώνουν. Ή απευθείας ή με αντιπροσώπους.

Η ύπαρξη του όποιου μετώπου π.χ. αντιφασιστικού ή λαϊκού μετώπου είχε στόχο την υπεράσπιση της τότε σοσιαλιστικής πατρίδας της ΕΣΣΔ. Τώρα όμως δεν υπάρχει ΕΣΣΔ

Τα εθνικά-αστικά καθήκοντα έχουν εκπληρωθεί σχεδόν στο σύνολο του κόσμου και η εθνική αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία αφορά όλο και λιγότερα μέρη του πλανήτη. Υπήρξαν π.χ. και οι «ανοίξεις» που προετοίμαζαν πολέμους, ή αλλαγές στους «προσανατολισμούς» άλλων μερών της ανά χώρας αστικής τάξης. Για το ζήτημα των πολέμων και την κατάταξή τους χρειάζεται μία πολύ προσεκτική ανάγνωση, για την τακτική αναλόγως την κατάσταση. Το μόνο σίγουρο είναι πως η όποια τακτική δεν πρέπει να υποτάσσεται στην στρατηγική (χιλιάδες φορές έχει πληρωθεί αυτό το λάθος), και το όχι «κάτω από ξένες σημαίες». Αυτός είναι ο βασικός προσανατολισμός κατά εμένα

Το αν κάποιες καπιταλιστικές χώρες είναι ή δεν είναι Ιμπεριαλιστικές ,δηλαδή έχουν περάσει το κατώφλι του Καπιταλισμού «Κρατικό Μονοπωλιακό Στάδιο» λαμβάνουμε υπόψη το έργο του Λένιν.Που ακόμα δεν ξεπεράστηκε.

Όσο για τα τρία γράμματα του Ζαχαριάδη, όλοι οι «φίλοι» επικεντρώνονται στο πρώτο και «ξεχνάνε» τα άλλα δύο. Χαλάνε την θεωρία της «ψωροκώσταινας». Δεν μας διευκρινίζουν αν το τότε δόγμα των «5 θαλασσών και των 2 ηπείρων» είναι Ιμπεριαλιστικό. Είναι πολύ βολική η θεωρία της «ψωροκώσταινας», όπως θα έγραφε ακόμα και ο..Τροτσκιστής(!!) Λιβιεράτος.


Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Υ.Γ. Οι Εξάρτησεις που επεναλαμβάνουν κάποιοι "φίλοι" είναι πολυποίκιλες. Εξάρτηση π.χ.έχουν και οι ΗΠΑ από την αγορά ομολόγων από την Κίνα. Λευτεριά λοιπόν στην «υπό οικονομική κατοχή-αποικία» χώρα των ΗΠΑ!

Ανώνυμος είπε...

Δεν περίμενα απαντήσεις με ατάκες από την Αλέκα η οποία αναλύει σφαιρικά όλες τις καταστάσεις. Όμως τα video π.χ.με την Τσαπανίδου έπαιξαν πολύ για το «Το ΚΚΕ δεν θέλει κυβέρνηση», «είναι μόνο κόμμα διαμαρτυρίας » «αν έδιναν εξουσία στο ΚΚΕ αυτό θα την επέστρεφε» και άλλες παραπλήσιες πασοκιές.
Παραήταν ήπια ενώ έκανε θαυμάσια δουλειά νοικοκυρέματος, κράτησε ψηλά το ΚΚΕ σε μία πολύ δύσκολη εποχή της παραλίγο διάλυσης και την αρχή της αντεπανάστασης στην ΕΣΣΔ.

Η αλέκα πήρε ανάποδες με τους «αγράμματους». Για αυτό και το 20ο εστιάζει πολύ στον «Ρ», στην «ΚΟΜΕΠ», στην ωριμότητα,στη γνώση και όχι απλά στην πληροφόρηση για να αποκλείσει το ιδεολογικό κενό που βρήκε ο αντίπαλος το 2012 για να αποδυναμωθεί το ΚΚΕ.

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

zoot horn rollo είπε...

Βασικά για να τσαλαβουτάει παντού και να μη δίνει λόγο σε κανένα, παλιά κουτοπονηριά αυτή, όπως κι άλλες που προηγήθηκαν εδώ.

Με υπογραφή... 1:37μμ, ψιλά γράμματα τώρα. Υπάρχει κι ένα "έργο" που πρέπει να παιχθεί.

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά όλοι παίζουν στα δάκτυλα τον σοσιαλισμό, μιας και αναπαράγουν χωρίς να αναλύουν τον Λένιν, κάνουν και μία υψηλού Κριτική σε αναλύσεις ανθρώπων που πέρα από το καλύτερο μαρξιστικό υπόβαθρο έχουν λιώσει τα παπούτσια τους την εποχή της Χαλυβουργικής, την εποχή του Σαμαρά με τον Μπάμπη Αγγουράκη να δέχεται «ειδική περιποίηση» από τα ΜΑΤ το 2013, όταν το 27% ήταν εξαφανισμένο και την εποχή του Βαρουφάκη όταν αρκετοί στήριζαν την παράταση του 2ου μνημονίου με γιορτούλες έξω από την Βουλή υπό την άδεια της κυρίας «Η κατάργηση του Μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο ήταν σχήμα λόγου».
Βεβαίως ο Αγγουράκης δεν ήταν κρεμασμένος στα κάγγελα της ΕΡΤ για να κάνει σόου. Ούτε το ΠΑΜΕ κάνει σόου αν και δίνει παρών κάθε 2 εβδομάδες στην Ευελπίδων ακόμα και με "αριστερή" κυβέρνηση

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

zoot horn rollo είπε...

Ανησύχησα προς στιγμήν αλλά μετά είδα "πανικό,εκνευρισμό,δείγματα αδυναμίας,δύσκολες θέσεις,έχετε πλάκα,διασκεδάζω αφάνταστα" και ήρθα στα ίσα μου, θα ήταν τέλειο το σχόλιο αν είχε και λίγη "αμηχανία".
Μπαη δε μπουκ.

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

КАКЪ НОВѢЙШІЙ ЭТАПЪ!
Χωρίς ανορθογραφίες (Κάπταιν σβήνεις το προηγούμενο).

zoot horn rollo είπε...

Καλά ασ'το Με υπογραφή..., θα σου πει ο άλλος: "Εγώ δεν ήμουν μ'αυτούς", θα πετάξει κανένα "κοσμητικό" και πάει λέγοντας, κι άντε βγάλε άκρη. Είπαμε, μεγάλο κόλπο να είσαι με τον "κανένα" (στα λόγια), χρόνια τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Σέχταρ δίκαιο έχεις, δεν το είχα υπ΄όψιν μου!
Από ό,τι βρήκα πρόχειρα, μάλλον μετά τον θάνατό του άλλαξε ο τίτλος.
Άσε που είχα διαβάσει βιαστικά και νόμισα ότι μιλούσες μόνο για τον τίτλο.
Μέσα στο κείμενο όντως για νεότατο στάδιο και νεότατο καπιταλισμό μιλάει!

Σάσα

Ανώνυμος είπε...

@zoot horn rollo - 3:09 μ.μ.

Όλοι πλην εξαιρέσεων, τα αναλύουν πολύ ωραία για τις αστικές τάξεις των άλλων. Όταν η κουβέντα φτάνει στην «δική μας» αρχίζουν οι διευκρινίσεις: Τροτσκιστικό το ΚΚ, απομονωμένο, βολονταριστικό κ.α.

Όλα κόπι πάστε που λέει και μία ψυχή


Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Ανώνυμος είπε...

Από τα Κύρια Κεφάλαια του Ιμπεριαλισμού
«Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ»
https://diesbruma.blogspot.gr/2016/09/blog-post_17.html

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Ανώνυμος είπε...

http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2015/08/blog-post_15.html?m=0


"Οι συνθήκες του Σεν-Ζερμέν, και των Βερσαλλιών όπως και οι μετέπειτα συνθήκες που υπαγορεύτηκαν από τις νικήτριες δυνάμεις της Αντάντ, δημιούργησαν μια σειρά νέων μικρών ιμπεριαλιστικών κρατών - Πολωνία, Τσεχοσλοβακία, Γιουγκοσλαβία, Ρουμανία, Ελλάδα – σαν ένα μέσο για την καταπολέμηση της προλεταριακής επανάστασης."

V έτσι κάνεις quote επι της ουσίας για τον ιμπεριαλισμό. Σε αφήνω τώρα να μας πείσεις ότι η ελλάδα είναι αποικία...

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Η πλάκα είναι ότι το ΝΑΡ και οι τροτσκιστές σαν πρόλαβαν σε όλα αυτά περί ιμπεριαλιστικού σταδίου της Ελλάδας, αλληλεξάρτηση, ο αγώνας για εθνική ανεξαρτησία είναι οπορτουνισμός και όλα αυτά τα ωραία ό,τι λέτε τώρα εσείς αυτοί τα λέγανε (και τα λένε ακόμα) από το '90 καλή φάση γίνατε ίδιοι ακόμα και στα δήθεν επιχειρήματα. Αν είναι να ταυτίζεις τη σχέση μεταξύ ΗΠΑ-ΚΙΝΑΣ και ΗΠΑ-ΕΛΛΑΔΑ τότε άστο δεν το σώζεις.

θες να μου πεις δηλαδή ότι είναι το ίδιο πράγμα οι σχέσεις δύο ιμπεριαλιστικών κρατών, με βαριά βιομηχανία και ισχυρότατα μονοπώλια, που ανταγωνίζονται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης το ένα το άλλο και συμμετέχουν στο μοίρασμα του κόσμου, καθορίζουν τις εξελίξεις στο γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό. έχουν σφαίρες επιρροής και κράτη δορυφόρους και ρίχνουν πάνω σε αυτά τους ανταγωνισμούς του, επεμβαίνουν με οποιοδήποτε τρόπο όποτε γουστάρουν για να υποτάξουν άλλες χώρες και όλο αυτό είναι το ίδιο με την σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ όπου η πρώτη οικονομικά-πολιτικά-στρατιωτικά-γεωπολιτικά είναι πλήρως εξαρτημένη από την δεύτερη χωρίς βαριά βιομηχανία και τεχνολογία (βαθιά εξαρτημένη από τις ΗΠΑ ειδικά ως προς αυτά) που η δεύτερη καθορίζει ακόμα και τα σύνορα της πρώτης όπως γουστάρει αυτή (Αιγαίο). Αυτά τα λέτε και παραέξω και ο κόσμος δεν σκάει στα γέλια μαζί σας; Αν τα έλεγα όλα αυτά σε εσάς πριν μερικά χρόνια θα με χαρακτηρίζατε Ναρίτη και τροτσκιστή. Κοίτα πως αλλάζουν τα πράγματα...

Δεν είναι το ίδιο οι σχέσεις μεταξύ δύο ιμπεριαλιστικών ισχυρών κρατών και ενός ιμπεριαλιστικού με ένα εξαρτημένο. Το παράδειγμα ΗΠΑ-ΚΙΝΑΣ αφορά δύο ιμπεριαλιστικά κράτη και βεβαίως κανένα κράτος δεν είναι εξαρτημένο οι ΗΠΑ διαθέτουν ισχυρή βιομηχανία, ισχυρά μονοπώλια, επεμβαίνουν στρατιωτικά όπου θέλουν, κουμαντάρουν οργανισμούς, κατέχουν σφαίρες επιρροής είναι οικονομική-στρατιωτική υπερδύναμη, ανταγωνίζεται την Κίνα την ίδια ώρα χώρι που μια στραβή με τα ομόλογα θα επηρέαζε και την οικονομία της Κίνα όχι μόνο τις ΗΠΑ. Η Ελλάδα των δανείων, των εξαρτημένων από το ξένο κεφάλαιο καπιταλιστών, της κατεστραμμένης βαριάς βιομηχανίας, της επιτήρησης και κηδεμονίας από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, με μονοπώλια πολύ κατώτερα σε σύγκριση με τα αμερικάνικα, που ούτε στα σύνορά της δεν ασκεί εθνική κυριαρχία τι ακριβώς μπορεί και με ποιο τρόπο να επιβάλει στις ΗΠΑ ή όπου αλλού, ποιον ανταγωνίζεται τις ΗΠΑ; Που υπάρχει ακριβώς αλληλεξάρτηση; Α όχι είναι ανισότιμη. Μα σε τέτοιο βαθμό δεν μιλάμε απλά για ανισότιμη μιλάμε για άνιση εντελώς και εδώ η λεγόμενη αλληλεξάρτηση ξεπέφτει σε ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΣΚΕΤΟ. Ο ένας δεν έχει βιομηχανία, τεχνολογία, η οικονομία του εξαρτάται από δάνεια και "επενδύσεις" από ξένους αυτός λοιπόν δεν είναι ισχυρός ώστε να επιβάλει κάτι ο άλλος τα ακριβώς αντίθετα.

Με ποιον παρόμοιο τρόπο λοιπόν όπως στο παράδειγμα ΗΠΑ-ΚΙΝΑ με τα ομόλογα επηρεάζουμε εμείς με τέτοιο τρόπο τις ΗΠΑ; Γιατί εγώ δεν βλέπω τίποτα τέτοιο απολύτως.

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

Η καλύτερη απόδειξη της διγλωσσίας του ΚΚΕ είναι οι ίδιες οι δικές σας απόψεις και - κυρίως - το γεγονός ότι ΟΛΟΙ σας μπορείτε να βρείτε στα κομματικά ντοκουμέντα και να επικαλεστείτε διατυπώσεις που δικαιώνουν τις απόψεις σας.

Ο ratm το εξέφρασε αυτό εντελώς απερίφραστα - αν και πολύ κομψά κι ευγενικά. Μίλησε για την ανάγκη "μαζέματος" κάποιων "ακραίων απόψεων" που διατυπώνονται "στο όνομα της γραμμής του κόμματος", κάτι που γίνεται - υποτίθεται - στο 20ο Συνέδριο κλπ. Από κοντά και διάφοροι άλλοι. Συζητείστε μεταξύ σας για να πείσετε ο ένας τον άλλο τελικά αν η πάλη για την αποδέσμευση είναι "υποταγή σε αιτήματα του κεφαλαίου" ή αν, αντίθετα, "το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που κάνει πάλη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις". Όμως και μόνο το ζήτημα της ύπαρξης τέτοιας συζήτησης αποδεικνύει του λόγου το αληθές και όσο και να προσπαθεί ο ratm να "καμουφλάρει" την τοποθέτησή του πίσω από "παραινέσεις" του στυλ "να μην τσιμπάμε" κλπ., η αλήθεια δεν κρύβεται.

Απλώς θα επισημάνω ότι είναι άλλο πράγμα το "κεντρίστικο" ρετουσάρισμα μιας οπορτουνιστικής πλατφόρμας και άλλο η αποκατάσταση των μαρξιστικών-λενινιστικών αρχών και αντιλήψεων.

Επί της ουσίας, λόγω και του προχωρημένου της ώρας, επιφυλάσσομαι να επανέλθω με ένα νέο σημείωμα μέσα στο σ/κ.

Γράκχος

zoot horn rollo είπε...

Επιτελους και λιγο ΝΑΡ.
Επισης μας ελειψε η "διγλωσσια".
Μη κανουμε μισες δουλειες...

Ανώνυμος είπε...

Κατά τ'άλλα λένε οι μουλάδες δεν εννοούμε τον ιμπεριαλισμό όπως η α.τ. και ο Λαφαζάνης, δηλ ως επεκτατισμό των ισχυρών. Έλα όμως που αν διαβάσει κάποιος τα σχόλια του Β φορ Βλαμμένος θα δει πως οι ιμπεριαλιστικές χώρες είναι αυτές που κάνουν στρατιωτικές επεμβάσεις, έχουν ισχυρή οικονομία, βιομηχανία(!!!) κλπ.

Γράκχε το ίδιο μπορείς να πεις για τα κείμενα των Λένιν και Μαρξ που ο κάθε καμένος από ΜΑ μέχρι ΝΑΡ μέχρι ΟΑΚΚΕ μέχρι ΠιΛαφ μπορούν να επιβεβαιώνουν τις αναλυσάρες τους με διάφορα κομμάτια. Είναι και αυτά διγλωσσικά; Όπως, ακριβώς κάνεις κι εσύ με τις αναλύσεις του ΚΚΕ μόνο που έχεις και το θράσος να κάνεις μονταζιέρα με το κείμενο μεστη μούρη μας. Δεν είναι επιχείρημα αυτά που λες. Ο καθένας εδώ εκφράζει μόνο την άποψή του, έχει ειπωθεί 1000 φορές. Μην προσπαθείς να πιάσεις λαβράκια από το πουθενά. Κι άσε τις διγλωσσίες για αυτούς που από τη μία το παίζουν σταλινικοί και από την άλλη αποθεώνουν τα μεταβατικά προγράμματα του Τρότσκι.

Σταλινικός Φιλελεύθερος

Ανώνυμος είπε...

Εξάρτησης συνέχεια

Μετά τον «απελευθερωτικό αγώνα» που πρέπει να διεξάγουν οι ΗΠΑ από τα ομόλογα τους που κρατά η Κίνα(*), ο αντι-«εξαρτησιακός» αγώνας περιλαμβάνει και άλλες «οικονομικές αποικίες»

Για να διαβάσουμε τι γράφει Ο Β.Ζέρβας(*) με συγκεκριμένα παραδείγματα στο
praxisreview.gr/κάτω-απο-ξένες-σημαίες-η-μαρξιστική-θε

«(..)Το δημόσιο χρέος της Ιαπωνίας είναι, συγκριτικά με το ελληνικό, πολύ μεγαλύτερο ως ποσοστό του ΑΕΠ (230%), το εμπορικό ισοζύγιο είναι αρνητικό και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες κλπ (44).

Η εισβολή του ΔΝΤ (που έχει προβληθεί σαν κριτήριο «υποτέλειας»), δεν μπορεί να θεωρηθεί από μόνη της κριτήριο, γιατί το ΔΝΤ «εισέβαλε» και στη Μεγάλη Βρετανία το 1976, επιβάλλοντας μνημόνια σε μισθούς και συντάξεις και ανοίγοντας το δρόμο για τον θατσερισμό του 1980.

Οι αυξομειώσεις της βιομηχανικής παραγωγής δεν είναι, από μόνες τους, δείκτης για τον καπιταλιστικό ή μη χαρακτήρα μιας χώρας, πολύ περισσότερο στις χώρες που έχουν ιστορικό υπαγωγής της εργασίας στο κεφάλαιο από τον 19ο αιώνα. Η αποβιομηχάνιση εξάλλου είναι τυπικό χαρακτηριστικό για πολλές ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες μετά το 1970, λόγω της καπιταλιστικής διεθνοποίησης και των αλλαγών που έφερε στον καταμερισμό εργασίας και παραγωγής και σε διεθνές επίπεδο…»

Οι «οικονομικές αποικίες» της Ιαπωνίας – Η.Β. γιατί έχουν χρέη και μπήκαν και στο ΔΝΤ. Το Βιετνάμ «εκβιομηχανίζεται» άρα μάλλον θα είναι «ιμπεριαλιστικό».

Για να είναι μία χώρα Ιμπεριαλιστική, με την οικονομική ουσία του Ιμπεριαλισμού κατά Λένιν, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ. Σοσιαλισμός και Ιμπεριαλισμός αλληλοαποκλείονται. Αν ο Ιμπεριαλισμός είναι μόνο η στρατιωτική παρουσία, φτάνουμε στο γελοίο σημείο να κατηγορούμε την Κούβα για Ιμπεριαλιστική Επέμβαση στην ..Αγκόλα, στις αρχές της δεκαετίας των 80'S


Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot


(*)@Σεχτάρ ο Τρομερός

«Γενικά, νομίζω πως το πρόβλημα σήμερα δεν είναι να βρείς ποια κράτη είναι ιμπεριαλιστικά, αλλά, κυρίως, ποιά δεν είναι.»

Από το ίδιο link «(..)Από το σημείο «Σε αυτή τη βάση μπορούμε, σχηματικά, να περιγράψουμε τρείς βασικές κλίμακες χωρών στο ιμπεριαλιστικό σύστημα:..» και μετά.

Δεν υιοθετώ την άποψη του Β.Ζέρβα, αλλά ίσως είναι μία συμβολή-αφορμή σε μία σοβαρή συζήτηση.

Όλο και περισσότερες χώρες Ιμπεριαλίζουν σε σχέση με την εποχή της "μία χούφτας χώρες". Αν ο Καπιταλισμός έχει φτάσει σε τόσο μεγάλο επίπεδο ανάπτυξης ώστε μία χώρα με το που γίνεται καπιταλιστική, ταυτόχρονα να Ιμπεριαλίζει χωρίς να περάσει κάποια χρονική περίοδος "προσαρμογής", μένει να αποδειχθεί.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή μας έλειψε η "διγλωσσία".

19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ - ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Επειδή συζητάμε επί της ουσίας
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7321702

«(..)Σωστά πλέον δε μιλάμε για αντιιμπεριαλιστικό αλλά για αντικαπιταλιστικό - αντιμονοπωλιακό αγώνα. Στο αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο χωράνε οι πάντες, από σοσιαλδημοκράτες και οπορτουνιστές μέχρι και κομμάτι της ντόπιας αστικής τάξης η οποία θίγεται από το μονοπωλιακό πολυεθνικό κεφάλαιο. Ιμπεριαλισμός είναι ο μονοπωλιακός καπιταλισμός.

Με τη θέση μας για αντικαπιταλιστικό - αντιμονοπωλιακό Αγώνα δεν αφήνουμε ούτε καν υπόνοια ότι μπορεί να υπάρξει περίπτωση να ξεχωρίσουμε το κεφάλαιο σε ντόπιο και ξένο, σε θύτη και θύμα, σε καλό και κακό, όπως κάνουν οι οπορτουνιστές, οι σοσιαλδημοκράτες αλλά και οι ναζί στη χώρα μας σήμερα. Για εμάς η αιτία των προβλημάτων της τάξης μας είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και η οριστική λύση βρίσκεται στην κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και στην ανατροπή της αστικής τάξης στο σύνολό της. Δεν αρνούμαστε την αντιιμπεριαλιστική πάλη και είμαστε πρωτοπόροι στους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες του λαού μας.

Ο αντικαπιταλιστικός - αντιμονοπωλιακός αγώνας σε συνθήκες κυριαρχίας των μονοπωλίων είναι και αντιιμπεριαλιστικός, με την έννοια ότι το κεφάλαιο ντόπιο και ξένο έχει ιμπεριαλιστικές βλέψεις (π.χ. επενδύσεις και επέκταση του ντόπιου κεφαλαίου στα Βαλκάνια κ.α., συμμετοχή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους με τις ευχές και της ντόπιας αστικής τάξης κ.ά.).

Αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο δίχως να στρέφεται και ενάντια στα ντόπια μονοπώλια και σε όλους τους καπιταλιστές που είναι ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής οδηγεί τελικά σε συμπεράσματα περί καλών και κακών καπιταλιστών, ότι μπορεί ο εργαζόμενος να ζήσει καλά μέσα στα πλαίσια του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης αρκεί να γίνουν σωστές συμμαχίες και επιλογές από την εκάστοτε κυβέρνηση για την υπεράσπιση του ενός ή του άλλου κομματιού της ντόπιας αστικής τάξης ενάντια στα «ιμπεριαλιστικά» μονοπώλια που επενδύουν και στη χώρα μας.

Ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας από μόνος τους σε καθεστώς μονοπωλιακής κυριαρχίας είναι ικανός να δηλητηριάζει συνειδήσεις και να ενισχύει και τον εθνικισμό ο οποίος προωθείται από την ντόπια αστική τάξη για την υπεράσπιση των συμφερόντων της ενάντια στο ξένο κεφάλαιο. Σωστά λοιπόν το Κόμμα μας ως γνήσια εργατικό ταυτίζει τον πατριωτισμό με την ταξική πάλη, παίρνει θέση για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τη δράση μας σε περίπτωση ξεσπάσματος πολέμου στην περιοχή μας, τη δράση μας απέναντι στην ντόπια αστική τάξη…»

Αν και αυτό δεν το καταλαβαίνετε, δεν σας φταίει το ΚΚΕ

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Ανώνυμος είπε...

Δες λοιπόν και αυτό:

Η ΤΡΙΤΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

4ο συνέδριο της Διεθνούς (5 Νοέμβρη-5 Δεκέμβρη 1922)

Συζήτηση πάνω στο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης. «Το Ανατολικό Ζήτημα».
Ομιλία RADIC (Γιουγκοσλαβία)

" Στη Μακεδονία π.χ. οι Βούλγαροι και οι Αλβανοί αγωνίζονται με το όπλο στο χέρι ενάντια στην ιμπεριαλιστική πολιτική της σερβικής αστικής τάξης"

Αν διαβάσεις πιο πάνω τα αποσπάσματα που παρέθεσα για το τι λέει επίσης ο RADIC για την Σερβία την χαρακτηρίζει εξαρτημένη όπως και την Ρουμανία κλπ. Από τη μία λοιπόν ιμπεριαλιστική πολιτική και από την άλλη εξαρτημένη. Τι ισχύει από τα δύο;

Άντε εξήγησε μου εσύ πως την ίδια ώρα που είναι "ιμπεριαλιστική" η Ελλάδα πως το ΣΕΚΕ και μετέπειτα ΚΚΕ μιλούσε για πλήρως εξαρτημένη από το κεφάλαιο χώρα και μόνο. Μπας και το ΚΚΕ ήταν ανέκαθεν οπορτουνιστικό από γεννησιμιού του;

3ο Έκτακτο συνέδριο ΣΕΚΕ για το Εθνικό Ζήτημα:

"Ο κοινός αγώνας του ελληνικού προλεταριάτου, των φτωχών χωρικών και των εργαζομένων αγροτοπροσφυγικών μαζών Μακεδονίας και Θράκης, μαζί με τους εργάτες και χωρικούς των άλλων βαλκανικών χωρών για την ανεξαρτησία της Μακεδονίας και της Θράκης και για την εγκαθίδρυση της ομοσπονδίας των βαλκανικών λαών, είναι αγώνας για την ΑΠΟΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΖΥΓΟΥ της βαλκανικής μπουρζουαζίας και του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού, για τη σωτηρία των προσφυγικών μαζών από την πείνα, τη στέρηση και το βέβαιο θάνατο, για την αποσόβηση του απειλουμένου νέου βαλκανικού πολέμου και για την εξασφάλιση της ειρηνικής συμβιώσεως και οικονομικής ευημερίας όλων των λαών της Βαλκανικής"

3ο Συνέδριο ΚΚΕ (Τακτικό) Μάρτης 1927:

"Η ημιαποικιακή θέση της Ελλάδας και η υποδούλωσή της στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις έχουν σαν συνέπεια την εξάρτηση της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής της μπουρζουαζίας και των ανταγωνισμών της από τις δυνάμεις αυτές".

Από την αρχή το ΣΕΚΕ και μετέπειτα ΚΚΕ μιλούσε για Ελλάδα εξαρτημένη και ο στόχος ήταν η αποτίναξη της υποτέλειας και της εξάρτησης από το ξένο κεφάλαιο και η ανατροπή της εξουσίας του εξαρτημένου ντόπιου κεφαλαίου όχι του ιμπεριαλιστικού ελληνικού κεφαλαίου. Άλλωστε και ο Ζαχαριάδης μιλούσε για αμερικανοδουλεία και αμερικανοκρατία στην Ελλάδα, για εθνική ανεξαρτησία πρόσεξε όχι το '30 αλλά το 1954 στο πρόγραμμα του ΚΚΕ που αποσύρθηκε μετά από τους φασίστες χρουτσοφικούς.

Μήπως και ο Ζαχαριάδης ένας έμπειρος μπολσεβίκος τριτοδιεθνιστής επαναστάτης δεν κατάλαβε τι ήταν η Ελλάδα και ήταν οπορτουνιστής που δεν χαρακτήριζε την Ελλάδα ιμπεριαλιστική;

Τι παίζει εδώ λοιπόν; Ο όρος λοιπόν ιμπεριαλιστική χρησιμοποιούνταν για μια αστική τάξη και την πολιτική που ασκεί στο βαθμό που καταπίεζε και αυτή πχ εθνότητες, λαούς και μειονότητες (ή αποικίες για αποικιοκρατικές χώρες) και ταυτιζόταν την ίδια ώρα με την πολιτική μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων πχ σε επεμβάσεις και κατακτητικούς πολέμους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ήταν ιμπεριαλιστικές αυτές οι χώρες ο όρος ιμπεριαλιστική προσδιορίζει την πολιτική επεκτατισμού τους, του σωβινισμού τους και της ταύτισής τους με μία ή περισσότερες Δυνάμεις σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στο μοίρασμα του κόσμου έτσι χαρακτηρίζονται ιμπεριαλιστικές καθώς και όπως λέει αυτό που παρέθεσες αποτελούσαν και μέσο για τον πόλεμο ενάντια στην προλεταριακή επανάσταση (πχ η οργανωμένη και καθοδηγούμενη από τις μεγάλες δυνάμεις επέμβαση στην ΕΣΣΔ 14 χωρών μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα ως εξαρτημένη από τους Άγγλους). Ο Λένιν στο βιβλίο του για στους δίκαιους και άδικους πολέμους μιλάει επίσης για ιμπεριαλιστικό πόλεμο μεταξύ....Ρώμης και Καρχηδόνας στην εποχή της...δουλείας. Ε μη μου πεις ότι οι δουλοκτητικές χώρες βρίσκονταν σε...ιμπεριαλιστικό στάδιο ανάπτυξης νομίζω θα συμφωνήσουμε ότι ο Ιμπεριαλισμός είναι ανώτατο στάδιο του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ο όρος λοιπόν ιμπεριαλιστικός εκεί περιγράφει απλά τον αγώνα για αποικίες, για επεκτατισμό και κατάκτηση εδαφών από τις τότε μεγάλες δυνάμεις και δεν χαρακτηρίζει ως ιμπεριαλιστικές τις δουλοκτητικές χώρες με την κυριολεκτική έννοια του όρου.

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

Για δες τι άλλο λέει στους δίκαιους και άδικους πολέμους:

" Ο Γιούνους έχει απόλυτο δίκιο όταν υπογραμμίζει την αποφασιστική επίδραση των ιμπεριαλιστικών συνθηκών στο σημερινό πόλεμο όταν λέει ότι πίσω από Σερβία στέκεται η Ρωσία ότι πίσω από το σερβικό εθνικισμό ΣΤΕΚΕΤΑΙ Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ...". Πίσω δηλαδή από την Σερβία βρίσκονται οι Ρώσοι ιμπεριαλιστές ενώ και αργότερα η "ιμπεριαλιστική" σέρβικη αστική τάξη εξαρτώνταν από το γαλλικό κεφάλαιο. Ιμπεριαλιστική λοιπόν χαρακτηριζόταν μόνο α) ως προς την σωβινιστική της πολιτική προς άλλους λαούς και εθνότητες και β) της ταύτισης της με ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και της συμμετοχής της στα σχέδιά τους από θέση εξάρτησης όμως.

Το γεγονός ότι και η Οθωμανική αυτοκρατορία πήρε μέρος στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενταγμένη σε έναν ιμπεριαλιστικό συνασπισμό για να κερδίσει και αυτή από το μοίρασμα δεν χαρακτηρίζει την Τουρκία, την καρδιά αυτής της αυτοκρατορίας, ιμπεριαλιστική όταν αυτή χαρακτηριζόταν ως μισοαποικία. Ή όταν ο Ζαχαριάδης καταδίκαζε το Μεταξά ότι κάνει πόλεμο κατακτητικό, ιμπεριαλιστικό δεν θεωρούσε την Ελλάδα ιμπεριαλιστική χώρα αλλά ο όρος ιμπεριαλιστικός αναφερόταν στο γεγονός ότι αυτός υποτασσόταν στα σχέδια των Άγγλων ιμπεριαλιστών και γινόταν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους αλλά και της ντόπιας πλουτοκρατίας που ήταν εξαρτημένη από αυτούς και ότι ήταν ένας κατακτητικός πόλεμος.

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας

«Το ΚΚΕ με συνέπεια δουλεύει για να ανασυγκροτηθεί το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα μετά το αντεπαναστατικό κύμα που ανέτρεψε τη Σοβιετική Ενωση και τις Λαϊκές Δημοκρατίες στην Ανατολική Ευρώπη.

Η αγωνιστική στάση του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος είναι έμπνευση για τους κομμουνιστές και άλλους που παλεύουν στην Ευρώπη ενάντια στην ΕΕ. Σήμερα το ΚΚΕ είναι στην πρώτη γραμμή της αντεπίθεσης ενάντια στο καθεστώς λιτότητας που ο γαλλογερμανικός ιμπεριαλισμός έχει επιβάλει σε όλη την ΕΕ».

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9289875

Ανώνυμος είπε...

Στο ίδιο

Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας(άλλο ΚΚ)

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας τιμά τον αγώνα αρχών σας για το σοσιαλισμό και ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Κυρίως επικροτούμε τη συνεπή στάση σας κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ως μιας καπιταλιστικής οργάνωσης που ενεργεί για την ενίσχυση των εθνικών αρχουσών τάξεων, ενάντια στα συμφέροντα της εργασίας και της εργατικής τάξης.

Η στάση σας είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους κομμουνιστές της Βρετανίας στον αγώνα μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενάντια στις επιθέσεις της ΕΕ, και ιδίως σήμερα, στον αγώνα μας ενάντια στα σχέδια της άρχουσας τάξης μας να επιβάλει μια νέα φιλοκαπιταλιστική συμφωνία εκτός της ΕΕ και σε στενότερη συνεργασία με τις ΗΠΑ».

Ανώνυμος είπε...

Σημερινα 3:35 μ.μ. , 3:43 μ.μ. δικά μου σχόλια
Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Ανώνυμος είπε...

Άρα μόλις τώρα συμφώνησες ότι για σένα ο ιμπεριαλισμός δεν είναι το κρατικο-μονοπωλιακό στάδιο του καπιταλισμού που περιέγραψε ο Λένιν, αλλά οι επεκτατικές τάσεις των ισχυρών.

Επίσης, πόλεμοι επί φεουδαρχίας κλπ ονομάζονται κι αυτοί ιμπεριαλιστικοί, δεν ταυτίζεται η έννοια όμως με το μονοπωλιακό στάδιο του καπιταλισμού ούτε με το αν ένα καπιταλιστικό κράτος είναι ιμπεριαλιστικό. Ωραία τώρα είσαι στο ίδιο επίπεδο με την υπόλοιπη τάξη.

Σταλινικός Φιλελεύθερος

Ανώνυμος είπε...

Κόπι Πάστε για το 20ο Συνέδριο. Τα «ιδεολογικά-θεωρητικά».Το «απομονωμένο» ΚΚΕ
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9289875

-« «Μελετάμε με ενθουσιασμό τον τρόπο με τον οποίο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, καθοδηγούμενο από τον μαρξισμό - λενινισμό, προσπαθεί να ερμηνεύσει τις εξελίξεις, τις νέες κατακτήσεις στην επιστήμη και την τεχνολογία με υλιστικό-διαλεκτικό τρόπο καθώς και την προσπάθειά του να ευθυγραμμίσει την εμπειρία του εργατικού και λαϊκού κινήματος με την κομμουνιστική ιδεολογία για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από την εκμετάλλευση»

-«Το θέμα του Συνεδρίου σας καλύπτει πολλές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η εργατική τάξη και οι λαοί με την κρίση που κλυδωνίζει τον κόσμο σήμερα»

-««Πιστεύουμε ότι το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ, ως ενός σημαντικού μέλους του παγκόσμιου κομμουνιστικού και προοδευτικού κινήματος, θα συμβάλει σε αυτήν την προσπάθεια με όλες του τις δυνάμεις»

-«Το ΚΚΕ εμπλούτισε και εμπλουτίζει τα Κομμουνιστικά Κόμματα της Ευρώπης και του κόσμου με την ανεκτίμητη εμπειρία της πάλης στις σύγχρονες συνθήκες»

-«Αποδεικνύει ότι η οργανωτική δουλειά και η μορφωτική δουλειά είναι απολύτως αναγκαίες σε αυτό το πλαίσιο. Θα παρακολουθήσουμε τη δουλειά σας με πολλή προσοχή. »

-«Θεωρούμε ότι είναι πολύ έγκυρη η εκτίμηση που υπάρχει στις Θέσεις σας για τις εξελίξεις, τόσο όσον αφορά την οικονομία, όσο και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται η εργατική τάξη και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, καθώς επίσης και την αναδιαμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια».»

-«αναδεικνύει την ανάγκη για τους επαναστάτες να κατανοήσουν με ακρίβεια τη ρευστή και μεταβαλλόμενη κατάσταση στο πλαίσιο της βαθιάς και παρατεταμένης κρίσης του καπιταλισμού και την όξυνση των αντιθέσεων μέσα στον ιμπεριαλισμό»
-«Το κόμμα σας αποτελεί ισχυρό στήριγμα του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος»
-«Η δικαίωση της πολιτικής του ΚΚΕ στην πράξη αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα σε όλον τον κόσμο»

-«Σε αυτή την περίοδο η παρέμβαση του ΚΚΕ στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα στην κατεύθυνση των μαρξιστικών - λενινιστικών αρχών καθώς και η επιθυμία του να συσπειρώσει τα Κομμουνιστικά Κόμματα ήταν εξελίξεις κρίσιμης σημασίας»
-«Εκτιμάμε πολύ τις θεωρητικές επεξεργασίες του 19ου Συνεδρίου.»

-«Το ΚΚ Νορβηγίας θαυμάζει τη σημαντική δουλειά του ΚΚΕ για την εργατική τάξη και το λαό στην Ελλάδα, για τη Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, για την "Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία". Εκτιμάμε πολύ τις θεωρητικές επεξεργασίες του 19ου Συνεδρίου.»

-«Παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του ΚΚΕ στο 18ο, 19ο και τώρα στο 20ό Συνέδριο»

-«Το παράδειγμα που μας δίνουν οι πρωτοπόροι σύντροφοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μάς εμπνέει, αλλά και μας φωτίζει το δρόμο προς το σοσιαλισμό»

-«Οι Θέσεις για το 20ό Συνέδριο αποτελούν εφαλτήριο για την ενίσχυση του ΚΚΕ, την οικοδόμηση και την ισχυροποίηση των Οργανώσεων Βάσης του Κόμματος, καθώς και την επέκταση της εμβέλειας και της επιρροής του Κόμματος στα πλαίσια της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και της ανάπτυξης της κοινωνικής συμμαχίας προς μια αντικαπιταλιστική και αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, στην πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και για την εργατική εξουσία».

-«Ευχαριστούμε το ΚΚΕ για την πολιτική και ιδεολογική στήριξη, μια πολύ σημαντική έκφραση της διεθνιστικής αλληλεγγύης»

-«Το Κόμμα σας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ριζοσπαστικό προσανατολισμό του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Οι τοποθετήσεις του και τα ντοκουμέντα του αποτελούν πηγή έμπνευσης και καθοδήγησης για το διεθνές ριζοσπαστικό κομμουνιστικό κίνημα»

-«Είμαστε σίγουροι ότι το Συνέδριό σας θα έχει επιτυχία στη συζήτηση και ανάπτυξη των θέσεων του κόμματός σας στον πρακτικό εξοπλισμό του αγώνα σας ενάντια στον καπιταλισμό, στην κατεύθυνση του σοσιαλισμού στη χώρα σας»

-«Δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στο καθήκον ανασύνταξης του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, όπου το κόμμα σας δίνει όλες του τις δυνάμεις, και έχουμε μάθει πολλά από τις δράσεις αυτές.»

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Ανώνυμος είπε...

«Το ΚΚΕ στον ιταλοελληνικό πόλεμο 1940-41»
Του Κώστα ΣΚΟΛΑΡΙΚΟΥ*
*Ο Κώστας Σκολαρίκος είναι μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ

http://edoketora.blogspot.gr/2015/04/1940-41.html

«(..)1) Αποκρύπτουν τις δεκάδες σελίδες της έκδοσης στις οποίες αναλύεται λεπτομερώς ότι ο Ν. Ζαχαριάδης δεν έγραψε ένα αλλά τρία γράμματα για τον ιταλοελληνικό πόλεμο. Επομένως, αποκρύπτουν και το γεγονός ότι στο δεύτερο και στο τρίτο γράμμα του χαρακτηρίζει τον πόλεμο ιμπεριαλιστικό και από τις δύο πλευρές. Καθένας αντιλαμβάνεται ότι η απόκρυψη δεν είναι τυχαία. Δεν αποκλείουμε βέβαια και το ενδεχόμενο να έγραψαν όσα έγραψαν δίχως να έχουν διαβάσει το βιβλίο...

2) Αποκρύπτουν το γεγονός ότι ο ίδιος ο Ν. Ζαχαριάδης, όπως δημοσιεύεται στο βιβλίο, έγραψε ότι χωρίς το σκεπτικό των επόμενων γραμμάτων το Α' γράμμα καταντούσε ένα «σοσιαλπατριωτικό προδοτικό ντοκουμέντο»5.»

«...ο δίκαιος ή ο άδικος χαρακτήρας κάθε πολέμου δεν καθορίζεται από το ποιο κράτος επιτίθεται και ποιο αμύνεται, αλλά από το ποια τάξη και για ποιο σκοπό διεξάγει τον πόλεμο, είτε είναι αρχικά και τη συγκεκριμένη στιγμή αμυνόμενη είτε επιτιθέμενη. Και οι δύο αστικές τάξεις και οι κυβερνήσεις τους συγκρούονταν, όχι όμως για τα συμφέροντα των εργατικών τάξεων της Ελλάδας και της Ιταλίας, οι οποίες θα έπρεπε να ακολουθήσουν το δικό τους δρόμο για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και όχι αυτόν της καπιταλιστικής "εθνικής ενότητας"».6»

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

zoot horn rollo είπε...

Ολα στο μπλεντερ.
Παλιο κι αυτο.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα η αναφορά, προς επίρρωση της "επικαιροποίησης" Λένιν και "μιας χούφτας", στο 5ο συνέδριο της Κομιντέρν του 1924, στο οποίο βεβαίως δεν συμμετείχε ο Λένιν, που είχε πεθάνει, και το οποίο έμεινε στην ιστορία ως "Συνέδριο του Ζινόβιεφ":

https://johnriddell.wordpress.com/2014/06/23/the-forgotten-fifth-comintern-congress-bridge-between-lenin-and-stalin/

Παρακάμπτωντας ότι ήταν επίσης συνέδριο που στήριξε τη λαϊκή συμμαχία "απ' τα κάτω", ότι ουσιαστικά ακυρώθηκε από το Στάλιν το 1935, με την πολιτική των Λαϊκών Μετώπων, βρίσκω συναρπαστικό ότι το Συνέδριο αυτό προέβλεπε απόσχιση Μακεδονίας και Θράκης από την "ιμπεριαλιστική Ελλάδα":

Communist parties emerged from the left wings of Social Democratic Parties in 1918-19, as they did elsewhere in Europe. They were outlawed, but were insignificant in any case because they could not rival the peasant parties in size or appeal. Furthermore, the Comintern (Communist International) program adopted in 1924 called for the sort of "self-determination" which would weaken the East Central and South-Eastern European states because Moscow saw them as satellites of France. Thus, The Fifth Congress of the Comintern declared that:


(a) Greece was to lose Macedonia and Thrace;
http://acienciala.faculty.ku.edu/hist557/lect14b.htm

Δεν το είδα όμως στην ανάρτηση Άναυδου αυτό, δεν το βρήκε;

Kαι τελικά, πείτε μας λίγο πάλι ποια είναι η θέση σας για το χαρακτήρα της χώρας και τα καθήκοντα που αυτός ο χαρακτήρας υπαγορεύει στον πόλεμο; Την Κυριακή που πέρασε ήταν υπεράσπιση των συνόρων και της εθνικής κυριαρχίας πάντως. Αυτό λέει το άρθρο που παρατέθηκε πάνω.

ΚΜΤ

Αναυδος είπε...

αν διαβαζες προσεκτικα
http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2015/08/blog-post_15.html

ο εκλεκτισμος ειναι εγκλημα για οποιον θελει να ονομαζεται κομμουνιστης

Saportoutourki είπε...

Αισθάνομαι πως χάνονται σχόλια τώρα τελευταία

Saportoutourki είπε...

Το "νήμα" αυτό παραπήγε.
Μια ερώτηση λοιπόν προς "Γράκχο" και "V" και όποιον άλλον θέλει να απαντήσει.

Έστω ότι οι τακτικές επιλογές του ΚΚΕ για (μη) αποδέσμευση (όπως ισχυρίζεστε) είναι λάθος, αλλά είστε σωστοί ότι πρέπει ΤΩΡΑ (χθες) να βγούμε από την ΕΕ και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την υπόθεση του σοσιαλισμού.

Τότε:
- Πώς αλλάζουν τα καθήκοντα του κομμουνιστή; Τι ακριβώς πρέπει να κάνει; Τι άλλο πρέπει να προσθέσει στην προπαγάνδα του κατά της ΕΕ;
Ποιες αντι-ιμπεριαλιστικές δράσεις πρέπει να προσθέσουν οι κομμουνιστές στις ήδη υπάρχουσες;

Γιατί από μικρό παιδί βλέπω κομμουνιστές σε χώρους εργασίας και εκπαίδευσης να μιλάβε για προβλήματα στον "κλάδο" τους και όπως έχετε εσείς τα τσιτάτα, αυτοί αραδιάζουν νόμους και Συνθήκες της ΕΕ.

2. Είστε σίγουροι πως δεν υπάρχουν κόμματα ΑΣΤΙΚΑ που θα κάνουν και αυτό το σύνθημα δικό τους, όπως κάνανε και το αντι-μνημόνιο;

Γιατί ακόμα περιμένουμε τον έναν νόμο, μέρα μεσημέρι.
Άλλωστε, είτε το εννοούν οι αστοί (και τα κόμματά τους) είτε όχι, βλέπετε κι εσείς πως σε όλες τις χώρες υπάρχουν κομμάτια (και κόμματα) της αστικής τάξης που έχουν τέτοια επιδίωξη, δηλαδή να βγει η χώρα τους από την ΕΕ.

Ξαναθέτω αλλιώς την ερώτηση 2, που είναι το ίδιο σημαντική με την πρώτη.
Πώς θα παλέψει ο κομμουνιστής με κύριο σύνθημα και βασικό στόχο, ένα σύνθημα που το ασπάζονται αστοί;
Έτσι ξεκομμένο από τον σοσιαλισμό;
Πώς τελικά θα ξεχωρίσουμε από αυτά τα αστικά (ακροδεξιά κυρίως) κόμματα που επιδιώκουν έξοδο από την Ε.Ε.;

Στην τελική, έστω ότι πάω να πείσω έναν συνάδελφο για μια δράση, διαδήλωση κλπ. Θα του κάνω αντίστοιχη προπαγάνδα με έναν ευρωσκεπτικιστή ότι η ΕΕ καταδυναστεύει την πατρίδα μας; Έτσι σκέτο; Ή μήπως πρέπει να του πω "ΣΥΝΑΔΕΡΦΕ, το αφεντικό το ακούς όλη μέρα. Γκρινιάζει για τις ασφάλειες και τα ΙΚΑ. Μας έχει ρουφήξει το αίμα. Σε λίγο καιρό θα έρθουν από την ΕΕ και τα ΔΝΤ πάλι και θα τον απαλλάξουν. Θα του επιτρέψουν να μειώσει όσα δίνει και ό,τι έχει απομείνει από Νοσοκομεία - Συντάξεις θα το κόψουν κι άλλο. Τα παιδιά μας δεν ξέρω αν θα έχουμε νοσοκομείο να τα δεχτεί γιατί θα με βάζουν να πληρώνω ασφάλεια από την τσέπη και δεν θα έχω. Ίσα που βγαίνω. Πρέπει να κάνουμε κάτι. Δεν γίνεται να μας το περάσει αυτό εδώ μέσα."

............

Υ.Γ.: Όλα βγαίνουν πρώτα στον χώρο εργασίας και μετά γίνονται φιρμάνια ή απ την άλλη πλευρά μπροσούρες. Οι εργαζόμενοι αυτοί την στιγμή ακούνε την ώρα που δουλεύουν τηλέφωνα των Ελλήνων "μπίζνεσμεν" (μην χέσω) του τύπου "Ε ναι Μάκη, πρέπει να σκάσει η βόμβα ΤΩΡΑ. Έχει μπουκώσει η αγορά. €50 ασφάλιση ο καθένας. Και μετά ότι πρόγραμμα θέλει ας κάνει. Δεν πάει άλλο Μάκη".

Ετοιμαστείτε λοιπόν για μια βάρβαρη μείωση μισθού και νϊκη των αστών. Όχι της ΕΕ. Των αστών που είναι ενωμένοι στην ΕΕ.

σαπορ τουτουρκι

zoot horn rollo είπε...

Αλλος "αστερας".

Ανώνυμος είπε...

Παράπεμψε με, μη ...εκλεκτικιστή, στο πού το γράφει αυτό το κείμενό σου, γιατί πάλι δεν βλέπω καμία αναφορά σε επιθυμητή απόσχιση Μακεδονίας-Θράκης.

Κατόπιν, απάντησέ μου αν στηρίζεις την απόφαση για τη Βαλκανική που ανέβασες, περιλαμβανομένης φυσικά αυτής της ρήτρας, φυσικής συνέπειας της διάγνωσης για την Ελλάδα. Αν όχι, αν τη βρίσκεις λαθεμένη, πώς ακριβώς δίνει απάντηση η απόφαση στη θεωρία της εξαρτημένης Ελλάδας;
ΚΜΤ

Αναυδος είπε...

αν γινεις πιο σαφης στις ερωτησεις σου μπορει και να λαβεις απαντηση
ποιο κειμενο, τι ακριβως να σου πω για θρακη μακεδονια κλπ

Ανώνυμος είπε...

Σταλινικέ Φιλελεύθερε όχι δεν λέω αυτό λέω ότι ο όρος ιμπεριαλισμός χρησιμοποιούνταν και με άλλη έννοια όχι μόνο με την λενινιστική που αφορά το μονοπωλιακό καπιταλισμό. Εννοώ τις επεκτατικές πολιτικές, την καταπίεση εθνοτήτων και τις σοβινιστικές πολιτικές, την συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους όλα αυτά που δεν συνθέτουν όμως μια ιμπεριαλιστική χώρα με την λενινιστική έννοια γι'αυτό αναφέρθηκα και στο παράδειγμα Ρώμη-Καρχηδόνα για να αναφέρω και αυτή την έννοια του ιμπεριαλισμού. Παράδειγμα και η Σερβία που αναφέρθηκα. Ως προς αυτά τα στοιχεία των αστικών τάξεων αποδόθηκε ο όρος ιμπεριαλιστικό κράτος σε αυτά τα κράτη. Τα κράτη όμως αυτά παρέμεναν εξαρτημένα από το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο (Άγγλους, Γάλλους κλπ).

"Ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας από μόνος τους σε καθεστώς μονοπωλιακής κυριαρχίας είναι ικανός να δηλητηριάζει συνειδήσεις και να ενισχύει και τον εθνικισμό ο οποίος προωθείται από την ντόπια αστική τάξη για την υπεράσπιση των συμφερόντων της ενάντια στο ξένο κεφάλαιο. Σωστά λοιπόν το Κόμμα μας ως γνήσια εργατικό ταυτίζει τον πατριωτισμό με την ταξική πάλη, παίρνει θέση για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τη δράση μας σε περίπτωση ξεσπάσματος πολέμου στην περιοχή μας, τη δράση μας απέναντι στην ντόπια αστική τάξη…"

Και μόνο από αυτό το απόσπασμα πετάτε όλη την ιστορία του κόμματος στα σκουπίδια. Ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας ΔΕΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ διότι είναι αγώνας ταυτόχρονα και ενάντια στον εθνικισμό και το φασισμό διότι οι φασίστες και οι εθνικιστές ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ και είναι αγώνας ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ειδικά για τη χώρα μας όπου η ντόπια αστική τάξη είναι εξαρτημένη από το ξένο κεφάλαιο και οι εθνικιστές ακριβώς υπηρετούν αυτά τα συμφέροντα.

Ώστε ο πατριωτισμός ταυτίζεται με την ταξική πάλη. Δηλαδή ο αγώνας των Σέρβων απέναντι στο ΝΑΤΟ ήταν ιμπεριαλιστικός και άδικος και από τη δική τους τη μεριά; Πέστο μου και αυτό γιατί εδώ το είπατε για το Καντάφι σας έχω πλέον ικανούς. Εκτός και αν πιστεύεις ότι δεν ήταν πατριωτικός ο αγώνας των Σέρβων ενάντια στο ΝΑΤΟ και το κόμμα σας τότε που υποστήριζε ανοιχτά τη Σερβία και τον αμυντικό της πόλεμο τι υποστηρίζε για εσένα έναν ιμπεριαλιστικό άδικο πόλεμο (εννοώ από τη μεριά των Σέρβων); ΆΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΤΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΤΑΞΙΚΟ ΕΧΘΡΟ; Εδώ είναι προφανές ότι το βιβλίο του Λένιν για τους δίκαιους και άδικους πολέμους το ΠΕΤΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. Όχι είναι πατριωτισμός όταν ο λαός υπερασπίζεται την εδαφική του και εθνική κυριαρχία από μια ιμπεριαλιστική επέμβαση ΟΠΟΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ και πολεμά. Η δική σου ΦΟΥΛ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ απλά ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟ ΕΑΜ το οποίο συγκροτήθηκε ακριβώς στη βάση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ γι'αυτό και συσπείρωσε ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!!! Αντίθετα οι τρότσκες που μιλούσανε για ταξικό μέτωπο ενάντια στο κεφάλαιο και εμφύλιο ταξικό και παράλληλα πολεμούσαν το ΕΑΜ ΗΤΑΝ ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ.

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

Ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας είναι πιο αναγκαίος και επίκαιρος από ποτέ σήμερα, τέτοιοι αγώνες ενάντια στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, για ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία κόντρα στους ιμπεριαλιστές και τους μεγαλοαστούς συμμάχους τους, πρέπει να δίνονται σήμερα χωρίς να περιμένουν οι λαοί το σοσιαλισμό ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΞΑΓΟΥΝΕ, πρέπει να είναι ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ, ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας, η πάλη για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ είναι πάλη για δημοκρατία και ο Λένιν τόνιζε ότι αν το προλεταριάτο διαπαιδαγωγείται σε τέτοιους αγώνες μπορεί να έρθει πιο κοντά και στη σοσιαλιστική επανάσταση έτσι θα ανοίξουν ρήγματα στο καπιταλιστικό σύστημα.

Τέτοιοι αγώνες μπορούν να συσπειρώσουν τους λαούς και όχι μόνο την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους αλλά και άλλα στρώματα ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, βιοτέχνες, μικρούς εμπόρους κλπ

Ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στο μεγάλο κεφάλαιο που ταυτίζεται με αυτόν ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Αρκεί οι κομμουνιστές να μπουν πρωτοπορία σε αυτόν, να ρίξουν αυτά τα συνθήματα παλεύοντας για αυτά και να καθοδηγήσουν τους λαούς αποκρούωντας τους διάφορους εθνικιστές, αστούς, φασίστες που καπηλεύονται αυτά τα δίκαια αιτήματα για να εγκλωβίζουν τους λαούς στα σχέδια του καπιταλισμού.

V For Viva La Revolution

Никола́й Васи́льевич Устря́лов είπε...

Ολη η φασαρια περι ιμπεριαλισμου γινεται για να στηριχθεί η ιδεα της αντιιμπεριαλιστικης παλης με τους αστους.

O 'αντιιμπεριαλιστικος αγωνας' συσπειρωνει εκτος από βιοτεχνες, μικρους εμπορους, και ολη την μεριδα της ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ της μη μονοπωλιακης.
Θα κανουμε δηλαδή μετωπο με τους αστους, θα πολεμήσουμε για να παψουν οι εξαρτησεις από το μονοπωλιακο κεφαλαιο και τους ιμπεριαλιστες, θα κανουμε μια λαικη δημοκρατια και όταν οι μη μονοποωλιακοι καπιταλιστες γινουν μονοπωλιακοι, θα ξανα επιστερψουμε στον κλασσικο καπιταλισμο.

Ότι δηλαδή εκανε το κκ της Κινας.

Ανώνυμος είπε...

Σε μια αστεία προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο φιλελεύθερος δήθεν σταλινικός ισχυρίστηκε ότι είναι ...φυσιολογικό το να μπορεί κανείς να βρίσκει επιμέρους θέσεις του ΚΚΕ που συμφωνούν με την άποψή του και να τις παρουσιάζει ως ...ορθή ερμηνεία της γραμμής, ακριβώς όπως τόσο ο Λένιν, όσο και οι αντίπαλοί του επικαλούνταν αποσπάσματα από το Μαρξ για να δικαιολογήσουν την άποψή τους ή όπως οι επίγονοι του Λένιν επικαλούνταν αποσπάσματα από το έργο του για να δικαιολογήσουν τη γραμμή τους.

Φιλελεύθερε δήθεν σταλινικέ, γράφεις ανέκδοτα, το ξέρεις έτσι; Καταρχάς, ο Λένιν και ο Κάουτσκι π.χ. επικαλούνταν τον Μαρξ για να δικαιολογήσουν ο μεν ένας τη γραμμή του ΚΚ, ο δε δεύτερος της σοσιαλδημοκρατίας. Δεν ισχυρίζονταν και οι δυο ότι συμφωνούν με την ίδια γραμμή, όπως κάνετε εσείς. Ούτε λ.χ. οι τροτσκιστές και οι μπολσεβίκοι, όταν επικαλούνταν το Λένιν, ισχυρίζονταν ότι "συμφωνούν απόλυτα" μεταξύ τους. Εκεί βρίσκεται η ουσία και εκεί ακριβώς σας αποκάλυψε - ίσως και παρά τη θέλησή του - ο ratm. Όλοι εσείς καμώνεστε πως συμφωνείτε με τη γραμμή του ΚΚΕ, πως η τελευταία είναι, τάχα, "κρυστάλλινη" και παρ'όλα αυτά παρουσιάζετε ως "μονοσήμαντη θέση" ...διαφορετικά πράγματα. Και το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι "συμφωνείτε" με τα ΙΔΙΑ ντοκουμέντα, της ΙΔΙΑΣ περιόδου και δε μιλάτε γενικόλογα για "συμφωνία με το ΚΚΕ" ώστε να μπορεί κάποιος πχ να επικαλείται τα ντοκουμέντα του '96 και άλλος τα ντοκουμέντα του '04 (όπως γινόταν στο ΚΚΕ μέχρι το 18ο-19ο συνέδριο). Μην προσπαθείς λοιπόν να παραμυθιάσεις τον κόσμο, όλοι είναι πια πολύ "ψυλλιασμένοι" για να την πατήσουν...

Κι επειδή δε θέλω να αφήσω την ευκαιρία να πάει χαμένη, επαναφέρω το ερώτημα. Τελικά τι ακριβώς λέει η "κρυστάλλινη" γραμμή του ΚΚΕ (παρακαλώ ΌΛΟΥΣ να τοποθετηθούν για να ...απολαύσουμε την "ατσάλινη ιδεολογικοπολιτική ενότητα" την οποία εμπνέουν οι σημερινές "κρυστάλλινες" επεξεργασίες...);

- Ότι οι νέες επεξεργασίες αποκαθιστούν τις λενινιστικές θέσεις και επεξεργασίες που είχαν παραβιαστεί στο παρελθόν (του πρόσφατου παρελθόντος π.χ. 1996, συμπεριλαμβανομένου) και οι οποίες παραμένουν αναλλοίωτες και ορθές και σήμερα ή
- Ότι οι νέες επεξεργασίες εφαρμόζουν δημιουργικά τις αρχές του μαρξισμού και τη μέθοδο ανάλυσης του Λένιν στις νέες συνθήκες, στις οποίες πολλές θέσεις του προηγούμενου διαστήματος έχουν καταστεί ανεπίκαιρες πλέον;

- Κάθε χώρα είναι πλέον ιμπεριαλιστική ή υπάρχουν χώρες που δεν είναι και ποιές, με ποιο κριτήριο ξεχωρίζουν από τις άλλες; Κι αυτό ισχύει σήμερα μόνο ή ίσχυε από παλιά, από την εποχή του Λένιν και της ΚΔ;

- Το ΚΚΕ καλεί σε πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες ή κάτι τέτοιο είναι υποταγή στα συμφέροντα τμήματος του κεφαλαίου; Όταν το έκανε στο παρελθόν έκανε λάθος ή απλά άλλαξαν σήμερα οι συνθήκες και δεν είναι επίκαιρο να το κάνει;

Προφανώς, "συνδικαλιστικού" τύπου "απαντήσεις του στυλ "και τα δυο" κλπ., απλώς σας εκθέτουν εκτός και αν γίνει κανείς πολύ συγκεκριμένος στο τι ισχύει ακόμα και στο τι πρέπει να αλλάξει (αν πρέπει), πάντα με βάση την "κρυστάλλινη" γραμμή με την οποία "όλοι συμφωνείτε"...

Μπορείς να κοροιδεύεις λίγους για πολύ. Πολλούς για λίγο. Αλλά το να κοροιδεύεις πολλούς για πολύ, πιστέψτε με, είναι αδύνατο...

Γράκχος

ΥΓ. Δεν έχω σκοπό να υπεκφύγω από την ουσία της συζήτησης, απλά η στενότητα χρόνου δε μου έχει επιτρέψει ακόμα να ετοιμάσω μια πιο συνολική απάντηση. Συμπαθάτε με.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Σαπόρ, πολλά σχόλιά σου πηγαίνουν αυτόματα στα ανεπιθύμητα, και τα βρίσκω μετά από καιρό. Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει για αυτό και πώς μπορεί να διορθωθεί. Προσπαθώ να μπαίνω συχνά για να τα αποχαρακτηρίζω και να μπαίνουν στα μη ανεπιθύμητα, γενικά.

Ανώνυμος είπε...

Για τον σαπόρ τουτούρκι

Ο λαός υποφέρει από την πολιτική της εξάρτησης και της ξενοδουλείας του μεγάλου κεφαλαίου ντόπιου και ξένου. Όποιον ρωτήσεις έξω θα σου πει αυτό που ο ίδιος καταλαβαίνει ότι ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΑΜΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΛΑΟΣ. Ε πάτα λοιπόν πάνω σε αυτήν την πραγματικότητα και πες του ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΔΝΤ, ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ , ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ. Μπορείς να το πεις αυτό; Μπορεί το "Κ"ΚΕ να πει κάτι τέτοιο; Αμ δεν το λέει. Δεν βάζει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ζήτημα για ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ. Λέει το "Κ"ΚΕ στον κόσμο ότι μπορούμε να γυρίσουμε σε εθνικό νόμισμα και να εξηγήσει τεκμηριωμένα πως θα γίνει αυτό για να πείσει το λαό μας; Εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο αντίθετα λένε και το απίστευτο αν φύγουμε τώρα από το ευρώ χαθήκαμε. Ε αν το πεις αυτό τελείωσε τον πολίτη τον κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ.

Όχι μόνο δεν καλεί σε αντιιμπεριαλιστικό αγώνα για ανεξαρτησία αλλά τον πολεμάει κιόλας λέγοντας ότι ο αγώνας για ανεξαρτησία είναι εχθρικός προς το λαό. Η ειρωνεία είναι ότι αυτός ακριβώς ο αγώνας συσπείρωσε το λαό μας τόσο στην Κατοχή όσο και με το ΔΣΕ την περίοδο 1946-1949 και αυτά ακριβώς τα συνθήματα ήταν ΠΡΟΜΕΤΩΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΚΕ. Και στη Χούντα ακόμα ο λαός φώναζε για ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ αιτήματα δηλαδή όχι καθαρά ταξικά αλλά που συσπείρωναν όλο το λαό και που μπορούν όλοι να συσπειρωθούν γύρω από αυτά κομμουνιστές και μη, εργάτες, εργαζόμενοι, αγρότες, μικρομεσαίοι κλπ
Μα ακριβώς εσύ πρέπει να φωνάζεις γι’αυτά γιατί αν δεν το κάνεις έρχονται οι εθνικιστές και οι οπορτουνιστές , καπηλεύονται αυτά τα αιτήματα και προσπαθούν να εξαπατήσουν τον κόσμο λέγοντάς του αυτοί ότι η ΕΕ τον καταδυναστεύει ενώ εσύ έπρεπε πρώτος να του το πεις. Και δεν πρόκειται να ταυτιστείς μαζί τους γιατί εσύ την ίδια ώρα εκτός του ότι αγωνίζεσαι εναντίον των καπιταλιστών παλεύεις ταυτόχρονα και εναντίον του φασισμού και του εθνικισμού-ρατσισμού και φυσικά καλείς και συσπειρώνεις το λαό και σε αυτό το μέτωπο μαζί με μετανάστες, πρόσφυγες και ξένους εργάτες. Πως λοιπόν ταυτίζεσαι με τους Καζάκηδες και τους Λαφαζάνηδες πως ταυτίζεσαι με ακροδεξιούς αφού ίσα ίσα τους ξεσκεπάζεις κιόλας λέγοντάς τους ότι ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΕΚΧΩΡΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ. Έτσι τους παίρνεις την μπουκιά από το στόμα.

Οι αστοί δεν ασπάζονται το σύνθημα για ανεξαρτησία. Το σύνολο των αστικών κομμάτων τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και η αστική τάξη στο σύνολο της είναι εξαρτημένη. Και εδώ κάνεις και ένα άλλο λάθος. Η ανεξαρτησία και ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας δεν είναι ξεκομμένα από το σοσιαλισμό το ακριβώς αντίθετο τα πρώτα σε βγάζουν φάτσα φόρα στο δεύτερο διότι η αστική τάξη είναι υποτελής στον ιμπεριαλισμό άρα ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ=ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ. Γι’αυτό και ο ΔΣΕ όταν αγωνιζόταν για ΛΕΥΤΕΡΙΑ, ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ πάλευε για το σοσιαλισμό. Γιατί αυτή η πάλη οδηγούσε στη δικτατορία του προλεταριάτου.

V For Viva La Revolution

Saportoutourki είπε...

ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΒΙΒΑ ΜΟΥ!
Βίβα βίβα!

Λεπόν, σοβαρά... όσο γίνεται.
"Να βγει το ΚΚΕ". Χμ...
Το ΚΚΕ, δηλαδή οι κομμουνιστές που το αποτελούν δεν δρουν μόνο στα κανάλια και στην Βουλή για "να βγουν και να πουν στον λαό".
Καθημερινά, ΜΕΣΑ στις γειτονιές, ΜΕΣΑ στον χώρο που δουλεύουν, βάζουν πλάτη, σκίζονται για να είναι παράδειγμα συναδελφικότητας - επαγγελματισμού, για να μποορούν να έχουν λόγο.
Και αυτά που λένε τα λένε σε συναδέλφους, γείτονες, συνφοιτητές, ομοτράπεζους (στα παρεάκια τους) κλπ. Δεν τα λένε για να πούνε συνθήματα στο χαζοκούτι.
Αν αύριο πήγαινα να πω τα λόγια που λες στην δουλειά θα με παίρναν με τις πέτρες.
Όταν τους μίλησα με λόγια παρόμοια με αυτά που γράφω παραπάνω, με ακούσανε. Και βλέπεις δεν ήταν λόγια συνδικαλαραίϊκα σαν τα δικά σου, που απευθύνονται αποκλειστικά σε μυημένους. Ήταν λόγια για τα καθημερινά προβλήματα που έχουμε στην δουλειά.

Τέλος πάντων, έμπλεξες και τον ΔΣΕ μέσα στο παραλήρημα το τηλεορασάδικο και δεν ξέρω αν έχεις κάτι πραΧτικό να προσθέσεις.

Πολύ κλο-κλο τελικά και ομελέτα τίποτα.
Πφφφφ
Δεν μπορώ να με φανταστώ να αναπαράγω αυτή την ΥΣΤΕΡΙΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ μέσα στην δουλειά.
Γιατί ξέρεις είναι λεπτά τα ζητήματα αυτά και τα λέω ήσυχα και απλά.

Καλή δύναμη σε όσους έχουν το στομάχι.
Δεν έχω άλλα να προσθέσω. Μόνο θέλω να εκφράσω λύπη για την ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΕ ΥΣΤΕΡΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ των αριστεριστών.

Υ.Γ.: Τόσα χρόνια εγκαλούν το κουκουέδικο που μιλά με ξύλινη γλώσσα και του έχει κολλήσει η βελόνα στα ΕΕ-ΝΑΤΟ και στον ιμπεριαλισμό. Πλέον ΠΡΕΠΕΙ (ΜΕ ΥΣΤΕΡΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ) να πάμε στις δουλειές μας και αντί να μιλάμε για απλήρωτα ένσημα και υπερωρίες, να μιλάμε πρωί πρωί για την ΕΕ που μας καταδυναστεύει και μας αποδυναμώνει την... ανεξαρτησία.

Ανώνυμος είπε...

Οι κομμουνιστές ξεχωρίζουν από τους φασίστες ακριβώς γιατί αγωνίζονται μέσα στο λαό ενάντια στον καπιταλισμό, παλεύουν για δημοκρατικά δικαιώματα, ξεσκεπάζουν τους εθνικιστές-φασίστες ως πράκτορες του ταξικού εχθρού που καπηλεύονται δίκαια αιτήματα των λαών και παλεύουνε μαζί με το λαό για να τους τσακίσουνε, καταπολεμάνε εθνικισμό-ρατσισμό-ξενοφοβία-ομοφοβία, μάχονται τον ιμπεριαλισμό και δεν μπαίνουν στη λογική να τα σπάσω με τον έναν ιμπεριαλιστή και να προσδεθώ στον άλλο να πως ξεχωρίζουνε. Πόσο πιο καλύτερα θα ήταν λοιπόν αν οι κομμουνιστές σε όλη την Ευρώπη πρωτοστατούσαν στην έξοδο των χωρών τους από την ΕΕ όχι μόνο στις εξαρτημένες ακόμα και στις ιμπεριαλιστικές χώρες και υιοθετούσαν αυτοί ΩΣ ΑΜΕΣΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΥΤΟ (πόσο μάλλον σε χώρες όπως η Ελλάδα που είναι και εξαρτημένες) και ταυτόχρονα καταπολεμούσαν εθνικισμό-ρατσισμό-φασισμό;

Κάτι σχετικά με δράσεις που έλεγες. Θες να σου πω τι θα μπορούσε να γίνεται; Απλό κάθε φορά που έρχονται εδώ οι τροϊκανοί ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ να τους υποδεχόμαστε αναλόγως. Που πηγαίνουν και "διαπραγματεύονται" με τους δικούς μας εκεί καπάκι διαδήλωση από έξω. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ. Να μια ιδέα συμφωνείς; Κάθε φορά που εκπρόσωπος του ιμπεριαλισμού πατάει το πόδι του διαδήλωση, απεργίες, κινητοποιήσεις συμφωνείς;

V For Viva La Revolution

Saportoutourki είπε...

@ΚΕ του μπλοκ

Σ ευχαριστώ για την απάντηση.
Θα μπαίνω με το προφίλ.

...δες όμως ΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ που έχει προκαλέσει ένα πραΧτικό σχόλιο. Έχει πάθει το ματάκι μου.

- Ωραία, έχετε δίκαιο παιδιά. Τι να κάνω στην δουλειά με τους συναδέρφους;
- ΤΑ ΤΣΙΤΑΤΑ ΡΕ! ΤΑ ΤΣΙΤΑΤΑ
- Δηλαδή;
- ΘΑ ΠΕΙΣ ΤΣΙΤΑΤΑ ΡΕ! ΘΑ ΠΕΙΣ ΤΣΙΤΑΤΑ; ΠΟΤΕ ΕΙΠΕ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε;

zoot horn rollo είπε...

"Ψυλλιασμενοι" λεει ο αλλος, ευτυχως δηλαδη...
Κι αυτα τα "αμεσα"...που θα παει, θα θυμηθω...

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα της Μακεδονίας επανέρχεται και επί λαϊκού μετώπου χωρίς να λέει κάτι για την ορθότητα των αναλύσεων του ΛΜ αυτό. Συνεπώς δεν λέει τίποτα και για την ορθότητα των αναλύσεων του εν λόγω συνεδρίου.

Επίσης ο Στάλιν δεν αντικατέστησε αυτές τις αποφάσεις του Ζηνόβιεφ με τα ΛΜ. Υπήρχαν ενδιάμεσα και άλλες τακτικές και πρόκειται για συλλογικές επεξεργασίες που δεν περιορίζονται σε έναν φωστήρα. Ολες (και τα ΛΜ) μιλούσαν για ενδιάμεση θέση στο ιμπεριαλιστικό σύστημα και καμία για Ελλάδα αποικία. Καμία δεν έθετε ως καθήκον την συμμαχία με την εθνική αστική τάξη για την Ελλάδα.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Σαπόρ τουρτούκι

Εσύ αλλού το πήγες. Μιλάς για τις οικονομικές διεκδικήσεις και τα καθημερινά προβλήματα. Εγώ δεν είπα ποτέ ότι πρέπει να σταματήσουμε τον αγώνα για αυτές τις διεκδικήσεις εγώ μίλησα για το πολιτικό πλαίσιο την πολιτική στρατηγική σου. Η σκέψη σου όμως είναι και λίγο οικονομίστικη δεν νομίζεις; Δηλαδή εσύ τι λες να μιλάμε μόνο για τις απολύσεις, για τους μισθούς, για τα απλήρωτα ένσημα και τις υπερωρίες όπως λες χωρίς να αναφερόμαστε στην αιτία των προβλημάτων αυτών χωρίς να έχουμε πολιτική πρόταση;

"αντί να μιλάμε για απλήρωτα ένσημα και υπερωρίες, να μιλάμε πρωί πρωί για την ΕΕ που μας καταδυναστεύει και μας αποδυναμώνει την... ανεξαρτησία." Αν είναι έτσι τότε εγκαταλείψετε και εσείς το σύνθημα περί κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής και λαϊκής εξουσίας και αποδέσμευσης από την ΕΕ και περιοριστείτε μόνο να διεκδικείτε 750 κατώτατο (αλήθεια γιατί παλιότερα διεκδικούσατε 1400 γιατί άλλαξε άραγε;) και αυτά που λες. Ξέρεις τι έλεγε ο Λένιν για τον περιορισμό της εργατικής τάξης στον οικονομικό αγώνα έτσι;

Είσαι σίγουρος ότι θα σε παίρναν με τις πέτρες; Γιατί εγώ που τα λέω αυτά έξω στον κόσμο και τα έλεγα και ως φοιτητής (δεν εργάζομαι άνεργος είμαι) δεν με παίρνουν με τις πέτρες το αντίθετο ακόμα και μη κομμουνιστές συμφωνούν μαζί μου.

Αυτά τα τσιτάτα που με κατηγορείς ότι χρησιμοποιώ με κεφαλαία ήταν όλη η ένδοξη ιστορία του επαναστατικού ΚΚΕ που οι μετέπειτα προδότες των Φλωράκη-Κολιγιάννη αυτη η χρουτσοφασιστική κλίκα το καταστρέψανε. Ήταν εκείνο το ΚΚΕ που πρωτοστάτησε στη δημιουργία του αντιφασιστικού Μετώπου και μπήκε πρωτοπορία στον αγώνα ενάντια στο φασισμό και τον αγγλικό ιμπεριαλισμό. Το ΕΑΜ ήταν δημιούργημα εκείνου του ΚΚΕ. Ο ΔΣΕ επίσης. Με αυτά τα συνθήματα γράφτηκαν οι ενδοξότερες σελίδες της ιστορίας αυτού του λαού (Ανεξαρτησία, Δημοκρατία, Λαοκρατία,) όχι τσιτάτα που εσύ με κατηγορείς ότι χρησιμοποιώ αλλά εμμέσως κατηγορείς το επαναστατικό ΚΚΕ και αυτό ενοχλεί τις ηγεσίες του κόμματός σας αυτή η επαναστατική ιστορία.

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει καμία νεότερη επεξεργασία που να συνδέει διαλεκτικά πολιτική-οικονομία και να αποδεικνύει πως ο Ιμπεριαλισμός του Λένιν ανήκει στο παρελθόν; Υπάρχει ανώτατο στάδιο πέρα του Ιμπεριαλισμού;

Μπορεί να γίνει σοσιαλισμός σε μία χώρα(το όχι ανήκει σε Τροτσκιστές και Σύριζα );

Ο καπιταλισμός στην Ελλάδα έχει περάσει –εδώ και πολλά χρόνια(*)-στο κρατικο-μονοπωλιακό του στάδιο; Είναι δηλαδή ώριμες οι αντικειμενικές συνθήκες για την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής στην Ελλάδα;

Αντίστοιχα, έχουν περάσει πολλές άλλες χώρες στο κρατικο-μονοπωλιακό στάδιο του καπιταλισμού και άρα είναι ώριμες οι συνθήκες ΚΑΙ εκεί για την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής;

Αν ο σοσιαλισμός έρθει σε μία χώρα σαν π.χ. την Ελλάδα, θα υπάρξουν εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση και σε άλλες χώρες οι οποίες έχουν περάσει ΚΑΙ αυτές στο κρατικο-μονοπωλιακό στάδιο του καπιταλισμού;

@ Никола́й Васи́льевич Устря́лов
Ποιους βιοτέχνες; Ολόκληρα κομμάτια «εθνικής αστικής τάξης»(η άλλη μάλλον ήταν «μη εθνική») έβαλε ο Μάο. 4 αστέρια στην σημαία + 1 το Κόμμα.
Και άντε εκείνη την εποχή η Κίνα ήταν μισοαποικία, είχε λίγους εργάτες στο ΚΚ Κίνας στα αστικά κέντρα όσους δεν είχαν σφάξει Κινέζικη αστική τάξη και Αγγλογάλλοι στην εξέγερση του 1927.

Στο σήμερα είναι δυνατόν σε μία χώρα σε κρατικομονοπωλιακό στάδιο στον Καπιταλισμό π.χ.Ελλάδα να επανέρχεται από κάποιους η θεωρία της «αποικίας» ή έστω «μισοαποικίας»;


Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

(*) http://edoketora.blogspot.gr/2015/04/1940-41.html

ΥΓ.

http://atexnos.gr/pistevomen-kai-eis-ti-laokratia

«Και τότε ο Παπανδρέου, με μια κίνησε από αυτές που του χάρισαν το προσωνύμιο του παπατζή, πολύ πριν τον αγιογραφήσουν ως «Γέρο της Δημοκρατίας», αναγκάζεται να καλοπιάσει το κοινό του με την περίφημη φράση «και στη Λαοκρατία πιστεύουμε»… Λίγους μήνες αργότερα, θα βασιστεί στο στρατό των Άγγλων, για να την επιβάλει.»

«και στη Λαοκρατία πιστεύουμε». Συνθήματα, συνθήματα, συνθήματα

zoot horn rollo είπε...

Μπαρούφες "με το σεντόνι".

Ανώνυμος είπε...

Β φορ βεντέτα, πριν την είσοδο της Ελλάδας στο πόλεμο αλλά και αρκετό καιρό μετά από αυτή το ΚΚΕ βρισκόταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση. 1000-1200 μέλη εκ των οποίων τα 3/4 σχεδόν στις φυλακές. Μιλάμε για το ίδιο ΚΚΕ που αργότερα είχε 400.000. Οι αντικειμενικές εξελίξεις της εμπόλεμης κατάστασης (και επαναστατικής αργότερα) δεν μπορούν να περνάνε έτσι στο φλου και να αποδίδονται όλα στη γραμμή την οποία θεωρείς αλάνθαστη, δοκιμασμένη και μοναδικό παράγοντα για την ίδια την αντίσταση του Λαού.
Πρέπει επίσης να μας εξηγήσεις, αν και ξεπερνά τα όρια της ανάρτησης, γιατί χάσαμε τελικά; Αφού όλα ήταν τόσο καλά καμωμένα, τι έφταιξε; Αγώνα για τον αγώνα θα κάνουμε δηλαδή;

Επιπλέον, στο ερώτημα "γιατί παλεύατε;" η πιο συνήθης απάντηση που έχω ακούσει από αγωνιστές εκείνης της περιόδου (εν ζωή είτε σε αφηγήσεις) είναι με 2 λέξεις "για μια άλλη κοινωνία". Αυτή η Ελλάδα, η εθνικά ανεξάρτητη είναι η άλλη κοινωνία;

Επανέρχεσαι με το εξής:
"η αστική τάξη είναι υποτελής στον ιμπεριαλισμό άρα ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ=ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ".

α. «Βασικός στόχος για το 2017 πρέπει να είναι η αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας στην άσκηση των κατάλληλων δημοσιονομικών και αναπτυξιακών πολιτικών που θα δημιουργήσουν τη νέα Ελλάδα»
β. «...ανάγκη να αποκτήσει η χώρα μας την εθνική της κυριαρχία και μια ανεξάρτητη πολυδιάστατη πολιτική διεθνών οικονομικών σχέσεων»
γ. «Η έξοδος της Ελλάδας από την ΕΕ και το ευρώ είναι αναγκαία, αλλά όχι και ικανή συνθήκη για την πρόοδο του τόπου. Η έξοδος από την ΕΕ είναι ανάγκη να συνδέεται με τους αγώνες του λαού για εθνική ανεξαρτησία και με τον αγώνα ενάντια στην πολιτική της εξάρτησης.»

Σεβ, ΛΑΕ και Έθνος.
Ρε όλοι αυτοί τελικά μιλάνε για σοσιαλισμό και δεν το ξέρουν;

Τώρα, ανεξάρτητα με τις ιδεολογικές διαφορές στο ζήτημα του Ιμπεριαλισμού (μια χούφτα, 2 χούφτες κτλ) οι κομμουνιστές εδώ και 170 χρόνια όπου βρεθούν και όπου σταθούν οφείλουν να μιλάνε για την ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ. Το "α" και το "ω" δηλαδή πίσω από κάθε αδικία, εκμετάλλευση και καταπίεση. Είτε αυτή είναι εθνική είτε άλλη. Αυτό ακριβώς κάνει το Κόμμα με το γνωστό τρίπτυχο: Διαγραφή, αποδέσμευση, εξουσία-οικονομία. Δεν υποβαθμίζει την αξία της αποδέσμευσης από ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και δεν υποβαθμίζει τις σχέσεις ιδιοκτησίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΚΕΚΡ. Είναι γνωστές οι ιδεολογικές διαφορές στο θέμα του Ιμπεριαλισμού με το ΚΚΕ αλλά στο σημείωμά του για το 20ο συνέδριο γράφει:
«Εμείς, όπως και το ΚΚΕ, πιστεύουμε πως οι κομμουνιστές δεν μπορούν να περιορίζονται σε απλή κριτική κατά του καπιταλισμού και στην πάλη ενάντια στις βρωμιές του. Οι κομμουνιστές πρέπει να ξέρουν το πώς θα οικοδομήσουν μια νέα κοινωνία και πρέπει να καλούν σε αυτό το λαό.»
(όλο το σημείωμα έχει αξία: http://www.902.gr/eidisi/politiki/124861/hairetistirio-minyma-apo-kommoynistiko-ergatiko-komma-rosias)

Δε θα ξεχάσουμε τα βασικά...

Α.Κ

Ανώνυμος είπε...

" Το λαϊκό κράτος θα υποστηρίξει, θα ενισχύσει τους βιοτέχνες και επαγγελματίες, μικροεπιχειρηματίες και μικρέμπορους θα τους ΒΟΗΘΗΣΕΙ να κάνουν τις επιχειρήσεις τους θετικό συντελεστή στην ανάπτυξη της λαϊκής οικονομίας ωσότου η πρόοδος της σοσιαλιστικής ανοικοδόμησης οδηγήσει βαθμιαία και σταδιακά στη φυσιολογική και όχι επιζήμια γι'αυτούς και για το σύνολο απορρόφησή τους σύμφωνα με το γενικό λαϊκό συμφέρον από την κοινωνικοποιημένη οικονομία"

Πρόγραμμα του ΚΚΕ το 1954 για την Νεοελληνική Λαϊκή Δημοκρατία

Το πρόγραμμα λοιπόν δεν κάνει λόγο για άμεση κοινωνικοποίηση της ιδιοκτησίας αυτών των κατηγοριών αλλά μάλιστα έχει και πρόταση για την ενίσχυσή τους μάλιστα θα υπάρξει και διευκόλυνση όπως λέει και αλλού όσο αφορά τη φορολογία τους κλπ. Αυτό λέω και εγώ δεν μιλάω για καμιά μη μονοπωλιακή εθνική αστική τάξη αλλά για εκείνα τα ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΑ στρώματα βιοτέχνες, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους μικρούς εμπόρους και μικροεπιχειρηματίες, μικροϊδιοκτήτες που πλήτονται από την πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου και καταστρέφονται.

Επίσης από το πρόγραμμα στο κομμάτι για το χαρακτήρα και τις κινητήριες δυνάμεις της επανάστασης

" Η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε ΑΠΟΙΚΙΑΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ από το ξένο τώρα κυρίως από το αμερικάνικο κεφάλαιο...." Το '54 παρακαλώ όχι το '30.

Τελικά πολύ οπορτουνιστικό αυτό το ΚΚΕ ρε παιδί μου....

Μιλάμε για πολύ ιμπεριαλισμό στη χώρα μας......

V For Viva La Revolution

zoot horn rollo είπε...

"Δεν είπα έτσι", "δεν είμαι απ' αυτούς" κι άλλες στάνταρ κουτοπονηριές. Ας μη ξεχνάμε ότι δε λέει που ανήκει.

Ενδιαφέροντα πάντως τα "ενστικτά" και τα αντανακλαστικά όλων αυτών.

Saportoutourki είπε...

@viva
Τα σχόλια είναι παραπάνω και ήδη εκεί που κάνω 2 ερωτήσεις, συνδέω την πάλη με τα αφεντικά με την πάλη εναντίον της ένωσής τους, της Ε.Ε. κλπ.

Οπότε άκυρη γ σεντονιάδα σου.

Σε λέω, στην πράξη είσαι νοκ άουτ πριν ξεκινήσεις.
Στην πράξη οι κομμουνιστές του ΚΚΕ , από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, συνδέουν κάθε εξέλιξη στην δουλειά τους με τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή (δεν αφήνουν κανένα κόμμα που κυβερνησε στην απέξω, ουτε πουε αφηναν τον ΣΥΝ) και επίσης το συνδέουν με τις αποφάσεις - νόμους - συνθήκες της ΕΕ.


Αυτά που λες λοιπόν γίνονται καθημερινά στην πράξη.

ΑΛΛΑ

αυτό που σας μένει σαν πικρή γεύση είναι που δεν "βγαίνει το ΚΚΕ στον λαό" να πει "αφήστε το πάνω μου - ψηφίστε με να βγούμε απ την ΕΕ" ή "πάμε για μέτωπο αντιαμερικάνικο, φιλο-κάτι άλλο".

Σας καίει και θα σας τσουρουφλάει στην πράξη.
πραΧΧΧΧΧτικά λοιπόν
ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΕΠΟΝ ΟΠΛΑ ΔΣΕ έτσι κάνει πράξεις το ΚΚΕ

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά έχετε καταλάβει ότι η δήθεν επιχειρηματολογία σας ξεπερνά τα όρια του παραλόγου; Αλήθεια δηλαδή εσείς μένετε μόνο στα συνθήματα έτσι γενικά και αόριστα και δεν εξετάζετε ποιος τα λέει, γιατί τα λέει, τι σκοπούς και ποιες τάξεις εξυπηρετεί, αν τα εννοεί πραγματικά ή όχι, τι λέει στα λόγια και τι πράττει, αν ό,τι λέει το λέει για να εξαπατήσει το λαό κλπ; Ωραία λοιπόν ακολουθώντας το σκεπτικό σας το ΠΑΣΟΚ κάποτε μιλούσε για κοινωνικοποιήσεις. Το "Κ"ΚΕ μιλάει για κοινωνικοποιήσεις ΆΡΑ "Κ"ΚΕ=ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ μιλούσε για ανεξαρτησία άρα ΑΝΔΡΕΑΣ=ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ Ο Γιωργάκης έλεγε Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα άρα πρέπει να σταματήσουμε να προπαγανδίζουμε το σοσιαλισμό γιατί ταυτιζόμαστε με τον....Γιωργάκη. Οι τροτσκιστές, μιλάνε για σοσιαλισμό και εργατική εξουσία, διάφοροι στη ΛΑΕ το ίδιο άρα ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ. Ε τότε γιατί μιλάτε για σοσιαλισμό απορρίψτε τον το γρήγορα.

ΑΦΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.......

Καλά είναι σοβαρά αυτά που λέτε; Επειδή ο Παπανδρέου έλεγε για Λαοκρατία; Ναι αλλά ποιος πολεμούσε γι'αυτήν παίδες; Ποιος το εννοούσε αληθινά; Ο Παπανδρέου ή οι κομμουνιστές; Τι έκανε ο Παπανδρέου και τι το ΕΑΜ και μετά ο ΔΣΕ; Ο Ζαχαριάδης μιλούσε για αμερικανοκρατία και ανεξαρτησία τι ήταν οπορτουνιστής; Πάτε καλά;

Το θέμα λοιπόν δεν είναι τα λόγια δεν είναι τα συνθήματα αλλά το περιεχόμενο που δίνει ο καθένας σε αυτά. Εδώ κρινόμαστε και εδώ διαφέρουμε από όλους.

Όχι Α.Κ ο ΣΕΒ και η ΛΑΕ δεν θέλει σοσιαλισμό. Ο ΣΕΒ δεν μιλάει καν για έξοδο από την ΕΕ το ακριβώς αντίθετο όπως μας αποδεικνύει και η δήλωση του προέδρου του το 2012 του Δασκαλόπουλου Ευρώπη ή χάος. Η ΛΑΕ όχι για σοσιαλισμό ούτε καν για ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ δεν μιλάει μόνο για το ευρώ. Στο γ εγώ συμφωνώ δεν ξέρω ποιος το έγραψε αλλά μην μου πεις ότι είναι κακό μόνο και μόνο επειδή γράφτηκε σε μία αστική φυλλάδα γιατί εγώ θα σου πω ότι και ο Μπογιόπουλος που έχει ραδιοφωνική εκπομπή στο Real είναι ταξικός εχθρός και η Κανέλλη που κάθε τρεις και λίγο βγαίνει στα αστικά κανάλια είναι ταξική εχθρός σας επίσης.

Όλοι αυτοί την έννοια ανεξαρτησία την χρησιμοποιούνε ακριβώς για να δημαγωγήσουν, να εξαπατήσουν τον κόσμο και να τον εγκλωβίσουν σε αστικές πολιτικές. Ακόμα και τμήματα του κεφαλαίου που μιλάνε για εθνικό νόμισμα και "ανεξαρτησία" είναι απλό μάγκες ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ διότι αυτοί δεν θέλουν κατάργησης της εκμεταλλευσης και της εξάρτησης αλλά άλλη διαχείρισή της είναι εξίσου ΤΑΞΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ. Άρα τι κάνουμε εμείς; Τους ξεσκεπάζουμε και χρησιμοποιούμε εμείς αυτά τα συνθήματα δίνοντας τα πραγματικό φιλολαϊκό περιεχόμενο.

Τώρα γιατί χάσαμε; Μπορώ να πω τις απόψεις μου σε αυτό αλλά επειδή είναι μεγάλο ζήτημα και ξεπερνά όπως λες τα όρια της ανάρτησης μπορώ να σου απαντήσω αλλά θέλω χρόνο ίσως το κάνω πιο μετά ή αύριο πάντως δεν θα παραλείψω θα αναφερθώ πιθανότατα όχι εκτενώς αλλά θα πω κάποια πράγματα ε δεν ήταν όλα καλώς καμωμένα όπως λες πάντως εντάξει το κατανοώ αυτό.

V For Viva La Revolution

zoot horn rollo είπε...

Αυτα "καταλαβε" ο "ανικητος".

Ανώνυμος είπε...

Όχι αγαπητέ όταν καταδικάζεις τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα για εθνική ανεξαρτησία, όταν η Παπαρήγα λέει "Ο όρος σήμερα «εθνική ανεξαρτησία» δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες." όταν όποιον μιλάει σήμερα για έξοδο από την ΕΕ και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα τον χαρακτηρίζετε ως φασίστα όχι δεν τιμάς έτσι ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΟΠΛΑ-ΔΣΕ αλλά ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ ή να στο πω πιο ωμά ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΕΙΣ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ. Ο Μπελογιάννης στη δίκη του μιλούσε για πατριωτισμό, για δημοκρατικές ελευθερίες, για ανεξαρτησία όταν όλα αυτά εσείς σήμερα τα καταδικάζετε ΔΕΝ ΤΙΜΑΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ αλλά το αντίθετο ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ. Όπως και δεν τιμάτε το ΔΣΕ όπως και τους επαναστάτες κομμουνιστές όταν χαρακτηρίζετε ως σοσιαλιστική την ΕΣΣΔ μετά Στάλιν όπου οι χρουτσοφικοί φασίστες έστελναν σε εξορίες και ψυχιατρεία μέσα από στημένες δίκες επαναστάτες αγωνιστές του ΔΣΕ και τον Ζαχαριάδη αφού τον εξόρισαν ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ στη συνέχεια τον ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ. Καταδικάστε πρώτα τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΙΚΑΣ ΑΥΤΗΣ και αυτό το σοσιαλφασιστικό κράτος που δημιούργησαν και μετά μιλήστε για ΔΣΕ.

"...βγαίνει το ΚΚΕ στον λαό" να πει "αφήστε το πάνω μου - ψηφίστε με να βγούμε απ την ΕΕ" ή "πάμε για μέτωπο αντιαμερικάνικο, φιλο-κάτι άλλο"

Όχι έξυπνε δεν λέω αυτό λέω να πεις στον κόσμο το απλό ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ δεν μιλάω για ψήφο, εκλογές ή ότι άλλο μιλάω να καλέσεις σε ταξικό-αντιιμπεριαλιστικό αγώνα το λαό και να δουλέψεις πάνω σε αυτό και όχι να τον τρομοκρατείς ότι αν πάμε τώρα σε εθνικό νόμισμα χαθήκαμε όπως ακριβώς ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης. Και δεν μίλησα για μέτωπο αντιαμερικάνικο και φιλο-κάτι άλλο όπως λες και ξέρω τι εννοείς τη γνωστή μπαρούφα που λέτε ότι λέω τάχα να αλλάξουμε ιμπεριαλιστή. Όχι μάγκα μου όσο είμαι κατά των ΗΠΑ και της ΕΕ άλλο τόσο είμαι κατά της Ρωσίας και της Κίνας

Δεν πήγα εγώ πάντως παρατηρητής παρέα με φασίστες της Λεπέν και του Jobbik στην Κριμαία προς στήριξη του Ρώσικου ιμπεριαλισμού στο δημοψήφισμα εξυπνάκια.....

Ούτε θεωρώ ως συντρόφους μου αυτούς που συμμετείχαν σε αμερικανόδουλη κυβέρνηση στο Ιράκ...

Ούτε το ΑΚΕΛ που κυβέρνησε εντός ΕΕ και διαχειρίστηκε αστική εξουσία τους θεωρώ συντρόφους μου.....

Ούτε συναντιέμαι και συζητάω "συντροφικά" με τους κινέζους φασίστες της Κόσκο.....

V For Viva La Revolution

zoot horn rollo είπε...

"Δε πηγα εγω,δεν εκανα,δεν ερανα,ουτε ετσι,ουτε γιουβετσι,ουτε κοκορετσι..."
Τελικα τι κανεις ομως;

Saportoutourki είπε...

Βασικά το ΚΚΕ δεν μιλάει για καταστροφή, αλλά λέει πως και με άλλο νόμισμα πάλι οι αστοί θα κυβερνούν και κάποια μερίδα τους θα βγει κερδισμένη.

Τα άλλα που λες είναι στην φαντασία σου.


Τέλος πάντων. Σου μίλησα για το πώς μιλάνε κομμουνιστές όταν οργανώνουν τον αγώνα και μπήκες αυτογκόλ.
Τέλος με τις θεωρητικολογίες και τιις τηλεορασιολογίες.
Είσαι νοκ άουτ, πώς το λένε;

Έναν απόφοιτο λυκείου που μπορεί να κατανοήσει δομημένο ειρμό αν τον βάλω να διαβάσει τα σχόλια με σειρά, θα καταλάβει ότι έχεις βάλει λόγοα στο στόμα μου και προσπαθείς τώρα να ξεγλιστρηήσεις.
Γελοιότητες.
Φτάνει, άντε.
Μπήκες αυτογκόλ λέμε.

Άλλη φορά πάλι.

Ανώνυμος είπε...

Για πες τι είναι στη φαντασία μου; Συγκεκριμένα ένα, δύο, τρία για λέγε. Μπορείς να απαντήσεις; Γιατί ο Αγγουράκης που πήγε στην Κριμαία δεν ήταν στη φαντασία μου. Ιδού η απόδειξη:

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7870644

Τι άλλο φαντασιώνομαι ότι συναντιέται "συντροφικά" το κόμμα σου με αυτό της Συρίας που υποστηρίζει ένα ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ; Που συναντιέται σε συντροφικό κλίμα με αυτό της Κίνας; Για διάβασε στο παρακάτω τι έλεγε η Παπαρήγα όταν ήρθαν οι Κινέζοι να αγοράσουν το λιμάνι και πες μου αν αυτό εκφράζει εσένα.

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=4832685

Σου αρέσει το ΚΚ Κίνας ε; Θέλεις το κόμμα σου να έχει ειλικρινείς και συντροφικές σχέσεις μαζί του; Αρέσει στο "Κ¨ΚΕ ο κινέζικος ιμπεριαλισμός; Γιατί αν δε του αρέσει τότε έπρεπε να διακόψει από καιρό κάθε σχέση μαζί του ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΩΣ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ δηλαδή ως ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ.

Δηλαδή εσείς που δεν θέτετε τώρα ζήτημα αποχώρησης από την ΕΕ που όλο το αστικό μπλοκ τρομοκρατεί τον λαό σχετικά με την έξοδο αλλά μας λέτε ότι αυτό μόνο με λαϊκή εξουσία πρέπει να πραγματοποιηθεί και μόνο τότε και καταδικάζετε τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα για σπάσιμο των ιμεπριαλιστικών δεσμών και ανεξαρτησία είστε οι επικίνδυνοι για το σύστημα ε; Και όποιος βάζει ζήτημα εξόδου σήμερα είναι εχθρός. Ναι βλέπω πως τα συνδέεις καλή φάση ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης σε ευγνωμονούν....

Πως "μιλάνε" αυτοί οι "κομμουνιστές" στους οποίους αναφέρεσαι αλήθεια; Χαρακτηρίζουν όποιον παλεύει ενάντια στην ΕΕ ως φασίστα ,καταδικάζουν την πάλη για ανεξαρτησία και για δημοκρατικά δικαιώματα, συκοφαντούν την νεολαία που εξεγέρθηκε το 2008 με τρόπο που μόνο ο Καρατζαφύρερ και η Δεξιά έκαναν, τραμπουκίζουν φοιτητικές παρατάξεις (αντίστοιχα τα ΕΑΑΚ και οι αναρχικοί κάνουν τα ίδια άλλοι μπαγλαμάδες και αυτοί), βρίζουν στις γενικές συνελεύσεις όποιον τολμά να διαφωνήσει μαζί τους χαρακτηρίζοντάς τον φυσικά χρυσαυγίτη (τα έζησα ως φοιτητής από πρώτο χέρι), συκοφαντούν και επιτίθενται σε όποιον θέλει μαζικούς, ενωτικούς αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος και όχι αυτό το μπουρδέλο με τις διάσπαρτες και ξεχωριστές διαδηλώσεις ακόμα και σε μέρα Πρωτομαγιάς, στήνουνε συλλόγους δικούς τους διασπώντας έτσι τους φοιτητικούς συλλόγους, πλακώνουν στο ξύλο διαδηλωτές που θέλουν να προσεγγίσουν το κοινοβούλιο σε ημέρα πανελλαδικής απεργίας (Κίνημα Δεν Πληρώνω), συκοφαντούν και επιτίθενται στους χώρους δουλειάς σε κάθε συνδικαλιστική παράταξη που στέκεται ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων, του συστήματος και της ΕΕ και άλλα πολλά τέτοια ωραία.

Εσύ πιστεύεις ότι αυτά τα κάνουν οι αληθινοί κομμουνιστές; Αυτά τα κάνετε εσείς ε τα μάθατε από τους δασκάλους σας τους χρουτσοφικούς. Με όποιον δάσκαλο καθήσεις....

V For Viva La Revolution

zoot horn rollo είπε...

Θα φταναμε και σ'αυτα.
Με τον "κανενα" ο ζωσμενος με τα φισεκλικια,χιχιχι...

Saportoutourki είπε...

"Χαρακτηρίζουν όποιον παλεύει ενάντια στην ΕΕ ως φασίστα"

youtube.com/watch?v=SvU0KJgmmhs

Πες μου ένα ψέμα, για μένα είσαι ουραγός


...
Που τους βρίσκουν γαμώ το στανιό; Στα γιοκοτσόκο δώρο σας είχανε;

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκιο το διορθώνω "χαρακτηρίζουν όποιον παλεύει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ενάντια στην ΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΩΡΑ ως φασίστα"

Είναι που είμαι και νοκ άουτ κατά τα άλλα. Δεν έχεις απαντήσει σε τίποτα από ότι υποτίθεται ότι φαντασιώνομαι. Ή μήπως δεν έχεις να πεις κάτι....

Όλα μπορώ να τα ανεχτώ αλλά και Βέρτη ε πάει πολύ τώρα ξεπέρασες τα όρια είμαι ΜΕΤΑΛΑΣ και δεν θα δείξω έλεος....

https://www.youtube.com/watch?v=KlxEejhHfr8

https://www.youtube.com/watch?v=L_NmQ6SsfSY

https://www.youtube.com/watch?v=srjit06u1jY

V For Viva La Revolution

zoot horn rollo είπε...

Μέσα σ'όλα και ντροπή των μεταλλάδων ο "αντάρτης".

Ανώνυμος είπε...

Για τον Α.Κ που του χρωστάω μία απάντηση:

Γιατί χάσαμε; Εντάξει δεν πάω στην αντίδραση του αντιπάλου. Είναι γνωστό ότι οι κομμουνιστές τραβήξανε τα πάνδεινα. Δικτατορίες, Κατοχή, Εμφύλιος, διώξεις, φυλακές, εξορίες. Παρόλα αυτά ήταν πάντα πρωτοπορία μέσα στους αγώνες του λαού. Γιατί λοιπόν ηττηθήκαμε; Η γραμμή του επαναστατικού ΚΚΕ μέχρι το 1955 ήταν σωστή γενικά αλλά υπήρχαν στιγμές όπου τα θαλασσώσαμε να το πω έτσι και αυτές ήταν μεγάλης σημασίας για το ύστερα. Ξέρεις τι είναι να απελευθερώνεις τη χώρα από ολόκληρη ναζιστική δύναμη και ύστερα από όλα αυτά να παραδίδεις τα όπλα στον εχθρό; Τι επίδραση νομίζεις ότι είχε αυτό σε ένα λαό που πολέμησε με το όπλο στο χέρι; Πολλοί απογοητεύονται και τα παρατάνε. Και όλα αυτά εξαιτίας μερικών Σιάντων προδοτών. Παρόλα αυτά πολέμησε ο λαός και μετά. Αυτό κάτι δείχνει και δείχνει ότι το ΚΚΕ ήταν επαναστατικό κόμμα που μπορούσε με την πολιτική του να συσπειρώσει το λαό επαναστατικά. Χάσαμε όμως το 1949 και εκεί κάναμε πάλι αρκετά λάθη διαχείρισης του αγώνα. Το μεγάλο χτύπημα όμως ήρθε το 1956. Εκεί πέθανε το επαναστατικό ΚΚΕ και εκεί ΧΑΣΑΜΕ οριστικά. Μία προδοτική κλίκα αυτή των Φλωράκη-Κολιγιάννη-Τσολάκη-Λουλέ ανέτρεψε τους επαναστάτες φυσικά με την ευγενική χορηγία και στήριξη των φασιστών Χρουτσόφ-Μπρέζνιεφ-Μικογιάν-Σουσλόφ. Εκεί πλέον το ΚΚΕ έγινε οπορτουνιστικό και μέχρι σήμερα παραμένει. Από τότε μπήκαν στη ζωή μας και τα οπορτουνιστικά στάδια μετεξέλιξης του καπιταλισμού σε σοσιαλισμό, οι κοινοβουλευτικές αυταπάτες, η στήριξη σε μια ΕΣΣΔ σοσιαλιμπεριαλιστική και καπιταλιστική και όλα αυτά τα ωραία. Ειδικά στην μεταπολίτευση όπου εξωραϊστηκε και ο ρόλος αστικών κομμάτων όπως το ΠΑΣΟΚ (η Αλλαγή) και αργότερα η συγκυβερνήσεις με τη Δεξιά και το ΠΑΣΟΚ ήταν το κερασάκι στην τούρτα τι άλλο έμενε το κόμμα πλέον έσπρωξε στον κόσμο στην αγκαλιά τους.

Το πρόβλημα είναι το εξής. Γιατί επιτράπηκε σε μερικούς προδότες να ανατρέψουν τα πάντα; Που ήταν οι μ-λ γιατί δεν αντέδρασαν; Η βάση; Γιατί αφήσαμε σε κάθε στιγμή μερικούς Σιάντους, Φλωράκηδες και Κολιγιάννηδες να μας ξεπουλάνε; Εδώ βέβαια μπορεί να πει κάποιος καλά ρε μεγάλε εδώ είχαμε διώξεις, φυλακές, εξορίες, αγώνες χάσαμε επαναστάτες όπως ο Μπελογιάννης που τον εκτελέσανε πως να αντιδρούσαν πως να αντιδρούσε η βάση σε όλες αυτές τις συνθήκες; Δε λέω και οι συνθήκες ήταν δύσκολες αλλά υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα η βάση του ΚΚΕ ήταν κατατοπισμένη ιδεολογικά ώστε να ήξερε τι γινόταν και να αντιδράσει; Καταλάβαινε δηλαδή μ-λ αληθινά; Ή μήπως όλη τη δουλειά την έκανε η εκάστοτε ηγεσία και ο ΓΓ κάθε φορά και η βάση ακολουθούσε γιατί πίστευε στο κόμμα και στην ιδεολογία; Και πάλι θα πει κάποιος μέσα σε τέτοιο κλίμα πως ο εργάτης, ο φτωχός αγρότης θα γινόταν σαν τον Ζαχαριάδη ή το Μπελογιάννη; Μα οι ηγεσίες όμως δώσανε τα μ-λ, ιδεολογικά όπλα στο λαό και στη βάση ώστε να μπορούν να κρίνουν τις αποφάσεις των εκάστοτε ηγεσιών, ΓΓ, φροντίσανε γι'αυτό, έπρεπε να κάνουν περισσότερα; Ερωτήματα βάζω και εγώ. Γιατί το θέμα δεν είναι μόνο ο ΓΓ να είναι επαναστάτης ή μερικά στελέχη πρέπει και η βάση να μπορεί να ελέγχει, να κρίνει τις αποφάσεις του εκάστοτε ΓΓ και της ηγεσίας, να είναι και αυτή επαναστατική αλλιώς κλάφτα Χαράλαμπε. Και όταν λέω επαναστατική εννοώ να έχει κάνει κτήμα της τον Μ-Λ, να τον κατέχει σε βάθος.

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω λοιπόν ότι ένας βασικός λόγος ήττας ήταν αυτός πέρα από τα λάθη ανά το καιρό που έγιναν και την αντιμετώπιση μας από μεριάς εχθρού. Και νομίζω ότι και παγκόσμια έγινε έτσι. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τον Στάλιν το χάος. Μετά τον Ζαχαριάδη το χάος. Μετά τον Χότζα το χάος. Γιατί δεν αντέδρασαν οι μ-λ; Οι λαοί; Τελικά μήπως στηριχθήκαμε σε προσωπικότητες και στις εκάστοτε ηγεσίες και δεν δώσαμε τα ιδεολογικά όπλα στη βάση των κομμάτων και στους λαούς για να σταματήσουν τους προδότες; Ένας βασικός λόγος λοιπόν είναι αυτή η "γραφειοκρατικοποίηση" των κομμάτων ναι που οφείλεται ειδικά στην Ελλάδα και στις συνθήκες που περιέγραψα παραπάνω αλλά αν κρίνουμε και τι έγινε παγκόσμια μάλλον και εμείς κάπου το χάσαμε. Φυσικά αυτήν την τακτική οι προδότες την καθιέρωσαν και την εδραίωσαν δυστυχώς γι'αυτό έχουμε αυτά τα χάλια έως σήμερα.

Και βέβαια όταν μπολιάζεις τον κόσμο με κοινοβουλευτικές αυταπάτες ( μέχρι το 2012 μας είχε πρήξει το ΚΚΕ όλο εκλογές, εκλογές και εκλογές τίποτα άλλο δεν έλεγε), όταν έχεις φροντίσει με την πολιτική σου να τον σπρώξεις στα αστικά κόμματα (για αυτό επιμένω με την ΕΕ και το θέμα της ανεξαρτησίας και του ιμπεριαλισμού θεωρώ ότι αυτή η άποψη του ΚΚΕ κάνει ζημιά), όταν ακολουθείς αυτήν την τακτική που ακολουθείς μέσα στις σχολές, στους χώρους δουλειάς σχετικά με την κινηματική δράση (πχ διάσπαση αγώνων με ξεχωριστές κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις κλπ), όταν αφήνεις χώρο και υιοθετείς ακόμα και ακραίες αντιδραστικές απόψεις (πχ γάμος ομοφυλόφιλων και σύμφωνο συμβίωσης, η μη καταδίκη εθνικιστικών και ρατσιστικών απόψεων από φορείς της Εκκλησίας, η στάση του ΚΚΕ στο θέμα των ταυτοτήτων που μέχρι και το ΠΑΣΟΚ από τα αριστερά του βγήκε, η υιοθέτηση ακόμα και εθνικιστικών θέσεων στο ζήτημα του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια ότι δήθεν θα έφερνε ακόμα και αλλαγές συνόρων που μόνο οι Καρατζαφέρηδες και η Χρυσαυγίτες τα λέγαν αυτά, ότι δεν υπάρχει τουρκική και σλαβομακεδονική μειονότητα), όταν ακόμα και για το θέμα για το τσάκισμα του φασισμού πάλι βάζεις ως προϋπόθεση τη "Λαϊκή Συμμαχία" και δεν επιδιώκεις κοινή δράση με άλλες αντιφασιστικές οργανώσεις, συλλόγους και δημοκρατικό κόσμο χώρια που δεν μιλάς για ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ άρα και στο θέμα του αντιφασισμού πάλι μπάζεις, όταν καταδικάζεις ανοιχτά αυθόρμητες αντιδράσεις (πχ 2008) και τις πολεμάς κιόλας (θυμίζω πρωτοσέλιδο της φασιστοφυλλάδας Αυριανής που καλούσε το ΚΚΕ να αναλάβει την προστασία της δημοκρατίας άκουσον άκουσον εκεί φτάσαμε), ε όλα αυτά (και άλλα πολλά) δεν είναι και λίγα ως απάντηση γιατί ηττηθήκαμε.

V For Viva La Revolution

zoot horn rollo είπε...

Μόνος σου θα τους είχες πάρει "παιχταρά" αν ζούσες τότε,σε λάθος εποχή γεννήθηκες,χεχε...

Εν τω μεταξύ το αλα (Μ-Λ)μπρος-πίσω/οακκε κτλ. ύφος καλό κόλπο, αλλά δε κρύβει και πολλά.

Αναυδος είπε...

Μας επρηξε στις σεντονιαδες στα ψεμματα και στις διαστρεβώσεις το πανισχυρο V(im) για να καταλήξει στο αρχειομαρξισμο και στο ότι η βαση στα κομμουνιστικα κομματα είναι αμορφωτη και αστοιχειωτη και μονο καποιοι φωτισμενοι ηγετες μπλα μπλα και καποιοι προδοτες ιδεαλισμος αισχιστου ειδους που πλασαρεται σαν συγχρονη αναλυση

υγ
Για τις ταυτοτητες ηδη από το 2000 το ΚΚΕ δεν επαιζε τα παιχνιδια πασοκ-εκκλησιας
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=317903

για το συμφωνο συμβιωσης και παλι το ΚΚΕ δεν ψηφισε ένα αντιδραστικο νομοσχεδιο και δεν επαιξε το παιχνιδι συριζα-εκκλησιας

η βλακεια αποδεικνυεται αηττητη

Ανώνυμος είπε...

@zoot horn rollo 1:01 μ.μ.

Να φανταστείς πως τους "Iron Maiden", τους θεωρούν "Κνίτικο Συγκρότημα"!

Μία απλή ερώτηση αν είναι ώριμες οι αντικειμενικές συνθήκες για κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής στην Ελλάδα και απάντηση παρά τα σεντόνια δεν πήραμε. Μόνο των άλλων οι χώρες είναι "ώριμες" για τον σοσιαλισμό. Μακριά από την Ελλάδα και όπου να είναι ο Σοσιαλισμός. Συνθήματα μόνο για Λαοκρατία άλλα Παπανδρέου Παπατζή-μια από εδώ και μία από εκεί και εύρεση της σωστής εθνικής υγιούς ριζοσπαστικής αστικής τάξης και λοιπής ορολογίας

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Ανώνυμος είπε...

Η αντίθεσή μας δεν είναι στο ποιος θα αγοράσει, δηλαδή αν θα είναι της μίας ή της άλλης εθνικότητας. Θεωρούμε ότι όλα αυτά είναι λαϊκή περιουσία και εν πάση περιπτώσει πρέπει να ανήκουν στο δημόσιο τομέα. Αυτό είναι γνωστό επίσης από την πλευρά της Κίνας και την ευθύνη την έχει η ελληνική πλευρά. Οταν π.χ. πουλάς, θα υπάρξουν αγοραστές και αυτό είναι φυσικό, γι' αυτό, λοιπόν, εμείς στεκόμαστε απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση - και στην προηγούμενη και στη σημερινή - που πουλάει. Δε στεκόμαστε εναντίον αυτού που κάνει την αγορά και αυτό ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις».

ΣΩΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΑΛΕΚΑ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Ο ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑ.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΝΝΟΥΣΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΣΤΗΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΤΗΝ COSCO.

http://www.rizospastis.gr/searchResults.do?noField-andModifier=%2B%7C0&query=%2Bcosco&noField-and=cosco&publDate=26%2F11%2F2008

ΜΠΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Και σούπερ-επαναστατισμός και σούπερ-λικβινταρισμός, και αντι-ιμπεριαλισμός και σούπερ κοσμοπολιτισμός, και ..Στάλιν και ...."σύμφωνο συμβίωσης"(!), και "εθνική ανεξαρτησία" και ...αλλαγές συνόρων(!) ....
...και κουλούρι και τυρί!
Ούλτρα-Αντικομμουνισμός νέου τύπου, από τα Lidl!
Ρε, μπας κι ο ΣΟΡΟΣ έχει φτιάξει κανά Soros-text-generator;
Πολλή σεντονιάδα βλέπω τώρα τελευταία.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙΣ ΜΑΖΙ.

ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠ' ΟΨΙΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ;

ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟ ΚΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΝΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ.

ΤΟ ΚΚΕ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ "ΗΤΤΗΘΗΚΑΤΕ" ΟΠΟΙΟΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ. ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΤΕ.

Η ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΚΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΕΣ.

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΔΙΟΤΙ Ο ΕΡΜΗΣ ΗΤΑΝ ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ. ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝΕ.

ΤΑ ΛΕΕΙ Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ. ΙΣΩΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦ ΣΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣΤΟΥΝ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Η Κόσκο ξέρεις είναι κρατική εταιρεία. Ξέρεις ποιος διαχειρίζεται την κρατική εξουσία στην Κίνα; Οι σύντροφοι σου. Ο πρόεδρος της Κόσκο είναι στέλεχος του ΚΚ. Δεν σε ενδιαφέρει λοιπόν ο αγοραστής που είναι το ΚΚ κανένα πρόβλημα που ένα ΚΚ μας αγοράζει. Και με αυτό το κόμμα εσύ συζητάς "συντροφικά". Και μάλιστα:

Ριζοσπάστης 19.2.2009

" Με πολλή χαρά υποδεχτήκαμε στην αίθουσα της Κεντρικής Επιτροπής την αντιπροσωπεία από το ΚΚ Κίνας, που παίρνει μέρος στις εργασίες του Συνεδρίου. Όπως είναι γνωστό, έχουμε στενές σχέσεις με το ΚΚ Κίνας, κάθε χρόνο ανταλλάσσουμε επισκέψεις και μας δίνεται η ευκαιρία για μία πολύ φιλική συντροφική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών ανάμεσα στα δύο κόμματα και ανάμεσα στις δύο χώρες"

Δηλαδή αυτοί ήρθαν να αγοράσουν δημόσια περιουσία και εσείς φιλικές συζητήσεις αντί ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΟΛΟΣΤΕΙΛΕΤΕ. Δηλαδή είμαι ενάντια στην πώληση αλλά με αυτόν που αγοράζει τσάι και συμπάθεια.

Μάλιστα ενδιαφέρουσα άποψη....

Για τις ταυτότητες δεν παίζατε τα παιχνίδια Εκκλησίας-ΠΑΣΟΚ ε;
ΔΕΝ ΠΗΡΑΤΕ ΘΕΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ κάτι πολύ λογικό που έπρεπε να υλοποιηθεί έτσι και αλλιώς από οποιαδήποτε κυβέρνηση. Στην υπηρεσία λοιπόν των πιο αντιδραστικών ορθόδοξων ταλιμπάν.

Πως λέμε ΕΛΛΑΣ-ΕΛΛΗΝΩΝ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ...
Η Αγία Λιάννα έκανε το θαύμα της στο "Κ"ΚΕ.....

Καλά για το σύμφωνο συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους εκεί δίνετε τα ρέστα σας εκεί και αν όλοι οι νεοορθόδοξοι ταλιμπάν και ομοφοβικοί ρατσιστές σας παραδέχονται. Εδώ πολλοί από σας φτάνετε στο σημείο να υιοθετείτε και απόψεις τους του στυλ "Καλά ας κάνουμε και κάτι για τους κτηνοβάτες και τους παιδόφιλους" ή το άλλο που κάποιοι λένε "Η ομοφυλοφιλία είναι προϊόν του καπιταλισμού" και άλλες τέτοιες ΟΜΟΦΟΒΙΚΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ.

Όχι δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για σοσιαλισμό. Τι ώριμες εδώ δεν κουνιέται φύλλο τι ώριμες μου λες. Και επειδή ακριβώς δεν είναι ώριμες τι κάνεις; Ρίχνεις αιτήματα που ανταποκρίνονται στο σήμερα και που μπορούν να συσπειρώσουν όλο το λαό όπως αυτό της ανεξαρτησίας και το συνδέεις καπάκι με αυτό της ΑΜΕΣΗΣ αποχώρησης από την ΕΕ και της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, την πάλη για δημοκρατικά δικαιώματα ενάντια στην κρατική καταστολή, στο φασισμό και τον εθνικισμό-ρατσισμό, την ανατροπή των μνημονίων και της αντιλαϊκής πολιτικής συνολικά, προωθείς τον μαζικό και ενωτικό (όχι αυτό το όλοι με το ΠΑΜΕ ή το ΜΑΣ σε ξεχωριστές διαδηλώσεις ελεγχόμενες από αυτό σε ημέρες πανελλαδικής απεργίας, Πρωτομαγιά, φοιτητικές κινητοποιήσεις συλλόγων κλπ), διαρκή και παρατεταμένο αγώνα μέσα σε συνδικάτα, σωματεία, συλλόγους κλπ ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης και του συστήματος και ενάντια στις κυβερνητικές-συστημικές ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων και όχι την αναμονή και την απάθεια. Όχι αυτό το κάνουμε ένα συλλαλητήριο μια μέρα και μετά άκρα του τάφου σιωπή μέχρι το επόμενο δεν πάει έτσι.

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

Θερσίτη το ότι η Αυριανή το είχε αυτό πρωτοσέλιδο θα πρέπει να σας προβληματίσει. Επίσης πείτε μου γιατί δεν οργανώνετε έστω και ξεχωριστό δικό σας συλλαλητήριο κάθε 6η Δεκέμβρη. Που είναι το ΜΑΣ τότε ρε παιδιά και το ΠΑΜΕ; Τόσο πολύ σας ενόχλησε ο Δεκέμβρης του 2008 πια;

V For Viva La Revolution

zoot horn rollo είπε...

Άλλος κουρδιστός από 'δω, απλά γράφει παραπάνω.
Βάλε κι αλλά "ε;" και "δε πάει έτσι" να φαίνεσαι πιο αγανακτισμένος, χιχιχι...

zoot horn rollo είπε...

Και Κανέλλη να είμαστε "in". Και "ταλιμπάν" που το είχαμε χάσει από χαρακτηρισμό.
Και "δυο άκρα" να αιωρούνται. Αναμενόμενο.

zoot horn rollo είπε...

Προσπαθώ να μαντέψω το επόμενο "χιτάκι" που θα ρίξει ο "αντάρτης", να δούμε...

Ανώνυμος είπε...

V

ΕΣΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΒΓΑΛΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ.

ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΡΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΚΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ.

ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΚΙΑ ΛΟΙΠΟΝ; ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ Η ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΥΔΑΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΙΣΩ ΚI ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΟΥΠΟΥΚΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ;

TO KKE KAI TO ΠΑΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ, ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΕΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΚΕ.

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΑΘΗΚΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ.

Η ΧΥΔΑΙΑ ΛΑΣΠΗ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΥΚΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΜΙΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΚΕ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΥΓ.
ΚΟΙΤΑ ΑΥΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙΣ.
ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΚΙΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΛΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΡΕΛΙΤΣΑ.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ; ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ;

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΤΟΥ 2008 ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ;

ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΗ ΚΟΡΚΟΝΕΑ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΑΝΤΙ- ΜΠΑΤΣΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΚΟΡΚΟΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΤΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΤΟ ΚΟΡΚΟΝΕΑ ΚΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΣΤΕΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΚΑΠΕΛΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ.

ΟΤΑΝ Η ΚΟΣΚΟ ΠΗΡΕ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ TO ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΕ ΟΣΑ ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

ΣΤΟ ΚΚΕ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΑΠ' ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΚΚΚ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΠΑΛΗ. ΚΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ.

ΑΓΝΟΕΙΣ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΣΚΟ.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

"Καλά ας κάνουμε και κάτι για τους κτηνοβάτες και τους παιδόφιλους" ή το άλλο που κάποιοι λένε "Η ομοφυλοφιλία είναι προϊόν του καπιταλισμού" και άλλες τέτοιες ΟΜΟΦΟΒΙΚΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ.

ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΔΩ ΟΤΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΚΤΗΝΟΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΚΕ;

ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΣΥΝΤΟΦΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΣΗ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Θερσίτη πάτα redfly ή Βαθύ κόκκινο ή άλλο μπλογκ και δίπλα ομοφυλοφιλία ή σύμφωνο συμβίωσης στο google και μπες να δεις τι λένε πολλά αστέρια σας. Μην με κάνεις να ψάξω τώρα και να αναφερθώ συγκεκριμένα δεν θέλω απλά μπες να δεις. Δεν ξέρω τι ηλικία έχουν αλλά αυτές οι αντιλήψεις τροφοδοτούνται από την στάση του κόμματός σου. Το "Κ"ΚΕ δεν καταδικάζει ανοιχτά τους ομοφυλόφιλους αλλά η στάση του σε ζητήματα που τους αφορά είναι αντιδραστική πως να το κάνουμε; Και αυτή η στάση τροφοδοτεί ομοφοβικές απόψεις, ουσιαστικά τους καταδικάζεις στην πράξη. Εαν αυτά δεν σας εκφράζουν κάντε κάτι καταρχήν με όσους δικούς σας εκφράζουν ομοφοβικές χυδαιότητες και μετά πιέστε ως νέοι όσοι είστε το κόμμα να αλλάξει στάση σε θέματα όπως το σύμφωνο. Και εν πάση περιπτώσει το κόμμα βλέπει τι πιστεύουν και πως εκφράζονται πολλά μέλη και στελέχη του. Γιατί δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ώστε να κάνει κάτι να ενημερώσει τους οπισθοδρομικούς, να οργανώσει συζητήσεις, εκδηλώσεις κάτι ρε παιδί μου και να τους προσγειώσει στον 21ο αιώνα να τους τα πει όπως είναι για να τους ξεστραβώσει; Γιατί δεν καταδικάζει ανοιχτά ομοφοβικά παραληρήματα από όπου και αν προέρχονται είτε από την Εκκλησία είτε από τον κόσμο του τι φοβάται μην έρθει σε σύγκρουση με τους συντηρητικούς; Εσείς γιατί δεν το κάνετε και τους καλύπτετε; Πείτε τους κάτι ενημερώστε τους αυτούς σχετικά με τις εξελίξεις της επιστήμης πάνω σε αυτό το θέμα εξηγήστε τους ήρεμα και ωραία.

Να σου πω πχ για την υιοθεσία; Εγώ δεν έχω καταλήξει ακόμα αν πρέπει ή όχι να υιοθετούνται παιδιά από ομόφυλα ζευγάρια γιατί δεν το έχω ψάξει και δεν ξέρω τι λέει η επιστήμη. Δεν το θεωρώ όμως ταμπού ζήτημα λέω ξεκάθαρα να συζητηθεί ούτε αφορίζω ούτε καταδικάζω ούτε τίποτα λέω να εξεταστεί το θέμα εμένα σαν σκέψη δεν με σοκάρει πάντως. Είσαι υπέρ; Ή θα αρχίσεις το γνωστό περί αποπροσανατολισμού και τέτοια;

Άλλο. Δεν είπα ότι δεν έγιναν κινητοποιήσεις και αγώνες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση αλλού το πήγες επίτηδες γιατί δεν σε συμφέρει. Εγώ ρωτάω γιατί το κόμμα διατηρεί σχέσεις με αυτούς που ήρθαν να ληστέψουνε. ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ. Αυτό είναι ακόμα χειρότερο ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΘΑΡΗ δεν μπορεί την ίδια ώρα που είσαι εναντίον μιας ιδιωτικοποίησης την ίδια ώρα να δηλώνεις με θράσος ότι με αυτόν που παίρνει έχεις φιλικές και ειλικρινείς σχέσεις. Είναι απλό ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΑ ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ. Η Παπαρήγα λοιπόν όταν συναντήθηκε μαζί τους γιατί δεν τους είπε ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!!
Αυτοί στο λιμάνι εφαρμόζουνε βάρβαρη και κτηνώδη εκμετάλλευση. Ας πάει ο Κουτσούμπας και να τους λοιπόν ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ. Τόσο απλά

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

Πάμε σε άλλο θέμα. Δηλαδή για σένα ακόμα και μια διαδήλωση ή πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή πρέπει να βάζει ζήτημα εξουσίας και εκεί; Αν είναι δυνατόν τι είναι αυτά ρε παίδες; Δηλαδή ένας νέος που θέλει να ξεσπάσει, να φωνάξει ενάντια στο μπατσαριό που σκοτώνει παιδιά πρέπει να επιδιώκει την ανατροπή του κεφαλαίου; Ωραία μπες λοιπόν στο κίνημα αυτό και κάνε την ιδεολογική σου δουλειά και προπαγάνδισε τις δικές σου απόψεις, πάλεψε και εσύ μαχητικά και οργανωμένα,περιφρουρημένα γιατί το καταδικάζεις; Ρώτησα πριν κάτι γιατί στις 6 Δεκέμβρη το ΜΑΣ και το ΠΑΜΕ δεν οργανώνει ακόμα και δικές του διαδηλώσεις;

Θυμάμαι πολύ καλά το 2008 την εικόνα όπου η Παπαρήγα μετά την συνάντηση με τον Καραμανλή στο Μαξίμου αντί να καταδικάσει την κυβέρνηση που ακολουθεί πολιτική καταστολής απέναντι στη νεολαία μιλούσε για κουκουλοφόρους και κέντρα και για το ΣΥΡΙΖΑ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ. Δηλαδή σκοτώθηκε ένα παιδί από αστυνομικό και το πρόβλημα σου ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα τρελαθούμε τώρα; Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ. Και γιατί έτρεξε στον Καραμανλή; Γιατί αυτή η ανάγκη; Τι να του πει; Μήπως για στήριξη...

Καταδικάσατε ως προβοκατόρικη, πρακτορίστικη και καθοδηγούμενη μια ολόκληρη εξέγερση χώρια που στις σχολές ούτε σκέψη για καταλήψεις το θυμάμαι γιατί ήμουνα φοιτητής τότε και πίεζα και εγώ για κατάληψη μέσα σε εκείνο το κλίμα. Και δεν ήταν μόνο οι κουκουλοφόροι εδώ υπήρχαν παιδιά ρε 15 και 16 χρονών όχι πράκτορες της CIA και νεολαία που επιτίθονταν σε περιπολικά και αστυνομικά κέντρα, συγκρούονταν με τους αστυνομικούς, πετούσαν πέτρες, τρώγανε χημικά και δακρυγόνα, διαδηλώσεις, πορείες μαζικές, μαθητές, φοιτητές, νέοι εργαζόμενοι τι λες τώρα πλάκα κάνεις εκεί ήμουνα τα έζησα.

Όχι τίποτα άλλο δικαιώσατε και τους καραμανλικούς δεξιούς ακόμα και τους ακροδεξιούς Καρατζαφερικούς που μιλούσαν για σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης λόγω Ρωσίας, Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη, βέτο στα Σκόπια και όλες αυτές τις μπούρδες μπράβο ηρωποιήσατε και εσείς τον Καραμανλή. Τελικά αυτό το λαμόγιο παίζει να είναι ο πιο τυχερός πρωθυπουργός στον κόσμο....

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

Μην λες λοιπόν για την Αυριανή και τους Μπουμπούκους γιατί εσείς τους δίνετε πάτημα. Και έρχομαι τώρα στις 20/10. Φίλε η εικόνα τα ΜΑΤ πίσω και οι δυνάμεις σας από μπροστά να τους έχουν πλάτη ήταν απλά ΤΡΑΓΙΚΗ. Δεν περιφρουρούσατε την συγκέντρωσή σας αν ήταν έτσι δεν θα πλακώνατε στο ξύλο κινήματα όπως το Δεν Πληρώνω το οποίο τι ήθελε προφανώς για εσάς κάτι εντελώς παρανοϊκό σε ημέρα πανελλαδικής απεργίας να διαδηλώσει έξω από τη Βουλή. ΚΟΙΤΑ ΚΑΤΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ. Όπως και άλλοι όχι μόνο αυτοί αν θέλατε όντως να περιφρουρείτε μονο τη συγκέντρωση σας θα επιτρέπατε και σε άλλες οργανώσεις, κινήματα, σωματεία να διαδηλώσουν μαζί σας έξω από τη Βουλή. Μάλιστα για να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση έπρεπε να ΚΑΛΟΥΣΑΤΕ όσους κατέβηκαν να συγκεντρωθούν μαζί σας έξω από το κοινοβούλιο και θα είχατε συννενοηθεί μαζί τους αν γινόταν και τότε προβοκάτσια εις βάρος σας να την αποκρούσετε σε συννενόηση και με τις υπόλοιπες δυνάμεις. Εσείς δώσατε τη καλύτερη δικαιολογία στους προβοκάτορες να σας επιτεθούν στη συνέχεια. Δεν μπορείς να απαγορεύεις στον καθένα να διαδηλώσει έξω από τη Βουλή εσένα δουλειά σου είναι να προστατεύεις τον κόσμο σου και να περιφρουρείς τα μπλόκα σου. Γιατί απαγορεύεις ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ στον άλλο να φωνάξει έξω από τη Βουλή τι αναλάβατε εργολαβία ΤΗ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ; Κόκκινοι Πολύδωρες και έτσι; Να σου πω εσένα σου άρεσε που τα ΜΑΤ και η αστυνομία περνούσαν από δίπλα σας και μέσα από τα μπλόκα σας για να διαλύσουν τους υπόλοιπους που δεν είχαν σχέση με τα επεισόδια χτυπώντας τη διαδήλωση; Αλήθεια για την κρατική καταστολή και την αστυνομία που διέλυσε τις συγκεντρώσεις υπήρξε καταδίκη και καταγγελία ή μείνατε μόνο στους προβοκάτορες;

Εγώ δεν ήμουνα φυσικά στους αναρχομπάχαλους αναρχικός δεν είμαι έτσι και αλλιώς συμμετείχα με το μπλοκ της ΕΡΓΑΣ για να σου δώσω απάντηση και σε αυτό (μην αρχίσετε πάλι το ξαναλέω για να σας προλάβω δεν είμαι οργανωμένος σε κανένα χώρο). Φυσικά ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΜΕ αλλά καταδικάζω και τη δική σου στάση επίσης. Αλλά σταματήστε και αυτό το γιατί δεν πήγατε την άλλη μέρα γελοιοποιήστε τουλάχιστον βρείτε πιο σοβαρά επιχειρήματα. Καλά εσείς έτσι στα ξεκάρφωτα χωρίς απεργία χωρίς τίποτα πάτε έξω από τη Βουλή επειδή έτσι σας ήρθε; Εννοείτε ότι έξω από τη Βουλή θα διαμαρτυρηθώ και θα φωνάξω ΣΕ ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ όχι όποτε μου καπνίσει δεν παίρνω ένα πανό όποτε μου τη βαρέσει και πάω στο Σύνταγμα έλεος δηλαδή.

V For Viva La Revolution

Saportoutourki είπε...

""Καλά ας κάνουμε και κάτι για τους κτηνοβάτες και τους παιδόφιλους"".

Αχα! Φανερώθηκε παλιομ...εταλά!
Τώρα ξέρουμε τι είσαι και σε ποια οργάνωση ανήκεις.
Στους μαλάκες.

σαπορ τουτουρκι

zoot horn rollo είπε...

Αυριανισμος με φρου φρου κι αρωματα.

Saportoutourki είπε...

Ή μήπως ανήκεις στους περιβόητους Τριτοδρομιστές ΣΥνωμοσιολόγους Μεταλλάδες ΠΟΥρους Κομμουνιστές ΟΙκολόγους Πράσινους; (ΤΣΥΜΠΟΥΚΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ)

Γιατί βλέπω σε παίρνει ο ένας μετά τον άλλον ... στα σοβαρά ... και εσύ επιμένεις και επιστρφεις με περισσότερη συνωμοσία και ψέμα. Σου δίνουν κατάφατσα όση ...αλήθεια ...έχουν να σου δώσουν αλλά στρίβεις σε άλλα θέματα φορτώνοντας κι άλλη λάσπη.

Τους τσιμπούκους σαν κι εσένα θα τους σκίσουμε τ άντερα. Στην επανάσταση.
Κατάλαβες χανουμοβαζελο... δεν ξέρω κι εγώ τι είσαι;

- Μεταλάς είναι Τάκη
- Δεν πα να είναι και πεταλάς ρε, τι με νοιάζει εμένα;
- Τάκη, μεταλάς ρε, ακούει μέταλ σαν τον Κωφίδη τον Σάββα.
- Γριά είσαι μωρή τσουτσού;
Και πήρες εδώ τηλέφωνο να το παίξεις μαγκιά;
Τις προάλλες που κατεβήκατε για το κύπελλο; Τι έγινε; Έμαθα ήσασταν 200 και 15 πιτσιρικάδες σας πήραν το πανί και τις φανέλες πέσατε ξεβράκωτοι στο λιμάνι μέσα.
Ακόμα κολυμπάτε.

Ανώνυμος είπε...

"Να σου πω εσένα σου άρεσε που τα ΜΑΤ και η αστυνομία περνούσαν από δίπλα σας και μέσα από τα μπλόκα σας για να διαλύσουν τους υπόλοιπους που δεν είχαν σχέση με τα επεισόδια χτυπώντας τη διαδήλωση; "

Αυτό δε συνέβει. Όση ώρα οι μαύροι* αδειάζαν το οπλοστάσιο τους απο μολότωφ, δυναμίτες, πέτρες, μπογιές απο πυροσβεστήρα και χτυπάγαν συνταξιούχους εργάτες με σφυριά οι τσέοι καθόντουσαν και αγναντεύανε. Οταν η περιφρούρηση άρχισε να τους παίρνει παραμάζωμα και να τους τρέχει μέχρι την Ερμου, τότε θυμήθηκαν τα ΜΑΤ και βάλαν ένα στοπ στο σκηνικό.

Οταν έγινε αυτό
http://www.naftemporiki.gr/fu/p/504701/940/940/0x00000000004f0271/1/taraxes-deuteri-imera-kentro-athinas-101.jpg

αφαντοι οι μπάτσοι.

Οταν έγινε αυτό όμως, θυμήθηκαν να παρέμβουν
http://www.zougla.gr/assets/images/443844.jpg


* όχι μόνο ανάρχες μαύροι : https://www.youtube.com/watch?v=ON-BoxVZ4-U



Σ.

Ανώνυμος είπε...

Η Αυριανή δείχνει το δρόμο για τον Σοσιαλισμό. Μαζί με τον (νέο) Ανδρέα για μια Ελλάδα Νέα!
http://fadomduck2.blogspot.gr/2012/05/blog-post_6178.html

Κριτικές, κριτικές, κριτικές αλλά αν είναι ώριμες οι συνθήκες για τον σοσιαλισμό στην Ελλάδα δεν μας λένε. Ούτε κάτι για το Δημοψήφισμα του 2015.

Αφού έχουν τιγκαρισμένα τα κουτάκια τους, γιατί δεν κουράζουν τον εαυτό τους; Kαλή αστική ριζοσπαστική εθνική τάξη για την υγιή επιχειρηματικότητα και μέτωπα με τον κάθε καλοπροαίρετο Σοσιαλδημοκράτη στις διάφορες παραλλαγές του. Η ΥπερΑριστερή φρασεολογία μάλλον θα είναι αρκετή για την αριστερη στροφή της χώρας όπως π.χ.έκαναν οι ΠΑΣΟΚοι στην Τοπικη Αυτοδιοίκηση

Στα υπόλοιπα, φταίει η τακτική του ΚΚΕ ή όπως έλεγαν και κάποιες ψυχές του Σύριζα «φταίει το ΚΚΕ που δεν συνεργάζεται»

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Ανώνυμος είπε...

Αφού έχουν τιγκαρισμένα τα κουτάκια τους, γιατί να κουράζουν τον εαυτό τους; Διόρθωση
Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Ανώνυμος είπε...

Σαπόρ είσαι ο Τσουκαλάς του Περισσού; Οποία ομοιότης. Μπας και είσαι και γάβρος; Και ακριβώς ο τρόπος που εκφράζεσαι και δήθεν επιχειρηματολογείς δείχνει ότι αντιλαμβάνεστε την πολιτική-ιδεολογική αντιπαράθεση ως γηπεδική. Και στην χειρότερη μορφή της την καθαρά χουλιγκανική. Εγώ σοβαρά μιλάω και απαντάω σε όλα αν μου ξεφεύγει και κάτι πείτε το να το απαντήσω δεν αποφεύγω τίποτα γι'αυτό άλλωστε και αυτά τα σεντόνια όπως λέτε και τα πολλά μου σχόλια εσένα επειδή δεν σου αρέσουν οι απαντήσεις μου λες τα γνωστά αυτά που λέτε συνέχεια.

Τι έγινε πότε ο Περισσός το άλλαξε σε Θύρα 7....Άντε και ο Τάκαρος ΓΓ. Στο κάτω κάτω ίδιο επίπεδο έχετε πολλοί από εσάς....

Ένα πρόβλημα με τη Κανέλλη θα έχετε βέβαια που είναι βαζελικιά θα αποτελεί πράσινη φράξια....

Για τον Σ.

Καταρχήν το ΠΑΜΕ βρισκόταν σε συννενόηση μαζί με τους μπάτσους το παραδέχτηκε και ο Ζιώγας στο Άλτερ :

https://www.youtube.com/watch?v=Z-YLu2Np7dE

Δες και αυτό:

https://www.youtube.com/watch?v=OLTfDL5QVYI

Εαν παρατηρήσεις θα δεις ότι ακόμα και μέλη το ΠΑΜΕ εκπλήσσονται που τους είπανε ότι το ΠΑΜΕ πήρε τηλέφωνο στο κέντρο και είπε να μην επέμβει η αστυνομία πέσαν από τα σύννεφα οι άνθρωποι. Πάλι καλά που το επιβεβαίωσε και ο Ζιώγας δηλαδή.....

Αξιωματικός της ΕΛΑΣ: "μας ζητήθηκε από διαδηλωτές του ΠΑΜΕ να μην επέμβουμε" (ΝΕΑ 21/10/2011, σελ.8).

Αυτά για να μην λέτε ότι δεν τα λέγατε με τους μπατσαριό.

Πράγματι αποφάσισαν να βάλουν στοπ αλλά στην διαδήλωση συνολικά. Όχι φίλε μου παρενέβησαν Γι'αυτό επενέβησαν αποφάσισαν ότι πρέπει να μας διαλύσουνε και να τελειώνουμε. Και σε όλη τη διάρκεια των γεγονότων αυτών μέσα και δίπλα από μπλόκα σας αυτοί εμφανίζονταν και τσάκιζαν εμάς. Αφού αποχωρούσε το ΠΑΜΕ οι μπάτσοι αποφάσισαν να καθαρίσουν μια και καλή τον τόπο από εμάς τους υπόλοιπους που δεν είχαμε σχέση με τα επεισόδια με τα γνωστά χημικά, δακρυγόνα, ξύλο, κρότου λάμψης κλπ. Και ρωτάω ευθαρσώς. ΓΙΑΤΙ ΤΟ "Κ"ΚΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ;


Είστε περήφανοι για αυτή την κατάντια; Αυτοί περιφρουρούν την...συγκέντρωση ή τη Βουλή;

http://2.bp.blogspot.com/-Bx9WbCRux2E/Tp9h5sUpwgI/AAAAAAAACkI/PxnItr3InJg/s1600/f24.jpg

https://www.google.gr/search?q=%CF%80%CE%B1%CE%BC%CE%B5+%CE%BA%CE%BD%CE%B1%CF%84++%CE%B4%CE%B5%CE%BD+%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B1%CF%82&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwiL2IuxhPnSAhWCbBoKHUpGCgkQ_AUIBygC&biw=1280&bih=694&dpr=1#imgrc=56ca7ZGeiR7kyM:

V For Viva La Revolution



Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΣΤΕΡΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ.

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ ΥΠΕΡ - ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ.

ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ. ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ Σ' ΑΡΕΣΕΙ. ΑΡΑ ΟΤΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΙ ΑΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ, ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ.

ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ.

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ Η ΚΤΗΝΟΒΑΤΕΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΑΞΩ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΠΕΙΔΗ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΠΩΣ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ.

ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ.

ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ Σ' ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ.

ΚΑΙ ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΚΚ. ΤΩΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΝΕΝΤΑΧΤΕ ΥΠΕΡ - ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ.

ΣΤΟ ΚΚΚ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ. ΠΟΥΛΑΣ ΤΡΕΛΑ ΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Η ΑΛΕΚΑ. ΞΕΚΑΘΑΡΗ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΟΣΚΟ.

ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΑΝ, ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ.

ΚΡΑΤΙΚΗ - ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ Η ΚΟΣΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΛΑΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΣΚΟ. Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΣΚΟ. ΚΑΤΕΡΓΟ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΟ ΚΚΚ. ΕΦ' ΟΣΟΝ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΠΑΛΗ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

Με τα "χιτάκια" καλά το πας. Σιγά σιγά θα τα πιάσεις όλα.

Πάντως δύσκολο να είναι κάποιος "αντάρτης" του "αντιμνημονίου" σήμερα (είχαμε πολλούς απ'αυτούς). Τόσες "σφαλιάρες" κι "αδειάσματα" και δε θέλουν να βάλουν μυαλό. Τώρα το γυρίζουν στο αγριεμένο, βάζουν μερικές περικοκλάδες δήθεν ιδεολογικές και νομίζουν πως καθάρισαν.

Ανώνυμος είπε...

Με σας δε κερδίζει κάποιος ρε. Οτι και να γίνει το ΚΚΕ φταίει. Αν καλούσε τους μπάτσους να λύσουν το πρόβλημα της επίθεσης, θα έφταιγε που συνεργάζεται με το κρατος. Τους είπε οτι θα το λύσει μόνο του, πάλι φταίει και συνεργάζεται με το κράτος. Προφανώς θα ήταν καλό μόνο όταν θα καθόταν άπραγο να τρώει τη δολοφονική επίθεση.


Η περιφρούρηση φυλάει όποιον γουστάρει. Εσύ κουμάντο στα δικά σου μπλοκ. Τα οποία, μιας και το θεσες, στα ρχίδια μου που τα διάλυσαν οι μπάτσοι. Να είχαν απομονώσει τους δολοφόνους μαύρους να μην είχαν αυτό το πρόβλημα. Αντίθετα, όταν έσκαγαν οι δυναμίτες και οι μολότωφ μέσα σε χύμα κόσμο, η πλειοψηφία της πλέμπας που ήταν στη κάτω πλατεία(που είχε μέσα μέχρι και εθνίκια όπως είδαμε και στο βίντεο παραπάνω), φωνάζαν κατά των "προδωτών κομμουνιστών". Και το ξέρω γιατί τότε δεν ήμουν με το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ. Ημουν στη κάτω πλατεία. Και μένα τρέξαν τότε οι παμίτες παρώτι δε συμμετείχα στο ξύλο και μάντεψε: είχαν δίκιο. 100% οι μόνοι που είχαν δίκιο εκείνη τη μέρα ήταν το ΠΑΜΕ. Οπότε να λες και ευχαριστώ που μπήκαν στη μέση τα ΜΑΤ πριν έφτανε στο Μοναστηράκι κλωτσιδόν όλη η πορεία του χυλού.

Υγ. Εκείνη τη μέρα ήταν απεργιακή πορεία. Το ποιός έριξε τη πρόταση στη ΓΣΕΕ, προπαγάνδισε, περιφρούρησε, προασπίστηκε την απεργία δε το αναφέρει κανείς σας. Και όχι τυχαία. Με την εργατική ταξική πάλη είστε όλοι στα μαχαίρια. Για κανα μπάχαλο είστε και μέχρι εκεί. Μικροαστοί του κερατά.

Over και τέλος απο μένα.


Σ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ Π FOR PASOKARA

ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ.

ΧΑΧΑ

ΟΛΗ Η ΚΑΣΕΤΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΛΟΥ ΠΑΣΟΚ.

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΨΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

ΣΕ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ. ΚΑΙ ΝΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΠΕΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ.

ΑΛΛΑΩΣΤΕ ΤΟΤΕ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΗΤΑΝ ΑΓΑΣΤΕΣ.

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ. ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΜΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ.

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΗΤΑΝ ΓΑΜΑΤΟΣ. ΑΧ ΠΟΣΟ ΝΟΣΤΑΛΓΩ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ. Η ΑΛΕΚΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ ΜΙΛΩ ΕΞ' ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΟΛΩΝ, ΤΟΝ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ.

ΤΟΝ ΕΦΑΓΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ.

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΩΣΤΑ ΜΟΥ;

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΜΟΥ ΣΕ ΗΘΕΛΕ ΟΛΟΣ Ο ΠΕΡΙΣΣΟΣ ΜΑ ΣΕ ΕΦΑΓΕ ΤΟ STATE DEPARTMENT.

E ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΤΥΧΕΡΟΣ ΔΙΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΗΡΘΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΧΑΧΑ

ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ. ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ 7Η ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΙ ΕΙΧΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΘΚΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΒΓΗΚΑΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΗΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΝΑΝΤΙΩΘΗΚΕ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...


ΕΣΥ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ.

ΤΟΥΣ ΔΕΙΡΑΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΕΚΤΣΗΔΕΣ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΑΥΡΟΙ.

ΜΑ ΤΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ.

ΤΟ ΠΑΜΕ ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΓΑΠΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΚΚΕ.

ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΑΝ ΤΑΝ ΧΤΕΣ ΤΟΝ ΑΡΚΟΥΔΕΑ ΜΕ ΤΟ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΦΙΛΟΙ.

ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΑΝΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ.

ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΜΕΡΑ.

ΗΣΑΣΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΙΜΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΣΤΕΡΗΣΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΠΩΣ Ο ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΙΒΑΛΝΤΟ ΛΟΓΩ ΚΑΣ.

ΜΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΣ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΦΥΓΕΙ ΚΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΩΓΑΤΕ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ.

ΜΑ ΣΕ ΤΙ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΠΛΑΚΩΣΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΑΚΩΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟ;

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

εViva,
διάβασα την απάντησή σου για τα αίτια της ήττας. Ντούρα επαναστατική η γραμμή αλλά προδότες, προδοσία, ρουφιάνοι, σιάντοι, βάρκιζες, γραφειοκρατία κτλ γνωστά χιλιοπαιγμένα.
Ο ιδεαλισμός νομίζω είναι ευγενικός χαρακτηρισμός για την περίπτωσή σου. Κολλάς περισσότερο με το σκοταδισμό του μεσαίωνα θα έλεγα. Η ιστορία θα σου ρίχνει μια ζωή σφαλιάρες και δεν θα ξέρεις από που σου 'ρθαν.

ΥΓ1: Ομολογώ ότι δεν διάβασα τις σεντονιάδες παρακάτω. Δεν έχω τη δύναμη λυπάμαι.
ΥΓ2: Έπεσε το μάτι μου παραπάνω και στα γνωστά περί προστασίας της Βουλής από το ΠΑΜΕ απέναντι στους τίμιους αγωνιστές που ήθελαν να το καταλάβουν, μεταξύ αυτών και του Δεν Πληρώνω. Πέρα από το γεγονός ότι το ίδιο το Κόμμα έχει απαντήσει με φωτογραφίες και πρόσωπα για τους "αγωνιστές" του Δεν πληρώνω εκείνης της μέρας, πέρασε στιγμιαία από το μυαλό μου να βάλω κι εγώ ντοκουμέντα από εκείνη τη μέρα που δείχνουν την αλήθεια. Ευτυχώς, αυτοσυγκρατήθηκα, έδιωξα αυτές τις νοσηρές ιδέες από το μυαλό μου και αφήνω την ιστορία για μια ακόμα φορά να σε μετατρέπει σε καρπαζοεισπράκτορα (μεταφορικά πάντα μιλώντας).

Α.Κ

Ανώνυμος είπε...

«Φωνάξτε το γνωστό σύνθημα που όλους σας, πορώνει.
Για να αποτάξετε εκ βαθέων το ΠΑΣΟΚ που σας ΕΝΩΝΕΙ»

@ Θερσίτη
Π FOR PASOKARA. Ρε μπαγάσα, έ-γρα-ψες! Τα Κότερα του Φλωράκη και οι μετοχές από τον Γερμανό λείπουν για να συμπληρωθεί το Πάζλ.

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot


Υ.Γ. Ιστορικά.
Το V ήταν σήμα Τσόρτσιλ για να τονίσει την Νίκη που θα έρθει στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν αποτελεί «αριστερό» σύμβολο.

Η ταινία V for Vendeta ήταν μία ταινία με ήρωα την μουτσούνα-μάσκα του αντιδραστικού Γκάι Φοκς. Δεν είναι και τόσο τυχαίο που οι ακροδεξιοί του Φάρατζ, U.K. Independance Party(Κόμμα Ανεξαρτησίας στο Ηνωμένο Βασίλειο) και θαυμαστές της οικονομικής πολιτικής του πρώην δικτάτορα Μπέν Άλι της Τυνησίας, «υιοθετούν» ως σύμβολο την μάσκα του «ήρωα» της ταινίας. Αν θέλετε να μάθετε για τον Γκάι Φοκς, μπορείτε να ψάξετε σε μία μηχανή αναζήτησης

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

αρπαξατε εκεινη τη μερα !!βαλατε και στα πατζακια !!
κατα τα αλλα καταφερατε αυτο που θελατε σπασατε τη διαδηλωση ,δεν μαζευτηκε τελικα 1.000.000 κοσμος ,περασε το μεσοπροθεσμο ,αξιος ο ΜΙΣΘΟΣ σας

Ανώνυμος είπε...

Θερσίτη

Για σχέδιο αποσταθεροποίησης μιλούσε και ο Καρατζαφέρης, οι δεξιοί, η Αυριανή όλοι η δεξιά-ακροδεξιά φάρα. Ήρθατε και εσείς και έδεσε το γλυκό. Δικαιώσατε όχι μόνο τους καραμανλικούς αλλά και φασίστες, φιλορώσους με τον καλύτερο τρόπο. Μεγαλύτερο υποστηρικτή δεν θα μπορούσε να βρει ο Κωστάκης. ΕΥΓΕ.....

Όχι όταν όλα καίγονται και καταστρέφονται ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ (ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΠΑΙΔΙΟΥ) ΑΠΟ ΜΠΑΤΣΟ δεν σημαίνει οργανωμένο σχέδιο σημαίνει ότι κάποιοι ΕΞΟΡΓΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ. Συμβαίνει συνέχεια όπου το κράτος ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΟΣΜΟ το ξέρω ότι σε σοκάρει η ιδέα αλλά υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ άλλωστε αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα να θυμηθούμε πριν από αυτό και την ζαρντινιέρα και άλλα περιστατικά αστυνομικής βίας. Αυτό απλά ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Εάν αυτό δεν μπορεί να το χωρέσει το κεφάλι σου ότι οι άνθρωποι εξοργίζονται και ξεσπάνε κάποιες φορές έστω και με εσφαλμένο τρόπο σε τέτοιες περιπτώσεις (και καλά κάνουν) δεν φταίει η πραγματικότητα εσύ απλά ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΑΡΙΕΣ. Φαίνεται είσαι της άποψης ΗΣΥΧΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ακόμα και με νεκρό ανήλικο. Α ρε Πολύδωρα τι μας έκανες....

Και επαναλαμβάνω την ερώτηση το ΜΑΣ και το ΠΑΜΕ γιατί δεν οργανώνουν διαδήλωση και κινητοποιήσεις κάθε 6η Δεκέμβρη; Και το ότι δεν εναντιώθηκε ναι τι λες τώρα φάνηκε από τον τον τρόπο που τις απέφευγε όπως ο διάολος το λιβάνι τι να σου πω. Όταν λες δεν εναντιώθηκε εννοείς στις ελεγχόμενες από αυτό.....

Εντάξει το ξεκαθάρισες. Αυτοί θα μας αγοράζουν ως άλλοι καπιταλιστές εκμεταλλευτές, εμείς είμαστε εναντίον της πώλησης αλλά.... τσάι και συμπάθεια μαζί τους. WELCOME TO THE TWILIGHT ZONE.....

Γίνεται και διαπάλη ε; Που στο Tekken ή στο Mortal Combat; Γιατί στην πραγματική ζωή εφαρμόζουν κτηνώδη καπιταλισμό. Αν λοιπόν υπάρχουν κάποιοι που διαφωνούν γιατί αυτοί οι κύριοι δεν αποχωρούν από το κόμμα και παραμένουν μέσα; Δηλαδή η ρεβιζιονιστική γραμμή Μάο για την ύπαρξη δύο γραμμών παραμένει ζωντανή....

Θα τον κράξεις λοιπόν τον ομοφοβικό. Μπράβο σου και καλά θα κάνεις. Γιατί λοιπόν δεν το κάνουνε δικοί σας στις συζητήσεις στα μπλογκς εκείνη την ώρα και τους καλύπτουνε αντί να τους εξηγήσουνε ποια είναι η πραγματικότητα; Μπες και διάβασε δεν λέω κάτι φοβερό λίγοι είναι αυτοί που θα αντιδράσουνε σαν εσένα όπως λες μετρημένοι στα δάκτυλα. Έχει το κόμμα ευθύνη γιατί όσο δεν παίρνει θέση υποστήριξης στα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων και δεν καταπολεμά ομοφοβικές απόψεις από οπουδήποτε είτε από πολιτικά κόμματα και πρόσωπα είτε από νεορθόδοξους φασίστες ναι τροφοδοτεί αυτές τις απόψεις.

V For Viva La Revolution





zoot horn rollo είπε...

Έχει το Κόμμα ευθύνη και για το κρύο που έπιασε αυτές τις μέρες. Μέχρι και το καιρό χαλάει.
Έτοιμος είναι να τα σπάσει όλα και ποιος θα τον συγκρατήσει, το "ορφανό" του "αντιμνημονίου", χιχιχιχιχι...

Ανώνυμος είπε...

Επίσης Θερσίτη αν καλούσες όλες τις συλλογικότητες, τα σωματεία, τα συνδικάτα και τις οργανώσεις σε κοινή διαδήλωση έξω από τη Βουλή και να επέτρεπες σε όλους να δώσουν το παρόν μαζί σας θα μπορούσατε συννενοημένοι να αποκρούσετε μια ενδεχόμενη προβοκάτσια. Εσείς δεν το θέλατε αυτό, περιφρουρήσατε το κοινοβούλιο, δεν θέλατε σε καμιά περίπτωση να ξεφύγουν τα πράγματα από τον έλεγχο τόσο τον δικό σας όσο και της κυβέρνησης, σκοπός σας ήταν η μονοπώληση της διαδήλωσης και η λογική ιδιοκτησίας του χώρου γι'αυτό και οι αλυσίδες ενάντια στους υπόλοιπους, γι'αυτό και το ξύλο σε όποιον ήθελε να πλησιάσει,γι'αυτό η στάση σας.

Α.Κ γιατί είναι ψέμματα αυτά που έγραψα; Προδότες δεν υπήρχαν; Ή μήπως πιστεύεις αυτό το παραμύθι ότι τάχα έφταιγε η λαθεμένη γραμμή του ΕΑΜ ή της Κομιντέρν που λένε άλλοι για το ότι δεν πήρε την εξουσία; Όχι κάποιοι μας πούλησαν τόσο απλά. ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙΣ ΟΠΛΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΟΥ. ΜΟΝΟ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ. Το θέμα είναι γιατί το επιτρέψαμε; Γιατί τους αφήσαμε; Οι χρουτσοφικοί τι ήταν έκαναν απλά λάθη; Δεν είναι "λάθος" όταν στέλνεις στην εξορία αγωνιστές, δεν είναι "λάθος" όταν δολοφονείς τριτοδιεθνιστές επαναστάτες, δεν είναι "λάθος" όταν εφαρμόζεις καπιταλισμό, δεν είναι "λάθος" όταν αιματοκυλείς ξένους λαούς ( πχ Τσεχοσλοβακία) ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.

Η γραφειοκρατία δεν ήταν σοβαρό πρόβλημα για τα ΚΚ; Ο Στάλιν παραδεχόταν αυτόν τον κίνδυνο και μάλιστα τον θεωρούσε και από τους πιο βασικούς παράγοντες για τον εκφυλισμό ενός ΚΚ εδώ αναφέρει και συγκεκριμένα τέτοια λάθη. Η γραφειοκρατικοποίηση είναι ο νούμερο 1 εσωτερικός εχθρός των κομμουνιστών. Γι'αυτό ο Στάλιν τόνιζε ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ
Εδώ είναι το θέμα αυτό γινόταν στο βαθμό που έπρεπε; Αποδείχτηκε τελικά ότι δεν γινόταν. Οι μάζες και η βάση των ΚΚ δεν είχαν κάνει κτήμα τους την ιδεολογία του Μ-Λ ώστε να μπορούν να αντιδράσουν στους γραφειοκράτες και να αποκαταστήσουν τις Μ-Λ αρχές τόσο στα ΚΚ όσο και στα σοσιαλιστικά κράτη. Γιατί στην ΕΣΣΔ παρότι ο λαός αντέδρασε και έδωσε μάχες ενάντια στους φασίστες και στην αποσταλινοποίηση δεν μπόρεσε να τους πετάξει έξω από το κόμμα και την εξουσία και να αποκαταστήσει τη δικτατορία του προλεταριάτου; Μήπως γιατί λίγοι αντεπαναστάτες ανέλαβαν τη διοίκηση του κράτους και το κόμμα; Αυτό είπα και όχι αυτό που με κατηγόρησε ένας ότι θεωρώ τον κόσμο αμόρφωτο και ηλίθιο και τέτοιες βλακείες εγώ είπα για τις αρχές του Μ-Λ και το κατά πόσο οι λαοί τις καταλάβαιναν ώστε να τις εφαρμόσουν στην πράξη αυτό θέλει ζυμώσεις, θέλει δουλειά ιδεολογική. συμμετοχή των κάτω και έλεγχος, κριτική, να ασκούν αυτοί εξουσία όχι μερικοί πεφωτισμένοι κλπ. Έγιναν αυτά; Εσύ δεν προβληματίστηκες ποτέ σε αυτά;

V For Viva La Revolution

zoot horn rollo είπε...

Σύνδρομο Ελένης Λουκά ο τύπος.

Ανώνυμος είπε...

NAI ΑΜΑ ΛΕΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΑΞΩ.
ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ.

ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΒΓΑΖΕΣ ΑΦΡΟΥΣ.

ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΤΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ.

ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ. ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΕΝΩ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΜΑΙ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.

ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ;

ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΕΣ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΩΝ ΤΟ ΚΚΕ. ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΣΟΥ.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.

ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ ΥΠΕΡ- ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΠΟΨΗ.

ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΩΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΑΡΧΚΗ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΥΤΑ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Άντε να βρούμε τώρα σε ποια χώρα του κόσμου ΚΚ προστάτευσε αστικό κοινοβούλιο. Πρωτοτυπίες. Μέχρι και ο Κανάκης στο Ράδιο Αρβύλα στο θέμα του Αλέξη τοποθετήθηκε πιο αριστερά από εσάς. Τέτοια κατρακύλα.....

Α τώρα επιστράτευσες και το ψευδώνυμο; Ναι ξέρω για τον Γκάι Φοκς είμαι διαβασμένος. Δηλαδή ακόμα και το ψευδώνυμο χρησιμοποιείτε για να με ταυτίσετε με τους φασίστες; Γιατί εκεί το πας. Δεν σας έφτανε η θέση μου για την ΕΕ και την ανεξαρτησία; Έπιασαν τόπο τα μαθήματα χρουτσοφικής προπαγάνδας ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ στον Περισσό. Οι καλύτεροι μαθητές των Χρουτσόφ-Μπρέζνιεφ-Γκορμπατσόφ, θα ήταν πολύ περήφανοι για εσάς οι δάσκαλοί σας.


Για να παραφράσω και λίγο τον Σάτο στο Καράτε Κιντ 2: THE STUDENT BECOMES THE TEACHER

ΑΞΙΟΙ!!!

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ; ΝΟΜΙΖΑ ΟΙ ΗΤΑΝ ΙΑΠΩΝΙΚΑ.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΣΚΟ.

ΚΑΙ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΤΟ ΚΚΕ ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΤΑΙ.

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΚΚ.
ΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟ ΚΚΚ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΕΚΟΨΕΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ.

ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΚΚ.

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΚΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕΣ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΑΠΟΜΟΝΩΤΙΣΜΟ.

ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΚ ΚΑΙ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.

ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟ ΚΚΕ;

ΠΟΛΥ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

skatopsyxos είπε...

@V

Τώρα εσύ περιμένεις σοβαρή πολιτική απάντηση από ένα σημείο και μετά,με αυτά που γράφεις;Ναι, όντως όσοι σου απαντούν εδώ μέσα τόσην ώρα είναι άξιοι.Ο οποιοσδήποτε άλλος στην θέση τους θα είχε παρατήσει την προσπάθεια να σου απαντήσει(ακόμα και με συνδικαλιές ή τρολλιές) και θα σε είχε ξεκινήσει στα "γαλλικά".Ας όψεται που είναι παλιές καραβάνες οι περισσότεροι και δεν τσιμπάνε.

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον μάθε ιστορία και μετά κάνε όσες κριτικές θέλεις. Δηλαδή αν γράψει κάποιος 88 η 18 να το θεωρήσω μη ενδεικτικό; Καλώς.

Αν πάλι γράφεις για σύμβολα όπως το V του Τσόρτσιλ και με τον τίτλο της συγκεκριμμένης ταινίας χωρίς να συνειδητοποιείς τι συμβολίζει τότε τι μου μένει να πω;
Δεν ξέρεις τα βασικά όπως ότι το tsak είναι μπλοκ από «άλλη πλευρά» και μας αραδιάζεις σεντόνια

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Υ.Γ. Αυτό με το αν οι αντικειμενικές συνθήκες είναι ώριμες στην Ελλάδα για την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, για πέρασμα στον σοσιαλισμό όπως υποστηρίζει το ΚΚΕ, το σκεφτήκαμε ή ακόμα δεν;
Μάλλον δεν. Η μήπως όποιος λέει ναι είναι ώριμες οι συνθήκες είναιΧρουτσοφικός;


zoot horn rollo είπε...

V for varate kid.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΑΝΤΙ – ΜΠΑΤΣΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΘΑ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΣΠΕΥΔΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ;

ΕΣΥ ΡΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙΣ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ, ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΝΑΔΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΡΤΙΝΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΤΕΖΑ. ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΟΥΣ.

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕ. ΓΙΑΤΙ; ΕΙΣΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ;

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.

ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟΥΛΑ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙ – ΜΠΑΤΣΙΚΕΣ.

ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ;

ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ. Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΕΝΤΑΧΤΕ ΥΠΕΡ – ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΝΑΝΤΙΩΘΗΚΕ ΣΕ ΟΣΕΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΘΑΡΟ. ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΙΝΕ ΟΛΑ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΤΑΙ.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ.

ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΚΡΑΘΗΚΕΣ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟ ΠΑΜΕ ΔΕΝ ΛΥΓΙΣΕ.

ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ.

ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΤΗΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ.

ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΤΥΠΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝΕ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΨΑΝΕ; ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ;

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ Η ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΟΟΤΕΡΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ;

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΕΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΒΙΑΙΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.

ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΝΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΤΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ.

ΚΙ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΣΟΥ Ο ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ ΑΦΟΥ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΝΑ ΣΠΑΝΕ ΒΙΤΡΙΝΕΣ.

ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΤΗΝ 7Η ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ Π FOR PASOKARA ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΛΕΣ;

ΠΩΣ ΖΗΤΑΣ ΚΟΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΜΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΟΣ ΚΙ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΡΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣΑΜΕ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΠΕΛΑΣΗ Ο ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΦΤΕ ΤΡΕΛΟ ΞΥΛΟ. ΜΕΤΑ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΝΑΤ.
ΧΑΜΟΣ!!!! ΘΑ ΕΡΟΧΤΑΝΕ ΚΙ Ο ΠΑΛΟΥΡΔΟΣ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΔΕΡΝΑΜΕ.

ΜΕΧΡΙ ΚΙ Ο ΟΒΕΛΙΞ ΘΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟΤΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΟΙ ΤΙΜΙΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΜΠΟΥΦΛΕΣ.

ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΕΙΤΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΚΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΟΝΑΕΙ.

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.

ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙΣ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Για τον Ανώνυμο 9:11 μ.μ

Αλήθεια το συνεχίζεις με το ψευδώνυμο λίγο σοβαρότητα δεν βλάπτει. Έλεος πια ένα ψευδώνυμο είναι μου ήρθε σαν σκέψη ναι από την ταινία (είμαι και σινεφίλ φανατικός πληροφοριακά), μου άρεσε και το υιοθέτησα. Ούτε τον Γκάι Φοκς υποστηρίζω ούτε τίποτα. Αν εσένα σου αρέσει να βγάζεις συμπεράσματα από ψευδώνυμα οκ πρόβλημα σου συνέχισε. Και ξέρω για το tsak τι μου το λες μήπως εγώ συμφωνώ με τις απόψεις των διαχειριστών του απλά καμιά φορά σχολιάζω και εκεί και από αυτό χαρακτηρίζομαι δηλαδή;

Αν εννοείς ότι υπάρχουν οι υλικές προϋποθέσεις να οικοδομηθεί σοσιαλισμός όσο αφορά την επιστήμη, την τεχνολογία, το έμπειρο και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, τον πλούτο που παράγεται και όλα αυτά ναι τα έχουμε και πλούσια γη έχουμε και όλα κάθε χώρα τα έχει αυτά. Άμα ήταν αυτά αρκετά θα είχε η πλάση κοκκινήσει. Έλα όμως που αυτό δεν φτάνει. Υπάρχουν και οι αντικειμενικές συνθήκες για την επανάσταση και εκεί κλαφτα Χαράλαμπε. Άρα δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για σοσιαλισμό. Διαφορετικά δεν θα είχαμε τους απατεώνες πάνω από το κεφάλι μας. Απάντησα νομίζω πιο πάνω σε αυτό. Άρα κάνεις ό,τι περιέγραψα και πιο πάνω.

Θερσίτη

"ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΚ ΚΑΙ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ."

Μάλιστα. Δεν επιμένω είσαι σαφής θέλεις φιλικές, ειλικρινείς και συντροφικές σχέσεις ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΕΧΘΡΟ ΕΙΣΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ. Συνεχίστε λοιπόν να συναντιέστε αδελφικά και συντροφικά όσο αυτοί παίρνουν, λιμάνια, ΑΔΜΗΕ και δεν ξέρω τι άλλο. Συνεχίστε με το φιλοφασιστικό-φιλορωσικό ΚΚ Συρίας, συνεχίστε με το προδοτικό φιλοΕΕ ΑΚΕΛ, κλπ. ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ. Σε τι διαφέρουν αυτοί δηλαδή από το Σύριζα και τη ΛΑΕ άραγε;

Άστο αυτό πάμε παρακάτω. Δεν είπα ούτε να επεμβαίνει σε μπλογκς ούτε τίποτα από αυτά. Λέω το ξεκάθαρο που πρέπει να κάνει όχι ένας κομμουνιστής αλλά ένας δημοκράτης. Θέλω να ακούσω από το κόμμα σου να πει πχ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΤΙΣ ΟΜΟΦΟΒΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ ΑΝΘΙΜΟΥ, ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΕ ΕΙΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΣ, ΚΑΛΩ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΟΥΤΕ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ. Μπορεί να το κάνει; Αυτό το απλό πραγματάκι. Θέλω το κόμμα να τοποθετείτε προοδευτικά απέναντι στα δίκαια αιτήματά τους για το σύμφωνο και το γάμο είναι τόσο δύσκολα αυτά; Αν δεν τα κάνει ως κόμμα αυτά πως θα αλλάξουν και τα απλά μέλη νοοτροπία και σκέψη; Εσύ είσαι υπέρ του γάμου λες και μπράβο σου είσαι ωραίος. Οι υπόλοιποι; Οι οργανωμένοι; Οι πιο ψηλά; Τα έχεις πει σε αυτούς; Αυτά λέω. Δηλαδή δεν βλέπεις πρόβλημα όσο αφορά τη στάση του κόμματος και μελών του και πως αυτό δυστυχώς δίνει τροφή στους πιο αντιδραστικούς; Δεν πρέπει να αλλάξει αυτό κάποια στιγμή;

V For Viva La Revolution

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Π for Pasokara (! καλόόό!)
αν εσύ έχεις Soros Text Generator ....
εμείς έχουμε το Soros Text Briefer.
Κάνουμε κόπι-πάστε + feed τα σεντόνια σου, κλικ, και μονίμως μας γυρίζει το "nonsense".
Oνειρα γλυκά!

zoot horn rollo είπε...

Βραχυκυκλωμενος, οπως κι αλλοι ομοιοι του.

Saportoutourki είπε...

Τον "Δεκέμβρη" δεν πυροβολήθηκε μόνο ο Γρηγορόπουλος.
Πυροβολήθηκε δεύτερο παιδί.

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=4873966&textCriteriaClause=%2B%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%A1%CE%99+%2B%CE%A0%CE%A5%CE%A1%CE%9F%CE%92%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3+%2B%CE%9C%CE%91%CE%98%CE%97%CE%A4%CE%97

Πυροβολήθηκε γιος εκπαιδευτικού που πρωτοστατούσε στην οργάνωση στο Περιστέρι.
Ήταν κομμουνιστής.

Δεν ξέρω αν η οικογένειά του το άντεξε και συνεχίζει τον αγώνα.
Ξέρω όμως πως το ΚΚΕ δεν ξεφτιλίστηκε ούτε ξεφτίλησε την οικογένεια αυτή, γιατί δεν μετέτρεψε τέτοια επίθεση σε αποδεικτικό αγωνιστικότητας.

ΑΚΥΡΟ
πυροβολήθηκαν για "εκφοβισμό@ και άλλοι μαθητές.
Παρακρατική επίθεση όμως δέχτηκε ένας ακόμα εκτός του Γρηγορόπουλου. Με όπλο με σιγαστήρα. Ήταν ο γιος του Παπλωματά, που έχει πλέον πεθάνει.

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζουμε Θερσίτη

Πάμε στα υπόλοιπα. Ξεκινάω από το τέλος. Κόντρα λοιπόν. Αχταρμάς. Τι μια είναι σταλινικοί την άλλη υποστηρίζουν τους προβοκάτορες της 17 Νοέμβρη και των Πυρήνων και τους αντιεξουσιαστές δεν βγάζεις άκρη. Αναρχικοί με "σταλινικό" μανδύα να τους πεις δεν ξέρω. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ

Παρακάτω. Μα εγώ σου λέω τι έπρεπε να γίνει. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι και το ΠΑΜΕ θα είχε άλλη αντίληψη για τις διαδηλώσεις, τις συγκεντρώσεις και τον μαζικό, ενωτικό αγώνα. Εγώ λέω ότι αυτή η τακτική του ΠΑΜΕ και του "Κ"ΚΕ είναι εσφαλμένη εντελώς και δεν βοηθά αντίθετα υπονομεύει τον αγώνα του λαού. Και μη νομίζεις τελευταία σας αντιγράφουνε και οι Ανταρσαίοι-Τροτσκιστές με ξεχωριστές πορείες και αυτοί και τα Πρωτοβάθμιά Σωματεία ελεγχόμενα από αυτούς, διάφορα Συντονιστικά κλπ. ΔΙΑΛΥΘΗΚΑΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ.

Καταρχήν αν ήταν αλλιώς τα πράγματα και σε συννενόηση όλες οι δυνάμεις οργανωμένα και περιφρουρημένα θα τους πετούσατε έξω και θα τους σταματούσατε αν γινόταν κάτι. Εδώ όμως δεν μιλάμε για τους κουκουλοφόρους. Εσύ δεν ανέχτηκες ούτε την παρουσία των υπόλοιπων δίπλα σου και έξω από τη Βουλή. Θα σε πείραζε να διαδηλώνει και όποιος άλλος ήθελε μπροστά το κοινοβούλιο και εσύ να είχες την περιφρούρησή σου κανονικά; Γιατί αυτή η απαγόρευση λοιπόν; Και μη λες για δικούς μου το είπα και πριν εγώ δεν είμαι με αυτούς και όπως διάβασες και πιο πάνω ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΜΕ. Και μην νομίζεις αυτοί συγκρούονται και με άλλους χώρους όταν κάνουν τα δικά τους και εγώ έχω έρθει σε σύγκρουση με αυτούς αρκετές φορές. Άλλο αυτό και άλλο να απαγορέψω στον οποιοδήποτε να διαδηλώσει μαζί μου δεν έχω δικαίωμα να το κάνω εγώ κάνω την περιφρούρησή μου και είμαι έτοιμος για όλα.

Άλλο θέμα. Όχι δεν έγινε κανένα αντάρτικο πόλεων μετά την 6η Δεκέμβρη. Το βρήκα όμως θετικό που η νεολαία έστω και έτσι εξεγέρθηκε. Το προτιμούσα από το να μην γίνει τίποτα απολύτως. Ναι δεν ριζοσπαστικοποιήθηκε η κοινωνία αλλά τουλάχιστον κάτι έγινε και δεν θα το καταδικάσω σε καμία περίπτωση ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ έτσι είναι υπάρχουν και αυτού του είδους οι αντιδράσεις στον κόσμο δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια καλώς έγινε ήταν τουλάχιστον αντίδραση σε κάτι ακραίο. Και μην νομίζεις θα το θυμούνται αυτό γι'αυτό άλλωστε το συκοφαντήσανε και τότε κυβέρνηση, κόμματα, ΜΜΕ τους ενόχλησε όλο αυτό ΉΤΑΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ έστω και σε αυτή τη μορφή και ακόμα το συκοφαντούνε ειδάλλως δεν θα τους ενοχλούσε τόσο πολύ. Στο χέρι σου ήταν να συμμετέχεις και να το καθοδηγήσεις οργανωμένα, περιφρουρημένα και μαχητικά, να συσπειρώσεις τους μαθητές, τους φοιτητές και τον υπόλοιπο λαό να δώσει τη μάχη απέναντι στο κράτος. Αλλά κάνατε πάλι τα ίδια. Μακριά και αλλάργα. Διαδηλώσεις με τάξη και ασφάλεια μην τυχόν και γίνει καμιά σύγκρουση με το μπατσαριό τσιζ κακά, μακριά από το υπόλοιπο κίνημα και τις οργανώσεις που αντιμετώπιζαν χημικά,ξύλο,συλλήψεις,δακρυγόνα και δίνανε μάχες με τους μπάτσους δεν μιλάω για τυφλά χτυπήματα και καταστροφές μιλάω για σύγκρουση με την αστυνομία. Καλά για καταλήψεις στις σχολές ούτε λόγος. Και αφήσατε χώρο στο ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλει τη δικιά του οπορτουνιστική λογική σε όλο αυτό. Εμ δεν γίνεται έτσι φίλε μου. Εδώ παιδιά και νέοι αναποδογυρίζανε περιπολικά, πετούσαν πέτρες, τρώγανε χημικά και απίστευτο ξύλο και εσύ δεν ήσουνα εκεί. Εννοώ ως ΠΑΜΕ και "Κ"ΚΕ όχι προσωπικά εσύ έτσι;

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

Και εδώ να πω κάτι άλλο. Προσωπικά δεν έχω με κανένα δεν μισώ κανένα ούτε το κόμμα ούτε κανέναν από εσάς ή τους ψηφοφόρους πολιτική αντιπαράθεση κάνω και κριτική στη πολιτική του κόμματος και τίποτα άλλο. Δεν σας μισώ αν είναι δυνατό γιατί σας ξέρω και από χθες αν θες αύριο πάμε και για καφέ και σε κερνάω κιόλας. Προσωπικά δεν έχω και δεν μισώ κανένα να το ξεκαθαρίσουμε. Μην τα λέτε αυτά δεν σας τιμάνε.

Δηλαδή δεν σε νοιάζει η κρατική καταστολή; Και το περνάς έτσι; Ειδικά όταν αφορά τέτοιες ακραίες περιπτώσεις; Είναι τώρα σοβαρά αυτά που λες; Αυτή είναι η απάντησή σου; Πες καλύτερα όχι κύριοι μας αφήνει παγερά αδιάφορους δεν μας νοιάζει που αυτή τη μέρα η νεολαία πάλεψε ενάντια στην κρατική βία, δεν την τιμάμε και τέλος είναι πιο τίμιο.

V For Viva La Revolution

zoot horn rollo είπε...

"Δε σας μισώ": ολοφάνερο...
Διαλυμένος είσαι στο μυαλό, εκτός από ένα πράγμα (κουιζακι).

Saportoutourki είπε...

"Δηλαδή δεν σε νοιάζει η κρατική καταστολή; Και το περνάς έτσι; "

Ρωτάει σε άνθρωπο που γιος συντρόφου του δέχτηκε σφαίρα τον ίδιο Δεκέμβρη, οργανώνοντας το σχολείο του.
Γιατί να μας νοιάζει η καταστολή;

Ανώνυμος είπε...

Ε γι'αυτό ρε έξυπνε ξεσηκωνόταν η νεολαία εκείνες τις μέρες ενάντια στη βία και την κρατική τρομοκρατία απέναντι της γι'αυτό γινόταν όλος ο χαμός. Αυτό το περιστατικό ήταν πακέτο με τη δολοφονία του Αλέξη δεν ήταν κάτι το ξεκομμένο, κομμάτι αυτής της της πολιτικής της κρατικής τρομοκρατίας και του αυταρχισμού ήταν και αυτό το γεγονός. Και εσείς μιλούσατε για ξένα κέντρα και ανοησίες. ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ "Κ"ΚΕ ΔΕΝ ΕΝΩΘΗΚΕ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΣΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ;

"Δεν ξέρω αν η οικογένειά του το άντεξε...."

Άντε ρώτα και την μητέρα του Αλέξη να σου πει πως το άντεξε που στο κάτω κάτω ο Αλέξης ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ δεν τραυματίστηκε μόνο καταλαβαίνεις ελληνικά το δολοφονήθηκε σημαίνει ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΝΕΚΡΟΣ πως το λένε. Και δολοφονήθηκε από το ΚΡΑΤΟΣ εν ψυχρώ χωρίς κανένα λόγο. Αν τώρα δεν καταλαβαίνεις πόσο βαρύ ήταν αυτό και ότι έπρεπε να υπάρξει ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ εντάξει δεν περιμένω τίποτα άλλο και αδυνατείς να κατανοήσεις ότι αυτό σημάδεψε τη νεολαία γι'αυτό και κάθε 6η Δεκέμβρη διαδηλώνουν οι νέοι τότε ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΟΥ. Δηλαδή εσένα σε ενδιαφέρει η καταστολή μόνο όταν δικοί σας είναι τα θύματα είτε μαθητές είτε συνδικαλιστές, μέλη σας και κλπ; Αν δηλαδή αφορά αριστερούς, αναρχικούς, αγωνιστές, συνδικαλιστές και ανθρώπους έξω από το χώρο σας δεν το κάνουμε δα και μεγάλο ζήτημα; Ξέρεις δεν πάει έτσι.

V For Viva La Revolution

zoot horn rollo είπε...

Δώσε κεφαλαία στο λαό.
Ακραίος πρήξας.

Ανώνυμος είπε...

"Καιρό τώρα παρακολουθούμε ένα κρυφτούλι ανάμεσα σε "γνωστούς αγνώστους" και στην αστυνομία, ζήτημα το οποίο μας έχει προκαλέσει πάρα πολλά ερωτήματα και ανησυχίες. Αυτό το κρυφτούλι οδήγησε στο θάνατο ενός αθώου παιδιού"

(Ριζοσπάστης 9/12/2008, σελ. 9)

Δηλαδή δεν μπορούσαν ούτε την αλήθεια να πούνε ότι δεν ήταν αυτό το "κρυφτούλι" που λένε που οδήγησε στο θάνατο του παιδιού αλλά ΈΝΑΣ ΜΠΑΤΣΟΣ, ΕΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ. Αυτή είναι η αλήθεια. ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ "Κ"ΚΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟY ΑΙΜΑΤΟΣ, η Παπαρήγα τρέχει στο Μαξίμου για συμπαράσταση στον Καραμανλή. Και όταν βγαίνει αντί να κάνει αντικυβερνητικές δηλώσεις.....καλεί το ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων για πυρήνες κουκουλοφόρων που πάνε μακριά και τέτοια. ΞΕΦΤΙΛΑ!!!

V For Viva La Revolution

Saportoutourki είπε...

Όχι μόνο ενώθηκε με το κίνημα, αλλά το οργάνωνε κιόλας.
Γι αυτό γιος εκπαιδευτικού, μέλους του ΚΚΕ πυροβολήθηκε. Τραυματίστηκε αλλά δεν δολοφονήθηε ευτυχώς.

Και δεν έγινε παράσημο ή σημαία κανενός. Ευτυχώς.

Πως αισθάνεσαι γι αυτό;

zoot horn rollo είπε...

Το "τζάμι" θέλουμε.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 385   Νεότερο› Νεότερο»