Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

(Πολ)ποτ πουρί

Ήξερες εσύ σφε αναγνώστη ότι ο Νίκος Μπελογιάννης ήταν κομμουνιστής; Α, το ήξερες. Πάλι καλά, γιατί αν περίμενες να το μάθεις από την πρωθυπουργική ομιλία χτες στην Αμαλιάδα, ακόμα θα περίμενες τη Δευτέρα Παρουσία -που δεν είναι ο σοσιαλισμός, αλλά να περιμένεις να δεις πασόκο με τσίπα. Ο (δεν έχει τσίπα) Τσίπρας ευχαρίστησε στην ομιλία του ακόμα και την εκκλησία (έχει πάρει το κολάι και την αναφέρει παντού) για τη συμβολή της στη δημιουργία του μουσείου, και γενικώς τους πάντες πλην Λακεδαιμονίων, δηλ το κόμμα του Μπελογιάννη.

Μήπως ήξερες όμως σύντροφε ότι ο Μπελογιάννης αγωνίστηκε και θυσιάστηκε για τη δημοκρατική ομαλότητα; Ε πώς, αφού το είπε ο Τσίπρας.
Σιγά μη θυσιάστηκε και για την ανάπτυξη, σε ακούω να λες Γιάννη Α-γιάννη. Κι εγώ που νόμιζα πως τον εκτέλεσαν ακριβώς για να στεριώσουν τη δική τους, αστική δημοκρατική ομαλότητα, που έπρεπε να ισοπεδώσει κάθε αντίσταση κι όποιο κεφάλι δεν ήταν σκυμμένο και προεξείχε... Μόνο έτσι, μόνο με τσακισμένο το λαό και τους αγώνες του, μπορούσαν να στήσουν στις πλάτες του το οικονομικό, αναπτυξιακό τους θαύμα, μεταπολεμικά...

Πολύ καλή ήταν η πρωθύστερη απάντηση για τους ριψάσπιδες του κομμουνιστικού κινήματος που πλασάρουν το συμβιβασμό ως επανάσταση. Αλλά ακόμα κι ο -απών χτες- υιός Μπελογιάννης, που έχει πει σε μια πρόσφατη συνέντευξή του πως θα ψήφιζε με βαριά καρδιά του Σύριζα για να μη βγει ο Μητσοτάκης, είχε μια "καλή κουβέντα" για την κυβέρνηση στο χαιρετισμό που έστειλε να διαβαστεί: ευτυχώς που δε ζει ο πατέρας μου σήμερα να δει την υποδούλωση...

Εν τω μεταξύ το ΑΒ ανάφερε , χτες τον Μπελογιάννη ως "πρώην στέλεχος του ΚΚΕ"... Λες και είχε διαγραφεί ποτέ από το κόμμα. Αλλά εντάξει, αφού νυν δεν είναι, πώς να το πουν; Με την ίδια λογική βέβαια κι ο Λένιν είναι πρώην στέλεχος των μπολσεβίκων -κι ας μην υπάρχει σήμερα ΚΚΣΕ*

Μαζί με το παραπάνω, μπορούμε να προσθέσουμε στο πάνθεο με τις μουσμουλιές και τα/τους εξής:
-Τους φιλελέ μοναρχοφασίστες που απορούσαν γιατί πρέπει να τιμάει η ελληνική βουλή κάποιον που έχει καταδικαστεί ως κατάσκοπος της πατρίδας του (αυτοί τουλάχιστον είναι ειλικρινείς και ας μην έχουν την κριτική ικανότητα να ξεχωρίσουν τους κομμουνιστές -πχ τον Μπελογιάννη- από ένα Συριζαίο, σαν τον Τσίπρα.

-τους ριψάσπιδες που συμπληρώνουν ιδανικά την παραπάνω κατηγορία και τιμούν ως ήρωα τον Μπελογιάννη, για να θάψουν το κόμμα του. Κακή ώρα όπως ο Δ. Φύσσας (καμία πολιτική σχέση με τον Παύλο) που έχει γράψει μεταξύ άλλων το χυδαία αντικομμουνιστικό μυθιστόρημα "Πλατεία Λένιν, πρώην Συντάγματος". Και τον Τάκη Λαζαρίδη, που τον επικαλείται στην κατακλείδα του ο Φύσσας, και μπορεί να μας απασχολήσει σε προσεχή ανάρτηση. 

-το είδος των απολίτικων (;) που δεν μπορούν να βλέπουν κόμματα να μαλώνουν για την πολιτική κληρονομιά που άφησε ως παρακαταθήκη ο Μπελογιάννης και για το ποιος έχει δικαίωμα -και ποιος όχι- να τον τιμά.

-τη δημοσιογράφο της ΕΤ-3 που είχε καλεσμένο τον Γκικόπουλο (τον ερασιτέχνη που υποδύθηκε το ρόλο του Μπελογιάννη στην ταινία του Τζίμα "ο άνθρωπος με το γαρίφαλο"), τον ρώτησε ρητορικά πού θα βρισκόταν πολιτικά ο Μπελογιάννης σήμερα, αν ζούσε, και έφριξε όταν ο Γκικόπουλος της απάντησε πολύ φυσιολογικά "στο ΚΚΕ", γιατί δε θα μπορούσε να τον φανταστεί κάπου αλλού εκτός από το κόμμα με το οποίο συνδέθηκε.

-τους αριστεροχωριάτες στα social media που κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και κριτικάρουν το ΚΚΕ που βρέθηκε στην ίδια εκδήλωση μαζί με τον Τσίπρα, που ήθελε να αντλήσει πολιτική υπεραξία και να πουλήσει λεζάντα. Και να στο λέει αυτό -ότι του κάνεις αβάντα δηλ- ποιος; Οι ΛΑΕτζήδες...

Που είχαν όμως κι άλλη μεγάλη στιγμή. Δεν εννοώ την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα στα εγκαίνια του μουσείου, μαζί με Ανταρσυα και ΕΕΚ (!;). Αλλά ένα κομμάτι της Ίσκρα για τη συνάντηση του Πούτιν με τη Λεπέν, που θρηνούσε για το λάθος του Ρώσου ηγέτη...

Κι ύστερα κάποιοι (που φλερτάρουν συστηματικά με το Λαφαζάνη) θεωρούν άδικη την κριτική του ΚΚΕ στον ευρωσκεπτικισμό της ΛαΕ, ότι επιλέγει συμμαχία με συγκεκριμένο ιμπεριαλιστή, κοκ. Το τσουβάλιασμα με τους ακροδεξιούς όμως μόνοι τους το επιλέγουν, δεν το κάνει κάποιος άλλος.

Μπορείτε επίσης να δείτε την αναφορά στο σημερινό πρωτοσέλιδο των Νέων (κάτω δεξιά) και ένα θέμα του News247 για τα μαθήματα ιστορίας του Κουτσούμπα στον Τσίπρα.

* * *

Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το 20ό Συνέδριο (και τη μυστική έκθεση που θα μοιράσει την τελευταία μέρα στους συνέδρους ο ΓΓ -που να μου το θυμηθείς, θα το χρησιμοποιήσουν πολλοί ως πρωταπριλιάτικο αστείο), τα δεκάδες χαιρετιστήρια μηνύματα που φτάνουν από κομμουνιστικά κι εργατικά κόμματα όλου του κόσμου είναι μια ευκαιρία να φρεσκάρει ή να εμπλουτίσει κανείς τις γνώσεις του για την κατάσταση στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, και παράλληλα να του γεννηθούν νέες απορίες.

Μπορεί να δει πχ ΚΚ από εξωτικά μέρη όπως τη Σουαζιλάνδη! Ή από πολιτικά (μιλώντας) εξωτικά μέρη, όπως το Πουέρτο Ρίκο και το Λουξεμβούργο που κανονικά θα είχε λιγότερες πιθανότητες και από το Λέτσοβο να έχει κομμουνιστές και μάλιστα κόμμα ολόκληρο κι όχι μια οργάνωση βάσης.

Μπορεί να δει ονόματα που θα του τραβήξουν την προσοχή, όπως το ΚΚ Μακεδονίας, και το ΚΚΣΕ* που ζει και βασιλεύει σα μεγαλέξανδρος και έχει μάλιστα και τμήμα του στη Λευκορωσία! Ή όπως η 5η συνάντηση ΚΚ της Κ. Αμερικής και του Παναμά, που όμως δεν περιλαμβάνει το Κόμμα Λαϊκής Πρωτοπορίας της Κόστα Ρίκα, με το πρωτότυπο σήμα-έμβλημα.


Τα εξίσου αξιοπερίεργα σήματα του ΚΚ Βοημίας-Μοραβίας (με το κερασάκι) και του ΚΚ Σλοβακίας όπου πιθανότατα έχουν απαγορευτεί τα κομμουνιστικά σύμβολα και επιστρατεύουν τη φαντασία, για να ξεπεράσουν το σκόπελο.


Τον ήλιο (που δεν ανατέλλει ούτε πρασινίζει) στο σήμα του Σουδανικού ΚΚ και του Ρουμάνικου Σοσιαλιστικού Κόμματος, που δεν πρέπει να συγχέεται με το Ρουμανικό ΚΚ - ΧΧΙ αιώνα, που δεν έχει εντάξει απλά τον εικοστό πρώτο αιώνα στο όνομά του, αλλά το έχει βάλει με λατινικούς χαρακτήρες. Και δεν πρέπει να συγχέεται με τη σειρά του με το κόμμα των κοινοτήτων της Ρουμανίας.
Περιττό να πω ότι η ίδια απορία υπάρχει και σε μια σειρά άλλες χώρες, όπως στις ΗΠΑ, όπου το ΚΚ είναι -κάτι σαν- συνιστώσα των Δημοκρατικών, και οι κομμουνιστές είναι αμελητέα δύναμη, αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να είναι χωριστά στο Κόμμα Κομμουνιστών ΗΠΑ (που προβάλλει σταθερά τη γραμμή τι Τραμπ, τι Κλίντον, όλοι οι σκύλοι μια γενιά) και το δίκτυο κομμουνιστικών οργανώσεων των ΗΠΑ.

Μπορεί επίσης να μη βγάλει νόημα από την αραβική γραφή στα σήματα κομμάτων όπως το Αιγυπτιακό ΚΚ, κυριλλική γραφή -μαζί με το χάρτη της χώρας- στο Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζαχστάν, κοκ. Αλλά το πιο ουσιαστικό είναι να διαβάσει προσεκτικά τα χαιρετιστήρια μηνύματα όλων των κομμάτων, για να διακρίνει πίσω από τις γραμμές την πολιτική τους γραμμή.

Πχ όπως στο ΚΚ Κούβας, που υπόσχεται πως η επανάσταση θα νικήσει ενάντια σε οποιαδήποτε αντιξοότητα και εκστρατεία, και το Πορτογαλικό ΚΚ, που προβάλλει ένα αντι-ιμπεριαλιστικό σκεπτικό για να αιτιολογήσει τη στάση του και τη στήριξη μιας κυβέρνησης μειοψηφίας -όπως τη χαρακτηρίζει- του αντίστοιχου, πορτογαλικού ΠαΣοΚ, και όχι μιας κυβέρνησης συνεργασίας, όπου συμμετέχουν οι κομμουνιστές, ή μιας "αριστερής κυβέρνησης", όπως παρουσιάζεται από κάποιους.

Αλλά περισσότερα για αυτά, εν καιρώ...

17 σχόλια:

Γκεόργκυ Ζούκωφ είπε...

Δεν φτανει που δεν παρευρεθηκε προκλητικα στην εκδηλωση για τον πατερα του κατηγγειλε και το κομμα του πατερα του για καπηλεια της υποθεσης .Ο γιος-ντροπη του ηρωα πατερα του , το ανηθικο ραμολυμεντο του οπορτουνισμου που ειχε την τυχη να γεννηθει απο εναν μεγαλο ηγετη και κλωτσα καθε μερα της αθλιας ζωης του αυτη την τυχη

κατα τα αλλα
Αντικειμενικα μιλωντας οι μονοι που έχουν δικαίωμα να τιμουν Μπελογιάννη είναι το Κομμα Πειρατών το ΕΠΑΜ και οι Οικολογοι Εναλλακτικοί.....ακου εκει να παρεβρισκεται ο γραμματεας του κκε ....αυτα δεν ειναι σωστα πραγματα ..να το ξερετε

επισης
μια απαντηση στους φιλελεδες
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε φιλελεδες
Πήγε στο βρόντο η θυσία των δεξιων να εκτελεσουν τον Μπελογιαννη για να μη γινουμε Σοβιετια .Γιναμε !

skatopsyxos είπε...

https://www.facebook.com/ntosko.mamouneiro/videos/pcb.1431781470220745/1431781010220791/?type=3&theater

Τροτσκιστές φωνάζουν υπέρ "σταλινικού"(ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΕ-ΕΕΚ στο πανό).Τα ύστερα του κόσμου.

skatopsyxos είπε...

@Ζούκωφ

Μήπως εννοούσε τον ΣΥΡΙΖΑ;

Σταμάτης Ι. Σολανάκης είπε...

Ο Ιος (Virus) Μπελογιάννης, ειναι οτι πιο χυδαίο και ανήθικο υπάρχει στον οπορτουνιστικό χώρο. Έτσι ανατραφηκε απο την μητέρα του, έτσι λέει.Πχ οτι δεν επρεπε να μην γινει εμφύλιος, Δεν γνωρίζει οτι ο πατέρας του ήταν υπερ του Στάλιν κλπ και όλα με γλαφυρό και χρυσαυγιτικο τρόπο, μονο και μονο για να τα γυρίσει εις βάρος του ΚΚΕ, που φτανει την αυτο γελοιοποιηση. Αντιφάσκει σε μια σελίδα κείμενο και στο τελος απειλει. Αυτός ειναι, ίδιος με τον άνθρωπο που τον ανέθρεψε. ΧΥΔΑΙΟΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ

ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΟΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ ΜΟΥΡΟΥΤΗ ,ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΑ ΚΑΙ "Α/Α" ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΉΣΟΥΝ...ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ. ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΧΑΠΑΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΙΣΤΕΎΟΥΝ...

Ανώνυμος είπε...

@ skatopsyxos
Εδώ έχουν ήρωα τον «σταλινικό» Τσε που ορκίστηκε στην εικόνα του Στάλιν το 1953(γράμμα προς την θεία του μπεατρίς από το σαν χοσέ της Κόστα Ρίκα), εκεί θα έχουν αντιρρήσεις που είναι και ντόπιος;
Πως τιμούν οι αντισταλινικοί «σταλινικούς» αλλά βρίζουν τον Στάλιν παραμένει μυστήριο

@ Γκεόργκυ Ζούκωφ
Είχε απει κάτι η Τιτίκα Σαριγκούλη για την κ.Έλλη Παπά.
Αν το βρω στο youtube θα το περάσω σε σχόλιο


Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ναι, το Σύριζα εννοούσε, σε αυτά που γράφω εγώ, αλλά μεσολάβησε κι αυτό.

http://www.koutipandoras.gr/article/drimy-kathgorw

Για το πορτογαλικό ΚΚ κολλούσε στο τέλος και μία χιουμοριστική αναφορά σε ένα αεροδρόμιο στη Μαδέιρα που μετονομάζεται σε Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά την έφαγε η μαρμάγκα, οπότε το αφήνουμε κάβα για άλλη φορά.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που ενώ είναι απών από κάθε αγώνα, και κατηγορούν το ΚΚΕ ότι καπελώνει, θέλουν να καπελώσουν τον Μπελογιάννη που εκτελέστηκε για το ΚΚΕ. Τόσο ξεφτίλες.
Η πραγματικότητα λυγισμένη και διαστρεβλωμένη, ώστε να εξυπηρετεί την συμβιβασμένη ατομάρα τους.

Ιβάν Τζόνι

skatopsyxos είπε...

Α μάλιστα.Δηλαδή το ΚΚΕ καπηλεύτηκε το όπλο,αλλά έδωσε το 80% του μουσειακού υλικού.Ο Μπελογιάννης μας βγήκε "αντισταλινικός" και "αντιζαχαριαδικός" γιατί ήταν...διαννοούμενος.Καλά τον βρίζει ο Ζούκωφ.Δεν καταλαβαίνει ο υιός Μπελογιάννης ότι κάνει ακριβώς το αντίθετο από το να τιμήσει τον πατέρα του.Μάλλον δεν έχει ενημερωθεί για τα λεγόμενα του πατέρα του στην δίκη του(έστω κι αυτά)ή δεν τα κατάλαβε και ποτέ.Γιατί την υπόλοιπη δράση του σίγουρα δεν την κατάλαβε ποτέ.

jr είπε...

"Ενώ εμείς μιλάγαμε για το διανοούμενο που προέβλεψε και τα μνημόνια, το ΚΚΕ ήθελε να αναδείξει το στρατηλάτη, διότι η νέα του γραμμή από πέρυσι είναι ότι ο εμφύλιος ήταν αναγκαίος -αν είναι δυνατόν να υπάρχει αναγκαίος εμφύλιος- "

αφού λοιπόν ενδιαφέρεται για το "διανοούμενο" και όχι το "στρατηλάτη" μπελογιαννη γιατί τόσο ζόρι που δεν έμεινε το όπλο στην αμαλιάδα; και μια και τον χαλάνε οι "εκκλησίες" και οι λοιποί "λατρευτικοί" χώροι και εκδηλώσεις, γιατί δεν γκρέμισε το σπίτι και το δώρισε;

Ανώνυμος είπε...

Ο γιος του Μπελογιάννη είναι και ένας εκ των συγγραφέων του παρακάτω βιβλίου:

http://www.biblionet.gr/book/177806/%CE%9C%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82,_%CE%9D%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82,_1951-/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82:_%CE%97_%CF%84%CE%AD%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B7_%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%8A%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%B8%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%B1

Η Κώττη είναι επίσης σεσημασμένη (νομίζω συριζαία αν και δεν ξέρω πού βρίσκεται τώρα).

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

@skatopsyxos
Τελικά ο Σάββας ΕΙΝΑΙ κουμμουνισταρας :P
Ο γιος του Μπελογιάννη μου θυμίζει την κόρη του Κόμπα...

Σάσα

Ανώνυμος είπε...

" Αλλά το πιο ουσιαστικό είναι να διαβάσει προσεκτικά τα χαιρετιστήρια μηνύματα όλων των κομμάτων, για να διακρίνει πίσω από τις γραμμές την πολιτική τους γραμμή."

Σωστά τα γράφεις.
Επίσης να δούμε πόσα ΚΚ θεωρούν πολύ σημαντικές τις επεξεργασίες του 20ου ,πως τους δείχνουν τον δρόμο, τις μελετούν σοβαρά κ.α.

Ιδεολογική πρωτοπορία το ΚΚΕ!

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Μέσα στο πολποτπουρί και το ρεζουμέ της ημέρας:
Τα κανονίσανε προχτές στο Μπρουτσέλο, πίσω από τις κλειστές πόρτες.
Οι συντάξεις μειώνουνται από 2020, το αφορολόγητο ισχύει από 2019...
...άρα ο Τσίπρας επανεκλέγεται, όποτε γίνουν εκλογές. Μην ακούτε τα ..γκάλοπ - ο νέος ρόλος τους είναι να γελοιοποιούνται! (Κι αφού πληρώνονται γι αυτό, no problem).
Μετά και το χτεσινό (πανωλεθρία....), Κούλης-Φωφώ τελειώσανε για καμιά ...πενταετία, και σαν πρόσωπα, μάλλον για πάντα! Θα βρεθούν άλλοι.
Τα μικροαστικά στρώματα, δια του "πασόκ-2", καταφέρανε το μη χείρον, που μπορούσανε σε αυτή τη φάση, δηλαδή να "μη γίνουμε Αλβανία/Κούβα/Βενεζουέλα/Β. Κορέα κλπ."
Μάλλον σώνουνε και τις καταθέσεις τους, αυτό είχε φανεί από μέρες, καθώς ο ELA ρίχνει ασταμάτητα χαρτί στη ρουφήχτρα των ελληνικών τραπεζών. Για τα ακίνητα δεν ξέρω, άλλωστε πια πολλοί κοιτάνε να τα ξεφορτωθούνε. Το εργασιακό, κομμάτια να γίνει, δεν τους απασχολεί, ...."εμείς είμαστε αφεντικά"! Τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μάλλον θα τους πνίξουνε με το διαδίκτυο για να μην ακούγονται, όπως φαίνεται δεν αφορούν παραπάνω από 20-30 χιλ. προς το παρόν. Αργότερα (...νομίζουν ότι) "βλέπουμε", άλλωστε "θάρθει και η ανάπτυξη με την αξιολόγηση"!
Κοντολογής, κάπως τα βρήκανε, η πήτα άκοπη και ο σκύλος ...συμφώνησε να μη γαυγίζει!
Θα τους βγούνε τα πλάνα;
Καθόλου δεν αισιοδοξώ. Η γκρίνια θα μεγαλώνει και θα το παλέψουνε με την εξαχρείωση, την εξαγορά, τον ραφινάτο αντικομμουνισμό, θα βοηθήσουνε και τα ..."εαακ", που όσο θα βυθίζουνται τόσο θα αφιονίζουνται, ... κι έχει ο Θεός!
Αλλά βλέπω, πως κι εμείς έχουμε αρχίσει να μαθαίνουμε.
Θάχει ενδιαφέρον το ματς.

Νικ είπε...

Αλλος ενας "αριστερος" με την αποψαρα του:

...Όσο για τον Νίκο Μπελογιάννη, αν δεν τον είχε εκτελέσει η «δημοκρατική» κυβέρνηση, μάλλον θα τον είχε εκτελέσει το ΚΚΕ. Εντάξει, μπορεί και να τον εκτόπιζε...

https://pitsirikos.net/2017/03/%CF%84%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B5-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B5-%CE%B5%CF%80%CE%B9/

Ανώνυμος είπε...

@ Νικ
Πες το καχυποψία, πες το λάθος, αλλά δεν νομίζω να είναι και τόσο τυχαία η διαδικτυακή επανεμφάνιση του κυρίου με το 4ο μνημόνιο πρόκειται να περάσουν Σύριζα-Ανέλ.

Ο αντιΚΚεδικός "αριστερός" χώρος, "τραβάει" μάλλον μεγάλα ζόρια.

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Κούλης η κάποιο 'εγκυρο" τσουτσέκι του σήμερα το πρωϊ: "Δε θα ψηφίσουμε τα μέτρα, αλλά όταν θα κυβερνήσουμε θα ...τα εφαρμόσουμε(!) γιατί η συνέχεια του Κράτους μπλα-μπλα-μπλα...."!
Είναι αυτοί, που τελειώνουνε κάθε ..."αντιπολιτευτική" κουβέντα με το "εκλογές αύριο"!
Είναι τελειωμένοι! Ψοφίμια!
Τα αφεντικά έχουν αποφασίσει: Τσίπρας επ' αόριστον.
Οπως λέμε "σύμβαση αορίστου χρόνου"!

Αν δεν τώχε η κούτρα μου (να κατεβάζει ψείρες), θα πήγαινα στον Αλέξη, τουλάχιστον να φάω (κλεμμένο) ψωμάκι, η, τέλος πάντων, ...παντεσπανάκι!
Survivor!
Κάτι ξέρανε τα λαμόγια, που μαζευτήκανε σαν τις μύγες πάνω απ' τα σκατά.
Οι λαζαρίδηδες, τζήμεροι, και λΔ(εξιές)ΔΔυ είναι τραγικές φιγούρες, που δεν έχουν καταλάβει τίποτε, ούτε από Ελλάδα, ούτε από Καπιταλισμό.
Τα σαϊνια στην Ελλάδα, εξαπανέκαθεν ήταν οι διάφοροι "κομμουνισταί"!

Ανώνυμος είπε...

@ Σεχτάρ ο Τρομερός
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9300667
«(..)-- Το συνταξιουχικό κίνημα στην πατρίδα μας έχει ιστορία 75 χρόνων, με αγώνες και δράση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συνταξιούχων κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές.

Πριν δύο περίπου χρόνια εμφανίστηκε το λεγόμενο «Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων», δημιουργώντας πράγματι πολλά ερωτήματα στους συνταξιούχους για το λόγο της ίδρυσής του, από τη στιγμή που το συνταξιουχικό κίνημα αποτελεί μια σταθερή αγωνιστική δύναμη. Εντύπωση, επίσης, δημιούργησε η μεγάλη προβολή του από μια σειρά ΜΜΕ.
Ολα αυτά καθόλου τυχαία δεν είναι. Αποδείχνεται απ' όλη τη δράση του ότι αυτό το μόρφωμα στήθηκε για να παίξει ρόλο δούρειου ίππου μέσα στο αγωνιστικό συνταξιουχικό κίνημα. Στήθηκε από γνωστά στελέχη του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, που όταν ήταν στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων, από τις θέσεις που κατείχαν υπηρέτησαν πιστά τις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και έρχονται τώρα στο συνταξιουχικό κίνημα να παίξουν τον ίδιο ρόλο.

Αυτό φαίνεται από τη στάση του, πέραν των άλλων, στη ρύθμιση που πρόσφατα έγινε για την οικονομική ενίσχυση των συνταξιουχικών συνδικάτων.

Είναι γνωστό ότι όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, εργαζομένων και συνταξιούχων, έπαιρναν και συνεχίζουν, με διάφορες νομοθετικές διατάξεις, εδώ και δεκαετίες, οικονομική ενίσχυση. Τα χρήματα αυτά παρακρατούνται από τις δικές τους αποδοχές, για τα μεν εργατικά σωματεία μέσω της Εργατικής Εστίας, τώρα μέσω του ΟΑΕΔ, για τις δε συνταξιουχικές οργανώσεις μέσω των συντάξεών τους και πηγαίνουν για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών.

Συγκεκριμένα, στο συνταξιουχικό κίνημα πηγαίνουν για την κάλυψη των λειτουργικών και αγωνιστικών αναγκών 250 συνταξιουχικών σωματείων της ΣΕΑ, ενός κινήματος που μάχεται στους δρόμους του αγώνα, που συγκρούστηκε, γνώρισε την καταστολή και τα χημικά της εξουσίας, που δεν σταμάτησε ποτέ να βρίσκεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες στο μετερίζι του αγώνα.

Μόνο στην τελευταία από τις πολλές μαζικές πανελλαδικές κινητοποιήσεις μας, στις 15/12/2016, από την επαρχία έφτασαν 65 πούλμαν στην Αθήνα. Αυτοί που κάνουν τέτοιου είδους «καταγγελίες», βέβαια, είναι απόντες απ' όλα αυτά...

Το προηγούμενο διάστημα, από τις κυβερνήσεις έγινε προσπάθεια να περικοπεί η οικονομική ενίσχυση, στη γραμμή που έχουν θέσει και απαιτούν το κεφάλαιο και το κουαρτέτο για τον οικονομικό στραγγαλισμό των συνδικάτων. Η δοκιμή φαίνεται ότι άρχισε από μια σειρά συγκεκριμένες συνταξιουχικές οργανώσεις. Ωστόσο, αυτές με τον αγώνα τους κατάφεραν στο νόμο 4387/16 να ψηφιστεί η γνωστή διάταξη που προβλέπει οικονομική ενίσχυση των συνταξιουχικών οργανώσεων με 20 λεπτά το μήνα.
Με αυτήν την επίθεση, συμβαίνει κάτι που για πρώτη φορά καταγράφεται στα χρονικά του εργατικού κινήματος.

Το λεγόμενο «Ενιαίο Δίκτυο» των συνταξιούχων, που δεν εκπροσωπεί κυριολεκτικά τίποτα και κανέναν, παρουσιάζεται ως αυτόκλητος «λαγός» του κουαρτέτου και με επιστολή στην υπουργό Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, ζητάει την κατάργηση της οικονομικής ενίσχυσης στις συνταξιουχικές οργανώσεις! Δηλαδή, για πρώτη φορά «συνδικάτο» (όπως θέλει να λέγεται) ζητάει τον οικονομικό στραγγαλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος. Αμέσως, αυτή τη θέση την υιοθέτησαν και την πρόβαλαν με θέρμη διάφορα μέσα ενημέρωσης και επιτελεία, που χύνουν δηλητήριο ενάντια στο αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα με εμετικά και χυδαία δημοσιεύματα, με πιο άθλιο αυτό της φασιστικής ΧΑ, που σε δημοσιεύματά της αναφέρει ότι τα χρήματα αυτά λίγο έως πολύ εισπράττονται για λογαριασμό του ΚΚΕ!

Οσοι έως τώρα είχαν την απορία γιατί δημιουργήθηκε το «Δίκτυο», τώρα πιστεύουμε έχουν καταλάβει.
Η ΣΕΑ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ακολουθεί τον αγωνιστικό της δρόμο. Με μαζικοποίηση των σωματείων και ένταση των αγώνων μέχρι την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών..»

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot