Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Ο πόλεμος χτυπάει την πόρτα μας

Μερικές πρόχειρες (αν όχι βιαστικές) κωδικοποιημένες σημειώσεις.

-Τι ενδιαφέρον μπορεί να παρουσιάζει στις μέρες μας ένα διεθνές σοσιαλιστικό συνέδριο το 1912; Πολύ μεγάλο. Γιατί ήταν το συνέδριο της 2ης σοσιαλιστικής διεθνούς στη Βασιλεία, που πήρε σημαντικές αποφάσεις για τη στάση και τα καθήκοντα των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων ενάντια στον επερχόμενο παγκόσμιο πόλεμο (άλλο αν στην πράξη ελάχιστα από αυτά τις εφάρμοσαν).

Έναν αιώνα μετά, η σοσιαλδημοκρατία έχει περάσει ανοιχτά στην υπηρεσία της αστικής τάξης. Το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα παλεύει τις τελευταίες δεκαετίες να ξεπεράσει την κρίση μετά την αντεπανάσταση. Κι η ανθρωπότητα -ή μάλλον για την ακρίβεια, οι αστικές τάξεις του πλανήτη- οδεύουν ολοταχώς προς μια γενικευμένη σύρραξη κι έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

-Το γαϊτανάκι των συμφερόντων που συγκρούονται στη Συρία εμπλέκει μια σειρά χώρες και ουδείς γνωρίζει πού θα σταματήσει ένα πιθανό ξέσπασμα: από τον Περσικό ως τη Μεσόγειο, από τα Βαλκάνια ως τον Καύκασο και την Κασπία, και από τις ΗΠΑ μέχρι την Κίνα, οι εξελίξεις επηρεάζουν δεκάδες χώρες, λιγότερο ή περισσότερο άμεσα.

Το Ιράν μπορεί να είναι ο επόμενος στόχος των "ανθρωπιστικών επεμβάσεων". Ενώ η Τουρκία μπορεί να γίνει η επόμενη Συρία. Ο πόλεμος δεν είναι -γενικά κι αόριστα- στη γειτονιά μας. Ήδη χτυπάει την πόρτα μας -και περιμένει να δει αν είμαστε μέσα. Όσοι δεν αισθάνονται ασφάλεια (ίσα-ίσα) βλέποντας τον Καμμένο ντυμένο Ράμπο, έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν -και βασικά να δρουν.

-Πρώτα ήταν τα ανθρώπινα δικαιώματα που παραβίαζε ο Μιλόσεβιτς κι οι εθνοκαθάρσεις στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Μετά η Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν και τα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ. Η Αραβική Άνοιξη, τα πυρηνικά του Κιμ, τα χημικά του Άσαντ. Οι ίδιες δικαιολογίες επαναλαμβάνονται συστηματικά ως προσχήματα, χωρίς να ενδιαφέρονται καν για τα προσχήματα και την πραγματικότητα.
Το εντυπωσιακό είναι πως σε αντίθεση με άλλες φορές (πχ Λιβύη) ακόμα και στα ΜΜΕ των ΗΠΑ υπάρχουν φωνές που αμφισβητούν ανοιχτά την εκδοχή που παρουσιάζει η κυβέρνησή τους και τους λόγους που προβάλλει.

-Δεν είναι ασφαλώς θέμα που προσφέρεται για κομπορρημοσύνη, αλλά οι θέσεις του ΚΚΕ για την όξυνση των αντιφάσεων και η εκτίμηση για το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης επιβεβαιώνονται με τραγικό τρόπο, λίγες μόλις μέρες μετά το 20ό συνέδριο. Προφανώς το ζητούμενο δεν είναι η επιβεβαίωση, αλλά η οργάνωση της πάλης των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο (που τον γεννά, όπως το σύννεφο τη βροχή). Είναι πολύ σημαντικό όμως, απαράβατος όρος και προϋπόθεση, να έχεις σωστά εργαλεία και κριτήριο για την ανάλυση της πραγματικότητας. Να μην ξεπέφτεις στο επίπεδο όσων αποτιμούσαν θετικά την περίοδο Ομπάμα, τους βομβαρδισμούς και τις δικές του "ειρηνευτικές επεμβάσεις" ή όσους τάσσονταν ανοιχτά υπέρ της μακελάρισσας Χίλαρι, στις αμερικάνικες εκλογές. Να μην ξεπέφτεις ούτε στο επίπεδο της ΛαΕ, που επιλέγει φανερά ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο (Ρωσία) και σχεδόν πανηγύριζε για την εκλογή Τραμπ και την "αντιπολεμική". "αντιΝΑΤΟϊκή" προεκλογική ρητορεία του.

-Η επίθεση αυτή είναι πολύ διδακτική και χρήσιμη για όσους δε γαντζώνονται στις ιδεοληψίες τους και μπορούν να καταλάβουν κάποια πράγματα. Μπορεί να υπάρχουν μερίδες του κεφαλαίου με ανταγωνιστικά συμφέροντα και διαφορετικές επιμέρους στοχεύσεις, να υπάρχουν οξυμένες ενδοαστικές αντιθέσεις -που εκφράστηκαν και στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ- αλλά η αστική τάξη έχει ενιαία στρατηγική στόχευση και παραμένει ενωμένη στον πόλεμο και την εκμετάλλευση των λαών. Η πολιτική μιας μεγάλης ιμπεριαλιστικής δύναμης καθορίζεται αυστηρά κι αποκλειστικά απ' τα συμφέροντά της και τους αμείλικτους νόμους της καπιταλιστικής συσσώρευσης. Δεν αλλάζει με βάση τα πρόσωπα και την εναλλαγή κυβερνήσεων.

-Απερίφραστη καταδίκη σημαίνει καταδίκη, σαφής και κατηγορηματική, χωρίς "ναι μεν αλλά" για τις επιθέσεις με χημικά όπλα, που λειτούργησαν αντικειμενικά προβοκατόρικα, ανεξάρτητα από το ποιος τις εξαπέλυσε στην πραγματικότητα.

-Η ίδια η πραγματικότητα αναδεικνύει τον επίκαιρο χαρακτήρα της πάλης ενάντια στον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς -που μπαίνει και στα υλικά του πρόσφατου συνεδρίου. Η κρίση δεν αφήνει σε δεύτερη μοίρα το ζήτημα του πολέμου και τις συνέπειές του. Αντιθέτως, συνδέεται οργανικά μαζί του και αναδεικνύει τη σημασία του. Και το βασικό ζητούμενο είναι να ενταθεί και να μαζικοποιηθεί στην πράξη η πάλη αυτή το επόμενο διάστημα, με αίτημα αιχμής να κλείσει η βάση της Σούδας, να σταματήσει η συστηματική της αξιοποίηση στα πλαίσια των επιχειρήσεων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

240 σχόλια:

1 – 200 από 240   Νεότερο›   Νεότερο»
Unknown είπε...

Η βάση της Σούδας να κλείσει τώρα ή ταυτόχρονα με τη λαϊκή εξουσία; Αν αύριο μεθαύριο γίνει δημοψήφισμα για το κλείσιμο της Σούδας το ΚΚΕ τι πρέπει να κάνει; Να συνταχθεί με τα ρωσόφιλα, κινεζόφιλα τμήματα της αστικής τάξης καλώντας το λαό να ψηφίσει υπέρ του κλεισίματος της βάσης; Ή να καλέσει τον κόσμο να ρίξει άκυρο ψηφοδέλτιο με τη φράση κλείσιμο της Σούδας με λαϊκή εξουσία; Να μπει στο δίλημμα εντός ΝΑΤΟ με ανοιχτή βάση της Σούδας ή εντός ΝΑΤΟ με κλειστή βάση της Σούδας αν υπάρξει τέτοια ψηφοφορία στη Βουλή;

λαθραναγνώστης είπε...

Η τυπική ραφιναρισμένη αλητεία του αναθεωρητή, γνωστή σε όλους όσους τους έχουμε φάει στη μάπα από τα φοιτητικά μας χρόνια.
Ο ορισμός του ντιλεταντισμού στην πολιτική, χωρίς καμία δέσμευση, μπορούν να προκαλέσουν ότι κακό μπορεί να φανταστεί κανείς. Μπορούν να βάλουν στο "λούκι" έναν ολόκληρο λαό, όπου μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα και μετά να του κάνουν και πλακίτσες, γιατί δεν πηδάει στο γκρεμό ή γιατί δεν βουτάει στο ρέμα.

Ανώνυμος είπε...

Αντιμπεριαλισμό με σημαίες του FSA, αυτό να κάνει! Αχράρ αλ Σαμ και δεν έχω μυαλό!

Φορθ Σπούτνικ

Ανώνυμος είπε...

Αν ειναι να φυγουν οι βασεις που τελικα εμειναν. η να γινει το οχι ναι, καλυτερα να ριξει το δικο του ακυρο ψηφοδελτιο.

Υ.Γ. Εχουν περασει τοσες δεκαετιες, αλλα τα πασοκικα διληματα δεν λενε να απομυθοποιηθουν στα μυαλα καποιων...τον πασοκο κι αν τον πλενεις...



Προλεκαλτ

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

η βαση της Σουδας επρεπε να ειχε κλεσει ΧΤΕΣ ,και θα ειχε κλεισει αν δεν ηταν ΜΟΝΟΙ τους οι ΚΚΕδες και οι ΚΝιτες στον αποκλεισμο της και υπηρχε παλλαικος αγωνας εναντιον της

Ανώνυμος είπε...

Το ερώτημα είναι ένα αγαπητοί φίλοι: τι στάση θα κρατήσει το κκε όταν τεθεί το δημοψήφισμα για την κατάργηση του καπιταλισμού; Πάλι θα μιλήσει για ψευτοδίλημμα; Εδώ σας θέλω.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Η αντιμεταναστευτική πολιτική «τους ενώνει».

Παρασκευή 7 Απρίλη 2017

"(..)ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΠΑΝΕΙΣΔΟΧΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΡΩΣΙΑΣ

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9308987

Προέκταση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ

Με την ψήφο των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Ενωσης Κεντρώων και Ποταμιού,

υπερψηφίστηκε χτες το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την κύρωση της απαράδεκτης συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας «σχετικά με την εφαρμογή της Συμφωνίας Επανεισδοχής, μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ευρωπαϊκής Κοινότητας της 25ης Μαΐου 2006».

Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή που το νομοσχέδιο αυτό μπήκε για συζήτηση στη Βουλή, όπως και χτες στην Ολομέλεια, ήταν το μόνο Κόμμα που ανέδειξε ότι τέτοιου είδους συμφωνίες αφενός έρχονται να συμπεριληφθούν στα μέτρα καταστολής σε βάρος προσφύγων, μεταναστών και αφετέρου αποτελούν μέρος της εφαρμογής της «επιλεκτικής μετανάστευσης» που έχουν υιοθετήσει η ΕΕ και τα κράτη - μέλη της, «ανοίγοντας τη στρόφιγγα» ανάλογα με τις ορέξεις των ευρωενωσιακών μονοπωλίων που θέλουν να εξασφαλίσουν φτηνά εργατικά χέρια...."

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΘΕΤΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:

ΠΑΡΑΜΟΝΗ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ.

ΘΑ ΨΗΦΙΖΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΦΥΣΙΚΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΟΥ 1970 ΚΑΙ ΤΟΥ 80 ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕ ΚΑΙ ΜΕ ΨΗΦΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΟΥΡΤΙΚΑ ΟΥΜΠΡΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ;

ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΟ ΝΟΗΜΑ ΑΝ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ;

ΔΙΟΤΙ ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΚΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΔΙΟΔΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΟΦΕΛΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

@Urtica Rubra
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΕ ΟΡΚΩΜΟΣΙΕΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
Κάλεσμα αντίστασης στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9308537

«Στη διάρκεια εκδήλωσης του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου στο Κογκρέσο, ο κ. Καμμένος είπε ότι βρίσκεται στις ΗΠΑ για να συζητήσει «την επέκταση της συνεργασίας, όχι μόνο για ένα χρόνο, αλλά για τα επόμενα 5 ή 10 χρόνια».»
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=869619

Η πιθανότητα για το άνοιγμα και νέας βάσης, κατά προτίμηση την Κάρπαθο όπως διατυπώθηκε σε παλαιότερες δηλώσεις του Υπ.Αμυνας, και η ανανέωση της συμφωνίας στη Σούδα είναι εντός ή εκτός «αριστερού» πρόσημου; Ούτε ο πιο αφελής δεν πιστεύει πως, με όλα τα παραπάνω, η Κυβερνησάρα θα φέρει στη Βουλή είτε με νόμο, είτε ως πρόταση για Δημοψήφισμα το Κλείσιμο της Σούδας.

Υπάρχει το «ιστορικό προηγούμενο» ΤΟΥ 2015 στην Πρόταση του ΚΚΕ να συμπεριληφθεί στο Δημοψήφισμα η «έξοδος από την ΕΕ» μαζί με καταργηση των μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων.
Το οποίο συζητήθηκε με πολλά Σχόλια πριν μιάμιση εβδομάδα
http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2017/03/blog-post_23.html

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Υ.Γ.
Ο Χορευταράς Υπουργάρας με τον Μπόρις Τζόνσον και το Brexit
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9309006

zoot horn rollo είπε...

Απαλευτος ή πολυ απαλευτος;
Παρτε θεση.

Ανώνυμος είπε...

«η βαση της Σουδας επρεπε να ειχε κλεσει ΧΤΕΣ ,και θα ειχε κλεισει αν δεν ηταν ΜΟΝΟΙ τους οι ΚΚΕδες και οι ΚΝιτες στον αποκλεισμο της και υπηρχε παλλαικος αγωνας εναντιον της»

Το συνθημα «να κλεισει η βαση της σουδας», εάν δεν τεθει σωστα και σε συγκεκριμενο πολιτικο περιβαλλον, είναι ένα αιτημα χωρις νοημα και κατανταει εντελως αριστερίστικο. Τι νοημα εχει να φυγει μια βαση όταν αμερικανικα πλοια κοβουν βολτες στο αιγαιο;

Να θυμισω σαν περιστατικο εκδιωξης βασεων, ότι οι Φιλιππίνες το 1992 ηταν η μονη χωρα που αναγκασε τους αμερικανους να παραδωσουν ολες τις βασεις τους υπο σοσιαλιστική κυβερνηση, χωρις αυτό να επιφερει στο ελαχιστο καμια ουσιαστικη αλλαγη στις σχεσεις των δυο χωρων και στην αποστρατικοποίηση από την πλευρα των αμερικανων στην περιοχη.

Επιπλεον, το ποσο εφικτο είναι το να διωξεις μια βαση όταν υπαρχουν διεθνεις υπογεγραμμένες συμφωνιες, φαινεται και από την περιπτωση του Γκουανταναμο που υπαρχει σαν βαση από το 1898, από τους ισπανους τοτε και περασε το 1903 στους αμερικανους, οπου δεν μπορεσε να τους ξεκουνησει από εκει ουτε Che ουτε Καστρο.

Νίκος Γ.

Ανώνυμος είπε...

Άλλα 'ντ' άλλων. Εφευρίσκουμε υποθετικά ενδεχόμενα τα οποία δε θα υπάρξουν ούτε του Αγίου ποτέ και απαντάμε σε αυτά με τον τρόπο που μας βολεύει... Η αστική τάξη της Ελλάδας ΠΟΤΕ, με κεφαλαία, υπογραμμισμένα, μπολντ και ιτάλικς γράμματα δε θα θέσει θέμα ολικής αποδέσμευσης από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και όλους γενικά τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, ολικής μονομερούς διαγραφής του χρέους, ολικής αποχώρησης των ξένων στρατευμάτων και βάσεων από την χώρα μας. Αυτά πάνε πακέτο με την εργατική - λαϊκή εξουσία, δηλαδή το σοσιαλισμό-κομμουνισμό. Αλλά αυτός δε μπορεί φυσικά να μπεί σε... δημοψήφισμα από την αστική τάξη, όπως είπε ένας άλλος "έξυπνος". Και ρώτησε κι όλας τι θα ψηφίσει το ΚΚΕ... Αν η γιαγιά μου είχε ρόδες θα ήταν τρόλεϊ...

Νίκος από Λαμία

Ανώνυμος είπε...

Εκτός αν ξέρετε εσείς καμιά καπιταλιστική χώρα με 0 δημόσιο χρέος, χωρίς αντιλαϊκούς νόμους και αντιλαϊκές συμφωνίες με άλλες καπιταλιστικές χώρες, έξω από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, χωρίς καμιά εξάρτηση και στρατιωτική παρουσία από άλλη ισχυρότερη καπιταλιστική χώρα, χωρίς καμιά εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Αλλά αν μπορεί να υπάρξει τέτοια χώρα εντός του καπιταλισμού τότε γιατί παλεύουμε να τον ανατρέψουμε σύντροφοι; Ρητορικό το ερώτημα... Αυτά.

Νίκος από Λαμία

Ανώνυμος είπε...

@Νίκος από Λαμία
Τα ερώτηματα μπήκαν από το ΚΚΕ για το Δημοψήφισμα. Η "αριστερή" κυβέρνηση αρνήθηκε να μπουν στην κρίση του λαού

Τα ερωτήματα που έβαλε το ΚΚΕ στη Βουλή για το Δημοψήφισμα. Παφίλης
https://www.youtube.com/watch?v=a3cpwloV_Dw

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΤΣΙΠΡΑΣ- ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ- ΠΑΦΙΛΗΣ στην Βουλή για το Δημοψήφισμα
https://www.youtube.com/watch?v=OAcHvN8YrjU

Tο ΚΚΕ δεν «μάσησε» από απαγορεύσεις. Την έβαλε σε δικό του ψηφοδέλτιο. Και πληροφορούσε τον λαό έξω από τα εκλογικά τμήματα. Παρά τις αστυνομίες που καλούσαν και τις φασαρίες που έκαναν οι ευρέως «πολιτικού φάσματος» «ΟΧηδες» την ημέρα του Δημοψηφίσματος.

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8508904


Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα:
http://www.902.gr/eidisi/politiki/70561/i-protasi-toy-kke-gia-dimopsifisma-diadoste-tin-typoste-tin-rixte-tin-stin

«Όχι στην πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ. Όχι στην πρόταση της κυβέρνησης.
Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία»

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Saportoutourki είπε...

@Urticaria Scrotal

Ποιος βρε μαλάκα να καταθέσει πρόταση για έξοδο από το ΝΑΤΟ ή κλείσιμο της βάσης εκτός του ΚΚΕ;
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑ

Τι κατρακύλημα είναι αυτό;
Για να δικαιολογήσετε την ηλίθια απόφασή σας να στηρίκετε το ψευτοδίλημμα του Τσίπρα, πέφτετε στο επίπεδο να τα βάζετε με το ΚΚΕ;
Και μάλιστα να το κατηγορείτε για φιλονατοϊκή στάση;

Που κάθε καλοκαίρι οργανώνει τους κνίτες (συν αυτοίς) σε αντιϊμπεριαλιστικά διήμερα; Τους κνίτες που κάνανε τις ... εξαλλοσύνες που λέει και το απολίθμα, για την Γιουγκοσλαβία και το Κόσσοβο;
Που οι παμίτες με μπροστάρηδες τα μέλη του ΚΚΕ τα βάζουν με νατοϊκούς στο λιμάνι του Πειραιά; Που χθες φτάσανε στην Πάτρα μέχρι τα καράβια του ΝΑΤΟ;

Μ αυτό το ΚΚΕ τα βάζετε ρε χαζοντάβανα;


Θα κρύβεστε πίσω από τις πλάτες των λιμενεργατών και θα γελάνε μαζί σας οι εμποροϋπάλληλοι.
Θα σας προστατεύουν οι κνίτες και θα τους την πέφτετε στα ΔΣ των σχολών.

Φάουλ. Θα μείνετε μετρημένοι στα δάχτυλα ακόμα και στα ΔΣ των σχολών ρουφιανάκια.
Η επιλογή σας στο δημοψήφισμα και στις Βαρουφακιάδες σας κατέστρεψε.
Πιάσατε πάτο.

Μόνο βγάλατε μια ηλίθια συνθηματολογία, αφού μας τελείωσε το αντι-μνημόνιο, πως είστε αντι-ΕΕ, και το ΚΚΕ φιλο-ΕΕ.

Υ.Γ.: Η αστική τάξη της Ελλάδας δεν έχει σχέδια εκτός ΕΕ. Ίσως μόνο μια μικρή μερίδα της. Περισσότερο παίζεται επικοινωνιακό παιχνίδι αντι-ΚΚΕ, μήπως και προλάβουν κόσμο και τον στείλουν πάλι μακριά από το ΚΚΕ.

Κανέναν άλλον σημαντικό ρόλο δεν παίζουν για την αστική τάξη. Απλά αντι-ΚΚΕ.
Συν τα υπόλοιπα γνωστά διασπαστικά στα σωματεία, τα ίδια που έκανε και το ΠΑΣΟΚ 2, όταν στην εξουσία ήταν το ΠΑΣΟΚ 1.

Ανώνυμος είπε...

"Η αστική τάξη της Ελλάδας ΠΟΤΕ, με κεφαλαία, υπογραμμισμένα, μπολντ και ιτάλικς γράμματα δε θα θέσει θέμα ολικής αποδέσμευσης από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και όλους γενικά τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, ολικής μονομερούς διαγραφής του χρέους, ολικής αποχώρησης των ξένων στρατευμάτων και βάσεων από την χώρα μας. "

Από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ έβγαλε την Ελλάδα ο..Καραμανλής στα 70's!

Από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ έβγαλε την Γαλλία ο..Ντε Γκωλ!

Πολύ μεγάλη Διαγραφή Χρέους έκαναν οι ΗΠΑ σε χρέη προς τρίτους στο Ιρακ μετά το 2003, στην Αίγυπτο μετά το 1979, και στην Κούβα μετά το 1903 ύστερα από την απεξάρτηση από την Ισπανία

Η Αγγλία έφυγε όταν για χρόνια ήταν με το ένα πόδι, με το άλλο έξω και με την Αγορά της Κοινοπολιτείας στα μέτρα της χωρίς να δίνει λογαριασμό σε Βρυξέλλες. Και θέλουν να μείνουν στην ΕΕ με ειδική σχέση.

Μεμονωμένα μπορεί να μπουν και μέχρι κάποιο βαθμό.Πακέτο δύσκολα.
Απόδειξη η Συνολική πρόταση του ΚΚΕ στην Βουλή που η "αριστερή" κυβέρνηση αρνήθηκε να μπει στο Δημοψήφισμα και στην κρίση του λαού.

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

εγω το εθιξα το θεμα της Σουδας για να καταδειξω οτι αυτοι που ρωταν προβοκατορικα τετοια ερωτηματα ειναι και αυτοι που απεχουν επιδεικτικα απο καθε αντιΝΑΤΟικο και αντιιμπεριαλιστικο αγωνα

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

http://www.902.gr/eidisi/politiki/126344/na-kleisei-tora-i-vasi-tis-soydas-na-apemplakei-i-hora-apo-toys

Unknown είπε...

Το ενδεχόμενο τμήματα της αστικής τάξης με προσανατολισμό προς Ρωσία, Κίνα να θέσουν ζήτημα κλεισίματος της βάσης της Σούδας χωρίς μάλιστα αναγκαστικά έξοδο από το ΝΑΤΟ δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Βλέπε Ουγγαρία με το Ρωσόφιλο Όρμπαν που είναι μέλος ΕΕ, ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με την εισήγηση της ΚΕ του ΚΚΕ στο συνέδριο ήδη «κάποια τμήματα της αστικής τάξης είναι πιο κοντά στο γερμανικό κέντρο, άλλα πιο κοντά στις ΗΠΑ, τη Γαλλία και άλλα με την Κίνα, τη Ρωσία κλπ». Με τη συνεχή ανάπτυξη της Κίνας μάλιστα, τέτοια φαινόμενα λογικά θα ενταθούν στο μέλλον. Και σε μια τέτοια περίπτωση σύγκρουσης τμημάτων της αστικής τάξης με αμερικανικό-δυτικό προσανατολισμό που θέλουν να μείνει η βάση και τμημάτων πιο φιλικών προς Ρωσία, Κίνα που θέλουν να κλείσει τι γίνεται;
Αν έρθει ένα τέτοιο δίλημμα σε δημοψήφισμα ή στη βουλή ποια είναι η σωστή θέση;
Α. Υπέρ του κλεισίματος, δηλαδή σύμπλευση (στη συγκεκριμένη κοινοβουλευτική ψηφοφορία ή δήμοψηφισμα) με το ρωσόφιλο-κινεζόφιλο τμήμα του κεφαλαίου;
Β. Ή άκυρο, καταγγελία του ψευτοδιλήμματος και κατάθεση τρίτης πρότασης για κλείσιμο της βάσης με το λαό στην εξουσία; Στάση δηλαδή αντίστοιχη εκείνης που κράτησε το ΚΚΕ στο ελληνικό και βρετανικό δημοψηφισμα.
Οι περισσότεροι σχολιαστές εδώ μέσα φαίνεται να τάσσονται με το Β. Η επίσημη θέση του ΚΚΕ όμως δεν είναι ξεκάθαρη. Λέει κλείσιμο της βάσης της Σούδας με το λαό στην εξουσία ή σκέτο κλείσιμο της βάσης της Σούδας; Αυτό δηλαδή που λέει το ΚΚΕ για το ευρώ, ότι έξοδος από το ευρώ θα είναι θετικό γεγονός μόνο αν γίνει ταυτόχρονα με τη λαϊκή εξουσία ισχύει και για το κλείσιμο της βάσης της Σούδας;

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Στην πραξη τα μελη θα κανουν αυτο που θα αποφασισει το ΚΚΕ. Αδικα τσακωνεστε και οι μεν και οι δε. Μικρη διαφορα εχει στην πραξη το Οχι απο το ακυρο ψηφοδελτιο.

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ δεν ξέρει ότι οι αστικές κυβερνήσεις ετοιμάζουν τα ερωτήματα των δημοψηφισμάτων και όχι οι μειοψηφίες των αστικών κοινοβουλίων;Αυτό τό σόου του ΚΚΕ ήταν και κακοστημένο και πρόχειρο και αποτυχημένο.Κατώτερη των περιστάσεων η ΚΕ του ΚΚΕ αδυνατεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις.

Ένας αιώνας

zoot horn rollo είπε...

Ηταν ψευτοδιλημμα το παραπανω που εβαλα. Απολογουμαι.
Τελειωμενος απαλευτος (ευγενικα και χαριστικα).

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

η μεγαλυτερη επιτυχια του ΚΚΕ ηταν το ψηφοδελτιο του Δημοψηφισματος ,αδειασε ολο το εξωκοινοβολιο και το στειλε για χορτα με το ΟΧΙ τους που ηταν ΝΑΙ στο μνημονιο Τσιπρα ,τον ηπιαν στεγνα και το φυσαν εκτοτε και δε κρυωνει .Ηθελα να ξερα αν ο λαος ειχε προτιμησει το ψηφδελτιο του ΚΚΕ κατα 63 και 70% τι θα καναν κι αυτοι και η κυβερνηση ? Θα τσαμπουναγαν για ΑΚΥΡΟ ?

Saportoutourki είπε...

Κι εγώ σου ξαναπαντάω Urticaria scrotal πως προσπαθείς να βγάλεις λάδι τις ανώριμες αριστερίστικες αποφάσεις τω τελειωμένων (πάτο λέμε) οργανώσεων που μάνιασαν να πείσουν πως το ΟΧΙ είναι βήμα συσπείρωσης και μαχητικού αντικαπιταλισμού.

Και όλο αυτό με ένα όχι μόνο υποθετικό αλλά βλακώδες ερώτημα.
Απ όπου και αν το πιάσεις στάζει βλακεία.
Βλακεία, κουτοπονηριά και ποοοοολύ ζόρι.

zoot horn rollo είπε...

Ενας μνημονιουλης.

Ανώνυμος είπε...

Προς Ανταρσία μεριά . Μαγκες τι έγινε στο ΣεναΖαιρ;

Ανώνυμος είπε...

"χωρις αυτό να επιφερει στο ελαχιστο καμια ουσιαστικη αλλαγη στις σχεσεις των δυο χωρων και στην αποστρατικοποίηση από την πλευρα των αμερικανων στην περιοχη."

Δεν θα το έλεγα. Οι Φιλιππίνες σταδιακά τις τελευταίες δεκαετίες απομακρύνονται από την αμερικανονατοϊκή επιρροή.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Απαιτούμε άμεσα να αφήσετε τον συριζα να παίζει μπάλα μόνος του. Ακους εκεί να μην δέχεστε το ερώτημα που εισηγείται...

Εχουν τρελαθεί τα τρολλ.

Ο.Χ.Ε.Π.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

ΟΥΤΕ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

https://athens.indymedia.org/post/1571698/

Saportoutourki είπε...

Η μεγαλύτερη όμως αποτυχία του ΚΚΕ είναι ότι τέτοια άτομα , βαθύ πασοκ μέχρι το μεδούλι , μπορούν και έχουν πέραση μέσα στους τόπους εργασίας , στους ΦΣ κλπ.

Το ποστ μιλάει για πόλεμο και, αν έχουμε τον θεό μας, που δεν τον έχουμε, έχει στρέψει την συζήτηση εκεί που θέλει. Τρώει φάπες και συνεχίζει την δουλειά του.

Απλά και μόνο επειδή είναι αντικομμουνιστής, ό,τι βλακεία και να πει, ο λόγος του περνάει.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Έρχεται καιρός που όλα αποκαλύπτονται.
Αυτό το εφεύρημα της CIA «ούτε ΗΠΑ ούτε Ρωσία» όταν η ΕΣΣΔ είχε σοσιαλισμό, με το οποίο έπλασε χιλιάδες αριστερίστικες «επαναστατικές» οργανώσεις δήθεν εναντίων όλων των μεγάλων, αλλά για να διαβάλει την ΕΣΣΔ και να διασπάει την αριστερή αντιιμπεριαλιστική φιλοσοφία, άφησε βαθιά τα σημάδια του στις διάδοχες καταστάσεις της αριστερίστικης μικροαστικής επαναστατόφλουδας.

Τώρα, όπως τότε, κάνουν την ίδια δουλειά. Αθωώνουν, ευθέως πλέον τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, ασπάζονται τις πορτοκαλιές επαναστάσεις ,τις Πλατείες και τις αραβικές ανοίξεις και είναι κατά κάθε «καταπιεστή» ή εκλεγμένου «δικτάτορα» που οι ίδιοι διαλέγουν για τις ανάγκες των αμερικανών, με ποιο αζημίωτο είναι άγνωστο.

Ανώνυμος είπε...

Urtica Rubra είσαι ΧΑΦΙΕΣ; Τι σκοπιμότητες εξυπηρετείς;

Προσέξτε "επιχειρηματολογία" που προσπαθεί, ύπουλα, να περάσει ως δήθεν θέση του ΚΚΕ ότι όποιος λέει "να κλείσει η βάση της Σούδας, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, να βγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ" (τα λέει και τα τρία το ΚΚΕ και τα γράφει και στα ντοκουμέντα του Συνεδρίου ως ζητήματα άμεσης προτεραιότητας) ταυτίζεται, τάχα, με τα "ρωσόφιλα-κινεζόφιλα τμήματα της αστικής τάξης". ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΡΕ ΡΟΥΦΙΑΝΕ τα ντοκουμέντα του Συνεδρίου; Γιατί λες σκόπιμα ψέματα για να πολώσεις τη συζήτηση εκεί που θες;

Κατά τα άλλα, ο Ζούκωφ σε στόλισε όπως σου αξίζει. Προσέξτε, σύντροφοι! Το Κόμμα ΠΟΤΕ στην 100χρονη ιστορία του δεν υπέστειλε την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στο όνομα οποιοιασδήποτε "δικαιολογίας". Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, σαλπίζει το καθήκον της πάλης για την έξοδο της χώρας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ΗΔΗ διεξάγεται! Τι άλλο μπορεί να σημαίνει αυτό, ξεφτιλισμένε UR, αν όχι "να κλείσει η Σούδα, να ξεκουμπιστεί το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, να βγει η χώρα από το ΝΑΤΟ"; Ποιος άλλος σήμερα θέτει το ζήτημα της αντιΝΑΤΟικής πάλης στην πρώτη προτεραιότητα (κεντρικό θέμα του Συνεδρίου το ανέδειξε), αν όχι το ΚΚΕ;

Όπως λέει κι ο Ζούκωφ: ούτε η πρεσβεία των ΗΠΑ δε θα έλεγε κάτι τέτοιο. Μήπως λοιπόν γίνεται φανερό ποιος σε καθοδηγεί;

Αγανακτισμένος Αντιπροβοκάτορας

κοινωνιολόγος είπε...

Η αποτυχία όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα ευτυχώς ή δυστυχώς βγάζουν σε ένα ερώτημα: "και αν έχει δίκιο το κουκουέ;"

Πρώτη περίπτωση: όχι δεν έχει δίκιο το κουκουέ, συνεπώς είτε κυβερνάει είτε δεν κυβερνάει το ίδιο είναι ή μάλλον το ότι δεν κυβερνάει το διασώζει από τον εξευτελισμό να μην μπορεί να εφαρμόσει τις λύσεις που προτείνει στα πολιτικά προβλήματα.

Δεύτερη περίπτωση: ναι έχει δίκιο το κουκουέ, συνεπώς το ότι δεν έχει κυβερνήσει ακόμη είναι η αιτία όλων των προβλημάτων και μόλις γίνει κυβέρνηση θα λυθούν όλα τα προβλήματα γιατί θα εφαρμόσει τις λύσεις και δεν θα λύνονται τα προβλήματα μόνο όταν δεν κυβερνάει πχ τον μήνα ιούνιο αυξήθηκε η ανεργία γιατί μειώθηκε η εξουσία της κυβέρνησης: ο υπουργός πήγε στον οδοντίατρο. εκείνη την ημέρα δεν εργάστηκε και βρήκε ευκαιρία η ανεργία να αυξηθεί. Πάει μακρυά η βαλίτσα: η επίσκεψη στον οδοντίατρο έγινε μετά από συνάντηση και γεύμα με τον γερμανό υπουργό, φάγανε λουκάνικα ήπιανε μπύρες συζητήσανε για την μπάγιερν, δεν ήθελε και πολύ το δόντι του δικού μας υπουργού να ιδρώσει. Ευτυχώς έχει πολύ καλή γραμματέα και του έκλεισε αμέσως ραντεβού στον οδοντίατρο ο οποίος δεν είναι κανένας τυχαίος, αλλά ο σύζυγος της αδερφής ή της ξαδέρφης δεν έχει σημασία του υπουργού. Σημασία έχει ότι μια μέρα δεν εργάστηκε, δεν παρήγαγε κυβερνητικό έργο και δεν δώθηκαν λύσεις στα προβλήματα.

Για ποιον λόγο όμως δεν έχει έρθει ακόμη το κουκουέ στην εξουσία;

Πρώτη περίπτωση:ο λαός δεν το ψηφίζει γιατί δεν το εμπιστεύεται. Οι θεωρίες που προτείνει το κόμμα στον λαό του φαίνονται απραγματοποίητες και δεν τον πείθουν παρόλες τις επιστημονικές τεκμηριώσεις μέσα από την ιστορία και τις σφυγμομετρήσεις. Συνεπώς μνημόνια οικονομική κρίση εθνική ανασφάλεια και διάλυση των διαπροσωπικών σχέσεων είναι η πραγματικότητα της ελλάδος και καλά θα κάνουμε να συνεχίσουμε να μην αμφισβητούμε αυτόν τον κόσμο και την άθλια ζωή εντός αυτού του κόσμου.

Δεύτερη περίπτωση: ο λαός δεν το ψηφίζει αλλά το εμπιστεύεται. Και κάπου εδώ νομίζω είμαστε σήμερα τα τελευταία εκατό χρόνια δηλαδή: πως θα γίνει η εμπιστοσύνη του λαού προς το κόμμα που έχει αποδείξει ότι επιδιώκει το συμφέρον του λαού να μεταφραστεί σε ψήφο του λαού προς το κόμμα του. Μια λύση στην φαύλη αυτή πραγματικότητα ίσως ήταν η συμμαχία με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις που αγωνίζονται όπως το κουκουέ για τα συμφέροντα του λαού των φτωχών εργατών και έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού. Ποιες είναι αυτές οι προοδευτικές δυνάμεις που αγωνίζονται για τα συμφέροντα του λαού και ο λαός τις εμπιστεύεται και δεν είναι το κουκουέ; είναι οι θεσμοί! Συμμαχία κουκουέ-θεσμών θα έχει ως αποτέλεσμα το κουκουέ να κερδίσει την εξουσία και να κυβερνήσει επιτέλους δίνοντας απάντηση στο αρχικό ερώτημα: "αν έχει δίκιο το κουκουέ"!

Πλουμπιδικος-τριτοδιεθνιστης είπε...

Με παρεσυραν οι κκεδες και ψηφησα ακυρο στο δημοψηφισμα. Γμτη αν ειχα αντιληφθει οτι ηταν για να φυγουμε απο το νατο θα φηιζα ΝΑΙ (ή οχι;).

Ανώνυμος είπε...

@ Urtica Rubra

Επειδή κανεις τον πονηρούλη θα σου απατνησώ εγώ ξεκάθαρα στο ερώτημά σου,αλλά κατόπιν θα σου θέσω κι εγώ ένα και θα σε παρακαλέσω χωρίς περιστροφές να απαντήσεις.
Ως προς το ερώτημα σου:
Αν τεθεί σε δημοψήφισμα να κλείσει η Αμερικάνικη βάση στην Σούδα,που είναιβασική θέση του ΚΚΕ θα ψηφίσουμε ξεκάθαρα ΝΑΙ και ας την στηρίζει για τους δικούς του λόγους και Αβρααμ Παπας.
Το δικό μου ερώτημα τώρα.
Αν τεθεί σε δημοψήφισμα το οποίο θα έχει προωθήσει και θα στηρίζει το φιλορωσοκινέζικο κεφάλαιο όπως λες με ερώτημα " Να κλήσει ή όχι η Αμερικάνικη βάση της Σούδας",αλλά την ίδια ακριβώς στιγμή, το παραπάνω κεφάλαιο είναι θετικό, διαπραγματεύεται και ετοιμάζει το άνοιγμα Ρωσικής η Κινεζικής βάσης στην Σητεία,την αλλη πλευρά της Κρήτης!
Εσυ και η γκρούπα σου, τι θα ψηφίσετε;

Περιμένω μια Απάντηση

Sentic

zoot horn rollo είπε...

Ποιος σου εδωσε πτυχιο; Ειναι ενα θεμα...

λαθραναγνώστης είπε...

Βρε Sentic, τι περιμένεις να σου πει ότι θα ψηφίσει? Φυσικά και θα σου πεί ότι θα ψηφίσει ΟΧΙ.
Αυτή είναι η ουσία του οπορτουνισμού. Στον καθένα υπόσχεται και λέει αυτό που θέλει να ακούσει.
....."Και εις την λαοκρατίαν πιστεύομεν!"


"ΠΠΣΠής" στα νιάτα του ο Μαργαρίτης. Δεν το φανταζόμουνα.
Εδώ, απαντάει στην "Αυγή" για το ρυπαρογράφημα του Καρτερού και από κάτω, η απάντηση του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ στο ίδιο.
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9311225

Ανώνυμος είπε...

Ωραία να κάνω εγώ μία ερώτηση; Ο λαός μας απαιτεί την αποχώρησή ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ από την ΕΕ. Προσέξτε ο λαός δεν μιλάω ούτε για σχέδιο τμημάτων της αστικής τάξης, ούτε σχέδια Σόιμπλε ούτε τίποτα από αυτά. Βγαίνει ο κόσμος έξω, έχει αγανακτήσει και εξοργιστεί, διαδηλώνει εναντίον της ΕΕ απαιτώντας την αποχώρηση της χώρας και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Αλλά δεν παλεύει για λαϊκή εξουσία αλλά όπως είναι τα πράγματα σήμερα φωνάζει να φύγουμε από την ΕΕ χωρίς ανατροπή του συστήματος. Ποια η θέση του κόμματος; Θα ρίξει και αυτό ως ΑΜΕΣΟ ΔΗΛΑΔΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ; Ή θα έρθει σε ρήξη με τις διαθέσεις του λαού λέγοντας ρήξη και έξοδος στον καπιταλισμό δεν είναι λύση άρα ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΣΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΡΑ λέγοντάς του ότι πρέπει να γίνει και ανατροπή του συστήματος ταυτόχρονα και να πάρει τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του θα προσπαθεί δηλαδή να τον πείσει να είναι και υπέρ της λαϊκής εξουσίας χωρίς να πει ΕΞΩ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ; Ξεκάθαρα τι θα έκανε το κόμμα τότε; Εσείς τι θα λέγατε; Εγώ θα έλεγα αφού το απαιτεί και ο λαός ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.

Για το δε ΝΑΤΟ να φύγουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ; Να παλέψουμε για ένα μαχητικό λαϊκό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που θα διεκδικεί με παλλαϊκούς αγώνες την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ και μέσα σε αστική εξουσία έτσι όπως είμαστε δηλαδή ναι ή όχι; Ποια η θέση του κόμματος γι'αυτό; Εγώ λέω ΕΞΩ ΤΩΡΑ.

V For Viva La Revolution

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Oσο η οικονομική και στρατιωτική δύναμη του USA ήταν διακριτή και αδιαμφισβήτητη, ο Ιμπεριαλισμός ήταν μια πυραμίδα, που πάταγε φαρδειά και ήταν ευσταθής. PAX AMERICANA.
Αλλά το κεφάλαιο, γιαβάς-γιαβάς, γινόταν παντού μονοπωλιακό, ο Ιμπεριαλισμός απλωνόταν, η χούφτα φάρδαινε και έτεινε περισσότερο να μοιάζει με ενα μάτσο κωλοδάχτυλα, που ασφαλώς, δεν ήταν όλα ίσα, ήταν όμως κωλοδάχτυλα.
Το '91-'98 έγινε ένα μάλλον απροσδόκητο γεγονός: Εμφανίστηκε ένας άλλος Ιμπεριαλιστής, αδύναμος εσωτερικά και εξωτερικά, αλλά με προίκα μια στρατιωτική μηχανή, το RED ARMY που μπορούσε να σταθεί απέναντι στο US ARMY.
Και πρόσφατα ο κίτρινος ιμπεριαλιστικός γίγαντας πήρε το οικονομικό κεφάλι γυρεύοντας βέβαια και τα "νόμιμα", που αρμόζουν σε αυτή τη θέση και τα έχει ανάγκη, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με καπρίτσια...
Σήμερα έχουμε τον παληό κόσμο, USA-EE-UK, που θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα, μέσα στα οποία ήταν και το δικαίωμα επέκτασης σε έναν κόσμο, που ατυχώς αποδείχτηκε ...σφαιρικός, και άρα μη αενάως επεκτάσιμος. Και τον καινούργιο, τα ΒRICS, που γυρεύει κι αυτός "ζωτικό χώρο" για τους ίδιους με των υπολοίπων λόγους. Βάλτε στην κατσαρόλα και λίγο Ερντοκάν, λίγη Βόρεια Κορέα (αμυνόμενη) με τα πυρηνικά της, ....κι έδεσε το γλυκό!
Μη υπάρχοντος λοιπόν χώρου επέκτασης (παρθένου) για κανέναν, το ρίξανε όλοι στο στοίχημα για το μέλλον: Ενταση εκμετάλλευσης παντού, μέσα κι έξω, + Χρέη. Κι όποιος αντέξει! Αλλά αυτό δεν το λές ούτε ευστάθεια, ούτε σιγουριά. Ολοι κάτι περιμένουν.
Τα χρέη, μέχρι κάποια στιγμή να πραγματοποιηθούν σε πραγματική διεύρυνση, δηλαδή πραγματικό κεφάλαιο (= ιδιωτικά μέσα παραγωγής και μισθωμένη εργατική δύναμη) δεν αφήνουν τους ιδιοκτήτες τους να ησυχάσουν γιατί αιωρούνται στο νεφέλωμα. Κι όσο το νεφέλωμα φουσκώνει, ας πούμε σχέση Χρέους/ΑΕΠ, τόσο η αβεβαιότητα γίνεται νευρικότητα με τάση παροξυσμού. Ποιός θέλει να σκάσει φούσκα στα χέρια του;
Η νευρικότητα των κεφαλαιοκρατών εκδηλώνεται με εστίες έντασης, μικρές και μεγάλες.
Οι κυριώτερες: Ουκρανία-Κριμαία, Μέση Ανατολή (Συρία τώρα), Θάλασσα Κίνας, Κορεατική Χερσόνησος. Στις τρείς ανακατεύεται το US ARMY άμεσα, την πρώτη την έχει αναλάβει το ΝΑΤΟ με τους χλεχλέκους του.
Πως θα πολωθούν τα στρατόπεδα και τι μορφή θά πάρει ο Πόλεμος;
Ας μαντέψει ο καθένας. Γιατί, στοιχηματίζω, ούτε και οι ίδιοι οι φερέλπιδες πρωταγωνιστές γνωρίζουν. Καθένας κοιτάει, και ορθώς, την πάρτη του. (Αν ψάχνετε εξηγήσεις για το Brexit, γνώμη μου, αναζητείστε τις στην αγωνία του βρετανικού κεφαλαίου να έχει την ευχέρεια των επιλογών σε ώρες γρήγορων αποφάσεων. Και μη νομίζετε, πως τέτοιες σκέψεις δεν κάνουν και παρακατιανοί, όπως οι δικοί μας ιμπεριαλιστάκοι... Ετσι για να μην εγκλωβίζουμε το Grexit στη στενότητα των οριζόντων μας! Υπάρχει η εμπειρία των δύο προηγουμένων πολέμων, όπου η επιλογή στρατοπέδου για τον ελληνικό ιμπεριαλισμό "συζητήθηκε" και μάλιστα πολύ έντονα, και με ενδοαστικούς εμφύλιους - καθόλου μονοσήμαντη δεν ήταν.)
Ολοι κάνουν την ίδια πονηρή σκέψη: Ποιός θα την πατήσει να κάνει το πρώτο βήμα, να πέσουν απάνω του να τον φάνε όλοι οι υπόλοιποι, κι έτσι ....να βγεί ένας από την μέση, μεγαλώνοντας την πιθανότητα για όλους τους άλλους.
Όλοι; Δεν είναι και πολύ σίγουρο. Είναι πιθανόν κάποιος να νομίσει, ότι βγαίνοντας μπροστά, θα μαζέψει γύρω του τους διστακτικούς και θα σχηματίσει το win camp, την ομάδα, που θα κερδίσει. Αυτό λέγεται επιθετικό παιχνίδι, που το παίζουν οι πιο τυχοδιώκτες η οι πιο στριμωγμένοι.
Για κοιτάχτε τους δυό πρωταγωνιστές στη Συρία: Δεν ανήκουν καθένας τους σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες;
Οι λαοί ας κάνουν τα κουμάντα τους.

zoot horn rollo είπε...

Η αλλεργια, αλλεργια παντως...

λαθραναγνώστης είπε...

"ΒΟΎ", Φοβάμαι πως θα πρέπει να περιμένεις, να βγει πραγματικά ο λαός στους δρόμους και να ζητάει έξοδο από την ΕΕ, για να δεις τη στάση του Κόμματος.
Η έννοια "εξοργισμένος λαός στους δρόμους που να διαδηλώνει..." σηκώνει πολύ νερό.
.....πάντως, σημαντικό είναι ο λαός να διαδηλώνει στους δρόμους και όχι σε.... πλατείες!

Ανώνυμος είπε...

V for Viva la Revolucion

Ο λαος βγηκε στους δρομους για το οχι και ειδες που κατεληξε.Ο λαος βγηκε στους δρομους στις πλατειες για να κρεμασει τους κλεφτες πολιτικους(που αυτος ψηφιζει)και εφερε την χρυση αυγη στη βουλη.Ο λαος βγηκε στους δρομους στην αραβικη ανοιξη, κι εφερε την αραβικη βαρυχειμωνια.

Αρα, μηπως να μην υποτασσομαστε στο αυθορμητο των μαζων?


Προλεκαλτ

Unknown είπε...

@Sentic
Αν γίνει δημοψήφισμα ή ψηφοφορία στη Βουλή με ερώτημα να κλείσει η αμερικάνικη βάση της Σούδας, είμαι υπέρ του να κλείσει. Ανεξαρτήτως του αν παράλληλα γίνονται συζητήσεις για το οτιδήποτε.
Αν υπάρχει και δεύτερο ερώτημα, θέλετε να γίνει ρωσική η βάση της Σούδας, θα ήμουν εναντίον.
Αν τα δύο θέματα τίθονταν μαζί σε ένα ερώτημα, με τη μορφή «θέλετε να κλείσει η αμερικάνικη βάση της Σούδας και να γίνει ρωσική» θα ήμουν ουδέτερος (αποχή/άκυρο κλπ).

Το ΚΚΕ λέει ότι έξοδος από ΕΕ/ONE (ευρώ) είναι υπέρ του λαού μόνο με ταυτόχρονη λαϊκή εξουσία. Για αυτό και το ψηφοδέλτιό του στο δημοψήφισμα έλεγε «Αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό στην εξουσία» και όχι σκέτο «Αποδέσμευση από την ΕΕ». Και ρωτάω λοιπόν ως προς τη βάση της Σούδας ποια είναι η σωστή θέση; «Κλείσιμο της βάσης με το λαό στην εξουσία» ή σκέτο «Κλείσιμο της βάσης»;

Saportoutourki είπε...

Για να βάλουμε ένα τέλος (στην διαφθορά;) και να μπουν (τα μαχαίρια στα κόκαλα;) τα πράγματα στην θέση τους.
1. Το ΚΚΕ δεν κάνει ευχολόγια, κάνει πράξεις. Προχθές για παράδειγμα η διαμαρτυρία για τα νέα μέτρα στην Πάτρα πήρε αντι-ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα. Αιφνιδιαστική αλλαγή κατεύθυνσης και πορεία προς τα πλοία του ΝΑΤΟ.
2. Το σύνθημα που βάζει το ΚΚΕ "έξοδος από ΝΑΤΟ-ΕΕ" το βάζει από πάντα. Εδώ και χρόνια το συμπληρώνει "με λαϊκή εξουσία".

Δεν σου λέει ότι θα γίνουν ταυτόχρονα.
Μόνο λέει την αλήθεια στον λαό. Τον προετοιμάζει για περισσότερα και του εξηγεί ότι έξω από την ΕΕ δεν είμαστε ξαφνικά παράδεισος.

Και το νόμισμα θα υποτιμηθεί, και τεχνητή έλλειψη βασικών θα κάνουν κλπ κλπ.
Ακόμα και "θερμό επεισόδιο" αν εκείνη την περίοδο δεν συμφέρει τα γεράκια του ΝΑΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

@Προλεκαλτ
Πέρα της χ.α. και τους Τέρενς Κουίκ, Βαρουφάκη, Τσακαλώτο, Δουζίνα, Κατρούγκαλο. Όλοι τους ομιλητές στις πλατείες.
Και τον Παπαδήμο πρωθυπουργό, όπως ήταν η μικροαστική απαίτηση των πλατείων για τεχνοκράτες .

Ανώνυμος είπε...

Προλεκαλτ

Ο λαός βγήκε στους δρόμους για το όχι γιατί εναντιωνόταν στα μέτρα. Την πάτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και από όλους όσους τον εγκλωβίσανε σε εκείνο το τσίρκο τότε και σε ένα ψέυτικο όχι αλλά αυτό δεν αλλάζει ότι εναντιώθηκε στα αντιλαϊκά μέτρα γι'αυτό πήγε με αυτό το όχι. Ο λαός στις πλατείες φώναζε και εναντίον του μνημονίου και της αντιλαϊκής πολιτικής δεν ακουγόταν μόνο το κλέφτες κλέφτες και κρεμάλες στους 300. Οι λαοί βγήκαν στους δρόμους στις αραβικές ανοίξεις γιατί εναντιώθηκαν στα αντιδραστικά τους καθεστώτα αλλά κυριάρχησαν μέσα οι αντιδραστικοί και καθοδήγησαν τα πράγματα σε λύσεις υπέρ του συστήματος.

Θέλω να σου πω ότι δεν μπορεί να περιμένεις εσύ από το λαό και να έχεις απαίτηση από αυτόν να ακολουθεί το δικό σου πλαίσιο αυτό δεν γίνεται ο λαός ταξική συνείδηση δεν αποκτά από μόνος του. Πρέπει εσύ να δουλέψεις μέσα σε αυτόν για να τον πείσεις και να διαμορφώσεις καταστάσεις. Γι'αυτό και πρέπει να έχεις απαντήσεις για το τώρα και όχι αυτό το μόνο με λαϊκή εξουσία ειδικά όταν τίθενται ζητήματα εθνικής ανεξαρτησίας, δημοκρατίας, συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές ενώσεις κλπ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΑΜΕΣΟΙ ΣΤΟΧΟΙ και να είναι προμετωπίδα του αγώνα σήμερα γιατί μπορούν να συσπειρώσουν λαϊκές μάζες, να τις τραβήξουν σε αγώνες ειδικά αν τα προβάλει ένα κομμουνιστικό κόμμα δουλεύοντας για ένα μαχητικό μαζικό, ενωτικό λαϊκό κίνημα και για λαϊκούς, μαζικούς αγώνες. Ακριβώς εσύ πρέπει να προπαγανδίζεις αυτά τα θέματα και να μην αφήνεις τον καθένα να καπηλεύεται το αίτημα για ανεξαρτησία.

Στις πλατείες πχ το ΚΚΕ απείχε και δεν κατέβαινε. Έπρεπε να κατεβαίνει οργανωμένα με τα μπλόκα του κανονικά με το δικό του πλαίσιο και τη δικιά του πρόταση. Και αν τα φασισταριά τολμούσαν το οτιδήποτε να τους έπαιρνε στο κυνήγι. Αν'αυτού δεν συμμετείχε καθόλου και άφησε χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ και στους χρυσαυγίτες να δρουν ανενόχλητοι. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ έγινε ένα με αυτούς, ενσωματώθηκε στο αυθόρμητο και υιοθέτησε πλήρως τη λογική της μούντζας και αυτό το απολιτίκ φυσικά για να επωφεληθεί της κατάστασης, οι δε εξωκοινοβουλευτικοί ένα κομμάτι τους πχ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τροτσκιστές και αναρχικοί υποτάχτηκαν και αυτοί στη λογική του απολιτίκ, του όχι κομματα κλπ, έγιναν και αυτοί ένα με το αυθόρμητο και αυτό το δήθεν αμεσοδημοκρατικό οπότε ποιο το αποτέλεσμα; Κερδισμένοι οι Συριζαίοι και οι χρυσαυγίτες. Όλοι λοιπόν με τη στάση τους δουλέψανε γι'αυτούς.

Όπου λοιπόν συμμετέχουν λαϊκές μάζες πρέπει να συμμετέχεις και εσύ με τη δική σου παρουσία, το δικό σου πλαίσιο, την δική σου πρόταση, δεν υποτάσσεσαι αλλά συμμετέχεις και δίνεις τη μάχη προσπαθώντας να πείσεις τις μάζες, να κάνεις ιδεολογική και πολιτική ζύμωση. Και έχοντας προτάσεις για το σήμερα σε καυτά θέματα όπως την ΕΕ, το νόμισμα, τα μνημόνια διαφορετικά δεν σε ακολουθεί ο λαός και κάνεις μια τρύπα στο νερό και χαρίζεις τον κόσμο στην ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ που όλως τυχαίως και αυτοί προπαγανδίζουν την καταστροφή με εθνικό νόμισμα. Και μετά διαμαρτύρεστε που ο κάθε Κοττάκης σας λέει και μπράβο. Μα εσείς του δίνετε δικαιώματα μήπως θα έπρεπε να σας προβληματίσει αυτό;

V For Viva La Revolution

Unknown είπε...

Ο σαπόρ τουτούρκι λέει «Το σύνθημα που βάζει το ΚΚΕ "έξοδος από ΝΑΤΟ-ΕΕ" το βάζει από πάντα. Εδώ και χρόνια το συμπληρώνει "με λαϊκή εξουσία". Δεν σου λέει ότι θα γίνουν ταυτόχρονα.»

Το ΚΚΕ όμως τουλάχιστον για την ΕΕ λέει «Ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να επιλέξει ο ίδιος -με τη θέληση και τη δράση του- την έξοδο από την ΕΕ, να βάλει αυτό τον στόχο στην προμετωπίδα των συνθημάτων του, να οργανώσει την πάλη του με τέτοιο τρόπο ώστε να διεκδικήσει ταυτόχρονα τα "κλειδιά" της οικονομίας και το πέρασμα της εξουσίας στα δικά του χέρια.» Καθώς αν δεν γίνει ταυτόχρονα «Το μεγάλο κεφάλαιο είναι αυτό που θα βγει και σε αυτή την περίπτωση κερδισμένο.» Για το ΝΑΤΟ δεν το έχει ξεκαθαρίσει αν πρέπει να είναι ταυτόχρονα.

Απάντηση επί της ουσίας δεν προβλέπω να υπάρξει, θα επαναληφθεί απλώς η χρήση της διάσημης ελληνικής λέξης που αρχίζει από «μαλ».

Ανώνυμος είπε...

V for Viva la Revolucion

Το ΚΚΕ παντα δουλευει οπου υπαρχουν και δρουν μαζες, με τη δικη του αυτοτελη παρουσια(ως διακριτος κομμουνιστικος\ταξικος πολος).Και τις πλατειες επιχειρησε να προσεγγισει, παρ'ολο που ηταν μικροαστικος χυλος -- και το επιχειρησε οργανωμενα, χωρις να κρυβει την πολιτικη του ταυτοτητα(οπως εκαναν αλλοι).Ε, και με ολα αυτα,ποιο ηταν το αποτελεσμα?Το αποτελεσμα ηταν να αγανκτησουν οι...αγανακτισμενοι, που λεγαν εξω τα κομματα και τα συνδικατα.Στο μεταξυ, οι φασιστες και οι οπορτουνες, μια χαρα τους καπελωναν, και αυτοι δεν παιρναν χαμπαρι.Ε, τι αλλο θα μπορουσε να κανει το ΚΚΕ στις πλατειες, να κοροιδευει τον κοσμο?Να λεει στα μελη του χωθειτε, αλλα να μη λετε οτι ειστε κομμουνιστες?


Προλεκαλτ

zoot horn rollo είπε...

300 φορες "μαλ".

zoot horn rollo είπε...

Μας εχεις ταραξει στις "μαλ".
Αυτη ειναι η ουσια.

zoot horn rollo είπε...

Καθεστε κι απαντατε στους απαλευτους...

Ανώνυμος είπε...

Καλωσορίσατε στο αριστεροχώρι όπου η δράση των κομμουνιστών μετριέται στα δημοψηφίσματα. Όχι μέσα από το αντι-ιμπεριαλιστικό κίνημα ο λαός να κλείσει τις βάσεις, αλλά να περιμένουμε πότε μία αστική κυβέρνηση θα κατεβάσει δημοψήφισμα για να κλείσει. Και εκεί κρινόμαστε σύντροφοι, αυτό είναι γνωστό εξάλλου! Οι μεγαλύτερες των μαχών στη Βουλή έγιναν. Αστική νομιμότητα και τα μυαλά στα κάγκελα.
Η απάντηση που θα δώσει το ΚΚΕ και θα καλέσει την εργατική τάξη να συμπορευτεί μαζί είναι αυτή που εξυπηρετεί την οργάνωση του αγώνα μέσα από την απάντηση αυτή. Βέβαια είναι και αυτοί που είναι καλοί στα ΝΑΙ/ΟΧΙ και πιστεύουν πως με απαντήσεις στα δημοψηφίσματα έρχεται η επανάσταση και αφυπνίζονται συνειδήσεις. Καμία σχέση δεν είχε γι' αυτούς η επικράτηση του ΟΧΙ με την κινηματική ύφεση που ακολούθησε και τη σημερινή νηνεμία. Όσοι λένε επίσης τι ΟΧΙ τι ΑΚΥΡΟ κάνουν μεγάλο λάθος. Το δημοψήφισμα ήταν όχημα ενσωμάτωσης και έπρεπε να αποκαλυφθεί ως τέτοιο και όχι τα "ναι μεν,αλλά" που φούντωσαν τις ψεύτικες ελπίδες από τις παπάτζες του Τσίπρα. Η στάση του ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια ήταν νίκη για την εργατική τάξη. Όχι απλά με τη μη συμμετοχή στην αστική διακυβέρνηση, αλλά και με όλη την πολιτική που χάραξε: αποκάλυψης του ΣΥΡΙΖΑ και των γιουσουφακίων του(ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ), τη μη ανοχή της αριστερής κυβερνησάρας μας, τη στάση στο δ/ψ. Ήταν ανάγκη για την ε.τ. να υπάρχει μία δικιά της αυτοτελής πολιτική να ακολουθήσει και να της δίνει κουράγιο και ελπίδα.

Σταλινικός Φιλελεύθερος

Ανώνυμος είπε...

Όχι Προλεκαλτ έπρεπε κάθε φορά να είναι παρών και να μην κρύβετε. Και να έδινε τη μάχη ενάντια στους φασίστες και στους "αμεσοδημοκράτες" και να τους καταγγέλει ανοιχτά εκείνη την ώρα μπροστά σε όλους αν προσπαθούσαν να το διώξουν. Έτσι κάνεις δουλειά. Οι κομμουνιστές ΠΑΝΤΑ πρέπει να δουλεύουν εκεί που βρίσκονται οι λαϊκές-εργατικές μάζες που εναντιώνονται σε μια αντιλαϊκή πολιτική αυτό περιλαμβάνει και συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις όπου ο λαός δίνει το παρόν, παρεμβάσεις και σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να γίνονται. Θα φώναζε τα δικά του συνθήματα, θα μιλούσε με τον κόσμο και θα του έλεγε τη δική του πρόταση, θα συγκρούονταν με τους απολιτίκ τύπους που θα επιχειρούσαν το οτιδήποτε. Με την αποχή απλά άφησε ελεύθερο το πεδίο στους φασίστες και τους συριζαίους να αλωνίζουν και να επηρεάζουν κόσμο.

ΥΓ: Απαντήσεις καθαρές στα ερωτήματα που έθεσα στο πρώτο μου σχόλιο θα πάρω άραγε;

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

Πάντως από το πώς περιγράφεις τις πλατείες φαίνεται πως δεν πάτησες το πόδι σου εκεί. Αλλά σαν τι να το πατήσεις, σαν βίβας; Σαν κουίντο; Ποιος χέστηκε για σένα; Το ΚΚΕ φοβήθηκε η α.τ. να το αφήσει να καθοδηγήσει αυτές τις μάζες για αυτό έβαλε τους μηχανισμούς της και τους αναρχικούς-φασίστες-συνασπισμένους να επικρατήσει εκεί το έξω τα κόμματα-έξω τα συνδικάτα. Ποιον άλλον εμπόδιζε αυτό στη δράση του;

Σταλινικός Φιλελεύθερος

zoot horn rollo είπε...

Τι να κάνουμε που δεν ήταν και τόσο αυθόρμητα όλα αυτά, σούπερ στεγανοποιμένα μάλιστα.

Δεν είσαι καθαρός, κι όλο απαιτείς, βου.

Φταίει και η κε του μπλοκ όμως...

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ζουτ, η κε φταίει για πολλά πράγματα, όπως για την έλλειψη χρόνου (ανάλογα με τη μέρα) και για την αδυναμία της να δώσει σε τρολ ή διαδικτυακές περσόνες περισσότερη αξία από όση έχουν.

Ο σαπορ λέει μια μεγάλη αλήθεια παραπάνω για το πώς κάποιοι στρέφουν τη συζήτηση αλλού για αλλού. Εμείς τη διεξάγουμε για να τους βοηθήσουμε να εκτεθούν, και να απαντήσουμε πολιτικά όπου πρέπει και κρίνουμε σκόπιμο, όχι για να παίξουμε το παιχνίδι τους. Αυτό είναι το πρώτο -και το κυριότερο.
Κι (ότ)αν υπερβούν τα εσκαμμένα της χυδαιότητας, έχουν γνώση οι φύλακες. Αλλά δε με ενδιαφέρει να φτιάξω μια "υγειονομική ζώνη" κι αν το κάνω ποτέ, θα είναι κατά κάποιον τρόπο νίκη των τρολ ενάντια στη δική μας δυνατότητα να συζητάμε σοβαρά. Εάν κάποιος προτιμά τέτοιου είδους μπλογκ, ίσως να μην ενδείκνυται να διαβάζει το Σφυροδρέπανο.

zoot horn rollo είπε...

Δεκτά όλα, απλά κάπου οι πολλές, μα πάρα πολλές "λούπες", κουράζουν. Είναι ήδη χυδαίοι και χειροτερεύουν.
Ο σαπόρ όντως λέει μεγάλη αλήθεια. Η μεγάλη σου επιτυχία των τελευταίων ημερών πάντως ήταν η ανάρτηση της Τετάρτης με βάση αυτό που θίγεις. Καταλαβαίνεις γιατί κι όποιος άλλος κατάλαβε, κατάλαβε.

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο το πάτησα αλλά αν θες να ξέρεις έχω πλακωθεί με αυτούς τους δήθεν αμεσοδημοκράτες αλλά δεν τους έκανα τη χάρη να φύγω εκεί ήμουνα και έλεγα την άποψή μου στο κόσμο και συζητούσα μαζί του. Έτσι είναι σιγά μην φοβόμουνα αυτά τα παλιοτόμαρα εκεί ήμουνα και τους χάλαγα τη σούπα. Τους ξεμπρόστιαζα μπροστά στον κόσμο όταν αυτοί ήθελαν να διώξουν ό,τι θύμιζε κομμουνιστική αριστερά και όποιον εκφραζόταν κομμουνιστικά και καλούσα τον κόσμο να αντιδράσει σε αυτό και ναι ευτυχώς πολλοί αντιδρούσαν σε αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες. Ήμουνα εκεί όταν επιτέθηκαν στο ΜΛ-ΚΚΕ που τότε κατέβηκα μαζί τους και τους αντιμετωπίσαμε οργανωμένα μαζί και με άλλες οργανώσεις και δεν κατάφεραν να μας διώξουν. Ήμουνα παρόν όταν την πέφτανε σε πορείες πανεργατικών συλλαλητηρίων σε διαδηλωτές, απεργούς και συνδικαλιστές, κομμουνιστές, ανθρώπους που συμμετείχαν στις πορείες και τα συλλαλητήρια όταν κατέληγαν στο Σύνταγμα και τους αντιμετωπίζαμε δεν τους φοβόμασταν.

Και μη μιλάς σαν να με ξέρεις και γνωρίζεις τις κινήσεις μου. Αν δεν γνωρίζεις μη μιλάς γιατί εκτίθεσαι εντάξει εκνευρίζεσαι με αυτά που λέω το καταλαβαίνω αλλά ηρέμησε μην πάθεις και τίποτα.

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ, αγνοήστε ανύπαρκτα διαδικτυακά τρολ όπως ο V ή ο UR και ας επικεντρώσουμε στο πραγματικό θέμα συζήτησης.

Γνώμη μου (που την έχω γράψει αυτές τις ημέρες και σε άλλα thread εδώ) είναι ότι σε επίπεδο θέσεων και ντοκουμέντων, η απόφαση του Συνεδρίου του ΚΚΕ για το θέμα της ΕΕ είναι σωστή. Θα ήθελα, είναι η αλήθεια, να είναι διατυπωμένη πιο γενικά (π.χ. "αποδέσμευση από ΕΕ-ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία") για να πιάσει και όλα τα ενδεχόμενα τυχόν "μασκαρέματος" της σημερινής ΕΕ σε άλλες μορφές, αλλά νομίζω το πνεύμα της διατύπωσης υπάρχει γενικά, οπότε το όλο θέμα είναι δευτερεύον.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι, κατά την άποψή μου, το πώς αυτή θα υλοποιηθεί στη ζωή. Εξηγούμαι: εσύ μπορεί να λες - και ΣΩΣΤΑ - αποδέσμευση με το λαό στην εξουσία. Στο κίνημα, όμως, συναντούμε καθημερινά ανθρώπους που αποδέχονται πλευρές της λογικής μας και όχι το σύνολο αυτής. Π.χ. δέχονται να παλέψουν ενάντια στην ΚΑΠ στους αγρότες (έδωσα ένα παράδειγμα σε άλλο thread), αλλά όχι ακόμα ενάντια στην ΕΕ και στην εξουσία της αστικής τάξης συνολικά. Εκεί, τι γίνεται; Πώς τραβάς αυτό τον κόσμο στην πάλη;

Ο φόβος μου και το λέω ξεκάθαρα είναι ότι πολλοί από εδώ κατανοούν ως "γραμμή" για την οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας, το κάλεσμα συσπείρωσης στο ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ κλπ., δηλαδή την αποδοχή του πλαισίου πάλης τους που είναι ολοκληρωμένη αντιμονοπωλιακή-αντικαπιταλιστική γραμμή. Κάθε τι έξω από αυτό, το αποκαλούν "συμμαχία με άλλες δυνάμεις", "ενότητα στο πρόβλημα", "κουτάκια" κλπ. Εξήγησα, βέβαια, ότι και στο ζήτημα αυτό το Συνέδριο κινήθηκε σε θετική κατεύθυνση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρέπει να είμαστε δογματικοί και άκαμπτοι ως προς τις μορφές που θα παίρνει αυτή η συμμαχία. Στο αγροτικό κίνημα, π.χ. δουλεύουμε και με την ΠΑΣΥ, όπου συσπειρώνουμε την πρωτοπορία που αποδέχεται το σύνολο του πλαισίου πάλης μας και με τη Συντονιστική των Μπλόκων που συσπειρώνει πλατύτερο κόσμο που δέχεται να παλέψει πάνω σε πλευρές του πλαισίου, παλεύοντας αυτές να βαθαίνουν και να παίρνουν πιο συνολικά χαρακτηριστικά.

Το ερώτημα είναι: θα γενικεύσουμε αυτό τον τρόπο δουλειάς στο κίνημα, κρατώντας τόσο τις συσπειρώσεις ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ κλπ., αλλά παίρνοντας παράλληλα πρωτοβουλίες πλατύτερων συσπειρώσεων με βάση πλευρές του πλαισίου πάλης μας, με προσπάθεια να κατακτούμε παντού την ηγεμονία και να δυναμώνει η αντιμονοπωλιακή-αντικαπιταλιστική πρωτοπορία; Για παράδειγμα, η πρωτοβουλία σωματείων για την αναπλήρωση των απωλειών θα πάρει πιο μόνιμα χαρακτηριστικά; Θα δουλέψουμε με σχέδιο, διάταξη δυνάμεων, μετρήσιμους στόχους κλπ. ώστε να έχουμε σύντομα άνοδο των αγωνιστικών διαθέσεων και σύγκλισή τους πάνω σε κεντρικά επίδικα πολιτικά ζητήματα, όπως η πάλη για την έξοδο από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και η πάλη για ματαίωση της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας; Ή, θα μείνουμε σε έναν άγονο πόλεμο χαρακωμάτων, καλώντας όλους να πλαισιώσουν τις γραμμές των ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ κλπ. (πράγμα που πάντα πρέπει να το κάνουμε, αλλά δε μπορεί να εξαντλούμε σε αυτό τη δράση μας);

Αυτό το ζήτημα θα ήθελα να συζητήσουμε. Αγνοήστε διάφορους ασήμαντους V, UR κλπ., αυτοί αποκτούν οντότητα μόνο στο βαθμό που εμείς δε μπορούμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Ας την κάνουμε, λοιπόν κι αυτοί θα εξαφανιστούν τόσο "εκκωφαντικά", όσο όταν εμφανίστηκαν.

Γράκχος

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΕΝΤΑΧΤΕ ΥΠΕΡ - ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΠΑΧΑΛΟΓΑΤΕ

ΜΛ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΛΑΔΕΣ.

ΧΑΧΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΗΓΕ. ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ. ΔΕΝ ΘΕΛΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΖΑΝΕ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ.

ΕΚΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Η Χ.Α. ΕΔΡΑΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΟΥ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΥ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΤΣΙ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

Ναι, οταν καταλαβαν πως δεν ειναι το ΚΚΕ που νομιζαν, ηρεμησαν.
Κατι θυμιζει.
Πολυ τους αντιμετωπιζατε, "απ'τα μεσα", χιχιχι...

Ανώνυμος είπε...

AYTH H ΜΕΑΓΑΛΟΜΑΝΙΑ. ΑΥΤΗ Η ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΓΚΡΟΥΠΟΣΚΟΥΛΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ.

ΤΡΟΜΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ. ΕΝΩ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.

ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΔΙΝΑΝΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΛ ΚΚΕ Η ΣΤΟ ΚΚΕ ΜΛ.

ΕΚΕΙ ΑΡΑΓΕ ΕΙΧΑΝΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ Η ΟΧΙ. ΚΙ ΑΝ ΝΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ;

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

Κανεις δε μπαινει αρχικα σε μια συσπειρωση και στο κινημα με απολυτα διαμορφωμενη συνειδηση, πως θα ωριμασει και θα προχωρησει ειναι το ζητημα. Επισης να λαμβανονται υποψιν οι αποψεις/ιδεολογηματα και οι δυναμεις που πανε πισω τις συνειδησεις και ν'αντιμετωπιζονται αποτελεσματικα. Δεν ειναι απλα πολεμος χαρακωματων.

Ανώνυμος είπε...

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την ελληνική αστική τάξη, δεν έβαλε σε δημοψήφισμα την αποδέσμευση από την ΕΕ και την κατάργηση ΟΛΩΝ των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, όπως πρότεινε το ΚΚΕ, αποδεικνύει αυτό που έγραψα παραπάνω. Αν η αστική τάξη επιλέξει την έξοδο θα είναι μόνο από το ευρώ για να μείνει στην ΕΕ ή από την ΕΕ (αν και λιγότερο πιθανό) για να ενταχτεί ή συνδεθεί με μία άλλη ιμπεριαλιστική ένωση (π.χ. Ευρασιατική). Ζήτημα ολικής αποδέσμευσης από ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΚΑΘΕ ιμπεριαλιστική ένωση δε γίνεται να βάλει. Με κάποιον θα συμμαχήσει, από κάποιον θα εξαρτάται, είναι ο νόμος της ανισόμετρης ανάπτυξης που λέμε ότι ισχύει για όλες τις χώρες στον καπιταλισμό. Αυτό αφορά και την κάθε είδους στρατιωτική παρουσία άλλων κρατών ή οργανισμών στη χώρα μας, που έχει μεγάλη γεωστρατηγική σημασία για τους ιμπεριαλιστές. Άλλο να φύγουν κάποιες βάσεις και άλλο να φύγουν όλες οι βάσεις και τα στρατεύματα. Άλλο επίσης να διαγραφεί μέρος του χρέους ή να πληρωθεί αργότερα και άλλο να μην αναγνωρίσουμε το σύνολο του χρέους και μια για πάντα. Αυτά είναι πράγματα που δεν μπορεί να τα κάνει (ή να τα βάλει στο λαό με δημοψήφισμα) ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ η αστική τάξη. Γι' αυτό είναι ανόητο να ρωτάνε τι θα έκανε το ΚΚΕ αν έμπαιναν σε δημοψήφισμα ζητήματα που, αντικειμενικά, η αστική τάξη δεν έχει συμφέρον να τα βάλει. Αν μπορούσε να τα κάνει αυτά η αστική τάξη θα σήμαινε ότι θα γινόταν ο καπιταλισμός φιλολαϊκός. Γίνεται; Γίνεται και καπιταλισμός και η Ελλάδα έξω από όλες τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και εξαρτήσεις, χωρίς κανένα μνημόνιο (ή αντιλαϊκό μηχανισμό/νομοθέτημα με άλλο όνομα); Άμα γίνεται πάμε να ψηφίσουμε να ψηφίσουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, ΣΥΡΙΖΑ για να ζήσουμε όλοι μαζί σε αυτό το... μεταβατικό στάδιο που θα έρθει με... αστικά δημοψηφίσματα.

Νομίζω ότι, επί της ουσίας, συμφωνούμε. Δε γίνεται. Ελλάδα πραγματικά ανεξάρτητη, με καλυμμένες τις σύγχρονες ανάγκες του λαού της είναι μόνο η Ελλάδα της εργατικής εξουσίας, του σοσιαλισμού. Και αυτό πρέπει να αναδεικνύουμε στον κόσμο. Όχι υποθετικά ερωτήματα.

Νίκος από Λαμία

Ανώνυμος είπε...

Ζουτ, είναι προφανές αυτό που λες και δεν αμφιβάλλω ότι η πλευρά της διαπάλης με τον οπορτουνισμό είναι αναντικατάστατη πλευρά της δουλειάς των κομμουνιστών στο κίνημα. Προφανώς, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ κλπ. θα δυναμώνουν ΚΑΙ μέσα από την διαπάλη με τα υπόλοιπα ρεύματα.

Το ερώτημα είναι: θα δυναμώνουν ΜΟΝΟ μέσα από το δρόμο αυτό; Μέχρι σήμερα, τι έδειξε η πείρα;

Για παράδειγμα, η ύπαρξη της Συντονιστικής των Μπλόκων εμποδίζει τους κομμουνιστές και τις επιρροές τους που δρουν στην ΠΑΣΥ να οξύνουν τη διαπάλη με άλλα ρεύματα που δρουν στο αγροτικό κίνημα; Ή, αντίθετα, διευκολύνουν αυτή τη διαπάλη, γιατί τη "γειώνουν" στην ίδια την πείρα των αγροτών από την προσπάθεια να οικοδομηθεί κίνημα στη βάση των αναγκών τους, εκεί όπου αποκαλύπτεται έμπρακτα ο ρόλος κάθε δύναμης;

Γράκχος

Ανώνυμος είπε...

Παίδες τα έχετε χάσει εντελώς και σας έπιασε παραλήρημα. Καταλαβαίνω τον πανικό σας αφού δεν έχετε τι να πείτε. Ναι Θερσίτη όχι μόνο δίνανε σημασία αλλά τους την πέφτανε κιόλας γιατί κάποιοι δεν γουστάρανε σφυροδρέπανα και κομμουνισμό. Αλλά απαντούσανε δεν τους αφήνανε έτσι. Ξέρεις και αυτά τα γκρουπούσκουλα, όπως χυδαία λες, ξέρουν να αμύνονται δεν ξέρετε μόνο εσείς από περιφρουρήσεις και τέτοια αλλά είστε ΤΟΣΟ ΨΩΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩΜΑΝΕΙΣ που νομίζετε ότι μόνο εσείς συγκρούεστε και αγωνίζεστε σε αυτόν τον κόσμο και οι υπόλοιποι δεν έχουν ιδέα και είναι όπως λέτε γκρουπούσκουλα και ασήμαντοι. Και όχι δεν είμαι κανένας υπερήρωας αλλά μπορώ να απαντήσω αν κάποιος με απειλήσει δεν είναι τίποτα άλλωστε και αυτοί που τα κάνουν αυτά δεν είναι και Τέκεν τους αντιμετωπίζουμε κανονικά αν χρειαστεί και με ξύλο. Και ναι έχω πιαστεί στα χέρια με μερικούς τέτοιους δεν αντιμετώπιζα και τον Τσακ Νόρις σιγά μην έτρεμα αυτούς τους χαλβάδες.

Και ακριβώς αυτά που λέτε και το ότι δεν απαντάτε σε τίποτα σοβαρά δείχνει το αδιέξοδό σας. Έθεσα κάποια ερωτήματα για σοβαρή κουβέντα και όχι μόνο δεν απαντάτε αλλά αρχίζετε τα γνωστά συκοφαντίες, προσβολές, ειρωνίες. Μόνοι σας εκτίθεστε δεν χρειάζεται καν να προσπαθήσω γι'αυτό.

Συνεχίστε εγώ το απολαμβάνω.....

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

"ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΗΓΕ. ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ. ΔΕΝ ΘΕΛΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΖΑΝΕ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ.

ΕΚΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Η Χ.Α. ΕΔΡΑΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΟΥ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΥ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΤΣΙ "

Μάλιστα. Και επειδή πήγες και εκδιώχθηκες όπως λες είπες να μην συμμετέχεις ξανά και να τους αφήσεις το πεδίο ελεύθερο. Και επειδή εσύ δεν λειτουργείς έτσι (και σωστά) είπες τι δουλειά έχω εκεί δεν πηγαίνω και τέλος. ΠΟΛΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ.....

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

Και για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά όχι εγώ δεν μιλάω για δημοψήφίσματα ούτε για τμήματα του κεφαλαίου και τέτοια. Λέω το απλό αν ο λαός μαχητικά μέσα από αγώνες απαιτεί την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και την έξοδο από την ΕΕ χωρίς όμως να αγωνίζεται για κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και σοσιαλισμό σε αυτές τις συνθήκες πως πρέπει για εσάς να απαντήσουν οι κομμουνιστές; Τι πρέπει να πούνε; Ποια θα είναι η στάση του κόμματος; Για το ΝΑΤΟ;

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

Urtica Rubra

Το ερώτημά μου είναι πολύ συγκεκριμένο, το φιλορωσοκινεζικό ελληνικό κεφάλαιο παίρνει τα πάνω και θέτει σε δημοψήφισμα την παραμονή ή όχι της βάσης της Σούδας όταν παράλληλα προωθεί ή έχει τελειώσει την εγκατάσταση ρωσοκινεζικής βάσης στην Σητεία. Δεν είναι μαλάκες ούτε τους συμφέρει να σου βάλουν δευτερο ερώτημα στο δημοψήφισμα τα κομπρεμί τους με τους Ρώσους και τους Κινέζους. Όπως και ο Τσίπρας δεν ήταν μαλάκας να βάλει στο δημοψήφισμα και την δική του πρόταση στους δανειστές, όπως ζήτησε το ΚΚΕ. Κάποια γίδια βέβαια τσίμπησαν το τυράκι, καβλωμμενοι που είχαν να ψηφίσουν 40 χρόνια τούρκικα σε δημοψήφισμα χωρίς να κοιτάζουν τίποτα άλλο. Λες λοιπόν ότι ουσιαστικά πας και ψηφίζεις να κλείσει η βάση, ουσιαστικά λοιπόν τους βγάζεις και μάγκες και λεβέντες αντιιμπεριαλιστές στο ανυποψίαστο πόπολο μια και οι αμερικάνοι μας κάναν περισσότερα σε σχέση με τους άλλους δυο, που την ίδια στιγμή τους μπάζουν στην άλλη πλευρά της Κρήτης . Με λίγα λόγια δηλαδή γίνεσαι ο χρήσιμος ηλίθιος των αστών και πάλι που αντί να καταγγείλεις το κάλπικο του δημοψηφίσματος και το μνόπλευρο του ερωτήματος, να το μποϊκοτάρεις και να τους ξεσκεπάσεις, όταν την ίδια ακριβώς ώρα μπάζουν τους άλλους ιμπεριαλιστές από την άλλη πόρτα, γίνεσαι το γιουσουφάκι τους – που νομίζει ότι κάνει το αντιιμπεριαλιστικό του καθήκον- για να περάσουν πιο ομαλά τον ιμπεριαλιστή της αρεσκείας τους και να τον βάλουν χαλίφη στην θέση του χαλίφη που θέλουν να διώξουν.
Το ωραίο με κάποιους από εσάς είναι ότι θεωρείτε ιερό καθήκον σας να απαντήσετε καλά και ντε στα καθοδηγούμενα ερωτήματα παγίδες που βάζουν «δημοκρατικότατα» οι αστοι κατά καιρούς για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους και να δώσετε μια από τις απαντήσεις που εκείνοι έχουν βάλει ως αυστηρό όριο, χωρίς να κοιτάτε γύρω γύρω. Αυτήν η εμπιστοσύνη σας στην αστική δημοκρατία που οι αστοί την χρησιμοποιούν αυτήν και τους θεσμούς της κατά το δοκουν, κάνοντάς την λάστιχο, ειλικρινά βγάζει μάτι. Θυμίζει το ανέκδοτο με τον τυπο που κατέβηκε από το χωριό στην πόλη και στέκεται κοιτώντας μια μαρκίζα που δείχνει δυο γεροδεμένους γυμνούς άντρες. Τον πλησιάζει λοιπον ένας άλλος και του λέει: « Σου αρέσει να κάνεις έρωτα;» Τρελαίνομαι απαντάει ο τύπος. Ωραία του λεει δώσε μου 100 ευρώ και πέρνα μέσα. Μπαίνει λοιπον ο χωριάτης και βλέπει πέντε αραπάδες γυμνούς να τον περιμένουν, τρομοκρατημένος βγαίνει έξω και βρίσκει τον τύπο ζητώντας πίσω τα λεφτά του. Τότε ο τύπος του απαντάει: Το ερώτημα ήταν αν σου αρέσει ο έρωτας, δεν ήταν αν σου αρέσει με άντρα ή γυναίκα.


Επειδή ξαναβάζεις το ερώτημα σου απάντησα πιο πάνω ξεκάθαρα τι λέει και τι θα κάνει το ΚΚΕ. Μπορεις να διαβάσεις βέβαια και την πολιτική απόφαση του συνεδρίου που το λέει ακόμα πιο ξεκάθαρα. Ρωτάς για σωστή θέση. Η σωστή θέση είναι το «κλείσιμο της βάσης» αν την προτείνει άλλος την οποία θα ψηφίσουμε, η ειδυλλιακή βέβαια για μας τους κομμουνιστές θα ήταν το «κλείσιμο της βάσης με τον λαό στην εξουσία» που θα δρομολογούσε και άλλα πράγματα πέρα από το κλείσιμο μιας ιμπεριαλιστικής βάσης.

Sentic

zoot horn rollo είπε...

Η διαπάλη με τον οπορτουνισμό είναι ζωτικής σημασίας, αλλά δεν είναι το μόνο μέλημα των ΠΑΜΕ,ΠΑΣΥ,ΠΑΣΕΒΕ κτλ. έτσι κι αλλιώς. Το ΚΚΕ με τις συσπειρώσεις του στους χώρους εργασίας δεν έκανε κάτι άλλο πριν και τώρα το άλλαξε, επι της ουσίας. Η πείρα από τις αγροτικές κινητοποιήσεις και το συντονισμό των σωματείων νομίζω είναι θετική. Τα αποτέλεσμα βέβαια δε γίνεται να είναι παντού στα ίδια επίπεδα, για διάφορους λόγους, αλλά η εμπειρία είναι πολύτιμη για επόμενα βήματα. Θα δείξει.
Σε κάθε περίπτωση παραμένει βασικότατος στόχος η ενίσχυση των συσπειρώσεων.

zoot horn rollo είπε...

Γιατί τόσο μεγάλο πρόβλημα με τη κοινωνικοποίηση και το σοσιαλισμό;
Αυτό είναι ένα ερώτημα.

Ανώνυμος είπε...

Sentic αν γινόταν κάτι τέτοιο που δεν το θεωρώ καν πιθανό σενάριο για την Ελλάδα του ανήκομεν εις την Δύσιν τότε αν το ερώτημα ήταν να κλείσει η βάση της Σούδας απαντάς ΝΑΙ και ταυτόχρονα καλείς τον λαό σε αντιιμπεριαλιστικό αγώνα για την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ αλλά και ενάντια στην πρόσδεση της χώρας στο ρωσοκινέζικο ιμπεριαλισμό στα σχέδια του για βάσεις στη χώρα ξεσκεπάζεις ταυτόχρονα και την φιλοιμπεριαλιστική-ρωσοκινεζόφιλη πολιτική της κυβέρνησης και την καταγγέλεις ανοιχτά και συνεχίζεις τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα για εθνική ανεξαρτησία και ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗ.

Τώρα που η Ελλάδα είναι σφιχτοδεμένη στο Νατοϊκό άρμα και δεν αμφισβητεί επ ουδενί την κυριαρχία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην χώρα που τους έφεραν και στο Αιγαίο είσαι υπέρ της λαϊκής πάλης σήμερα για την ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ χωρίς να υπάρχουν σήμερα συνθήκες σοσιαλισμού;

V For Viva La Revolution

zoot horn rollo είπε...

"Στου κουφού τη πόρτα..." ξανά και ξανά.

Ανώνυμος είπε...

Είναι άλλο πράγμα ο λαός να πάρει την εξουσία (αυτό σημαίνει και κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής) και να αποφασίσει την αποδέσμευση από την ΕΕ και άλλο ο λαός να ζητάει, ως αίτημα, την αποδέσμευση από την ΕΕ και η αστική τάξη, θέλοντας να συνάψει άλλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, να αποδεχτεί το αίτημά του, παραμένοντας η ίδια στην εξουσία. Το πρώτο την ανατρέπει ενώ το δεύτερο της λύνει τα χέρια για να προβάλλει μια αλλαγή στην πολιτική συμμαχιών της ως φιλολαϊκή διαχείριση του καπιταλισμού (βλέπε brexit) και να εκτονώσει προσωρινά τη λαϊκή αντίδραση εναντίον της. Αυτό σου λέει το ΚΚΕ. Αλλά, πίστεψέ με, η Ελλάδα δεν πρόκειται να φύγει από την ΕΕ με τον τρόπο που λες ούτε σε χίλια χρόνια. Η αστική μας τάξη έχει ξεκάθαρα διαλέξει στρατόπεδο. Το νόμισμα ψιλοσκέφτεται...

Νίκος από Λαμία

Αναυδος είπε...

εντελει ολοι οι ανησυχουντες για το ΚΚΕ σε ενα συμφωνουν η παλη για το σοσιαλισμο δεν ειναι για τωρα ειναι για ενα ακαθοριστο μελλον

χιλιαστες του χειριστου ειδους

Ανώνυμος είπε...

Γιατί σε απασχολεί τόσο πολύ αυτό; Γιατί δε σε καλύπτει, στη φάση που βρισκόμαστε, το σύνθημα "Αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ με το λαό στην εξουσία" και ψάχνεις συνέχεια σενάρια επιστημονικής φαντασίας; Ποιος άλλος βάζει σήμερα τόσο καθαρά και με τόση συνέπεια διαχρονικά το ζήτημα της αποδέσμευσης εκτός από το ΚΚΕ; Θα έπρεπε, λοιπόν, να είσαι τόσο καχύποπτος απέναντί του; Θεωρείς φιλολαϊκή λύση ένα Grexit από την ΕΕ ή μόνο από το νόμισμα (πιο πιθανό) εντός καπιταλισμού; Το brexit, δηλαδή, θα είναι υπέρ του βρετανικού λαού; Γιατί, λοιπόν, μπερδεύεις το σόβρακο με τη γραβάτα και επανέρχεσαι στο ίδιο θέμα ξανά και ξανά;

Νίκος από Λαμία

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή όλη η πάλη του λαού είναι για να γίνει ένα δημοψήφισμα για να κλείσει η βάση. Ωραία...κορύφωση του αγώνα. Και εκεί να μας δω τι θα ψηφίσουμε..

Εν τω μεταξύ, «απαντάς ΝΑΙ» «καλείς το λαό» «ξεσκεπάζεις» κλπ δείχνουν το πώς αντιλαμβάνεσαι τι είναι η πρωτοπορία καπελοφόρε της δεκάρας. Κάποιοι ειδικοί που θα βάζουν τη γραμμή και οι μάζες θα σέρνονται από πίσω. Τότε βρε γιατί δε σε ακολούθησαν οι μάζες στην πλατεία και δε γιγαντώθηκε η Κόντρα και το ΜΛ-ΚΚΕ; Αφού και για εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα έλεγες και για τους ρεβιζιονιστές τι κακοί που είναι. Φαντάζομαι θα είπες και πόσο επαναστάτες ήταν οι ΣΥΡΙΖαίοι που έδιναν τη δύσκολη μάχη εκεί μαζί σου και υπερασπιζόσασταν όλοι μαζί τη δημοκρατική ομαλότητα. Απαντάς και σε σενάρια που βγάζεις μόνος σου και χαίρεσαι.
Και τι «αντιιμπεριαλιστικό αγώνα για εθνική ανεξαρτησία» ρε μπαγλαμά; Από ποια κατοχή να απελευθερωθεί η Ελλάδα, που τη βάζεις και έτσι λες και είναι μία παρέα, μία τάξη, και το παίζεις και κομμουνισταράς. Λες και θα μπορούσε μία χώρα στο στάδιο του ιμπεριαλισμού να καταδικάσει...τον ιμπεριαλισμό. Βγήκες με τις σημαίες της αστικής τάξης και κάνεις και κήρυγμα για ρεβιζιονιστές, ενώ είσαι ο μεγαλύτερος σοβινιστής.

Σταλινικός Φιλελεύθερος

Ανώνυμος είπε...

Νίκο ακριβώς επειδή η αστική τάξη επέλεξε στρατόπεδο και είναι απόλυτα εξαρτημένη από αυτό το βάρος αυτό πέφτει στο λαό. Γι'αυτό το λόγο πρέπει ΤΩΡΑ να αναπτυχθεί η πάλη για την αποχώρηση από την ΕΕ γιατί ακριβώς αυτό θα φέρει το λαό σε ευθεία σύγκρουση με την πλουτοκρατία και τον ιμπεριαλισμό για την ανατροπή τους και ταυτόχρονα ο αγώνας για την εθνική ανεξαρτησία και το σπάσιμο συνολικά των ιμπεριαλιστικών δεσμών. Και θα φέρει πιο κοντά την υπόθεση σοσιαλισμός. Η πάλη για ανεξαρτησία ενάντια στην ΕΕ το ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστική ένωση ως ΑΜΕΣΟΣ ΣΤΟΧΟΣ μπορεί να:

α) συσπειρώσει και μη κομμουνιστές που πιστεύουν ότι πρέπει η Ελλάδα να είναι ανεξάρτητη και ο λαός να κάνει κουμάντο στη χώρα του όχι οι ξένοι και μια ντόπια συμμορία ολιγαρχών που συμπλέει μαζί τους

β) συσπειρώσει και μικροαστικά στρώματα και μικρομεσαίους όπως πχ βιοτέχνες, ελεύθερους επαγγελματίες, μικρούς εμπόρους κλπ που είναι στόχοι σήμερα της επίθεσης μεγάλου κεφαλαίου και ΕΕ όχι μόνο την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους άρα διευρύνεται η συμμαχία.

γ) ακριβώς θα φέρει σε σύγκρουση το λαό με την ξενόδουλη αστική τάξη και τον ιμπεριαλισμό την πολιτική και την εξουσία τους για την επαναστατική ανατροπή τους διότι η Ελλάδα είναι χώρα εξαρτημένη από το ξένο κεφάλαιο και το ελληνικό κεφάλαιο υποτάσσεται στο ξένο άρα ακριβώς αυτός ο αγώνας ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει αν λέμε εμείς στον κόσμο ότι αν φύγουμε από την ΕΕ και πάμε σε εθνικό νόμισμα σήμερα θα είναι χειρότερα όχι δεν θα είναι αν γίνει υπόθεση του λαού και το διεκδικήσει αυτός αγωνιζόμενος ενάντια στην μεγαλοαστική τάξη και τον ιμπεριαλισμό. Στην Αργεντινή ο λαός έδιωξε το ΔΝΤ με την πάλη του και ακριβώς επειδή υπήρχε μαχητικό λαϊκό κίνημα ο λαός κέρδισε κατακτήσεις, μειώθηκαν τα ποσοστά φτώχειας και ανεργίας, η κατάσταση καλυτέρεψε για το λαό ΠΡΟΣΕΞΕ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΛΥΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ή ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ όχι αλλά η κατάσταση του σε σύγκριση με το ΔΝΤ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΧΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ και αυτό γιατί ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ η κυβερνήσεις κάνανε παραχωρήσεις διαφορετικά θα έρχονταν σε δύσκολη θέση όπως έγινε και στη Βενεζουέλα με τον Τσάβες. Φυσικά επειδή δεν έγινε ανατροπή του καπιταλισμού και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και στις δύο περιπτώσεις όσο προχωρούσε χειροτέρευε ειδικά τα τελευταία χρόνια με την κρίση γι'αυτό και στην Αργεντινή κατέρρευσε η πολιτική Κίρχνερ και στη Βενεζουέλα το καθεστώς Μαδούρο τα κάνει χειρότερα όπως και το Εκουαδόρ ο Κορέα τα έχει κάνει σαν τα μούτρα του σε όλα τα επίπεδα. Άλλο αυτό και άλλο να αναιρέσουμε τις κατακτήσεις των λαών με την σκληρή πάλη τους έστω και σε αστικά πλαίσια με αστικές κυβερνήσεις και την κάποια βελτίωση του βιωτικού τους επιπέδου ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΞΑΝΑΛΕΩ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΣΕ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ.

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

Δεν με καλύπτει λοιπόν η πρόταση του κόμματος γιατί όταν ταυτίζεις την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την ξενόδουλη πολιτική της αστικής τάξης με το σοσιαλισμό και ότι πρέπει αναγκαστικά να παλέψει ο λαός ταυτόχρονα και για σοσιαλισμό τότε δεν πρόκειται ο λαός ούτε ενάντια στην ΕΕ να παλέψει γιατί ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΑΚΟΜΑ δεν θέλει σοσιαλισμό δεν είναι έτοιμος και αν από πάνω του λες και εσύ ότι έξω από την ΕΕ και το ευρώ σήμερα είναι καταστροφή ουσιαστικά τον παραδίδεις χειροπόδαρα στο κεφάλαιο και την ΕΕ. Αντίθετα το αίτημα για ανεξαρτησία μπορεί να το υιοθετήσει γιατί είναι γενικότερο, δημοκρατικό αίτημα και ο κόσμος μπορεί να παλέψει πάνω σε αυτό άλλωστε οι πιο πολλοί έξω καταλαβαίνουνε σε τι βαθιά υποτέλεια και εξάρτηση βρισκόμαστε αυτό θα το ακούσεις από πολλούς όπως πολλοί άνθρωποι το αντιλαμβάνονται τι σου λένε; ΞΕΠΟΥΛΗΚΑΜΕ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ, ΓΙΝΑΜΕ ΑΠΟΙΚΙΑ και άλλα. Και μη μου πεις ότι τα λένε μόνο εθνικιστές αυτά γιατί εδώ γελάμε ο περισσότερος κόσμος τα λέει αυτά. Ο κόσμος λοιπόν αυτό καταλαβαίνει. Άρα είναι πολιτικό έγκλημα να μην ρίχνεις εδώ και τώρα αιτήματα όπως εθνικό νόμισμα, έξω από ιμπεριαλιστικές ενώσεις ΤΩΡΑ, κατάκτηση εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας και να μην καλείς σε ένα ταξικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ για την ανατροπή της εξουσίας και της πολιτικής του μεγάλου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών.

V For Viva La Revolution

zoot horn rollo είπε...

Όχι άλλο Κοττάκη/ΛΑΕ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ/Καρτερό/Χατζηστεφάνου κι όποιον άλλο "είδε φως και μπήκε"...
Αρχίζει μετά κι η μέθοδος "όλα στο μπλέντερ" κι ολοκληρώνεται ο κλαυσίγελως.
Και πάλι βέβαια, η αλλεργία δε κρύβεται, όσο κι αν παίζουν με τις έννοιες.

zoot horn rollo είπε...

Επίσης πήγαινε εκεί που "καλύπτεσαι" (όπου κι αν είναι αυτό, *αν* δεν είσαι ήδη κάπου) αλλιώς μπορείς να βρεις κι άλλους να στήσεις κάτι που σε "καλύπτει". Όχι να τρώτε απ' τα έτοιμα...

Ανώνυμος είπε...

Προς όλους τους εξυμνάκηδες και πονηρούληδες...που νομίζουν με σαχλαμαρίτσες θα κάνουν πλακίτσα ενάντια στο ΚΚΕ!
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ για την επίθεση των ΗΠΑ στη ΣΥΡΙΑ έχει την εξής επισήμανση:
"Οι εξελίξεις αποδεικνύουν την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία εμπλέκει βαθύτερα την χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, διαθέτοντας μεταξύ των άλλων τη στρατιωτική βάση της Σούδας και άλλες στρατιωτικές βάσεις και υποδομές, για επιχειρήσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή.
Το ΚΚΕ απαιτεί να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και οι άλλες στρατιωτικές βάσεις. Να απεμπλακεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους".
Για τo ρόλο της Ελληνικής κυβέρνησης και τη συμμετοχή της εγχώριας αστικής τάξης όλοι οι όψιμοι αντιιμπεριαλιστές κάνουν την πάπια!
Παρεπιπτόντως είναι το ΚΚΕ πρώτο κόμμα που άμεσα και από την πρώτη στιγμή έβγαλε ανακοίνωση. Η ΛΑΕ έβγαλε Δελτίο Τύπου το απόγευμα της Παρασκευής, χωρίς να έχει καμία αιχμή κριτικής απέναντι στην κυβέρνηση. Τα έριξε στον "κακό" Τράμπ...του οποίου την εκλογή χαιρέτιζε σαν αντισυστημική πριν λίγο καιρό....
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Δε θεωρώ ότι μια καπιταλιστική Ελλάδα εκτός ευρώ ή εκτός ΕΕ ή ακόμα και εκτός ΝΑΤΟ θα σημάνει έστω και ένα χιλιοστό καλύτερη ζωή για το λαό. Τα παραδείγματα που αναφέρεις (Βενεζουέλα, Αργεντινή) αυτό αποδεικνύουν.

Συμφωνώ όμως ότι το κίνημα πρέπει ΤΩΡΑ να βάλει στην προμετωπίδα των στόχων του την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Συμφωνεί άλλωστε και το ΚΚΕ αφού αυτό ακριβώς γράφει και στην πολιτική του απόφαση.

Από εκεί και πέρα, το ΚΚΕ δεν έχει την απαίτηση, ειδικά σε μη επαναστατικές συνθήκες, το εργατικό - λαϊκό κίνημα να υιοθετήσει το πρόγραμμα του Κόμματος στο σύνολό του. Είναι ανάγκη όμως ο κόσμος να κατάλαβει ότι στην κοινωνία υπάρχουν τάξεις, την πραγματική εξουσία την κατέχει η τάξη που έχει και τον πλούτο, σήμερα δηλαδή η αστική τάξη και χρειάζεται η εργατική τάξη, ο λαός να συγκρουστεί μαζί της για να πάρει ο ίδιος την εξουσία. Αυτό σημαίνει ταξικό κριτήριο και ταξικό εργατικό κίνημα. Ο λαός, μέσα από την ίδια του την πείρα και την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών, θα πείθεται (ή δε θα πείθεται...) και για τις μορφές και το βάθος που θα παίρνει αυτή η σύγκρουση. Έτσι πρέπει να αντιπαλεύει και την ΕΕ, ως ένωση του κεφαλαίου, και όχι από τη σκοπιά των προστατευτικών,εθνικιστικώνή και φασιστικών δυνάμεων για επιστροφή στον "παλιό, καλό" εθνικό, μη μονοπωλιακό καπιταλισμό.

Νίκος από Λαμία

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΑΧΑΛΟΓΑΤΕ

ΤΙ ΕΙΠΑ;

ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΜΑΝΔΥΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΚΚΕ. ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ.

ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΓΙΟΥΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΕΛΛΗ ΠΕΤΑΞΑΝΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ.

ΔΕΝ ΘΕΛΑΝΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΟ.

ΗΤΑΝ ΣΑΦΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ.

ΕΣΥ ΑΝΕΝΤΑΧΤΕ ΥΠΕΡ- ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΛ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΜΛ ΤΙ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ;

ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΣΑΝ ΤΟ ΜΛ ΚΙΑ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΘΑ ΤΑ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.

ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΚΙΝΔΥΝΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο κόσμος λοιπόν αυτό καταλαβαίνει. Άρα είναι πολιτικό έγκλημα να μην ρίχνεις εδώ και τώρα αιτήματα όπως εθνικό νόμισμα, έξω από ιμπεριαλιστικές ενώσεις ΤΩΡΑ, κατάκτηση εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας και να μην καλείς σε ένα ταξικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ για την ανατροπή της εξουσίας και της πολιτικής του μεγάλου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών.

ΜΑ ΠΟΣΟ ΠΑΣΟΚΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ;

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

@ Νίκος από Λαμία

«Πακέτο» όχι. Ημίμετρα και αν πιεστεί ή δει «ευκαιρίες» από άλλη πλευρά, ή αν πιεστεί αλλά ακόμα της είναι δύσκολο. Μέχρι στιγμής, η σύμπλευση με την Δύση έχει καθίσει πάρα πολύ καλά στην Ελληνική Αστική Τάξη από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους. Και στις νίκες και στις ήττες. Δεν είναι το «τραβάτε την και ας κλαίει» αλλά ξεκάθαρη στρατηγικά υπολογισμένη επιλογή. Αν το Ελληνικό Κεφάλαιο κάνει «παιχνίδια» π.χ.και με Ρωσία μαρτυρά την δύναμη μίας χώρας του ΝΑΤΟ να «παίζει» και εκτός από αυτό, με εν δύναμη αντίπαλο του ΝΑΤΟ μέσα βέβαια σε κάποια πλαίσια. Μπορεί η Ελληνική Αστική Τάξη να κάνει στρατιωτικούς εξοπλισμούς ακόμα και από τη Ρωσία αλλά για την Ουκρανία συμφώνησε με όλη την ΕΕ

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Δημοψήφισμα είχε τα ΟΧΙ και στις δύο προτάσεις δανειστών - κυβέρνησης Σύριζα – Ανέλ και την έξοδο από την ΕΕ με Λαϊκή Εξουσία.

Γιατί τόσο μεγάλο πρόβλημα με τη κοινωνικοποίηση και το σοσιαλισμό αφού και οι άλλοι υποτίθεται πως «για τον Σοσιαλισμό παλεύουν»; Πέρα από ερώτημα του zoot horn rollo είναι και δικό μου.

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Igrok είπε...

Βιβα,εκτος της ξενοδουλης,υπαρχει και εθνική αστική ταξη;
Και η ξενοδουλη ειναι η... Γραφειοκρατικη ;
Μια χαρα τα βρισκεις με τους μλ

Sasha

Ανώνυμος είπε...

Όταν οι προτάσεις του ΚΚΕ μπήκαν στη Βουλή
ή δεν τις έφεραν στην Ολομέλεια με το πρόσχημα του Δημοσιονομικού Κόστους (2012 - Κατάργηση μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων)
ή «έπαιζαν τις κουμπάρες» για το σε ποια γραφεία ήταν (2015 - Κατάργηση μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων )
ή δεν τις συζητούσαν καθόλου, ή αναβάλλονταν ή θα συζητηθούν όταν και αν ή θα τροποποιηθούν προς το χειρότερο ή, ή.

Πολλά τα παραδείγματα. Πρόταση ΚΚΕ για μονιμοποιήσεις των 5ετων Πυροσβεστών, πρόταση προστασίας ανέργων, ΤΑ 751 κατώτατο που υπέγραψαν 530 συνδικάτα σωματεία κ.α.

Το Δημοψήφισμα έριξε και το τελευταίο φύλλο συκής των «δημοκρατών», «πλουραλιστών». Το ΚΚΕ χωρίς φανφάρες και επικοινωνιακά κόλπα αλλά με τις πράξεις του ξεσκέπασε και αποστόμωσε όσους έλεγαν «Δεν έχετε προτάσεις για το σήμερα». Έχει προτάσεις για το σήμερα. Παράλληλα, έδειξε και τον δρόμο.

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Υ.Γ.
Κάποιοι θα πουν δεν έφεραν για ψήφιση στην Ολομέλεια την Επέκταση 2ου Μνημονίου από Βαρουφάκη στις 20 Φεβρουαρίου 2015 όπως όφειλαν τυπικά, με τις προτάσεις του ΚΚΕ θα ασχοληθούν;
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/918874/eurogroup-to-plires-keimeno-tou-anakoinothentos

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΚΕ ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΠ' ΟΥΔΕΝΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΠΑΡΟΛΗ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ, ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑΩΘΗΚΕ ΑΠΟΛΥΤΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Unknown είπε...

@Sentic
Από τη μία μου λες ότι η σωστή θέση είναι σκέτο «κλείσιμο της βάσης» χωρίς αστερίσκους, υποσημειώσεις και προϋποθέσεις. Και λες ότι σε περίπτωση τέτοιου ερωτήματος θα ψήφιζες να κλείσει . Δεν μιλάμε κατ' ανάγκην για δημοψήφισμα, μπορεί να είναι ψηφοφορία στη βουλή.

Από την άλλη όταν λέω κι εγώ το ίδιο, ότι ακόμα και σε περίπτωση που υπήρχαν παράλληλες επαφές για ρωσική βάση στη Σητεία θα ψήφιζα να κλείσει η αμερικάνικη βάση της Σούδας με κατηγορείς για λανθασμένη στάση.

Υ.Γ: Υπάρχουν πολλές χώρες που έχουν παράδοση ουδετερότητας χωρίς ξένες βάσεις στο έδαφός τους, βλέπε Φινλανδία, Αυστρία, Ελβετία, Ιρλανδία, Σουηδία. Αν τμήματα της αστικής τάξης της Ελλάδας υιοθετήσουν μια τέτοια προσέγγιση που τους επιτρέπει πάρε-δώσε με όλους τους «παίκτες», πρέπει να εναντιωθεί κανείς για να μην πάρει το μέρος τμημάτων της αστικής τάξης; Από πότε η σύμπλευση σε μεμονωμένα ζητήματα με τμήματα της αστικής τάξης θεωρείται έγκλημα καθοσιώσεως;

zoot horn rollo είπε...

Πείτε κι άλλα...

Ανώνυμος είπε...

@ ΘΕΡΣΙΤΗΣ
Το πάλεψαν ΘΕΡΣΙΤΗ αλλά δεν τους βγήκε. Δεν πειράζει. Η επομένη με αξιώσεις οπορτουνιστική ηγεσιούλα θα εμφανιστεί μετά από τουλάχιστον 15 χρόνια. Αν στο ενδιάμεσο δεν γίνει σοσιαλισμός. Οι σκοποί τους δεν κρύβονται.

Ήδη μετά τις εκλογές του ΜΑΪΟΥ του 2012 πανηγύριζαν στη Γαλλική εφημερίδα Λε μοντ Ντιπλοματίκ. Μεταφρασμένο Παρακάτω.

Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012
http://fadomduck2.blogspot.gr/2012/05/blog-post_3406.html

«(..)Μετεκλογικά έωλα
Στην Ελλάδα, επιτυχία τής ριζοσπαστικής Αριστεράς, θεσμικό αδιέξοδο
En Grèce, succès de la gauche radicale, impasse institutionnelle
(par Valia Kaimaki, 8 mai 2012)

Le camarade Staline peut reposer tranquillement dans sa tombe, le Parti communiste (PC) grec veille, bien décidé à poursuivre sa mission éternelle : servir la révolution ouvrière, guetter son arrivée, préparer les troupes, et surtout ne pas permettre aux sirènes de faire entendre le chant d’une victoire de la gauche. Pendant la courte campagne électorale, en Grèce, tous les invités communistes des plateaux de télévision insistaient sur une chose : nous sommes le PC, pas la gauche … Cette fois, [Alexis] va aller plus loin, proposer des congrès communs, tendre la main aux écologistes (qui n’ont pas pu franchir le seuil de 3 %), aux maoïstes, aux léninistes, aux trotskistes, aux dissidents du PC, à toute la galaxie des partis de la gauche. But inavoué et vœu cher à tous les grecs de gauche, faire imploser le PC pour le reformer sur de nouvelles bases et donner à la gauche grecque sa juste position dans la société.

Ο σύντροφος Στάλιν μπορεί να αναπαύεται ήσυχα στον τάφο του, το ΚΚΕ επαγρυπνεί, αποφασισμένο να εκπληρώσει την αιώνια αποστολή του: να υπηρετήσει την εργατική επανάσταση, να σταθεί φρουρός της άφιξής της[1],να προετοιμάσει τα στρατεύματα και πάνω από άλλα να μην αφήσει να ακουστεί το τραγούδι των σειρήνων που υπόσχονται νίκη της αριστεράς.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης προεκλογικής εκστρατείας στην Ελλάδα, όλοι οι κομουνιστές που προσκλήθηκαν να εμφανιστούν στα τηλεοπτικά πλατό επέμεναν σε ένα σημείο: είμαστε το Κομουνιστικό Κόμμα, και όχι «αριστερά». [...]

Τώρα όμως, [ο Αλέξης] επιχειρεί ένα βήμα παραπάνω [το πρώτο ήταν η «έκκληση» ενότητας], προτείνοντας σύγκληση κοινών σωμάτων [;[2]], τείνοντας το χέρι στους οικολόγους (που δεν μπόρεσαν να υπερβούν το εκλογικό κατώφλι τού 3%), στους μαοϊστές, τους λενινιστές, τους τροτσκιστές, τους διαφωνούντες τού ΚΚΕ [!!!!!], σε όλο τον «γαλαξία» των κομμάτων της αριστεράς.

Ανομολόγητος σκοπός και διακαής επιθυμία όλων των ελλήνων της αριστεράς είναι η κατάρρευση τού ΚΚΕ με σκοπό τον μετασχηματισμό του σε νέες βάσεις, ούτως ώστε η ελληνική αριστερά να λάβει τη θέση που της αρμόζει στην ελληνική κοινωνία.
[1] [οι οπορτούνες έχουν πρόβλημα με τις μεταφορές, δεν φταίει ο μεταφραστής]
[2] [Κάλεσε ο κ. σε κοινή κάθοδο στις επόμενες εκλογές;]»

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις. Μόνη ικανοποιητική λύση για τα λαϊκά προβλήματα και το ζήτημα της εξάρτησης από ιμπεριαλιστικές ενώσεις είναι η εργατική εξουσία. Κανένα πρόβλημα με το σοσιαλισμό-κομμουνισμό, δε διάβασες προσεκτικά όσα έγραψα.

Νίκος από Λαμία

Ανώνυμος είπε...

Νίκο αν η αποχώρηση προκύψει από ένα μαχητικό λαϊκό κίνημα το οποίο δεν θα χαρίζεται σε κανέναν και θα διεκδικεί με αγώνες μπορεί να καλυτερεύσει τη ζωή του κόσμου ακόμα και μέσα σε αστική εξουσία. Γιατί αν το ΔΝΤ δεν έφευγε από την Αργεντινή και συνέχιζε τον ίδιο δρόμο τα πράγματα θα γίνονται ακόμα χειρότερα για το λαό. Ο λαός λοιπόν με την πάλη του ανάγκασε το σύστημα σε υποχωρήσεις και ο λαός είχε νίκες το βιωτικό του επίπεδο καλυτέρευσε ξαναλέω σε σύγκριση με το πριν. Δεν μπορείς να συγκρίνεις την προ ΔΝΤ με την μετά ΔΝΤ περίοδο δεν υπάρχει σύγκριση μετά το ΔΝΤ ο λαός ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Φυσικά επειδή δεν προχώρησε παραπέρα το πράγμα η κατάσταση χειροτέρευε όσο περνούσε ο καιρός για σκέψου όμως πόσο χειρότερα σήμερα θα ήταν για τον αργεντίνικο λαό αν αυτός δεν εξεγείρονταν εναντίον του ΔΝΤ. Αυτό λέω. Δεν μπορούμε να μηδενίζουμε τα πάντα και να υποτιμούμε και να υποβαθμίζουμε την πάλη των λαών και τις κατακτήσεις τους απέναντι στο σύστημα έστω και εντός πλαισίων του δεν είναι σωστό αυτό.

Πάμε στους άλλους τώρα. Θερσίτη δεν έχεις ιδέα τι γινόταν στις πλατείες. Γιατί αν είχες θα ήξερες ότι τόσο το ΚΚΕ μλ όσο και το ΜΛ-ΚΚΕ δέχτηκαν επιθέσεις από αυτά τα φασιστικά στοιχεία και απειλές για να εγκαταλείπουν τον χώρο. Άλλο τώρα. Κοίτα όταν δεν είσαι οργανωμένος κάπου σε πορείες και διαδηλώσεις πηγαίνεις με αυτούς που έχεις κάποιες κοινές απόψεις ή πιο πολλά κοινά τουλάχιστον σε κάποια πολύ βασικά ζητήματα. Το έχω ξαναπεί αυτό ναι είμαι πιο κοντά στο ΜΛ-ΚΚΕ και το ΚΚΕ μλ σε σύγκριση με άλλες οργανώσεις και κόμματα και κατεβαίνω πολλές φορές με τα μπλόκα τους χωρίς να είμαι οργανωμένος ούτε είμαι μαοϊκός. Εάν αυτό δεν μπορείς να το κατανοήσεις δεν φταίω εγώ είμαι ξεκάθαρος.

Igrok όχι δεν υπάρχει εθνική αστική τάξη γι'αυτό ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας είναι ταυτόχρονα και ταξικός εναντίον δηλαδή του ελληνικού κεφαλαίου ακριβώς γιατί όπως είπαμε είναι εξαρτημένο από το ξένο κεφάλαιο.

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

"Φιλελεύθερε" (το Σταλινικός δεν το βάζω σε καμιά περίπτωση αλλά και το φιλελεύθερος έτσι όπως εκφράζεσαι πάλι σε εισαγωγικά το βάζω) το να αποκαλείς σοβινιστή όποιον είναι υπέρ της ανατροπής της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της εξαρτημένης πλουτοκρατίας και παλεύει για εθνική ανεξαρτησία είναι ΑΚΡΑΙΑ μορφή τροτσκισμού και αναρχισμού ακόμα και αστικού κοσμοπολιτισμού. Βέβαια ως προς αυτό ταυτίζεστε με όλη αυτή τη φάρα που αν μιλήσεις για εθνική ανεξαρτησία σε έχουν χαρακτηρίσει φασίστα, σοβινιστή, εθνικιστή, απομονωτιστή κλπ αλλά όταν όμως ερχόμαστε σε άλλα ζητήματα όπως πχ το γεγονός ότι το κόμμα σου δεν βλέπει τουρκική μειονότητα στην Θράκη ή σλαβομακεδόνες τότε ταυτίζεστε με τους πιο ακραίους εθνικιστικούς κύκλους για να μην πω για τις βλακείες περί αλλαγής συνόρων για το νομοσχέδιο της ιθαγένειας που όλως τυχαίως τέτοιες εθνικιστικές βλακείες τις άκουγες από τον Καρατζαφέρη και τη Χρυσή Αυγή. Για να μην αναφερθώ τώρα στη ένοχη (και ύποπτη) σιωπή σας απέναντι στο χριστιανοφασιστικό παπαδαριό κάθε φορά που αυτό εκστομίζει μια εθνικιστική-ρατσιστική-ομοφοβική κουβέντα.

"Φαντάζομαι θα είπες και πόσο επαναστάτες ήταν οι ΣΥΡΙΖαίοι που έδιναν τη δύσκολη μάχη εκεί μαζί σου και υπερασπιζόσασταν όλοι μαζί τη δημοκρατική ομαλότητα"

Εντάξει είναι φανερό ότι παραληρείς γιατί εγώ ακριβώς καταγγέλω το ΣΥΡΙΖΑ για τη συμπεριφορά του στις πλατείες όπως και όσους το έπαιζαν όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ ακομμάτιστοι και "αμεσοδημοκράτες" και γίνανε όλοι ένα με τους φασίστες.

Και εγώ δεν βγήκα με καμία σημαία της αστικής τάξης ποτέ αντίθετα σε δικές σας συγκεντρώσεις ανεμίζουν περήφανα την ελληνική σημαία. Αλήθεια η ελληνική σημαία στον Περισσό γιατί είναι εκεί; Γιατί εγώ δεν έχω πάντως κρεμασμένη στο μπαλκόνι μου την γαλανόλευκη. Αφού εσείς δεν ταυτίζεστε με τον πατριωτισμό της αστικής τάξης......

"«απαντάς ΝΑΙ» «καλείς το λαό» «ξεσκεπάζεις» κλπ δείχνουν το πώς αντιλαμβάνεσαι τι είναι η πρωτοπορία καπελοφόρε της δεκάρας"

Α καλά καπέλωμα για σένα είναι και η παρέμβαση του καθενός, η έκφραση και υποστήριξη της γνώμης του και ο τρόπος που ενεργεί ο καθένας ειδικά σε τέτοιες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές όπως γινόταν τότε; Αλλά ναι ξέχασα εσείς έχετε το μονοπώλιο και σε αυτό. Όχι σταλινικός ούτε φιλελεύθερος αστικοδημοκρατικός δεν είναι ο τρόπος σκέψης σου είναι κάτι πολύ χειρότερο......

V For Viva La Revolution

zoot horn rollo είπε...

Άντε να "χορτάσουμε" πάλι δύο άκρα, τροτσκισμούς, Αργεντινές, "ωραίους" συνειρμούς για την εκκλησία, τώρα βρήκαμε και νέο πρόβλημα με τη σημάια, κι άλλα κατεβατά με βλακείες.
Δε φτάσανε κοντά 400 σχόλια...

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕΣ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΠΑΧΑΛΟΓΑΤΕ.

ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΙΠΕΣ. ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕΣ ΠΟΛΥ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ ΚΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΚΟΜΜΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΙ ΕΙΠΕ ΚΙΑ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ. ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ ΜΠΑΧΑΛΟΓΑΤΕ.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΝΑ ΧΤΥΠΑ ΚΑΤΑΣΑΡΟΛΑΚΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΣ ΟΥΤΕ ΒΛΑΚΕΙΟΥΛΑ ΣΟΥ ΡΧΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΟΤΕ Η ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΙΑ.

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΤΙΕΘΜΕΝΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ.

Η ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟΔΟΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.

ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ. ΟΥΤΕΜΙΑ. ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΙΑ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΣΤΕΚΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΕΝΟΙ ΝΕΟ 1981 ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΣΥ ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΔΕΣ ΚΙ ΕΚΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;

ΠΡΙΝ ΕΙΧΕΣ ΔΕΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΩΡΑ ΝΕΑ ΕΥΚΑΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ με το λαό στην εξουσία. Ούτε αν, ούτε όταν. Ζήτω το 20ο Συνέδριο του ΚΚΕ!

Νίκος από Λαμία

λαθραναγνώστης είπε...

@ Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot (10 Απριλίου 2017 - 6:52 μ.μ.)
"Ανομολόγητος σκοπός και διακαής επιθυμία όλων των ελλήνων της αριστεράς είναι η κατάρρευση τού ΚΚΕ με σκοπό τον μετασχηματισμό του σε νέες βάσεις, ούτως ώστε η ελληνική αριστερά να λάβει τη θέση που της αρμόζει στην ελληνική κοινωνία."
Δείτε κι αυτό:
http://pandiera.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83/

Όσοι περιμένουν την κατάρρευση του ΚΚΕ, θα την πάθουν σαν την αλεπού, στον μύθο του Αισώπου, που περίμενε να πέσουν τα α@@@δια του τράγου για να τα φάει και τελικά ψόφησε από την πείνα!

zoot horn rollo είπε...

Τα λένε χρόνια αυτά, δεν είναι καινούρια, λαθραναγνώστη. Τώρα, πότε θα το κάνουν και τι θα λένε...

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΙΚΑ Ο ΜΠΑΧΑΛΟΓΑΤΟΣ

ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΦΡΑΞΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΡΕΙΑ.

ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

"Νίκο",
"ένα μαχητικό λαϊκό κίνημα (aka "πλατείες") το οποίο δεν θα χαρίζεται σε κανέναν (και βασικά στο ...ΚΚΕ(!), γιατί σε ΟΛΟΥΣ τους άλλους συνήθως χαρίζεται και όπως είδαμε...χαρίστηκε πλουσιοπάροχα!) και θα διεκδικεί με αγώνες (aka πενθήμερες "απεργίες" ΟΛΜΕ και ΛΑΔΔυ) μπορεί να .... καλυτερεύσει (άκου το καλά σεχταριστή από τη Λαμία) τη ζωή του κόσμου ακόμα και μέσα σε .....αστική εξουσία."

Εχει κι άλλο:
"Γιατί αν το ΔΝΤ δεν έφευγε από την Αργεντινή και συνέχιζε τον ίδιο δρόμο τα πράγματα θα γίνονται ακόμα χειρότερα για το λαό"

Ουόόπως τ' ακουός "Νίκο"!
Οι παραγκουπόλεις θα μεγαλώνανε ακόμη πιο γρήγορα, από όσο μεγαλώνουνε τώρα, ο πληθωρισμός θα έτρεχε ακόμη πιο γρήγορα από όσο τρέχει τώρα, η κοινωνική αθλιότητα θα μεγάλωνε ακόμη πιο γρήγορα από ό,τι τώρα με τις ... "αστικές εξουσίες" (είμαστε και ...large!) των Κίρσνερ & Σία των απανταχού της γής ....τσιπρομουλούδω κοντραίων του ΟΛΟΥ ΠΑΣΟΚ!

Εχει κι άλλο:
"Δεν μπορείς να συγκρίνεις την προ ΔΝΤ με την μετά ΔΝΤ περίοδο δεν υπάρχει σύγκριση μετά το ΔΝΤ ο λαός ήταν σε καλύτερη κατάσταση"!!!!!

...αλλά...
"Φυσικά επειδή δεν προχώρησε παραπέρα το πράγμα η κατάσταση χειροτέρευε όσο περνούσε ο καιρός....".
...κι έτσι, και γκιουβέτσι!

Σκάσε και κολύμπα "Νίκο", και προπαντός ....ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ!

Η ομολογία πίστεως ενός βαθέως ΠΑΣΟΚΑ...
..σοβαντισμένου με μ/λ χαρμάνι!
...Eν έτει 2017 μετά Χριστόν, 100 μετά Λένιν και ~22 μετά "Περεστρόϊκαν"!!!

Γράφτα, μανάρι μου, να ξεπασοκιάσεις!

Ανώνυμος είπε...

Θερσίτη δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις θες και αντιπαράθεση τρομάρα σου. Τεσπα πίστευε ό,τι θέλεις. Το λέω ακόμα μία φορά ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΩΡΟ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΙ. Κατεβαίνω με αυτούς που συμφωνώ περισσότερο σε ορισμένα βασικά ζητήματα και έχω κοινές απόψεις. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

"ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΚΟΜΜΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΙ ΕΙΠΕ ΚΙΑ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ. ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ ΜΠΑΧΑΛΟΓΑΤΕ"

Ε αφού δεν ξέρεις γιατί δεν ρωτάς πρώτα; Τόσο πολύ πια σας αρέσει να εκτίθεστε τόσο εύκολα; Καλά αυτό το απόκομμα αποδεικνύει ακριβώς αυτό που λέω ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΤΑΝ ΜΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ. Χυδαιότητες, προσβολές, ειρωνείες, συκοφαντίες ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.

Όχι δεν υπήρχε επανάσταση στις πλατείες. Όμως κατέβηκαν χιλιάδες κόσμου και διαδήλωναν εργαζόμενοι, νέοι, αυτοαπασχολούμενοι κλπ ενάντια στην κυβέρνηση και στα μέτρα. Η θέση μας λοιπόν ήταν εκεί δίπλα στον κόσμο να δίνουμε τη μάχη μας και εκεί μέσα. Δεν υπήρχε θετική εξέλιξη γιατί το καπέλωσαν φασίστες, δεξιοί και οπορτουνιστές και για τον απλούστατο λόγο ότι οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις με την συμμετοχή τους ή μη, την παρουσία τους ή την απουσία τους και με την στάση τους δούλεψαν ακριβώς για τους πρώτους.

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΠΑΧΑΛΟΓΑΤΕ.

ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ. ΤΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕΣ ΤΙ ΕΙΣΑΙ. ΤΟ ΕΠΑΙΖΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΙ ΕΤΣΙ.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ.

ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΙ ΟΧΙ ΩΣ ΔΗΘΕΝ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ.

ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΕΙΣ. ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ.

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΑΝΟΙΤΧΑ ΧΑΡΤΙΑ.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΤΥΠΗΣΕΣ ΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ;

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ



Ανώνυμος είπε...

Igrok όχι δεν υπάρχει εθνική αστική τάξη γι'αυτό ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας είναι ταυτόχρονα και ταξικός εναντίον δηλαδή του ελληνικού κεφαλαίου ακριβώς γιατί όπως είπαμε είναι εξαρτημένο από το ξένο κεφάλαιο.

ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ.

ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ.

ΕΞΑΡΤΗΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ. ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΛΛΩΝ.

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΠΑΝΤΩΣ ΜΠΑΧΑΛΟΓΑΤΕ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΩ ΣΟΒΑΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

Μην εχεις παραπονα, εισαι πολυ πιο χυδαιος απ'οσο θες να φαινεσαι.

Ανώνυμος είπε...

"Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει αν λέμε εμείς στον κόσμο ότι αν φύγουμε από την ΕΕ και πάμε σε εθνικό νόμισμα σήμερα θα είναι χειρότερα όχι δεν θα είναι αν γίνει υπόθεση του λαού και το διεκδικήσει αυτός αγωνιζόμενος ενάντια στην μεγαλοαστική τάξη και τον ιμπεριαλισμό. Στην Αργεντινή ο λαός έδιωξε το ΔΝΤ με την πάλη του και ακριβώς επειδή υπήρχε μαχητικό λαϊκό κίνημα ο λαός κέρδισε κατακτήσεις, μειώθηκαν τα ποσοστά φτώχειας και ανεργίας, η κατάσταση καλυτέρεψε για το λαό ΠΡΟΣΕΞΕ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΛΥΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ή ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ όχι αλλά η κατάσταση του σε σύγκριση με το ΔΝΤ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΧΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ και αυτό γιατί ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ η κυβερνήσεις κάνανε παραχωρήσεις διαφορετικά θα έρχονταν σε δύσκολη θέση όπως έγινε και στη Βενεζουέλα με τον Τσάβες"


V for στα δικαστήρια με τον μαρξισμό

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΔΡΑΧΜΗ.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΝΑΜΕ ΜΕ ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΡΑΧΜΗ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλέ γιατί με βρίζεις;

Νίκος από Λαμία

Ανώνυμος είπε...

Από ό,τι καταλαβαίνω με τη δεύτερη ανάγνωση, το σχόλιό σου είναι μάλλον έμμεση ειρωνεία στην απάντησή του "V" σε όσα του έγραψα. Με μπέρδεψες... Έχετε χιούμορ πάντως όλοι εδώ στο "σφυροδρέπανο"!!!

Νίκος από Λαμία

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=P_-GRWdJA5g

Ανώνυμος είπε...

Όχι δεν χτύπησα το κατσαρολάκι αλλά διαδήλωνα κανονικά και καθαρά χωρίς να κρύβω την ιδεολογία μου και τα πιστεύω μου, συζητούσα με τον κόσμο ενώ ήρθα σε σύγκρουση αρκετές φορές με όσους δεν μας ήθελαν εκεί. Λογικό βέβαια να μην τα ξέρεις αυτά αφού δεν ήσουνα εκεί να δώσεις τη μάχη και εσύ απέναντι σε αυτούς.

Όχι είναι ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο όλοι αυτοί ειδικά οι εφοπλιστές που ενώ τα ναυπηγεία ανήκουν σε Γερμανούς αυτοί έχουν τα κεφάλαια σε όλο τον κόσμο Λονδίνο, Νέα Υόρκη κλπ εκτός από την Ελλάδα και τις έδρες τους στο εξωτερικό. Καλά για το Μπόμπολα που σε κάθε έργο και επένδυση τρέχει μαζί με Γάλλους, Γερμανούς, Καναδούς (El Dorado) κλπ ενώ ακόμα και στην Ελλάκτωρ ξένα funds έχουν ισχύ για να μην πω για τα ΕΣΠΑ που ρούφηξε τα προηγούμενα χρόνια. Ναι πολύ εθνικό κεφάλαιο τι μας λες τώρα.....

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

@λαθρα: Το συγκεκριμένο άρθρο εμφανίζεται σχεδόν κάθε δυο μήνες σε ελαφρώς διαφορετική μορφή σε κάποιο έντυπο του αριστεροχωρίου κι έτσι δεν λέει και πολλά. Όχι μόνο είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για φθηνιάρικο κόπυ-πέιστ από κάποιο παμπάλαιο κείμενο στο οποίο μπαίνουν εμβόλιμα κάποια χωρία από την τωρινή πραγματικότητα, αλλά πλέον αμφιβάλλω ότι κάποια από τα πρόσωπα που το υπογράφουν είναι υπαρκτά, ίσως είναι θέμα χρόνου να το βλέπουμε να εμφανίζεται με ονόματα τύπου ελληνοφρένειας, μίλτος τερερές, μέλος του κσ της αριστερής ρακέτας, τάκης παπάτζας, στέλεχος της κόκκινης ντουλάπας, τζένη μπότση (ο), γγ της επαναστατικής τιράντας κτλ.

Για τους άλλους τώρα, αν και δεν πολυσυμφωνώ με την πολιτική που ακολουθείται σε κάποιες περιπτώσεις στα σχόλια, η αλήθεια είναι ότι φταίτε κι όσοι κάθεστε κι ασχολείστε σοβαρά τόσο με τον V for Vlammenos που πετάει μολότωφ για την εθνική ανεξαρτησία, όσο και με τον πασόκο με πολιτικά Ουρτίκα, που κάθεται ακόμη και τώρα και υπερασπίζεται τις περήφανες διαπραγματεύσεις με τα περήφανα όχι και τους περήφανους χορούς στις πλατείες των τσιπροκαμμένων, που βλέπει τον κομμουνισμό να έρχεται μέσω δημοψηφίσματος (α ρε κακομοίρη γιωτά κάρολε), και του οποίου η πιο επαναστατική πράξη μέχρι στιγμής ήταν να υπογράψει την αίτηση για επανάληψη του Μπαρστελόνα-Παρί γιατί έτσι θα έκανε κι ο Τσε (παρεπιμπτόντως να άλλο ένα φλέγον ζήτημα στο οποίο το κκε δεν πήρε θέση συντασσόμενο έτσι με το κατεστημένο της ουέφα κτλ κτλ).

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

"γιατί όπως είπαμε είναι εξαρτημένο από το ξένο κεφάλαιο."

Ολη η ανάλυση που κάνεις καταλήγει σε αυτή την αυθαίρετη παραδοχή την οποία δεν απέδειξες ποτέ εδώ και 200 σχόλια. Και αυτή η παραδοχή δεν είναι καν ορισμένη για να αποδειχθεί.

Η λέξη "εξαρτημένο" είναι μια έννοια με παραμέτρους. Πρέπει να ξεκαθαρίσεις το βαθμό εξάρτησης, το είδος εξαρτησης, τον μηχανισμό εξάρτησης και το κέντρο εξάρτησης. Αλλος διαβάζοντας την φράση καταλαβαίνει ότι η Ελλάδα είναι αποικία, άλλος ότι έχουμε στρατιωτική κατοχή και άλλος καταλαβαίνει ότι το εγχώριο κεφαλαιο βρίσκεται σε μη αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με κάποιο ξένο ιμπεριαλιστικό κέντρο. Αλλος καταλαβαίνει ότι θεωρείς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ μηχανισμούς εξάρτησης μιας κάποιας παγκόσμιας οικονομικής ελίτ, άλλος ότι είναι μηχανισμός εξάρτησης των ΗΠΑ ή της Γερμανίας και άλλος καταλαβαίνει ότι θεωρείς ΕΕ/ΝΑΤΟ πως είναι τα ίδια τα κέντρα εξάρτησης κλπ.

Στην τελική δεν έχεις υποστήριξει τίποτα από όλα αυτά. Οσο δεν ξεκαθαρίζεις τι έχεις εσύ στο μυαλό σου ως εξάρτηση του ελληνικού κεφαλαίου από το ξένο προφανώς δεν θα σε καλύπτει αυτό που σου απαντάμε γιατί επί της ουσίας μαντεύουμε και απαντάμε ανάλογα με αυτό που καταλαβαίνουμε ότι θέτεις.

Την ίδια στιγμή εσύ κάνεις διαρκώς αντιφατικούς ελιγμούς για να δυσαρεστήσεις όσο το δυνατόν λιγότερα αντανακλαστικά.

Πρόκειται για κλασική τακτική των μλ που βασικά δεν μπήκαν ποτέ σοβαρα στην λογική να επεξεργαστούν τις αναλύσεις τους και αρα απλώς τις αφήνουν μετέωρες σαν βάση μιας απροσδιόριστης συζήτησης για σύγκλιση και όχι ως πραγματικό σχέδιο κατεύθυνσης της πάλης.

Ο.Χ.Ε.Π.

zoot horn rollo είπε...

Κάτσε εσύ ΟΧΕΠ να του απαντήσεις σοβαρά και να κάψεις τα μυαλά σου.
Ξεκάθαρα τα έχει (ό,τι έχει) στο μυαλό του, άλλη δουλειά ήρθε να κάνει.

λαθραναγνώστης είπε...

Ijon Tichy,
Ο πρώτος που έθεσε το θέμα "καινούργιου ΚΚΕ", με σχετικό άρθρο του, ήταν ο Λιόσης στον "Κορδάτο". Εκεί, έγραφε ότι το υπάρχον ΚΚΕ δεν μπορεί να διορθωθεί ούτε καν με φράξια των "καλών κομμουνιστών"(!). Ποιός εμπιστεύεται,έγραφε γλαφυρά, να κινείται άφοβα στους σκοτεινούς διαδρόμους του Περισού, ακόμα και μετά την ανατροπή της σημερινής ηγεσίας?
Το είχα διαβάσει στην "Ισκρα" του Λαφαζάνη που το αναδημοσίευε.....βεβαίως βεβαίως, καθότι οι πόθοι τους ακολουθούνε, υπόγειες διαδρομές!

Ανώνυμος είπε...

@λαθραναγνώστης
Parole, Parole, Parole. Τα δικά τους Κουτάκια,κουτάκια, κουτάκια δεν τα αλλάζουν.
Ο οπορτουνισμός ως ιδεολογικό ρεύμα μπορεί να συνεχίζει να υπάρχει, αλλά η πολιτική εκπροσώπηση του οπορτουνισμού, που «έβαλε πλάτη» στους Συριζα-Ανέλ, έχει προβλήματα ΜΕΤΑ το δημοψήφισμα του 2015. Όπως άλλωστε έγραψε και μία προσωπικότητα του αριστεροχωρίου στο «Πριν» όταν το μεγάλο ατού από το αριστεροχώρο «πιέζονταν» να μην κατέβει στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και να αποκτήσει ο Σύριζα την Αυτοδυναμία
Γ.Ρούσσης: Δεν κόβουμε ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, από το ΚΚΕ κόβουμε!
http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/01/blog-post_65.html
Δεν πειράζει, την επόμενη 15ετία θα ξαναπροσπαθήσουν «βάζοντας πλάτη» σε έναν νέο Τσίπρα . Πάντα, χωρίς αυταπάτες(*). Αν στο ενδιάμεσο δεν γίνει Σοσιαλισμός.

Τις ΑΜΕΣΩΣ επόμενες ημέρες από την δημοσίευση της ΛΕ ΜΟΝΤ ΝΤΙΠΛΟΜΑΤΙΚ από την κυρία που γράφει και στην ΕφΣυν, συναντήθηκαν πολιτικές ηγεσίες του αριστεροχωρίου με Τσίπρα-Λαφαζάνη μέσα στη Βουλή

http://1.bp.blogspot.com/-E6BvkMeTL84/VEiy5798h-I/AAAAAAAAC0E/Z6RlBEaiMeY/s1600/%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25AF%25CE%25B1%2B%25CE%25BF%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25BF%25CE%25B3%25CE%25AD%25CE%25BD%25CE%25B5%25CE%25B9%25CE%25B1%2B%25CE%25BA%25CE%25AC%25CE%25B4%25CF%2581%25CE%25BF.jpg


@ ΟΧΕΠ

Π φορ ΠΑΣΟΚ ο κύριος όπως σωστά έγραψε ο ΘΕΡΣΙΤΗΣ. Είναι ξεκάθαρο το τι έχουν στο μυαλό τους. Το καταλαβαίνεις από τα πρώτα 100 σχόλια σε σύνολο 385 που ακολούθησαν σε προηγούμενο ποστ.
Οτιδήποτε μπορεί να λεχθεί κατά ΚΚΕ, από μπροστά ΜΛ με θεωρίες 3 κόσμων, «αντιεξουσιαστές», ΚΚΕδολογους των τηλεοπτικών παραθύρων, «Τόνι κλιφ», τμήμα δικαιωμάτων του Σύριζα τους «ενώνει».

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

(*)«Γι' αυτό στον μεν δεύτερο γύρο των εκλογών στον δήμο της Αθήνας χρει¬άζεται να είναι πραγματικά γύρος ήττας του ί¬διου του Καμίνη και ταυτόχρονα η ψήφος στον Σακελλαρίδη από τον κόσμο που σιχαίνεται τη συγκυβέρνηση να μην έχει αυταπάτες ότι θα ξηλωθεί με αυτόματο τρόπο η συγκυβέρνηση της Δεξιάς».»

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΕΠ σιγά το φοβερό. Πιάσε το τραπεζικό κεφάλαιο το οποίο είναι άμεσα εξαρτώμενο από το ξένο και τα ξένα funds αφού οι 4 συστημικές τράπεζες είναι ελεγχόμενες από τους ξένους ειδικά μετά τις ανακεφαλαιοποιήσεις. Άλλωστε το γεγονός ότι εξαρτώνται και από την ρευστότητα της ΕΚΤ λέει πολλά νομίζω. Διάβασε και εδώ:

http://www.pronews.gr/portal/20161130/economy/elliniki-oikonomia/3/h-alosi-ton-ellinikon-trapezon-kai-ta-pragmatika-shedia-toy

http://info-war.gr/%CE%B5%CF%80%CF%89%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B7-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CF%82/

Λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ναυπηγεία ξεπουλήθηκαν σε ξένα μονοπώλια όπως Cosco, Fraport, Deutsche Telecom, Ιταλούς (ΤΡΑΙΝΟΣΕ), ο ΑΔΜΗΕ ένα ποσοστό του δόθηκε σε κινέζους, ξένα κεφάλαια μαζί με ελληνικά επίσης χώσαν τα πλοκάμια τους και στη ΔΕΗ (Silchester International Investors LLP πχ) κλπ τα ΕΛΠΕ ανήκουν στον Λάτση που μόνο Έλληνα δεν τον χαρακτηρίζεις (συνεργάζεται και με την Ιταλική Έντισον).

Όσο για τη Βιομηχανία πρώτη φορά βλέπω χώρα σε ιμπεριαλιστικό στάδιο στην οποία η βιομηχανία να συμβάλει στο...9% του ΑΕΠ. Φαίνεται άλλωστε πόσο ισχυρή βαριά βιομηχανία έχουμε που ο....τουρισμός; Και εγώ που νόμιζα ότι οι ιμπεριαλιστικές χώρες έχουν ισχυρή βαριά βιομηχανία, μεταποίηση, τεχνολογία κλπ. Βλέπεις εσύ η Ελλάδα να διαθέτει τέτοια πράγματα; Τεχνολογικά επίσης είμαστε εξαρτημένοι. Εισάγουμε σχεδόν τα πάντα μέχρι και κρέας, πατάτες, κρεμμύδια, γαλακτοκομικά μέχρι και ηλεκτρική ενέργεια, καύσιμα, πετρέλαιο, πρώτες ύλες για τις βιομηχανίες ενώ μπορούμε να τα παράγουμε εδώ, είμαστε μονίμως ελλειμματικοί στο εμπορικό ισοζύγιο που μας καθιστά χώρα εισαγωγών. Διάβασε και εδώ για ο 2016: http://www.ert.gr/elstat-afxithike-kata-45-to-eboriko-isozygio-to-2016/ και εδώ: http://www.inbusinessnews.com/inbusiness/news/business/retail/sta-%E2%82%AC3-4-dis.-to-emporiko-elleimma-to-dekamhno-toy-2016

Τώρα γιατί δεν τα αξιοποίησε όλα αυτά το....ιμπεριαλιστικό μας κεφάλαιο για να χτίσει μια γερή βιομηχανία, μεταποίηση και ισχυρή παραγωγή και μια ανταγωνιστική ισχυρή οικονομία αυτό είναι ένα από τα μυστήρια της ζωής. Αντί αυτού για χρόνια δάνεια, επιδοτήσεις, κοινοπραξίες και συμφωνίες με το ξένο κεφάλαιο αντί για επενδύσεις στην παραγωγή, την τεχνολογία και τη βιομηχανία επέλεγε χρηματιστήριο, ΠΑΕ, ΜΜΕ, εμπόριο, Mall κλπ. Για να μην πούμε για τα σκάνδαλα και τη διαφθορά (πχ ο Μυτιλιναίος κατέστρεψε τη ΔΕΗ αγοράζοντας από αυτήν ρεύμα φθηνά και πουλώντας το ακριβά)

Οι δε καπιταλιστές "Eλληνάρες" τι να σου πω είπαμε ο Μπόμπολας κοινοπραξίες με ξένους σε κάθε έργο και "επένδυση" και ταυτόχρονα να ρουφάει τα ζεστά ευρωπαϊκά ΕΣΠΑ που ερχόταν (η πρέζα του) όσο για τον Ελλάκτωρ διάβασε και αυτό:

(https://athens.indymedia.org/post/1545979/)

Ο Λάτσης με έδρες των επιχειρήσεων του στο εξωτερικό (Λουξεμβούργο, Ζυρίχη) η δε Lamda υποστηρίζεται από την κοινοπραξία Global Investment Group που αποτελείται από τον Όμιλο Λάτση, την Κινεζική Fosun και την Eagle Hills με έδρα το Abu Dhabi, στον όμιλο Μυτιλιναίου και η καναδική Fairfax μέσα και άλλα ξένα κεφάλαια, καλά για τους εφοπλιστές τα είπαμε αυτοί έχουν ταυτιστεί ολοκληρωτικά με το ξένο κεφάλαιο δεν τους θεωρείς καν ελληνικό κεφάλαιο κοσμοπολίτικο καθαρά είναι, ο Κοπελούζος παρεούλα με την Gasprom κλπ.

Μικρή και συρρικνωμένη λοιπόν βιομηχανία, χώρα εισαγωγών, άμεσα εξαρτημένοι τα παλικάρια μας από επιδοτήσεις και δανεισμό, τραπεζικό κεφάλαιο ελεγχόμενο από ξένους, η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται σε ξένα μονοπώλια, οι Έλληνες κεφαλαιοκράτες κώλος και βρακί με τους ξένους, ναι είμαστε φουλ ανεξάρτητοι.....

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

Απροσεξίες

http://www.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=11/4/2017&id=16607&columnId=161

«(..)«Πολιτικά φανατικό και ιδεοληπτικό», που «δεν του περισσεύει η συνέπεια» και «το πολιτικό τακτ», αλλά «ένας φανατισμός και μια ιδεοληψία που οδηγούν ακόμη και στην αποκατάσταση μιας τόσο αρνητικής προσωπικότητας της Ιστορίας όπως ήταν ο Στάλιν», βρίσκουν το ΚΚΕ τα «Νέα», επειδή ο βουλευτής του Ν. Καραθανασόπουλος είχε το... θράσος να πει στην επίτροπο της ΕΕ Κ. Κρέτσου ότι το ΚΚΕ «είναι πραγματικά υπερήφανο για τα τεράστια επιτεύγματα τα οποία γνώρισε η ανθρωπότητα στις χώρες όπου οικοδομούνταν ο υπαρκτός σοσιαλισμός».

Και κάνει «παρατήρηση» στην επίτροπο ο συντάκτης, επειδή «θα έπρεπε να ξέρει ότι ιστορικά θέματα που είναι λυμένα οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, εδώ αποτελούν ακόμη ζητήματα πολιτικής αντιδικίας».

Βέβαια, αν διάβαζε πιο προσεκτικά τα στοιχεία που δημοσίευσε δυο μέρες πριν και η εφημερίδα στην οποία δουλεύει, ίσως διαπίστωνε ότι δεν είναι μόνο το ΚΚΕ που επιχειρηματολογεί υπέρ της ανωτερότητας του σοσιαλισμού, αντλώντας πείρα τόσο από τα θετικά, όσο και από τις ελλείψεις - καθυστερήσεις στις χώρες που οικοδομήθηκε, αλλά και πάνω από το 60% των Ρουμάνων που, σχεδόν 30 χρόνια μετά, θεωρεί ότι στο σοσιαλισμό ζούσε καλύτερα σε σχέση με τη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Εκτός αν ήταν και όλοι αυτοί «αρκετά μικροί για να ονειρευτούν ένα καλύτερο μέλλον» και «αρκετά μεγάλοι για να μην καταλάβουν ότι ζουν σε μια δικτατορία», όπως γράφουν τα «Νέα» για τη Ρουμάνα Ευρωπαία επίτροπο.....»

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Ανώνυμος είπε...

"Ευρωπαϊκό Κεκτημένο"
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Δεν βλέπει μείωση μισθών από την εφαρμογή του μνημονίου!
Προκαλεί τους εργαζόμενους η αρμόδια επίτροπος, απαντώντας σε Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9313441

Βαθαίνει και «αναβαθμίζεται» η εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9313454

Όσο για το ανεπανάληπτο επίτευγμα του αλφαβητισμού εκατομμυρίων λαού μέσα σε ελάχιστα χρόνια, είχε βασικό στόχο την ιδεολογική χειραγώγηση των λαϊκών μαζών...Η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος
http://www.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=11/4/2017&id=16607&contextTypeId=2

Και το κορυφαίο.
Κάτω από αυτό το κείμενο έβαλε υπογραφή ένας "αριστερός" πρωθυπουργός
ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΤΗΣ ΕΕ
«Κατανοητό» το χτύπημα των ΗΠΑ στη Συρία...
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9313410

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Ανώνυμος είπε...

Ημουν σαφής. Ξεκαθάρισε το βαθμό εξάρτησης, το είδος εξαρτησης, τον μηχανισμό εξάρτησης και το κέντρο εξάρτησης και μην αναφέρεις σκόρπια στοίχεια που απλώς αποδεικνύουν κάποια απροσδιόριστη "εξάρτηση". Αν δεν μπορείς άσε τα σχόλια και πήγαινε να το ξεκαθαρίσεις. Αντε γιατί πάει πολύ να μην έχεις ξεκαθαρίσει ούτε την θέση σου ως τώρα και να την λες στο κκε που κουτσό στραβό απαντάει και στα τέσσερα με συγκεκριμένα στοιχεία και δεκάδες σελίδες επεξεργασιών.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=18/12/2016&id=16498&pageNo=1

Τρίτο Κεφάλαιο

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία

"Η τομεακή διάρθρωση της ελληνικής οικονομίας δεν μεταβλήθηκε ουσιαστικά την τελευταία τετραετία. Παρατηρήθηκε μια μικρή αύξηση του μεριδίου του πρωτογενούς τομέα στη συνολική νέα παραγωγή από 3,7% το 2012 σε 4% το 2015 και του τριτογενούς τομέα από 80,1% το 2012 σε 81,8% το 2015, με αντίστοιχη υποχώρηση του δευτερογενούς τομέα (μεταποίηση, ενέργεια, κατασκευές, εξόρυξη) από 16,2% το 2012 σε 15,2% το 2015."

Άντε πες μου για ιμπεριαλισμό τώρα με συνεχή συρρίκνωση του δευτερογενούς τομέα και της βιομηχανίας και γιγάντωση του τριτογενούς τομέα συν τα προηγούμενα. Καλά για πρωτογενή δεν το συζητώ εξαφανίζεται. ΤΡΟΜΕΡΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

Ημουν σαφής. Ξεκαθαρίσε το βαθμό εξάρτησης, το είδος εξαρτησης, τον μηχανισμό εξάρτησης και το κέντρο εξάρτησης. Ολα αυτά είναι σκόρπια στοιχεία που δεν απαντούν σε τίποτα. Ο δευτερογενής τομέας είναι μία ορολογία αστική και άσχετη με την έννοια του ιμπεριαλισμού. Αν δεν έχεις ξεκαθαρίσει πήγαινε να το κάνεις και ασε τα σχόλια. Αντε γιατί την λες στο κκε που έχει γράψει δεκάδες σελίδες επεξεργασίες για το θέμα και εσύ μιλάς απλώς γενικά και αόριστα για εξάρτηση.

Ο.Χ.Ε.Π.

zoot horn rollo είπε...

Αλλεπάλληλα αλλεργικά σοκ του βου.
Μας τα 'γραψαν κι άλλοι.

Ανώνυμος είπε...

Οι Έλληνες επενδύουν στην Τουρκία
http://www.turkishgreeknews.org/ellines-ependyoun-stin-tourkia-8882.html

Αν είναι για «ευκαιρίες», για ΑΞΕ (Άμεσες Ξένες Επενδύσεις), το Ελληνικό Κεφάλαιο επενδύει ακόμα και στην χώρα με τους (Γκρίζους) Λύκους 3ο κόμμα, χωρίς να φαίνεται πως "πιέζεται" ή είναι "ξενόδουλο".

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Ανώνυμος είπε...

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8095492&textCriteriaClause=%2B%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%9D%CE%95%CE%A3+%2B%CE%95%CE%A6%CE%9F%CE%A0%CE%9B%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%A3

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, την ίδια περίοδο που Ελληνες εφοπλιστές αγόρασαν 196 πλοία, οι Κινέζοι, σύμφωνα με τον «Golden Destiny», αγόρασαν μόλις 48 πλοία, κάνοντας επενδύσεις ύψους 667 εκατομμυρίων δολαρίων. Σε όλο τον κόσμο τα πλοία που άλλαξαν χέρια στο ίδιο διάστημα ήταν 792.

AX ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ. ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ.

ΚΑΝΟΥΝΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΔΙΕΤΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ.

ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΗΤΑΝ. ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΙΑ ΔΙΚΓΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΑΜΑΕΙΧΘΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

@ΘΕΡΣΙΤΗΣ

Για αυτό ΘΕΡΣΙΤΗ η χ.α. έχει κάνει καμία 100αρια ερωτήσεις στην Βουλή για διευκολύνσεις – επιδοτήσεις ελληνικών εφοπλιστικών εταιριών. Φαίνεται πως δεν έχουν λεφτά. Αλλά που να τα καταλάβουμε;

Καταραμένη Εξάρτηση

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΕΠ τι θες δηλαδή να σου πω με ποσοστό επί τοις εκατό το βαθμό εξάρτησής της αστικής τάξης; Είναι εξαρτημένη σε οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο τι δεν καταλαβαίνεις απόλυτα εξαρτημένη. Έτσι στήθηκε από την αρχή της δημιουργίας του αστικού ελληνικού κράτους με ξένα κεφάλαια και δάνεια ήταν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που την βοήθησαν να σταθεί στα πόδια της. Αυτό αποδεικνύεται και από όλα αυτά που σου παρέθεσα. Έχει ανάγκη τις κοινοπραξίες με τα ξένα μονοπώλια, έχει ανάγκη τις επιδοτήσεις και τα δάνεια, έχει ανάγκη το ξένο κεφάλαιο αυτή είναι η φύση της. Χαρακτηριστικό της βαθιάς εξάρτησης είναι και η παράδοση στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων και τομέων-κλάδων της παραγωγής και της οικονομίας επίσης σε ξένα μονοπώλια και ακόμη και όταν τα αγοράζουν Έλληνες τα αγοράζουν με συμμάχους ξένους όπως και έργα που πραγματοποιούνται, επενδύσεις κλπ. Ακόμα και στα ελληνικά μονοπώλια τα ξένα funds έχουν ισχυρή παρουσία, ξένοι παράγοντες βρίσκονται στη διαχείρισή τους, Μήπως να αρχίσω να λέω για ελληνικές βιομηχανίες και επιχειρήσεις που πέρασαν σε ξένα χέρια πχ ΑΓΕΤ Ηρακλής, Pharmathen, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ΠΙΤΣΟΣ, Κωτσόβολος, Μίσκο, Ελαϊς, Μινέρβα, Τσιμέντα Χάλυψ κλπ

Για ρίξε μια ματιά και σε αυτό:

http://www.kathimerini.gr/888377/article/oikonomia/epixeirhseis/3ena-funds-elegxoyn-to-637-toy-ellhnikoy-xrhmatisthrioy

Διάβασε και αυτό:

http://www.imerodromos.gr/xrimatistirio-fagopoti/

Ε όλα αυτά είναι ΒΑΘΙΑ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗ. Έτσι εξασφαλίζουν οι λεβέντες μας την κερδοφορία τους υποβαθμίζοντας και καταστρέφοντας τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Γι'αυτό βιομηχανία γιοκ, δευτερογενής τομέας κάτω, πρωτογενής τομέας κατεστραμένος (η ΚΑΠ της ΕΕ με τις ποσοστώσεις της και τους περιορισμούς της) και μόνο ο τριτογενής ανθεί γιατί αυτό θέλουν έτσι μας ελέγχουν απόλυτα. Χωρίς βιομηχανία, παραγωγή, τεχνολογία, μεταποίηση, με τράπεζες υποταγμένες στα ξένα κεφάλαια, με τεράστια εξάρτηση από δάνεια και επιδοτήσεις και με την παράδοση ό,τι έχεις και δεν έχεις σε ξένους, εισαγωγή ακόμα και σε πράγματα που τα παράγεις εδώ μέσα ε ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ έτσι.

Και ναι δική τους επιλογή είναι και εξαγωγή κεφαλαίου κάνουν σε όλο τον κόσμο και οι εφοπλιστές πάνε καλά και όλα αυτά αλλά χρειάζονται το ξένο κεφάλαιο για να τα κάνουν αυτά γι'αυτό ταυτίζονται με αυτό και παραδίδουν τη χώρα στα νύχια των ιμπεριαλιστών.

V For Viva La Revolution

zoot horn rollo είπε...

Κορτιζονη γρηγορα.

Ανώνυμος είπε...

Μου κλείνεις την εξάρτηση σε κάθε τόνο εδώ και 300 σχόλια και όταν σε ρωτάω επί της ουσίας τι σημαίνει αναφέρεσαι σε αυτήν λες και μετράς την τάφρο των Μαριανών. Δηλαδή παραδέχεσαι ότι δεν έχεις ιδέα γιατί μιλάς και απλώς προβοκάρεις εδω και 2 εβδομάδες βασιζόμενος στην ανοχή του απολιθώματος και στην όρεξη των υπολοίπων για τρολάρισμα.

Οι κομμουνιστές από πάντοτε κατατάσσουν τις χώρες σε ένα παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα. Αντιλαμβάνονται την εξάρτηση ως σχέση μεταξύ δύο καθορισμένων πλευρών. Αναλύουν τους μηχανισμούς και τα πεδία της εξάρτησης και κάνουν και μία σούμα στο πόσο αυτό επηρεάζει τις κινήσεις της αδύναμης πλευράς και της δυνατής μεριάς. Μετα εξάγουν καθήκοντα.

Εσύ βιάζεσαι να απλοποιήσεις το θέμα της εξάρτησης για να καταλήξεις στο πιο βολικό συμπέρασμα για εσένα και απλώς αυτό που σου μάθανε να λες. Κατά τα άλλα σου φταίει το κκε που κάθεται και τα κάνει όλα αυτά και δεν καταλήγει στο προκάτ συμπέρασμα σου. Χαλάει την πιάτσα που λέμε.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

OXEΠ θέλεις ετυμολογική ανάλυση της λέξης; Καταλαβαίνεις πολύ καλά τι λέω αλλά διαφωνείς. Πες το καθαρά να τελειώνουμε. Η κυριαρχία των ελληνικής αστικής τάξης είναι συνυφασμένη με την κυριαρχία των ξένων με τους ιμπεριαλιστές να έχουν την πρωτοκαθεδρία και τον πρώτο λόγο, η ελληνική ολιγαρχία είναι ένα με την ξένη και εξαρτάται άμεσα από αυτήν σε κάθε επίπεδο οικονομικό, πολιτικό, στρατιωτικό με κάθε τρόπο. Πόσο πιο απλά να το πω; Όπως έλεγε και ο Λένιν για τις εξαρτημένες χώρες που είναι μπλεγμένες στα δίχτυα της χρηματιστικής εξάρτησης όπως έλεγε και για την Αργεντινή που την χαρακτήριζε ΑΓΓΛΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ αμέσως παρακάτω ή την Πορτογαλία που βρισκόταν ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ. Ε τέτοια χώρα είναι και η Ελλάδα.

Καταλαβαίνεις πολύ καλά τι λέω απλά δεν το δέχεσαι και σε ενοχλεί η άποψή μου.

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ;

ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΕΘΕΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ.

ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΕΛΗΓΕ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΑΝΑΕΞΑΡΤΗΤΗ.

ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ.

ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ;

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ Η ΟΧΙ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΕΣ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΚΕΛΕΥΤΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

Τα λέει ο βου! Ενοχλεί ο βου! Άλλη μια δόση κορτιζόνης για το βου!

Ανώνυμος είπε...

Είδες ο Λένιν; Δεν μιλούσε για εξάρτηση τα πάντα όλα στους ξένους γενικά. Μιλούσε για Αργεντινή που είναι Αγγλική εμπορική αποικία. Ξεκαθαριζε τον βαθμό και το είδος εξάρτησης αυτής από τον αντίστοιχο της Πορτογαλιας που δεν την έλεγε αποικία και άρα είχε μικρότερο βαθμό εξάρτησης προς το ίδιο ιμπεριαλιστικό κέντρο. Τώρα μία φορά με τους Αγγλους η σημερινή Ελλάδα πως κόλλησε δεν ξέρω και "είναι τέτοια χώρα". Η βρετανική αυτοκρατορία έχει ψοφήσει μεταπολεμικά και οι ανάλυσεις της ΚΔ τοποθετούν την Ελλάδα σε μεσαία θέση στο ιμπεριαλιστικό σύστημα από την εποχή των Βερσαλιών και μετά (από την απόφαση που πόσταρα πριν λίγες μέρες και μετά η θέση της Ελλάδας παρέμενε σταθερά σε αυτή την θέση, ακόμα και στο 7ο συνέδριο εκεί την τοποθέτησαν και αυτή παραμένει και η ανάλυση του κκε μέχρι σήμερα), συνεπώς ούτε αποικία την λες.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Όχι Θερσίτη δεν είναι γιατί διαθέτει δυνατό χρηματιστικό κεφάλαιο (τραπεζικό και βιομηχανικό κεφάλαιο) που συμμετέχει στο μοίρασμα του κόσμου και έχει τον πρώτο λόγο όπως και οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Γαλλία κλπ σε όλες τις εξελίξεις στον κόσμο. Ειδικά στην Ευρώπη επιβάλει την πολιτική του και δη στην Ελλάδα.

Και δεν είπα μόνο για τα δάνεια και την πολυμετοχικότητα. Είπα και για το θέμα των εισαγωγών, την βιομηχανία, το τραπεζικό κεφάλαιο, την παραγωγή, την τεχνολογική εξάρτηση, την παράδοση υποδομών, στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων, βιομηχανιών κλπ στο ξένο κεφάλαιο, τις σχέσεις ελληνικού και ξένου κεφαλαίου νομίζω ανέφερα πολλά παραδείγματα. Ε όλα αυτά συνθέτουν αυτήν την εικόνα.

"ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ.

ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ;

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ Η ΟΧΙ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΕΣ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΚΕΛΕΥΤΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙ."

Θέλω να καταλήξω ότι το αίτημα για εθνική ανεξαρτησία είναι πάντα επίκαιρο και άμεσο. Όχι δεν είναι κατοχή αλλά πολιτική της ελληνικού μεγάλου κεφαλαίου γι'αυτό η λύση βρίσκεται στην ανατροπή της εξουσίας ντόπιων και ξένων μονοπωλίων, στην κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας. Και επειδή αυτή η πολιτική στρέφεται εναντίων των Ελλήνων καπιταλιστών αφού είπαμε εξαρτώνται από το ξένο κεφάλαιο είναι ο δρόμος για το σοσιαλισμό δηλαδή ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας συνδέεται με το σοσιαλισμό και ανοίγει το δρόμο γι'αυτόν. Έχει λοιπόν σημασία αν είναι εξαρτημένη γιατί η πάλη για ανεξαρτησία ειδικά σε περιπτώσεις σαν την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Συρία, την Ουκρανία, την Βενεζουέλα κλπ εντάσσεται στον δημοκρατικό αγώνα που μπορεί να συσπειρώσει τους λαούς ενάντια στις αστικές τάξεις τους και τον ιμπεριαλισμό και έτσι τους φέρνει πιο κοντά στην σοσιαλιστική επανάσταση ειδικά αν οι αντιιμπεριαλιστικοί αγώνες καθοδηγηθούν από επαναστατικά κομμουνιστικά κινήματα.

V For Viva La Revolution

zoot horn rollo είπε...

"Μαργαριτάρια" απ' τα λίγα.

Ανώνυμος είπε...

Και οι ΗΠΑ είναι εξαρτημένες από την αγορά ομολόγων από Κίνα. Η Κίνα αγοράζει ομόλογα για να «φτηναίνει» το νόμισμα της και να αυξάνει τις εξαγωγές της.
«Οικονομική αποικία της Κίνας οι ΗΠΑ» θα πουν κάποιοι
Όμως
Τη στιγμή που οι πύραυλοι στην Συρία έπεσαν στην στρατιωτική βάση, ο Κινέζος πρόεδρος στην επίσημη επίσκεψη του στις ΗΠΑ έκανε τον «Κινέζο».

Θέση 8 στο 20ο συνέδριο.

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΕΠ ο Λένιν χαρακτηρίζει και την Αργεντινή και την Πορτογαλία ΩΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΕΣ από το χρηματιστικό κεφάλαιο της Αγγλίας. Εσύ δηλαδή εκεί κόλλησες επειδή χαρακτηρίζει τη μία ως εμπορική αποικία; Ναι και για την άλλη μιλάει για ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ και για εξάρτηση πάλι. Εσύ δηλαδή θα έβαζες ζήτημα εθνικής ανεξαρτησίας για την μία και όχι για την άλλη; Και δηλαδή το ΚΚΕ που σταθερά μιλούσε για εξαρτημένη από το ξένο κεφάλαιο ειδικά Αγγλικό και Γαλλικό έκανε οπορτουνιστικό λάθος για σένα μήπως ήταν ανέκαθεν οπορτουνιστικό κόμμα τελικά; Ο Ζαχαριάδης που χαρακτήριζε ξενόδουλη την αστική τάξη δεν το πρόσεξε κοτζάμ Μ-Λ ακόμα και αργότερα όπως στο πρόγραμμα του 1954 που μιλούσε για αμερικανοδουλεία; Ή μήπως ήταν και αυτός οπορτούνα; Και οι αποφάσεις του ΚΚΕ εγκρινόταν ξέρεις από την ΚΔ ως μέρος της που ήτανε αφού συμμετείχε. Και η 6η ολομέλεια του ΚΚΕ το 1934 με τη άμεση βοήθεια της ΚΔ κατέληξε στις αποφάσεις της μεταξύ των οποίων και ο καθορισμός της εξάρτησης ως ιδιομορφίας της αστικής τάξης.

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

Νίκος Ζαχαριάδης

ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 6ΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ Μ’ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Ριζοσπάστης 24,25,26-01-1934 σελ. 2

Ερώτηση.- Πως μπαίνει το ζήτημα της εξάρτησης της Ελλάδας απ’ το ξένο κεφάλαιο, και μπορούμε να μιλάμε τώρα πια για ελληνικό ιμπεριαλισμό;

Απάντηση.- " Ο ρόλος του ξένου κεφαλαίου τόσο στα δημόσια οικονομικά, όσο και στις τράπεζες, τη βιομηχανία, αγροτική οικονομία, εμπόριο και δημοτική οικονομία είνε πολύ μεγάλος και αναμφισβήτητος. Λογουχάρη, ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος που μας επιβλήθηκε ύστερα απ’ τον πόλεμο του 1897 και την χρεωκοπία, ελέγχει τις περισσότερες δημόσιες εισπράξεις και αφού πρώτα κρατήσει τα ποσά που χρειάζονται για να πληρώνονται σε συνάλλαγμα οι ξένοι ομολογιούχοι, μετά παραδίνει τα ρέστα στο δημόσιο ταμείο. Στην Εκδοτική Τράπεζα κάθεται ξένος ελεγκτής που χωρίς την έγκρισή του δεν γίνεται τίποτε. Ξένες εταιρίες έχουν τις δημοτικές συγκοινωνίες, φωτισμό και ύδρευση (Πάουερ, Οϋλεν, Φωταέριο, Τροχιόδρομοι Θεσσαλονίκης, φωτισμός Βόλου κτλ.) στις σπουδαιότερες πόλεις. Από γαλλικά κεφάλαια αποτελείται η Τράπεζα Αθηνών, για να φέρουμε ένα παράδειγμα. Ολόκληρη σχεδόν η μεταλλωρυχία βρίσκεται σε ξένα χέρια. Στους σιδηρόδρομους (ΣΠΑΠ κτλ.) το ξένο κεφάλαιο κατέχει επίσης σπουδαίες θέσεις. Το ίδιο και στη βιομηχανία (εργοστάσιο αεροπλάνων Φαλήρου, οίνοι και οινοπνεύματα κτλ.). Στην αγροτική οικονομία έχουμε την εταιρία Κωπαίδας, Μάνξ Γιούλεν, Φαουντέσιον κτλ. Όλα αυτά, και υπάρχουν πολλά ακόμα, δείχνουν το σοβαρώτατο ρόλο που παίζει στη χώρα μας το ξένο κεφάλαιο. Το εξωτερικό δημόσιο χρέος της Ελλάδας είνε, αναλογικά, το μεγαλύτερο της Ευρώπης. Αν και έχουμε πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά μας, όμως χρωστάμε ακόμα τα δάνεια που γένηκαν κατά την επανάσταση του 1821!"

"Χαραχτηριστικό όμως εδώ είνε ότι το ντόπιο κεφάλαιο, το τραπεζιτικοτσιφλικάδικο και εμπορομεσιτικό, όχι μονάχα δεν αντέδρασαν μα διευκόλυναν με όλες τις δυνάμεις τους τη διείσδυση του ξένου κεφαλαίου, γιατί απ’ τη συναλλαγή και συνεργασία μ’ αυτό (ποσοστά, μεσιτείες, αντιπροσωπεία, συνεργασία κτλ.) κέρδιζαν τεράστια ποσά ξεγδέρνοντας μαζί τους εργαζόμενους της χώρας. Αυτό (ο ρόλος του ξένου κεφαλαίου) αποτελεί μια απ’ τις σπουδαιότερες, τη σπουδαιότερη αναμφισβήτητα αιτία της μονόμερης και σχετικά αδύνατης ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας. Το βιομηχανικό κεφάλαιο που φύτρωσε μέσα απ’ το τραπεζοτσιφλικάδικο και το εμπορομεσιτικό, δεν μπορούσε βέβαια να ξεσηκωθεί κατά του ξένου, απεναντίας προσαρμόστηκε στην κατάσταση, στράφηκε κυρίως προς την αλαφρυά βιομηχανία (είδη διατροφής, υφαντουργία, είδη ιματισμού και υπόδησης) και πήρε κι’ αυτό τη θέση του στην από κοινού εκμετάλλευση των εργαζομένων της χώρας μας. Έτσι έχουμε στενή συνεργασία ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, κάτω απ’ την ηγεμονία του τελευταίου, για την αποστράγγιση του εργαζόμενου λαού. Στον τομέα της πολιτικής της ελληνικής κεφαλαιοκρατίας απ’ τις δυτικοευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και κατά πρώτο λόγο απ’ την Αγγλία. Σε καμμιά όμως περίπτωση απ’ αυτό δεν θα πρέπει να βγάλουμε το αρχειοφασιστικό και λικβινταριστικό συμπέρασμα ότι η Ελλάδα αποτελεί ξένη αποικία. Το σωστό είνε ότι η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα, κινούμενη μέσα στα πλαίσια της αγγλικής πολιτικής κυρίως, προσαρμόζει και επιδιώκει παράλληλα την πραγματοποίηση των δικών της ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων. Παραδείγματα έχουμε τη μικρασιατική και ουκρανική εκστρατείες. Μα ακόμα πιο καλά αυτό φαίνεται στην κατάχτηση και υποδούλωση των ξένων λαών της Μακεδονίας και Θράκης. Η ελληνική κεφαλαιοκρατία κρύβοντας απ’ τους εργαζόμενους την εξάρτηση της χώρας απ’ το ξένο κεφάλαιο και την αποστράγγισή τους απ’ αυτό, θέλησε να τους παρασύρει στις εξωτερικές ιμπεριαλιστικές περιπέτειες."

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

Sfyrodrepano θα ήθελα να μου πεις με τον τρόπο επηρεάζουμε εμείς την Γερμανία ή τις ΗΠΑ όπως σε αυτό το παράδειγμα που αναφέρεις και στο οποίο έχω απαντήσει την προηγούμενη φορά. Δανείζουμε εμείς την Γερμανία; Ασκούμε πιέσεις για το χρέος της και τα δημοσιονομικά της; Είναι η Γερμανία οικονομική αποικία της Ελλάδας; Επηρεάζουμε την εθνική της κυριαρχία; Τα μονοπώλια μας έχουν εξαγοράσει στρατηγικής σημασίας υποδομές και επιχειρήσεις την Γερμανία όπως κάνουν αυτοί εδώ και ειδικά τα κρατικά; Εξαρτώνται αυτοί τεχνολογικά, οικονομικά από εμάς; Η παραγωγή τους, η βιομηχανία τους είναι άμεσα εξαρτημένη από το ελληνικό κεφάλαιο; Οι τράπεζές τους ελέγχονται από το ελληνικό κεφάλαιο; Ασκούμε εμείς πίεση στην Γερμανία, την ανταγωνιζόμαστε στο μοίρασμα του κόσμου μέσα από αντιθέσεις και "αλληλεξάρτηση";

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

Οι Ελληνες αγοράζουν τη γερμανική ναυτιλία

Ρεπορτάζ Γιώργος Πουλερές | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/08/2012 |
http://www.tanea.gr/news/economy/article/4746498/?iid=2

««Βουλιάζει» ο στόλος πλοίων κοντέινερ λόγω της μείωσης έως και 18% των ευρωπαϊκών εισαγωγών

Οι έλληνες εφοπλιστές σώζουν τη γερμανική ναυτιλία και χιλιάδες γερμανούς μικροεπενδυτές!

Μπορεί στα δημόσια οικονομικά η Ελλάδα να είναι υπερχρεωμένη και εξαρτημένη από τη γερμανική βοήθεια, αλλά στη ναυτιλία η εικόνα είναι ακριβώς αντίστροφη. Πάνω από 2 δισ. δολάρια για την απόκτηση μεταχειρισμένων πλοίων δαπάνησαν οι έλληνες εφοπλιστές κατά τη διάρκεια των πρώτων επτά μηνών του 2012, αγοράζοντας από τη δευτερογενή αγορά 111 ποντοπόρα πλοία, σημειώνοντας έτσι παγκόσμιο ρεκόρ στην αγορά αυτού του είδους.

Την ίδια στιγμή, πάνω από 100 γερμανικά funds που επενδύουν στην ποντοπόρο ναυτιλία έχουν πτωχεύσει, ενώ άλλα 800 γερμανικά αντίστοιχα funds απειλούνται με λουκέτο λόγω της βαθιάς κρίσης που πλήττει ειδικά την κατηγορία των πλοίων κοντέινερ, όπου οι γερμανοί εφοπλιστές κατέχουν την πρώτη θέση παγκοσμίως ελέγχοντας το 40% της αγοράς.

ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ. Τώρα και επειδή οι στρόφιγγες της χρηματοδότησης έχουν κλείσει, απειλούνται να χάσουν την πρωτιά και να τους την πάρουν οι έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι όχι μόνο διαθέτουν επαρκή ρευστότητα αλλά και άριστη πιστοληπτική ικανότητα σε σημείο που να μπορούν να παίρνουν δάνεια από τράπεζες μέχρι και το 100% της αξίας του πλοίου.

Διαθέτοντας αυτήν την πιστοληπτική ικανότητα κλήθηκαν από γερμανικές τράπεζες και γερμανικά ναυτιλιακά funds να σώσουν ό,τι σώζεται από τον τεράστιο στόλο των πλοίων κοντέινερ που κινδυνεύει να καταρρεύσει μετά τη μείωση των ευρωπαϊκών εισαγωγών, που ξεκινούν από 9,5% και φθάνουν μέχρι και 18% ανάλογα με την περιοχή.

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΖΑΡΙΑ. Οπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ναυτιλιακών συμβούλων XRTC Γιώργος Ξηραδάκης, το μπουμ της γερμανικής εμπορικής ναυτιλίας στηρίχθηκε τα τελευταία χρόνια στα κεφάλαια των επενδυτικών funds στα οποία συμμετείχαν χιλιάδες μικροεπενδυτές, οι οποίοι επένδυαν σε αυτά τις αποταμιεύσεις τους λόγω των υψηλών μερισμάτων που διανέμονταν, αλλά και της φορολογικής ασυλίας που είχαν οι επενδύσεις αυτές.


Οταν όμως από το 2008 και μετά η κρίση συρρίκνωσε ή και εξαφάνισε τα μερίσματα από τη μια και από την άλλη απαξίωσε την αξία των πλοίων, το όλο σύστημα ξέμεινε από ρευστό. Τα δάνεια που πήραν τα funds από τις τράπεζες δεν καλύπτουν πλέον τα απαξιωμένα γερμανικά κοντέινερ. Ετσι, τράπεζες και funds απευθύνθηκαν στους έμπειρους και με επαρκή ρευστότητα έλληνες εφοπλιστές για να αγοράσουν ό,τι πωλείται. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει αρκετά ελληνογερμανικά ντιλ και τα παζάρια συνεχίζονται.

Ενδεικτικό της ρευστότητας που διαθέτουν οι έλληνες εφοπλιστές είναι ότι εν μέσω κρίσης και σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο ναυλομεσιτικός οίκος Allied Shipbroking Inc, οι έλληνες ιδιοκτήτες προηγούνται μακράν των υπολοίπων τόσο σε ποσά που κατέβαλαν, όσο και σε αριθμό πλοίων. Δεύτεροι στη λίστα είναι οι Κινέζοι με 565 εκατομμύρια δολάρια και 62 πλοία, ενώ ακολουθούν οι Νορβηγοί και πολύ πίσω βρίσκονται οι Γερμανοί.»

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

zoot horn rollo είπε...

Οι ίδιες παραπομπές, τα ίδια "σούρτα-φέρτα" κάθε λίγο και λιγάκι...με τις ίδιες αλλεργίες, μη ξεχνιόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Οι εξαγωγές κεφαλαίου επενδύσεις - εξαγορές τραπεζών σουπερ μάρκετ στα Βαλκάνια μετρούν;

Greek companies seek Balkan refuge from debt storm
http://www.ekathimerini.com/142027/article/ekathimerini/business/greek-companies-seek-balkan-refuge-from-debt-storm

Greek ambassador says investments ‘here to stay’
http://www.dailynewsegypt.com/2011/02/27/greek-ambassador-says-investments-here-to-stay/

30 ελληνικές επιχειρήσεις είχαν επενδύσει 4 δισ. € στην Τουρκία
http://www.turkishgreeknews.org/ellines-ependyoun-stin-tourkia-8882.html

Επενδύσεις στην Κίνα για να μην κάνουν κάποιοι τον «Κινέζο».
www.dikigoros.com.gr/investments-in-china.html
Πάνω από χίλιες οι ελληνικές επιχειρήσεις στην Κίνα
http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/54987/pano-apo-hilies-oi-ellinikes-epiheiriseis-stin-kina

Video. Πριν μία με δύο εβδομάδες.
Ο Μπογδάνος ήταν με δύο Καθηγητές Οικονομικών.
Ο ένας υποστήριζε το ευρώ, ο άλλος ήταν αμφίσημος. Αυτός που ήταν με το ευρώ, υποστήριξε -αν άκουσα καλά(!)-πως οι ελληνικές εξαγωγές σε υψηλή τεχνολογία είναι μεγαλύτερες σε χρήμα από τα οπωροκηπευτικά!
Έχασα το link και θα ξαναψάξω να το βρω.
Αν κάποιος άλλος βρει το link, ας το προσθέσει.

Η Ελληνική αστική τάξη δεν είναι σαν την αντίστοιχη αστική τάξη της Γερμανίας αλλά όπου την παίρνει "ιμπεριαλίζει". Ναι «δεν παράγουμε τίποτα», «δεν εξάγουμε τίποτα» αιώνιοι Κονδύληδες.

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που πόσταρες από Ζαχαριάδη το διάβασες ρε V; Αυτά που λέει κράζουν τις θέσεις που αναπαράγεις:
"Σε καμμιά όμως περίπτωση απ’ αυτό δεν θα πρέπει να βγάλουμε το αρχειοφασιστικό και λικβινταριστικό συμπέρασμα ότι η Ελλάδα αποτελεί ξένη αποικία. Το σωστό είνε ότι η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα, κινούμενη μέσα στα πλαίσια της αγγλικής πολιτικής κυρίως, προσαρμόζει και επιδιώκει παράλληλα την πραγματοποίηση των δικών της ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων."

Εσύ μας τσαμπουνάς ότι είναι η Ελλάδα αποικία και μας λες ότι είναι λούμπεν και δεν έχει ξέχωρες επιδιώξεις η ελληνική α.τ. επειδή δεν έχει ισχυρό "δευτερογενή τομέα" η χώρα. Που τα βλέπεις αυτα μέσα στο κείμενο του Ζαχαριάδη και καμώνεσαι τον υπερασπιστή του; Ισα ίσα εδώ ο Ζαχαριάδης σε λέει Αρχειοφασίστα. Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ λέει την δικιά σου θέση αρχειομαρξιστική και όχι του κκε.

Προφανώς άλλο αποικία και άλλο κηδεμονία. Ακόμα στο μεταξύ ποιο είναι το ιμπεριαλιστικό κέντρο στο οποίο η χώρα έχει γίνει θύμα της περιβόητης εξάρτησης και τι σχέση έχει με την αγγλική εμπορική αποικία του παραδείγματος της Αργεντινής δεν μας είπες. Μπλέκεσαι με την ίδια σου την προβληματική ανάλυση περί Ελλάδας εξαρτημένης γενικά και αόριστα στους ξένους γενικά και αόριστα, βαθιά γενικά και αόριστα και μόλις πάμε λίγο να το ορίσουμε ποστάρεις θέσεις που αναιρουν την δικιά σου ανάλυση.

Αξίζει να σημειωθεί πως καμία απόφαση συνεδρίου του κκε δεν μιλά για αποικία. Μία μιλά για εθνική αστική τάξη και βαθιά εξάρτηση γενικά και αόριστα και αυτή είναι η απόφαση του 8ου συνεδρίου το 61' μετά την καθαίρεση του ζαχαριάδη. Το κκε την αναίρεσε φυσικά μετά την 12η ολομέλεια της κε το 68' και φυσικά ποτέ η συγκεκριμένη ανάλυση δεν επικυρώθηκε από την ΚΔ.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...


ΑΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ ΧΡΕΟΥΣ

ΤΟΤΕ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΠΟIΚΙΕΣ ΧΡΕΟΥΣ ΕΙΝΑΙ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ.

ΑΝ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ;

ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ . ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΤΑ ΞΕΠΛΗΩΡΣΑΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΕΚΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ.

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΤΕ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ.

ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟΣ.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΠΟΥ ΕΠΑΘΑΝ ΣΤΟΝ Α’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΒΕΡΣΑΛΛΙΩΝ

ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ ΟΛΗ Η ΓΕΜΑΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.

Η ΦΟΡΝΤ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ Η ΙΤΤ ΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ;

ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ. ΚΑΙ Η ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΑΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΠΛΕΟΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΗΘΕΛΕ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ.

ΑΡΑ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ.

ΟΙ ΗΠΑ ΤΩΡΑ ΠΟΙΩΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ;

ΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΟΚΦΕΛΕΡ;

ΣΩΣΤΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot ΟΤΙ:

Η Ελληνική αστική τάξη δεν είναι σαν την αντίστοιχη αστική τάξη της Γερμανίας αλλά όπου την παίρνει "ιμπεριαλίζει". Ναι «δεν παράγουμε τίποτα», «δεν εξάγουμε τίποτα» αιώνιοι Κονδύληδες.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΙΣΟΜΕΤΡΙΑ. ΑΣΦΑΛΩΣ. ΑΛΛΑ ΟΝΤΩΣ ΟΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΜΙΚΡΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΟΝΤΩΣ ΜΟΥΛΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΚΟΠΙΜΑ ΑΛΛΑ.

ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ. ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ.

ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΑΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΩΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΖΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΓΙΡΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙΑ ΝΑ ΕΞΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΦΕΤΗΡΙΑ.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο εξωτερικός δανεισμός δεν αποτελεί από μόνος του στοιχείο εξάρτησης, όπως σωστά αναδεικνύει ο Θερσίτης από τη γερμανική μετραπολεμική περίπτωση, αλλά μετατρέπεται σε κύριο εργαλείο της εξάρτησης σε μια χώρα καθυστερημένης καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Τώρα, νομίζω ότι η κουβέντα γίνεται διάλογος κωφών εάν δεν ξεκαθαρίζουν όλοι οι συνομιλητές ποιο εννοούν ως περιεχόμενο της "εξάρτησης", όπως καλά το έθεσε παραπάνω ο ΟΧΕΠ. Δεύτερον, πρέπει να προσδιορίζεται και το χρονικό πλαίσιο, για ποια περίοδο μιλάμε όταν χρησιμοποιούμε αυτόν τον όρο. π.χ Δάνεια έπαιρνε (εάν θεωρήσουμε ότι ο δανεισμός είναι το κυριο γνώρισμα του όρου)η Γερμανία μετά το 1945, δάνεια παίρνουν όλα τα καπιταλιστικά κράτη το ένα από το άλλο, δάνεια έπαιρνε και η Ελλάδα του ΄Οθωνα και του Τρικούπη. Νομίζω ότι η "εξάρτηση" έχει να κάνει με τα αποτελέσματα του δανεισμού στο συγκεκριμένο παράδειγμα.
Θεωρητικολογώντας -κάποιες σκόρπιες σκέψεις: αφού είναι ανισόμετρη η καπιταλιστική ανάπτυξη, ανισότιμες θα είναι και οι κάθε λογής αλληλεξαρτήσεις των καπιταλιστικών χωρών, όπως και άνιση η κατανομή της πολιτικής και στρατιωτικής ισχύος τους. "Εξαρτημένες" επομένως είναι οι χώρες που βρίσκονται σε ενδιάμεση ή χαμηλή θέση στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα.
Το πρόβλημα δεν είναι περιγραφικό, αλλά πολιτικό. Εάν κάποιος σήμερα πιστεύει ότι η εξάρτηση μπορεί να ξεπεραστεί ανεξάρτητα από τη σοσιαλιστική επανάσταση (και νομίζω ότι αυτό τον κίνδυνο έχουν στο μυαλό τους όσοι αρνούνται την "έξάρτηση"), τότε έχει υποταχθεί στην αστική πολιτική. Από την άλλη, στον καπιταλισμό πάντα θα υπάρχουν "εξαρτημένες χώρες" και ιστορικά μέχρι τη μεταπολεμική περίοδο πολλές τέτοιες χώρες δεν είχαν φτάσει στο στάδιο του μονοπωλιακού καπιταλισμού και είναι λάθος να υποστηρίζεται ότι αφού ο Λένιν μιλά για τον Ιμπεριαλισμό ήδη από τις αρχές του αιώνα, τότε όλες οι καπιταλιστικές χώρες ήδη από τότε είχαν φτάσει στο ιμπεριαλιστικό στάδιο ανάπτυξης.
Το Πρόγραμμα του ΚΚΕ τονίζει ότι "Ο καπιταλισμός στην Ελλάδα βρίσκεται στο ιμπεριαλιστικό στάδιο ανάπτυξής του, σε ενδιάμεση θέση στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα, με ισχυρές ανισότιμες εξαρτήσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ". Όπως εγώ το καταλαβαίνω ορίζει την Ελλάδα σαν εξαρτημένη καπιταλιστική χώρα, αλλά με την αναφορά ότι ο εγχώριος καπιταλισμός έχει φτάσει στο μονοπωλιακό στάδιο του (ανεξάρτητα V for Revolution εάν τα μονοπώλια που δραστηριοποιούνατι στον τόπο μας είναι ελληνικά ή ξένα), ορίζει ταυτόχρονα και ποιο είναι το γενικό πολιτικό καθήκον του Κόμματος, δηλαδή ορίζει το σοσιαλιστικό χαρακτήρα της επανάστασης.
Κνιτάκος 1998

Ανώνυμος είπε...

Debate "Ευρώ ή Δραχμή;" με τους καθηγητές Δ. Χιόνη και Π. Γκόγκα στον Μπογδάνο (ΣΚΑΪ, 3/4/17)
https://www.youtube.com/watch?v=OogFSRJsxps

«..Ξεχνάμε κάτι πολύ βασικό αυτή την περίοδο....Ότι η όποια παραγωγική υποδομή της Ελληνικής Οικονομίας η όποια είναι σημαντική και είμαι κάθετα αντίθετος σε αυτάπου λένε ότι δεν παράγουμε τίποτα.

Είμαστε πάρα πολύ καλοί σε συγκεκριμένους τομείς τους οποίους δεν τους γνωρίζουμε. Αν ρωτήσετε τους πολιτικούς μας αυτή τη στιγμή θα σας πούνε τουρισμός και αγροτική οικονομία που είναι παντελώς λάθος γιατί αυτοί δεν είναι οι δυνατοί πόροι.

Είμαστε μια ανεπτυγμένη βιομηχανική οικονομία… (Έκπληξη Μπογδάνου)

Φανταστείτε σας προκαλεί έκπληξη αυτό η πραγματικότητα. Είστε άνθρωπος που είστε μέσα στα πράγματα πόσο μάλλον άνθρωποι που δεν είναι η δουλειά τους αύτη και τους φαίνεται λίγο παράξενο αυτό. Ξέρετε ότι οι εξαγωγές μας σε διαστημική τεχνολογία τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ υψηλότερες από Οπωροκηπευτικά;»

7ο με 9ο λεπτό .

Η ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ δεν πιάνει και ας την επικαλείται αστός καθηγητής οικονομίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

«Δεν παράγουμε τίποτα», «δεν εξάγουμε τίποτα» Αιώνιοι Κονδύληδες.

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχουν Ελληνικοί Επιχειρηματικοί Όμιλοι δραστηριότητα σε Βενεζουέλα(π.χ. Ενέργειας) ή Χαλυβουργείο στις ΗΠΑ;

Μοιρασιές γίνονται στον Ιμπεριαλισμό και φυσικά και μέσα στην Ιμπεριαλιστική ΕΕ ανάλογα με την δυναμική της κάθε αστικής τάξης και την δύναμη του κάθε κλάδου της κάθε χώρας.

Τα δυνατά μονοπώλια της μίας αστικής τάξης αγοράζουν ή εξαγοράζουν ή μειώνουν την δύναμη σε πιο αδύναμους κλάδους μίας άλλης αστικής τάξης.
Γι αυτό δεν επιτρέπουν π.χ. να φτιαχτούν νέα πλοία σε Ναυπηγεία στην Ελλάδα (Τα μονοπώλια Βιομηχανιών - Ναυπηγείων σε Γερμανία και Ολλανδία είναι πολύ πιο δυνατά) αλλά παράλληλα επιτρέπουν σε Ελληνικούς Εφοπλιστικούς Ομίλους ή Εταιρίες να εξαγοράσουν τους αντίστοιχους Γερμανικούς μαζί με τα πλοία τους.

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Ανώνυμος είπε...

Σφυροδρέπανο και λοιπόν; Αυτό ισχύει με τους εφοπλιστές και τη Γερμανική ναυτιλία. Και; Σε τι αυτό ενίσχυσε τη θέση της Ελλάδας απέναντι στη Γερμανία, την οικονομία της, την εθνική κυριαρχία της χώρας, τη σχεσεις της με αυτήν; Την έκανε πιο ανταγωνιστική απέναντι στην Γερμανία; Το αντίθετο περαιτέρω εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, περαιτέρω εξάρτηση από δανεισμό, και άλλο ξεπούλημα σε γερμανικά μονοπώλια δημόσιου πλούτου κλπ. Έτσι και αλλιώς το μόνο κοινό που έχουν οι εφοπλιστές με την Ελλάδα είναι η καταγωγή των ιδιοκτητών. Μέχρι εκεί. Τι κερδίζει η καπιταλιστική Ελλάδα, η καπιταλιστική οικονομία της από την τεράστια κερδοφορία των εφοπλιστών της από αυτήν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα; Όλα τα κέρδη τους έξω, οι έδρες τους έξω, Έλληνες ναυτικοί ούτε για δείγμα, φορολογία εδώ γιοκ, σηκώνουν ξένες σημαίες στα καράβια τους, δεν έχουν επενδύσει ποτέ στη ναυπηγική βιομηχανία, τα λιμάνια μας εξαγοράζονται από ξένα μονοπώλια, ε δεν μου φαίνεται και πολύ ελληνικό κεφάλαιο όλο αυτό μάλλον ξένο θα το χαρακτήριζες. Έτσι και αλλιώς το εφοπλιστικό κεφάλαιο ακριβώς με ξένα κυρίως Αγγλικά, Γαλλικά, Αμερικάνικα κεφάλαια στήθηκε και γιγαντώθηκε ακριβώς γιατί εξυπηρετούσε τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών είχε την εύνοιά τους. Πρέπει να βλέπεις τη θέση του ελληνικού κεφαλαίου στο σύνολό του όχι τι κάνει ένα τμήμα του δεν λέει κάτι αυτό και που είπαμε το πόσο "ελληνικό" είναι αυτό.

Και ωραία εσείς λέτε για την περίπτωση της ναυτιλίας. Να αρχίσω εγώ; Deutsche Bank, Thyssen, Siemens, Fraport, Deutsche Telecom, Bayer, Bosch, RWE, Mann, Kraus Mafai, ΒΜW, Media Markt, Lidl κλπ βάλε τα σκάνδαλα και τη διαφθορά που συνοδεύει αυτές τις "υγιείς" επιχειρήσεις και τη ζημιά που κάνανε στο ελληνικό δημόσιο, βάλε τα δάνειά τους, βάλε εισαγωγές Γερμανικών προϊόντων που εντωμεταξύ και εμείς μπορούμε να τα παράγουμε όπως γάλα, μέλι, λάδι, κρέας, πλαστικά, μηχανές, φαρμακευτικά προϊόντα κλπ. Δεν βλέπω ακριβώς σχήμα "αλληλεξάρτησης" εδώ

Θερσίτη δεν την αθωώνω ακριβώς το ανάποδο την ενοχοποιώ για το ότι έχει υποτάξει τη χώρα στους Ευρωπαίους και Αμερικανούς ιμπεριαλιστές για να κερδοφορεί και αυτή και να καταπιέζει την εργατική τάξη και το λαό. ΔΙΠΛΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΟΙΠΟΝ. Αυτό νομίζω ότι την επιβαρύνει ακόμα πιο πολύ. Γι'αυτό ακριβώς είναι ανάγκη να υπερτονίζουμε την εξαρτημένη φύση της. Και ακριβώς λόγω της φύσης της δεν μπορεί να υπάρχει συμπόρευση μαζί τους. Και ο ηγεμονικός ρόλος της Γερμανίας παραμένει ξέρεις όπως και το ισχυρό χρηματιστικό της κεφάλαιο συμμετέχει έως σήμερα στο μοίρασμα του κόσμου, τα μονοπώλιά της συμμετέχουν στην αρπαγή υπεραξίας από χώρες ολόκληρες, ανταγωνίζεται άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες κλπ ναι παρά τους δύο πολέμους και την καταστροφή της από αυτούς, παρά τη βοήθεια από τις ΗΠΑ ισχύουν αυτά αυτά παραμένει μια ιμπεριαλιστική, ανταγωνιστική οικονομία.

ΟΧΕΠ ακριβώς ο Ζαχαριάδης με δικαιώνει. Μίλησα για εξάρτηση όχι για αποικία. Γι'αυτό και το επαναστατικό ΚΚΕ μιλούσε ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και το ΕΑΜ και ο ΔΣΕ το ίδιο και ο Ζαχαριάδης. Δες τι άλλο λέει στο πρόγραμμα για την Νεοελληνική Λαϊκή Δημοκρατία:

"Στον πολιτικό τομέα: Θα αποκαταστήσει την εθνική ανεξαρτησία. Θα απαλλάξει τη χώρα από τον ξενικό ιμπεριαλιστικό ΑΠΟΙΚΙΑΚΟ ΖΥΓΟ"

Είδες ότι χρησιμοποιεί τον όρο ΑΠΟΙΚΙΑΚΟ; Τονίζει με αυτόν τον τρόπο ακριβώς το πόσο βαθιά εξαρτημένη είναι η χώρα μας.

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

"Αυτό ισχύει με τους εφοπλιστές και τη Γερμανική ναυτιλία. Και; Σε τι αυτό ενίσχυσε τη θέση της Ελλάδας απέναντι στη Γερμανία, την οικονομία της, την εθνική κυριαρχία της χώρας, τη σχεσεις της με αυτήν; Την έκανε πιο ανταγωνιστική απέναντι στην Γερμανία; Το αντίθετο περαιτέρω εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, περαιτέρω εξάρτηση από δανεισμό, και άλλο ξεπούλημα σε γερμανικά μονοπώλια δημόσιου πλούτου κλπ."


Ξανά: V for στα δικαστήρια με τον μαρξισμό.

Κάντε τίποτα άλλο με τη ζωή σας ρε που ασχολείστε με τον κάθε αργόσχολο.

Ανώνυμος είπε...

Σφυροδρέπανο το θέμα δεν είναι αν τα μονοπώλια του ενός πηγαίνουν και επενδύουν στη χώρα του άλλου ή κάνουν εξαγωγές κεφαλαίου αυτό γίνεται από τα μονοπώλια όλων των καπιταλιστικών χωρών δεν λέει κάτι αυτό. Το θέμα είναι αν αυτά τα κράτη μαζί με τα μονοπώλια τους επιβάλουν πολιτικές, αν καθορίζουν εξελίξεις, συμμετέχουν στο μοίρασμα του κόσμου και των σφαιρών επιρροής, αν υποτάσουν άλλα κράτη μέσα από το δανεισμό, τις "επενδύσεις" τους και την εξαγωγή κεφαλαίου και τa εκμεταλλεύονται και δημιουργούν πλαίσιο οικονομικής εξάρτησης κλπ. Εγώ για την Ελλάδα δεν τα βλέπω αυτά ποια σφαίρα επιρροής ακριβώς έχει ποιανής χώρας την πολιτική και οικονομική κατάσταση επηρεάζει ακριβώς σε βαθμό τέτοιο ώστε να έχει κύριο ρόλο στη διαμόρφωση καταστάσεων εκεί; Ακόμα και τα ελληνικά μονοπώλια που επενδύουν στα Βαλκάνια το κάνουν πάλι με τη στήριξη των ξένων μονοπωλίων άλλωστε οι Έλληνες καπιταλιστές έχουν δίπλα τους και ένα Γάλλο. Γερμανό. Αμερικάνο, Ιταλό, Ρώσο, Κινέζο κλπ ανέφερα πριν τέτοια παραδείγματα άλλωστε και στα ελληνικά μονοπώλια πάλι βασικό ρόλο παίζουν τα ξένα. Ή όταν οι ελληνικές τράπεζες διεισδύουν στα Βαλκάνια δεν είναι ιμπεριαλιστικές αφού όπως είπαμε ανήκουν στο ξένο κεφάλαιο. Άρα τον πρώτο λόγο και σε αυτές τις εξαγωγές οι ξένοι τον έχουν άλλωστε σε αυτές τις χώρες ήδη το ξένο κεφάλαιο είχε ήδη κυριαρχήσει. Οι εξαγωγές της Ελλάδας στην Τουρκία πως ακριβώς την ενισχύουν απέναντί της όταν το Αιγαίο έχει εκχωρηθεί στο ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεν έχει εθνική κυριαρχία και η Τουρκία αλωνίζει αμφισβητώντας στα σύνορα;

Μη μου πείτε ότι και η Κύπρος είναι σε ιμπεριαλιστικό στάδιο ή η Βενεζουέλα, ή η Ουκρανία ή το Εκουαδόρ επειδή έχουν μονοπώλια που εξάγουν και επενδύουν γιατί εδώ πέφτει χοντρό γέλιο. Δηλαδή η SETRACO που είναι λιβανέζικη κατασκευαστική και μία από τη πιο ισχυρές κατασκευαστικές καθιστά το Λίβανο χώρα σε...ιμπεριαλιστικό στάδιο;

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΣΤΙΚΟΤΣΙΦΛΙΚΑΔΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΑ ΕΔΑΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΟΛΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΕΙΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΟΦΕΛΗ.

ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΟΥ ΕΙΠΑ.

ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

Κι άλλη κορτιζόνη;;;

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ ΜΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ.

http://www.dw.com/el/%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%BE%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CE%AD%CF%81%CE%B9%CE%B1/a-19421435

ΑΡΑ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΠΑΝΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΙ Ο ΜΠΟΓΙΟ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

Κουραστικότατος.

Saportoutourki είπε...

Σχολιάζουμε πλέον την θέση μιας χώρας με βάση το πού βρίσκονται οι κορυφαίοι κεφαλαιοκράτες της σε σχέση με τους κορυφαίους κεφαλαιοκράτες άλλης χώρας.

Σε ποιο επίπεδο βρίσκονται οι σχέσεις παραγωγής τελικά.
Σε ποιο επίπεδο βρίσκεται ο καπιταλισμός στην Ελλάδα;

Κρατικομονοπωλιακός καποταλισμός. 17ο συνέδριο.

Και η θέση της Ελλάδας στον ιμπεριαλισμό;
20ο συνέδριο.

.-

Ανώνυμος είπε...

Σαφώς και ήθελε νέα εδάφη και ισχυροποίηση του στόλου και είχε τα δικά της επεκτατικά σχέδια δεν αμφισβητείται αυτό αλλά κινούμενη μέσα σε ένα πλαίσιο εξάρτησης από τους ιμπεριαλιστές όπως επισημαίνει και ο Ζαχαριάδης. Δεν αναιρεί το ένα το άλλο. Όχι δεν είναι εξαρτημένη η Γερμανία γιατί όπως είπαμε και πριν έχει ισχυρό χρηματιστικό κεφάλαιο, δανείζει άλλες χώρες, συμμετέχει στο μοίρασμα του κόσμου και τον σφαιρών επιρροής, έχει ανεπτυγμένη τεχνολογία, παραγωγή, βιομηχανία, εξάγει κεφάλαιο με στόχο την κατάκτηση αγορών, την περαιτέρω αρπαγή υπεραξίας και την εξάρτηση άλλων χωρών και λαών την οικονομική προσάρτηση να το πω έτσι. Το ακριβώς αντίθετο από την Ελλάδα. Ναι το κριτήριο του δανεισμού δεν είναι αρκετό έτσι και αλλιώς όπως είπώθηκε και πριν και οι ιμπεριαλιστές δανείζονται δεν λέει κάτι αυτό όπως δεν είναι και αρκετό το κριτήριο της εξαγωγής κεφαλαίου για να χαρακτηριστεί μια χώρα ιμπεριαλιστική . Το ζήτημα είναι τι πετυχαίνει με αυτήν την εξαγωγή κεφαλαίου και τι είδους εξαγωγή είναι αυτή. Αν εξάγεται κεφάλαιο μόνο και μόνο για την περαιτέρω κερδοφορία των μονοπωλίων αυτό δεν είναι ιμπεριαλισμός αυτό συμβαίνει σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες. Ιμπεριαλισμός σημαίνει ότι η εξαγωγή κεφαλαίου οδηγεί και σε περαιτέρω κερδοφορία για τα μονοπώλια αλλά και σε κατάκτηση σφαιρών επιρροής, και σε μοίρασμα του κόσμου και σε εξάρτηση της χώρας που εξάγεται κεφάλαιο αυτός είναι ο σκοπός μιας ιμπεριαλιστικής χώρας στην οποία τα μονοπώλια αφού κυριάρχησαν στην εσωτερική αγορά, την οικονομία, την παραγωγή και τη βιομηχανία και έχει δημιουργηθεί περίσσειο κεφάλαιο ένα πλεόνασμα κεφαλαίου, ψάχνουν άλλες πηγές πρόσθετης υπεραξίας με στόχο την εκμέτάλλευση χωρών ολόκληρων, την αρπαγή πρώτων υλών και πλουτοπαραγωγικών πηγών από αυτές με στόχο την οικονομική προσάρτησή τους. Και αυτή η εξάρτηση φαίνεται ακριβώς από το πως επεμβαίνουν οι ιμπεριαλιστές σε αυτή τη χώρα πχ Βενεζουέλα, Συρία, Ουκρανία, Κύπρος και θέλουν να ελέγχουν οικονομικά και πολιτικά αυτέ τις χώρες. Και φυσικά γίνεται και άγρια διαπάλη των ιμπεριαλιστικών κρατών για το μοίρασμα των χωρών αυτών. Τέτοια εξαγωγή κεφαλαίου πραγματοποιούν οι ιμπεριαλιστές. Εγώ δεν το βλέπω αυτό στην περίπτωση της Ελλάδας τα ελληνικά μονοπώλια εξάγουν κεφάλαιο για την κερδοφορία την δική τους και του ξένου κεφαλαίου που συνεργάζονται.

Καλά κάνεις πάντως και επισημαίνεις ότι και άλλοι πχ εθνικιστές διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα μιλώντας πχ για κατοχή κλπ και δεν στοχοποιούν την αστική τάξη ούτε τον ιμπεριαλισμό συνολικά (μόνο πχ ΕΕ) ή και καθόλου μιλώντας γενικά και αόριστα για ανεξαρτησία γι'αυτό διαφέρουμε εμείς από αυτούς εμείς είμαστε ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΠΧ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ Ή ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ δηλαδή εξάρτηση από άλλα κέντρα.

Φυσικά και δεν υποστηρίζω αυτό ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

V For Viva La Revolution

zoot horn rollo είπε...

Άντε για τα 200 ξανά, με τα ίδια και τα ίδια.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΑΠΕΤΥΧΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΔΑΦΗ. ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΕΩΣ ΤΟ 1922.

ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΕΙ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ. ΕΙΝΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ρε άνθρωπε του Θεού , ποια Ελλάδα υπήρχε το 1821; Τι είναι αυτά που τσαμπουρνάς; Ιμπεριαλιστική στα πλαίσια των δυνατοτήτων της , τι άλλο θα ακούσουμε ;!

Σας γμ τον πύργο τον λευκό

Ανώνυμος είπε...

Καλά κοίτα και εδώ αν είναι έτσι:

Η Γερμανική Bayer αγόρασε την Αμερικάνικη Monsanto

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1147547/i-bayer-anakoinose-tin-eksagora-tis-monsanto-enanti-66-dis-dolarion

H Siemens αγόρασε την Αμερικάνικη Dresser Rand Group:

https://en.wikipedia.org/wiki/Dresser-Rand_Group

H Γερμανική Merck αγόρασε την Αμερικάνικη Sigma-Aldrich:

http://www.merckgroup.com/en/media/extNewsDetail.html?newsId=56A41154F904B568C1257F01003EA896&newsType=1

Λοιπόν για να τελειώνουμε. Στον καπιταλισμό ένα μονοπώλιο, μια επιχείρηση μιας οποιασδήποτε χώρας μπορεί να επενδύσει σε μια άλλη ή να αγοράσει μία επιχείρηση μιας άλλης χώρας αυτό συμβαίνει καθημερινά. Αυτό όμως δεν καθορίζει αν μια χώρα είναι ιμπεριαλιστική ή εξαρτημένη. Ναι οι εφοπλιστές μπορούν να αγοράσουν γερμανικά πλοία αυτό όμως δεν ενισχύει την θέση της Ελλάδας απέναντι στην Γερμανία διότι την ίδια ώρα η Ελλάδα είναι πλήρως εξαρτημένη οικονομικά από το γερμανικό κεφάλαιο, η Ελλάδα εισάγει γερμανικά προϊόντα, γερμανικά μονοπώλια αγοράζουν βιομηχανίες, υποδομές και στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις, η Γερμανία δανείζει την Ελλάδα, Γερμανικά μονοπώλια αλωνίζουν στην ελληνική αγορά, Γερμανοί σε κοινοπραξίες σε μεγάλα έργα πχ δρόμοι, ενέργεια κλπ.

Οι ΗΠΑ είναι ιμπεριαλιστική χώρα γιατί την ίδια ώρα που Γερμανικές εταιρείες αγοράζουν Αμερικάνικες οι ΗΠΑ παραμένουν η πιο ισχυρή χώρα στον κόσμο και τα μονοπώλια της ισχυρά, η Γερμανία δεν είναι εξαρτημένη χώρα επειδή κινέζικες αγοράζουν γερμανικές γιατί την ίδια ώρα είναι η πιο ισχυρή οικονομία της ΕΕ, το χρηματιστικό της κεφάλαιο παραμένει ισχυρό και μοιράζει τον κόσμο, έχει λόγο στις γεωπολιτικές και διεθνείς εξελίξεις ως ιμπεριαλιστική δύναμη, παλεύει και αυτή για το μοίρασμα των σφαιρών επιρροής, έχει δημιουργήσει μεγάλη εξάρτηση από αυτήν στις οικονομίες άλλων χωρών κλπ. Η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με αυτά ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΕΠΙΡΡΟΗΣ.

Και τι ακριβώς προσπάθησε στην Κύπρο; Μα ακριβώς εκεί φαίνεται η βαθιά της εξάρτηση από τους ιμπεριαλιστές. Η χούντα δεν απέδειξε ακριβώς ότι το πραξικόπημα του Μακαρίου ήταν στα σχέδια των Αμερικανών να διχοτομηθεί το νησί και να μπει η Τουρκία στο παιχνίδι; Πιο πριν η ελληνική αστική τάξη δεν υποστήριζε ακριβώς την βρετανική πολιτική εκεί;

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Γράμμα προς το Δήμαρχο της Λευκωσίας 1950): "Η Ελλάς αναπνέει με δυο πνεύμονας: τον μεν αγγλικόν, τον δε αμερικάνικον και δια τούτο δεν ημπορεί λόγω του κυπριακού να διακινδυνεύσει να πάθη ασφυξίαν".

Η κυβέρνηση Παπάγου δεν ήταν που συμφώνησε στην Τριμερή (Αγγλία-Τουρκία-Ελλάδα) το 1955

Τι έλεγε το ΚΚΕ τότε:

"Η κυβέρνηση του Συναγερμού έχει μεγάλες ευθύνες για την προδοτική διαχείριση του Κυπριακού στην Τριμερή Συνδιάσκεψη γιατί με τη δήθεν "μετριοπαθή" (διάβαζε αγγλόδουλη) στάση που εκφράστηκε στη συνέντευξη του Παπάγου στους "Τάϊμς" του Λονδίνου και στους λόγους του Στεφανόπουλου, παραιτήθηκε ουσιαστικά απ' το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του κυπριακού λαού... Παρά την πατριδοκαπηλία η κυβέρνηση του Συναγερμού προετοιμάζεται για αντεθνική συναλλαγή στο Κυπριακό με τους άγγλους αποικιστές".

Ήταν η αστική τάξη που συμφώνησε με τις προδοτικές συμφωνίες Ζυρίχη-Λονδίνου

V For Viva La Revolution

zoot horn rollo είπε...

"Για να τελειώνουμε..."
Δε το βλέπω.

zoot horn rollo είπε...

"Μα έχω πάθει εξάρτηση..."
Πέρα από "ποιοτικό" άσμα, δεν ήταν και τίτλος ανάρτησης εδώ;

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

"Ρε άνθρωπε του Θεού , ποια Ελλάδα υπήρχε το 1821;"
Ατιμα σχολικά βιβλία τι κάνατε.....
Η ελληνική αστική τάξη υπήρχε ήδη πριν το 1821, έτοιμη, σχηματισμένη, και γύρευε να φτιάξει και το κράτος της!
Τόσο δύσκολο....
Η ελληνική αστική τάξη, που από τη γέννα της είχε ιμπεριαλιστικές τάσεις. Στα χρόνια του εμπορικού αποκλεισμού της Γαλλίας από τους Αγγλους ιμπεριαλιστές πλούτισε ξεζουμίζοντας τον πεινασμένο Γαλλικό λαό.
Και με την ευκαιρία, ας μας πούν οι φαφλατάδες της "εξάρτησης", στο συγκεκριμένο παράδειγμα, από ποιούς ακριβώς ήταν "εξαρτημένη" η ελληνική α.τ.; Από τους Αγγλους αστούς, που τους υπονόμευε η από τους Γάλλους αστούς, που τους έγδερνε;

Ανώνυμος είπε...

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

ΑΘΗΝΑ ΓΑΜΗΜΕΝΗ Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!!!

ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΣΥΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ 5 ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΛΕΝΙΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΡΕΙΤΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ.

ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ 5. ΑΝ ΕΙΝΑΙ 1 ,2 Η 3 ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

METAΤΟ 1831 ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΕΘΣΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821;

ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΕΔΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 ΓΙΑΤΙ ΤΟ 1922 ΣΤΑΜΑΤΑ;

ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΤΟΥΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΚΑΤΑΚΤΟΥΣΕ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ. ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΞΑΝΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΗ; ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ;

ΠΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ; ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

ΑΝ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΩΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ, ΤΟΤΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ.

ΛΙΓΑ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΑΥΤΟ.

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ. ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ.

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΚΑΝΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΙ ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ. Ο ΕΛΔΥΚ ΑΚΟΜΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΑΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΙ ΟΧΙ ΕΞΑΤΗΣΗΣ.

Ο ΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΥΟΥ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

O V κάνει πλάκα....
Την ανάλυση που μας παραθέτει για την "εξάρτηση" μπορείτε να τη διαβάσετε αυτούσια σε κείμενα της Χρυσής Αυγής. Όσα τsιτάτα και αν αναμασάει, η ουσία είναι μια στη λογική του: Προστασία και ανασυγκρότηση ελληνικής παραγωγής, αυτάρκεια...και ενίσχυση εξαγωγικού προσανατολισμού. Μας το είπε καθαρα:"Λοιπόν για να τελειώνουμε. Στον καπιταλισμό ένα μονοπώλιο, μια επιχείρηση μιας οποιασδήποτε χώρας μπορεί να επενδύσει σε μια άλλη ή να αγοράσει μία επιχείρηση μιας άλλης χώρας αυτό συμβαίνει καθημερινά. Αυτό όμως δεν καθορίζει αν μια χώρα είναι ιμπεριαλιστική ή εξαρτημένη. Ναι οι εφοπλιστές μπορούν να αγοράσουν γερμανικά πλοία αυτό όμως δεν ενισχύει την θέση της Ελλάδας απέναντι στην Γερμανία διότι την ίδια ώρα η Ελλάδα είναι πλήρως εξαρτημένη οικονομικά από το γερμανικό κεφάλαιο, η Ελλάδα εισάγει γερμανικά προϊόντα, γερμανικά μονοπώλια αγοράζουν βιομηχανίες, υποδομές και στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις, η Γερμανία δανείζει την Ελλάδα, Γερμανικά μονοπώλια αλωνίζουν στην ελληνική αγορά, Γερμανοί σε κοινοπραξίες σε μεγάλα έργα πχ δρόμοι, ενέργεια κλπ". Δεν τρέχει και τίποτα αν οι Ελληνες επενδύουν στο εξωτερικό....
Γιατί όμως το πάει συνεχώς στο 1950;;; Θα μπορούσε απλολυστερα να μας παράθετει αποσπάσματα κείμενων της "ΑΥΓΗΣ", της Κόντρας-Κουρή, αναλύσεις του ΣΕΒ, παπατζες Καμένου-Κοτζια...Και όπως καταλάβατε η Ελλάδα είναι "εξαρτημένη" μόνο από τους Γερμανούς...Και οι ΗΠΑ κύριε, η Γαλλία...;;;;
V, ελα αγόρι μου, πηγαινε να πάρεις το αυγό σου από το Μαξίμου και ζήτα μεταταξη στο βόθρο της Χρυσής Αυγής...Θα σε πληρωνει η ΚΥΠ. Μην αγχώνεσαι!!!!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

KK-1 άντε πήγαινε κατά Συρία μεριά να μας πεις τι κάνει το ΚΚ που στηρίζει έναν ΦΙΛΟΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ και άσε αυτές τις ανοησίες. Επίσης ενημέρωσέ με όταν ξαναπάς στην Κριμαία παρεούλα με ναζήδες και την Λεπέν τι κάνουν τα Ρώσικα ιμπεριαλιστικά στρατεύματα. Που θα μας πεις και χρυσαυγίτες. Άντε μην θυμηθώ την Χαλυβουργία και δεν σας συμφέρει καθόλου. Χαιρετισμούς και στους ΚΙΝΕΖΟΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ συντρόφους σας όταν τους ξαναδείτε πάντα σε κλίμα ειλικρίνειας και συντροφικότητας....

Θερσίτη αν ήταν ιμπεριαλιστική η Ελλάδα η κατάκτηση των εδαφών θα προσέφερε πρόσθετη υπεραξία στην καπιταλιστική της οικονομία με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του χρηματιστικού της κεφαλαίου, της παραγωγής της κλπ. και θα υποδούλωνε τους λαούς και τις χώρες που κατακτούσε για να τους μετατρέπει σε σφαίρες επιρροής με εξάρτηση από αυτήν. Εκτός του ότι θα ανταγωνιζόνταν στο μοίρασμα του κόσμου τα ιμπεριαλιστικά μονοπώλια και ο ελληνικός καπιταλισμός θα είχε ισχύ απέναντί τους. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Η κατάκτηση εδαφών για να προϋποθέτει ιμπεριαλισμό πρέπει να γίνεται από χώρα αυτοδύναμη, με ισχυρό χρηματιστικό κεφάλαιο και με ισχύ στο ιμπεριαλιστικό μοίρασμα του κόσμου που μπαίνει σφήνα στις άλλες δυνάμεις. Η Ελλάδα πάντοτε ήταν το όχημα για τους ισχυρούς και ταυτόχρονα οι Έλληνες μεγαλοαστοί ήθελαν να ασκούν αυτήν την πολιτική για δικά τους συμφέροντα. Αυτό δεν καθιστά την Ελλάδα όμως ιμπεριαλιστική γιατί ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΣΥΜΦΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΙΖΟΜΕΝΗ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ.

Αυτή η επεκτατικότητα απλά έφερε κερδοφορία στα ντόπια μονοπώλια και στα ξένα τίποτα άλλο. Η Ελλάδα δεν ισχυροποιήθηκε ούτε ανεξάρτητη έγινε, ούτε βαριά βιομηχανία ισχυρή απέκτησε, ούτε παραγωγή, τεχνολογία, ούτε ανταγωνιστική απέναντι στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις έγινε, ούτε η οικονομία της έγινε αυτοδύναμη ούτε αναπτύχθηκε αντίθετα αυτό που κερδίσαμε ήταν περισσότερη υποτέλεια και εξάρτηση, απώλεια εδαφών, οικονομική καταστροφή. ΦΟΒΕΡΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ. Διάβασε τι λέει το ΣΕΚΕ που είναι και η αλήθεια:

" Η χώρα μας εξήλθεν από τον πόλεμον ΕΘΝΙΚΩΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΗ και οικονομικώς κατεστραμμένη. Εθνικώς υποδουλωμένη εις τας μεγάλας αστικάς δυνάμεις της Δύσεως αι οποίαι την εμεγάλωσαν διά να τη χρησιμοποιούν στρατιωτικώς όπου τα συμφέροντά των κινδυνεύουν. Οικονομικώς βεβαρημένη με δυσβάστακτα χρέη, τα οποία ο εργαζόμενος ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώση…Απέναντι της καταστάσεως ταύτης η οποία εξωτερικώς μεν οδηγεί την χώραν προς νέους αγνώστους πολέμους και νέας συμφοράς, εσωτερικώς δε οδηγεί αυτήν εις την πλέον αδυσώπητον χρεωκοπίαν και αθλιότητα, που επαυξάνει το αδιέξοδον και την απόγνωσιν των ταλαιπωρημένων μαζών, το Σοσιαλιστικόν εργατικόν κόμμα υψώνει την φωνήν του και καταγγέλλει ως συνένοχα και υπεύθυνα όλα εν γένει τα αστικά κόμματα, όσα προ και κατά τη διάρκειαν του πολέμου εκυβέρνησαν την χώραν κ' εβοήθησαν εις την πολιτικήν του πολέμου, της πιέσεως και της υποδουλώσεως του λαού."

Οι Άγγλοι χρησιμοποίησαν την Ελλάδα ως όχημα για τα σχέδιά τους στην Ανατολή και οι Έλληνες καπιταλιστές ως εξαρτημένοι από αυτούς επιδίωξαν να κερδίσουν και αυτοί από αυτή την επέμβαση την είδαν σαν καλή ευκαιρία αυτήν την επεκτατικότητα. Αυτή η εξάρτηση ακριβώς είναι που ισχυροποιεί την κερδοφορία της αστικής τάξης.

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΥΠ εκνευρίστηκε...Όλη αντικομμουνιστική σαβούρα απλωμένη! Κατευθείαν για Χρυσή Αυγή σε κόβω. Τις έδωσες πετυχημένα τις εξετάσεις. Α, και κοίταξε...βλεπουμε και εμείς τι λέει ο κάθε εγχώριος TRUMPάκουλας και ο κάθε εγχώριος TRUMPαρίφας-παπαγαλάκι!
Για σου...V for VEGOS!!!!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Άλλο λοιπόν εξαγωγή κεφαλαίου και στρατιωτικές επεμβάσεις από θέση εξάρτησης με στόχο την εξυπηρέτηση συμφερόντων των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων την ίδια ώρα που η χώρα των πρώτων είναι απόλυτα εξαρτημένη και υποτελής στα δεύτερα και τον πρώτο λόγο τον έχουν τα δεύτερα και τα πρώτα χρειάζονται τα δεύτερα για την κερδοφορία τους και εξαρτώνται απόλυτα από αυτά
και άλλο εξαγωγή κεφαλαίων, επεμβάσεις και κατακτήσεις εδαφών με στόχο την ανταγωνιστικότητα της καπιταλιστικής οικονομίας των μονοπωλίων, την ενίσχυσή τους στο μοίρασμα του κόσμου και των σφαιρών επιρροής, την υποδούλωση άλλων χωρών, την πρόσθετη υπεραξία που ενισχύει το χρηματιστικό κεφάλαιο και την οικονομία στο σύνολο (παραγωγή, βιομηχανία, τεχνολογία, κατάκτηση εσωτερικής αγοράς κλπ). Η Ελλάδα ανήκει στην πρώτη κατηγορία και αυτό δεν είναι ιμπεριαλισμός σε καμιά περίπτωση.

"ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΑΥΤΟ."

Μα με την αξιοποίηση και των δικών μας πρόθυμων "πατριωτών" έγινε πιο εύκολο γι'αυτούς. Οι δε Αμερικάνοι έβαλαν την χούντα να κάνει πραξικόπημα, ρίξανε και τους Τούρκους από δίπλα και έγινε η δουλειά πόσο πολύ τους βοηθήσαμε είδες; Ακριβώς λοιπόν οι πρώτοι που κερδίσανε ήταν οι Άγγλοι και οι ΗΠΑ. Οι δικοί μας ακριβώς επειδή ακολουθούνε τους Μεγάλους τους εξυπηρετήσανε. Αν ήταν οι δικοί μας ιμπεριαλιστές γιατί να μην θέλουνε μία Κύπρο Ενιαία που να είναι σφαίρα επιρροής της Ελλάδας χωρίς την Τουρκία πάνω από το κεφάλι της που στο κάτω κάτω είναι και ανταγωνιστική χώρα της Ελλάδας. Και αν ήμασταν ιμπεριαλιστές γιατί δεν ήθελε η αστική τάξη την Ένωση και συντάχθηκε με τις επιδιώξεις των Άγγλων; Δεν θα τη συνέφερε ως ιμπεριαλιστική χώρα να εκμεταλλεύεται και τον Κυπριακό λαό να τον προσαρτήσει; Τα ελληνικά στρατεύματα λοιπόν εξυπηρετούν πρώτα και κύρια τους ιμπεριαλιστές εκεί. Ναι και η ελληνική αστική τάξη έχει συμφέροντα και στην Κύπρο αλλά η επέμβαση της έχει ως στόχο τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα πάνω από όλα.

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

Σεχτάρ διαφώνησε με το Ζαχαριάδη αν θες:

Νίκος Ζαχαριάδης

ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 6ΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ Μ’ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Ριζοσπάστης 24,25,26-01-1934 σελ. 2

Ερώτηση.- Πως μπαίνει το ζήτημα της εξάρτησης της Ελλάδας απ’ το ξένο κεφάλαιο, και μπορούμε να μιλάμε τώρα πια για ελληνικό ιμπεριαλισμό;

Απάντηση.- Ο ρόλος του ξένου κεφαλαίου τόσο στα δημόσια οικονομικά, όσο και στις τράπεζες, τη βιομηχανία, αγροτική οικονομία, εμπόριο και δημοτική οικονομία είνε πολύ μεγάλος και αναμφισβήτητος. Λογουχάρη, ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος που μας επιβλήθηκε ύστερα απ’ τον πόλεμο του 1897 και την χρεωκοπία, ελέγχει τις περισσότερες δημόσιες εισπράξεις και αφού πρώτα κρατήσει τα ποσά που χρειάζονται για να πληρώνονται σε συνάλλαγμα οι ξένοι ομολογιούχοι, μετά παραδίνει τα ρέστα στο δημόσιο ταμείο. Στην Εκδοτική Τράπεζα κάθεται ξένος ελεγκτής που χωρίς την έγκρισή του δεν γίνεται τίποτε. Ξένες εταιρίες έχουν τις δημοτικές συγκοινωνίες, φωτισμό και ύδρευση (Πάουερ, Οϋλεν, Φωταέριο, Τροχιόδρομοι Θεσσαλονίκης, φωτισμός Βόλου κτλ.) στις σπουδαιότερες πόλεις. Από γαλλικά κεφάλαια αποτελείται η Τράπεζα Αθηνών, για να φέρουμε ένα παράδειγμα. Ολόκληρη σχεδόν η μεταλλωρυχία βρίσκεται σε ξένα χέρια. Στους σιδηρόδρομους (ΣΠΑΠ κτλ.) το ξένο κεφάλαιο κατέχει επίσης σπουδαίες θέσεις. Το ίδιο και στη βιομηχανία (εργοστάσιο αεροπλάνων Φαλήρου, οίνοι και οινοπνεύματα κτλ.). Στην αγροτική οικονομία έχουμε την εταιρία Κωπαίδας, Μάνξ Γιούλεν, Φαουντέσιον κτλ. Όλα αυτά, και υπάρχουν πολλά ακόμα, δείχνουν το σοβαρώτατο ρόλο που παίζει στη χώρα μας το ξένο κεφάλαιο. Το εξωτερικό δημόσιο χρέος της Ελλάδας είνε, αναλογικά, το μεγαλύτερο της Ευρώπης. Αν και έχουμε πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά μας, όμως χρωστάμε ακόμα τα δάνεια που γένηκαν κατά την επανάσταση του 1821!

Χαραχτηριστικό όμως εδώ είνε ότι το ντόπιο κεφάλαιο, το τραπεζιτικοτσιφλικάδικο και εμπορομεσιτικό, όχι μονάχα δεν αντέδρασαν μα διευκόλυναν με όλες τις δυνάμεις τους τη διείσδυση του ξένου κεφαλαίου, γιατί απ’ τη συναλλαγή και συνεργασία μ’ αυτό (ποσοστά, μεσιτείες, αντιπροσωπεία, συνεργασία κτλ.) κέρδιζαν τεράστια ποσά ξεγδέρνοντας μαζί τους εργαζόμενους της χώρας. Αυτό (ο ρόλος του ξένου κεφαλαίου) αποτελεί μια απ’ τις σπουδαιότερες, τη σπουδαιότερη αναμφισβήτητα αιτία της μονόμερης και σχετικά αδύνατης ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας. Το βιομηχανικό κεφάλαιο που φύτρωσε μέσα απ’ το τραπεζοτσιφλικάδικο και το εμπορομεσιτικό, δεν μπορούσε βέβαια να ξεσηκωθεί κατά του ξένου, απεναντίας προσαρμόστηκε στην κατάσταση, στράφηκε κυρίως προς την αλαφρυά βιομηχανία (είδη διατροφής, υφαντουργία, είδη ιματισμού και υπόδησης) και πήρε κι’ αυτό τη θέση του στην από κοινού εκμετάλλευση των εργαζομένων της χώρας μας.

Eπίσης είσαι ελεύθερος να διαφωνήσεις και με τον Μπελογιάννη εμένα δεν με χαλάει αυτός τα είπε καλύτερα για τα δάνεια και το ρόλο του ξένου κεφαλαίου στη χώρα. Διάβασε απλά το ΞΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και έλα να μου πεις μετά.....

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

Πια δεν είναι καν αστείο. Μόνος του ποστάρει στοιχεία για άλλα από αυτά που λέει και μετά νιώθει και δικαιωμένος που κατέρριψε τον εαυτό του. Ως τώρα απλώς ξέρουμε ότι έχουμε "βαθιά" εξάρτηση στα πάντα από κάποιον ακατανόμαστο και ότι έχουμε κάποια ακατανόητη σχέση με την Αργεντινή του 10' που ήταν εμπορική αποικία της Αγγλίας, χωρίς... να είμαστε πραγματικά ούτε αποικία, ούτε εμπορική, ούτε της Αγγλίας. Δηλαδή βασικά δεν ξέρουμε τίποτα πέρα από ότι το ΚΚΕ κάνει λάθος εδώ και μια εβδομηκονταετία και ότι το συνέδριο είναι μια καλή αφορμή να το επαναλάβουμε. Ωραία "συζήτηση" με μπόλικο περιεχόμενο και συμπεράσματα.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

ΟΛΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΞΕΝΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ.

ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΔΙΟΤΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΠΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΙΑ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΟΥΤΕ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΑΝΗΚΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΒΠΠ.

ΤΜΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ.

Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΤΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ.

ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΧΟΥΝΤΑ Η ΝΤΟΠΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΑΠΕΚΟΜΙΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΦΕΛΗ. Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΛΑΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΣΑΝ ΤΑ ΕΡΜΑΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΟΙ. ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΑΛΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΟΝΟΕΙΡΕΥΟΝΤΑΝ.

ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΗΤΑΝ Η ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.

ΟΤΑΝ Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

ΜΕΤΑ ΗΘΕΛΕΣ ΚΑΤ' ΕΥΘΕΙΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΖΥΡΙΧΗΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ;

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ Ο ΕΛΔΥΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΑΤΡΟΝΕΣ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ Η ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΕΚΕΛΕΙΑ.

ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ Η ΝΤΟΠΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΧΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ. ΟΤΙ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ.

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ; ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ




Ανώνυμος είπε...

Α ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

ΤΙ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΣΕ Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ. ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

Είναι χαρακτηριστική η εκτίμηση του αστού στρατιωτικού και κεντρώου πολιτικού Νικολάου Πλαστήρα που είχε προθυμοποιηθεί οικειοθελώς να πάρει μέρος στην αντισοβιετική εκστρατεία. Ο Πλαστήρας υποστήριζε ότι «από τη συμμετοχή μας στην εκστρατεία έχουμε να ωφεληθούμε πολύ και ότι ο δρόμος για τη Θράκη και τη Μικρά Ασία περνάει από την Ρωσία» (σελ. 128).

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΕΡΜΑΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

200 μέχρι το βράδι ή όχι;

λαθραναγνώστης είπε...

@ V (13 Απριλίου 2017 - 4:06 μ.μ.)
Και η Γερμανία βρέθηκε σε παρόμοια θέση με την Ελλάδα, μετά τον ΑΠΠ και η Ιαπωνία μετά τον ΒΠΠ

Ανώνυμος είπε...

Θερσίτη το ήθελαν φυσικά. Το ήθελαν γιατί ξέρουν ότι αν εξυπηρετούν τα αφεντικά τους κερδίζουν. Έτσι είναι θέλουν και τους υπηρετούν, θέλουν και εξαρτώνται από αυτούς ακριβώς για να επωφελούνται και αυτοί. Διαφορετικά δεν μπορούν μόνοι τους. Τα συμφέροντά τους λοιπόν, οι επιδιώξεις τους, η επεκτατικότητά τους, τα σχέδιά τους είναι μέσα στα πλαίσια εξάρτησης τους και αυτό το θέλουν γιατί έτσι κερδοφορούν το ξέρουν αυτό όχι ότι είναι ιμπεριαλιστές. Αυτό ακριβώς έγινε και με την Ουκρανία και με την Μ.Ασία γιαυτό έκαναν τις επεμβάσεις αυτές γιατί ήξεραν ότι αυτοί αφού υπηρετούσαν τους ανωτέρους τους θα κέρδιζαν μερίδιο από την "λεία". Ο ΕΛΔΥΚ γι'αυτό είναι εκεί ως ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων και για τα συμφέροντα των ελληνικών μονοπωλίων. Η διαφορά είναι ότι οι πρώτοι αποφασίζουν για την Κύπρο και οι δικοί μας ακολουθούν ακριβώς για να επωφεληθούν από αυτό αλλά μέσα στα πλαίσια υποτέλειάς τους προς τους πάτρονές τους. Γι'αυτό και δεν πρόκειται να ξεφύγουν από την πεπατημένη. Γιατί αν ήταν ιμπεριαλιστές είναι αυτό που σου είπα με την Ένωση θα το διεκδικούσαν ή θα εναντιώνονταν στην παρουσία των Τούρκων. Σωστά λες:

ΟΤΑΝ Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

ΜΕΤΑ ΗΘΕΛΕΣ ΚΑΤ' ΕΥΘΕΙΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΖΥΡΙΧΗΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ;

Ναι έτσι είναι αυτό ακριβώς λέω. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. Άρα δεν είναι ιμπεριαλιστές. Όπως και οι συμφωνίες Μαδρίτης επί ΠΑΣΟΚ, τα Ίμια, η παραβίαση των συνόρων και η αμφισβήτηση της κυριαρχίας της χώρας όλα αυτά δεν δείχνουν ιμπεριαλισμό αυτοί έχουν παραδοθεί στο ΝΑΤΟ και υποχωρούν μπροστά στην τουρκική επιθετικότητα. ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΑΛΑΝΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ.

Και όχι το Ισραήλ δεν είναι ιμπεριαλιστική χώρα εξαρτημένο από τις ΗΠΑ είναι από την αρχή.

Λαθραναγνώστη ναι βρεθήκανε και αυτοί η διαφορά είναι ότι αυτοί ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΙΣΧΥΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ με ισχυρό κεφάλαιο ανταγωνιστικό και τα μονοπώλιά τους να μοιράζουν τον κόσμο και να κυριαρχούν στην καπιταλιστική οικονομία και παλεύουνε για τη χρηματιστική και ιμπεριαλιστική κυριαρχία. Καμία σχέση με εμάς....

ΟΧΕΠ άσε τις εξυπνάδες. Είμαστε ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ κυρίως από ΗΠΑ-ΕΕ αλλά και από τους άλλους (Ρωσία, Κίνα) όμως οι πρώτοι κάνουν κουμάντο τι δεν καταλαβαίνεις; ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΝΤΟΜΠΡΟ ΝΑ ΠΕΙΣ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΥΠΟΤΙΜΑ ΕΣΕΝΑ.

V For Viva La Revolution

zoot horn rollo είπε...

"...ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ."
Όλα τα σχόλια σου βασικά, μηδενός εξαιρουμένου.

Άντε, κοντοζυγώνουμε...

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια γιατί κανείς δεν σχολιάζει τα λεγόμενα του Ζαχαριάδη ή του Μπελογιάννη που τα λένε καλύτερα από μένα;

Ο Μπελογιάννης στο ΞΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ μιλούσε επίσης για εξάρτηση από το ξένο κεφάλαιο. Και το τεκμηρίωσε απόλυτα. Ο Ζαχαριάδης επίσης υποστήριζε αυτή τη θέση όπως και όταν μιλούσε για αμερικανοκρατία, ξενοδουλεία κλπ ακόμα και το 1954. ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ Η ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ;

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

"ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΝΤΟΜΠΡΟ ΝΑ ΠΕΙΣ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΥΠΟΤΙΜΑ ΕΣΕΝΑ."

Προφανώς διαφωνώ μαζί σου, καταλαβαίνω πολύ καλά τι λες και σε ψέγω γιατί είναι επιτηδευμένα ασαφές και έχει ψαρώσει και τις καλύτερες οικογένειες, αλλά δεν αγοράζουμε εδώ. Οταν τελικά αναγκάζεσαι να τοποθετηθείς επί της ουσίας της εξάρτησης που έχει η Ελλαδα παρουσιάζεις εύκολες αποδομήσιμες που έφτιαξες στο πόδι γιατί προφανώς αντιλήφθηκες το κενό αυτού που λες.

Το τελευταίο σου πόνημα δεν είναι απλώς άστοχο. Φαίνεται και χοντροκομμένη ακροβασία.

Τώρα είμαστε εξαρτημένοι από το κεφάλαιο της ΕΕ, των ΗΠΑ, αλλά και της Ρωσίας, της Κίνας. Δηλαδή βασικά από όλες τις ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ταυτοχρόνως οι οποίες δεν έχουν κοινά συμφέροντα.

Δηλαδή το ελληνικό κεφάλαιο είναι εξαρτημένο στο ρωσικό και κινέζικο, αλλά το ρώσικο και το κινέζικο κεφάλαιο... δεν κάνουν κουμάντο πάνω στο ελληνικό.

Τόση ώρα ψέγεις την αλληλεξάρτηση γιατί δεν δημιουργεί ευδιάκριτη ανισοτιμία μεταξύ των δύο πλευρών, δεν έχει αναλυτική αξία και τώρα αναγκάζεσαι να εφεύρεις ένα είδος εξάρτησης που ο ισχυρός δεν κάνει κουμάντο και που έχει την ίδια λειτουργία της μη ευδιάκριτης ανισοτιμίας ακριβώς για να αναλύσεις κάτι που η ορολογία του "εξάρτηση σκέτο και χωρίς ανάλυση" αδυνατεί να εξηγήσει.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

OYTE TO ΙΣΡΑΗΛ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ;

Ε ΤΩΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΚΑ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

Συμφωνείτε με τις κοπτοραπτικές του Ζαχαριάδη και του Μπελογιάννη;
Καλά πάμε για τα 200, μια ώρα έμεινε.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΜΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ.

ΚΑΙ ΜΕ ΡΩΣΙΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΚΙΝΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΗΠΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΕΡΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗ.

ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ.

ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ Η ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΣΤΙΝΗ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΥΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ.

ΤΙ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ; SKIP;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΙ ΛΕΕΙ;

Χαραχτηριστικό όμως εδώ είνε ότι το ντόπιο κεφάλαιο, το τραπεζιτικοτσιφλικάδικο και εμπορομεσιτικό, όχι μονάχα δεν αντέδρασαν μα διευκόλυναν με όλες τις δυνάμεις τους τη διείσδυση του ξένου κεφαλαίου, γιατί απ’ τη συναλλαγή και συνεργασία μ’ αυτό (ποσοστά, μεσιτείες, αντιπροσωπεία, συνεργασία κτλ.) κέρδιζαν τεράστια ποσά ξεγδέρνοντας μαζί τους εργαζόμενους της χώρας.

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΑΝ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ; ΓΙΑΤΙ; ΕΠΕΙΔΗ ΚΕΡΔΙΖΑΝ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Θερσίτη γενικά οι "ντούροι" εξαρτιομανείς έχουν καταφέρει σε προηγούμενες δεκαετίες να βγάλουν "βαθιά εξαρτημένες" μέχρι την Μ.Βρετανία και την Γαλλία από τις ΗΠΑ. Δεν θα τους κοπεί η φόρα τώρα στο Ισραήλ. Η Παλαιστίνη πέφτει μακριά από τα παραγοντομαζέματα τους.

Ο.Χ.Ε.Π.

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Τι είπε ο Ζαχαριάδης το ...'34(!), και τι έγραψε ο Μπελογιάννης το '46!
Οι βυζαντινοί καλογεροπαπάδες, άσσοι στην παπαγαλία, ανίκανοι να σου εξηγήσουν τι έχουν καταλάβει από αυτό, που σε παραπέμπουν.
Τι είναι ρε παληκάρια η περίφημη "εξάρτηση"; Μπορείτε να το προσδιορίσετε ναι η ου;
Αστε, τι έλεγε ο Ζαχαριάδης και ο Μπελογιάννης. ΕΣΕΙΣ τι έχετε καταλάβει;
Αυτοί λειτούργησαν στα πλαίσια της γενικής διάνοιας αλλά και συγκεκριμένων προγραμματικών αποφάσεων της Κ.Δ. της εποχής τους, και σε αυτό στάθηκαν άξιοι, για αυτό και τους τιμάμε.
Σήμερα ζούμε σε μιαν άλλη εποχή, που έχουμε την πολυτέλεια να μπορούμε να κρίνουμε κατά πόσο ήταν εύστοχες, όχι τα πρόσωπα, αλλά οι αναλύσεις της εποχής τους.
Το κάθε τι στην πράξη κρίνεται.
Ο εν πολλοίς νεφελώδης όρος "εξάρτηση" λέει κάποιες αλήθειες, αλλά είναι μια μονόπλευρη θεώρηση, που κρύβει κάποιες άλλες, που στην πορεία της ιστορικής εξέλιξης αποδείχτηκε πιο καθοριστικές για την έκβαση της ταξικής πάλης.
Υπάρχουν πολλά γεγονότα, που καθόρισαν την ανάπτυξη του Καπιταλισμού στην Ελλάδα, και που δεν μπορεί να τα ερμηνεύσει η επίκληση μιας αόριστης "εξάρτησης".
Και ποτέ κανένας σοβαρός κομμουνιστής δεν ισχυρίστηκε ότι οι πρωταγωνιστές του κομμουνιστικού κόμματος στην Ελλάδα ήταν αλάθητοι Πάπες, κάτοχοι διαχρονικών και ακλόνητων αληθειών. Κι αυτό μόνο στα χαμηλοτάβανα μυαλά ισοδυναμοί με ....αμφισβήτησή τους!
Ο προσωποληπτικός φανατισμός ήταν πάντα χαρακτηριστικό των μικροαστών με κορυφαίο παράδειγμα το αντρεϊκό ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

https://www.rt.com/news/384615-lenin-arrives-stockholm-1917/

#τι_φαση?

Ανώνυμος είπε...

Θερσίτη οι πόλεμοι και ο γεωπολιτικός και γεωστρατηγικός ρόλος του Ισραήλ είναι ακριβώς ενταγμένα στα σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή γι'αυτό και υποστηρίζεται από αυτούς είναι το μαντρόσκυλό τους στην Μ.Ανατολή. Είναι οι αμερικάνικες αλλά και άλλες δυτικές πολυεθνικές που επένδυσαν στο Ισραήλ και το υποστήριξαν και συνεχίζουν να το υποστηρίζουν με κάθε τρόπο το Ισραήλ δημιουργήθηκε ακριβώς χάρη στην υποστήριξη αμερικανικών και ευρωπαϊκών κεφαλαίων ως όργανό τους στην Μ.Ανατολή. Ισραήλ δεν υπήρχε δεν διαμορφώθηκε ως έθνος κράτος όπως τα υπόλοιπα για να φτάσει και σε ιμπεριαλιστικό στάδιο το χρηματιστικό κεφάλαιο όπως άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις το Ισραήλ στην σημερινή του μορφή είναι δημιούργημα των ΗΠΑ κυρίως και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών και της αμέριστης στήριξής τους έτσι αναπτύχθηκε η ισραηλινή αστική τάξη. Διάβασε εδώ κατάλογο αμερικανικών κεφαλαίων:

http://www.inminds.com/boycott-us-companies.html

Διάβασε και εδώ:

http://www.huffingtonpost.com/ziva-eger/7-reasons-us-multinationa_b_9534266.html

Μπορείς να διαβάσεις και εδώ για τις πολυεθνικές και το Ισραήλ:

https://books.google.gr/books?id=9nKIAgAAQBAJ&pg=PA131&lpg=PA131&dq=the+industrial+geography+israel+usa+companies&source=bl&ots=jxygbpPqKR&sig=xMnyzqs7sKQwoDTnePfnatAVu94&hl=el&sa=X&ved=0ahUKEwi63pDMt6PTAhWCUBQKHUL-AJEQ6AEIIzAA#v=onepage&q=the%20industrial%20geography%20israel%20usa%20companies&f=false

(στο κομμάτι The role of multinationals σελ. 130)

http://www.adweek.com/digital/israeli-startups-acquired/

https://whoprofits.org/bulldozers

Βλέπεις ότι και τεχνολογικά που είναι ανεπτυγμένο αυτό το οφείλει στις ξένες πολυεθνικές.

Νομίζω είναι γνωστό σε όλους ότι και η πολεμική-αμυντική βιομηχανία του Ισραήλ στηρίχθηκε επίσης και σε μεγάλο βαθμό από τις ΗΠΑ με με χρηματοδοτήσεις και με εξοπλισμούς και οπλικά συστήματα και με άμεση βοήθεια των μονοπωλίων των ΗΠΑ κλπ. Όπως και οικονομικά φυσικά οι ΗΠΑ τους στηρίξανε με πολύ μεγάλα ποσά πολλών δις.

"ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΑΝ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ; ΓΙΑΤΙ; ΕΠΕΙΔΗ ΚΕΡΔΙΖΑΝ. "

Μα δεν είπα κάτι διαφορετικό. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. Τους διευκόλυναν ναι αφού είναι ΒΑΘΙΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ από αυτούς και γι'αυτό τους είναι πιστοί επειδή κέρδιζαν και συνεχίζουν να κερδίζουν. Και ο Ζαχαριάδης αυτό λέει ακριβώς.

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

"Μεταφέρουν τα παλιά αντισοβιετικά σύνδρομα και στους ενδοϊμπεριαλιστικούς καυγάδες και ανταγωνισμούς; Τόσος δογματισμός πια;"
http://aristeripolitiki.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

Εξαρτημένο Ισραήλ με εξαρτημένη – αυτόνομη εισβολή στο Σουέζ με 5 επίσημους και άλλους τόσους ανεπίσημους πολέμους και εξαρτημένη δική του πολεμική βιομηχανία τανκς συν εξαρτημένα πυρηνικά όπλα.

Εξαρτημένη Μ. Βρετανία ζητάει “βοήθεια” από το εξαρτημένο ΔΝΤ στα 1976 για να κόψει κοινωνικές παροχές, εργατικά δικαιώματα και στις ημέρες μας δέχεται εξαγορές επιχειρήσεων της από την εξαρτημένη Ινδία.

Εξαρτημένη Γερμανία δέχεται αγορές σαν της γερμανικής εταιρείας ρομποτικής Kuka από την κινεζική εταιρεία οικιακών ηλεκτρικών συσκευών Midea και παραλίγο της τεχνολογικής εταιρεία Aixtron από την κινεζική επενδυτική εταιρεία Grand Chip στην οποία έβαλε φρένο.

Εξαρτημένη γαλλική εταιρεία PSA στην οποία ανήκουν η Citroen και η Peugeot εξαγόρασε τις Opel και της Vauxhall από τη εξαρτημένη General Motors των εξαρτημένων ΗΠΑ

Εξαρτημένη Κίνα δέχεται από τα 1979 αμερικάνικες, γερμανικές, ευρωπαϊκές επενδύσεις σε ΕΟΖ .Ανάμεσα τους και τα I-phone που παράγονται από επιχειρήσεις με έδρα τους τις εξαρτημένες από την Κίνα χρέη Η.Π.Α

Εξαρτημένη Κινέζικη Fosun έχει αγοράσει το 16,7% της τράπεζας BCP και είναι πλέον ο μεγαλομέτοχός της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας μιας πρώην αποικιοκρατικής δύναμης και νυν εξαρτημένης χώρας μέλος των Ιμπεριαλιστικών πλην εξαρτημένων ΕΕ και του ΝΑΤΟ

Της “εξάρτησης” το κάγκελο σε μία συνέχεια εξαρτημένης Καζακειάδας δίχως τέλος. Αν δεν ήταν η Μ.Εβδομάδα 400+σχόλια. Τα στοιχήματα. Καλό Πάσχα

zoot horn rollo είπε...

Δε τα φτάσαμε τα 200. Δε πειράζει,πάμε γερά για σήμερα....

Saportoutourki είπε...

"ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ Η ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΣΤΙΝΗ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΥΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ.

ΤΙ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ; SKIP"

χαχαχα
Γελάω μόνος μου μες στο κυλικείο
Να σαι καλά ρε θερσίτη

Ανώνυμος είπε...

Ωραία να σας το πω αλλιώς; Η Ελλάδα θα προχωρούσε σε επέμβαση την Μ. Ασία χωρίς την συγκατάθεση των Άγγλων-Γάλλων δηλαδή εντελώς από μόνη της ακόμα και αν αυτό έθιγε τα συμφέροντά τους εκείνη τη στιγμή; Γιατί αυτό θα σήμαινε τότε ιμπεριαλιστική Ελλάδα. Δεν νομίζω να το πιστεύει κανείς σας αυτό. Η στάση επίσης της Ελλάδας όσο αφορά την Κύπρο δεν αποδεικνύει κανέναν ιμπεριαλισμό αντίθετα μόνο υποχωρήσεις στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Διαφορετικά γιατί να μην διεκδικούσε την Ένωση και να ελέγχει η ελληνική αστική τάξη αυτή την Κύπρο αφού είναι ιμπεριαλιστική; Δεν θα την συνέφερε αυτό; Αυτό είναι ιμπεριαλισμός ότι εναντιώνομαι στους άλλους "παίκτες" για τα συμφέροντά μου. Ή γιατί να υποχωρήσει στην παρουσία των Τούρκων στη χώρα; Δεν είναι ιμπεριαλισμός αυτό σε καμία περίπτωση. Το δε Ισραήλ προχώρησε σε επέμβαση στο Σουέζ με παρότρυνση ΆΓΓΛΩΝ-ΓΑΛΛΩΝ δηλαδή των ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. Υπήρχε περίπτωση από μόνο του να το έκανε αυτό αν θίγονταν δηλαδή από δική του επέμβαση τα συμφέροντα αυτών των Μεγάλων Δυνάμεων; Μην τρελαθούμε.

Τώρα για την "εξαρτησιάδα". Στον καπιταλισμό η εταιρεία του ενός αγοράζει του άλλου. Αυτό είναι νόμος και δεν θα σταματήσει ποτέ και συμβαίνει και μεταξύ ιμπεριαλιστών. Δεν λέει κάτι αυτό γιατί την ίδια ώρα αυτές οι χώρες ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ για να το πω έτσι συγκρούονται για τον έλεγχο των αγορών, το μοίρασμα του κόσμου και των σφαιρών επιρροής, τα μονοπώλιά τους και το χρηματιστικό τους κεφάλαιο είναι τα πιο ισχυρά στον κόσμο κλπ. Τι σχέση έχει η Ελλάδα με αυτούς που ούτε στα σύνορά της δεν έχει κυριαρχία τώρα αυτό μόνο εσείς το βλέπετε αυτό

ΥΓ: Zoot θα προσπαθήσω και εγώ για να χτυπήσουμε διακοσάρα. ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

Άντε να συμβάλλω για τα διακόσια:

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος έδειξε και η επαναστατική πρακτική στα τελευταία χρόνια επανειλημμένα επιβεβαίωσε πως:
1) Το εθνικό και αποικιακό είναι ζητήματα αξεχώριστα από το ζήτημα της απελευθέρωσης από την εξουσία του κεφαλαίου.
2) Ο ιμπεριαλισμός (ανώτερη μορφή του καπιταλισμού) δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΜΗ ΙΣΟΤΙΜΩΝ ΕΘΝΩΝ και αποικιών.
3) Τα μη ισότιμα έθνη και αποικίες δεν μπορούν να απελευθερωθούν χωρίς το γκρέμισμα της εξουσίας του κεφαλαίου.
4) Η νίκη του προλεταριάτου δεν μπορεί να είναι στέρεα χωρίς ν' απελευθερωθούν τα έθνη που δεν έχουν δικαιώματα και οι αποικίες από την καταπίεση του καπιταλισμού.

Στάλιν: «Η θέση του Εθνικού Ζητήματος»
Γράφτηκε το Μάη του 1921
Από το «Ο Μαρξισμός και το Εθνικό Ζήτημα»
Εκδόσεις Ειρήνη, σελ. 91

Εδώ ο Στάλιν μιλάει για ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ όχι μόνο αποικιών αλλά και μη ισότιμων εθνών στα οποία εντάσσονται και οι εξαρτημένες από τον ιμπεριαλισμό χώρες.

V For Viva La Revolution

Yπωτακουστης Basenknak είπε...

Δηλαδη ολα αυτα ηταν για να καταληξετε οτι υπαρχει ζητημα εθνικης οικονομικης υποδουλωσης; Φυσικα αφου το λεει ο Μεγας Σταλιν.

Διολου απιθανο να ειναι και οι αμερικανοι θυματα οικονομικης υποδουλωσης. Το χρεος των ηπα ειναι 400% του αεπ.
Καθηκον η αντιιμπεριαλιστικη αλυλεγγυη στις ηπα Κατω ο κινεζικος σοσιαλιμπεριαλισμος που εκανε την παλαι ποτε κραταια αμερικη υποδουλο εθνος


Τι ειναι το 'τραπεζοτσιφλικαδικο κεφαλαιο';

O ιμπεριαλισμος ειναι ενας ορος γεωπολιτικος για ενα φαινομενο πολυπλευρο. Η μαρξιστικη ερμηνεια του φαινομενου απο τον Λενιν επικεντρωνει στην παραγωγικη διαδικασια και τις πλευρες της οι οποιες ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ τον ιμπεριαλισμο. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ. Ετσι η Πολεμικη επιθετικοτητα, ειναι το επιφαινομενο της εποχης της οποιας η ουσια βρισκεται στις παραγωγικες διαδικασιες.


Παρατηρωντας τις διαφορες της παραγωγης στην εποχη του ιμπεριαλισμου ο Λενιν εδωσε τα ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ:

1.''Συγκέντρωση της παραγωγής και του κεφαλαίου, που έχει φτάσει σε τέτοια υψηλή βαθμίδα ανάπτυξης, ώστε να δημιουργεί μονοπώλια που παίζουν αποφασιστικό ρόλο στην οικονομική ζωή.''

Σε καθε χωρα λοιπον, που τα μονοπωλια κυριαρχουν στην παραγωγικη διαδικασια και αρα γενικα στην χωρα αυτη, οι γεωπολιτικες εμπλοκες της, ερμηνευονται ως ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ των συμφεροντων των μονοπολιων που δραστηριοποιουνται στην χωρα αυτη. Σε μια

Στην Ελλαδα, κυριαρχουν ελληνικα, ευρωπαικα και καποια αμερικανικα μονοπωλια. Τα ελληνικα μονοπωλια, μεσω της κρατικης πολιτικης, η οποια συνεργαζεται με ιμπεριαλιστικους οργανισμους, επιδιωκουν την εξυπηρετηση των συμφεροντων τους σε μια σχεση συνεργασιας με τα 'ξενα' μονοπωλια. Ετσι ερμηνευεται η συμμετοχη της Ελλαδας σε πολεμικες συρραξεις.

zoot horn rollo είπε...

Περασμένες 5 κι ακόμα <200. Ούτε γι'αυτό δεν είσαι.

Saportoutourki είπε...

" Η Ελλάδα θα προχωρούσε σε επέμβαση την Μ. Ασία χωρίς την συγκατάθεση των Άγγλων-Γάλλων δηλαδή εντελώς από μόνη της ακόμα και αν αυτό έθιγε τα συμφέροντά τους εκείνη τη στιγμή; Γιατί αυτό θα σήμαινε τότε ιμπεριαλιστική Ελλάδα. Δεν νομίζω να το πιστεύει κανείς σας αυτό."

Πίστευε και μη ερεύνα εσύ.

Καταρχάσεκανακιλο δεν το αποφάσισε ... η Ελλάδα. Το αποφάσισε η αστική τάξη του μικρομέγαλου "έθνους-κράτους" των Βαλκανίων.

Καταδευτέρααρχιζωδιαιτα η αστική τάξη της Ελλάδας συνέχισε να προχωρά χωρίς καμία έγκριση και εντολή των μεγάλων δυνάμεων.

Τέλοσδενξαναπινωμπυρες η αστκή τάξη της Ελλάδας συμμετείχε αυτόνομα στο μοίρασμα του κόσμου που προηγήθηκε του και ακολούθησε τον Α' ΠΠ. Κανένας σύμμαχος δεν υπήρχε ουσιστικά από τος μεγάλες δυνάμεις.
Βαλκανικοιπολεμοιγκουχου

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 240   Νεότερο› Νεότερο»