Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Η αποδελτίωση της Δευτέρας

Κάθε Που-Σου-Κου, δεν ξέρω τι τους πιάνει (φονιάδες των λαών Αμερικάνοι) κι έχουν τέτοιο οίστρο, σε έναν άτυπο διαγωνισμό για τη μεγαλύτερη μουσμουλιά. Με τη βοήθεια της Ρένας Δουρου-τι, που είναι πιο "ανώμαλη" κι από ρήμα στα αρχαία ελληνικά (διαβάζοντας μέχρι και τον προσυνεδριακό διάλογο του Σύριζα) και των σφων αναγνωστών, που "έκαψαν" κάποια θέματα, πριν προλάβω να γα πιάσω εισηγητικά, η κε του μπλοκ συγκεντρώνει μια ενδεικτική -και κάθε άλλο παρά εξαντλητική- λίστα-index, με μερακλίδικα αναγνώσματα.

Έχουμε και λέμε.

-Το αφεντικό (ας χρησιμοποιήσουμε προς στιγμήν συμβατικά αυτόν τον όρο) του Press Project εξηγεί πως το πραγματικό δίπολο στην επιχείρησή του δεν είναι ο επιχειρηματίας ενάντια στους απλήρωτους υπαλλήλους του, αλλά: από τη μια πλευρά ο τολμηρός κι αδέσμευτος οραματιστής κι από την άλλη αυτοί που καταστρέφουν το όραμα, με σχέδιο κι ιδιοτελή συμφέροντα, ή έχοντας στην καλύτερη παρασυρθεί από τις κακές παρέες και έναν συνδικαλιστή. Αν κι εφόσον λοιπόν συνεχίσει να υπάρχει το Press Project, αυτοί που θα συνεχίσουν να το υλοποιούν αδέσμευτα, θα δεσμεύονται με νέους όρους -που δεν κατάλαβα να αναφέρονται στο μακροσκελές, κατά τα άλλα, και μελό κείμενο του Κ. Εφήμερου.

Ο οποίος ξεπερνά και το χαρακτηριστικό Φοίνικα έμπορα από τις περιπέτειες του Αστερίξ, με τους απρόσεκτους κι άτυχους συνεταίρους-κωπηλάτες του, που δε διάβασαν πολύ καλά τη σύμβαση που υπέγραψαν. Εδώ δεν υπάρχει καν δημιουργική ασάφεια αλά Βαρουφάκης, αλλά μπόλικο μάρκετινγκ με τη μουτσούνα του (1101) και κοροϊδία χωρίς σύνορα (αν και αυτό θα πήγανε πιο πολύ στο μαγαζί του Κούλογλου).

Παράλληλα διαφαίνονται τα όρια όχι τόσο του θλιμμένου και προδομένου αριστεροχωρίου, αλλά των διάφορων "αυτοδιαχειριζόμενων" εγχειρημάτων, που νομίζουν (;) και πλασάρουν πως κάνουν κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι στην πραγματικότητα: επιχειρήσεις σε αυστηρό κι αμείλικτο, καπιταλιστικό περιβάλλον.

-Το νέο πόνημα της πάλαι ποτέ ομάδας του Ιού, για τους υπουργούς του ΕΑΜ που αναφέρονται ως "πρώτη φορά αριστερά" (σε κυβέρνηση) για να φέρουν τους κατάλληλους συνειρμούς με το μίζερο παρόν της πρωτοδεύτερης φοράς αριστερά του Σύριζα, από μια σκοπιά έμμεσης νομιμοποίησης και δικαιολόγησής του. Όπως λέει κι ο ΡΓ στο σχόλιό του

Σε αυτό το κείμενο "ιστορίας" που μόνο ένας του "Ιού" θα μπορούσε να βγάλει, μπερδεύεται σκόπιμα η π..α με την βούρτσα, πετιέται η απαραίτητη λάσπη στον ανεμιστήρα για να μας πάρει μπάλα όλους. Η ουσία του άρθρου είναι ότι αφού και η ηγεσία του ΕΑΜ και του ΚΚΕ έτρωγε καλά σε σχέση με τους απλούς αγωνιστές, γιατί έχετε απαιτήσεις από τους θεόσταλτους ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ; Βέβαια η "αριστερά" δεν έχασε το "ηθικό πλεονέκτημα" λόγω της αντίστασης...
Το ωραίο είναι πως ο Κωστόπουλος περιλαμβάνει μια αναφορά και στην μπροσούρα του Δ. Μαριόλη "η αδύνατη ταξική ανακωχή", που περιγράφει τις αντιφατικές στοχεύσεις του ΕΑΜ και την οδυνηρή παγίδευση των υπουργών του στην υλοποίηση σκληρών, αντιλαϊκών πολιτικών και μέτρων, σε τομείς όπως η οικονομία και τα εργασιακά -ενώ κρατήθηκαν επιμελώς μακριά από τα υπουργεία νευραλγικής σημασίας (Εσωτερικών και Στρατιωτικών) που εξασφάλιζαν τον ουσιαστικό έλεγχο του κρατικού μηχανισμού.

Αντί όμως να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα-διδάγματα για τα όρια και τις πραγματικές δυνατότητες που προκύπτουν από τη συμμετοχή σε αστικές κυβερνήσεις -ακόμα και με τις καλύτερες των προθέσεων- οι ιστορικές αναφορές χρησιμεύουν μαεστρικά για να μικρύνουν το ΕΑΜ και να το στριμώξουν στα μέτρα της σημερινής ψοφοδεούς και ξεπουλημένη ΔΦΑ, για να δώσουν άλλοθι στα πεπραγμένα της.
Σαν δε ντρέπονται, που είπε χτες κι ο Κουτσούμπας...

-Το τροπάρι της ΛαΕ πως το ΚΚΕ θέλει "μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος" επειδή αυτοί ονειρεύονται έναν ήπιο καπιταλισμό με δραχμή και ένα σκιώδη σοσιαλισμό (χωρίς ήλιο) που θα ντρέπεται να πει το όνομά του.
-Και το ιδανικό συμπλήρωμα της Αυγής, που δεν περιορίζεται στην πρωτότυπη νοηματοδότηση της Αριστεράς στις νέες συνθήκες (που είναι προφανώς ο Σύριζα), αλλά και στον επανακαθορισμό της έννοιας του "αριστερισμού", που περιλαμβάνει πλέον το Λαφαζάνη και τη Ζωή. Και μη χειρότερα...
Αριστερισμός, ο ντροπαλός διαχωρισμός από την "αριστερή κυβέρνηση"...

-Αφήνουμε ασχολίαστο, ως ανάξιο λόγου και προσοχής, το Στάθη Καλύβα και τη σύνδεση που επιχειρεί μεταξύ του Γαλαξιάρχη, του τουιτερικού λαϊκισμού και των υποστηρικτών του Τραμπ!

-Την ίδια στιγμή στη βουλή (όχι στο κανάλι) παίζεται το σίριαλ "οι αδιάφθοροι" με την καταγγελία και την πάταξη της διαπλοκής και των αρχιερέων της, σε πρώτο πλάνο. Που θα μπορούσε να 'ναι και σίριαλ του Φώσκολου, με τον "Αρχιερέα" στο ρόλο του νέου Ευλογητού. Ποιοτική αντιπαράθεση, που κάνει το ντιμπέι της Χίλαρι και του Τραμπ να μοιάζει με πολιτική συζήτηση επί της ουσίας...

-Αλλάζοντας κατηγορία, εμπλουτίζουμε τη λίστα με τα εξής:
Την ανταπόκριση από τη χτεσινή εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση που διοργάνωσε το Ατέχνως στο Αλκυονίς για το βιβλίο του βετεράνου κομμουνιστή, Χρ. Νταβαντζή: "όσα επέζησαν στη μνήμη - οδοιπορικό ζωής"

-την ανάλυση του Ριζοσπάστη, από την ενότητα με τα διεθνή, για την ειρηνευτική συμφωνία στην Κολομβία μεταξύ των FARC και του... νομπελίστα Σάντος (που καταψηφίστηκε πάντως στο πρόσφατο συμβουλευτικό δημοψήφισμα) και διαπιστώνει κριτικά πως:

Η συμφωνία κατοχυρώνει το μονοπώλιο του αστικού κράτους στη βία, την καταδίκη της επαναστατικής πάλης, προωθεί την κοινωνική συναίνεση και ενσωμάτωση, αναγνωρίζει το πάνω χέρι στην αστική τάξη και το κράτος της, τελικά υπονομεύει τον ταξικό αγώνα.
Η συμφωνία δεν κρίνεται με βάση το αν οδηγεί σε αλλαγή μορφών πάλης, κάτι που είναι ευθύνη και υποχρέωση κάθε επαναστατικού κόμματος και κινήματος να επιλέγει ανάλογα με τις συνθήκες και τις απαιτήσεις της ταξικής πάλης στη χώρα του. Η συγκεκριμένη συμφωνία κρίνεται από το αν δεσμεύει το λαϊκό κίνημα της χώρας σε σοβαρές, απαράδεκτες παραχωρήσεις απέναντι στην αστική τάξη και την εξουσία της, που θα το αφοπλίσουν πολιτικά και ιδεολογικά και αντικειμενικά θα ανοίξουν το δρόμο σε εξελίξεις που θα οδηγήσουν είτε στην κλιμάκωση της καταστολής είτε στην ενσωμάτωσή του, ή και στα δύο ταυτόχρονα.
-την ομιλία του ΓΓ στον Πειραιά, για τα πρώτα χρόνια του ΚΚΕ, όπου πρέπει να ένιωσε σαν το σπίτι του -ως προς το χρώμα του κόμματος και της ομάδας. Αλλά σχεδόν κοκκίνισε μιλώντας με πάθος και ένταση ενάντια στην πρόκληση του Σύριζα, που συνεχίζει ανερυθρίαστα να καπηλεύεται την ιστορία της ΕΑΜικής εποποιίας, ενώ μια ασυγκράτητη, ηλικιωμένη σφισσα του φωνάζει από το βάθος κάτι σαν "πέστα" ή κάτι παρεμφερές.


Ξεχωρίζουμε επίσης από την ομιλία.
Ένα σαρδάμ εν τη ρύμη του λόγου, για την ίδρυση του ΚΚΕ λίγο πριν το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (εννοούσε προφανώς τον πρώτο).
Την αναφορά της Ρωσίας και της Κίνας μαζί με τις άλλες καπιταλιστικές δυνάμεις ως ιμπεριαλιστικά κέντρα.
Και την αναλυτική αναφορά στο ενδεχόμενο γενικευμένου πολέμου, την τακτική και τα δύσκολα καθήκοντα που προκύπτουν για τους κομμουνιστές.

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ τι έλεγε το ΡΡ για τις απολύσεις στον Ρίζο. Ο οπ

https://www.thepressproject.gr/article/35582/I-proti-ixiri-apoxorisi-gia-tis-apoluseis-sto-Rizospasti

Πως τα φέρνει η πουτάνα η ζωή ε;



Air

Ανώνυμος είπε...

Για το Μαμαλο θα μας πει κανεις τι φαση;
Υποψηφιος με τη Λαικη Συσπειρωση και δεχεται τιμες απο τους φασιστες;
Ελεος

no pasaran

Νίκος Σαραντάκος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

no pasaran έχεις κάποιο λινκ για την υποψηφιότητα Μάμαλου; Το έχω διαβάσει και αλλού αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω. Είναι πραγματικά τραγικό αυτό που έγινε από όλες τις απόψεις.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

http://m.902.gr/eidisi/athlitismos/41500/pagkosmios-gia-alli-mia-fora-o-paylos-mamalos-foto

no pasaran

skatopsyxos είπε...

Μου θυμίζει λίγο το "ο Σιφωνιός υποδέχθηκε την ΧΑ" ή φάση. Οκ σε μία εκδήλωση στην Βουλή ήταν οι παραολυμπιονικες ,βγήκαν φωτογραφία μαζί τους οι ΧΑυγίτες. Τι ακριβως περιμένετε δηλαδή να γίνει,να παίξουν μπουνίδια αρνούμενοι να φωτογραφηθούν μαζί τους; Άποψή μου πάντα. Από κει και πέρα υποψήφιος με την ΛαΣυ ή όχι δεν έχει να λέει. Δεν σημαίνει πως οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι τα έχουν όλα καθαρά και ξάστερα στο κεφάλι τους.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ Ο ΜΑΜΑΛΟΣ.

ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ. Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ;

ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ. ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΟ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ.

Ο ΜΑΜΑΛΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΡΑΓΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ;

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Όχι δεν νομίζω πως συγκρίνεται η περίπτωσή του με αυτό που έγινε στην Χαλυβουργία. Άλλα τα δεδομένα, άλλη η περίσταση, αλλιώς επίσης είχαν πάει εκεί το αυγά (αιφνιδιαστικά και πατώντας σε κονέ που είχαν με 1-2 απεργούς -- εδώ τους κάλεσαν και πήγαν).

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Η πραγματικότητα πρέπει μάλλον να είναι πιο κοντά στο πως την περιγράφει ο skatopsyxos. Ας μιλήσουν μαζί του πρώτα όσοι τον ξέρουν τον άνθρωπο.

ρα

modesto είπε...

Για τον μαμαλο συμφωνω, δεν ειναι δουλια κανενος απο κανενα μπλογκ.
ειναι κατι που εγινε, προφανως και το κομμα δεν το περιμενε και φανταζομαι θα ληχθει ετσι οπως πρεπει και οπως ξερει να κανει το κομμα. χωρις φαμφαρες, αλλα ουσιαστικα.

Για το λαμογιο δεν εχω να πω τιποτα. Να απαντησει στην ουσια για το καταχεριασμα του Κουτσούμπα στους χριστιανοφασιστοαλητες του συριζα, μοκο. Την εξυπναδα του για τις διαφορές παλιου νεου ημερολογιου ξερει να τις πεταξει.
ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ

Ανώνυμος είπε...

Ijon Tichy δεν τους κάλεσαν και πήγαν. Η εκδήλωση ήταν της Βουλής όχι της ΧΑ, η Βουλή κάλεσε τους αθλητές όχι η ΧΑ. Στο χώρο που έγινε η εκδήλωση πήγαν και άνθρωποι της ΧΑ (βουλευτές κι άλλοι-ένας τουλάχιστον από αυτούς ήταν με καροτσάκι μάλιστα) και εκεί βγήκαν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες (όπως υποθέτω βγήκαν δεκάδες άλλες φωτογραφίες). Πιστεύω ότι δε πρέπει να βιαστούμε με βάση τις πρώτες εντυπώσεις, ας μιλήσουν πρώτα με το Μάμαλο αυτοί που τον ξέρουν προσωπικά. Σε τέτοιες δημόσιες τελετές πολλές φορές οι αθλητές είναι εγκλωβισμένοι και σε ένα "σαβουάρ-βιβρ" μιας και τα έξοδα διαβίωσης και άθλησής τους δεν καλύπτονται εξ ολοκλήρου από την Πολιτεία αλλά από κάποιους άλλους.

ρα

Poe είπε...

Το μονο που δικαιολογει την πραξη αυτη του μαμαλου ειναι να μην ηξερε ποιοι ηταν

τωρα για τη χαλυβουργια καμια σχεση
εκει τους πετυχαν προ εκπληξεως τα φασισταρια

Poe είπε...

απο εκει και περα το κκε δεν μπορει να ξερει απο πριν τι μαλακια μπορει να κανει ο καθε υποψηφιος του
τα ψηφοδελτια συμπληρωνονται απο κοσμο που ειναι κοντα στο κκε αλλα δεν μπορεις να ξερεις τι θα σου βγει τελικα καθενας απο αυτους τους χιλιαδες ανα την ελλαδα

Ανώνυμος είπε...

Εγώ απ' ό,τι καταλαβαίνω τα πράγματα είναι όπως λέει ο ρα. Η Βουλή είχε εκδήλωση για τους παραολυμπιονικές, σ' αυτή πήγαν, ήταν και η χα εκεί για το φώτο οπ. Έγινε κάτι παραπάνω που δε ξέρουμε;

ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρώ ότι η αποδελτίωση δεν δίνει την πρέπουσα σημασία στην διοργάνωση συνεδρίου της κυβερνησάρας. Εκεί γίνεται χαμοοοοοός. Οι σύνεδροι του ΣΥΡΙΖΑ στην οργάνωση του Πειραιά εκλέχθηκαν σε τεράστια κάλπη 60 μελών και είναι οι:
1. Πιτσολάντης 30 ψήφοι
2. Κυζηράκος 22 ψήφοι
3. Χατζή 21 ψήφοι
4. Παρασκευοπούλου 18 ψήφοι
5. Χατζημιχάλη 13 ψήφοι
6. ΔΡΙΤΣΑΣ 12 ψήφοι
7. Γεωργόπουλος 12 ψήφοι
8. Κούτρας 11 ψήφοι

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΗΞΕΡΕ;

ΔΕΝ ΖΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΜΑΛΟΣ. ΚΑΙ ΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ "ΑΤΥΧΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ" ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ, ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ, Ο ΜΑΜΑΛΟΣ ΤΟΤΕ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ.

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝΕ ΜΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΕΙ, Ο ΙΔΙΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.

ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΠΑΦΙΛΗ ΒΛΕΠΩ. ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΛΗ. ΜΟΝΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ.

ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΗΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΕΛΤΙΟ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ.

Ο ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΑΝΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΜΑΛΟΣ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.

ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΙΚΙΟ ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-chrush-augh-timhse-tous-paraolumpionikes-mas-fwtoreportaz

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Οκ δεκτή η διόρθωση. Παρ'αυτά νομίζω πως τις φωτογραφίες με τα αυγά μπορούσε και θα έπρεπε να τις αποφύγει με οποιονδήποτε τρόπο, ό,τι κι αν επιτάσσουν τέτοιες περιστάσεις σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμη το σχολιο του ρα και για το σαβουαρ βιβρ που ειναι εγκλωβισμενοι οι αθλητες και την καλυψη των βιοποριστικων και αθλητικων τους αναγκων. Ασχετο με τα υπολοιπα αλλα μια προσωπικη εμπειρια.
Εργαζομαι στην ειδικη αγωγη αρκετα χρονια τωρα, πριν κανα 2 χρονια εργαζομουν σε ενα κεντρο και ενας απο τους εξυπηρετουμενους ηταν ενα καταπληκτικο παληκαρι τετραπληγικο χρυσος ολυμπιονικης στο λονδινο και τωρα απο οτι εμαθα και στη βραζιλια. Καθη΄λωμενος στο αμαξιδιο, με σπαστικοτητα στις κινησεις, και ελειψη ικανοτητας προφορικου λογου. Νοητικα κανενα απολυτως προβλημα αλλα δεν μπορουσε να μιλησει, ειχαμε βρει διαφορους τροπους να επικοινωνουμε καιπραγαμτικα καναμε πολυ ωραιες κουβεντες.
Λοιπον τα παιδια (παιδια χαρην οικειωτητας και οχι ηλικιακα η με χριστιανικη συμπονοια) που εμεναν στον ξενωνα του κεντρου περιμενουν εδω και τουλαχιστον 7-8 χρονια να δημιουργηθει μια στεγη υποστηριζομενης διαβιωσης , ενα μερος δηλαδη οπου θα μενουν μονιμα με τη βοηθεια επιστημονικου και βοηθητικου προσωπικου, και θα φυγουν απο τα σπιτια τους και τους υπερηλικες πλεον γονεις τους, αν δεν φυγουν αυτοι πρωτοι, σορρυ για τον κυνισμο σε αυτο.
Ο φιλος μας λοιπον τυχαινει να εχει πατερα ενα παλιο μεσοπαραγωντισκο στο πασοκ με χοντρες διασυνδεσεις στην ποσγκαμεα και στην τοπικη αυτοδιοικηση. στις προηγουμενες δημοτικες εκλογες ξαφνικα βλεπω μια καρτα με τη φατσα του φιλαρακου μου και την υποψηφιοτητα του για δημοτικος συμβουλος με τον υποψηφιο του πασοκ στην περιοχη. μΟυ λεει ο πατερας του (προεδρος και στο κεντρο που δουλευα) μοιρασε αμα θες συτες τις καρτες για να βοηθησουμε το παιδι να βγει στο συμβουλιο.
Ρωταω τον φιλο μου οταν μειναμε μονοι μας πως εγκενεν το???
και μου λεει οτι του εταξε ο υποψηφιος δημαρχος οτι αν βοηθησει στις εκλογες ο δημος θα τους παραχωρησει ενα χωραφι που εχει για να φτιαχτει η στεγη που χρειαζονται.
υποψιν το χωραφι θα παραχωρουσε, το κτηριο κτλ θα το πληρωναν οι γονεις.
Δηλαδη εκτος απο το δημαρχο και ο ιδιος του ο πατερας για να εξυπηρετησει τα προσωπικα του συμφεροντα, τις φιλοδοξιες και ματαιοδοξιες του δεν ειχε κανενα ενδιασμο να χρησιμοποιησει το ιδιο του το παιδι. ενα παιδι που ταλαιπωριεται καθημερινως σωματικα, που χρειαζεται τεχνασματα για να καταλαβει ο συνομιλητης του οτι θελει να πιει νερο η να κατουρησει, ποσο για να κανει μια κουβεντα πιο ουσιαστικη.

αυτο σορρυ για το μπλα μπλα

για την ιστορια μαζεψε τελικα γυρω στα 60 ψηφαλακια


kabamaru

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

No pasaran, όταν λες "θα μας πει κανείς τι φάση", πώς το εννοείς, τι φάση;
Το μπλοκ δεν είναι οργάνωση για να σχολιάζει τα πάντα με ανακοίνωση. Παρόλα αυτά η κε έγραψε σε άλλη σελίδα, χτες, αυτό

http://atexnos.gr/bros-gremos-kai-piso-kaiadas/

Ωραία ιστορία Καμπαμαρού, δεν ήταν άσκοπη φλυαρία.

Δε νομίζω ότι βολεύει να καθιερωθεί σε τακτική βάση η Δευτεριάτικη αποδελτίωση, αλλά μπορεί να γίνεται πιο συχνά.
Κι όντως, δεν είναι ολοκληρωμένη. Δεν είχε για παράδειγμα ένα σύνδεσμο για τον Κοντρίτη της καρδιάς μας από Indymedia, που έπεσε πρόσφατα στην αντίληψή μου (μολογάτε ρε, ποιος το έκανε)
Θα αξιοποιήσει όμως σε προσεχές κείμενο τα στοιχεία που δίνει ο ΟΧΕΠ. Υπάρχει μήπως κάποιος σύνδεσμος για όλα αυτά, ΟΧΕΠ;

Ανώνυμος είπε...

http://limani24.gr/Σοκ-στον-ΣΥΡΙΖΑ-Πειραιά-Ψηφίστηκε-μόλ/

Στα τοπικά του Πειραιά το είδα.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Καθυστερημένα μεν, αλλά εδώ η απάντηση ορισμένων Παραολυμπιονικών (και του Μάμαλου που αναφέρθηκε παραπάνω) για τις φωτογραφίες με τους ΧΑ.

https://www.alfavita.gr/arthron/koinonia/paraolympionikes-se-hrysi-aygi-katevaste-tis-fotografies-mas-apo-site-sas

Inspector

Ανώνυμος είπε...

Το αφήνω εδώ ως κομμάτι της επικαιρότητας:

http://www.iefimerida.gr/news/294258/o-nikos-hristodoylakis-analamvanei-epikefalis-tis-omadas-gia-hreos

Επιτέλους, η μεταγραφή που περιμέναμε εδώ και καιρό.

Ijon Tichy

ΥΓ: Καλώς έβγαλαν την ανακοίνωση οι παραολυμπιονίκες, αλλά νομίζω πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν άφησαν τα αυγά να βγάλουν τις φωτογραφίες, το τι θα έκαναν με αυτές ήταν αναμενόμενο.

Ανώνυμος είπε...

Μεταγραφή αεροδρομίου ήθελα να γράψω, αλλά τώρα βλέπω τις συμμετοχές στο ιστορικό 2ο συνέδριο και δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Μιλάμε πλέον για τους γκαλάκτικος του σημιτιστάν και βάλε.

Ijon Tichy

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Αειντε, με το καλό και στης ...Αννούλας τις ...χαρές! Με τα μυγδαλωτά μάτια!
Μαζί με την, όπου νάναι, Μαριλίζα.
Αξίες, που θάταν άδικο να ενταφιαστούν λόγω Πασόκ.
Αλλωστε, το Πασόκ ποτέ δεν πεθαίνει.
Και πάντα το καζάν-ντιπί είχε μιαν ιδιαίτερη νοστιμιά.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΧΡΥΣΑΛΗΤΕΣ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ. ΡΕ ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΛΑΘΟΣ ΜΑΣ. 3 ΛΕΞΕΙΣ.

ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΧΤΥΟ; ΤΑ ΞΕΓΕΛΑΣΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ.

ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΘΕΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

λαθραναγνώστης είπε...

Μην κάνετε έτσι με τους παραολυμπιονίκες. Ο καθένας μπορεί να την πάθει, όπως την έπαθα κι εγώ προσωπικά.
Πριν από μερικούς μήνες, γυρνώντας απ τη δουλειά, μπήκα στο φαρμακείο της γειτονιάς μου και βρέθηκα φάτσα με τον Μιχαλολιάκο. Μου απλώνει το χέρι του κι εγώ, ενστικτωδώς τον χαιρέτησα. Μετά κατάλαβα τη γκάφα μου, αλλά ήταν πλέον αργά.

Ανώνυμος είπε...

@λαθραναγνώστης

Μη συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, εσύ δεν έκατσες να φωτογραφηθείς γελαστός την ώρα που από κεκτημένη ταχύτητα έδωσες το χέρι σου στο ναζοχιμπατζή, ούτε περίμενες μέρες ολόκληρες να γίνει σούσουρο για να αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος της ανοησίας σου. Προσωπικά βρίσκω θλιβερό που η ανακοίνωση δείχνει σαν να θέλουν να βγουν κι από πάνω, όπως επισημάνθηκε κι από άλλο συνομιλητή δεν υπάρχει ίχνος αυτοκριτικής ή απολογίας.Θλιβερή στιγμή που ελπίζω να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Amor omnia vincit