Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Του Ανδρέα τα εγγόνια...

...η σαπίλα του ντουνιά.

Αυτό που στη "διάλεκτο" των διακοσίων της Καισαριανής, θα λέγαμε "σοσιαλφασίστες".

Γιατί στον τόπο μας η γλίτσα έχει όνομα και λέγεται ΠαΣοΚ. Το ΠαΣοΚ που καπηλεύτηκε αγώνες, συνθήματα και την Εαμογενή βάση, για να γίνει συνώνυμο της ενσωμάτωσης και του εκφυλισμού.
Κι ο κληρονόμος του ΠαΣοΚ (κι όχι του ΕΑΜ) έχει συγκεκριμένο όνομα: Σύριζα και "δεύτερη φορά αριστερά..."

Γιατί οι αυταπάτες μοιάζουν με όπιο, που αποκοιμίζει το λαό, και το καλλιεργούν συστηματικά οι δυνάμεις που ψάχνουν ένα καλό ΠαΣοΚ κι έναν μαλακό καπιταλισμό, που τον διαχωρίζουν από τη σκληρή και νεοφιλελεύθερη εκδοχή του.
Ούτε σκληρά, ούτε μαλακά...

Αυτά τα κόκκινα σημάδια στους τοίχους μπορεί να είναι κι από αίμα. Δεν είναι από την ντροπή των Συριζαίων, γιατί αυτοί δεν έχουν ίχνος τσίπα. Μόνο Τσίπρα -δεν κάνεις ούτε για ΠαΣοΚ. Πολιτικά -κι όχι μόνο- ανερυθρίαστοι...

Γι' αυτό έστειλαν τα (καταργημένα) ΜΑΤ να χτυπήσουν τους 150 διαδηλωτές (μα αριστεροί να χτυπάνε αριστερούς; Τι λέει να λέει για αυτό άραγε ο Βούλγαρης;).
Και ψέκασαν μια πυκνοκατοικημένη περιοχή με χημικά (για να αυξήσουν τους ψηφοφόρους των συμμάχων τους ΑΝΕΛ).
Κι έβαλαν λέει face control στις εισόδους του Σκοπευτηρίου, μη τυχόν ξεφύγει κανείς και χαλάσει τη φιέστα.

Μια φιέστα, με παχιά, αταξικά λόγια, όπως το "ουμανιστικό σύμβολο" και "τη δημοκρατία, που δεν είναι κάτι σημαντικό, είναι τα πάντα", στο φυλλάδιο του Σύριζα Καισαριανής (αυτοί γιατί υπάρχουν ακόμα;) που δεν είχε ούτε μια ξώφαλτση αναφορά στο ΚΚΕ και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, γιατί... "το Σκοπευτήριο δεν ανήκει ούτε στη Δεξιά ούτε στην Αριστερά, αλλά στον ελληνικό λαό. Γι' αυτό κι ο Τσίπρας στο λόγο του έβαλε στην ιστορία του λαού μας τις "ματωμένες κορφές του Γράμμου" δίπλα στα "χαμένα νιάτα της Κορέας" -όλα μαζί στο ίδιο τσουβάλι. Κι όταν αναφέρθηκε στους 200 της Καισαριανής, που "ήταν κομμουνιστές" (ευτυχώς μάθαμε και κάτι χτες) είπε ότι εκτελέστηκαν ως... "αντίποινα για τη δολοφονία ενός ναζί αξιωματικού από τον ΕΛΑΣ". Κι εσύ Αλέξη μου, γιατί θες να τιμήσεις δολοφόνους...;


Η καλή μέρα φάνηκε από την πρώτη αρχή στο αστικό.
-Συγνώμη μήπως ξέρετε πώς να πάμε στο Σκοπευτήριο;
μας ρώτησε μια καλοντυμένη μεσόκοπη -δε λέω κυράτσα, για να μη ρίξω το επίπεδο και τον πολιτικό πολιτισμό. Και για τον ίδιο λόγο δεν τη ρωτήσαμε αν πηγαίνει για εκτέλεση και καθαρό αέρα, μαζί με τους συντρόφους της -που αν όχι, θα έπρεπε.

Έπρεπε επίσης να τη στείλουμε στην αντι-συγκέντρωση, στην πλατεία, και να της πούμε ότι είναι προσυγκέντρωση για το Σκοπευτήριο, για να μπουν όλοι μαζί, με παλμό και συνθήματα (στο μπλοκ της ΛαΕ, θα σκόνταφτε και σε γνωστές φυσιογνωμίες). Αλλά ούτως ή άλλως στην ίδια στάση κατεβαίναμε όλοι, μπροστά στην εκκλησία. Κι όπως σχολούσε ένας γάμος (ή μήπως βαφτίσια;) κι έβλεπες και τους Συριζαίους να πηγαίνουν για πουρνάρια, με τα καλά τους για την περίσταση, δεν ήξερες αν ήταν στους καλεσμένους του μυστηρίου ή η αριστερά του σαλονιού.

Από την άλλη μεριά ήταν οι διαδηλωτές του εξωωκοινοβουλίου (και η ΛαΕ τυπικά τέτοια είναι). Επικεφαλής, ντουντουκιέρης ο καλλίφωνος Υπεραστικός, κι ένα πανό που έλεγε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέση με την αριστερά και τους αγώνες της.


ΣΟΚ!!!

Αλήθεια Παύλο; Το ήξερες εσύ αυτό; Και γιατί μας το έκρυβες επιμελώς τόσα χρόνια; Γιατί συναντηθήκατε στο δημοψήφισμα κι ανάμεσα στις διπλές εκλογές του 12' με αυτόν τον πωλητή; (Αλέξη θυμήσου το χώμα που πουλάς, λευτέρωσε ο Άρης και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ) Γιατί στις εκλογές του 15' βλέπατε στροφή προς τα αριστερά στις διαθέσεις των ψηφοφόρων; Γιατί κατεβαίνατε στις -κατ' ουσίαν- φιλοκυβερνητικές συγκεντρώσεις το πρώτο "αναγνωριστικό" εξάμηνο της ΠΦΑ; Γιατί φωνάζετε "με την Αριστερά της ανατροπής", λες και υπάρχει κι άλλη, απλά λιγότερο συνεπής; Και θύμισέ μου, τι θέση είχατε πάρει το 15' στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Καισαριανή, με το Σταμέλο κόντρα στο Συριζαίο; Θύμισέ μου, ποιος πανηγύριζε για την εκλογή του Πολάκη στα Σφακιά, που χτες σας άδειασε πανηγυρικά με το άθλιο ποστάρισμά του για την "κινητοποίηση" της Ανταρσυα (σε εισαγωγικά); Και η ΛαΕ τι ακριβώς κάνει δίπλα σας -και δίπλα στους άλλους, με δυο πόδια σε δυο βάρκες, όπου έχει οφίτσια, γιατί η καρέκλα είναι γλυκιά; Κι αυτή είναι αριστερή μέχρι αποδείξεως του εναντίου;


Κι η ανακοίνωση γιατί είναι γεμάτη λάθη και γράφει για "βάραβρη επίθεση" και το "υπερατμείο";
-Γιατί γράφτηκε στο πόδι, λίγο βιαστικά, για να είναι έτοιμη.

Κλείνει η "αριστερή" παρένθεση, αφήνοντας ανοιχτά ερωτήματα. Επιστρέφουμε στην αφήγηση με τα καλύτερα στιγμιότυπα από χτες.

-Ένας Συριζαίος στον κεντρικό δρόμο, άκουσε την πορεία και κάθισε να δει ποιο είναι, γιατί... "υποψιάζομαι προβοκάτσια". Είδες αντανακλαστικά περιφρούρησης η ροζ-μη-αριστερά; Ποιος να το 'λεγε.
Μα αυτά τα κάνουν οι "σταλινικοί". Εσείς τι έχετε να φοβηθείτε;

-Λίγο πιο κάτω μια ηλικιωμένη (είπαμε όχι κυράτσα, κρατάμε επίπεδο) έλεγε για το Σταμέλο το δήμαρχο: αυτός ο απαίσιος...
Σε αντίθεση με τον Αλέξη, που όπως λέει κι ο Ζαραλίκος: εμάς μπορεί να μη μας φαίνεται, αλλά για αρκετές γυναίκες, αυτό είναι Γκάβλας.

Ο... γκάβλας
-Σε κάποια φάση εμφανίστηκε κι ένα ελικόπτερο, για να θυμίσει ειρωνικά το σύνθημα για τη μαγική νύχτα στην Αργεντινή.
Να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί...

-Στην ατμόσφαιρα υπήρχε λίγο γηπεδικό άρωμα, λες και περιμέναμε το πούλμαν της αντίπαλης ομάδας, για να του πετάξουμε πέτρες. Αλλά η μόνη στιγμή που εκδηλώθηκε τέτοιο κλίμα ήταν ένα μεμονωμένο "Τσίπρα μπινέ, πουτάνας γιε". (Δεν είναι βρισιά, λογοτεχνική αναφορά στο Σαραμάγκου και την ιδιωτικοποίηση είναι).

-Κατά την πορεία, ένας φοιτητής που μοίραζε την ανακοίνωση, έσκιζε από τους τοίχους ό,τι αφίσες έβλεπε από το Φεστιβάλ Σπούτνικ, δείχνοντας υγιή αντιπασοκικά ανατανακλαστικά.
Αλλά για σταθείτε ρε παιδιά, γιατί τη σκίζετε; Αφού δε λέει τίποτα, ούτε όνομα, ούτε υπογραφή, ποιανού είναι η αφίσα και τη σκίζετε;

-Σε έναν τοίχο ήταν, απέναντι από την τοιχογραφία του Τσε, ήταν γραμμένο το σύνθημα: ΚΚΕ ισχυρό, έξω από τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων. Ποιος να ξέρει από ποιο συνέδριο έχει μείνει εκεί...

-Αυτή τη φορά τα συνθήματα δεν είχαν καμία Βάρκιζα.
Ένας είναι ο δρόμος λαέ για να νικάς, ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς.
Και ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ΟΠΛΑ, ΔΣΕ, πάρε την κατάσταση στα χέρια σου λαέ.
Ενώ λίγο μετά έπιασαν και το
Ούτε σε ξερονήσια, ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δε λυγίσανε οι κομμουνιστές.
Την ίδια στιγμή, στο Σκοπευτήριο, έφταναν μόνο μέχρι το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Αντίσταση. Κι ο ΔΣΕ; Ο Μελιγαλάς; Η ΟΠΛΑ έστω, που ήταν το τιμωρό χέρι του λαού; Γιατί δε ρωτάτε το Χανδρινό να σας τα πει;

-Η πορεία έκανε ένα ένα πάνω-κάτω στην Εθνικής Αντιστάσεως κι έστριψε στην Πανιωνίου, για να γίνει της Σμύρνης, στη συμβολή με τη Χρυσοστόμου Σμύρνης, όπου περίμεναν παραταγμένα τα ΜΑΤ. Κι όταν κάποιος βάρεσε ένα ΣΤΟΠ της τροχαίας με το χέρι του, άρχισε (σαν έτοιμο από καιρό, σα θαρραλέο) το ψέκασμα στο ψαχνό, εξ επαφής.

-Το μπλοκ ανασυντάχθηκε κι άρχισε να τραγουδάει "πότε θα κάνει ξαστεριά". Ένας ΛαΕτζής έπιασε να πει "με το ντουφέκι μου στον ώμο" (σιγά ρε φίλε κι εσύ, μη σκίσεις κάνα μνημόνιο) αλλά δεν τον ακολούθησαν και το άφησε στη μέση.
Μετά έπιασαν το "βροντάει ο Όλυμπος, αστράφτει η Γκιώνα". Και σταμάτησαν σε μια στροφή για να τονίσουν με νόημα.
Σπάμε την άτιμη την αλυσίδα.
Ναι αλλά δεν την έσπασαν. Κι η mariori λέει ότι εμείς θα τη σπάγαμε σίγουρα, αλλά δεν ήμασταν. Την επόμενη φορά...

Από το σπασμένο παράθυρο
-Και για όσους νομίζουν πως (ω με συγχωρείτε) ήταν τυχαίο, μεμονωμένο περιστατικό, ήρθε σήμερα το ξύλο και τα χημικά στους συνταξιούχους, για να το σιγουρέψει. Φαντάσου και να μην (έλεγε πως θα) καταργούσε τα ΜΑΤ ο Σύριζα τι θα γινόταν. Κι ο Τσίπρας να ζητάει εξοργισμένος εξηγήσεις για όλα αυτά. Μα ποιος κυβερνάει αυτό το κράτος Αλέξη; Του Ανδρέα τα εγγόνια, η σαπίλα του ντουνιά;

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απαγορεύεται κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων, μετά από παρέμβαση Τσίπρα.
https://left.gr/news/ypoyrgeio-pro-po-meta-simerino-peristatiko-apagoreyetai-kathe-hrisi-dakrygonon-se-diadiloseis


ΤΦΑ

Ανώνυμος είπε...

Αφού το είπε ο Τσίπρας έτσι θα είναι.Μετράμε αντίστροφα...

mariori

zoot horn rollo είπε...

Σίγουρα πράγματα.

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

"Αλέξη θυμήσου το χώμα που πουλάς, λευτέρωσε ο Άρης και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ".
-Kαι το ΚΚΕ, τι έκανε τότε, Κύριε;
-Οπως συνήθως, το σταλινικό ΚΚΕ καπέλωνε το κίνημα!
-Ο Αρης, Κύριε, δεν ανήκε στο σταλινικό ΚΚΕ;
-Οχι, ο Αρης ήταν Αρχηγός των Ατάκτων, του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, το Ανεξάρτητο Κίνημα των Πρωτοβάθμιων Σωματείων κλπ., που καπελλώθηκε από το σταλινικό ΚΚΕ, που είχε γραμμή από τον Στάλιν να πουλήσει το Ανεξάρτητο Κίνημα στη Βάρκιζα, όπως του επέβαλε ο Τσώρτσιλ με το χαρτάκι στη Γιάλτα.
-Μα η Γιάλτα, Κύριε, έγινε μια μέρα μετά την Βάρκιζα.
-.....(Eδώ ο Σεχτάρ δεν μπορεί άλλο να υποδυθεί τον αντάρσυο - ας αναλάβει ένας κανονικός...)

---------------------------
Ο Σεχτάρ σας το ξαναθυμίζει: Αυτές τις άγιες μέρες του Σεπτέμβρη γίνουνται τα εγκαίνια του ΠΑΣΟΚ-3. Μην κοιτάτε, που είναι ψόφιοι. Και τον τΣύριζα πρώτα τον ψοφήσανε τελείως, τότε με τα τζάμια του '08, και μετά τον νεκραναστήσανε, όπως θέλανε.
Είναι βασικός κανόνας του puppeteering. Ελληνιστί, "μαριονετοποίηση".
Για νάναι απόλυτα σίγουροι, πως θάναι "ανεξάρτητο", όπως και τα προηγούμενα.

---------------------------
Το πρωϊ είμασταν 3-4 χιλιάδες συνταξιούχοι. Η υψωμένη μαγκούρα ήταν το μπάννερ αναγνώρισης των Κορινθίων, όπως μου είπε ένας σ. από αυτούς. Ηταν παναττική + Κόρινθος η μάζωξη. Πετύχαμε και κάτι: Αλλο ένα "Θα" (του Τόσκα περί ΜΑΤ), που θα το πάρουν πίσω, μόλις έρθουν τα πρώτα ενημερωτικά των επομένων συντάξεων από τον ...Ψαλλιδοχέρη (!, καλό- πάντα ευρηματικό το εξηρτημένο κίνημα).

Ανώνυμος είπε...

Τώρα όπου να 'ναι βγαίνει κι ο σύριζα με πολεμικό ανακοινωθέν να καταγγείλει την κακιά αστυνομία που χρησιμοποίησε τα δακρυγόνα. Ενώ ο καημένος ο Τσίπρας δεν τα ήθελε.
Απαγορεύεται κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζόμενων και συνταξιούχων; Σιγά το πράγμα. Θα ονομάζουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους που διαμαρτύρονται "συντεχνίες" και "τρομοκράτες" και θα ξαναρίχνουν το υλικό τους. Ζήτω η παλαι ποτέ αριστερά.

Ανώνυμος είπε...

Ώστε παραδέχεσαι Σεχτάρ ότι είσαι κι εσύ ένας από αυτούς τους μπαχαλάκηδες πενηντάρηδες ψευτοσυνταξιούχους του πασοκ που ωστόσο καθοδηγούνται από το κκε, που βγήκαν παγανιά να ξυλοφορτώσουν όποιον ματατζή έβρισκαν μπροστά τους -- και κλούβα πήραν σβάρνα τα χουλιγκάνια -- για να ικανοποιήσουν τα δολοφονικά τους ένστικτα; Αλλά τέτοιοι είστε, με τον Γιωργάκη βγαίνατε να του δώσετε την σύνταξή σας να σωθεί η χώρα, στον Αλέξη δίνετε μόνο τις μαγκούρες σας.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Ό,τι και να κάνουν οι αριστεριστές δεν μπορούν να ξεχαστούν οι ευθύνες τους για την εμπειρία σύριζα και την υποτίμηση του όρου αριστερά που έχει πλέον επέλθει. Κώλος και βρακί ήταν με το σύριζα, τι κοινά πλαίσια, τι κοινά ψηφοδέλτια, τι κοινές πορείες, τι κοινά σχήματα...δεν θα ξεχάσω τις κατηγορίες εναντίον μας για σεχταρισμό (αλήθεια που πήγε εκείνη η περιβόητη "ενότητα της αριστεράς"; και αν το πάμε αλλιώς που πήγε το σύνθημα "να πέσει η κυβέρνηση";), δεν θα ξεχάσω το πως ξέπλυναν το σύριζα στα μάτια ενός κόσμου με πιο ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά και τον έστειλαν τελικά σπίτι του από την απογοήτευση, δεν θα ξεχάσω ότι πανηγύριζαν το '12 και το '15 στο δημοψήφισμα ενώ εμείς ήμασταν οι ξενέρωτοι και οι ηττοπαθείς και αυτοί που δεν στέκονταν στο ύψος των απαιτήσεων. Και ενώ εμείς πασχίζαμε να εξηγήσουμε στο κόσμο τι εννοούμε πραγματική ταξική ενότητα μακριά από το δίπολο αριστερά-δεξιά αυτοί την έβγαιναν χαλαρά με το να φωνάζουν "γιατί δεν στηρίζετε το κοινό πλαίσιο". Σύντροφοι, όλα αυτά θέλουν αποκάλυψη, το νέο οπορτουνιστικό ανάχωμα να μη μπορεί να σταθεί, να είναι εύκολος αντίπαλος, είναι σημαντικό

ΥΓ. Συγγνώμη που πλατίασα, το θέμα ήταν η Καισαριανή

φάνης

Ανώνυμος είπε...

Και ο Τσίπρας τώρα θα καταργήσει τα χημικά για εργαζομένους και συνταξιούχους, οι αγρότες που τα φάγανε με τον κουβά πριν λίγους μήνες, κατούρησαν στο πηγάδι να φανταστώ...
Όπως και να έχει μετράμε αντίστροφα μέχρι να πέσουν τα επόμενα χημικά σε πορεία εργαζόμενων και συνταξιούχων, ώστε να αναλάβει πάλι κάποιος την πολιτική ευθύνη, με αποτέλεσμα να πει για άλλη μια φορά ότι δεν ελέγχουν την αστυνομία.
Ξεκάθαρα ψάχνουν για μαλάκες, και υπάρχει υπερπροσφορά.

Ιβάν Τζόνι

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τα ΜΑΤ θα ζητάνε από τους διαδηλωτές την φορολογική τους δήλωση; Αν είναι συνταξιούχος ή εργαζόμενος; Αν είναι πως θα τον «απωθούν»; Θα τον ταράζουν στις γκλοπιές; Αν δεν είναι, π.χ. αυτοαπασχολούμενος τότε θα επιτρέπονται τα χημικά;

Δείγμα ενός από τους χιλιάδες Πασόκους στο μυαλό και στην τσέπη με αριστερό μανδύα
https://spasmenoparathyroblog.wordpress.com/2016/10/02/15-steps-pasok-deep-down/

Pasok 4 Ever

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Χα, Ijon Tichy, ποιοί πενηντάρηδες..., οι εξηντάρηδες σε τέτοιες συγκεντρώσεις θεωρούνται ....κνίτες! Κι αν ξέρανε τα ΜΑΤ-όπουλα, στη φωτογραφία, που έχει αναρτήσει ο Ζούκωφ, ποιάν είχανε απέναντί τους, θα τους έφευγε όλος ο τσαμπουκάς.

Cos είπε...

Έχω την άποψη ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει να φύγει με εκλογές ούτε πρέπει να την ρίξουν τίποτα καινούργιοι "αγανακτισμένοι". Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι πολύ αρνητικό. Αυτοί οι άθλιοι θα κάνουν μετά προπαγάνδα ότι το "σύστημα πολέμησε την αριστερά επειδή τα έβαλε με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και δεν την άφησε να προχωρήσει σε μετασχηματισμό της κοινωνίας σε σοσιαλιστική κατεύθυνση"! Είναι τόσο αχρείοι, τόσο ξεπουλημένοι, που θα εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία για να ξεφτιλίσουν την έννοια της αριστεράς και τώρα σαν κυβέρνηση και αύριο που δεν θα είναι.
Πως λοιπόν να φύγει; Φυσικά με την πολιτική πάλη του εργατικού κινήματος. Να ξεφτιλίσουμε εμείς τους (κρυπτο)φασίστες του Σύριζα, πριν μας ξεφτιλίσουν αυτοί. Πριν μας ξεφτιλίσουν πολιτικά, γιατί οικονομικά το έχουν κάνει ήδη.
Πιστεύω πως ήρθε η ώρα για "πόλεμο" απέναντι σε όλους, από την Χ.Α. μέχρι τον Σύριζα. Είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης, ατομικής και (κυρίως) συλλογικής.

Αναυδος είπε...

αντεπαναστατεσ συνταξιουχοι :)

http://syrizaordeath.blogspot.gr/2016/10/blog-post_89.html

Αναυδος είπε...

Στον μανιαδακικο αγωνα ενας κρετινος ονοματι χαρης γιαννουλας αναμεσα στις άλλες ανοησιες εγκαλει το ΚΚΕ γιατι λεει από το 1995 και τη συνδιασκεψη για το σοσιαλισμο κι ενώ ειχε η ΚΕ δεσμευτει για περεταιρω αναλυση επι 25 χρονια δεν εχει κανει τιποτε γιατι το ΚΚΕ μοιαζει με το ΚΚΣΕ που φταιει κλπ κλπ κλπ

Δεν εχει μιλησει φαινεται κανεις του κακομοιρη για το 18ο συνεδριο και την αποφαση για το σοσιαλισμο το 2009