Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Τι έχουμε να πούμε;

Παραφράζοντας ένα γνωστό απόφθεγμα, μπορούμε να πούμε ότι σε αυτήν τη χώρα -και βασικά διεθνώς σε αυτό το σύστημα- υπάρχουν αποφάσεις που ανακοινώνονται απλώς για να προκαλέσουν εντύπωση στο επικοινωνιακό κομμάτι, και να ανακληθούν με διάλογο, και άλλες που δεν έχουν παρθεί τυπικά, αλλά βρίσκονται στα σκαριά και περιμένουν ένα (στημένο, κοινωνικό) διάλογο να νομιμοποιήσει τη διαδικασία λήψης τους και το περιεχόμενό τους. Αλλά οι κυβερνώντες είναι (εκφασισμένοι και) αποφασισμένοι να τις πάρουν, με συναίνεση ή χωρίς.

Υπάρχουν βέβαια κάποιες σπάνιες στιγμές ειλικρίνειας, όπως η χτεσινή ατάκα του υπουργού εργασίας, που πρέπει κανονικά να τον παρουσιάζουμε κάθε φορά σαν πυγμάχο, με όλα τα προσωνύμια που τον συνοδεύουν και τον καθιέρωσαν στο ευρύ κοινό:
και τώρα μαζί μας ο ταξικός αποστάτης, ο κομμουνιστής υπουργός, ο "μνημόνια σκίζω και νόμος γίνονται", ο ένας και μοναδικός, Γιώργοοοος Κατρούγκαλοοοος...! (όλε, όλε, όλε! Θυελλώδικα χειροκροτήματα, ουρανομήκεις επιδοκιμασίες, ουρα...)
Στην άλλη γωνία, στημένη στον τοίχο, περιμένοντας την εκτέλεση και το νοκ-άουτ της κάλπης, η εργατική τάξη και τα δικαιώματά της (ου-ου-ου-ου...)


Χτες λοιπόν, στην κινητοποίηση των ταξικών σωματείων της βιομηχανίας για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων (αν δεν ξέρετε τι είναι, ρωτήστε τους συνταξιούχους που τις πρόλαβαν), ο Κατρούγκαλος της καρδιάς μας, ο σύντροφός μας, ο μπολσεβίκος του Μαξίμου, αρνήθηκε να δει και να συζητήσει με αντιπροσωπεία τους, με το αήττητο επιχείρημα:
-Έτσι κι αλλιώς (η γη θα γίνει κόκκινη; Μπα, όχι) (απ’ τη ζωή σου ανθίζουνκαι συ μαραίνεσαι;). (πάλι θα 'ρθεις, πάλι θα με ζητήσεις, έξω απ' την πόρτα μου θα τη στήσεις;)
-Έτσι κι αλλιώς... ό,τι και να πούμε, όταν κατεβείτε κάτω, θα με καταγγείλετε. Τι έχουμε να πούμε;

Αχα! Και δε μου λες Γιώργο, το καλοκαίρι του 15', τι είχατε να πείτε 17 ολόκληρες ώρες "σκληρής διαπραγμάτευσης", που ακόμα τις αναφέρετε σαν ανδραγάθημα; Αφού στο τέλος, έτσι κι αλλιώς, το τρίτο μνημόνιο θα υπογράφατε, χωρίς σοβαρές διαφωνίες επί της ουσίας...

Αν και βασικά, ο διάλογος χρειάζεται και έχει νόημα μεταξύ όσων δεν έχουν ιδιαίτερα σοβαρές (στρατηγικές λέμε εμείς) διαφωνίες, για να υπάρχει πεδίο συνεννόησης, πχ ανάμεσα στον Ιερώνυμο και την κυβέρνηση.

Και τι είναι αλήθεια οι εργάτες για να τους υποδεχτείς και δεχτείς ό,τι σου υπαγορεύσουν, κάνοντας το δίκιο τους νόμο; Μην είναι ιεράρχες με περιουσία προς... αξιοποίηση, για να τους χειροφιλήσεις; Μην έχουν τίποτα δόγματα που θωρακίζουν το καθεστώς, αποχαυνώνοντας το ποίμνιο; Όχι, γι' αυτό και τους λέτε δογματικούς, ενώ εσείς κρατάτε ανοιχτούς ορίζοντες.

Ο διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους, όπου το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το σύστημα, είναι αδύνατος κι ουτοπικός, όσο κι ο διαχωρισμός του αστικού κράτους από τα μονοπώλια (στην περίοδο του ΚΜΚ -κρατικομονοπωλιακού καπιταλισμού). Κι η αυταπάτη πως η κυβερνητική εξουσία μπορεί να στραφεί εναντίον τους είναι σαν οφθαλμαπάτη στην έρημο. Πιο εύκολο είναι όμως να περάσει η κάμηλος, δηλ ένα καραβόσκοινο, (ου μην και οι καμήλες του Λάκη, που έχουν χάσει το δρόμο τους και δεν ξέρουν πού πάνε) από το μάτι της βελόνας, παρά να ξεκολλήσει η βελόνα του κράτους από την υπεράσπιση της άρχουσας τάξης.

Είπες όμως άθελά σου και μια μεγάλη αλήθεια, Γιώργο.
Εσείς έχετε πάρει τις αποφάσεις σας κι έχετε διαλέξει εξ αρχής στρατόπεδο. Κι η εργατική τάξη δεν έχει τίποτα απολύτως να συζητήσει μαζί σας και τίποτα καλό να περιμένει από ένα στημένο διάλογο μαζί σας. Η δύναμη εξάλλου δε βγαίνει από τα στόματα. Κι ο μόνος δρόμος που μένει είναι ο δρόμος (στην κυριολεξία). Ο δρόμος του αγώνα και των συλλογικών κινητοποιήσεων.

Τι να πούμε, τι να τραγουδήσουμε, λοιπόν;
Να πούμε το "άσε με να φύγω", με το Ζουράρι στο πιάνο, την Κουντουρά στα φωνητικά και τον Τσίπρα να τους απολαμβάνει πίνοντας το ποτό του;
Ή μήπως όχι γιατί είναι κρυφό υπονοούμενο για την ΕΕ και τη λυκοσυμμαχία της, όπου ασφυκτιούν οι λαοί -διατηρώντας ωστόσο το "προνόμιο" του αργού θανάτου, σε αντίθεση με τους πρόσφυγες που πεθαίνουν ακαριαία από ασφυξία, στην κυριολεξία;

-Α. εμένα είναι πάλι άλλο το αγαπημένο μου.
Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά, πέσανε πάνω στην εργατιά.
-Μα αυτό είναι κομμουνιστικό!
Εντάξει μωρέ. Κι ο Κατρούγκαλος κομμουνιστής είναι. Όσο κι ο Σπύρος στους Απαράδεκτους δηλ, που είναι έτοιμος για ιστορικό συμβιβασμό (άλλο αν δε συμπαθούσε τα καπιταλιστικά σκουλίκια).

Κι όσο για τα κοράκια, ακόμα κι αν ντυθούν ροζ κι "αριστερά", πάλι κοράκια θα 'ναι. Δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ φλαμίνγκο.
Όπως οι κότες δεν πρόκειται ποτέ να πετάξουν στην έφοδο για τον ουρανό. Το πολύ-πολύ να γίνουν παπαγαλάκια για να εξηγούν πόσο γαμάτες και πρωτοποριακές είναι οι κινήσεις της κυβέρνησης...

19 σχόλια:

Αναυδος είπε...

Πριν μερικές μέρς εφυγε αδοξα μια γνωστη περσονα των μκδ ονοματι γαλαξιαρχης που αυτοπροσδιοριζοταν σαν αριστερος αντιεξουσιαστης κλπ ωστοσο όπως λεει η ιδια η γεροβασιλη ηταν αξιολογος συνεργατης της !!!


http://www.efsyn.gr/arthro/sigise-o-gnostos-mplogker-galaxyarchis


«Για τον συνεργάτη μας, τον συνάδελφό μας, τον φίλο μας, Πέτρο Παπαθανασίου: Τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, χάσαμε από κοντά μας τον Πέτρο. Εναν ακέραιο άνθρωπο, έναν αξιόλογο συνεργάτη και συνάδελφο. Χάθηκε ένας όμορφος άνθρωπος που με την παρουσία του έτρεφε τις σκέψεις μας και πλούτιζε τις ημέρες μας. Δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του, στους φίλους του και σε όσους τον γνώρισαν μέσα από τα γραπτά του».

Ανώνυμος είπε...

Μπα παρτάκι στο μαξίμου!?
Τελικά οι τύποι είναι χειρότεροι από πολλούς άλλους πριν αυτούς, οι οποίοι προηγούμενοι, μπορεί να κόβανε με μπαλτά μισθούς εργασιακά και ότι άλλο κόβανε, αλλά τουλάχιστον δεν κάνανε αστικού τύπου παρτάκια, να τα δείχνουν στο κόσμο, και να τα τρίβουν στην μούρη αυτών που δεν θα βγάλουν τον μήνα!
Να το πεις θράσος; Να το πεις ματαιοδοξία; Να το πεις απλά κοροϊδία, αφέλεια; Ότι νομίζουν πως είναι τόσο γαμάτοι που οι αστική τάξη δεν θα τους πετάξει στα σκουπίδια, μόλις περάσει η μπογιά τους; ΕΜΕΤΟΣ!!!

Κώστας

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Θλιβερό ανθρωπάκι, σε θέση άμυνας. Δεν έχει το κουράγιο να υποστηρίξει την στάση του και γι αυτό κρύβεται: "Δεν θέλω να σας δώ"! (Τα ..."θα με καταγγείλετε κλπ." είναι ο καπνός κάλυψης της υποχώρησης, που, βέβαια προδίδει ταυτόχρονα και την εγωϊστική νοοτροπία του, και σαν δικαιολογία: Το "εγώ", και η μούρη μου πάνω απόλα). Ενας νάρκισσος, με σύμπλεγμα κατωτερότητας. Σέρνεται από την απεγνωσμένη (και μάταιη...) εσωτερική ανάγκη επιβεβαίωσης αναζητώντας την στην έξωθεν αναγνώριση, ανεξαρτήτως προέλευσης, αλλά κατά προτίμηση από τους "ισχυρούς". Αν του την είχαμε προσφέρει κι εμείς, μπορεί νάτανε και "δικός μας", αλλά συνήθως θέλουνε από βουλευτής, η μέλος του ΠΓ και πάνω, όχι "παρακατιανά" πράγματα. Αυτοί οι τύποι εύκολα ανιχνεύονται από τα λαγωνικά της άρχουσας τάξης και είναι κελεπούρια γιαυτήν, γιατί βλέπει τις "χειρολαβές" τους, ξέρει από που να τους πιάσει, και πως μπορεί να τους χρησιμοποιήσει σαν δοχεία νυκτός, κοινώς "καθήκια".
Το τραγικό με αυτούς είναι η μόνιμη αβεβαιότητα, που τους κατατρύχει, συνέπεια της ελλειμματικής και ανολοκλήρωτης προσωπικότητάς τους. Είναι φυσικό να "κλάνουνε μαλλί" μπροστά σε έναν κατα την νοοτροπία τους "εργατάκο", όπως ο Δήμος Κουμπούρης, ο Πουλικογιάννης η ο Σιφωνιός, και δεν είναι βλάκες, να μην συνειδητοποιούν αυτή τους την αντίφαση. Κι αυτό τους εξαγριώνει.
Σιγά-σιγά θάρθει η πόρωση, και τότε θα τρίβουμε τα μάτια μας με την μετάλλαξη τους. Οταν μοιραία θα αναζητήσουν την επιβεβαίωσή τους στην εξόντωση, πολιτική και φυσική, του "εργατάκου", που τους τρομάζει. Είναι το σύνδρομο του γενίτσαρου.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Άναυδε, δε λέω πως δεν υπάρχει θέμα, αλλά ο συγκεκριμένος νομίζω πως διαφοροποιούταν από τον κλασικό αντι-ΚΚΕ οχετό, κι αυτό πρέπει να το αναγνωρίζουμε.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον, συντροφοι( οσοι νοιώσετε δηλαδή), για να κλεινουμε καποια θεματα. Ο γαλαξιαρχης ηταν μη- ΚΚΕ και δεν πειραζει. Πειραζει που το ΚΚΕ δεν το κερδισε. Τετοιοι ανθρωποι, ανθρωποι αγωνιστες αλλα μη- ΚΚΕ υπαρχουν και ας εχουν πει και τις μαλακιες τους για το ΚΚΕ κατα καιρούς. Απο τις αντιφασεις του κομματους γεννιουνται και απο την δυναμη της αστικης προπαγανδας. Εγω σημερα ψηφιζω ΚΚΕ και με πορεια αντιστοιχη του καθε γαλαξιαρχη, κοιταξτε συντροφοι πως να βγαλουμε οποιες τσιμπλες απομενουν στα ματια μας( μας βαζω μαζι, ως συντροφους) και να κερδισουμε τους τιμιους αγωνιστες, επειδη υπαρχουν πολλοι. Η ωρα εχει ερθει, πολιτικη αναλυση σωστη υπαρχει, ας σταματησει η κλαψα για την καθε μαλακια που εχει πει ο καθενας για το ΚΚΕ γιατι αν κατσουμε να μετρησουμε μπορουμε να βρουμε αλλες τοσες με αντιθετη φορα( ΚΚΕ -- αριστερισμος). Ο γαλαξιαρχης εδιωξε τσιμπλες απο ματια κοσμου, εβαλε αλλες, αλλα ειχε καλο σκοπο. Λιγο κρατει δεν βλαπτει. Μολις πεθανε ο ανθρωπος.
Ο αναρχισμος εξυπηρετησε τον Συριζα και χωρις να ειναι υπαλληλος του, αν ηταν στο κοκκινο δεν θα εκανε και μεγαλη διαφορα.
Καλο βραδυ, ευχαριστω για το βημα.

ΥΓ: Μονο εγω ανησυχω για την φωτια κατω απο την Κρητη ή ολοι εχουμε φοβομαστε να πουμε οτι υπαρχουν πολλες πιθανοτητες 3 παγκοσμιου πολεμου κατω στη Συρια; Ισως αυτο να ειναι πιο επιτακτικο θεμα για κουβεντα για κομμουνιστες.

Παναης

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως ο γαλαξιάρχης από τα σόσιαλ μήντια (μέσω των οποίων έγινε γνωστός) απείχε το τελευταίο διάστημα, και εικάζω ότι έχει να κάνει με αυτό που λέει ο άναυδος, αν και δεν γνωρίζω τι σόι θέση είχε και προσωπικά δεν πιστεύω ότι ήταν καν μεμπτό το ότι βρισκόταν σε τέτοια θέση (οι πληροφορίες προέρχονται από μουρουτοτρόλλ -- πολλά επίσης σε θέσεις "συμβούλων", όλα έμμισθα -- κι από ακροδεξιούς σαν τον καλύβα του πυρήνα της χα στο γιέηλ). Τουλάχιστον αυτήν του την αποχή την θεωρώ μια έντιμη στάση δεδομένων των συνθηκών.

Απ'την άλλη δεν νομίζω πως διαφοροποιούταν πολύ από τον αντικκε και αντικομμουνιστικό οχετό εν γένει όπως λέει ο σφυροδρέπανος. Σοσιαλδημοκρατικές θέσεις είχε, με μπόλικο εθνικισμό σε αρκετές περιπτώσεις, και πολύ ευαίσθητα αντικομμουνιστικά αντανακλαστικά (πχ όταν πριν κανα χρόνο και ο Φίλης έπαιζε τον ρόλο του κακού μπάτσου στον συριζα εν όψη των μνημονίων, ο γαλαξιάρχης "απεκάλυπτε" ότι αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε να κάνουμε με ντούρο σταλινικό -- λεπτομέρεια: ο Φίλης δεν έχει περάσει ποτέ του ούτε απ'έξω από τον περισσό). Το ότι στήριζε συριζα ήταν φυσιολογικότατο, ασχέτως του τι δήλωνε (αντιεξουσιαστής δήλωνε κι ο γαπ ξέρω γω).

Το γενικότερο θέμα είναι πάντως τι γίνεται με τις στρατιές των συριζο-νδ-τρολλς που κατακλύζουν το διαδίκτυο (έχει γίνει μεγάλη επένδυση) βάζοντας όλες τις πολιτικές συζητήσεις στην βάση του 1+1=3, με πολλούς από αυτούς να το παίζουν κι "ανεξάρτητοι".

Ijon Tichy

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Παναή, το να μην είναι κανείς ΚΚΕ δεν το βρίσκω περίεργο και είμαι υποχρεωμένος να το κατανοήσω (πως και γιατί) μια και συμβαίνει στο ~ 94.5% της ελληνικής κοινωνίας.
Αλλά, 14 μήνες και βάλε μετά την κυβερνοποίηση του τΣύριζα και τα όσα έχουν γίνει, το να σηκώνεσαι από την "αμφισβήτηση" η την "αντιεξουσία" και να πηγαίνεις να χωθείς μέσα στο σεράϊ του πασά και μάλιστα στο χαρέμι της Γεροβασίλως, δηλαδή στους πιο σκληρούς (ιδεολογικά) μηχανισμούς του τΣύριζα, όσο και να θέλω δε μπορώ να το αποδώσω σε φωτισμένα/επαναστατικά κίνητρα. Και το ότι "σίγησε" από τον Μάη και δώθε, αν καλά κατάλαβα, είναι ένα μήνυμα. Δε θέλω να επεκταθώ μια και ο άνθρωπος δεν μπορεί πια να υπερασπίσει τη θέση του και δεν τον ξέρω καν, για να μπορώ να κρίνω ειδικότερους λόγους, που τον έσπρωξαν. Ομως έχω ξαναζήσει παρόμοια φαινόμενα, τουλάχιστον όπως φαίνονται απέξω, και παληότερα με το Πασοκ. Π.χ., σε πολλούς "αριστερούς" γολουχημένους στον αντικομμουνισμό, να τους έχει ποτίσει μέχρι το μεδούλι, δημιουργείται η αίσθηση "η τώρα η ποτέ", κι αυτό ελαστικοποιεί πολύ τα κριτήριά τους. Αλλοι έχουν άλλου είδους ανάγκες, από αυτές, που μπορεί να τους λύσει η εξουσία. Οι παλαίμαχοι κομμουνιστές μας λέγανε "να φοβάστε το ανθρωπομάζωμα, που θα κάνουν μέσα στην Αριστερά οι "προοδευτικοί", όταν ανεβαίνουν στην Κυβέρνηση". Δίνανε σε πολλούς αμφιταλαντευόμενους, η και απλά κουρασμένους, το "πάτημα", που τους έλειπε για "να την κάνουν".

---------------
Για την Συρία, που λες, αν και με τον Καπιταλισμό, που σαπίζει, ποτέ δεν μπορεί κανείς νάναι σίγουρος για λογικές εξελίξεις, η γνώμη μου είναι πως τελικά δε θα αποφασίσουν να αυτοκτονήσουν (παίρνοντας κι εμάς στο λαιμό τους). Κάποια στιγμή θα βρούν τις ισορροπίες τους. Βέβαια, όσο πιο υποτονικό είναι το αντίπαλο δέος, το προλεταριάτο, τόσο πιο ελεύθεροι νοιώθουν να ξεδιπλώνουν τους τυχοδιωκτισμούς τους, και καμιά φορά, μέσα στην πολλή ασυδοσία χάνεται ο έλεγχος και κατα τύχη..., ιδίως όταν μαζεύονται πολλά σιδερικά και πολλοί αφιονισμένοι σε μια μικρή περιοχή...
Ας τώχουμε κι εμείς υπόψιν, ας τώχουν περισσότερο κι εκείνοι, που έχουν πειστεί (και γι αυτό νοιώθουν και τυχεροί!) πως "ο κομμουνισμός απέτυχε".
Γιατί από αυτό ξεκινάνε όλα.

Αναυδος είπε...

ελεος πια
κριτικη υπαρχει μονο για το ΚΚΕ
για ολους τους αλλους που καταληγουν να υπηρετουν το δοβλετι υπαρχει ασυλια
και αυτα στο ονομα της ενοτητας, της αφαιρεσης της τσιμπλας (για να αντικατασταθει με αλλου ειδους τσιμπλα) και αλλες δηθεν φιλικες παραινεσεις.

ο καπιταλισμος σαπιζει και οποιος τον στηριζει ειδικα αν επηρρεαζει ενεργητικα κοσμακη εχει ευθυνη

υγ η γεροβασιλη και οχι ο μουρουτης τον αποκαλει συμβουλο της

Ανώνυμος είπε...

να ρωτήσω κατι καλοπροαίρετα;
Μήπως γνωρίζετε αν η ομάδα Στάσις στη Κύπρο εχει σχέσεις με τον αξιόλογο φιλο LR;

απορών

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Απορών, δεν έχουμε τις ίδιες φιλίες, αλλά υποψιάζομαι πως ναι.

Ανώνυμος είπε...

@ Σεχταρ
Στο πρωτο σκελος ειπες ακριβως αυτο που θα ηθλελα να ειχα γραψει. Πολιτικη αναλυση δηλαδη και οχι κουτσομπολιο. Ετχαριστω για την απαντηση.
@ Αναυδος
Δεν ηθελα να εκνευρισω κανεναν και δεν ειπα οτι πρεπει να συγχωρησει στους υπαλληλους του τσιπρα ο,τιδηποτε. Αλλα αν θελεις να γραψεις κατι ποιο σημαντικο απο απλο κουτσομπολιο εχεις το μυαλο και το βημα να το κανεις. Το σχολιο σου σε ενα ασχετο αρθρο δεν ειχε να προσφερει κατι. Υπαρχει αφθονο υλικο για να φτιαχτει ενα αρθρο που να δειχνει ποσοι εμμισθοι ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ, ΧΑ τρολλς υπαρχουν, με χρεωση σε καθε Βlog ή site ειδησεων. Επισης υπαρχει και επισημο εγγραφο της ΕΕ που αποδεικνυει την προσληψη υπαλληλων για διαδικτυακο spam υπερ των θεσεων της ΕΕ. Μαζι με εκεινη την καταγγελια του Εφημερου( TPP) για τους πολλαπλους λογαριασμους που τους χειριζονται στην πραγματικοτητα 2-3 ατομα μπορουσες να γραψεις αρθραρα και να ασχοληθεις και με τον γαλαξιαρχη χωρις να φαινεται μιζερη η αναφορα του σαν υπαλληλο του Τσιπρα( και τελος παντων το θεμα να μπει στη βαση που το βαζει ο Ijor Tichy.
Τελος παντων, κατεληξα να ριχνω σεντονια και να συζυταω ασκοπα. Απο εμενα ληγει εδω, συγγνωμη για την αναστατωση. Ουτε ενοτητα θελω με τον Συριζα, το αντιθετο, αλλα μαλακιες γινονται εκατερωθεν και ας κοπανας τον κωλο σου κατω.
Κακως ανοιξα το θεμα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Συρια. Δηλαδη ειναι θεμα πολιτικης αποφασης ο πολεμος; Γιατι απο την οπτικη γωνια την δικη μου ειναι αναγκαιοτητα. Εκτος αν εχουμε ενα συμβιβασμο στην Συρια και μεταφερθει η ιδια ιστορια στην Λιβυη ή στην Αφρικη( το σχεδιο μεγαλη μεση ανατολη ειχε την αφρικη σαν τον επομενο στοχο). Το ΝΑΤΟ- ΑΜΕΡΙΚΗ εχει αρχισει και τις επιχειρησεις στην Σομαλια( με μπουργκα αυτοαμυνας). Γυρνωντας πισω στην ενεργεια βλεπω αυτο http://oilprice.com/Energy/Energy-General/The-Shakeout-Continues-100-Oil-And-Gas-Bankruptcies-Yet-To-Come.html με την Ρωσια να τον πινει λογο των χαμηλων τιμων μαζι με την αποφαση της Λιβυης να ξεκωλιασει την συμφωνια του OPEC παραγωντας περισσοτερο πετρελαιο απο οσο σκοπευει να κοψει ο συνεταιρισμος χαρουμενων φονιαδων( 740.000 βαρελια κοβει ο OPEC 1 εκαττομυριο θελει να παραξει η Λιβυη). Βεβαια η παραθεση σκορπιων σκεψεων ισως να μην βοηθαει κανεναν τελικα απλα εμενα δεν μου φαινεται η κατασταση να λυνεται με μια απλη επιλογη και ισως να πρεπει ο καθενας να αρχισει να σκεφτεται what to do in a case of fire.

ΥΓ : Αν συγκρινουμε νουμερα( ακομα και απο νεκρους) ο κομμουνισμος δεν απετυχε απλα εχασε την μαχη απεναντι σε εναν πολυ δυνατο και αδιστακτο αντιπαλο. Περισσοτερο οφειλεται η ανατροπη στην δυναμη του αντιπαλου παρα στην αποτυχια του συστηματος( που ειχε πολλες αδυναμιες και στο τελος παρηγαγε και τους φονιαδες του δυστυχως).

Ανώνυμος είπε...

Για το ψευδωνυμο ο απο πανω.
Παναης.

Ανώνυμος είπε...

Εγκαταλείψη στα τουϊτερ και στα μπλοκ, γιατί έχουν σχόλια και από κάποιο σημείο και μετά βαριέσαι να μπανάρεις όσους πράγματι έχουν διαβάσει Λένιν. Ευχαριστούμε για την διαφήμιση παρόλα αυτά...

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

πέστα ρε συντροφε συμπαθή Ο.Χ.Ε.Π, νομιζουν οτι μπορουν να μας δουλεύουν οι ανερχομενοι νεο-νεοσπορίτες, οπορτουνιστές δεξιοί φραξιονιστές. Λες και ειμαστε χτεσινοί. Ο LR που εφτασε στο σημειο να μας εξωραϊζει την ιμπεριαλιστική Ρωσσία σαν δευτεροκοσμική χώρα εκδίδει το Στάσις και κάποιοι τον κοπιάρουν, βάζοντας πάνω φωτογραφία απο Ριζοσπάστη. Ελεεινή χειραγώγηση...Λες και ειμαστε κουτορνίθια...πρωτάρηδες

playboy

εε ψηλέ φέρε τη μπάλα....
...πίσω

υγ: μη πεταχτει κανένας τιτανούλης -ξερει αυτος- γιατι τα λινκ της υποστήριξης των δεξιών φραξιονιστών τα εχω έτοιμα... τα συγκέντρωνα καιρό τώρα... καλύτερα ας σιωπήσει ...

Ανώνυμος είπε...

Κάποια πράγματα: 1)Για να κάνεις φράξια σε ένα κόμμα πρέπει να είσαι μέσα σε αυτό.
2)Η λέξη σύντροφος είναι λέξη με κάποια αξία πολιτική και ιστορική. Δεν θα την ξεφτιλίσουμε κιόλας για να "ζορίσουμε" τον συνομιλητή μας, όπως κάνουν οι αριστεριστές των αμφιθεάτρων. Κοινώς, δεν είμαστε σύντροφοι.
3)Βγάλε όσα λινκ υποστήριξης θες. Αν ζορίζεσαι θα σου στείλω τα δικά μου για αρχή. Και αν αποδείξεις το οτιδήποτε σφύρα μου.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

η Νεα Σπορά, ο Κορδάτος, ο Εργατικος Αγωνας και ο,τι μου διαφεύγει τώρα, ειναι ολόκληροι μεσα στο κομμα; Οχι βέβαια! Ηταν εξαρχής ολοι στο κομμα; Μα βέβαια! Αρα να μην σπεύδουμε να βγάζουμε λάδι τους δεξιούς φραξιονιστές για να καλύπτουμε διάφορους, λόγω...φιλιας, λέω εγώ Ο.Χ.Ε.Π. Γιατι τοτε δεν κάνουμε πολιτική βάσει αρχών. Οποιαδήποτε στιγμή φιλοι και επιρροες μπορούν να έχουν προγραμματικές συγκλίσεις μαζί μας και να συζητάμε. Καποια στιγμή, ομως, που φαινεται η οπορτουνιστική παρέκκλιση έντονα, οταν π.χ. βρίζουν χυδαία , κανουν επιθεση χωρις αρχές, στον γ.γ. του κόμματος, τότε πρέπει να ειμαστε υποψιασμενοι ότι κάτι δεν πάει καλά καθόλου. Απο τη στιγμή λοιπόν αυτή, καποιοι σύντροφοι δεν ξεχνάνε τι γραφει ο καθένας, που έχει ήδη ενημερωθει για αυτες τις άθλιες επιθέσεις. Ετσι δεν ειναι Ο.Χ.Ε.Π; Ετσι ειναι. Και το ξέρεις πολύ καλά. Αρα να μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλό μας, οπως κρύβονται διαφοροι οπορτουνιστές μια ζωή στα αμφιθέατρα, και να λέμε τα πράγματα όπως είναι, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος.

Γιώργ(η)ς

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Και με αυτά, κλείνει ένα ιδιαίτερα άγονο νήμα, το οποίο συν τοις άλλοις δεν έχει καμία σχέση με το θέμα της ανάρτησης.
Η κε του μπλοκ δεν ενδιαφέρεται να φιλοξενήσει αυτή τη συζήτηση και να δημοσιεύσει άλλα άσχετα σχόλια.

Ευχαριστούμε πολύ
Εκ της διαχειρίσεως

Ανώνυμος είπε...

Τελευταίο σχόλιο απολίθωμα. Αν θες μην το δημοσιεύσεις.

Δεν βγάζω λάδι κανένα φραξιονιστή ή μη. Αλλωστε αυτό το γαϊτανάκι ξεκίνησε με εμένα να κράζω την εν λόγω ομάδα. Ο δε όρος είναι ξεκάθαρος και κανένας τους δεν ήταν ποτέ μέλος για να είναι φραξιονιστής. Οτι καταφέρονται ενάντια στο κόμμα και το υπονομεύουν είναι δεδομένο και με αυτό το δεδομένο αντιμετωπίζονται.

Αντίθετα εσύ ,θέλω να ελπίζω ακούσια, στηρίζεις τον γνωστό κοντραίο (με τα 25 ψευδώνυμα) που βρήκε αφορμή να στοχοποιήσει τους μισούς σχολιαστές του μπλογκ. Δεν θα του κάνω και την χάρη κιόλας.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Παιδια, μπηκα να δω μηπως προχωρησε η κουβεντα και καταλαβα οτι ειχε φυγει μιλια μακρια.
Ας αφησω και εγω το δωρο μου. Το σχεδιο για ανατροπη της Β. Κορεας συνεχιζεται επισης μεσω των κοινωνικων δικτυων, ομαδων ανθρωπινων δικαιωματων κ.λ.π.
http://thediplomat.com/2016/10/the-us-state-departments-new-plan-to-flood-north-korea-with-information/

Παναής.

Επειδη ο διαχειριστης του μπλοκ κανει καλη δουλεια, ζηταω να με μπλοκαρει οποτε πιστευει οτι του μπερδευω το νημα.