Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Το δώρο του Καίσαρα

Η ιστορία μας αρχίζει στο ηλιόλουστο γαλατικό χωριό του Πολυτεχνείου, που τόσο καλά γνωρίζουμε, περιστοιχισμένο από ασφαλιταριό, ματάδες και ρωμαϊκά οχυρά, αλλά χωρίς κανένα Συριζαίο, γιατί αν τολμούσαν να φανούν, θα είχαν την τύχη του Κακοφωνίξ στα τσιμπούσια.
-Όχι, δε θα καταθέσεις (στεφάνι).
Τελικά το έκαναν σαν κλέφτες -ή μάλλον σαν Δαπίτες- τα ξημερώματα. Αυτοί που δεν τα κατάφεραν πριν από λίγη ώρα ήταν οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ -δεν ξέρω αν το ξαναδοκίμασαν στη συνέχεια.

Δίπλα στο μνημείο όπου γίνονται οι καταθέσεις ήταν ένα ανυπόγραφο πανό που έλεγε: Τσίπρας-Ομπάμα ανεπιθύμητοι.
Στα μεγάφωνα έπαιξε σε κάποια φάση και το Trooper των Maiden -που 'σαι Sniper για να δεις και να ακούσεις... Στα πέριξ η κίνηση ήταν μάλλον πεσμένη αλλά υπήρχαν διάφορα μικρά κι αξιοσημείωτα, που τα κρατάω για κάποια από τις επόμενες αναρτήσεις.
Κατά τις 3.30 οι σφοι αποχώρησαν συγκροτημένα, πιθανότατα για ένα μικρό διάλειμμα πριν από τις προσυγκεντρώσεις.

Κι οι τρεις προσυγκεντρώσεις (εργατικά σωματεία στα Χαυτεία, Λαϊκές Επιτροπές στο Μεταξουργείο, περήφανα νιάτα και τιμημένα γηρατειά στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης) ήταν μαζικότατες, παρά τις σχετικές δυσκολίες χτες στη μετακίνηση -ακόμα και με το μετρό, πόσο μάλλον με το αυτοκίνητο. Κοίτα να δεις όμως -ένα περίεργο πράγμα. Αυτή τη φορά δεν υπήρχαν τα κλασικά ρεπορτάζ με αγανακτισμένους πολίτες, μποτιλιαρίσματα κι οδηγούς που σιχτιρίζουν. Υπήρχαν όμως λεπτομερείς κι αναλυτικές αναφορές στην 15λεπτη διαδρομή του Ομπάμα και της αυτοκινητοπομπής του από το αεροδρόμιο στον Αστέρα Βουλιαγμένης, την ίδια στιγμή που ο οδηγός ήθελε κάνα δίωρο για να πάει από το ένα τετράγωνο στο άλλο.

Στα Χαυτεία ήμασταν λίγο στριμωχτά, για να περάσει στη Σταδίου η πορεία του αριστεροχωριού, που δεν ήταν κάτι εντυπωσιακό σε όγκο -έλειπαν άλλωστε κι οι Συριζαίοι που κατεβάζουν ποτάμια κόσμου στο δρόμο. Η ΛαΕ, με τη σχετική πείρα, μπήκε μπροστά-μπροστά για να καπελώσει, η Ανταρσυα (που δεν έβαλε μυαλό με το Σύριζα) κράτησε αποστάσεις κι ακολουθούσε, ενώ είδα για πρώτη φορά χτες και μπλοκ της ΚΟΝΤΡΑ, με πανό που είχε τον τίτλο του τελευταίου τους φύλλου (όλοι οι σκύλοι μια γενιά). Είναι αντι-ιμπεριαλιστές, τι να κάνουμε;

Οι δικοί μας έκαναν ελιγμό από την Πανεπιστημίου, πριν ξεκινήσουν καλά-καλά οι ομιλίες, σαν τους λόγους του Μαζεστίξ, που κανείς Γαλάτης δεν κάθεται να τους ακούσει ως το τέλος και τον αφήνουν να τα λέει μόνος του. Ακούσαμε μόνο τον πρώτο χαιρετισμό του Βασίλη Σταμούλη, αν και προς στιγμήν είχα ακούσει "Βασίλη Σπανούλη". Kill Bill, GO HOME KILLERS

Πορευτήκαμε παράλληλα -κι όλα είναι ακατάλληλα για να σμίξουμε πάλι- με τους άλλους στη Σταδίου, φτάσαμε στο φράγμα στην Ομήρου, μείναμε κάνα δεκάλεπτο και κάναμε μεταβολή προς την Ομόνοια.
-Αστερίξ, να τους δείξω πόσο ευγενικός μπορώ να γίνω;
-Όχι Οβελίξ, πάμε.

Φαιδρή νότα στην πορεία το σύντομο πέρασμα μιας μικρής μαυρούλας που μπήκε ανάμεσα στα μπλοκ κι έκανε πως προχωρούσε μαζί μας για λίγα μέτρα, έχοντας κολλημένο στην πλάτη της ένα χαρτάκι που έγραφε: FUCK WHITE PEOPLE HATING OBAMA
Μπράβο κοπελιά, μες στην επικαιρότητα, το 'πιασες το νόημα. Εκτός κι αν της έκανε φάρσα ο διπλανός της και της το κόλλησε, χωρίς να το καταλάβει.

Ο κόσμος που κατέβηκε ήταν πολύς, δείχνοντας τα αντι-ιμπεριαλιστικά αντανακλαστικά της βάσης σε τέτοιες περιπτώσεις. Ομολογώ όμως πως μου έμεινε ένα κενό (σαν αυτό που δηλώνει στα σύνορα ο Οβελίξ για το στομάχι του) και μια αίσθηση ανικανοποίητου (όπως στο "Αστερίξ στην Ελβετία", όπου το βέλος πετυχαίνει το στόχο κι όχι το μήλο στο κεφάλι του παιδιού), γιατί περίμενα με κάποιον τρόπο (δεν έχω ιδέα ποιον) να εκδηλωθεί η συσσωρευμένη οργή και το λαϊκό ένστικτο. Πχ όπως το 99' που οι σφοι στη ΛΔ του Βορρά είχαν αλλάξει τις πινακίδες-οδοδείκτες και μπέρδεψαν τους νατοϊκούς που έκαναν βόλτες στη λαχαναγορά. Κι αυτό ήταν ό,τι κοντινότερο υπάρχει στο γαλατικό τέχνασμα στο "γύρο της Γαλατίας" που αφήνει τους Ρωμαίους χαμένους στα στενά του Λουγκντουνούμ (Λιόν) για μια μέρα.

Αλλά η ελληνοαμερικάνικη προφορά του Τσίπρα, βγαλμένη από τα χειρότερα, κρύα ανέκδοτα, ήταν ό,τι πιο κοντινό στην υποτέλεια του Ηθικελαστίξ (από το "Αστερίξ κι η χύτρα") που θέλει να τα έχει καλά με την Pax Romana και να πληρώνει τους φόρους του. Κατάφερε έτσι να ξεπεράσει σε γλοιώδη γλιτσότητα:

-τον Καμμένο με τη γραφική υποδοχή στο αεροδρόμιο.
-το Σταύρο Θεοδωράκη, που ζήλεψε τη δόξα του Καμμένου, διαμαρτυρήθηκε, κι έφτιαξε μια μαντινάδα για τον Ομπάμα
Ομπάμα φίλε των φτωχών, γίνε και των προσφύγων
Γίνε ελπίδα των πολλών, και φόβος των ολίγων

-αυτούς που είχαν την καταπληκτική έμπνευση να διαλέξουν για μουσική υπόκρουση το Imagine (τόσοι κομμουνιστές εξάλλου ήταν εκεί, η Λάτση, η Βαρδινογιάννη) και το Θεοδωράκη (όχι το Σταύρο) για τον παλμό (Φαραντούρη-Θεοδωράκη, Φαραντούρη-Θεοδωράκη, που έλεγε κι ο Σπύρος στους Απαράδεκτους) με τον Πάκη να λέει: μη λησμονάτε τη χώρα μου.
Άξιος! Άξιος (εστί)!

-τη δική του κυβέρνηση που έκλεισε την Ακρόπολη σήμερα, για να κάνει prive επίσκεψη ο Ομπάμα. Και ο τουρισμός; Η δυσφήμηση στους επισκέπτες που θα τη βρουν κλειστή; Το πλήγμα στη "βαριά βιομηχανία" της Ελλάδας; Αυτά προφανώς ισχύουν μόνο όταν μπαίνει κάνα πανό, όχι γενικά...

-τους ρεπόρτερ που ανακάλυψαν ότι ο Τσίπρας μίλησε στον Ομπάμα στον ενικό, λες και υπάρχει στα αγγλικά πληθυντικός ευγενείας.
-τον Πάνο Χαρίτο που έκανε μια τελείως γλειψιματική ερώτηση και δε σεβάστηκε τα χρόνια που ήταν ανταποκριτής στην Παλαιστίνη.
-και την ΕΡΤ που έχει βάλει κάφρους-συνδεσμίτες στη θέση παρουσιαστών, να κόβουν και να ειρωνεύονται κάθε διαφορετική φωνή που τους ενοχλεί (μόνο "άντε γεια" που δεν είπαν στο Βαγενά)



Τι άλλο είχαμε; Την κοινή συνέντευξη τύπου (φωτεινέ ήλιε του σοσιαλισμού και της δημοκρατίας κι εσύ ο άλλος δίπλα του) με μπόλικο σανό για το διαφορετικό κεϊνσιανό μείγμα διαχείρισης που έφερε αποτέλεσμα στις ΗΠΑ και τις έβγαλε από την έξοδο, σε αντίθεση με τη συνταγή της λιτότητας στην ΕΕ. Και να στο λέει αυτό ο (απερχόμενος) πρόεδρος μιας χώρας που ελέγχει απόλυτα το ΔΝΤ, το οποίο κάνει λόγο για απομείωση χρέους, αλλά με μια σειρά μέτρα και περικοπές ("αναδιαρθρώσεις" λέγονται στα νεοταξίτικα). Κι ο οποίος μας συγχαίρει για το 2% του προϋπολογισμού που ξοδεύει η χώρα για το ΝΑΤΟ (ειδικά κι όχι γενικά για στρατιωτικές δαπάνες) χωρίς προφανώς να κάνει καμία νύξη για μείωσή τους -τα έβαλε κι ο Ijon Tichy στο σχόλιό του.

Αντιθέσεις προφανώς κι υπάρχουν για το μείγμα του ζωμού, μόνο που ο λαός δεν πρόκειται ποτέ να τον γευτεί -όπως ο Οβελίξ- γιατί έπεσε στη χύτρα όταν ήταν μικρός και πρέπει να συνειδητοποιήσει τη δύναμή του, για να τη χρησιμοποιήσει επιτέλους σε άλλη κατεύθυνση. Και να μην παραμυθάζεται για τα δώρα του Καίσαρα και το φως στο τούνελ με το χρέος.

Κλείνουμε με το ηθικό πλεονέκτημα της "αριστερής κυβέρνησης", της Pax Romana και των Πραιτοριανών τους, που μπορεί να ψέκασαν διαδηλωτές με χημικά (μετά τη δέσμευση του Τσίπρα ότι θα σταματήσει η χρήση τους), να απέκλεισαν τα Προπύλαια με ματάδες (σε άλλους καιρούς κάποιοι θα φώναζαν για καταπάτηση του ασύλου), να απαγόρεψαν διαδηλώσεις και να γέμισαν με ασφαλίτες το χώρο γύρω από το Πολυτεχνείο, αλλά δεν μπορεί να τους τσουβαλιάζουμε στο ίδιο σακί με τους προηγούμενους. Είναι εμφανείς οι διαφορές...

Συνεχίζεται

Υγ: Είδες; Ούτε μια συνειρμική αναφορά στις Δάφνες του Καίσαρα. Να γιατί πρέπει να τα διαβάζεις όλα ξανά από την αρχή και να μην επαναπαύεσαι στις δάφνες του παρελθόντος (και του Καίσαρα).

26 σχόλια:

AGIS είπε...

"...με τον Πάκη να λέει: μη λησμονάτε τη χώρα μου..."

Το είπε στ' αλήθεια; Μήπως τον προσφώνησε και της "δικαιοσύνης ήλιο νοητό";

Poe είπε...

οπως ειπε και ενας φιλος
"παλι καλα που δεν ηταν κινεζος ο επισκεπτης"

γιατι μετα ο τσιπρας θα του ελεγε

- μηπως μπολειτε να μας βοηθησετε με το χλεος;
(για να πιασουμε και λιγο λουκι λουκ-οχι μονο αστεριξ)

Ανώνυμος είπε...

Η μικρή κόρη του Οπαμία ήταν στο μπλοκ. Προσπαθεί να κτίσει προφίλ και να καπελώσει το μαύρο πρόβατο των ντέμοκρατ χάιαρς (κληρονόμοι), την αχαϊρευτη Τσέλσι που ακόμα υποφέρει με την σκέψη ότι μπορούσε να είχε μικρό αδελφάκι ονόματι Μοντεκρίστο ή και Κοϊμπα.

Μιας και ανάφερες Κακοφωνίξ-Τσιμπούσια: φήμες λένε ότι στο κοκπιτ του προεδρικού αεροπλάνου η Μαντόνα ξεπλήρωνε χρέη σε Χιλιαστές Συριζαίους που έδωσαν την μάχη των σόσιαλ μίντιας για την Χίλαρ,  σε σκληρό νόμισμα, όπως είχε τάξει. Μιλήστε και στις χήνες του Παππά αν και παπαπα κάνει η πάπια, αυτός χήνες και ταλιράκια..

ΑΧΠ

Ανώνυμος είπε...

Agis
ηλιο δεν τον ειπε απλα είπε ότι η προσωπικοτητα του ακτινοβολει.....

kabamaru

Ανώνυμος είπε...

Σφυροδρέπανο αυτό με την μαυρουλα δεν είναι τυχαίο. Είδα 1-2 βίντεο από την σύγκρουση με τα ματ από αμερικανικα μμε στο fb και αυτό που μ έκανε εντύπωση είναι ότι από κατω υπήρχαν αρκετά σχόλια υποστηρικτικά για τους διαδηλωτές από αμερικανούς. Αυτό που μ έκανε εντύπωση ήταν ότι νόμιζαν ότι ο κόσμος ξεσηκώθηκε εναντίον του ομπαμα επειδή είναι μουσουλμάνος είτε επειδή είναι μαύρος κ αλλά ωραία αμερικανικά φρούτα...
Γενικότερα αν βλέπεις ενα άτομο όπως την μαυρουλα που λες μπορείς να το περάσεις στο ντουκου αλλά αν βλέπεις να είναι τόσο διαδεδομένη η αφασία κ ή ανοησια στην κοινωνία είναι ύποπτο ότι κάτι μας διαφεύγει.
Χαμόγελο

Ανώνυμος είπε...

Κάθομαι και βλέπω στην tv τα σάλια των ΜΜΕ για τον Ομπάμα, την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της ισότητας, τον αγώνα ενάντια στην εξουσία, την εναντίωση του στους πολέμους, τον ανθρωπισμό του και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Μετά πάω στον υπολογιστή και βλέπω το βίντεο με το Βαγενά και τα νεύρα γίνονται κρόσσια. Έρχεται λοιπόν η κόρη μου και λέει ότι θέλει να μου πει ένα τραγούδι που έμαθε στο σχολείο. Πες το κούκλα μου της λέω και ξεκινά "ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία...". Τι να του πω του παιδιού τώρα; Ότι αυτά είναι παλιά και ξεπερασμένα και ότι τώρα τραγουδάμε "god bless America";

Είναι έγκλημα λένε να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα κυβερνήσουν οι δεξιοί. Βρε άμα μείνουν και άλλο, προβλέπω του χρόνου στην 28 να γιορτάζουμε την ηγετική φυσιογνωμία του Μεταξά και το ακλόνητο ήθος του Μανιαδάκη. Ντάξει όχι ακριβώς ως κομμουνιστές, αλλά σαν αντίπαλο "δημοκρατικό" δέος στους Χίτλερ και Μουσολίνι.

-Ο Πάγκαλος λέμε άνοιξε σχολή και οι απόφοιτοι βάλανε τα γυαλιά στο δάσκαλο.
-Η συριζαική Βαϊμάρη είναι εδώ και αφού ξέπλυνε αντικομουνισμό και αστούς, τώρα ξεπλένει ιμπεριαλιστές και ράβει το κοστούμι του φασισμού.
-Η συνέχεια στο δρόμο και σε χώρους δουλειάς μέχρι την απεργία για τα εργασιακά.
-Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι υστερικές φωνές (αν και εφόσον προκύψουν) στον προσυνεδριακό, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν όχι σαν διαφωνίες, αλλά σαν προδοσία απέναντι στο κόμμα και την εργατική τάξη.

Β.Δ.

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Το (κωμικο)τραγικό με τους εξωχωρικούς (=εξωκυνόβουλους αριστεροχωριάτες) είναι πως όσο συρρικνώνονται αριθμητικά, τόσο πιο δυνατά και απελπισμένα αρπάζονται από αυτό, που τους έχει απομείνει: Τον επικοινωνιακό τους ρόλο σαν "εγκεκριμένη-αποδεχτή από το σύστημα αμφισβήτησή του". Ακόμη και όσοι δεν είναι χαφιέδες αποδέχονται δίπλα τους τον αναρχοχαφιέ με τις μολότωφ γιατί τους λύνει το υπαρξιακό τους πρόβλημα: "Μπορεί να είμαστε λίγοι ...αλλά είμαστε συγκρουσιακοί!" Τα κανάλια, σαν συνεννοημένα δώστου προβολή, τάχατες "αρνητική", "ταραχές, φόβοι για επέκταση των καταστροφών κλπ", μ' ένα σμπάρο δυό τρυγώνια: Και διαφήμιση (= υπάρχουν) της δήθεν-αντιεξουσίας και τρομοκράτηση του πόπολου, που δεν είναι ώριμο για την έφοδο στις Βερσαλλίες, να μην εκδηλώνεται αντισυστημικά παρά μόνο από τον καναπέ του. Κι έτσι οι θλιβεροί εξωχωρικοί ...διατηρούν το πρωτοποριακό(!) τους φαντασιακό, και αυτοδικαιώνονται να ...κατηγορούν το ΚΚΕ σαν "συμβιβασμένη-συστημική δύναμη", που ..."δεν συγκρούεται"!!!
Το ότι έχουν απομείνει τρείς κι ο κούκος δεν χωράει σε αυτό το φαντασιακό για να δημιουργεί σκέψεις. Τι να σκεφτούν; Οτι το ακροατήριό τους, πολυάριθμο τον καιρό που τους ακολουθούσε, ήταν στην πραγματικότητα οι πασοκικές μάζες, που τώρα στηρίζουν με νύχια και με δόντια τΣύριζα/εξουσία (άρα και ...Ομπάμια) και γιαυτό εξαφανίστηκαν και τους άφησαν μόνους; Η, πως σύγχρονα πληρώνουν την πολύχρονη αβάντα-συμπόρευση (..."κριτική" και από τα "αριστερά" πάντα...) στον τΣύριζα, που πολύ αργά θυμήθηκαν να ...."καταγγείλουν";!;!
Μπροστά στη νέα πραγματικότητα, που διαμορφώνεται γι αυτούς, έχουν συντονιστεί ταχύτατα στη νέα γραμμή: Οι καρπαζιές, που εισπράττουν (με μέτρο) από τους ΜΑΤ-ατζήδες αποτελούν "συμβολική σύγκρουση-αμφισβήτηση" και ...(ασφαλώς μονοπωλιακή) έκφραση της αντίστασης του (καναπεδάτου) λαού.
Σε τι;
....Στην κυβερνητική απαγόρευση! (Είναι και political γκα-γκα... H μαζική πορεία έγινε για την ....απαγόρευση! Τέσπα.)
Σκέψεις για τις χθεσινές κινητοποιήσεις (Συλλογικό κείμενο Συντρόφων, Σημ. Σ.τ.Τ.: χωρίς βλακόμετρο!)
και...
Μεγάλη διαδήλωση κατά Ομπάμα -Σύγκρουση με την κυβερνητική απαγόρευση
Συμβολικές συγκρούσεις, συμβολικές (θυμηθείτε) απεργίες, όλα συμβολικά ενός (ακόμη, όμως όχι για πολύ) πολυάριθμου αλλά κατιόντος κοινωνικού στρώματος, που παλεύει να προσαρμοστεί στον Καπιταλισμό-που-σαπίζει, χωρίς όμως να θέλει να χάσει και το virtual "πρώτο-τραπέζι-πίστα", ώστε να μπορεί (στα όνειρά του, είπαμε virtual) να ελέγξει μιαν ενδεχόμενη κοινωνική έκρηξη, μην πάρει λάθος δρόμο! Είναι και ο λόγος, που επιμένουν στις πορείες ...να είναι επικεφαλής(!), παρά το "τρείς κι ο κούκος".
Προβοκάτορες, ξεπουπουλιασμένοι, που τσιρίζουν σαν γεροντοκόρες που ξεμείνανε... ξέρετε από τι.

Υ.Γ. Μην παραξενεύεστε, πόσο γρήγορα συντονίστηκαν στη "νέα γραμμή". Εδώ είναι περιττή η "πρακτορολογία": Είναι ο φυσιολογικός τρόπος σκέψης τους. Αβίαστα τους "βγαίνει".

Θανάσης είπε...

Εύστοχος ως συνήθως ο Β.Δ. στις επισημάνσεις του αλλά γιατί στη θέση της τελευταίας (σωστής κατά τα άλλα) πρότασης να μην είναι:
-Κάτω από αυτές τις συνθήκες πρέπει να κάνουμε κάτι να πέσουν οπωσδήποτε και γρήγορα (και να είναι εξ' αιτίας μας και να φαίνεται στον κόσμο) γιατί κινδυνεύουμε να χρεωθούμε την παραμονή τους στην εξουσία όταν όλοι θα αρνούνται ότι κάποτε τους πίστεψαν και τους ψήφισαν και θα κατηγορούν το ΚΚΕ πρώτα γιατί δεν συνεργάστηκε (το 2012) και τους άφησε να πάνε δεξιότερα, και κατόπιν γιατί τους άφησε να κυβερνάνε "ανενόχλητοι".
Απαραίτητη διευκρίνηση: Το "να κάνουμε κάτι να πέσουν γρήγορα" δεν σημαίνει μέτωπα και συνεργασίες με wannabe ΣΥΡΙΖΕΣ και τα τοιαύτα αλλά πιθανόν μια σύγκρουση στο δρόμο κόντρα στις χθεσινές απαγορεύσεις, να δούμε κιόλας πως θα το δικαιολογούσαν οι μπαρουτοκαπνισμένοι υπουργοί και οι άλλοι "αξιωματούχοι" της κυβέρνησης.

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε κάποια φωτο της "διαδηλώτριας" με το "fuck white people hating obama"; Ωραίο τρικάκι, κρίμα που δεν το είχε σκεφτεί κάποιος και στις διαδηλώσεις για τον πόλεμο στο ιράκ, μιας και τότε ο μπους είχε πάουελ και κοντολίζα στο τημ. Αυτοί από την μέση ανατολή βέβαια δεν είναι και τόσο λευκοί, όπως δεν είναι και τόσο μαύροι (στο δέρμα και όχι στις πολιτικές απόψεις και στην ψυχή) οι "δημοκράτες" εξ ουκρανίας.

Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της αυτοκρατορίας πάντως έδωσε τα ρέστα του αυτές τις μέρες (παρακαταθήκη για την δημοκρατία οι εκτός πραγματικότητας μπαρούφες του μπαράκ, μάλιστα), θαυμάστε:

http://www.huffingtonpost.gr/irini-sotiropoulou/-_8397_b_13011782.html?utm_hp_ref=greece&utm_source=Contra&utm_medium=footer_home&utm_campaign=24MediaWidget

Για τα σιχάματα της ερτ ό,τι και να ειπωθεί είναι λίγο. Ο Χαρίτος τι ερώτηση έκανε (γιατί δεν βλέπω κάτι στο βίντεο);

Ijon Tichy

ΥΓ: Διαβάζω καλά από διαφόρους του "χώρου" ότι μείζον θέμα χθες ήταν η παρουσία του τράγου στο δείπνο με τον Ομπάμα (με παραλληλισμό με ιράν φυσικά κι με τίποτα άλλο -- πχ με κάποιο από τα αμέτρητα θεοκρατικά φιλοδυτικά καθεστώτα) κι ότι το ζήτημα είναι να εξεγερθεί ο κόσμος εναντίον των τράγων και να μην αποσπάται από τους ομπάμες και τις μέρκελ;

Ανώνυμος είπε...

30/10/2016 "Προσέχτε, (και κυρίως, εδώ, η κε του μπλογκ), εν όψει του 20-ού Συνεδρίου του ΚΚΕ, θα ανοίξουν όλα τα ντουλάπια μαζί και θα βγούνε όλοι οι σκελετοί...Δεν εννοώ να αρχίσουμε κυνήγι μαγισσών πνίγοντας τον διάλογο και την αντιπαράθεση. Δε θα (και δεν πρέπει να) την αποφύγουμε την μάχη. Απλά, πρέπει να την δώσουμε με την μέγιστη προσοχή και επαγρύπνηση και κυρίως, (και κατά το δυνατόν), με τον τρόπο, που συμφέρει εμάς"

16/11/2016 "Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι υστερικές φωνές (αν και εφόσον προκύψουν) στον προσυνεδριακό, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν όχι σαν διαφωνίες, αλλά σαν προδοσία απέναντι στο κόμμα και την εργατική τάξη"

Μάλιστα....


Λέων

Ανώνυμος είπε...

Ντάξει κάπου καταντάει εντελώς γελοίο αυτό με τον συριζοπαπάρα που έρχεται εδώ να δικαιολογήσει περικοπές σε μισθούς-συντάξεις, να βγάλει βολεμένους όσους αγωνίζονται, να μας πει για τα υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και χίλια δυο άλλα, και εμφανίζεται ως νο1 ενδιαφερόμενος για τις εξελίξεις στο κκε και στο κομμουνιστικό κίνημα παγκοσμίως.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Από όλο το σχόλιο, αυτό σου φάνηκε γελοίο;
Υ.γ.1: Το "να βγάλει βολεμένους όσους αγωνίζονται" το στηρίζεις σε κάποια τοποθέτησή μου ή απλά το κόλλησες, έτσι από συνήθεια;
Υ.γ.2: Είναι πιασμένες οι θέσεις των ενδιαφερομένων; Μην σκας, στέκομαι και όρθιος.
Υ.γ.3: Στα σοβαρά, θεωρώ λάθος το πρώτο σχόλιο. Αν υπάρχουν διαφωνίες και είναι να γίνουμε μπουρδέλο, ας γίνει ανοιχτά και εκεί που προβλέπεται. Όσο για το δεύτερο σχόλιο θεωρώ βαλτό τον τύπο/τύπισσα, τόσο απλά.

Λέων (δεν θα το συνεχίσω)

Αναυδος είπε...

Από τα εκπληκτικα του διημερου ηταν το κλεισιμο περι των 25 σχολειων στον δημο της αθηνας για 2 μερες λογω της επισκεψης.

Αναφορικα με την πορεια του εξωκοινοβουλιου οπου αριστεριστες και αναρχικοι πορευτηκαν μαζι απολαυστικο ηταν το διπλο ντου λαε ανταρσυας σε διαφορετικο όμως χρονο πρωτη η λαε (υποθετω η σειρα καθοριζεται από το εκλογικο αποτελεσμα) και μετα η ανταρσυα. Και ρωτω ο αφελης μαζι βαδιζουν αλλα χωρια κτυπουν η απλως το τελετουργικο της ντεμεκ συγκρουσης προεβλεπε διαφορετικες φωτο και βιντεο οπορτιουνιτιες για τις 2 οργανωσεις

Υγ
ο διονυσης ελευθερατος από τα στελεχη του ναρ και του πριν είναι και παραγωγος στον κοκκινο 105,5 ?

zoot horn rollo είπε...

Μη το συνεχίσετε, γενικώς.

Αναυδος είπε...

1. Οι λαφαζανεοι διαμαρτυρονται γιατι παρα το show δεν ετυχαν της καληψης που ανεμεναν

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=25726:fimostelae&catid=83:aristera&Itemid=200

2. Οι αναρχικοι εμπαιζουν λαε-ανταρσυα ενώ δοξολογουν τη ριψη δεκαδων μολοτοφ (και το καψιμο ενός περιπτερου από μια αστοχη βολη) εναντια σε μια διμοιρια ματ για πεντε μετρα ασφαλτου (το τελευταιο βιντεο που είναι και όλα τα λεφτα, επαναστασεις στα ονειρα τους αναζητουν ενώ εκτονωνονται με βανδαλισμους)

https://pemptokyma.wordpress.com/2016/11/16/%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%87%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84/

3. Η κοντρα (κουρης) προσχωρησε στη διεεεεεεξοδο ?
http://www.frontpages.gr/d/20161117/504/Kontra-News


υγ ενας αλλα λεων στη μαλ@#$%. ειναι σαν να εγκαλει π.χ. ο δραγασακης ή ο κοτζιας το ΚΚΕ για τις θεσεις του επειδη καποτε (πριν ενα τεταρτο του αιωνα ηταν μελος)

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη εκ των προτέρων για την κατάχρηση του χώρου με μη σχετική θεματολογία.

Θα σας δώσω μία ακόμη γεύση για το πως διαμορφώνεται η άποψη στα ΜΚΔ και πόσο αντιφασίστες είναι οι "φιλελεύθεροι" την ώρα που οι Χρυσαυγίτες κάνουν πάρτυ στα site τους.

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/dieythynths-sxoleioy-kalese-thn-astynomia-gia-na-syllavei-melos-ths-kne.4373118.html

Μπείτε και δείτε τα σχόλια που ξεχειλίζουν αντικομμουνισμό.

Και ενώ απέχω γενικά από το σχολιασμό σε site εδώ και αρκετό διάστημα,έκανα ένα λογαριασμό τελευταία για τις φορές που βγαίνω έξω από τα ρούχα μου.
Μια τέτοια φορά ήταν και αυτή.
Κάθομαι λοιπόν και γράφω απρόθυμα ένα σχόλιο με σκόρπιες σκέψεις.
Και απαντάω σε δυο τρεις με πιο σύντομο τρόπο.
-----------------------------------------------------------------------------
Τα σχόλια ήταν αυτά:
1)
"Ο κάθε ένας δηλώνει πολιτικοποιημένος και όχι κομματικοποιημένος(πόσο κλισέ ανοησία).
Αν ένας από εσάς τύχει να συμφωνήσετε με τον διπλανό σας,αυτό από ατομικότητες θα σας κάνει,ομάδα,οργάνωση κόμμα.Μήπως να έρθουν οι υπόλοιπες ατομικότητες να σας "συνεφέρουν" στο "καθένας μόνος του" ;;
Οι άνω του ενός ομοϊδεάτες,απαγορεύονται;
Μήπως απαγορεύεται η διάδοση των ιδεών;
Μήπως απαγορεύονται και οι συναθροίσεις άνω των τριών...;;
Μήπως είναι βολικό όλο αυτό για αυτούς που εξουσιάζουν και προκαλούν όλο αυτό το χάλι που βλέπουμε γύρω μας;

Μήπως η πιο οργανωμένη ομάδα-οργάνωση-κόμμα είναι η ομάδα των δήθεν φιλελεύθερων, μετριοπαθών ή απολίτικων; Και μήπως αυτή η ομάδα οργανώνεται καθημερινά από τα ΜΜΕ,την τρομοκρατία στους χώρους εργασίας και στα ιδεολογικά κατηχητικά, σχολείων - πανεπιστημίων(οι διδασκόμενες ύλες είναι επιλογή του αστικού κράτους)-στρατού-εκκλησίας-χώρων εργασίας;;
Μήπως οι απλά "ουδέτεροι" - απαθείς,δεν είναι τόσο ουδέτεροι;
Μήπως όποιος αποδέχεται μία άδικη κατάσταση είναι ουσιαστικά συμμέτοχος στην διαιώνισή της;
Μήπως η κυρίαρχη ιδεολογία που είναι αυτή της τάξης που εξουσιάζει, στα μυαλά των περισσοτέρων μοιάζει ουδέτερη,αλλά στην ουσία είναι η πιο ταξικά χρωματισμένη,φονταμενταλιστική,ολοκληρωτική και βίαιη απέναντι σε όποιον την αμφισβητεί;
Μήπως τελικά όλα τα κόμματα δεν είναι πρόβλημα αλλά είναι μόνο ένα συγκεκριμένο;;
Δεν μπορεί όλοι αυτοί οι ακομμάτιστοι να βγάζουν Τσίπρες,Κούληδες,Σαμαράδες και Καμμένους...(χίλια χρόνια μνημόνια)
Δεν μπορεί η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ που γνώρισα στα φοιτητικά μου χρόνια,να αποτελούνταν από φαντάσματα...
Δεν μπορεί αυτοί που μέσα από τις συγκεκριμένες παρατάξεις πήρανε πτυχία,να ήταν αποκυήματα της φαντασίας μου...
Δεν μπορεί αυτοί που ακόμη και σήμερα μπαίνουν από τα παράθυρα στο δημόσιο(ω ναι έχουμε μάτια και βλέπουμε- και μάλιστα από γαλάζιους αντικρατιστές) να είναι και αυτοί φαντάσματα...
Δεν μπορεί τα κομματόσκυλα και οι παρατάξεις που ξεφτίλισαν την έννοια της πολιτικής νεολαίας με τα αλισβερίσια με καθηγητές και παρατάξεις ταξιδιωτικά γραφεία για Μυκονο και Μπάνσκο, να αποτελούν το άλλοθι για τα ίδια τους τα κόμματα να απαλλαγούν από αυτούς που προσπαθούσαν και προσπαθούν να εμπνεύσουν αγωνιστικές διαθέσεις και αγώνες απέναντι τους και απέναντι στις ολέθριες πολιτικές τους.

Μήπως οι νέοι άνθρωποι δεν πρέπει να ασχολούνται με το τι θα συναντήσουν μετά το σχολείο;
Μήπως η ζωή ξεκινάει μετά τα 30;;
Μήπως οι νέοι άνθρωποι που έχουν την ζωή μπροστά τους,θα πρέπει να αφήσουν την ζωή τους στα χέρια 50ρηδω-60ρηδω-70ρηδων, που καλώς ή κακώς η ζωή τους έχει πάρει το δρόμο της και να ασχολούνται με κυνήγι pokemon;;

......



False Consciousness

(συνεχίζεται)

Ανώνυμος είπε...

(Συνέχεια)
.......
Ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.
Υπάρχει ταξική σύγκρουση.Την βλέπουμε καθημερινά.Εκατομμύρια και δισεκατομμύρια περνάνε καθημερινά πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων,την ώρα που αυτοί μετράνε τους μήνες και τα χρόνια της ανεργίας τους,τους μήνες απληρωσιάς,τους μισθούς που κόβονται,τους φόρους που αυξάνονται,τα δικαιώματα που χάνονται.
Αυτή η σύγκρουση μετατρέπεται και σε ιδεολογική σύγκρουση.Η αστική τάξη όμως ,έχοντας την οικονομία στα χέρια της και τους ιδεολογικούς μηχανισμούς του κράτους της, νικάει(προσωρινά) σε αυτή τη σύγκρουση και αναγάγει την δική της ιδεολογία σε κυρίαρχη.Δημιουργεί ένα θέατρο σκιών εντός αυτής της ιδεολογίας με κόμματα πανομοιότυπα με δήθεν διαφορές ή πραγματικές διαφορές που δεν άπτονται της οικονομίας(δικαιώματα των γκέη,θρησκεία κτλπ).
Μέσα σε όλο αυτό το καρναβάλι, προωθεί το απολίτικο,το ακομμάτιστο κτλπ γιατί είναι ακριβώς το αντίθετό του και εξυπηρετεί τα συμφέροντά της.
Έχει πρόβλημα με την ταξική συνειδητοποίηση και ειδικά όταν αυτή παίρνει οργανωμένη μορφή και αμφισβητεί την κυρίαρχη ιδεολογία και συνολικά το παρασιτικό της οικονομικό σύστημα.

Αυτό είναι το "πρόβλημα" του ΚΚΕ... είναι στο σωστό δρόμο απέναντί τους...
Άνοδος του ΚΚΕ εν μέσω τέτοιας στρεβλής ταξικής συνείδησης θα ήταν ένδειξη ενσωμάτωσης(βλέπε ΣΥΡΙΖΑ).

υγ1: Και τώρα πιθανότατα θα ακολουθήσει από κάτω μία αναπαράσταση-επίδειξη όλων των παραπάνω. Κάθε συνειρμικός συσχετισμός των σχολίων από κάτω με πρόσωπα και καταστάσεις του παραπάνω...δεν αποτελεί σύμπτωση.

υγ2: Φιλελεύθεροι,προσέξτε την ταύτισή σας με τους φασίστες.Κατανοώ είναι δύσκολο μιας και υπερασπίζεστε το ίδιο οικονομικό σύστημα,αν και αυτοί είναι πιο ρεαλιστές για τον τρόπο που θα επιτευχθεί η διατήρησή του,τη βία..."

False Consciousness

(συνεχίζεται)

Ανώνυμος είπε...

(συνέχεια)

2)Κάποιος έβριζε τα "κομματόσκυλα ως καρκίνο της χώρας" -όλοι στο ίδιο τσουβάλι

wikipedia (έστω..)
Με την έννοια πολιτικό κόμμα μπορούμε να ορίσουμε κάθε
συλλογικότητα η οποία σε μια δημοκρατία οργανώνει τους πολίτες και
επιδιώκει να συμμετάσχει στην εκλογή αντιπροσώπων στο κοινοβούλιο
προτείνοντας ένα συγκροτημένο πλαίσιο προτάσεων ή εκφράζοντας
ιδεολογικές προτιμήσεις με αναφορά στο γενικό καλό.

-Αν δεν είναι κόμμα θα είναι...

Α)Χούντα
Β)Βασιλιάς
Γ)...
....

Αν δεν σου αρέσουν τα κόμματα φτιάξε εσύ ένα. Αν συμφωνήσω θα έρθω μαζί σου.
Ή πες τις απόψεις σου.Μπορεί να είσαι ήδη κόμμα με κάποιους...

Με πήδηξαν τα συγκεκριμένα κόμματα...φταίνε τα κόμματα(ως έννοια-θεσμός)
Οι συνδικαλιστές των συγκεκριμένων κομμάτων που ψήφιζα είναι πουλημένοι... φταίει ο συνδικαλισμός(ως έννοια-θεσμός)
Υπάρχουν βιαστές στον κόσμο....φταίνε οι άντρες...
Υπάρχουν εγκληματίες στον κόσμο...βάλτε μας όλους φυλακή...

F.... logic....

3)απάντηση σε κάποιον που έλεγε ότι τα κόμματα πρέπει να φύγουν από τα σχολεία-οι νέοι θα διαμορφώνουν άποψη δήθεν από παρθενογέννεση.

Καλέ ναι,το σχολείο είναι ιδεολογικά ουδέτερο,δεν ανήκει στο κράτος της συγκεκριμένης τάξης και δεν είναι ιδεολογικός μηχανισμός και δεν γίνεται ιδεολογική δουλειά υπέρ του συγκεκριμένου καθεστώτος οικονομίας,θρησκείας,προώθηση εθνικισμού κτλπ... Εκεί μέσα θα πρέπει να μιλάει μόνο ο δάσκαλος(ο παπάς και ο χωροφύλακας) και το πρόγραμμα σπουδών...Τι δουλεία έχει η κοινωνία να έχει λόγο...(όλα λύνονται με μια ψήφο κάθε 4 χρόνια...και μετά έρχεται ο Ιερώνυμος...)

Μετά αναρωτιόμαστε γιατί τα παιδιά έχουν τόση άγνοια της πραγματικότητας και περιμένουμε στα 17-18 να ψηφίζουν με ωριμότητα,ενώ μια μέρα πριν το δικαίωμα ψήφου (θεωρητικά κατά την άποψη σου) θα έπρεπε να ζουν αποστειρωμένα από την κοινωνική πραγματικότητα και να παίζουν pokemon(ή να ακολουθούν την ιδεολογία...και ενίοτε το βουλευτικό γραφείο που βρήκε δουλειά και ο μπαμπάς...)

υ.γΜήπως και τα παιδιά της ΕΠΟΝ θα έπρεπε να καθότανε στα αυγά τους και στα μαθήματά τους στην κατοχή...;;
---------------------------------------------------------------------------------

Μαντέψτε...

Λογοκρίθηκαν όλα.

Έγραψα σχόλιο ερώτηση γιατί λογοκρίθηκαν.Λογοκρίθηκε και αυτό.

Τα πληρωμένα κομματικά acount θερίζουν στο internet την ώρα που κάθε διαφορετική άποψη φιμώνεται.

Έτσι διαμορφώνουν και την δική μας άποψη για το πόσο για τον π... είναι ο κόσμος και ρίχνουν το ηθικό και την διάθεση αντίστασης διαμορφώνοντας αυτούς τους χειμάρρους αντικομμουνισμού και βλακείας.


False Consciousness

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ο Χαρίτος έκανε μια ερώτηση σαν απολογισμό της θητείας του, πόσο γαμάτη ήταν και πώς τα κατάφερε να είναι τόσο γαμάτη.
Έχουμε φωτό από τη διαδηλώτρια αλλά δε φαίνονται τα γράμματα δυστυχώς και για αυτό δεν ανέβηκε

Ανώνυμος είπε...

ΒΔ Παραδοξως θα διαφωνησω μαζι σου στην κατακλειδα σου και θα συμφωνησω (!) με το Λεων....
Ναι συμβαινουν και αυτα...
Σιγα μη χαλασουμε τον προσυνεδριακο μας διαλογο την υψιστη στιγμη εσωκομματικης δημοκρατιας για μια χουφτα βαλτους. Να θυμομαστε οτι ο φραξιονισμος παντα αυτο που επιδιωκει δεν ειναι η αλωση του ομματος απο τον ιδιο αυτο ειναι παρα πολυ δυσκολο και το γνωριζει. Αυτο που επιδιωκει ειναι σπορα συγχυσης, καχυποψιας και αμφιβολιας μεσα στο κομμα και εξω απο αυτο. Να εκφραζει καποιος συντροφος μια αλλη αποψη ή μια διαφωνια ή ανησυχια και να τον κοιτανε με μισο ματι, να τον αντιμετωπιζουν ως εν δυναμει χαφιε. Αυτο δεν πρεπει να το επιτρεψει κανεις. Αυτο οντως μπορει να διαλυσει ενα ΚΚ.
Στον προσυνεδριακο ας γινει διαπαλη πιο δυνατοι θα βγουμε ακομα και απο εντιμους διαφωνουντες εχουμε να παρουμε πραγματα και να προβληματιστουμε. Δεν τα κανουμε ολα καλα αν παμε με μια λογικη οτι ολα ειναι σωστα και καλα τοτε βαδιζουμε λαθος οσο και αν παμε με τη λογικη οτι φταιει η γραμμη μας για τις αδυναμιες του κινηματος.
Ελευθερος διαλογος, αποψεις και διαπαλη και παντα επαγρυπνηση επαναστατικη και οχι κυνηγι μαγισσων το ΚΚΕ δεν ειναι χθεσινο ουτε ο κοσμος του ξερει να επαγρυπνα.

False Consciousness

Εκανα και εγω ενα σχολιο χωρις βρισιες κλπ εννοειται και αυτο εφαγε λογοκρισια απο το news247...

ratm

Ανώνυμος είπε...

Σε θυμόμαστε μεγάλε λέοντα όταν έλεγες όσα έλεγες για τους αγρότες, που δεν έχεις βρίσει κόσμο που αγωνίζεται...

Ντάξει πάντως να σε ενημερώσω ότι το ρολάκι του "ενδιαφερόμενου" για τα του κόμματος, που ωστόσο είναι καραμπαμπάμ ακροδεξιός (θα συμμετέχεις στον προσυνεδριακό να τα πεις λίγο στους υπόλοιπους που δεν καταλαβαίνουν το φιλολαϊκό των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων;) έχει ξεφτίσει αρκετά μετά το τελευταίο συνέδριο. Αμφίβολο το αν θα βρεις στασίδι ακόμη και στην ίσκρα, ακόμη και στην εφ.συν. τότε τον μαραντζίδη είχαν βάλει να πάρει θέση.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

@ratm/False Consciousness: Η αναφορά γίνεται για τις διαφωνίες που θα είναι του τύπου (ανοιχτά ή συγκαλυμμένα) "να μην είμαστε τόσο σκληροί με τους συριζαίους, να δούμε και με ποιούς από ανταρσολαε κτλ μπορούμε να συνεργαστούμε κτλ" που ακούσαμε και συνεχίζουμε να ακούμε από διάφορους, κι όχι όλες τις διαφωνίες. Για αυτό και έσκασε εδώ αμέσως μύτη το φαιορόζ τρολ.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Απο τετοιες τοποθετησεις δεν κινδυνεψε το κομμα το 2013 δε νομιζω οτι εχουν τυχη τωρα ασε που αμφιβάλλω οτι θα υπάρχουν καν. Οι πιο πολλοι απο αυτους που στον προσυνεδριακο ελεγαν πολιτικο-εκλογικο μετωπο/συμμαχια αλλα δεν ελεγαν τοτε ανοιχτα με ποιον. Σημερα πλεον ειναι σε αλλα μετεριζια ειτε του ΣΥΡΙΖΑ ειτε του ΠιΛαφ ειτε τους γλειφουν μεσα απο τις δικες τους ντουρες "κομμουνιστικες" κινησεις.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσε να αποφευχθεί η γνωστή ιστορία με τις κραυγές για "την ηγεσία που ακολουθεί καταστροφική/σεχταριστική πολιτική συμμαχιών". Τουλάχιστον έτσι το βλέπω από την δικιά μου σκοπιά. Μπορεί να κάνω και λάθος και να πρέπει να τα βλέπουμε που και που ως διδακτικές ιστορίες. Το θέμα έχει συζητηθεί τουλάχιστον στα τελευταία 3 συνέδρια που πρόλαβα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και κλασικά δεν είναι αίτημα της πλειοψηφίας αλλά τα λένε 3-4 τύποι, που με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις όπως ο μπογιόπουλος και πιθανόν ο κωστόπουλος αν κρίνω από την πιο έντιμη ιδιώτευση του, καταλήγουν σε χρόνο dt ανοιχτά στο αντιπαλο στρατόπεδο.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Μην ταΐζετε τα συριζοτρολλ. Η πολιτική του Σύριζα ξεφτιλίστηκε όσο εκεί που δεν πάει άλλο. Χειροκροτούσαν τον Ομπάμα μαζί με τους Γλυξμπουργκ

Ανώνυμος είπε...

@ ratm

Εγώ μίλησα για υστερικές φωνές και όχι γενικά για φωνές. Στον προσυνεδριακό ξεκινάμε με αυτό που έλεγε ο Μαρξ, ότι ο κομμουνιστής θεωρεί ανάξιο λόγου να κρύβει τις απόψεις του. Και αφού το θεωρεί για τον εαυτό του είναι προφανές ότι το θεωρεί ανάξιο και για τους σφους του. Μέχρι εδώ νομίζω ότι συμφωνούμε και φαντάζομαι ότι θα συμφωνήσει μαζί μας και ο Λέων. Από εδώ και πέρα όμως αρχίζει η δική μου διαφωνία διότι αυτό που έλεγε ο Μαρξ δεν σημαίνει ότι η κατίνα έγινε κομμουνίστρια και σφισσα και το ξεκατίνιασμα συντροφικότητα και μαρξισμός. Να διαφωνήσεις και να επιχειρηματολογήσεις επ' αυτού, ναι. Να ξεκινήσεις απ' αυτό και να πάρεις σβάρα το κόμμα, την ηγεσία, τους σφους σου, άμα λάχει και τα σφυροδρέπανα μαζί, όχι. Ανοιχτός προσυνεδριακός είναι, αλλά και εκεί με την ιδιότητα του μέλους γράφεις, δεν είσαι ένας περαστικός που βρήκες χώρο να τους περάσεις όλους γενεές 14. Δεν μπορείς να αφήνεις υπονοούμενα ότι η καθοδήγηση μπορεί να είναι ένα μάτσο τυχάρπαστων καρεκλοκένταυρων και ότι οι σφοι σου δεν το χορταίνουν το χορτάρι και το βέλασμα και να το πουλάς αυτό ως ντούρο μαρξισμό. Στο χωριό του Λέοντα με τις φιλελεύθερες ευαισθησίες, αυτό μπορεί να είναι κομμάτι της πολυφωνίας και γιορτή της δημοκρατίας. Εκεί μπορεί πέρα από το δικαίωμα της άποψης, να έχεις το δικαίωμα να φτύσεις και το διπλανό σου στα μούτρα. Για ένα ΚΚ αυτό είναι αγυρτεία και πρέπει να συνοδεύεται από διαγραφή χωρίς ενοχές και τύψεις. Και σ' αυτό πρέπει να συμφωνούν όλοι, άσχετα με το πόσα σημεία συμφώνησαν ή διαφώνησαν. Αυτόν το σαχλαμάρα έχω στο μυαλό μου, που το κρατά για έκπληξη από τους σφους του, ότι μια μέρα θα τους μαχαιρώσει όλους πισώπλατα σε κάποιον προσυνεδριακό. Όταν θεωρείς ότι τα θεμέλια παρουσιάζουν κενά, σπεύδεις να τα ενισχύσεις, δεν παίρνεις βαριοπούλα.

Υ.Γ. Λέοντα, αυτά μας τα παν και άλλοι που την είχαν πιο μεγάλη (τη διάθεση για αμεσοδημοκρατία), αλλά πριν ο πετεινός λαλήσει 3 κατέληξαν καρεκλοκένταυροι. Από τη μια είχαν μια ενωτική αγκαλιά και ένα μικρόφωνο για όλους, από την άλλη κάναν συνέδρια ανά 8 χρόνια, διόριζαν μέλη ΚΕ, βάζανε τις φάτσες τους σε αφίσες και υποδύονταν τους ηγέτες πριν καν οι σφοι τους τους αναδείξουν ως τέτοιους. Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.

Β.Δ.