Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Αιδώς Ηλείοι

Βασικά αιδώς Συριζαίοι. Δε μας φταίνε σε τίποτα οι συμπαθείς Πελοποννήσιοι, παρά τα στερεότυπα για τους καταυλακιώτες. Η Ηλεία εξάλλου και πιο ειδικά η Αμαλιάδα έβγαλε έναν Μπελογιάννη. Αν και το ΚΚΕ είναι που γεννά Μπελογιάννηδες, κι ας βγαίνουν ενίοτε και Δραγασάκηδες ή Αλέξηδες από τις γραμμές μας, που το εγκατέλειψαν, όταν απέτυχαν να το διαλύσουν από μέσα. Ενώ ο Σύριζα στην καλύτερη να γεννήσει Πλαστήρες, που δε διαφέρουν ουσιαστικά από τους Παπάγους. Κι όπως λέει ο Γιάννης Α-γιάννης στο τουίτα, αν πρέπει ο Τσίπρας να τιμήσει κάποιον μεθαύριο, στα εγκαίνια του μουσείου Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα, δεν είναι ο κομμουνιστής ήρωας, αλλά ο Πλαστήρας. Που δε λύγισε στις πιέσεις και το λαϊκισμό της εποχής και προχώρησε θαρραλέα στην εκτέλεση του Μπελογιάννη και των συντρόφων του...

Στον Αλέξη ταιριάζει ο ρόλος που έπαιξε ο Κατράκης στην ταινία "ο άνθρωπος με το γαρίφαλο", με τον Πλαστήρα που "ήταν καλός και δημοκράτης" αλλά σκόνταφτε διαρκώς σε τοίχο και βυθιζόταν σε απόγνωση, ήθελε να βοηθήσει, αλλά δεν τον άφηναν οι κακοί, το παρακράτος και οι ξένες δυνάμεις, που ήταν όμως σύμμαχοι και εταίροι και μας έδιναν οικονομικά πακέτα. Λες και ο Πλαστήρας να 'χε βγάλει έρπη το Μάρτη του 52' από τις πιέσεις και τη στενοχώρια του;

Τι να πει εξάλλου για το τιμώμενο πρόσωπο ο Τσίπρας; Να παρουσιάσει πχ μια λίστα με τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του (τρίτο μνημόνιο, πάμε για το τέταρτο, διάλυση ασφαλιστικού, χημικά στους συνταξιούχους, κοκ) και να πει στο τέλος: "έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα. Με το αίμα και τον ιδρώτα της 17ωρης διαπραγμάτευσής μας...";

Η μόνη σχέση που έχει ο Σύριζα με το όνομα Νίκος Μπελογιάννης είναι ο συνονόματος γιος του, που λέει ότι θα τον ψηφίσει ξανά με βαριά καρδιά, για να μην έρθει ο Κούλης, αλλά απογοητεύτηκε από αυτόν. Ενώ εμείς οι υπόλοιποι, ως γνωστόν, χτυπάμε το Σύριζα γιατί θέλουμε να έρθει ο Κούλης

Ποιος έχασε όμως την τσίπα για να τη βρει ο Τσίπρας, που δεν ορρωδεί προ ουδενός; Και πήρε έναν άλλο συντοπίτη Νίκο, τσιτάροντας -λέει- αποσπάσματα από το βιβλίο του Μπογιόπουλου για τον καπιταλισμό. Είναι ο οπορτουνιστικός παχυδερμισμός, ανόητε, που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει για να βγάλει εκλογική υπεραξία. Ακόμα και το Ναζίμ Χικμέτ, με μια μπλε λωρίδα στα μάτια, πιθανότατα για να μη βλέπει τη σκύλευση -όπως λέει ο Ζάχαρης.

Δε θέλω να μου δέσετε τα μάτια...
Αλλά τη μεγαλύτερη ξεφτίλα, την πιο χυδαία πασοκιά, δεν την έχουμε δει ακόμα.
Και για να παραφράσω τους Ιταλούς συντρόφους, όποιος πουλάει το λαό του, δεν έχει πρόβλημα να λερώσει και τους ήρωές του. Άσεμνη υπογραφή πάνω στα λαϊκά σύμβολα του αγώνα για να τα φέρει στα μέτρα του και να τα σπιλώσει.


Τους βαράς ή δεν τους (β)αράς κύριε πρόεδρε, κ. ΓΓ;
Είχε δίκιο η Ελληνοφρένεια, που το έθεσε σε σωστή βάση, για τον πολυμήχανο λαό που μπορεί να σκαρφιστεί κάτι, για να χαλάσει τη μόστρα και τη λεζάντα του Τσίπρα. (Δεν είναι εύκολο να το πει και να το κάνει όμως αυτό το ΚΚΕ και τα μέλη του, γιατί ουσιαστικά είναι άτυπος διοργανωτής των εγκαινίων του μουσείου που θα φιλοξενεί κυρίως δικό του αρχειακό υλικό κι η θέση του είναι αρκετά λεπτή).

Για αυτό η Ελληνοφρένεια μπήκε στο στόχαστρο του Left, που λέει ότι οι συντελεστές της έκαναν κάλεσμα σε βίαιες ενέργειες, θυμήθηκε και την πρόσφατη ιστορία περί σεξισμού του τσολιά και τα έβαλε όλα μαζί στο μπλέντερ, μαζί με τα μυαλά μας. Αν όλοι όσοι δεν ψηφίζουν Σύριζα είναι με τον Κούλη, τότε με το ίδιο σκεπτικό δεν τους είναι τίποτα να τσουβαλιάσουν κάθε πιθανή αντίδραση με τα φασιστοειδή και τους φραουλάδες που ευδοκιμούν στην περιοχή και την αντι-συγκέντρωση όσων έχουν αλλεργία στον κομμουνισμό και δε θέλουν το μουσείο στην πόλη (εντάξει δεν είναι κι όλοι οι Ηλείοι για μύρισμα). Μόνο αυτοί εξάλλου μπορούν να μπερδέψουν τον Τσίπρα με τον Μπελογιάννη και τους κομμουνιστές, οπότε είναι βολικοί από κάθε άποψη.

* * *

Χέρι-χέρι με την κυβέρνηση, πηγαίνει κι η εφημερίδα της κυβερνήσεως -κατά κόσμον ΕφΣυν- που ανήμερα Πρωταπριλιά -καθώς μοιάζει με ψέμα- κυκλοφορεί με υλικό από το φάκελο του Μπελογιάννη στην ασφάλεια. Πάνω-κάτω δηλ κάτι παρόμοιο με αυτό που έχει και ο σημερινός, σαββατοκυριακάτικος Ρίζος, αξιοποιώντας το κομματικό αρχείο.

Το οποίο αρχείο ή ένα τμήμα του τουλάχιστον, δεν ξέρω αν βρίσκεται μόνο στην κατοχή του κόμματος ή το έχουν οικειοποιηθεί και άλλοι, κατά το πρόσφατο παρελθόν, φωτοτυπώντας πχ ένα μεγάλο μέρος του, σημαντικά έγγραφα, στοιχεία, κτλ, που τα παρουσιάζουν για δικά τους, ως μέρος του... προσωπικού τους αρχείου. Και αυτό το σημειώνω γενικά, όχι απαραίτητα για τη συγκεκριμένη περίπτωση.
Λέω εγώ τώρα κι ο νοών νοείτω...

* * * 

Στο τελευταίο φύλλο της ίδιας εφημερίδας, υπάρχει άρθρο του ΓΓ εν όψει των εργασιών του συνεδρίου, όπου σημειώνει μεταξύ άλλων.

Τα αδιέξοδα αυτά οξύνουν και τους υπαρκτούς ανταγωνισμούς και αντιθέσεις ανάμεσα στα κράτη, δημιουργούν προβλήματα συνοχής, ακόμη και σε παραδοσιακές συμμαχίες, όπως είναι η ΕΕ.
Δεν αποκλείουμε μέσα σε αυτό πλαίσιο να δυναμώσει η συζήτηση για αποπομπή χωρών από την Ευρωζώνη, την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Ή ακόμη να επικρατήσουν, στις κυρίαρχες τάξεις κρατών, απόψεις ότι η έξοδος από αυτές τις συμμαχίες, η αναζήτηση ίσως άλλων συμμαχιών υπηρετεί καλύτερα τα δικά τους συμφέροντα. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο το ΚΚΕ ούτε θα αιφνιδιαστεί ούτε θα σοκαριστεί, θα δώσει αποφασιστικά τη μάχη με το μέρος των καταπιεσμένων, υπέρ των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων. Θα υπερασπιστεί το λαό από την αντιλαϊκή πολιτική που θα συνεχιστεί. Στην περίπτωση υποτίμησης του νομίσματος, μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας ή της επιδίωξης τμημάτων του κεφαλαίου να φορτώσουν την όποια ζημιά τους στο λαό, θα δώσει τη μάχη ενάντια σε πιθανά σε τέτοιες περιπτώσεις φαινόμενα, όπως της αισχροκέρδειας, ακόμα και τεχνητής έλλειψης τροφίμων και φαρμάκων. Θα αξιοποιήσει ρωγμές που ενδεχομένως υπάρξουν μέσα στην αστική τάξη, όμως ταυτόχρονα θα καλέσει το λαό να μην επιλέξει αν θα χρεοκοπήσει με ευρώ ή δραχμή, αλλά να έρθει σε ρήξη συνολικά με την εξουσία του κεφαλαίου, που όσο υπάρχει θα οδηγεί σε τέτοιες αντιλαϊκές πολιτικές και συμμαχίες, να κατευθύνει την πάλη του για να έρθει επιτέλους πραγματικά ο λαός στην εξουσία. 
Αυτή είναι και η θεμελιακή διαφορά του ΚΚΕ από τις δυνάμεις του λεγόμενου ευρωσκεπτικισμού στην Ευρώπη και την Ελλάδα, που μιλάνε για έξοδο από το ευρώ ή και την ΕΕ, ως στοιχείο ενίσχυσης της καπιταλιστικής ανταγωνιστικότητας. Και έτσι ουσιαστικά βάζουν εμπόδια στο ριζοσπαστισμό, την αντικαπιταλιστική πάλη, παίζουν το παιχνίδι τμημάτων του κεφαλαίου και πάνω από όλα καλλιεργούν την αυταπάτη ότι μπορεί ένας καπιταλισμός με εθνικό νόμισμα να είναι λιγότερο βάρβαρος και «πιο δίκαιος» από τον σημερινό.
Το πιο σημαντικό είναι ότι σε συνθήκες σαν τις σημερινές, μεγάλης οικονομικής κρίσης, οξυμένων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, μεγαλώνουν και οι κίνδυνοι για ένταση των πολεμικών συγκρούσεων.
Γι' αυτό χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για κλείσιμο των ξένων βάσεων στην Ελλάδα, για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
Αντίστοιχα καθαρή είναι κι η ανακοίνωση του ΠΓ της κετουκε, για τα 60χρονα της ΕΚΑΧ, που έγινε ΕΟΚ και μετά ΕΕ, αν και τελευταία δεν είναι ακριβώς ενωμένη, αλλά ανέκαθεν ήταν λυκοσυμμαχία και λάκκος των λεόντων, για τους λαούς της Ευρώπης. Όχι βέβαια πως αυτό αρκεί για να πείσει τους διάφορους καλοθελητές, που έχουν έτοιμα συμπεράσματα -και αν δε συμφωνούν στοιχειωδώς με τα γεγονότα, τόσο το χειρότερο για αυτά. Εξάλλου, η τελευταία λέξη τους είναι να τα εξηγούν όλα αυτά με την ανακάλυψη της "διγλωσσίας" και να καθαρίζουν.

Υγ: είχα σκεφτεί και μια αναφορά σε ένα "antifa" φύλλο του Έθνους, μεσοβδόμαδα (που είχε ένα αφιέρωμα για τα 100 χρόνια του ΣΕΗ, αναφορά σε μια καλλιτεχνική έκθεση στη Θεσσαλονίκη για την Οχτωβριανή Επανάσταση κι ένα άρθρο σε καθαρά ευρωσκεπτικιστική λογική, ενάντια στην ΕΕ και την εξάρτηση της χώρας (κι όχι δεν έβαζε μόνο θέμα νομίσματος).
Τα στρίμωξα όμως σε ένα υστερόγραφο, για την οικονομία της ανάρτησης.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τη Δευτέρα ο Κουτσουμπας σε απευθείας σύνδεση θα εχει την ευκαιρία να γελοιοποιήσει τον αδίστακτο αλήτη Τσίπρα και να τον τελειώσει πολιτικα μια για πάντα στα ματια του λαου.
Ελάχιστος φόρος τιμής στον αλύγιστο της ταξικής πάλης, Νίκο Μπελογιάννη.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι καθόλου λεπτή η θέση του ΚΚΕ. Είναι θέση ζώσας συλλογικής μνήμης για τον ελληνικό λαό. Η Κομματική Οργάνωση Ηλείας εξέδωσε ανακοίνωση στις 23/3 που καλεί τον κόσμο στην εκδήλωση. Τα υπόλοιπα τα έχει αναλάβει ο Μήτσος.
κ.

Ανώνυμος είπε...

Οταν ο Τσιπρας πηγε στο Σκοπευτηριο της Καισαριανης για να οικειοποιηθει την παραχωρηση του στο Δημο ΟΡΘΑ πραττοντας ο κομμουνιστης δημαρχος Σταμελος αρνηθηκε να συνυπαρξει μαζι του
Η μεθαυριανη κοινη παρουσια του Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον πολιτικο αγυρτη ευθεως αντιφασκει με την σταση που οφειλουν να κρατουν ΕΝΙΑΙΑ οι κομμουνιστες και το Κομμα
Χρονια τωρα το Κομμα τιμουσε ως οφειλε τον Μπελογιαννη οργανωνοντας το ιδιο την εκδήλωση
Τωρα μαζι με το αστικο κοινοβούλιο ,τον Τσιπρα τιμα τπν επαναστατη που εδωσε τη ζωη του για να εναν κοσμο σοσιαλιστικο !!!

Καισαριανιωτης

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Τη Δευτερα ο Κουτσουμπας θα υποδεχθει τον Πρωθυπουργο της χωρας στα εγκαινια του μουσειου Μπελογιαννη την μνημη του οποιου η ελληνικη Βουλη τιμα και το ΚΚΕ προσεφερε οτι ειχε και δεν ειχε σε υλικα για να γινει αυτο το μουσειο .Οι γελοιοποιησεις μπορουν να περιμενουν ...

zoot horn rollo είπε...

Απ' τη Κυψελη;

Πολλα "φρουτα" μαζεμενα τελευταια. Ολων των ειδων.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια συγγνωμη αλλα οταν ακομα κ ο υιος του μπελογιαννη συμπαρατασεται με τον συρΙζα δεν νομιζω οτι υπαρχουν κ πολλα για να κανει καποιος. Βασιλης

zoot horn rollo είπε...

"Παιδί της μάνας του", δυστυχώς.
Αλλά αυτό δεν εμποδίζει τα υπόλοιπα.

Ανώνυμος είπε...

Καισαριανιωτης...
ΣΥΡΙΖΑικο τρολ ή προβοάτορας!
Πάντως παντελώς άσχετος!!!
Στην Αμαλιάδα το οργανώνει ο Δήμος Αμαλιάδας, που ως γνωστόν δεν έχει κομμουνιστή δήμαρχο, που καλέι! Επίσης δεν το οργανώνει η κυβέρνηση! Θα μπορούσαμε...να τον αφήσουμε να παίζει μπάλα μόνος του....
Εσύ καισαριανώτη, όταν μέχρι και το 2015 ψήφιζες ή ήθελες κολεγιές με τον ΣΥΡΙΖΑ, ήσουν τιμητής του Ν. Μπελογιάννη;
Εκτός αν τελικά μέμφεσαι τον κομμουνιστή Δήμαρχο της Καισαριανής γιατί δεν έγινε η γλάστρα του Τσίπρα!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Χάθηκε η Καισαριανή από τον Σύριζα με Τριπλές Εκλογές. Τα γελοία υπονοούμενα διάφορων κύκλων της «αριστεράς» π.χ. πως δεν θα κάνει ένσταση ο υποψήφιος του ΚΚΕ παρά την διαφορά μίας ψήφου για να προκριθεί στο 2ο Γύρο ο υποψηφίων από ΠΑΣΟΚ, διαψεύστηκαν .
Οι «προβλέψεις» των «αριστερών κύκλων» πήγαν για άλλη μία φορά στον πάτο, επαναδιεξάχθηκαν οι επαναληπτικές εκλογές «εκθρονίζοντας» τον για λίγους μήνες Συριζαίο Δήμαρχο.

Αυτό τους «πόνεσε» πολύ ΚΚ1. Καλώς τους υπενθυμίζεις ποιος την διοργανώνει την εκδήλωση για τον Μπελλογιάννη.

Την επόμενη φορά να πείτε έγκαιρα στον ΚΚΕ τι πρέπει να κάνει με την Ιστορία του Κόμματος. Π.χ.του Κομμουνιστή Μπελογιάννη που σκοτώθηκε επί πρωθυπουργίας Πλαστήρα(Τι Παπάγος - τι Πλαστήρας).
Για να μαθαίνουμε και λίγη ιστορία, ο Μπελογιάννης μπορούσε, τόσο αυτός όσο και οι άλλοι καταδικασμένοι σε θάνατο, να σωθούν αν η ΕΔΑ αποφάσιζε να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια της και εκλεγούν ως βουλευτές. Σε αυτό το ενδεχόμενο έφεραν αντίδραση «μορφές» της ΕΔΑ(*).

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot


(*) http://www.rizospastis.gr/story.do?id=5015960

«(..)Τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου, ο Μπελογιάννης έστειλε κρυφά από τη φυλακή στον παράνομο μηχανισμό το παρακάτω γράμμα: «Αυτό να δοθεί σύντομα για το θείο μου: 1) Ιστορικό συλλήψεων κλπ. στάλθηκε στην αδερφή Ελλης. 2) Βάλτε μας καλούς δικηγόρους για να σας ειπούν λεπτομέρειες από τη δικογραφία. 3) Στη δίκη θα τους τρίψουμε τα μούτρα. 4) Αν γίνεται, βάλτε με τις τελευταίες ημέρες υποψήφιο στο συνδυασμό της Αθήνας, για να τους δημιουργήσουμε ζήτημα. Νομικό κώλυμα δεν υπάρχει. 5) Πολλά φιλιά».1

Το ΠΓ συμφώνησε με την πρόταση να είναι ο Μπελογιάννης υποψήφιος στο συνδυασμό της ΕΔΑ στην Αθήνα. (Πρότεινε, μάλιστα, να είναι υποψήφιοι, εκτός από τον Μπελογιάννη, και μια σειρά άλλα στελέχη, όπως ο Ν. Πλουμπίδης). Κατανοούσε - και σωστά - ότι η σίγουρη εκλογή του Μπελογιάννη στη Βουλή, θα αποτελούσε ένα επιπλέον μέσο πίεσης, για ν' αποτραπεί η εκτέλεσή του…»

«(..)Στη μη υποψηφιότητα του Ν. Μπελογιάννη είναι γενικά γνωστό ότι ιδιαίτερο ρόλο έπαιξε η επιμονή του Μιχάλη Κύρκου, ο οποίος απειλούσε και εξεβίαζε με αποχώρηση από την ΕΔΑ, στην περίπτωση που αποφασιζόταν η υποψηφιότητα του Μπελογιάννη.
Βεβαίως, δεν ήταν μόνο ο Μ. Κύρκος που αντιδρούσε. Σύμφωνα με μαρτυρίες υπήρχαν κι άλλοι, όχι μόνο συνεργαζόμενοι με το ΚΚΕ αλλά και κομμουνιστές. Οπως γράφει ο Σπ. Λιναρδάτος - ένας απ' αυτούς που επικροτούν τη μη υποψηφιότητα του Μπελογιάννη - «φοβόντουσαν ότι έτσι θα δώσουν επιχειρήματα να διαλυθεί η ΕΔΑ σαν συνδεδεμένη με τον παράνομο μηχανισμό του ΚΚΕ»!2

Γράφει σχετικά ο Σπ. Λιναρδάτος: «Αντιδρούν επίσης μερικά από τα στελέχη του ΚΚΕ που έχουν βγει από την εξορία και είναι νόμιμα (Αντώνης Μπριλάκης, Πότης Παρασκευόπουλος, Γιάννης Φιλίνης). Σε μια σύσκεψη στο σπίτι του στρατηγού Μάντακα στην οδό Δεινοκράτους, φέρνει το θέμα ο Δ. Μαριόλης. Ο Πασαλίδης διατυπώνει αμέσως τις αντιρρήσεις του. Ο Μιχάλης Κύρκος λέει: "Τα τινάζετε όλα στον αέρα". Ο Σπηλιόπουλος και ο Μάντακας συμφωνούν. Οι άλλοι όμως επιμένουν να μην μπουν οι υποψηφιότητες. Ο Ζάκκας δηλώνει ότι αποχωρεί. Πραγματικά αποχωρεί και δεν παίρνει μέρος στις συσκέψεις της ΕΔΑ. Εκείνο το βράδυ ο Γιάννης Κοκορέλλης προτείνει να δοθεί στον Τύπο ανακοίνωση ότι ο "Δημοκρατικός Συναγερμός" (νόμιμη έκφραση του ΚΚΕ) αποχώρησε από την ΕΔΑ. Για μια βδομάδα όμως επικρατεί διάλυση...».3

Το μόνιμο μοτίβο που λέγεται και γράφεται, απ' όσους εγκρίνουν τη στάση του Μ. Κύρκου και άλλων, είναι ότι προσπαθούσαν μ' αυτόν τον τρόπο να παρεμποδίσουν τη διάλυση της ΕΔΑ, να μη δώσει δηλαδή η ΕΔΑ πρόσχημα στους κατασταλτικούς μηχανισμούς που επεδίωκαν να τη θέσουν εκτός νόμου. Ωστόσο, κανένας από τους παραπάνω δεν απαντά στο απλό γεγονός: Γιατί ο Μ. Κύρκος αποχώρησε από την ΕΔΑ - μαζί με τον Λ. Καραμαούνα - λίγους μήνες αργότερα, αφού στο μεταξύ είχε εκλεγεί βουλευτής; Αν, ο λόγος της άρνησής του να συμφωνήσει με την υποψηφιότητα Μπελογιάννη, ήταν ο κίνδυνος διάλυσης της ΕΔΑ, τότε γιατί αποχώρησε;..»

Antonxxx είπε...

Μπραβο Μητσαρα!

"Σε περιόδους ήττας, δυσκολιών, πολύτιμες υπηρεσίες στον αντίπαλο προσέφεραν τότε και προσφέρουν πάντα, οι ριψάσπιδες του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος.

Όσοι έριξαν το ανάθεμα στη σοσιαλιστική οικοδόμηση του 20ου αιώνα, απαρνήθηκαν τη σοσιαλιστική προοπτική, συνθηκολογούν με τον καπιταλισμό και σπέρνουν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία στο λαό, στο όνομα του ρεαλισμού της υποταγής και του αρνητικού συσχετισμού, δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο της διάψευση των υποσχέσεων, τον ευτελισμό των προσδοκιών.

Φτάνουν σε σημείο να πλασάρουν το συμβιβασμό τους, μιλώντας για "επαναστάσεις" και "ανατροπές", εμφανίζοντας τον εαυτό τους ως συνεχιστές της ΕΑΜικής παράδοσης, των επαναστατικών παραδόσεων, των μεγάλων ταξικών και απελευθερωτικών αγώνων.

Κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες να εμφανιστούν ως συνεχιστές του αγώνα του ηρωικού ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ της ΕΠΟΝ, του ΔΣΕ, της ΕΔΑ των δεκαετιών του '50 και του '60, προσπαθώντας να καπηλευτούν αγώνες του λαού μας και φυσικά πάντα αποκόβοντας από αυτούς τους αγώνές το πραγματικό, το ριζοσπαστικό περιεχόμενο τους.

Αυτό που διδάσκει όμως η ΕΑΜική εθνική αντίσταση, οι αγωνιστές σαν τον Μπελογιάννη, είναι η ασυμβίβαστη και αδιάλλακτη πάλη, όταν όλα τα "σκιάζει η φοβέρα και τα πλακώνει η σκλαβιά". Είναι το να μην υποτάσσεσαι σε έναν αρνητικό συσχετισμό δύναμης, σε έναν αντίπαλο που μπορεί να φαντάζει πανίσχυρος.

Έχουμε βαθιά εμπιστοσύνη στην δύναμη του δίκιου της εργατικής τάξης, του λαού μας. Είναι βαθύ πιστεύω μας, αυτό που έγραφε ο μεγάλος μας ποιητής Γιάννης Ρίτσος από τον Άη Στράτη την ημέρα τη δολοφονίας του Μπελογιάννη......"

Οπως εγραψα χθες 25 Μαρτίου 2017 - 6:12 μ.μ.

λαθραναγνώστης είπε...

Βασίλη (26 Μαρτίου 2017 - 4:34 μ.μ), ο "γυιός του Μπελογιάννη" είναι στην πραγματικότητα γυιός της Έλλης Παπά. Ανατροφή από τον πατέρα του, δεν πρόλαβε να πάρει.
Και όποιος ή όποια γυναίκα έτυχε να είναι συγκρατούμενη με αυτή τη γυναίκα τα δύσκολα μετεμφυλιοπολεμικά χρόνια, έχει να πει ιστορίες που θα σου σηκωνόταν η τρίχα κάγκελο. Ο αντικομμουνισμός του (που μεταμφιέζεται σε αντικουκουεδισμό), είναι απόλυτα εξηγήσιμος!

Εξαιρετικός ο λόγος και η παρουσία του Δ. Κουτσούμπα στην Αμαλιάδα σήμερα:

".................
Φίλες και φίλοι,

Σε περιόδους ήττας, δυσκολιών, πολύτιμες υπηρεσίες στον αντίπαλο προσέφεραν τότε και προσφέρουν πάντα, οι ριψάσπιδες του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος.
Όσοι έριξαν το ανάθεμα στη σοσιαλιστική οικοδόμηση του 20ου αιώνα, απαρνήθηκαν τη σοσιαλιστική προοπτική, συνθηκολογούν με τον καπιταλισμό και σπέρνουν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία στο λαό, στο όνομα του ρεαλισμού της υποταγής και του αρνητικού συσχετισμού, δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο της διάψευση των υποσχέσεων, τον ευτελισμό των προσδοκιών.
Φτάνουν σε σημείο να πλασάρουν το συμβιβασμό τους, μιλώντας για "επαναστάσεις" και "ανατροπές", εμφανίζοντας τον εαυτό τους ως συνεχιστές της ΕΑΜικής παράδοσης, των επαναστατικών παραδόσεων, των μεγάλων ταξικών και απελευθερωτικών αγώνων.
Κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες να εμφανιστούν ως συνεχιστές του αγώνα του ηρωικού ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ της ΕΠΟΝ, του ΔΣΕ, της ΕΔΑ των δεκαετιών του '50 και του '60, προσπαθώντας να καπηλευτούν αγώνες του λαού μας και φυσικά πάντα αποκόβοντας από αυτούς τους αγώνές το πραγματικό, το ριζοσπαστικό περιεχόμενο τους.
.............................."

Τσίπρα, "De te fabula narratur"!

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε των 10.39 πμ.Παρεθεσα με νηφαλιο λογο και πολιτικο την ενσταση μου για την αντιφατικη σταση του Κομματος σε δυο περιπτωσεις.
Δηλωσα οτι ΟΡΘΑ επραξε ο δημαρχος μας Σταμελος και δεν εγινε γλαστρα του Τσιπρα. Η σημερινη συνυπαρξη του ΓΓ με τον αγυρτη ποιον ωφελησε ;Σε ποιον εδωσε τη δυνατοτητα να εμφανιστει ως τιμητης του Μπελογιαννη ;Με δεδομενα τα εξης στοιχεια : Α ) Η πλειοψηφια του κοσμου ηταν σ.φοι και οπαδοι του ΚΚΕ
Β) Ελαχιστα πλανα εδειξαν τα ελεγχομενα τηλεοπτικα καναλια και σχεδον τιποτε απο την ομιλια του ΓΓ.Γ )Για πρωτη φορα συνυπαρχουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και αυτο ειναι ενα κακο προηγουμενο για το Κομμα και ενα καλο αλλοθι για το ΣΥΡΙΖΑ .που τοσο το εχει αναγκη.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. Επειδη την ειδηση την βλεπουν και την διαβαζουν κσι νεοι που δεν ξερουν τιποτε για την εκτελεση Μπελογιαννη ,αλλα και μεγαλοι που η ΤV θα τους δωσει τη δικη της οπτικη,η εικονα που απομενει ειναι για εναν αγωνιστη που τον τιμησε το αστικο κοινοβουλιο ,ειπε πολλα αγωνιστικα και αριστερα ο Τσιπρας και ......συμμετειχε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ανώνυμος είπε...

Προς ΑΝΩΝΥΜΟ:
Η μόνη υπαρκτή συνυπαρξη με τον αγύρτη ήταν η δική σου και της παρέας σου εδώ και χρόνια. Όπως και ΤΩΡΑ! Αγύρτες είναι και ο Λαφαζάνης και η Κωνσταντοπούλου και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΕΠΑΜ και όλοι οι συν αυτών! Το ίδιο σκυλεύουν τη μνήμη του Μπελογιάννη. Ξανά λοιπόν: δεν σου άρεσε που το ΚΚΕ χάλασε τη σούπα της τιμης του αστικού κοινοβουλιου και δεν κατάφερε ο αγύρτης ο Τσίπρας να κάνει την παράσταση που ήθελε να στήσει...Ειδικά πολύ έτσουξε η οργανωμένη αποχώρηση των δυνάμεων του ΚΚΕ την ώρα που μίλαγε ο Τσίπρας. Δεν πειράζει αγόρι μου ΞΥΔΑΚΙ! Θα σας περάσει!
Τώρα αν δεν καταλαβάινεις τη διαφορά στην εκδήλωση της Καισαριανής και το ποιός τη διοργάνωνε και τι επιδίωκε...πάλι δικό σου πρόβλημα! ΣΥΡΙΖΑικο τρολ...
Υ.Γ.Αλήθεια, τη μικρή ομάδα ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΕ που ήταν με πανό, δεν την είδες μεγάλε;;;;
Μήπως και αυτοί έκαναν πλάτες στον αγύρτη;;;;
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Σωστά.

Το ΚΚΕ δεν έπρεπε να βρεθεί σε μία εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαλιάδας για στέλεχός της Κ.Ε.του.
Ζούμε για την τηλεόραση και πως γράφει στον φακό ο ΓΓ και όχι για την ουσία της εκδήλωσης. Γλάστρα ο Κουτσουμπας όταν άλλοι «ανακάλυπταν» το «νέο ΕΑΜ» στον Σύριζα και στην μεταβατική αριστερή κυβέρνηση.
Πολιτική με όρους τηλεοπτικού μάρκετινγκ κάνει ο Σύριζα, όχι το ΚΚΕ. Κατά τα άλλα ψήφίζει και ΚΚΕ στον Δήμο του «Μπήκαν στην Πόλη οι Εχθροί» όπως λέγεται πως ακούστηκε από τα μεγάφωνα του αντίπαλου Συριζαίου και για λίγους μήνες Δήμαρχου.

Τόσο «Γλάστρα» ο ΓΓ που «πόνεσε» ο Αλέξης στην αναφορά για τους « ριψάσπιδες του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος »

http://www.902.gr/eidisi/politiki/125290/o-mpelogiannis-zei-giati-kinima-poy-ton-ethrepse-zei-kai-anaptyssetai

« Φίλες και φίλοι,

Σε περιόδους ήττας, δυσκολιών, πολύτιμες υπηρεσίες στον αντίπαλο προσέφεραν τότε και προσφέρουν πάντα οι ριψάσπιδες του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος.
Όσοι έριξαν το ανάθεμα στη σοσιαλιστική οικοδόμηση του 20ού αιώνα, απαρνήθηκαν τη σοσιαλιστική προοπτική, συνθηκολογούν με τον καπιταλισμό και σπέρνουν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία στο λαό, στο όνομα του ρεαλισμού της υποταγής και του αρνητικού συσχετισμού, δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο τη διάψευση των υποσχέσεων, τον ευτελισμό των προσδοκιών.

Φτάνουν σε σημείο να πλασάρουν το συμβιβασμό τους, μιλώντας για "επαναστάσεις" και "ανατροπές", εμφανίζοντας τον εαυτό τους ως συνεχιστές της ΕΑΜικής παράδοσης, των επαναστατικών παραδόσεων, των μεγάλων ταξικών και απελευθερωτικών αγώνων.
Κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες να εμφανιστούν ως συνεχιστές του αγώνα του ηρωικού ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ της ΕΠΟΝ, του ΔΣΕ, της ΕΔΑ των δεκαετιών του '50 και του '60, προσπαθώντας να καπηλευτούν αγώνες του λαού μας και φυσικά πάντα αποκόβοντας από αυτούς τους αγώνες το πραγματικό, το ριζοσπαστικό περιεχόμενό τους.

Αυτό που διδάσκει όμως η ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση, οι αγωνιστές σαν τον Μπελογιάννη, είναι η ασυμβίβαστη και αδιάλλακτη πάλη, όταν όλα τα "σκιάζει η φοβέρα και τα πλακώνει η σκλαβιά". Είναι το να μην υποτάσσεσαι σε έναν αρνητικό συσχετισμό δύναμης, σε έναν αντίπαλο που μπορεί να φαντάζει πανίσχυρος.»

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Εγινε βεβηλωση ?
Κατά τη γνώμη μου, αποπειράθηκε να γίνει αλλά η παρουσία του ΚΚΕ και του ΓΓ της ΚΕ ηταν καταλιτικη δεν το επέτρεψε. Θεωρώ πως οι Κομμουνιστές συμμετείχαν για να δώσουν - πράγμα που το πέτυχαν, την πραγματική διάσταση. Και γι' αυτό συμμετείχαν. Κι είναι αυτοί που με τον εμπλουτισμό του Μουσείου διαφύλαξαν τον χαρακτήρα του Κομμουνιστή Μπελογιάννη.

Ανώνυμος είπε...

Ενα μικρό αφιέρωμα στον ηγέτη της ΛΑΕ, Παναγιώτη Λαφαζάνη
https://www.youtube.com/watch?v=JqnnMV7rBt8

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot

Ανώνυμος είπε...

28 Μαρ 2017. Παφίλης.
Μαθήματα Ιστορίας. Μιλά για άμυνα, Μπελογιάννη, χ.α.
https://www.youtube.com/watch?v=nODPPe42YQY

Θα τους γκρεμίσει στα τάρταρα ο Ελληνικός λαός

Με υπογραφή για τo Sfyrodrepano.blogspot