Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Σοφίας το ανάγνωσμα

Παρακολουθώντας την επικαιρότητα και τις πολιτικές συζητήσεις των τελευταίων ημερών, γίναμε (;) σοφότεροι σε μια σειρά ζητήματα.

Αν ο σύριζα κάνει (θεωρητικά) εμπάργκο στην εκπομπή του πρετεντέρη, τι δουλειά είχανε τέσσερις συριζαίοι με πολιτικά στο στούντιο της ανατροπής; Έχουμε και λέμε: ο πάλαι ποτέ τατσόπουλος, ο παππάς της εφ-συν, ο ανεξελ κουίκ που μιλούσε για ελε, όπως ο σύριζα του 12’ –ενώ τώρα ούτε καν η ανταρσυα δεν τη θυμάται- και ο αλαβάνος.

Το δράμα του αλέκου στην ανατροπή συγκρίνεται μόνο με του εαακίτη, που μειοψηφεί στο σχήμα του, αλλά τον ορίζουν να αναλύσει στο διήμερο τη γραμμή –με την οποία διαφωνεί. Κι ενώ εξηγούησε ωραία τον εναλλακτικό του δρόμο, με εθνικό νόμισμα κι έξοδο από το ευρώ, τον κόβει ο παφίλης και συμπληρώνει πως χρειάζεται και έξοδος από την εε.
-Μα εννοείται και έξοδος από την εε, απαντά ο αλέκος. Αλλά τα ευκόλως εννοούμενα προφανώς παραλείπονται καμιά φορά. Κρύβε λόγια θανάση, κρύβε λόγια... τακτική το λένε.

Λίγο αργότερα ο αλέκος αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως ο ίδιος έχει αντιρρήσεις κι επιφυλάξεις, αλλά το εκλογικό σχήμα το οποίο στηρίζει έχει ως θέση του την έξοδο από την εε. Η κουκουέ του μόρφωση και ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός στα καλύτερά τους. Κι επειδή ο ερωτευμένος είναι ο χειρότερος τυφλός και βλέπει μόνο αυτά που θέλει να δει, οι οπαδοί της συμπόρευσης πανηγύριζαν στο διαδίκτυο για τα αυτονόητα: το ‘πε, το ‘πε ο αλαβάνος, ότι σε αγαπάει άλλος.

Τον παφίλη δεν τον άφηναν να μιλήσει συνεχόμενα, αλλά μάλλον καλό μας έκαναν οι επιθέσεις τους κι οι χαζοπροβοκάτσιες του παπαχρήστου για σοσιαλισμό «εκτός εε αλλά εντός ευρώ;» και συγγενείς θέσεις με τον αλαβάνο, που δεν έπεσαν κάτω αναπάντητες. Έτσι που στο τέλος κανείς από το τραπέζι δεν έκανε το εύκολο τσουβάλιασμα: ο κύριος παφίλης... και ο κύριος αλαβάνος, από διαφορετική σκοπιά βεβαίως..
Αν τολμούσαν ας έκαναν κι αλλιώς.

Την ίδια ώρα στο σκάι είχε μια συζήτηση μεταξύ του εστέτ βαρουφάκη και του χρύσανθου λαζαρίδη, που κατά βάθος είναι ακόμα λαϊκό παιδί της «αριστεράς» και το ‘χει κρατήσει στο μουστάκι, τη βαριά προφορά και το μπεγλέρι που λείπει από το χέρι (αλλά υπάρχει νοητά κάπου στο πλάνο), γιατί βασικά δεν έπρεπε να είναι στο στούντιο αλλά κάπου για τσίπουρα, με κάτι παλιούς συντρόφους.
Ενώ στο σταρ ο αλέξης συνεντευξιαζόταν ευχαριστημένος στον χατζηνικολάου και αποδείκνυε πως τα νανουρίσματα του κυρ-φώτη είναι υπερτιμημένη αξία και δεν πιάνουν μία μπροστά στη δική του φρεσκάδα και ζωντάνια.

Και δεν ήταν το μόνο αντίστοιχο σημάδι των καιρών. Ο δραγασάκης βγήκε σόλο στον τσίμα (μαζί με πανεπιστημιακούς) ενώ το μέγκα ζήτησε τον καρτερό για σχολιαστή στα δελτία του. Ανεξαρτήτως συμπάθειας ή μη προς το σύριζα, άπαντες προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα της.. ελπίδας που έρχεται (γιατί κατά βάθος τρέμουν να μην χάσουν τις συχνότητες, γνωστό αυτό).
Η ελπίδα έρχεται, σαν το τζόνι γουόκερ. Είσαι η ελπίδα μας –κοφτερή λεπίδα μας- πήδα-πήδα-πήδα μας...



Αν και ο μικρός νικόλας του σαμαρά βγάζει πιο πολύ γέλιο κι από του γκοσινί. Και ο μικρός αλέξης του καμμένου εκτροχίασε κάθε μέτρο σύγκρισης σε δυσθεώρητα ύψη καλτ, απρόσιτα ακόμα και για τα δικά μας προλεκάλτ σποτάκια (που φέτος είναι πολύ καλά). Ειδικά οι ανελ ακολουθούν τη λογική των τζάμπο (κι ας τους ξέφυγε η στανίση από υποψήφια): όσο πιο γραφικά σποτ, τόσο πιο πολύ μένουν στον κόσμο. Και όχι, δεν είναι μόνο το τρένο.


Σαν τη λύρα της παπαρίζου, για να χορεύουν πεντοζάλη οι αγορές

Το πιο ωραίο όμως στα προεκλογικά πολιτικά συνθήματα ανελ και δημαρ είναι τα μηνύματα του στιλ «να σπάσουμε τη μοναξιά του σύριζα», «να μην αφήσουμε μόνο του το σύριζα στην κυβέρνηση», κτλ. Το επόμενο προεκλογικό τους σποτάκι μπορεί να είναι κάποια σκηνή από το «μόνος στο σπίτι» (home alone).
Όσο για τους φασίστες, η κατακλείδα στα σποτάκια τους δεν είναι το κλασικό «στηρίζω-ψηφίζω», αλλά «πιστεύω-ψηφίζω» χ.α –που είναι προφανώς κάτι σαν το χ.ο. στις ταυτότητες και καλείσαι να το πιστέψεις μεταφυσικά, γιατί με τη λογική δε στέκει.

Εν τω μεταξύ το βασικό χαρακτηριστικό του πασοκ που έχει κληρονομήσει η κουμουνδούρου –γιατί κατά τα άλλα είναι πολύ πίσω από τις διακηρύξεις της 3ης σεπτέμβρη- είναι η πασοκολαζονεία, πριν καν γίνει εξουσία. Δε σου λέω για αμφισημίες, κωλοτούμπες, μένουν οι βάσεις που φεύγουν, πχ για το χρέος, κτλ. Ρωτάνε πχ το λαφαζάνη ποιο μέρος του χρέους πρέπει να διαγραφεί και αυτός να απαντάει: «μεγάλη διαγραφή, το μεγαλύτερο μέρος». Πες τα ρε μεγάλε. Και να θυμόμαστε με το λαϊκό στρώμα μικρές, ηρωικές στιγμές του φοιτητικού κινήματος και αόριστες συνδικαλιές, για τα αιτήματα στο κοινό πλαίσιο: κάμποσα ευρώ βασικό μισθό, γενναίες (δηλ θαρραλέες, τι θαρραλέες, ατρόμητες λέμε) αυξήσεις στα κονδύλια για την παιδεία, κτλ.

Αλλά όχι, δε λέω αυτό. Εννοώ αυτό το είδος της αλαζονείας, που κάνει ακόμα και κάποια άτομα σαν τη βαλαβάνη, που ξεχώριζε κάποτε από το χυλό, από ρεζίλι ως αντιπαθητικά. Δε γίνεται να είσαι κομμάτι αυτού του σύριζα και να μην κυλιστείς στο βούρκο ξετσίπ(ρ)ωτα. Ρωτούσε πχ χτες στο έψιλον αθώα τάχα η βαλαβάνη την κανέλλη: «πότε διασπάσαμε εμείς το κόμμα»; Αλήθεια νάντια; Επειδή εσύ δηλ έφυγες το 89’ –που κι αυτό διάσπαση της κνε ήταν- το 91’ δεν έγινε ποτέ; Λίγο αργότερα η βαλαβάνη στοχοποίησε το κουκουέ που τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια της... ελπίδας που έρχεται, για να πάρει πληρωμένη απάντηση από τη λιάνα: bonus δίνει ο εκλογικός νόμος κι η βουλή, όχι το κουκουέ.
Προς το τέλος της εκπομπής, έδωσε την χαριστική βολή και μια πολύ ενδιαφέρουσα ομολογία. Ότι δηλ «υπό άλλες συνθήκες, θα ντρεπόμασταν κι εμείς για το πρόγραμμα της θεσσαλονίκης». Ποιος έχασε την ντροπή όμως νάντια μου, για να τη βρείτε εσείς; Αλλά περισσότερα επ’ αυτού εντός της εβδομάδας.

Η άλλη διαπίστωση των ημερών –που δεν αποτελεί και καμιά εκπληξη- είναι πως κανείς δημοσιογράφος δε σκοπεύει να ρωτήσει προεκλογικά εκπρόσωπο του κκε κάτι άλλο πλην του σύριζα, της συνεργασίας με το σύριζα και –έτσι για αλλαγή- της ψήφου ανοχής στο σύριζα. Κι έχει μάλιστα την ακλόνητη πεποίθηση πως ρωτάει κάτι κανούριο και πρωτότυπο: να σας πω ένα υποθετικό σενάριο...

Κι ενώ οι εκπρόσωποί μας έχουν βρει ωραίο τρόπο να ντριμπλάρουν το σκόπελο λέγοντας πως ο σύριζα θα τα βρει με άλλους, όπου υπάρχει κοινό πεδίο συνεννόησης και πως θα βγει ούτως ή άλλως κυβέρνηση, οι περισσότεροι συνεχίζουν απτόητοι: ναι αλλά αφού μόνο εσάς αγαπάει, τους άλλους τους απορρίπτει.
Λες και δεν αποκλειόταν το ενδεχόμενο μεγάλου συνασπισμού νδ-πασοκ, μέχρι και μερικούς μήνες πριν γίνει πράξη.
Οπότε μία είναι η λύση, για να βγάλεις άκρη με δαύτους. Μάκης παπαδόπουλος. Βάρκιζα τέλος. Γκέγκε;


Υστερόγραφα στον απόηχο του σεφ (εμείς γεμίζουμε στάδια, όχι σπίτια και σαλονοτραπεζαρίες).
Η δήλωση στήριξης στο κκε από τον κραουνάκη, που δουλεύει στο κόκκινο.
Μία κριτική και sui generis δήλωση στήριξης από τον plagal στον καναδά, που ήταν κι αυτός κάποτε στο κόκκινο (αλλά σε άλλο κόκκινο).
Κι η κατακλείδα της δήλωσης του θαλασσινού, που είναι όλα τα λεφτά.

Υπόσχομαι πως μόλις κουραστώ κι εγώ, να πιστεύω, στο Σοσιαλισμό, και στον Προλεταριακό διεθνισμό, και μόλις σταματήσω να συχαίνομαι την Ε.Ε., να ψηφίσω κάποιους άλλους... Για την ώρα μόνο ΚΚΕ.. Μη μπαίνετε στον κόπο..

30 σχόλια:

σύντροφος είπε...

Ανισοβαρής αυτή η ανάρτηση σε σύγκριση με ό,τι μας έχει συνηθίσει η με λεπτή ειρωνεία καίρια πολιτική στόχευση του ιστολόγου. Λογικό και αναμενόμενο ίσως εν όψει της συχαμάρας που προκαλεί όλο αυτό το προεκλογικό πανηγύρι σε σχέση με τα τεράστια διακυβεύματα της συγκυρίας.
Τι να πρωτοπείς γιά όλη αυτή την αηδία και όλους αυτούς τους απατεώνες...

Η παρουσία του ΚΚΕ είναι αναμφίβολα διακριτή, τόσο στο λόγο καθεαυτό όσο -και κυρίως- και στην άρθρωσή του. Δηλ. στη διαφοροποίησή του από τα δεδομένα της κοινωνίας του θεάματος, τα οποία όλοι οι άλλοι αναπαράγουν και τα οποία προσπαθούν να εκμεταλλευτούν.

Με αυτό το δεδομένο μία παρατήρηση μόνο σχετικά με την Κανέλλη. Ήθελα να την κάνω και στην τόσο επιτυχημένη ανάρτηη προ ημερών με το ίδιο αντικείμενο αλλά το απέφυγα επειδή ακριβώς ήταν συνολικά ιδιαίτερα εύστοχη.

Ε, σύντροφοι και φίλοι, πάρτε το όπως θέλετε, η Κανέλλη δεν έχει καμία σχέση με το στίγμα, το ήθος και τη λαική αγωνιστικότητα των εκπροσώπων του ΚΚΕ. Και δεν πρόκειται απλά γιά μία άλλη, ιδιαίτερη ή προσωπική εκδοχή αλλά ακριβώς συμβιβασμό με αυτά τα χαρακτηριστικά της κοινωνίας του θεάματος από τα οποία το ΚΚΕ διαχωρίζεται και τα πολεμά έμπρακτα.

Όχι, άθλια στάθηκε η Κανέλλη απέναντι στη Βαλαβάνη, χωρίς να μου είναι συμπαθής η Νάντια, ούτε τώρα ούτε όταν ήταν στο κόμμα και την ήξερα. Πολύ λιγότερο μου είναι συμπαθέίς οι πολιτικές της απόψεις και βέβαια το κόμμα της.

Δεν αντέχει σε κριτική το ψευτοκουτσαβάκικο ύφος, ο προσωπικός τόνος της καβγατζούς (που καμία σχέση δεν έχει με λαική καβγαζτού αλλά παίζει στα σίγουρα και εκμεταλλεύεται το στάτους ενός ανυρώπου των μήντια 100%) ή ο μπερδεμένος, εξυπνακίστικος ειρμός των πολιτικών συλλογισμών που προβάλλει η Κανέλλη.

Όχι, δεν είναι η Κανέλλη που μπορεί να πει κουβέντα γιά το κόμμα και τις περιπέτειές του.

Μην τρελλαθούμε τώρα και τελείως.
Αυτό το υποκείμενο που έπειαζε βασικό ρόλο στο Δίκτυο 21 με Φαήλο και Χρύσανθο κλπ, αν είναι δυνατόν!
Η Νέμεσις; Έχει υπάρξει αποτίμηση αυτής της παρουσίας;
Της Ορθοδοξίοας; Της αρθρογραφίας (και που, ε;) υπέρ τοτ ΠΑΟ;
ΣΑν πολλά δεν είναι μαζεμένα;
Τι να θυμηθούμε, τις βραβεύσεις από κάτι γυναικεία περιοδικά, επιπέδου Βαρδινογιάνναινας;

Και τέλος τους ακκισμούς και την ευωχίαση με τον Μπαλτάκο και λοιπούς και την παρουσίαση του καθαρά φασιστικού του ξεπλύματος;

Επιτρέψτε μου, αλλά πιστεύω ότι προσφέρει πολύ κακή υπηρεσία στην υπόθεση του κόμματος όποιος όχι μόνο συναινεί στο ρόλο που παίζει η Κανέλλη αλλά επιχειρεί κι από πάνω να τον αναδείξει. Ας είμαστε πιό φειδωλοί σε επαίνους προς ένα συχαμερό υποκείμενο που οι περιστάσεις και η πρόσκαιρη αδυναμάι του κόμματος έχει αναδείξει στον αφρό. Δεν υπάρχει λόγος να ρίχνουμε νερό στο μύλο αυτής της απλά χρησιμοθηρικής γιά το κόμμα επιλογής.

Προσφέρει τόσα το κόμμα που μπορεί κανείς αναδείξει, δεν θα ήταν προτιμότερη η σιωπή γιά την Κανέλλη;
Τα προεκλογικά και οι νοοτροπίες φοιτητικού αμφιθεάτρου δεν πρέπει νομίζω να μας παρασύρουν.
Δεν είναι πρόβλημα ότι η Κανέλλη βγαίνει με διαφορά πρώτη σε σταυρούς σε μας; Ο καθένας μας ξέρει ότι είναι!

Αμετανόητο πρώην μέλος και σταθερός ψηφοφόρος του Κόμματος.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει την έβγαλες την χολή για την Κανέλλη ?Βγήκανε τα τρολλ ενοψη εκλογών ....Μην είσαι τόσο αμετανόητος θα σκίσεις κανένα καλσόν

Giorgio Lazer

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Σφε, δεκτή η πρώτη παρατήρηση για το κείμενο, δεν είναι ίσως από τα καλύτερα, ούτε και πετυχημένο για όποιον δεν έχει παρακολουθήσει τις εκπομπές-συζητήσεις στις οποίες αναφέρεται.
Αλλά χάνουμε το δάσος, νομίζω, αν ανοίξουμε εδώ μια κανελλιάδα. Η πιο σωστή τοποθέτηση του πράγματος κατά τη γνώμη μου είναι η εξής: ακόμα και αυτή η κανέλλη, με όσα στραβά έχει και μπορεί να της προσάψει κανείς (αρκεί να μην ξεχνάει τα τεράστια βήματα που έχει κάνει) αρθρώνει ουσιαστικό, πολιτικό λόγο που ξεγυμνώνει μια συριζαία, που εγώ δεν αμφιβάλλω πως ήταν τίμια ή ότι ξεκίνησε με άλλες προθέσεις. Και είναι άδικο να μένει κανείς στην επιφάνεια των φωνών κι όχι στην ουσία των όσων είπε.
Εν πάση περιπτώσει, η ανάγνωση που κάνεις είναι αντίστροφη. Ο σκοπός μου δεν είναι να επιβραβεύσω την κανέλλη -που θα το κάνω για άλλους λόγους, σε άλλο πλαίσιο και με δεδομένους τους περιορισμούς που αναφέρεις. Αλλά να δείξω τι σημαίνει να συστρατεύεσαι με το σημερινό σύριζα και υπερασπίζεσαι την πολιτική του.
Ποιο είναι δηλ το ήθος της αριστεράς; Να καταφεύγει σε εκλογικούς εκβιασμούς για να εξαφανίσει το κκε; Να μιμείται ως το τέρμα του κατήφορου τα σκουλήκια του πασόκ; Ε όχι σφε, αυτά η αστή λιάνα δε θα τα έκανε ποτέ. Και εγώ δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να επιστρατεύσω λεπτή ειρωνεία για να σχολιάσω τέτοιες χοντροκομμένες πασοκιές

Neophyte_commie είπε...

Πρέπει να πω ότι με εξέπληξε ο Κραουνάκης. Τον είχα για νεοδημοκράτη (αξιοπρεπή αστό), όπως και τη Λίνα Νικολακοπούλου.

Ανώνυμος είπε...

11 μέρες πριν τις εκλογές, οι αμετανόητοι ψηφοφόροι του ΚΚΕ αφιερώνουν σεντόνια για το αν έχει κομματικό ISO η Κανέλλη . Ειδικά αυτό με τα γυναικεία περιοδικά με ξεπέρασε, και για την Αλέκα έγραφε κολακευτικά προ μηνών το Κοσμοπόλιταν, να σηκώσουμε το Ζντάνωφ από τον τάφο του να μας πει αν εγκρίνει.

Πρόβλημα λοιπόν δεν είναι οι σταυροί που παίρνει η Κανέλλη-για την οποία έχω καταγεγραμμένη άποψη- για λογαριασμό του κόμματος, εκεί που μπορούσε να συνεχίσει να παίρνει και σταυρούς (πολλαπλάσιους) σε άλλους χώρους ή μασούρια τα ευρώ στην TV, πρόβλημα είναι όσοι φίλοι(;) πάνω στον αγώνα ασχολούνται με της Λιάνας τους το χαβά.

Απολογούμαι αν σε αδίκησα και κάηκες μαζί με τα ξερά, δε γίνεται από το νετ να ξεχωρίσει κανείς προθέσεις, δε θυμάμαι κιόλας άλλα σχόλια με αυτό το ψευδώνυμο, κρίνω από τη φρασεολογία που δε διαφοροποιείται από εκείνη του εσμού των ανησυχούντων που παρελαύνουν συχνά-πυκνά από το μπλογκ. Enough is enough.

Amor omnia vincit

Ανώνυμος είπε...

Η ανάλυση του plagal είναι κατά την γνώμη μου μια από τις πιο συγκροτημένες τοποθετήσεις που θα μπορούσαν να υπάρξουν από / για όσους στηρίζουμε κριτικά το ΚΚΕ.


Μπροστά σε όλες τις μάχες που δίνονται αυτή την περίοδο και που προφανώς θα χρειαστεί να δοθούν στο άμεσο μέλλον είναι πολυτέλεια να αναδεικνύει κανείς τα σημεία διαφωνιών ως "σημαίες".


Πρέπει να προσεχθεί όμως ότι οι "αστερίσκοι" δεν είναι ασήμαντοι. Όσο δρόμο κάνουμε εμείς οι "απ' έξω" για να αφήσουμε κατά μέρος τους "αστερίσκους" μας (και πιστεύω ότι αρκετοί αναγνώστες καταλαβαίνουν τι σημαίνει π.χ. για τον plagal να χαρακτηρίσει ως αστερίσκους τις διαφωνίες του), άλλο τόσο δρόμο οφείλει να κάνει, αργά ή γρήγορα, και το κόμμα.


Και ελπίζω και προτιμώ να τον κάνει γρήγορα.


ΗΝΒ

Ανώνυμος είπε...

1000 φορές προτιμότερη η Κανέλλη που έρχεται στο κόμμα από εκείνους που φεύγουν.

Αυτό είναι το κριτήριο και όχι να θυμόμαστε αν κάπου κάπως κάποτε δεν ήταν κομμουνίστρια.


ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

Η Λιανα ειναι πολυ καλυτερη απο τους δηθεν υποστηρικτες του ΚΚΕ που νομιζουνε οτι βρηκανε ευκαιρια για να χτυπησουνε Πισωπλατα. Πολυ καλυτερη απο την καθε πρωην που βρισκεται στον χωρο του ανταριζα και αναρωτιεται ποτε εκανε διασπαση στο κομμα. Χορτασαμε απο τετοιους υποστηρικτες Ειχαμε πολλους τετοιους ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

σύντροφος είπε...

Σύντροφοι, αν και θέλω να ελπίζω ότι εκφράστηκα με ακρίβεια, νομ΄ζω ότι τελικά ίσως πέφτουμε όλοι θύμα κάποιων προκαταλήψεων.
Όχι, σ. ιστολόγε, προφανώς και δεν πρέπει, ιδιαίτερ ατώρα, να ανοίξουμ επάλι κανελλιάδα. ΔΕν ήταν και δνε ειναι αυτή η πρόθεσή μου.

Θέλω απλώς να επισημάνω ότι την Κανέλλη είμαστε υποχρεωμένοι να την ανεχτούμε και δεν χρειάζεται εν όψει των συσχετισμών να επικροτούμε την παρουσία της.

Γιά τη Βαλαβάνη θα συμφωνήσουμε πιστεύω άκοπα. Είναι ίσως όμως προτιμότερο εκτός όσως ορθά επισημαίνεις να δείξουμε τον πολιτικαντισμό της μέσα από τις τοποθετήσεις της γιά το χρέος κλπ.
Εκεί είναι η ουσία και βέβαια στις πιασάρικες (γιά πασοκτζίδικα ανακλαστικά) ατάκες στα μήντια που συχνάζει. Δεν χρειάζεται γιά αυτό να παραπέμπουμε στην Κανέλλη.
Νομίζω ότι δεν μας ταιριάζει, ούτε και μας χρειάζεται.

Προς τους άλλους συντρόφους επίσης θα ήθελα να πω, ότι ούτε αστερίσκους έβαλα γιά την υποστήριξη στο κόμμα ούτε τίποτα. Είπαμε, θα ανεχτούμε την Κανέλλη.
Γιά κάποιον που μιλάει γιά τρολλ και καλσόν, επειδή η τοποθέτησή μου δεν δικαιολογεί με κανένα τρόπο αυτές τις ανοησίες θα συνιστούσα να διαβάζει προσεκτικότερα και να εκτιμά προσεκτικότερα την πολιτική αιχμή μιάς άποψης.
Γιά τον σφ. Αμορ, δεν βλέπω που και πως εκφράστηκα ως ανησυχών.
Άρα;
Όσο γιά τα περιοδικά, ορίστε
http://www.protothema.gr/thema-people/article/36901/gynaikes-ths-xronias/
Αν δεις και βιντεο θα σου φύγει η ψυχή. Τι άλλο σχολιάσουμε;

Επαναλαμβάνω όμως, ότι το θέμα δεν είναι Η Κανέλλη αλλά η στάση μας απέναντι στην Κανέλλη. Που νομίζω καλύτερα θα ήταν να είναι πολύ συγκρατημένη.
Αυτά και με συγχωρείται να θίγοντας κακώς κείμενα ενόχλησα.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

''Ρωτάνε πχ το λαφαζάνη ποιο μέρος του χρέους πρέπει να διαγραφεί και αυτός να απαντάει: «μεγάλη διαγραφή, το μεγαλύτερο μέρος». Πες τα ρε μεγάλε. Και να θυμόμαστε με το λαϊκό στρώμα μικρές, ηρωικές στιγμές του φοιτητικού κινήματος και αόριστες συνδικαλιές, για τα αιτήματα στο κοινό πλαίσιο: κάμποσα ευρώ βασικό μισθό, γενναίες (δηλ θαρραλέες, τι θαρραλέες, ατρόμητες λέμε) αυξήσεις στα κονδύλια για την παιδεία, κτλ. ''

Aυτο που θυμισε ενα σκετσακι του Αλεξ Τιτκωφ (ψαξτε τον στο google αν δεν τον ξερετε,μεγαλη μορφη τρολερ-stand up comedian) που κοροιδευε τα παιδια της θεωρητικης κατευθυνσης,που και καλα δεν μιλανε με αριθμους αλλα με επιθετα.

faros είπε...

Την είδα τη συγκεκριμένη εκπομπή.

Θέλω να πω μια λέξη ...

Η Νάντια Βαλαβάνη (καθόλου δεν με ενδιαφέρει το ... παρελθόν της, αλλά το παρόν της), όπως και τα άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν άκρως προκλητική, με την δήθεν ... επίθεση φιλίας που κάνει προς το ΚΚΕ!

Ο λαός μας λέει: - Το πολύ το ... κύριε - ελέησον, το βαριέται κι ο παπάς !!!

Εντάξει ;

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ δεν εχει να κανει κανενα δρομο να ακολουθησει σε ζητηματα στρατηγικης για να ερθει κοντα σε καποιους. Ειναι απολυτα αντιληπτη η προσπαθεια να πεσει το κομμα στην λουμπα του κυβερνητισμου μεσα στο εδαφος του καπιταλισμου. Οποιος δεν συμφωνει και θελει να παιξει μεσα στο καπιταλιστικο συστημα ειναι αχρηστος για το ΚΚΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

μπότσμαν είπε...

Συγγνώμη για το άσχετο σχόλιο.

Να θυμηθούμε κάποια πράγματα σε σχέση με τη Λιάνα.
Εντάχθηκε, ταυτόχρονα με τον Ζουράρι, στα ψηφοδέλτια του κόμματος ως συνεργαζόμενη σε μια εποχή "διευρύνσεων" (αχ αυτό το ΑΑΔΜ) με σκοπό δύο πράγματα:

1)Να ανεβάσει την επικοινωνιακή εικόνα του Κόμματος
2)Να φέρει ψήφους ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα προσωπα της δημοσιογραφίας.

Η συνεργασία της Λιάνας με το ΚΚΕ στέφτηκε απο απόλυτη επιτυχία ωστόσο έχει ξεκινήσει η αντίστροφη πορεία πια.
Η Λιάνα του 2014 δεν ειναι η Λιάνα του 2000. Έχει στομώσει το πράγνατι φοβερό μυαλό της, προσπαθεί να κερδίσει δημοσιότητα μόνο με καυγαδες και όχι με την οξυδερκέστατη άποψη της όπως παλιότερα.
Έχει κουράσει και εχει κουραστει και η ίδια.

Προσωπικά την εκτιμώ περισσότερο από διάφορα φυτεμένα επαγγελματικά στελέχη που δεν έχουν δουλέψει ούτε μια ώρα στη ζωή τους.

Δεν έχω κανένα θέμα που (ξανα) κατεβαίνει για βουλευτής, πιστεύω ότι δεν ειναι τυχαίο που έρχεται πρώτη σε ψήφους γιατί αρέσει στον λαό μας η εξυπνάδα και η αθυροστομία και αυτό θέλει να βλέπει από την Λιάνα. Ίσως να μην ειναι όπως πριν, και πρώτα η ίδια θα πρεπει να το προσέξει.

Ανώνυμος είπε...

Απολίθωμα, ζητώ συγγνώμη αλλά θα πρέπει να υπερασπιστώ (ή διεκδικήσω, ό,τι θες) το δικαίωμα σε μια καλή, χρήσιμη, παραγωγική συζήτηση. Εννοείται ότι αν θεωρείς κι εσύ ότι ο σκοπός μου δεν είναι αυτός, θα υποστώ τις συνέπειες.

Παναγιώτη, δεν μίλησα για αστερίσκους σε ζητήματα στρατηγικής, αυτά θα τα κανονίσετε εσείς "οι από μέσα", κι εμείς "οι απ' έξω" κατά πώς κρίνουμε θα είμαστε μαζί σας ή όχι.

Το διάβασες το κείμενο του plagal, για το οποίο έγραψα την γνώμη μου, ή όχι; Αν δεν το διάβασες έχει καλώς*, ρίξε μια ματιά και ξαναπές μου αν επιμένεις στο ότι "είναι απόλυτα αντιληπτή η προσπαθεια να πεσει το κομμα στην λουμπα του κυβερνητισμου μεσα στο εδαφος του καπιταλισμου". Αν πάλι το διάβασες, από πού στο καλό μπορεί να συμπέρανες ότι αναφέρομαι σε ζητήματα στρατηγικής;

HNB

* Το "έχει καλώς" βέβαια ας μην εκληφθεί ως άπειρη αν(τ)οχή απέναντι στην βιασύνη σου να την λες σε οποιονδήποτε δηλώνει μη μέλος, ή όποιον θεωρεί μια άλλη γνώμη ως συγκροτημένη ή σωστή. Απέναντι σε αυτή την στάση, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ρε φίλε και τις καλύτερες προθέσεις να έχει κανείς, μπορεί να κάνει ζημιά...

Ανώνυμος είπε...

Μπότσμαν ενημέρωσέ με παρακαλώ!

Ποια είναι αυτά τα "διάφορα φυτεμένα επαγγελματικά στελέχη που δεν έχουν δουλέψει ούτε μια ώρα στη ζωή τους";

Που τα εκτιμάς λιγότερο από τη Λιάνα Κανέλη;

ARGIE

Αναυδος είπε...

τα γεγονότα στη Βενεζουελα οπου το προτυπο συριζανταρσιων αριστερων κλυδωνιζεται επικίνδυνα δειχνει πόσο οι δηθεν τριτοι δρομοι για τον σοσιαλισμο είναι καταδικασμενοι σε αποτυχια και μαλιστα σε σχετικά συντομο διαστημα. Όταν το πλεονασμα μιας κοινωνιας μοιραζεται μεταξυ του καπιταλιστικού κέρδους (πάνω από το 70% της οικονομιας στη Βενεζουελα ανηκει στους ιδιωτες) και φορολογικων εσοδων η μονη δυνατοτητα ασκησης της οποιας κοινωνικης πολιτικης αναδιανομής πλούτου τη δινει το πετρέλαιο. Το κρατικο αυτό μονοπωλιο που ωστοσο εμπορευοταν τον πορο αυτό στην καπιταλιστικη αγορά αποδειχτηκε ότι εντελει εξαρτιοταν από τις διαθεσεις του ιμπεριαλισμου και από την οικονομικη συγκυρία.

υγ η Λ. Κανελη εχει τιμησει πολλαπλα την εμπιστοσυνη που της εδειξε το κομμα ολα αυτα τα χρονια σε αντιθεση με πολλους νεοτερους και παλιοτερους σαλτιμπαγκους του κομ. κινηματος. Οσοι την κατηγορουν για το δηθεν εθνικιστικο παρελθον της ειναι αυτοι που αυριο θα διαχειριστουν τον καπιταλισμο οποτε αν και οι ιδιοι ειναι κλεφτες φωναζουν κλεφτης μηπως και φοβηθει ο νοικοκυρης (δες ιος, εφσυν, και αλλα συριζοανταρσια φρουτα του σχεδιου αναν, υποστηριχτες των επεμβασεων σε γιουγκοσλαβια, συρια λιβυη κλπ) Λακεδες του ιμπεριαλισμου

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ο ΝΣ έστειλε μια διόρθωση σχετικά με τον κραουνάκη, που δεν έκανε δήλωση στήριξης, απλά δήλωσε ότι θέλει δυνατό κκε. Και το σημείωσε σήμερα στην εκπομπή του μαζί με άλλα (λίγο ακατανόητα), μεταξύ των οποίων και ότι αγαπά πιο πολύ απ' όλους την ανταρσυα! Αφήνω το σχόλιο, χωρίς να κάνω τη διόρθωση, δε με πειράζει να φαίνεται η αρχική λανθασμένη ερμηνεία.
Στο αμέσως προηγούμενο κείμενο για τους γυρολόγους της πολιτικής ο ΝΣ -εκτός από άλλες δευτερεύουσες διορθώσεις, που έκαναν και πολλοί αναγνώστες του μπλοκ- είπε πως είναι ντροπή να λέγεται για το γλέζο ότι εξαργύρωνε το κατέβασμα της σημαίας για 70 χρόνια και να ξεχνιούνται οι μετέπειτα φυλακίσεις, η καταδίκη σε θάνατο, κτλ. Όπως βέβαια δεν είναι καλό να ξεχνιούνται άλλα από τη μετέπειτα πορεία του γλέζου -αλλά επιφυλάσσομαι για το προσεχές μέλλον να γράψω κάτι σχετικά.
Σε κάθε περίπτωση, οι δευτερεύουσες ανακρίβειες του κειμένου δεν αλλάζουν τίποτα από την ουσία του. Επικό, όπως λέει και ο sniper. Και πάνω απ' όλα, χρήσιμο κι επίκαιρο.

Ανώνυμος είπε...

Η Πορεια του καθενα κρινεται απο την συνεπεια της μεχρι το τελος και παντα τα στερνα τιμουνε τα πρωτα οπως ελεγε και ο Καπεταν Γιωτης ο οποιος πεθανε το 2005 μελος του Κομματος χωρις να το προδωσει ποτε. Και αλλοι λοιπον ητανε καταδικασμενοι σε θανατο και εκτελεστηκαν αφου τους αρνηθηκανε την παραμικρη δυνατοτητα να σωθουνε μεσα απο τα ψηφοδελτια της ΕΔΑ και χωρις κανενας βουλευτης της να παρεβρεθει για μαρτυρας στο Δικαστηριο. Ενω την ιδια στιγμη γυρολογοι οργιαζανε σε φραξιονισμο μεσα στην ΕΔΑ για την μετατροπη της σε ενιαιο κομμα με διαχρονικο στοχο την διαλλυση του ΚΚΕ. καλο λοιπον θα ειναι η σιωπη απο ολους αυτους δεν μιλανε ποτε για σχοινι στο σπιτι του κρεμασμενου γιατι υπαρχουνε πολλα ραμματα για την γουνα του καθε τυχοδιωκτη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

@ Αναυδε:

Εχει υποστηριξει η Ανταρσυα την πολιτικη που ασκειται στη Βενεζουελα;

Χ.

Ανώνυμος είπε...

2.41 Μη στριβεις δια του Αρραβωνα. Απο την στιγμη που η ανταρσυα δεν μιλαει για κοινωνικοποιησει των μεσων παραγωγης και δικτακτορια του προλετα ριατου βαζει την λογικη για κυβερνηση μεσα στον καπιταλισμο.Και τα αποτελεσματα ειναι αυτα που βλεπουμε στην Βενεζουελα. Ο λαος να πειναει και να ψαχνει στα σκουπιδια και η αστικη ταξη μεσα στον πλουτο. Απο εκει βγαινει και το Ανταριζα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αναυδος είπε...

@X
η ανταρσυα για βενεζουελα
http://www.antarsya.gr/node/2043

με ενα γρηγορο ψαξιμο

αφηνω τους υμνους του δελαστικ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τον αφήνεις στην άκρη τον αριστεροακροδεξιό Άναυδε; Διευθυντής του Πριν για τόσα χρόνια είναι. Που μου εκπλήσσεται ο άλλος για την Βενεζουέλα (που όχι δεν απαξιώνω τα όσα έχουν γίνει, κάποια είδους στήριξη είναι και αναμενόμενη) όταν ο σεισμολόγος μου παρουσιαζόταν ως θαυμαστής του ακροδεξιού Ορμπάν και των πολιτικών του στην Ουγγαρία.

Μια ερώτηση για τα προηγούμενα σχόλια: το ξέπλυμα Μπαλτάκου από την Κανέλλη πού έγινε ακριβώς; Αναβαθμίστηκαν σε γεγονότα οι τρισάθλιες προβοκάτσιες του "Βαθύ Μαύρου";

Και όχι ούτε κι εγώ τρελαίνομαι με την παρουσία της, δεν μου αρέσει το ότι βγαίνει πρώτη σε σταυρούς (δεν φταίει αυτή για αυτό όμως), θεωρώ ότι υπάρχουν άλλα πολύ πιο ικανά στελέχη για να έχουν την θέση που έχει, αλλά την σέβομαι για χίλιους δυο λόγους, και όταν βγαίνουν διάφοροι με το κομμουνιστόμετρο να μου κουνάνε το δάχτυλο μου θυμίζουν εκείνο τον γραφικό συριζαίο (ο χουντής πρέπει να ήταν) που έλεγε στην λιάνα ότι δεν δέχεται μαθήματα κομμουνισμού από αυτήν...

Ijon Tichy

Μιλώντας σοβαρά είπε...

Κάπταιν,
Οι εξαργυρώσεις (δεν χρειάζεται να είναι πάντα μεταλλικές - μπορούν να είναι και σε ηθικό επίπεδο: Εχει πολλές μορφές η ΠΡΟΔΟΣΙΑ). Και του Γλέζου και του Μίσσιου και άλλων πολλών έγιναν μετά τους αγώνες και τις εξορίες.
Τα στερνά τιμούν τα πρώτα.
Δεν μπαίνουν στη ζυγαριά συν-πλην!
Ισα-ίσα, όσο πιο βαρύς ήταν ο ρόλος του αγωνιστή πριν από την ΠΡΟΔΟΣΙΑ, τόσο πιο βαρειά είναι και η ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Και η ζημιά, που κάνει.
Τελεία και παύλα.
Την ώρα, που η Αριστερά, με ψυχή το ΚΚΕ, έδιναν αγώνα επιβίωσης για να υπάρχει η ελπίδα, κάποιοι ξύπνιοι τρέχανε στο ΠΑΣΟΚ, τον δούρειο ίππο της Αντίδρασης (ποιάς αντίδρασης, της CIA), καταθέτοντας τα παράσημά τους και την ακτινοβολία, την ηθική αναγνώριση, που είχαν κερδίσει μέσα στο κίνημα και στον αγώνα και όχι έξω από αυτόν, έναντι βουλευτικών εδρών η και ικανοποίησης προσωπικών εγωϊσμών.
Δεν είναι προσωπική ιδιοκτησία κανενός αγωνιστή ούτε η "προσωπική" του συμβολή στον αγώνα.
Δικαίωμα καθενός είναι να αλλάζει γνώμη και να αποκηρύσσει το παρελθόν του, ευθαρσώς και υπεύθυνα, αναλαμβάνοντας ξεκάθαρα και όλο το ηθικό βάρος τέτοιων πράξεων. Δεν έχει κανείς κανένα δικαίωμα να απαλλοτριώνει στον ταξικό εχθρό τον πόνο, τις θυσίες και το ηθικό μεγαλείο άλλων, που έδοσαν συχνά πολύ περισσότερα, χωρίς να ζητήσουν ούτε καν αναγνώριση, πόσο μάλλον παράσημα και προβολείς.
Δεν έχω λόγια να περιγράψω την αηδία και την βαθειά μου περιφρόνηση σε τέτοια υποκείμενα.
Ηλίας Τζαμουράνης

σύντροφος είπε...

Επειδή κάποιος επιμένει εριστικά αντί να το προσπεράσει αιδημόνως,
ορίστε από την παρουσίαση ενός ακραία φαιού "βιβλίου" του Μπαλτάκου:

http://www.smartpost.gr/wp-content/uploads/2014/04/petenteris_baltakos.jpg

http://www.avsite.gr/forum/attachments/%CE%9C%CF%80%CE%B1%CE%BB%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7-290x290-jpg.33706/

Επίσης εγώ δεν είπα γιά ξέπλυμα, είπα γιά ακκισμούς και ευωχία. Φαίνεται ανακριβές;

Και δεν ξέρω ποιός είναι ο "Βαθύς Μαύρος". Θα όφειλα και, αν ναι,γιατί;

Τέτοιες κομπλεξικές αντιδράσεις δείχνουν το πρόβλημα που θέλω να επισημάνω.

Αναυδος είπε...

Αν και δεν νομιζω ότι η Λ. Κανελη εχει αναγκη από υπερασπιστες

Το βιβλιο του Μπαλτακου Ερμοκοπιδες κυκλοφορησε το 2006 και η φωτο στο συνδεσμο είναι 8 χρονια παλια. Ο Μπαλτακος τοτε παντοτε δεξιος δεν ειχε σχεση με την κυβερνηση αλλα ηταν δικηγορος (και του ΠΑΟ). Η συμμετοχη της Λιανας στο πανελ ηταν μια φιλικη εξυπηρετηση που δολια καποιοι την μετατρεπουν σε σχεδον συνενοχη με προεκτασεις σε εθνικισμο και αλλα παραμυθια της χαλιμας. Π.χ θυμηθηκε το βιβλιο ο Ιος το 2013 εξου και η φωτο.

Με αλλα λογια οι γλυφτες του ιμπεριαλισμου (σχεδιο αναν, βιβλια ρεπουσης, ορκος στην ΕΕ κλπ) ψαχνουν να βρουν αλλοθι με το να σπιλωνουν την Λ. Κανελλη

Υπαρχει φωτο του Κωσταντοπουλου σε παρουσιαση βιβλιου του Καντα αγκαλια με Τσοζατζοπουλο. Είναι τεκμηριο αυτό για το ότι ο Κωνσταντοπουλος είναι λαμογιο
http://thepaper.gr/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%8E%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%B1%CF%84%CE%B6%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BD/





Για την υποθεση του βιβλιου λιγα λογια μπορειται να βρειτε εδώ
http://www.biblionet.gr/book/106288/%CE%9C%CF%80%CE%B1%CE%BB%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82,_%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82/%CE%95%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82

σύντροφος είπε...

Πλάκα κάνεις;
Το βιβλίο του Μπαλτάκου Ερμπκοπίδες είναι σαφώς φασιστικό.
Έχει κανείς αμφιβολία;
Αν και ο Μπαλτάκος έγινε ευρύτερα γνωστός με τηνυπόθεση της Χ.Α. το ποιόν του ήταν γνωστό και τότε.
Γίνεται άλλωστε φανερό από τους παρακαθήμενους στο πάνελ.

Τι μας ενδιαφέρει ο Ιός ή ο όποιος Ιός; Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους. Πάμπολλοί είχαν δημοσιεύσει τις φωτιγραφίες και τις πρηλοφορίες ήδη από τότε, το 2006.

Αν εσύ δεν έχεις πρόβλημα με τη "φιλική εξυπηρέτηση" της Κανέλλη σε κάποιον όπως ο Μπαλτάκος, τότε έχεις πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Και βεβαίως ο Κωνσταντόπουλος μπορεί να μην είναι λαμόγιο με την κλασσική έννοια, είναι όμως ένα διαπλεκόμενο στέλεχος του πολιτικού συστήματος που δεν έχει πρόβλημα να κωλοτριφτεί όπου βάλει ο νους σου.
Αν δεν σε πειράζει που είναι η Κανέλλη το ίδιο, τότε εντάξει.

Και βεβαίως και κυρίως προφανέστατα και έχει μεγάλο πρόβλημα με τον ακραίο εθνικισμό η Κανέλλη.
Αυτή δεν έβγαζε το περιοδικό Νέμεσις; Ακροδεξιό και συνδεδεμένο με υπηρεσίες.
Αυτή δεν έγλυφε τον Χουντόδουλο;
Γιά το Δίκτυο 21 ξέρεις κάτι ή είσαι μικρό;

Ανώνυμος είπε...

2.07 Εσυ εχεις σοβαρο προβλημα λογο του αντικομμουνιστικου σου μισος.Η Λιανα ηρθε διπλα στο ΚΚΕ 40 χρονων αφηνοντας καρριερα και οφιτσια που θα μπορουσε να εχει απο την ταξη της Και το εκανε αυτο την ωρα που πολλα Οπορτουνιστικα λουλουδια προδιδοντας αγωνες χρονων πεσανε στην αγκαλια της αστικης ταξης για Οφιτσια.Τιποτα δεν εχει να απολογηθει η Λιανα και ιδιαιτερα σε Σοσιαλφασιστες. Αντε στο καλο λοιπον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Από το πρώτο σχόλιο:

"...Και τέλος τους ακκισμούς και την ευωχίαση με τον Μπαλτάκο και λοιπούς και την παρουσίαση του καθαρά φασιστικού του ξεπλύματος;.."

Και μετέπειτα:

"...Επίσης εγώ δεν είπα γιά ξέπλυμα, είπα γιά ακκισμούς και ευωχία. Φαίνεται ανακριβές;.."

Το ποιός έχει κομπλεξικές αντιδράσεις είναι πέρα για πέρα προφανές (γιατί είναι κι ο μαζοχισμός του αυτοεξευτελισμού στην μέση, να μην θυμάσαι τι έγραψες 10 γραμμές πιο πάνω). Μ'αρέσει που κότσαρες και τα γεγονότα μετά, καλά τις ημερομηνίες δεν τις πρόσεξες; Ξεπλύματα, ακκισμοί, ευωχία κτλ, ίσως κι οι μπουνιές του κασίδα να ήταν κάτι στημένο τελικά (όπως λένε και τα αυγά)...

Από όλα όσα λες η Κανέλλη δεν προβάλλει τίποτα τα τελευταία χρόνια. Αν θες να κάνεις κριτική (και υπάρχει πολύς χώρος για αυτό) να την κάνεις σε πολιτικό επίπεδο για αυτά που λέει. Αλλά μάλλον τέτοια δεν θα δούμε, όχι μόνο γιατί έχουμε χορτάσει πλέον από οδηγούς επικοινωνιακής πολιτικής για το κκε, αλλά και γιατί η επίθεσή σου εδώ στην κανέλλη ξεκίνησε όλως "τυχαίως" προς υπεράσπιση την βαλαβάνη. Μετά ήρθαν φυσικά το Νέμεσις και η φωτό με τον Μπαλτάκο (την οποία το μπλογκ "Βαθύ Κόκκινο" που "δεν ξέρεις" κοτσάρει κάθε 3 μέρες για να την πέφτει στο κκε), και ίσως θα πρέπει να αναμένουμε και την πέρα για πέρα φασιστικής κοπής υπεράσπιση των χαχανητών του τσίπρα σε επόμενο σχόλιο (το λέω επειδή το έχουμε ξαναδεί το έργο).

Ijon Tichy

ΥΓ: "Διαπλεκόμενο στέλεχος" ο κωσταντόπουλος ε; Μάλιστα. Είναι μάλλον τα πολύ υψηλά στάνταρ που έχεις για τον πολιτικό λόγο και αδυνατώ να τον κατανοήσω, είναι και τα κόμπλεξ μου και νιώθω πως ακούω αυγό που μου θέλει κρεμάλες για τα λαμόγια (με τις κλασικές και τις μη κλασικές έννοιες) κτλ

σύντροφος είπε...

Τελευταίο -και καταχρηστικό- από πλευράς μου σχόλιο γιατί είπαμε ότι είναι άσκοπη μεν μία νέα κανελλιάδα αλλά είναι σκόπιμη μία διευκρίνηση σχετικά με όσους παρανοούν (είε ηθελημένα είτε επιδή δεν μπορούν διαφορετικά).

1. Στοιχειώδη ελληνικά:
έγραψα και παραθέτει μάλιστα και ένας ξύπνιος
"την παρουσίαση του καθαρά φασιστικού του ξεπλύματος"
αναφερόμενος στο βθβλίο του Μπαλτάκου.
Το ξέπλυμα είναι καταπασιφανώς προσδιορισμός του βιβλίου του Μπσλτάκου, που τάχα αναφερόμενος στην αρχαιότητα ξέπλενε τις φασιστικές πρακτικές (σιγά το λογοτέχνη).

Λοιπόν, είπα και έχει μείνει ως γεγονός γιά ευωχιασμό και ακκισμούς της Κανέλλη με δαύτον.
Τα άλλα δε στέκουν ούτε στο δημοτικό.

2. Καμία σειρά γεγονότων δεν μπέρδεψα. Πάλι κουτονηριές, πετάμε έτσι παρόλες στον αέρα.

3. καμία Βαλαβάνη δεν υπερασπίστηκα, αντίθετα διαχωρίστηκα από δαύτην και αναφορικά με το παρελθόν και βεβαίως, εννοείται το παρόν.

4. Ναι διαπλεκόμενος ο Κωνσταντόπουλος. Αν είσαι πρόεδρος του ΠΑΟ, κωλοτρίβεσαι γιά πρόεδρος της Δημοκρατίας και σε όλη τη σταδιοδρομία σου παίζεις με τα μήντια κλπ τι είσαι;

5. Γιά κρεμάλες μιλάει όποιος το παίζει εφφετζίδικα και σαχλοσυνδικαλιστικά. Τέτοια ούτε είπα ούτε υπενόησα.

6. Ναι Δίκτυο 21 και Νέμεσις. Έχει μήπως η κανέλλη νκάνει την παραμικρή αυτοκριτική γιά όλα αυτά; Όχι, ΠΟΤΕ. Άντε μπράβο.

7. Όχι, ούτε ξέρω ούτε με ενδιαφέρει ο Βαθύς Μαύρος, Κόκκινος ή ό,τι άλλος. Αφήνω να ασχοληθούν διάφορα βλαμμένα του διαδικτύου, internet victims, αντί να κάτσουν να σκεφτούν.

8. Διαχωρίστηκα ρητότατα από κάθε
υπόνοια επικοινωνιακών ή άλλων οδηγιών προς το ΚΚΕ. Είπα ότι δεν είναι σκόπιμη η προβολή της Κανέλλη από μέρους μας όταν προβάλλουμε και σωστότατα την διαφορετική ποιότητα των εκπροσώπων του Κόμματος στα μέσα.
Γιά τη βράβευση από το Life &Style έχουμε τίποτα να πούμε; Ήταν κι αυτό "παλιά";

Όποιος διαβάζει το διάβασε.

9. Με πολεμική, βρισιές και σαχλοεξυπναδούλες δεν προσφέρει κανείς υπηρεσίες στο Κόμμα.
Κριτική γιά την εμφάνιση της Κανέλλη στα μέσα έκανα επίσης γενικά αλλά περιορίστηκα σε αυτά τα παραδείγματα
Όποιος θέλει να καταλάβει, το κατάλαβε.

10. Ναι, σταθερός ψηφοφόρος του Κόμματος. Σε πείσμα βεβαίως διάφορων επιεικώς ανεγκέφαλων.

Αυτά και τέλος από την πλευρά μου.
Διαστρεβλώσειες και βρισιές δεν με αγγίζουν. Κια ναι, εγώ μπορώ πολύ πολύ, πάρα πολύ καλύτερα να πείσω και αμφιταλαντευόμενους να ψηφίσουν ΚΚΕ από κάτι άλλους που πάνε να τα φέρουν όλα στρογγυλά. Είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι.

Ανώνυμος είπε...

Θα σε βγάλουμε στα κανάλια και θα σε προτείνουμε και για στελεχάρα, αρχινούμερο. Που τα σχόλιά σου είναι τίγκα στις βρισιές και την διαστρέβλωση και μου διαμαρτύρεσαι κι από πάνω ότι "τέτοια δεν σε αγγίζουν".

Τι σχέση έχουν οι μπαρουφολογίες για "διαπλοκή" του κωσταντόπουλου (αυτό είναι το πολιτικό πρόβλημα του οπορτουνισμού και της σοσιαλδημοκρατίας, αμ πως, η "διαπλοκή") με τον συνδικαλισμό; Έβαλες την κασέτα για συνδικαλιές χωρίς να εξετάσεις την περίσταση; Όσο για τα "ξεπλύματα", την βαλαβάνη κτλ υπάρχουν παραπάνω όλα σου τα σχόλια, το ποιός πρέπει να ξαναπάει δημοτικό είναι παραπάνω από εμφανές. Όπως και το ποιά είναι τα "βλάμμενα του διαδικτύου" που ρίχνουν ακριβώς την ίδια λάσπη στην κανέλλη με σένα, τον ατσαλωμένο υποστηρικτή του κκε (έχουμε πήξει από δαύτους τώρα τελευταία).

Ijon Tichy

ΥΓ: Να μαζέψουμε και την Αλέκα για την οποία έγραψε το cosmopolitan για πάρτη σου κομμουνισταρά;