Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Τι είναι και τι θέλει το CIPRALEX;

Σήμερα το πρωί η κε του μπλοκ έλαβε στο μέιλ της ένα ιδιαίτερο μήνυμα από μια σφισσα, που με ενημέρωνε για τα παρακάτω.  

Σ/φοι, ίσως ήδη γνωρίζετε την ύπαρξη του αντικαταθλιπτικού cipralex.
Νομίζω πως έτσι εξηγούνται πολλά: φαίνεται ότι περισσότερο από το 27% των Ελλήνων έχει εκτεθεί στη δραστική ουσία τσιπραλεξίνη.
Είναι πάντως βέβαιο ότι ο Τσίπρας τα 'χει καλά με τους φαρμακοβιομηχάνους. Μέχρι και αντικαταθλιπτικό έφτιαξαν με τ' όνομά του! Ήμαρτον.
Μαζί με την εικόνα του φαρμάκου, σας επισυνάπτω και τις ειδικές αντι-οδηγίες χρήσης ταξικής κοπής, που τις εμπνεύστηκε ένας σφος (διασκευάζοντας τις αυθεντικές) και τις παραχωρεί στην κε του μπλογκ προς πάσα χρήση και αξιοποίηση.

Κι αφού ευχαριστήσω κι από εδώ, δημόσια, τον σφο και τη σφισσα για την ευγενική παραχώρηση όσων θα διαβάσετε παρακάτω, θα συμφωνήσω με την τελευταία πως συνίστανται για τους πάσχοντες από συκώτι, καθώς μπορεί να κάνουν καινούριο από τα γέλια.

Προσοχή λοιπόν στις αντι-οδηγίες και καλό βόλι αύριο.



Διαβάστε το παρόν φυλλάδιο προσεκτικά, πριν ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα.

• Φυλάξτε το προεκλογικό φυλλάδιο. Σε μερικά χρόνια που θα έχει διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, να το συγκρίνετε με το σοσιαλδημοκρατικό ανάχωμα της τότε εποχής.
• Το φάρμακο αυτό έχει συνταγογραφηθεί αποκλειστικά για τον ελληνικό λαό. Μην το δίνετε σε λαούς που δεν έχουν ισχυρά ΚΚ.
• Μπορεί να τους βλάψει ακόμη και εάν τα συμπτώματά τους είναι ίδια με τα δικά σας.
• Εάν οποιαδήποτε ανεπιθύμητη ενέργεια επιδεινωθεί, ή εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε ανεπιθύμητη ενέργεια που δεν αναφέρετε στο παρόν φυλλάδιο, σας παρακαλούμε να το πείτε στον γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

Σε αυτό το φυλλάδιο:
1. Τι είναι το Cipralex και σε τι χρησιμοποιείται
2. Πριν πάρετε το Cipralex

1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CIPRALEX ΚΑΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

Cipralex ανήκει σε μία ομάδα αντιλαϊκών πολιτικών σκευασμάτων που ονομάζονται εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης ταξικής συνείδησης (ΕΑΕΤΣ). Τα σκευάσματα αυτά δρουν στο σύστημα υποδοχής των κοινωνικών ερεθισμάτων στον εγκέφαλο των λαϊκών στρωμάτων, αυξάνοντας τα επίπεδα υποταγής. Η ισορροπία στο σύστημα υποδοχής των κοινωνικών ερεθισμάτων θεωρείται σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και κατ' επέκταση πρώιμων κομμουνιστικών κοινωνιών. Το Cipralex περιέχει κυρκογόνους παράγοντες και χρησιμοποιείται για την καταστολή της ταξικής συνείδησης (σε προεπαναστατικές καταστάσεις) και των επιθετικών ενεργειών της εργατικής τάξης (όπως η απεργία των εργατών της χαλυβουργίας, πανικού της αστικής τάξης με ή χωρίς εργατοφοβία, η διαταραχή του κοινωνικού καταναγκασμού στον καπιταλισμό, η διαταραχή γενικευμένης προεπαναστατικής κατάστασης και η ιδεολογική απεξάρτηση των λαϊκών στρωμάτων από την αστική προπαγάνδα).

2. ΠΡΙΝ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ CIPRALEX

Μην ψηφίσετε το Cipralex
• εάν είστε αλλεργικός (υπερευαίσθητος) στους κυρκογόνους παράγοντες ή σε οποιοδήποτε από τα υπόλοιπα συστατικά του Cipralex (βλέπετε ενότητα 6 ‘Περαιτέρω πληροφορίες’).
• Εάν παίρνετε άλλα φάρμακα τα οποία ανήκουν στην λεγόμενη ομάδα των αναστολέων ΜΑΟ, συμπεριλαμβανομένης της παλιάς Α/συνέχεια (η οποία χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της νόσου ΝΕΠ σε συνθήκες ανεπτυγμένου καπιταλισμού), της συσπερωείδωσης (η οποία χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της παθητικής λεξηπλασίας) και της αλαβανολίδης (ενός αντικομμουνιστικού).

Πάρετε ιδιαίτερες προφυλάξεις κατά τη χρήση του Cipralex

Παρακαλούμε πείτε στο γιατρό σας εάν πάσχετε από οποιαδήποτε άλλη πάθηση ή νόσο, καθώς ο γιατρός σας ενδέχεται να πρέπει να τις λάβει υπ’ όψιν του. Συγκεκριμένα πείτε στον γιατρό σας:
• εάν έχετε ψηφίσει ποτέ ΚΚΕ. Η θεραπεία με Cipralex θα πρέπει να σταματήσει εάν εμφανιστούν κομμουνιστικές παλινδρομήσεις τον πρώτο καιρό ή εάν υπάρχει αύξηση της συχνότητας των λαϊκών διεκδικήσεων και κινημάτων (βλέπε επίσης ενότητα 4 ‘Πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες).
• εάν πάσχετε από επάρκεια πνευματικής διαύγειας ή εγκεφαλικής λειτουργίας. Ο γιατρός σαςίσως χρειάζεται να προσαρμόσει την επιχειρηματολογία.
• Εάν χρησιμοποιείτε διαβήτη ή επιστημονικές μεθόδους μέτρησης. Η θεραπεία με Cipralex μπορεί να μεταβάλει τις μετρήσεις των επιστημονικών πειραμάτων. Μπορεί να χρειαστεί προσαρμογή των φυσικών και κοινωνικών επιστημών στα από του στόματος υπεργλυκαιμικά επεισόδια.
• Εάν το αίμα σας είναι κόκκινο
• Εάν έχετε τάση να γιαουρτώνετε όποιον σας κοροϊδεύει
• Εάν χρωστάτε σε τράπεζα ή πληρώνετε ενοίκιο
• Εάν είστε άστεγος

Παρακαλούμε σημειώστε

Ορισμένοι ασθενείς με οικονομική αδυναμία είναι δυνατό να εισέλθουν σε φάση μανίας.
Η κατάσταση αυτή χαρακτηρίζεται από ασυνήθεις και ταχέως μεταβαλλόμενες ιδέες, δικαιολογημένη δυστυχία και καθόλου πολιτική δραστηριότητα. Εάν αισθανθείτε κάτι τέτοιο είναι απόλυτα φυσιολογικό κατά τη σοσιαλδημοκρατική αστική διακυβέρνηση.
Συμπτώματα όπως αγωνιστική ανησυχία ή δυσκολία στο να καθίσετε στον καναπέ ή να μείνετε ακίνητος μπορούν επίσης να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων της θεραπείας, ειδικά αν είχατε προηγούμενες συμμετοχές σε λαϊκές διεκδικήσεις. Πείτε το στο γιατρό σας αμέσως εάν παρουσιάσετε αυτά τα συμπτώματα.

Σκέψεις αυτοκτονίας και επιδείνωση της κατάθλιψης ή της αγχώδους διαταραχής σας.

Εάν έχετε ψηφίσει στο παρελθόν ΠΑΣΟΚ και/ή ΝΔ μπορεί μερικέs φορέs να κάνετε σκέψεις να βλάψετε τον εαυτό σας ή να αυτοκτονήσετε. Αυτέs οι σκέψεις μπορεί να αυξάνονται όταν νομίζετε για πρώτη φορά οτι ψηφίζετε αριστερά και δεν αλλάζει τίποτα, καθώs όλα αυτά τα αστικά μορφώματα χpειάζoνται χρόνο για να δράσουν, συνήθωs το καταλαβαίνεις έπειτα από 2-3 χρόνια. Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης ο χρόνος κατανόησης της ασκούμενης πολιτικής ενδέχεται να μειωθεί σε λίγους μήνες.

Υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να σκεφτείτε με αυτό τον τρόπο:
• Εαν είχατε προηγουμένωs σκέψεις να βλάψετε τον εαυτό σας ή να αυτοκτονήσετε
• Εάν είστε νεαρόs ενήλικαs. Πληροφορίες από κλινικέs δοκιμέs έχουν δείξει αυξημένο κίνδυνο αυτοκτονικήs συμπεριφοράs σε ενήλικεs ηλικίαs κάτω των 25 ετών με έντονες σοσιαλδημοκρατικές αυταπάτες που έζησαν “αριστερή” κυβέρνηση
Εάν έχετε οποιαδήποτε στιγμή σκέψεις να βλάψετε τον εαυτό σας ή να αυτοκτονήσετε, κατανοήστε αμέσως τη σοσιαλδημοκρατική αυταπάτη. Χρησιμοποιείστε την πείρα παλαιότερων κυβερνήσεων καθώς και άλλων χώρων.

Μπορεί να σας βοηθήσει εάν πείτε σε ένα μέλος του ΚΚΕ ή ένα στενό φίλο του κόμματος ότι έχετε κατάθλιψη ή αγχώδη διαταραχή και να τους ζητήσετε να διαβάσουν αυτό το φυλλάδιο. Μπορείτε να ζητήσετε να σας πουν αν πιστεύουν ότι η αντίληψή σας έχει βελτιωθεί, ή να σας βοηθήσουν να αλλάξετε τον τρόπο δράσης σας.

Χρήση σε παιδιά και εφήβους κάτω των 18 ετών
Κανονικά, το Cipralex δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε παιδιά και εφήβους κάτω των 18 ετών. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ασθενείς κάτω των 18 ετών παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο καταστροφής της εγκεφαλικής λειτουργίας, όπως απόπειρες αυτοκατάδοσης, αντικομμουνιστικές σκέψεις και εχθρικότητα απέναντι σε εργατικούς αγώνες (επιθετικότητα, αντιδραστική συμπεριφορά και θυμός, ως επί το πλείστον), όταν λαμβάνουν αυτήν την κατηγορία φαρμάκων. Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι γιατροί λήπτες του φαρμάκου συνταγογραφούν το Cipralex σε ασθενείς κάτω των 18 ετών, εφόσον έχουν καταστραφεί οι ίδιοι τόσο πολύ που θεωρούν ότι αυτό είναι προς όφελός τους. Εάν ο γιατρός σας έχει συνταγογραφήσει το Cipralex για ασθενή κάτω των 18 ετών και επιθυμείτε να το συζητήσετε περαιτέρω, σας παρακαλούμε να μην τον επισκεφτείτε εκ νέου αλλά να αλλάξετε γιατρό. Όταν το Cipralex λαμβάνεται από ασθενείς κάτω των 18 ετών, θα πρέπει να ενημερώσετε κάποιον γείτονα που να έχει διατηρήσει την εγκεφαλική του λειτουργία ακόμα και εάν δεν εκδηλωθούν ή δεν επιδεινωθούν οποιαδήποτε από τα συμπτώματα που προαναφέρθηκαν. Επιπλέον, τα αποτελέσματα μακρόχρονης ασφάλειας του Cipralex, αναφορικά με την ανάπτυξη του οργανισμού, την ωρίμανση και τη νοητική και συμπεριφορική ανάπτυξη, σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα είναι αποδεδειγμένα αρνητικά.

Λήψη άλλων φαρμάκων

Παρακαλούμε πείτε στο γιατρό σας εάν λαμβάνετε ή εάν λαμβάνατε μέχρι πρόσφατα οποιαδήποτε άλλα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων και των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.
Πείτε στο γιατρό σας εάν λαμβάνετε κάποιο από τα ακόλουθα φάρμακα:
•‘Μη εκλεκτικοί αναστολείς της σοσιαλιστικής οικοδόμησης (MAOs)’, περιέχουν πάρα πολλές δραστικές ουσίες όπως ΜΛ ΚΚΕ, ΕΚΚΕ κα.
Εάν έχετε λάβει οποιοδήποτε από αυτά τα φάρμακα, θα πρέπει να περιμένετε 14 ημέρες πριν αρχίσετε να παίρνετε Cipralex. Αφού διακόψετε το Cipralex, θα πρέπει να αφήσετε 7 ημέρες πριν αρχίσετε να παίρνετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω φάρμακα.
•‘Μη Αναστρέψιμοι, εκλεκτικοί αναστολείς της MAO-A’, που περιέχουν ΠΑΜΕ (χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της κατάθλιψης).
•Μη αναστρέψιμοι αναστολείς της MAO-B’, που περιέχουν ΚΚ (χρησιμοποιούνται για την θεραπεία ταξικών νόσων). Αυτά θα αυξήσουν το κίνδυνο εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών για τους αστούς.

Γονιμότητα, κύηση και γαλουχία

Ενημερώστε τον γιατρό σας εάν είστε έγκυος ή σχεδιάζεται με μείνετε έγκυος. Μην παίρνετε το Cipralex εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε εκτός εάν έχετε συζητήσει με το γιατρό σας για τους ενδεχόμενους κινδύνους και οφέλη.
Εάν λαμβάνετε Cipralex κατά τους τελευταίους 3 μήνες της εγκυμοσύνης σας θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ενδέχεται να παρατηρηθούν τα ακόλουθα συμπτώματα στο νεογέννητο: δυσκολία στην αναπνοή, μπλε απόχρωση του δέρματος, σπασμοί, αλλαγές της θερμοκρασίας του σώματος, δυσκολία στον θηλασμό, έμετος, χαμηλά επίπεδα σακχάρου, σφιγμένοι ή χαλαρωμένοι μύες, έντονα αντανακλαστικά, τρέμουλο, νευρικότητα, ευερεθιστότητα, λήθαργος, συνεχές κλάμα, υπνηλία και δυσκολία στον ύπνο. Εάν το νεογέννητο βρέφος σας παρουσιάσει οποιαδήποτε από τα ανωτέρω συμπτώματα, παρακαλούμε ενημερώστε αμέσως ένα κομμουνιστή γείτονα.

Βεβαιωθείτε ότι η μαία σας και / ή το γιατρό σας γνωρίζουν για το Cipralex. Όταν λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ιδιαίτερα κατά τα τελευταίους 3 μήνες, φάρμακα όπως το Cipralex θα αυξήσουν τον κίνδυνο μιας σοβαρής κατάστασης στα μωρά, που ονομάζεται τυχοδιωκτική υπερ-αστών του νεογνού (ΤΥΑN), καθιστώντας το μωρό να μην αναπνέει και να εμφανίζεται μπλε. Αυτά τα συμπτώματα συνήθως ξεκινούν κατά τις πρώτες 24 ώρες μετά τη γέννηση του μωρού. Εάν αυτό συμβεί στο μωρό σας πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με τον Γραμματέα της ΟΒ της ΚΝΕ στην περιοχή σας.
Εάν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λαμβάνετε το Cipralex, πρέπει να το διακόψετε απότομα.
Ρωτήστε το γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας για συμβουλές πριν πάρετε οποιοδήποτεφάρμακα.

Οδήγηση και χρήση μηχανημάτων


όταν βεβαιωθείτε για την επίδραση του Cipralex πάνω σας, δε θα οδηγείτε αυτοκίνητο ή θα χειρίζεστε μηχανήματα.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

xaxaxaxa!!
Κλαίω!!!

στο κλέβω...

;)
demetriox