Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Η επόμενη ημέρα - Στιγμιότυπα


Η 26η γενάρη μπορεί να μην είχε πτώση αστεροειδή και όλα τα συναφή, αλλά είχε πτωτικές τάσεις στο χρηματιστήριο, προσωρινή πτώση μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανά τον κόσμο, επιδείνωση του καιρού, την είδηση για το θάνατο του ντέμη ρούσου κι ένα πολύνεκρο δυστύχημα με ελληνικό F16. Τι άλλες αποδείξεις χρειαζόμαστε για τον ερχομό της συντέλειας του κόσμου –και ουχί της ελπίδος- σφε αναγνώστη, που αμελούσες ανέμελα τόσο καιρό τα σημάδια και τις προειδοποιήσεις;

Άλλο τόσο γραφικά βέβαια είναι και τα σενάρια της επόμενης μέρας από την άλλη πλευρά. Τα οποία περιελάμβαναν συμφωνία-εξπρές για σχηματισμό κυβέρνησης σωτηρίας σ-ανελ. Αλλά αν νομίζει κανείς αφελώς πως η συνεργασία δεν ήταν κλεισμένη από πριν, είναι σα να πιστεύει ότι οι προτηγανισμένες πατάτες που τρώει στο γυράδικο είναι φρεσκοκομμένες, από το διπλανό χωράφι. Κι αυτό δείχνει πόσο μαεστρικά ύπουλη, (σα σβωλάκι μπούκοβο κρυμμένο κάτω από μια πατάτα), ήταν η προεκλογική επίθεση φιλίας στο κκε, για να πλαγιοκοπήσουν τη βάση του και να την ενσωματώσουν σε ένα κόμμα, που μοιάζει να έχει απ' όλα, τζατζίκι, κρεμμύδι και σως παλαιωμένου τσένταρ. Κι άμα λάχει και στη λαοκρατία πιστεύουμε..

Η επόμενη μέρα θα έχει «μικρές αλλαγές χωρίς αλλαγή», όπως είχε πει επί αλλαγής ο φλωράκης και μπόλικες υποσχέσεις για «ακόμα καλύτερες ημέρες». Αλλά επειδή δεν υπάρχει πλέον η εσσδ, για να παίξουν το φιλοσοβιετικό χαρτί ως εφε, χρειαζόταν κάτι άλλο ως κίνηση εντυπωσιασμού (η επίσκεψη στο σκοπευτήριο), για να χρυσώσει το χάπι (της επόμενης ημέρας) των ανελ και της επίσκεψης στον τζερόνιμο, για να δώσει την ευχή του. Τις χειρότερες πασοκιές δεν τις έχουμε δει ακόμα.

Η πρώτη κίνηση της νέας κυβέρνησης βέβαια ήταν άλλη: η επικοινωνία του δρίτσα με τους αρχηγούς γεεθα κι ελας, για να τους δηλώσει την εμπιστοσύνη του σύριζα στα σώματα ασφαλείας. Ενώ έξω από την κουμουνδούρου ο φακός κατέγραφε την ασύγκριτη χαρά μιας ιταλίδας.. επανιδρύτριας, (που δε θα ‘ταν καλύτερα να την πουν ευρωκομμουνιστική επανίδρυση, να μην ακούει «κομμουνιστές» ο κόσμος και μπερδεύεται άδικα;).
-Είναι σα να πέφτει το τείχος του βερολίνου! Και δε νομίζω να εννοούσε το βερολίνο της μέρκελ. Πρώτη φορά αριστερά, σου λέει!


Στην νάουσα εν τω μεταξύ, ο λαπαβίτσας ρώτησε στα επινίκια τους συναγωνιστές του: το ξέρετε εκείνο που λέει: τρία γράμματα μόνο φωτίζουν; Δεν ακούγεται βέβαια πολύ καθαρά στο βίντεο, αλλά δεν πρέπει να του απαντούν και πολλοί γύρω του καταφατικά. Τρία άτομα μόνο γνωρίζουν την ελληνική μας τη γενιά…

Η επόμενη μέρα βρίσκει το σύριζα να αρνείται σθεναρά να δώσει απαντήσεις σε χυδαία, ανακριτικά ερωτήματα, του στιλ: τι ακριβώς σκοπεύετε να κάνετε; Πώς θα προχωρήσετε τη διαπραγμάτευση; Κοκ.
Αλλά φαίνεται πως θα έχουμε παράταση του μνημονίου ή μια παραλλαγή του, όπως το πρόγραμμα ντράγκι, γιατί η ελλάδα πρέπει να είναι σε πρόγραμμα, για να μπορεί να δανείζεται. Που το ακούς σα φράση και πάει το μυαλό σου σε ουσίες και προγράμματα απεξάρτησης. Ενώ πρόκειται περισσότερο για πρόγραμμα εξάρτησης κι οικονομικής επιτήρησης, ου μην και αλληλεξάρτησης, γιατί μια πιθανή χρεοκοπία της μικρής ελλάδας θα παρέσυρε όλο το οικοδόμημα της ευρωζώνης.

Είναι επίσης πολύ πιθανό να βρει στο υπουργείο εξωτερικών δίδυμο κοτζιά και βαλαβάνη, που είχαν φύγει το 89’ από το κόμμα, επί περεστρόικα, με κριτική από τα αριστερά, για να βρεθούν ξανά μαζί σήμερα (που ο κοτζιάς γράφει για «τον πατριωτισμό και την αριστερά»), με την μπίλια να κάθεται τελικά δεξιά. Που μπορεί να το περάσεις και για αριστερά, αναλόγως που στέκεσαι και με τι το συγκρίνεις, πχ με τις πασοκογενείς μεταγραφές ή τους ανελ, που είναι ακροδεξιοί, αλλά έχουν πιο ριζοσπαστικές θέσεις πχ για το χρέος. Και αυτό ακριβώς είναι το βασικό πρόβλημα με τις γεωγραφικές έννοιες, που συσκοτίζουν την ουσία.

Η επόμενη μέρα περιλαμβάνει πλούσιες διεργασίες στην αστική πολιτική σκηνή. Αλλά και τη συγκρότηση ενός νέου σύριζα στη θέση του νέου πασοκ, που βρίσκεται ακόμα σε εμβρυακό στάδιο. Και παρουσιάζει ειδικές δυσκολίες, γιατί πώς θα στηθεί με καλές προοπτικές ένα ανάχωμα υποδοχής των δυσαρεστημένων του σύριζα και πώς θα γίνει ελκυστική εναλλακτική για πολιτικούς καριερίστες, εφόσον είναι αμελητέα δύναμη εκτός βουλής;

Η επόμενη μέρα θα ‘χει τον αλέξη να φοράει επιτέλους γραβάτα, μόλις κουρευτεί το ελληνικό χρέος. Ο συναγωνιστής αλαβάνος, θα ξαναβάλει γραβάτα, όταν βγούμε από την ευρωζώνη. Και ο δικός μας γγ, μόνο όταν καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Τώρα που έχουμε μάλιστα και 15 βουλευτές, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εναντίον τους τα δικά τους όπλα και να… τους ταράξουμε στη νομιμότητα, όπως θα έλεγε κι ο ηλιού. Πρόταση νόμου για την κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου σε ένα άρθρο, κι αν θέλουν, ας μην το ψηφίσουν, να πέφτουν οι μάσκες μια ώρα αρχύτερα.

Τις επόμενες μέρες θα χρειαστεί κι ένα ημερολόγιο, με συστηματικές σημειώσεις για το χρονικό της κωλοτούμπας με τις αποδείξεις του κατήφορου. Και το βασικό ζητούμενο, ως πρόκληση των καιρών, είναι να μην αφήσουμε την απογοήτευση που θα σκορπίσει η φούσκα του σύριζα να γίνει απελπισία, να μη βρει «διέξοδο» στην ιδιώτευση-παθητικότητα ή σε ανοιχτά αντιδραστικά μονοπάτια (φασισμός).

Η επόμενη μέρα είτε θα μας βρει στους δρόμους, για να βρούμε το δίκιο μας, είτε να περιμένουμε παθητικά την ελπίδα να έρθει, σαν τον γκοντώ.


Η επόμενη μέρα χρειάζεται δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση.
Και δυνατό κουκουέ, που είναι στήριγμα για το λαό. A pillar of support for the people, όπως λέει και η επίσημη μετάφραση της ομιλίας του κούτσι στο σεφ. Γιατί όπως λέει και ο άθλιος…

τις πιο ωραίες μεταφράσεις μας, δεν τις έχουμε κάνει ακόμα.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτο με τον Κοτζια και την Βαλαβανη ειναι ολα τα λεφτα.Αφιερωμενο στο Ναρ και στον Δελαστικ που υποτιθεται οτι διαφωνησανε το 1989 με την κυβερνηση Τζανετακη που ταχα εφταιγε το ΚΚΕ Σημερα εχουμε κυβερνηση οπορτουνισμου με την Δεξια οποτε ηρθε και εδεσε το γλυκο.Τη εχει να πει για ολα αυτα ο Δελαστικ Μπιτσακης Ρουσης.Και βεβαια τα λουλουδια του ικεα που με χτεσινο αρθρο στο ισκρα προσπαθουνε να βαλουνε και τον Λενιν οτι συμφωνουσε με τις κυβερνησεις μεσα στον καπιταλισμο. Αλλα ναι ξεχασα εχουμε Φεουδαρχια σημερα μπερδευτηκα αχαχαχαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

O Δελαστικ χτες στον ενικο ηταν μια οπτασια. Ξεκινησε λεγοντας ποσο φοβερες και γρηγορες και συντονισμενες ηταν οι κινησεις του αλεξη (που του επλεκε το εγκωμιο με καθε ευκαιρια, μονο ομορφαντρα που δεν τον ειπε), οι οποιες δεν αφησαν κανενα κυβερνητικο κενο ουτε για λιγο (και ηρθε η καρδια μας στη θεση της) και συνεχισε αποθεωνοντας τη συγκυβερνηση των γενοσημων, λεγοντας οτι ο ιδιος, σαν ελληνας πολιτης (!!!), δεν θελει ολοι οι δεξιοι να ειναι μνημονιακοι και ολοι οι αριστεροι αντιμνημονιακοι (ασχολιαστο). Μας αποτελειωσε λιγο αργοτερα οταν, απαντωντας σε κριτικη πασοκου στα περι γερμανοτσολιαδων που ειχε πει για πασοκ-νδ, ειπε οτι ο γιωργος παπανδρεου δεν ηταν γερμανοτσολιας, αλλα εγινε οταν υπεγραψε το πρωτο μνημονιο. Τελικα η μεταφυσικη ειναι επιστημη, οχι αστεια.

Πριν ξεκινησει να καιει εγκεφαλικα κυτταρα, ειπαμε με τον κολλητο που βλεπαμε την εκπομπη στην κοπελα της παρεας (η οποια δεν πολυσκαμπαζει απο την υψηλη τεχνη της ανταρσυωτικης λενινιστικης τακτικης) να τον ακουσει και, χωρις να την επηρεασουμε καθολου, να μας πει μετα σε ποιο κομμα ανηκει/υποστηριζει. Δυο λεπτα μετα, αναφωνησε ενθουσιασμενη με τον εαυτο της: "ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι? Το βρηκα, ετσι?". Κι εμεις της απαντησαμε οτι επι της ουσιας το πετυχε.

sniper

Ανώνυμος είπε...

Σημερινό άρθρο του Δελαστίκ στο Έθνος και αναδημοσιευμένο από την ΙΣΚΡΑ:
http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=19324:delastik-antimnimoniaki&catid=81:kivernisi&Itemid=198

Ο "τύπος" δεν παίζεται!
Κυριολεκτικά δεν παίζεται!
Και να φανταστεί κανείς, ότι δεν έχει περάσει ούτε καν ένας μήνας από το τελευταίο άρθρο του για το 89 όπου κατακεραυνώνει (τρόπος του λέγειν κατακεραυνώνει - μας έκανε τη μούρη κρέας ο τζουτζές) το ΚΚΕ (μόνο το ΚΚΕ φυσικά - αναθεωρητές δεν υπήρχαν)
Τσιτάρω δυο αποσπάσματα-αποφθέγματα - μνημεία της ακροοπορτουνίστικης φιλολογίας και ηθικής, αλλά σίγουρα πρέπει να διαβάσετε όλο το άρθρο.

"Η συμμετοχή ενός συντηρητικού και ταυτόχρονα συνεπούς, μέχρι τώρα, αντιμνημονιακού κόμματος όπως οι ΑΝΕΛ ευνοεί την αποδοχή της νέας ελληνικής κυβέρνησης που θα σχηματιστεί από πολύ ευρύτερες και όχι μόνο από τις αριστερές δυνάμεις."

"Πολιτική ανακούφισης του λαού μας όμως μέσα στο αστικό πλαίσιο βεβαίως και μπορεί να ασκήσει, με την παρουσία μάλιστα των ΑΝΕΛ να λειτουργεί καθησυχαστικά για το σύστημα, αφού ο Πάνος Καμμένος είναι σαρξ εκ της σαρκός του, όσο και αν δεν είναι συμπαθής σε αρκετούς του κύκλου του."

Οι "ορειβάτες" καιρός να ξαναπάρουν τα βουνά κι ένα δυο κουτιά λεξοτανύλ για να "λειτουργήσουν καθησυχαστικά"!
Το σύστημα "Καμμένο", ο λαός λεξοτανύλ*!
(*Συνταγογραφείται σε δίγραμμη συνταγή)

Και μέσα σ όλα αυτά, έρχεται και ο Σεχτάρ και θυμάται την περίπτωση του Γαρουφαλιά στην κυβέρνηση του "Γέρου της Δημοκρατίας" (που να καεί η ψυχή του στη κόλαση) και τον Πινοτσέτ στην κυβέρνηση του Αλιέντε!
Κι έχεις και τον θείο Κάρολο από πάνω, που κουνάει το δάχτυλο συγκαταβατικά:
"Αλέξη παιδί μου, η ιστορία επαναλαμβάνεται."
"Δεν τα είπαμε?"
"Πρώτα σαν τραγωδία και μετά σαν φάρσα!!"

λαθραναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

Γερά συντρόφια, το εκλογικό αποτέλεσμα είναι σε γενικές γραμμές καλό σχετικά με τις συνθήκες που δόθηκε η μάχη. Η ΚΕ έχει βγάλει εκτίμηση που θα τη συζητήσουμε. Από σήμερα κιόλας παίζουμε στο γήπεδό μας για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Καμία αναμονή, καμία πίστωση χρόνου στους καινούργιους διαχειριστές. Ο καθένας στο χώρο ευθύνης του για κομματική οικοδόμηση, τράβηγμα κόσμου προς την οργάνωση και τον αγώνα, ανελέητη πάλη με τη λογική των μικρών απαιτήσεων και της ανάθεσης, ξερίζωμα του οπορτουνισμού. Τους έχουμε ρε!

φάνης

Ανώνυμος είπε...

Θα εχουμε γλεντια! Θα μας αποκαλεσουν προβοκατορες και υπονομευτες στη πρωτη κιολας κινητοποιηση!Σκουρλετης στο εργασιας επισης δεν ειναι τυχαια επιλογη...

Παντως pillar of support μια χαρα ιδιοματισμος ειναι. μην ανακυκλωνεις τα γνωστα στερεοτυπα αθελα σου!http://idioms.thefreedictionary.com/pillar+of+support

Ρ.Π.Νταττ

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Αειντε, παιδιά! Αειντε Κάπταιν!
Σιδεροκέφαλοι!
Μπαίνουμε στην τρίτη φάση της Μεταπολίτευσης. (Η δεύτερη ξεκίνησε με την κυβέρνηση Ζολώτα).
Κάτι μου λέει πως θάναι η πιο ενδιαφέρουσα, κι ας ξεκίνησε με έναν ...Γαρουφαλιά!
Που ήρθε για άλλη μια φορά να μας θυμίσει, πως ναι μεν "άλλο Κυβέρνηση, άλλο Εξουσία", αλλά, με μία μικρή ....εξαίρεση: Αφήστε το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ήσυχο! Εδώ είναι Βαλκάνια, και θέλουμε νάχουμε το κεφάλι μας ήσυχο (εμείς, οι κεφαλαιοκράτες, όχι εσείς).
Αλλά, όπως είπε ο Λαθρά, τραγωδία ήταν τα Ιουλιανά, με τις συνέπειες, Χούντα-Κύπρος, που όλοι ξέρουμε (και οι νεότεροι, που δεν ξέρουν, να διαβάσουν το βιβλίο του Μαϊλη). Τούτη μάλλον σε φάρσα φέρνει. Τουλάχιστον μέχρι να πέσει και τούτο το τσίρκο.
Μετά αρχίζουν τα δύσκολα, και καλά είναι να ετοιμαζόμαστε...
Προτείνω και ένα όνομα για τη "νέα αριστερή κυβέρνηση": Κυβέρνηση της Κωλοτούμπας.
----------------

Χάσαμε τον παληό καθοδηγητή μου, το Γιάννη το Μπαλάφα ("Είκοσι χρόνια χρειάστηκαν". Ξέρει κανείς κάτι;
Για τον Ρινάλντι, κανά υπουργειάκι, τίποτε; Με Γραμματεία θα ξεντροπιαστούμε;
Πάντως για τον Νικολάρα τον Κοτζιά ήμουν σίγουρος - αυτό τώπιασα. Σιγά, που θα τον έτρωγε η Νάντια. Γειά σου ρε Νικολάρα, Κήνσορα του Μ/Λ. Παγώναμε τότε, αν σταμάταγε το λενινιστικά διαπεραστικό σου βλέμμα πάνω μας: Κάποιο δεξιοαναθεωρητική κουτσουκέλα θα μας κάρφωνες!
Είμαστε περήφανοι για σένα.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Και για να τα λέμε όλα, ο τεράστιος Γιάννης την είχε καρφώσει από τον ...Σεπτέμβριο τη δουλειά:
http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/495540/mpalafas-mporoyme-na-synergastoyme-me-ton-kammeno
Ευτυχώς δεν τούδοσε τότε κανείς την πρέπουσα σημασία, γιατί αλλιώς θάχε τιναχτεί στον αέρα το σχέδιο...
Λέτε γι αυτό να τον τιμώρησαν;

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με τη νέα κυβέρνηση παρατηρώ (και συγγνώμη αν κάνω λάθος) ότι δεν υπάρχει κανένας υπουργός/υφυπουργός από τη Θεσσαλία τη στιγμή μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 13/22 έδρες εκεί. Στη Μαγνησία μάλιστα το εκλογικό σύστημα του έδωσε το θριαμβευτικό 5 στις 6 έδρες(πολύ καλό που έχασε εκεί την έδρα του ο χρυσαυγίτης ο Ηλιόπουλος). Δεν έβαλε λοιπόν κανέναν από αυτούς στην κυβέρνηση την ώρα μάλιστα που η Θεσσαλία έχει γαλάζιο περιφερειάχη και μάλιστα από τη Λάρισα, έναν "ανταγωνιστικό" προς τη Μαγνησία νομό. Το ΠΑΣΟΚ όπως έγραψα και χτες, δεν εξέλεξε κανένα βουλευτή εκεί και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τα κόμματα αυτού του τύπου και ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές. Έχω την υποψία ότι και οι εκλεγμένοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα δυνατοί στον αγροτικό κόσμο (πχ στη Λάρισα βγαίνει η Βαγενά-υποψηφιότητα περισσότερο με χαρακτηριστικά "σταρ" παρά υποψήφια με δυνατούς δεσμούς στο ντόπιο πληθυσμό). Την ίδια στιγμή στο υπουργείο γεωργίας μπαίνει υπεύθυνος που δεν είναι από τη Θεσσαλία, ούτε από κάποιον άλλο "αγροτικό" νομό (πχ Ημαθία, Σέρρες κτλ), ούτε νομίζω από το βούρκο (και τα σχετικά βέβαια κονέ) της ΠΑΣΕΓΕΣ ούτε κάποιο ιδιαίτερα γνωστό στέλεχος (είναι βέβαια τέτοιο ο υπερυπουργός). Νομίζω ότι τα αποτελέσματα διαμορφώνουν θετικές συνθήκες για να πετύχει καλά αποτελέσματα εκεί το κόμμα σε σχετικά σύντομο διάστημα και να ριζοσπαστικοποιήσει τις συνειδήσεις αρκετού κόσμου και ιδιαίτερα των αγροτών (για τους οποίους πάντα υπάρχουν ανοικτά μέτωπα). Η ΝΔ άλλωστε θα έχει πολύ περιορισμένη δυνατότητα να πουλήσει επικοινωνιακά από εδώ και πέρα ότι είναι υπέρ των αγροτών (κάτι που είχε καταφέρει να το κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν. Είναι μάλιστα νομίζω μεγάλη ευκαιρία να γίνει δουλειά με επιτυχία και στους κτηνοτρόφους στους οποίους η επιρροή της ΝΔ ήταν ανέκαθεν συγκριτικά πολύ μεγαλύτερη από ότι στους γεωργούς.
Ως τοπικιστής να σημειώσω πως νομίζω ότι ούτε από την Ήπειρο (πάλι με γαλάζιο περιφερειάρχη) υπάρχει βουλευτής στην κυβέρνηση-αν και διαισθητικά ο Τόσκας που μπαίνει από το επικρατείας, μου κάνει ως επίθετο να έχει καταγωγή από Ήπειρο. Και εδώ υπάρχει περίπτωση ανάλογη της Μαγνησίας μιας και στο νομό Ιωαννίνων ο Σύριζα χάρη στον εκλογικό νόμο πήρε 4 στους 5 βουλευτές (η διαφορά από τη Μαγνησία είναι πως ο περιφερειάρχης είναι από τον ίδιο νομό).

ρα

Yannis Theocharis είπε...

@ρα
Συντοπίτης είσαι;

Ο Τσίπρας είναι από τα κεντρικά Τζουμέρκα και ο Τσακαλώτος (εγγονός του στρατηγού του "εθνικού" στρατού επί εμφυλίου) από την Πρέβεζα.

Όντας Πρεβεζιάνος με μια από τις 2 καταγωγές από τα Άνω Τζουμέρκα νιώθω και 'γω μια κάποια υπερηφάνεια για τα "παιδιά μας" χαχαχα.

Υ.Γ. Μένει να δούμε και τον Τσακαλώτο να αφήνει στεφάνι στο μνημείο του ΔΣΕ στο Γράμμο για να πάθουν εγκεφαλικό κάτι γερόντια που έχουν μείνει στη ΝΔ, να γλιτώσουμε μια ώρα αρχίτερα από δ' αύτους :)

Κριτίας, ο εκ των Κασσιτερίδων νήσων ορμώμενος.

Ανώνυμος είπε...

Τις επόμενες μέρες θα χρειαστεί κι ένα ημερολόγιο, με συστηματικές σημειώσεις για το "χρονικό της κωλοτούμπας με τις αποδείξεις του κατήφορου".
Πρόταση για καθημερινή στήλη στο "Ριζοσπάστη".

Ανώνυμος είπε...

Οκ, δεκτό ότι Τσίπρας και Τσακαλώτος έχουν κι αυτοί καταγωγή από Ήπειρο (δεν ξέρω βέβαια πόσο στενούς δεσμούς κρατάνε με τη περιοχή. Αμφιβάλλω αρκετά-ειδικά για Τσακαλώτο-γι' αυτό και δεν τους έβαλα στο λογαριασμό) αλλά μιλώ για εκπροσώπηση στην κυβέρνηση από βουλευτές που έχουν εκλεγεί σε νομό της Ηπείρου. Τέτοια εκπροσώπηση, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν υπάρχει.

ρα

Ανώνυμος είπε...

Κριτία,
Το εγκεφαλικό που θα πάθουν τα γερόντια της ΝΔ με τον Τσακαλώτο, δεν είναι τίποτα μπροστά στο εγκεφαλικό που θα πάθει ολόκληρος ο λαός με την "αριστερά" του ΣΥΡΙΖΑ.
Κι άντε μετά, να πείσεις το κάθε γερόντι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν "μαϊμού" αριστερά και ότι η πραγματική αριστερά, που λέγονται κομμουνιστές, δεν είναι το ίδιο πράγμα.

λαθραναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΙΣΤΑ. Η κορυφαια ταξικη συγκρουση στην Ελλαδα τον 20ο αιωνα ο ΔΣΕ εμφυλιος και καπακι συμμετοχη σε κυβερνησεις με τους καπιταλιστες στην εξουσια αχαχαχαχαχαχα ΩΡΑΙΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

dionperd είπε...

Για την επόμενη μέρα έχω να πω ότι δεν μπορώ να προβλέψω ποιό από τα σενάρια της γρήγορης πτώσης ή της αργής φθοράς του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει πράξη.

Από τη μια έχουμε σχετικά σκληρή στάση προς το παρόν από τη Γερμανία και τον Ντράγκι, συν το γεγονός ότι αν αρχίσουν να χαλαρώνουν τα λουριά για την Ελλάδα θα πάρει θάρρος ο κάθε πικραμένος (Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία κοκ), και σχεδόν όλοι τους είναι πολύ μεγάλοι για να τους ...πληρώσει η Γερμανία (δηλ. να ανακυκλώσει το πλεόνασμά της στη ...χασούρα τους...). Επίσης, το τέλος της αναμονής για το να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, απελευθερώνει και την κοινωνική δυναμική.

Από την άλλη, δεν πρέπει να υποτιμάμε τα εξής:
1. Το ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να τον σπρώχνουν Αμερικάνοι, Βρετανοί και όσοι μέσα στην ΕΕ θέλουν να πιέσουν τους Γερμανούς.
2. Το σενάριο παραδειγματισμού μέσω κατακέφαλου χτυπήματος στον ΣΥΡΙΖΑ, επίσης μπορεί να ενισχύσει τον "ευρωσκεπτικιστικό ριζοσπαστισμό" Λεπέν, Ποδέμος, διαθέσεις εξόδου από την ΕΕ των Βρετανών που μπορεί να έχουν σύντομα δημοψήφισμα, ενώ και το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ μπορεί να έχει διαλυτικές συνέπειες. Επομένως, μπορεί η Γερμανία να μην είναι έτοιμη να πληρώσει, αλλά ίσως ούτε και για να διαλύσει το Ευρώ ή για να φύγει η ίδια από αυτό...
3. Φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ανοχή ή και στήριξη από μερίδα του ελληνικού κεφαλαίου που θέλει πλεόν μια καλύτερη διαπραγμάτευση και μια αλλαγή στα κρατικοδίαιτα κόζια...
4. Μην υποτιμάτε και τη διάθεση αστικών εκσυγχρονισμών που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι στιγμής (πολλά τα πρότεινε και το Ποτάμι). Η νέα Ελλάδα ως επαρχία πλέον της ΕΕ, κι όχι απλά ως εξαρτημένη χώρα, μπορεί να χρειάζεται εκκαθάριση του τοπίου, ώστε να δουλέψει καλύτερα ο καπιταλισμός των ξένων (κυρίως) μονοπωλίων, χωρίς στρεβλώσεις τύπου Μπόμπολα, Κόκκαλη κοκ, αλλά και του φθαρμένου πολιτικού προσωπικού των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αυτοί χρειάζονταν για να συντηρούν μια φιλο-ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ, η οποία όφειλε να ενσωματώνει τον ελληνικό λαό με τις ανάλογες κοινωνικές συμμαχίες. Αλλά στην μετα-κρισιακή ΕΕ όπου τους προϋπολογισμούς τους εγκρίνει η ίδια... θέλουμε καλούς τεχνοκράτες-εκτελεστές... Αν είναι και "αριστεροί" και διαχειρίζονται λίγο τη λαϊκή δυσαρέσκεια σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, ακόμη καλύτερα...

Δείτε και τη συνέντευξη του Μυτιλινάιου στο capital.gr για να καταλάβετε ότι δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι σύντομα μπουλούκια αριστερών θα αρχίσουν να εγκαταλείπουν το ΣΥΡΙΖΑ και να έρχοναι στο ΚΚΕ και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ...

Πόσω μάλλον αν η στάση τους είναι απλά ένα "είδατε που σας τα λέγαμε", και δεν έχει καμία θετική διάσταση, δηλ. δεν απαντάει στο "τί να κάνουμε τώρα" ή απαντάει με το "επανάσταση!" σε μη επαναστατικές συνθήκες... και μέχρι τότε υπομονή, οικονομικούς αγώνες και προετοιμασία για τη μεγάλη στιγμή...

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε Κριτία που είσαι true ΚΚΕ και η ηγεσία δεν είναι, εντάξει να δεχθώ ότι διαφωνείς με την τώρα γραμμή και της επιτίθεσαι, να δεχθώ ότι διαφωνείς με τις ως τώρα δράσεις του κόμματος και δεν συμμετέχεις, να δεχθώ ότι διαφωνείς τόσο που προτιμάς να ψηφίσεις το χυμαδιό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έχει πάρει διαζύγιο με την κομμουνιστική παράδοση της οποίας υποθέτω είσαι τιμητής και στολίζει ηγέτες όπως τον Φλωράκη με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς παρά το ΚΚΕ, αλλά να υποστηρίζεις ότι ο πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης με τον Καμένο θα έρθει σε ρήξη με τον παραδοσιακό κόσμο της ΝΔ δεν δικαιολογείται ακόμα και για εσένα. Τόσο κραυγαλέες αυταπάτες από που τις κληρονόμησες; Από το κκε σίγουρα πάντως όχι. Για να μην πούμε τι θα προτείνει για πτδ, γιατί αυτά είναι φήμες και μόνο σαν ένδειξη μπορούν να χρησιμοποιηθούν παρά σαν απόδειξη. Εδώ άρχισαν να απογοητεύονται οι ψηφοφόροι του συριζα και εσύ κάθεσαι και τα λες σοβαρά; Σταμάτα να ξεφτιλίζεις κάθε έννοια κριτικής για να την πεις σε κάποιον από εδώ μέσα.
Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Καλά ο άλλος έγραψε ολόκληρο σεντόνι για να μας πει ότι στην χώρα χρειάζονται αστικοί εκσυγχρονισμοί. Σιγά ρε Σημίτη μας τα είπαν και άλλοι. Από εκεί που μας έλεγαν για εξαρτημένη χώρα κοντεύουν να μας γυρίσουν στην φεουδαρχία.
Ο.Χ.Ε.Π.

Αναυδος είπε...

ΟΧΕΠ
Καθε μεταβατικος που σεβεται το ονομα του πρεπει να εφευρει μεταβατικα σταδια, στοχους και αντιθεσεις για να κρυψει τη μονη πλεον αντιθεση που εχει μεινει αλυτη στον καπιταλισμο αυτη μεταξυ εργασιας και κεφαλαιου

ειδικα τωρα που θα επιτραπουν και οι γαμοι ομοφιλοφιλων ζευγαριων και θα καταργηθει ο θρησκευτικος ορκος (δεν παιρνω κι ορκο για το τελευταιο) οι μετωπικοι θα μπουν σε μια μεταβατικη ερημο οποτε θα πρεπει να γεννησουν αλλα αιτηματα (π.χ. θαλασσα στα τρικαλα, εμπριμε περιπτερα, τετραγωνα πανοραματος κλπ)

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ντατ, δε θέλω να ανακυκλώσω τίποτα. Δε λέω ότι είναι λάθος, μου αρέσει όμως ως έκφραση, μου φαίνεται καλτ (το καλτ δεν είναι σωστό ή λάθος) γι' αυτό και το σημειώνω.