Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Ο φόβος αλλάζει πλευρό

Προεκλογικό ημερολόγιο – 19 ημέρες πριν τις εκλογές

Ας πιάσουμε καταρχάς μερικές ουρές από το χτεσινό κείμενο.

-Το μέλλον ξεκίνησε: δε λέω, ο σημίτης είναι δεινός ρήτορας, από τους πιο συναρπαστικούς της μεταπολίτευσης, αλλά εμένα η φράση αυτή μου έχει κολλήσει από αλλού. Από μια γελοιογραφία του δερμεντζόγλου στο πριν, που σατίριζε την εκσυγχρονιστική προπαγάνδα με τους επίδοξους επιβάτες να είναι στην άκρη μιας σιδηροδρομικής πλατφόρμας και να κουνάνε μαντίλι, αποχαιρετώντας ένα τρένο που απομακρυνόταν από το σταθμό κι έγραφε: το μέλλον ξεκίνησε. Χωρίς αυτούς.
(Προχωράμε χωρίς αυτούς, όπως έλεγε και το προεκλογικό σύνθημα του σύριζα, το 12’).

-Η κε ασκεί δημόσια την αυτοκριτική της. Η συγκρότηση του.. δούρειου γύψου κι ενός ευρύτερου φιλελφασιστικού πόλου ήταν τελικά μπαγιάτικη πληροφορία, καθώς η συνεργασία δεν ευοδώθηκε κι ο τζήμερος θα κατέβει μόνος του. Αλλά δε συμπληρώνει τις θέσεις των ψηφοδελτίων του και έβαλε κάτι σαν αγγελία –μάλλον, παρά πολιτική ανακοίνωση- όπου ζητά να του στείλουν βιογραφικά οι… υποψήφιοι υποψήφιοι, θυμίζοντας αρκετά ένα παλιότερο αντίστοιχο κάλεσμα της οακκε (που έπρεπε να έχει κι αυτή μια θέση στη φιλελεύθερη συμμαχία) στους φίλους της να την ενισχύσουν οικονομικά για να μπορέσει να κατέβει στις εκλογές. Και επειδή όλοι λίγο-πολύ ανήκουμε στην κατηγορία των φανατικών θαυμαστών της, οφείλουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας, που δεν τη στηρίξαμε πολύ κι έτσι η οακκε απέχει από αυτές τις εκλογές, της 25ης γενάρη, αφήνοντας πίσω της δυσαναπλήρωτο κενό.

Εξωκοινοβούλιο: ενώ η σημερινή πσο της ανταρσυα αναμένεται να επικυρώσει την προειλημμένη απόφαση που εγκρίθηκε από τη βάση για τη συμπόρευση με τον αλαβάνο, γίνεται φανερό ότι μια μερίδα του εεκ –με το οποίο τελικά χάλασε στις λεπτομέρειες ο εκλογικός αρραβώνας- ήθελε μια κοινή εκλογική κάθοδο, όπως αντίστοιχα ένα κομμάτι της ανταρσυα προτιμούσε το σάββα από τον αλέκο για εκλογικό σύμμαχο. Και θα έπρεπε, κανονικά, για αυτές τις περιπτώσεις, να προβλέπεται κάτι σαν ανταλλαγή πληθυσμών, που να διευθετεί το σχετικό πρόβλημα.

Το πιο ωραίο πάντως είναι η επικοινωνιακή διαχείριση της μη συμπόρευσης, καθώς σε ένα ημι-ανεπίσημο γκρουπ της ανταρσυα στο φβ, στέκονται σε ένα σημείο της απόφασης της συνδιάσκεψης του εεκ, που καλεί τη βάση του σύριζα να πιέσει την ηγεσία για μια πιο ριζοσπαστική πορεία. Το εεκ, που αν δεν κάνω λάθος είχε στηρίξει στο β’ γύρο των περιφερειακών τη ρένα δούρου, ερμηνεύει την παραπάνω τοποθέτησή του στο πλαίσιο της κλασικής τροτσκιστικής λογικής για το ενιαίο μέτωπο κι επισημαίνει πως προβάλλεται προσχηματικά από στελέχη της ανταρσυα, για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τη συνεργασία με τον αριστερό εθνικισμό του αλαβάνου. Και το καλύτερο είναι πως, κατά τη δική μου υποκειμενική αντίληψη, βασικά έχουν δίκιο και οι δύο!

Κατά τα άλλα, τα χτεσινά δελτία ειδήσεων είχαν πρώτο θέμα τον χριστόδουλο ξηρό (η ιστορία με το λαθρεμπόριο πετρελαίου στη λιβύη και το πλοίο του μελισσανίδη δεν ιεραρχήθηκε ως σημαντική) τη σύλληψή του, τα τρομερά σχέδια που ετοίμαζε και τον τρόπο που καλείται να νιώσει απαραίτητα κι αυθόρμητα ο τηλεθεατής. Μπορεί ο ξηρός να προκάλεσε από θυμηδία (λόγω της ξανθιάς κόμης) ως συμπάθεια, γιατί τάιζε δυο γατάκια στην ανάβυσσο, αλλά τα δελτία αντιμετωπίζουν το κοινό τους σα γατάκια, που τρομοκρατούνται με το παραμικρό κέλευσμά τους: ξουτ!

Οι απαραίτητοι συνειρμοί για τη σύνδεση τρομοκρατίας κι αριστεράς (εντός κι εκτός εισαγωγικών) κλείδωσαν με τις ατάκες του ξηρού στην κάμερα για έξοδο από το ευρώ και με την κωδική ονομασία «γοργοπόταμος» της επιχείρησης απελευθέρωσης των συντρόφων του από τις φυλακές κορυδαλλού. Ενώ ο δήμαρχος της πόλης έκανε δηλώσεις στα κανάλια, όπου βασικά θρηνούσε ήδη για τις ζωές που δυνητικά θα κινδύνευαν από αυτό το χτύπημα και τους εκατοντάδες μαθητές στα παρακείμενα σχολεία. Εν τω μεταξύ οι συνεργάτες του ξηρού παραμένουν ασύλληπτοι, αλλά ως τις 25 γενάρη έχουμε ακόμα χρόνο για να δούμε κι άλλες αστυνομικές επιτυχίες.

Αλλά ο κόσμος δεν τρομοκρατείται πια τόσο εύκολα, γιατί έχει κάτι απτό να ελπίζει. Ο φόβος αλλάζει πλευρά, όπως λέει μια αφίσα της νεολαίας σύριζα, εννοώντας πιθανότατα κάτι τέτοιο.


Κι ο λαός μπορεί να αλλάξει πλευρό, γιατί είναι πολύ σημαντικό αν παραμένοντας σε λήθαργο και μακριά από το επίκεντρο των εξελίξεων, θα ξαπλώνει από την αριστερή ή τη δεξιά μεριά, για να συνεχίσει μακάρια τον ύπνο του.


 Σε άλλα θέματα του δελτίου μας. Ο σαμαράς πήγε δίπλα στο φράχτη του έβρου που κάποιοι θέλουν να τον γκρεμίσουν και να δώσουν στους μετανάστες ιθαγένεια και περίθαλψη. Ανήκουστο! Ευτυχώς όμως σε λίγο δε θα έχει μείνει τίποτα όρθιο στην υγεία κι οι φτωχοδιάβολοι που έκαναν το λάθος να αναζητήσουν καταφύγιο στην χώρα μας, δε θα έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τη δική μας τύχη και την περίθαλψη που απολαμβάνουμε.

Ο τσίπρας απάντησε στα σενάρια του grexit με ένα άρθρο για το ρόλο του σύριζα στη διάσωση του ευρώ (και του στρατιώτη ράιαν). Ενώ ο θεοδωράκης έλεγε στο κοινό του χτες πως εφόσον ο σύριζα είναι ευρωπαϊκό κόμμα, δεν είναι και τόσο περίεργο να απευθύνει πρόταση συνεργασίας σε ένα άλλο ευρωπαϊκό κόμμα σαν το ποτάμι. Περίεργο είναι που επιμένει να απευθύνει προτάσεις συνεργασίας σε δύο αντιευρωπαϊκά κόμματα, όπως το κκε κι η ανταρσυα.
Πες τα σταύρο να μην τα λέμε μόνοι μας.

Εν τω μεταξύ ο σύριζα ολοκληρώνει την πασοκική μετάλλαξή του και στις τελικές της λεπτομέρειες, ζητώντας debate για δύο, με τσίπρα-σαμαρά, και συναινώντας ουσιαστικά στην άνιση κατανομή του προεκλογικού τηλεοπτικού χρόνου, τώρα που δεν είναι στο 4%. Χώρια η εμφανής πασοκοαλαζονεία του στα τηλεοπτικά πάνελ, όπως χτες στον ενικό του χατζηνικολάου, όπου δεν ήθελαν να αφήσουν το σοφιανό να σταυρώσει κουβέντα (αλλά ήταν, παρόλα αυτά, πάρα πολύ καλός).


Αλλά την καλύτερη στιγμή την πρόσφερε ο καρχιμάκης, που είπε πως ο γαπ είναι ο πιο αδικημένος πολιτικός της μεταπολίτευσης –με τα χάχανα του κοινού να περνάνε από τα μικρόφωνα και να ακούγονται καθαρά. Και πιο πριν να επιμένει πως ο γιώργος ανατράπηκε (και δεν κατέρρευσε ούτε έφυγε πχ) από εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες. Σαν τον υπαρκτό ένα πράγμα ο μνημονιακός σοσιαλισμός του γιωργάκη.

Υγ: το κείμενο δεν πρόλαβε τη σημερινή θρησκευτική παράσταση του ηγέτη αλέξη σε ρόλο χέρι-χέρι με το περιστέρι. Αλλά έχουμε μέρες μπροστά μας..

38 σχόλια:

οακκείτης (μη μέλος) είπε...

Τι να κάνουμε ρε παιδιά, εμάς ούτε η Ρωσία μας έδωσε πακέτο ένα επαναστατικό κόμμα του Ζαχαριάδη να το διαλύσουμε και να το κάνουμε φασιστικό πρακτορείο της Μόσχας, ούτς μας έφτιαξε καπιταλιστές - τσιράκια της να μας ενισχύουνε στα κρυφά (Κόκκαλης, Μπόμπολας, Γερμανός κ.ά.), ούτε ο Καραμανλής ο θείος μας νομιμοποίησε και μας έμπασε να παίρνουμε λεφτά από το κράτος, ούτε συγκυβερνήσεις κάναμε με όλη την αστική τάξη το 89-90, ούτε κολεγιά με το "αντιιμπεριαλιστικό" ΠΑΣΟΚ στα 80s κλπ.

Οπότε, σαν μικρό προλεταριακό - αντιιμπεριαλιστικό επαναστατικό απόσπασμα - οργάνωση, ζητάμε βοήθεια από μέλη, φίλους, συμπαθούντες για να κατεβούμε στις εκλογές, γιατί έτσι ή αλλιώς αυτοί δεν είναι αστοί και ολιγάρχες, αλλά φτωχολογιά, κυρίως χειρώνακτες εργάτες και άνεργοι (πια). Και κάποιες φορές, όπως τώρα, δεν τα καταφέρνουμε καν.

Ζητούμε συγγνώμη που δεν είμαστε οπαδοί των λαϊκών (νεοναζιστικών) δημοκρατιών του Ντονμπάς... Αν ήμαστε, θα είχαμε και λεφτά να κατεβαίνουμε σε εκλογές και μεθαύριο θα συμμετείχαμε, με το μικρό μας φεουδάκι, στη συριζο-χρυσαυγίτικη αντιδυτική εξουσία υπό τα φτερά του Αδόλφου του Πούτιν (όπως θα κάμετε σεις).

Τις δε φιλελεύθερες συμμαχίες σας των ρώσων Θεοδωράκηδων και Τζήμερων σας τις χαρίζουμε, δικές σας είναι (βλ. πρόγραμμα Δημιουργίας Ξανά για "στρατηγικές συγκλίσεις και παραδοσιακές σχέσεις" με τη Ρωσία, τη δε "διπλωματία με μέλι και γραβιέρα" του Σταύρου με το σακίδιο με το Ρώσο πρέσβη προ ημερών - ψάξτε στο google, δυο λεφτάκια είναι...).

Υ.Γ. Ρε σεις, με τη δίκη των ναζί τι γίνεται; Καλά, ο Σαμαράς είναι κρυφοφιλαράκι τους, ο ΣΥΡΙΖΑ τους κάνει πλάτες με τις θεωρίες "μη βγούνε παράνομοι, γιατί θα βγει κι η Αριστερά" κλπ. Σεις οι "κομμουνιστές", θα πείτε καμιά κουβέντα ή περιμένετε ήσυχα - ήσυχα να βγούνε οι φιλορώσοι φονιάδες ως "ήρωες" από τον Κορυδαλλό, αγκαλιά με καμιά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης;

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Γι' αυτό λέω κι εγώ. Δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει πίσω της η οακκε

οακκείτης (μη μέλος) είπε...

Κανένα κενό. Αντιθέτως, με σοσιαλφασιστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγει ένας ολάκερος δρόμος για να μπει η ανάλυση και η δράση της ΟΑΚΚΕ στο επίκεντρο της λαϊκής - δημοκρατικής και εργατικής αντίστασης στην πείνα, τον πόλεμο και το ναζιφασισμό.

Όποιος ονειρεύεται "κενά" και "αποχωρήσεις" της ΟΑΚΚΕ από την πολιτική δραστηριότητα και δράση, θα δοκιμάσει μεγάλες εκπλήξεις στο εγγύς μέλλον...

Υ.Γ. Απολίθωμα, έχεις ζητήσει (και το σέβομαι) να μην υπάρχουν προσωπικές απευθύνσεις. Ωστόσο, ρωτώ ξανά: για τη δίκη των ναζί και την ασυλία τους σε αυτή την προεκλογική περίοδο (κανένα κόμμα δε μιλάει γι' αυτούς, ενώ όλα τα στοιχηματικά τους δίνουν τρίτο κόμμα - ψάξτο), τι έχεις να πεις;

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ό,τι έχω να πω, συνήθως το γράφω εισηγητικά. Δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα επισταμένα, αλλά απ' όσο ξέρω πχ το κκε ήταν το μόνο κόμμα (μαζί με το ποτάμι ίσως) που ζήτησε να εξαιρεθεί η χρυσή αυγή από τον προεκλογικό τηλεοπτικό χρόνο -αίτημα που δεν έγινε δεκτό.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Εξαιρετικά και τα δύο προεκλογικά, Κάπταιν, κρίμα, που με βρήκαν σε ασφυκτική πίεση χρόνου.
Μερικά τηλεγραφικά, για να μη χάσω το τραίνο, αν και μάλλον αυτό θα είναι το θέμα μας μέχρι τις 25.
1. Ζούμε μέρες, που βράζουν. Το αυθεντικό πασοκόσημο (που μόλις προχτές έγινε διπλό) αποσύρθηκε από την κυκλοφορία, αφού πια ξεσκεπάστηκε η αντιδραστική φύση του, και κυκλοφορούν μόνο τα γενόσημά του, χωρίς να ξέρουν κι αυτά γιατί.
1. Η όλη Δεξιά είναι ξεχαρβαλωμένη (περιλαμβάνω και τα δύο πασοκόσημα συν το ρημαδ-ι της συγκυβέρνησης, συν το ποτάμι με τα φασιστικά βοθρολύμματα, συν τα μισοφασιστικά τζημεροτέτοια), τόσο, που νομίζω, πως αυτή τη στιγμή ο τσύριζας έχει αυτοδυναμία. Αλλο βέβαια τι μπορεί να γίνει μετά 19 μέρες.
2. Στον κόσμο (την βάση) των γενοσήμων του πασοκ (τσύριζας και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις) επικρατεί ένα vertigo, καθώς νοιώθουν πως είναι έρμαια δυνάμεων, που δεν μπορούν να ελέγξουν: "Κάτι να κουνηθεί, ρε παιδί μου", αυτό το βαθυστόχαστο λένε. Δούλοι, που ζουν με την ελπίδα, πως η επόμενη σφαλιάρα του αφέντη δε θάναι τόσο δυνατή όσο η προηγούμενη. Κούνια, που τους κούναγε!
Ακόμη και τη ρημάδα τη λέξη "Αλλαγή" τη φοβούνται. Πασοκόσημα μειωμένης περιεκτικότητας σε πασοκίνη...
3. Με λίγα λόγια, ποτέ άλλοτε δεν έχω ξαναδεί, ούτε στη Μεταπολίτευση, τόση πολύ κινούμενη, και ευκίνητη, άμμο. Ακούς πολύ συχνά τη φράση "δεν ξέρω τι να ψηφίσω". Βέβαια, τα ιδεολογικά αντικομμουνιστικά αναχώματα, μέσα στα μυαλά του κόσμου ακόμη είναι απείραχτα, αλλά είναι μοναδική ευκαιρία να αρχίσουμε να τα τραντάζουμε. Πόσο θ' αντέξουν;
4. Οι κομμουνιστές (και το Κόμμα, αν δεν τώχει ήδη εντοπίσει) να προσέξουν, γιατί υπάρχουν "επιρροές" (και μόνη η λέξη δείχνει μιαν οργανωτική αδυναμία -δεν έπρεπε να υπάρχουν "επιρροές", παρά μόνο μέλη και βαμμένοι οπαδοί της θύρας "Στάλιν"...)
...υπάρχουν λοιπόν αμφιταλαντευόμενοι φίλοι, που αγνοούν την γραμμή και συζητάνε για "βραχυπρόθεσμη ανοχή".
Σχετικά έγραψα και στον Φάρο:
https://faros.wordpress.com/2015/01/03/o-gaidaros/#comment-36203
Νομίζω εκεί ρίχνουν το βάρος τους η Αντίδραση και οι μηχανισμοί τους. Γι αυτό και το προχτεσινό "άνοιγμα Τσίπρα".
5. Η γνώμη μου είναι το Κόμμα να εξηγήσει πιο αγκιτατόρικα αυτό το "γιατί ΚΚΕ", που επίμονα (και σωστά) προβάλλει τις τελευταίες ο "Ρ". Να συνδεθεί πιο φανερά με την (μοναδική) δυνατότητα απόκρουσης της αντιδραστικής επίθεσης στους εργαζομένους, στον Λαό και στους Λαούς. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αυτό το ΚΚΕ και όχι με μια "ενωτική" καρικατούρα του. Να ξεβρακώνουνται όλοι οι υπόλοιποι γι αυτό, που (δυστυχώς) είναι, δηλαδή μέρη μιας αστικής μηχανοραφίας για την εκπόρθηση του μοναδικού οχυρού της λαϊκής αντίστασης στον τόπο μας και την ολοκληρωτική ισοπέδωση οτιδήποτε προοδευτικού έχει απομείνει.
6. Οι Ξηροί και όλη η "17Ν" είναι μια ακόμη αστική μηχανοραφία, που έχει γελοιοποιηθεί πλήρως.

Neophyte_commie είπε...

Δημοσκόπηση της RASS για τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής (4 Ιανουαρίου 2015)
http://www.eklogika.gr/gallops/Rass-Etypos_4-1-15
Μετά την αναγωγὴ στα εντός βουλής, το ΚΚΕ παίρνει 6,47%, δηλαδή σημειώνει ελαφρά άνοδο από τις ευρωεκλογές και σοβαρή άνοδο από τον Ιούνη 2012. Καλό δεν είναι, αλλά είναι μακράν πάνω από 3%.

Α, είναι αληθινός οακκείτης; νόμιζα ήταν δικός μας που τρόλαρε. Λολ.

Neophyte_commie είπε...

Υποψήφια στην Ημαθία με το κόμμα «Τελεία» του Απ. Γκλέτσου θα είναι η Κ. Στανίση!
http://www.eklogika.gr/news/25422

Αχαχαχαχαχαχ.

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκιο ο Καρχιμάκης για τον ΓΑΠ και το κοινό του ενικού γελάει μάλλον με τα χάλια του (από τις λίγες ερωτήσεις που είδα, ο επαναστατικός αναβρασμός συνεχίζεται αμείωτος...)

Μνημόνιο ο ΓΑΠ, μνημόνιο μετά η ΝΔ.
Σκληρή διαπραγμάτευση και δημοψήφισμα ο ΓΑΠ, σκληρή διαπραγμάτευση και δημοψήφισμα ο συριζα.
Ένας άνθρωπος υπήρξε γεννήτωρ των πόθων ενός 60% του αδούλωτου λαού μας. Γιατί να είναι στο δούλεμα;


ΓΜ

Yannis Theocharis είπε...

"όπως αντίστοιχα ένα κομμάτι της ανταρσυα προτιμούσε το σάββα από τον αλέκο για εκλογικό σύμμαχο."

Ανατριχιάζω και μόνο στην ιδέα ότι υπάρχει άνθρωπος που προτιμά τα τροτστκιστικά ρετάλια από τον Αλαβάνο για σύμμαχο.

Απ' ότι φαίνεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξεβρωμίζει από τροτσκιστές και θέλει να εκφράσει ΑΑΔΜ χαρακτηριστικά. Αυτή ήταν η πρώτη θετική πολιτική εξέλιξη της τελευταίας 5ετίας.

Από την άλλη, αυτό το ξεβρώμισμα ανοίγει δυνατότητες για συγκλίσεις στον ευρύτερο τροτσκιστικό χώρο (ΚΚΕ, ΣΕΚ, ΕΕΚ, Ποσάδας). Άρα μένουμε όλοι χαρούμενοι, win-win ένα πράγμα.

Ο ανένδοτος του ΚΚΕ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δε σημαίνει ότι το ΚΚΕ προτιμά τη ΝΔ, όπως πολλοί ΣΥΡΙΖΑΙοι διαδίδουν με πασόκικο ύφος. Ο λόγος είναι καθαρά οικονομικός. Μια παραπέρα πτώση των ποσοστών του θα σήμαινε κι άλλους ανεπάγγελτους γραφιοκράτες στην ανεργία, η παραμονή δε εκτός βουλής θα άνοιγε πολιτικά το κουτί της πανδώρας με καθαρά οικονομικούς όρους (ο νοών νοείτω).

Anyway, καλή χρονιά σε όλους! Το νου σας στους οππορτουνιστές και το ευρώ και τα μάτια σας!!

Κριτίας, ο εκ των Κασσιτερίδων νήσων ορμώμενος.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

ΓΜ,(11:30μ.μ.), μόνο 60%; Για αισιόδοξο σε κόβω....
------------
Νεόφυτε, ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις (ιδίως στο προηγούμενο), μπράβο. Συμφωνώ για το ποσοστό, δε νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά γενικά η ποσοστολογία και οι σχετικές "προβλέψεις" μας αποπροσανατολίζουν, γι αυτό και ο βομβαρδισμός με τις δημοσκοπήσεις.
Το βασικό ερώτημα, για μένα, που μπαίνει σε αυτές τις εκλογές είναι αν παρέχουν στον Λαό μια δυνατότητα να σηκωθεί λίγο η, αντίθετα, να σφίξει πιο πολύ τις αλυσίδες του. Αν τα "μέτρα" είναι μόνο εκδήλωση της κρίσης του Καπιταλισμού η, επιπλέον, είναι και μπλόφα για ένταση της εκμετάλλευσης. Και γιατί, υποστηρίζοντας πολύπλευρα το ΚΚΕ (και όχι μόνο καναπεδικά, με μόνο μια ψήφο) μπορεί να γυρίσει μπούμεραγκ τις αντιδραστικές μεθοδεύσεις, που ένα μέρος τους είναι και οι εκλογές.
----------------
Οχι πολύ άσχετο, γιατί αφορά την προπαγάνδα μας και εν όψει εκλογών: Οποιος κατάλαβε τι συμβαίνει με την διεθνή μείωση των τιμών του πετρελαίου διαβάζοντας τη δισέλιδη ανάλυση του κυριακάτικου "Ρ", ας με βοηθήσει. Δεν ξέρω τον σ. "Λ.", αλλά η δουλειά του είναι μάλλον ένα καλό παράδειγμα αναντίστοιχων με τις ανάγκες του αγώνα μελετητικού υποβάθρου και εμβάθυνσης στην σημερινή κίνηση των καπιταλιστικών αντιθέσεων. Επείγει η αναβάθμιση της σχετικής μελέτης/προπαγάνδας κι αυτό δυστυχώς δε διορθώνεται μέχρι τις 25/1.

ΑΠΑΤΣΙ είπε...

Περιεργες οι εκλογες της 25ης, φυλλα στον αερα που πετανε απο δω κι απο εκει κι που τα βγαλει ο ανεμος... Οι δημοσκοπησεις δινουν και περνουν, το Κομμα το χω δει απο 3,5% μεχρι και κοντα στο 7%. Οσο αφορα την Ανταρσυα κατ εμε επεσαν οι μασκες με την συνεργασια με τον αλαβανο και το σχεδιο β'. Το ΕΕΚ στο δευτερο γυρο των δημοτικων εκλογων ειχε βγαλει ανακοινωση που προετρεπε για ψηφο οπου υπαρχει αριστερος υποψηφιος.

Καλη Επαναστατικη Κοκκινη χρονια να χουμε!

zoot horn rollo είπε...

Δώστα όλα υπερ-"true"!
Και σερβιρισμένα με σως ΑΑΔΜ!!!

Ανώνυμος είπε...

"Απ' ότι φαίνεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξεβρωμίζει από τροτσκιστές και θέλει να εκφράσει ΑΑΔΜ χαρακτηριστικά. Αυτή ήταν η πρώτη θετική πολιτική εξέλιξη της τελευταίας 5ετίας."

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=8263949&publDate=6/1/2015

Η πρωτη Κριτια? Η πρωτη? Αυτη? Δεν ειναι η δευτερη εστω?

sniper

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Παναγιώτη, φρόντισε να είναι λίγο πιο κόσμια η διατύπωση στα σχόλιά σου, για να δημοσιεύονται.

Φρέσκος πι-πι εν τω μεταξύ. Εδώ να δεις θετικές εξελίξεις..

http://aristeri-diexodos.blogspot.gr/2015/01/blog-post_56.html

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Μ-Λαρια και παλι Μ-Λαρια.Απ'οτι βλεπω ειναι τα μονα που ειναι μακρια απο τις καραγκιοζιες του υπολοιπου εξωκοινοβουλιου.
Στην απιθανη περιπτωση που επικρατησουν οι Κριτιες και οι Περδικες στο Κομμα,αυτους θα ψηφισω.

Ανώνυμος είπε...

1.34 Μη φοβασαι τιποτα παντα στον οπορτουνισμο εχουμε στο νου μας γιατι ειναι το χειροτερο Καρκινωμα μεσα στο ΚΚ Σοσιαλφασιστα. Απο την στιγμη που ειναι Σταλιν και Ζαχαριαδης Τροτσκιστες ειμαστε και και εμεις. Για την ηγεσια καταλαβαινω τον πονο σου αλλα πρεπει να κανεις κουραγιο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Καλώς τα παιδιά

http://mao.gr/diktiososialiston/

Ανώνυμος είπε...

Π.Γ Μη σε ανησυχει τιποτα συντροφε. Αυτες οι Ιδεολογικες παρεκκλισεις του καθε Κριτια και Περδικη ητανε κυριαρχες μεσα στο ΚΚΕ μεχρι το 1991 κατω απο συγκεκριμενες συνθηκες και καταστρεψανε το κομμα. Προσπαθησανε με νυχια και με δοντια μετα το 1991 να μας καθηλωσουνε να μην αλλαξει τιποτα στο προγραμμα ωστε με ακριβεια να επαναληφθουνε τα ιδια. Ητανε ομως οι ανατροπες που δεν αφηνανε περιθωρια για να συμβουνε τα ιδια.Ονειρευονται τα Χαλια με την ΕΔΑ με την Συμμαχια το 1974 της δημοκρατικες δυναμεις με το ΠΑΣΟΚ και το κοινο πορισμα με την ΕΑΡ. Κοιτα που καταντησε ο Κοψιδης που λεει ακριβως τα ιδια με αυτους.Βρισκονται σε απογνωση γιατι ειμαστε στην τελευταια στροφη το χασανε το παιχνιδι. Ασε λοιπον τους νεκρους να προχωρουνε και το γλεντι στις 26 αρχιζει καπιταλισμος και Ε.Ε θα ειναι εδω και ο οπορτουνισμος στις καρεκλες ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξεχνιουνται οι φοιτητικοι ερωτες τοσο ευκολα ρε απολιθωμα...

Παντως οπως και να εχει ακομα μια θετικη ειδηση. Μετα τη συνεργασια ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τον κυριο "ψηφισα Μααστριχτ,Μπολονια και ζητουσα αμεσα ισοτιμια πτυχιων ΑΕΙ-ΤΕΙ με ΚΕΣ" τωρα πλεον ηρθε και η συμπορευση με τους πασοκους πασοκους.
Αν συνυπολογισεις την συμπορευση Κοτζια -Κοψιδη με ΣΥΡΙΖΑ, ΕΠΑΜ-ΑΝΕΛ και φυσικα την πληρη ή εμμεση στηριξη των true σε ΑΝΤΑΡΙΖΑ (ναι αυτους τους τροτσκιστες, ναριτες που εχουν αλωσει κατα τα αλλα το ΚΚΕ) Μιλαμε αν οχι για ολοκληρωση τουλαχιστον για τη δημιουργια της μαγιας ωστε μετα τις εκλογες να ξερουμε ποιοι θα ειναι οι νεοι Παγκαλοι , οι νεοι βοθροι της σοσιαλδημοκρατιας και τα νεα ταξικα ναυαγια του δεξιου οπορτουνισμου. Δεν ειναι και λιγο. Εγω με τοσες γκρουπες και διασπασεις ομοιες με αυτες του ατομου ειχα αρχισει να μπερδευομαι...

ratm

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@Παναγιωτης

Αληθεια,ξερεις (και εσυ και οι υπολοιποι),τι θεσεις εχουν τα ΜουΛαρια για την κριση,τις συμμαχιες κλπ?

Ανώνυμος είπε...

Οι αριστεριστές πάντα καταλήγουν δεξιοί. ο κριτίας λέει Θετική εξέλιξη το "ααδμ της ανταρσύα". Άντε με το καλό και μετά το ξεπούλημα του συριζα και όσα φέρει να τους στηρίξετε κ εσείς από τον ΕΑ, για να διώξουμε τους ιμπεριαλιστές με απόφαση του κοινοβουλίου και κίνημα 500 ατόμων... Ρε κοιτάξτε να καταλάβετε ποιον έχετε απέναντί σας και ποιου είδους εξουσία (η λαϊκή) μπορεί να τον νικήσει.. Όπως και ότι το πρόγραμμα του κκε δεν έχει καμία σχέση με τροτσκισμό.. όσο για τους οακκείτες είστε στην καλύτερη η σχιζοφρένεια του κομμουνιστικού χώρου. η θεωρία των 3 κόσμων σας έχει κάψει το μυαλό...
Διαμαντής

Αναυδος είπε...

συγγνωμη ρε κριτιας αλλα δεν ήσουν μεχρθ=ι προσφατα επαμολαγνος ? επειδη εσφαλε με την κολλεγια με τον αντιμπεριαλιστη αντιμονοπωλιακο δημοκρατικο μετωπικο καμμενο πουλας τον καζακη ?

Ανώνυμος είπε...

Π.Γ Στο παρελθον εκμεταλευομενοι τα προβληματα του Κ.Κινηματος προσπαθουσανε να εμφανιζονται ως υποστηρικτες του Σταλιν και του Ζαχαριαδη διαστρεβλωμενους βεβαια. Για την σημερινη κριση αν δεν εχω λαθος την θεωρουνε καπιταλιστικη και το μνημονιο σαν αποτελεσμα.Για τις Συμμαχιες εχοντας Θεωριτικοποησει τους Ελιγμους του 1935 της Κ.Δ μιλανε για Πολιτικα Μετωπα και κυβερνησεις χωρις οι καπιταλιστες να εχουνε χασει τα μεσα παραγωγης.Αν καπου εχω λαθος ας με διορθωσει καποιος συντροφος Διαμαντης.Ξερουνε πολυ καλα τη λενε.Η διαχειρηση του καπιταλισμου τους ενδιαφερει και τιποτα σλλο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

O allos den xerei ti thesi exoun ta m-l gia tin krish,tis symmaxies (etsi genika re paidi mou) kai rwtaei ton eidhmona na tou dwsei ta fwta tou...

http://www.m-lkke.gr/

http://www.kkeml.gr/

exoun kai efhmerides epishs

na tous leei "moularia" vevaia xerei,asxeta an mallon den tha to elege se kapoio melos tous apo konta,sto internet eimaste oloi poly zorikoi...

sorry gia ta greeklish,den htan epilogh mou

dimitris s.

Ανώνυμος είπε...

Αύριο ραντεβού Ραχήλ Μακρή - ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Πηγή:www.capital.gr

"Η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ έχει προγραμματίσει για αύριο ραντεβού με τοπικά στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Κοζάνη προκειμένου να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος στην περιφέρειά της."

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=2195721

Απ' ότι φαίνεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξεβρωμίζει υπερβολικά από τροτσκιστές!

Έτσι χτίζεται το καλό το ΑΑΔΜ!

Τελικά είναι πολλές οι θετικές εξελίξεις...

ARGIE

Yannis Theocharis είπε...

@sniper

Άλλη φορά πριν διακινήσεις τα ασφαλίτικα δημοσιεύηματα των Πουλιόπουλων καλά θα ήταν να τα διασταύρωνες πρώτα.

Κριτίας, ο εκ των Κασσιτερίδων νήσων ορμώμενος.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το ανταρσύα-ραχήλ αρχικά νόμιζα ότι είναι από το κουλούρι αλλά μάλλον είναι πολύ αστείο για να το σκεφτούν.

Να δεις που η ηρωική βάση της ανταρσύα θα απορρίψει τη συμπόρευση, ένα ακόμη αγωνιστικό ένσημο για την επαναστατική αριστερά.

ΓΜ

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@Δημητρης

Φιλε Δημητρη,ειχα μπει παλια στις σελιδες τους,αλλα δε θυμαμαι να ειχα βρει συγκεκριμενο προγραμμα.

Επισης,το λιγο χρονο που εχω προτιμω να τον αφιερωνω - αναμεσα στα αλλα - στο να διαβαζω πολιτικα βιβλια,απο το να διαβαζω τις ανακοινωσεις του ενος ή του αλλου.Οταν πρωτοεμπλεξα με τα πολιτικα,ειχα μπει σε αυτο το τριπακι,αλλα απο τοτε εχω ωριμασει,ηλικιακα και πολιτικα.

Τελος,πιο πιθανο ειναι να πετυχω μουλαρι (κανονικο) στην Αθηνα,παρα μελος καποιου μ-λ.

Ανώνυμος είπε...

Kριτιας. Στον καθρεφτη κοιταξες και ειδες τον ασφαλιτη.Ειναι απολυτα λογικο ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

zoot horn rollo είπε...

Αφήστε μας ρε "true" με τις και καλά συνιστώσες,τις "ελεύθερες φωνές", τα καζακοειδή κτλ. δε το σώζετε...με τίποτα...

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχως Κριτια, που η συντριπτικη πλειοψηφια των κειμενων του ριζου εχουν τελεια διατυπωση και δεν σηκωνουν παρανοησεις. Οπως πχ οτι ο Χρηστοφοριδης ειναι μελος του επαμ (πού ακριβως το λεει ο ριζος αυτο?) ή οτι το χωνι εχει οργανωτικη σχεση με το επαμ (πού ακριβως το λεει ο ριζος αυτο?) ή οτι το επαμ δεν εχει διαψευσει συνεργασιες (με εξυπνη διατυπωση κι αυτο). Αλλα αμα εχει συνηθισει ο ηγετης σου να βαζει λογια στο στομα του αλλου, στην τελεια διατυπωση θα κολλησει? Οπως πχ η πονηρουτσικη αλλαγη του "Τη συνεργασία του με το ΕΠΑΜ του Δ. Καζάκη φαίνεται πως προχωρά ο Π. Καμμένος των ΑΝΕΛ", οπου ειναι φανερο ποιος εχει την πρωτοβουλια των κινησεων, σε "το ΕΠΑΜ "του Δ. Καζάκη" προχωρά σε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου".

Οχι ομως και να μας λεει οτι το χωνι δεν εχει πολιτικη σχεση με το επαμ (οτι δεν εκφραζει δηλαδη τις θεσεις του). Ειμαι ανθρωπος ευκολος στο γελιο, αλλα κατι τετοια ειναι απλα γελοια. Και η πραγματικοτητα ειναι οτι ψεκασμενοι και ενοχικοι, οι εθνικιστες ειστε μια μεγαλη οικογενεια. Ειτε το διαψευδετε ειτε οχι. Δεν χρειαζεται να συνεργαστειτε για να το καταλαβουμε.

Σου επιστρεφω λοιπον το σχολιο σου λεγοντας οτι, προτου διακινησεις τα κλαψουρισματα του ηγετη σου, διαβαζε λιγοτερο τσαπατσουλικα τους "πουλιοπουλους".

sniper

Ανώνυμος είπε...

Κριτιας.Ολοι οι χαραχτηρισμοι σου για Ασφαλιτες επιστρεφονται σε εσενα και τους φιλους σου στο οπορτουνιστικο περιβολι που Συτιζο νται απο την ασφαλεια και τις μυστι κες υπηρεσιες Σοσιαλφασιστα. Και ειπαμε αφου Λενιν Σταλιν και Ζαχαριαδης ητανε τροτσκιστες ειναι και το ΚΚΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αναυδος είπε...

κριτια εμπρος στο δρομο που χαραξε ο γεωργαλας (ψεκαζουν φαινεται και στις κασιτεριδες νησους οι κακοι )

Ανώνυμος είπε...

@Σεχτάρ

Με κέντρισε λίγο η παρατήρησή σου για το άρθρο του κυριακάτικου "Ρ". Επειδή, όμως, μπορεί να μην κατάλαβα καλά, εξηγείς σε παρακαλώ ποιο άρθρο εννοείς; μήπως αυτό εδώ;

http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=4/1/2015&id=15535&pageNo=28&direction=1

Αν ναι, ποιος είναι ο "σ. Λ.";

Ελπίζω να μη φαίνομαι ο χαζός της παρέας με τις ερωτήσεις μου, αλλά ειλικρινά δεν κατάλαβα!!!

RT

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε αντάρσυοι ξυνίζετε με την ραχήλ; Ο δελαστίκ δλδ είναι πιο αριστερός από αυτήν;

sniper θέλω να σου θυμίσω τα σοφά λόγια του νίκου του σαραντάκου, ότι κι η "αυγή" δεν παίρνει γραμμη από τον συριζα. Άσε τα χωνιά τώρα. Αρχίσανε τις αριστερίστικες και κρυφοτροτσκιστικές στροφές κάποιοι επιτήδειοι εντός του επαμ (το φοβούνται το λαϊκό τσουνάμι που σηκώνει αυτός ο πολιτικός χώρος, όχι σαν αυτά που κάνουν οι καρεκλοκένταυροι γραφειοκράτες του περισσού που αν βγει ο άγιος συριζας θα μας γονατίσουν τον οαεδ) και θα ανακοπεί η ντούρα επαναστατική πορεία που είχε ξεκινήσει με την συνεργασία με τον μεγάλο σταλινικό στέλιο παπαθεμελή και πάει να συνεχιστεί με την προσέγγιση του έτερου βαρβάτου σταλινικού, του Νάιτζελ του Φαράτζ (διεθνές τσουνάμι όχι αστεία). Μιλάμε για ραδιουργίες στρατηγέ μου!

Ijon Tichy

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

RT, (9 Ιανουαρίου 2015 - 12:19 π.μ.)
Εγώ είμαι ο χαζός της παρέας, με τις βιασύνες μου.
Το άρθρο είναι αυτό εδώ:
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8263372&publDate=6/1/2015
Στον "Ρ" της Τρίτης. Συγγνώμη, αν σε ταλαιπώρησα.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, Σεχτάρ. Θα το διαβάσω!

RT

Ανώνυμος είπε...

Ολα καλα