Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Καταδικάζετε;

Καταδικάζετε απερίφραστα το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι;

Τι ακριβώς καλούμαστε να καταδικάσουμε όμως; Τους τζιχαντιστές;
Και τι γίνεται με αυτούς που τους εξέθρεψαν και τους εξόπλισαν; Με την καλλιεργούμενη ισλαμοφοβία, που τσουβαλιάζει συλλήβδην; Με τα υποκριτικά «φλογερά» κηρύγματα περί ελευθεροτυπίας, ιδίως στην Ελλάδα που ξεπερνά στις παραβιάσεις της πολλές χώρες του τρίτου κόσμου; Με τα ανόητα ιδεολογήματα περί «σύγκρουσης πολιτισμών»;

Τι γίνεται με τον κόσμο της ελεύθερης εκμετάλλευσης, που γεννά τη βαρβαρότητα και την καταπίεση, όπως το σύννεφο τη βροχή; Με τα ψεύτικα διλήμματα και τις εύκολες καταδίκες, που κρύβουν τον πραγματικό ένοχο;
Η δική μας καταδίκη είναι αυτονόητη, αλλά είναι συνολική. Και με ενοχλητικές (για το σύστημα) περιφράσεις…

-.-.-

Je suis Charlie. Δηλ λευκός χριστιανός, ενίοτε θρησκόληπτος, στην χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και σκότωσε τον ξένιο δία, σε αντίθεση με τους μελαμψούς φονταμενταλιστές και τους άφρονες ηγέτες τους, που δεν έχουν καμία σχέση με εμάς και πρέπει να τους εκδημοκρατίσουμε, όπως έκανε κάποτε ο μεγαλέξανδρος.

Je suis Charlie, στο εργοστάσιο σοκολάτας. Που καλείται σαν ψηφοφόρος μπροστά στις κάλπες να επιλέξει ανάμεσα στο αριστερό και το δεξιό τουίξ, με τις τεράστιες διαφορές τους: το ένα στρώνει τη σοκολάτα πάνω στο μπισκότο και το άλλο καλύπτει το μπισκότο με σοκολάτα, το ένα επαναδιαπραγματεύτηκε τους όρους του μνημονίου, το άλλο θα καταγγείλει το μνημόνιο, κοκ. Κι αν είσαι πολύ ριζοσπαστικός, έχεις ως επιλογή σου και τη συμπόρευση της ανταρσυα με το μαρς: τη μετωπική, αριστερή συμπόρευση. Δεν ξέρω εάν κατεβαίνει πάλι με τους ανελ και ο παύλος κοντογιαννίδης, που διαφήμιζε κάποτε τη λίλα πάουζε –εκτός κι αν πήγε με το δημαρά στο άρμα πολιτών.



Je suis Charlie. Είμαστε τα πάντα, ό,τι  χρειαστεί για να νιώσουμε πως έχουμε ταυτότητα, με οποιαδήποτε ιδιότητα εκτός από την ταξική μας θέση και τις πράξεις που απορρέουν απ’ τη συνειδητοποίησή της. Όπως ήμασταν κάποτε (όλοι) Αμερικανοί, μετά την 11η σεπτέμβρη. Τα πάντα για να ξεχάσει ο καθένας από εμάς την απλή, βασική αλήθεια που οφείλουμε να θυμίζουμε στον εαυτό μας. Πως je suis εργάτης, άνεργος, αγρότης, μικρομεσαίος εβε, χωρίς προοπτικές, κομμάτι της λαϊκής συμμαχίας και του αγώνα της.

*το πρώτο μέρος της ανάρτησης είναι σχόλιο που γράφτηκε για το διαδικτυακό περιοδικό ατέχνως, που θα βγει στον αέρα στις 15 γενάρη. Κι η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει...

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καταπληκτικό σχόλιο κι ιδα=ιαίτερα το κλείσιμο... Μου επιτρέπεις να το αναδημοσιεύσω στα fb..

Δημήτρης Χ.(οριτζινάλε)

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Εννοείται Δημήτρη, ελεύθερα

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Eξαιρετικος Απολιθωμα

Μερικα σχολια οπως μου ρχονται στο μυαλο:

1)Οι σκιτσογραφοι ηταν στην καλυτερη απλοι αλητες και κακογουστοι και στη χειροτερη προσεβαλλαν συνειδητα τις αξιες του πιο αδυναμου και εξαθλιωμενου κομματιου της κοινωνιας τους.

Και δω το θεμα δεν ειναι αν οι αξιες αυτες ειναι σαπιες (που ειναι και επρεπε να χουν μπει στο χρονοντουλαπο αιωνες τωρα),αλλα η προθεση του πιο ισχυρου να διακωμωδησει τον ανισχυρο.

Η σατιρα για να εχει νοημα,πρεπει να γινεται μεσα στα πλαισια μιας ισοτιμης ομαδας,ή απο τον ανισχυρο στον ισχυρο.Αλλιως ειναι χυδαιο bullying.

Aλλα ακομα και τοτε πρεπει να τηρουνται καποιοι στοιχειωδεις κανονες καλο γουστου.Και κατι σκιτσα τους που ειδα με την Αγ. Τριαδα να κανει παρτουζα,ή τον Μωαμεθ να χει στησει κωλο,ακομα και γω που δεν ειμαι θρησκευομενος,τα βρισκω το λιγοτερο κακογουστα και διολου αστεια.

Αυτο δε σημαινει οτι οι σκιτσογραφοι θα επρεπε να τιμωρηθουν ποινικα,ποσο μαλλον να εκτελεστουν.Αλλα υπαρχει μια οχι-και-τοσο λεπτη γραμμη αναμεσα στη χυδαιοτητα και τη σατιρα,που την ξεπερασαν κατα πολυ.

2)Ακουσα οτι αυτη η εφημεριδα ειχε αριστερο προσανατολισμο.Εδω βλεπουμε μια πληρη διαστρεβλωση της σημασιας της κριτικης της θρησκειας.Ιστορικα η κριτικη της θρησκειας,χρησιμοποιηθηκε απο επαναστατικα κινηματα,αστικα αρχικα,εργατικα αργοτερα.Και στρεφοταν εναντιον οχι τοσο της θεωρητικης θρησκειας αλλα των θρησκευτικων φορεων γιατι αυτοι στηριζαν τους εκαστοτε καταπιεστες.

Η κριτικη της θρησκειας λοιπον ηταν ενταγμενη μεσα σε μια γενικοτερη αντικαθεστωτικη ιδεολογια και δραση,και ειχε παντα δευτερευουσα θεση σε σχεση με την κριτικη του καθεστωτος καθ εαυτου.Οι διαφωτιστες τα εβαζαν με την (καθολικη κυριως) θρησκεια,γιατι ηταν εναντιον της φεουδαρχιας.Το ιδιο και οι μαρξιστες γιατι ειναι εναντιον του καπιταλισμου.Και ειμαι σιγουρος οτι ουτε οι μεν ουτε δε (απ'οσο ξερω),προσπαθουσαν να γελοιοποιησουν τη θρησκεια με ηλιθια πορνογραφικα σκιτσακια.Αυτα μαλλον ειναι κουσουρια του Μαη του '68.

Αντιθετα,η σοσιαλδημοκρατια καθε ειδους,τι κανει?Κριτικαρει (οχι παντα με συνεπεια,βλεπε τωρινες σχεσεις ΣΥΡΙΖΑ και εκκλησιας)τη θρησκεια χωρις να ειναι εναντιον του καπιταλισμου.Γιατι το κανει αυτο?Για να κερδισει επαναστατικο credibility και ψηφαλακια απο κοσμο πολιτικα ανωριμο που τσιμπαει απο αυτα.Αυτη ειναι η ολη ιστορια.

Και μαλιστα οσο πιο συμβιβασμενες ειναι αυτες οι οργανωσεις,τοσο πιο ''αιρετικο'' χαρακτηρα εχουν,τον οποιο εκδηλωνουν με ''αντιχριστιανικες'' και ''αντεθνικες'' κινησεις.

(συνεχιζεται)

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

3)Σχετικα με το Ισλαμ:
Οι δυτικες καπιταλιστικες χωρες δεχονται καθε χρονο εκατομυρια μεταναστες απο Ασια και Αφρικη,με πολλους ισλαμιστες αναμεσα τους.Και οπως με τα περισσοτερα πραγματα στον καπιταλισμο,η μεταναστευση αυτη γινεται στο κουτουρου και με τη λογικη βλεποντας και κανοντας.

Αμφιβαλλω κατα ποσο ακομα και ''σοβαρα'' καπιταλιστικα κρατη με παραδοση μεταναστευσης οπως η Αγγλια και η Γαλλια,εχουν κανει μακροπροθεσμα σχεδια ενσωματωσης των μεταναστων αυτων στις κοινωνιες τους.Απλως τους φερνουν ως φτηνο εργατικο δυναμικο.Το τι θα γινει αργοτερα,βλεπουμε.

Για αυτο το λογο,η Ε.Ε. δε προκειται ποτε να μετατραπει σε φρουριο,ακομα και αν επικρατησουν πολιτικοι οπως η Λεπεν.Ακομα και να μπορουσε να γινει αυτο,τοτε θα πρεπει οι ντοπιοι να πεσουν στο επιπεδο ζωης του αφρικανου και ασιατη,που αυτο θα δημιουργησει αλλους πονοκεφαλους.

Ουτε φυσικα η Δυση μπορει ή θα κανει καποιου ειδους σταυροφορια εναντιον του μουσουλμανικου 1,5 δις.Το ΝΑΤΟ εχει μονο δυο θεους,το πετρελαιο και το δολλαριο,και οποτε επεμβαινει μονο για παρτη τους,ενισχυοντας πολυ συχνα ακραιους ισλαμιστες,εναντι κοσμικων.

Τα αναφερω αυτα τα 2 σεναρια,οχι γιατι θελω να γινουν,αλλα επειδη ακουγονται απο πολυ κοσμο,και δυστυχως οχι μονο απο ακροδεξιους.Ειναι ενδεικτικο της συντηρητικοποιησης της κοινωνιας.

4)Το Ισλαμ ουτε μπορει να εξαφανιστει δια της βιας,ουτε ειναι ρεαλιστικο να περιμενουμε οτι οι νυν ισλαμιστες θα γινουν σε μερικα χρονια αθεοι.Το Ισλαμ,στα πλαισια των καπιταλιστικων κοινωνιων,θα πρεπε ιδανικα να εχει την πορεια του χριστιανισμου.

Δλδ η πλειοψηφια να συνεχισει να πιστευει,αλλα μονο στα τυπικα,που και αυτα οχι με μεγαλη επιμελεια.Και κυριως να εξαλειφθει οχι τοσο ο εξτρεμισμος,που ακομα και σημερα αφορα τη μειοψηφια,αλλα η καταπιεση των γυναικων που επιβαλλει,και γενικα οποιεσδηποτε παραβασεις των ανθρωπινων δικαιωματων ενθαρρυνει.

Στην Ευρωπη πιστευω πως 2 πραγματα αποδυναμωσαν,και σχεδον σκοτωσαν τον Χριστιανισμο:ο Διαφωτισμος και στις μεταπολεμικες δεκαετιας ο καταναλωτισμος.Οταν μπορεις να εχεις τον παραδεισο σε αυτη τη ζωη,λιγο σε νοιαζει ο παραδεισος της επομενης.Φυσικα ο παραδεισος που υποσχεται ο καπιταλισμος ειναι το ιδιο ψευτικος με αυτον τη θρησκεια,αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα.

Απο αυτα τα 2,δυστυχως το πρωτο δεν αγγιξε τις ισλαμικες χωρες ποτε,και το δευτερο καταρρεει κατω απο το βαρος της καπιταλιστικης κρισης.Οταν ο καπιταλισμος αδυνατει να ενσωματωσει τους ντοπιους πληθυσμους στις ''πλουσιες'' χωρες φανταστειτε τι γινεται στις αναπτυσσομενες και στο ισλαμικο προλεταριατο των ανεπτυγμενων χωρων.

5)Εχει ενδιαφερον το πως ο σοσιαλισμος διαχειριστηκε το Ισλαμ.Ξερω οτι προσπαθησε να ενισχυσει το κοσμικο στοιχειο,αλλα δεν εχω ψαξει κατι παραπανω.Περιμενω διακαως σχολια του Απολιθωματος,του Σεχταρ,του Αναυδου,του ΡΑΤΜ και αλλων φιλων για το θεμα.

Dreaming Neon Red είπε...

Ευτυχώς δεν είμαι ο μόνος που έκανε τη σύνδεση Ανταρσύα-ΜΑΡΣ με τη σοκολάτα...
Προτείνω κι άλλες ονομασίες όπως Ανταρσύα-Bounty, Ανταρσύα-Pause, Ανταρσύα-Crunch.
H ονομασία Ανταρσύα-Twix απορρίπτεται γιατί δείχνει τάσεις διάσπασης...

the photofreak είπε...

τιποτα δεν ειμαστε περα απο προλεταριοι...

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Τι να προσθέσω Γάτε,
και στην ανάρτηση και στο σχόλιό σου; +1000;
Χαίρομαι, που τουλάχιστον στους χώρους μας αυτά τα θέματα τάχουμε λυμένα.
Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για την στάση των Λαϊκών Δημοκρατιών σε σχέση με Ισλάμ, αλλά γνωρίζω την στάση των κομμουνιστών απέναντι στην Ορθοδοξία, εδώ κυρίως, αλλά και στην ΕΣΣΔ, και μπορώ εύλογα να υποθέσω ότι ίδια θα ήταν και για το Ισλάμ. Ιδίως στις ευαίσθητες περιοχές του Καυκάσου και τις ασιατικές Κασπίας-Αράλης. Ηταν ό,τι ακριβώς περιέγραψες, δηλαδή ό,τι επιβάλλει ο Σοσιαλιστικός και Προλεταριακός Ουμανισμός: Σεβασμός απόλυτος στις θρησκευτικές πεποιθήσεις του οιουδήποτε σαν τελείως προσωπική του υπόθεση και γι αυτό απαραβίαστη από το σοσ. κράτος. Κρεμάσαμε παπάδες; Ναί! Αλλά όχι γιατί πιστεύανε, όπου πιστεύανε, αλλά γιατί διέπραξαν βαρειά εγκλήματα κατά του Λαού και της Επανάστασης. Οπως θα κάναμε και για οποιονδήποτε τέτοιον κερατά. Εκκλησία και πατριάρχες είχε και η ΕΣΣΔ αλλά από ό,τι θυμάμαι ήταν τελείως διαχωρισμένοι από το Κράτος και μάλιστα όχι μόνο δεν αντιμάχουνταν της επανάσταση και την σοσ. πατρίδα τους, αλλά αντίθετα την υποστήριζαν και πρωτοστατούσαν σε θέματα ειρήνης, καταδίκης της ιμπεριαλιστικής βίας, του φασισμού κλπ. Γι αυτό άλλωστε, όταν έγινε η σοβιετική "μεταπολίτευση" το '91 νομίζω, ξηλώθηκε όλη η ηγεσία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από τους αντεπαναστάτες σαν ....κομμουνιστική και ...άθεη!
Η θρησκευτική πολιτική των κ.κ. προσδιορίζονταν από την ιδεολογία τους, αλλά και από το γεγονός πως ήταν λαϊκές οργανώσεις, σε άμεση επαφή με τον λαϊκό κόσμο και τις ιδεοληψίες του. Δεν ανοίγανε λάθος μέτωπα, ούτε αυτοπροβοκάρονταν. Γι αυτό και το ΚΚΕ είχε γερή βάση στον λαϊκό κλήρο, που πάντα τον ξεχώριζε από τους αντιδραστικούς παπάδες και ιδίως τους αντιδραστικούς δεσποτάδες. Οι κομμουνιστές πάντα πιστεύανε πως ο κόσμος θα εγκαταλείψει την Θρησκεία, μόνο όταν πάψει να την έχει ανάγκη, αλλά ποτέ με την βία στην συνείδηση η με τον χλευασμό!
Αειντε, τώρα, να συνεννοηθείς με αυτούς τους καραγκιόζηδες "αριστερούς", που αφιονίζονται σαν δερβίσηδες τάχαμου για την θρήσκα Λιάνα Κανέλη, αλλά περνάνε και από το Αγιο Ορος, σαν "μεταβατικό στάδιο" της ...οπισθοδρόμησης.
Σωστά λές, "κουσούρια του Μάη '68"! Το αριστεριλίκι των χίππηδων και της τζαμπαμαγκιάς δεν έχει καμιά σχέση με τους αγώνες για μια νέα κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση και τα παράγωγά της.
Να την χέσω αυτή την "αριστερά", και τα αντιδραστικά, στην λειτουργία τους τελικά, σκιτσάκια της.
Οσο για το Ισλάμ των καθυστερημένων τριτοκοσμικών χωρών, τίποτε το προοδευτικό δεν έχει, καθώς δεν είναι παρά όργανο των αστικών τάξεων των χωρών αυτών. H αναζωογόνηση της Θρησκευτικής μισαλλοδοξίας σε Δύση και Ανατολή συμβαδίζει με το come-back του Φασισμού γιατί έχουν τις ίδιες κινητήριες δυνάμεις.
Συνεπώς, γι αυτή την υστερία, που ξεσηκώνουν και οι δύο πλευρές με αφορμή το HEBDO, έχω μόνο τούτο να πώ: "Βγάλτε τα μάτια σας, αλλά κάτω τα χέρια από τον Λαό, μη σας πάρει ο διάολος και τους δύο"!
Κι εμείς μακρυά από τους οπορτουνιστές και τις "αριστερές" ιδέες τους, κι όχι μόνο από τις κυβερνήσεις τους.

yellow submarine είπε...

Η αποτρόπαιη αυτή επίθεση στην Σαρλί έρχεται να μας δειξει ότι ο πόλεμος δεν είναι κάπου μακριά αλλά μέσα στις μεγαλουπόλεις.

Το κακό με αυτό τον πόλεμο είναι ότι τα στρατόπεδα δεν ειναι ξεκαθαρισμένα. Αν ένας τζιχαντιστης του Χαλιφάτου πει ένα "Αλλαχου ακμπαρ, αλ χαμντουλιλάχ" και τραβήξει το κορδόνι μεσα στο μετρο παιρνοντας μαζί του καμια 5οαριά ατομα (και εργάτες) άντε μετά να βγάλεις άκρη. Ποιός είναι ο εχθρός; Άμεσα ο μουρλός τζιχαντιστής. Ποιοι είναι πισω από αυτόν; ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Σαουδ Αραβία, Ισραήλ, Τουρκία.
Δηλαδή τρέχα γύρευε. Τους εξόπλισαν, τους εκπαίδευσαν με βάση την κοντοφθαλμη -τελικά- λογική να κάνουν τη βρώμικη δουλειά αλλά τωρα πια είναι ανεξέλεγκτοι.

Για να μπορέσουμε (@παπουτσωμένε γάτε) να κρίνουμε τους σκιτσογράφους και το πιο "εξαθλιωμένο κομμάτι" κ τις αξίες του αποφεύγοντας αφελείς προσεγγίσεις, θα πρέπει να έχουμε μια βασική γνώση της γαλλικής κοινωνίας και των προβλημάτων της.

Αφ ενός επικρατει ένα ισχυρό αντιθρησκευτικό αίσθημα ως άμεση απόρροια του Διαφωτισμού και της Γαλλικής Επανάστασης. Όταν σπουδαζα στο Παρίσι με ρωτούσαν εκπληκτοι τι γίνεται με την εκκλησία στην Ελλάδα και γιατι έχει τόση δυναμη ακόμα.
Αφ' ετέρου μιλάμε για μια τρμακτικά πολωμένη και κατακερματισμένη κοινωνία. Πλάι στον λευκό γάλλο και στους γάλλους αραβικής καταγωγής που ειναι 2η κ τρίτη γενιά στη Γαλλία, ζουν εκατομμύρια φρεσκοφερμένων μεταναστων από τη Μεσόγειο, αφρικανικές χώρες, ασιάτες κτλ. Το πλήθος ειναι πολύ ετερόκλητο και δεν εχει κοινά χαρακτηριστικά, εκτός του ότι ψάχνουν για μια θέση στον ήλιο, ο καθένας με τις μεθόδους του.

Απο εκεί ειναι πολύ ευκολο να στρατολογηθούν μισθοφόροι για τις συμμορίες των Χαλίφηδων ή να φανατιστουν διάφοροι. Ο Συριακός Αραβικός στρατός κάθε μέρα σκοτωνει σε μάχες αρκετους εμμισθους ηλίθιους τζιχαντιστές εκ Γαλλίας που έρχονται μέσω Τουρκίας και Λιβάνου με τη βοήθεια μυστικών υπηρεσίων με μόνο στόχο να ξεχαρβαλώσουν μια άλλοτε ευημερουσα χώρα, τη Συρία.

Σκεφτείτε να συνεβαινε αυτό στην χώρα μας. Να την γκρεμίζουν και να αποκεφαλίζουν τους συμπολίτες μας, συμμορίες από το Μαρόκο, Αίγυπτο, Τουρκία, Εμιράτα, Τσετσενία. Εκεί να σας έβλεπα...

Οι σκιτσογράφοι της Σαρλί ήταν σπουδαίοι άνθρωποι και η σάτυρα τους ήταν αυτή που έπρεπε να είναι: ισοπεδωτική, αφοριστική, υπερβολική αλλιώς δεν ειναι σάτυρα με την αρχαίοελληνική έννοια αλλά ένα νερόβραστο πολιτικά ορθό ανάγνωσμα.

Τώρα το ποιές είναι οι αξίες των Χαλιφάτων αρκεί να εχουμε υπ οψιν μας πως πρωτα αποκεφαλίζουν τους υπόλοιπους μουσουλμανους ως "απιστους". Δηλαδή στην ταραγμένη μέση ανατολή, προσεχως και στη Δύση, όλοι σφάζουν. Σφαζει το ΝΑΤΟ, αφάζουν οι δικτάτορες, σφαζουν οι τζιχαντιστές.

Αυτο που πρέπει να καταδικαστει πανδήμως είναι η μισαλλοδοξία. Δικαιούται κάποιος να σκοτώσει κάποιον επειδή δεν του αρέσουν οι απόψεις του;
Δεν θα ειχα πρόβλημα αν έθαβαν στις τούρτες τους σκιτσογραφους της Σαρλί (κλασικό γαλλικό έθιμο) και οι ίδιοι θα γελούσαν πολύ.
Αλλά να γαζώνεις άοπλους ανθρώπους με στρατιωτικό τυφέκιο επειδή "άκουσες φωνή Κυρίου ή Μωάμεθ";

Δεν πάει πολύ;

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@Σεχταρ

Λεω να προσθεσετε τιποτα,γιατι μερικα σημεια που εθιξα δεν τα ηξερα,και αλλα δεν τα ανεπτυξα πληρως γιατι το σχολιο ειχε ηδη γινει υπερδιπλο σεντονι.Για αλλη μια φορα δε με απογοητευσες και εθιξες ενδιαφερουσες πλευρες του θεματος.

Οι σχεσεις εκκλησιας-κρατους στις ΕΣΣΔ ειναι ενα μεγαλο κεφαλαιο που δεν εχει μελετηθει οσο θα πρεπε.

@yellow submarine

Σε ολα αυτα που γραφεις,με εξαιρεση τη γνωμη σου για τους μακαριτες,συμφωνω.

Δεν ειπα οτι επρεπε να σκοτωθουν οι ανθρωποι αλιμονο.Ουτε να χουν ποινικα μπλεξιματα,και μαγκια τους οι γαλλοι,σε αντιθεση με μας,που δεν εχουν νομο βλασφημιας.

Το Ισλαμ πρεπει να μπει στα σκουπιδια,μαζι με τους τζιχαντιστες.Αλλα αυτο πρεπει να γινει απο τους ιδιους τους ισλαμιστες.

Φαντασου πχ πριν την δεκαετια του '50,οπου υπηρχαν ακομα αρκετα Ελληνες στην Κων/πολη,να εβγαζαν οι τουρκικες εφημεριδες,γελοιογραφιες που σατιριζαν το Χριστο.Θα ηταν αυτο προοδευτικο ή αντιδραστικο?Στη σατιρα η μιση υποθεση ειναι το context.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Μην το χάσετε αυτό:
http://left.gr/news/igetes-apo-olo-ton-kosmo-stoys-dromoys-toy-parisioy-tin-kyriaki-antiprosopeia-toy-syriza-sti

"Μεγάλη πορεία για τους 17 νεκρούς από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του τελευταίου τριημέρου προγραμματίζεται για σήμερα, Κυριακή, στο Παρίσι, με τον Φρ. Ολάντ να καλεί ξένους ηγέτες να παραστούν - Σαμαράς από ΝΔ, Γλέζος, Κουρουμπλής, Κούνεβα και Κατρούγκαλος από ΣΥΡΙΖΑ"
Σήμερα θα παρακολουθήσουμε το μεγαλύτερο ρεσιτάλ υποκρισίας και φαρισαϊσμού, που έχει γίνει ποτέ, από τον παγκόσμιο ιμπεριαλισμό και τα καρακόλια του!
Δεν θα το πίστευα, παληότερα, πως θα το ζούσα ένα τέτοιο ξεβράκωμα!
Τζων Κέρι, Νετανιάχου, Νταβούτογλου, Μέρκελ, Λαβρώφ, Κάμερον, η ...βασιλική οικογένεια της Ιορδανίας, Ραχόϊ κλπ. κλπ.....
....και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.
Το 97% του γαλλικού λαού υπέρ της "εθνικής ενότητας", γύρω από την εθνική αστική του τάξη, βεβαίως, ....εναντίον ....του εαυτού του(!), και των άμοιρων λαών του τρίτου κόσμου!
Και να μην υπάρχει στην Γαλλία ένα κομ. κόμμα να σηκώσει μια φωνή λογικής σε όλο αυτό το φασιστικό παραλήρημα...

Αφεριμ, σκιτσογράφοι της Σαρλί, και λοιποί ροζουλί "αριστεροί"!
Καλά τα καταφέρατε!

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλη αναρτηση για ενα πολυ σημαντικο θεμα. Συμφωνω με τα σχολιο του Π.Γ και του Σεχταρ.Το οπιον του λαου εχει επιδραση αιωνες στην ανθρωποτητα και δεν αλλαζει με προσβο λες απεναντι σε αυτους που πιστευουνε. Καλη κυριακη και καλη συγκεντρωση στο ΣΕΦ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Neophyte_commie είπε...

Είναι αρκετά διαφορετικά θέματα.

1. Όταν πηδάς πολλά παλούκια, θα σου μπει κι ένα στον κώλο. (Εγώ δικαιούμαι να το πω, όπως οι μαύροι μπορούν να αλληλολέγονται νέγροι, αλλά οι λευκοί όχι. Σωστό.) Έτσι καλά να πάθουν οι σκιτσογράφοι και καλά έπαθαν οι ΗΠΑ (ως αστική τάξη συνολικά και όχι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι) στην 11/9/2001.

2. Το Ισλάμ βρίσκεται σήμερα εκεί που ήταν ο Χριστιανισμός επί Μεσαίωνα, δηλαδή στον μεσαίωνα. Κάποτε θα αναπτυχθεί, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξει η κοινωνία στις ισλαμικές χώρες, πράγμα που πια δεν μπορεί να γίνει χωρίς πέρασμα στον σοσιαλισμό, γιατί στο μεταξύ η αστική τάξη αντιδραστικοποιήθηκε (και σε κάποιες χώρες, λχ στα Εμιράτα, έχουν ακόμη εντονότατα φεουδαρχικά στοιχεία). Άρα εμείς εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι ενεργά, παρά μόνο να αφήσουμε τους μουσουλμάνους να προσεύχονται 350 φορές την ημέρα, αλλά να τους απαγορεύσουμε τη Σαρία, τις κλειτοριδεκτομές, την εκτέλεση με δικαστική απόφαση μοιχαλίδων και ομοφυλόφιλων (ακόμη και σήμερα!, λχ στην Αίγυπτο πριν κάποια χρόνια) κλπ. Ως διεθνιστικό κίνημα πρέπει να στηρίζουμε τους εκεί εργαζόμενους στην κατεύθυνση να ξεκολλήσουν.

3. Η πολιτική ορθότητα, που κάποιοι τη λένε νερόβραστη, είναι σημαντικότατο πράγμα. Είναι άλλο πράγμα να κρίνεις στα πλαίσια ενός ισότιμου διαλόγου τις ιδέες του άλλου, με τον προσήκοντα σεβασμό, και άλλο πράγμα να τον καθυβρίζεις από πάνω ώς κάτω και να λες «δικαίωμά μου». Δεν είναι δικαίωμά σου. Ευτυχώς η Ελλάδα έχει σχετικό ποινικό νόμο (που παραβιάζεται συστηματικά από παπάδες και πλεύρηδες και σπανίως εφαρμόζεται, αλλά τουλάχιστον υπάρχει). Η ελευθερία του λόγου έχει, και πρέπει να έχει, όρια.

4. Ο Χριστιανισμός μπορεί να μην βρίσκεται πια στον μεσαίωνα, αλλά βρίσκεται διακόσια χρόνια πίσω τουλάχιστον. Τηρεί την τυπική νομιμότητα, αλλά όπου μπορεί να την αποφύγει την αποφεύγει. Αυτό το κάνει εν μέρει γιατί τα θεωρητικά («ιερά») του κείμενα ξεκίνησαν να γράφονται στις ερήμους της Μέσης Ανατολής και έκτοτε απλώς επεκτάθηκαν. Ο Ιησούς συγχωρεί την πόρνη (=που κάνει σεξ εκτός γάμου· όχι με λεφτά, αυτή είναι μετέπειτα εννοιολόγηση της λέξης) μόνον εφόσον σταματά να το κάνει. Οι επιστολές του Παύλου χαρακτηρίζουν κολάσιμο αμάρτημα το ομοφυλοφιλικό σεξ εκατό(;) χρόνια μετά τον θάνατο του Ιησού κλπ.

Άρα η απάντηση οφείλει να είναι: Επιτρέπεις στους ένθεους να λατρεύουν, τους διευκολύνεις γι' αυτό, τους παρέχεις τις δομές κλπ, σέβεσαι το θρησκεύειν τους (δεν τους γελιοποιείς!), αλλά παράλληλα τους απαγορεύεις οτιδήποτε εκφεύγει της λατρείας (μισαλλόδοξες πρακτικές ΚΑΙ μισαλλόδοξο λόγο) και σταδιακά τους εξηγείς πέντε πράγματα, γνωρίζοντας ότι θέλουν πολλά χρόνια να πιάσουν. Και βέβαια τους προσφέρεις ίση οικονομική και πολιτική ζωή.

Ανώνυμος είπε...

Η αντιθρησκευτικη προπαγανδα της Σ.Ε. ηταν 10 φορες πιο εντονη απ'οτι της εφημεριδας που δεχτηκε την επιθεση.

http://agkarra.com/%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD/

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Και για να μην είμαι άδικος υπάρχει και αυτό:
http://www.initiative-communiste.fr/articles/luttes/communique-de-la-federation-syndicale-mondiale-suite-lattentat-contre-charlie-hebdo/
που μου το υπέδειξε ο μαυροπρόβατος σε σχόλιό του στο Fadomduck2.
Το μεταφράζω με τα γυμνασιακά γαλλικά μου:
Μετά την επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo στο Παρίσι - Γαλλία, η Γραμματεία του WSF εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας προς τις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση σε όλους τραυματίες. Αυτό το άγριο έγκλημα και η δολοφονία του τόσων πολλών ανθρώπων θα πρέπει να βοηθήσει όλους μας να εξετάσουμε ορισμένες πραγματικότητες:
1. Ότι οι θρησκευτικοί φανατισμοί, οι εθνικές διαιρέσεις, τα φαινόμενα νεοφασισμού και ρατσισμού καλλιεργούν το μίσος και υπονομεύουν την ενότητα των εργαζομένων.
2. Οι εργαζόμενοι της Γαλλίας, μαζί με τους εργαζομένους όλης της Ευρώπης πρέπει να θέσουν το ερώτημα, ποιος δημιούργησε τους λεγόμενους «τζιχαντιστές»; Ποιος τους χρηματοδοτεί; Ποιος τους εκπαιδεύει; Ποι΄’ος τους χρησιμοποίησε στην Συρία, το Ιράκ, το Λίβανο και αλλού;
3. Οι ιμπεριαλιστές, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, προωθούν τα γεω-στρατηγικά τους σχέδια για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων για τη δημιουργία νέων συνόρων και την κατάκτηση νέων αγορών. Δημιουργούν τεχνητές διαιρέσεις, σπέρνουν το μίσος μεταξύ των λαών, καλλιεργούν θρησκευτικούς φανατισμούς.
Αδελφοί και αδελφές, γάλλοι εργαζόμενοι και εργαζόμενες, εργαζόμενοι και εργαζόμενες σε όλες τις γωνιές του κόσμου:
Ο καλύτερος τρόπος για να εκφράσουμε την καταδίκη μας για το διαβόητο έγκλημα που διαπράχθηκε στο «Charlie Hebdo», είναι να μην επιτρέψουμε να μας διαιρούν με βάση τις θρησκευτικές διαφορές, εθνικότητα, χρώμα ή τη γλώσσα, κ.λπ., και να κρύβουν τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς αυτού του εγκλήματος πίσω από θρησκευτικές διαιρέσεις..
Εμείς οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες, είμαστε όλοι αδελφοί και αδελφές. Ανήκουμε στην ίδια κοινωνική τάξη, την εργατική τάξη. Ας ενωθούμε στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την καπιταλιστική βαρβαρότητα!
Εργάτες του κόσμου, μουσουλμάνοι, χριστιανοί, βουδιστές, κόπτες η οιουδήποτε άλλου θρησκεύματος, θρησκευόμενοι η μη, είμαστε ταξικά αδέλφια.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ - 09 Ιανουαρίου 2015

Υπάρχουν φωνές λογικής, αλλά πρέπει να δυναμώσουν.

yellow submarine είπε...

Οι τζιχαντιστές είναι μια μικρή μειοψηφία στο σώμα των μουσουλμάνων. Ολοι τους βλέπουν με καχυποψία αν όχι με εχθρότητα.
Γι' αυτό και τα Χαλιφάτα στρατολογούν τα σκύβαλα, ανθρώπους του σκοινιού και του παλουκιου, ηλίθιους και ντεσπεράντος νέαρους χωρίς καμία πείρα στη ζωή.
Ωστόσο το ίδιο το Ισλαμ με τις πολυάριθμες σεχτες είναι και τό ίδιο οπισθοδρομικό, εχθρικό προς τους υπόλοιπους και πολεμικό και επεκτατικό προς κάθε τι το διαφορετικό και ίσως ειναι ο λόγος που γεννιούνται τετοια φαινόμενα. Ισλαμ στα αραβικά σημαίνει "υποταγή" οπότε κάθε συζητηση τελειώνει εκει.

Οι χαλιφατοι απαγορεύουν στςι περιοχές που ελεγχουν, την μουσική, τα χρωματιστά ρουχα, το σινεμά κτλ αλλά και ενας "μετριοπαθής" μουσουλμάνος προχωρά πέντε βηματα μπρος από την μαντιλοφορεμένη γυναίκα του και απαγορευει στην κόρη του να βγει με αγόρι γιατί... δεν το θέλει ο προφήτης.

Προσπάθειες γίνονται από τους λαούς των "μουσουλμανικών" χωρων να απαλλαγουν από τον ισλαμικό ζυγό, Λαμπρό παραδειγμα η Αιγυπτος που ο λαός διέλυσε τους αλλοτε πανίσχυρους Αδελφούς Μουσουλμάνους που υιοθέτησαν ένα κράμα τζιχαντισμού και νεοφιλελευθερισμού.

Γενικά οι θρησκείες και εν γένει η θεολογική αντίληψη ειναι ενα καρκίνωμα που το πολεμά ο άνθρωπος πάνω από 2000 χρόνια, αλλά σε αυτη τη φάση το Ισλαμ εχει το πιο αποκρουστικό πρόσωπο.

Όσο τους έζησα στη Γαλλία, δεν βγάζεις άκρη μαζί τους. Δεν ειναι κακοί άνθρωποι αλλά δεν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης αν και πολλοί προσπαθούν να ξεφύγουν από αυτη την αηδία, εχοντας απέναντί τους τις οικογενείες τους. Ο κοινωνικός αποκλεισμός από το γαλλικό κράτος και η τακτικη γκετοποίησης εντείνει δυστυχώς την διολίσθηση σε άλλες, αντικοινωνικές πρακτικές είτε δια μεσω του Ισλαμισμού ή μεσΑ απο τις συμμορίες.

Τελικά φοβάμαι ότι η συγκρουση, αργά ή γρήγορα ειναι αναπόφευκτη εκτός αν η γαλλική κοινωνία θυμηθεί τα μηνύματα της Γαλλικής Επανάστασης.

Για ακόμα μια φορά θα σου πω γάτε πως οι σκιτσογράφοι ήταν σπουδαίοι άνθρωποι και έπεσαν σαν ήρωες από δυο δειλά κομπλεξικά ανθρωπάκια που πυροβολούσαν όποιον εβρισκαν μπροστά τους. Αν αυτές είναι οι αξίες του "πιο καταπιεσμένου κομματιου" να τις χ... αυτές τις αξίες μαζί με το "καταπιεσμένο κομμάτι". Ευτυχως όμως δεν είναι.

Η θηριωδία μπορεί να φορά πολλές στολές και να έχει χίλια πρόσωπα.

Για αυτό που ρωτάς, μακάρι να σατυριζε απλά ο τουρκικος τύπος την αγία τριάδα. Δεν το έκανε, αντίθετα έδιωξε με την φωτιά και το σίδερο τον ελληνικό πληθυσμό.
Ακόμα και κακότεχνη ή χοντροκομμένη να είναι η σάτυρα κανεις δεν δικαιούται να τραυματίσει ή να σκοτωσει τον σκιτσογράφο ή συγγραφέα
Είναι δείγμα δειλίας και αδυναμίας να σηκωνει κάποιος το όπλο απέναντι στην πένα.

Είναι δειλοι και ατιμασμένοι αυτοί οι δύο μουρλοί, όπως δειλοι και φοβισμένοι ειναι οι Χαλιφάτοι που εβγαλαν φετφά υποχρεωτικής στρατολογίας του άρρενος πληθυσμού επειδή ο πληθυσμος σε Συρία και Ιρακ εχει εξεγερθεί ένοπλα εναντίον τους.

Αυτό το επεισόδιο βόλεψε αφανταστα την πιο αντιδημοφιλή κυβέρνηση απο τον εποχή του 68. Ο γαλλικός στρατός στο Παρίσι;
-----------------------------
1)Οι διαδηλώσεις με την συμμετοχή πολιτικών ηγετών δεν λένε κάτι παραπάνω από το πόσο γελοιοι και υποκριτές ειναι οι τελευταίοι. Κακό τους κάνει αυτή η ανίερη εκμετάλλευση.

2)Ώστε πρέπει να έχει όρια η ελευθερία λόγου; Ωραία, πες μας και ποιος θα τα ορίζει...

Ανώνυμος είπε...


http://www.antinews.gr/POLITIKE/samaras-eimaste-oloi-sto-pleuro-tis-gallias/samaras-eimaste-oloi-sto-pleuro-tis-gallias.jpg

Όλοι οι "τσάρληδες" επί σκηνής.
Άραγε, ποιός να είναι ο "αδύναμος κρίκος"?

λαθραναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

Τα σχόλια του νεόφυτου τα θεωρώ ακραία, μου φαίνεται απαράδεκτο το να λέμε "καλά να πάθουν" σε μια τέτοια περίπτωση.

Συμφωνώ περισσότερο με το κείμενο του Απολιθώματος και τις εκτιμήσεις του Γάτου. Η σύγκριση που έγινε από σχολιαστή με την αντιθρησκευτική προπαγάνδα στην ΣΕ είναι απ'την άλλη τελείως άστοχη (όχι το κείμενο του agkarra, αυτό λέει άλλα). Ούτε ίδιας ποιότητας είναι τα σκίτσα, ενώ μπορεί να υπάρξει και αρκετή κριτική για το πόσο προχώρησε αυτό το ζήτημα στις σοσιαλιστικές χώρες (πχ σε πολλές από αυτές η εκκλησία είχε διατηρήσει μέχρι και μεγάλο μέρος της περιουσίας της). Και εδώ να πω ότι δεν ξέρω αν αυτοί που έφτιαξαν τα σκίτσα στην ΣΕ ήταν "σπουδαίοι άνθρωποι" (μπορεί, ξαναλέω, άλλη περίπτωση), αλλά να το βλέπω αυτό να γράφεται ξανά και ξανά για του σκιτσογράφους της charlie hebdo (σαν θρησκευτική νεκρολογία ένα πράμα) είναι το λιγότερο γραφικό. Μπορείς ίσως υποβρύχιε να μας δώσεις κάποια δείγματα να συζητήσουμε επί του συγκεκριμένου, γιατί εγώ από όσα έχω δει δεν βρίσκω τίποτα που ένας μουσουλμάνος που προσπαθεί να ξεφύγει από την πεπατημένη του θρησκευτικού φανατισμού μπορεί να χρησιμοποιήσει σε αυτόν του τον αγώνα. Αντιθέτως βλέπω αρκετό υλικό που μπορεί να γίνει βούτυρο στο ψωμί του κάθε ισλαμοφοβικού φασίστα, κι έχει μπόλικους τέτοιους η Γαλλία και η Ευρώπη γενικότερα όπου τα ακροδεξιά θεωρήματα του "πολέμου των πολιτισμών" και του "ισλαμοφασισμού" δίνουν και παίρνουν. Να μην αναφερθώ καθόλου δε στον ιδιόκτητη της ch φίλο του Σαρκοζύ, ή στην φιλοξενούμενη ακροδεξιά αρθρογράφο Φουρέστ...

Το ζήτημα που πρέπει να μπει στο προσκήνιο είναι το πώς έχουμε ένα κάρο ομάδες φανατικών που ξέρουν μόνο να σκοτώνουν και τους οποίους ο δυτικός ιμπεριαλισμός τους χρησιμοποιεί όπου χρειαστεί ως "αντάρτες" (είμαστε στην εποχή των proxy wars) και μετά τους πετάει σαν στυμμένες λεμονόκουπες (δεν θα τους κλάψει και κανένας είναι η αλήθεια), μέχρι να κάνουν κάτι εκτός(;) σχεδίου σαν αυτό ώστε να πάμε πάλι από την αρχή. Θεωρώ πολύ σωστή την ανακοίνωση της ΠΣΟ.

Ijon Tichy

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

yellow submarine,
Νομίζω πως αν μπούμε στο τρυπάκι του "ποιός έχει το πιο αποκρουστικό πρόσωπο", πέσαμε στην λούμπα αυτών, που διαιρούν τους λαούς. Οι θρησκείες και κύρια η πραγματοποίησή τους σε εκκλησίες, θρησκευτικά τάγματα κλπ. δεν είναι αυτοτελείς κοινωνικές οντότητες ούτε υποκείμενα της ιστορίας, παρά όργανα των υποκειμένων κυρίαρχων τάξεων.
Οι θρησκείες, αν δεν απατώμαι, σηματοδοτούν την εμφάνιση των ταξικών κοινωνιών και γι αυτό κατάγονται όλες από την εποχή της δουλοκτησίας. Κι αν "Ισλάμ" σημαίνει υποταγή, νομίζω και οι άλλες θρησκείες εκθειάζουν την "δουλεία" και τον υποτακτικό "δούλο του Κυρίου", είναι γεμάτες "ικεσίες", "παρακλήσεις", "μυστήρια" και άλλα τέτοια ...δημοκρατικά(!) και ωραία.
Αν λοιπόν θέλουμε να συγκρίνουμε τα εγκλήματα των κυρίαρχων τάξεων που βρίσκονται πίσω από τους μωαμεθανούς με τα εγκληματα των άλλων, που βρίσκονται πίσω από τους χριστιανούς, πολύ φοβάμαι πως οι τελευταίοι είναι ασυναγώνιστοι... Δε θα μιλήσω για τον Θεοδόσιο, ούτε για τις Σταυροφορίες, γιατί αυτά ανήκουν σε παληές εποχές. Μου φτάνει η Χιροσίμα και η πρόσφατη αποικιοκρατία με τους ...ιεραποστόλους της. Οι μεγαλύτερες γενοκτονίες και το βιομηχανοποιημένο έγκλημα αποτελούν καύχημα της ιστορικής συνεισφοράς των ευσεβών πολιτισμένων κεφαλαιοκρατών. Και των πολιτικών τους, που δεν κολώνουν να επικαλούνται και απευθείας συνεννοήσεις με τον ....Υψιστό τους! Μπροστά τους οι μπούργκες και οι σαρίες είναι ασήμαντα πλημμελήματα των τριτοκοσμικών φτωχομπινέδων κεφαλαιοκρατών. Εχουν να παρουσιάσουν οι μωαμεθανοί κεφαλαιοκράτες τίποτε ανάλογο με την εξόντωση των αβοριγίνων Τασμανών, των αυτοχθόνων των δύο αμερικανικών ηπείρων, το όργιο του εξανδραποδισμού των άμοιρων αφρικανικών λαών, με τελευταίο κατόρθωμα την αλληλοσφαγή των χούτου-τούτσι;
Ασε, γιατί και μόνο, που τα σκέφτομαι, κινδυνεύω να γίνω κι εγώ ...τζιχαντιστής.
Μην τα βλέπουμε όλα από την σκοπιά των δικών μας αφεντικών. Αν εσύ "δε βγάζεις άκρη μαζί τους", σκέψου πόση άκρη βγάζουν αυτοί οι δούλοι των κατώτερων θεών με την δική μας δουλοπρεπή αλαζονία.
Αν οι σκιτσογράφοι κατάφεραν να στοχοποιηθούν από φτωχομπινέδικα φασιστικά "χαλιφάτα", και να προκαλέσουν τέτοια σύγχυση, που να οδηγεί σε "συλλαλητήρια" σαν το σημερινό στην ..."πρωτεύουσα της ελευθερίας", (μη χέσω!), ε, θα μου επιτρέψεις να μην τους θεωρώ και τόσο "σπουδαίους ανθρώπους". Βοήθησαν αφάνταστα τόσο τους χαλιφάτους, όσο και τους μαυροφορεμένους φασισταράδες και υποκριτές, που κορδώνονταν στην σημερινή πορεία. Οι σπουδαίοι άνθρωποι δεν κάνουν τέτοια λάθη, και για ήρωες, επειδή την πατήσανε, πολύ τους πάει. Δεν αξίζουν μίμησης, μάλλον παράδειγμα προς αποφυγήν είναι.
Οσο για τον "φετφά υποχρεωτικής στρατολογίας" των χαλιφάτων, δε βλέπω, που υστερεί ηθικά στην δική μας υποχρεωτική στρατολογία, και στους μισθοφόρους της Βlackwater.
Κι ένα τελευταίο. Στις ταξικές κοινωνίες η ελευθερία του λόγου όπως και κάθε άλλη ελευθερία, έχει πάντα τα όρια, που ορίζουν οι αντίστοιχες κυρίαρχες τάξεις.

Ανώνυμος είπε...

Για την ιστορία Charlie(Τσάρλυ) ήταν η slang προσφώνηση των βιετκόνγκ και των βορειοβιετναμέζων στρατιωτών από τους αμερικάνους. Κρίμα θα ήταν να ξεχαστεί

yellow submarine είπε...

"Μπορείς ίσως υποβρύχιε να μας δώσεις κάποια δείγματα να συζητήσουμε επί του συγκεκριμένου, γιατί εγώ από όσα έχω δει δεν βρίσκω τίποτα που ένας μουσουλμάνος που προσπαθεί να ξεφύγει από την πεπατημένη του θρησκευτικού φανατισμού μπορεί να χρησιμοποιήσει σε αυτόν του τον αγώνα."

Πολύ ενδιαφέρον ερώτημα, Ιjion Tichy.

Oσο και αν σου φανει περίεργο οι ίδιοι οι σκιτσογραφοι της Σαρλί και το τραγικό τελός τους απο τα πυρά δυο δειλών και μικρόνοων φανατικών θα συμβάλλουν ωστε να ξεμπλοκάρει το μυαλό μερικών μουσουλμάνων για το που οδηγει ο φανατισμός και τι "αξίες" εχουν τελικά οι τζιχαντοτέτοιοι.

Ο ίδιος ο θρησκευτικός φανατισμός λειτουργεί αυτοκαταστροφικά και βλάπτει σοβαρά ακόμα και τις "μετριοπαθείς" εκδοχες του Ισλαμ. Οι πονηροι και υποκριτές "μετριοπαθείς" ιμάμηδες το γνωρίζουν και πρωτοι τρεχουν να σβήσουν τις φωτιές του τζιχαντισμού για να μην τους πάρουν τα σκάγια και χασουν τα προνόμια τους αλλά ολοι ξέρουν πως και αυτοι βαζουν το χεράκι τους.

Θα σου οω δυο παραδείγματα: Το πρώτο είναι οι Αδελφοι Μουσουλμάνοι της Αιγύπτου που μια λαίκή εξέγερση τους σαρωσε από άκρη σε ακρη. Όλα τα γραφεια τους καηκαν από τουε εξεγερμένους, μελη και στελέχη εκτελέστηκαν και λυνσταριστηκαν γιατί εφήρμοσαν την πολιτική του Μουμπάρακ ξεπουλώντας τα παντα στο ΔΝΤ αλλά η σαρία, σαρία και ο Αλλάχ ειναι μεγάλος, λες και τους ειπαν ότι ειναι...μικρός.

Δυστυχώς το αποτέλεσμα της εξέγερσης το καρπωθηκε ο αιγυπτικός στρατος που στην καταλληλη στιγμη κατελαβε αναιμακτα την εξουσια ως "εγγυητης της ασφάλειας και της τάξης"
Το δευτερο ειναι οι συνεχεις λιποταξίες από τα στρατοπεδα του ISIS και Nusra. Πολλοι ξενοι "μαχητές" βλέποντας την φρίκη και την κτηνωδία του "ιερού πολέμου", λιποτακτουν, παραδινονται στις συριακές και ιρακινές αρχές μαζι με τον οπλισμό τους, κατι που αναγκαζει τις συμμορίες αυτες να κάνουν υποχρεωτικές στρατολογίες γιατί λιγοστεουν οι προθυμοι ηλίθιοι.

Οπότε οι τρεις ηλίθιοι με τα καλασνικοφ χωρίς να το θέλουν έδωσαν ενα ακόμα πλήγμα κατά του ισλαμικού φανατισμού και του ισλαμ γενικότερα.

Τώρα, οι ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες και οι φασίστες ετοιμάζουν νέα Σταυροφορία, αυτό ειναι προφανές. Αλλά νομίζω Σεχταρ Τρομερέ ότι οι "κακοί" ειναι περισσότεροι του ενός...
Δεν εχει σημασία αν τα χριστιανικά στρατευματα εχουν πολλαπλάσια θυματα -που εχουν, να το ξεκαθαρίσουμε-. Είναι ότι και οι Ισλαμιστές κανουν τα πάντα για να τους φτασουν και να τους ξεπεράσουν βασανίζοντας και καταπιέζοντας τους ίδιους ανθρώπους: τους φτωχους και ταλαιπωρημένους κατοικους της Μ. Ανατολής.

Δεν βλέπω φως σε αυτη την ιστορία, φοβάμαι πως η συγκρουση εντός των ευρωπαϊκών κοινωνιών είναι αναπότρεπτη. Υπάρχουν ολοι εκείνοι οι προδιαθεσικοι παράγοντες (γενική φτωχεια, ανεργια, περιθωριοποιηση, ελλειμμα κοινωνικης συνοχης) που λειτουργουν σαν τα ξερά αχυρα. Αρκει μια σπιθα.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Ρε συ submarine,απο το αρχικο ποστ μου εχω γραψει οτι κακως τους φαγανε και οτι το Ισλαμ (οπως και οι δολοφονοι) ειναι σκουπιδι.Μην με κανεις να τα γραφω τριτη φορα.

Ανώνυμος είπε...

Τα παραδείγματα που ζητάω υποβρύχιε είναι από την δουλειά του περιοδικού (σκίτσα, κείμενα κτλ). Αν αυτό που μου λες είναι ότι τα έκαναν όλα αυτά με σκοπό να βουτήξουν κάποιοι από τους φανατικούς τα πολυβόλα και να τους γαζώσουν και να περάσουν έτσι μήνυμα (μήνυμα που πήραν κι οι άλλοι οι δυτικοί όπως σωστά επισημαίνεις και μόνο σε προοδευτική κατεύθυνση δεν οδηγεί) τότε οκ πάω πάσο.

Ijon Tichy