Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Φουλ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-mars με Αλαβάνους*

*Άρθρο συνεργάτη μας

Σήμερα είναι δικαιωματικά η μέρα της ανταρσύα-μαρς, που έχει την κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση στο θέατρο διάνα. Χώρια το χτεσινό διαμάντι του δελαστίκ στο πριν, που δεν ξέρει κανείς από πού να το πρωτοπιάσει για να το σχολιάσει. Τίποτα όμως, μα αλήθεια τίποτα, δεν μπορεί να συγκριθεί με το προλεκάλτ προεκλογικό σποτάκι που κυκλοφόρησε το μετωπικό σχήμα. Και του οποίου το βαθύτερο νόημα προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει στο κείμενο που ακολουθεί η συνεργάτης του μπλοκ ρένα μπουεναβεντούρα δουρου-τι, με το σκοτεινό χαρτοπαικτικό της παρελθόν. Καλή ανάγνωση.


Το σποτ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν μπορεί να ειδωθεί μονάχα με μια πρώτη ματιά. Θέλει πολλές. Έχει πολλά μηνύματα, τόσα που δεν μπορείς να τα διαχειριστείς. Εμείς, θα επιχειρήσουμε να ρίξουμε λίγο φως, στο εν λόγω διαφημιστικό, το οποίο προφανώς απευθύνεται μονάχα σε χαρτοπαίχτες, γιατί αποκλείεται κάποιος άλλος να καταλαβαίνει κάτι.
Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

1.      Η παιχτική (και όχι παικτική) ανάλυση
Ο φίλος μας –πρωταγωνιστής του σποτ- ανοίγει τα φύλλα του και έχει 7-2 διαφορετικού χρώματος αλλά καλή θέση στο τραπέζι, γιατί μιλάει τελευταίος. Έχει όμως, ένα από τα χειρότερα φύλλα, με τα οποία μπορείς να ξεκινήσεις στο Texas HoldEm, το οποίο παίζει η παρέα.

Κοιτώντας τα φύλλα των υπολοίπων, ο πρώτος έχει AA, το καλύτερο φύλλο με το οποίο μπορείς να ξεκινήσεις το παιχνίδι, όμως δεν ανεβάζει το ποντάρισμα. «Άντε» λες. Περιμένει να ανεβάσει κάποιος άλλος, για να τα καρφώσει, επειδή μιλάει πρώτος και δεν θέλει να τους διώξει από την παρτίδα.

Ούτε όμως και ο δεύτερος, παρότι κρατάει QQ (είναι δηλαδή δυνατός) δεν ανεβάζει το ποντάρισμα, παρά βλέπει και αυτός το μίνιμουμ ποντάρισμα του πρώτου. Ο μοναδικός που παίζει σωστά, είναι ο τρίτος, ο οποίος με μέτριο φύλλο, ίδιου όμως χρώματος K-10 κάνει και εκείνος call στο μίνιμουμ ποντάρισμα, για να δει τουλάχιστον τα τρία πρώτα φύλλα (το flop).

Το ότι ο τρίτος καταλήγει μετά το flop άχαστος, έχοντας φλος ρουαγιάλ, κάτι που έχει πετύχει μόνο ο Τζέιμς Μποντ στο Casino Royale και αυτός όχι από τα τρία πρώτα φύλλα (και εκείνο ήταν στρέιτ φλος), είναι ευθύνη των δύο πρώτων παιχτών, που παρότι έχουν πολύ καλά φύλλα και φυσιολογικά σε ένα τραπέζι 5 ανθρώπων, θα έβαζαν όλες τις μάρκες τους, στη μέση πριν καν ξεκινήσουν να ανοίγουν τα φύλλα, δεν το κάνουν. Άρα κανονικά, ο τρίτος με το K-10, δεν θα είχε μπει ποτέ στη συγκεκριμένη παρτίδα και δεν θα είχε πετύχει flush royal.

Μετά το flop, το παιχνίδι αποκτά άλλη ενέργεια. Ο πρώτος με τους άσους, κάνει ένα μεγάλο raise, το οποίο όμως ίσα που φτάνει το ¼ των μαρκών του και παρόλα αυτά είναι πολύ μεγαλύτερο από το ποσό που ήδη υπάρχει συγκεντρωμένο στη μέση του τραπεζιού. Για να το σχηματοποιήσουμε, αν μέσα υπάρχουν 10 ευρώ, εκείνος βάζει 40, για να κερδίσει καθαρά 7,5 γιατί και τα 2,5 από τα 10 του κέντρου, είναι τα δικά του από το πρώτο ποντάρισμα. Άρα δεν ξέρει να παίζει, όπως μας έδειξε και στον πρώτο γύρο.

Ο δεύτερος, παρότι υπάρχει ο κίνδυνος και για κέντες και για χρώμα, με το σετ του, δεν κωλώνει από το overbet του πρώτου και callάρει το άρρωστο ποντάρισμα. Ακόμα πιο ηλίθιος δηλαδή.

Ο τρίτος τώρα, που στον πρώτο γύρο μας είχε δείξει ότι κάτι σκαμπάζει, αποδεικνύεται τουλάχιστον μικροαστικά ανυπόμονος. Έχει το απόλυτο φύλλο. Το καλύτερο που μπορεί να προκύψει. Ότι και αν ανοίξει στα επόμενα δύο φύλλα που απομένουν, δεν γίνεται να χάσει. Και αντί απλά να δει το ποντάρισμα των αντιπάλων του, με ενθουσιασμό πρωτάρη κάνει allin μαρτυρώντας ουσιαστικά ότι κρατάει στο χέρι του, φύλλο που δεν χάνει. Ε, όχι. Παίζετε με τη νοημοσύνη μας.

Ο φίλος μας, πρωταγωνιστής του σποτ με το 7-2 στο χέρι, παρότι οι δύο «μπράβοι» από πίσω τον παροτρύνουν να τα βάλει όλα, παρότι δεν έχει ούτε επαφή, αλλά ούτε και φύλλο στο χρώμα εκείνων που έχουν πέσει κάτω, τα παίρνει στο κρανίο και αναποδογυρίζει το τραπέζι.

Στην πραγματική ζωή τώρα, μετά από αυτή την κίνηση, σε έχουν πετάξει έξω από το σπίτι και σου έχουν κρατήσει και τα λεφτά. Ο τύπος με το K-10 και το φλος ρουαγιάλ, έχει πέσει στα γόνατα πάνω από τις ανακατεμένα πλέον φύλλα και μάρκες και κλαίει γοερά ψιθυρίζοντας «Όχι ρε πούστη μου, είχα να βγάλω φλος ρουαγιάλ, από εκείνη την πρωτοχρονιά του ‘89». Σε επίπεδο συμβολισμών, άνετα μπορούσε να σταθεί ως διαφημιστικό της ΟΝΝΕΔ, όπως εκείνο με το ρεστοράν.


2.      Ανάλυση συμβολισμών
Εδώ υποθέτουμε ότι ο πρωταγωνιστής του σποτ είναι η Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι πρωτοετής ΝΑΡίτης. Ο πρωτοετής ΝΑΡίτης-Ελλάδα, μπαίνει σε ένα σπίτι που φαίνεται ότι δεν τον πηγαίνει κανείς με τη βία. Το σπίτι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το τραπέζι όπου παίζεται πόκερ η Ευρωζώνη. Από πίσω υπάρχουν και δύο μπράβοι… Ευρωστρατός; ΝΑΤΟ; Ποιος ξέρει;

Ωραία. Η Ελλάδα λοιπόν, που μπήκε χωρίς κάποια βία στην Ευρωπαϊκή Ένωση-σπίτι, βρίσκεται και στην Ευρωζώνη, που είναι ένα μεγάλο παιχνίδι πόκερ. Η Ελλάδα, δεν βάζει μόνη της τις μάρκες στο παιχνίδι. Αντίθετα της τις βάζει με τη βία η κρουπιέρισσα, που δεν μπορώ να καταλάβω ποια χώρα συμβολίζει. Εκτός και αν παντού βρίσκεται η Γερμανία. Η Γερμανία κρουπιέρισσα, η Γερμανία που έχει το Κ-10 και κάνει φλος ρουαγιάλ, μυρίζει και λίγο στημένο το παιχνίδι, αλλά τελοσπάντων.

Η Ελλάδα, δεν μιλάει την ώρα που της βάζουν μάρκες χωρίς λόγο στη μέση του τραπεζιού, κάτι που συμβολίζει  την εξάρτηση της χώρας. Οι υπόλοιποι παίχτες-χώρες έχουν κάτσει σε ένα τραπέζι με λεφτά, χωρίς –όπως αποδείξαμε παραπάνω- να ξέρουν πόκερ. Άρα, ή το παιχνίδι είναι φιλικό και ο πρωτοετής ΝΑΡίτης-Ελλάδα εντελώς καθυστερημένος που αναποδογυρίζει το τραπέζι σε ένα φιλικό παιχνίδι· ή οι υπόλοιποι παίχτες είναι παντελώς άσχετοι και στην πραγματικότητα, ο πρωτοετής ΝΑΡίτης-Ελλάδα που ξέρει ποκεράκι, μπορεί να τους τα φάει άνετα και αποδεικνύεται παντελώς καθυστερημένος γιατί δεν το κάνει. Να πούμε βέβαια, ότι ο ΝΑΡίτης-Ελλάδα είναι ο αδύναμος κρίκος του τραπεζιού-Ευρωζώνης, καθώς όταν κάθεται έχει τις λιγότερες μάρκες μπροστά του.

Ο πρωτοετής ΝΑΡίτης-Ελλάδα, δεν αναποδογυρίζει το τραπέζι από τη στιγμή που του βάζουν με τη βία μάρκες σε φύλλο που δεν θέλει να παίξει, αλλά περιμένει πρώτα να δει πώς θα εξελιχθεί η παρτίδα για να αναποδογυρίσει το τραπέζι σταματώντας το παιχνίδι. Είναι τουλάχιστον τυχοδιώκτης και εθισμένος τζογαδόρος. Συμπέρασμα. Η Ελλάδα-ΝΑΡίτης, θα έμενε στο τραπέζι-Ευρωζώνη, αν το φύλλο της-του, ήταν καλύτερο. Η λύση είναι ΚΕΘΕΑ και απεξάρτηση ή αλλιώς διεθνής εποπτεία!!!

Από την άλλη και η Γερμανία-γραβατωμένος τύπος με Κ-10, είναι για τα πανηγύρια, από τη στιγμή που προσπαθεί να πετάξει τους πάντες έξω από το τραπέζι-Ευρωζώνη, την ώρα που έχει το καλύτερο φύλλο και αν απλά τους κρατήσει στο παιχνίδι, θα τους τα φάει εύλογα όλα. Το σποτάκι, θα μπορούσε να υπονοεί ότι τόσα χρόνια η Ελλάδα-ΝΑΡίτης, έτρωγε λεφτά που δεν είχε, καθώς κάθεται στο τραπέζι χωρίς να έχει δώσει χρήματα, βρίσκει όμως μπροστά του μάρκες…

Το σποτάκι στην πραγματικότητα, δεν βγάζει κάποιο νόημα. Το σύνθημα με το οποίο κλείνει είναι το «Ούτε διαπραγμάτευση, ούτε υποταγή. Σύγκρουση και ανατροπή» του τραπεζιού-Ευρωζώνης. Και αυτό επειδή δεν έχουμε καλό φύλλο. Από το σπίτι-ΕΕ δεν θα φύγει ο πρωτοετής Ναρίτης-Ελλάδα; Ή έχει παίξει ρόλο ο Αλαβάνος και γι αυτό το σποτ κόβεται εκεί; Πως θα είναι το πόκερ στην εργατική εξουσία;

Η χαρτοπαιξία-συμμετοχή στην Ευρωζώνη και την ΕΕ είναι ηθικά κολάσιμη; Και αν ναι, γιατί ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ κρατάμε στάση αναμονής απέναντι στον «μανιώδη χαρτοπαίχτη» ΣΥΡΙΖΑ που δεν συμμετέχει στο βίντεο;

Βέβαια, το παιχνίδι στο τραπέζι-Ευρωζώνη θα πρέπει να θεωρηθεί ως μη γενόμενο καθώς η κρουπιέρισσα δεν «καίει» φύλλα πριν ανοίξει flop-turn και river, ενώ παρότι θεωρητικά συμμετέχει στο παιχνίδι, ούτε ποντάρει, ούτε όμως και πηγαίνει πάσο τα φύλλα της.

ΥΓ1. Μήπως όλα παραπέμπουν στον καζινο-καπιταλισμό που έλεγε κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ;

ΥΓ2. Αν το παιχνίδι είναι στημένο, τα υπόλοιπα ισχυρά μέλη της Ευρωζώνης-τραπεζιού, έχουν κάνει καταφανέστατα κακό στήσιμο… Το σωστό στήσιμο, θα ήταν: To flop να ανοίξει για παράδειγμα με A-7-7 και έπειτα να ακολουθήσουν η ντάμα και ο βαλές μπαστούνι. Αυτό θα σήμαινε ότι ο ΝΑΡίτης-Ελλάδα θα είχε ένα δυνατό κατά τη γνώμη του φύλλο, ενώ ο κύριος με τους άσους θα είχε κρύψει τη δύναμη του δικού του φύλλου, αφού δεν είχε ποντάρει preflop… Το στήσιμο του παιχνιδιού, θα ήταν πλέον περισσότερο εμφανές προς το τέλος του παιχνιδιού και αυτό μόνο αν οι δύο, εκείνος με τους άσους και ο φίλος μας με τα τρία 7άρια, είχαν ποντάρει και είχε ακολουθήσει αυτός με το Κ-10 που μέχρι εκείνη την ώρα δεν θα είχε τίποτα. Ούτε ο δικός μας, θα φαινόταν τυχοδιώκτης, ενώ αντίθετα θα έβγαζε μάτι το στήσιμο.

3.      Η ηθικοπλαστική ανάλυση
Το επόμενο σποτ θα είναι σε στριπτιζάδικο; Τι είναι αυτά; Νεαροί πρωτοετείς φοιτητές να παίζουν πόκερ, στην Ευρωζώνη; Αντί να βρίσκονται στο δρόμο και να σπάνε τις κόκκινες (ευρω)ζώνες; Εγώ δεν ήμουνα ΝΑΡίτης, ΝΑΡίτη μ’ έκανες εσύ; Είναι αυτό fair play, μόλις δεις ότι δεν σου αρέσουν τα φύλλα, να αναποδογυρίζεις το τραπέζι; Δεν θα ήταν πολύ καλύτερο το σποτ της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για τους κινδύνους του πόκερ στο διαδίκτυο;

Τι να μας πει κι ο δελαστίκ μετά από αυτό…


Ρένα Μπουεναβεντούρα Δουρου-τι

180 σχόλια:

Αναυδος είπε...

θα συμφωνήσω με τον συγγραφεα του αρθρου ότι το διδαγμα της διαφημησης της Ανταρσυα-Τουιξ (πιο νοστιμη από τη μαρς) ειναι κατά βαση αντιδραστικό. ΕΝΑΣ σωτηρας αναλαμβανει να σώσει την Ελλαδα και να διαλύσει την διαπραγματευση ουτε λαος ουτε κινημα ουτε αγωνας

η ελληνικη εκδοχη του σουπερμαν (λιγο αχαμνός) μονος εναντιον ολων

ΑΠΑΤΣΙ είπε...

Χαχα γελιοι και οπορτουνιστες οι της ανταρσυα, αθλιο νεροβραστο προεκλογικο σποτ ουτε ο συριζα προ 2012 δεν θα εβγαζε τετοιο σποτ. Μπραβο Απολιθωμα για τις σωστες οδηγιες σου στο ποκερ παρ οτι στο ποκερ παιζει και μπλοφα και μ ενα ΄΄αδυνατο΄΄ χαρτι μπορεις να κερδισεις ακομη και ασσους.
Α και κατι ακομα επαμ-ανελ-τσυριζα-ανταρσυα κανουνε κοινη εκδηλωση αν ενδιαφερεται καποιος συντροφος να παρευρεθει, το ποταμι πισω δεν γυρνα και η ανταρσυα ξεσκεπαζει το βρωμικο οπορτουνιστικο της προσωπο:


http://epamhellas.gr/%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B9%CF%82-25%CF%84%CE%B9


Κοκκινος Απατσι

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Μηπως οι συμβολισμοι αυτης της διαφημισης,αναφερονται στο ποκερ αναμεσα στα κοκκινα ανθυποτσελιγκατα που απαρτιζουν το κομμα/οργανωση/σχημα/ρακομελοπαρεα κλπ αυτο,και οχι στο κεντρικο πολιτικο σκηνικο?

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει πάντα η πιθανότητα ο ναρίτης να συμβολίζει το λαό (τρομάρα του), οι δύο πρώτοι παίχτες με τα καλά φύλλα τον δικομματισμό (συριζα, νδ) που έχει καλά φύλλα, αλλά τα χαλάει με το ποντάρισμά του και ο τρίτος το κκε που ενώ έχει το καλύτερο φύλλο (επανάσταση για σοσιαλισμό) βιάζεται να το παίξει και το καίει μία ώρα αρχύτερα. Όποτε κάνουμε ρήξη με τον καζινοκαπιταλισμό τραπεζιού τους για ένα πιο ηθικό καπιταλισμό που θα μας οδηγήσει σε βάθος χρόνου στο σοσιαλισμό.
Υ.Γ. Άμα ακούσω ανταρσυώτη να μιλάει για την Βάρκιζα ξανά θα φταίω εγώ να τον αρχίσω στα βρισίδια.
Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι η βασική ιδέα είναι κλεμμένη, χωρίς να έχει καν το (όποιο) χιούμορ του πρωτότυπου.

http://existentialcomics.com/comic/49

Στις εκλογές αυτές τα στρατόπεδα είναι ξεκάθαρα. Από τη μια μεριά το ότινάναι και από την άλλη το ΚΚΕ. Γιάννης Ν.

Ανώνυμος είπε...

Aντιδραστικο λεει ο ενας,γελοιο και νεροβραστο λεει ο αλλος (που δεν εχει καταλαβει καν ποιος υπογραφει το αρθρο),ο τριτος ανακαλυπτει ενδοανταρσυα συμβολισμους και ξεκατινιασματα,ο τεταρτος βαζει και το κκε στο κολπο,ο πεμπτος το εβγαλε και κλεμμενο...

Ωραιο αρθρακι παντως,εντυπωσιακος ο ογκος γνωσεων της αρθρογραφου σχετικα με το ποκερ.

υγ.το παλικαρι ειναι στανταρ ναριτης η κανουμε υποθεση εργασιας?

ενας απο τους 725 που εχουν μακελεψει το πολ του λενινριλοντεντ

Ανώνυμος είπε...

Εγω παλι νομιζω οτι κανεις απο τους δημιουργους του σποτ δε σκεφτηκε τοσο βαθια οσο ο αρθρογραφος και οι μεχρι τωρα σχολιαστες. Το σποτ ειναι αντιδραστικο οχι επειδη ετσι ηθελαν πονηρουτσικα, αλλα επειδη ετσι τους καυλωσε (ειμαι και σαλονικιος απολιθωμα) να κανουν, αυθορμητοι χαζοχαρουμενοι συντηρητικοι ποζεραδες οπως παντα, δεξιοτεροι καθε χρονο.

Νομιζω οτι το σχολιο του ΠΓ αξιζει να συζητηθει με τη δεουσα σοβαροτηταα. Οτι και καλα αυτος που αναποδογυριζει το τραπεζι ειναι σεκ/οκδε σπαρτακος, αν καταλαβα καλα?

Επισης θα διαφωνησω με τον Αναυδο. Η μαρς ειναι πιο νοστιμη απο την τουιξ, αλλα και οι δυο τους ωχριουν μπροστα στην ντερμπυ.

sniper

zoot horn rollo είπε...

Σιγά ρε μακελάρη, κόψε κάτι...

Ανώνυμος είπε...

Επί της ουσίας για μία ακόμη φορά ο ανταρσυωτης της παρέας δεν απάντησε τίποτα για να υπερασπιστεί το σποτ του κόμματός του και άρχισε το καλαμπούρι (5:32).
Ο.Χ.Ε.Π.

αΝΑΥΔΟς είπε...

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΕΙΑ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗς ΕΜΑΚΕΛΕΥΘΕΙ ΤΟ ΠΟΛ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΡΕΛΟΑΝΤΕΝΤ Ο ΔΡΟΜΟς ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΟΙΧΤΟς

ΖΗΤΩΣΑΝ ΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕς

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, κατ' αρχήν η ανάρτηση είναι κυρίως χιουμοριστική. Άσχετα αν κάποιοι συμβολισμοί έχουν την πλάκα τους.

Το ίδιο το σποτ, απευθυνόμενο στον περισσότερο κόσμο που δεν έχει το ενδιαφέρον ούτε για το πόκερ, ούτε για τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σημαίνει λίγο πολύ "εμείς δεν μπαίνουμε στο παιχνίδι".

Τα υπόλοιπα, απλά σκεφτήκαμε ότι θα έχουν πλάκα. Επίσης οι πληροφορίες μου, λένε ότι οι δύο μπράβοι είναι άλλης συνιστώσας. Της πιο άγριας. Και τέλος, κανένα bounty. Μόνο mars.

Ρένα Δούρου-τι

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια γιατι γελατε με τους οπορτουνιστες σε διατεταγμενη υπηρεσια ειναι οι ανθρωποι.Ολο το συνοθυλεμα παρεα ο Ρουσης Ο δελαστικ που ξεχασε οτι τις 2 κυβερνησεις το 1989 της εκανε ο συνασπισμος η συμμορια του Αντικομμουνιστικου αγωνα και βεβαια ο Αλαβανος που ψηφισε το Μααστριχτ και ολα τα υπολοιπα και την ωρα που επρεπε εφυγε για να συνεχισει στο νεο οπορτουνιστικο μορφωμα. Συνεχιστε ο καπιταλισμος σας χρειαζεται ολους για το παραμυθι του Μετωπου βεβαιως βεβαιως ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

ΕΚΤΑΚΤΑ ΝΕΑ

Σε σπαρακτικους λυγμους ξεσπασαν τα γατακια του LR.

''Εχω μπει στο στοχαστρο μακελαρηδων χαρτομουτρων'',κατηγγειλε ο ιδιοκτητης.

Ανώνυμος είπε...

Μπουαχαχαχα!ωραια ηταν η αναρτηση ,το σποτ ειναι τοσο τραγικο δεν αξιζει σχολιασμο.εμενα παλι μ θυμισε την ταινια rounders με το matt damon που μιλαει για τον κοσμο των παικτων ποκερ
Νιονιος ο σπιντ

Yannis Theocharis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
zoot horn rollo είπε...

Ακόμα κι εδω σεντόνι...

anonymous anonymous είπε...

@Παπουτσωμένος γάτος (19 Ιανουαρίου 2015 - 9:07 μ.μ.):

H ειρωνεία σου προς το LR είναι το λιγότερο μη παραγωγική. Και μάλιστα αυτή τη στιγμή λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

dionperd είπε...

Υπάρχουν και καλύτερα σποτάκια πάντως...:

http://aristerisymporefsi.gr/index.php/symporefsi/item/295-mars-hatzidakis

Και φυσικά:

http://aristerisymporefsi.gr/index.php/symporefsi/item/244-empros-mars

Ανώνυμος είπε...

Το σχολιο του κριτια με την αρτια επεξηγηση του hold 'em, αποδεικνυει ρενα και λοιποι, πως οτι και να κανουμε, στο τζογο δεν θα γινουμε ποτε αρκετα καλοι....

sniper

Ανώνυμος είπε...

διορθωση: holdem

Ανώνυμος είπε...

@Κριτίας
Προτελευταίος είναι στα χαρτιά. Όμως η dealer, κρατάει φύλλα και τελικώς δεν παίζει, ούτε πηγαίνει πάσο.

Δεν υπάρχει παραλληλισμός με κόμματα αλλά με χώρες και συνολικά με την Ευρωζώνη. Αλλιώς πρέπει με κάποιον τρόπο να εξηγηθεί γιατί η dealer, βάζει εκείνη τις μάρκες του ήρωα στο παιχνίδι.

Πράγματι, δεν παρατήρησα ότι το παιχνίδι δεν γίνεται clockwise, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι αυτό έγινε ηθελημένα και υπάρχει συμβολισμός.

Όπως καταλαβαίνεις, οι γνώσεις μας πάνω στο παιχνίδι, οι δικές σου περισσότερο, οι δικές μου λιγότερο είναι παραπάνω από του μέσου όρου, πόσο μάλλον από τα παιδιά που κάνουν το βίντεο.

Πως είναι effective all in? Preflop, το έχουν κάνει family pot μόνο με τα blinds, χωρίς ούτε raise. Δες το 3-4 φορές ξανά, το βίντεο.

@Παπουτσωμένος Γάτος
Χαχαχαχα. Θα μπορούσε, αλλά μάλλον όχι. Μόνο η διανομή των ρόλων, έχει τον χαρακτήρα που λες.

Ρένα Δούρου-τι

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν και ακόμη καλύτερα σποτ Περδίκη, το παρακάτω για παράδειγμα όπου γίνεται ακόμη περισσότερο ταληράκια το σύνθημα της ανατροπής (γιατί με αυτό με τα χαρτόμουτρα βλέπεις τι μανούρα γίνεται):

https://www.youtube.com/watch?v=rtI7gk3vZig

Τώρα για τους μπαχαλοτζογαδόρους το μόνο που θέλω να πω είναι ότι αυτό το σποτ έρχεται ως φυσική συνέπεια της λαφαβάνικης γραμμής περί τζόγου στην διαπραγμάτευση, δεν είναι μόνο η ατάκα για τον καζινοκαπιταλισμό, υπάρχει ένδοξο παρελθόν:

http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/06/blog-post_22.html

Στο επόμενο θέλω να έχει κάτι με σεισμούς, τσουνάμι κτλ ώστε να δικαιωθεί και η σεισμολογική πτέρυγα (δελαστίκ, πιπι, ομάδα βαν κτλ) των σοκολατοφάγων.

Ijon Tichy

ΥΓ: Ρε πάλι πέσατε να τον φάτε τον Κριτία; Για πρώτη φορά κάνει ο άνθρωπος σοβαρό (χωρίς καμία ειρωνία) σχόλιο -- ντάξει, για το πόκερ -- και να τι αντιμετώπιση έχει...

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@anonymous

Εδω ειμαστε ενας μικροκοσμος.Ενας αρκετα ενδιαφερον μικροκοσμος που μπορει να μαθει κανεις πολλα,αλλα με μηδενικη επιρροη στον πραγματικο κοσμο,περα απο αερισματα μαντρων εκατερωθεν.Για αυτο δεν πιστευω οτι επηρεαζεται η ψηφος κανενος απο τα σχολια,ποσο μαλλον τα δικα μου.

ΥΓ Σε περιπτωση που δεν εγινε κατανοητο,αυτο που εγραψα ειναι οτι ο LR θα βαλει τις γατες του να κλαινε για το διαδικτυακο ''μακελαρισμα''.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

τωρα που αλλωσατε το καστρο του Αντωνη αλαβανανταρσοπουλα ,αντε να μπειτε στη Βουλη να κατσετε διπλα στους χρυσαυγιτες (οπως μπαινεις απο το περιστυλιο ,αριστερα )

Dreaming Neon Red είπε...

Περδίκη εσύ δεν έκραζες το ΚΚΕ για τροτσκιστική στροφή; Και τώρα στηρίζεις ανοιχτά ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ που έχει από τρότσκια μέχρι τον Αλαβάνο μέσα; Καμία τσίπα πια;;;

Ανώνυμος είπε...

Μη μου πειραζετε τον Περδικη. Εγω χαρηκα γιατι επιτελους βρηκε το δρομο του.
Εγω ημουν αυτος που πολλες φορες του χα γραψει οτι δεν ειχε παρει χαμπαρι σε ποιο κομμα ηταν και οτι επρεπε να ψαχτει αλλου.
Αυτες οι εκλογες ηταν η τελευταια πραξη του στριπτιζ για τους πικραμενους true που τους πηραν δηθεν το κομμα τους. Χαιρομαι που ακουσαν πολλους απο εμας και διαλεξαν πολιτικη στεγη ψστε να εφαρμοσουν την φοβερη τακτικη τους που θα φερει το σοσιαλισμο. Εκτος αυτου ειναι και ευκαιρια να δουμε ποσο κοσμο και σε τι κατευθυνση θα συσπειρωσουν τα αδικοχαμενα ταλεντα που τα φαγε η κακια ηγεσια...


ratm

Υγ. Ο Πραξιαδης, ο Στωικος και οι λοιποι σε ποια περιφερεια κατεβαινουν?

dionperd είπε...

Και με το διάβολο (για να παραφράσω κάποιον κλασσικό...) θα συμμαχήσω σε ενιαίο μέτωπο προκειμένου να πετύχω τους στρατηγικούς μου σκοπούς...

Ξέρετε πολύ καλά ότι καμία από τις τροτσκιστικές οργανώσεις δε συμμετέχει στην ουσία σε αυτή τη συμφωνία. Κάποιες είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, κάποιες κατεβαίνουν μόνες τους διότι αρνήθηκαν, και το ΣΕΚ την καταψήφισε και ακούω ότι είπαν ότι δε θα την εφαρμόσουν. Την αρνούνται με τα ίδια επιχειρήματα με το ΚΚΕ...

Σε κάθε περίπτωση εγώ δεν υιοθέτησα ποτέ την τροσκιστική οπτική για τα πράγματα. Τροτσκιστής είναι αυτός που έχει παρόμοιες ιδέες και οπτική με τους Τροτσκιστές, όχι αυτός που συνεργάζεται με αυτούς όπως ο ίδιος ο Λένιν με τον Τρότσκι, μέσα από το ίδιο κόμμα... Επίσης, τελευταία φορά που κοίταξα, ο τροτσκισμός δεν κολλάει με την απλή ανθρώπινη επαφή...!

Το πρόγραμμα της συμφωνίας είναι σε α-α-δ κατεύθυνση. Είναι θετικό ότι πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα με ταλαντεύσεις ή λάθος στάση για την ΕΕ, αναθεωρούν, και λυπηρό που το ΚΚΕ αναθεωρεί προς την ανάποδη και ονομάζει "τυχοδιωκτισμό" την ρήξη με ΕΕ και ΝΑΤΟ ΠΡΙΝ την επανάσταση (που δεν μπορούμε να προβλέψουμε ή να προκαλέσουμε διότι είναι αντκειμενικό γεγονός...). Φυσικά, κάθε τέτοια συμφωνία μπορεί να πάει μπροστά ή και να πισωγυρίσει. Οψόμεθα και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε με τις πενιχρές μας δυνάμεις. Μακάρι να μπορούσατε να πείτε κι εσείς το ίδιο, καθώς προετοιμάζεστε για όταν θα ξεσπάσουν οι επαναστατικές συνθήκες...

Εγώ "πονάω" για το ΚΚΕ αλλά όχι με θρησκόληπτο μεταφυσικό τρόπο. Είναι το κόμμα που θα μπορούσε να ηγηθεί της λύσης, και φυσικά πέρασα πολλά εκεί πέρα. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα λειτουργώ ενάντια στην τάξη μου και το λαό, αλλά υπέρ του ...Κόμματος.

Ο Πραξιάδης και ο Στωικός δεν ξέρω τελικά τι θα κάνουν γιατί δεν λένε. Πιθανόν όμως να ψηφίσετε το ίδιο κόμμα με αυτούς...

Συνολικά τη στάση μου την εξηγώ σε αυτό το άρθρο που απευθύνεται στο χώρο του ΚΚΕ:

http://dionperd.blogspot.de/2015/01/blog-post_71.html

Ανώνυμος είπε...

ναι μονο που.. εχμ... ξερετε.. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΟΤ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΥΤΟ! Κριάρια κουκουεδες! Αυτο το φτιαξαν μονοι τους καποια παιδια.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς, Περδίκη, που μας πληροφόρησες ότι ο Αλαβάνος είναι σε α-α-δ κατευθυνση και έχουν ενοχληθεί οι τροτσκιστές ΣΕΚ-ΟΚΔΕ, γιατί εμείς νομίζαμε ότι ο Αλαβάνος είχε αριστεριστική γραμμή και πάλευε για σοσιαλισμό ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!!!! Ευτυχώς που υπάρχετε και εσείς για να τραβάτε στη σωστή πορεία τον Αλαβάνο, το ΝΑΡ κλπ. Ευτυχώς που η γραμμή ας τώρα δικαιώνεται στις μάζες και τις τραβάτε με ενθουσιασμό, τργουδώντας ΑΑΔΜ-ΑΑΔΜ-ΑΑΔΜ "φωνή λαόυ, που φτάνει ως τα άστρα του ουρανού".
Επιτέλους, ο Αλαβάνος και το ΝΑΡ κάνουν σημαία τους τις αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και ο λαός αλαλαζει μαζικά "κι άλλο-κι άλλο", "κάτω οι σεχταριστές του ΚΚΕ", κάτω η αριστερίστικη ηγεσία του", "Ζήτω ο κουμμουνιστής ηγέτης Αλαβάνος"....
Δυστυχώς, υπάρχουν κάποιοι "κακοί" τροτσκιστές στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δεν καταλαβαίνουν την ιδιοφυία σας καιλένε τα ίδια με το ΚΚΕ, αλλά συμμετέχουν ενεργά στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συκοφαντούν το ΚΚΕ με τις ίδιες αρλούμπες που γράφεις και εσύ.
Υ.Γ. Φαντάζομαι Περδίκη ότι η "Ανασύνταξη", οι "1000" και ο Μπιτσάκης υλοποιούν και αυτοί τις αποφάσεις του 15ου συνεδρίου του ΚΚΕ στηρίζονας ξεκάθαρα ΣΥΡΙΖΑ!
Φαντάζομαι ότι και κάποιοι τρόφιμοι του "Εργατικού Αγώνα" που θα ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιούν και αυτοί τις αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου του ΚΚΕ!!!
ΕΛΕΟΣ-ΕΛΕΟΣ-ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!

kk-1

Ανώνυμος είπε...

μ'αρεσει που ειρωνεύεστε μια προσπάθεια με 0 μπάτζετ,που γίνεται από τα παιδιά για την προόθηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Εύχομαι με την κρατική επιχορήγηση που παίρνετε να κάνετε εσεις κάτι καλύτερο για εσάς.Πολύ κόμπλεξ και δεν κάνει καλό.
-άσχετος

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Ρε σεις εβλεπα τον Κωνσταντινου στην διακαναλικη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ,και ειπε ουτε λιγο ουτε πολυ,οτι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρεπει μεσω του εργατικου ελεγχου και των αγωνων στο πεζοδρομιο,να εξασφαλισει τις κατακτησεις της κυβερνησης της αριστερας.

Σοβαρα τωρα ΑΝΤΑΡΣΥτες,και ειδικα οι ΝΑΡιτες,σας ευχαριστει η παραπανω θεση?Να ειστε πρακτικα η αριστερη κινηματικη τσοντα του ΣΥΡΙΖΑ?Εκτος και αν καταλαβα κατι τελειως λαθος.

ΥΓ Λογω ανωτερας βιας(πολλα ατομα στο σπιτι,1 τηλεοραση)δεν μπορεσα να δω παρα λιγο απο την ομιλια.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

ΔΠ εγώ δε συμφωνώ ότι τα καλύτερα σποτάκια είναι του αλαβάνου (και από πολιτικής και από αισθητικής άποψης) αλλά περί ορέξεως, που λένε.
Κοίτα να δεις πάντως που θα γίνει τελικά με το ναρ το ααδμ: http://kokkinostupos.blogspot.gr/2015/01/blog-post_43.html
Εγώ πάντως αν ήμουν ναρίτης θα άρχιζα να λέω τα περί διολίσθησης, εγκατάλειψης του προγράμματος, κτλ.

Άσχετε, δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεσαι, και δεν είναι δικό μου το κείμενο, για να πάρω εργολαβία την υπεράσπιση, αλλά ξέρω από πρώτο χέρι πως η ρένα δεν είχε καμία τέτοια μειωτική διάθεση, ίσα-ίσα που το λάτρεψε το σποτάκι.
Γενικώς αυτοί που τρολάρανε -όπως και ο μακελάρης πιο πάνω- έφαγαν μάλλον το περισσότερο κράξιμο. Δεν είναι καιρός για αθώες τρολιές, φαίνεται, ιδίως πριν από τις εκλογές, δεν τις σηκώνει πολύ το κλίμα. Λίγη παραπάνω ψυχραιμία από όλους πάντως, δε θα έβλαπτε.

Και μιας που λέμε για μηδενικό μπάτζετ κι επιχορηγήσεις, η οκδε σκέτο ρε σεις πώς διάολο κατάφερε και έχει τηλεοπτικό σποτάκι που παίζει συχνά-πυκνά στα κανάλια;

Κι αφού ανοίξαμε τις καρδιές μας και τα λέμε όλα, να ποστάρω εδώ και τη δήλωση στήριξης στο κουκουέ ενός από τους θρυλικούς επτά

http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=8283837

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Κρίμα πάντως που δε λειτουργεί έτσι στην πραγματική ζωή και θα μας μακελέψει τις ψήφους η κυβερνώσα αριστερά. Με τη βασική διαφορά πως κάποιοι πήγαιναν γυρεύοντας σχεδόν, με τις ίσες αποστάσεις τους.

dionperd είπε...

Δεν νομίζω ότι είναι του Αλαβάνου το σποτ με το Χατζηδάκι.

Επίσης, επειδή καλό είναι να προσέχουμε για να έχουμε, εγώ ποτέ δεν είπα ότι θα γίνει με το ΝΑΡ το ΑΑΔΜ!

Αυτό που λέω είναι για ένα θετικό πρώτο βήμα στη μετωπική συμπόρευση με ένα πρόγραμμα που είναι σε ααδμ κατεύθυνση.

Το ΑΑΔΜ απαιτούσε την ύπαρξη και ηγεσία του ΚΚΕ, δηλ. ενός επαναστατικού μ-λ ΚΚ, κι είχε ένα πολύ πιο βαθύ και ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

Στην παρούσα φάση κανένα τέτοιο κόμμα δε συμμετέχει στη μετωπική προσπάθεια.

Αναλόγως, τα πράγματα είναι πολύ πίσω και στο επίπεδο του λαϊκού κινήματος και της κοινωνικής συμμαχίας.

Άρα, ήδη μιλάμε για ένα εγχείρημα που ξεκινάει από πολύ πιο πρωταρχικό στάδιο.

Πάντως, η κρίση είναι ΚΑΙ πολιτική και προκαλεί μετατωπίσεις σε όλα τα κόμματα.

Ούτε ο Αλαβάνος, ούτε το ΝΑΡ, ούτε το ΚΚΕ ή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν μείνει οι ίδιοι με πριν την κρίση...

Τώρα για το τρολάρισμα ή τη φαντασία του κκ-1, τα έχουμε πει πολλές φορές...

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=FD9402aw63A&feature=youtu.be
Αυτό είναι το βίντεο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.μπείτε και δείτε ! :)

-άσχετος

Ανώνυμος είπε...

Το "μακελάρης" θα το κρατήσω για από δω και πέρα αν σχολιάζω καμιά φορά.Αρκετά πιο μοβόρο από τα αρχικά μου...

Κατά τ'αλλα, αυτό που λέει ο "άσχετος".

yellow submarine είπε...

"Κρίμα πάντως που δε λειτουργεί έτσι στην πραγματική ζωή και θα μας μακελέψει τις ψήφους η κυβερνώσα αριστερά. Με τη βασική διαφορά πως κάποιοι πήγαιναν γυρεύοντας σχεδόν, με τις ίσες αποστάσεις τους. "

Απολιθωμένε, τί εννοείς με αυτό το σιβυλλικό;

Ανώνυμος είπε...

@ άσχετος

Ρε ψηλέ, πλάκα μου κάνεις; Που είδες να κοροϊδεύουμε το σποτάκι. Ίσα-ίσα. Ένα ελαφρύ (πολύ ελαφρύ) χιουμοράκι κάναμε για τους συμβολισμούς επειδή έπεσε στην περίπτωση και ξέρουμε τα βασικά του παιχνιδιού.

Επίσης για τον ανώνυμο που έγραψε ότι δεν είναι το σποτ της Ανταρσυα. Είναι το διαδικτυακό σποτ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Έτσι το ονομάζει και η ομάδα που το έφτιαξε. http://tnfilms.gr/m.php?m=news&cat=press&op=show&id=148

Αν έχεις διαφορετική γνώμη, τα παράπονά σου σε εκείνους.

Πάντως για τελευταία φορά. Γαμάτο που δεν κόστισε τίποτα. Καλή και η ιδέα. Την πλάκα μας κάνουμε. Τι έγινε ρε σεις; Υποτίθεται οι ΚΚΕδες δεν είχαν χιούμορ και είχαν οι υπόλοιποι. Τα πάνω-κάτω έχουν έρθει.

Ρένα Δούρου-τι

Yannis Theocharis είπε...

@"Ρένα"
Η dealer παίζει κανονικά. Κάνει limp preflop γι' αυτό οι μάρκες στο pot πριν ανοίξει το flop είναι 5. Post-flop δεν προλαβαίνει να παίξει γιατί κάνει μανούρα ο σύντροφος.

Είναι effective all-in στο flop, όχι pre-flop. Όπως σωστά λες, το αρρωστάκι στο small blind κάνει lead 1/4 του stack του. Ο big blind κάνει call άρα το pot είναι ίσo με το 1/2 της μεγαλύτερης stack του τραπεζιού (small blind). Αν το hijack κάνει slow play, όπως προτείνεις θα είναι στο ποτ τα 3/4 του μεγαλύτερου stack και μένουν 2 γύροι πονταρίσματος ακόμα. Το άρρωστο lead του small blind είναι ένα μήνυμα προς το τραπέζι ότι "θέλω να τα βάλω όλα σ΄αυτή την παρτίδα no matter what".

Εξαιρετικά τα γράφει ο σ. Περδίκης, σας το έγραψα κι εγώ, οι τροτσκιστές στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν λουφάξει, όπως και οι λενινιστές στο ΚΚΕ και ξέρω τι λέω... Είστε για μια τράμπα;;;

Είναι γνωστό ότι ο Αλαβάνος καταψήφισε τη συνθήκη του Μάαστριχτ αλλά οι Πουλιόπουλοι δεν ήταν ποτέ φειδωλοί στη συκοφαντία όταν αφορούσε άλλους κι άλλους, στον Αλαβάνο θα κολλούσουν;

Από τη δυναμική που αποκτά το ΜΑΡΣ σε ένα κόσμο, από τις παρυφές του ΚΚΕ, μέχρι τις παρυφές του Ομίλου Επαναστατικής Θεωρίας, μέλη του οποίου συμμετείχαν στην Κ.Ε. του ΕΠΑΜ, μέχρι τις παρυφές του Μπλόκου κ.λ.π. φανερώνεται η δύναμη της τακτικής του ΑΔΔΜ, που οι Πουλιόπουλοι έτρεξαν να μαζέψουν όταν ξεκινούσε η κρίση.

Απολίθωμα οι άλλοι 6 που πήγαν;

Κριτίας, ο εκ των Κασσιτερίδων νήσων ορμώμενος.

Ανώνυμος είπε...

Ο Αλαβανος ειχε ψηφισει την συνθηκη του Μααστριχτ οπως και τις υπολοιπες συμφωνιες σαν στελεχος του συνασπισμου και του τσυριζα.Οσο για τους Τροτσκιστες Μπιτσακη Δελαστικ Ρουση και γενικα το Ναρ ειναι ολο λουφαγμενο ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Το ΚΚΕ το ΑΑΔΜ σε θεμα αστικης κυβερνησης το καταργησε το 1996 στο 15ο συνεδριο. Παντως μου αρεσει πολυ αυτη η πλακα με τον Καουτσκι Μπερσταιν να φοραει τα ρουχα του Λενιν. ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

zoot horn rollo είπε...

Ο Αλαβάνος καταψήφισε ως μέλος του ΣΥΝ το 92 το Μααστριχτ; Μήπως στήριξε "κριτικά" για να λέμε σήμερα ό,τι κι όπως θέλουμε και γουστάρουμε;

"Τrue".

Ανώνυμος είπε...

Καλα αυτοι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ εχουν πολυ πλακα! ας αφησουν τα παραμυθια οτι ψαχνουν το μονοπατι που θα μας οδηγησει καποια στιγμη κκαι με καποιους ορους στον σοσιαλισμο και να κοιταξουν την συμμαχια με τον Αλαβάνο, τον με τα μπουνια υποστηρικτη του Καπιταλισμου!γελαει ο κοσμος!!

Ανώνυμος είπε...

"...σας το έγραψα κι εγώ, οι τροτσκιστές στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν λουφάξει, όπως και οι λενινιστές στο ΚΚΕ και ξέρω τι λέω..."

Σκαστε. Ξερει τι λεει.

sniper

Yannis Theocharis είπε...

@zoot horn rollo
Κυρ Παντελή, Ο Αλαβάνος ως ευρωβουλευτής του ΣΥΝ (εκλεγμένος το '89), καταψήφισε τη συνθήκη του Μάαστριχτ ενάντια στη γραμμή του ΣΥΝ. Εσείς μπορεί να είστε χτεσινοί, αλλά οι καθοδηγητάδες σας το ξέρουν. Το πουλιοπουλίζειν το έχετε τερματίσει στον Περισσό.

Στα πλαίσια του ΑΑΔΜ το ΚΚΕ συνεργάστηκε με τους Τσοβόλα, Πάντζα, Χαραλαμπίδη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΠΕΝ), Ζουράρι, Κανέλη, Ρούση, Μαυρουδέα και πολλούς άλλους. Τι λιγότερο έχει ο Αλαβάνος από τους 5 πρώτους;

Να σημειωθεί ότι:
1. ο Τσοβόλας έπειτα συνεργάστηκε με ΓΑΠ.
2. ο Πάντζας με το υπόλοιπο ΔΗΚΚΙ συνεργάζεται με το ΣΥΡΙΖΑ.
3. ο Ζουράρις ίδρυσε μαζί με τον Παπαθεμελή τη Δημ. Αναγέννηση που συνεργάστηκε με το ΕΠΑΜ, το οποίο εσείς καταγγείλατε γιατί μόνο το ΚΚΕ επιτρέπεται να συνεργάζεται με τους Ζουράριδες.
4. Ο Ρούσης και ο Μαυρουδέας στηρίζουν ΜΑΡΣ γιατί εσείς εγκαταλείψατε το ΑΑΔΜ.

Είτε είναι θεμιτό να συνεργάζεται κάποιος με όλους αυτούς στα πλαίσια ΑΑΔΜ προγράμματος (άρα καλά έκανε το ΚΚΕ όπως λέω εγώ), είτε είναι οπορτουνισμός και το ΚΚΕ ήταν οπορτουνιστικό μέχρι το 2008, όπως (ντροπαλά για την ώρα) λέτε εσείς.

Καθαρές κουβέντες.

Κι όποιον τον ξυνίζει η αλήθεια ας πάει μέχρι το περίπτερο για μια ΜΑΡΣ.

Κριτίας, ο εκ των Κασσιτερίδων νήσων ορμώμενος.

Ανώνυμος είπε...

ο καθηγητης Μπιτσακης φευγατος με το Ναρ το 1989 σε παραληρημα πρωτη μοστρα στους Λαφαζανηδες.Η χωρα ειναι σε υποτελεια 70 χρονια το ΕΑΜικο κινημα λεει προδοθηκε απο ποιους ομως δεν μας λεει ο ΔΣΕ λεει ηττηθηκε παλι δεν μας λεει απο ποιους και επισης οτι η ΕΣΣΔ κατερρευσε.Επισης λεει οτι μετα το 1974 η αριστερα επρεπε να τα βρει και να ενωθει.Μα κυριε καθηγητα ενωθηκε και εσεις την ωρα εκεινη φυγατε με το Ναρ γιατι διαφωνουσα τε και σημερα μας λετε να στηριξουμε αυτους που διαφωνησατε ταχα το 1989. Κατα τα αλλα οι τροτσκιστες του Ναρ εχουνε λουφαξει ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο Αλαβανος που ψηφισε το Μααστριχτ... Αυτό σε πείραξε. Το οτι η Κανέλη βγαίνει στα κανάλια ως κυριος εκφραστής του ΚΚΕ και η ίδια ηταν στην ΟΝΕΔ επί εποχή θανάτου τεμπονέρα οχι ε ?

Ανώνυμος είπε...

Ρε ρενα για τα σχολια μιλαμε,οχι για το αρθρο.Το αρθρο μια χαρα πλακα εχει.

Και αυτοι που σχολιαζουν κκεδες ειναι,και ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΙΟΥΜΟΡ.

zoot horn rollo είπε...

Πέσ'τα ρε ανώνυμε 1.39 έτσι μπράβο!!! Έτοιμο το 'χετε...
Πεσ'τα κι εσύ ρε Κριτία έμπειρε!!! Κανείς εδώ δε λέει ότι το ΚΚΕ τα έκανε όλα καλά, όσο για τον Αλαβάνο αφού ήταν τόσο συνεπής λίγο αργά δε κατάλαβε που βρίσκεται (2011); Μήπως μας δουλεύει λίγο; Λέω εγώ...

Αναυδος είπε...

Προς τον γεωργαλισκο της συμφορας

Η συνθηκη του Μααστριχτ επικυρωθηκε από τα εθνικα κοινοβουλια (και όχι το ευροκοινοβουλιο). Ο ΣΥΝ ψηφισε υπερ χωρις αστερισκους

http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=12275

Στην υποθετικη περιπτωση που ο αλαβανος διεφωνησε περιμενε στο Συν 25 χρονια για να αποχωρησει γινομενος ως και αρχηγος του ? από το ΚΚΕ αποχωρησε για λιγοτερο σημαντικες διαφωνιες . Το λευκο στο ευρωσυνταγμα ? Το σχεδιο αναν (που φανταζομαι γι αυτό δεν εχεις καμια αμφιβολια για τη σταση του ΑλΑλ) ηταν στα πλαισια του πατριωτικου μετωπου με το Νατο και τους αμερικανους

Νομιζω ότι η ξεφτυλα και ο αντικομμουνισμος εχυν καποια ορια κι εσυ τα εχεις ξεπερασει προ πολλου. Τακιμιασε τωρα με τους τροτκσιστες που τοσο μισεις και ασε μας εμας να ασχολουμαστε με τα σημαντικα

dionperd είπε...

Ρε παιδιά τί μαλώνετε για το τί έκανε ο ένας κι ο άλλος;!

Είπαμε... Και με το διάβολο... Όχι μόνο με τον Αλαβάνο!

Εκτός των άλλων, Ρούσης, Μαυρουδέας κτλ μέχρι και πριν 2-3 χρόνια συσπειρώνονταν με το ΚΚΕ στους πανεπιστημιακούς.

Τα σπάσανε όταν άλλαξε γραμμή το ΚΚΕ.

Απλά πράγματα.

Καταλαβαίνω το άγχος μερικών, παρακαλάτε να έχει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ ή να μπουν οι ΑΝΕΛ στη Βουλή, διότι αν υπάρξει δεύτερος γύρος, ως "μονομαχία στο Ελ Πάσο" που είπε και μια ψυχή από αυτές που συζητάμε, θα κλάψουν μανούλες...

Μέχρι τότε, κερνάω μια γλυκειά ανταρσία σε όλους!:

https://twitter.com/AntarsyaMars

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Χθες ειχε στον Αλφα πανελ με:ΛΑΟΣ,Τελεια,Ενωση Κεντρου,ΕΔΕΜ απο την μια,και απο την αλλη:ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΚΚΕ μ-λ,ΟΚΔΕ και ΕΕΚ.

Σε καποια φαση ο τιτανοτεραστιος Σαββας Μιχαηλ,αρχισε να φορτωνει και να τα χωνει στο ΛΑΟΣ,και ο Αιβαλιωτης τον αποκαλεσε κοκκινο φασιστα και του βγαλε κοκκινη καρτα.Το καλυτερο προεκλογικο πανελ με διαφορα,δυστυχως δεν καθισα να το δω ολο.

Ανώνυμος είπε...

Η Λιανα ειναι 1.000 φορες καλυτερη απο τον καθε Αλαβανο που το 1991 μαζι πολλα αλλα οπορτουνιστικα λουλουδια επιχειρησαν την διαλυση του ΚΚΕ.Το 1992 ψηφισε το Μααστριχτ γιατι δεν γεννηθηκαμε χτες οπως νομιζουνε τα οπορτουνιστικα λουλουδια. και να θυμισω οτι το Προγραμμα του ΚΚΕ με το ΑΑΔΜ στο θεμα της κυβερνησης αλλαξε το 1996 στο 15ο συνεδριο. το αρχειο ου ριζοσπαστη ειναι αποκαλυπτικο για το τη ελεγε ο καθενας τα τελευταια 24 χρονια Να ευχηθω περαστικα σε ολους ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Για να τα λεμε ολα Περδικη ο Ρουσης εφυγε οταν το ΚΚΕ "απεκατεστησε το Σταλιν" εκανε "σταλινικη στροφη" κλπ
Γιατι τα γραφεις μισα? Θα σε μαλωσω...

ratm

Ανώνυμος είπε...

Nα συμπληρωσουμε οτι ο Αλαβανος ως ευρωβουλευτης ψηφισε και την Μπολονια και εδωσε αγωνα υπερ της αναγνωρισης των πτυχιων των ΚΕΣ...

ratm

Ανώνυμος είπε...

Περδικης.Εκτιθεσαι.Εχει Γραμμα του Ρουση στο 18 συνεδριο για το θεμα του σοσιαλισμου που κατηγορει το ΚΚΕ για Σταλινικη στροφη. Εκτος και αν ο Σταλιν ητανε Τροσκιστης ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

"Από τη δυναμική που αποκτά το ΜΑΡΣ σε ένα κόσμο, από τις παρυφές του ΚΚΕ, μέχρι τις παρυφές του Ομίλου Επαναστατικής Θεωρίας, μέλη του οποίου συμμετείχαν στην Κ.Ε. του ΕΠΑΜ, μέχρι τις παρυφές του Μπλόκου κ.λ.π. φανερώνεται η δύναμη της τακτικής του ΑΔΔΜ, που οι Πουλιόπουλοι έτρεξαν να μαζέψουν όταν ξεκινούσε η κρίση."

Τα γραφεις στα σοβαρα αυτα? Χαχαχα
Εισαι μορφαρα τελικα... Ποιος ειναι ο Ομιλος Επαναστατικης Θεωριας και το Μπλοκο που εχουν και παρυφες?!
Τελος παντων με δεδομενο οτι οι κυνηγοι δεν κατεβαινουν νομιζω οτι η ΜΑΡΣ (για ΣΥΡΙΖΑ) θα εχουν ενα καλυτερο πλασαρισμα αν και το 0 μπροστα δεν τους κοβω να το αποφευγουν. Ο κοσμος παει στους οριτζιναλ (ΣΥΡΙΖΑ)οχι στα γεννοσημα... Βεβαια ειναι και οι παρυφες του ΟΕΘ που μπορει να κανουν τη διαφορα...

ratm

Ανώνυμος είπε...

Ο Κοψιδης πρωτη φατσα στον Τσυριζα που το 2008 οταν εφυγε τον κατηγορουσανε οτι γλειφει εκει που εφτυνε. Δηθεν υπερασπιστης και αυτος του 15ου Συνεδριου. Ο Κοτζιας και αυτος στον τσυριζα ξεκινωντας το 1989 απο το Ναρ και μετα στο Πασοκ. Και βεβαια ο Αλαβανος που μαζι με Φαρακο Δραγασακη Δαμανακη Καρτερο Λαφαζανη Χουντη Ανδρουλακη και πολλους αλλους κανανε την γενικη εφοδο το 1991 Ανελαβε αρχηγος του συνασπισμου ψηφιζοντας τα παντα και σημερα ειναι λεει στην αντικαπιταλιστικη αριστερα για την σωτηρια του καπιταλισμου απο την κριση του. Πραγματικες διαδρομες Σλαλομ στην οπορτουνιστικη τσουληθρα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

''Εκτός των άλλων, Ρούσης, Μαυρουδέας κτλ μέχρι και πριν 2-3 χρόνια συσπειρώνονταν με το ΚΚΕ στους πανεπιστημιακούς.

Τα σπάσανε όταν άλλαξε γραμμή το ΚΚΕ.''

Ως προς τι αλλαξε η γραμμη δλδ?Και ποσο δραματικη ηταν η αλλαγη αυτη,ωστε να θεωρησουν τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ πιο κοντα στις ιδεες τους?

Εκτος και αν ο σημερινος ΑΝΤΑΡΣΥΑ ειναι πιο κοντα στο ΚΚΕ του '10 απο το σημερινο ΚΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

Καλεσμα στηριξης στο ΚΚΕ απο την Τιτικα Σαριγκουλη.Το βιντεο ειναι αναρτημενο στον 902 με αναφορες στο Καρκινωμα του 20ου Συνεδριου και στην Δολοφονια του Σταλιν.Δηλωνει οτι πρεπει να στηριχτει το ΚΚΕ και οτι βρισκεται σε σωστο δρομο. Ισως να εγινε και αυτη Τροτσκιστρια για αυτο και δηλωνει οτι ειναι με το ΚΚΕ ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΖΗΤΩ Ο ΦΛΩΡΑΚΗΣ είπε...

Ρε κουκουέδες η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο δίχρονο έχετε κάνει σοβαρές προσπάθειες να αποκτήσετε χιούμορ...κάποια δημιουργικά διαδικτυακά παιχνιδάκια της κνε σας τ' αναγνωρίζω.Τις περισσότερες φορές όμως το χιούμορ σας μου θυμίζει τη γραφικότητα του θειου μου του Χαράλαμπου(κλασικός τύπος στα οικογενειακά τραπέζια "εγώ θα κάτσω με τη νεολαία"... προσπαθεί πολύ ο έρμος αλλά δε του βγαίνει! Παράκληση προς την Κ.Ε. του κόμματος:ξαναβγάλτε το σποτ με το έρχεται θύελλα και τον τρομοκρατημένο γέρο. κάντε το ριμέικ με γειτόνισσες και μπουγάδα! Επίσης παράκληση νο2: βάλτε και κανάν ωραίο στα σποτ σας μήπως πιάσετε τη νεολαία, όχι άλλους φλώρους πλιζ. εμείς τουλάχιστον στο ναρ μπορεί να μην είμαστε κόμμα αλλά έχουμε ωραία παιδιά, παραδεχτείτε το κι εγώ θα απαρνηθώ τη θεωρία του ολοκληρωτικού καπιταλιμού! Υ.Γ. (μαλακία είναι που το φύλλο του ήταν 7,2 κι όχι 8,9)

Dreaming Neon Red είπε...

" Τροτσκιστής είναι αυτός που έχει παρόμοιες ιδέες και οπτική με τους Τροτσκιστές, όχι αυτός που συνεργάζεται με αυτούς όπως ο ίδιος ο Λένιν με τον Τρότσκι, μέσα από το ίδιο κόμμα... "

Ωραίο σόφισμα ρε, να το κατοχυρώσεις, τέτοια μπαρούφα θέλει κόπο για να τη σκεφτείς!

το 08 μας κατηγορούσαν για σταλινική στροφή, τώρα μας λένε τροτσκιστές. Είστε (και συ μαζί τους Διονύση) για κλάματα!

Ανώνυμος είπε...

Ναριτάκο 2:12,
Το σχόλιο σου είναι χαρακτηριστικό της πλήρους αποβλάκωσης που σας έχει επιφέρει ο "ολοκληρωτικός" καπιταλισμός. Και σε κάθε περίπτωση ο καθένας μπορεί να λέει την αποψάρα του για διάφορα spot (κάτι που ουδόλως με απασχολεί)αλλά όταν προσπαθείτε να αντιπαρατεθείτε με τις θέσεις του ΚΚΕ, πείτε και κάτι σοβαρό...Γιατί δυστυχώς η πολιτική δεν είναι πλακίτσα στο ουζερί, ψευτομαγκιά με εγχορδο όργανο στο μπαράκι και καμάκι στη γκομενίτσα στο πανεπιστήμιο για να αυτοϊκανοποιείται ο "ωραίος" ΝΑΡίτης παριστάνοντας τον γκομενοβοσκό!
Και επιτελούς κάτι σοβαρό:
Επειδή διάβασα αυτά τα τελευταία λιβελογραφήματα "κριτικής" του Ρουσση για το ΚΚΕ, να υποθέσω ότι στην "πλατιά" και "ανατρεπτική" γραμμή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ χωρούν το κόμμα του Μάρκου στη Γερμανία (γνωστό κόμμα των γερμανών βιομηχάνων), το κόμμα του Φάρατζ στη Βρετανία (μη σου πώ και το συντηρητικό κόμμα), οι σοσιαλημοκράτες της Δανίας και άλλοι και άλλοι, που διεκδικούν τώρα έξοδο ή μη ένταξη στο ευρώ αλλά δεν περιμένουν τη "δευτέρα παρουσία" του σοσιαλισμού!!!! Τόσο "ριζοσπαστικοί" και "ανατρεπτικοί"! Η μετάβαση, της μετάβασης, ωωω μια μετάβαση από τον καπιταλισμό...στον καπιταλισμό!!!
Τελικά μάλλον ο Ρούσσης σας έχει για χάνους εκεί στο ΝΑΡ...Ναί-ναί, αυτός που προμοτάρει μαζί με τον Μπιτσάκη την κυβέρνηση της "αριστεράς", δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ.
Μόνο ένα πράγμα φανερώνουν οι σπασμοδικές επιθέσεις σας στο ΚΚΕ: έχετε χάσει την ψυχραιμία σας,τα αυγά και τα πασχάλια,και σίγουρα κάθε αίσθηση πραγματικού χιούμορ!
Υ.Γ. Αλήθεια, ο Αλάβάνος σας τρολάρει με αυτά που λέτε στον κόσμο που σας ακολουθεί; Και τελικά ποιός λέει περοσσότερες μα...κίες, ο Ρούσσης ή Αλαβάνος; όποιος το βρεί κερδίζει μια θέση δώρο στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

@Ρένα Δούρου-τι
γενικά ναι πιστεύω οι κουκουεδες οτι δεν έχουν χιούμορ.Φυσικά και θα γελάσω με κάτι που θα πούνε για την Ανταρσυα η το Ναρ η το οτιδηποτε,κάτι που δεν γίνεται από την κκε-κνε πλευρά.Σου παραθέτω τώρα μερικά σχόλια εδώ από τον σφυροδρέπανο με "χιούμορ" πάνω στο βιντεάκι.Επίσης λέω για τα σχόλια όχι για το κείμενο

"Χαχα γελιοι και οπορτουνιστες οι της ανταρσυα, αθλιο νεροβραστο προεκλογικο σποτ ουτε ο συριζα"@απατσι

θα συμφωνήσω με τον συγγραφεα του αρθρου ότι το διδαγμα της διαφημησης της Ανταρσυα-Τουιξ (πιο νοστιμη από τη μαρς) ειναι κατά βαση αντιδραστικό. ΕΝΑΣ σωτηρας αναλαμβανει να σώσει την Ελλαδα και να διαλύσει την διαπραγματευση ουτε λαος ουτε κινημα ουτε αγωνας(ντοινγκ τι είπε ο θεούλης)@Αναυδος

αυθορμητοι χαζοχαρουμενοι συντηρητικοι ποζεραδες οπως παντα, δεξιοτεροι καθε χρονο. @sniper

Ρε παιδια γιατι γελατε με τους οπορτουνιστες σε διατεταγμενη υπηρεσια ειναι οι ανθρωποι@παναγιωτης

Και δεν έφτασα ούτε στην μέση.Αν το λες χιουμορ αυτό,εγώ το λεώ κακία για να μην πω τίποτα άλλο.
-άσχετος

zoot horn rollo είπε...

Να κι οι απειλές από τους "μετωπικούς". Όχι πως δε θα βάλετε τα δυνατά σας βέβαια, τσάμπα σας έχουν ξαμολήσει; Καλά το πάτε,φιλότιμα...
Πείτε κι άλλα.

Ανώνυμος είπε...

@Ρενα Δουρου-Τι
Εννοούσα ότι δεν είναι επίσημο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Γίνονται τέτοιες πρωτοβούλιες από μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Επισής θα μπορούσες να έχεις ποιο χαλαρό τόνο,δεν σε επιτίθεμαι

Ανώνυμος είπε...

Ασχετος.Οτι θελεις μπορεις να πεις ελευθερα.Χιουμορ απεναντι σε αυτους που διαχρονικα προσπαθησανε την διαλυση μεταλλαξη του ΚΚΕ ωστε να γινει σαν τα μουτρα τους δεν προκειται να υπαρξει. Και το επαναλαμβανω Σε διατεταγμενη υπηρεσια για την σωτηρια του καπιταλισμου που απαιτει το χτυπημα του ΚΚΕ.Οτι και να πει καποιος για τον οπορτουνισμο ειναι λιγο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΖΗΤΩ Ο ΦΛΩΡΑΚΗΣ είπε...

Στον ανώνυμο 3.20 (είμαι ναρίτισσα παρεπιπτώντως-οπότε έχω άλλο κριτίριο για τη γοητεία ναριτών και κνητών-κι αυτό είναι αστείο-το πιασες ή μπα;;;) Στα σοβαρά τώρα, το σχόλιο μου είχε το ίδιο ύφος με το άρθρο και με τα περισσότερα σχόλια.Δεν επεδιωξα να παραθέσω τις θέσεις του ναρ ούτε να ανοίξω πολιτική αντιπαράθεση με το κκε ιντερνετικά, και δη στα σχόλια ενός κρυόκωλου άρθρου.Εσύ, ο μέγας πολιτικός, μη σκίζεις τόσο τα "πτυχία" σου πίσω από τον υπολογιστή σου,τα κομμουνιστόσημα δε στέλνονται με μειλ...Συμβουλή μου, προσέξτε την ιστορική λήθη από την οποία πάσχετε στο κκε και στην κνε(μ αυτά που διαβάζω εδώ πέρα θα μου βγει το μάτι)

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@ZHTΩ Ο ΦΛΩΡΑΚΗΣ

''Επίσης παράκληση νο2: βάλτε και κανάν ωραίο στα σποτ σας μήπως πιάσετε τη νεολαία, όχι άλλους φλώρους πλιζ. εμείς τουλάχιστον στο ναρ μπορεί να μην είμαστε κόμμα αλλά έχουμε ωραία παιδιά, παραδεχτείτε το κι εγώ θα απαρνηθώ τη θεωρία του ολοκληρωτικού καπιταλιμού''

Εδω καναμε κρα να βρουμε πλυμενους ρε,τους θες και ωραιους?

Ανώνυμος είπε...

@kk-1
Το επιχείρημα “έξοδο από το ευρώ θέλουν και διάφοροι (δεξιότατοι) καπιταλίστες” δεν λέει απολύτως τίποτα. Είναι περίπου σα να λέω οτι ο πάπας είναι εναντίον των ναρκωτικών, το ΚΚΕ είναι εναντίον τον ναρκωτικών, οι απόψεις ταυτίζονται” και να προσπαθώ να κάνω κριτική απο αυτή τη θέση.

@Ανταρσεους
Αυτά περί “τροτσκισμού” ειναι τουλάχιστον αστεία. Μπορείτε να έχετε διαφορετικές απόψεις και για το πως θα κατακτηθεί και για το πως θα στηθεί ο σοσιαλισμός (εξάλλου το σταλινικό φαινόμενο είναι μονο μια μορφή του) αλλα ειναι απίστευτο να κατηγορείται το ΚΚΕ για τροτσκισμό. Είναι πολύ καλύτερα να πεις που ακριβώς διαφωνείς και τι στοχεύεις να πετύχεις, παρά να πετας ατάκες περί Τροτσκι, Λενιν και Σταλιν, που δεν σημαίνουν και πολλα αποκομμένες απο την εποχή τους.

Χρουτσοφικος του 20ου

Ανώνυμος είπε...

4.21 Για ποια ιστορικη ληθη μιλας για δωσε μας τα φωτα σου να μαθουμε και εμεις ωστε να παρεις τις απαντησεις που πρεπει ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

dionperd είπε...

κκ-1

Θα είχε μια βάση αυτό που λες αν ο Φάρατζ, η Λεπέν, οι του γερμανικού Μάρκου, κτλ

λέγανε να βγουν και από το ΝΑΤΟ και από την ΕΕ,
να κοινωνικοποιήσουν τράπεζες και στρατηγικά μονοπώλια (επίσης, μέσω των τραπεζών στην ουσία αποκτάς έλεγχο κι άλλων κεφαλαίων...)

να διαγράψουν χρέη

και για να μη πολυλογώ και τα υπόλοιπα σημεία του προγράμματος, προσαρμοσμένα στην πραγματικότητα των χωρών τους, που είναι πολύ διαφορετική από την Ελλαδίτσα...

Επίσης, σε αυτές τις περιπτώσεις έχει μια σημασία και ποιός το λέει αυτό που λέει.

Αν έχεις στοιχεία ότι τα μέλη και στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ έχουν πάρε δώσε με μονοπώλια, είμαι σίγουρος ότι δε θα χάσεις την ευκαιρία να μας το πεις...

Τέλος, και σημαντικότερο, ακόμα περιμένουμε να μας πείτε ποιά είναι τα ελληνικά μονοπώλια που έχουν συμφέρον από την έξοδο από ΕΕ, ΝΑΤΟ και το υπόλοιπο παραπάνω πρόγραμμα, και τί άλλο κάνουν πολιτικά πέρα από το να ...ενισχύουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τη ΜΑΡΣ...

Προς το παρόν, το ΚΚΕ είναι που έχει πάρε δώσε με μονοπώλια (δάνεια, αγοροπωλησίες κοκ...)

Όσο για Ρούση, Μαυρουδέα κτλ, και όταν συνεργάζονταν με το ΚΚΕ, και τώρα, τις ίδιες ιδέες είχαν, λίγο πολύ. Δε συνεργάζονται με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί "οι ιδέες τους είναι πιο κοντά με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ από ότι με το ΚΚΕ"...

Φτάνει πια με τον ιδεαλιστικό τρόπο σκέψης!

Συνεργάζονται διότι προσπαθούν για τη μετωπική συμπόρευση πάνω στο συγκεκριμένο πρόγραμμα!

ΈΛΕΟΣ!

Και το ΚΚΕ να πει αύριο, συμφωνώ στα περισσότερα, μπορεί να πάρει μέρος, και με βάση τη δυναμική του, πιθανότατα να ηγεμονεύσει!

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θέλω να πω ότι συμφωνώ απολύτως με τους αντάρσυους καλαμπουρτζήδες για τα περί χιούμορ. Ότι και να λέμε όλοι εμείς οι θείοι χαράλαμποι δεν πιάνουν μία μπροστά στην ατάκα για το 0 μπάτζετ του άσχετου και στην υπενθύμιση της θεωρίας του ολοκληρωτικού καπιταλισμού που έγινε από την φλωρακική. Έχει ξεκινήσει να σολάρει κι ο ψεκασμένος κριτίας (αλήθεια στρατηγέ, είναι κι οι ψεκασμοί τροτσκιστική συνωμοσία;), παίζει και ακόρντα η πέρδικα, μιλάμε για κορυφαίο σόου.

Και αυτά είναι μόνο στα σχόλια ενός μπλογκ. Γιατί υπάρχει και η "γραμμή" του ίδιου του σχήματος. Από τις αρθράρες του δελαστίκ (ε τόσο ακροδεξιές μαλακίες που γράφει δεν μπορεί, χιουμοριστικές πρέπει να είναι), τις αναλυσάρες των πιπι-ρούση για τα μεταβατικά προγράμματα των μετα-μεταβατικών περιόδων (αφήνω στην άκρη την εποποιία της "αριστερής πίεσης" γιατί είναι λίγο last year), τους δεκάρικους των συνδικαλισταράδων τους (τι σταντ-απ και μαλακίες, ο λόγος της φατούρου στην συνέλευση των ελμε έχει μείνει στην ιστορία), τα φοβερά τους συνθήματα όπως το πρόσφατο "μετανάστη θυμίσου ο λόγος που πεινάς δεν είναι ο μετανάστης αλλά ο σαμαράς" κτλ

Πίσω μαμούχαλοι γεροπαράξενοι, εδώ έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες! Θα αξιοποιηθούν καταλλήλως στην δευτέρα παρουσία του σοσιαλισμού, ευτυχώς το θέμα της κωμωδίας το έχουμε λυμένο.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Χρουτσωφικέ,
"Ξέχασες"(;;;;) μια "λεπτομέρεια", που όμως είναι η ουσία του ζητήματος.
Ούτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνδέει το θέμα με το πρωτεύον που είναι ποιος έχει την ιδιοκτησια των μέσων παραγωγής και ποια εξουσία θα το λύσει, ούτε φυσικά οι "αντιευρώ" αστικές δυνάμεις έχουν στόχο την ανατροπή του καπιταλισμού, αλλά αντίθετα επιθυμούν την ενίσχυση του. Οι μέν πρώτοι μας λέτε έξοδο από το ευρώ ή την Ε.Ε. (ανάλογα το ακροατήριο) πάντα στα πλαίσια του καπιταλισμού, οι δε άλλοι λένε μη συμμετοχή στην Ε.Ε. ή το ευρώ για να σωθεί και να ενισχυθεί ο καπιταλισμός στη χώρα τους (αχ έρμη εθνική ανεξαρτησία-κρίκε για τη μετάβαση στο σοσιαλισμό!!!!). Η συνισταμένη είναι ότι κανείς δεν το τοποθετεί από τη σκοπιά της εργατικής τάξης.
Για αυτό το λόγο η ρητορική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταλήγει σε μέτρα που σε άλλες χώρες παίρνουν και αστικές δυνάμεις, έχουν κευνσιανή φιλοσοφία. Η ουσία δηλαδή αυτής της λογικής είναι να περιοριστεί ο λαός να μετρά τη φτώχεια του είτε με ευρώ είτε με δραχμή.
Οσο για την προβοκατόρικη και άθλια εξυπνάδα σου για τα ναρκωτικά, το θέμα τίθεται διαφορετικά: συναντιέται η αστική λογική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ κλπ με τη λογική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που με το σύνθημα "όχι στα ναρκωτικά" προωθούν την απελευθέρωση της μαστούρας, με τη λογική της "ελευθερίας διάθεσης του σώματος" και "λίγο χασισάκι δεν βλάπτει". Η καθολική εκκλησία κάνει το ίδιο, λέει όχι στα ναρκωτικά, αλλά δεν λέει τίποτα για τους νόμους που τα απελευθερώνουν. Όποτε μάλλον η σύγκριση της θέσης της εκκλησίας πρέπει να γίνει με τη θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το θέμα,πόσο μάλλον με την πρακτική της!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Περδικης. Την εχουμε δει και την Ροδο και το πηδημα 3 φορες τα τελευταια 75 χρονια χορτασαμε και δεν θα παρουμε αλλο.Η πρωτη ητανε με το ΕΑΜ που με το 80% του λαου μαζι το μετωπο οδηγησε τον λαο συνειδητα στην Ηττα. Την δευτερη ητανε με την ΕΔΑ που κατεστρεψε το ΚΚΕ εγινε ουρα της Ε.Κ και νομιμοποιησε το Αστικο κρατος που δολοφονησε Μπελογιαννη Καλουμενο Βαβουδη. Και η τριτη ητανε με την Συμμαχια το 1974 την ανοχη στο ΠΑΣΟΚ και το κοινο πορισμα με την ΕΑΡ και την συμμετοχη σε 2 κυβερνη σεις μεσα στον καπιταλισμο το 1989.Τεταρτη ευκαιρια για Ρεβανς δεν θα εχεται.Προχωρηστε παρεα με τους Τροτσκιστες του ναρ Μπιτσακη δελαστικ Ρουση μαζι και τον Αλαβανο που ψηφισε το Μααστριχτ και ητανε αρχηγος του συνασπισμου και εχεται χαιρετισμους απο τον Κοτζια Κοψιδη Τζακρη Μακρη Βουδουρη Επισης μια και εισαι στο Βερολινο βαλε και ενα στεφανι στο μνημειο του αισχους που εχει φτιαξει το ΚΕΑ μαζι με τους Φασιστες. Η Σαριγκουλη εγινε τροσκιστρια και θα ψηφισει ΚΚΕ τωρα στα 90 της χρονια ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Δ.Περδικούλα
Είδες πουθενά να θέτει ο Αλαβάνος και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζήτημα κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων; Αντίθετα κατηγορούν το ΚΚΕ ότι τα παραπέμπει όλα στο σοσιαλισμό, γιατί θέτει τέτοιο ζήτημα. Ή μήπως ο Αλαβάνος είναι υπέρ της αποδέσμευσης από την Ε.Ε.και το ΝΑΤΟ και δεν το καταλάβαμε;
Και σταμάτα επιτέλους να το παίζεις Πάγκαλος και να χυδαιολογείς ενάντια στο ΚΚΕ. Αυτά τα παραμύθια που γράφεις ούτε οι δημιουργοί τους στο ΠΑΣΟΚ και στην ΚΥΠ δεν τολμούν να χρησιμοποιήσουν!
Υ.Γ.Μην χάνεις την ψυχραιμία σου. Έχει και για εσένα θεσούλες η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

"...Προς το παρόν, το ΚΚΕ είναι που έχει πάρε δώσε με μονοπώλια (δάνεια, αγοροπωλησίες κοκ...)..."

Άντε πάλι με τον παγκαλίσκο της κακιάς ώρας, τα στοιχεία θα μας τα δώσεις (τα ζητάω για 2η-3η φορά, ντοκουμέντα κανονικά, όχι εμένα μου σφύριξαν κτλ);

Όσο για το ότι δεν υπάρχουν μονοπώλια που να θέλουν έξοδο από την εε τι να σου πει κανείς, είναι ξεκάθαρο ότι παρακολουθείς πολύ στενά την οικονομική επικαιρότητα. Ίσως δικαιωθεί σύντομα ο Φαράτζ στο ΗΒ (αφού κι ο Κάμερον εκεί το πάει -- κι αυτός λογικά ανεξάρτητος από μονοπώλια) και πάτε όλοι να βρείτε εκεί τον ψεκασμένο να χτίσετε τον σοσιαλισμό σε αυστήρη σταλινική γραμμή. Εκτός κι να τον προλάβει η Λεπέν -- άλλος φόβος και τρόμος του κεφαλαίου. Να μην αναφερθώ και σε άλλα παραδείγματα (γερμανούς βιομήχανους, κομμάτια της δικιάς μας δεινοπαθούσας αστικής τάξης -- για την οποία κλαίτε με μαύρο δάκρυ -- που δεν έχει αφήσει αραβική χώρα ήσυχη).

Τεσπα, κουβέντα για οικονομικά μαζί σου δεν έχει νόημα, θα γράψεις τώρα που θα γράψεις 30 σεντόνια, δώσε τα στοιχεία που ζήτησα να τα δούμε.

Ijon Tichy

ΥΓ: Για τα 700 συριζοανταρσυώτικα περιοδικά που κυκλοφορούν ποιός πληρώνει ακριβώς; Το "κίνημα";

dionperd είπε...

kk-1,

πάρε μια απόφαση.

"Για αυτό το λόγο η ρητορική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταλήγει σε μέτρα που σε άλλες χώρες παίρνουν και αστικές δυνάμεις, έχουν κευνσιανή φιλοσοφία. Η ουσία δηλαδή αυτής της λογικής είναι να περιοριστεί ο λαός να μετρά τη φτώχεια του είτε με ευρώ είτε με δραχμή."

Ή το πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ είναι ένα πρόγραμμα Κευνσιανού τύπου που στο μεγαλύτερό του μέρος μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς επανάσταση, οδηγώντας προφανώς τουλάχιστον σε μια ανακούφιση το λαό,

ή

στο σύγχρονο καπιταλισμό, και εν μέσω κρίσης, κανένα σημαντικό φιλολαϊκό μέτρο δεν είναι δυνατόν, και επομένως, αν ένα κίνημα ή και μια εξουσία, προσπαθήσουν να το εφαρμόσουν έως το τέλος, θα οδηγηθούν σε επαναστατικές ρήξεις.

Αυτό το πράγμα (πάλι κοινό του ΚΚΕ με κάποιες "αντικαπιταλιστικές" συνιστώσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) από τη μια αρνούμαστε ότι είναι δυνατή μια σημαντικά φιλολαϊκότερη διαχείριση, και από την άλλη, να απαιτούμε εργατική εξουσία και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων ως άμεσους στόχους και συνθήματα για να μην είμαστε οπορτουνιστές και ενσωματώσιμοι, είναι μια τεράστια ΑΝΤΙΦΑΣΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

Γράφει ο Περδίκης: "Θα είχε μια βάση αυτό που λες αν ο Φάρατζ, η Λεπέν, οι του γερμανικού Μάρκου, κτλ λέγανε να βγουν και από το ΝΑΤΟ και από την ΕΕ,να κοινωνικοποιήσουν τράπεζες και στρατηγικά μονοπώλια (επίσης, μέσω των τραπεζών στην ουσία αποκτάς έλεγχο κι άλλων κεφαλαίων...)
να διαγράψουν χρέη"(;;;;;;).
Αλήθεια την "κοινωνικοποίηση" θα την κάνει το αστικό κράτος με άθικtη την καπιταλιστική ιδιοκτησία;;; Ή μήπως θα πάψει να έχει την εξουσία η αστική τάξη;
Αν για παράδειγμα εθνικοποίησεις (λέμε τώρα, γιατί "εθνικοποίηση" τραπεζών έκαναν το καπιταλιστικό Βέλγιο και η Ιρλανδία,μέχρι και η Ν. Ζηλαδία σε λιμάνια) μια τράπεζα-δηλαδή το αστικό κράτος την κρατικοποιήσει και συμμετέχει μεσω αυτής σε ένα καπιταλιστικό μονοπώλιο, δηλαδή διαθέτει μέρος του μετοχικού κεφαλαίου-δεν είναι μορφή κρατικής στήριξης στο κεφάλαιο; Δεν είναι αυτόμορφή ΣΔΙΤ; Ως δια μαγείας αποφεύγουν όλοι τους να απαντήσουν ποιος θα κάνει αυτές τιςεθνικοποιήσεις-κοινωνικοποιήσεις. Μήπως ξεχνάει κανείς τις "κοινωνικοποιήσεις" του ΠΑΣΟΚ και τις κρατικοποιήσεις"στρατηγικών επιχειρήσεων" από τον Κ. Καραμανλή και τη ΝΔ;
Αυτά που περιγράφει ο Περδίκης σαν υποτιθέμενη ριζοσπαστική μεταβατική πολιτική, μια ονομασία έχουν: ΚΡΑΤΙΚΟΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ. Δεν είναι τίποτα άλλο από αστικός ρεφορμισμός περασμένων δεκαετιών. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο!
kk-1

dionperd είπε...

Ijon Tichy,

λαθροχειρίες εκεί που περνάνε αναπάντητες...

Μονοπώλια που να θέλουν τη Μ.Βρετανία, τη Γερμανία ή τη Γαλλία, δηλ. ιμπεριαλιστικά κράτη που έχουν όντως τόσο ισχυρά μονοπώλια, μπορεί κάλλιστα να βρεις (αν και σίγουρα δεν επιλέγουν κάτι τέτοιο τώρα, μάλλον τα μικρότερα μονοπώλια είναι που αντιδρούν προς το παρόν).

Αλλά στην Ελλάδα, όχι.

Ακριβώς γι'αυτό υπάρχουν σε αυτά τα κράτη αστικά κόμματα που μιλάνε για τέτοιες εξόδους, αλλά όχι (ακόμη) στην Ελλάδα.

Και μη μου πει κανείς τη Χρυσή Αυγή...

Όσο για στοιχεία.

Αρνείσαι ότι πήρε δάνειο το ΚΚΕ από την Εθνική Τράπεζα μέσα στην κρίση;

Αρνείσαι και την πώληση του 902 (και επομένως και της άδειας χρήσης της συχνότητας που πάει μαζί της...);

Αυτά εννοώ. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Τακτικές Παγκάλου δε χρησιμοποιώ εγώ.

Η κριτική μου είναι πολιτική. Από πολιτική σκοπιά εναντιώνομαι σε αυτές τις συναλλαγές. Δε λέω ότι ήταν παράνομες ή οτιδήποτε άλλο.

Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δε θα απολογηθώ εγώ, κι ούτε έχω δυνατότητα να γνωρίζω τα οικονομικά της.

Αλλά δε μου φαίνονται και για αστικό, φιλο-μονοπωλιακό κόμμα. Αν κάνετε εσείς τέτοια ανάλυση... τί να πω...

Ανώνυμος είπε...

Ρε Περδίκη,
Εγώ έχω πάρει αποφάσεις!
Εσύ κοίτα να αυτοϊκανοποιήσαι με ονειρώξεις ότι το πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα φέρει ανακούφιση στο λαό (στον καπιταλισμό πάντα, βεβαιώς-βεβαίως) και κάτσε να αυνανίζεσαι με φαντασιώσεις περί πιο ανθρώπινου καπιταλισμού.
Ως δια μαγείας οι τροτσκιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν διαφωνούν ότι οι προτάσεις που υπερασπίζεσαι και εσύ
είναι ριζοσπαστικό μεταβατικό πρόγραμμα για το σοσιαλισμό. Ούτε φυσικά θέτουν ζήτημα αποδέσμευσης από την Ε.Ε., όπως ο Αλαβάνος! Για αυτό διάλεξε:με τον Αλαβάνο ή με τον Ρούσση;
kk-1

dionperd είπε...

κκ-1

αν διάβαζες κανένα κείμενό μου, αλλά και το πρόγραμμα του ΑΑΔΜ, θα έβλεπες ότι δεν απαιτούνταν συμφωνία για το είδος της εξουσίας που θα ήταν ο στρατηγικός στόχος.

Προφανώς, και το γράφω κι εγώ, εκτιμούμε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί το σύνολο του προγράμματος αυτού με αστική εξουσία.

Γι' αυτό και παράλληλα με την προώθηση του προγράμματος αυτού ΚΑΙ στο κίνημα ΚΑΙ κοινοβουλευτικά, προετοιμάζουμε το λαό για τις ρήξεις που θα χρειαστούν.

Ως μετωπική συμμαχία αυτό γίνεται μέσα από την παρουσία της στο κίνημα.

Ως κόμμα, αν υπήρχε..., θα το έκανε μέσα από την αυτοτελή του πολιτική και προγραμματική παρέμβαση.

Με άλλα λόγια, φανταστείτε την ταξική πάλη σαν έναν αγώνα μποξ μεταξύ εργατικής και αστικής τάξης. Ποτέ δεν ξέρεις ποιό χτύπημα σου θα προκαλέσει το νοκ άουτ (δηλ. την επανάσταση), αν και πρέπει να έχεις το κριτήριο να καταλάβεις πότε ο αντίπαλος είναι έτοιμος να καταρρεύσει (επαναστατικές συνθήκες) προκειμένου να ετοιμάσεις το τελειωτικό χτύπημα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, κάθε χτύπημα που θα του δώσεις, κινηματικό ή και κοινοβουλευτικό, είναι καλό, ακόμη και η κυβερνητική εξουσία για κάποιο χρονικό διάστημα, αν τη χειριστείς καλά. Φέρνει την εργατική τάξη σε καλύτερη θέση, την αστική σε χειρότερη. Βελτιώνει τον ταξικό πολιτικο συσχετισμό.

Το μεταβατικό πρόγραμμα αυτό το ρόλο παίζει, και γενικότερα η πολιτική πάλη σε ΜΗ επαναστατικές συνθήκες.

Το ΚΚΕ αρνούμενο να παλέψει για έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, διαγραφή του χρέους κτλ, πριν τη σοσιαλιστική επανάσταση, αρνείται να δώσει μερικές πολύ γερές γροθιές στην αστική εξουσία, και μερικές καλές ανάσες στο λαό. Έτσι, δεν προετοιμαζόμαστε για την επανάσταση, κι ακόμη και αν προκύψουν επαναστατικές συνθήκες διότι η αστική τάξη θα τα έχει ...πιει και θα παραπατάει απο μόνη της, μάλλον το ΚΚΕ ούτε που θα το πάρει χαμπάρι, διότι θα έχει συνηθίσει να τρέχει γύρω-γύρω από το ρινγκ...

dionperd είπε...

Να προσθέσω, ότι κάθε γροθιά, είναι συνήθως και μέτρο που θα έπαιρνε έτσι κι αλλιώς μια εργατική εξουσία (πχ έξοδο απο ΕΕ και ΝΑΤΟ, εθνικοποιήσεις, κατάργηση ΜΑΤ κοκ).

Δηλ. αυτή είναι η άλλη λειτουργία ενός μεταβατικού προγράμματος: περιέχει μέτρα για τη γενικά σύντομη μεταβατική περίοδο κατά την οποία εγκαθίσταται η εργατική εξουσία, δηλ. και μετά την επανάσταση.

Τέλος πάντων. Το πρόβλημα είναι αρκετά πιο περίπλοκο. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν είναι κριτήριο σωστής επαναστατικής τακτικής το να θέτεις την αλλαγή εξουσίας ως άμεσο στόχο εκτός επαναστατικών συνθηκών.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει, Περδίκη,λυστε εσείς το ζήτημα για την Ε.Ε. με την αστική τάξη με διάλογο και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σου προτείνω μάλιστα να κάνετε προσπάθεια να πείσετε και τον ΣΕΒ για αυτό τον σκοπό...για να αποκτήσει νόημα το "ΑΑΔΜ" σας.
Υ.Γ. Ξέρω πολύ καλά τι έλεγε και τι λέει το ΚΚΕ,για αυτό το λόγο σταμάτα τις διαστρεβλώσεις που κάνουν όλοι οι χυδαιολόγοι. Ναι ρε, εμείς είμαστε σίγουροι ότι ο λαός μας μπορεί να συγκρουστεί και να πάρει την εξουσία και να βγει από την Ε.Ε. Αυτό είναι το επίκαιρο. Εσύ δεν το πιστευεις για αυτό κοιτάς πως θα βολευτείς σε κάποια θεσούλα άμεσα!
kk-1

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

''Όσο για Ρούση, Μαυρουδέα κτλ, και όταν συνεργάζονταν με το ΚΚΕ, και τώρα, τις ίδιες ιδέες είχαν, λίγο πολύ. Δε συνεργάζονται με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί "οι ιδέες τους είναι πιο κοντά με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ από ότι με το ΚΚΕ"...

Φτάνει πια με τον ιδεαλιστικό τρόπο σκέψης!

Συνεργάζονται διότι προσπαθούν για τη μετωπική συμπόρευση πάνω στο συγκεκριμένο πρόγραμμα!

ΈΛΕΟΣ!

Και το ΚΚΕ να πει αύριο, συμφωνώ στα περισσότερα, μπορεί να πάρει μέρος, και με βάση τη δυναμική του, πιθανότατα να ηγεμονεύσει!''

Kαι γιατι δεν προσπαθουσαν ''για τη μετωπικη συμπορευση'' πανω στο ανταρσιτικο προγραμμα,απο τοτε?
Τι μεσολαβησε βρε παιδι μου,αυτο ρωταω.

Ανώνυμος είπε...

Ο εργατάκος που έχει πάρει δάνειο και αυτός από τράπεζα για το σπίτι του είναι και αυτός υποχείριο των μονοπωλίων (και μην μου πεις πάλι για λαθροχειρία αρχινούμερο που μόλις παραπάνω έγραψες ότι η ανταρσυα δεν έχει πάρε δώσε με μονοπώλια αλλά το κκε...); Γιά δώσε κι άλλα ζουμερά στοιχεία για το δάνειο (παλιότερα έλεγες πιο πολλά). Με την πώληση του 902 τι έγινε; Κι άλλη διαπλοκή; Θα μας πεις και για τις οφσορ (δεν σου αρκούν τα μπινελίκια των εργαζομένων εκεί, μάλλον θες κι άλλα); Και για την ανταρσυα όχι φυσικά σιγά μην δώσεις λογαριασμό, "κριτικά" θα στηρίζεις κι εσύ άλλωστε. Καλά είσαι κανονικό τρελοκομείο, δεν ασχολούμαι άλλο (πόσω μάλλον με τις γελοιωδέστατες οικονομικές σου αναλύσεις που βασίζονται μάλλον σε κάποιο παράλληλο σύμπαν). Καλές καρέκλες τώρα (μετωπικές, δεν φάγατε τα σκατά σας σε όσα συνδικάτα υπάρχετε για "να φύγουν", γιατί αυτή είναι η πάλη σας για το σήμερα σε αντίθεση με τους οπαδούς της "δευτέρας παρουσίας" που αρκούνται στους "χαμηλής έντασης αγώνες") παγκαλίσκε της κακιάς ώρας.

Ijon Tichy

Αναυδος είπε...

1. ανταρσυα και μονοπωλια

Δελαστικ = μπιστικος μπομπολα
ΠΠ= μπιστικος αλαφουζου
ελαφρος = το αυτό με τον ππ

ειναι τοσο επαναστατες που τους κρατουν στη μισθοδοσια για να τους λυπηθουν οταν θα ερθουν στα πραγματα

2. Μια βασικη λειτουργια του ευρω ειναι να εφοδιασει τα ισχυρα μονοπωλια με ενα λιγοτερο σκληρο νομισμα ανοιγοντας τους ακομη περισσοτερο τις παγκοσμιες αγορες. Σαν αποτελεσμα με την υιοθετηση του ευρω οφελουνται περισσοτερο οι πολυεθνικες και εξαγωγικες επιχειρησεις ενώ οι λιγοτερο παραγωγικες εταιριες (που γι αυτές το ευρω είναι ακριβο) εχουν απωλειες.

Με βαση τα παραπανω μπορει καποιος να βρει ολοκληρους κλαδους της ελληνικης οικονομιας που μια εξοδος από το ευρω θα ηταν επωφελης. Εξαγωγικές εταιρίες, τουρισμός αλλά και σε μεγαλό βαθμό οσοι εχουν λεφτα εκτος ελλαδας θα ωφελουνταν από την καταργηση του ευρω. Το ότι δεν είναι σημερα η κυριαρχη μεριδα του ελληνικου κεφαλαιου και δεν οριζουν τις εξελιξεις δεν σημαινει ότι είναι ανυπαρκτοι. Ότι συμβαινει στην εσπερια με φαρατζ, λεπεν, εναλακτικη συμβαινει και στα καθυμας και αργα η γρηγορα θα βρουν πολιτικη εκπροσωπηση .

3. η ανατρσυα πιστευοντας σε ένα μεταβατικο που αδυνατει να ξεκαθαρισει ποιος θα το εφαρμοσει απλως πιο δειλα ορικιζεται στον αεναο και αιωνιο του καπιταλισμου. Του αποδιδει δυνατοτητες που δεν εχει

Αναυδος είπε...

απο εκει και περα πως θα γινει εφικτη η εξοδος απο την ΕΕ και το ΝΑΤΟ χωρις την ενοπλη επανασταση δυσκολευομαι να το καταλαβω

Ανώνυμος είπε...

Φοβερή αυτή η "εργατική εξουσία" σου Περδίκη. Τώρα τι σόι εργατική εξουσία είναι αυτή που αφήνει άθικτο το σύνολο του αστικού κράτους και δν το τσακίζει; Τι σόι εργατική εξουσία είναι αυτή που δεν κάνει επανάσταση και δεν έχει προκύψει από επανάσταση;
Μόνο εσύ τα ξέρεις αυτά. Μάλλον όλα θα γίνουν μέσα από τις εκλογές και με κυβερνητικές μεταρυθμισεις προφανώς! Ε βέβαια, όταν φτάνουμε στην ουσία, σφυρίζεις κλέφτικά και τα βλέπεις όλα περίπλοκα, όπως κάθεπροδότης και οπορτουνιστής! Μπράβο!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Θα συμμετεχεις μας λεει ο Περδικης σε Αστικη κυβερνηση δινοντας χτυπη ματα συνεχως και θα ερθει η ωρα που θα πεσει η Αστικη ταξη χωρις να χρησιμοποιησει Βια. Ωραια.περιμενω ενα παραδειγμα χωρας που η αστικη ταξη να αυτοκτονησε χωρις να πολεμησει ενοπλα.Στο μεταξυ ας δουμε λιγο τη συμβαινει στην Βενεζουελα.Εδω και 15 χρονια υπαρχει μια κυβερνηση που χτιζει λεει Σοσιαλισμο με τους καπιταλιστες στην εξουσια.ο λαος εξαθλιωνεται περιμενοντας μπροστα σε αδεια μαγαζια ψαχνει στα σκουπιδια για να φαει την στιγμη που η αστικη ταξη μαζι με τα κινεζικα και ρωσικα μονωπολια ζουνε μεσα στον πλουτο.Και το ΚΚΒ εγκλοβισμενο μεσα σε αυτην την τραγωδια εχει αφησει στην παντα την ιστορικη του αποστολη για την προετοιμασια της εργατικης ταξης.Δεν επρεπε το ΚΚΕ λεει ο Περδικης να πουλησει τον Σταθμο που ητανε περιουσιακο του στοιχειο για να πληρωθουνε οι εργαζομενοι και τα ασφαλιστικα ταμεια αλλα προφανως επρεπε να τον χαρισουμε στον Λαφαζανη Αλαβανο Μπιτσακη και Ρουση.Επισης δεν επρεπε να παρει το κομμα λεει δανεια παρολο που ξερει οτι ειναι με υποθηκες.Οπως επισης δεν μας λεει οτι το ΚΚΕ πληρωνει ακομα χρεη Απο την εφημεριδα Πρωτη Και απο το Δανειο της ΕΑΡ το 1988.Διονυσακη δεν γεννηθηκαμε χτες υπαρχουνε ραμματα για την γουνα σας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Αυτο το υπαρξιακο ερωτημα που τους ταλανιζει απο τοτε που ιδρυθηκαν, το ποια εξουσια θα εφαρμοσει αυτα τα αναθεματισμενα τα πραγματικα φιλολαικα μετρα, ποια εξουσια θα εφαρμοσει αυτο το μεταβατικο προγραμμα, ακομα δεν εχουν καταφερει να το απαντησουν (και καλυτερα να μην το κανουν, αν θελουν να συνεχισουν να υπαρχουν). Σε μια νομοτελεια πιστευουν ολη κι ολη, σ' αυτο το αεναο μεταβατικο προγραμμα και σ' αυτο σταυροκοπιουνται ολη μερα, κι ομως δεν μπορουν να το εξηγησουν. Μα εξηγειται η υπαρξη του θεου?

Γι αυτο λοιπον νομιζω οτι θα επρεπε να σας απασχολουν λιγοτερο τα χαχανα μας για το σποτακι σας και το ανθυπομπαχαλο που καταφερατε να κανετε σε ενα...... μπλογκ και να ασχοληθειτε με ζητηματα που σας απασχολουν αμεσα. Οπως το να πεισετε τα μελη σας να ψηφισουν ανταρσυα κι οχι συριζα "για να φυγουν" και το τι κινηματικες υπηρεσιες θα προσφερετε στην αριστερη κυβενρηση για να τη σωσετε απο τη δεξια της πορεια, μπας και παρει κανα φιλολαικο μετρο και πειτε «τουλαχιστον ανακουφιστηκαμε» (να σκουπιστειτε μην ξεχασετε). Απεργοσπασιες, εργοδοτικο συνδικαλισμο, αριστερο αντικομμουνισμο, ξερετε σεις απ αυτά, μη σας μαθαινουμε τη δουλεια σας.

sniper

dionperd είπε...

Παπουτσωμενος Γατε,

τότε τέτοια πολιτική και πρόγραμμα είχε το ΚΚΕ, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το αρνιόταν μέχρι και πρόσφατα με "αντικαπιταλιστικές" δικαιολογίες...


kk-1, απαντάς στον εαυτό σου, όχι σε αυτά που γράφω εγώ.

Άναυδε,
είναι πολύ πιθανόν όντως η σύγκρουση για την εξουσία, δηλ. το τελευταίο χτύπημα του μποξέρ, όπως είπα παραπάνω, να προκληθεί από την προσπάθεια να βγούμε από ΕΕ και ΝΑΤΟ. Αλλά επειδή ακριβώς οι επαναστατικές συνθήκες έχουν έναν αντικειμενικό χαρακτήρα, δεν μπορούμε να ξέρουμε σε ποιό σημείο θα προκληθούν. Εσύ προχωράς να διεκδικήσεις ή και να εφαρμόσεις το μεταβατικό πρόγραμμα, και προετοιμάζει και το λαό για την αντίδραση της αστικής τάξης.

Όσον αφορά τα ελληνικά μονοπώλια που έχουν συμφέρον να βγούμε από ΕΕ και ΝΑΤΟ...

Δεν είναι κάθε επιχείρηση μονοπώλιο, πόσο μάλλον μονοπώλιο που να έχει έναν λόγο για την αστική εξουσία στην Ελλάδα, την οποία λυμαίνονται και πολλά ξένα, αληθινά μεγάλα μονοπώλια, και τα κράτη τους (Γερμανία, ΗΠΑ κοκ)

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις όντως μπορεί να έχουν συμφέρον από μια τέτοια εξέλιξη. Αλλά δεν αποτελούν ισχυρό άξονα εξουσίας. Θα μπορούσαν να ουδετεροποιηθούν ίσως ανάμεσα στην εργατική και στην μονοπωλιακή αστική τάξη στην Ελλάδα, αλλά δε νομίζω ότι μπορούν να έχουν την ηγεμονία έναντι κανενός από τις 2 αυτές.

Αντίθετα, οι μικρομεσαίοι της Γαλλίας, της Αγγλίας και της Γερμανίας, θα ήταν αρκετά μεγάλοι στην Ελλάδα, και μπορούν να εκπροσωπούνται και να επηρεάζουν την πολιτική των χωρών αυτών σε κάποιο βαθμό τουλάχιστον.

Σε κάθε περίπτωση, αφού συμφωνείς φαντάζομαι ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε αστικό κόμμα που να μπορεί να ενσωματώσει ένα πρόγραμμα ΑΑΔΜ δεν υπάρχει, μπορούμε να επιλέξουμε αυτήν την τακτική. Αν αύριο προκύψει τέτοιο θέμα (απίθανο...) κάνουμε τις απαραίτητες τροποποιήσεις, αναδιατάξεις συμμαχιών κοκ...

Η τακτική πρέπει να έχει και έναν βαθμό ευελιξίας...

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Nα ξαναπω αλλη μια φορα,οτι το ΚΚΕ οταν ειχε για γραμμη το ΑΑΔΜ,ουτε και τοτε ελεγε αυτα που λεει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή ο Περδικης.

Παλι ελεγε οτι τα προβληματα της αγροτιας,της νεολαιας,των γυναικων,της εργ. ταξης κλπ θα λυθουν μονο με το σοσιαλισμο.Για τις κοινωνικοποιησεις/εθνικοποιησεις στο εδαφος του καπιταλισμου,ειχε την ιδια θεση με σημερα.

Η διαφορα του ΑΑΔΜ απο την ΛΣ,ηταν οτι το ΑΑΔΜ αφηνε ανοιχτο το ενδεχομενο συνεργασιας με αλλες πολιτικες δυναμεις,και το σχηματισμο προσωρινης κυβερνησης.Σε καμια περιπτωση δεν ηταν μια κυβερνηση αριστερας/αντιιμπεριαλιστικη/ΑΑΔΜ/ΚΚΕ κλπ στοχος,ουτε μεταβατικος,ουτε τελικος ουτε τιποτα.Αυτο δεν ισχυει.

Και αυτα τα λεγε σε μια εποχη που ελληνικος καπιταλισμος ηταν σε αναπτυξη και ειχε περιθωρια παραχωρησεων.Στη σημερινη κριση,ουτε για πλακα δεν παιζει ανακουφιση του λαου,περα απο ψωροεπιδοματα για την καταπολεμηση της ακραιας φτωχειας.

Και βεβαια οπως και σημερα,οι τωρινοι ασπονδοι φιλοι του ΚΚΕ που δηθεν αναπολουν το ΑΑΔΜ,τοτε παλι το κατεκριναν για αλλους λογους.

Ανώνυμος είπε...

http://bestimmung.blogspot.gr/2015/01/4.html?m=1

Τροφή για σκέψη.



Σ.

Ανώνυμος είπε...

Η Τακτικη παντα πρεπει να υπηρετει την Στρατηγικη. Σε μη επαναστατικες συνθηκες το ΚΚΕ παλευει για την συγκεντρωση δυναμεων με στοχο την ενισχυση της λαικης συμμαχιας ωστε να φρεναρουμε και να καθυστερησουμε σημερα οτι μπορουμε και στην πορεια να φτασουμε στην ανατροπη του Καπιταλισμου με Εργατικη Λαικη Εξουσια. Οπως ακριβως και ο Λενιν που με τις θεσεις του Απριλη δεν μπηκε ποτε στην αριστερη κυβερνηση Κερενσκι και την ανατρεψανε. Περιμενουμε ακομα ενα παραδειγμα χωρας που να εγινε Σοσιαλισμος οπως μας λεει ο Περδικης.Για να δουμε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Yannis Theocharis είπε...

Όμορφα, τώρα που (νομίζετε ότι) απαντήσατε για Κανέλη και Ρούση, πείτε μας και για Τσοβόλα, Πάντζα, Χαραλαμπίδη, Ζουράρι, Μαυρουδέα.

Υπενθυμίζω ότι:
1. ο Τσοβόλας έπειτα συνεργάστηκε με ΓΑΠ.
2. ο Πάντζας με το υπόλοιπο ΔΗΚΚΙ συνεργάζεται με το ΣΥΡΙΖΑ.
3. ο Ζουράρις ίδρυσε μαζί με τον Παπαθεμελή τη Δημ. Αναγέννηση που συνεργάστηκε με το ΕΠΑΜ, το οποίο εσείς καταγγείλατε γιατί μόνο το ΚΚΕ επιτρέπεται να συνεργάζεται με τους Ζουράριδες.
4. Ο Μαυρουδέας στηρίζει ΜΑΡΣ γιατί εσείς εγκαταλείψατε το ΑΑΔΜ.

Είτε είναι θεμιτό να συνεργάζεται κάποιος με όλους αυτούς στα πλαίσια ΑΑΔΜ προγράμματος (άρα καλά έκανε το ΚΚΕ όπως λέω εγώ),
είτε είναι οπορτουνισμός και το ΚΚΕ ήταν οπορτουνιστικό μέχρι το 2008, όπως (ντροπαλά για την ώρα) λέτε εσείς.

Τι λιγότερο έχει ο Αλαβάνος από τους 3 πρώτους;

Ο ΣΥΝ ποτέ δεν ήταν ενιαίος ούτε είχε δημοκρατικό συγκεντρωτισμό. Η Αριστερή πλατφόρμα σε πολλά κορυφαία ζητήματα εσωκομματικά καταψήφιζε, εξωκομματικά προτιμούσε την αποχή.
Αυτό έκαναν στην Ευρωβουλή ο Αλαβάνος το '92 με το Μάαστριχτ, ο Αλαβάνος πάλι το '03 με το ευρωσύνταγμα, ο Χουντής το '04 με το σχέδιο Ανάν. Οι άλλοι ευρωβουλευτές του ΣΥΝ υπερψήφισαν και στις 3 περιπτώσεις.

Φαντάζομαι όμως ότι επέλεξαν να λουφάξουν στο ΣΥΝ με το ίδιο σκεπτικό που λουφάζει σήμερα στο ΚΚΕ ο Μπογιόπουλος και ο Λουγγής για να μη κάψω κάποιο άλλο όνομα που δεν κάνει.

Και επιμένω ότι οι καθοδηγητάδες σας τα ξέρουν όλα αυτά, αλλά σας αφήνουν να εκτίθεστε ως αθεράπευτα Πουλιοπουλικοί.

Υ.Γ. 1
Στηρίζει λέει η Τιτίκα Σαριγκούλη. Ποια είναι αυτή;
Κατά το αλήστου μνήμης σύνθημα ¨ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΔΕΑ, ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΜΑΥΡΟΥΔΕΑ¨, που φώναζε η ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη πριν 5-6 χρόνια:

ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΡΙΤΕΣ, ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΤΙΚΕΣ!!!

Υ.Γ. 2
Τα σπάει κι αυτό το σποτάκι, καλτίλα με Ερρίκο Λίτση!
https://www.youtube.com/watch?v=2oQUMXn4h5A&feature=youtu.be

Κριτίας, ο εκ των Κασσιτερίδων νήσων ορμώμενος.

Ανώνυμος είπε...

Λούφα κ παραλλαγή πάντως.Πρόεδρος ο ένας,ευρωβουλευτής ο άλλος.Χαμός!
Κ ο Καζάκης λούφαξε στο ΕΠΑΜ όταν συνεργάστηκε με τον Παπαθεμελή.

mariori

zoot horn rollo είπε...

Αλάθητοι και "true", μετά τους κλασικούς, εσείς.

Χοροπηδήξτε κι άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Να επαναλαβω λοιπον το ΚΚΕ αλλαξε προγραμμα σε θεματα συμμετοχης σε κυβερνηση και πολιτικα μετωπα στο 15ο το 1996. Ειχε μεινει μονο το ονομα ΑΑΔΜετωπα παλης μεσα στο κινημα γιατι το προγραμμα ηθελε παραπερα επεξεργασια μετα απο 40 χρονια ιδεολογικον παρεκλισεων.Η Τιτικα Σαριγκουλη δηλωνει οτι θα ψηφισει ΚΚΕ επειδη αποκατασταθηκε Σταλιν Ζαχαριαδης.Μαλλον θα ειναι Τροτσκιστρια ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ο Αλαβανος ειχε ψηφισει την συνθηκη του Μααστριχτ και ολες τις αλλες και ητανε αρχηγος του Συνασπισμου Το αρχειο του ριζοσπαστη ειναι αποκαλυπτικο για το τη ελεγε ο καθενας τα τελευταια 24 χρονια Επισης τα ντοκουμεντα του 19ου συνεδριου ψηφιστηκανε απο το 98% των μελων του κομματος και ομοφωνα στο συνεδριου. Καταλαβαινω την πικρα να σου φευγουνε τα Βρακια κατα αυτον τον τροπο αλλα ουτε με νοιαζει ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

'' Παπουτσωμενος Γατε,

τότε τέτοια πολιτική και πρόγραμμα είχε το ΚΚΕ, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το αρνιόταν μέχρι και πρόσφατα με "αντικαπιταλιστικές" δικαιολογίες...''

Τι προγραμμα ειχε δλδ το ΚΚΕ τοτε?Σαν το σημερινο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ?

Καμια,μα καμια σχεση ομως.Ησουν σιγουρα μελος του κομματος ποτε?(ετσι ειχες αναφερει αν θυμαμαι καλα)

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχω γράψει εδω και καιρό κάτι γιατί, καταρχήν καλύπτομαι από άλλους (τους συνήθεις "σεχταριστες"...) και κατά δεύτερον με την πραγματική μάχη των εκλογών ο χρόνος είναι πολύτιμος για να αφιερώσω έστω κι ένα δευτερόλεπτο σε σαπισμένα κουφάρια. Αλλά ο γνωστός καρδινάλιος εξ ιγγλετερας,αν καταλαβαίνω σωστα -σχώρα με ω τιτανοτεράστιε κριτή-α των παντων αν κάνω λάθος, ξεπέρασε τα όρια. Ποιος σου έδωσε ρε κωλόπαιδο το δικαίωμα να σπιλώνεις το ονομα του Λουγγή; Εσύ κανε τωρα κολλεγιές με απεργοσπάστες, "ογκόλιθους", συνηγόρους του πολίτη, σκυλευτές και ρετάλια και ασε τους κομμουνιστές μακριά απο το βρωμόστομα σου. Γιατι εκτός από την πολιτική άποψη ή "άποψη", ή μάλλον εξαιτιας αυτής, υπάρχει και ηθική. Και σε αυτό είστε ένας κι ένας. Το αποδεικνυετε καθε φορά που ανοίγετε το στομα σας, καθε φορά που τα δάχτυλα σας πληκτρολογούν. Για αυτό λοιπόν άντε στο βούρκο σας και στα τσακίδια!

ΡΓ

ΥΓ. Ρε γιατί αναφέρετε συνεχώς το όνομα του σκαθαροζούμη; Τα θέλει ο κώλος σας...
ΥΓ2. Αν αρχίσει κανείς να γράφει οτι είμαι αήθης και τέτοια, όπως έχει ξαναγίνει, ας καταδικάσει πρώτα την σκύλευση αλλά και τη συνεχή βρωμιά του καρδινάλιου πάτερ Κριτία και μετά θα αρχίσει το αυτί μου να δίνει κάποια σημασία...
ΥΓ3. Ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση μέχρι η εργατική τάξη να παρει την εξουσία! Τότε θα αναγνωριστεί το ταλέντο σας και θα αναλάβετε κανα ΧΥΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

Καιρό είχαμε να τον ακούσουμε
https://alekosch.wordpress.com/2015/01/17/%CF%83%CE%BA%CE%AD%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BC%CE%AE-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BB/

Ανώνυμος είπε...

Ο μετωπικός Αλέκος 1, ο μετωπικός Αλέκος 2, η ανταρσύα, οι ααδμικοί του στάλιν, οι αντισταλινικοι ααδμικοί και τα υπόλοιπα νούμερα του τσίρκου, όλοι μαζί παίρνουν 0.5%;

Απερίγραπτη χαρά που τέτοια λαμπρά μυαλά ξερνιούνται από το κόμμα.

ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

συνεργασιες σε μετωπο. Συνεχιστε, wannabe παραγοντες, να εχετε αυτη την προσωποκεντρικη και κομματοκεντρικη αποψη περι μετωπου, βουτυρο στο ψωμι μας οσο συνεχιζουμε το χτισιμο της λαικης συμμαχιας σε ταξικη και οχι σε celebrity βαση. Εξ ου και οι ειρωνιες για τη γιαγια τιτικα σαριγκουλη. Τι να κλασει τωρα ο μισοσελεμπριτυ κι ακομα χειροτερα, ο εργατακος που τολμαει να βγει με ονοματεπωνυμο να στηριξει κκε, μπροστα σε προσωπικοτητες τυπου κριτια και ζουραρι? Αλλα τετοιοι ειμαστε, τους διωξαμε, τους καναμε να κλαινε και ετσι αυτοι οι καψεροι αναγκαστηκαν να κανουν αλλους φιλους και τωρα θα μας δειξουν αυτοι, θα δουμε τι θα παθουμε.

ΡΓ, προσυπογραφω το σχολιο σου με ολους τους χαρακτηρισμους. Ξερεις ομως τι εκανες τωρα? Εκανες αυτον τον forever alone τον κριτια να χαιρεται που καταφερε να νευριασει εστω εναν εδω μεσα. Γι αυτο παλευε ολον αυτο τον καιρο, εχοντας το μισο μυαλο, τις μισες γνωσεις και τη δεκαπλασια βλακωδη αλαζονεια (που σε τυφλωνει και δεν βλεπεις ποσο γυμνος εισαι) απο σχολιαστες τυπου περδικη. Πιστευεις οτι του αξιζε εστω αυτη η ταπεινη χαρα?

sniper

Ανώνυμος είπε...

Καποια χαζομαρα εκανα με το σχολιο και δεν αναφερθηκαν τα ονοματα του παντζα, του ζουραρι, του μαυρουδεα, του αλαβανου και του τσοβολα στην πρωτη προταση.

Yannis Theocharis είπε...

Όχι Αλεκάρα μου!
Το επιχείρημα ότι "το μικρό κόμμα το ελέγχουνε πιο εύκολα" το έχω ακούσει δεκάδες φορές τα τελευταία χρόνια από τους έσω.
Για πρώτη φορά ένας κόσμος είναι διατεθημένος να κάνει το βήμα κι εσύ τον στέλνεις πίσω στη στρούγγα;
Το ποτάμι πίσω δε γυρνά!

Υ.Γ. Ακόμα περιμένω απάντηση αν η συμμαχία με Τσοβόλα, Πάντζα, Ζουράρι, Μαυρουδέα ήταν οπορτουνισμός ή όχι.

Κριτίας, ο εκ των Κασσιτερίδων νήσων ορμώμενος.

Ανώνυμος είπε...

Ας ευχηθουμε και εμεις καλο δρομο στην οπορτουνιστικη σαβουρα μεσα στον καπιταλισμο.Να θυμισω οτι ο Αλαβανος ψηφισε το Μααστριχτ και ολες τις συμφωνιες και ητανε αρχηγος του συνασπισμου.επισης Κοψιδης κοτζιας βαλαβανη στον συριζα οι τροτσκιστες Ρουσης Δελαστικ Μπιτσακης αβανταδοροι του τσυριζα και ολοι αυτοι μαζι το 1989 1991 επιχειρησανε να διαλυσουνε το ΚΚΕ.Επισης η Τροτσκιστρια Τιτικα Σαριγκουλη στηριζει ΚΚΕ επειδη αποκαταστησε Ζαχαριαδη Σταλιν αχαχαχαχαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

zoot horn rollo είπε...

Μας φώτισε κι ο Αλέκος!!! Κι είναι αλήθεια ότι μας έλειψαν τα "φώτα" του. Έχει ενδιαφέρον αυτό το ευρύ παρεάκι με τη μπετοναρισμένη κι ενιαία όμως γραμμή.
Κατά τ'ἀλλα Κοψίδης του 2002 μεταμφιεσμένος σε μοντέρνα αντίληψη ενάντια στα "απολιθώματα" και το "σεχταρισμό".
Θα επιβραβευθούν γι'αυτή τη στάση. Δε πάνε χαμένοι τόσοι κόποι.

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα sniper σε κάποιο βαθμό έχεις δίκιο. Είναι άλλωστε τόσο μικρός σε όλα του κι έχει τόσο ανάγκη αυτοπροβολής που το φτύσιμο δεν το θεωρεί απλά βροχή αλλά αγιασμό - άλλωστε είναι και "πατριώτης"... Αλλά υπάρχουν και όρια. Όσο κρώζει "πολιτικά" του απαντάς πολιτικά, ακόμα κι αν αποκαλεί το Κόμμα "στρούγκα", ταυτιζόμενος και σε αυτό με το λουμπεναριό που συνωστίζεται στους μαυροφορεμένους κάθε πολιτικού είδους.
Όταν όμως βρωμίζει ονόματα συντρόφων όπως του Λ., όταν πετάει λάσπη και σκατά, τα πράγματα αλλάζουν Τους παγκαλίσκους, δεν παν να είναι "αριστεροί", "δημοκράτες", "πατριώτες" και δεν συμμαζεύεται, δεν τους αντιμετωπίζεις με το γάντι.
Και μην νομίζεις ότι το πτηνό και οι υπόλοιποι του ίδιου φυράματος είναι καλύτεροι σε κάτι από τον καρδινάλιο. Απλά έχουν διαβάσει κατιτίς περισσότερο και έχουν μεγαλύτερη ικανότητα να μηρυκάζουν και να διαστρεβλώνουν.
Αυτά και καλό βόλι την Κυριακή για τους κομμουνιστές.

ΡΓ

dionperd είπε...

Προφανώς και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχει ΑΑΔΜ πρόγραμμα.

Αλλά προτείνει ένα μεταβατικό ΜΕΤΩΠΙΚΟ πρόγραμμα το οποίο είναι σε α-α-δ κατεύθυνση (αν κι όχι ολοκληρωμένο).

Για το Μαυρουδέα και το Ρούση, που προφανώς θεωρούν ότι αυτή τη στιγμή επείγει να λυθεί το θέμα του μετώπου κι όχι του ΚΚ κόμματος, αυτό έκανε τη διαφορά.

Άλλωστε, μέχρι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κάνει άλλη μια 180 μοίρες στροφή προεκλογικά, και οι δυο της είχαν γυρίσει την πλάτη και συσπειρώνονταν στη ΜΑΡΣ, την οποία λίγο πολύ δημιούργησαν.

Αυτοί είναι συνεπείς. Άλλοι κάνουνε στροφές και ξαναστροφές μέσα στα χρόνια της κρίσης...

Παιδιά, όπως πάντα, η ζωή θα αποφασίσει το δίκαιο και το άδικο.

Όσο και να βρίζετε, δεν αλλάζει κάτι, και το όποιο δίκιο σας το χάνετε...

Η πραγματικότητα είναι μία και ας τη σκεφτεί κάθε κομμουνιστής/αριστερός/ριζοσπάστης πριν και μετά την κάλπη: ο μόνος εκλογικός συνδυασμός που ρίχνει σήμερα το σύνθημα για ΑΜΕΣΗ έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, ευρείες κοινωνικοποιήσεις (τραπεζών και στρατηγικών επιχειρήσεων κατ' ελάχιστον), ριζοσπαστικές δημοκρατικές αλλαγές, φιλολαϊκή εισοδηματική και φορολογική πολιτική κτλ κτλ είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ..

Ξέρω ότι αυτό τσούζει...

Ανώνυμος είπε...

Περδικης.Στο τσουξιμο συμφωνω μαζι σου.Τοσος κοπος τοση προσπαθεια και να βρεθειτε εκτος κομματος και χωρις βρακια ειναι καταπληκτικο. Ο Αλαβανος ψηφισε το Μααστριχτ και ολες τις αλλες συμφωνιες και ητανε αρχηγος του συνασπισμου. Κοτζιας βαλαβανη Κοψιδης στο Ναρ Ρουσης Δελαστικ Μπιτσακης αβανταδοροι του τσυριζα και η συμμορια παρεα.Κοινο σημειο αναφορας ολων το προγραμμα του 10ου Συνεδριου 1978 που καταργηθηκε το 1996 στο 15ο.Και ενω το ΚΚΕ εγινε Τροτσκιστικο ερχεται η Τιτικα Σαριγκουλη και δηλωνει οτι θα ψηφισει ΚΚΕ επειδη αποκαταστησε Σταλιν Ζαχαριαδη. ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. μη φοβασαι βρεχει ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Το βρίσιμο πάντως οδηγεί στο να αποφεύγετε τους χαρακτηρισμούς κ. Περδίκη... Τώρα γιατί να μας "τσούζει", μόνο εσείς το ξέρετε. Θα κάνω τη χάρη πρώτα από όλα στον εαυτό μου να μην εμπλακώ ξανά σε μια άγονη συζήτηση μαζί σας. Άλλωστε, όπως κι εσείς ως μαρξιστής με πολλές γνώσεις γράφετε, το απόλυτο κριτήριο της αλήθειας είναι η πράξη. Ένα μέρος αυτής της ιστορικής πράξης, μικρό αλλά με την ιδιαίτερη σημασία του, θα παιχτεί την Κυριακή. Από τη Δευτέρα όμως με τους Έμπερτ - Σάιντεμαν στην κυβέρνηση, θα κριθούμε όλοι. Και η ιστορία δεν συγχωρεί τους Τυρίμους...
Καλή συνέχεια. Θα ήμουν ψεύτης αν ευχόμουν να πάει καλά το ρεφορμιστικό συνονθύλευμα που στηρίζετε, όπως απατεώνας είστε κι εσείς όταν ομνύετε στο παλιό καλό ΚΚΕ για να στηρίξετε τις σημερινές σας επιλογές.
Κανένας κομμουνιστής, κανένας συνειδητός εργαζόμενος, κανένας που πιστεύει ότι αυτός ο κόσμος πρέπει να αλλάξει και να αντικατασταθεί από τον σοσιαλισμό δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα σας. Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει στην πράξη μάχη για ισχυρό εργατικό κίνημα, για ισχυρό λαό. Και αυτό έχουμε ανάγκη έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τα επόμενα. Ούτε τροτσκιστικής επινόησης μεταβατικά προγράμματα, ούτε κυβερνητικές λύσεις στη στρούγκα (εδώ κολλάει η λέξη καρδινάλιε...) του καπιταλισμού.

ΡΓ

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα λεφτά αυτό:
"Προφανώς και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχει ΑΑΔΜ πρόγραμμα.Αλλά προτείνει ένα μεταβατικό ΜΕΤΩΠΙΚΟ πρόγραμμα το οποίο είναι σε α-α-δ κατεύθυνση (αν κι όχι ολοκληρωμένο)".
Δηλαδή με λίγα λόγια: ο Περδίκης στηρίζει ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί έχει μεταβατικό πρόγραμμα που οδηγεί στο ΑΑΔΜ που είναι μεταβατικό πρόγραμμα για την εργατική εξουσία που θα εφαρμόσει το μεταβατικό πρόγραμμα για το σοσιαλισμό!!!!
Αυτή όμως σε μέσες άκρες είναι η φιλοσοφία της προγραμματικής απόφασης του 1ου ή 2ου συνεδρίου του ΝΑΡ το 1998 (νομίζω)που έβαζε 5 στάδια για τον κομμουνισμό. Πάντως σίγουρα δεν είχε και δεν έχει καμία σχέση με το ΚΚΕ και τα προγράμματα του.
Περδίκη, πλέον τείνω να πιστέψω με αυτά που γράφεις ότι είσαι τρόφιμος του Ιδρύματος Ρ. Λουξεμπουργκ και του ΚΕΑ !!!!
Υ.Γ. Τελικά το κατάλαβα το καταχθόνιο, μεγαλοφυές και μοχθηρό σχέδιο του Περδίκη. Θέλει εδώ και τώρα δραχμή για να έρχεται από τη Γερμανία με το ακριβότερο ευρώ στη τσέπη το καλοκαίρι και να το παίζει greek καμάκι σε πλούσιες τουρίστριες στη Σαντορίνη!!!!! ευτυχώς που τον στηρίζει και ο Κριτίας, γιατί αυτός έχει βάλει πλώρη για τη Ρόδο και το...πήδημα!
kk-1

dionperd είπε...

Δε βλέπω να μας έφερε πιο κοντά στον κομμουνισμό ή έστω στο σοσιαλισμό η τελευταία 5ετία...

Μπορεί ο κκ-1 συστηματικά να μην καταλαβαίνει τί λέω αλλά όσοι επισκέπονται το ιστολόγιο μάλλον έχουν περισσότερη ...κατανόηση...

Επιστρέφω την κατηγορία για "Τυρίμο" στους ...αλεξιπτωστιές που καταστρέφουν το ΚΚΕ "από μέσα".

Το τσούξιμο έχει να κάνει με το εξής: το επόμενο διάστημα τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, είτε συμφωνούν με τη γραμμή είτε όχι, θα πρέπει σε όλους τους κοινωνικούς χώρους να πολεμάνε την πολιτική που αποτελούσε πολιτική του ίδιου του ΚΚΕ σχεδόν σε όλη του τη ιστορία, και σίγουρα μέχρι κα πριν μερικά χρόνια, και ταυτόχρονα, να "αντέχει" τη συνεχιζόμενη κατρακύλα του...

Σιδεροκέφαλοι...

Ανώνυμος είπε...

1) Δεν είχα σκοπό να παρέμβω αλλά ρε Κριτία (ΣπυροΜαρκεζίνη της συμφοράς), το έχεις κάψει τελείως. Είναι ενδεικτικό-και μάλλον το λιγότερο σημαντικό από όσα λες-ότι για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα επικαλείσαι το τι έκαναν κάποιοι ΚΑΤΟΠΙΝ της εκλογικής τους συνεργασίας με το ΚΚΕ σε σχέση με αυτά που έχουν ΗΔΗ κάνει όσοι εσύ επιλέγεις να συμπορευτείς μαζί τους. Λες και το ΚΚΕ θα μυρίσει τα νύχια του για το τι θα πράξει κάποιος στο μέλλον, λες και θα βγεις να ψέξεις το Λένιν γιατί συνεργάστηκε με κάποιον το 1917 με βάση το τι μπορεί να έκανε αυτός ο κάποιος το 1939 λόγου χάρη. Έλεος ρε παλικάρι.

2) Δεν είναι ώριμες οι συνθήκες οπότε αντί για λαϊκή εξουσία πρεσβεύω το ΑΑΔΜ->όντας μη ωριμες οι συνθήκες πρεσβεύω το ΑΑΔΜ και αντί της λαικής εξουσίας χτυπώ το ΚΚΕ και συμπορεύομαι με κάτι λιγότερο και από το ΑΑΔΜ->Πιστεύω ότι οι συνθήκες είναι λίγο περισσότερο ανώριμες οπότε ενώ πιστεύω σε κάτι που κινείται αορίστως προς την κατεύθυνση του ΑΑΔΜ συμμαχώ με αυτούς που δεν πιστεύουν στην έξοδο από ΕΕ αλλά επιθυμούν μόνο την έξοδο από ευρωζώνη->Πιστεύω (καλά λέμε τώρα) στην έξοδο από την ευρωζώνη αλλά επειδή θεωρώ τις συνθήκες ακόμα πιο ανώριμες παραμένω στο Σύριζα που μας θέλει και εντός ευρώ και εντός ΕΕ με μια σοσιαλδημοκρατική χροιά->Πιστεύω ότι οι συνθήκες είναι ακόμα πιο ανώριμες οπότε συμπορεύομαι με κάτι που έχει μια ακόμα πιο ελαφριά σοσιαλδημοκρατική χροιά (ΔΗΜΑΡ, ΚΙΔΗΣΟ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ)->Πιστεύω ότι οι συνθήκες είναι ακόμα πιο ανώριμες οπότε συμπορεύομαι με Σαμαρά για να μην έρθει η ΧΑ και παραμένω "αριστερός" στα "κοινωνικά"->...(ας μην το γραψω το τελευταίο)

Αυτή είναι η λογική της μη ωριμότητας των συνθηκών εν έτει 2015. Αναλόγως του πόσο ανώριμες θεωρείς τις συνθήκες, μπορείς να ψηφίσεις όλα τα "φρούτα".
Καπιταλισμός ρε κι ας τρώγωμεν πέτρες.

3)"Αντίθετα, οι μικρομεσαίοι της Γαλλίας, της Αγγλίας και της Γερμανίας, θα ήταν αρκετά μεγάλοι στην Ελλάδα, και μπορούν να εκπροσωπούνται και να επηρεάζουν την πολιτική των χωρών αυτών σε κάποιο βαθμό τουλάχιστον."
Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι καταλαβαίνω τι θέλει να πει ο ποιητής.

ρα

Αναυδος είπε...

Όλα τα λαμογια με την προοπτικη κυβερνησης Συριζα μαζευονται γυρω του όπως οι μυγες στα σκατα

Ο καζακης κατηγορει το ΚΚΕ γιατι δεν δινει ψηφο ανοχης στο Συριζα !!!
http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2015/01/blog-post_20.html

Σε παρομοιο αρθρο ο πετροπουλος ανακαλυπτει τη στρατηγικη σημασια των διερευνητικων εντολων !!!

Η επαγγελματικη αποκατασταση πανω απ’όλα

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@Περδικης

''Προφανώς και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχει ΑΑΔΜ πρόγραμμα.

Αλλά προτείνει ένα μεταβατικό ΜΕΤΩΠΙΚΟ πρόγραμμα το οποίο είναι σε α-α-δ κατεύθυνση (αν κι όχι ολοκληρωμένο).''

''Η πραγματικότητα είναι μία και ας τη σκεφτεί κάθε κομμουνιστής/αριστερός/ριζοσπάστης πριν και μετά την κάλπη: ο μόνος εκλογικός συνδυασμός που ρίχνει σήμερα το σύνθημα για ΑΜΕΣΗ έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, ευρείες κοινωνικοποιήσεις (τραπεζών και στρατηγικών επιχειρήσεων κατ' ελάχιστον), ριζοσπαστικές δημοκρατικές αλλαγές, φιλολαϊκή εισοδηματική και φορολογική πολιτική κτλ κτλ είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ..

Ξέρω ότι αυτό τσούζει...''

Με τσουζει και με ποναει,αλλα το ΚΚΕ απο το '96 και μετα,δεν ειχε ποτε ''μεταβατικο μετωπικο προγραμμα'',ουτε ζητουσε ''ευρειες κοινωνικοποιησεις,ριζοσπαστικες δημοκρατικες αλλαγες''κοκ.

Σε εκφραζει το προγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και με γεια σου με χαρα σου.Η ενσταση μου ειναι στο οτι δηθεν επαψες να στηριζεις ΚΚΕ γιατι αλλαξε και δε ζηταει τα μεταβατικα μετωπικα που θες εσυ.

Ποτε δεν τα ζηταγε,εσυ αλλαξες θεσεις (δικαιωμα σου) για το χ,ψ λογο,και αποφασισες να αλλαξεις πολιτικο χωρο και καλα κανεις.Μην μας πουλας trueιλα ομως,οπως ευστοχα λεει ο Ζουτ.

Ανώνυμος είπε...

Αλεξιπτωτιστής... Έτσι είναι άμα έτσι σας αρέσει κ. Περδίκη...

ΡΓ

dionperd είπε...

ρα,

Επιχειρήσεις με μερικές δεκάδες ή λίγες εκατοντάδες εργαζομένους δεν είναι μονοπώλια στη Γαλλία και στην Αγγλία, και σίγουρα όχι μονοπώλια που αναταγωνίζονται διεθνή μονοπώλια.

Αντίθετα, στην Ελλάδα, είναι οι μεγαλύτερες δυνατές επιχειρήσεις.

Ωστόσο, κάποιες από αυτές, σε συνεργασία ίσως και με μονοπώλια που θίγονται από τη σημερινή κατάσταση, μπορούν να σχηματίζουν κόμματα, να στηρίζουν τη Λεπέν, κοκ επιθυμώντας μια επαναδιαπραγμάτευση με τους Γερμανούς και με άλλα μονοπώλια που έχουν άλλα συμφέροντα.

Στην Ελλάδα τέτοια κίνηση δεν υπάρχει και είναι αστείο να λέμε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ εκφράζει κάτι τέτοιο.

Επίσης, την αλυσίδα σκέψης που περιγράφεις, κράτα τη για τον εαυτό σου. Όσοι σήμερα στηρίζουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ θα ήταν παραπάνω καλοδεχούμενοι στο ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνησή του αν το επιθυμούσαν...

Τέλος, περί μεταβατικού προγράμματος.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εγώ δεν είμαι σε κανένα κόμμα σήμερα, κι ότι ισχυρίζομαι ότι ούτε το ΚΚΕ, ούτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παίζουν αυτή τη στιγμή το ρόλο ενός επαναστατικού ΚΚ, το οποίο θα μπορούσε να είναι η ραχοκοκαλιά ενός ΑΑΔΜ.

Επομένως, αντικειμενικά, είμαστε σε άλλες συνθήκες από αυτές του προηγούμενου προγράμματος του ΚΚΕ.

Οι δρόμοι που έχουμε μπροστά μας είναι 2: είτε περιμένουμε μέχρι να γίνει κανά θαύμα και να αλλάξει το ΚΚΕ ή να γίνει (από μόνο του;) ένα άλλο επαναστατικό ΚΚ, ή προσπαθούμε παράλληλα και για κόμμα και για μέτωπο.

Η ΜΑΡΣ είναι η προσπάθεια για το μέτωπο. Η λογική είναι ακριβώς επειδή δεν υπάρχει ΚΚ, πρέπει πρώτα τουλάχιστον οι αριστερές κομμουνιστογενείς δυνάμεις να έχουν μια μετωπική συμπόρευση σε α-α-δ κατεύθυνση με την οποία να απευθυνθούν στη συνέχεια και στο λαό για να γίνει ένα κοινωνικοπολιτικό μέτωπο.

Γι' αυτό, με άλλα κριτήρια κρίνουμε το πρόγραμμα του ΑΑΔΜ, δηλ. ένα λίγο πολύ ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενός ΚΚ για το μέτωπο, κι αλλιώς το πρόγραμμα της ΜΑΡΣ, το οποίο αποτελεί μόνο το μετωπικό πρόγραμμα, κι όχι το πρόγραμμα ενός δυνητικού ΚΚ.

Υπάρχει εσωτερική συνέπεια σε όλο αυτό και μην ψάχνετε αντιφάσεις.

Δεν υπάρχει κάτι άλλο που να μπορούμε να κάνουμε στις παρούσες συνθήκες.

Και δεν έχουμε σκοπό να καθόμαστε, ούτε να ασχολούμαστε με το ΚΚΕ όλη την ώρα, ούτε να περιμένουμε πότε θα έρθουν οι "αντικειμενικές επαναστατικές συνθήκες"...

Δηλ σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να αποδεχτούμε ότι ΤΩΡΑ, ΑΜΕΣΑ, ο λαός το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να βάλει μια θηλιά στο λαιμό του...

Ανώνυμος είπε...

Ας κανουμε λοιπον μια ιστορικη αναδρομη για να δουμε αν πρεπει να νιωθουμε ααχημα που καταργησαμε τα Μεταβατικα προγραμματα και την συμμετοχη σε κυβερνηση μεσα στον Καπιταλισμο. Το 1944 το ΕΑΜ στην λαμπρη αυτη λογικη παρεδωσε το 80% του λαου δεμενο στην αστικη ταξη. Η ΕΔΑ μετα το 1956 μεσα απο αυτην την λαμπρη λογικη νομιμοποιησε το Αστικο κρατος που δολοφονησε Μπελογιαννη Καλουμενο και εγινε ουρα του Ε.Κ Το προγραμμα του 10ου συνεδριου που ειχε το ΑΑΔΜ ειχε τα εξης καταπληκτικα αποτελεσματα.Εκλογικο στοχο το 1981 το 17% για να κυβερνησουμε μαζι με το ΠΑΣΟΚ και να το φερουμε αριστερα στη συνεχεια ανοχη απεναντι του ψηφο στον Σαρτζετακη το 1985 και Παναγουλη Δρετακη βουλευτες του κομματος. Αναγκαστηκα λοιπον αφου υπηρχε αυτη η λογικη το 1989 συμμετειχε ο ενιαιος συνασπισμος σε 2 κυβερνησεις μεσα στον καπιταλισμο 1989 1991 δυο φραξιονιστικες ομαδες επιχειρησανε να διαλυσουνε το ΚΚΕ αποτυχανε Για την ιστορια παραθετω ονοματα Γραψας Χαγιος Βαλαβανη Κοτζιας Φαρακος Δραγασακης Λαφαζανης Καρτερος Αλαβανος Δαμανακη Ανδρουλακης. Ο Καθενας με βαση αυτα τα ονοματα βλεπει και την καταληξη τους μαζι με αυτους του αντικομμουνιστικου αγωνα που μεινανε μεσα προσπαθωντας απεγνωσμενα να καθηλωσουνε το ΚΚΕ σε οτι μας κατεστρεψε.Διαφωνησανε σε καθε αλλαγη οταν το 1995 εγινε το Πανελλαδικο σωμα για τις ανατροπες. και το 2012 οταν η αστικη ταξη επαιξε το χαρτι του οπορτουνισμου νομιζανε οι φουκαραδες οτι θα τα καταφερουν. Εκει πλεον τους φυγανε τα βρακια. Συνεχιζουμε σε αντεπαναστατικες συνθηκες για την ενισχυση της Λαικης Συμμαχιας με στοχο την ανατροπη του καπιταλισμου.Η Πυξιδα μας οτι παμε σωστα ειναι οτι τα Σκυλια Σκουζουνε.και να υπενθυμισω η Τροσκιστρια Σαριγκουλη στηριζει πλεον ΚΚΕ επειδη οπως λεει αποκατασταθηκε Σταλιν Ζαχαριαδης ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Το ξέρουμε Περδικη ότι δεν είσαι ΚΚΕ, ούτε κομμουνιστής. Ενας αριβίστας είσαι που έχει αναλάβει εργολαβικό ρόλο ενάντια στο ΚΚΕ.
Για τα αλλά που γράφεις περί μονοπωλίων αξίζουν τόσο όσο και οι φανφάρες του Α. Γεωργιάδη περί καταστροφής της Ελλάδας.
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Περδίκηδες,
Αναμένουμε με πολύ αγωνία πάντως να φτάξετε το "Κ"Κ σας, μετά το μετωπό σας, μετά να ωριμάσει πολιτικά η εργατική τάξη, μετά να ωριμάσουν οι συνθηκες για το ΑΑΔΜ,έπειτα οι συνθήκες για την εργατική εξουσία και κάποτε στον αιώνα τον άπαντα θα ωριμάσει και ο σοσιαλισμός. Μέχρι τότε μπορείτε να γίνετε προσωρινά ΕΝΑ με αυτούς που πρωτοστάτησαν για τη διάλυση του ΚΚΕ και την αλλαγή του χαρακτήρα του, ύστερα βάλτε τους και αυτούς στο "Κ"Κ σας για να γίνεται τσόντα του ΣΥΡΙΖΑ.
Για την ιστορία πάντως, όλα αυτά τα σχήματα και οι θεωρίες που αραδιάζει ο Περδίκης ήταν ακριβώς η φιλοσοσφία της ομάδας του Πουλιόπουλου και των λικβινταριστών τη δεκαετία του ΄20 και τη δεκαετία του ΄30.
kk-1

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

''Η λογική είναι ακριβώς επειδή δεν υπάρχει ΚΚ, πρέπει πρώτα τουλάχιστον''

...να ενωθει το 0,2% της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το 0,2% του Αλαβανου.Κοτζαμ ΚΚΕ με δεκαπλασια απηχηση (για να μην συζητησω για ιστορια),δεν μας γεμιζει το ματι για μαζικο κομμουνιστικο κομμα.

Ανώνυμος είπε...

Περδίκη η παρουσία (αναλογικά με τον πληθυσμό) αυτού που αποκαλούμαι "μικρομεσαίοι" (είτε ως επιχειρήσεις, είτε ως άτομα) είναι μεγαλύτερη στην Ελλάδα από ότι σε χώρες όπως το ΗΒ, η Γερμανία ή οι ΗΠΑ. Αυτό δα έλειπε κιόλας. Αν και βεβαίως μειώνεται η διαφορά μιας και οι μεγάλες ελληνικές επιχειρήσες αντέχουν πολύ περισσότερο την κρίση (Σε αυτό το τελευταίο ίσως επανέλθω το βράδυ).

Τα περί της αλυσίδας, κατανοώ τον εκνευρισμό σου αλλά εκεί μέσα βρίσκεσαι. Το ακριβές σημείο που βρίσκει κανείς εσένα και τα φιλαράκια σου, έχει να κάνει με το πού σας θέλουν κάθε φορά αυτοί που σας θεωρούν χρήσιμους. Δεν ανησυχώ όμως για σένα. Κανείς δε χάνεται. Να, κι ο Κοψίδης που έλεγε χρόνια πριν αυτά που λες εσύ, επέστρεψε ξανά στο ΣΥΡΙΖΑ.

ρα

dionperd είπε...

Τϊ σκάτε ρε παιδιά; Έτσι κι αλλιώς απλά εμείς παλεύουμε για ένα "τυχοδιωκτισμό", να βγούμε από ΕΕ και ΝΑΤΟ, να διαγράψουμε το χρέος και να κοινωνικοποιήσουμε τράπεζες και στρατηγικά μονοπώλια (σε πρώτη φάση) όσο εσείς θα μαζεύετε δυνάμεις για την επανάσταση μειώνοντας (σε οργανωτική, κύρος, απήχηση, επιρροή, ψήφους, οικονομικά μέσα κτλ) το ΚΚΕ και την ΚΝΕ...

Ειδικά, αφού θα είμαστε <1%... Τί ανησυχείτε;

zoot horn rollo είπε...

Ο Κοψίδης του 2002 τώρα δικαιώνεται, ήρθε κι ο ΑλΧαλ να δώσει γραμμή μετά από καιρό (;) κι είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα.
Μιλάμε για μεγάλη προσφορά.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΔΙΚΗΣ. Και εσυ γιατι ανησυχεις αφου ειναι οπως τα λες τοσο το καλυτερο για εσας τη στεναχωριεσαι ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Καταλαβαινουμε ολοι την πικρα σας.Θα πρεπει να δωσετε λογο στην αστικη ταξη γιατι δεν τα καταφερατε να παρετε το ΚΚΕ να το κανεται σαν τα μουτρα σας ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Και αρχηγος σε ολα αυτα ο Αλαβανος που εχει ψηφισει το Μαστριχτ. Εχεται χαιρετισμους απο την τροτσκιστρια Σαριγκουλη που στηριζει πλεον ΚΚΕ ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αναυδος είπε...

περδικη
για να μην παραμυθιαζεσαι

εσυ και η ανταρσυα δεν παλευεται για τιποτε κοροιδευεται το λαο και δημιουργειται αναχωματα για τη ριζοσπαστικοποιηση του οταν μιλατε για εξοδο απο εε και νατο χωρις την απαραιτητη προυποθεση επιτυχιας που ειναι η λαικη εξουσια και η ενοπλη επανασταση

ειστε η ουρα στο κινημα του συριζα καποιοι απο εσας θα ειναι και οι πρωτοι που θα αναλαβουν ποστα στην κυβερνηση της καπιταλιστοαριστερας

πουλατε φυκια για μεταξωτες κορδελες ιδιο των μικροαστων καθε εποχης

Ανώνυμος είπε...

Μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του συριζα για το ποιές επεδνύσεις θέλει να στηρίξει. Ανάμεσα στα παραδείγματα από το παρελθόν δεη, λαρκο, ναυπηγεία:

http://left.gr/news/peste-moy-mia-ependysi-poy-ypostirizei-o-syriza

Γιατί στα σωματεία ξέρουμε ποιός είναι μαζορέτα ποιανού. Κι όσο για τα "μέτωπα" τα έχουμε πει χιλιάδες φορές, εμπρος και μαρς και σνίκερς να τα χτίσετε, να τα μπαζώσετε, να τα σοφατίσετε κτλ, κανείς δεν σας κρατάει. Αλλά στον δρόμο ξέρουμε τι θα δούμε (από δευτέρα τίποτα) και ξέρουμε και τι είδαμε:

http://thearkanproject.com/post/67295321544

Ijon Tichy

Yannis Theocharis είπε...

Τελικά δεν έλαβα απάντηση στην απορία μου. Την ξαναβάζω λοιπόν εμπλουτισμένη γιατί κάποιος έβαλε το θέμα ότι αυτό που μετράει είναι τι έκαναν οι συνεργαζόμενοι πριν συνεργαστεις μαζί τους:

Στα πλαίσια του ΑΑΔΜ το ΚΚΕ συνεργάστηκε με τους Τσοβόλα, Πάντζα, Χαραλαμπίδη, Ζουράρι, Μπουτάρη, Γκλέτσο, Μαυρουδέα και πολλούς άλλους. Τι λιγότερο έχει ο Αλαβάνος από τους 6 πρώτους;

Να σημειωθεί ότι:
1. Τσοβόλας
Πριν τη συνεργασία: ΠΑΣΟΚ.
Μετά: ΠΑΣΟΚ επί ΓΑΠ.
2. Πάντζας με το υπόλοιπο ΔΗΚΚΙ
Πριν: ΠΑΣΟΚ.
Μετά:ΣΥΡΙΖΑ.
3. Χαραλαμπίδης
Πριν: ΠΑΣΟΚ, ΔΗΠΕΝ.
Μετά: Αγνοείται η τύχη του.
4. Ζουράρις
Πριν: ΚΚΕ εσωτερικού, ΣΥΝ.
Μετά: Ίδρυσε μαζί με τον Παπαθεμελή τη Δημ. Αναγέννηση που συνεργάστηκε με το ΕΠΑΜ, το οποίο εσείς καταγγείλατε γιατί μόνο το ΚΚΕ επιτρέπεται να συνεργάζεται με τους Ζουράριδες.
5. Μπουτάρης
Πριν: ΠΑΣΟΚ.
Μετά: ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.
6. Γκλέτσος
Πριν: δεν ξέρω.
Μετά: Τελεία.
7. Μαυρουδέας
Πριν: ΚΚΕ, ΝΑΡ
Μετά: ΜΑΡΣ γιατί εσείς εγκαταλείψατε το ΑΑΔΜ.

Είτε είναι θεμιτό να συνεργάζεται κάποιος με όλους αυτούς στα πλαίσια ΑΑΔΜ προγράμματος (άρα καλά έκανε το ΚΚΕ όπως λέω εγώ), είτε είναι οπορτουνισμός και το ΚΚΕ ήταν οπορτουνιστικό μέχρι το 2008, όπως (ντροπαλά για την ώρα) λέτε εσείς.

Κριτίας, ο εκ των Κασσιτερίδων νήσων ορμώμενος.

zoot horn rollo είπε...

"Είτε είναι θεμιτό να συνεργάζεται κάποιος με όλους αυτούς στα πλαίσια ΑΑΔΜ προγράμματος (άρα καλά έκανε το ΚΚΕ όπως λέω εγώ), είτε είναι οπορτουνισμός και το ΚΚΕ ήταν οπορτουνιστικό μέχρι το 2008, όπως (ντροπαλά για την ώρα) λέτε εσείς."

Να, κάνω κι εγώ το ίδιο.

zoot horn rollo είπε...

Άλλους βλέπω να σκάνε και να ασχολούνται επίμονα.
Είπαμε, μια ωραία ατμόσφαιρα...

Ανώνυμος είπε...

Το τυρι κουμπαρε.Το ΚΚΕ στο 15ο Συνεδριο το 1996 καταργησε το ΑΑΔΜ σε θεμα πολιτικα μετωπα και συμμετοχη σε κυβερνηση μεσα στον καπιταλισμο. Ειχε μεινει μονο το ονομα σαν ΑΑΔΜετωπα παλης μεσα στο κινημα. Επισης η Τροσκιστρια Τιτικα Σαριγκουλη στηριζει ΚΚΕ επειδη αποκαταστησε Σταλιν και Ζαχαριαδη. ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.Περαστικα λοιπον στον Καουτσκι της παρεας αχαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Καποιοι θεωρουν οτι δεν εχουν απαντηθει οι ανοησιες τους αν δεν απαντηθουν με τον βολικο γι αυτους τροπο που τεθηκαν. Για το αμιγως πολιτικο, δεν θα βγαλω αχρηστα οσα σχολια σ/φων προηγηθηκαν με το να ξαναλεω τα ιδια και τα ιδια. Ας το κανουμε λοιπον ακομα πιο λιανα, βαζοντας και τον Κριτια αναμεσα στις προσωπικοτητες που απαρτιζουν ενα μετωπο (ετσι το φανταζεται, γιατι να του το χαλασουμε αν δεν καταλαβαινει?).

Κριτιας: Πριν το χαος. Μετα κκε με ενα τονο αυταπατες. Μετα οι ντροπαλοι εθνικιστες του επαμ (που ουτε με σφαιρες δεν θα συνεργαζοταν το κκε μαζι τους). Μετα τριπλο τολουπ, πουλιοπουλοι, στρουγκα και πλεον αλαβανος (που ουτε με αυτον συνεργαστηκε το κκε). Οπως καταλαβαινεις λοιπον κριτια, ουτε στο "αγαπημενο" σου ΑΑΔΜ δεν χωρας.

sniper

Ανώνυμος είπε...

Μαρκεζίνη της συμφοράς προσπάθησα να το κρατήσω πιο γενικάδε το προσωποίησα αλλά αφού επιμένεις:

Για Χαραλαμπίδη δε γνωρίζω και δε βρίσκω τη παραμικρή αναφορά για συνεργασία.

Για Τσοβόλα επίσης δε γνωρίζω και δε βρίσκω κάποια συνεργασία. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι δυνάμεις του ΔΗΚΚΙ είχαν αποφασίσει να συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ. Εκλογική συνεργασία με το ΔΗΚΚΙ-με Τσοβόλα αρχηγό-δεν έχω υπόψη μου. Για την ακρίβεια βρίσκω πχ αυτό:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Εναντίον όλων έβαλε χθες από τη Θεσσαλονίκη η γενική γραμματέας του KKE κ. Αλέκα Παπαρήγα. Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία για εκστρατεία παραπλάνησης του λαού με ψέματα και μεγάλα λόγια,τον Συνασπισμό ότι συναινεί στην κυβερνητική πολιτική, ενώ αποδοκίμασε την πρόταση που έχει διατυπώσει ο κ. Δημήτρης Τσοβόλας για εκλογική συνεργασία ΔΗΚΚΙ - KKE - ΣΥΝ.

«Οι όποιες συμμαχίες δεν μπορεί να είναι κοντόφθαλμες και να αποσκοπούν μόνο στο άθροισμα των ποσοστών. Θα πρέπει να προέρχονται από την ενίσχυση της λαϊκής βάσης και να στηρίζονται σε γερά θεμέλια»
http://www.kathimerini.gr/161801/article/epikairothta/politikh/epi8esh-kata-olwn-apo-thn-k-paparhga

Εκλογική συνεργασία έγινε μόνο σε εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης αφότου ο Τσοβόλας είχε αποχωρήσει. Έγινε δηλαδή μια προσπάθεια συνεργασίας με ανθρώπους που είχαν εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ ενώ το ΠΑΣΟΚ ήταν στην κυβέρνηση, που στο Γιουγκοσλαβικό είχαν μια έντιμη στάση-το ίδιο και στο σχέδιο ΑΝΑΝ, ενώ και στους συνδικαλιστικούς αγώνες είχαν επιδείξει μια προσπάθεια να στηριχτούν οι αγώνες του ΠΑΜΕ. Το ότι δεν αποδείχτηκε πετυχημένη στη συνέχεια δε λέει κάτι όταν εσύ συστρατεύεσαι με άτομα που ούτε τα μισά από αυτά δεν έχουν κάνει.
Τον Γκλέτσο δεν ξέρεις αλλά τον βάζεις για ποιον ακριβώς λόγο;
Ο Ζουράρις μπήκε στα ψηφοδέλτια μια φορά. Έντιμη στάση στο γιουγκοσλαβικό, στους διάφορους μπίστηδες πρώην συντρόφους του τα έχωνε μια χαρά-δεν πέτυχε σιγά το πράγμα. Της Λιάνας από την άλλη πέτυχε.
Ο Μπουτάρης του οποίου το παρελθόν δεν το ξέρω (αμφιβάλλω αν ήταν οργανωμένος πουθενά) μπήκε δημοτικός σύμβουλος μια φορά. Λάθος αλλά χέστηκε και η φοράδα στ' αλώνι στην τελική.

Αυτά ήταν τα φοβερά σου επιχειρήματα για να συμπορεύεσαι με τα ναι στο ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, τα ναι στο Ανάν κτλ;

ρα

Ανώνυμος είπε...

Και για να ξαναφύγουμε από τη προσωποποίηση, αφιερωμένο (μαζί με ξυδάκι) από την ΚΟΜΕΠ του 2003 τότε που καταπώς λένε κάποιοι το ΚΚΕ ήταν καλό μιας και "δεν είχε ακόμα εγκαταλείψει το ΑΑΔΜ":

- Δείχνουμε γιατί τα οξυμένα προβλήματα του λαού δεν μπορούν να βρουν ουσιαστική λύση, αν η συμμαχία δεν απαντά και στο θέμα ποια εξουσία, ποια οικονομία, ποιες κοινωνικοπολιτικές προϋποθέσεις απαιτούνται
- Το ζήτημα «για ποιον στόχο, με ποια προοπτική» τίθεται εκ των πραγμάτων μπροστά σε μια συμμαχία, που θα ήταν αιωρούμενη δίχως τον προσδιορισμό της κατεύθυνσης, το «πού πηγαίνει», από τη σκοπιά της εξουσίας.
- Η «πρόταση» για ενότητα (ή κοινή δράση) της Αριστεράς αποτελεί μεθοδευμένη επίθεση κατά του ΚΚΕ και του ταξικού εργατικού κινήματος, και σαν τέτια πρέπει να αντιμετωπιστεί. Επιχειρείται, και με αυτή, η υπονόμευση της πολιτικής των συμμαχιών του ΚΚΕ και, μέσω αυτής, της συνολικής πολιτικής και φυσιογνωμίας του ΚΚΕ. Επιχειρείται το τράβηγμά του σε σχήματα που διαχειρίζονται το σύστημα. Αυτό, αποτελεί σχεδιασμό της άρχουσας τάξης. Ενα ΚΚΕ με τη σημερινή πολιτική του αποτελεί κίνδυνο σε μια πορεία. Αντιθέτως, ένα ΚΚΕ που θα «έπαιζε» μέσα στις αντιθέσεις της άρχουσας τάξης και θα υιοθετούσε θέσεις για ένα «διαφορετικό μίγμα οικονομικής πολιτικής» με κάποια μέτρα - ασπιρίνες εκτόνωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας, ενδεχομένως και κάποιες καπιταλιστικές επανακρατικοποιήσεις, αντί της πρότασης για λαϊκή οικονομία, ένα ΚΚΕ που θα επέλεγε ως σύμμαχο τη μια ιμπεριαλιστική ένωση (ΕΕ) και όχι την άλλη (ΗΠΑ), ένα τέτιο ΚΚΕ θα ήταν ευπρόσδεκτο και σύγχρονο.
-Στο ερώτημα για την πολιτική στόχευση του Λαϊκού Μετώπου (...) τα δύο τελευταία Συνέδρια του ΚΚΕ, καθώς και η παραπέρα επεξεργασία της πολιτικής απόφασης του 16ου, την οποία έκανε πρόσφατα η ΚΕ του ΚΚΕ, απαντούν συγκεκριμένα: Η στόχευση και η βάση συγκρότησής του δεν μπορεί να είναι άλλη από τη Λαϊκή Εξουσία που θα οικοδομήσει τη λαϊκή οικονομία. Επισημαίνουν ότι επί του θεμελιακού αυτού ζητήματος ανάμεσα στις δυνάμεις του Μετώπου θα υπάρχουν όχι μόνο συμπτώσεις, αλλά και διαφορές.

Οπως αναφέρεται στην Απόφαση της ΚΕ: «Το ΚΚΕ θεωρεί ότι δεν υπάρχουν πολλές ριζικές εναλλακτικές λύσεις και προοπτικές. Μπορεί να υπάρχουν πολλές μορφές αγώνα, διαφορετικά καθήκοντα στη μια ή την άλλη φάση της ενιαίας πορείας. Μπορεί να υπάρχουν διάφορες μορφές προσέγγισης στην εναλλακτική λύση, ακόμα και ιδιομορφίες στο ζήτημα των συμμαχιών. Ομως, η ίδια η εναλλακτική λύση πρέπει να είναι σαφώς αντικαπιταλιστική, δηλαδή σοσιαλιστική.
http://www.komep.gr/2003-teyxos-1/diaxoristikes-grammes-kai-koinonikopolitikes-symmaxies

ρα

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@ρα

Μετα τα 2 τελευταια ποστ σου,οι κατοικοι των Κασσιτεριδων Νησων,θα κανουν 9 μερες να κατσουν.Τρε Μπιαν.

dionperd είπε...

Για το ρόλο της προσωπικότητας στις συμμαχίες, απάντησα: και με το διάβολο...

Για το θέμα του ΑΑΔΜ, η αλήθεια είναι ότι το ξήλωμά του άρχισε ήδη από το 16ο συνέδριο (κυκλοφορεί και ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο για την ομιλία του Φλωράκη...),

όταν και προστέθηκαν και τα περί Λαϊκής Εξουσίας και Οικονομίας ως στόχου του ΑΑΔΜ, που για το ΚΚΕ θα είναι ο σοσιαλισμός, και για τους συμμάχους ...ότι αγαπάνε!

Προφανώς συμμαχία για την οποία χρειάζεται συμφωνία στο στρατηγικό στόχο, έστω "στο περίπου", αλλά που ο κάθε σύμμαχος τον αντιλαμβάνεται διαφορετικά, δεν υπάρχει, και γι' αυτό και ΑΑΔΜ δεν υπήρξε στην ουσία ποτέ.

Επίσης, έχει σημασία ότι κανένα από τα συνέδρια από το 16ο μέχρι και το 18ο δεν ήταν προγραμματικά και δεν είχαν την εξουσιοδότηση για τις αλλοιώσεις του προγράμματος που γίνανε.

Αλλά εν πάσει περιπτώσει, όλα αυτά είναι παρελθόν πλέον.

Για το παρόν, η πολιτική γραμμή του ΚΚΕ είναι αδιέξοδη, και, λόγω της κρίσης, έχει, και θα έχει άμεσες συνέπειες.

Σας αποχαιρετώ με μια τρολ-είδηση η οποία ακόμη δεν έχω καταλάβει περί τί ακριβώς πρόκειται (αν ξέρει κανείς ας πει):

http://ow.ly/HOm20

και με ένα άρθρο που είναι πολύ καλό για να πάει αδιάβαστο!:

http://ow.ly/HOmaa

Dreaming Neon Red είπε...

Περδίκη, τελικά να σχολιάζεις πιο συχνά, ξεμπροστιάζεσαι όλο και περισσότερο...Απ το 16ο λοιπόν η αλλοίωση του προγράμματος, ό,τι έλεγε κι ο Κοψίδης...Εσύ μεγάλε ινστρούχτορα που όλα τα βάζει ο νους σου, πως και δεν το κατάλαβες τότε, αλλά μόνο τώρα που ξεκίνησες τα κομπρεμί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ-TWIX;

Το άρθρο του Χονδροκούκη δείχνει πόσο λίγο κατανοούσες και τότε το ΑΑΔΜ. Ποτέ το Κόμμα δεν επεδίωξε κυβέρνηση ΑΑΔΜ. Το έβαζε σαν ενδεχόμενο.

"Σε συνθήκες ταξικών αναμετρήσεων και μεγάλης φθοράς στην επιρροή των αστικών κομμάτων και των συμμάχων τους, μπορεί να προκύψει κυβέρνηση αντιιμπεριαλιστικών αντιμονοπωλιακών δυνάμεων με βάση το κοινοβούλιο χωρίς να έχουν διαμορφωθεί ακόμα οι όροι για το επαναστατικό πέρασμα."

Ανώνυμος είπε...

Περδικης.Ετσι μπραβο αρχιζει και σου βγαινει η αληθεια σιγα σιγα.Στο 15ο λοιπον το 1996 καταργηθηκε το ΑΑΔΜ Πολιτικα Μετωπα και ενδιαμεσα σταδια και απο εκει και περα ειχε μεινει μονο το ονομα σαν μετωπα παλης στο κινημα. Εμπλουτισμος εγινε απο εκει και περα τα κολπα δεν πιανουνε.Αλαβανος λοιπον το 1991 επιχειρησε μαζι με τα αλλα λουλουδια την διαλυση του ΚΚΕ απετυχε μετα ψηφισε το Μααστριχτ και ολα τα αλλα σαν αρχηγος του συνασπισμου εφυγε εγκαιρα για να φτιαξει το νεο οπορτουνιστικο αναχωμα.Οσο για τον Καπεταν Γιωτη αναμενομενο το ειχε πει και ο ιδιος τιμανε τους πεθαμενους για να θαψουνε τους ζωντανους. Μη φευγεις ετσι αποτομα πες μας κατι για τα κατορθωματα του ΑΑΔΜ μεχρι το 1991 αχαχαχαχαχΑΧα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

dionperd είπε...

Ναι ένα ενδεχόμενο...

Δηλ. το ΚΚΕ θα ηγείτο σε ένα ΑΑΔΜ, αλλά η α-α κυβέρνηση θα γίνοταν χωρίς αυτό...

Ούτε παραμύθια για μικρά παιδιά...

Όσο για τους γκεμπελισμούς "το τάδε το έλεγε κι ο τάδε", πάρε το βιβλίο του Πουλιόπουλου και θα καταλάβεις...

Ανώνυμος είπε...

Περδικης. Παλι γυρισες αφου ειπες φευγεις αχαχαχαχαχα και συμφωνησες οτι το ΑΑΔΜ καταργηθκε το 1996.Η Τροτσκιστρια Τιτικα Σαριγκουλη στηριζει λεει ΚΚΕ γιατι αποκαταστησαμε τους Τροτσκιστες Σταλιν Και Ζαχαριαδη αχαχαχαχαχαχα κατσε λιγο μη φυγεις αχαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Για πές μας ρε Περδίκη, τι λέει ο Πουλιόπουλος,εσύ που τον έχεις διαβάσει και τα ξέρεις καλά; Α ξέχασα, εσύ τα ξέρεις καλύτερα αφού η ΟΚΔΕ συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και είστε παρεάκι τρελό εκεί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Φανταζόμαι ότι τους κατηγορείς ότι διολισθαίνουν από τον συνεπή τροτσκισμό αφού συνεργάζονται μαζί σας! Ή μήπως και αυτούς τους βάλατε στον ίσιο δρόμο;;;;;;
kk-1

dionperd είπε...

kk-1.

είναι ή δεν είναι το πρόγραμμα της ΜΑΡΣ σε α-α-δ κατεύθυνση;:
http://aristerisymporefsi.gr/index.php/symporefsi/item/227-politiki-symfonia-antarsya-protovoulias-gia-tin-aristeri-metopiki-symporefsi

Η ΟΚΔΕ κατεβαίνει μόνη της στις εκλογές και το ΣΕΚ δε στηρίζει στην ουσία. Αν στήριζαν το πρόγραμμα, δε θα με ενοχλούσε η παρουσία τους άσχετα από το ποιοί είναι, τι υποστηρίζουν κτλ

Μην ξαναλέμε τα ίδια. Κάντε εσείς πολιτική με όρος ποδοσφαιρικού οπαδισμού....

Δεν έχω όρεξη να συνεχίσω την κουβέντα, αλλά δε θα αφήσω αναπάντητα ψέμματα, συκοφαντίες και διαστρεβλώσεις...

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Οσοι δεν ακούσατε Χάγιο το πρωϊ, στου Χατζη(γλείψι-)νικολάου, τρεχάτε εδώ:
http://www.real.gr/audiofiles/386543.mp3
Ισως να την έχει, όπως την άκουσα...
Μιλάμε το πλήρες ξεβράκωμα.
Και των δύο.
Ναρίτες, ν' ακούσω απολογίες...
Μπαίνουμε σε φάση ταχέων εξελίξεων, θα δούμε πράματα και θάματα.
Αν προλάβω μέχρι βράδι θα σχολιάσω, μείνετε στο ακουστικό σας.

Ανώνυμος είπε...

Το προγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ έχει όντως κατέυθυνση α-α-δ=Αποφασιστικής-Αστικής-Διαχειρισης. Δεν είναι τίποτα άλλο από καραμπινάτο αστικό ρεφορμιστικό πρόγραμμα με μπόλικο κεϋσιανισμό και αντιΕ.Ε. φανφάρες για τους χάνους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Πάντως μου αρέσεις Περδίκη. Εμφανίζεις τον Αλαβάνο(ΜΑΡΣ) σαν αντιιμπεριαλιστή και ενάντια στα μονοπώλια.Με τις υγείες σου!
Είμαι σίγουρος πλέον:είσαι τρόφιμος του ΚΕΑ και του Ιδρύματος "Ρ. Λουξεμπουργκ"!
Υ.Γ. Η ΟΚΔΕ-Σπάρτακος στηρίζει-συμμετέχει στα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ,όπως και το ΣΕΚ.
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Περδικης.Κατσε μεχρι να φυγεις αχαχαχαχα Ειπαμε το ΑΑΔΜ τελειωσε το 1996 ακομα εδω εισαι αχαχαχα εχεις χαιρετισμους απο την Σαριγκουλη εγινε Τροτσκιστρια ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.Μη φυγεις παλι κατσε λιγο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Αρθρο του Μπιτσακη πρωτη μοστρα στο λαφαζαναικο. Η αστικη ταξη εξαρτημενη παντα μεχρι σημερα διαστρεβλωση στα Γρραμματα απο την φυλακη του Ζαχαριαδη. Στην κατοχη δεν υπηρχε καπιταλισμος ολα σε Αταξικη βαση και μεχρι σημερα απο οτι μας λεει ο ποιητης εχουμε Φεουδαρχια.Και στο τελος μας καλει να στηριξουμε κριτικα τον τσυριζα για να παμε στον σοσιαλισμο με Σταδια οπως τοτε με το ΕΑΜ.Και βεβαια ολα αυτα στα πλαισια του ΑΑΔΜ.Τα τσιρακια της αστικης ταξης ολα στην πιστα.Λυσαξτε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω σε όλους να ρίξουν μια ματιά στο ρεπορτάζ του mao και στα χθεσινά τουίτς του για να καταλάβουν πόσο αδιέξοδη είναι αυτή εδώ η συζήτηση. Κι αυτό γιατί οι οπαδοί της ανταρσυα το ρίχνουν ανταρσυα μόνο στο πολλ του LR, στις εκλογές άλλο θα ψηφίσουν, και ο μόνος λόγος που κατεβαίνουν είναι -- όπως φαίνεται όχι μόνο από τις αντιδράσεις σε προσωπικό επίπεδο αλλά από την επίσημη γραμμή σε κομματικό τύπο κτλ -- για να αποθαρρύνουν κάποιον που σκέφτεται να το ρίξει κκε. Πχ ποιός πιστεύει ότι ο Δελαστίκ θα ψηφίσει ανταρσυα την κυριακή;

Όσο για την ΟΚΔΕ που "κατεβαίνει μόνη της" και το ΣΕΚ που "επί της ουσίας δεν στηρίζει" ιδού οι ανακοινώσεις τους για τις εκλογές (στηρίζουν κανονικότατα ανταρσυα):

http://www.okde.org/index.php/el/ekdoseis/deltia/195-eklogiki-diakirixi
http://ergatiki.gr/?id=11079

Κατακλείδα προς ψεκασμένους, περδίκια και λοιπά τέρατα του δάσους: σταματήστε να αυτογελοιποιήστε, και ακόμη χειρότερα πάνω στις μπαλαφάρες της "τροτσκιστικής στροφής" του κκε και του "χτισίματος του ααδμ". Έχετε καταντήσει αφόρητα γραφικοί, κι όχι μόνο αυτό αλλά μου διαμαρτύρεστε κιόλας για διαστρέλωση λόγων κτλ, που έχετε τρία διδακτορικά έκαστος στο θέμα.

Ijon Tichy

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Λοιπόν, απολαύστε Χάγιο στο Χατζηνικολάου, στα γρήγορα, γιατί έχουμε και σοβαρότερες δουλειές.
Δεν κατέγραψα ακριβώς τα λόγια του αλλά προσπαθώ ν’ αποδώσω την ουσία, όπως τη θυμάμαι.
Ξεκινάει με δύο σχιζοφρενικά αλληλογρονθοκοπούμενες εκτιμήσεις:
«Η Κυβέρνηση φεύγει κάτω από την ….πίεση των αγώνων(!!!) κλπ»
(Το περί «αγώνων» καταπιείτε το, θα εννοεί, φαντάζομαι, τις … «απεργίες» της ΟΛΜΕ!)
…και…
«…ο Λαός (Σημ. δική μου: Αυτός, ντε, που έδιωξε με τους αγώνες του κλπ.) έχει την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση του Σύριζα δεν θα κάνει φιλολαϊκή πολιτική »!!!
Ηγουν, ο λαός ανέδειξε, και δια των αγώνων του(!), μια κυβέρνηση, που έχει την πεποίθηση, πως δεν θα κάνει φιλολαϊκή πολιτική!!!!
Αγγελε, είσαι θεός! Ναρίτες μου, προσκυνώ!
Ισως, να εννοούσε ο ποιητής ότι απλά ο λαός ανέδειξε με τους αγώνες του(!!) μιαν ακόμη αντιλαϊκή κυβέρνηση, που δε θάναι τόσο αντιλαϊκή όσο η προηγούμενη. Κι έτσι να το δείς, δε μαζεύεται με τίποτε η συμπύκνωση των τρεχουσών πολιτικών εξελίξεων από την Lila Pouse. Που απεικονίζει εναργέστατα το ιδεολογικοπολιτικό αδιέξοδο της μικροαστικής διανόησης.
Και τα λένε και επιδοκιμαστικά, δηλαδή πως είμαστε και σε …καλό δρόμο!
Να «αγωνιζόμαστε» (είπαμε, καταπιείτε το), για το μικρότερο κακό!
Αλλά έχει κι άλλα παρακάτω, που, αν μη τι άλλο, τα λέει ξεβράκωτα, χωρίς περικοκλάδες, κι αυτό πρέπει να του το αναγνωρίσουμε:
«Όχι στο ΚΚΕ» γιατί…
… «απορρίπτουμε τον σοσιαλισμό, που γνωρίσαμε, δεν ήταν σοσιαλισμός, εμείς θέλουμε να τον υπερβούμε κλπ….».
… «Θέλουμε ρήξη με ΕΕ εδώ και τώρα, χωρίς να περιμένουμε τη λαϊκή εξουσία…»
… «το ΚΚΕ θέλει κίνημα δικό του, διασπά το ενωτικό μαζικό λαϊκό κίνημα, κλπ…»

Είπε και κάτι άλλα για «αντιφασισμό» με μέτωπα κλπ., ας μην επεκταθώ λόγω χρόνου.
Όμως το κερασάκι, που τελικά νομίζω είναι όλο το ζουμί και μας προϊδεάζει για τον ρόλο, που προδιαγράφει για τον εαυτό της η …. «αντικαπιταλιστική» «αριστερά» Lila Paouse είναι τούτο:
… «εμείς θα σταθούμε αντιμέτωποι με κινητοποιήσεις κατσαρόλας … κλπ.!!!

Να τα μας και τα Freikorps του Σύριζα, αν είχατε καμιά απορία!

Εννοια σου, Αγγελε!
Μωρέ όχι μόνο κατσαρόλες αλλά και …λεβέτια θα κουδουνάμε στους δρόμους, ενάντια στους σοσιαλφασίστες και τα καρακόλια τους!
Όχι, θ’ αφήσουμε την λαϊκή αντίσταση στα χέρια της …χρυσής αυγής!
«Αντιφασίστες» του κώλου…, σιχτίρ!

Κάτι και για τον «δημοσιογράφο» Χατζηνικολάου: Όταν του απάντησε ο αγγελάκος ότι «δεν θα στηρίξουμε την κυβέρνηση σύριζα στην βουλή» ξέχασε (!!, ο «άτεγκτος» και «αμερόληπτος») να τον ρωτήσει γιατί, και τι άλλαξε, αφού τον Μάη του 2012 είχε συμμετάσχει η Ανταρσύα στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών του σύριζα – θυμάστε, την περίφημη φωτογραφία με τα άσπρα πουκάμισα και τον γλέζο …μαϊντανό!
Λαμόγια της κεφαλαιοκρατίας…

Yannis Theocharis είπε...

@Ρα
Τελικά είστε όντως χτεσινοί. Με 18χρονα μιλάω;;;

"Για Χαραλαμπίδη δε γνωρίζω και δε βρίσκω τη παραμικρή αναφορά για συνεργασία."

Ίδρυσε τη ΔΗ.Π.ΕΝ. (διάσπαση του ΠΑΣΟΚ) το 2000, συνεργάστηκε σε διάφορες περιπτώσεις με το ΚΚΕ με αποκορύφωμα τις δημοτικές 2002 που η ΔΗΠΕΝ έκανε κοινή εκλογική κάθοδο με το ΚΚΕ. Σε Αν. Μακεδονία-Θράκη που είχαν πιο συμπαγείς δυνάμεις το ΚΚΕ στήριξε σε πολλούς δήμους υποψήφιους της ΔΗΠΕΝ.

"Για Τσοβόλα επίσης δε γνωρίζω και δε βρίσκω κάποια συνεργασία. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι δυνάμεις του ΔΗΚΚΙ είχαν αποφασίσει να συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ. Εκλογική συνεργασία με το ΔΗΚΚΙ-με Τσοβόλα αρχηγό-δεν έχω υπόψη μου.
...
Εκλογική συνεργασία έγινε μόνο σε εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης αφότου ο Τσοβόλας είχε αποχωρήσει."

Ότι να 'ναι. Το ΔΗΚΚΙ με αρχηγό τον Τσοβόλα ήταν για χρόνια σύμμαχος του ΚΚΕ, στο ΠΑΜΕ, στις δημοτικές 2002, 2006 και αν δε με απατά η μνήμη μου και σε κάποιες ευρωεκλογές. Όλα αυτά επί Τσοβόλα.

"Τον Γκλέτσο δεν ξέρεις αλλά τον βάζεις για ποιον ακριβώς λόγο;"

Απ ότι φαίνεται εσύ δεν ξέρεις ότι τον Γκλέτσο τον κατέβασε το ΚΚΕ υποψήφιο δήμαρχο Στυλίδας, δεν βγήκε και την επόμενη κατέβηκε μόνος του και βγήκε. Τότε μάλιστα έκανε και δημόσιες δηλώσεις στήριξεις του ΚΚΕ σαν τις Τιτίκες σήμερα.

"Ο Ζουράρις μπήκε στα ψηφοδέλτια μια φορά. Έντιμη στάση στο γιουγκοσλαβικό, στους διάφορους μπίστηδες πρώην συντρόφους του τα έχωνε μια χαρά-δεν πέτυχε σιγά το πράγμα."

Τα λες πολύ καλά για το Ζουράρι, δώσαμε μάχες τότε απέναντι στους Πουλιόπουλους εντός κι εκτός ΚΚΕ για να υπερασπιστούμε την συνεργασία αυτή, γιατί μας κατηγορούσαν για "εθνικισμό" οι αγράμματοι. Ο Ζουράρις έπειτα ίδρυσε μαζί με τον Παπαθεμελή τη Δημ. Αναγέννηση που συνεργάστηκε με το ΕΠΑΜ, το οποίο εσείς καταγγείλατε, γιατί μόνο το ΚΚΕ επιτρέπεται να συνεργάζεται με τους Ζουράριδες.

"Της Λιάνας από την άλλη πέτυχε."

Συμφωνώ, και για τη Λιάννα μας βγάλαν τα σκότια οι Πουλιόπουλοι, "εθνικιστές" μας ανέβαζαν "εθνικιστές" μας κατέβαζαν τα ζώα.

"Ο Μπουτάρης του οποίου το παρελθόν δεν το ξέρω (αμφιβάλλω αν ήταν οργανωμένος πουθενά) μπήκε δημοτικός σύμβουλος μια φορά. Λάθος αλλά χέστηκε και η φοράδα στ' αλώνι στην τελική."

Συμφωνώ και σ' αυτό, το ότι δεν πέτυχε η συνεργασία με το Μπουτάρη δε σημαίνει ότι το ΚΚΕ ήταν οπορτουνιστικό, όπως εννοεί το ΚΚΕ σήμερα σε αντίστοιχες περιπτώσεις για άλλους.

Υ.Γ. 1
Ελπίζω όντως να είσαστε χτεσινοί και να μη παριστάνεται οτι πάθατε αμνησία.

Υ.Γ. 2
Η αριστερή πλατφόρμα, ο Αλαβανος και ο Χουντής στο ευρωκοινοβούλιο δεν ψήφισαν ούτε Μάαστριχτ, ούτε Ευρωσύνταγμα, ούτε Αννάν. Μπορείτε να τους κατακρίνετε για άλλα (πολύ λιγότερα από ότι τον Τσοβόλα, τον Πάντζα, το Ζουράρι, τον Μπουτάρη και το Γκλέτσο με τους οποίους συνεργαστήκατε) και όμως εσείς επιμένετε εν γνώσει σας στη συκοφαντία. Ποιος έχασε όμως το ήθος για να το βρείτε εσείς;

Κριτίας, ο εκ των Κασσιτερίδων νήσων ορμώμενος.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@Σεχταρ

Πραγματι αυτα τα 4 points που ανεφερες,θεωρησε ο Χαγιος ως διαχωριστικα απο το ΚΚΕ,δλδ επιγραμματα:
1)Υπαρκτος σοσιαλισμος
2)Συνδικαλιστικο κινημα
3)Εξοδος απο ΕΕ και ΕΖ
4)Αντιφασισμος

Μπορω να πω οτι τα 3 πρωτα εχουν βαση.Αυτα που ειπε ο Χαγιος διαβαζονται και αντιστροφα δλδ οποιος:
Α)Γουσταρει τον υπαρκτο
Β)Δε θελει κολλητηλικια με πασοκους,συριζαιους και λοιπους στα συνδικατα
Γ)Δε θεωρει αρκετη την εξοδο απο ΕΕ/ΕΖ στο εδαφος του καπιταλισμου

τοτε ας στηριξει ΚΚΕ.Ειναι πολυ πιο καθαρη θεση απο τις Περδικιες και τους Κριτιακισμους του τυπου ''το ΚΚΕ εγκατελειψε το ΑΑΔΜ'',και ο true του true ω true.

Eπισης,εχω την εντυπωση πως θυμασαι λαθος το κομματι με τις κατσαρολες.Εκει μιλησε για αντιδραση εκ δεξιων εναντιον του ΣΥΡΙΖΑ,στην οποια πρεπει να αντιδρασει με την σειρα του το εργ.κινημα.Δεν ειπε να διοργανωσει ο ιδιος ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ κινημα κατσαρολας.

Ανώνυμος είπε...

Με το ΔΗΚΚΙ συνεργασία σε ευρωεκλογές δεν είχε γίνει.Το ΔΗΚΚΙ δεν το έδιωξε κανείς.Οικονομική συναλλαγή με το ΣΥΡΙΖΑ έκανε πρακτικά.Κ άσε που αρκετά στελέχη του ακόμα με το ΚΚΕ συνεργάζονται.
Τον Γκλέτσο δεν τον κατέβασε το ΚΚΕ δήμαρχο.Είχε κατέβει μόνο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά τότε με τον καυγά με την Τριφύλλη.Είχε γίνει συζήτηση για τις εκλογές του 2010 αλλά αυτός ήθελε ευρύτερο ψηφοδέλτιο,έφαγε άκυρο,κατέβηκε μόνος,πήρε το δήμο κ τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
Κ τέλος πάντων ο Καζάκης με τον Παπαθεμελή πήγε γιατί δοκίμαζε ααδμικές συνεργασίες;Δεν είχε κάτι να του προσάψει;

mariori

Ανώνυμος είπε...

Να επαναλαβω λοιπον. Αλαβανος Χουντης Λαφαζανης το 1991 επιχειρησανε την διαλυση του ΚΚΕ. ο αλαβανος ψηφισε το Μαστριχτ και τις αλλες συμφωνιες και ητανε αρχηγος του Συνασπισμου ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.επισης η τροτσκιστρια Τιτικα Σαριγκουλη στηριζει ΚΚΕ επειδη αποκαταστησε τους τροτσκιστες ΣΤΑΛΙΝ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ αχαχαχαχαχαχαχα.ρ.α εισαι ασπλαχνος που τις βρηκες τις Κομεπ και ξεβρακωσες ολοκληρο Καουτσκι. αχαχαχαχαχαχαχα δειξε λιγο ελεος.Ειμαι 52 χρονων και νιωθω 18 χρονος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Μαρκεζίνη αρχίζω να ανησυχώ σοβαρά για σένα:

1) Όσο και να χτυπάς τον κώλο σου κάτω, συνεργασία εκλογική με Τσοβόλα και Χαραλαμπίδη δε θα βρεις. Εκλογική συνεργασία είναι του 2006 που το ΚΚΕ συνεργάστηκε με το ΔΗΚΚΙ στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο Τσοβόλας όμως τότε ήταν ήδη παρελθόν από το ΔΗΚΚΙ από το Μάρτιο του 2004. Και φυσικά σε καμιά από τις ευρωεκλογές οπότε και καταφεύγεις και πάλι στο ψέμα. Συγκεκριμένα η μεν ΔΠΕ στις ευρωεκλογές του 2004-τις μοναδικές που έλαβε μέρος-κατέβηκε αυτόνομη παίρνοντας 0.73%. Το δε ΔΗΚΚΙ το 1999 κατέβηκε μόνο του και πήρε 6.8%. Το 2004 δεν του επέτρεψε ο Άρειος Πάγος να κατέβει λόγω των γεγονότων που προηγήθηκαν με την αποχώρηση του Τσοβόλα και τη πρόθεσή του να το διαλύσει. Αλήθεια, γιατί επιμένεις να ξεφτιλίζεσαι έτσι ρε παλικάρι; Για το 2002 τέλος, μόνος σου αποδέχεσαι τη μη ύπαρξη εκλογικής συνεργασίας κάνοντας μόνο αναφορά σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις που μπορεί το ΔΗΚΚΙ ή η ΔΠΕ να υποστήριξε τον υποψήφιο που κατέβασε το ΚΚΕ. Αυτό όμως δεν ήταν συνεργασία γιατί την ίδια χρονιά μπορούν να αναφερθούν αντίστοιχες περιπτώσεις που το ΔΗΚΚΙ ή η ΔΠΕ υποστήριξαν άλλα πρόσωπα, είτε δικά τους, είτε του ΣΥΝ είτε του ΠΑΣΟΚ.
2) Για τον Γκλέτσο έγραψες ότι δεν ξέρεις τίποτα για πριν τη περίπτωση που μπήκε υποψήφιος δημ. σύμβουλος Πειραιά (και όχι δήμαρχος Στυλίδας όπως λες) και σε ρώτησα για ποιόν λόγο τον αναφέρεις; Τι δεν καταλαβαίνεις ρε λεβέντη; Αφού δεν ξέρεις τίποτα για πριν τι έχεις να προσάψεις γι΄εκείνη τη περίπτωση;
3) Για το Μπουτάρη σου έγραψα ότι δε ξέρω τίποτα για το παρελθόν του πριν την υποψηφιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος και ότι αμφιβάλλω αν ήταν έστω οργανωμένος πουθενά. Ειλικρινά ρε Μαρκεζίνη πώς στο διάολο μπορείς να προσπαθείς να συγκρίνεις τις πολιτικές ευθύνες και τα πεπραγμένα των Γκλέτσου-Μπουτάρη ως υποψήφιων δημ σύμβουλων την εποχή εκείνη με τα αντίστοιχα για τον Αλαβάνο ή τον Καζάκη τώρα, ο Θεός κι η ψυχή Του. Μεγάλο κάψιμο.

ρα

Ανώνυμος είπε...

Και φυσικά Μαρκεζίνη δε περίμενα να σχολιάσεις τίποτε για το άρθρο της ΚΟΜΕΠ που περιέχονταν στο τεύχος αρ1 για το 2003. Προφανώς μυρωδιάς ήσουν τότε, μυρωδιάς παραμένεις και τώρα. Ξυδάκι λοιπόν.

ρα

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Αυτό ακριβώς, Γάτε. Είπε πως θα σταθεί αντιμέτωπος σε κινητοποιήσεις κατσαρόλας. Αυτό σημαίνει πως κάθε λαϊκή κινητοποίηση θα βαφτίζεται "κατσαρόλα" και θάχει απέναντί της τους πραιτοριανούς της σοσιαλφασιστικής κυβέρνησης. Θα είναι η σύγχρονη έκδοση των Freikorps.

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι Παναγιώτη να είχα το κουράγιο σου και να ένιωθα και εγώ 18χρονος όπως και εσύ. Δυστυχώς όμως το 18 είναι πλέον μικρότερο του μισού της ηλικίας μου. Όσο για τον "πρότερο βίο" μου επί των πολιτικών βράστα κυριολεκτικά. Το μόνο αδίκημα για το οποίο δεν είμαι ένοχος είναι ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ μου έφερναν πάντα αναγούλα.

ρα

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Κάτι ανάλογο είχε γίνει το '81-'85, όπου κάθε εργατική διεκδίκηση βαφτιζόταν "κατσαρόλα" και "υπονόμευση" της ...."Κυβέρνησης της Αλλαγής"! Και για να κάνει τότε η ΕΣΑΚ κινητοποίηση έπρεπε προηγουμένως να παρέχει πιστοποιητικά ότι δεν συνάπτει ...."ανίερες συμμαχίες" με την "Δεξιά"! Κι έτσι η Αντίδραση είχε θέσει σε πλήρη έλεγχο το εργατικό κίνημα, με αυτό το αριστοτεχνικό κόλπο της "σοσιαλιστικής κυβέρνησης".
Κούνια που τους κούναγε τους μυγιάγγιχτους "της συγκυβέρνησης Ζολώτα", αν νομίζουν ότι το 2015 είναι 1981!
Τότε το εργατικό κίνημα ήταν εγκλωβισμένο στον θολό "μεταβατικό" (χε, χε!) στόχο της "Πραγματικής Αλλαγής" και πάσκιζε να απεγκλωβιστεί. Ομως τα κατάφερε, και η "συγκυβέρνηση", (υποστηρίζω εγώ) ήταν ένας αναπόφευκτος δρόμος γι αυτό, όσο κι αν εξαγρίωσε τότε πασόκους και κρυφοπασόκους.
Αυτά, που ξέρανε οι κρυφοπασόκοι του Ανταρσύα, να τα ξεχάσουν.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Σεχταρ.Οπως ακριβως το λες Μαχη γινοτανε για να γραψουμε ενα συνθημα στον τοιχο που να δειχνει οτι ειναι το ιδιο Πασοκ και ΝΔ χαμος Παιζανε το χαρτι της Αντιστασης και το Φιλοσοβιετικο με μαεστρια.Και εμεις δεσμιοι χειροποδαρα με το ΑΑΔΜ που βλεπουνε καποιοι για ονειρο σημερα αχαχαχα. ρ.α την εχω ζησει απο μεσα την λογικη τους και ολη την λυσσα που δειξανε τα τελευταια 24 χρονια να μην αλλαξει τιποτα.Δεν μπορεις να φανταστεις τη χαρα νιωθω που τους βλεπω να Σκουζουνε εκτος κομματος.Ειναι ενα γλεντι που δεν θα το εχανα με τιποτα συντροφε Αισιοδοξια και δυναμη καλο βολι και ψυχη βαθια ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Καρδιναλιε αποδεικνύεις οτι η κατηφόρα δεν έχει τελειωμό. Σε ξεφτιλίζουν άμα τη εμφανίσει σου κι εσυ νομίζεις ότι σε επευφημούν αλαλάζοντα πλήθη. Απατεώνας και υβριστής είσαι, τιποτα περισσοτερο τίποτα λιγότερο. Εδώ και καιρό προσπαθώ να καταλάβω ποιο αλαζονικό τομάρι από όλα είσαι και κατά πόσο πέρασες από την ΚΝΕ και το κόμμα. Προσπαθώ να καταλάβω από που πηγάζει τόση αρρωστημένη εμπάθεια και μικροπρεπής κακία. Αλλά δεν έχει σημασία, προσφέρεις την εμπρακτη απόδειξη του ήθους των διαχρονικά ομοίων σου, από τον Στίνα και τους αρχείους στον Τυρίμο και από κει στους ΜΑυδες και τα πετούμενα του σήμερα.
Και που σαι, τζάμπα κρωζετε. Εσείς μπορεί να ψηφίσετε ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αυτοί ομως όχι... Είναι γλυκό το μέλι της αστικής διακυβέρνησης με essence από νέα αριστερά, Ζίζεκ και "ελπίδα"... Ασχολήσου εσύ με τις ονειρώξεις σου για μέτωπα οταν οι σύμμαχοι σου θα ράβουν κουστουμάκια!

ΡΓ

Yannis Theocharis είπε...

@mariori
Σε ευχαριστώ για τη διόρθωση. Το glooglαρα και όντως δεν υπάρχει συνεργασία με το κόμμα ΔΗΚΚΙ στις ευρωεκλογές του 2004, γιατί τότε ο Τσοβόλας είχε κάνει αίτηση αναστολής της λειτουργίας του σον άρειο πάγο. Πολλά όμως στελέχη του δεν τον ακολούθησαν και συνεργάστηκαν με το ΚΚΕ σαν ατομα. Ήταν τα ίδια στελέχη που κατάφεραν τελικά μετά από δικαστική σιαμάχη να πάρουν τη σφραγίδα του ΔΗΚΚΙ και σήμερα είναι στο ΣΥΡΙΖΑ πλην εξαιρέσεων.

Και για τον Γκλέτσο έχεις δίκιο, με το ΚΚE εξελέγη στον Πειραιά.
Μετά το ΚΚΕ πήγε να τον κατεβάσει δήμαρχο στη Στυλίδα και τελικά χάλασε η συνεργασία. Το θέμα ουσίας βέβαια παραμένει, το ΚΚΕ (καλώς για μένα) συνεργάστηκε με το Γκλέτσο.

Το ΚΚΕ δε φέρει καμία ευθύνη για το τι έκαναν οι σύμμαχοί του πριν και μετά τη συμμαχία τους. Πάει όμως πολύ κάποιοι να (κάνουν πως) υπερασπίζονται τη συμμαχία με το Ζουράρι αλλά να καταγγέλουν
το ΕΠΑΜ επειδή συνεργάζεται με το Ζουράρι (ίδρυσε με τον Παπαθεμελή τη ΔΗ.ΑΝ.).

Πάει πολύ να έχεις κάνει (σωστά για μένα) κεντρική πολιτική συνεργασία με τον Τσοβόλα (δώσ'τα όλα) και να κατηγορείς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι συνεργάζεται με Αλαβάνο (π.χ. ο Τσοβόλας ήταν υπέρ του Μάαστριχτ, ο Αλαβάνος κατά).

Εγώ βέβαια καλώς γνωρίζω ότι σημερινοί παθιασμένοι υποστηριχτές του ΚΚΕ ήταν αυτοί που με λύσσα χτήπαγαν την πολιτική συμμαχιών του ΑΑΔΜ, άλλοι από τα εντός και άλλοι από τα εκτός.

@Παντελή Μανιαδάκη
Το 2002 στις δημοτικές το ΚΚΕ κατέβηκε με κεντρική πανλλαδική συνργασία με το ΔΗΚΚΙ του Τσοβόλα (δώσ' τα όλα), την Κομμουνιστική Ανανέωση και τη ΔΗ.Π.ΕΝ. του Χαραλαμπίδη.

Υποψήφιο νομάρχη προερχόμενο από το ΔΗΚΚΙ υποστηρίζει το ΚΚΕ στους νομούς:
Λάρισας, Τρικάλων, Αρτας, Θεσπρωτίας, Ροδόπης, Υπερνομαρχία Καβάλας-Δράμας-Ξάνθης.

Υποψήφιο νομάρχη προερχόμενο από τη ΔΗΠΕΝ υποστηρίζει το ΚΚΕ στους νομούς:
Μεσσηνίας, Έβρο,

Εδώ θα βρείτε τους υποψήφιους νομάρχες του 2002 και από ποιο κόμμα προέρχονται:

Ριζοσπάστης, Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2002, σελ. 10.

Ριζοσπάστης, Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2002, σελ. 11.

Ριζοσπάστης, Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2002, σελ. 12.

Για τα αντίστοιχα ονόματα στους δήμους ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ ΣΑΣ.

Ο Ριζοσπάστης μάλιστα γράφει στις 26 "Οχτώμβρη":
"...η πραγματική αγωνιστική συνεργασία του ΚΚΕ με το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, τη ΔΠΕ και άλλες ριζοσπαστικές αγωνιστικές δυνάμεις και γνωστούς κοινωνικοπολιτικούς παράγοντες - που εκπροσωπούν πραγματικές ζωντανές αγωνιστικές λαϊκές δυνάμεις της χώρας ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές..."

Η κεντρική πολιτική συνεργασία του ΚΚΕ συνεχίζεται και με το ΔΗΚΚΙ του Πάντζα (στη μετά Τσοβόλα εποχή) στις δημοτικές του 2006.
Ριζοσπάστης, Κυριακή 24 Σεπτέμβρη 2006, σελ. 4.

Κριτίας, ο εκ των Κασσιτερίδων νήσων ορμώμενος.

Ανώνυμος είπε...

1) Μαρκεζίνη κλαπ, κλαπ, κλαπ. Μπράβο. Βρήκες 8 ονόματα, άντε και μερικούς άλλους μέσα σε εκατοντάδες υποψηφιότητες που απαιτούνται στις δημοτικές-νομαρχιακές και αυτό το ονόμασες κεντρική συνεργασία. Βέβαια στις ίδιες εκλογές που ήταν κοινή υποτίθεται η κάθοδος, θα βρεις για παράδειγμα ότι υπάρχουν νομαρχίες που το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ που κατα τα άλλα συνεργάζονται κεντρικά, κατεβάζουν διαφορετικό υποψήφιο (για να αναφέρω ένα παράδειγμα, στα Δωδεκάνησα που το ΚΚΕ είχε Γιαννεζο, το ΔΗΚΚΙ είχε Παππαιωάννου) ενώ σε άλλες περιπτώσεις αυτών των εκλογών στήριξε επιλογές του τότε ΣΥΝ. Αυτά βέβαια είναι λεπτομέρειες για σένα. Όπως λεπτομέρειες είναι ότι και αυτά τα ονόματα που βρήκες είναι από αυτούς που πήγαν κόντρα στον Τσοβόλα στη συνέχεια. Πρόκειται λοιπόν για προσπάθεια συνεργασία με άτομα που είχαν θετική δράση (και που αρκετοί συνεχισαν να την έχουν και πιο μετά) και όχι για κεντρική συνεργασία. Κεντρική συνεργασία με το ΔΗΚΚΙ ήταν μόνο αυτή του 2006, όταν πλέον Τσοβόλας δεν υπήρχε (και ο βασικός λόγος που δεν υπήρξε κεντρική συνεργασία το 2002 ήταν η ίδια η ύπαρξη του Τσοβόλα). Φυσικά, μπορείς να συνεχίσεις να σαχλαμαρίζεις.
2) Επειδή αναφέρεις και ξανα-αναφέρεις το Πάντζα, ο Πάντζας ήταν ενταγμένος στην ΕΔΑ προδικτατορικά ενώ βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν είχε υπάρξει. Η πιο γνωστή του πολιτική δραστηριότητα με το ΠΑΣΟΚ ήταν μια υποψηφιότητά του για δημαρχος το 1986. Τώρα το ότι αυτό εξισώνεται για παράδειγμα με το ότι για παράδειγμα το Αριστερό Ρεύμα του Αλαβάνου και του Λαφαζάνη είχε επιλέξει στο ευρωκοινοβούλιο, μέσω του Χουντή, τη θαρραλέα στάση της ... αποχής (!!!) στο σχέδιο ΑΝΑΝ με γειά σου με χαρά σου αλλά τέτοιο κάψιμο δε μπορώ να το παρακολουθήσω (κάτι για το οποίο να μην έχεις καταφύγει στο ψέμα υπάρχει ρε; Χώρια που το Μάαστριχτ επικυρώθηκε στα εθνικά κοινοβούλια όχι στην Ευρωβουλή). Και να σου πω και κάτι; Ο Τσοβόλας τουλάχιστον έφυγε από το ΠΑΣΟΚ όταν διαφώνησε, ο Αλαβάνος που υποτίθεται ότι διαφωνούσε για τόσο σημαντικά ζητήματα με το ΣΥΝ γιατί δεν έφυγε;

ρα

Ανώνυμος είπε...

Και φυσικά η σιγή ασυρμάτου Μαρκεζίνη για το άρθρο της ΚΟΜΕΠ συνεχίζεται όπως αναμένονταν

ρα

Ανώνυμος είπε...

Αλλά μιας και μιλάς συνεργασίες και το περιεχόμενό τους Μαρκεζίνη πάρε μια ανάλυση να έχεις να πορεύεσαι:

"To E.ΠΑ.Μ σε συμπαράταξη με άλλες δυνάμεις και κινήματα απέναντι στο μαύρο μέτωπο.

(...)Ο αγώνας αυτός του Ε.ΠΑ.Μ μπορεί να φτάσει ακόμη μέχρι και το επίπεδο της εκλογικής συμπαράταξης με άλλες Δυνάμεις και Κινήματα, εφόσον βέβαια αποφασίσουν γι’ αυτό τα μέλη του Μετώπου στο προσεχές Συνέδριο τους, ώστε να δημιουργηθεί εκείνη η πλειοψηφία που είναι αναγκαία για να (...) Σε μία τέτοια συμφωνία κανείς δεν θα έχει το δικαίωμα να υποχρεώσει τον άλλον να αποποιηθεί των προταγμάτων του, ως προϋπόθεση για να ενταχθεί στην εκλογική Συμπαράταξη.
Εξυπακούεται ότι το Ε.ΠΑ.Μ θα σεβαστεί μία συμφωνία όπως αναφέρθηκε προηγουμένως και δεν θα θέσει θέμα Ε.Ε και Ευρώ (...)"

Ειδικά οι τελευταίες γραμμές αφιερωμένες σε σένα Μαρκεζίνη που γράφεις (πάλι ψέματα) ότι η κριτική στο ΕΠΑΜ έχει να κάνει με το Ζουράρι (δεν ξέρω καν αν ο Ζουράρις-ο οποίος δε μου είναι αντιπαθής κιόλας-έχει συνεργαστεί ποτέ με το ΕΠΑΜ.)

(Το κείμενο βγαίνει σε ιστοσελίδα του ΕΠΑΜ Σύρου-είναι επίσημο κείμενο (και νομίζω πως έχει δημοσιευτεί και στο Χωνί). Επειδή όμως όταν βάζω το σύνδεσμο αυτός δεν ανοίγει το βρίσκει κανείς εδώ:
http://www.syrostoday.gr/News/6193-To-E-PA-M-se-sumparataksi-me-alles-dunameis-kai-kinimata-apenanti-sto-mauro-metopo.aspx
ή μπορείς να googlάρεις το
"To E.ΠΑ.Μ σε συμπαράταξη με άλλες δυνάμεις και κινήματα απέναντι στο μαύρο μέτωπο."

ρα

Ανώνυμος είπε...

Να επαναλαβω λοιπον. Το 10ο συνεδριο του 1978 μιλαγε για προγραμμα ΑΑΔΜ και με βαση αυτο ειχαμε την ανοχη στο ΠΑΣΟΚ και το κοινο πορισμα με την ΕΑΡ το 1988 οπου η αριστερα εγινε πολυ μεγαλη και συμμετειχε σε 2 κυβερνησεις μεσα στον καπιταλισμο το 1989.αυτα τελειωσανε στο 15ο 1996 αχαχαχαχα Ο Αλαβανος αφου προσπαθησε να διαλυση το ΚΚΕ το 1991 στην συνεχεια ψηφισε το Μααστριχτ και ολες τις αλλες συμφωνιες ως αρχηγος του συνασπισμου ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Η Τροτσκιστρια Τιτικα Σαριγκουλη στηριζει το ΚΚΕ επειδη αποκαταστη σε τους τροτσκιστες Σταλιν Ζαχαριαδη αχαχαχαχαχαχα.Ρ.Α Τη σχολιο να κανει για την Κομεπ που του ζητας.Ξεβρακωτος τρεχει να μαζεψει τα ασυμαζευτα δειξε λιγο ελεος. χρονια ολοκληρα προσπαθεια και να του φυγουνε τα βρακια ετσι αχαχαχααχαχαχαχα αρε γλεντια ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο μέχρι πρόσφατα φύρερ του Μαρκεζίνη γράφει για τον Αλαβάνο:

- Ο Αλαβάνος δεν συνιστά κίνδυνο ή απειλή για κανένα καθεστώς, πολύ περισσότερο για το σημερινό. Γι' αυτό τον βγάζουν. Είναι καμμένο χαρτί στη συνείδηση του κόσμου και το ξέρουν. Έτσι βγάζουν ένα καμμένο χαρτί για να κάψει ένα πλατύ αίτημα (...) Λέει αρλούμπες και όταν τον στριμώχνουν - πράγμα σπάνιο - το ρίχνει στην παλαβή. Ο Αλαβάνος και η παρέα του, διότι περί παρέας πρόκειται μιας και δεν υφίσταται πουθενά σε κανένα μέτωπο αγώνα του λαού

- Ο Αλαβάνος επιδιώκει - ιδίως τώρα που το ΚΚΕ καταρρέει - να μετατραπεί σε εγγυητή της ενότητας της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς με την εκλογική και κοινωνική της βάση.

- η παρέα Αλαβάνου δεν νοιάζεται για το αν θα υπάρξει κίνημα ή όχι.

- Έτσι ή αλλιώς είναι απούσα από τα κινήματα και συντηρείται στην δημοσιότητα λόγω Μέσων Μαζικής Εξαχρείωσης. Είναι ακόμη μία μιντιακή φούσκα και τίποτε άλλο.

- ο κ. Αλαβάνος έχει μαζέψει γύρω του όλον τον κατιμά του αριστερού περιθωρίου

- δεν πρόκειται να γίνουμε γιουσουφάκι για κανέναν. Πολύ δε περισσότερο χρεοκοπημένων από πολύ παλιά παραγόντων της αριστεράς
http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2013/03/blog-post_13.html

Αυτά τα έγραφε ο φυρερίσκος του Μαρκεζίνη και ο Μαρκεζίνης χειροκρόταγε. Τώρα ο Μαρκεζίνης συμπορεύεται με τον Αλαβάνο και τον υπερασπίζεται με πάθος. Γλείφει δηλαδή εκεί που (ως γκρούπι του Καζάκη) κατουρούσε.

ρα

Yannis Theocharis είπε...

@Παντελή Μανιαδάκη
Ο Ριζοσπάστης στις 26 "Οχτώμβρη" γράφει καθαρά για συνεργασία με τα ΚΟΜΜΑΤΑ: ΔΗΚΚΙ (του Τσοβόλα δωσ' τα όλα), την Κομ. Ανανέωση και τη ΔΗΠΕΝ. Γράφει μάλιστα πως αυτά τα ΚΟΜΜΑΤΑ "εκπροσωπούν πραγματικές ζωντανές αγωνιστικές λαϊκές δυνάμεις της χώρας ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές..."
Να σημειωθεί ότι το ΔΗΚΚΙ και η ΔΗΠΕΝ δεν έβαζαν θέμα ούτε εξόδου απο το ευρώ ούτε από την ΕΕ:
"...η πραγματική αγωνιστική συνεργασία του ΚΚΕ με το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, τη ΔΠΕ και άλλες ριζοσπαστικές αγωνιστικές δυνάμεις και γνωστούς κοινωνικοπολιτικούς παράγοντες - που εκπροσωπούν πραγματικές ζωντανές αγωνιστικές λαϊκές δυνάμεις της χώρας ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές..."

Για το χαρακτήρα του ΑΑΔΜ:
Ο Χαρίολαος φλωράκης στην ομιλία του στο άνοιγμα του 16ου συνεδρίου (2000) γράφει:
"Οι Θέσεις, και σωστά, δε θέτουν σαν όρο για τη συμμαχία τη συμφωνία για το σοσιαλισμό.
Αυτό σημαίνει ότι δε ζητάμε από τους συμμάχους να δεσμευτούν στα πλαίσια του Μετώπου με τις γνωστές προγραμματικές θέσεις του Κόμματός μας για την εξουσία της εργατικής τάξης και το πέρασμα στο σοσιαλισμό.
Στη βάση αυτής της αντίληψης, θα ασκείται και η κυβερνητική εξουσία του Μετώπου, που θα παλεύει για την εφαρμογή του προγράμματός του, την κατάργηση των αντιδραστικών θεσμών κλπ.
Το θέμα δεν είναι τι αντίληψη θα έχει η κάθε συνιστώσα του Μετώπου για τη λαϊκή εξουσία ή το πώς θα τη θέλει. Το θέμα είναι ποια θα είναι η εξουσία του Μετώπου, όταν αυτό αναδειχτεί - εννοώ κοινοβουλευτικά - σε κυβέρνηση."
Ριζοσπάστης, Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2000


Μου αρέσει ειδικά εκεί που γράφει "εννοώ κοινοβουλευτικά". Αθάνατος ο καπετάνιος Γιώτης. Τι γνώμη έχουν γι' αυτό οι Πουλιόπουλοι; Ξέρω-ξέρω για σας οπορτουνιστής ήταν και ο καπετάνιος, απλά δε σας παίρνει (για την ώρα) να το πείτε ανοιχτά...

(to be continued...)
Κριτίας, ο εκ των Κασσιτερίδων νήσων ορμόμενος.

Yannis Theocharis είπε...

@Παντελή Μανιαδάκη
H ΚΟΜΕΠ (τ. 2, 2002) γράφει:
"Η διαλεκτική σχέση οικονομίας και πολιτικής εκφράζεται και στην απόφαση του 16ου Συνεδρίου για την προοπτική που πρέπει να θέσει το Μέτωπο, της λαϊκής οικονομίας και λαϊκής εξουσίας. Η θέση αυτή αποτυπώνει τον αναγκαίο συμβιβασμό στα πλαίσια του Μετώπου, όπου οι σύμμαχες δυνάμεις διατηρούν τις δικές τους αντιλήψεις για το χαρακτήρα της εξουσίας, αφού η συμμαχία δεν μπορεί να συγκροτηθεί στη βάση της συμφωνίας για το σοσιαλισμό και τη δικτατορία του προλεταριάτου."

Στην απόφαση του 16ου συνεδρίου στο κεφάλαιο "Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ"
γράφει ότι το ΑΑΔΜ είναι κοινωνική και ΠΟΛΙΤΙΚΗ συμμαχία, δηλ. συμμετέχουν κινήματα και ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.


Υ.Γ. 1
Σχόλια σαν το σημερινό και το χτεσινό πέρνουν χρόνο και εγώ δεν είμαι ούτε ανεπάγγελτος, ούτε αργόσχολος. Άρα θα σπανίζουν, θα αρκεστείτε στις
συμπυκνωμένες τρολιές:)

Υ.Γ. 2
Όποιος θέλει να δει τι λέει το ΕΠΑΜ θα πάει στην επίσημη ιστοσελίδα του και θα διαβάσει το άρθρο
"Τι είναι και τι θέλει το ΕΠΑΜ;"
Η κακή κατάληξη του ΕΠΑΜ, την οποία είχα προβλέψει σε άρθρο μου στις 28/02/2012 με τίτλο "Στα Θολά Νερά της Κρίσης",
είναι το παράδειγμα που αποδυκνείει ότι είναι αδύνατο να φτιάξεις ΕΑΜ χωρίς κομμουνιστικό κόμμα από πίσω.

Υ.Γ. 3
Για την ιστορία το ΕΠΑΜ συνεργάστηκε στις εκλογές του 2012 με τη Δημ. Αναγέννηση, της οποίας συνυδριτής και αντιπρόεδρος
ήταν ο Ζουράρις (δεν ξέρω τι κάνει τώρα αυτή η ψυχή, πολύ θα τον ήθελα στο ΜΑΡΣ...).

Υ.Γ. 4
Και επειδή δε τα ξέρεις καλά Παντελή Πουλιόπουλε, η μεγαλύτερη απογοήτευση μου από τον Καζάκη είναι ότι δε συνεργάστηκε με Αλαβάνο και Κατσανέβα (ναι τον ήθελα κι αυτόν στη συμμαχία και τον θέλω σήμερα στο ΜΑΡΣ...). Χτύπησες φλέβα μιλάμε...

Κριτίας, ο εκ των Κασσιτερίδων νήσων ορμόμενος.

Ανώνυμος είπε...

Και το γλεντι συνεχιζεται.Ο καπεταν Γιωτης το ειχε πει τιμουνε τους πεθαμενους για να θαψουνε τους ζωντανους.Σκυλευουνε και το πτωμα του νεκρου συντροφου μεσα στην λυσσα τους που το ΚΚΕ Δεν εγινε σαν τα μουτρα τους.θελουνε να επαναληφθουνε οι τραγωδιες με το ΕΑΜ 1944 την ΕΔΑ 1958 και την ανοχη στο ΠΑΣΟΚ Επισης τον συνασπισμο 1989.η Τροτσκιστρια Τιτικα Σαριγκουλη στηριζει ΚΚΕ γιατι αποκαταστησε τους τροτσκιστες Σταλιν Ζαχαριαδη ΑΧΑΧΑΧΑ. Ρ.Α Μη περιμενεις απαντηση τα βρακια του μαζευει απο τον δρομο δειξε λιγο ελεος. αχαχαχα Γραψε και αλλα σεντονια αχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Φάε μια κεντρική εκλογική συνεργασία "ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, τόνισε τότε ότι το κόμμα θα επιδιώξει ευρύτερες συνεργασίες με κόμματα της Αριστεράς και προοδευτικούς ανθρώπους.(...)
Παράλληλα, σε κάποιους δήμους, κατέβασε δικούς του υποψήφιους ή υποστήριξε ανεξάρτητους, ενώ προχώρησε σε συνεργασίες και με το ΣΥΝ."
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=1580084
Κεντρική εκλογική συνεργασία ήταν μόνο αυτή στις αυτοδιοικητικές του 2006 όσο και να χτυπιέσαι.
Το 2000 δυνάμεις του ΔΗΚΚΙ στο συνδικαλιστικό μέτωπο στήριξαν αγώνες του ΠΑΜΕ. Αυτές οι δυνάμεις έγινε προσπάθεια να στηριχτούν το 2002 όχι όμως κεντρική εκλογική συνεργασία. Αυτό έγινε μόνο το 2006 χωρίς το Τσοβόλα. Δε πέτυχε γενικά αλλά ορισμένοι κερδήθηκαν πχ η υποψήφια Αράπη νομίζω.
Ξυδάκι.
Πρόσφατα (πριν κάποιους μήνες) έλεγες το ΕΠΑΜ ότι πιο ελπιδοφόρο. Τώρα λες ότι απογοητεύτηκες από το 2012. Εντάξει πιο γραφικός γίνεσαι η Βενετία.
Τώρα εντάξει. Σου παρατίθεται άρθρο της ΚΟΜΕΠ του 2003 που λέει καθαρά κάποια πράγματα και εσύ πουλάς τρελίτσα. Δε μπορώ να σε βοηθήσω

ρα

zoot horn rollo είπε...

"ούτε ανεπάγγελτος, ούτε αργόσχολος."-Μάλλον είσαι υπεραρκετά αφοσιωμένος στη δουλειά σου, όπως φαίνεται. Κάνεις τόση έρευνα.

Ο Κριτίας πρέπει να γράφει σε στυλ Jerry Lee Lewis στο πληκτρολόγιο, τρελένεται και χοροπηδάει.

Η προσφορά σου ανεκτίμητη. Καλό να θυμίζεις κάποιες άστοχες ή και λάθος κινήσεις του ΚΚΕ. Μια από αυτές, ΑΝ βρεθηκες ποτέ εκεί, ήσουν κι εσύ.

Χοροπήδα κι άλλο.

Αναυδος είπε...

Γεωργαλισκε της συμφορας ειτε αναμεσα στα αυτια σου υπαρχει κενο οποτε αδυνατεις να διαβασεις και να κατανοησεις το κειμενο του 2002 ειτε σκοπιμα το διατρεβλωνεις πιστος στα ναματα του προγονου σου

Η ολοκληρωμενη παραγραφος είναι:

(…) Η διαλεκτική σχέση οικονομίας και πολιτικής εκφράζεται και στην απόφαση του 16ου Συνεδρίου για την προοπτική που πρέπει να θέσει το Μέτωπο, της λαϊκής οικονομίας και λαϊκής εξουσίας. Η θέση αυτή αποτυπώνει τον αναγκαίο συμβιβασμό στα πλαίσια του Μετώπου, όπου οι σύμμαχες δυνάμεις διατηρούν τις δικές τους αντιλήψεις για το χαρακτήρα της εξουσίας, αφού η συμμαχία δεν μπορεί να συγκροτηθεί στη βάση της συμφωνίας για το σοσιαλισμό και τη δικτατορία του προλεταριάτου. Η θέση μας για τη λαϊκή οικονομία βασίζεται στο γεγονός ότι έχει προχωρήσει η κοινωνικοποίηση της παραγωγής, η ατομική ιδιοκτησία με την εταιρική μορφή, η μεγάλη μεγέθυνση των επιχειρήσεων, ο οξυμένος ανταγωνισμός, όλα αυτά δηλαδή που συνιστούν μονοπωλιακή μορφή. Επομένως, η κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και των πλουτοπαραγωγικών πηγών αποτελεί προϋπόθεση για να ανοίξει ο δρόμος για κοινωνική λαϊκή ευημερία, για ολόπλευρη ανάπτυξη των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας προς όφελος του εργαζόμενου ανθρώπου. (…)

Και στο νέο πρόγραμμα του 19ου συνεδριου υπαρχει αποσταση της λαικης εξουσιας από τον ανεπτυγμενο σοσιαλισμο στο ότι επιτρεπει στη μικρη ιδιοκτησια του αυτοαπασχολουμενου να επιβιωσει. Αυτό καθορίζει και τη φυση της συμμαχιας που θα πρεπει να είναι κοινωνικη καταρχην εργατικη ταξη, φτωχοι αγροτες αυτοαπασχολουμενοι. Δεν αποκλειει το ΚΚΕ ουτε σημερα την πιθανη δημιουργια κομματος ή κομματων που μπορουν να παρουν μερος στη Λαικη συμμαχια. Σημερα δεν υπαρχουν αυριο κανεις δεν μπορει να αποκλεισει το ενδεχομενο αυτό.

zoot horn rollo είπε...

Υπερωρίες ο Κριτίας, όλο το αρχείο και όλα τα πρακτικά συνεδρίων θα μας μοστράρει για να διαλύσουμε από μόνοι μας το παλιοΚΚΕ, τόσο χάλια που τα λέει. Μη μπαίνουν και σε κόπο αυτοί και τους βαραίνουν και τύψεις.
Προσφορά, όχι αστεία...

Ανώνυμος είπε...

"Για την ιστορία το ΕΠΑΜ συνεργάστηκε στις εκλογές του 2012 με τη Δημ. Αναγέννηση, της οποίας συνυδριτής και αντιπρόεδρος
ήταν ο Ζουράρις"

Τάδε έφη Μαρκεζίνης. Και αυτό ψέμα.
Τη Δημοκρατική Αναγέννηση ο Παπαθεμελής την ίδρυσε το 2003 και φυσικά δεν ήταν συνιδρυτής ο Ζουράρις. Το 2004 μάλιστα ο Παπαθεμελής την έβαλε σε πάγο για να μπει στις λίστες της ΝΔ. Το 2007 την ξεπάγωσε. Ο Ζουράρις στις βουλευτικές του 2009 είχε κάνει δήλωση ότι θα την ψηφίσει. Στις ευρωεκλογές δημιουργήθηκε το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο στο οποίο υπήρχε ως συνιστώσα η Δημοκρατική Αναγέννηση και συμμετείχε ως διακριτή παρουσία ο Ζουράρις. Το 2012 το ΕΠΑΜ συνεργάστηκε με την Δημ Αναγ του Παπαθεμελή, ο Ζουράρις όμως δεν είχε συμμετάσχει (νομίζω τώρα ότι ο Ζουράρις κατεβαίνει συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ).
Ούτε το λήγοντα λοιπόν σχετικά με το Ζουράρι. Και εδώ μόνο ψέματα ρε Μαρκεζίνη.

Η σκέψη ότι το ΚΚΕ συνεργάστηκε με το Ζουράρι και ο Ζουράρις (πολύ αργότερα) με το Παπαθεμελή άρα τι πρόβλημα υπάρχει που το ΕΠΑΜ συνεργάστηκε με Παπαθεμελή είναι αντίστοιχη σε ποιότητα με το "ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον ΟΣΦΠ, ο ΟΣΦΠ τη Γιουβέντους άρα ο ΠΑΟΚ νικά τη Γιουβέντους".
Και πάντως όταν συνεργάστηκες με Παπαθεμελή δεν είχες βάλει ούτε καν την έξοδο από ευρώ ως στόχο ρε σάχλες. Μόνο για δημοψήφισμα για τη παρουσία στην ευρωζώνη κάνατε λόγο. Το κράταγες γερά τότε το ευρώ προς χάριν της συμμαχίας σου με το Στέλιο ρε αδυσώπητε.

ρα

ΥΓ. Τι να πει κανείς για το γελοίο το σώγαμπρο που τον θες κιόλας σε "μέτωπο".

Yannis Theocharis είπε...

@Παντελή Μανιαδάκη

Ο Ριζοσπάστης στις 26 "Οχτώμβρη" 2002 γράφει καθαρά για συνεργασία με τα ΚΟΜΜΑΤΑ: ΔΗΚΚΙ (του Τσοβόλα δωσ' τα όλα), την Κομ. Ανανέωση και τη ΔΗΠΕΝ. Λέει μάλιστα ότι είναι "η πραγματική αγωνιστική συνεργασία του ΚΚΕ με το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, τη ΔΠΕ και άλλες ριζοσπαστικές αγωνιστικές δυνάμεις".

Αμισβητείς το όργανο;;

Γράφει μάλιστα πως αυτά τα ΚΟΜΜΑΤΑ "εκπροσωπούν πραγματικές ζωντανές αγωνιστικές λαϊκές δυνάμεις της χώρας ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές..."
"...η πραγματική αγωνιστική συνεργασία του ΚΚΕ με το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, τη ΔΠΕ και άλλες ριζοσπαστικές αγωνιστικές δυνάμεις και γνωστούς κοινωνικοπολιτικούς παράγοντες - που εκπροσωπούν πραγματικές ζωντανές αγωνιστικές λαϊκές δυνάμεις της χώρας ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές..."

Δε θα σπαταλίσω άλλο χρόνο στο ξεμπρόστιασμα των Μανιαδάκηδων. Έγω δώσει όλες τις παραπομπές που φανερώνουν ποια ήταν η πολιτική συμμαχιών του ΑΑΔΜ, που συνοψίζεται:
1. Ο στόχος του ΚΚΕ είναι ο σοσιαλισμός, αλλά δεν το βάζει ως προϋπόθεση στους συμμάχους. Προβλέπεται ότι θα υπάρχει διαπάλη μέσα στο ΑΑΔΜ.
2. Το ΑΑΔΜ είναι κοινωνικό και ΠΟΛΙΤΙΚΟ μέτωπο.
3. Το ΑΑΔΜ στοχεύει στην ανάλυψη της εξουσίας "εννοώ με κοινοβουλευτικό τρόπο" λέει ο καπετάνιος Γιώτης.

Από εκεί και πέρα όποιος ενδιαφέρεται να μάθει διαβάζει πρωτογενώς τις πηγές και όχι τις συκοφαντίες των Πουλιόπουλων.

Υ.Γ.
Κοιτάξτε τώρα να ψηφίσετε Τσίπρα στα κρυφά, μη δε βγάλει αυτοδυναμία και γίνουν επαναληπτικές. Και τότε θα γελάσει ο κάθε πικραμένος:)

Κριτίας, ο εκ των Κασσιτερίδων νήσων ορμώμενος.

zoot horn rollo είπε...

Έτοιμο το έχεις για την επόμενη. Πολύ μπροστά οι "true"...

Ανώνυμος είπε...

Το γλεντι συνεχιζεται. η Τιτικα Σαριγκουλη στηριζει ΚΚΕ επειδη αποκαταστησε τους Τροτσκιστες Σταλιν και Ζαχαριαδη αχαχαχαχαχαχα. Το προγραμμα του 10ου 1978 μιλαγε για Πολιτικα Μετωπα και ενδιαμεσα Σταδια με αποτελεσμα να εχουμε την ανοχη στο Πασοκ και το κοινο πορισμα το 1989. Ολα αυτα τελειωσανε στο 15ο 1996. Απαραιτητη στην λασπη και η Σκυλευση του Καπεταν Γιωτη. Ειναι τετοιο το ξεβρακωμα που ειναι σε παραληρημα. Να ευχηθουμε περαστικα Ξυδακι και μπολικη χολη αχαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Γενικά συνεργασία πολιτικών δυνάμεων στο κίνημα, σημαίνει συνεργασία πολιτικών δυνάμεων στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό φίλτατε Κριτία;

Δηλαδή, όταν είπε αυτό που έφερες ο Ρίζος, ήταν απόδειξη συνεργασίας σε πολιτικό ή σε κινηματικό επίπεδο;

Αν είναι το πρώτο, πρέπει να μας πεις που το ΑΑΔΜ κατέβηκε σε εκλογές ως τέτοιο.

Αν είναι το δεύτερο, πρέπει να μας πεις τις διαφορά έχει με το πρόγραμμα της ΛΣ που λέει για ενδεχόμενη συμμετοχή άλλων πολιτικών δυνάμεων μέσα στο κίνημα.



Σ.

Ανώνυμος είπε...

Το μετεκλογικό κείμενο του Ρ που έφερες Μαρκεζίνη τα λέει μια χαρά ως απάντηση σε χυδαία επίθεση του ΣΥΝ. Σου ανέβασα άρθρο που αναφέρει ρητά ότι το ΔΗΚΚΙ κατέβασε παράλληλα και δικούς του υποψήφιους και στήριξε "ανεξάρτητους" και στήριξε υποψηφίους του ΣΥΝ. Τώρα αν αυτό το ονομάζεις ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ είναι δικό σου πρόβλημα και όχι δικό μου. Το πρώτο ουσιαστικά μετεκλογικό άρθρο της ΚΟΜΕΠ αναλύει το χαρακτήρα των συμμαχιών που επεδίωκε το κόμμα και το τι εννούσε με το ΑΑΔΜ. Αν εσύ δεν το καταλαβαίνεις, πάλι δικό σου είναι το πρόβλημα και όχι δικό μου. Το όλο ζήτημα αφορούσε σε τοπικό επίπεδο τη στήριξη δυνάμεων μέσα στο ΔΗΚΚΙ που στους συνδικαλιστικούς αγώνες είχαν ταχθεί δίπλα στο ΠΑΜΕ (πχ περίοδο Γιαννίτση) και που στο γιουγκοσλαβικό, το Κυπριακό κτλ είχαν έντιμη στάση και σα μεγάλο στόχο είχε τρόπο τινά τη δημιουργία ενός ΠΑΜΕ στις αυτοδιοικητικές αρχές. Σε καμιά περίπτωση δεν ήταν κεντρική συνεργασία (μόνο του 2006 ήταν τέτοια) και πολύ περισσότερο πολιτική συνεργασία.

Παραθέτω λόγια της Αλ. Παπαρήγα στα τέλη του 2001 που σχολιάζει τενδεχόμενη συνεργασία με το ΔΗΚΚΙ για τις αυτοδιοικητικές του 2002:
"Αυτό που υπάρχει, ως τώρα, είναι η επιτυχημένη, κατά τη γνώμη μας, κοινή δράση με δυνάμεις του ΔΗΚΚΙ και με άλλες δυνάμεις - όπως με την Κομμουνιστική Ανανέωση, την ΑΚΟΑ, σε ορισμένους χώρους και μ' άλλες δυνάμεις - σε κινήματα, όπως είναι το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, το κίνημα για τις δημοκρατικές ελευθερίες, όπου συμμετέχουν άνθρωποι που ανήκουν στα περισσότερα κόμματα της ελληνικής κοινωνίας. Κοινή δράση έχει εκφραστεί, κατά περιόδους, στο αντιπολεμικό κίνημα, στο αγροτικό κίνημα, στο κίνημα Παιδείας.
Η γνώμη του ΚΚΕ είναι ότι κι εκεί που δεν υπάρχει δυνατότητα γενικής πολιτικής συνεργασίας, λόγω πραγματικών διαφορών κι όχι άλλων αντιδικιών, μπορεί σε ορισμένα, επιμέρους, σημαντικά μέτωπα πάλης να εκφράζεται η κοινή δράση, μέσα, δηλαδή, στους κοινωνικούς αγώνες. Κι έχουμε δώσει δείγματα, για να μην πω ισχυρές αποδείξεις, γραφής.
(συνεχίζεται)

ρα

Ανώνυμος είπε...

(συνεχεια) Από κει και πέρα θεωρούμε ότι στο τοπικό επίπεδο μπορεί να υπάρξει συνεργασία - πάλι με κοινωνικές δυνάμεις, με κινήματα, με δυνάμεις που ανήκουν σε άλλα κόμματα - πάνω, όμως, σ' ένα πλαίσιο ριζικής εναντίωσης στην πολιτική των δυο κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που έχουν συντελεστεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εκεί, μπορεί να υπάρξει συσπείρωση χωρίς να ζητάμε την κομματική ταυτότητα καθενός. Δε θα είναι, αν θέλετε, μια στενά διακομματική συσπείρωση, θα είναι μια συσπείρωση στο πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κι εφόσον στα τέσσερα χρόνια που έχουν περάσει υπήρχε κοινή δράση. Δεν είναι δυνατόν μέχρι τώρα να βρισκόμαστε σε αντίθετες τοποθετήσεις κι αποτόμως, την παραμονή των εκλογών, ν' ανακαλύπτουμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε. Γιατί, κοιτάξτε, η συνεργασία είναι καρπός κοινής δράσης, λιγότερο, ή περισσότερο.

Και μ' αυτή την έννοια θεωρούμε ότι και με δυνάμεις του ΔΗΚΚΙ, εκεί που είχαμε συνεργασία, μπορεί να γίνει, ή, αν θέλετε, μπορεί και να διευρυνθεί, εφόσον σε μια σειρά μέτωπα υπήρχε κοινή δράση. Αυτό, όμως, είναι κάτι που μπορεί να κριθεί στο ΤΟΠΙΚΟ επίπεδο, ΜΕ ΒΑΣΗ, οπωσδήποτε, ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΚΚΕ.

(...)οι τοπικές μας οργανώσεις έχουν την ευθύνη στα πλαίσια της γενικότερης κατεύθυνσης που έχουμε, να δουν τι ποικιλία συνεργασιών μπορεί να υπάρξει, που δεν αναιρεί, όμως, τη γενική κι ενιαία κατεύθυνση του ΚΚΕ. Γιατί, ξέρετε, ΟΙ ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ Ν' ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. Ωστόσο, σε κάθε χώρο μπορεί να υπάρχει ένα ευρύτατο φάσμα δυνάμεων, που ανήκουν σ' όλα τα κόμματα, αλλά που, σε συγκεκριμένα ζητήματα, προϋπήρξε κοινή δράση, η οποία μπορεί να συνεχιστεί και να διευρυνθεί και στις εκλογές(...)

Ο σύνδεσμος είναι ο ακόλουθος
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=1024463

Επειδή πρέπει να κούρασα πολύ το λήγω εδώ. Όποιος έχει μάτια βλέπει. Μαρκεζίνη πραγματικά να ξεπέρασες τον εαυτό σου στο πόσα ψέματα ανεφερες στα σχόλια σου.

Ένα όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα για το ΚΚΕ στη δύσκολη εκλογική μάχη και καλή δύναμη σε όλους για τη περίοδο από τη Δευτέρα και μετά.

ρα