Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Ούτε Μέγκα, ούτε Ουέφα...

...ούτε καν Πλατινί, που του 'κοψαν την μπάλα, παραγοντικά μιλώντας, που είναι μεγαλύτερο αλκοολίκι κι από το να είσαι παίκτης, γιατί πώς να ξεκολλήσεις από τη μαρμίτα με το μέλι, άμα μπορείς να παίζεις ισόβια;

...στον Αντ-1 για να βλέπετε τη Βέφα...
συνέχιζε το σύνθημα. Αν συνεχίσει κι αυτός να υπάρχει δηλ. Μπορεί όμως να τη σκαπουλάρει και να πάρει άδεια για ψυχαγωγικό κανάλι. Έτσι και αλλιώς και το ενημερωτικό τμήμα του κατά βάση ψυχαγωγικό χαρακτήρα είχε, με τους ιπτάμενους αναρχικούς και την τρομοϋστερία για το γκρέξιτ, που ευνοούσε ανοιχτά το Σύριζα. Κι εδώ είναι βασικά το ερώτημα: γιατί κλείνει η ΔΦΑ τα βασικά της αγκωνάρια, που της έκαναν την καλύτερη προεκλογική δουλειά με τη δωρεάν μαύρη διαφήμιση που της εξασφάλιζαν;

Από την εποχή του συνθήματος έχουν αλλάξει πολλά βέβαια. Το Μέγκα δεν έχει πια τα δικαιώματα του Τσου-Λου. Οι τσιρίδες του Θαναηλάκη άλλαξαν τηλεοπτική στέγη, μαζί με τις δημόσιες σχέσεις του Σωτηρακόπουλου, αφήνοντας πίσω τη μασκότ-Μένιο, με τα ποιητικά ρεπορτάζ από τα κελάρια του Οπόρτο, δίπλα στα αφρισμένα κύματα του Ατλαντικού. Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε και από το Ουέφα -που δε λέγεται πια έτσι- αλλά τελευταίος από όλους τους ευρωπαίους εκπροσώπους μας. Πολλά κανάλια αργοπεθαίνουν, ακολουθώντας τη μοίρα των εφημερίδων. Κι αυτό που μένει ως αποχαιρετισμός στον αέρα είναι ένα άλλο γηπεδικό σύνθημα στο ίδιο πνεύμα οπαδικής καζούρας.
Όλοι Μέγκα... Όλοι Μέγκα...

Όλοι Μέγκα, όπως κάποτε ήταν ΠαΣοΚ όλη η Ελλάδα. Κι αφού αυτό το τελευταίο αργοπεθαίνει, ακολουθεί λογικά η τηλεοπτική εκδοχή του, για να κλείσει ένας ακόμα μεταπολιτευτικός κύκλος. Στο Μέγκα βέβαια έχει ποσοστά ο Βαρδινογιάννης, που ανήκει στα παλιά τζάκια της Δεξιάς κι είχε αθλητική προμετωπίδα τον Παναθηναϊκό. Και όχι τον Ολυμπιακό, που είναι η πιο αυθεντική μορφή επιβίωσης του ΠαΣοΚ, σύμφωνα με τον 2310net. Αλλά το κεφάλαιο δεν έχει ιδεολογικές (ούτε καν οπαδικές) αγκυλώσεις και κάνει τη δουλειά του κατά πως βολεύει. Κέρδος να υπάρχουν και τα άλλα τα βρίσκουμε.

Το Μέγκα πεθαίνει στα 27 του, συνεχίζοντας την αλυσίδα των σταρ (αν και το Σταρ μάλλον θα ζήσει) που φεύγουν σε αυτήν την ηλικία: Τζίμι Χέντριξ, Τζιμ Μόρισον, Τζάνις Τζόπλιν και Έιμι Γουαϊνχάουζ. Πεθαίνει πάνω στο άνθος της τηλεοπτικής ηλικίας του, αλλά κανείς δεν αμφιβάλλει πως τα δημοσιογραφικά λουλούδια του (Τρέμη, Πρετεντέρης, κ.ά) θα βρουν άλλο τηλεοπτικό μπαξέ να ευδοκιμήσουν. Κι αυτό είναι που κάνει τόσο εκνευριστική την κοντόφθαλμη χαιρεκακία κάποιων τουιτεράδων για τα παπαγαλάκια που θα χάσουν τη δουλειά τους. Αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι αυτά θα βρουν σίγουρα μια άκρη και θα βολευτούν, σε αντίθεση με τους απλούς υπαλλήλους που έβγαζαν τη λάντζα.

Και τα αφεντικά; Ε κάπως θα βρουν μια άκρη κι αυτά, κουτσά-στραβά. Κανείς αστός δε χάνεται. Ο Μπόμπολας στο Έθνος έχει φροντίσει εγκαίρως να αλλάξει πλώρη κι έχει γραμμή Σύριζα. Ο Βαρδινογιάννης έχει το Σταρ και το Χατζηνικολάου -που είναι όμως σχετικά αυτόνομος παίκτης, ου μην και διπλός πράκτορας. Κι ο Ψυχάρης-ΔΟΛ μπορεί τελικά να είναι ο μόνος αδύναμος κρίκος και το ψοφάλογο αυτής της κούρσας.

Το Μέγκα όμως δεν πρόκειται να χαθεί, όπως δε χάθηκε άλλωστε και το ΠαΣοΚ, που σα βρωμερή κοπριά έγινε λίπασμα για τα διάφορα ΠαΣοΚ της νέας εποχής. Ήδη ο Σκάι προαλείφεται για άξιος διάδοχος στην ενημερωτική γλίτσα, θυμίζοντας κάπως την αλλαγή πολιτικής φρουράς στο πολιτικό σκηνικό, με τη σταδιακή αποχώρηση του παλιού δικομματισμού από το προσκήνιο -άλλο αν τελικά η ΝΔ κράτησε. Κι είναι, όσο να πεις, τραγική ειρωνεία να βλέπεις τους ψηφοφόρους του νέου ΠαΣοΚ, να χαίρονται για το κλείσιμο του τηλεοπτικού ΠαΣοΚ, λες και δεν μπορεί να κάνει μετάσταση κάπου αλλού.

Τότε γιατί χαίρεται και χαμογελά ο κόσμος πατέρα;

Είναι λογικό ως ένα βαθμό, γιατί το Μέγκα πρωτοστάτησε στο καθημερινό φιλομνημονιακό κήρυγμα από τν τηλεοπτικό του άμβωνα, και στις επικρίσεις στον Έλληνα εργαζόμενο, που ζούσε πάνω από τις δυνατότητές του και ευημερούσε με δανεικά. Για να αποδειχτεί τελικά πως έκρινε εξ ιδίων τα αλλότρια. Όπως έκαναν άλλωστε και τα παλιά κόμματα εξουσίας -χωρίς να εξαιρείται πάντως η ΔΦΑ από αυτό. Κι αναγκάζεται έτσι τώρα ο Κυριάκος να βγάζει κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης για το κόμμα του. Τέτοια κατάντια σε αυτήν την τελευταία κομμουνιστική γωνιά της Ευρώπης.
-Γεια σας, θα ενισχύσετε οικονομικά τη ΝΔ που στηρίζεται στο μεγάλο κεφάλαιο, για να συνεχίσει να σας γδέρνει ζωντανούς και να σας αφαιμάσσει οικονομικά;

Όταν όμως ο Σύριζα λέει πως βρέθηκε τέσσερις φορές με τον Ψυχάρη, αλλά η στροφή στα επόμενα πρωτοσέλιδα του συγκροτήματος έγινε εκ του πονηρού και χωρίς αντίκρισμα, δεν απευθύνεται δηλ σε ένα αποχαυνωμένο τηλεοπτικό κοινό, που κουβαλάει μαζί την τηλεοπτική του συνείδηση, ακόμα κι αν καμαρώνει πως δε βλέπει καθόλου τηλεόραση; Είχαν άραγε λιγότερο τηλεοπτικό χαρακτήρα οι αγανακτισμένοι από τους γραφικούς του "μένουμε Ευρώπη", με χορηγό επικοινωνίας το Σκάι; Είναι κι αυτό από τα καλά της ιδιωτικής τηλεόρασης και των 25 χρόνων της...

Κι όμως, αυτοί οι άνθρωποι ζουν ανάμεσά μας, διαβάζουν Πιτσιρίκο και Βαξεβάνη ή βλέπουν ακόμα Λαζόπουλο και χάφτουν αμάσητο ό,τι τους σερβίρει η "εναλλακτική ενημέρωση". Και πανηγυρίζουν που μειώνονται σε τέσσερις οι τηλεοπτικές άδειες, αν και πιθανότατα κανένα κανάλι δεν πληροί τις προϋποθέσεις και τους στοιχειώδεις όρους λειτουργίας.

Τα κανάλια πολλοί εμίσησαν. Αλλά το χρυσό τηλεοπτικό κανόνα να θριαμβεύει το φαίνεσθαι κι όχι η ουσία δεν τον παρέβη καμιά κυβέρνηση, πόσο μάλλον αν έχει να πουλήσει φύκια για αριστερές, μεταξωτές κορδέλες.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΥΠΟΘΕΤΩ ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ. ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΑΣ ΤΟ ΠΩ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ SPORTING BET.

ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΜΕΓΚΑ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ Η ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΕΡΙΑ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Δεν ξέρω. Πολλοί θεωρούν το τέλος προδιαγεγραμμένο, πάντως.

Εν τω μεταξύ...

http://www.contra.gr/Soccer/Europe/EuropaLeague/fasi16/europa-league-live.3949017.html

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΛΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΕΚΕΙ. ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ.

ΚΑΙ Ο ΡΑΤΜ.

ΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛΑΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΟΤΙ ΠΑΙΖΑΝΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ.

ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

skatopsyxos είπε...

Υπαγωγή στο άρθρο 99 και ξανάνοιγμα με άλλο όνομα.Για μαλάκα τον έχετε τον Μπόμπολα;

Ανώνυμος είπε...

Με συγκίνησες βρε με το τελεβιζιόν, το ρεφρέν του πρέπει να ήταν από τα πρώτα πράγματα που τραγούδησα παιδί. Θυμάμαι τον Χάρρυ Κλύνν στο Μινιόν, τέλη δεκαετίας του 70' ή στις πολύ αρχές της της αγαπημένης σου θα πρέπει να ήτανε (προτού βεβαίως γεννηθείς εσύ νέε), τον θυμάμαι στον τελευταίο (ή προτελευταίο) όροφο του Μινιόν να το τραγουδά (λογικά στα πλαίσια κάποιου χριστουγεννιάτικου προγράμματος εκδηλώσεων του πολυκαταστήματος) και τα μικρά παιδιά από κάτω να τραγουδάμε το ρεφρενάκι όλα μαζί και να κάνουμε βουτιές σε κάτι μικρά πολύχρωμα μπαλάκια. Νομίζω ότι επιβάλλεται να ανακηρυχτείς επαξίως ως ο Νο1 χαρρυκλυννολόγος της επικράτειας. Αν δεν έχει υπάρξει βιβλιαράκι για την καλλιτεχνική πορεία του Χάρρυ, επιβάλλεται να το γράψεις εσύ κάποια στιγμή.

Ωραίο το κείμενο, μια μικρή ενστασούλα μόνο, στο σημείο για τους Βαρδινογιάννηδες (με την επισήμανση πως ότι πω δεν το έχω ψάξει πολύ και άρα μπορεί να πω και κάτι λάθος). Νομίζω ότι το 1977 ο Μητσοτάκης με ένα από τα αδέρφια του Βαρδινογιάννη, τον Παύλο, έφτιασαν ένα κόμμα και κατάφεραν και εξελέγησαν βουλευτές στους νομούς τους (Χανιά και Ρέθυμνο). Από αυτό καταλαβαίνω ότι οι Βαρδινογιάννηδες δεν ήταν παραδοσιακό τζάκι της δεξιάς (νομίζω μάλιστα ότι στο κόμμα εκείνο είχαν ως τσόντα και τον γιώργο παπανδρέου τον γιο του Γεωργίου, αδερφό του Ανδρέα από άλλη μάνα και θείο του ΓΑΠ. Αυτόν που ήταν με τον Λεβέντη στο Κανάλι 67). Οι Βαρδινογιάννηδες παρόλο που τη Μότορ Όιλ την ξεκίνησαν μέσα στη δικτατορία, είχαν αναμιχτεί στο κίνημα του ναυτικού αλλά και νωρίτερα ο Βαρδής είχε αποταχτεί από αξιωματικός του πολεμικού (ακόμα βασιλικού νομίζω) κάπου στις αρχές της δικτατορίας (ίσως να είχε εκτοπιστεί και για λίγο). Ο κατόπιν βουλευτής πρέπει να είχε φύγει και για λίγο στο εξωτερικό (βεβαίως δουλειές με τη δικατορία έκαναν μια χαρά). Νομίζω λοιπόν ότι τοποθετούνταν στο Κέντρο, στη παράδοση του βενιζελισμού και όχι στη Δεξιά. Γι' αυτό και οι παρτίδες με το Μητσοτάκη. Στη συνέχεια βέβαια Μητσοτάκης και Βαρδινογιάννης πήγαν στη ΝΔ του Καραμανλή με τη λεγόμενη "διεύρυνση". Νομίζω ότι η παρεξήγηση ότι ανήκουν σε δεξιό τζάκι οφείλεται στο ότι ο Γιάννης Κεφαλογιάννης (από γνωστό κρητικό σόι κι αυτός), ο πατέρας της Όλγας, πήρε αδερφή των Βαρδινογιανναίων. Ο Κεφαλογιάννης ήταν και συνεχές φυτίλι στις σχέσεις τους με το Μητσοτάκη που στη συνέχεια αποδείχτηκαν ως και κάκιστες (θυμάμαι τον Γιώργο Βαρδινογιάννη κάπου στη τριετία 1990-93 να καταφέρεται ανοικτά κατά του Μητσοτάκη μετά από κάποιο ματς του Παναθηναϊκού με φράσεις του τύπου "δεν του δώσαμε χρηματοδότηση γι' αυτό γίνονται αυτά). Γνωστός βουλευτής-αυλικός των Βαρδινογιανναίων ήταν ο Κουλούρης ενώ φίλος του Βαρδή ήταν ο Λιβάνης. Νομίζω επίσης ότι είναι κοινό μυστικό ότι ο βασικός αιμοδότης του Τεγόπουλου και της Ελευθεροτυπίας ήταν διαχρονικά ο Βαρδινογιάννης-ας θυμηθούμε και τα σχολιάκια του Τεγόπουλου κατά του Κόκκαλη στα παραπολιτικά της Ε (στήριξη όμως στο Σημίτη μέχρι και το 2002).

Αυτό για το οποίο δεν είμαι σίγουρος είναι για έναν Βαρδινογιάννη Σήφη (Ιωσήφ) στον Πειραιά της Κατοχής. Αρχηγός τους ΕΔΕΣ στον Πειραιά (ο ΕΔΕΣ στην Αττική ήταν δοσιλογικός-ηγετικό στέλεχος του ΕΔΕΣ Αθηνών υπήρξε ο βενιζελικός Γονατάς εκ των εγκεφάλων των ταγμάτων ασφαλείας, πεθερός του Μαγκάκη ο οποίος Μαγκάκης ήταν κι αυτός στον ΕΔΕΣ της Αθήνας), πρόεδρος των Κρητών εκεί. Αυτός έχω διαβάσει στο βιβλίο του Χανδρινού για την ΟΠΛΑ ότι εκτελέστηκε από την ΟΠΛΑ ως ένας από τους μεγαλύτερους δοσίλογους της Κατοχής. Δεν έχω βρει αν εκείνος ο Βαρδινογιάννης είχε συγγένεια με τους γνωστούς Βαρδινογιανναίους (δεν το έχω ψάξει όμως και πολύ). Έχω την εντύπωση πάντως ότι το όνομα Ιωσήφ υπάρχει στο σόι και διαισθάνομαι ότι πρέπει να έχει σχέση μαζί τους και μάλιστα αρκετά στενή.

ρα

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη για το άσχετο, αλλά μήπως θυμάται κανείς ένα επεισόδιο ενός σήριαλ του Mega (? ) το 2008, όταν εξελέγη ο Τσίπρας πρόεδρος του Σύριζα, και έδειχνε μια παρέα από πιτσιρικάδες που ενώ ήταν απολιτίκ και κολλημένοι όλη μέρα στο facebook, «ανακάλυψαν» την πολιτική και φαντασιώνονταν τι καλά που θα ήταν να έχουμε μια αριστερή Κυβέρνηση στην Ελλάδα με αρχηγό τον (σέξι) Αλέξη;
Είχαν κι ένα μπάρμπα που είχε ένα ξεχαρβαλωμένο σινεμά που μονίμως έπαιζε τον "Άνθρωπο με το γαρύφαλλο" και τον έπεισαν ότι οι καιροί άλλαξαν και πρέπει ν` αλλάξει μυαλά, ρεπερτόριο και να ανακαινίσει το σινεμά του...

Έφαγα πολύ ψάξιμο στο ίντερνετ, αλλά δεν μπόρεσα να το εντοπίσω με τίποτα. Δε θυμάμαι ούτε πως την λέγανε η σειρά, ούτε καν αν ήταν στο Mega. Παίζει να ήταν και στον Alpha.

Ήταν η εποχή που στις δημοσκοπήσεις χτυπούσε 17% ο Σύριζα, για να πάρει τον επόμενο χρόνο ποσοστό κάτω κι απ` αυτό που είχε επί Αλαβάνου.

Μου είχε προκαλέσει τεράστια έκπληξη τότε και θέλω να το ξαναδώ για να συναρμολογήσω κάποια πράγματα.

Αν θυμάται κάποιος κάτι, ας βοηθήσει...


Μάνος

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=MEycB_tlpTE

Υπέροχα πλάσματα στον Α. Αλλά έχει φινάλε που δείχνει ότι τελικά δεν είναι αριστερός κ διαφορετικός :).

mariori

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ...!

Μάνος

Ανώνυμος είπε...

Το νόημα συνοψίζεται στη φράση:

"Για μερικοούς από μας η Αριστερά είναι σαν τα παλιά σινεμά.
Δεν πολυ-πηγαίνεις...αλλά δε θες να κλείσουν.
Και πάντα επλίζεις ότι, κάποια στιγμή, θα φέρουν μια καινούρια ταινία
και θα μαζέψουν όλον τον κόσμο από τα mulitplex."

Στο 37:40.


Όσο για το φινάλε, αυτό που δείχνει είναι ότι η δηθεν "true" "κομμουνιστική" ιδέα ότι δεν δεν πρέπει να πετάμε κάτω τα σκουπίδα (!!), αποδοκιμάζεται ως γελοία, όπως επίσης και ότι η έννοια "ρεφορμιστής" (αφού, κι αυτή, γελοιόποιείται ως καρικατούρα) χάνει στην εποχή μας καθε νόημα...


Ξαναδείτε το πιο προσεκτικά.


Μάνος

Ανώνυμος είπε...

@Μάνος

Τυπωμενο στο μυαλο μου και προσφατα το ξαναθυμηθηκα, ακριβως συζητωντας για το ποσο σχεδιασμενη ηταν η αλλαγη πολιτικου προσωπικου στην Ελλαδα.

Λοιπον, ειναι οπως τα λες. Η πιστη σε παλιες "κολλημενες" και "ορθοδοξες" αξιες ειναι ξεπερασμενη. Τι καινουριο ομως... μαλαμα!
Μα γιατι! Επειδη ειναι καινουριο ντε!
Αντικομμουνιστικοτατο, παρουσιαζει τους κομμουνιστες κολλημενους σε ιδεες που δεν ταιριαζουν με την εποχη και δεν ειναι πρακτικες.

Ειναι στα αγαπημενα μου καλτ επεισοδια ελληνιμης σειρας-εκπομπης. Ανηκει στο ουρανο μαζι με τη συνεντευξη του Ψαριανου στον Θεοδωρακη με περιπτερομλυρα στα σκαλια στο Συνταγμα, αλλα και τη συνεντευξη Λαφαζανη στον Ιφικρατη Αμιρα. Καλο επισης και το Τσιπρας - Θεοδωρακης του '12.
Που ειναι τα ποπ κορν; Βαλτε τη λιστα repeat. Chaos

σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

http://www.chessfed.gr/elo

ΛΙΓΟ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ. Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ.

ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΕΣ. ΑΛΛΑ ΞΕΧΝΑ ΤΟ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ