Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Είναι ξεφτίλα να ασχολείσαι με το ελληνικό ποδόσφαιρο

Γκολ και ξύλο, χαμός, αριστερισμός, λουμπεναριά, μπέναλτι, μΠΑΟΚ, Τούμπες, ανατροπές, αντεπανάσταση, κοντραρεβολουτσιόνε, κόντρα ανακοινώσεις, ματ, ντου, μπουκάλια, χημικά, βεγγαλικά. Μα τι διάολο γίνεται;
Κι όποιος γνωρίζει τι φταίει για όλα αυτά, ας μου εξηγήσει μετά.

Ετούτο δώ το πράγμα που βλέπεις είναι η πάλη των τάξεων, η οποία ως γνωστόν παραμένει ιστορικά αιδκαίωτη, όπως λέει στην κάμερα ο Τραμπάκουλας, στην τελευταία σκηνή του Αλαλούμ. Και όλα αυτά βασικά συμβαίνουν γιατί δεν υπάρχει οργάνωση, αν και ο θρύλος (όχι ο Ολυμπιακός) λέει πως υπήρχε ΟΒ Θύρας 4, στη χρυσή δεκαετία με τις βάτες, που είχε πανηγυρίσει ο ΠΑΟΚ το τελευταίο του πρωτάθλημα.

Βασικά αυτό που είδαμε χτες δεν είναι το σαμποτάρισμα της κολχόζνικης πρωτοβουλίας κι ας μιλάει για επανάσταση το σημερινό πρωτοσέλιδο της Μέτροσπορτ. Πιο πολύ μοιάζει με μονομαχία στο Ελ-Πάσο ή έστω στις Σέρρες Μάντρες, απ' όπου είχε φύγει κάποτε με εξάρα στην πλάτη ο Ολυμπιακός. Σαν μαφιόζικο ξεκαθάρισμα λογαριασμών κι ενδοκαπιταλιστική διαμάχη, που πάει να δικαιώσει εκ των υστέρων τις ανακοινώσεις της 17Ν για τη λούμπεν αστική τάξη.
Με το Σαββίδη να ζητάει την επανάληψη του αγώνα (!) με ξένο διαιτητή (ας πούμε αυτόν που σφύριξε το Ολυμπιακός-Άντερλεχτ) και να φύγει ο Μαρινάκης από το ποδόσφαιρο. Και τον Καραπαπά να λέει ότι "δεν περνάνε αλητείες σε εμάς", που για κάποιο λόγο μου θύμισε τη φράση: δεν περνάνε στην Τατιάνα τατιανιές. Καπιταλισμός που σαπίζει και ζέχνει σε όλα του.
Εμπρός της γης οι τρελαμένοι
Μου έρχονται τόσο πολλοί συνειρμοί, που φοβάμαι μην αφήσω κάποιον απέξω.
Πριν από μερικά χρόνια, ο βετεράνος blogger του ισπανικού εμφυλίου, regimientocinqo (και ας μην είχε σωστή ισπανική ορθογραφία), τρελαμένος από ένα άλλο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ για το Κύπελλο, όπου ο δικέφαλος του Βορρά (τι ωραία που 'ναι τα αθλητικά κλισέ) είχε μείνει με εννιά παίκτες, είχε κάνει μια νηφάλια μαρξιστική ανάλυση κι έγραψε ότι "είναι ξεφτίλα να 'σαι Ολυμπιακός". Ανάλυση με την οποία θα συμφωνούσε πιστεύω κι η Ρένα Μπουεναβεντούρα Δουρου-τι, κι ας πέθανε την ίδια χρονιά, που ξεκινούσε ο ισπανικός εμφύλιος, και ας ήταν γαβρίνα στα νιάτα της, ή μάλλον ακριβώς επειδή ήταν. Αυτό, παρεμπιπτόντως, μας δίνει ασίστ για την πτυχή των διπλών πρακτόρων, αλλά θα την αξιοποιήσουμε στις καθυστερήσεις του κειμένου, για να έχει αγωνία.

Χτες πάντως αποδείχτηκε για πολλοστή φορά πως το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο διαρκείας (όλα διαλεκτική είναι) και πως είναι ξεφτίλα να ασχολείται κανείς σοβαρά μαζί του. Αλλά αν είσαι κουκουέ, ξέρεις πως ο κόσμος δε βγάζει εύκολα συμπεράσματα, γιατί κατά βάθος γουστάρει αυταπάτες και το όπιό του, βουλιάζει στη δύναμη της συνήθειας, θέλει την ξεφτίλα για να διασκεδάσει τη μιζέρια του, χωρίς να καταλαβαίνει ότι έτσι την κάνει ακόμα πιο μίζερη.

Για να παραφράσω ένα τιτίβισμα του Ρομπέρτο (που αν και Ισπανός δεν έχει κάποια άμεση σχέση με τον ισπανικό εμφύλιο, αλλά βλέπει μπροστά του να εκτυλίσσεται ένας ιδιότυπος ελληνικός εμφύλιος), το ελληνικό πρωτάθλημα/ποδόσφαιρο είναι μια υπόθεση για ηλίθιους, αν και έτσι θα προσβάλλαμε πιθανότατα τους ηλίθιους. Κι άντε να καταλάβει μετά ο πωρωμένος οπαδός ότι "είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε", που φταίει για την κατάντια αυτή.

Πάντως αυτό το ζευγάρι, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, με αυτό το βαθύ χάσμα και τις τόσες.. ομοιότητες που τους χωρίζουν, με μια προϊστορία όπου έχουν συμβεί τα πάντα, ακόμα και να τελειώσει αγώνας στο 82', για να μην έχουμε χειρότερα (και άντε να δούμε πότε θα αφήσουμε πίσω την ταξική προϊστορία της ανθρωπότητας και διάφορες μαϊμούδες, για να περάσουμε στην αληθινή ιστορία του είδους μας), έχει σταθεί διαρκής πηγή έμπνευσης για πολλούς και διάφορους.

Πέρα από το κείμενο του R5, θυμίζω ένα παλιότερο της κε του μπλοκ που επιχειρούσε να εφαρμόσει το διαλεκτικό υλισμό και την τέχνη των (ενδοϊμπεριαλιστικών) αντιθέσεων στο ποδόσφαιρο. Και μια πρόσφατη χιουμοριστική ανάλυση του 2310net για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο, που αν και φόλα Παοκτζής, που μας λέει ότι ο μόνος Άρης είναι ο Βελουχιώτης, κατάφερε να ξεγελάσει και τους δικούς του, που τον πέρασαν για γάβρο και τον περιέλαβαν στα σχόλια. Πχ ο Θερσίτης, που αν δεν τον γνώριζα προσωπικά, θα πίστευα ότι έπαθε στιγμιαία Γιώργο Μίνο και δεν κατάλαβε τη λεπτή ειρωνεία.

Τι  άλλο έχουμε; Α, ναι. Αθηναϊκό κράτος. Αυτό που το πας;
Το πάω δίπλα σε άλλες περισπούδαστες αναλύσεις, όπως κομματικό κράτος, αταξικό κράτος, απολιτίκ κράτος, νεοφιλελέ κρατισμός, κι άλλα τινά παρόμοια, που χρήζουν ειδικής εξέτασης. Λες δηλαδή να είμαστε σε καθεστώς κατοχής από τους Αθηναίους και να μην το ξέρουμε;

Θα πει κάποιος, ως προς τον τίτλο, πως είναι γενικά ξεφτίλα να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο, όταν βλέπεις όσα γίνονται γύρω μας και το δράμα των προσφύγων. Ας δούμε λοιπόν μια σοβαρή, πολιτική ανάλυση για το προσφυγικό από κόκκινο πρίσμα.



Χρωστάω έναν επίλογο για τους διπλούς ανθρώπους και τους κόκκινους κάβουρες, για τους οποίους έγραψε ο Μίμης Ανδρουλάκης, που μπορεί να τους ψυχολογήσει εξ ιδίων καλύτερα από τον καθένα. Αν κι η επιτομή των διπλών ανθρώπων κατά τη γνώμη μου είναι ένας άλλος άνθρωπος του Κόκκαλη, με αντίστοιχα χαμηλό ηθικό ανάστημα με του Μίμη, αλλά καμία σχέση με το ύψος του Ανδρουλάκη.

Μια μέρα θα το γράψει η ιστορία
Ένας μ-λ-κας, δύο μέτρα δεκατρία...
όπως λέει και το σχετικό σύνθημα.

Που πέρασε και δεν ακούμπησε από την Κνε, αράχνιασε το μυαλό του, ή χτύπησε καθώς έβγαινε απ' την πόρτα στο "κατώφλι του 21ου αιώνα" κι έπαθε πολιτική αμνησία (ήταν εξάλλου γνωστός γκαφέρ με έφεση στα ατυχήματα, όπως τότε που του έσπασε το Κύπελλο στα χέρια).

Και σα να μην έφτανε που από Κνίτης έγινε ΠαΣοΚ (ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος ήταν εξάλλου) άφησε τον ΠΑΟΚ και έγινε (που είναι διαφορετικό από το σκέτο "έπαιξε κάπου") Ολυμπιακός. Άσε που έκοψε και τα μαλλιά του κι έγινε σαν τον Σπύρο Παπαδόπουλο (άλλη περίπτωση ξεπουλημένου πασοκόγαβρου), χωρίς γένια. Κι έδωσε χτες μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, από την οποία μπορεί να αντλήσει κανείς πολιτικά μαργαριτάρια, πχ για τους αγρότες, το δημόσιο, την αυτοδιοίκηση.

Αλλά το βασικό νέο της ημέρας είναι πως η Δήμητρα Παπαδοπούλου, που και αυτή -ω ναι- από την Κνε πέρασε κάποτε, υποσχέθηκε να γράψει σενάριο ταινίας για τους Απαράδεκτους, αν ο Σταρόβας χάσει τριάντα κιλά.
Ή αν ο Ολυμπιακός χάσει δύο πρωταθλήματα στη σειρά, που είναι εξίσου πιθανό.

59 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω οτι ο Θερσιτης δεν απαντησε στο αρθρο του 2310 αλλα στο σχολιο του kleovis.
επισης μιας και πιασαμε παλι τα περι ποδοσφαιρου ενδιαφερον βιβλιο το
'Ποδοσφαιρο μια θρησκεια χωρις απιστους' Ν.Μπογιοπουλος- Δ.Μηλακας
Άκυρος

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΑΓΩΝΑ.

ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΕΛΟΙΑ.

ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ ΟΜΩΣ, ΤΟ ΕΙΔΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑ ΜΑΥΡΑ, ΠΑΝΤΑ ΚΟΡΑΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΣΦΥΡΙΖΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΕ ΟΛΑΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ.
ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΕΞΟΡΓΙΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ. Ο ΟΠΟΙΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΒΙΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΠΠΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΠΑΠΑ.

ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ; ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ;

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ. ΚΑΙ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΧΩ ΚΑΚΗ ΓΝΩΜΗ, ΧΤΕΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΔΕΝ ΠΙΕΣΕ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΝΑΝΡΞΗ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΚΑΙ 2-2 ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΤΟ ΡΗΜΑΔΟΠΑΙΧΝΙΔΟ, Ο ΠΑΟΚ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΓΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΗΤΑΝΕ ΠΑΛΙ ΧΤΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ, ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΥΤΗ Η ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ.

ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΓΙΟΚΑΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΝΦΑΝΤΙΝΟ.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΟΟΤΕΡΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ.

ΤΩΡΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ 2 ΓΚΟΛ ΥΠΕΡ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΙΔΗ ΑΛΛΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ.

ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΙ ΕΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΝΑ ΦΤΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ.

ΤΟ ΜΑΤΣ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΔΙΟΤΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΟΧΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΦΙΦΑ ΚΑΙ Η ΟΥΕΦΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΠΟΙΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΚΑΙ ΣΤΑ EURO.

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΜΠΟΡΣΤΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ.

ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

ΔΕΝ ΠΑΛΥΕΥΕΤΑΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ


Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Δεν καταλαβαινω γιατι ασχολειστε με ομαδακια τυπου ΟΣΦΠ-ΠΑΟ-ΠΑΟΚ,καλα για ΑΕΚ-Αρη κλπ μιλαμε για ψυχιατρικες περιπτωσεις.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ένα θέμα ότι ο οπαδισμός τυφλώνει. Δε βλέπει ο Θερσίτης ας πούμε ούτε το πέναλτι στον Φορτούνη (καθώς αμυντικός του ΠΑΟΚ πέφτει πάνω του με το χέρι και όχι με τον ώμο και τον ρίχνει κάτω) ούτε το πέναλτι στον Φουστέρ από τον Τζαβέλλα. Ούτε καν το κοντρόλ με το χέρι από τον Μακ στην επίμαχη φάση που εμφανώς είναι εκούσιο και άρα τιμωρείται με κίτρινη και που και ακούσιο να ήταν θα σήμαινε φυσικά φάουλ καθώς δεν ήταν κολλημένο στο σώμα του.

Είναι μια μεγάλη επιτυχία του αστικού κατεστημένου θα έλεγα, να μην ασχολείται ο κόσμος με τίποτα πλην της διαιτησίας και της παράγκας. Δαιμόνιοι οι αστοί.

ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

Καθώς σκέφτηκα το ζήτημα λίγο βαθύτερα να πω και τα εξής:
Από τη μία, η καταφανής υπεροχή του Ολυμπιακού απέναντι στις άλλες ομάδες είναι το άμεσο και προφανές αποτέλεσμα της καπιταλιστικής συσσώρευσης. Είναι δηλαδή τόσο αναμενόμενη, όσο αναμενόμενη είναι η υπεροχή της Μπάγερν απέναντι στον Ολυμπιακό για τους ίδιους λόγους.

Από την άλλη, η προσπάθεια να αμφισβητηθεί αυτή η υπεροχή και να συνδεθεί με παράγκες και διαφθορές είναι ένα αναμάσημα, μία ακόμη αποτύπωση της θεωρίας του Τσίπρα αλλά και πολλών άλλων περί ενός καπιταλισμού που μπορεί να είναι υγιής και να δίνει σε όλους "ίσες ευκαιρίες", αρκεί να κανονίσουμε τη "διαπλοκή".

Κατά τον ίδιο τρόπο δηλαδή ισχυρίζονται κάποιοι ότι το πρόβλημα της ποδοσφαιρικής ανισότητας προκαλείται από τη "διαπλοκή" και ότι χωρίς αυτήν, το μικρομάγαζο του ΠΑΟΚ θα ανταγωνιζόταν επί ίσοις όροις το εμπορικό κέντρο του Ολυμπιακού.

Θα πρέπει να είμαστε λοιπόν διπλά και τριπλά προσεκτικοί πριν αναπαράξουμε τέτοιες κατηγορίες και βοηθήσουμε να εδραιωθεί, έστω και άθελα μας, η ιδεολογική ηγεμονία των αστών.

Αυτά.

ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΕΝΑΛΤΥ Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΤΟΥΝΗ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΠΗΡΕ ΦΑΟΥΛ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΓΚΟΛ.

Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΟΥΤΕ ΦΑΟΥΛ. ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΑ 3 ΚΟΡΝΕΡ ΘΕΣ ΠΕΝΑΛΤΥ, ΑΦΟΥ ΕΙΔΕΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΕΝΑΛΤΥ. ΤΟΥ ΤΖΑΒΕΛΛΑ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΟΠΑΔΙΣΜΟ, ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ Γ.Μ. ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΗΝ ΜΗ ΕΥΝΟΙΑ, ΑΔΙΚΙΑ.

ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΜΑΚ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΞΗΣ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΣΑΙ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΗ ΣΥΣΩΡΕΥΣΗ ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΣΥΓΚΡΝΤΩΝΕΤΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΕΡΙΑ.

ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΑΔΑ - ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 17 ΧΡΟΝΙΑ 15 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ.

ΟΛΟ ΚΑΙ ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΣΕΡΙ ΚΑΠΟΥ.

ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΓΕΡΝ; ΣΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕ ΤΟ Χ ΣΤΟ 90 Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΓΕΡΝ; ΠΟΣΑ ΑΡΠΑΞΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΥΑΡΟΥΣ; ΞΕΧΑΣΕΣ;

Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ ΑΔΙΚΗΘΗΚΕΣ;

ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΤΣ ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ ΤΟ ΒΡΩΜΙΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ.

ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΛΕΣΤΕΡ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝΕ ΞΕΠΑΤΩΣΕΙ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΕΥΝΟΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝ. ΣΙΤΥ.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ.

ΠΑΝΤΟΥ Ο ΜΚΡΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

ΑΥΤΟΣ ΔΕΜ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΧΑΣΕΙ. ΤΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ; ΟΥΤΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

@ΓΜ,
Είσαι πονηρούλης!! Χωρίς να διαφωνήσω για τα περί μαγαζιών και εμπορικών καταστημάτων, ουσιαστικά κανείς σοβαρός δε διαφωνεί σ αυτό, αυτό που βλέπουμε όλοι είναι το εμπορικό να μην κόβει καν αποδείξεις, το ΣΔΟΕ στους ελέγχους του να κάνει τα στραβά μάτια και απ την άλλη να κυνηγάει τα μικρομάγαζα όπως λες κι εσύ.. Μικρομάγαζα με ιδιαίτερα μεγάλη πελατεία βέβαια.. Μαγαζιά γωνία που όμως δε μπορούν να ορθοποδήσουν.. Με λίγα λόγια, όταν ο Μαρινακης ελέγχει ποιος θα εκλεγεί ή όχι σ αυτήν την χώρα, είναι λίγο αστείο να μου λες περί ανωτερότητας του Ολυμπιακού.. Δε σιχαίνεται όλη η Ελλάδα τον Ολυμπιακό επειδή κερδίζει κάθε χρόνο αλλά για τον τρόπο που το κάνει αυτό..
Αγρότη πεινάάάάςςς;;;

Anorymous

gg είπε...

@ΓΜ Ίσως η σωστότερη σκέψη που έχω διαβάσει για το θέμα.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Eιχε δικιο τελικα ο μουστακιας φασιστοπνιχτης ΚΑΙ στο ποδοσφαιρο !!
"Θα προτιμουσα να παιζουν το τοπι οι 22.000 που τωρα το βλεπουν και να τους παρακολουθουν οι 22 "
Η μπαλλιτσα να επιστρεψει στις παρεες και τις γειτονιες
Ουτε αρτον ουτε θεαματα πλεον ...βολικο για το συστημα οπαδιλικι και
σκατα"λαικο αθλημα"
λαικη και μαζικη αποβλακωση οπαδων

zoot horn rollo είπε...

Δε πιστεύω ότι τα πράγματα είναι πιο καθαρά έξω. Απλά έξω το πάνε πιο έξυπνα για να μη χάνεται η "πελατεία" κι ό,τι άλλο "παίζεται".
Εδώ σε λίγο δε θα πηγαίνουν ούτε οι ολυμπιακοί στο γήπεδο, που και τα παίρνουν όλα (όπως τα παίρνουν) κι είναι κι αφοσιωμένοι ως οπαδοί/φίλαθλοι ούτως ή άλλως από παλιά.

faros είπε...

Παράγκες ...
Διαιτησίες ...
Εσκεμμένα φάουλ ...
Οπαδοί και "οπαδοί" ...
Μπαχαλάκηδες ...
Χρήμα, ΠΟΛΥ χρήμα ...
Διαπλοκές ...
Ανεβοκατεβαίνουν κυβερνήσεις, δήμαρχοι κλπ. ...
Διεθνές βρώμικο περιβάλλον ...
κλπ, κλπ, κλπ !

ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΠΑΙΔΕΣ !

Ανώνυμος είπε...

Γενικα το γεγονος οτι ζουμε μπροστα μας μια αηδιαστικη κατασταση στο ελληνικο επαγγελματικο ποδοσφαιρο δεν σημαινει οτι εξω ειναι καθαρα τα πραγματα.

Δεν θα το παω στα ιταλικα σκανδαλα γιατι ειναι σαν να κλεβω εκκλησια, αλλα στις μικρες κατηγοριες των πρωταθληματων της ΜΒ που γινεται το σωσε. Επειδη η πρεμιερ πουλαει και εγινε κυριλε προιον πολυτελειας με 100 ευρω εισητηριο δεν σημαινει οτι δειχνει την λυση για εμας. Εγω δεν μπορω πολλες φορες λογω οικονομικων τωρα να παω γηπεδο, οχι σε συνθηκες θατσερικου εργαστηριου αλα ευρωπη. Νομιζω οτι ολοι ειμαστε στην ιδια κατασταση.

Ο μονος λογος που στην Ελλαδα εχει γινει τοσο θεμα η παραγκα ειναι γιατι εδω και μια δεκαετια μπουσταρεται πρωτοφανως η μια ομαδα που βγαινει στο τσουλου (για τις αναγκες της καπ. αγορας αυτο μοιαζει αυτονοητο αφου η πιτα για την ελλαδα ειναι μικρη, απλως οι οπαδοι τοτε το βλεπουν πολυ). Αν θυμηθουμε την εποχη που ειχαμε 2-3 ομαδες στο τσουλου τοτε θα θυμηθουμε και πρωταθληματα που δεν ειχαν κριθει μεχρι την προτελευταια αγωνιστικη. Και τοτε υπηρχαν οι ιδιες παθογενειες απλως τα ορκ της θυρας 4,7,13,21 ειχαν να λενε ο ενας για την πορεια στην ελλαδα, ο αλλος για την ευρωπη και ο τριτος για το κυπελλο για να ξεχνανε την καταντια του ελληνικου πρωταθληματος.

Σημερα ο παοκ και ο παναθηναικος ειναι εκτος ευρωπης, με χαμενο πρωταθλημα απο τον δεκεμβρη, εκτος απο κυπελλο (ενταξει μεταξυ μας ο παοκ μετα τα προχθεσινα δεν νομιζω οτι συνεχιζει) και πανε στο καθε τσικο του γαυρου και παιζουν με κοντρα διαιτησια. Οι αρειανοι παιζει να εκαναν γιορτη στους συνδεσμους για το πρωτο πεναλντι που πηραν υστερα απο μια χρονια. Και αν υπηρχε θεαμα να το δεχθω εδω καιγονται τα ματια μου καθε φορα που βλεπω αγωνα. Αμα εισαι καυλωμενος με τα οπαδικα δεν θελει πολυ να σου γυρισει το ματι.

Αμα ομως το σκεφτουμε ως κομμουνιστες ειναι μια πρωτης ταξεως ευκαιρια να πιασουμε ενα κοσμο και να τον συσπειρωσουμε γυρω απο την λογικη του ποδοσφαιρου που αξιζει για την εργατικη ταξη. Το να την σπαταλαμε με το να λεμε για τις παραγκες λες και ειμαστε φερεφωνα του ρωσου μαφιοζου που διαλυει εργοστασια στην θρακη ειναι μαλακια. Το ιδιο ισχυει και με τα υπολοιπα καλοπαιδα της σουπερ λιγκ, απλως επειδη επεσε το θεμα για τον σαββιδη κολλαω σε αυτον.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Καλα εγω αντικειμενικος δεν ειμαι. Ολυμπιακός ειμαι. Πειραιωτης γαρ.
Αλλα προχθές στην Τουμπα ενας κακος διαιτητης σφυριζε οτι εβλεπε. Σε καμία περίπτωση νεχρι το 86 δεν εχει αδικησει τον ΠΑΟΚ. Ισα ισα του χαρίζεται που δεν διακοπτει το παιχνίδι στο 60.
Μαλιστα εκανε μπαμ οτι ο κοσμος και οι παιχτες ψαχναν μιση αφορμη να το μπαχαλεψουν. Στη φαση του πέναλτι ο διαιτητής ειναι μακρια ο εποπτης πρεπει να παρει απόφαση αυτος βλεπει επαφη αλλα εμφανη διαθεση του Μακ για βουτια και ταυτόχρονα το χερι. Επειδη ειναι ευθυνοφοβος αντι να δωσει πεναλτι και κιτρινη(κοκκινη δεν υπαρχει. Ειναι πλαγια και τον έχουν καλυψει δεν υπάρχει προφανης θέση για γκολ.) ή χερι (εγω θα εδινα πέναλτι για να τελειωσει ο αγωνας) δε δινει τιποτα.
Ωστόσο απορω αν το ματς ηταν 2-1 υπερ του ΠΑΟΚ και στο 86 ο Ολυμπιακός ισοφαριζε με τετοιο πέναλτι που θες 3 ριπλει για να δεις οτι τον βρισκει στο παπουτσι ο Καπινο τι θα γινοταν?
Η αλήθεια ειναι καπου στη μεση. Ο Ολυμπιακός εχει ευνοια αλλα και καλύτερη ομάδα για το λογο που εξηγησε ο ΓΜ. Οι αλλοι σε σχέση με τον Ολυμπιακό ευνοουνται λιγότερο. Δεν αδικουνται καθως ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ μια χαρα παιρνουν σφυριγματα με άλλες μικρες ομαδες. Αρα ειναι ριγμενοι απο τον Ολυμπιακό και ριχνουν σε αυτο και ολα τα υπόλοιπα. Ετσι ο κόσμος χωρίς κριτηριο αρρωσταίνει. Οι Ολυμπιακοι υπερασπιζονται τον εφοπλιστη τους και εθελοτυφλουν στην προκλητικη ωρες ωρες ευνοια που εχει η ομαδα. Και οι αλλοι διαμαρτυρονται για οφθαλμοφανη πράγματα πχ κοκκινη στο Ζεκα ή αυτο που ειπε ο Θερσιτης για το Φορτουνη που ειναι εμφανεστατα εντος περιοχής και οχι εκτος.
Η αρρώστια εκδηλωθηκε και στο ΑΕΚ-ΟΣΦΠ οπου ακουγες απο τη μία για σφαγη και απο την αλλη για 50-50. Ουτε σφαγη ηταν καθως πεναλτι ηταν και δευτερη κιτρινη αρα κοκκινη ηταν αλλα η πρώτη κοκκινη δεν ειναι ουτε φαουλ. Ουτε φυσικα 50-50 ηταν καθως αν οι ρολοι ηταν αναποδα και οι 2 κοκκινες και το πέναλτι ηταν υπερ του ΟΣΦΠ μάλλον θα γινοταν της Τουμπας....

Οσο για το αν γινονται και αλλου θα πω οτι γίνονται παντου πλην Αγγλιας οπου η εναλλαγή ειναι στοιχειο του μάρκετινγκ του προϊόντος. Στην Γερμανία παιρνει 5 η Μπαγερν και 1 καποια αλλη, στην Ελλάδα 6-1 παει περιπου στην Ιταλια το ιδιο με τη Γιουβέντους, στην Ισπανια παιρνουν 5 η μπαρτσα, 5 η ρεαλ και 1 καποια αλλη. Οι νομοι του καπιταλισμού είναι αδυσώπητοι...

ratm

Ανώνυμος είπε...

https://m.youtube.com/watch?v=yeCuTvCJuXg

Εξαιρετικη τοποθετηση Γκιοκα πριν κανα χρονο...

ratm

Vangelis είπε...

Στο 1984 ο Όργουελ βάζει την φουτουριστικη του κοινωνία να φροντίζει για ένα επαναλαμβανομενο δίλεπτο (ή πεντάλεπτο)μίσους. Αυτό ήταν απαραίτητο για να απορροφά τους κραδασμους που προκαλούνται από την εξαθλίωση του κόσμου και την σεξουαλικη του καταστολή. Στην δική μας βαλκανική και εξίσου φασιζουσα και εξαθλιωμενη κοινωνία αυτά τα διλεπτα μίσους έχουν γίνει 90λεπτα και βάλε. Έτσι όλη η ενέργεια των μπαρουτοκαπνισμενων νέων (και όχι μόνο) ξοδευεται σε ανωδυνες για το σύστημα ενέργειες. Οπιο και όχι μόνο λοιπόν. Κάτι παραπάνω. Σταματήστε άμεσα κάθε σχέση με ομάδες.

Ανώνυμος είπε...

Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως.




(...)
I sometimes turn on the radio and I find very often that what I'm listening to is a discussion of sports. These are telephone conversations. People call in and have long and intricate discussions, and it's plain that quite a high degree of thought and analysis is going into that. People know a tremendous amount. They know all sorts of complicated details and enter into far-reaching discussion about whether the coach made the right decision yesterday and so on. These are ordinary people, not professionals, who are applying their intelligence and analytic skills in these areas and accumulating quite a lot of knowledge and, for all I know, understanding. On the other hand, when I hear people talk about, say, international affairs or domestic problems, it's at a level of superficiality that's beyond belief.

In part, this reaction may be due to my own areas of interest, but I think it's quite accurate, basically. And I think that this concentration on such topics as sports makes a certain degree of sense. The way the system is set up, there is virtually nothing people can do anyway, without a degree of organization that's far beyond anything that exists now, to influence the real world. They might as well live in a fantasy world, and that's in fact what they do. I'm sure they are using their common sense and intellectual skills, but in an area which has no meaning and probably thrives because it has no meaning, as a displacement from the serious problems which one cannot influence and affect because the power happens to lie elsewhere.

Now it seems to me that the same intellectual skill and capacity for understanding and for accumulating evidence and gaining information and thinking through problems could be used -- would be used -- under different systems of governance which involve popular participation in important decision-making, in areas that really matter to human life.

There are questions that are hard. There are areas where you need specialized knowledge. I'm not suggesting a kind of anti-intellectualism. But the point is that many things can be understood quite well without a very far-reaching, specialized knowledge. And in fact even a specialized knowledge in these areas is not beyond the reach of people who happen to be interested.
(...)


http://www.alternet.org/noam-chomsky-why-americans-know-so-much-about-sports-so-little-about-world-affairs


Σ.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Μεγαλο καψιμο μπαλα.

Οι περισσοτεροι που ασχολουνται (που ειναι και η πλειοψηφια του αντρικου πληθυσμου) ξερουν με καθε λεπτομερεια να σου πουν χρονολογιες,θεσεις,μεταγραφες,ποσα μεταγραφων κλπ,και οταν τους ρωτας ποτε εγινε η επανασταση του '21,σου λενε ''1940''.

Ειναι επισης τα ιδια ατομα,που ενω φανατιζονται με τα ελληνικα ομαδακια και τα παικτακια τους,για τα πολιτικα σου λενε ''ελα μωρε δεν ασχολουμαι ολοι τα ιδια ειναι να ουμ''

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΚΑΛΤΣΙΟΠΟΛΙΣ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ;

ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΛΙ.

ΛΕΤΕ ΓΑΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗ, ΠΟΥ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΕΥΝΟΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.

ΤΟΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΜΡΤΥΡΟΣΑΣΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΚΑΡΛΟΣ ΠΟΥ ΝΤΥΘΗΚΕ ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΜΠΑΝΚΣ ΚΙ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΣΤΟ ΜΠΕΡΝΑΜΠΕΟΥ;

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΣΑΣ ΑΠΕΝΑΤΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΘΗΡΙΟ. ΚΑΙ ΝΑ ΣΦΙΞΕΤΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΡΕΑΛ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΤΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΑΦΑΙΡΟ.

ΑΥΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΑΣ. ΟΤΙ ΒΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.

ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗ Η ΑΠΙΑΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΟΛΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΙΔΙΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.

ΠΟΣΟ ΑΔΗΦΑΓΟ ΘΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΑΥΡΟΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΟΥΕΦΑ, ΕΝΩ ΑΥΤΟ ΠΑΙΖΕΙ C.L. ΔΙΠΡΑΤΤΕΙ ΤΙΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ.

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙ 20 ΚΟΝΤΑ ΣΥΝΑΠΤΑ ΕΤΗ ΝΑ ΥΠΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΡΠΩΝΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ;

ΠΟΥΘΕΝΑ. ΜΟΝΟ ΕΔΩ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Μαλιστα εκανε μπαμ οτι ο κοσμος και οι παιχτες ψαχναν μιση αφορμη να το μπαχαλεψουν. Στη φαση του πέναλτι ο διαιτητής ειναι μακρια ο εποπτης πρεπει να παρει απόφαση αυτος βλεπει επαφη αλλα εμφανη διαθεση του Μακ για βουτια και ταυτόχρονα το χερι. Επειδη ειναι ευθυνοφοβος αντι να δωσει πεναλτι και κιτρινη(κοκκινη δεν υπαρχει. Ειναι πλαγια και τον έχουν καλυψει δεν υπάρχει προφανης θέση για γκολ.) ή χερι (εγω θα εδινα πέναλτι για να τελειωσει ο αγωνας) δε δινει τιποτα.

ΟΛΑ ΜΑΖΙ; ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ; ΚΑΙ ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ Ο ΜΑΚ ΚΑΙ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΧΕΡΙ;

ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΟΤΙ ΗΕΘΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΒΟΥΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΒΟΥΤΙΑ, ΥΠΗΡΧΕ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΑΡΑ ΗΤΑΝ ΠΕΝΑΛΤΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΡΟΛ ΤΟΥ ΜΑΚ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΩΤΑ. ΚΑΙ ΧΕΡΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟΝ ΠΕΡΝΑΓΕ ΤΟΝ ΚΑΠΙΝΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ΛΟΓΟ, ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΦΑΝΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΛΛΑ ΚΙΤΡΙΝΗ.

ΑΝΤΙΟ ΖΩΗ ΦΙΛΕ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Καταρχάς χρωστώ μια συγνώμη στο Θερσίτη γιατί με μπέρδεψε η ανάποδη σειρά εμφάνισης των σχολίων στον 2310 νετ και τον αδίκησα. Έχει δίκιο ο Άκυρος.

Κατά τα άλλα.
ΓΜ, ναι ο οπαδισμός τυφλώνει αλλά αυτό μπορεί να πάει αμφίδρομα.
Γνωστά και σωστά τα περί συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης κεφαλαίων και συνεπώς τίτλων στα ομαδικά αθλήματα, έχουν αναλυθεί κι εδώ, σε παλιότερα κείμενα. Άλλη υπόθεση ο πλουραλισμός της δεκαετίας του 80', των μικροαστικών αυταπατών και των μη προνομιούχων, όπου πήραν πέντε διαφορετικές ομάδες πρωτάθλημα, άλλη μία έφτασε στο μπαράζ τίτλου και κάποιες άλλες σήκωσαν κύπελλα. Κι άλλο η τελευταία εικοσαετία, που πρωταθλήματα σηκώνει ουσιαστικά μιάμιση ομάδα.
Ναι αλλά ο αθλητισμός οφείλει ένα μέρος της γοητείας του σε αυτό ακριβώς, επειδή υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης, ακριβώς επειδή δε νικάει πάντα το μεγαλύτερο μπάτζετ, ακριβώς επειδή υπάρχουν διάφορες ωραίες μικρές εξαιρέσεις, μία στα τόσα που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Αυτή μπορεί να είναι η Λέστερ στην Αγγλία (που υπάρχει μεν εναλλαγή, αλλά στο Τσου-Λου βγαίνουν συνέχεια οι ίδιοι και οι ίδιοι, οπότε θα διαφωνήσω εν μέρει και με το Ρατμ), η Ατλέτικο στην Ισπανία πρόπερσι, η Ντόρντμουντ πιο παλιά στη Γερμανία, κοκ. Και μιλάμε για μαραθώνιο πρωταθλήματος και όχι για Κύπελλα, όπου κάποιοι αγώνες είναι νοκ-άουτ και είναι πιο εύκολο να σκάσει μια έκπληξη. Το ίδιο υπάρχει και σε επίπεδο εθνικών ομάδων, που δεν είναι δεμένες σαν τους συλλόγους και κάθε τόσο θα βρίσκεται μια σταχτοπούτα Δανία ή Ελλάδα (η Δανία του Νότου που έλεγε κι ο ΓΑΠ) να δίνει διαφορετικό χρώμα.

Κι ερχόμαστε τώρα στην Ελλάδα. Είναι πολύ επικίνδυνη η θεωρία "αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται" και πρέπει να την χτυπάμε με επιχειρήματα. Ο καπιταλισμός είναι παντού και πάντα λαμογιάρικος, έχει τη διαφθορά, τα σικέ παιχνίδια, την εύνοια των ισχυρών ως συστατικό του στοιχείο. (Με αυτήν την έννοια διαφωνώ και με τη λογική πως τα περί παράγκας αναπαράγουν τη λογική του Τσίπρα. Ο οπαδός έχει λίγα πράγματα να χαρεί και να ξεσκάσει. Μπορείς λοιπόν να του δείξεις πως ο καπιταλισμός θέλει να βγάλει κέρδη από παντού και του χαλάει την καψούρα του, τη λερώνει με κοράκια, παρασκήνιο, στημένα ματς, κοκ. Όπως μπορείς να πείσεις κάποιον που μιλάει γενικά για λαμόγια, ότι η λαμογιά είναι σύμφυτη με το σύστημα που τη γεννάει. Και χρησιμοποιείς κάθε σκάνδαλο για να καταδείξεις αυτό ακριβώς, δεν το προσπερνάς για να του πεις ότι δεν έχει καμία σημασία).

Αλλά...
Το φετινό πρωτάθλημα όπου ο Ολυμπιακός δίνει ως ένα σημείο την εντύπωση ότι θέλει να κάνει το απόλυτο, 30 στα 30, με κάθε μέσο, θεμιτό ή μη, και να μη χάσει ούτε βαθμό, έτσι για μια αλλαγή, είναι από τις περιπτώσεις που δε γνωρίζω να έχει αντίστοιχο.
Η σφαγή του Αστέρα στον τελικό του 13' δεν είναι απλά στα λογικά όρια εύνοιας του ισχυρού. Είναι στο γόνατο, με το έτσι θέλω.
Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά γενικά ανώτερος. Θέλει να μη χάνει ούτε σπόρι, ακόμα και όταν δεν είναι ειδικά (σε έναν αγώνα, μια διοργάνωση) ανώτερος. Δεν έχει απλά προστασία, αλλά πουλάει προστασία σε μια σειρά ομάδες-παραρτήματα. Παίρνει παίκτες για να μην τους πάρουν άλλοι ανταγωνιστές. Ελέγχει τα πάντα.

Το ζήτημα προφανώς δεν είναι να χάσει τα κόζια ο Ολυμπιακός, για να γίνει κάποιος άλλος χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Και το φετινό μπρα ντε φερ με το Μελισσανίδη μας προϊδεάζει για τα χειρότερα, ως προς το τι έχουν να δουν ακόμα τα μάτια μας. Μια ισορροπία του τρόμου, όπου οι νταβατζήδες θα είναι πολλοί κι όχι απλώς ένας, δεν εγγυάται τίποτα καλύτερο για το πρωτάθλημα, αλλά ένα πανηγύρι των ζουρλών, όπου όλοι θα θέλουν να γίνουν Ολυμπιακός στη θέση του Ολυμπιακού και να τον εκτοπίσουν με τα δικά του μέσα.
Αλλά αν τα προσπερνάμε όλα αυτά, επειδή ο Ολυμπιακός είναι γενικά ανώτερος γιατί προφανώς έχει περισσότερα κεφάλαια, δε χάνουμε μόνο το δάσος, αλλά περνάμε για τέτοιο το δέντρο στο οποίο είμαστε, κι αυτό είναι το χειρότερο.
Κι αυτά τα γράφει κάποιος υπεράνω υποψίας για ασπρόμαυρα οπαδικά γυαλιά, και σίγουρα όχι εν θερμώ.

Υγ:
"καλα για ΑΕΚ-Αρη κλπ μιλαμε για ψυχιατρικες περιπτωσεις"
Θα τρελαθώ αν δε σε δω, στείλε με στον ψυχίατρο...

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

@ΟΧΕΠ

"Αμα ομως το σκεφτουμε ως κομμουνιστες ειναι μια πρωτης ταξεως ευκαιρια να πιασουμε ενα κοσμο και να τον συσπειρωσουμε γυρω απο την λογικη του ποδοσφαιρου που αξιζει για την εργατικη ταξη. Το να την σπαταλαμε με το να λεμε για τις παραγκες λες και ειμαστε φερεφωνα του ρωσου μαφιοζου που διαλυει εργοστασια στην θρακη ειναι μαλακια."

Συμφωνώ απολύτως με το πρώτο σκέλος. Διαφωνώ με το δεύτερο, με την έννοια ότι μπορείς να του πεις ότι η παράγκα θα είναι πάντα εδώ σε αυτό το ποδόσφαιρο, το πολύ-πολύ να αλλάξει ο ένοικος ή το αφεντικό. Οπότε αν γουστάρεις πρωτάθλημα χωρίς παράγκα, μία είναι η λύση.

@ρατμ
το ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να χρησιμεύσει ως παράδειγμα για εκλαΐκευση του σχήματος της εξάρτησης ή της ανισότιμης αλληλεξάρτησης. Αλλά αυτό έχει ζουμί για ξεχωριστή ανάρτηση και το κρατάω για άλλη φορά.

Ανώνυμος είπε...

"Κι αυτά τα γράφει κάποιος υπεράνω υποψίας για ασπρόμαυρα οπαδικά γυαλιά, και σίγουρα όχι εν θερμώ."

Μα δεν υπάρχουν ασπρόμαυρα γυαλιά όπως δεν υπάρχουν και πράσινα ή κίτρινα. Αντικόκκινα γυαλιά υπάρχουν, όπως υπάρχουν και κόκκινα.

Ναι, ο τελικός με τον Αστέρα ήταν προκλητική σφαγή. Το μόνο προκλητικό φέτος είναι πόσο καλύτερος είναι ο ολυμπιακός απ' όλους τους άλλους. Και όχι επειδή είναι καλός. Η προπέρσινη ομάδα (για να μην πάω σε εκείνες με Μιραλάς και Ιμπαγάζα στα ντουζένια του) όχι απλά θα έκανε το 30-0-0 αλλά θα έσπαγε εύκολα και το ρεκόρ των γκολ.

Όποιος διαμαρτύρεται φέτος *χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός ουσιαστικός λόγος* δεν μπορεί να θεωρείται αντικειμενικός. Όποιος προσπερνά τα πέναλτι που δεν δίνονται στον ολυμπιακό επειδή φαντάζομαι δε μετράνε και χαλάει τον κόσμο για τα ...χέρια των επιθετικών του που δε σφυρίζονται, δεν μπορεί να θεωρείται αντικειμενικός.



ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

Προς μερική επιβεβαίωση των παραπάνω, βλέπουμε πχ τον Μανωλά στη Ρόμα να κάνει κούρσα με τον Κριστιάνο, να τον τζαρτζάρει στα ίσια και να τον ρίχνει στο γρασίδι. Όχι μία φορά, πολές.

Και θυμάμαι την επωδό των "αντικειμενικών" εδώ δύο χρόνια πριν που αναρωτιούνταν πώς γίνεται και δε συλλέγει ο Μανωλάς κάρτες στη σουπερλιγκ.
Δε συνέλεγε κάρτες γιατί τους έβλεπε όλους σε ριπλέι, γι' αυτό. Αν δεν μπορείς να τα δεις αυτά περνάμε ακόμα μακρύτερα από οπαδισμό, φτάνουμε σε προβλήματα υγείας, καταράκτη και δε ξέρω γω τι.

Και μακάρι να ήταν και οι άλλοι καλύτεροι γιατί τότε δεν θα είχε την άνεση ο κάθε Μαρινάκης να κάνει την ομάδα παζάρι. Αλλά δεν ήταν.

ΓΜ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ντάξει φίλε, μετά το κόκκινα και αντικόκκινα γυαλιά, με έχασες. Κακώς έγραψα και το πρώτο το κατεβατό, δεν είχα καταλάβει περί τίνος πρόκειται.

Ανώνυμος είπε...

MIA ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΕ

Κι ερχόμαστε τώρα στην Ελλάδα. Είναι πολύ επικίνδυνη η θεωρία "αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται" και πρέπει να την χτυπάμε με επιχειρήματα.

ΔΕΝ ΛΕΩ ΑΥΤΟ. ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΑΛΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΔΩ.

Το φετινό πρωτάθλημα όπου ο Ολυμπιακός δίνει ως ένα σημείο την εντύπωση ότι θέλει να κάνει το απόλυτο, 30 στα 30, με κάθε μέσο, θεμιτό ή μη, και να μη χάσει ούτε βαθμό, έτσι για μια αλλαγή, είναι από τις περιπτώσεις που δε γνωρίζω να έχει αντίστοιχο.
Η σφαγή του Αστέρα στον τελικό του 13' δεν είναι απλά στα λογικά όρια εύνοιας του ισχυρού. Είναι στο γόνατο, με το έτσι θέλω.
Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά γενικά ανώτερος. Θέλει να μη χάνει ούτε σπόρι, ακόμα και όταν δεν είναι ειδικά (σε έναν αγώνα, μια διοργάνωση) ανώτερος. Δεν έχει απλά προστασία, αλλά πουλάει προστασία σε μια σειρά ομάδες-παραρτήματα. Παίρνει παίκτες για να μην τους πάρουν άλλοι ανταγωνιστές. Ελέγχει τα πάντα.

ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΛΛΟΥ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΦΗΝΟΥΝΕ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ.

ΠΑΝΤΟΥ. ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΕΛΕΗΤΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΣΤΑ ΚΥΠΕΛΛΑ. ΠΡΟΧΤΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3-0 Η ΙΝΤΕΡ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ. ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΥ.

ΚΑΙ ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ ΚΑΙ ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ ΚΑΙ ΒΕΡΝΤΕΡ ΚΑΙ ΚΑΙΖΕΡΛΑΟΥΤΕΡΝ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.

ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ.

ΚΙ ΟΧΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΕΤΙΑ.

ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ.

Υ.Γ. ΝΟΜΙΖΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΩ ΣΤΟΝ 2310 ΝΕΤ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΠΕΣ ΜΙΝΟ.

ΧΑΧΑ

Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΗΡΕΜΟΣ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ. ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΑΧΙΜΟΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

AYTOS EINAI O ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΒΡΗΣ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙΣ ΕΣΥ Γ.Μ.

ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΕΙΔΗ ΟΠΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΖΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΖΕΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.

ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ 5 ΟΜΑΔΕΣ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

"Ντάξει φίλε, μετά το κόκκινα και αντικόκκινα γυαλιά, με έχασες"

Περίεργο πάντως ν' ακούς τόσα για τόσα πράγματα, απείρως σημαντικότερα, και ένα "αντικόκκινα γυαλιά" να σε φτάνει στα όρια σου.

ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

Θερσιτη δε θα αλλάξουμε και τους κανονισμούς. Κοκκινη ειναι η προφανης θεση για γκολ. Οχι του Καπινο δεν ειναι κοκκινη αλλα κιτρινη. Εγω ειπα το απλο οτι ο διαιτητής ηταν ανικανος δεν εδειξε δολο και αυτό εβγαινε απο ολη τη σταση του στο ματς. Αν ηθελε πολυ απλα το διεκοπτε στο 60' που τρωει ο Σιλβα το ποτηρι και τελος.
Κατανοω τη μανια καταδιωξης που εν μερη δικαίως υπάρχει στον ΠΑΟΚ αλλά πρέπει να τα λεμε ολα. Ο ΟΣΦΠ εχανε στην Τουμπα επι 40 χρόνια οντως στο 90% αυτων των χρόνων ανώτερος του ΠΑΟΚ. Ξέρεις αλλη χώρα που να υπάρχει τετοια παράδοση? Εχανε με το ετσι θέλω γιατι αλλιως δεν έφευγε. Και αυτο οχι τωρα αλλά ακομα και την εποχη που κυριαρχο σύνθημα στα γηπεδα ολης της χώρας ήταν το εξω οι τσατσοι του Βαρδηνογιαννη.
Υπάρχει κομπλεξ μεγάλο. Το ματς δεν δικαιολογουσε προχθες τα οσα έγιναν.
Αν νομίζεις κάτι άλλο πραγματικά αντιο ζωη.
Πάντως στη Γερμανία τα τελευταία 15 χρόνια εχει 1 η Σαλκε,1 η Βολσφμπουργκ, 1 η Ντόρτμουντ και 12 η Μπαγερν. Στην Ισπανία εχουν 14 η Ρεαλ και η Μπαρτσα και 1 η ατλετικο. Στην Ιταλία Ολα σε Γιουβε, Μιλαν Ιντερ για να μην πανε Σκωτία, Βέλγιο κλπ νε τις οποιες εχουνε πιο πολλα κοινα απ'οτι με άλλες.
Είναι η συσσώρευση και το μέγεθος της αγοράς.
Τα παραρτηματα πάντα υπηρχαν και υπάρχουν παντού να ξέρεις.
Να θυμισω Αθηναικο, Απόλλωνα, ΟΦΗ, Πιερικο άλλες εποχες?

ratm

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ρατμ, χωρίς να αναιρείται το γενικό συμπέρασμα, τα στοιχεία που βάζεις για τα ξένα πρωταθλήματα είναι ανακριβή.

ΓΜ, όχι δεν έφτασα στα όριά μου. Αλλά εφόσον η βασική αντίθεση εντοπίζεται στο κόκκινα γυαλιά- αντικόκκινα γυαλιά, κατάλαβα ότι δεν είχε νόημα η σοβαρή συζήτηση και τζάμπα το κατεβατό που έγραψα.

https://www.youtube.com/watch?v=GtPDIeca5p0

Ανώνυμος είπε...

Η βασική αντίθεση εντοπίζεται στο κεφάλαιο-εργασία.

"αλλά πρέπει να τα λεμε ολα. Ο ΟΣΦΠ εχανε στην Τουμπα επι 40 χρόνια οντως στο 90% αυτων των χρόνων ανώτερος του ΠΑΟΚ"

Αντικειμενικές διαιτησίες είχαμε μόνο σε αυτά τα παιχνίδια, όταν πχ έτρωγε μπουνιές εκτός φάσης ο Μπονγκ και δεν έβγαινε ούτε κάρτα.

Όχι λάθος, και τότε λόγω παράγκας έχανε ο παοκ τα πρωταθλήματα.

ΓΜ

Ανώνυμος είπε...


ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ. ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ. ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΧΩ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ. ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΣ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙΣ ΣΕ ΚΕΝΗ ΕΣΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗΣ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΓΚΟΛ;
ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ -ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙΣ ΠΟΤΕ.

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.


ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΗΝ ΨΥΧΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ Μ’ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.

40 ΧΡΟΝΙΑ;

ΜΗΠΩΣ ΜΩΡΕ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ; ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ;

ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΑΗΤΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 ΠΟΥ Ο ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΙΑΡΟΥ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΣ; ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗ;

ΓΑΙΤΙ ΧΑΝΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ; ΜΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΡΕΑΛ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΤΛΕΤΙΚΟ. ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ 40 ΧΡΟΝΑΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΜΙΣΑ.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1997 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΥ ΟΣΟ ΘΕΣ ΑΛΛΑΩΣΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΣΑΙ.

ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΑΤΣΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ.

https://en.wikipedia.org/wiki/Bundesliga

ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΧΑ ΠΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

ΤΗΝ ΚΑΙΖΕΡΣΛΑΤΟΥΤΕΡΝ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΕΠΑΙΔΗ ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΕΚΠΛΗΞΗ.

5 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΛΑΟΥΤΕΡΝ.

ΚΑΙ Η ΣΑΛΚΕ ΤΟ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΓΕΡΝ ΤΟ 2000-1 ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ.

ΚΑΙ ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ 2002 ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ

9 Η ΜΠΑΓΕΡΝ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΡΑΤΜ ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΕΚΕΙ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΙ ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗΝ ΜΠΑΓΕΡΝ ΟΧΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

ΤΗΝ ΡΑΙΗΝΤΖΕΡΣ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΣΤΗ ΣΚΩΤΙΑ; ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΑΝΕ;

ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΚΑΙ ΑΤΛΕΤΙΚΟ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ, ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ 13 ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ΟΧΙ Ο ΕΝΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΕΤΙΑ.

ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΣΕΣ ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;

ΕΙΧΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΡΑ ΔΙΚΑΟΥΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΙ Ο ΓΑΥΡΟΣ;

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΔΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ.

ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΡΑΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ.

ΜΕΤΑ ΤΟ NON POLITICA ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΥΣΣΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ:

http://sports.in.gr/football/superleague/article/?aid=1500062796

Αναλυτικά η τοποθέτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Με τις γελοίες, επικίνδυνες και εμπρηστικές δηλώσεις του κ. Σαββίδη δεν συμφωνούμε και δεν θα απαντήσουμε. Αντί να προκαλεί κάθε νοήμονα άνθρωπο με τις συμπεριφορές του και τις τοποθετήσεις του θα περιμέναμε από μέρος του, έστω με 48 ώρες καθυστέρηση την καταδίκη των επεισοδίων και μία έκφραση συγγνώμης προς το ελληνικό φίλαθλο κοινό και την κοινή γνώμη της χώρας που τον φιλοξενεί».

ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΟΝΟ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ.

ΧΑΧΑ

ΑΝΤΙΟ ΖΩΗ ΓΑΥΡΟΙ. ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΓΜ

ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Ο ΠΑΟΚ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ.

ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΑ ΠΗΡΕ.

ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ.


ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν τα εψαξα με οτι θυμομουν εγραφα. Βαριομουν να κανω coppy paste. Ωστόσο στην Ιταλια η τελευταία πρωταθλητρια πλην 3 ηταν η Ρομα το 2001 νομιζω. Στη Γερμανία η Στουτγάρδη, το Αμβούργο και η Λεβερκουζεν πηραν αλλα νομιζω προ 15ετιας. Ακόμα και σε Αγγλία - Γαλλία που η εναλλαγή ειναι τεράστια για διαφορους λόγους πχ Αγγλια παιζουν απο το 1880 λογικο να εχει παρει και η κουτση Μαρια αλλες εποχές αλλα τα τελευταία 15χρονια είδαμε τη Γιουναιντεντ κατα κυριο λογο και το μονοπωλιο της εσπασε 1-2 φορες απο Αρσεναλ και οταν Ρωσοι και Αραβες πηραν Τσελσι και Σιτι. Βέβαια η Αγγλία ειναι αλλη περιπτωση. Πχ η Λεστερ φετος απο τη λιγκα και τα τηλεοπτικά πηρε μεγαλύτερο μεριδιο της Σιτι οπως και γενικα οσο πιο χαμηλα τερματιζεις τοσα περισσότερα παιρνεις απο το πακέτο των τηλεοπτικών. Στη Γαλλία η Λυων πηρε 6 συνεχομενα και η Παρι πηρε φετος το 3ο και για τα επόμενα 3-4 χρονια δε θα απειληθει απο κανεναν. Αν και νομιζω οτι ειναι απο πλευρας μεγεθων αστεια η σύγκριση Ελλαδας με αυτες. Σε μας κοντα είναι η Πορτογαλία με Πορτο-Μπενφικα να τα παίρνουν ολα πλην 1 ή 2 τα τελευταία 15 χρονια...
Η ιδιομορφια Ολυμπιακου που στην Ελλάδα απέκτησε τεραστια διαφορα ακόμα και του 2ου έγκειται σε 2 δεδομενα. Πρωτο και κυριο είναι το λιμάνι του Πειραιά και κυριως η ασυγκριτη ισχυς του εφοπλιστικου κεφαλαιου στην Ελλάδα εναντι των αλλων. Και το γεγονός οτι το σωματείο του ΟΣΦΠ καταφερε να γινει το λαοφιλεστερο και γενικα και κυριως στα πιο φτωχα στρωματα κατι που το καθιστούσε νουμερο 1 τροπο χειραγωγησης και αποπροσανατολισμου.

ratm

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Δε φανταζόμουν ότι θα έφτανε η στιγμή στο μπλοκ που θα έκανα σχόλιο-διόρθωση ως προς τον ΠΑΟΚ (κι αυτό εννοούσα και πριν με τα ασπρόμαυρα γυαλιά), αλλά η ζωή ξεπερνάει τη φαντασία.
Η παράδοση της Τούμπας (και λίγο Σέρρες) στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός δεν κράτησε 40 χρόνια, αλλά σχεδόν τα μισά, από το 69' ως το 92'. Αν δεν κάνω λάθος ήταν στον απόηχο της περίπτωσης με τη μεταγραφή Κούδα (άσχετα από το τι έγινε πραγματικά σε αυτή την υπόθεση, σημασία έχει πώς πέρασε στο θυμικό του κόσμου) κι αυτό δικαιολογεί τον επιπλέον φανατισμό και το ζήλο για να κερδίσουν τον Ολυμπιακό. Αλλά την ίδια σχεδόν περίοδο, ο ΠΑΟΚ έκανε πχ να νικήσει 20 χρόνια τον Απόλλωνα μες στη Ριζούπολη, ενώ ήταν γενικά ανώτερος κάθε χρόνο και πάνω από αυτόν στη βαθμολογία. Μες σε αυτήν την περίοδο είναι και τα δύο πρωταθλήματα που πήρε.
Ένα γενικό συμπέρασμα είναι πως οι έδρες μετρούσαν κάποτε περισσότερο, σήμερα αυτό έχει αλλάξει κι είναι σημείο των καιρών μας, με το ποδόσφαιρο να είναι κάπως πιο άχρωμο και λιγότερο γοητευτικό. Γιατί ο επαγγελματίας παίκτης επηρεάζεται λιγότερο από τις συνθήκες, το περιβάλλον και τη συμμετοχή του κόσμου, που παίζει πάντα όμως ένα ρόλο αποτελέσματα κι αυτό είναι από τα πιο ωραία στοιχεία στα ομαδικά αθλήματα.

Κι αφού πιάσαμε τις παραδόσεις, ο Ολυμπιακός πάντοτε είχε το πάνω χέρι στα ματς με τον ΠΑΟ, ακόμα και στα πέτρινα χρόνια του. Αλλά στην προϊστορία με την ΑΕΚ τα κόζια ήταν ανάποδα, ως το 2000 περίπου, για να αλλάξει ριζικά η κατάσταση την τελευταία δεκαετία, που έπαιζε χωρίς αντίπαλο.

Ανώνυμος είπε...

Θερσιτη μαζι μιλαμε χωρια καταλαβαινομαστε. Αν ο διαιτητής ειχε δολο προχθες γιατι δεν διεκοψε το ματς στο 60 ως οφειλε αλλωστε. Απλα ηταν κακος διαιτητής. Υπαρχουν και αυτοι. Δολο ειχε ο προπέρσινος που εβγαλε κοκκινη στον Στοχ και οχι στο Φουστερ. Οπως αντιστοιχα αδολος αλλα ευθυνοφοβος ηταν ο αλλος του προπερσινου ημιτελικου στην Τουμπα που δεν αφησε ως οφειλε τον ΠΑΟΚ με 8 να μην πω με 7 παιχτες καθώς το αθλημα το ειχαν μετατρεψει σε κατς. Εισπρατωντας τη θεια δικη του αθλήματος με 4 τεμαχια απο τον ΠΑΟ στον τελικο. Γιατι να εκτεθει σε μια φαση που δεν θα αλλαζε κατι. Και 2-2 να ερχόταν ποδοσφαιρικα μιλωντας ο ΠΑΟΚ δεν θα χε και παλι τυχη. Οχι γιατι δεν θα τον αφηναν ή γιατι ειναι απαγορευτικο το 2-2 αλλα γιατι ειναι χειροτερη ομαδα, γιατι εχει παιξει 3 παιχνιδια ηδη φετος με τον ΟΣΦΠ και ηταν πολυ κατωτερος αγωνιστικα και στα 3. Η λογικη σου ειναι σαν να λεμε οτι τη χρονια με το χερι του Ρομπέρτο Καρλος ο διαιτητής στερησε το τσουλου απο τον Ολυμπιακό! Ειναι ατοπη λογικη. Τα τελευταία 20 χρονια ουδέποτε ο ΠΑΟΚ ειχε καλύτερη ομαδα απο τον ΟΣΦΠ σε διάρκεια χρονιας. Αυτο αναιρει τα αίσχη του ΟΣΦΠ εναντιον πολλων ομάδων ειδικά μικροτερων? Οχι. Ισα ισα που σε πολλούς αγωνες προκαλεί το δημοσιο αισθημα η εύνοια αλλα δεν ηταν ο αγωνας της Τεταρτης τετοιος. Επιπλέον οταν υποστηριζεις μια ομαδα που διακατεχεται απο μια λογικη ενα μερος κοσμου της ότι στην Τούμπα ο Ολυμπιακός θα χανει ειναι δεν ειναι καλυτερος ε τοτε το χανεις εξαρχης. Γιατι Σφυροδρεοανε ο ΟΣΦΠ στην Τούμπα εχανε γιατι ετρωγε απο τα Τεμπη και πανω πετρες, εντος γηπεδου πασης φυσεως αντικειμενα και αυτο θεωρούνταν δεδομενο λογω Κουδα! Βέβαια τον "πυρινο" λαο δεν τον γνωρισε ο Ολυμπιακός μονο. Αλλα ολες οι ομαδες της "κακιας" Αθηνας μέχρι και ο ιδιος ο Μαραντονα εφαγε αντικειμενα στην Τουμπα.
Ναι ο Ολυμπιακός και ΠΑΟ έπρεπε να έχουν φαει υποβιβασμους για τα αίσχη τους διαχρονικα. Αλλα ο ΠΑΟΚ δεν θα έπρεπε να του επιτρεπεται καν το να παίζει με κοσμο. Δεν είναι κυριοι μαγκια να θετεις συστηματικα εδω και δεκαετίες καθε αντιπαλο παιχτη σε κινδυνο επειδή θεωρεις οτι αυτο πιστοποιει τη δύναμη της εδρας.
Τα υπόλοιπα στα ειπα ειναι απο μνημης που γενικα δεν ειναι κακη καθως παρακολουθώ ποδόσφαιρο. Ειναι πολυ εξηγησιμο το τι συμβαίνει με ορους συσσώρευσης. Συμβαινει παντου. Ακομα και στο τσουλου οι ομάδες που το διεκδικουν πλεον ειναι συγκεκριμενες καθε χρονο. Εχει στο σχετικο βιβλιο του Μηλακα και του Μπογιοπουλου σχετικα στοιχεια... Δυστυχώς τη μπαλα την έχουν βρωμισει παντου. Ή το αποδέχεσαι και οσο μπορεις μενεις στο αγωνιστικο ή σταματας να βλεπεις. Δεν υπάρχουν αγνοι δον κιχωτηδες ουτε στο ΣΚΑΙ, ουτε στη Γκαζπρομ, ουτε στα καραβια με πρεζες και στο δημαρχειο Πειραια ουτε στον ΟΠΑΠ...
Τωρα για το λαο της καθε ομαδας αυτος ουδεμια σχεση εχει με τους συνδέσμους. Εχω περασει απο αυτο το σταδιο στην εφηβεια μου. Ουτε φιλοκομμουνιστες ηταν οι φιλοι του Ολυμπιακού οταν κρεμουσαν χαριν Προτασοφ σοβιετικες σημαιες στην 7 ουτε ναζι είναι επειδη ειναι καποια υπαλληλακια της 7 σήμερα. Εξάλλου η παρουσια της ΧΑ ειναι αισθητη και στους συνδέσμους του ΠΑΟΚ κσι στου ΠΑΟ και τωρα τελευταία αρχιζουν να φαίνονται και στην ΑΕΚ σημαδια. Ειναι καταρχην επικυνδινο να χαρίζεις στους οπαδους της αντικείμενα πιο δημοφιλης ομάδας της χωρας στη ΧΑ. Θέλουν προσοχη κάποια πράγματα...

ratm

Ανώνυμος είπε...

Ο Ολυμπιακός ειχε την παραδοση υπερ του συνολικα με ολους και πριν το 1997. Σαν σύνολο. Ωστοσο με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ υστερουσε στις έδρες τους σε νικες σε αντιθεση με ΠΑΟ που ηταν και ειναι ισες νικες με ηττες με γηπεδουχο τον ΠΑΟ.
Η ΑΕΚ ειχε στη Φιλαδέλφεια ειδικα πελατη τον Ολυμπιακό του Μπαγεβιτς που κατα τ'αλλα ηταν ειδικα η ομάδα του 98-99, που αποκλειστηκε απο αερα και Κοντε, η καλύτερη που περασε ποτε απο τα ελληνικά γήπεδα. Ψηφιστηκε νομιζω κιολας πριν λιγα χρόνια αφήνοντας δευτερη την τρομερή ΑΕΚ του Μπαγεβιτς επισης.

ratm

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ρατμ, για το τελευταίο, επειδή δεν έχουμε στατιστικά, και δεν το θεωρώ και τόσο σημαντικό, για να κάτσω να το ψάξω, θα επιμείνω σε αυτό που λέω, ως προς την ΑΕΚ (μιλώντας για τα χρόνιας της Α' Εθνικής, από το 59' και μετά). Μπορεί και να κάνω λάθος, δεν ξέρω.

Για τα άλλα τώρα, εγώ λέω πως τα Τέμπη λειτουργούσαν αμφίδρομα κι αυτό αντιστοιχούσε σε μια άλλη εποχή με μάλλον καλύτερο (λιγότερο κακό και σάπιο για την ακρίβεια) ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ έχανε μεγάλο κομμάτι της δυναμικής του εκτός (ακόμα δηλ), και αντίστροφα, το πάλαι ποτέ ΠΟΚ δύσκολα έπαιρνε αποτέλεσμα, όταν ανέβαινε στο Βορρά. Αυτό άλλαξε στη συνέχεια, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το αήττητο σερί που έκανε ακολούθως ο Ολυμπιακός για μια δεκαετία περίπου στην Τούμπα (νομίζω από το 98 ως το 2008).
Χωρίς καμία τάση εξιδανίκευσης, ο χουλιγκανισμός είναι φρούτο μάλλον των τελευταίων τριών δεκαετιών, χοντρικά από το θάνατο του Μπλιώνα και μετά, και όχι της εποχής που λες. Η Ριζούπολη (που δεν έμεινε τελικά στην ιστορία για το σερί του Απόλλωνα), τα ντου στη Λεωφόρο, ένα Άρης-ΠΑΟΚ που δεν ξεκίνησε ποτέ (κι ήταν η εποχή που άρχισαν να γίνονται μόδα τα τηλεπαράθυρα και τα μαραθώνια δελτία) κι αντίστοιχα σκηνικά σε όλα σχεδόν τα ελληνικά γήπεδα (Ελλάδα, Τούμπα, Αλκαζάρ και Καλογρέζα μου) έρχονται βασικά αργότερα, και πυκνώνουν όσο προχωράμε στο σήμερα. Κι ο όρος "επιστήμονες" δε βγήκε τυχαία, κάπου το 90' αν δεν κάνω λάθος.
Παρεμπιπτόντως, επειδή είμαστε σοβαρό ιστολόγιο, κι ας μην του φαίνεται πάντα, πρόσφατα έμαθα ότι η λέξη Ταλιμπάν έχει κοινή ρίζα με την αραβική λέξη για τους φοιτητές, γιατί από εκεί ξεκίνησε η κίνησή τους.
Επειδή πάντως κανείς δεν υποστηρίζει τη θέση που αποδομείς, ότι δηλ αν είχαμε ισότητα, κτλ, ο ΠΑΟΚ (ή ο όποιος ΠΑΟΚ) θα έπαιρνε τίτλους και πρωταθλήματα, ούτε κανείς αρνείται το νόμο της συγκέντρωσης και της συγκεντροποίησης (ας το πούμε έτσι αδόκιμα) κεφαλαίων και τίτλων στον αθλητισμό, το βασικό είναι αυτό ακριβώς που λες αλλά με αντίστροφη ανάγνωση. Θα άλλαζε κάτι αν δινόταν το πέναλτι και γινόταν το 2-2; Τίποτα απολύτως; Κι αυτό ακριβώς είναι που κάνει πιο εκνευριστικό, σχεδόν προκλητικό ότι δε δίνεται. Και δεν εστιάζω στη συγκεκριμένη φάση (όπου λειτουργεί πιο πολύ η συσσωρευμένη καχυποψία, παρά το αίσθημα της αδικίας), αλλά στο σύνολο των φάσεων που δημιουργούν αυτήν την καχυποψία. Τόσο απλά.

Κατά τα άλλα, και έχοντας σοβαρές ενστάσεις για το βιβλίο Μπογιό-Μηλάκα (όχι όψιμες και εκ των υστέρων, αλλά από τότε που το διάβασα), θα πω ότι το κύριο ζητούμενο θα ήταν να ανοίξει ένας πιο σοβαρός προβληματισμός. Αν θα μπορούσε να γίνει μια καλύτερη παρέμβαση στα γήπεδα και τον αθλητισμό γενικά (και δεν εννοώ τους υπάρχοντες συνδέσμους που 'ναι σφηκοφωλιές στη συντριπτική τους πλειοψηφία) και πώς μπορείς να πείσεις τον φίλαθλο που έχει μια καψούρα με την μπάλα ή με ό,τι άλλο, ότι για να ζήσει τον έρωτά του, πρέπει να παλέψει να αλλάξουμε σύστημα. Και δεν εννοώ το 4-4-2 ή την άμυνα ζώνης...

Ανώνυμος είπε...


ΓΙΑΤΙ;

ΕΠΕΙΔΗ ΚΕΡΔΙΖΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΔΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ,ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΣΤΙΣ 13 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ. ΜΠΟΡΕΙ Ο ΒΑΖΕΛΟΣ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.

ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΚΙ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ.

ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΤΑΘΗΚΕ Ο ΠΑΟΚ. ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΜΑΤΣ.

ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΞΗΓΙΟΜΑΣΤΕ ΣΩΣΤΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΜΕ.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ. ΑΜΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙ ΝΑ ΠΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΑΤΩΤΕΡΗ;

ΣΩΣΤΑ;

ΑΛΛΑ ΑΦΟΠΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ;

ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΜΟΥ. ΤΑ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ ΟΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΕΧΙΘΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ. ΟΠΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ.

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ, ΤΩΝ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ.

ΚΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΕ 2-2 Ο ΠΑΟΚ ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΤΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ. Η ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΝΑΕΙ. ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΑΤΕ ΤΟ C.L.;

ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ. ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ…

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΝΤΩΣ Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ. ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΛΕΣ.

ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ 0-2.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE KANEΙΣ ΛΑΘΟΣ.

ΕΙΠΑΜΕ ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΜΝΗΜΗ. Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.

ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΕΤΙΑ:

ΣΤΟΝ ΤΕΛΊΚΟ Η ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ.

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Η ΜΟΝΑΚΟ.

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Η ΑΡΣΕΝΑΛ

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ Η ΒΑΛΕΝΘΙΑ

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ Η ΤΣΕΛΣΙ

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Η ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Η ΙΝΤΕΡ

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Η ΑΤΛΕΤΙΚΟ

Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΕΔΙΚΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ;

ΤΙ ΟΜΑΔΑ ΕΙΠΑΜΕ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ;


Η ΒΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΟΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΝΟΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΙ ΑΛΛΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Ο ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΑΠΟΘΕΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ. ΚΑΙ ΜΙΛΑΓΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΛΑΚΕΥΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΕΚΕΙ.

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΧΑΡΙΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ;

ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΕΓΩ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥΣ.

ΟΥΤΕ Η ΘΥΡΑ 4 ΟΥΤΕ ΟΙ ΒΕΜ.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΝΙΩΣΑ ΑΗΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΗΝ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ΟΤΙ ΧΑΡΙΖΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;

ΚΑΛΟ ΚΙ ΑΥΤΟ.

ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΝ ΘΑ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ. ΤΟΣΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΕ.

Η ΘΥΡΑ 7 ΠΑΝΤΩΣ ΒΑΡΟΥΣΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

ΤΕΤΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΠΑΟΚ.

ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΕΧΟΥΝΕ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟ ΠΑΟΚ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΟΤΙ:

ΕΠΙ 21 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΟΦΗ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΜΕ ΠΑΟΚ.

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1998 ΕΧΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΕΙΟ.

ΚΙ ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΑΚΟΜΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ.

ΕΠΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΩ ΤΟ 2 ΣΤΗΝ ΝΤΟΡΤΜΟΝΤ. ΣΤΗΝ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΒΙΑΣΥΝΗΣ ΕΚΕΙ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Α ρε Θερσιτη οντως δεν καταλαβαινομαστε.
1)οι ομαδες που αναφέρεις οτι διεκδικησαν το τσουλου επιβεβαιωνουν ακριβως αυτό που ειπα μιας και ειναι αυτες οι 2-3 απο καθε προηγμένη χωρα που ειχαν την ατυπη συναντηση πριν κατι χρονια οπως λεει το βιβλιο του Μηλακα και του Μπογιοπουλου. Αρα ναι ενα κλειστο κλαμπ 15 ομαδων μονοπωλουν το τσουλου.
2)Σφυροδρεπανε το βιβλιο του Μπογιοπουλου για το ποδόσφαιρο δε νομιζω οτι χρίζει καποιας μνειας μαρξιστικα αλλα ειναι ενδιαφέροντα τα στοιχεια που παραθετει.
3)μπορεις Θερσιτη να παραμυθιαζεις τον εαυτο σου για το αντιφασιστικο του Σαββιδη σε αντίθεση με το φασιστικό της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Δεν εχει νοημα να απαντήσω καν σε αυτο. Μου θυμιζει τσακωμούς Ολυμπιακων με Παναθηναικους για τη χουντα, τα SS και το Γοδα λες και σημερα η ΠΑΕ Ολυμπιακός εχει καμια σχεση ή αναστημα να καπηλευτει το Γοδα.
4) Εγω εκανα μια διαπίστωση οτι ο ΠΑΟΚ ουδεποτε την τελευταία 20ετια αποδειχθηκε ικανος να διεκδικήσει πρωτάθλημα σε αντίθεση με ΠΑΟ και ΑΕΚ καποιες χρονιες. Επισης φετος δεν ειναι λιγοτερα τα σφυριγματα που εχει πάρει ο ΠΑΟΚ σε σχεση με Ολυμπιακό. Να σου θυμισω με ΑΕΚ και με ΠΑΟ στην Τούμπα? Ακομα και στο 0-2 με ΟΣΦΠ τα σπορια ο ΠΑΟΚ τα πήρε.
Αν εσενα σε καλύπτει η λογικη του στο πρωτο σφυριγμα αναποδο τα σπαμε ή πεφτουν οι παίχτες κατω ή φευγουν απο το γήπεδο εμενα δε μου αρεσει. Και γουστάρω που ο ΟΣΦΠ ουτε στο μπάσκετ μπηκε δεκαετίες τωρα στη διαδικασία να το κάνει παρολο που ακουγονταν και αυτα ως απειλη. Αν ο ΟΣΦΠ ηταν στη θεση του ΠΑΟΚ θα ηθελα να ερχόταν Τουμπα με το εναντιον του 1-2 και εγω θα ειχα απαιτηση να κερδίσει 0-2 και να περάσει.
5) Αν θυμασαι αποθεωση Μαραντονα στην Τουμπα μαλλον έχουμε λαθος αντιληψη επ'αυτου καθως ο παίχτης που αποθεώνεται δεν τρώει αντικειμενα στο κορνερ.
6)Σφυροδρεπανε ο χουλιγκανισμος δεν ειναι προνομιο του ΠΑΟΚ. Ενα πατημα στο youtube στο Αθηναικος-Ολυμπιακος πχ αρκει. Αλλα το να θεωρείται η οπαδικη βια εναντιον παιχτων στοιχειο που πρέπει να θεωρείται αυτονοητο ως συστατικο της νικης της ομαδας ειναι δυστυχώς κατι που υπάρχει στον ΠΑΟΚ. Εξαλλου το οτι εχει κερδισει ο Ολυμπιακός χωρις να γίνει τιποτα ειναι ψεμα. Τη μερα που ο Νικοπολιδης εριξε καρατια σε οπαδο δεν ειχε γινει τιποτα μεπτο απο το διαιτητη. Τη μερα που ο Ριβαλντο εβαζε 2 γκολ και ο Καστιγιο ετρωγε πετρες και δηλωνε μετα οσες πετρες μας ριχνουν τοσα γκολ θα βάζουμε δεν ειχε γινει επισης τιποτα. Απλα μεριδα κοσμου θεωρει οτι ο Ολυμπιακός πρεπει να τρωει γκολ και ξυλο στην Τουμπα. Ομως η ΠΑΕ Ολυμπιακός οχι αγιοι δεν ειναι αλλα οι χειρότεροι οποτε εχουν τον τροπο να κανουν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να τα πληρωνει αυτα τριδιπλα. Διαιωνιζοντας τη χειραγώγηση του κοσμου και των 2 ομαδων. Οι μεν με το "μονοι μας και ολοι τους" που εβγαλαν τραγικες μορφες βουλευτες και δημαρχους Πειραια και οι δε με το "κατεστημενο της Αθήνας" που εβγαλε αντιστοιχους βουλευταδες και περιφερειαρχες στο παρελθον.

ratm

Unknown είπε...

Συμφωνώ με τον vangelis.Το μόνο αξιόλογο σχόλιο σε αυτό το νήμα...

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Παιδιά, μπουρδέλο με πουτάνες, που πρέπει ταυτόχρονα νάναι και παρθένες, δε γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

@Ratm
Το ματς δε διεκόπη φίλε μου, απλώς γιατί πιθανότατα έπρεπε να τελειώσει (goal/goal, ανατροπή και διπλό-γεια σου Βαγγέλα με τα δελτία σου!). Έχεις ακουστά για το Στοίχημα;
Ξέρεις με τι κάνει μπίζνες ο Χοντρός (που άφησε και γελοία μούσια τελευταία);
Τα πλοία που δένανε στην Κόρινθο για μέρες ή αυτά που χάνονταν οι καπετάνιοι τους τα θυμάσαι;
Τα χρήματα που τσεπώνουν από τη μεταφορά των "προϊόντων" πληρώνουν συνδέσμους και κάνουν και τη διακίνηση εντός αλλά και εκτός. Τα κέρδη όμως πριν φτάσουν στον τελικό προορισμό τους πρέπει να νομιμοποιηθούν.
Πλέον βέβαια η μπίζνα με το Στοίχημα έχει διεθνοποιηθεί. Και η UEFA/FIFA συμμορίες είναι.
Γιατί νομίζεις οι Άγγλοι θέλουν να κάνουν δικό τους NBA και κάλεσαν και τους λοιπούς μεγάλους;
Υγ. Όσο για το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ σφάξιμο των τίμιων Βέλγων στο Φάληρο; Από την προηγούμενη εβδομάδα νέος Ινφαντίνο είναι ο γιόκας του... "επιστήμονα" Σάββα.
Ναι, μη σας κάνει εντύπωση, στη συμμορία UEFA ο Μαρινάκης είναι πολύ καλά συνδεδεμένος. Γι' αυτό και ας πούμε παίζει ακόμα το "Σωματείο" του εις τας Ευρώπας ενώ κάτι Τούρκοι (Γαλατασαράι με λένε) είναι εκτός...
Ο Μαρινάκης αντιμετωπίζει δίωξη για κακουργήματα. Κανονικά (βάσει κανονισμών κλπ) θα έπρεπε να αποκλειστεί από τη διοίκηση της "ομάδας". Το ίδιο συμβαίνει με έναν άλλο ιδιοκτήτη στην Αγγλία (Massimo Cellino-Leeds). Ο κος αυτός έφαγε ban από την Football League για φοροδιαφυγή (δίωξη όχι απόφαση) στην Ιταλία παρακαλώ... Δεν ασκεί χρέη προέδρου στην ομάδα. Αν συνέχιζε θα έτρωγε υποβιβασμό η ομαδάρα μας.
Που θέλω να καταλήξω;
Οκ καπιταλισμός και σαπίλα πάνε μαζί, no worries, δεν αποκηρύσσουμε το μ-λ. Αλλά, αν δε σας αρέσει η μπαλίτσα (αν δεν είστε αρρωστάκια...) τουλάχιστον μην γράφετε μαλακίες και μη παίζετε με τον πόνο μας.
Ήμουν/είμαι φανατικός με τη μπάλα. Γαύρος από τα γεννοφάσκια, ΦΩΣ των ΣΠΟΡ, ξύλο/τσακωμοί για μπάλα κλπ. Από τα πέτρινα χρόνια (από την ΑΕΚ του πρίγκηπα). Για μένα ο Ολυμπιακός είναι κάτι το ιερό αλλά πλέον δεν υπάρχει πια. Στη θέση του προβάλλει ένα όχημα νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και προώθησης πολιτικών/επιχειρηματικών σχεδίων για το λιμάνι του Πειραιά. Είναι η ομάδα που έχει καταστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και μια δεκαετία.
Καμία σχέση η λειτουργία/διαχείριση Κόκκαλη με το πως χρησιμοποιεί την ομάδα ο Βαγγέλας.
Αυτό με τα σπόρια που λέγεται είναι ορθότατο. Η αιτία; το Στοίχημα ΚΑΙ τα ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ/ΟΠΛΑ/κλπ που διακινεί ο χοντρέλας.Νομίζετε η μπίζνα με τους managers και τα λεφτά που μαζεύει πουλώντας παλτά σε τιμές κουστουμιών είναι τυχαία; οι διασυνδέσεις αυτές τυχαίες;

Επιμύθιο:
Όλοι με το σοσιαλισμό είμεθα. Αλλά, επειδή είμαστε και άρρωστοι με τη μπάλα, ΠΡΟΦΑΝΩΣ η κατάρρευση - έστω και εντός καπιταλισμού - του Βαγγέλα θα ήταν θετική εξέλιξη για τη μπάλα στη χώρα. Εγώ προσωπικά θα ξαναπατούσα σε (ελληνικό) γήπεδο και καφετέρια που έχω να το κάνω από το 2009. Από τότε τα ΕΥΡΩ μου στον ΟΤΕTV και στα ταξίδια στην Northumbria (Loidis) για την καψούρα μου... την μπάλα.
Συμβουλή: Όσοι αγαπάτε τη μπάλα, μακριά από ελληνικό ποδόσφαιρο.
ΒΧ

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@BX

''Αλλά, αν δε σας αρέσει η μπαλίτσα (αν δεν είστε αρρωστάκια...) τουλάχιστον μην γράφετε μαλακίες και μη παίζετε με τον πόνο μας''

Αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι γιατι οσοι ασχολειστε φανατικα με τη μπαλα εχετε την απαιτηση να συμμεριζομαστε την καυλα που εχετε για αυτο το αθλημα.

Δεν εχω δει κανενα που εχει αλλα ενδιαφεροντα να χει τετοιες τασεις.

Ανώνυμος είπε...

1) ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE. ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.

2) Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗΣ. ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΓΑΣΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
ΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

ΜΑ ΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ; ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΣΑΙ. ΣΕ ΡΩΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ Η ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΟΔΑ.

3) ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙΣ 2 ΧΡΟΝΙΕΣ ΤΟ ΠΑΛΕΨΕ ΩΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 4 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΣΕ. ΤΗΝ ΜΙΑ ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΣΠΑΘΑ.

ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ 0-2 ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΑ ΠΗΡΕ. ΔΕΝ ΕΝΙΩΣΕ ΑΠΕΙΛΗ Ο ΓΑΥΡΟΣ.
ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΥΝΟΗΘΕΙ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.

4) Η ΜΟΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ – ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.

5) ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΜΙΚΑΖΟΠΟΥΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΠΕΡΝΑΓΕ. ΑΡΑ ΛΟΓΙΚΗ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΣΟΥ.

ΘΑ ΚΛΕΙΝΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΠΕΝΑΛΤΙ, ΦΑΟΥΛ ΑΓΚΩΝΙΑ ΜΙΛΙΒΟΓΙΕΒΙΤΣ. ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΟΥ.

6) ΔΕΝ ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ.

ΣΤΗΝ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ ΟΜΩΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΣ ΤΟ 3-0.

7) Η ΒΙΑ ΕΧΕΙ ΑΦΟΡΜΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ.

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ.

8) ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ ΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ.

Διαιωνιζοντας τη χειραγώγηση του κοσμου και των 2 ομαδων. Οι μεν με το "μονοι μας και ολοι τους" που εβγαλαν τραγικες μορφες βουλευτες και δημαρχους Πειραια και οι δε με το "κατεστημενο της Αθήνας" που εβγαλε αντιστοιχους βουλευταδες και περιφερειαρχες στο παρελθον.

9) ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΚΙ ΕΓΙΝΕ Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΦΑΝΕΛΩΝ. ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ. ΣΤΟ ΠΑΟΚ – ΝΑΠΟΛΙ.
ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΝΑΠΟΛΙ – ΠΑΟΚ ΕΙΧΑΝΕ ΓΙΝΕΙ ΣΚΗΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑΠΟΛΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ratm, θα κάνω μια ανακεφαλαίωση και κάτι σαν κλείσιμο ενδεχομένως.

Είπαμε ότι μία μεγάλη παγίδα είναι να πούμε ότι αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται και να χάσουμε από το οπτικό μας πεδίο ότι είναι μια γενική τάση σε όλη την Ευρώπη, σύμφυτη με τον καπιταλισμό, την εξέλιξή του και την τάση συγκεντροποίησης σε λίγα χέρια κεφαλαίων και (κατ' επέκταση) τίτλων.
Από την άλλη όμως είναι εξίσου επικίνδυνη παγίδα να πούμε: έλα μωρέ, αυτά παντού γίνονται, και να βάλουμε εκεί τελεία. Άσε που και αυτό το "παντού" είναι κάπως σχετικό. Η Μπάγερν ας πούμε, που είναι αρκετά κοντινό παράδειγμα στη μονοκρατορία του Ολυμπιακού, είναι τέτοια που θα τσακίσει τους ανταγωνιστές της, και θα αφήσει να φανεί αυτό και στις λεπτομέρειες, όταν ανακοινώνει πχ ανήμερα του τελικού του Τσου Λου με την Ντόρντμουντ, ότι έχει κλείσει τη μεταγραφή του Γκέτζε, για να τους διαλύσει ψυχικά κι από κάθε άποψη. Σωστά; Ναι, αλλά μερικά χρόνια πριν, η ίδια Μπάγερν είχε βοηθήσει την Ντόρντμουντ, που ήταν στο χείλος της καταστροφής, για να μην υποβιβαστεί και να μη χάσει έναν καλό ανταγωνιστή, που τη βοηθάει πολύ και στην προπόνηση για την Ευρώπη, κατά κάποιον τρόπο. Ο Ολυμπιακός αντιθέτως μπορεί να διαλύσει σωματεία, με τον ίδιο περίπου τρόπο που οι ΗΠΑ διαλύουν κυρίαρχα κράτη -αν και γενικά άλλο μονοκρατορία, άλλο μονοπώλιο, κάτι που ξεφεύγει όμως από το θέμα μας. Και δεν καταλαβαίνει μάλιστα πως αυτό αποβαίνει σε βάρος του, σε βάθος χρόνου
http://atexnos.gr/%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B5-%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AE/

Και το θέμα μου δεν είναι ο Ολυμπιακός, όπως έχουν καταλάβει ίσως οι γαύροι που μας διαβάζουν. Αλλά ότι οποιοσδήποτε και να βρεθεί στη θέση του Ολυμπιακού, αν υποθέσουμε ότι μπορεί να τον εκτοπίσει (που αυτή τη στιγμή δε φαντάζει και πολύ πιθανό) θα κάνει τα ίδια και χειρότερα. Με την ίδια λογική που εμείς οι Αρειανοί θεωρούμε πχ τους Παοκτζήδες γάβρους του βορρά, όταν δείχνουν την ίδια ακριβώς νοοτροπία εκεί που τους παίρνει, εμείς και άλλος κανείς, μία πόλη, μία ομάδα (μια τζατζίκι, μια πατάτες). Κι όπως τα ίδια ακριβώς θα έκανε κι ο Άρης πιθανότατα, αν ήταν αυτός στα πράγματα.
Πρέπει να ξεφύγουμε λίγο από μια αντεστραμμένη εκδοχή του γνωστού "να τις βάλουμε κάτω να τις μετρήσουμε", για να δείξουμε όμως ότι εμείς την έχουμε μικρότερη κι ότι οι άλλοι έχουν κάνει τα μύρια όσα, σε αντίθεση με εμάς. Γιατί εύκολα θα σου αντιγυρίσει κάποιος τα σκηνικά στη Ριζούπολη, ή μπορεί να σου θυμίσει τη λογική "καλύτερα έτσι, με πέτσινο πέναλτι, για να πονάει περισσότερο", που ευδοκιμεί στον Πειραιά αλλά βασικά και σε όλους τους χουλιγκάνους, ανεξαρτήτως απόχρωσης. Και θα αρχίσουμε ο γνωστός φαύλος κύκλος.

Δεν έχει τόση σημασία αυτό όμως. Σημασία έχει να μην πούμε "αυτά γίνονται παντού" επομένως να πάψουν να μας ενοχλούν, σα να μη συμβαίνει τίποτα, όπως περίπου υπονοούσε ένα σχόλιο -που κάποιοι σφοι μάλιστα το θεώρησαν ως ό,τι πιο τεκμηριωμένο έχουν διαβάσει επί του θέματος- γιατί το αντίθετο θα είναι σαν τις αυταπάτες που σπέρνει ο Τσίπρας περί υγιούς καπιταλισμού! Τη βρώμα, τα σκάνδαλα, τις παράγκες, πρέπει να τις χρησιμοποιήσουμε για να δείξουμε στον οπαδό ότι το σύστημα δηλητηριάζει τα πάντα με το κριτήριο του κέρδους, δεν τον αφήνει να χαρεί ούτε την καψούρα του. (Και αυτό ΠΓ δε χρειάζεται να το συμμερίζεσαι, αλλά δε μας είναι αδιάφορο, λέω εγώ. Το σχόλιο του ΒΧ είναι πολύ σωστό, σε αυτά που βάζει επί της ουσίας).
Κι όσο η παρέμβασή μας είναι αδύνατη, τόσο χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα. Η μεγαλύτερη πιθανή ισορροπία στο νέο πρωτάθλημα του χρόνου, θα είναι ισορροπία τρόμου. Κι αν περιμένει κανείς να βελτιωθεί το θέαμα και να μεγαλώσει το ενδιαφέρον, είναι σα να πιστεύει πως το δυνάμωμα της Κίνας, της Ρωσίας ή της ΕΕ ξέρω 'γω, ως αντίρροπες δυνάμεις στις ΗΠΑ, θα κάνει τον κόσμο μας πολυπολικό και πιο δημοκρατικό.

Ήθελα να πω κι άλλα, πχ για την καλλιεργούμενη λατρεία του προέδρου, που είναι στον πυρήνα του κακού, αλλά ας τα κρατήσουμε κάβα για άλλη φορά, και ίσως για κάποιο κείμενο.

Ανώνυμος είπε...

ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΕ

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.

ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΓΑΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ Ο ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΡΗΣ ΟΧΙ Ο ΠΑΟΚ.

ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.

ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΕΡΙ ΠΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΝΕΙ.

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ.

ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΤΕ ΘΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΑΤΕ. ΟΧΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ.

ΩΡΑΙΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΕΝΤΖΕ. ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΟΜΟΥΝΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΡΕΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΕΙΣΤΕ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΑ.

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΣΤΟΝ ΡΑΤΜ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΠΑΜΕ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ.

ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΡΑΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.

Υ.Γ. ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΕΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ. ΑΝ ΙΣΧΥΕ Ο Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ.
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΡΑΤΜ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.
ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΓΑΥΡΟΣ.

ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΗΛΙΘΙΕ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Θερσιτη στο βιβλιο για το ποδοσφαιρο ο Μπογιοπουλος γραφει για τη γνωση σε όλους συνάντηση που ειχαν 18 ευρωπαικες ομαδες. Εκει συζητηθηκαν πολλα απο δημιουργία κλειστης λιγκας και ζητηματα διαμαχης με τη Φιφα ή ρα τηλεοπτιλα κλπ. Το εκπληκτικό ειναι οτι εδω και μια 15ετια καμια ομαδα εξω απο αυτες που συναντήθηκαν εκει δεν εχει πάρει οχι το τσουλου αλλα ουτε το γιουροπα! Και τα 2 τροπαια μονοπωληθηκαν απο αυτες τις ομάδες με εξαίρεση μονο 1 γιουροπα που πηρε η Ζενιτ. Αν αυτο δεν ειναι επιβεβαιωση της λογικης της συγκεντροποιησης που γίνεται και στην Ελλάδα και σε όλες τις χωρες με τις ιδισιτεροτητες η καθε μια τοτε τι ειναι?
Σφυροδρεπανε και ο Ολυμπιακός καποτε γλιτωσε τον ΠΑΟ απο υποβιβασμό σημερα ομως που η πιτα δεν αρκει για ολους μαλλον δε θα το εκανε. Και η Μπαγερν αν απειλουνταν δε θα το εκανε. Παντως ετσι δε λειτουργεί μονο. Η Μπαγερν και ο Ολυμπιακός. Η Μπαρτσα το καλοκαίρι πηρε τον καλύτερο παιχτη της Ατλετικο. Η Σιτι και η Τσελσι εχουν παρει οτι καλυτερο εχει βγαλει η Λίβερπουλ ενω πιο παλια η Μάντσεστερ πηρε τον Φαν Πέρσι που ηταν το αστέρι της Αρσεναλ μιας και λόγω κατασκευής γηπεδου η Αρσεναλ ήταν σε φαση "μνημονιου".
Οταν στην Ιταλια εστηναν το μισο πρωτάθλημα, οταν ο πρόεδρος της Μπαγερν διώκεται ποινικα, οταν ο προεδρος της Ρεαλ ξεπλενει χρημα απο εμποριο ναρκωτικων και οχι μονο, οταν ο προεδρος της Μπαρτσα παίρνει ενεργο ρολο στη διαμαχη Μαδριτης - Βαρκελώνης και στο ζητημα ανεξαρτητοποιηση ή οχι είναι αστειο να λεμε οτι μονο στην Ελλάδα γίνονται.
Επισης το επιχείρημα ο Μαρινακης ειναι με τη ΧΑ ειναι γελοιο. Ολοι στηριζουν τη ΧΑ και οποιον κανει τη δουλειά τους. Ο ΣΚΑΙ του Αλαφουζου δηλαδη δεν εχει ξεπλυνει τη ΧΑ? Ο Μελισσανιδης στη Φιλαδέλφεια δεν επιστρατευσε χρυσαυγιτες για να κανουν πογκρομ σε οσους αντιδρουσαν στα επιχειρηματικα σχεδια του? Ο Σαββιδης δεν εχει φαει φουλ γλυψιμα απο τα φασισταρια που κανουν τεμεναδες στο να παρει η Γκαζπρομ ΔΕΣΦΑ και ΔΕΠΑ?
Ολοι αυτοι στηριζουν οποιον ειναι καλος υπάλληλος. Ο Μαρινακης ο φιλοχρυσαυγιτης δεν ταλαντευτηκε να στηρίξει Δουρου ουτε να στηριξει το 2015 ΣΥΡΙΖΑ ουτε τον εμποδισε η σχεση του με τη ΧΑ να ταισει μπροστα στις κάμερες καποιους προσφυγες ωστε να χτισει προφιλ φιλανθρωπιας. Εγω λοιπον Θερσιτη θα απολογηθώ για το χοντρο? Εγω τον θεωρω ξενο σωμα στην ομαδα μου. Αν εσυ θεωρεις το Σαββιδη ΠΑΟΚ τοτε απολογησου για τις καταπτυστες επισης δηλωσεις του που προσπαθούν να χωρισουν ενα λαο και μια χωρα στα 2 (βορράς-νοτος).
Γι'αυτο και εξαρχής δε σταθηκα στους προεδρους αλλα στην καταντια να επηρεαζεται απο αυτους ο κοσμος των ομαδων. Γι'αυτο στηλιτευσα τον κοσμο του ΠΑΟΚ και τη λογικη που του εχουν περάσει οι παράγοντες δεκαετιες τωρα οπως και στον κοσμο του Ολυμπιακου που παει και ψηφιζει Ανατολακη, Φασουλα, Μωραλη και οτι αλλο μπορεί να φανταστεί κανεις...

ratm

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΤΩΡΑ.

ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΗ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE KAI ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑΝΕ;

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. ΑΝ ΓΙΝΕΙ Η ΚΛΕΙΣΤΗ ΛΙΓΚΑ ΤΟΤΕ ΑΛΑΛΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

ΔΙΟΤΙ ΑΝ Ο ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑ ΤΕΛΑΥΤΑΙΑ ΞΕΡΩ ΓΩ 15 ΧΡΟΝΙΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ, ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΤΙ ΥΠΗΡΧΕ;

ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΕΑΛ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ 2 ΚΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ.

ΕΝΩ ΤΩΡΑ CHAMPIONS LEAGUE ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΛΛΗΤΗ ΦΟΡΑ.

ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ PLAY OFF ΕΙΧΕ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΠΛΑΤΙΝΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΙ ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΟΥΣ 32.

ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE; Η ΟΣΑΣΟΥΝΑ; Ο ΠΑΟΚ; Η ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ;

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ.

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΙΧΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ;

ΚΑΚΩΣ. Ο ΠΑΙΧΤΗΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ. ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ (ΧΑΧΑ) ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ; ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΕΜΕΝΕ Ο ΠΑΙΧΤΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ;

ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΜΙΑ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ;

ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ.

ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΧΟΥΝΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΓΛΕΖΟΣ.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ;

ΚΑΙ ΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ 15 ΣΤΑ 17 ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΗΤΑΝΕ ΠΑΛΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ AN EINAI NA ΒΛΕΠΩ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΥΕΦΑ ΟΜΑΔΕΣ ΟΠΩΣ ΝΤΙΝΟΠΕΤΡΟΣΚ, ΦΟΥΛΑΜ, ΣΑΧΤΙΑΡ, ΒΕΡΝΤΕΡ, ΕΣΠΑΝΙΟΛ, ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ ΚΑΙ ΑΛΑΒΕΣ.

ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΥΕΦΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ.

ΗΤΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ. ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑΚΑΙΡΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΜΙΛΑ Ο ΜΠΟΓΙΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ.

Η ΜΗΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΣΕΒΙΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΜΕΓΑΛΘΗΡΙΟ; ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ. ΤΗΣ ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΟΠΟΙΣΗΣ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ τι παει να πει αν ητανε αλλη ικανη να παρει τσουλου? Γιατι ηταν αλλος ικανος αυτα τα χρονια να πάρει το πρωτάθλημα απο τον Ολυμπιακό? Και αν ναι το εδειξε με το ροστερ του ή με την αποδοση του στο γήπεδο? Το ποδόσφαιρο ειναι το αθλημα των εκπληξεων. Εκει κατακρινουν τον Ολυμπιακό οι αντίπαλοι του και σε αυτο συμφωνω. Οτι δεν τον αφηνουν να χάσει και σε μια κακη ή ατυχη μερα.
Απλα αυτο που λέω απο την αρχη είναι οτι στον ενα ή στον αλλο βαθμο συμβαίνει παντου. Δεν το λεω μοιρολατρικα αλλα ειναι μια πραγματικότητα που δεν ειμαι καθολου σιγουρος αν μπορει στα πλαισια αυτου του συστήματος εστω να βελτιωθει σε χωρες με μικρη αγορά οπως η Ελλάδα. Σε χώρες με τεραστιες αγορές προφυλασουν λιγο οι αστοι το προιον τους. Αλλα εδω χεστηκανε μονο απο στησιματα θα βγάλουν κερδη και το ξερουν.
Επισης ειναι ατοπο να συγκρινουμε περιόδους εντελως διαφορετικές. Αν στη δεκαετια του 80 και του 90 τα εσοδα απο χορηγους, τσουλου κλπ ηταν τα ιδια, αν το στοιχημα ειχε το σημερινο τζίρο τα ιδια θα γινονταν οπως τωρα...

ratm

Υγ. Θερσιτη εγω δεν παρεξηγώ. Εξαλλου γουσταρω τους χειμαρωδης τυπους σαν εσενα απο τους νεροβραστους και ας ειναι πιο εντονοι οι διαλογοι μαζί τους.

Ανώνυμος είπε...

KAI BEBAIA HTAN.

ΚΑΙ Η ΑΕΚ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΚΛΕΨΕ Ο ΓΑΥΡΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΣΣΑΡΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ.

ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΑΣΤΑ.

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΙΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ ΞΑΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ;

ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΚΕΔ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΟ ΚΑΙ Σ' ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΟΤΕ ΖΟΡΙΖΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΜΕ ΟΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΩ ΞΕΧΑΣΕΙ.

ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟΝ ΚΟΡΑΚΑ;

ΠΑΠΟΥΤΣΕΛΗ.

ΧΑΧΑ

ΟΡΓΙΑ ΟΡΓΙΩΝ.


ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΣΝΑΦΕΡΗΣ, ΠΑΠΟΥΤΣΕΛΗΣ, ΠΟΥΦΛΗΣ, ΜΠΟΡΟΘΡΥΛΟΣ, ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ, ΧΑΤΗΖΗΣΤΑΥΡΙΔΗΣ, ΠΑΠΑΧΙΝΤΖΙΟΣ, ΤΕΒΕΚΕΛΗΣ, ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ, ΗΛΙΑΔΗΣ.

ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ 3 ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΜΗΠΩΣ ΤΡΟΛΑΡΕΙΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΦΡΑΓΚΙΣΚΑ ΜΕΓΑΛΟΥΔΗ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ Η ΙΔΙΑ.

ΕΤΣΙ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΟΚΤΣΗΣ;

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δικιο τρολαρω... Αφου ηταν εμφανες οτι ο Λυμπεροπουλος ηταν πολυ ανωτερος του Ζιοβαννι, ο Δελλας του Μελμπεργκ, ο Σανμαρτεαν του Γκαλετι, ο Εκι του Ριβαλντο, ο Λαγονικακης του Καρεμπε, ο Κονσεισαο του Τουρε, Φερουζεμ του Ζε Ελιας, ο Σικαμπαλα του Τζορτζεβιτς κλπ...
Τη χρονια του Κυραστα ο ΟΣΦΠ εχασε με πολλα παραπονα απο το διαιτητη στο ενα ματς 2-0 απο τον ΠΑΟ. Στο δευτερο ο ΠΑΟ στο 83 κανει το 2-1 με γκολ οφσάιντ και αγκαλιάζει τον τιτλο. Αλλα στο 84 ο Αλεξανδρης ισοφάρισε... Τεταστια σφαγη... Το μονο που δέχομαι ειναι αυτο στα χαρτια που ήταν ντροπή. Χεστηκα για το νομοτυπο του θεματος απο τη στιγμη που εφαγε 4 να το εχανε.
Αλλα αγωνιστικα καμια αλλη χρονια δεν υπηρχε καλύτερη ομαδα...

ratm

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΡΟΛΛΑΡΕΙΣ. ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.

ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ ΕΙΧΕΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ. ΟΛΗ Η ΚΕΔ ΣΤΑ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΥΓ. ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΤΗΣ ΑΕΚ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΕΧΑΣΕ Ο ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ 4 ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΜΑΔΩΝ.

1-1 ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ. ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΠΑΡΙ.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΡΑΤΕΚΑ Ο ΚΑΡΕΜΠΕ ΕΙΧΕ ΠΑΙΞΕΙ ΕΝΑ ΧΤΥΠΑΡΙΔΙ ΣΤΟΝ ΟΚΚΑ.

ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ MIXED FOTTBALL ARTS. Σ' ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ