Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Σαν να μπαίνει η Άνοιξη

Θα είναι σα να μπαίνει η άνοιξη, αλλά για το λαό θα έχει βαρυχειμωνιά

Αγαπητό ημερολόγιο,

χτες πήγαμε μια μικρή εκδρομή, για να χαρούμε τον ήλιο της ισημερίας. Περάσαμε ένα μικρό ποταμάκι, με τη βοήθεια μιας σαμπρέλας σε ρόλο γέφυρας, και νιώσαμε σαν έλληνες σελέμπριτις, που συμπάσχουν με τους πρόσφυγες και μπαίνουν στο πετσί του ρόλου τους.

Παρακάτω συναντήσαμε μερικές κυψέλες, σκεφτήκαμε να πάρουμε μέλι, αλλά φοβηθήκαμε μην ενοχλήσουμε τις μέλισσες και μας πάρουν στο κυνήγι. Με κυνηγούν οι μέλισσες κι εσύ που δε μου έλυσες, τα δεσμά που μας κρατούν μισθωτούς σκλάβους. Ή άνεργους, που ψάχνουν πάση θυσία να δουλέψουν και αν χρειαστεί, θα παλέψουν για τη σκλαβιά τους, σαν τον Αστερίξ στις Δάφνες του Καίσαρα. Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν.

Ήταν βέβαια περιφραγμένες με σύρματα, αλλά δε νομίζω να σταματούσε τις αγριεμένες μέλισσες, όπως δεν μπορεί να σταματήσει τους απελπισμένους ανθρώπους. Αλλά κανένα ζώο δεν είναι τόσο έξυπνο σαν τον άνθρωπο, για να σκεφτεί να βάλει σύνορα και να χτίσει κράτη, ούτε καν οι μέλισσες που έχουν ένα είδος δικής τους "κοινωνίας". Και συνεχίζουν να περνάνε λαθραία από τη μια χώρα στην άλλη. εκτός κι αν τα έχουνε σφάξει, οπότε εξάγονται για το κρέας τους και εισάγονται ηθικά και νομότυπα. Ακόμα και τα σαπισμένα.

Χτες στην κεντρική αγορά των Χανίων τα εργατικά σωματεία διοργάνωσαν ανοιχτή συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και συγκέντρωσαν τρόφιμα κι είδη πρώτης ανάγκης που γέμισαν δύο μεγάλα φορτηγά.

Κι ίσως να μην είναι της παρούσης, αλλά από τις χειρότερες (κι ευτυχώς σπάνιες) περιπτώσεις που μπορείς να τύχεις, είναι παλιοί μετανάστες, που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα και τώρα βλέπουν με φοβία και καχυποψία τους πρόσφυγες, αναπαράγοντας πολλές φορές τη συστημική προπαγάνδα, που αναμασούν και μας αλέθουν (για να την καταπιούμε ευκολότερα) τα διάφορα παπαγαλάκια. Σαν τους πρώην Ανατολικούς (κατά το πρώην Μακεδόνες της Γιουγκοσλαβίας) που επανδρώνουν κάποια χρυσαυγίτικα τάγματα, με όρους σχιζοφρένειας (έξω οι ξένοι, λέμε). Ή σαν αντανάκλαση της δικής μας εικόνας, που θέλουμε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, αντί να έχουμε ταξική ανάλυση και να συμπαραστεκόμαστε στα ταξικά αδέρφια μας, ανεξάρτητα από το χρώμα, το θεό που πιστεύει και τα άλλα χαρακτηριστικά γνωρίσματά του.

Σε άλλα αξιοσημείωτα, οι κεραίες της κε του μπλοκ έπιασαν μια αφίσα αλληλεγγύης σε έναν τούρκο απεργό πείνας, που προσδιορίζεται με την ιδιότητα του βίγκαν αναρχικού (δηλ του σκληροπυρηνικού χορτοφάγου, που δεν απέχει μόνο από το κρέας, αλλά κι από ό,τι άλλο προέρχεται από τα ζώα, πχ τα γαλακτοκομικά) κι απαιτεί μεταξύ άλλων, τη χορήγηση βίγκαν φαγητού!


Σήμερα εν τω μεταξύ, ο Ενικός έχει Φώφη. Την άλλη βδομάδα μπορεί να έχει σε επανάληψη Σταύρο ή να σπάσει τη σιωπή του ο Βασίλης Λεβέντης. Αλλά λες με τούτα και με κείνα να πλησιάζει η ώρα του γγ; Γιατί με τα σημερινά δεδομένα, πιο πιθανό είναι να πάρει πρωτάθλημα η Λέστερ κι ο Ρανιέρι, παρά να τον βγάλουν να μιλήσει σε εκπομπή υψηλής τηλεθέασης.

12 σχόλια:

Αναυδος είπε...

φασιστες επιτεθηκαν σε κομμουνιστες στην Ουκρανια (αλλα δεν τα υπολογισαν σωστα τα πραγματα)

https://www.youtube.com/watch?v=ugiMtE0mn-k&feature=youtu.be

--- --- ---

ΛΑΕ και συριζα κατεβηκαν μαζι στη ΓΣΕΕ!!!
Μνημονιακοι αντιμνημονιακοι γιΝΑμε ιδιοι ουλοι

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23798:eklges-gsee&catid=81:kivernisi&Itemid=198

α ρε κωστα εσυ εφυγες νωρις

λαθραναγνώστης είπε...

2η δύναμη η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) στη ΓΣΕΕ!!!
Το εντυπωσιακό όμως είναι το άλλο: 1η παραμένει ακόμα η ΠΑΣΚΕ!!!!!!! Αν είναι δυνατόν?!
Όταν η εργατική τάξη της χώρας βγάζει πρώτη δύναμη την παράταξη (και του κόμματός της) της διαφθοράς, της διαπλοκής, του ρουσφετιού, του δοσιλογισμού, του αίσχους και της προστυχιάς, μπορεί να καταλάβει κανείς με τι ιδεολογικά δεσμά (εν τάξει, υπάρχουν και κάποια λεφτεπίλεπτα δεσμά, πολύ ισχυρά) είναι δεμένη.
Όσοι λοιπόν μιλάνε για το υπερήφανο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, παρόλο που η ΓΣΕΕ-Παναγόπουλος προπαγάνδιζαν για το ΝΑΙ και κατόπιν στις εκλογές ξαναγβήκε ο ΣΥΡΙΖΑ εν γνώσει των εκλογέων ότι θα ψήφιζε το μνημόνιο και καπάκι βγάζουν τον Παναγόπουλο/ΠΑΣΚΕ ξανά πρώτη δύναμη στη ΓΣΕΕ (ουφ μπερδεύτηκα κι εγώ), καταλαβαίνουν τώρα μέσα σε τι αντιφάσεις βολοδέρνει η εργατική τάξη της Ελλάδας?

Ανώνυμος είπε...

Καμια σχεση με βηγκαν προσωπικα, αλλα το θεωρω αντιστοιχο δικαιωμα με ενος μουσουλμανου να ζηταει φαγητο χωρος ιχνος χοιρινου. Δε θα ηθελα να με κρατανε στις τουρκικες φυλακες και απο πανω να μου δινουν φαγητο που μου προκαλει εμετο.
Και δε θα καθισω να εξετασω τα κολληματα του καθενος βγαλμενα απο το μεσαιωνα και πιο πισω. Απλα ειναι απαραδεκτο να γυρνας τα αντερα ενος φυλακισμενου.

Θα σταθω ομως στους αναρχικους. "Λευτερια σε οσους ειναι στα κελια", "κανενας εγκλεισμος" κλπ, αλλα και "θανατος στους φασιστες", "μελιγαλας" κλπ. Ποση αντιφαση μεσα σε ενα χωρο;

σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

Για τα υπολοιπα της αναρτησης:
- υπαρχουν αλβανοι και μπραταμια (ουκρανορωσοποντιογερμανοαρμενογεωργιανοι) φολα χρυσαυγιτες. Και ανενομενο ειδικα απο τα μπραταμια εφοσον σε πολλες περιοχες επιβιωνουν ως λουμπεν και περιστασιακοι τεχνιτες.
- Συνορα απο τα ζωα; ΟΚ, δε γεωμετρουν κιολας, αλλα οσο να 'ναι προστατευουν περιοχες, τις σημαδευουν, αλληλοσπαρασονται. Μαλιστα πολλα απο τα τυπικα δυτικα ντοκυμαντερ "ανθρωποποιουν" αυτες τις ιδιοτητες, διαπαιδαγωγοντας τον τηλεθεατη οχι να ανακαλυψει και να μαθει τον τροπο να μαθαινει, αλλα να νιωθει ερμαιο "φυσικων δυναμεων" και της "φυσης"... (του ανθρωπου παντα, που φερεται σαν ζωο, που ειναι αδηφαγος κλπ, ασχετα αν ο Μαρξ εχει απαντησει ξεκαθαρα σε αυτο το θεμα, με την ιδια διατυπωση, απο τον 19ο αιωνα)

σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

@λαθραναγνώστης

Nά ναι καλά η νοθεία και μάλιστα η διευρυμένη νοθεία με τις πλάτες των δικαστικών αντιπροσώπων!

Ιβάν Τζόνι

Ανώνυμος είπε...

"Το εντυπωσιακό όμως είναι το άλλο: 1η παραμένει ακόμα η ΠΑΣΚΕ!!!!!!! Αν είναι δυνατόν?!"

Αν είσαι τραπεζοϋπάλληλος ή σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κοκ όσο και να σου χει μειωθεί ο μισθός τα τελευταία χρόνια, έχεις "φτιάξει" και τα εγγόνια σου.

ΓΜ

λαθραναγνώστης είπε...

@ΓΜ, Δεν είναι μόνο ο μισθός. Οι διοικήσεις αυτών των οργανισμών, βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία με τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ. Για οποιαδήποτε θέση, μετακίνηση, ευνοϊκή μεταχείριση εργαζομένου, πρέπει η παράταξη να δώσει το Ο.Κ. Και φυσικά αυτό γίνεται μόνο όταν ο εργαζόμενος στηρίζει την παράταξη. Πως γίνεται αυτό? Στις εκλογές του σωματείου, ο ενδιαφερόμενος μπαίνει στο ψηφοδέλτιο την παράταξης, ώστε να εξασφαλιστεί τουλάχιστον η ψήφος του. Γι αυτό και βλέπεις ψηφοδέλτια με 300 υποψηφίους και βάλε!

λαθραναγνώστης είπε...

Άναυδε, στο λινκ από την ΙΣΚΡΑ που παραθέτεις, υπάρχει αυτό εδώ το χαριτωμένο:
"Αυτό πλέον που προέχει είναι ο συντονισμός δράσης των δυνάμεων της συνδικαλιστικής Αριστεράς και ο συντονισμός των αγωνιστικών ταξικών πρωτοβάθμιων σωματείων, των Ομοσπονδιών και των εργατικών κέντρων, προκειμένου να συμβάλλουν στο αμέσως επόμενο διάστημα στον παλλαϊκό ξεσηκωμό εργαζομένων, συνταξιουχών, νέων, ανέργων επαγγελματιών, επιστημόνων και μιρομεσαίων αγροτών ενάντια στο νέο πακέτο μνημονιακών μέτρων με επίκεντρο το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο."
Απ ότι καταλαβαίνω, αύριο που εκλέγεται το προεδρείο στη ΓΣΕΕ, θα έχουμε τις γνωστές προτάσεις και πιέσεις για προγραμματικό προεδρείο (ή όπως αλλιώς το ονομάσουν, πχ "ταξικό προεδρείο" κλπ)

Κώστα, που είσαι, σε νοστάλγησα....!!

Ανώνυμος είπε...

@λαθραναγνώστης

Προς τι η έκπληξη; Την έκπληξη την δικαιούνται αυτοί που όλο ψήφιζαν το καινούργιο, και όλο κάποια εκδοχή του ΠΑΣΟΚ έβγαζαν στην κυβέρνηση. Αυτή είναι η δύναμη του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ. Αυτή θα παζαρέψει η Φώφη για την επόμενη αστική κυβέρνηση

################
Πότε ο Λεβέντης θα ξανασπάσει την σιωπή του; Πέρασαν κιόλας δύο μέρες χωρίς δηλώσεις του Βασίλη. Οικουμενική για πρωινό, μια οικουμενική για μεσημεριανό, οικουμενική για βραδινό.

################
“Ηχηρή” η υποδοχή των αγροτών στην εκπρόσωπο του Σύριζα στο Κιλελέρ
Όχι ου, όχι ου από ανθρώπους του θεάτρου !
https://www.youtube.com/watch?v=uf8YBxp7xa4


Μη Κομμουνιστικό Οργανωμένο Τρολάρισμα ( Μ.Κ.Ο.Τ )

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ
Έρχεται φέτος κουρασμένη
η Άνοιξη
(να) κουβαλάει τόσα χρόνια
τα λουλούδια πάνω της.
Σκοτεινοί άνθρωποι
στις γωνιές την παραμονεύουν
για να την τσακίσουν.
Αυτή όμως
με κρότο
ανάβει ένα-ένα
τα λουλούδια της
στα μάτια τους τα ρίχνει
(για) να τους στραβώσει.
Μίλτος Σαχτούρης
Χθες μια βόλτα στο κέντρο κράτησης προσφύγων σε παλιό στρατόπεδο ήταν αρκετή...στην είσοδο του στρατοπέδου, που βρίσκεται ξεκομμένο από τους γύρω οικισμούς,υπήρχαν δυνάμεις της αστυνομίας. Μέσα υπήρχαν πολλά παιδιά με και χωρίς οικογένεια. Τα ρούχα τους απλωμένα πάνω στους φράχτες. Πιο πολύ μου θύμισε μαντρί με ζώα που προορίζονται για "σφαγή" ,συνειρμοί που έρχονται αυτόματα. Κι ύστερα προσδοκούμε την άνοιξη...
mt

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Hρθε και γι αυτούς η "Ανοιξη"....
..."Αραβική"......

Ανώνυμος είπε...

Θα συμπληρώσω ότι μπορεί η άνοιξη να έρχεται κουρασμένη και είναι γνωστό πως ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη,αλλά καμιά φορά ο ένας κούκος που μπορεί και συσπειρώνει για τους σωστούς λόγους καταρχήν την τοπική κοινωνία και εν συνεχεία και δημιουργείται ένα κίνημα γύρω του ...τότε ίσως μπορούμε να προσδοκούμε την έλευση και της άνοιξης!
https://www.alfavita.gr/arthron/o-kostas-peletidis-me-ntoyntoyka-sti-laiki-gia-tin-poreia-pros-tin-athina-vinteo
mt