Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Κάποιο άγαλμα που με είδε

Ψηφίδες της επικαιρότητας, ατάκτως ερριμμένες

Νομίζω πως δύσκολα μπορεί να βρει κανείς πιο γελοίο και θλιβερό συνάμα θέαμα από τον Τσίπρα να μιλάει στα αγγλικά ενάντια στους yesmen των θεσμών-εταίρων. Τουλάχιστον έκοψε την αμερικάνικη προφορά που είχε με το μίστερ Πρ-ρ-ρ-εζιντεντ, προφανώς γιατί τον μπέρδευε και γελοιοποιούνταν περισσότερο.

Δύσκολα επίσης μπορεί να βρει κανείς κάτι πιο βαρετό κι ανούσιο από την εκλογολογία των ημερών, που τροφοδοτείται από το 500άρικο στους συνταξιούχους και το σκηνικό σύγκρουσης (προσοχή στα καλτσόν παιδιά) με τους δανειστές που στήνει ο Σύριζα τις τελευταίες μέρες. Που δεν είναι σίγουρο ότι θέλει να χάσει την κουτάλα της εξουσίας τόσο σύντομα, αλλά μπορεί να διαλέξει αναγκαστικά μια ηρωική έξοδο και μια διαχειρίσιμη ήττα, που θα του αφήνει την ελπίδα πως θα επανέλθει. Όπως δεν είναι πολύ σίγουρο ότι η ΝΔ βιάζεται τόσο πολύ για τις εκλογές και δεν προτιμά να αφήσει το Σύριζα να υπογράψει και το επόμενο μνημόνιο, πριν έρθει στα πράγματα να το διαχειριστεί.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά τους υψηλούς τόνους και τις εκλογές (κάπου μες στο 17' πιθανότατα) θα ψηφίσουν μαζί τα επόμενα μνημόνια, για να γεφυρώσουν το ιδεολογικό χάσμα που τους χωρίζει.

Δύσκολα μπορεί να βρει κανείς πιο γελοίο πρωτάθλημα από τη Σούπερ Λίγκα, που μπορεί να κάνει ακόμα και τον Κούγια να ψηλώσει και να φαίνεται μάγκας κι άνθρωπος με ευαισθησίες, που δεν τον αφήνουν οι αρχές να περάσει το πανανθρώπινο μήνυμά του στις φανέλες της ΑΕΛ. Αυτός όμως δεν υπακούει και πηγαίνει κόντρα στην εξουσία. Η οποία είναι πάντως με το μέρος του, γιατί κάτι τέτοια είναι βούτυρο στο ψωμί των στελεχών της ΔΦΑ, που θέλουν κι αυτοί να δείξουν πόσο ευαίσθητοι κι αριστεροί είναι, κι ο υφυπουργός αθλητισμού δε θα μπορούσε να εξαιρείται από τον κανόνα.


Την ίδια μέρα, η ΑΕΚ φιλοξενούσε εκατοντάδες προσφυγόπουλα στο ΟΑΚΑ, δείχνοντας πως δεν ξεχνά τις προσφυγικές ρίζες της και το ξεριζωμό της από την πόλη της και το γήπεδό της. Μόνο που καμιά φορά είναι καλύτερο να μην έχεις δικό σου γήπεδο, παρά να χάνεις τις αξίες σου για να γίνεις πιόνι στις επιδιώξεις του κάθε Μελισσανίδη. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό που δεν πρέπει να ξεχνά ο οπαδός μιας ομάδας, που θέλει να λογίζεται εναλλακτικός και διαφορετικός από το χυλό.


Μιας και μιλάμε για ανθρωπιά (εντός ή εκτός εισαγωγικών). Δύσκολα θα βρει κανείς πιο γελοία και προκλητική κίνηση από την πρωτοβουλία μιας ΜΚΟ να χαρίσει χριστουγεννιάτικα δέντρα σε άστεγους πους ζουν στο κέντρο της πόλης. Πάλι καλά που δε στόλισαν και τους ίδιους, για να μη χαλάνε την ευαίσθητη αισθητική μας, που πληγώνεται από τέτοιες σκληρές εικόνες, που ποδοπατούν βάναυσα τις αρχές των Ατενίστας. Και αυτό θεωρείται δείγμα ανθρωπιάς! Φοβερά πράγματα...

Παραμένουμε στην κατηγορία "πρόσφυγες" και τη βραδινή πορεία των Σύριων του City Plaza στην Αχαρνών, για τη σφαγή των αμάχων στο Χαλέπι! Και τα βέλη της κριτικής δεν αφορούν προφανώς αυτούς, αλλά τους Έλληνες που τους κινητοποίησαν.

Δύσκολα θα βρει κανείς πιο γελοίο πολιτικό σκεπτικό από αυτό της... ροζ αναρχίας για τα διεθνή θέματα. Όπως λέει κι ο καλοφαγάς φίλος, οι θέσεις του "χώρου" είναι εγγύηση, για να υποστηρίξει κανείς το αντίθετο και να είναι μέσα δια του ετεροπροσδιορισμού.
Μόνο που σε αυτήν την περίπτωση, δεν είναι τόσο αθώα ή γελοία τα πράγματα, ιδίως όταν σπεύδουν να ευθυγραμμιστούν με την ευρωνατοϊκή προπαγάνδα και να την αναπαραγάγουν με τον πιο κωμικό, απολίτικο τρόπο, για τα αθώα γυναικόπαιδα που σφαγιάζονται, ενώ εμείς συνεχίζουμε αμέριμνοι τη ζωούλα μας -μέχρι πρότινος, δε συνέβαινε προφανώς κάτι τέτοιο κι έπαιζαν πχ μαξιλαροπόλεμο, με τους δυτικούς να τροφοδοτούν τους αντάρτες με πούπουλα από τη Λιμνούπολη του Disney.

Αλλά αυτοί που θα νικούσαν αδιαμφισβήτητα στο διαγωνισμό γελοιότητας είναι οι Συριζαίοι από το Ινστιτούτο Ρόζα Λούξεμπουργκ, που δεν τους έφτασε το σπίλωμα της Ρόζας και φωτογραφίστηκαν μπροστά στο άγαλμα-μνημείο του Μαρξ και του Ένγκελς, που όπως φαίνεται, έχουν μείνει αγάλματα με τη ροζ βλακεία που κυκλοφορεί ελεύθερη στον κόσμο και τους επικαλείται πότε-πότε, έτσι, για να περνάει η ώρα.


Το πιο σημαντικό δίδαγμα για τους Συριζαίους, άλλωστε, είναι να πηγαίνουν αποκλειστικά σε σκοπευτήρια, μνημεία κι αγάλματα, όπου δε διατρέχουν τον κίνδυνο να σηκωθούν από το μνήμα τους και να τους πάρουν στο κυνήγι.


Το μόνο στιγμιότυπο που μπορεί να τους ανταγωνιστεί και να διεκδικήσει την πρώτη θέση είναι η σύναξη του "παλιού καλού Σύριζα" και η ομάδα-όνειρο του οπορτουνισμού, στην παρουσίαση του βιβλίου της Βαλαβάνη "η ανατροπή μιας ανατροπής" (την ανατροπή, ω ανατροπή). Εκεί όπου ο πιο αριστερός -για να φανταστείς- είναι ο Πι-Πι (κανονικά θα ήταν η Ραχήλ, αλλά απουσίαζε κι οι φήμες λένε πως τελευταία τα έσπασαν με τη Ζωή).

Κι εναλλακτικά, ο Αλαβάνος που θυμίζει τον Μπέζο στους Απαράδεκτους, σε ρόλο Μεγα-Αλέκου να τραγουδάει:
θα εκδικηθώ, σαν τρελό φορτηγό
Την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ, γιατί πιάσαμε πάτο
Έχω σχέδιο φευγάτο (Σχέδιο Β', το πιάσατε έτσι;)
δε θα κάνουν κουμάντο, θα το παίξω κομάντο
θα τους φάω το λαιμό

16 σχόλια:

Unknown είπε...

«Και τα βέλη της κριτικής δεν αφορούν προφανώς αυτούς, αλλά τους Έλληνες που τους κινητοποίησαν.»

Νομίζω είναι λάθος να θεωρούμε τους πρόσφυγες σαν μικρά παιδάκια που άγονται και φέρονται από τους ντόπιους. Και βασικά προσβλητικό προς τους πρόσφυγες.
Εσύ δηλαδή θεωρείς ότι όλοι οι Σύριοι πρόσφυγες είναι θετικά διακείμενοι απέναντι στον Άσαντ και ότι αποκλείονται να θέλουν από μόνοι τους να διαδηλώσουν εναντίον του;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί είναι δεδομένο πως είναι σκυλάκια οι Σύριοι και κάποιοι τους έβγαλαν βόλτα;

Και γιατί πρέπει να ετερο-προσδιορίζεται κανείς με βάση την ευρωνατοϊκή προπαγάνδα;

ΓΜ

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Αυτό, με τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή, πως σας φαίνεται;
Είναι μαζεμένο μπόλικο εκρηκτικό φορτίο στον διεθνή ιμπεριαλιστικό ορίζοντα, κι αν αρχίσουν να εμφανίζονται (δηλαδή να δημιουργούνται) και οι αφορμές..., .....καλή αρχή! Αν καλά θυμάμαι, και ο Πρώτος ΠΠ, με αφορμή μια δολοφονία κάποιου πρίγκηπα στο Σεράγιεβο ξέσπασε.
Και πως θα καταπιεί αυτή τη χλαπάτσα ο Πούτιν, που, ε, ό,τι και να πείς, Στάλιν δεν είναι, ούτε και σε επίπεδο προσωπικών αρετών. Θα μπορούσε αυτό να συμβεί σε σοβιετικό πρεσβευτή, έστω και της περιόδου Χρουστσώφ η Μπρέζνιεφ; Ούτε κατα διάνοιαν.
Οι συγκρίσεις αναπόφευκτες, κάποια στιγμή θα ξυπνήσουν την κοιμισμένη σοβιετική αρκούδα, που κατ' εμένα, έπεσε σε λήθαργο από την Περεστρόϊκα και μετά. Κάτι ξέρουν οι Αμερικανοί, που δεν εμπιστεύονται τον ρωσσικό Λαό.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Όχι, δεν είναι σκυλάκια οι Σύριοι. Κι οι περισσότεροι που έρχονται εδώ, είναι κατά του Άσαντ, γιατί οι υπόλοιποι, στην πλειοψηφία τους είναι εκεί. Αλλά αν νομίζει κανείς πως με δική τους πρωτοβουλία, από μόνοι τους, και χωρίς ενθάρρυνση, οκ... πάσο.

Δεν είπα να ετεροπροσδιοριζόμαστε από τους ευρωνατοϊκούς. Άλλο πράγμα γράφω, μισοσοβαρά-μισοχαβαλέ, για τις θέσεις που παίρνει η ροζ αναρχία κι ο ευρύτερος χώρος.
Πώς να το κάνουμε, όταν λένε πχ ότι στη Λιβύη η άνοιξη είναι επανάσταση, δε χρειάζεσαι πολύ περισσότερα για να καταλάβεις πως δεν είναι. Αυτό εννοώ, όχι να πεις πόσο καλός ήταν ο Καντάφι

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Το ζουμί βέβαια είναι στη σημερινή εξέλιξη, που σημειώνει κι ο Σεχτάρ.
Κι είναι εντελώς βέβαιο πως το έχουν σκεφτεί όλοι οι σφοι, μες στα πρώτα δυο λεπτά, αφού το έμαθαν, αλλά
α) το σκηνικό θυμίζει σε πάρα πολλά τον α' παγκόσμιο πόλεμο
β) οι θέσεις της κε για το συνέδριο, αποδεικνύονται τρομερά επίκαιρες, πριν καν κλείσουν δύο μέρες κυκλοφορίας.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Η αντιδραση της Ρωσιας επισημα ποια ηταν?
Δυστυχως σε τετοιες περιπτωσεις,ο ενοχος μπορει να βρισκεται απο οποιαδηποτε πλευρα,ακομα και των ρωσων.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως η συγκυρία με το τέλος των μαχών στο Χαλέπι είναι εξόφθαλμη.

Ο.Χ.Ε.Π.

λαθραναγνώστης είπε...

Τι κάνει "niaou niaou" στα κεραμίδια?
Πολύ βολική εξ άλλου και η ακαριαία εκτέλεση του εκτελεστή...

skatopsyxos είπε...

Σωστά,οι Σύριοι στο City Plaza(μην το ξαναπιάσουμε τώρα πόσο ωραία στήριξη έχουν φάει οι αναρχικούληδες από τα ροζ παιδιά και τι προεκτάσεις μπορεί να έχει όλο αυτό-δεν τους είδα πάντως να πηγαίνουν στο Χίλτον να το απαλλοτριώσουν)όλο το προηγούμενο διάστημα που γινόταν της Πόπης στην Συρία δεν κάνανε τίποτα,τώρα με τις μπόμπες στο Χαλέπι ξύπνησαν ξαφνικά και όλως τυχαίως μέσα στο City Plaza δραστηριοποιούνται και "αλληλέγγυοι",οπότε τι άλλο έχουμε να πούμε πέραν του "αυθορμήτου" της κίνησης.Οι αναρχικοί έχουν επαναστατική κατάσταση κάθε μέρα,φροντίζουν να ξεφτιλίζουν ακόμα και την αυτενέργεια των μαζών σε τέτοιες συνθήκες με τα βαφτίσια που κάνουν.

skatopsyxos είπε...

Υ.Γ.:Και να φανταστώ και εκείνα τα τρόλλευ τους έβαλαν φωτιά ο οδηγός με τους επιβάτες συνεπαρμένοι από το αυθόρμητο ξέσπασμα των λαϊκών μαζών ενάντια στην σφαγή στην Συρία ή ακόμα καλύτερα τα τρόλλευ αυταναφλέγησαν...αυθόρμητα.

Κερδάμε σύντροφοι,όσο πιο σπαστικοί γίνουμε,όσο πιο πολλά εμπόδια βάλουμε σε μια μερίδα κόσμου να ριζοσπαστικοποιηθεί με το να τους τσιγκλάμε αντιδραστικά αντανακλαστικά που έχει καλλιεργήσει το σύστημα και τα αξιοποιεί δεόντως(ή ακόμα καλύτερα να τους στείλουμε και κατά Χ.Α. μεριά με αυτόν τον τρόπο),τόσο μεγαλύτερο το πλήγμα στον καπιταλισμό και τόσο πιο εκκωφαντικός ο θόρυβος της...κατάρρευσης του.

LOL

Ανώνυμος είπε...

Κυκλοφορεί στο δίκτυο τις τελευταίες μέρες:

US Coalition Military Officers Captured by Syrian Special Forces in East Aleppo Bunker
http://21stcenturywire.com/2016/12/16/reports-at-least-10-nato-military-officers-captured-by-syrian-special-forces-this-morning-in-east-aleppo-bunker/

graf

Ανώνυμος είπε...

Η πορεία στην ρωσική πρεσβεία είναι άλλη μια πτυχή του τι συμβαίνει όταν δίνεις εργολαβία σε ΜΚΟ το προσφυγικό*, και τα δικαιολογείς όλα στο όνομα κάποιας "αλληλεγγύης". Μας είχαν προϊδεάσει βέβαια παλιότερα, όταν μοίραζαν πχ ανακοινώσεις στους πρόσφυγες να μένουν μακριά από τις λαϊκές επιτροπές κτλ, γιατί αυτοί είναι με τον ασάντ, ή όταν έγραφαν ανακοινώσεις υπογράφοντας σαν πρόσφυγες για να εκφράσουν τις πολιτικές τους θέσεις (ενώ άλλοι έχουν πιο βεβαρυμένο ιστορικό, πχ κίνηση απελάστε τον ρατσισμό και μανωλάδα για όσους θυμούνται). Κι έχει κι ένα παρελθόν όλος ο "χώρος" με την στάση του σε προηγούμενες νατοϊκές επεμβάσεις...

*Βλέπω βέβαια τώρα αρκετές αντιδράσεις για αυτό. Όταν πάντως έκραζε ο κουτσούμπας, δεχόταν χλεύη κι ειρωνίες, όχι μόνο από τα πασοκομπαλλαντέρ του αριστεροχωριού, αλλά και από ατσάλινους γκωμμμμμουνοισταράδες, που προτιμούν τις καταγγελίες του κάθε πυροβολημένου ακροδεξιού (αρκεί(;;;;;) να είναι φιλορώσος) που μπλέκει μέσα Σόρος κτλ. Βέβαια οι τελευταίοι το είχαν πάει κι ένα βήμα παραπέρα και τα έχωναν για τις δράσεις αλληλεγγύης υπέρ των προσφύγων εν συνόλω (οι φιλοασαντικοί θα έπρεπε να πετιούνται στην θάλασσα κι οι άλλοι να πάνε να βοηθήσουν σε κανα ρωσικό στρατόπεδο), οπότε πλέον οι πασοκιές για το κκε που βάζει τους νησιώτες απέναντι στους πρόσφυγες και τα ρίχνει όλα στον τσίπρα είναι μονόδρομος, ασχέτως αν δεν κάνουν ούτε για στήλη παραπολιτικών στην ελεύθερη ώρα. Δεν βαριέσαι, περιμένουμε ενημέρωση τώρα για τις τελευταίες εξελίξεις στην τουρκία, να μας το κάνουν ταληράκια κι αυτό (αν έχουν περάσει 15 κωλοτούμπες στο ντούκου, ποιός θα νοιαστεί για την 16η;)...

-ΠΓ οι πρώτες αντιδράσεις της Ρωσίας μιλούν για προβοκάτσια ώστε να αποσταθεροποιηθούν οι ρωσοτουρκικές σχέσεις κι η ειρηνευτική (ο λένιν να την κάνει) διαδικασία στην συρία. Αυτό που μου προκαλεί εντύπωση πάντως είναι η σε μεγάλο βαθμό αδιαφορία των δυτικών μμε για την εξέλιξη (έχει φύγει ήδη από πρώτη είδηση), που ασχολούνται κιόλας προκλητικότατα με το γεγονός από πλευρές του τύπου "κοίτα τι γαμάτες φωτογραφίες έχουμε από την δολοφονία".

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Κλιμάκωση των επιθέσεων και δολοφονιών από Ισλαμιστές πάσης εθνικότητας το 2017 φαίνεται ότι θα είναι ακόμα πιο σκληρό για την ανθρωπότητα που ήδη βιώνει την βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

Μόνο ο Κιμ έμεινε να φυλάει Θερμοπύλες και να ετοιμάζει ένα μικρό ολοκαύτωμα στους Ασιάτες συμμάχους των ΗΠΑ πριν σβήσουν από τον χάρτη και τη Βόρεια Κορέα.
Εκατό χρόνια ΚΚΕ λοιπόν

1917




Ανώνυμος είπε...

https://athens.indymedia.org/post/1567029/

Ασχετο και σχετικά σχετικό με τους αυθόρμητους αντιεξουσιαστές.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

@ΟΧΕΠ Ενταξει αυτό ειναι αξεπέραστο. Το εχουν καψει τελείως τα παιδια με τους μπάφους...

χαμογελο

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Ποιοί "αυθόρμητοι" και ποιοί "αντιεξουσιαστές"....
Η αστική εξουσία μεθοδεύει την επιβολή σκληρών κατασταλτικών μέτρων, εν όψει ενδοϊμπεριαλιστικών συγκρούσεων, για να μη δημιουργηθούν συνθήκες αποσταθεροποίησης του Καπιταλισμού.
Εχουν να καταστρέψουν κεφάλαια, έχουν να αναπροσαρμόσουν τους συσχετισμούς τους, έχουν να ξαναμοιράσουν αγορές και σφαίρες επιρροής οι άνθρωποι. Και λαβαίνουν τα μέτρα τους, να μην διανοηθεί κανείς να σηκώσει κεφάλι, όσο θα κρατάει το πατιρντί.
Γι αυτό και ξαμολήσανε τα καλόπαιδα.
Βγαίνει καλό μεροκάματο αυτές τις μέρες....