Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Μεγάλες στιγμές


Χτες το φοιτητικό κίνημα έζησε μεγάλες ενωτικές στιγμές (το νι με ρο, όπως λέμε ραρ). Και δεν το λέω εγώ, η μπέθυ αργυράκη τα λέει. Κθέρεις θφε αναγνώθτη τι είναι να βλέπειθ όθουθ χρηθιμοποιούθαν τόθο καιρό θυθτηματικά εναντίον μαθ τα τρία θίγμα από το λίβελο του ρούθη για το θταλινικό, θεχταριθτικό, θυθτημικό κουκουέ, ναρίτεθ, θεκίτεθ και θυθπειρωθάδεθ, να καλούν θυγκέντρωθη θτα προπύλαια, την ίδια ώρα με (το) μαθ, και να μη μένουμε θε μια απλή ειρηνική θυνύπαρκθη, αλλά να πορευόμαθτε ομαλά μαδί τουθ, και ενώ οι φοιτητέθ-θπουδαθτέθ έδωθαν βροντερό «παρών», δείχνονταθ επιτέλουθ θπουδαία αντανακλαθτικά; (Τέλοθ τθεβδίθματοθ).

Το τελευταίο 48ωρο επιβεβαίωσε μερικές σταθερές αξίες αλλά είχε κι αρκετές απρόσμενες ανατροπές. Ο πρύτανης του αίσχους (δε σταματάς), άφησε παράμερα το μειλίχιο τηλεοπτικό του ύφος και ξανάπιασε το μαστίγιο της καταστολής, κηρύσσοντας κατ’ ουσίαν από χτες λοκ-άουτ στις σχολές, με τη βοήθεια των ματ. Τα οποία όμως απουσίαζαν επιδεικτικά για άλλη μια φορά από τη βουλή (!) και τα περιβόητα λουλουδάδικα (χώρια που δεν είχε κλείσει κανένας σταθμός του μετρό), προκαλώντας σε κάποιους το είδος της στενάχωρης αμηχανίας του οβελίξ, επειδή οι ρωμαίοι δεν ασχολούνται τελευταία πολύ μαζί μας –και μήπως τους έχουμε προσβάλει και να τους στέλναμε ένα γράμμα, όπου να τους εξηγούσαμε...
Ευτυχώς πάντως για τους συγκεντρωμένους γαλάτες δεν έπεσε ο ουρανός στα κεφάλια μας, όπως στη λδ του βορρά, όπου μια ισχυρή μπόρα ματαίωσε την αντίστοιχη κινητοποίηση. Εδώ ο ουρανός κρατήθηκε στο ύψος των περιστάσεων και δεν έπεσε στα κεφάλια μας παρά μόνο μια σφοδρή χαλαζόπτωση μετά τη μία τα μεσάνυχτα, που είχε κυρίως προειδοποιητικό χαρακτήρα εν όψει πολυτεχνείου.

Οι φοιτητές πήγαν χτες το πρωί έξω από τη νομική, αλλά δέχτηκαν μάλλον απρόκλητα τις (μπαμ και μπουμ) κουμπουριές το απόγευμα που έστριψαν στη νομική και βάση σχεδίου πιθανότατα το άγριο ξύλο των ματ στο πολυτεχνείο αργότερα. Εμείς, που γινόμαστε σχεδόν «φοβικοί» -και καλά κάνουμε δηλ από μια άποψη- για λόγους περιφρούρησης, τέτοιες μέρες πριν το πολυτεχνείο, δείξαμε άριστα αντανακλαστικά και δε φοβηθήκαμε την (ειρηνική τελικά) συνύπαρξη ακόμα και με κάποιους μπάχαλους. Και με (ασπίδα μπροστά μας) τους απολυμένους εργαζόμενους της κόκα-κόλα, που πάνε με (και σε) όλα, με τα κόκκινα, ταξικά μπαλόνια τους και τα πολυγλωσσικά μπλουζάκια τους: hasta la fabrica funciona de nuevo –αν και νομίζω πως θέλει subjuntivo, αλλά δε βαριέσαι.

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως το φοιτητικό κίνημα, που δυσκολευόταν γενικά να βρει βηματισμό και να συσπειρώσει κόσμο, έδειξε πως «είμαστε ακόμα ζωντανοί, στη σκηνή, σα ροκ συγκρότημα» και ότι διατηρεί καλά αντανακλαστικά, για να αντιμετωπίσει αυτή τη νέα πρόκληση. Σε κάποιες σχολές –όπως στους χημικούς μηχανικούς- έγιναν μαζικότατες συνελεύσεις, στα επίπεδα του μαϊούνη, χωρίς καμία ιδιαίτερη προεργασία. Ενώ το χτεσινό έκτακτο κάλεσμα βρήκε μαζική ανταπόκριση, καθώς κατέβηκε –χωρίς πολύ χρόνο για ζύμωση και προετοιμασίες- όσος κόσμος δεν είχε κατέβει ίσως όλη την χρονιά ή την περασμένη βδομάδα στο πανελλαδικό (και πανεκπαιδευτικό) συλλαλητήριο –που, με εξαίρεση τους μαθητές, δεν είχε ακριβώς ενθαρρυντική εικόνα, αν και είναι πάντα ζήτημα με τι ακριβώς συγκρίνεις: με τα προ δεκαετίας δεδομένα του μαϊούνη ή με τη νηνεμία των τελευταίων χρόνων.

Η στάση των σφων του μας ήταν μια ατσάλινη αλυσίδα από συνεχόμενες μικρές, ευχάριστες εκπλήξεις για κρίκους. Παραχωρήσαμε ευγενικά την κορυφή της πορείας στα άλλα μπλοκ –που δεν είναι πάντα καλή επιλογή, εάν δε θέλεις να παίξεις με τους όρους τους και να λουστείς τις συνέπειές τους- κρατώντας την οπισθοφυλακή. Φωνάζαμε συνθήματα με έντονα αντικατασταλτικό και «αντιμπατσικό» χαρακτήρα (ούτε στην ασοεε, ούτε στη νομική, τα ματ να πάρουν πόδι από κάθε σχολή) με αμείωτο παλμό και ορισμένες προλεκάλτ στιγμές από το σφο ντουντουκέρη: συνάδελφοι από το φμς (φυσικομαθηματικό), θα περάσει η τρομοκρατία; Σφοι από το εμπ, μας φοβερίζει –sic- η καταστολή; {η σωστή απάντηση ήταν πως όχι}. Την περισσότερη «πλάκα» πάντως την είχαν πιο μπροστά οι.. συνάδελφοι του σεμφε, όπου αν κατάλαβα καλά πάρθηκε απόφαση στο δσ από κοινού κι οι σφοι έπρεπε να κρατάνε μισοί-μισοί με τους εαακίτες το πανό του συλλόγου, κρατώντας παράλληλα τα συμφωνηθέντα και τις ισορροπίες.

Τι άλλο μας επιφύλασσε λοιπόν η συνέχεια; Θα φωνάζαμε στους προπορευόμενους «δεν ακούγεστε»; Θα τους αιφνιδιάζαμε και θα πηγαίναμε εμείς μόνοι μας για «ντου» στη νομική; Θα συνεχίζαμε για κοινό συντονιστικό στου γκίνη; Θα περνούσαμε μια βόλτα από το άτικα, παρεμπιπτόντως, για να φοβερίσουμε μερικούς βραδινούς τσιμισκανθρώπους; Πού θα φτάσει τελικά αυτή η πολύμορφη ευελιξία;

Τελικά σταματήσαμε στα προπύλαια, όπου ολοκληρώθηκε ο κύκλος μετά το πέρασμα από τη βουλή, ενώ οι άλλοι συνέχισαν προς το πολυτεχνείο, με μια μικρή παράκαμψη από την αποκλεισμένη νομική, όπου βρήκαν κι εκεί κλειστές τις πύλες. Και μετά από σύντομη διαβούλευση και το σπάσιμο της πόρτας για να μπουν μες στο πολυτεχνείο, δέχτηκαν την επίθεση των ματ και μαζί το ξύλο της αρκούδας και του αρκουδέα.
Εμείς, ως παρέα, τους αφήσαμε διακριτικά στη στουρνάρη, πριν ξεφύγει η κατάσταση, και πήγαμε λίγο πιο πέρα για τον απολογισμό της ημέρας. Μυρίσαμε από απόσταση ασφαλείας τα δακρυγόνα και τους καμένους κάδους, διαβάζαμε στα ενημερωτικά δίκτυα για κυνηγητό στους δρόμους των εξαρχείων και γυρνούσαμε απορημένοι δεξιά-ζερβά τα κεφάλια, για να πετύχουμε κάτι από την έγκυρη περιγραφή τους (αλλά τζίφος).

Στο τέλος της μέρας ωστόσο μας προβλημάτιζε περισσότερο ένα πιο σημαντικό ερώτημα: τι ακριβώς σηματοδοτούν όλα αυτά και ποιος είναι ο βαθύτερος κρατικός σχεδιασμός; Κάποιοι αρχικοί χειρισμοί της κυβέρνησης έδειχναν πως επιδιώκει μάλλον να μαζέψει το μέτωπο της παιδείας και να χαμηλώσει τους τόνους. Η τακτική των αποκλεισμένων σχολών και η χτεσινή άγρια καταστολή συνηγορεί προφανώς προς την αντίθετη κατεύθυνση. Η κυβέρνηση μπορεί να εναλλάσσει ευέλικτα το καρότο με το μαστίγιο και να τραβάει κατά το δοκούν το σχοινί, όσο δε συναντά αντίδραση, αλλά με αυτήν την κίνηση φαίνεται να σκούντησε και να ανέστησε το «πτώμα» του φοιτητικού κινήματος, δίνοντας απρόσμενα ενδιαφέρον κι ιδιαίτερο χρώμα στον τριήμερο εορτασμό του πολυτεχνείου, που ξεκινάει αύριο. Εκτός και αν πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο και προσεκτικά υπολογισμένες κινήσεις, που ανάβουν τεχνητά τα πνεύματα και οξύνουν την ένταση, για να βρει πάτημα να καταστείλει άγρια τη φετινή πορεία και να «τελειώνει» με τον εορτασμό του πολυτεχνείου, που έχει μπει (μαζί με το άσυλο) στο στόχαστρό της.


Σε κάθε περίπτωση, το σενάριο της.. «σπασμωδικής κίνησης της κυβέρνησης» που θα της γυρίσει όμως μπούμερανγκ (κατά το ρόλο του τυχαίου και του ηλίθιου στην ιστορία), προσωπικά με πείθει λιγότερο κι από τις πιο εξεζητημένες «θεωρίες συνωμοσίας». Συνεπώς τα μάτια μας δεκατέσσερα τις επόμενες μέρες, γιατί το πολυτεχνείο προμηνύεται θερμό από κάθε άποψη.

57 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ώστε ο ντουντουκέρης, φώναζε "σύντροφοι". Άρα δεν μπορούσε όποιος ήθελε να κατέβει με το πανό του ΜΑΣ. Έπρεπε απαραίτητα να είναι σύντροφος.
Αυτή είναι η μετωπική λογική; Βρήκα κάτι παππούδες, που τους έπεισα να έρθουν αλλά εσείς ελέγχατε την ντουντούκα και δεν αφήνατε όποιον ήθελε να φωνάξει συνθήματα και δυσαρεστήθηκαν και έφυγαν και είπαν ότι δεν θα ξαναέρθουν ποτέ, γιατί τα ίδια έπαθαν και την 1η Νοέμβρη.
Άσε που οι υπόλοιποι φώναξαν, το σύνθημα με το γρανάζι, που δεν είχε καμία σχέση σαν στόχος πάλης με το φοιτητικό κίνημα, ούτε με την πορεία συγκεκριμένα.
Τα φαντάσματα στο κεφάλι μου, μου φωνάζουν πως είστε όλοι σεχταριστές. Και θα συμφωνήσω μαζί τους.

ΥΓ. Το σύντροφοι, πάντως έχει γραφτεί εκ παραδρομής, θαρρώ πως δεν ακούστηκε.

Ρένα Δουρού-τι (με ολίγον από περδίκη και "Εργατικό Αγώνα")

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Η κυβερνηση παιζει πολυ με ορους θεαματος και δεν ειναι καθολου τυχαιο που επελεξε να προσπαθησει να ''σπασει τον τσαμπουκα'' του φκ λιγες μερες πριν τις 17/11.Οπως δεν ηταν τυχαιο,οταν προπερσυ εβαλε μπρος τις αντιμεταναστευτικες σκουπες,ανημερα 4ης Αυγουστου.

Τι αλλο μενει?Μπατσοι να πυροβολουν μαθητες γυμνασιου ανημερα του θανατου του Αλεξη?

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Χωρις Ραχηλ μπροσταρισα εγω δεν κατεβαινω

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ναι Ρένα εκ παραδρομής γράφτηκε.Κρύβει τους μύχιους πόθους μας ίσως. :)

Ανώνυμος είπε...

Τα βασικά καθήκοντα πρέπει να είναι.

1.Διατήρηση του κεκτημένου της χτεσινής πορείας. Βάθεμα της κοινής δράσης της φοιτητικής αριστεράς στους συλλόγους. Ενιαίο φοιτητικό μπλοκ την Δευτέρα και μέχρι την Δευτέρα από τους συλλόγους, είτε κυριαρχεί το πλαίσιο ΕΑΑΚ- ΑΡΕΝ κα, είτε του ΜΑΣ. Ενιαίο συντονιστικό συλλόγων. Κοινά πλαίσια στις επόμενες συνελεύσεις για πανεπιστήμια ελεύθερα από την αγορά και την καταστολή, παραίτηση πρυτανικής αρχής ΕΚΠΑ, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης- ΕΕ. Καμία διαγραφή, κατάργηση νόμων, όχι οργανισμοί, ισχυρά ενιαία πτυχία ανά αντικείμενο σπουδών (σύνθεση :P). Μαζική παρουσία του φκ στα όργανα για υιοθέτηση των αιτημάτων του φκ. Κάτω η κυβέρνηση και η πολιτική της ΕΕ και της αγοράς. Συντονισμός του φκ με κάθε μαχόμενη εκπαιδευτική μερίδα, και το εργατικό λαϊκό κίνημα γενικά. Σαφή πρόθεση από την νέα ενιαία σύνθεση του μπλοκ αγώνα ότι σκοπός του είναι η κλιμάκωση με εβδομαδιαίους γύρους και καταλήψεις. Κοινή παρουσία του φκ στην απεργία 27 Νοέμβρη.

2. Πολιτική στήριξη από ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά.

ΟΙ ΧΟΥΝΤΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΜΕ ΝΟΜΙΚΕΣ

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος είπε...

http://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/55299/foitites-me-protovoylia-toy-mas-espasan-tin-tromokratia-kai-anartisan#/0

mariori

Ανώνυμος είπε...

4.02 δεν υπαρχει καμμια χουντα ουτε βεβαια καμμια αριστερα μην βλεπεις ονειρα. ολα αυτα που συμβαινουνε ειναι στρατηγικες επιλογες της αστικης ταξης μαζι με τους συμμαχους της στην Ε.Ε στα πλαισια της ανισομετρης αναπτυξης στην ιμπεριαλιστικη πυραμιδα. και ολα αυτα για να ανατραπουν δεν εχουνε σχεση με αλλαγη ΧΑΛΙΦΗ την στιγμη που τα μεσα παραγωγης τα εχουνε οι αστοι. Χρειαζεται ενισχυση της ΛΑ ΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑ ΧΙΑΣ για να φρεναρουμε σημερα οτι μπορουμε και ταυτοχρονα να βαλουμε στοχο για ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ Ε.Ε ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ. Βασικη προ υποθεση για ολα αυτα ειναι η συντρι βει και το τσακισμα του οπορτουνισμου που αποτελει την 5η φαλαγγα του καπιταλισμου Η εμπειριες ΕΑΜ 1944 ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ 1965 ΧΙΛΗ 1973 δειχνουνε ξεκαθαρα την εγκληματικη δραση του οπορτουνισμου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

κάτι πρέπει να γίνει με αυτό το troll όμως παιδιά, δεν γίνεται άλλο με αυτόν τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, πραγματικά, υπομονή είναι και εξαντλείται.

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος είπε...

Δεν μου λές "κάποιε", όταν γράφεις "ΟΙ ΧΟΥΝΤΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ", εννοείς
1.άμεσα να κάνουμε σοσιαλιστική επανάσταση για να ανατρέψουμε την δικτατορία της αστικής τάξης;
2.ότι η χουντα ανατράπηκε από την εξέγερση του πολυτεχνείου;
3.ότι η αποκτάσταση της αστικής δημοκρατίας μετά την κατάρευση της χούντας είναι η προοπτική-πρότυπο;
4. να πέσει αυτή η κυβέρνηση και να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ;
5.να οργανώσουμε την πάλη για "έξω το ΝΑΤΟ-οι ΗΠΑ";
Πριν λοιπόν πετάξετε στα σύννεφα σας καλό θα είναι να μελετάτε και λίγο την ιστορία.Για αυτό δίαβασε πρώτα τα ιστορικά γεγονότα και μετά γράψε την παπαρδέλα σου. Όπως επίσης να μην αερολογείτε με τις φαντασιοπληξίες σας και τις ονειρόξεις σας, ζαλίζοντας τον κόσμο με κραυγές!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

"Καποιε συντροφε", ετσι για να μιλησουμε και με φοιτητικους ορους, εγω με βαση το τελευταιο σου σχολιο κανω κοινο πλαισιο μαζι σου. Απλα βγαλε τη λεξη "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ", αντικατεστησε την με "καποιο συντροφο" και το ψηφιζω.

sniper

Ανώνυμος είπε...

4.29 ουτε με νοιαζει που εξαντλει ται η υπομονη σου με αυτα τα προβο κατορικα που λες. επι της ουσιας καμμια απαντηση υπαρχει αλλιως λυσαξε οσο θελεις αδιαφορο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

σύντροφοι απλά πιστεύω ότι έκανε καλά το ΜΑΣ χτες που ήρθε σε κοινή πορεία, έχουμε διαφωνία σε αυτό. Δεν ήταν πορεία για την εργατική λαική, δεν μπήκε από το ΜΑΣ προϋπόθεση συμφωνίας με την Ινδονησία. Εφόσον λοιπόν ο σύντροφος sniper συμφωνεί με τον Παναγιώτη, και λέει ότι δεν είναι troll, να αποτιμήσει την κίνηση του ΜΑΣ χτες και την διαφωνία που ο ίδιος έχει όσον αφορά στην κίνηση αυτή.

σύντροφε κκ-1 το συγκεκριμένο σύνθημα είναι απλά μια κωδικοποίηση ότι η λαική πάλη ανατρέπει μονόδρομους, σχεδιασμούς, υποτιθέμενα πανίσχυρους αντιπάλους.

το ότι το Πολυτεχνείο δεν έριξε την χούντα είναι η προβοκατόρικη γραμμή της ακροδεξιάς, να το προσέχεις. Ακύρωσε την φιλελευθεροποίηση που ανεχόταν ανοιχτά το ΚΚΕεσ και καλυμμένα το ΚΚΕ.

το ότι η " η μεταπολίτευση " έμεινε στα αστικοδημοκρατικά πλαίσια ήταν αποτέλεσμα και της επαναφοράς της ηγεμονίας ΚΚΕ/ΚΚΕ εσ στο κίνημα, μετά την ρωγμη και την ασυνέχεια που υπήρξε το τριήμερο της εξέγερσης.

ρωγμή και ασυνέχεια σε 4 κόμβους.

1. να γίνει η κατάληψη.
2. να μην έχει μόνο φοιτητικά αλλά και αντιχουντικά και αντιιμπεριαλιστικά αιτήματα.
3 να έχει και αντιιιμπεριαλιστικά όταν κκε/κκε εσ αποδέχτηκαν τα αντιχουντικά, για να τα καναλιζάρουν στις "εθνικές ενότητες" με Κανελλόπουλο, Μαύρο κ.α
4. να πάει μέχρι το τέλος, να προκαλέσει επέμβαση της καταστολής, να μην περάσουν τα σχέδια ΚΚΕ/ΚΚΕεσ για απαγκίστρωση από την κατάληψη όπως στην Νομική πριν λίγους μήνες.

είπα να αγιάσω, να πω και γω ότι το χτεσινό ήταν θετικό αλλά δεν με αφήνετε.

σε κάθε περίπτωση η ουσία της παρέμβασης μου είναι το σκεπτικό του πρώτου μου σχολίου για μια λογική κλιμάκωσης του αγώνα στο φκ. Απλά μέρες που είναι να πω στον κκ-1 να διαβάσει έστω για την ιστορία της Εξέγερσης. Αν δεν πιστεύει εμένα ας πιστέψει την ΚΕ του ΚΚΕ.

http://ergatikosagwnas.gr/new/ea/index.php/arthra/tis-sindaxis/309-polytexneio-1973-mia-eksegersi-pou-akomi-didaskei-kai-fronimatizei

(το ντοκουμέντο είναι γνήσιο και γνωστό, μην κολλάτε στην σελίδα που την θεωρείται δεν ξέρω τι, άσε που συμφωνώντας με την απόφαση την ανεβάζει και την προβάλλει)

ΟΙ ΧΟΥΝΤΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΜΕ ΝΟΜΙΚΕΣ

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος είπε...

4.59 Σε εμενα προβοκατσιες δεν πιανουνε. Σου απανταω συγκεκριμενα σε αυτα που λες και πετας την μπαλα στην εξεδρα.Προσπαθεις να φερεις εδω το παραμυθι της αριστερας και να ακυρωσεις την στρατηγικη του ΚΚΕ τιποτα δεν εγινε λαθος απο το ΜΑΣ χθες ειναι στα πλαισια της ΛΑ ΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ για την συγκεντρωση δυναμεων μακρια απο πολιτικα μετωπα 20 μερες πριν τον δεκεμβρη του 1944 που αποτελει οπορτουνιστικο εγκλημα ειναι θρασος να μας λες να κανουμε τα ιδια. καμμια χουντα δεν υπαρχει. καπιταλισμο στο ιμπεριαλι στικο σταδιο εχουμε και τιποτα αλλο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@kk-1

''4. να πέσει αυτή η κυβέρνηση και να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ;''

Που ειναι το κακο να εχουν οι φοιτητικες και οι εργατικες πορειες ΚΑΙ αντικυβερνητικα συνθηματα?

Ανώνυμος είπε...

4.59 το ΚΚΕ απο το 1958 μεχρι το 1974 ΔΕΝ ΕΙΧΕ Κ.Ο στην ελλαδα και ολα ητανε χυλος μεσα στο οπορτουνι στικο σχημα της ΕΔΑ η οποια κατεστρεψε το ΚΚΕ μεχρι το 1974 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

@"κάποιε",
-"το ότι το Πολυτεχνείο δεν έριξε την χούντα είναι η προβοκατόρικη γραμμή της ακροδεξιάς, να το προσέχεις. Ακύρωσε την φιλελευθεροποίηση που ανεχόταν ανοιχτά το ΚΚΕεσ και καλυμμένα το ΚΚΕ".
Ώστε έτσι λοιπόν, το μάθαμε και αυτό. Το πολυτεχνείο ανέτρεψε τη χούντα! Μάλλον έχεις μπερδευτεί. Η εξεγερση του πολυτεχνείου επιτάγχυνε την καταρευσή της, ξεμπρόστιασε και αποκάλυψε τη "φιλελευθεροποίηση",έσπασε το φόβο και την αντίληψη ότι η χούντα είναι παντοδύναμη. Μέχρι εδώ!
Το ΚΚΕ από πότε ανέχτηκε η "φιλελευθεροποίηση" της χούντας;
Αγόρι μου πολυ διαβάζεις ιστορία από τα κείμενα της ΚΥΠ και του ΠΑΣΟΚ. Πάντως αυτό δεν είναι ιστορία! Εκτός ανα θέλεις να μας πείς ότι το 1974 ήρθε η αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας, βγήκαμε από το ΝΑΤΟ, ο λαός νίκησε! Μάλλον για ΠΑΣΟΚο σε κόβω!
-"το ότι η " η μεταπολίτευση " έμεινε στα αστικοδημοκρατικά πλαίσια ήταν αποτέλεσμα και της επαναφοράς της ηγεμονίας ΚΚΕ/ΚΚΕ εσ στο κίνημα, μετά την ρωγμη και την ασυνέχεια που υπήρξε το τριήμερο της εξέγερσης".
Ωστε έτσι λοιπόν! Είχε ηγεμονία το ΚΚΕ στο κίνημα! Το ακούσαμε και αυτό! Σε λίγο θα μας πείς ότι το 1974 στην Ελλάδα γινόταν επανάσταση και την εμπόδισε το ΚΚΕ.
Όσο για το ΚΚΕ εσ. και την ΕΑΔΕ του ρώτα καλύτερα να σου πουν αυτοί με τους οποίους κάνεις κολεγιές στο κίνημα.
-"Απλά μέρες που είναι να πω στον κκ-1 να διαβάσει έστω για την ιστορία της Εξέγερσης. Αν δεν πιστεύει εμένα ας πιστέψει την ΚΕ του ΚΚΕ". Εγώ "κάποιε" αυτην την απόφαση την έχω διαβάσμένη από το 1979. Κοίταξε εσύ να την διαβάσεις,γιατί απλούστατα θα καταλάβεις το τι ανοησίες γράφεις.
Για ρώτα όμως τους "μ-λ" φίλους σου με τι γραμμή πήγαιναν το 1974; Έκαναν επίθεση στο ΚΚΕ γιατί έλεγαν ότι άμεσο καθήκον είναι να γίνει στην Ελλάδα η αστικοδημοκρατική επενάσταση και όχι σοσιαλιστική.Κατάλαβες! Για ρώτα τους, που κατάντησε ένα μέρος τους το 1981 να στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και η ΚΟΕ αργότερα να εντάσσεται στο ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό το λόγο άσε σε εμάς τα προβοκατόρικα που έχεις μάθει και τα σάπια!
kk-1

Cos είπε...

"ανάβουν τεχνητά τα πνεύματα και οξύνουν την ένταση, για να βρει πάτημα να καταστείλει άγρια τη φετινή πορεία και να «τελειώνει» με τον εορτασμό του πολυτεχνείου".
Δεν νομίζω ότι μπορούν να προχωρήσουν μεθαύριο σε άγρια καταστολή, αν το κάνουν θα τους γυρίσει μπούμερανγκ.
Έχω την εντύπωση ότι στις 17 θα έχουμε μια μεγάλη και δυναμική διαδήλωση που μπορεί να είναι ένα εφαλτήριο για "ξύπνημα" του κινήματος. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να φοβηθούμε τίποτα. Η κυβέρνηση είναι σε δύσκολη θέση πολιτικά και επικοινωνιακά και ότι και να κάνει θα αποβεί σε βάρος της. Το ίδιο ισχύει και για τον Σύριζα που δεν μπορεί πλέον να εκμεταλλευθεί τυχόν εντάσεις γιατί πλέον "χαλάνε το προφίλ του" στους ψηφοφόρους του.

Ανώνυμος είπε...

"Εφόσον λοιπόν ο σύντροφος sniper συμφωνεί με τον Παναγιώτη, και λέει ότι δεν είναι troll, να αποτιμήσει την κίνηση του ΜΑΣ χτες και την διαφωνία που ο ίδιος έχει όσον αφορά στην κίνηση αυτή."

Οταν το τρολαρισμα γ' εθνικης αποτυχει, σειρα παιρνει νομοτελειακα η σοβαροφανεια. Εισαι ενα σκαλοπατι προτου ξεκινησεις να δειχνεις ανοιχτα το τι εισαι, σου κρουω τον κωδωνα του κινδυνου. Εχεις αποδειξει υπερβολικα πολλες φορες την "αδυναμια" σου να κανεις κουβεντα χωρις να βαζεις λογια στο στομα του αλλου (καλη ωρα), χωρις να υπεκφευγεις, χωρις να εγκαταλειπεις τα δυο μετρα και δυο σταθμα που εχεις και αυτη ειναι η μοναδικη αποτιμηση που θα κανω εδω μεσα. Φιλακια,

sniper

Ανώνυμος είπε...

Πάντως φαίνεται ότι η μεγάλη κινητοποίηση των συνδικάτων με πρωτοβουλία του π.α.με την 1/11 άνοιξε δρόμο να ξεφοβηθεί γενικότερα ένα κομμάτι νεολαίας και εργαζομένων (ανεξάρτητα απόψεων ή στάσης) που είχε κολλήσει περίπου 3~4 χρόνια στο γύψο (λίγο πριν τις διπλές εκλογές του '12). Ας ελπίζουμε ότι θα έχει συνέχεια, με επιτυχία της απεργίας και με ενωτικούς αγώνες με τα συνθήματά του ο καθένας ή ότι ψηφίσουν οι σύλλογοι/συνδικάτα κλπ τεσπα χωρίς τεχνητές ψευτοπολλώσεις μπας και αναθαρρήσουμε γενικότερα, γιατί πολύ μαυρίλα βρε αδερφέ τα τελευταία 2,5 χρόνια

Σταθερά απογοητευμένος

Ανώνυμος είπε...

όχι όλα σαλάτα ρε σύντροφε κκ1.

Θέλει πάνω από 1000 λέξεις να σου πω τι νομίζω 1. για τα στάδια, τι είναι, τι είναι ένα επαναστατικό όχι στα στάδια κλπ 2. για την διαφορά να λες για στάδια ή για υποστάδια της σοσιαλιστικής επανάστασης. (αν υπάρχει και με ποιες προυποθέσεις υπάρχει διαφορά) 3 για την ΟΜΛΕ το 74 4 για το κκε μλ το 82. 5 για την ΚΟΕ.

ήδη συζητήσαμε το Πολυτεχνείο, βασικά με παράσυρες, δεν θέλω και πολύ, δεν επανέρχομαι. Τώρα μου λες να συζητήσουμε όλη την μεταπολίτευση με βάση κάθε σταθμό του μλ ρεύματος που αποφάσισες να με κατατάξεις (ξέχασες την διάσπαση του το 76). Μετά θα μου πεις κάτι άλλο. Κουβέντα να γίνεται, τσιμπολόγημα ιστορίας και θεωρίας. Και να είμαι και ΠΑΣΟΚ, κυπατζής, μλ, όλα μαζί. Τρικυμία εν κρανίω είσαι ρε σύντροφε.

Ε δεν γίνεται ρε συ έτσι, να συνεχιστεί το χτεσινό ήθελα να πω, αυτό το απλό. Την αρνητική αντίδραση την περίμενα, καταγράφηκε, πάμε παρακάτω.

ΟΙ ΧΟΥΝΤΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΜΕ ΝΟΜΙΚΕΣ

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος είπε...

Π.Γ κατα την γνωμη μου ΓΕΝΙΚΑ να εχουνε ΚΑΙ αντικυβερνητικα συνθηματα δεν ειναι κακο. Βλεπεις ομως οτι χθες το ΜΑΣ συμμετειχε σε συγκεντρωση με τα πανω των φοιτητικον συλλογων που συμμετεχουν ολοι οι φοιτητες και αμεσως προβοκατσια οτι προκειται για κοινη συγκεντρωση με τον οπορτουνισμο. οποτε τα αντικυβερνητικα συνθηματα θα τα προβοκαρουν τα παιδια για να σπρωξουνε τον συριζα μπροστα και οτι ταχα βοηθαμε και εμεις ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

dionperd είπε...

Εγώ απλά θα πω ότι καμιά φορά οι εξελίξεις και η δυναμική των λαϊκών αγώνων ξεπερνάνε τους σχεδιασμούς... Οποιουδήποτε...

Προς ενημέρωσής σας:

http://laiki-epitropi-berlin.blogspot.de/2014/11/17.html

http://dionperd.blogspot.de/2014/11/17.html

διότι κάτι προσπαθούμε να κάνουμε κι εμείς εδώ στα ξένα.

Περιττό να σας πω ότι, από όσο γνωρίζω, μέχρι και χθες κανένα κόμμα (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία ούτε για το Πολυτεχνείο ούτε καν μετά τα πρόσφατα γεγονότα.

Άλλες χρονιές όλο και κάποιος (παράταξη, κόμμα) αναλάμβανε να διοργανώσει μία εκδήλωση.

Το ΚΚΕ έχει το Σάββατο εκδήλωση με θεατρικό για τον Μπρεχτ...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω απολυτα με τον επιλογο που βαζεις απολιθωμα.
Ο Φορτσακης και η κυβερνηση δεν ειναι τοσο σε τρυκιμια , ουτε εκαναν κατι αψυχολογητο που τους γυρναει μπουμεραγκ.
Οι εξελιξεις εντασονται στη λογικη ενισχυσης του νεου δικομματισμου.
Η κυβερνηση στοχευει στη συσπειρωση του αντιδραστικου τμηματος της κοινωνιας και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθει να καρπωθει εναν πιο προοδρυτικο κοσμο στη λογικη οτι οσο κωλοτουμπας και να ναι , ε δεν ειναι και χουντα οπως η ΝΔ.(μεχρι αποδειξεως του αντιθετου τουλαχιστον)
Η ΝΔ θελει νομο και ταξη και ο ΣΥΡΙΖΑ θελει απλα φασαρια. Χωρις καποια ιδιαιτερη οργανωση, χωρις δομες κινηματος, χωρις λειτουργια φοιτητικων συλλογων ή μαθητικων οργανων , χωρις να πολιτικοποιειται ασφαλως ο αγωνας και χωρις να αποκαλυπτεται ο βαθυς ταξικος χαρακτηρας των μετσρυθμισεων και οτι ειναι επιταγες κεφαλαιου και ΕΕ που θα υλοποιηθουν και απο αυτον και απο οποιαφηποτε κυβερνηση αυριο.
Ειναι κομβικης σημασιας η δραση τηε ΚΝΕ. Υπαρχει πειρα και μπορει να μετρησει βηματα και η ιδια αλλα και το φκ και το μσθητικο κινημα να ανασυγκροτηθουν. Οι δυναμεις της ΚΝΕ και στα σχολεια αλλα και σε ΑΕΙ-ΤΕΙ ειναι κρισιμη μαζα που μπορει να κανει τη διαφορα. Ειδικα στα σχολεια η ισχυρη παρουσια της ΚΝΕ αποτελεσε στο παρελθον και αποτελει προυποθεση για την υπαρξη αγωνων.
Απο κει και περα θεωρω σωστη τξν τακτικη του ΜΑΣ. Ετσι και αλλιως τα μπλοκ μας σε φοιτητικες κινητοποιησεις ηταν παντα διακριτα αλλα οι πορειες κοινες. Η διαπαλη θα ειναι δυσκολη και συνθετη στις ΓΣ και συνολικοτερα αλλα οι δυναμεις μας ειναι πιο ωριμες και ατσαλωμενες απ'οτι παλαιοτερα. Οχι κοινα πλαισια που θα ειναι χυλος πολιτικα με μονο κριτηριο το αντι-ΔΑΠ. Συνθεση και αλλες τετοιες αηδιες με πασοκους και δυναμεις που αποκρυπτουν οι εξωραιζουν το ρολο της ΕΕ - μονοπωλιων ή που δρουν ως αριστερος νεροκουβαλητης της νεας δικομματικης εναλλαγης δεν υφιστανται για τις ταξικα προσανατολισμενες δυναμεις.
Δουλεια με την πολιτικη μας και ευαιλιξια στις πρωτοβουλιες και την τακτικη μας εχοντας παντα κατα νου σε τι στοχευουμε. Το κινξμα για το κινημα απλα ειναι για τυχοδιωκτες παλιους αριστερους βασταζους του ΠΑΣΟΚ και τωρα του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΚΝΕ μπορει να τους κονιορτοποιησει πολιτικα και τους αντιδραστικους - φασιζοντες της κυβερνησης και τους σοσιαλδημοκρατες και οπορτουνιστες.

ratm

Ανώνυμος είπε...

5.52 Δεν υπαρχει καμμια χουντα. Καπιταλισμο εχουμε στο ιμπεριαλιστι κο σταδιο. Το πολυτεχνειο δεν ανετρεψε την χουντα το 1974 συντομευσε το να αλλαξει ο μανωλιος και να βαλει τα ρουχα αλλιως ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΔΙΚΗΣ. να σε ενημερωσω οτι την κυριακη εχουμε συγκεντρωση στον πειραια 11 το πρωι για τα 97 χρονια της επαναστασης στην ρωσια που ανετρεψε την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

zhukov είπε...

Κάποιε σύντροφε έχω έναν φίλο στο ΜΑΣ...
Αυτά είναι τα βασικά καθήκοντα ή προέκυψε και κανένα άλλο έκτακτο;;
Να τα γράψω σε μία κόλλα χαρτί να του τα πάω για να τα προτείνει...

Ανώνυμος είπε...

"Η διαπαλη θα ειναι δυσκολη και συνθετη στις ΓΣ και συνολικοτερα αλλα οι δυναμεις μας ειναι πιο ωριμες και ατσαλωμενες απ'οτι παλαιοτερα"

Πως προκυπτει αυτο?

ΛΣ

dionperd είπε...

Εγώ δε βλέπω κανα ΣΥΡΙΖΑ να βοηθάει να γίνει φασαρία. Επίσης, δε νομίζω ότι τον συμφέρει καθώς δε θέλει να γίνει κυβέρνηση ούτε μια ώρα αρχύτερα ούτε με κινηματική πτώση της κυβέρνησης και με ενεργό κι ισχυρό κίνημα που να έχει απαιτήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει κάτι ιδιαίτερο για να στηρίξει και να διευρύνει τις κινητοποιήσεις ενώ έβγαλε την ίδια ακριβώς ανακοίνωση με πέρυσι για το Πολυτεχνείο:

http://info-war.gr/2014/11/%CE%BE%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-2013-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF/

Το ΚΚΕ αν συνδυάσει τη νέα του γραμμή με τα ίδια αργά αντανακλαστικά που επέδειξε τόσο το Δεκέμβρη του 2008 όσο και νωρίτερα στις φοιτητικές κινητοποιήσεις (όπου απλά σπεκουλάροντας με το σύνθημα της ενότητας τα ΕΑΑΚ ανέλαβαν στην αρχή την πρωτοβουλία), επίσης δεν πρόκειται να καταφέρει τίποτα.

Δεδομένης της μάλλον απροθυμίας ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για όξυνση, αν τελικά αυτή συμβεί ως ατύχημα, όπως το Δεκέμβρη του 2008, μπορεί τα δύο αυτά κόμματα να δεχτούν επίσης ισχυρό χτύπημα λόγω της μετριοπαθούς στάσης τους.

Είναι αλήθεια ότι κι εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί επιχειρείται αυτή η όξυνση από την κυβέρνηση.

Μπορώ να σκεφτώ μόνο τους εξής λόγους:

είτε να παρασυρθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη πιο δεξιά ή σε αντίθετη περίπτωση να προκληθεί προβοκάτσια εναντίον του που να βγάλει ενισχυμένη την κυβέρνηση σε μια πολύ δύσκολη στιγμή γι'αυτήν, και σίγουρα ηττημένο το λαϊκό κίνημα,

είτε να υπάρχουν και μερίδες της αστικής τάξης και του κράτους που πραγματικά δεν μπορούν να ανεχτούν καν αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και να είναι έτοιμες ακόμη και για εκτροπή αλλοτινών εποχών...

Το θέμα είναι ότι όποιος παίζει με τη φωτιά, κινδυνεύει να καεί και ο ίδιος. Για να δούμε...

Σίγουρα πάντως, από τη στιγμή που δεν υπάρχει πρωτοπόρα πολιτική δύναμη για να καθοδηγήσει τις κινητοποιήσεις αυτές μπορεί και να μη συμβούν και πολλά...

Ανώνυμος είπε...

Νεο κατωρθομα του συριζα. Στην ανακοι νωση που εβγαλε για το πολυτεχνειο επεσε ΜΟΥΓΚΑ για τους αμερικανους και το ΝΑΤΟ που ητανε στυλοβατες της δικτακτοριας. Και μετα τα τσιρακια και οι ουρες του ερχονται με θρασος και μιλανε για συνεργασια του ΚΚΕ με τους οπορτουνιστες. Η λεξη αλητεια ειναι πολυ λιγη για να εκφρασει το μεγεθος της προδοσιας των ανθρωπων αυτων ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

"Περιττό να σας πω ότι, από όσο γνωρίζω, μέχρι και χθες κανένα κόμμα (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία ούτε για το Πολυτεχνείο ούτε καν μετά τα πρόσφατα γεγονότα."


Έχουμε και λέμε.

1. Εκδήλωση και ομιλία Σοφιανού
http://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/55300/nikos-sofianos-o-agonas-gia-tis-anagkes-ton-foititon-einai-apantisi#/0

2. Ανάρτηση πανό απο ΜΑΣ.
http://902.gr/eidisi/neolaia-paideia/55299/foitites-me-protovoylia-toy-mas-espasan-tin-tromokratia-sto-polytehneio#/0

3.Η εργατική τάξη στο πλευρό των φοιτητών.
http://902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/55303/syndikata-ekanan-parastasi-diamartyrias-sto-ypoyrgeio-dimosias-taxis-gia


4. Ανακοίνωση του ΜΑΣ σχετικά με τη λάσπη του ΣΚΑΙ
http://902.gr/eidisi/neolaia-paideia/55309/pseydeis-kai-provokatorikes-eidiseis-toy-skai-kataggellei-mas



5. Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο στο ΤΕΙ Πειραιά.
http://902.gr/eidisi/politiki/55308/ekdilosi-toy-kke-kai-tis-kne-sto-tei-athinas-gia-polytehneio-video-foto#/0


6. Και βέβαια, η πορείες που γίναν για την αστυνομοκρατία.
http://902.gr/eidisi/neolaia-paideia/55285/syllalitirio-foititikon-syllogon-sta-propylaia-maziki-i-paroysia-toy



Τα 2-3 είναι και πρώτες ειδήσεις στο πόρταλ.Πρέπει να το ψαξες σε βάθος.




metalorixos


dionperd είπε...

metalorixos

Εννοούσα στο Βερολίνο προφανώς...

Αν κι ίσως να μη φταις εσύ για το μπέρδεμα διότι ίσως να μη ξέρεις που βρίσκομαι.

Οπότε μάλλον ΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

αχ βρε κακομοιρη περδικη καθε φορα που σε διαβαζω σταναχωριεμαι κ αναρωτιεμαι πως στο διαολο βρεθηκαν ανθρωπακια σαν εσενα σε στελεχικη θεση μεσα στο κομμα, αν και νομιζω οτι απο εδω κ περα θα βλεπουμε ολο κ λιγοτερους περδικηδες
a

Ανώνυμος είπε...

@Διονύσης Περδίκης

Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχεις άδικο. Ο Σύριζα προκειμένου να κυβερνήσει χωρίς προβλήματα, χρειάζεται την κοινωνία στο καναβάτσο, να παρακαλά για έλεος. Ένα δυνατό κίνημα στην φάση που είμαστε είναι εκ των πραγμάτων δύσκολο να ελεγχθεί και είναι πάντα απαιτητικό, δεν είναι ικέτης.

Εκεί που έχεις άδικο όμως είναι για το ΜΑΣ. Το ΜΑΣ μετά την μάλλον άτυχη ανακοίνωση για την σύγκλητο του ΕΚΠΑ (αν και στην ουσία είχε δίκιο...), κινητοποιήθηκε και μάλιστα ικανοποιητικά.

Αλλού είναι όμως το πρόβλημα.
Η κυβέρνηση κάνει κατα μέτωπον επίθεση γιατί έκρινε ότι ο φοιτητικός αριστερός συνδικαλισμός είναι σάπιος, δεν συσπειρώνει, έχει γίνει αποκρουστικός σε μεγάλη μερίδα των φοιτητών και επιπλέον αποτελεί εμπόδιο στην αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης, με σύμμαχο τον 4009/11 και τους ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ πρυτάνεις.

Εκτιμώ ότι αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, ο αριστερός συνδικαλισμός στα ΑΕΙ-ΤΕΙ θα κινδυνέψει να διαλυθεί γιατί βάσει του νέου νόμου χάνει πολλές δυνατότητες που είχε πριν. Επιπλέον ο κίνδυνος διαγραφής θα συμπιέσει πάρα πολύ την "βάση" γιατί θα τρέχουν όλοι να πάρουν πτυχίο και αναγκαστικά πολλοί θα γλύφουν τη ΔΑΠ κ τους καθηγητές.

Το πρόβλημα που βλέπω εγώ, είναι ότι ενώ ο νόμος ψηφίστηκε το 2011, μετά από τριάμιση χρόνια βλέπουμε κάποιες αντιδράσεις όταν οι κύριες αντιδραστικές πλευρές του νόμου έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ. Τοο little, too late.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ πόσο τρελός ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΣ μπορεί να είσαι;
"Το πολυτεχνειο δεν ανετρεψε την χουντα το 1974 συντομευσε το να αλλαξει ο μανωλιος και να βαλει τα ρουχα αλλιως ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τρύφωνας Μπορισιτς

κόκινος καπνάς είπε...

Η αγραμματοσύνη και η προβοκάτσια ας μην είναι τόσο άγαρμπες, kk1, γιατί εκτίθεσαι.

Άκου λέει ο μ-λ χώρος κατηγορούσε το ψευτοΚΚΕ το 1974 επειδή εκείνο τάχα ήθελε σοσιαλιστική επανάσταση, ενώ δήθεν ο μ-λ χώρος ήθελε αστικοδημοκρατική! Μιλάμε για απόλυτη αντιστροφή της πραγματικότητας!!!

Το ψευτοΚΚΕ μιλούσε για επαναστατική διαδικασία σε δύο φάσεις - στάδια, μία αντιιμπεριαλιστική - αντιμονοπωλιακή δημοκρατική (αυτό από το 1978 και το "10ο" Συνέδριο, πιο πριν - "9ο Συνέδριο" το πρώτο στάδιο λεγόταν "Νέα Δημοκρατία") και μία σοσιαλιστική, μιλώντας για δυνατότητα ειρηνικού περάσματος, χωρίς να αποκλείει και το ένοπλο.

Φυσικά αυτά ήταν κούφια λόγια, αφού αυτά ήτανε φούμαρα που κάλυπταν το στόχο για ένα αποικιοκρατικό, κρατικοκαπιταλιστικό καθεστώς στην υπηρεσία της Ρωσίας, τύπου Αφγανιστάν - Αιθιοπίας των 70s - 80s, μια μπρεζνιεφική χούντα σε συνεργασία με τον Παπανδρέου ή και χωρίς αυτόν. Και φυσικά στο βάθος υπήρχε η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ και όχι η ΣΥΝΤΡΙΒΗ του κράτους του ιμπεριαλισμού και της αστικής τάξης που καταταλαιπωράει το λαό μας βασικά από την ίδρυσή του. Αυτό ήταν το νόημα του "ειρηνικού περάσματος υπό όρους". Η σοσιαλδημοκρατικού τύπου και σοσιαλφασιστικής ουσίας άλωση του σάπιου αυτού κράτους.

Ο δε μ-λ χώρος, με τη μεν ΟΜΛΕ μιλούσε για αστικοδημοκρατική - ΛΑΪΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ αντιιμπεριαλιστική επανάσταση, με το δε ΕΚΚΕ για σοσιαλιστική επανάσταση. Ακόμη όμως και η πρώτη προϋπέθετε τη ΣΥΝΤΡΙΒΗ του κρατικού μηχανισμού της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της ελληνικής κεφαλαιοκρατίας και η διαφορά τους αφορούσε ουσιαστικά μονάχα το βαθμό της συμμετοχής των μικροαστικών στρωμάτων στη νέα λαϊκή εξουσία και το περιθώριο που θα αφηνόταν στα στρώματα αυτά να διατηρήσουν την ιδιοκτησία τους και κάποιες μορφές εκπροσώπησης υπό το λαϊκοδημοκρατικό καθεστώς. Το δίκιο ήταν με το ΕΚΚΕ, αλλά αυτό δεν αφορά εσένα, kk1, ούτε το κόμμα σου.

ΕΚΕΙ κρίνεται η διαφορά του σοσιαλφασίστα πραξικοπηματιστή από τον επαναστάτη κομμουνιστή κι όχι στο αν θέλει ένα ή δύο στάδια. ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ή μη του αστικού κράτους. Αυτό ισχύει από την εποχή της πάλης του Λένιν ενάντια στους ρεφορμιστές σοσιαλδημοκράτες - σοσιαλσωβινιστές. Αλλιώτικα, αν το θέμα ήτανε μονάχα τα στάδια και το όνομα (Λαϊκή ή Σοσιαλιστική Δημοκρατία), ο Τίτο και ο Τσαουσέσκου που στα 60s μετονόμασαν τις χώρες τους σε Σοσιαλιστικές δημοκρατίες από Λαϊκές θα έπρεπε να θεωρείται ότι έκαναν αριστερή στροφή. Κι όμως ήταν δεξιοί ρεβιζιονιστές.

Τα λόγια είναι σαπουνόφουσκες αν καλύπτουνε αντεπαναστατικούς ή άνομους σκοπούς, όσο "αριστερή" μορφή κι αν έχουνε.

Πάει πολύ όμως kk1 να είσαι μεγάλος άνθρωπος και να λες τέτοιες ανοησίες για το μ-λ χώρο. Την πάλη να τη δίνεις ίσια, τίμια κι αντρίκια. Όχι να ποντάρεις στην άγνοια του μέσου σύγχρονου κνίτη για τις θέσεις του τότε μ-λ χώρου και να συκοφαντείς ασύστολα τους κομμουνιστές πολιτικούς σου αντιπάλους.

Υ.Γ. Να σημειώσω απλώς ότι θεωρώ ότι στην εποχή μας δεν είναι αναγκαία μια αστικοδημοκρατική - λαϊκοδημοκρατική επανάσταση, αλλά μια σοσιαλιστική - αντιιμπεριαλιστική, που θα εγκαθιδρύσει το καθεστώς της δικτατορίας του προλεταριάτου, τραβώντας κοντά και πλατιά, φτωχά μικροαστικά στρώματα. Είμαι δηλαδή κατά των σταδίων. Αυτό ωστόσο δε σημαίνει μη αναγνώριση στόχων - κρίκων, αντιφασιστικών, πατριωτικών, δημοκρατικών, αριστερών που μέσα από ζιγκ ζαγκ θα οδηγήσουν στη ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

12.53 απο την πολη ερχομαι και στην κορφη κανελα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Τρυφωνας.δεν υπαρχει καμμια αμφιβολια οτι αλλαξε ο μανωλιος και εβαλε τα ρουχα του αλλιως. Εσυ βλεπεις κατι αλλο να εγινε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Προκυπτει απο τα βηματσ που εχει μετρησει αυτα τα χρονια το ιδιο το ΚΚΕ με το νεο προγραμμα του, τις επεξεργασιες του για τις αιτιες των ανατροπων στην ΕΣΣΔ κλπ Αυτα ειναι τεραστιο οπλο στην ιδεολιγικη διαπαλη.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Στα σχολεια υπαρχουν πολλοι διευθυντες ή εκπαιδευτικοι που παρακινουν σε καταληψεις αλλα οταν εμφανιζεται η ΚΝΕ ή Κνιτες μαθητες που βαζουν το πλαισιο που μιλα για ΕΕ και καλουν σε πορειες και αλλες κινητοποιησεις τους επιτιθονται...
Αυτο εννοω με τη φραση μου ο ΣΥΡΙΖΑ θελει απλα φασαρια για να φθειρει επικοινωνιακα τη ΝΔ.

Το Δεκεμβρη του 2008 η ΚΝΕ ηταν αυτη που εκανε πρωτη απ'ολους πορρια και κινητοποιηση. Μονο χαμηλα αντανακλαστικα δεν επεδειξε.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Περδίκη στέλεχος δεν ήσουν τον Μαϊούνη του 2006; Γιατί δεν βοήθησες το κόμμα να αντιδράσει γρήγορα στην κατάσταση κι έρχεσαι σήμερα να το κατηγορήσεις για αργά αντανακλαστικά; Το πιο εύκολο είναι να είσαι "μετά Χριστόν προφήτης"...

Ανώνυμος είπε...

10.30 Εισαι αδικος. βοηθησε στην διαστρεβλωση της στρατηγικης του κομμα τος στην προσπαθεια τους να μας εγκλο βισουνε σε πολιτικη συνεργασια με τον οπορτουνισμο και σε συμμετοχη σε κυβερνηση στο εδαφος του καπιταλισμου. πρεπει να ειμαστε δικαιοι ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Με μερικα που διαβαζουμε κατα καιρους εδω στα σχολια,περιμενω να δω υπογραφη γνωστων τρολ του γκαζετα,αλλα μαλλον αλλαζουνε νικνεημ...

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ μπράβο σου που είσαι τόσο Αντικαπιταλιστής. Πόσο πιο αντικαπιταλιστής μέσα στο έδαφος του καπιταλισμού;

Τρύφωνας Μπόρισιτς

Ανώνυμος είπε...

τρυφωνας. η με τον καπιταλισμο θα εισαι η με τον σοσιαλισμο και τα μεσα παραγωγης στους εργατες. ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί προσπαθούν να μου απαντήσουν ενώ επιβεβαιώνουν αυτό που έγραψα; "Ο δε μ-λ χώρος, με τη μεν ΟΜΛΕ μιλούσε για αστικοδημοκρατική - ΛΑΪΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ αντιιμπεριαλιστική επανάσταση, με το δε ΕΚΚΕ για σοσιαλιστική επανάσταση",γράφει ο άλλος και νομίζει ότι μου απάντησε. Για το ΕΚΚΕ,όμως λές ψέματα γιατί μιλούσε γενικά για επανάσταση και όχι για το χαρακτήρα της. Όλοι έκαναν κριτική στο ΚΚΕ ότι δήθεν αρνείται την ιστορία του και την επαναστατική γραμμή,όπως διαμορφώθηκε το 1934. Μήπως σας θυμίζουν τίποτα αυτά για το σήμερα; Και εγώ μιλώ για την ουσία της αντιπαράθεσης και όχι για τις σάλτσες που έβαζε ο καθένας για να κάνει αντιπαράθεση στο ΚΚΕ.
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Οι χουντες πεφτουν με Πολυτεχνεια
Εμπρος λαε, για αριστερα υπουργεια!

Να το βροντοφωναξουμε στους δρομους της ανατροπης!

Προλεκαλτ

κόκινος καπνάς είπε...

Φυσικά kk1, όπως θα κατάλαβες κι εσύ, ούτε ο ίδιος δεν πιστεύεις ότι μου απάντησες.

Φυσικά και το ΕΚΚΕ μιλούσε για σοσιαλιστική επανάσταση (άλλο τώρα το γιατί, που σηκώνει πολλή συζήτηση, γιατί είχε κι αυτό τις οπορτουνιστικές του επιρροές από το δυτικό - "αριστερίστικο", ρηχό μαοϊσμό. Η ουσία είναι ότι είχε δίκιο).

Το βασικό, ωστόσο, σε σχέση με τη γραμμή του φλωρακικού ψευτοΚΚΕ τότε δεν είναι τόσο το αν μιλούσε έστω και ακροθιγώς για "επανάσταση" στα ντοκουμέντα του (θυμίζω ίσχυαν τα του "9ου" Συνεδρίου, και ειρηνικό και ένοπλο κλπ.), αλλά κυρίως η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ του.

Κι αυτή ήταν μια υπερδεξιά γραμμή συμβιβασμού με την κλασσική Δεξιά του Καραμανλή του Α', τάχα για να μην ξανακατέβουν τα τανκς (ναι, ναι), στην ουσία για να εδραιωθεί το ψευτοΚΚΕ σαν νόμιμο αστικό κόμμα, να χτίσει το μπετό του Περισσού (τέλειωσε το 82) και να κατσικωθεί ως καθεστωτικό κόμμα.

Παράλληλα ο Φλωράκης είχε εκχωρήσει στον Παπανδρέου την εκθρόνιση της παλιάς Δεξιάς, ώστε και αυτή η τελευταία να τσακιστεί, αλλά και να μην κουνηθεί κανένας στρατός, που παρέμενε φασιστικός αλλά φιλοαμερικανικός.

Γι' αυτό δέρνατε στα πανεπιστήμια και στα εργοστάσια τις πρωτοβουλίες για πρωτοβάθμια σωματεία και για αποχουντοποίηση. Από τη μια καθησυχασμός της Δεξιάς (δηλ. μη μας φοβάστε, δε θα ανατρέψουμε το κοινωνικό σύστημα) κι από την άλλη υπόσκαψή της από το ρωσόφιλο μέτωπο με τον Παπαντρέα και τους Παπούλιες, που από τότε ως και σήμερα είναι καλοί φίλοι της Ρωσίας, μπρεζνιεφικής, γκορμπατσοφικής ή πουτινικής.

Αυτά ήταν τα "αντιδεξιά" σας μέτωπα, πριν γίνετε ντούροι αντικαπιταλιστές, σαν τον έρμο τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, που έτσι αμάσητα που τα χει φάει τα ιδεολογήματα του Μαΐλη, σε λίγο θα κατηγορεί μέχρικαι το... Γράκχο Μπάμπεφ ότι δεν ήταν με την "καθαρή εργατική εξουσία", άρα ήταν δεξιός οπορτουινστής...

Ανώνυμος είπε...

10.07 Οσο συνεχιζεις να γραφεις φαινεται και το αδιεξοδο στο οποιο βρισκεσαι. Η μελετη της ιστοριας η εξαγωγη συμπερασματων η καταργηση των ΜΕΤΩΠΩΝ με τον οπορτουνισμο οπως και η αρνηση συμμετοχης σε κυβερνηση μεσα στον καπιταλισμο απο το 15ο συνεδριο 1996 σας εχει φερει σε αμηχανια. οσο συνεχιζεις να γραφεις εκτιθεσαι ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Καπνιά,
Αυτά που γράφεις μπορεί να τα διαβάσει κάποιος και σε κείμενα της Χρυσής Αυγής. Μπορώ μάλιστα να σου πώ ότι συχνά-πυκνα τα άκουγα στα αμφιθέατρα τη δεκαετία του 80 από ΟΝΝΕΔιτες-Rangers. Όποια προβλήματα κι αν είχε η διαμόρφωση της στρατηγικής του ΚΚΕ μετά το 1974, κανείς δεν μπορεί να πεί όλες αυτές τις αθλιότητες που αναμασάς. Το σίγουρο είναι ότι όλο αυτό το συνονθύλευμα που αναφέρεσε, μας έπρηζε με μεγαλόστομες φανφάρες όταν ήθελαν να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ, ενώ στο διαταύτα ήταν χέρι χέρι με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΕΚΟΝ Ρ.Φ. Και μάλιστα παρέπεμπαν τα πάντα στο παρασιτισμό και στην εξάρτηση ξεχνώντας το σοσιαλισμό, για να μην πώ για τον χυδαίο αντισοβιετισμό τους. Βεβαίως μιλάμε για μια περίοδο που ακόμα και αυτοί είχαν μια στοιχειώδη δράση, βγαλμένη από την παρανομία.
Το ότι το ΠΑΣΟΚ πολύ εύκολα ενσωμάτωσε το μεγαλύτερο τμήμα των δυνάμεων αυτών των οργανώσεων στη συνέχεια τα λέει όλα!
kk-1

orthodox είπε...

Το πολυτεχνειο δεν ανετρεψε την χουντα το 1974 συντομευσε το να αλλαξει ο μανωλιος και να βαλει τα ρουχα αλλιως ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο ένας (αναυδος) γράφει ότι "το ΚΚΕ ήταν defacto ρεφορμιστικό" από το '50 μέχρι το....... -δεν έχω καταλάβει μέχρι πότε, μέχρι το 91; το 95; το 2014;

Τώρα μάθαμε πως το πολυτεχνείο δεν ανέτρεψε τη χούντα λέει, απλώς μωρέ μια ψευτοκαταληψούλα της κακιάς ώρας από αριστεριστές ήτανε (χρόνια τώρα συνεργάτες της σοσιαλδημοκρατίας άλλωστε) που απλώς ήθελε να επισπεύσει την αλλαγή ρούχων του Μανωλιού.
Αυτό ήταν άλλωστε και το κυρίαρχο σύνθημα του, μασκαρεμένο για να μην το καταλαβαίνουν:
ΨΩΜΙ (για εμάς αλλά παντεσπάνι για τους αστούς)
ΠΑΙΔΕΙΑ
(και αστική) ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν έπρεπε να βγει ο λαός στο δρόμο. Έπρεπε να περιμένει να οριμάσουν οι συνθήκες για να ολοκληρωθεί η επαναστατική μετάβαση. Όσο για τα κωλόπαιδα που τόλμησαν να ξεσηκωθούν, έπρεπε να δείξει σιδηρά πυγμή ο Παττακός και να τους συντρίψει. Ακούς εκεί τους παλιοοπορτουνιστές να σηκώνουν κεφάλι πριν οριμάσουν οι συνθήκες!


αχ βρε κακομοιρη περδικη καθε φορα που σε διαβαζω σταναχωριεμαι κ αναρωτιεμαι πως στο διαολο βρεθηκαν ανθρωπακια σαν εσενα σε στελεχικη θεση μεσα στο κομμα, αν και νομιζω οτι απο εδω κ περα θα βλεπουμε ολο κ λιγοτερους περδικηδες

Μην ανησυχείς, υπάρχει χώρος πολύς. Κι όσο η εσωστρέφεια θα συνεχίσει να κρύβεται πίσω από τα συνθήματα της "επαναστατικής καθαρότητας", τόσο οι κρυφοπαπάδες θα μετατρέπουν το κομματικό ιερατείο σε προσωπικό τους τσιφλίκι.
Ποιος μηχανισμός ανέδειξε τον Περδίκη άλλωστε;
Νομίζεις ότι αν δεν είχε φύγει στη Γερμανία να βγάλει φράγκα παρέα με τη γερμανική εργατική αριστοκρατία, και είχε μείνει στην Ελλάδα, δεν θα ήταν ακόμα σήμερα μεγαλοστέλεχος; Ακραιφνής υποστηρικτής του 19ου και της "σκληρής ταξικής γραμμής" θα ήταν και θα ξέχεζε (και μετά θα διέγραφε) τα κνιτάκια που θα τολμούσαν να ψελίσουν κάτι τα κακόμοιρα.

Αναυδος είπε...

Το ορθοδοξο περδικι ?

το πολυτεχνειο εδιωξε τη χουντα όπως ο αντρεας εφερε το σοσιαλισμο κι ο τσιπρας θα φερει την αριστερα στην εξουσια. Όπως ο παπατζης τη λαοκρατια ο καραμανλης τη δημοκρατια ο γκορμπατσοφ το σοσιαλισμος και ο αγιος βασιλης τα δωρα τα χριστουγεννα

Ανώνυμος είπε...

10.42 φαινεται ξεκαθαρα ποσο δικιο εχει το ΚΚΕ οταν λεει για τους οπορτουνιστες καθε αποχρωσεως οτι ποτε δεν ερχεται η ωρα για τον σοσιαλισμο. Την μια ειναι ο εμφυλιος που τελειωσε και τωρα δεν ειναι η ωρα οποτε η ΕΔΑ προσφερει αλλοθι νομιμοτητας στον καπιταλισμο μετα ειναι η ανοιχτη δικτακτορια που ερχεται και παλι δεν ειναι η ωρα αμεσως μετα πρεπει να πεσει η δικτακτορια παλι δεν ειναι η ωρα μετα πρεπει να φυγει η δεξια και το οπορτουνιστικο μαγγανοπηγαδο συνεχι ζεται και ζητω ο καπιταλισμος. Το 1956 με την 6η ολομελεια καθαιρεθηκε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ και επικρατησε η οπορτουνιστικη ομαδα στο ΚΚΕ. ΤΟ 1968 ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝΕ και φτιαξανε το εσωτερικο απο εκει και περα υπηρχανε ιδεολογικες παρεκλισεις μεχρι το 1991 που ολοκληρωθηκανε οι ανατροπες απο εκει και περα ξεκινησε η αποκαταστα ση των επαναστατικων χαραχτηριστικων του κομματος με σημειο καμπης το 15ο συνεδριο του 1996 που καταργησε τα πολιτικα μετωπα και ενδιαμεσα σταδια τα επομενα συνεδρια εμπλουτισανε το προγραμμα και ολοκληρωθηκε στο 19ο συνεδριο. Στελεχη σαν τον περδικη και σαν τα μουτρα σου ειναι το αποτελεσμα των παρεκκλισεων 40 χρονια. οσο λασπη και να ριξεις εμεις αυτην την πορεια θα ακολουθησουμε που ξεκινησε το 1991 πισω δεν μας γυρνατε με τιποτα. δεν φανταζεσαι που εχεται μπλεξει ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

10.42 και βεβαια δεν ανετρεψε την δικτακτορια συντομευσε να αλλαξει ο μανωλιος και να βαλει τα ρουχα αλλιως. το δρομο που ανοιξε η ΕΔΑ που τοσο αγαπησες οπως μας ειχες πει την αλλη φορα οτι δεν επρεπε να υπαρχουνε Κ.Ο μετα τον εμφυλιο. Επρεπε να ειχε ακουσει ο ΛΕΝΙΝ το 1905 τους προγονους σου ΜΕΝΣΕΒΙΚΟΥΣ οποτε επανασταση το 1917 δεν θα ειχε γινει. ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

10.42 και βεβαια ολα αυτα τα θαυμασια πραγματα για την σωτηρια του καπιταλισμου εχεις το θρασος να μας τα λες 19 ημερες πριν τον δεκεμβρη του 1944 που και τοτε δεν ητανε η ωρα να παρουμε την εξουσια τον οκτωβρη του 1944 εχοντας υπογραψει της εγκληματικες συμφωνιες ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ και περιμεναμε την αστικη ταξη να μας χτυπησει σε χρονο που διαλεξε γιατι υπηρχανε λεει αστικοδημοκρατικα παραμυθια να λυσουμε με ομαλο δημοκρατικο τροπο. Οποτε μαλλον τυχοδιωκτισμος θα ητανε μετα Η ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ και του ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Εκτός ελέγχου τα τοπικά τρολλς. Βρίσκονται στο όριο να αρχίσουν τα γνωστά για την πανσπουδαστική νο.8, ένα κλικ μετά είναι το ποτάμι (θα φτάσουν κι εκεί, πού θα πάει).

Ωραία η πασοκική βερσιόν του πολυτεχνείου δεν λέω, τόσα χρόνια άλλωστε την ακούμε, 29 κατασκευαστές πληντυρίων κτλ. Στα δύσκολα χρόνια της κρίσης φαίνεται να αναβαθμίζεται από ιστοριούλα για σχολική γιορτή σε ντούρα ταξική ανάλυση. Το πρόβλημα βέβαια είναι (και πάντα ήταν δλδ) ότι πρέπει να μπαίνει απέναντι το επιχείρημα-αχυράνθρωπος "το πολυτεχνείο δεν έκανε τίποτα" ώστε να κυλά ομαλά το παραμυθάκι.

Και αυτή είναι και η διαφορά αυτής της βαρετής επανάληψης, ότι οι λαλιώτηδες ξέρανε ότι πουλάγανε σαβούρα, ποτέ δεν υποστήριξαν ότι αυτή είναι σοβαρή ιστορική ανάλυση, εν αντιθέση με τους νεοπασόκους που πάνε πολλά βήματα παραπέρα. Ματαίως προσπαθείτε μερικοί να κάνετε σοβαρή πολιτική συζήτηση.

Ijon Tichy

dionperd είπε...

Καλά ρε ασχολείστε μαζί μου χωρίς καν να συμμετέχω στη συζήτηση; ΕΛΕΟΣ!

Για το Μάη-Ιούνη έγινε μια αυτοκριτική συνολικά της οργάνωσης. Γι' αυτό και μπήκαμε άλλωστε κάποια στιγμή στα κοινά πλαίσια. Άλλο σήμερα αν έχει αλλάξει αθόρυβα η τότε αυτοκριτική στο αντίθετό της!

Όσον αφορά το τί θα έκανα εγώ αν ήμουν ακόμη στην Ελλάδα, είναι ένα πολύ καλό ερώτημα, που δεν ενδιαφέρει κανέναν εκτός από εμένα. Απλά θα πω ότι τα πράγματα ήταν πάντα λίγο διαφορετικά στο κόμμα στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, δείτε πού βρίσκονται σήμερα οι σύντροφοι της γενιάς μου πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και θα καταλάβετε πολλά...

Άιντε και ασχοληθείτε με τίποτα άλλο από την αφεντιά μου...

zoot horn rollo είπε...

Καλά σας λέει ο Περδίκης.
Τόσο μαζόχες;
Εθισμένοι στη "trueίνη" είστε;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ταΐζετε το ψώνιο του πτηνού, του εθισμένου στο κουτσομπολιό και στην προβοκάτσια; Άντε παιδάκι μου χωσου στο εργαστήρι σου που προσπαθείς να σπείρεις αμφιβολίες. Και μετά λες γιατί κάποιοι σε - σας λένε Μανιαδάκη - ηδες...

ΡΓ

ΥΓ. Δεν έχω τίποτα με τους επιστήμονες, κι εγώ νομίζω ότι είμαι, αρκεί να υπηρετούν την εργατική τάξη και το Κόμμα όσοι αυτοαποκαλούνται κομμουνιστές. Όχι την πάρτη τους και το ψώνιο τους!
ΥΓ2. Αυτά και κουβέντα τέλος.