Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Την μονταζιέρα, μην κατηγοράς..*

..αυτή σου δίνει για να φας.
Και εμάς, βέβαια, μας δίνει τροφή για σκέψη και προβληματισμό. Γιατί η αλήθεια είναι ότι σε προβληματίζει, το γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ αισθάνθηκαν τέτοια ανάγκη να απαλλαγούν από τον προσδιορισμό «αμερικανοκίνητη» (για την χούντα), ο οποίος βρισκόταν μεν στην πρώτη ανακοίνωση που έστειλαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όχι όμως και στην «ορθή επανάληψη».
Και αναρωτιέσαι. Γιατί να μπουν στον κόπο για μια τέτοια οφθαλμοφανέστατη χαζο-διόρθωση, την ώρα που κάποιος θα την έπαιρνε χαμπάρι και θα γινόντουσαν ρόμπα; Όπως είχε γίνει η ΠΑΣΠ, όταν έβγαζε την αφίσα με σβησμένα τα «Έξω οι ΗΠΑ-Έξω το ΝΑΤΟ» από την φωτογραφία της πύλης του Πολυτεχνείου (ακόμα και σε αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερος).
Μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια αγαστής συνεργασίας, θα πείραζε την αμερικάνικη πρεσβεία, η συγκεκριμένη αφίσα αν δεν είχε παραμορφωθεί; Όχι βέβαια. Αντίστοιχα, στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ και της αμερικανοκίνητης, που τελικά δεν ήταν και τόσο αμερικανοκίνητη (;), τι πιστέψανε; Ότι θα προκαλέσει αναστάτωση στην κυβέρνηση ή την πρεσβεία των ΗΠΑ;


Δεν φτάνει, δηλαδή η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, σε όλα τα think tanks των αμερικανικών ιδρυμάτων; Δεν φτάνει η αποδοχή της πολιτικής Ομπάμα, μέχρι και ως προοδευτικής; Τα εγκώμια ενώπιον της κ. Δασκαλάκη, για το ίδρυμα του σφαγέα Κλίντον; Περίμεναν μια ανακοίνωση για μια επέτειο, που -εντάξει- έχουν ειπωθεί και διάφορες αμετροέπειες (κατά Μητρόπουλο) στο παρελθόν;
Δουλικότητα και μόνο δείχνει η στάση αυτή. Όχι στους Αμερικάνους. Όπως δουλικότητα έδειξε την επομένη κιόλας των εκλογών και το σβησμένο σφυροδρέπανο από τη σημαία της ΚΟΕ, στο πρωτοσέλιδο της Αυγής. Σταλινικές μέθοδοι, θα έλεγε κάποιος, αλλά για μας αυτό δεν είναι βρισιά, οπότε δεν τους το χαρίζουμε.

Το άλλο συγκλονιστικό, στην όλη υπόθεση, είναι ότι ακόμα και ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ και αγαπημένος του πάλαι ποτέ Συνασπισμού, Μπιλ Κλίντον (η Αυγή έγραφε για αλλαγή σελίδας στις ΗΠΑ, την ημέρα της εκλογής του) στην επίσκεψή του, το 1999 στην Ελλάδα, τότε που εσείς οι ΚΚΕδες κάνατε εξαλλοσύνες, είχε ζητήσει συγγνώμη για τον ρόλο της χώρας του στο πραξικόπημα των συνταγματαρχών.

Υπερβάλλων ζήλος παιδιά. Γνωρίζουν πολύ καλά τι είστε. Ώρα να το καταλάβει και κανένας άλλος. Και μην ξεχνάτε!
Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι!

ΥΓ1 Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, λέει τώρα, ότι η πρώτη ανακοίνωση που έστειλε ήταν η περσινή και στάλθηκε κατά λάθος. Μας περνάνε και για ηλίθιους εκτός όλων των άλλων. Η πρώτη ανακοίνωση, που μιλά για αμερικανοκίνητη χούντα, μιλά και για 41η επέτειο; Πόσο μπροστά αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ; Ένα χρόνο μπροστά;

ΥΓ2 Στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μοιράστηκαν προχθές κουπόνια για την οικονομική εξόρμηση του κόμματός τους. Το κάθε μπλοκάκι όμως, είχε 10 των 50 ευρώ! «Μα σε ποιους θα απευθυνθούμε με κουπόνι 50ευρου;», ρωτούσαν απορημένοι οι βουλευτές. «Τέτοια κουπόνια, μόνο η Γιάννα Αγγελοπούλου, μπορεί να αγοράσει» αποκρίθηκε κάποιος άλλος βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τελικά, τα κουπόνια επιστράφηκαν και οι υπεύθυνοι, δεσμεύτηκαν πως θα τυπώσουν άλλα, του 1, 2,5 και 10 ευρώ.
Μόνοι τους τα λένε, εγώ φταίω;

Ρένα Μπουεναβεντούρα Δουρου-τι

128 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο αλεξης την κυριακη θα παρει μερος σε συνεδριο στην φλωρεντια για την σοσιαλδημοκρατια. Ανετα εκει θα μπορει να εχει τα κουπονια των 50 ευρω για να βοηθησουνε ολα τα αστερια που θα βρεθουνε εκει. ΚΡΙΜΑ που δεν ζει ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ να επαιζε και φυσαρμονικα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ, μου θυμίζει το "στρατηγέ μου ιδού ο στρατός σας " του Κανελλόπουλου. Άνετα θα μπορούσε να το πει και ο Αλέξης και μη με κατηγορήσει κανείς για προβοκάτσια, γιατί σύντομα θα διαψευστεί!
Ούτε το ΠΑΣΟΚ δεν προσπαθούσε τόσο απροσχημάτιστα, τόσο ξετσίπωτα και με τόση περιφρόνηση προς το λαό που παρατηρεί την πολιτική συμπεριφορά των κομμάτων, να διαβεβαιώσει την αστική τάξη ότι είναι "δικός τους άνθρωπος".
Η προσωπική μου πρόβλεψη είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τελικά στις εκλογές, λόγω της αηδίας που προκαλεί στο κόσμο.
Και μετά, έρχεται αυτή η κυρία και με μια αξιοπρεπή αγανάκτηση διαρρηγνύει τα ταγιέρ της, γιατί λέει, το ΚΚΕ διαχωρίζει τη θέση του από την αριστερά και ότι άλλο "αριστερά" και άλλο αριστερά.
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18474:konstantinou-aristera&catid=71:dr-kinitopoiisis&Itemid=278
Λες και έχουν μπέσα που βάζουν και που δεν βάζουν εισαγωγικά οι ΣΥΡΙΖΑίοι.
Κυρία μου, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν αριστεροί εκτός εισαγωγικών. Όλοι είναι εντός!

λαθραναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

Και μια και μιλάμε για τους "όλους εντός", θυμήθηκα και το γνωστό άλμπουμ του Ζάππα:
"We are only in it for the money"

http://www.youtube.com/watch?v=VpCp9DMPGkM

λαθραναγνώστης

Neophyte_commie είπε...

«Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι!»

Εν τω μεταξύ, ο πρώτος στίχος είναι «Αυτοί σκοτώσαν Λαμπράκη-Μπελογιάννη». Αφήνω τους «αυτούς». Τα δύο ονόματα δίπλα-δίπλα, ενός εδαΐτη κι ενός κουκουέ, δείχνουν ότι τους τιμάμε εξίσου. Ότι αποδίδουμε τιμές στον Λαμπράκη που δεν ήταν δικός μας μεν, αλλά αγωνίσθηκε μαζί μας («συν-αγωνιστής») και πήρε κι αυτός ό,τι κι ο Μπελογιάννης (τ' αρχίδια του).

Αυτό όταν η ΕΔΑ ήταν μεν ουρά της ΕΚ, αλλά δεν είχε φθάσει (ακόμη· ας μην ήταν το σοκ της χούντας…) στα ξεφτιλίκια του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα.

Τηρουμένων των αναλογιών δηλαδή, το σύνθημα μιας υποτιθέμενης σημερινής συνεργασίας της «αριστεράς» θα ήταν:
«Αυτοί μπιμπ Δούρου-Σοφιανό, μπιπ των μπιπ, Μπιπ!»

Ανώνυμος είπε...

4.37 Δεν ειχε προφτασει να ειναι η ΕΔΑ στα χαλια του συριζα γιατι πρωτα τους καθυστερησε ο ΔΣΕ και στην συνεχεια του προλαβε η δικτακτορια αλλιως θα ειχανε μεγαλουργησει πριν το 1967 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Μια πολύ αντικαπιταλιστική ανάγνωση του Πολυτεχνείου θα μπορούσε να ακολουθεί το μοτίβο της ανακοίνωσης του Σύριζα.

Δηλαδή ότι η δικτατορία δεν είναι δικτατορία αλλά καπιταλισμός στο ιμπεριαλιστικό στάδιο, ή έστω δικτατορία του κεφαλαίου οπότε προϋπήρχε το 1967 και συνεχίστηκε μετά το 1974.

Όπως γράφει κ ο Ριζοσπάστης:

[...] η χούντα υπήρξε επιλογή της ίδιας της κυρίαρχης αστικής τάξης. Η επιβολή της δικτατορίας ήταν «γέννημα» ενός αστικού πολιτικού συστήματος που αδυνατούσε να υπερβεί εσωτερικές αντιφάσεις και συγκρούσεις, χωρίς ασφαλώς να παραγνωρίζεται η συμβολή των ΗΠΑ και του Κυπριακού ως παράγοντες που συνέβαλαν αποφασιστικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

http://www.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=21/9/2014&columnId=7465

Eφ' όσον η συμβολή των ΗΠΑ μπαίνει ,με βάση την παραπάνω ανάλυση σε δεύτερο πλάνο, δεν καταλαβαίνω ποια η ουσιαστική διαφορά σε αυτή την αντίληψη του ΚΚΕ και στην ανακοίνωση του Σύριζα.

Επειδή ο Σύριζα πήγε ένα βήμα πιο μπροστά και αφαίρεσε εντελώς τις ΗΠΑ; Σιγά...

Τρύφωνας Μπόρισιτς

Ανώνυμος είπε...

τρυφωνας. Την περιοδο 1949 1967 Το ΚΚΕ ητανε παρανομο ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΞΟΡΙΕΣ. Απλα το 1967 η αστικη ταξη μαζι με τους συμμαχους της ΗΠΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ αποφασισανε να αφησουνε τα προσχηματα περι δημοκρατιας που καλιεργουσε και πιστευε σε αυτα και η ΕΔΑ και να κανει ανοιχτη στρατιωτικη δικτακτορια. Τωρα που ειναι το ιδιο αυτο που λεει το ΚΚΕ με την θεση του συριζα που τα εσβησε και εχει πει επανειλημενα οτι Ε.Ε ΚΑΙ ΝΑΤΟ ειναι το σπιτι μας μαλλον θα πρεπει να ρωτησουμε ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

plagal είπε...

Μισοασχετο αλλα καπου εχω διαβασει οτι ο λογος που η ιστορικη αυτη φωτογραφια δεν εχει τα συνθηματα ειναι επειδη ειναι απο μετα τητν εξεγερση του Νοεμβρη (ειτε στην πρωτη επετειο ειτε στην πτωση της χουντας, δε θυμαμαι ακριβως). Αλλο η χρηση της απο τους πασπιτες, αλλα λεει δεν ειναι μονταζ.

Ανώνυμος είπε...

Εν τάξει Τρύφωνα. Ας κάνει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ μια τόσο αντικαπιταλιστική ανάλυση/ανακοίνωση και θα του "συγχωρεθεί" η απάλειψη της ευθύνης των ΗΠΑ στην δεύτερη "διορθωμένη"ανακοίνωση.
Η ξεφτίλα και ο οπορτουνισμός τους δεν είναι τόσο πολύ που απάλειψαν γενικώς την ευθύνη των ΗΠΑ, αλλά που την πρώτη φορά την ανέφεραν και μετά, μετά από πιο ώριμη σκέψη, την έβγαλαν! Εξ άλλου συνυπολογίζεται και όλη η πολιτική τους συμπεριφορά, η οποία δεν είναι και τόσο αντικαπιταλιστική.
Άμα σου βγεί το όνομα, που λένε.........!

λαθραναγνώστης

Αναυδος είπε...

Συμφωνα με τον νεοεμφανιζομενο τρυφωνα (η μηπως όχι) η ελληνικη αστικη ταξη δεν ειχε σαν επιλογη της τη δικτατορια. Ο σαββας κωσταντοπουλος η χουντα των παλατιανων στρατηγων, ο ιδεα κλπ βρισκονται στη φαντασια των κομμουνιστων. Πιθανολογω ότι και ο εμφυλιος ηταν αποτελεσμα των κακων ξενων πιουριφοι, τσορτσιλ κλπ που υποχρεωσαν του φιλειρινικους και ταγμενους στα ιδανικα της δημοκρατιας χιτες ταγματασφαλητες ραλληδες δαμασκηνους παπανδρεου κανελλοπουλους μπουρανταδες να σφαξουν τους κομμουνιστες

Καλο θα ειναι η αφελεια να εχει καποια ορια

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, αυτά που γράφεις δεν ειναι πολύ ταξικά, σόρυ. Ξαναδιάβασε το άρθρο στον Ριζοσπάστη.
Εκεί γράφει ότι η χούντα ήταν επιλογή της ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ αστικής τάξης. ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ, Παναγιώτη. Σύμφωνα με αυτό, η συμμετοχή των ΗΠΑ ήταν δευτερεύουσα και μπορεί να απαλειφθεί.
Αν δεχτούμε ότι η χούντα ήταν "αμερικανοκίνητη" τότε αυτοαναιρούμαστε. Δεν γίνεται να είναι και "αμερικανοκίνητη" και "επιλογή της κυριαρχης αστικής τάξης".

Τρύφωνας Μπόρισιτς


Ανώνυμος είπε...

"...χωρίς ασφαλώς να παραγνωρίζεται η συμβολή των ΗΠΑ και του Κυπριακού ως παράγοντες που συνέβαλαν αποφασιστικά προς αυτήν την κατεύθυνση."

Ως παραγοντες που συνεβαλαν αποφασιστικα προς αυτη την κατευθυνση. Αποφασιστικα. Ασφαλως, δευτερευουσας σημασιας θεωρουμε τον αμερικανικο παραγοντα. Ας τον απαλειψουμε λοιπον να μην αυτοαναιρουμαστε (ετσι κανεις με τους """δευτερευοντες""" παραγοντες, τους απαλειφεις γιατι κλαιν τωρα, τι δευτερευοντες και μαλακιες). Τα λεμε κι εμεις, τα λεει κι ο συριζα, πανω κατω ιδιες ανακοινωσεις βγαλαμε. Τρελα γελια.

sniper

Ανώνυμος είπε...

Τι λες βρε Τρύφωνα?
Οι Αμερικάνικες υπηρεσίες που στήνουν χούντες, για ποιόν δουλεύουν? Ποιανού τις επιλογές υλοποιούν?
Του προλεταριάτου?
Διαχωρίζεται η Αμερική του κεφαλαίου, που στήνει χούντες, από την αστική τάξη?
Αν σε μια χώρα του ιμπεριαλιστικού οικοδομήματος - της ιμπεριαλιστικής πυραμίδας που λέει το ΚΚΕ - η αστική τάξη τα κάνει θάλασσα ή δεν μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, τι νομίζεις? Δεν θα επέμβουν, αυτόκλητα ή όχι, οι ισχυρότερες χώρες? Χώρια που σε περίπτωση κινδύνου, οι αστικές τάξεις όλων των χωρών συμπεριφέρονται ενιαία.
Σε οποιοδήποτε σημείο της πυραμίδας, όσο χαμηλά κι αν είναι, αν παρουσιαστεί κίνδυνος κατάρρευσης, η απειλή είναι για ολόκληρο το οικοδόμημα και οι μηχανισμοί προστασίας τίθενται σε κίνηση.

λαθραναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

Τρυφωνας. Παρατηρω μια ζαλαδα να εχεις επαναλαμβανω λοιπον η αστικη ταξη της χωρας στα πλαισια των διεθνων συμμαχιων που συμμετεχει το 1967 επελεξε την ανοιχτη στρατιωτικη δικτακτορια γιατι ετσι εκρινε οτι εξυπηρετει τα συμφεροντα της. Βεβαια και πριν το 1967 μασκαρεμενη αστικη δημοκρατια ειχε απο την στιγμη που το ΚΚΕ ητανε παρανομο εκτελεσεις εξοριες. Και βεβαια με βαρυτατες ευθυνες της ΕΔΑ που νομοιμοποιησε αυτο το αισχος σαμποταροντας με καθε τροπο την νομιμη δραση του ΚΚΕ. τωρα το οτι εσυ βλεπεις διαφορες με τον ριζοσπαστη ειναι δικο σου προβλημα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Τι ένα τι κανένα;
Τι τρένα τι παρθένα;
Τι το σβήνω και μαζεύω τα λόγια μου τι το αναλύω και το βάζω σε όλα τα κείμενα για το Πολυτεχνείο και τη Δικτατορία.

Άσε που η χούντα και οι αμερικανοί ευνόησαν τους δικούς τους και αυτοί ευνόησαν τη χούντα. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΚΥΡΙΟΙ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΙΛΟΛΑΪΚΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ. Γι αυτούς γιατί δε μιλάει το ΚΚΕ; ΓΙΑΝΝΑ ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ!


Πασοκώλος διευθυντής τραπέζης

Ανώνυμος είπε...

@Λαθραναγνώστη,

Τα έχεις κάνει σαλάτα. Πιάνεις την ιμπεριαλιστική πυραμίδα *που αφορά το σήμερα* και προσπαθείς με εργαλείο αυτήν να εξηγήσεις αναδρομικά τι συνέβαινε πριν 40, 50 χρόνια.
Το βάζω σε bold γιατί είναι σοβαρό μεθοδολογικό λάθος ανάλυσης κ εξαγωγής συμπερασμάτων

Κάπως έτσι ξεκινά ο τραγέλαφος.


-Εσύ για ποιόν πιστεύεις ότι δούλευαν τότε οι αμερικάνικες υπηρεσίες;
Απ: Για την αστική τάξη. Για *ποιά* αστική τάξη αναρωτήθηκες; Την πλανητική αστική τάξη;

Πάμε παρακάτω. Λες ότι "Δεν θα επέμβουν, αυτόκλητα ή όχι, οι ισχυρότερες χώρες?"
Άλλο πράγμα "αυτόκλητα", τελείως διαφορετικό το "μή αυτόκλητα". Δεν είναι έτσι;
Και το αποκορύφωμα αμέσως μετά:

" Χώρια που σε περίπτωση κινδύνου, οι αστικές τάξεις όλων των χωρών συμπεριφέρονται ενιαία."

Δεν ξέρω τί είδους επαφή έχεις με τον μαρξισμό-λενινισμό ή με την κοινή λογική για να μιλήσουμε γενικότερα.

Η επισήμανσή μου είναι ότι όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και το ΚΚΕ θεωρεί την δικτατορία "αμερικανοκίνητη" για διαφορετικούς λόγους, βέβαια.

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι ήταν επιλογή της κυρίαρχης αστικής τάξης χωρίς όμως να διευκρινίζει που μπαίνει η αμερικάνικη παρέμβαση. Η κυρίαρχη αστική τάξη ζήτησε αμερικάνικη συνδρομή; Συναντήθηκαν οι δρόμοι; Δεν το ξεκαθαρίζει.

Τρύφωνας Μπόρισιτς

Ανώνυμος είπε...

areΓιατί να μπουν στον κόπο για μια τέτοια οφθαλμοφανέστατη χαζο-διόρθωση, την ώρα που κάποιος θα την έπαιρνε χαμπάρι και θα γινόντουσαν ρόμπα;

Γιατί δεν ντρέπονται, καθόλου μα καθόλου. Γιατί δεν τους ενδιαφέρει αν και πόσο "θα γίνουν ρόμπες". Γιατί μοναδικό στόχο έχουν να γίνουν κυβέρνηση, άντε να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση άμα δεν πάρουν αυτοδυναμία. Γιατί όσους τους παίρνουν ακόμα στα σοβαρά και όσους τους ψηφίζουν, τους θεωρούν είτε συνένοχους στην απάτη είτε χρήσιμους βλάκες.

gdmn1973

Ανώνυμος είπε...

Τρυφωνα κανω μερες τωρα υπομονη αλλα και αυτη εχει τα ορια της. Θες να μας πεις οτι η αστικη ταξη της χωρας ηταν αντιθετη με τη δικτατορια? Σε τι μιλας νομιζεις στο Λαφαζανη? Η αστικη ταξη της χωρας μας ηταν αρρηκτα συνδεδεμενη με τις ΗΠΑ πολυ πριν τη χουντα. Η χουντα ηρθε με πληρη συμφωνια του πιο ισχυρου κομματιου της αστικης ταξης της χωρας μας και με τη συνδρομη της CIA. Ο Ωνασης, ο Τομ Παπας, ο Λατσης και πολλα απο τα βαρια ονοματα του τοπου μας στηριξαν τη χουντα. Η οποια ηρθε για να λυσει το προβλημα της καθυστερησης σε σχεση με πιο πριν της διευρυμενης αναπαραγωγης του κεφαλαιου.
Ποσο πιο απλα να στο πει καποιος.
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΠΟΥ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΑΡΞΙΣΜΟ ΕΧΟΥΝ. Η Ελλαδα ηταν μελος του ΝΑΤΟ "εκλεκτο" που ελεγε και το ασμα ασφαλως η αστικη μας ταξη ηταν σε αγαστη συμμαχια με τις ΗΠΑ. Θελει μυαλο για να καταλαβεις οτι αυτο λεει το ΚΚΕ?
Σοβαρεψου...

ratm

Ανώνυμος είπε...

τρυφωνας. Ακριβως το αντιθετο συμβαινει. Εχεις μπερδεψει τα ποδια σου και τα εχεις κανει σαλατα. Το 1953 ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ εφερε προσχεδιο προγραμματος που καταργουσε το ενδιαμεσο σταδιο και τις ψευτοθεωριες για εξαρτηση και εθνικη αστικη ταξη. Το 1955 τους υποχρεωσανε να το αποσυρουνε απο το ΚΚΣΕ ΧΡΟΥΤΣΩΦ. αρα η ιμπεριαλιστικη πυραμιδα ισχυει απο τοτε γιατι το προγραμμα ητανε λαθος σοβαρεψου λοιπον και μη διαστρεβλωνεις τις θεσεις του ΚΚΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

orthodox είπε...

Νίκος Ζαχαριάδης: “Οδηγίες προς τους συντρόφους της Τασκένδης για την ίδρυση της νέας κομμουνιστικής οργάνωσης “Οργάνωση ΚΚΕ(κουκουέ)” (06/02/1968)

Ανώνυμος είπε...

Τρύφωνα, πρώτη φορά ακούς ότι η αστική τάξη παραμερίζει τις διαφορές της και ενώνεται και ενεργεί ενιαία κάθε φορά που αντιμετωπίζει απειλή για την ύπαρξη ή την ηγεμονία της?
Όσο για την "ιμπεριαλιστική πυραμίδα", είναι τόσο παλιά, όσο και η είσοδος του καπιταλισμού στη φάση του ιμπεριαλισμού.

λαθραναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

1.06 οτι και να κανεις το ονομα του ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ δεν μπορεις να το λερωσεις Καθαιρεθηκε και διαγραφηκε απο το ΚΚΕ μετα απο απαραδεκτη παρε μβαση του ΚΚΣΕ χρουτσωφ και των 6 αλλων Κ.Κ αφου πρωτα και σε αυτα ειχανε ανατραπει η ηγεσιες τους απο το 20ο συνεδριο μπορεις να συνεχισεις στον ΒΟΥΡΚΟ ΣΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

orthodox είπε...

Τρύφωνα, πρώτη φορά ακούς ότι η αστική τάξη παραμερίζει τις διαφορές της και ενώνεται και ενεργεί ενιαία κάθε φορά που αντιμετωπίζει απειλή για την ύπαρξη ή την ηγεμονία της?

Άρα η φιλολογία περί ανάπτυξης "διακρατικών συμφωνιών με αμοιβαίο όφελος" ανάμεσα στη λαϊκή δημοκρατία και σε καπιταλιστικά κράτη, για όσο ο σοσιαλισμός δεν θα έχει ακόμα επικρατήσει παγκόσμια, μας λες ότι είναι μπαρούφα, αφού η ενιαία παγκόσμια αστική τάξη θα παραμερίσει τις όποιες εσωτερικές της διαφορές προκειμένου να χτυπήσει το σοσιαλιστικό κράτος.

Επομένως, ή μας λες ότι η επανάσταση θα πρέπει να είναι παγκόσμια και ο σοσιαλισμός δεν μπορεί να νικήσει σε ένα κράτος (το φάντασμα του Τρότσκυ ακόμα πλανιέται πάνω απ' τα ΚΚ), ή αντιφάσκεις, αφού αναγνωρίζεις πως θα πρέπει κάποιων κρατών οι αστικές τάξεις να μην παραμερίσουν τις διαφορές τους με τα υπόλοιπα κομμάτια της τάξης και να στηρίξουν έστω και εν μέρει ένα σοσιαλιστικό κράτος...

Τι από τα δύο ισχύει;

Εκτός αν θες να μας πεις ότι 2-3 σοσιαλιστικά κράτη ο ιμπεριαλισμός δεν θα τα δώσει σημασία και δεν θα τα αντιμετωπίσει σαν απειλή για την ύπαρξη ή την ηγεμονία του...

Ανώνυμος είπε...

1.48 η αστικες ταξεις παραμεριζουνε τις διαφορες τους για να αντιμετωπισουνε το προλεταριατο οταν κινδυνευει η εξουσια τους. ταυτοχρονα υπαρχουνε οι ενδοκαπιταλιστικες αντιθεσεις τις οποιες μπορει να εκμεταλευτει το προλεταριατο οπως εγινε με την συμφωνια ΛΕΝΙΝ ΚΕΜΑΛ το 1921 και η συμφωνια ΜΟΛΟΤΩΦ ΡΙΜΠΕΝΤΡΟΠ το 1939. Τα περι τροτσκι και παγκοσμιας επαναστασης ειναι η γνωστη οπορτουνιστικη σκονη για να κρυψει οτι εχετε προσκυνησει τον καπιταλισμο μαζι βεβαια με τους τροτσκιστες που εχετε κανει κολεγια στο ΑΝΤΑΡΙΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Το πολιτικο ξεβρακωμα καμια φορα ειναι εξαιρετικη διαδικασια για αυτον που παρατηρει... Μπορεις να το πεις και στριπτιζ.
Ημουν απο τους πρωτους που επιτεθηκα εδω μεσα σε ενα συγκεκριμενο τυπακι. Ανταλλαξα μαζι του χαρακτηρισμους και εκτοτε με 1-2 εξαιρεσεις φροντισα να μην τον ταισω αλλο ως τρολ.
Το να τον βλεπω με τον καιρο να αυτογελοιοποιειται και να μετατρεπεται σε θλιβερο συκοφαντη ειναι κατι που το απολαμβανω. Ωστοσο σε προηγουμενο νημα αυτος ο "κυριος" εβαλε μεσα απο μια ευφανταστη σκεψη στο στομα οσων υπερασπιζονται το ΚΚΕ και το προγραμμα του (του οποιου καποτε σε μια αντιπαραθεση μαζι μου δηλωσε υποστηρικτης!) οτι λιγο πολυ αποκαθιστουν τον Πατακο και τα οσα εκανε στους φοιτητες! Αυτο μαλλον ονειρευεται να δει ο συγκεκριμενος.
Τωρα κοτσαρε ενα λινκ γραμμενο απο καποιον με κομπλεξ κατωτεροτητας προφανως που οπως και αλλοι αυτη την εποχη αναζητα λιγη λαμψη προσπαθωντας να συκοφαντησει το ΚΚΕ και να οικιοποιηθει την ιστορια του και τον ΓΓ του Νικο Ζαχαριαδη.
Δεν ξερω αν ο "κυριος" αυτος ενστερνιζεται αυτο το λιβελο που ερμηνευει κατα το δοκουν τον ΝΖ και μαλιστα σε σχεση με το ΚΚΕ και τα στελεχη του σημερα! Ας νιωσει την αναγκη ας το διευκρινισει. Ωστοσο εχω να κανω 2 παρατηρησεις. Η πρωτη αφορα στο λινκ που μας κοτσαρε ο "υποστηρικτης" του ΚΚΕ που περα απο την Παπαρηγα ή τον Κουτσουμπα συκοφαντει και κατακεραυνωνει και το Φλωρακη. Μαλλον τελικα αλλοι θα αποκαθηλωσουν τους παντες προκειμενου να χτυπησουν το ΚΚΕ. Δευτερον ευτυχως ο ΝΖ ηταν τετοια ηγετικη μορφη που προεβλεψε και πριν πεθανει απαντησε προκαταβολικα σε σαλτιμπαγκους που θα προσπαθουσαν μεσω αυτου να χτυπησουν το ΚΚΕ.


ratm

Ανώνυμος είπε...

Όταν κάνεις αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ όχι από θέση αρχής αλλά από θέση τακτικής, αυτά παθαίνεις...

Ratm δεν διαφωνώ σε αυτά που γράφεις. Συμφωνώ απόλυτα και το λέω ειλικρινά.

Το μόνο που λέω είναι ότι "αμερικανοκίνητη" σημαίνει ότι έχεις (είχες έστω) εξάρτηση, ότι ο πρώτος λόγος σε εκείνο το θέμα ανήκε στους Ιμπεριαλιστές. Και η φυσική συνέχεια της καταγγελίας της χούντας ως "αμερικανοκίνητης" είναι η εθνική ενεξαρτησία -λαϊκή κυριαρχία.
Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;;;

Όταν γράφεις ότι η χούντα ήταν επιλογή της αστικής τάξης (που είναι μάλιστα ΚΥΡΙΑΡΧΗ) τότε έχεις ένα "εσωτερικό" πολιτικό ζητημα που θα το λύσει η ταξική πάλη για το σοσιαλισμό κτλ κτλ. Καμία αντίρρηση. Δεν διαφωνώ καθόλου.

Αλλά μην καταγγέλεις το Σύριζα ότι απάλειψε την "αμερικανοκίνητη" χούντα γιατί πρακτικά έχεις κάνει και εσύ το ίδιο.

Τρύφωνας Μπόρισιτς


ΥΓ Λαθραναγνώστημ το τελευταίο το γράφει ο Λένιν, ή εσύ;


Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ κανει κριτικη απο θεση αρχηα σε καθε κομμα που υπερασπιζεται τον καπιταλισμο.
Απο κει και περα ειναι αλλο πραγμα οι εξαρτησεις στα πλαισια της ιμπεριαλιστικης αλυσιδας που μαλιστα παντα ειναι ανισοτιμες και αλλο πραγμα να ισχυριζομαστε οτι δεν εχει ή δεν ειχε εθνικη ανεξαρτησια η Ελλαδα. Επισης διαφορετικο πραγμα η λαικη κυριαρχια. Λαικη κυριαρχια και καπιταλισμος δεν πανε μαζι. Η αστικη ταξη της Ελλαδας παντα εκανε συμμαχιες για να προωθησει τα συμφεροντα της. Τετοια ηταν η επιλογη να παρει μερος στο πλευρο της Ανταντ στον 1ο παγκοσμιο, τετοια ηταν η επιλογη της Αγγλιας απο το φιλοναζιστικο καθεστως Μεταξα, τετοια ητα ν η ενταξη στην ΕΟΚ και μετα στην ΕΕ τετοια ηταν η ΟΝΕ η προσωρινη αποχωρηση απο το στρατιωτικο σκελος του ΝΑΤΟ επι Καραμανλη και πολλες αλλες περιπτωσεις. Αυτα ακυρωνουν τα εγκλξματα των ιμπεριαλιστων εναντιων του λαου μας? Ακυρωνουν τον ιδιαιτερο ρολο του αμερικανικου παραγοντα στη χωρα μας απο το 46 και μετα? Αλλα απο αυτο μεχρι το να λεμε ο καημενος ο Λατσης που η CIA του επεβαλε χουντα απεχει ετη φωτος.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Ratm μην τα μπουρδουκλώνεις χωρίς λόγο τα πράγματα με διάφορες φιοριτούρες.

Απάντησε στο εξής καθαρό ερώτημα: Θεωρείς τη χούντα "αμερικανοκίνητη", ναι ή ου;

Κανένας δεν είπε καημένο τον Λάτση. Αλλά γιατί κολλάς στον Λάτση, ο Λάτσης είναι ο ελληνικός λαός; Ο Λάτσης είναι ο βιοτέχνης, ο μικρέμπορας, ο ελευθερος επαγγελματίας; Ήταν το 1970 η Ελλάδα μια χώρα που το 10% ήταν Λάτσηδες και το 90% βιομηχανικοί εργάτες που δεν είχαν ιδιοκτησία και ζούσαν από το μεροκάματο;

Σε αυτά που γράφεις, αν είναι παράλογο να πούμε ότι "αι ΗΠΑ" επεβαλαν στον Λάτση τη χούντα (!!!), πόσο πιο παράλογο είναι να πούμε ότι την απόφαση για την χούντα την πήραν οι Λάτσηδες και έβαλαν τις ΗΠΑ να καθαρίσουν.

Αν πάντως ισχύει το δεύτερο, κακώς η πορεία πάει στην αμερικάνικη πρεσβεία. Στους αστούς έπρεπε να πηγαίνει.


Τρύφωνας Μπόρισιτς


Ανώνυμος είπε...

Τρύφωνα,
Βασικά, εγω το λέω, αλλά αμα θες και βιβλιογραφία, θα σου πρότεινα να διαβάσεις στον "Ιμπεριαλισμό...." του Λένιν, κεφάλαιο VI, τις δύο παραγράφους για την Αργεντινή και Πορτογαλία και τη σχέση αλληλεξάρτησής τους με την Μ.Βρετανία, καθώς και το τελικό συμπέρασμα στην Β' παράγραφο.

Ορθόδοξε,
Αυτά που λες είναι σοφιστείες.
Ξέρεις πολύ καλά ότι ισχύει το δόγμα ότι "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου".....μέχρι να γίνει και δικός μου εχθρός!

λαθραναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

Ειδες πως αντιστρεφονται καμια φορα τα ερωτηματα Τρυφωνα?

Ειδες εσυ το ΚΚΕ ή καποιον φιλο του εδω μεσα να πει οτι η χουντα δεν ηταν αμερικανοκινητη?
Οχι.
Αρα προς τι ο οδυρμος σου και η προσπαθεια να ταυτισεις την θεση του ΚΚΕ με την θεση του ΣΥΡΙΖΑ?

Εγω καταλαβαινω πολυ καλα που το πας με την θεωρια της εξαρτησης που τοδο αγαπηθηκε απο τους οπαδους του 3ου δρομου και στη χωρα μας απο το ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρεου.
Ελα ομως που η εξαρτησεις, οι ανισοτιμες σχεσεις που απορεουν απο την ανισομετρη αναπτυξη κλπ ειναι αποτελεσματα και οχι αιτιες του καπιταλιστικου τροπου αναπτυξης και εδω βρισκεται ολη η ουσια.

Ασε λοιπον το που θα πρεπε να παει η πορεισ του ΚΚΕ και πες αυτο που θες ξεκαθαρα χωρις λαθροχειριες.

ratm

Ανώνυμος είπε...

"Ήταν το 1970 η Ελλάδα μια χώρα που το 10% ήταν Λάτσηδες και το 90% βιομηχανικοί εργάτες που δεν είχαν ιδιοκτησία και ζούσαν από το μεροκάματο; "

Ηταν τετοια μηπως η συνθεση στη Ρωσια το 1917? Αρα τι μεχρι να εχουμε 90% εργατες και 10% καπιταλιστες το σοσιαλισμο τον ξεχναμε?

ratm

Ανώνυμος είπε...

ratm και εσυ τωρα τη τον θελεις το σοσιαλισμο αφου ο καπιταλισμος θα γινει ανθρωπινος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Yannis Theocharis είπε...

@Τρύφωνας
Γράφεις:
"ΥΓ Λαθραναγνώστημ το τελευταίο το γράφει ο Λένιν, ή εσύ;"

Κανείς από τους 2. Τα πέρι "ιμπεριαλιστικής πυραμίδος" τα λέει ο παγκοσμίου βεληνεκούς θεωρητικός του Μαρξισμού, Σ. Λουκάς.

Η λεπτή αυτή έννοια διέλαθε της προσοχής του Λένιν. Δεν είχε, βλέπεις, τη διανοητική ικανότητα ενός Λουκά.

Κριτίας, ο εκ των Κασσιτερίδων νήσων ορμώμενος.

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΙΤΙΑΣ. Τα περι ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ και ανισομετρης αναπτυξης στον καπιταλισμο τα λεει ο ΛΕΝΙΝ και το ΚΚΕ ασφαλως. οσο για τον ΜΠΕΡΣΤΑ ΙΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΟΥΤΣΚΙ ασφαλως και δεν τα λενε πουθενα. αυτοι γραφουνε τα παραμυθια περι εξαρτησης και για εθνικη αστικη ταξη και αλλα τετοια. Οσο για τους πονους που νιωθεις για το ξεβρακωμα που σας εκανε το κομμα μεσα στα τελευταια 23 χρονια πρεπει να κανεις κουραγιο ετσι ειναι η ζωη ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ratm, καταλαβαίνω ότι δεν διευκολύνεσαι να απαντήσεις καταφατικά: Ναι, η χούντα ήταν αμερικανοκίνητη. Οπότε ακολουθείς την αποφατική οδό "κανείς δεν είπε ότι δεν είναι" (αλλά και κανείς δεν λέει ότι είναι) σου λέω εγώ. Πολύ συνδικαλιστικό!

Τα περί Οκτωβριανής και σοσιαλισμού είναι επιχειρήματα φοιτητικού αμφιθεάτρου και τα προσπερνώ.

Βρίσκεσαι στην κατάσταση της τέλειας σύγχυσης και είναι απολύτως ανθρώπινο. Όταν για 40 χρόνια (δύο γενιές είναι αυτές!) ακούς για αμερικανοκίνητη χούντα-κατω ο ιμπεριαλισμός-έξω αι ήπα- έξω το νατο, έστω και με διαφορετική ένταση συν τω χρόνω, έρχεται μια καινοφανής αλλά άκρως ενδιαφέρουσα άποψη που τοποθετεί αλλιώς τα πράγματα. H οποία θεωρεί ότι η χούντα ήταν μια αστική επιλογή, δίνοντας πιο δευτερεύουσα σημασία στον ξένο παράγοντα.

Και μήν μου πεις τώρα "μα πάντα τα ίδια λέγαμε".

Προσωπικά αν και την βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα όπως είπα, δεν την έχω αφομοιώσει ακόμα πλήρως. Από ό,τι βλέπω μόνο ο ήρωας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ την παίζει στα δάχτυλα και μάλιστα τα έλεγε εδώ και χρόνια... :)

Τρύφωνας Μπόρισιτς



Ανώνυμος είπε...

''καταλαβαίνω ότι δεν διευκολύνεσαι να απαντήσεις καταφατικά: Ναι, η χούντα ήταν αμερικανοκίνητη. Οπότε ακολουθείς την αποφατική οδό "κανείς δεν είπε ότι δεν είναι" (αλλά και κανείς δεν λέει ότι είναι) σου λέω εγώ. Πολύ συνδικαλιστικό!''

''Βρίσκεσαι στην κατάσταση της τέλειας σύγχυσης και είναι απολύτως ανθρώπινο. Όταν για 40 χρόνια (δύο γενιές είναι αυτές!) ακούς για αμερικανοκίνητη χούντα-κατω ο ιμπεριαλισμός-έξω αι ήπα- έξω το νατο, έστω και με διαφορετική ένταση συν τω χρόνω, έρχεται μια καινοφανής αλλά άκρως ενδιαφέρουσα άποψη που τοποθετεί αλλιώς τα πράγματα. H οποία θεωρεί ότι η χούντα ήταν μια αστική επιλογή, δίνοντας πιο δευτερεύουσα σημασία στον ξένο παράγοντα.

Και μήν μου πεις τώρα "μα πάντα τα ίδια λέγαμε". ''

α ρε Τρυφωνα...


''Οι λόγοι που επέβαλαν τη δικτατορία ήταν η εξυπηρέτηση εσωτερικών αναγκών του συστήματος, καθώς υπήρχαν αντιθέσεις ανάμεσα σε αστικά κόμματα και το Παλάτι, που υπήρχε ακόμα και ήταν μέρος του αστικού πολιτικού συστήματος, αλλά και για να στηριχθούν οι επιδιώξεις του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού στην περιοχή.''

Απο την ανακοινωση της ΚΝΕ για την εξεγερση του Πολυτεχνειου.

«Οι νέες και οι νέοι, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, έχουν δικαίωμα και πρέπει να μάθουν την αλήθεια για το λαϊκό ξεσηκωμό το Νοέμβρη του '73, τις καταλήψεις της Νομικής που προηγήθηκαν. Να μάθουν για το ρόλο που έπαιξε η στρατιωτική δικτατορία για την προάσπιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ»
«Όπως τότε, έτσι και σήμερα, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και εμπλοκής του λαού σε επικίνδυνες περιπέτειες. Γι' αυτό έχουν μεγάλες ευθύνες τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που όχι μόνο δεν αμφισβητούν τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά καλλιεργούν αυταπάτες ότι η ΕΕ μπορεί να γίνει φιλολαϊκή και το ΝΑΤΟ να αυτοδιαλυθεί»

Απο το αντιστοιχο καλεσμα του ΚΚΕ.

ratm

Ανώνυμος είπε...

τρυφωνας. καταρχην να διευκρινησω οτι δεν ειμαι ηρωας και οτι αυτη ειναι η συλογικη σκεψη του κομματος που ωριμασε μετα την ολοκληρωση των ανατροπων το 1991. Το ΚΚΕ ποτε δεν εγινε οπορτουνιστικο για αυτο αλλωστε φτιαχτηκε και το εσωτερικο το 1968. Το οτι ειχαμε γινει χυλος μεσα στην ΕΔΑ μεχρι το 1974 δεν επετρεψε να αλλαξουμε το προγραμμα και συνεχιστηκανε οι ιδεολογικες παρεκκλισεις που δημιουργησανε ολα τα προβληματα με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1974 δημοκρατικες δυναμεις και ανοχη στο ΠΑΣΟΚ δημιουργια του συνασπισμου και συμμετοχη σε 2 αστικες κυβερνησεις το 1989. ολα αυτα τα ξεκαθαρισαμε απο το 15ο μεχρι το 19ο συνεδριο και ειναι απολυτα φυσιολογικο. τωρα εσυ θελεις επιστροφη σε εκεινη την κατασταση ωστε να συμβουνε ξανα τα ιδια με το νεο πασοκ. οσο για την προβοκατσια στον ratm οτι ταχα ειναι σε συγχηση κανεις λαθος. το αντιθετο συμβαινει με εσενα και καλο θα ειναι να μιλας ξεκαθαρα τη θελεις ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αναυδος είπε...

για να μην το ζαλιζουμε πολυ
η χουντα ηταν επιλογη τοσο των αμερικανων οσο και μεριδας της αστικης ταξης της ελλαδας

δεν ηταν μονο αμερικανοκινητη ουτε μονο επιλογη του ντοπιου κεφαλαιου υπηρξε συμπτωση συμδεροντων και ακολουθουμενης πολιτκης

διαφωνειες για τη χουντα ειχε μερος του κεφαλαιου τοσο στην ελλαδα οσο και στις ηπα. η συγγνωμη του κλιντον πως ερμηνευεται;

χαζος είπε...

Τρύφωνα επειδή εμείς είμαστε και λίγο χαζοί άνοιξε μας τα μάτια
Τι ήταν Χούντα;
Για κάντα μας φραγκοδίφραγκα,

Ανώνυμος είπε...

το συγκεκριμένο θέμα της σχέσης χούντας ΗΠΑ είναι σοβαρό γιατί μπλέκει με τα θέματα της "εξάρτησης" και των "σταδίων".

ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βάζει θέματα εθνικής ανεξαρτησίας κινούμενος κυρίως από μια στρατηγική εθνικής ενότητας και προοδευτικής διακυβέρνησης. Αριστερό άλλοθι σε αυτό δίνουν απόψεις τύπου Μηλιού για σύνδεση της εθνικής ανεξαρτησίας με διαταξική συμμαχία, σαν κάτι που πρέπει να αποφευχθεί, ενώ το λέει σε ένα κόμμα που καταλύτης της διαταξικής συμμαχίας είναι η άρνηση της εθνικής ανεξαρτησίας.

Είναι αυτός ακριβώς ο πυρήνας της πρόσφατης κοσμοπολίτικης στροφής του και του ΚΚΕ. Η άρνηση της εξάρτησης και των σταδίων έγινε με τρόπο

1. άρνησης της εθνικής ανισότητας στον ιμπεριαλισμό

2. άρνησης της ανάγκης μιας ανάλυσης που να μπορεί να σταθεί εξίσου σε συγκυρίες αναβάθμισης του ελληνικού καπιταλισμού (όπου αποτυγχάνουν οικτρά οι περί εξάρτησης θεωρίες, και έχει πλάκα ότι το ΚΚΕ έλεγε για εξάρτηση όσο η κινητικότητα του ελληνικού καπιταλισμού ήταν ανοδική) αλλά και σε συγκυρίες υποβάθμισης (όπου αποτυγχάνουν οι θεωρίες άρνησης της εξάρτησης).

3.άρνησης μιας ανάλυσης για την εθνική ανεξαρτησία σαν διεθνιστικό πρόταγμα ΚΑΙ στις ιμπεριαλιστικές χώρες. Η γερμανική εργατική τάξη πχ είναι και εκείνη "κλειδωμένη" σε πολιτικές λιτότητας και αναδιάρθρωσης μέσα στις δομές της διεθνοποίησης.

4. άρνησης ενός όχι στα στάδια που να ανεβάζει και όχι να κλείνει περισσότερο την κλίμακα του επαναστατικού πειραματισμού, κάτι που έχει προϋπόθεση την ρήξη με την ουσία των σταδίων δηλ την μετάβαση στου υποτιθέμενο σοσιαλιστικό τρόπο παραγωγής. Η βάση τόσο της αριστερίστικης υπερεπαναστατικής λογοκοπίας όσο και του μεταρρυθμισμού των σταδίων είναι ο καουτσκικός σταλινικός μαρξισμός.

Κατ αυτόν τον τρόπο, ένα κομμουνιστικό κίνημα και μια αριστερά απογυμνωμένη από την αναζήτηση του σύγχρονου περιεχόμενου του μάχιμου και μαχόμενου αντιιμπεριαλισμού, βρέθηκε ανίκανη να διεξάγει μια αντιπαράθεση στον απίθανο κρετινισμό του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει λάδι τις ΗΠΑ.

Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί τις ιδεολογικοπολιτικές αφετηρίες των υπολοίπων και φαίνεται να μπορεί εύστοχα να προβλέπει ότι δεν θα κατορθώσουν πειστικά να του επάγουν κόστος.

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος είπε...

Αριστερισμος συμφωνα με τον ΛΕΝΙΝ οταν εχουμε καπιταλισμο ειναι οταν δεν συμμετεχεις στο αστικο κοινοβουλιο και στα αντιδραστικα συνδικατα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

καουτσκικος σταλινικος μαρξισμος. ΜΑΛΙΣΤΑ. ο αντικομμουνιστικος παροξυσμος οδηγει σε παρακρουση. Σημεια των καιρων ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ιστρολλικός είπε...

Παναγιώτη εδώ ο άνθρωπος σου λέει ότι η Γερμανική Ε.Τ. πρέπει να παλέψει για εθνική ανεξαρτησία, τι συζητάς τώρα.

χαζος είπε...

@ Κάποιος σύντροφος ή Τρύφωνας Μπόρισιτς ή ότι άλλο φευδώνυμο χρησιμοποιήσετε εσείς οι "εργατοαγωνιστές"

Κριτική ακούω-θέσεις δεν βλέπω:
Πες μας μέγιστε φωστήρα:

Ποιο είναι το σύγχρονο περιεχόμενο του μάχιμου και μαχόμενου αντιιμπεριαλισμού;

Για διαφώτισέ μας. Ανοιξε το στοματάκι σου μην ντρέπεσε

Neophyte_commie είπε...

«4. […] δηλ την μετάβαση στου υποτιθέμενο σοσιαλιστικό τρόπο παραγωγής.»

Ώπα, βρήκες. Αν δεν υπάρχει σοσιαλιστικός τρόπος παραγωγής, δεν υπάρχει σοσιαλισμός, δεν υπάρχει κομμουνισμός, δεν υπάρχει συζήτηση και βέβαια εσύ δεν είσαι σύντροφος.

Στα 1, 2 και 3 σού απαντά ακριβώς η ανισότιμη αλληλεξάρτηση.

(α) Όλες οι χώρες πλέον είναι ιμπεριαλιστικές (γιατί από τη μια χούφτα του προηγούμενου αιώνα πέρασαν εκατό χρόνια).

(β) Όλες οι χώρες βρίσκονται σε αλληλεξάρτηση μεταξύ τους, γιατί η μια δανείζει στην άλλη, αγοράζει από τη δεύτερη, πουλάει στην τρίτη κλπ, εισβάλλει στην τέταρτη, εισβάλλεται από την πέμπτη. Επομένως εξαρτάται και εξαρτά.

(γ) Αυτή η αλλελεξάρτηση είναι ανισότιμη, γιατί άλλο οι ΗΠΑ και άλλο η Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα άλλο η Ελλάδα κι άλλο το Τιμπουκτού.

Δεν υπάρχει καμιά αντίθεση στα τρία παραπάνω, ισχύουν διαλεκτικά, αλληλοπεριοριζόμενα και αλληλοσυμπληρούμενα, και ισχύουν φυσικά ταυτόχρονα τόσο σε περιόδους ανάπτυξης όσο και ύφεσης, που δεν επηρεάζει κατ' ανάγκη ούτε όλες τις χώρες ούτε όλους τους κλάδους, χωρίς αυτό να αποκλείεται.

Το ζήτημα είναι ότι, κατά τη γνωστή προπολεμική ανάλυση, αν εξαρτάσαι δεν μπορείς να πας άμεσα στον σοσιαλισμό, γι' αυτό και τόση λύσσα να εξαρτώμαστε με το στανιό. Άλλωστε το είπες παραπάνω: «υποτιθέμενο».

Λες όμως το εξής ανησυχητικό: «εθνική ανεξαρτησία σαν διεθνιστικό πρόταγμα ΚΑΙ στις ιμπεριαλιστικές χώρες». Δηλαδή η πρότασή σου είναι το πισωγύρισμα στον μεσαίωνα, όπου κάθε οικονομία ήταν (περισσότερο) ανεξάρτητη; Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με βίαιο αποκλεισμό της μιας αγοράς από την άλλη, πράγμα αδύνατο στον ιμπεριαλισμό. Το κεφάλαιο συγκεντρώνεται, δεν κατακερματίζεται. Δηλαδή, αυτό το «πρόταγμα» είναι η επιτομή της ουτοπίας.

Ακόμη κι αν γινόταν όμως, η ιστορία λέει πως δεν ήταν καθόλου ευχάριστο για τις εργαζόμενες τάξεις. Γιατί σε τελική ανάλυση η ουσία δεν είναι το μέγεθος της αγοράς και η αλληλεπίδρασή της ή μη με άλλες, αλλά η κάθε φορά ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής. Άρα, πέραν του ουτοπικού, είναι και άσχετο για τη συζήτηση. Συνεπώς αποπροσανατολιστικό.

Ανώνυμος είπε...

ρε Neophyte πιστεύω ότι η εργατική τάξη της Γερμανίας και της Ελλάδας πρέπει να παλεύει για την έξοδο της Γερμανίας από την ΕΕ, εσύ πρότεινε την Ευρώπη των λαών, δημοκρατία, λένε, έχουμε.

αυτά τα μεσαίωνας που λες που κάνουν λίγο νεοφιλελέδικα, την ενιαίας σκέψης.

υπάρχει άλλος δρόμος, δεν υπάρχει πλανητικό χωριό, υπάρχει ιμπεριαλισμός και κυρίαρχη από την κάθε αστική τάξη αλλά ανισότιμη εκμετάλλευση του στυλ ένταξης κάθε σχηματισμού στην ιμπεριαλιστική αλυσίδα .

τόσος φανατισμός όμως για μια θεωρία που βγήκε ... πέρσι δεν δικαιολογείται.

hellllloooooo !?!? θα γίνει καμιά ξαφνική ανακατάταξη στο ΠΓ και στην ΚΕ και θα ξαναλέτε εξάρτηση, και θα γελάω.

το νου σας ρε !

(άκου ρε, μεσαίωνας είπε ο άλλος, δεν χωνεύεται με τίποτα σύντροφε)

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος είπε...

ΙΣΤΡΟΛΛΙΚΟΣ. τη να του πεις σε λιγο θα ειναι εξαρτημενες και η ΗΠΑ απο τους εξωγηινους. Ειναι αυτο που λεμε ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΧΙΟ ΤΡΑΒΗΞΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ. Αυτα τα αποτελε σματα εχει η με παση θυσια σωτηρια του καπιταλισμου με οπορτουνιστικο προσωπειο. Νομιζεις παντα οτι βρεχει ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

συμπλήρωση στην πρώτη πρόταση του 11:13, αν και εννοείται, και της Ελλάδας.

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΟΣ. εξοδος της γερμανιας και της καθε χωρας απο την Ε.Ε και ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑ ΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ αλλιως υπαρχει και η Τ.Ε και η ιμπεριαλιστικη ρωσια. Σε ποναει η θεση για την ανισοτιμη αλληλεξαρτηση στην ιμπεριαλιστικη πυραμιδα που αποκατεστησε το ΚΚΕ απο το 1996 μεχρι σημερα και ητανε παντα θεση του ΛΕΝΙΝ. οσο για την ανησυχια σου μη γινει καμμια ανακαταταξη στο ΚΚΕ με τον καημο θα μεινεις. Ειναι τετοια η εμπειρια απο τις ιδεολογικες παρεκκλισεις 1956 1991 που δεν μπορεις να φανταστεις φουκαρα μου που εχετε μπλεξει. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

15 μερες πριν τον δεκεμβρη του 1944 που ο λαος της ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ σφαγιατηκε στο ονομα της ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ των αστικοδημοκρατικον δικαιωματων που επρεπε να λυσουμε και δεν ητανε η ωρα για σοσιαλισμο. 70 χρονια μετα το ιδιο παραμυθι απο μερικους που νομιζουνε οτι βρεχει. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο Παναγιώτη, αν και βιάζεσαι, άσε να πούμε κάτι και τότε.

Πραγματικά σύντροφοι δείτε τις ιδεολογικά και πολιτικά αποτελέσματα του 19ου. Αν δεν τρολλάρεις γιατί ακόμα έχω επιφυλάξεις.

Να το ξαναγυρίσουμε στο Πολυτεχνείο, ο Παναγιώτης θα βρει ξέρω γω τίποτε "δικαιωμένους" παρακμιακούς που φώναζαν "εργατική εξουσία" και "κάτω το κράτος". Όμως η κατάληψη ελέγχθηκε πολιτικά από Α/ΕΦΕΕ, ΡΦ, ΑΑΣΠΕ, καμιά ΠΠΣΠ άντε και κάνα ΠΑΚ, άντε και τίποτε γκεβαρικούς ξερωγω, παίζαν από τα φοιτητικά, μέχρι φοιτητικά αντιχουντικά, και μέχρι αντιχουντικά αντιιμπεριαλιστικά.

Έχασε η γραμμή της αντικαπιταλιστικής αντικρατικής εξέγερσης που υποστηρίζει ο Παναγιώτης.

Δεν βαριέσαι, και έτσι καλούλα ήταν η εξέγερση.

"κάποιος σύντροφος"

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

"θα γίνει καμιά ξαφνική ανακατάταξη στο ΠΓ και στην ΚΕ και θα ξαναλέτε εξάρτηση, και θα γελάω.
το νου σας ρε!"
Μερικοί, ποτέ δεν καταλάβατε με ποιό κόμμα, με ποιό πολιτικό χώρο, με ποιό κομμάτι του ελληνικού Λαού έχετε να κάνετε.
Πάλι τρώτε τα μούτρα σας, όπως τότε, το '89-'91, που νομίζατε ότι θα αρπάζατε την καθοδήγα και θα καθαρίζατε.
Αμ, ευτυχώς, ούτε αυτό σας έκατσε, γιατί δεν ξέρετε τι σας γίνεται. Οχι, πως θα πετυχαίνατε και τίποτε σημαντικό δηλαδή, απλά γλυτώσαμε από πρόσθετους κόπους και κανα-δυό χρονάκια παραπάνω...

Ανώνυμος είπε...

δεν έχουν γίνει ποτέ οπερετικές ιστορίες στα ΠΓ και της ΚΕ των ΚΚ σύντροφε Σεχτάρ, γιατί τα ΚΚ δεν έγιναν ποτέ κόμματα του κράτους, τα σοβιέτ δεν απονεκρώθηκαν ποτέ κλπ, και έτσι πάντα όσα γίνονταν μέσα στα ΚΚ ήταν δημόσια, ανοιχτά, με όρους ταξικής πάλης, και σε καμία περίπτωση με όρους "πολιτικής", μιας και η αντίθεση πολιτικής-λαού είχε επιλυθεί (μαζί με το κεφάλαιο εργασία, πόλη ύπαιθρος, το έμφυλο, εκτέλεση διεύθυνση, πείρα επιστήμη, εκπαιδευτής εκπαιδευόμενος)

(ότι το ΚΚΕ είναι κάποιο κομμάτι του λαού, ότι αν κάνεις κριτική στο ΚΚΕ τα βάζεις με ... τον λαό, περνάει στην σφαίρα του cult)

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος είπε...

12.50 ειπαμε οι προβοκατσιες δεν πιανουνε και πριν το 1967 ειχαμε το ΚΚΕ παρανομο διωξεις εξοριες φυλακες το πολυτεχνειο συντομευσε την διαδικασια του να αλλαξει ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ και να βαλει τα ρουχα αλλιως. η κορυφαια στιγμη της ταξικης παλης στην ελλαδα ητανε η ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ που κατηγορειτε για τυχοδιωκτισμο. παραμονες ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 1944 και οι εγκληματιες γυρνανε στον τοπο του εγκληματος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΣΕΧΤΑΡ. αν σε λενε συντροφο τετοια λουλουδια εχεις ψωνισεις απο σβερκο συντροφε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

O πιο ωραίος και καραμπουζουκλής εδώ μέσα είναι ο Άναυδος.

Έβγαλε κιόλας "μέσον όρο". Και αμερικανοκίνητη η χούντα και επιλογή του ντόπιου κεφαλαίου! Αν ισχύει το δεύτερο πως μπορεί να ισχύει ταυτόχρονα και το πρώτο!

Είναι σαν να λέμε "αυτοκίνητο που το σέρνουν βόδια"

Και η γερμανικο-ιταλική κατοχή, Άναυδε ήταν επιλογή των Ιταλογερμανών με την συνεργασία του ντόπιου κεφαλαίου (Λάτσηδες, Αγγελόπουλοι, κτλ.) Όσοι επέμεναν ότι το ζήτημα είναι "ταξικό" και έκαναν ταξικό αγώνα για τον ...σοσιαλισμό όπως ο Στίνας σβήστηκαν απο προσώπου γης.
Χρειάζεται να το εξηγήσω και άλλο;

Neophyte_commie τί ήταν αυτό που πέταξες για τον μεσαίωνα;
Έχεις διαβάσει Μάρξ και Ένγκελς για να δεις πως τοποθετούνται για τις εθνικές επαναστάσεις της εποχής;
Δεν έχεις ακούσει ποτέ πως οι εθνικο-απελευθερωτικοί αγώνες και ξεσηκωμοί ήταν η αντίδραση των λαών ενάντια στην τυραννία της υπερεθνικής Ιεράς Συμμαχίας και των βασιλιάδων;

Μα καλά δεν έχετε καμία σχέση με τους κλασσικούς; (και δεν θέλετε να έχετε καμία σχέση, προφανώς)

Από πότε οι εθνικο-απελευθερωτικοί αγώνες είναι "μεσαίωνας" και χτίζουν σύνορα;
Πόσο ταξικοί είστε επιτέλους;

Δεν έχεις ακούσει πόσοι Γαριβαλδινοί πολέμησαν στην Ελλάδα ούτε ότι κρητικό τάγμα βρέθηκε στη Γαλλία;

======================
Για τους πάρα πολύ ταξικούς (και μπράβο τους) που χασκογελάνε για την εθνική ανεξαρτησία της Γερμανικής Ε.Τ. ας διαβάσουν την μπροσούρα του Ενγκελς "po und rhein" και τα ξαναλέμε.

zoot horn rollo είπε...

Μπλε κοκορι και μόνο.
"true" δε τραβάτε κι ας λυσσάτε...

Ανώνυμος είπε...

Οταν εισαι μετα την ηττα του 1949 μας ελεγε πριν λιγες μερες εδω ενας με τα πολλα ψευδυνωμα δεν συνεχιζεις την αυτοτελη δραση του κομματος για να προστατεψεις ταχα τον λαο και μπαινεις χυλος στο οπορτουνιστικο σχημα της ΕΔΑ νομιμοποιεις το καθεστως των διωξεων με κοινοβουλευτικο μανδυα και οταν η αστικη ταξη αποφασιζει το 1967 για δικους της λογους να κανει ανοιχτα στρατιωτικη δικτακτο ρια βγαζοντας παρανομο το οπορτου νιστικο μορφωμα τοτε λεει πρεπει να αγωνιστουμε για να ερθει η προηγουμενη κατασταση. Και μετα αναρωτιεται αν εχουνε γινει οπερετικες καταστασεις μεσα στα ΚΚ δηλαδη φωτογραφιζει τον ευατο του για να κατηγορησει τους κομμουνιστες. ΖΗΤΩ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

to σχόλιο 2.43 -υπογραφή "Τρύφωνας Μπόρισιτς"

Ανώνυμος είπε...

2.43 Και το 1941 1944 καπιταλισμο ειχαμε στην ελλαδα. ο πολεμος ητανε ιμπεριαλιστικος αναμεσα σε καπιταλιστικες χωρες και ολες μαζι ειχανε στοχο την ανατροπη της ΕΣΣΔ. ειδαμε πολυ καθαρα τα λα ικα μετωπα πως καταστρεψανε παντου την εργατικη ταξη και πουθενα δεν πηρε την εξουσια το 1945 με εξαιρεση την αν.ευρωπη που ο κοκκινος στρατος ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. διαλυση ΟΚΝΕ ΣΜΑ 1943 ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΣΟ 1944 δεν πηραμε την εξουσια τον οκτωβρη του 1944 και οδηγηθηκα με στον δεκεμβρη με επιλογη του χρονου απο την αστικη ταξη και ΒΑΡΚΙΖΑ μετα χωρις να εχουμε χασει ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΑΛΕΡΝΟ ΓΑΛΛΙΑ. παντου καταστροφη. οσο για της εθνικες επαναστασεις ητανε την εποχη τις φεουδαρχιας. Απο τοτε εχουνε περασει 150 χρονια ο καπιταλισμος ειναι στο ιμπεριαλιστικο σταδιο και ο οπορτουνισμος απο το 1914 εχει γινει και επισημα αντεπαναστατικη δυναμη. τους τροτσκιστες θα τους βρεις στις κολλεγιες που κανεται με συριζα και ανταρσυα. αν ρωτησεις τον συνηγορο του δημοτη στην ηλιουπολη ξερει καλα. η δικτακτορια ητανε της αστικης ταξης σε συνεργασια με τους συμμαχους της στα πλαισια τον ενδο ιμπεριαλιστικων διαφορων. αλυσοδεμενους παντως βιομηχανους και εφοπλιστες δεν εχω δει ακομα αν ξερει κανεις κατι να μου πει και εμενα ρε παιδια. Εκτος βεβαια αν εχουμε φεουδαρχια σημερα και δεν πηραμε χαμπαρι ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

"Έβγαλε κιόλας "μέσον όρο". Και αμερικανοκίνητη η χούντα και επιλογή του ντόπιου κεφαλαίου! Αν ισχύει το δεύτερο πως μπορεί να ισχύει ταυτόχρονα και το πρώτο!"

Αντε να χαθεις αναυδε ασχετε! Δε ηξερες οτι η αστικξ ταξη της χωρας μας ειναι ταξικος αντιπαλος με την αμερικανικη αστικη ταξη και διεξηγαγε και διεξαγει απελευθερωτικο αγωνα?!

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!

ratm

Ανώνυμος είπε...

ratm τελειωσε αυτος ο απελευθερωτι κος αγωνας η συνεχιζεται ακομα τελικα να που ειχαμε φεουδαρχια και δεν το ηξερα αν ξερεις ποτε τελειωνει αυτος ο αγωνας πες μου και εμενα γιατι ανησυχω για τους εφοπλιστες και τις φοροαπαλλαγες τους ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ιστρολλικός είπε...

Τρικυμία εν κρανίω

Ένγκελς, Γκαριμπάλντι, Μεσαίωνας και Κρητικά Τάγματα, εμπρός για την ενοποίηση της Γερμανίας (του 1871 ντε!), το πρόταγμα των καιρών μας!

Εμπρός για την νέα διεθνή των Μαρξ - Ένγκελς - Λένιν - Δασκαλογιάννη.

Και για να μην ρίχνουμε και τους παλαιότερους συντρόφους, ΖΗΤΩ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΕΒΣΚΙ. Θάνατος στην εξουσία των Μογγολικών Ορδών και του Τευτονικού Τάγματος.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

1)Συγκρινουμε σοβαρα την εποχη που εγραφε ο Μαρξ,οπου υπηρχαν ακομα αυτοκρατοριες και το αποικιοκρατικο συστημα,καθως και εκτενης παρουσια προκαπιταλιστικων παραγωγικων σχεσεων μεσα στις οικονομιες εκεινης της εποχης,με το σημερα,οπου ειμαστε δεκαετιες μετα τα αντιαποικιοκρατικα κινηματα και το περασμα του καπιταλισμου στο ιμπιεριαλιστικο του σταδιο?Μιλαμε ακομα για εθνικη ανεξαρτησια,ειδικα στις ευρωπαικες χωρες?Σε λιγο καποιοι θα ζητησουν να φτιαχτει κινημα για να δημιουργηθει συνταγμα και εθνοσυνελευση.

2)Ο μαρξισμος ανεκαθεν εδινε εμφαση στον ''εσωτερικο'' παραγοντα,δλδ στην αντιθεση κεφαλαιου-εργασιας στο εσωτερικο καθε χωρας,και δευτερευοντα ρολο στους υπολοιπους παραγοντες,αναμεσα σε αυτους,και οι σχεσεις μιας Α.Τ. με Α.Τ. αλλων χωρων.

Οταν 2 Α.Τ. συγκρουονται,και η μια ''υποτασσει'' την αλλη,τοτε εχουμε αμεση στρατιωτικη κατοχη,οπως συνεβη το '40.Τα πραξικοπηματα,ασχετα αν εχει αναμειξη σε αυτα ξενος παραγοντας,συμβαινουν παντα απο υπολογισιμες μεριδες μιας Α.Τ.Το '67 δεν υπηρχε ουδεμια συγκρουση Ελλαδας-ΗΠΑ,ποσο μαλλον τετοια που να οδηγησει σε ανοιχτο πολεμο,ωστε να μιλαμε για αμερικανικη κατοχη.

Οπως σωστα ειπε ο ΡΑΤΜ,αυτη ηταν η οπτικη του ΠΑΣΟΚ και των θεωριων μητροπολης-περιφερειας,που δεν εχουν σχεση με το μαρξισμο.

3)Ισχυει οτι η ορολογια περι εξαρτησης,πυραμιδων κλπ,που ακουγονται απο τα κομματα της αριστερας (οσα τελος παντων μιλουν ακομα για ιμπεριαλισμο) ειναι καπως προβληματικη και πιστευω οτι ο Λενιν πιθανον δε προλαβε να ''ραφιναρει'' και να τελειοποιησει την θ. του περι ιμπεριαλισμου.Το ομωνυμο βιβλιο του δινει απαντηση σε πολλα,αλλα δημιουργει και αλλα τοσα ερωτηματα.Πιστευω ομως οτι η συγχρονη προσεγγιση του ΚΚΕ ειναι πιο κοντα,απ'ολες τις αλλες,στην πραγματικοτητα,

Ανώνυμος είπε...

εντάξει,η κατάσταση ξεπέρασε τις πλέον μαύρες αντί ΚΚΕ προσδοκίες που μπορεί να έχει κάποιος σε μια κουβέντα.

περιττό να πω ότι όσα λέγονται, όσο δεν αντικρούονται από κάποιον κομματικό, χρεώνονται αν όχι σαν κομματικές θέσεις, έστω σαν λαβές ιδεολογικοπολιτικής διαπαιδαγώγησης.

το κόμμα που ο ιστορικός του ηγέτης (ένας μέτριος τυπικός μπρεζνιεφικός γραφειοκράτης για μένα, αλλά και αυτό ιστορία μας είναι) στα 86 του πήγε στο Βελιγράδι να χαιρετίσει την αντίσταση του σέρβικου λαού για την εθνική του κυριαρχία, το 2014 διαπαιδγωγεί τα μέλη του ότι αυτό είναι μεσαίωνας ?

πραγματικά δεν θέλω να το πιστέψω ότι έχει περάσει αυτό το πράγμα στο ΚΚΕ.

ας βγει ρε παιδιά ένας να υπερασπιστεί τους νεκρούς μας και την ιστορία μας (σαν λαός και κομμουνιστικό κίνημα). Δεν χαλάει ο κόσμος να διαφωνήσετε δημόσια σε θέματα αρχών.

και τέτοιο θέμα είναι η άποψη για την προοδευτική αντικειμενική φύση του ιμπεριαλισμού. Μιλάμε για τον απόλυτο ταξικό κρετινισμό και την πλήρη συνθηκολόγηση.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΚΕς ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ?

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος είπε...

@"Καπνιά" και όλους,
Βρήκα αυτό το κείμενο που αναφέρει:"Μιας και σήμερα οι απανταχού «δημοκράτες» του «συνταγματικού τόξου» εορτάζουν τα όσα συνέβησαν (αλλά και όσα δεν συνέβησαν) στον χώρο του Πολυτεχνείου, ας γνωστοποιήσουμε την τακτική που ακολουθεί κάθε χρόνο κάποιος Συναγωνιστής, ο οποίος αρέσκεται κατά την διάρκεια του τριήμερου εορτασμού να «πουλάει τρέλα» στους κνίτες, οι οποίοι βρίσκονται γύρω από το Πολυτεχνείο. Ας δούμε, όμως, πώς περιγράφει ο ίδιος την όλη κατάσταση: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ηδονή από το να σπας πλάκα με τα “φυτά” της ΚΝΕ αυτές τις ημέρες. Όταν, λοιπόν, βλέπω τους κνίτες ακροβολισμένους στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο να πουλάνε τον “Ριζοσπάστη” και κουπόνια της ΚΝΕ, θεωρώ ότι είναι πλέον κατάλληλη στιγμή για να τους ξευτιλίσω. Τους πλησιάζω με αυστηρό, επιτιμικό ύφος αγανακτισμένου μπολσεβίκου και τους την βγαίνω από αριστερά, κουνώντας το δάχτυλο και λέγοντάς τους τα εξής: «Μα καλά, δεν ντρέπεστε λίγο; Τώρα θυμηθήκατε τον Στάλιν και τον Ζαχαριάδη; Τόσα χρόνια που τους είχατε ριγμένους στα τάρταρα του χρουτσοφικού οπορτουνισμού και του πιο χυδαίου αναθεωρητισμού, τους βρίζατε ασύστολα, απομυζώντας και αφυδατώνοντας την ουσία του πυρήνα σκέψης του μαρξισμού-λενινισμού, του προλεταριακού διεθνισμού και του επιστημονικού σοσιαλισμού των Μαρξ-Ένγκελς-Λένιν-Στάλιν..»"
Αυτά είναι μερικά από τα γραφόμενα του ναζιστή και ασφαλίτη Γ. Μάστορα, χρυσαυγίτη ιδεολογικού υπεύθυνου (πως λέμε μυαλομένος μπούφος)(http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/oi-knites-to-polutechneio-kai-to-doulema-pou-tous-analogei#ixzz3JcmetTOr)στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής.
Ελπίζω "καπνιά" και "κάποιε" να μην είσαστε στον ίδιο μηχανισμό που περιγράφει το φασισταριό. Πάντως θυμίζετε λίγο από Χρυσή Αυγή!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

4.31 Σιγα το ενδιαφερον προσεξε μη σπασεις κανενα ποδι. Απο την μια βριζεις τον ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΤΗ σαν γραφειοκρατη με 18 χρονια εξορια στην πλατη και απο την αλλη σε επιασε ταχα ο πονος για τους νεκρους του αγωνα. τιμουμε τους νεκρους μας βγαζοντας πολυτιμα συμπερασματα απο την ιστορια και ξεριζωνοντας τις ιδεολογικες παρεκκλισεις μεσα στο κομμα που ειχανε ριζωσει για δεκαετιες. αντιμετωπιζουμε τον οπορτουνισμο σαν μεταμφιεσμενο καπιταλισμο. συνεχισε να γραφεις το ξεβρακωμα συνεχιζεται ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

δεν έχει ανάγκη το ΚΚΕ επιχειρήματα από την ΧΑ φίλε κκ-1, σοβαρέψου.

και όχι μόνο δεν έχει ανάγκη, δεν έχεις δικαίωμα να βγαίνεις και να το ανακατέβεις με την ΧΑ.

"κάποιος σύντροφος"

Ιστρολλικός είπε...

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΚΚΕΔΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΕΡΝΙΧ;!

Ανώνυμος είπε...

6.09 μην εχεις αμφιβολια οτι ειναι σε αυτην την κατηγορια. το ΣΟΣΙΑΛΦΑ ΣΙΣΤΕΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΓΑΝΤΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Neophyte_commie είπε...

Κάποιο καθυστερημένο τρολ:

Σου είπα το εξής απλό: Ο κόσμος πηγαίνει μπροστά, όχι πίσω. Ανεξάρτητη εθνική οικονομία δεν υπάρχει πια, ανήκει στο μακρινό παρελθόν. Το θέμα είναι να γίνει σοσιαλιστική. Το θέμα είναι ο κόσμος να γίνει κόκκινος, όχι κομματάκια.

Τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα τα υποστήριζαν και τα υποστηρίζουν οι κομμουνιστές, ως τακτική υπέρ της σοσιαλιστικοποίησής τους. Αυτό όμως αναφέρεται στην πολιτική, όχι στην οικονομία.

Όσο για τους φιλελεύθερους, ως αγνοί αστοί έχουν δίκιο στα δεδομένα τους και στην κατανόηση της πραγματικότητας. Από τη δική τους ταξική σκοπιά, όμως. Το συμφέρον τους πετάμε και κατ' επέκταση την τάξη τους, όχι την επιστήμη τους. (Εμείς· εσείς πάλι…)

Τελικά τα τρολ ή είναι πάρα πολύ έξυπνα και περιπλέκουν τα πάντα για να σε μπερδέψουν ή πάρα πολύ ηλίθια και απλά έχουν μπλεγμένα τα πάντα στο μυαλό τους.

zoot horn rollo είπε...

"True", δε μπορείτε με τίποτα...

Yannis Theocharis είπε...

@"κάποιος σύντροφος"

Γράφεις: "τόσος φανατισμός όμως για μια θεωρία που βγήκε ... πέρσι δεν δικαιολογείται."

Συνεχίζεις να ψεύδεσαι και να παραπληροφορείς. Η θεωρία δε βγήκε πέρυσι. Το Γενάρη κλείνει 6 χρόνια.

Βέβαια, αρκετά χρόνια πριν αναλάβει ο Σ. Λουκάς να την εισάγει στο κουκουέδικο, τη θεωρία αυτή κήρυτταν στην Ελλάδα διάφορα τροτσκιστικά ρετάλια με πιο γνωστό το Μηλιό του ΣΥΡΙΖΑ.

@Παπουτσωμενος Γατος
Γράφεις: "Ισχυει οτι η ορολογια περι εξαρτησης,πυραμιδων κλπ,που ακουγονται απο τα κομματα της αριστερας (οσα τελος παντων μιλουν ακομα για ιμπεριαλισμο) ειναι καπως προβληματικη και πιστευω οτι ο Λενιν πιθανον δε προλαβε να ''ραφιναρει'' και να τελειοποιησει την θ. του περι ιμπεριαλισμου.Το ομωνυμο βιβλιο του δινει απαντηση σε πολλα,αλλα δημιουργει και αλλα τοσα ερωτηματα.Πιστευω ομως οτι η συγχρονη προσεγγιση του ΚΚΕ ειναι πιο κοντα,απ'ολες τις αλλες,στην πραγματικοτητα, "

Έλα πασσά μου, πές το ανοιχτά, εγκαταλείψατε το Λένιν και τη θεωρία του για τον ιμπεριαλισμό. Δεν υπάρχει λόγος να το λες με ντροπαλό τρόπο, η Αλέκα άλλωστε τίμια δήλωσε πως "Είμαστε Κομμουνιστικό Κόμμα, ούτε σταλινικό, ούτε λενινιστικό, ούτε τίποτα από αυτά".

Ανεπαρκής ο Λένιν - επαρκής ο Μηλιός/Λουκάς. Μάλιστα.

Κριτίας, ο εκ των Κασσιτερίδων νήσων ορμώμενος.

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΙΤΙΑΣ. Ναι πασα μου να σε ενημερωσω εγκαταλειψαμε την στρατηγικη του ΛΕΝΙΝ επι ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑΣ και εναρμονηστηκαμε με τις ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ με τις οποιες ανετρεψε την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ. Το 20ο συνεδριο και η οπορτουνιστικη στροφη το 1956 παγιωσε στο ΚΚ ιδεολογικες παρεκλισεις και το ιδιο συνεβη και στο ΚΚΕ σε κατασταση παρανομιας και πολιτικης προσφυγιας μεχρι το 1974. ολοι αυτη η κατασταση παρεμεινε μεχρι το 1996 οπου ξεκινησε η αποκατασταση των επαναστατικων χαραχτηριστικον του κομματος που βεβαια δεν μπορουσε να γινει σε μια μερα. η ανισομετρη αναπτυξη η αληλεξαρτηση και η πυραμιδα ειναι θεσεις του ΛΕΝΙΝ. η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ αξιζει 1000 μπραβο που σας ξεβρακωσε και μπορεις να σκουζεις απο το τσουξιμο οσο θελεις. τωρα εσυ μπορεις να συνεχισεις τον ρολο του ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ που σου ανεθεσε η αστικη ταξη. τα χαιρετισματα μου στο ΜΕΤΩΠΟ με το ΑΝΤΑΡΙΖΑ και τους τροτσκιστες. Δεν μπορεις να φανταστεις που εχετε μπλεξει φουκαρα μου ειναι παρα πολυ αργα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Κριτια, οταν θελουμε να διαστρεβλωσουμε τη θεση του κομματος, δεν κανουμε την ηλιθιοτητα να παραθεσουμε και λινκ που μας διαψευδει απο μονο του. Στοιχειωδες, γουωτσον. Δεν σε ειχα για τοσο attention whore, κρατα και λιγη απο τη σοβαροφανεια σου, γι αυτη σε αγαπησαμε.

sniper

Ανώνυμος είπε...

καποιος. Μια χαρα σοβαρος ειναι. Εσυ ποτε θα σοβαρευτεις ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Λιγο πιο πανω στην τοποθετηση της Αλεκας.
"...δεν είμαστε ούτε σταλινικό, ούτε μπρεζνιεφικό, ούτε κόμμα του Λένιν. Αλλο πράγμα όταν λέμε λενινιστικό κόμμα, είναι το πώς επεξεργάστηκε ο Λένιν τη θεωρεία του Κόμματος. "

Η κοπτοραπτικη ως μορφη διαστρεβλωσης εχει ηττηθει για τυπακια σαν εσενα ηδη απο το 19ο συνεδριο. Κοιτα να βελτιωσεις τις μεθοδους σου. Γιατι γινεσαι βαρετος.

Υγ. Εξαιρετικο το κειμενο του Λουκα. Ευχαριστω που μου το θυμησες.

ratm

zoot horn rollo είπε...

"true" δε μπορείτε με τίποτα, μα με τίποτα λέμε...

Ανώνυμος είπε...

Το φλεβαρη του 1949 με τον ΔΣΕ σε εξελιξη ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ και το ΚΚΕ ξεκινησανε την διαδικασια αλλαγης προγραμματος απο τον ΕΛΙΓΜΟ του 1935 που μας κατεστρεψε στην καταργηση ΤΩΝ ΠΟΛΤΙΚΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΝ. Μεσα στην παρανομια και της διωξεις το 1953 εφερε σχεδιο προγραμματος για συζητηση τους υποχρεωσανε απο το ΚΚΣΕ ΧΡΟΥΤΣΩΦ να το παρουνε πισω και το 1955 με το εγκλημα στην ΤΑΣΚΕΝΔΗ σε εξελιξη να φερουνε το παλιο. 2ος τομος ιστοριας σελ.315 318 Αυτην την κατασταση εκμεταλευονται οι οπορτουνιστες το οτι το ΚΚΕ διαλυθηκε μεσα στην ΕΔΑ και ητανε αδυνατο μετα το 1974 να γινει οτιδηποτε. Μονο μετα την ολοκληρω ση των ανατροπων το 1991 και παρα την λυσασμενη αντιδραση απο τα ΒΑΡΙΔΙΑ εγινε δυνατον να τους τσακισουμε. ΙΣΤΡΟΛΛΙΚΕ δεν εχουμε να φοβηθουμε τιποτα απο αυτους ειναι σε πανικο και σε απογνωση γιατι ο χρονος ειναι υπερ μας οσοι εχουμε ζησει πριν το 1991 δεν μπορεις να φανταστεις τη μισος εχουμε για αυτα τα λουλουδια. Αισιοδοξια και δυναμη ΑΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αναυδος είπε...

κριτια δειξε μου τους καποιους φιλους σου να σου πω ποιος εισαι

orthodox είπε...

@Neophyte_commie
Οι επιθετικοί χαρακτηρισμοί φανερώνουν την ανασφάλεια και τον πανικό όσων τους χρησιμοποιούν. (αυτό δεν πάει μόνο σε σένα)

εξάρτηση σημαίνει ότι και σήμερα η αστική τάξη των ΗΠΑ, προκειμένου να διαχειριστεί την κρίση της, μπορεί αν θέλει να προκαλέσει πόλεμο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, να προκαλέσει χρεωκοπία οποιουδήποτε τύπου, να ανατρέψει κυβερνήσεις, να φέρει ακόμα και ανάπτυξη (τη γνωστή αναιμική καπιταλιστική ανάπτυξη που προειδοποιεί το κόμμα).
Αυτό δεν μπορεί να το προκαλέσει η ελληνική αστική τάξη στην αμερικάνικη.
Όπως και σε καμία άλλη α.τ. του πλανήτη, ακόμα και κρατών που είναι πιο πίσω από την Ελλάδα, πιο κάτω από αυτήν στην πυραμίδα.
Γι' αυτό ο ελληνικός καπιταλισμός είναι εξαρτημένος.
Είναι καπιταλισμός, με όλα του τα χαρακτηριστικά, αλλά είναι εξαρτημένος.

Αυτό σήμαινε και σημαίνει το "μια χούφτα" του Λένιν, και όχι ότι ακόμα δεν είχαν προλάβει όλες οι χώρες να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο. Η ανισομετρία στην ανάπτυξη μεταφέρεται στην πολιτική ως ανισοτιμία.
Αν δεν υπήρχε η ανισοτιμία δεν θα υπήρχαν φαινόμενα αδύναμου κρίκου.
Κι αυτό γιατί ο Λένιν ήξερε το προφανές, ότι δεν μπορείς να περιμένεις από τις μάζες να κατανοήσουν και να υιοθετήσουν στην πληρότητά του το κομμουνιστικό πρόταγμα, αυτό είναι δουλειά των κομμουνιστών. Οπότε τα επιμέρους, ειρήνη στους λαούς, γη στους αγρότες (που κάτω από άλλες συνθήκες θα μπορούσαν αυτά τα δύο να ικανοποιηθούν προσωρινά ΚΑΙ σε καπιταλιστικό έδαφος!!!) τα έδεσε με την εξουσία στα σοβιέτ και πέτυχε το επαναστατικό άλμα.
Ο Λένιν δεν κατόταν όλη μέρα να 'βλογάει τα γένια του και να αυτολιβανίζεται για το πόσο γαμάτος επαναστάτης είναι μόνο αυτός και κανένας άλλος, το απέδειξε μια και καλή για πάντα.

Το ότι η ελληνική αστική τάξη προφανώς βρίσκει συμφέρον από μια πολιτική μνημονίων (αυτό έλειπε, να μη γουστάρει η α.τ. μειώσεις μισθών και αντεργατικά μέτρα) δεν αναιρεί τον εξαρτημένο χαρακτήρα της, ή το ότι δεν έχει την πρωτοβουλία κινήσεων παρά περιμένει τις εντολές απ' έξω.

Γι' αυτό το σύνθημα της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη σοσιαλιστική επανάσταση. Γιατί η αστική τάξη δεν μπορεί και δεν θέλει να πετύχει την εθνική ανεξαρτησία, μόνο η εργατική τάξη μπορεί, και μάλιστα με τη συγκεκριμένη μορφή της λαϊκής εξουσίας, προς όφελός της.

Προσπαθείς να χρησιμοποιήσεις την "αλληλεξάρτηση" για να περιγράψεις μια αμφίδρομη σχέση, επειδή θεωρείς ότι η "εξάρτηση" είναι σχέση μονόδρομη. Ε και αυτό είναι το μεγάλο σου(μας) πρόβλημα. Που συνοψίζεται σε μία λέξη: Ετεροπροσδιορισμός. Ετεροπροσδιοριζόμαστε από τον οπορτουνισμό και τη σοσιαλδημοκρατία.

orthodox είπε...

β'μερος

Έχουμε μια σειρά από εργαλεία (π.χ. μέτωπο, εξάρτηση) καθώς και ένα παρελθόν ιστορικών επιλογών (π.χ. ΕΑΜ, ΕΔΑ). Επί δεκαετίες ο οπορτουνισμός και η σοσιαλδημοκρατία, δηλαδή τα πρακτορεία του ταξικού αντιπάλου μέσα στο κίνημα που λέει κι ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, προσπαθούσαν να τα διαστρεβλώσουν και να τα παραμορφώσουν. Κι ενώ χρόνια ολόκληρα κρατούσαμε σθεναρή αντίσταση αναδεικνύοντας την πραγματική τους ουσία, ξαφνικά (που λέει ο λόγος, ξαφνικά = στο μεσοδιάστημα 18ου-19ου συνεδρίου) αποφασίσαμε να τους τα χαρίσουμε όλα και να αρχίσουμε τους νεολογισμούς. Φτάσαμε στο σημείο να αμφισβητούμε τον ίδιο μας το χαρακτήρα, τη στιγμή που πανηγυρίζουμε τα 100 χρόνια δράσης, να χαρακτηρίζουμε "ντεφάκτο ρεφορμιστικό" (αναυδος) το πρόγραμμά μας για περισσότερα από τα μισά! Επί δεκαετίες ο αντίπαλος δια του αριστερίστικου ψάλτη του μας συκοφαντούσε σαν "προδότες", δίναμε μάχες για να τον αποκρούσουμε, και ξαφνικά αποδεχτήκαμε πλήρως την πλατφόρμα του, βγάλαμε ρεφορμιστικό το πάλαι ποτέ πρόγραμμά μας και το πετάξαμε στα σκουπίδια.
Ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν οι ΝΑΡίτες 25 χρόνια πριν, το κάναμε μόνοι μας σήμερα...

Όσο για τους κυρίους που ρωτάνε και ξαναρωτάνε "πες μας τι θέλεις και άσε τις αναλύσεις".
Μπορώ να μιλήσω μόνο για λογαριασμό μου αλλά θα το γράψω σε α' πληθυντικό γιατί δεν είμαι ο μόνος, "εμείς" (οι εκτός γραμμής και οργάνωσης ΚΚΕδες) θέλουμε ότι και "εσείς" (οι εντός γραμμής και πιθανά οργανωμένοι ΚΚΕδες) τη λαϊκή συμμαχία, την επαναστατική ανατροπή, το σοσιαλισμό, την κομμουνιστική οικοδόμηση, και πιο ειδικά ότι κανένα από τα παραπάνω δεν έχει σχέση και ούτε θα μπορούσε να χωρέσει σε οποιασδήποτε μορφής συγκυβέρνηση στο καπιταλιστικό κράτος, οποιασδήποτε μορφής συνεργασία με αστικά κόμματα. Θεωρούμε(θεωρώ) όμως ότι το κόμμα δεν συμβάλει σε τίποτε από τα παραπάνω μόνο με το να διατυμπανίζει πόσο γαμάτο επαναστατικό χαρακτήρα έχει σήμερα ενώ παλιά δεν είχε, με το να ξαναγράφει ιστορικά κεφάλαια ακυρώνοντας επιλογές του για να στηρίξει τη σημερινή του στάση (βγαίνει πολύ χαρακτηριστικά προς τα έξω η ανασφάλεια), με το να εγκαταλείπει θεωρητικά του εργαλεία στα πόδια του αντιπάλου και να ψάχνει καινούρια.
Κατά τα άλλα, οι δρόμοι μας συναντιούνται στην δράση, ξανασηναντήθηκαν στις 1 Νοέμβρη και θα ξανασυναντηθούν όπως και πάντα άλλωστε στις 27.

Ανώνυμος είπε...

12.35 ο πανικος και η απογνωση ειναι εμφανεις στις κινησεις σας. ουτε συντροφοι ειμαστε ουτε συνα ντιομαστε πουθενα εχετε διαλεξει στρατοπεδο και αυτο ειναι το καπιταλιστικο. ΤΟ ΕΑΜ Η ΕΔΑ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟ 1974 Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΟ 1989 ειναι εργαλεια του οπορτουνισμου και τιποτα αλλο που καταστρεψανε το ΚΚΕ. οσο και να προσπαθεις διαστρεβλονοντας τον ΛΕΝΙΝ με την στρατηγικη που ειχε επι φεουδαρχιας δεν γλιτωνεις το ξεβρακωμα. Υπαρχουνε σχεσεις αλλη λεξαρτησεις σε ανισοτιμη βαση στην ιμπεριαλιστικη πυραμιδα οπως ελεγε ο ΛΕΝΙΝ συνεχισε να γραφεις οσα σεντονια θελεις. διαλλυση ΟΚΝΕ ΣΜΑ 1943 ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΣΟ 1944 ΒΑΡΚΙΖΑ 1945. 70 χρονια μετα την σφαγη του λαου σε αθηνα πειραια ο εγκληματιας γυρναει στον τοπο του εγκληματος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Αληθεια ορθοδοξε? Θελουμε τα ιδια? Γιατι εγω νομιζα οτι μας κατεταξες τους πιο πολλους εδω μεσα στο ιδιο στρατοπεδο με τον Πατακο! Οταν αποφασισεις να ερμηνεψεις την πολιτικη του ΚΚΕ μεσα απο τα δικα του ντοκουμεντα και οχι με βαση οσα του προσαπτουν ή με βαση οσα βαζουν στο στομα του ΚΚΕ ως θεσεις οι αντιπαλοι του τα ξαναλεμε.
Αυτο που κανεις δε διαφερει απο αυτο που κανουν και καποιοι αλλοι λεγοντας πχ οτι το ΚΚΕ ηταν εναντιον του Πολυτεχνειου επικαλουμενοι δηθεν ανακοινωσεις που δεν υπηρξαν ποτε ή που το κατηγορουν οτι ηταν με τους ναζι λογω του ριπερτροπ-μολοτφ ή που το κατηγορουν ως ανθελληνικο κομμα λογω του 2ου και 3ου γραμματος του Ζαχαριαδη χωρις να εχουν διαβασει λεξη απο τις πραγματικες θεσεις του ΚΚΕ της εποχης.
Οταν μιλας για χαρισμα της ιστοριας του κομματος επιχειρηματολογωντας πανω στο τι λενε οι αντιπαλοι του ΚΚΕ για το 18ο,19ο συνεδριο ή για το δοκιμιο ή αλλες εκδοσεις του ΚΚΕ , τοτε ειτε το θες ειτε οχι παιρνεις μερος στη διαστρεβλωση των θεσεων του ΚΚΕ και στη συκοφαντηση του.

Οσο για την εξαρτηση. Εδω διαπρατεις ακομα μια διαστρεβλωση. Κανεις δεν αρνηθηκε την πολιτικη ανισοτιμια που προκυπτει απο την ανισομετρια στην οικονομια(μακαρια αυτη τη συνδεση πολιτικης - οικονομιας να την εκανες μελετωντας και αλλα πολιτικα ζητηματα). Οποτε επιχειρηματολογεις σε μια θεση που ομως δεν ειναι θεση του ΚΚΕ και δεν την εξεφρασε κανεις. Κανεις δεν ειπε οτι η ελληνικη αστικη ταξη μπορει να κανει πραξικοπηματα κλπ σε αλλες χωρες. Ωστοσο η αλληλεξαρτηση δεν υποδηλωνει ισοτιμια. Ποσο μαλλον που στα ντοκουμεντα του ΚΚΕ οπου χρησιμοποιειται για την Ελλαδα τονιζεται ο ορος "ανισοτιμη". Αλλα αυτο δεν αναιρει οτι η αστικη ταξη της Ελλαδας εχει την ανεηαρτησια της στο βαθμο που μπορει να υπαρχει αυτη την περιοδο του ιμπεριαλισμου, εχει το δικο της εθνος - κρατος και τα δικα της ιδιαιτερα συμφεροντα που διαπραγματευεται συνηθως απο μειονεκτικη θεση σε σχεση με τις ΗΠΑ ή χωρες της ΕΕ αλλα απο θεση ισχυος σε σχεση με τα Σκοπια ή την Αλβανια. Αλλιως πως ερμηνευεις την αποφαση Κ.Καραμανλη για προσωρινη αποψωρηση για καποια χρονια της Ελλαδας απο το στρατιωτικοσκελος του ΝΑΤΟ? Πως ερμηνευεις το βετο της Ελλαδας κοντρα στην επιθυμια των ΗΠΑ για ενταξη των Σκοπιων στο ΝΑΤΟ? Την συμφωνια που ειχε κανει η ΝΔ ως κυβερνηση για τον Μπουργκας-Αλεξανδρουπολη κοντρα στις ΗΠΑ? Αλλο αν το ΠΑΣΟΚ μετα την ακυρωσε αφου στηριζε περισσοτερο τα αμερικανικα συμφεροντα τη δεδομενη στιγμη. Πως ερμηνευεις το ασυλο που ειχε δωσει το ΠΑΣΟΚ καποτε στον Αραφατ κοντρα στις επιθυμιες των ΗΠΑ? Εγινε ξαφνικα ισοτιμη η ελ.αστικη ταξη με αυτη των ΗΠΑ? Οχι ασφαλως. Αλλα και η Ελλαδα εχει τα δικα της οπλα στη διαπραγματευση για τη λεια των αγορων τουλαχιστον στην περιοχη μας. Τετοια ειναι η γεωστρατικη θεδη της , οι νατοικες βασεις, ο ορυκτος πλουτος, οι δρομοι μεταφορας ενεργειας, οι ενεργιακες πηγες της κλπ

ratm

Αναυδος είπε...

Τα αποτελεσματα του κακομασημενου μαρξισμου του ορθοδοξου μαοικου

1. Ανισομετρια σημαινει ότι οι χωρες αναπτυσσονται με διαφορετικο ρυθμο άλλες πιο γρηγορα άλλες πιο αργα στην πορεια των χρονων. Όπως εξηγουσε ο Σταλιν
(…) απεναντίας η εξίσωση είναι το φόντο είναι η βάση πάνω από στην οποία είναι δυνατή η ένταση της δράσης της ανισόμετρης ανάπτυξης στην περίοδο του ιμπεριαλισμού …. Ακριβώς επειδή οι χώρες που έμειναν πίσω επιταχύνουν την ανάπτυξη τους και εξισώνονται με τις προχωρημένες χώρες γι’ αυτό ακριβώς οξύνεται η πάλη για το ξεπέρασμα της μιας χώρας από την άλλη γι αυτό ακριβώς δημιουργείται η δυνατότητα για μερικές χώρες να ξεπεράσουν τις άλλες και να τις εκτοπίσουν από τις αγορές(…) Στάλιν τ. 9 σελ. 120

2. Ο αδυναμος κρικος προερχεται από τη διατάραξη της ισορροπίας που προκαλεί ο νόμος της ανισόμετρης ανάπτυξης και που κάνει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους αναπόφευκτους. Ο ήδη μοιρασμένος κόσμος οδηγείται σε ξαναμοίρασμα. Η προλεταριακή επανάσταση είναι το αποτέλεσμα του σπασίματος της αλυσίδας του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού στο πιο αδύνατο σημείο του. Δεν ηταν η Ρωσια μια εξαρτημενη χωρα αλλά μια ιμπεριαλιστικη χωρα που μετατραπηκε σε αδυναμο κρικο λογω της ηττας της στον ιμπεριαλιστικο Α’ΠΠ

3. Οποιος ανιστορητα προτασσει σημερα συνθηματα τυπου εθνικη ανεξαρτησια λαικη κυριαρχια και ότι δηθεν αυτά ταυτιζονται με την παλη για το σοσιαλισμο δεν κανει τιποτε άλλο από το ναν αναζητα συμμαχιες με στρωμματα και ταξεις διαφορετικα από αυτά που περιλαμβανει το ΚΚΕ στους συμμαχους του. Οποιος ανακαλυπτει δηθεν κρυμμενες ατζεντες στο ΕΑΜ και την ΕΔΑ περα και εξω από τα επισημα ντοκουμεντα τους είναι απλως ανιστορητος ή αγραμματος. Ρεφορμιστης είναι αυτός που ψαχνει 100 χρονια μετα τον Οκτωβρη για ένα ακομη σταδιο πριν την επανασταση.

4. Τελος οποιος ταυτιζεται με την ΚΟΕ τον μανιαδακικο αγωνα κλπ και επιτιθεται ανοιχτα στο ΚΚΕ ας γνωριζει ότι μονος του καταταχθηκε στις γραμμες του εχθρου

Ανώνυμος είπε...

"ΤΟ ΕΑΜ Η ΕΔΑ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟ 1974 Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΟ 1989 ειναι εργαλεια του οπορτουνισμου και τιποτα αλλο που καταστρεψανε το ΚΚΕ"


προκύπτουν αυτά από τα έντυπα ή τις αποφάσεις του Κόμματος ή ο τύπος τα βγάζει από την κοιλιά του;


Λέων

Ανώνυμος είπε...

το εργαλειο του ΕΑΜ λοιπον κατεστρεψε το ΚΚΕ και ο λαος δεν πηρε την εξουσια το 1944. η ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ γραφτηκε χαρη στοω ηρωισμο του λαου και την παρουσια του σ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. Το εργαλειο της ΕΔΑ επισης παντου καταστροφη. Αρνηση της υποψηφιοτητας του ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ καταψηφιση νομοσχεδιου στις 11 ιουλη του 1962 για την αρση εκτακτων μετρων του εμφυλιου δεν κατεβασε ψηφοδελτια σε 25 περιοχες το 1964 ουρα της Ε.Κ το 1965. αντιδικτακτορικος αγωνας σε σημειο να θεωρει και τον βασιλια αντιστασιακο παντου καταστροφη απο το οπορτουνιστικο αυτο εργαλειο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1974 με τους προδοτες του 1968 δημοκρατικες δυναμεις και ανοχη στο ΠΑΣΟΚ δημιουργια του συνασπισμου το 1989 και συμμετοχη σε 2 κυβερνησεις στο εδαφος του καπιταλισμου. Αυτα ητανε τα τραγικα αποτελεσματα τις διαστρεβλωσεις του ελιγμου το 1935 με τα λα ικα μετωπα και της επικρατησεις του οπορτουνισμου το 1956 στο ΚΚ. ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ το 1955 ειχε προγραμμα που καταργουσε αυτο το ΑΙΣΧΟΣ αλλα το αυγο του οπορτουνισμου ειχε επικρατησει στην ΕΣΣΔ και το απαγορευσανε. Στο 15ο συνεδριο το 1996 το ΚΚΕ αλλαξε προγραμμα καταργωντας πολιτικα μετωπα και σταδια. το διαχρονικο συμπερασμα που βγαινει ειναι οτι μονο με ΛΑ ΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ μπορεις να παρεις την εξουσια τσακιζοντας τον οπορτουνισμο καθε αποχρωσεις. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Και ολος ο λαος να μας πει παρτε την εξουσια και καντε σοσιαλισμο δεν γινεται πρεπει πρωτα να μεσολαβησει ενα ΑΣΤΙΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ λυσεις τον εσωτερικων προβληματων και μετα με ΟΜΑΛΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ να παμε στον σοσιαλισμο. Γ.ΣΙΑΝΤΟΣ 44η συνδιασκεψη ΠΕΕΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 1944. Η συμφωνια του ΛΙΒΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΖΕΡΤΑΣ δεν ητανε λαθος ητανε στα πλαισια της πολιτικης μας της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. το ιδιο ισχυει και με την ΒΑΡΚΙΖΑ. Γ.ΣΙΑΝΤΟΣ εισηγηση στο 7ο συνεδριο. 2ος τομος ιστοριας σελ. 618 619. Και ολα αυτα οταν αυτο το θαυμασιο ΕΑΜ ειχε μαζι του το 80% του λαου που με ολο αυτο το ΑΙΣΧΟΣ οδηγηθηκε τον ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 1944 ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@Κριτιας

Δεν ειμαι μελος του κομματος,αμα ημουν,δε θα εβρισκα ανεπαρκη την ορολογια περι πχ ιμπεριαλιστικης πυραμιδας,ή τουλαχιστον δε θα το παραδεχομουν.

Ειναι προσωπικη μου αποψη καθαρα,οτι δε βρηκα στον ''Ιμπεριαλισμο'' του Λενιν τις απαντησεις που περιμενα.Πιθανον να χει γραψει κατι πιο διευκρινιστικο καπου αλλου στα Απαντα του,ή να χει κανει κατι τετοιο ο Σταλιν,αλλα προτιμω να διαβασω κατι αλλο,απο το να ξεσκονισω τους 500 τομους των Απαντων του Λενιν για να βρω απαντησεις.Το βρισκω αγονο ως Γατος.

Ομως σε ο,τι αφορα την ουσια,και αν θα το πουμε πυραμιδα,αλυσιδα,κυβο ή μαστιγιο,λιγο με ενδιαφερει,οσο και αν μου χτυπανε ασχημα καποιες λεξεις.Με καλυπτει πολυ περισσοτερο η θεση του ΚΚΕ που δινει βαση στην ταξικη παλη σε εθνικο επιπεδο,και ετσι εξηγει και την εξωτερικη πολιτικη της καθε αστικης ταξης,αντι να κανει το αναποδο,και να παρουσιαζει το πολιτικο προσωπικο σαν απλους εντολοδοχους του γερμανου και του αμερικανου.

Απο κει και περα,συμφωνω με τον ορθοδοξο οτι το ΚΚΕ σε επιπεδο συνθηματολογιας πασχει,και δε μπορεις να κατεβαινεις με συνθημα το σοσιαλισμο πρακτικα.Το ξερω βεβαια οτι το χρησιμοποιει πακετο με τη διαγραφη χρεους και το μνημονιο,που ειναι αμεσα ζητηματα που απασχολουν το λαο,αλλα γινεται με τετοιο τροπο που θαβονται απο το ''Λαικη Εξουσια''.

Δε συμφωνω ομως οτι πρεπει να το γυρισει σε εκτος τοπου και χρονου εθνοαπελευθερωτικα συνθηματα οσο και αν αυτα εχουν περαση στο λαο μεχρι ενος σημειου.Ειναι αλλο πραγμα να ''τσαλακωνεις'' λιγο τα λογια σου και την εικονα σου,για να τραβηξεις την προσοχη του λαου και να τον παρεις με το μερος σου,και αλλο να συμμεριζεσαι τις αυταπατες του,να χαιδευεις τα αυτια του αναπαραγοντας τες,αντιμετωπιζοντας τον σαν ηλιθιο εν τελει.

Ανώνυμος είπε...

μα γάτε το πρόβλημα με το ΚΚΕ είναι ότι δεν δίνει βάση στην ταξική πάλη στο εθνικό επιπεδο

αντικατέστησε τον παραδοσιακό οικονομίστικο ντερμινισμό του ΚΚ (εξάρτηση, υπανάπτυξη) με τον μεταμοντέρνο οικονομίστικο ντετερμινισμό (υπερκράτος, πολυεθνικά μονοπώλια, υπερανάπτυξη και διεθνοποίηση παραγωγικών δυνάμεων). Άλλωστε

στην μια περίπτωση οδηγούσε σε διαταξικές συμμαχίες, αδυναμία αναγνώρισης της φάσης ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού του ελληνικού καπιταλισμού, και του πλαισίου συμμαχιών του αστικού συνασπισμού εξουσίας, άρα και χάραξης αντικαπιταλιστικής γραμμής, σήμερα οδηγεί σε αποδοχή της αστικής στρατηγικής για τον κατακερματισμού του εθνοκρατικού πεδίου της ταξικής πάλης, ούτως ώστε η ταξική κυριαρχία να θωρακίζεται.

Διαδικασία (ο κατακερματισμός) που αφορά ιμπεριαλιστικές χώρες και μη, (οι οποίες έχουν μονοπωλιακό καπιταλισμό, αλλά δεν είναι ιμπεριαλιστικές, δεν έχουν την πολιτική, στρατιωτική και οικονομική βαρύτητα στην αλυσίδα για τέτοιον χαρακτηρισμό).

Τα ιστορικά λάθη δεν διορθώνονται με επανάληψη τους από την άλλη όψη του νομίσματος. Μακάρι να υπήρχε αναγνώριση του εθνικού πεδίου της ταξικής πάλης και της πρωτεραιότητας του, το ακριβώς αντίθετο γίνεται.

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος είπε...

"το εργαλειο του ΕΑΜ λοιπον κατεστρεψε το ΚΚΕ και ο λαος δεν πηρε την εξουσια το 1944" Κάποιος να τον μαζέψει

Ανώνυμος είπε...

3.31 Μην χανεις την ψυχραιμια σου. Το ξεβρακωμα εχει πολυ δρομο ακομα παραθε τω γεγονοτα και περιμενω να μου απαντησεις. διαλλυση ΟΚΝΕ ΣΜΑ 1943 ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ 1944 καταδικη της ΑΣΟ δεν διεκδικησαμε την εξουσια τον οκτωβρη και οδηγηθηκαμε τον δεκεμβρη σε χρονο που ηθελε η αστικη ταξη μονο με το εφεδρικο στην σφσγη και μετα στο αισχος της ΒΑΡΚΙΖΑΣ. Αυτα για αρχη εσενα λοιπον που δεν σε εχουνε μαζεψει δωσε μου καμμια απαντηση ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

orthodox είπε...

Πράγματι έπρεπε το ΚΚΕ να περιμένει να έρθει στο λαό η επιφοίτηση και να υιοθετήσει το σύνθημα του σοσιαλισμού. Μέχρι τότε, ο ρόλος του έπρεπε να είναι η αφ υψηλού καθοδήγηση. Εκεί που η πείνα θέριζε, οι κομμουνιστές έπρεπε να σηκώνουν το δάχτυλο και να διαφωτίζουν ότι πηγή των προβλημάτων τους είναι ο καπιταλισμός, ότι γερμανοί και άγγλοι είναι το ίδιο πράγμα, τα όπλα πρέπει να τα στρέψουμε εξίσου προς τους δύο, κι αν κανένας ήθελε να αγωνιστεί για να διώξει τον κατακτητή χωρίς να έχει κατασταλαγμένο το σοσιαλισμό, να τον πετούσαν έξω με τις κλωτσιές αφού όπως φαίνεται επρόκειτω για οπορτουνιστή χαφιέ απόγονο του Μανιαδάκη.

Θα έπρεπε να τραγουδάμε
"το ΕΑΜ μας έσωσε από τον οπορτουνισμό
θα μας σώσει κι απ' το ρεφορμισμό
κι έχει πρόγραμμα κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας
ζήτω ζήτω το ΕΑΜ"

Φαντάζομαι πως και το σύμφωνο μολότοφ-ρίπεντροπ ήταν οπορτουνιστική παρέκλιση και στο Γοργοπόταμο δεν έπρεπε να ανατινάξουν τη γέφυρα σε συνεργασία με τον ΕΔΕΣ και με τη βοήθεια άγγλων.

Ανώνυμος είπε...

"κάποιος σύντροφος"

Πραγματικα παιζει να μην διαβασει χριστο απο τις αποφασεις των συνεδριων του ΚΚΕ...

ratm

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ δινει ολο το βαρος στην ταξικη παλη για συγκεντρωση δυναμεων μεσα απο την ΛΑ ΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για αποτροπη των χειρωτερων που ερχονται με οποιαδηποτε αστικη κυβερνηση με στοχο την ανατροπη του καπιταλισμου. η συμμετοχη αλλωστε του ΚΚΕ στις αστικες εκλογες εχει το νοημα της καλυτερης προβολης των θεσεων του και των οικονομικων μεσων για την προπαγανδα. Αυτα μας διδαξε ο σ.ΛΕΝΙΝ για την εποχη του καπιταλισμου και μαλιστα στο ιμπεριαλιστικο σταδιο με την χωρα μας σε ενδιαμεση θεση στην ιμπεριαλιστικη πυραμιδα στα πλαισια της ανισομετρης αναπτυξης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

6.05 καταλαβαινουμε ολοι τον πανικο σου αλλα μας αφηνει αδιαφορους. Το να συνεχιζεις να γραφεις ειναι μια απολαυση για το ξεβρακωμα που συνεχιζεται. το 1943 διαλυθηκε η ΟΚΝΕ και μειναμε χωρις νεολαια 25 χρονια. Επισης ειχαμε τις εγκληματικες συμφωνιες ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ που στο ονομα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στερησανε την δυνατοτητα απο τον λαο μας να διεκδικηση και να παρει την εξουσια τον οκτωβρη του 1944 και να οδηγηθει στην σφαγη τον δεκεμβρη του 1944 μονο με το εφεδρθκο ΕΛΑΣ. ο πολεμος ητανε ιμπεριαλιστικος αναμεσα σε γερμανια αγγλια επρεπε να ειχε μετατραπει σε ταξικο. πραγμα που εγινε καθυστερημενα λογο της απουσιας του σ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ που χαρη στην παρουσια του εγινε η ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ που ξεπλυνε ολο αυτο το αισχος. Μπορεις να συνεχισεις να γραφεις βρεχει δεν ειναι τιποτα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

το συμφωνο ΜΟΛΟΤΩΦ ΡΙΜΠΕΝΤΡΟΠ ητανε ο μονος ελιγμος που βοηθησε την ΕΣΣΔ να κερδισει 2 πολυτιμα χρονια για την αμυνα και να μπορεσει να διασπασει το καπιταλιστικο μπλοκ αντιθετα ο ελιγμος των ΛΑΙΚΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ κατεστρεψε παντου το ΚΚ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@καποιος συντροφος

''σήμερα οδηγεί σε αποδοχή της αστικής στρατηγικής για τον κατακερματισμού του εθνοκρατικού πεδίου της ταξικής πάλης, ούτως ώστε η ταξική κυριαρχία να θωρακίζεται.''

Ισα ισα,που το ΚΚΕ υποστηριζει αυτο που καποιοι επικριτες του λενε σχηματικα και διαστρεβλωτικα ως ''σοσιαλισμο σε μια χωρα'',δλδ τη δυνατοτητα και το καθηκον καθε μεμονωμενης Ε.Τ. να αποκτησει την εξουσια σε εθνικο επιπεδο,πριν και ξεχωρα απο Ε.Τ. αλλων χωρων.

@orthodox

Ειναι διαφορετικες οι περιστασεις της Κατοχης απο αυτης της σημερινης κρισης.Τοτε,μπορουσες να διωξεις τους γερμανους,χωρις να αμφισβητησεις το γενικοτερο πλαισιο,και να καλυτερεψεις τη ζωη του λαου,και να διευκολυνεις την κομματικη δραση των κομμουνιστων.Η διαφορα μεταξυ κατοχης και ανεξαρτησιας αποδειχθηκε αρκετα σχετικη οπως φανηκε απο τα Δεκεμβριανα και μετα,οπου οι ντοπιοι και οι φιλοι μας οι αγγλοι,δεν αντιμετωπισαν τους κομμουνιστες καλυτερα απο τους ναζι,παρ'ολα αυτα η διαφορα υπηρχε,οσο σχετικη και αν ηταν.

Επιπλεον,εξαιτιας του αναγκαιου συμβιβασμου της ΕΣΣΔ με τους υπολοιπους συμμαχους,και επειδη εκ των πραγματων δεν επαιρνε το ΕΑΜ να κανει διμετωπο,αναγκαστικα εκανε τα στραβα ματια απεναντι στους αγγλους.

Δε μπορεσε φυσικα να αγνοησει τον ελεφαντα στο δωματιο για πολυ,αφου ηδη λιγο πριν τελειωσει η κατοχη,ο αγγλικος ιμπεριαλισμος αρχισε να δειχνει τα δοντια του εναντιον του ΕΑΜ.Ανεξαρτητα λοιπον απο την θεση που πηρε το εργατικο κινημα απεναντι στους ταξικους του εχθρους,εκεινοι στραφηκαν ουτως ή αλλως εναντιον του.

Οι αναλογιες με το σημερα ποιες ακριβως ειναι?Ποιοι ειναι οι γερμανοι και ποιοι οι αγγλοι?Το '40 ο γερμανος και ο αγγλικος ιμπεριαλισμος,στον οποιο προσδεθηκε η ελ. Α.Τ.,ηρθαν σε ευθεια συγκρουση για αυτο και οι αντιθεσεις τους λυθηκαν μεσω του πολεμου.

Στην τωρινη συγκυρια,εχεις την ελληνικη Α.Τ. που ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ,μπηκε σε μια διακρατικη πολιτικοοικονομικη συμμαχια.Με ανισους ορους φυσικα,αλλα δε μπορουσε να γινει και αλλιως.Οποτεδηποτε η Ελλαδα μπορει να φυγει απο την ΕΕ,δεν ειδα κανενα γερμανικο στρατευμα εδω.Γερμανικος στρατος ειναι σαν να λεμε αλβανος τουριστας στις μερες μας.Μια πιθανη εξοδος μας θα χει συνεπειες,αλλα οικονομικου και πιθανον πολιτικου τυπου,οχι στρατιωτικου.Αντιθετα,η συνεπεια του ''ΟΧΙ'' του '40 ηταν η αμεση εισβολη.

Επισης,η οικονομικη κριση μπορει να ξεπεραστει ειτε με το να παραμεινουμε στις τωρινες παραγωγικες σχεσεις και να φορτωθει η ΕΤ τις συνεπειες της,ειτε να ανατραπουν και να περασουμε σε αλλο παραγωγικο μοντελο.Δε χωρανε μεσες λυσεις του στυλ,διωχνουμε απλως την τροικα και το μνημονιο,και ναι μεν δεν φτανουμε στο σοσιαλισμο,αλλα ανεβαινουν εστω 5-10% οι μισθοι πχ.Ουτε υπαρχουν αντιθεσεις τετοιες αναμεσα σε Ελλαδα-Γερμανια ή αναμεσα σε Γερμανια και αλλο ιμπεριαλιστικο κεντρο,οι οποιες να επιτρεπουν συμμαχια με την δικη μας αστικη ταξη ή/και καποιον αλλον ιμπεριαλιστη εναντιον των γερμανων,οπως πχ συμμαχησε προσωρινα το ΕΑΜ με τους αγγλους και με την μη δωσιλογικη ΑΤ.

Η ελληνικη και οι ξενες ΑΤ συμφωνουν με το μνημονιακο προγραμμα αλλα διαφωνουν για το πως θα μοιραστουν μεταξυ τους οι ζημιες.Οι αγγλοι και οι ελληνες αστοι δε συμφωνουσαν με τη γερμανικη κατοχη,εστω και απο αλλη σκοπια.

Θεμα εθν. κυριαρχιας δεν τιθεται,τουλαχιστον απο εξωοικονομικους λογους.Η Ελλαδα ειναι αυτονοητο οτι θα τρωει καρπαζες λογω του χαμηλου ειδικου της βαρους απεναντι σε αμερικανους ή γερμανους.Οπως ο εργατης ακομα και στην καλυτερη αστικη δημοκρατια,τρωει καρπαζιες απο το αφεντικο του,ακομα και οταν δεν παραβιαζεται ουτε μισο αρθρο του συνταγματος και του αστικου νομικου κωδικα.

zoot horn rollo είπε...

"true" γυριστε το καλύτερα, δε σας βγαίνει με τίποτα αυτό το τροπάρι...

Ανώνυμος είπε...

3.52 Ασε τα παιδια να γραφουνε ελευθερα την γνωμη τους μην τα καταπιεζεις. απο αυτα που λενε φαινεται ξεκαθαρα τη ειναι αυτο που κατεστρεψε το ΚΚ και στην πορεια ανετρεψε τα σοσιαλιστικα καθεστωτα. Ειναι η απολυτη δικαιωση για την στρατηγικη που κατεκτησε το ΚΚΕ μεσα απο την συλλογικη ωριμανση ολου του κομματος απο το 15ο συνεδριο 1996 και μετα αναγκαζοντας τα ΒΑΡΙΔΙΑ να ξεβρακωθουνε. Ειναι απολαυστικο το γλεντι ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

γεια σου ratm μελετηρέ που έχεις διαβάσει, σε λεπτομέρειες κιόλας, τις θέσεις του οποιουδήποτε για τον οποίο κάνεις κριτική.

εγώ προλαβαίνω σε αδρές γραμμές, το λέω, μακάρι να προλάβαινα, τα κείμενα κριτικής συνήθως πολλές φορές είναι πονηρούτσικα, από όλους όμως.

"κάποιος σύντροφος"

Neophyte_commie είπε...

«@orthodox […] Οι αναλογιες με το σημερα ποιες ακριβως ειναι?Ποιοι ειναι οι γερμανοι και ποιοι οι αγγλοι?»

Νομίζω χτύπησες φλέβα, Γάτε. Τα χρυσά μου παραπάνω (και όχι, δεν μιλώ ειδικά για τον Ορθόδοξο) διαφοροποιούν Γερμανούς και Άγγλους (με πρόσχημα την ούτως ή άλλως προβληματική πολιτική του ΕΑΜ στην Κατοχή) για να μας πούν για το μέλλον, όταν έρθει η στιγμή κατά τας Γραφάς (του 19ου), «να διαλέξεις αστική τάξη, την Α ή τη Β (θα βρούμε κάποιο ψυχολογικό επιχείρημα για το ποια από τις δύο είναι καλύτερη, ξέρω 'γω η ελληνική γιατί το έθνος ημών), και άσε τους σοσιαλισμούς και τις βλακείες». Αυτό θα παίξει πολύ στα χρόνια που έρχονται, όταν η πολιτική συνεχισθεί με άλλα μέσα, άλλωστε ήδη δουλεύεται με τα αντι-οτιδήποτε μέτωπα που χωράνε από εξευγενισμένους μπάχαλους μέχρι εξευγενισμένους χρυσαυγίτες.

Ανώνυμος είπε...

"κάποιος σύντροφος"

Δεν μιλαμε εδω να εμβαθυνεις καπου.
Αυτα που γραφεις αναιρουνται απο τις πρωτες σελιδες του προγραμματος του ΚΚΕ. Αρα ειτε εχεις αγνοια ειτε το κανεις εκ του πονηρου. Βλεπεις ειμαι καλοπροαιρετος και υπεθεσα το 1ο...

ratm

Ανώνυμος είπε...

"το εργαλειο του ΕΑΜ λοιπον κατεστρεψε το ΚΚΕ"

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. Δεν είμαι σε θέση να κατανοήσω το επιτηδευμένα λούμπεν επίπεδο που πλασάρεις (δεν ξέρω γιατί το κάνεις). Άλλα όλα έχουν και ένα όριο, ε;
Εν πάσει περιπτώσει, αν το εννοείς, θα ήθελα να σε ρωτήσω με τη σειρά μου. Έχεις κάνει κάτι πιο ριζοσπαστικό στη ζωή σου από το να πας και να τα πιείς σε ένα κουτούκι;

@Νεοφυτε κόμι
"Σου είπα το εξής απλό: Ο κόσμος πηγαίνει μπροστά, όχι πίσω. Ανεξάρτητη εθνική οικονομία δεν υπάρχει πια, ανήκει στο μακρινό παρελθόν. Το θέμα είναι να γίνει σοσιαλιστική. Το θέμα είναι ο κόσμος να γίνει κόκκινος, όχι κομματάκια."

Δεν μου κάνει εντύπωση που έχεις παντρέψει την αντιεπιστημονική νεοφιλελεύθερη ρητορεία με τον σοσιαλισμό γιατί λίγο πολύ αυτό έχει κάνει μια μερίδα "κομμουνιστών".
Δηλαδή παγκοσμιοποιηθήκαμε, έπεσαν τα σύνορα στην Ευρώπη, θα έχουμε και "αναιμική καπιταλιστική ανάπτυξη" προσεχώς και άρα αυτό που μας λείπει είναι ο ...σοσιαλισμός.

Σ'ωραίος! Υποκλίνομαι! Ένα χοπ! θα κάνουμε και θα πηδήξουμε από το τρένο του καπιταλισμού στο καταπράσινο σοσιαλιστικό λιβάδι...


"@Αναυδε!
Είσαι ξανά ο καλύτερότερος:

Οποιος ανιστορητα προτασσει σημερα συνθηματα τυπου εθνικη ανεξαρτησια λαικη κυριαρχια και ότι δηθεν αυτά ταυτιζονται με την παλη για το σοσιαλισμο δεν κανει τιποτε άλλο από το ναν αναζητα συμμαχιες με στρωμματα και ταξεις διαφορετικα από αυτά που περιλαμβανει το ΚΚΕ στους συμμαχους του.

Αυτή είναι η πιο επιστημονική εξήγηση σε αυτό το φλέγον ερώτημα. Αλλάχ ου Ακμπαρ Αλ-Χαμντουλιλλάχ!


Τρύφωνας Μπόρισιτς


Ανώνυμος είπε...

Ratm γράφεις:

Αλλιως πως ερμηνευεις την αποφαση Κ.Καραμανλη για προσωρινη αποψωρηση για καποια χρονια της Ελλαδας απο το στρατιωτικοσκελος του ΝΑΤΟ? Πως ερμηνευεις το βετο της Ελλαδας κοντρα στην επιθυμια των ΗΠΑ για ενταξη των Σκοπιων στο ΝΑΤΟ? Την συμφωνια που ειχε κανει η ΝΔ ως κυβερνηση για τον Μπουργκας-Αλεξανδρουπολη κοντρα στις ΗΠΑ? Αλλο αν το ΠΑΣΟΚ μετα την ακυρωσε αφου στηριζε περισσοτερο τα αμερικανικα συμφεροντα τη δεδομενη στιγμη. Πως ερμηνευεις το ασυλο που ειχε δωσει το ΠΑΣΟΚ καποτε στον Αραφατ κοντρα στις επιθυμιες των ΗΠΑ? Εγινε ξαφνικα ισοτιμη η ελ.αστικη ταξη με αυτη των ΗΠΑ? Οχι ασφαλως. Αλλα και η Ελλαδα εχει τα δικα της οπλα στη διαπραγματευση για τη λεια των αγορων τουλαχιστον στην περιοχη μας. Τετοια ειναι η γεωστρατικη θεδη της , οι νατοικες βασεις, ο ορυκτος πλουτος, οι δρομοι μεταφορας ενεργειας, οι ενεργιακες πηγες της κλπ

Ratm σήμερα ήσουν πιο ταξικός ακόμα και απ' τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και μπράβο σου. Το τερμάτισες!

Oι ΝΑΤΟϊκές βάσεις είναι όπλο διαπραγμάτευσης της Ελλάδας;;;;

(ναι, άκουσα ότι θα έδιωχναν το ΝΑΤΟ από τη Σούδα με τις κλωτσιές αν δεν ερχόταν το ΔΝΤ στη χώρα)

Τρύφωνας Μπόρισιτς

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΥΦΩΝΑΣ. ασφαλως και ολα εχουνε ορια. περιμενω λοιπον. γιατι το 1943 διαλυθηκε η ΟΚΝΕ. γιατι υπογραψαμε ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ και δεν διεκδικησαμε την εξουσια τον ΟΚΤΩΜΒΡΗ ΤΟΥ 1944 γιατι δωσαμε την μαχη τον δεκεμβρη μονο με το εφεδρικο ΕΛΑΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΙΖΑ.για αυτα τα εγκληματα περιμενω καμμια απαντηση ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΥΦΩΝΑΣ. Οσο πιο πολυ γραφεις τοσο περισοτερο γελιοποιησε. οι απαντησεις που δινεις στους ΑΝΑΥΔΟ ΚΑΙ ΝΕΟΦΥΤΟ ειναι εκπληκτικες. ο νεοφιλεκευθερισμος ειναι αντιεπιστημονικος για σοσιαλισμο δεν ειναι η ωρα αρα βουρ για μια κυβερνηση με τους οπορτουνιστες ωστε να σωθει ο καπιταλισμος απο την κριση του. και αποκαλεις το ΚΚΕ ταλιμπαν. αρα ειναι απολυτα φυσιολογικο να εισαι με το εγκλημα του 1944 γιατι βεβαια ποτε δεν ειναι η ωρα για σοσιαλισμο οποτε φυσιολογικα για εσενα Η ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΣ. συνεχισε να γραφεις τρυφωνα αυτη η ξεφτιλα ειναι δωρο της φυσης δεν την χανω με τιποτα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

zoot horn rollo είπε...

καλὀ και το αστείο όπου οι "true" μιλάνε για όρια...σπἀνε κάθε κοντέρ...

Ανώνυμος είπε...

Η γεωστρατιγικη θεση της χωρας ειναι οπλο διαπραγματευσης τρυφωνακο. Αυτη η θεση εφερε εδω τη νατοικη βαση της Σουδας. Δεν εκανε η Σουδα γεωστρατηγικη τη θεση της χωρας.
Κοιτα οταν αδυνατεις να αντιπαρατεθεις με επιχειρηματα (καθως δεν μπηκες στον κοπο να αντικρουσεις τιποτα απο οσα σπυ ειπα) καλυτερα να σωπαινεις για λογους αξιοπρεπειας.
Αντε βγες τωρα μα κανεις αντικατοχικο αγωνα. Οταν βρεις καποιο Γερμανο στρατιωτη στο δρομο φωναξε και μενα. Φωναξε και τον Μπομπολα. Ο καημενος δεν ηθελε να ειναι στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Μη κοιτας που φοβαται και δεν το λεει, μεσα του χανει (ψυχικα) αλλα του βαλαν το μαχαιρι στο λαιμο, ειναι και λιγο υποτελης και φοβιτσιαρης και να τα αποτελεσματα. Να ειναι η χωρα μας κατεχομενη!
Ελα εμπρος για μετωπο με την ΚΟΕ και ξεφορτωσου μας.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Αχ βρε ρατμ σε τί να αντιπαρατεθώ;
Που μας πλασάρεις ως ταξική ανάλυση την "ισχυρή Ελλάδα" του Σημίτη, δεκαπέντε χρόνια μετά και αφού η ελλάδα χρεωκόπησε για τα καλά;
(Παρεπιπτόντως και ο Σημίτης για σοσιαλισμό μιλούσε...)
Τώρα που η χώρα είναι για κλάματα και οι δανειστές με ένα φαξ ακυρώνουν έναν ψηφισμένο νόμο (ένα παράδειγμα από τα πολλά), τώρα το θυμηθήκατε;

Είσαι ταξικός 24ρων καρατίων όταν λες ότι οι ΝΑΤΟίκές βάσεις είναι όπλο διαπραγμάτευσης και ότι ο Μπόμπολας είναι αντιιμπεριαλιστής. Και μπράβο σου.

Μετά από αυτά (και καβάτζα τις Βάσεις) τι μας μένει; Να στρίψουμε το τρένο στα πρώτα φανάρια αριστερά δηλαδή ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός! (όλα σε ένα νοικοκυρεμένα).

Κάνε εσύ αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό. Αν δείς έναν τύπο ντυμέντο με ρεπούμπλικα και αμπιγιέ μαύρα ρούχα, πιάστον αυτός θα είναι.

Τρύφωνας Μπόρισιτς

Ανώνυμος είπε...

ratm οχι μονο το μαχαιρι στο λαιμο τους βαλανε οι γερμανοι αλλα εγω ειδα αλλους αλυσοδεμενους να τους μεταφερουνε ιταλοι στρατιωτες. καλα σου λεει ο τρυφωνας υπαρχει και εθνικη αστικη ταξη που θελει να δωσει τα προνομια της για το εθνος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ακομα εδω εισαι Τρυφωνα? Εχεις να σβησεις σφυροδρεπανα στο φωτοσοπ μην αργεις! Κατω το 4ο ραιχ που ακυρωνει τους νομους για τις 100 δοσεις! Ζητω το εθνος!

Υγ. Η αστικη ταξη της Ελλαδας με το ζορι ειναι στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και στο μηχανισμο στηριξης? Χανει απο αυτα? Και αν ναι γιατι την αφησαν στο παρελθον να κανει τσαλιμια οπως αυτα που σου ειπα και δεν αμφισβητισες? Ρητορικα τα ερωτηματα. Εσυ συνεχισε να ψαχνεις Γερμανους στρατιωτες στη γειτονια σου. Καπου εκει θα ναι δεν μπορει...

ratm

Ανώνυμος είπε...

τρυφωνας. δηλαδη αν δεν κανουμε αγωνα εναντια στον καπιταλισμο εναντια σε ποιον θα κανουμε στον ΦΟΥΦΟΥΤΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

δεν χρειάζεται κανείς να είναι με την ανάλυση της εξάρτησης για να ξέρει ότι δεν ήταν μια λογική εθνικής συμμαχίας, ότι η αστική τάξη τα κάνει με το ζόρι κλπ.

το ότι το ΚΚΕ την αντιλαμβανόταν έτσι, δεν σημαίνει ότι ήταν έτσι. Υπήρχαν τάσεις στο κομμουνιστικό κίνημα που έλεγαν το ακριβώς αντίθετο, ότι η εξάρτηση σημαίνει πως δεν μπορεί να γίνει καμία συμμαχία.

αλλά η ιδεολογική φτώχεια εκτός από την ιστορική δεν κρύβεται. Δεν μπορεί να σου λένε ότι δεν υπάρχει παραίτηση από το εθνοκρατικό πεδίο ταξικής πάλης, επειδή λέμε για σοσιαλισμό στην Ελλάδα.

ας πούμε, γιατί κανείς δεν διόρθωσε τον σύντροφο που λέει ότι η εθνική ανεξαρτησία είναι μεσαίωνας, γιατί η οικονομία έτσι, αλλιώς και αλλιώτικα ? Γιατί είναι συνεπαγωγή αυτών που λέει το ΚΚΕ και το καταλαβαίνετε όλοι σας. Γιατί αυτό λέει το ΚΚΕ, τώρα ότι δεν μπορείτε να το υπερασπιστείτε είναι άλλη ιστορία.

πεδίο της ταξικής πάλης δεν είναι το που θα "εφαρμόσεις" τον σοσιαλισμό. Αλλά ακόμα και αν είναι αυτό, αν δεν υπάρχει θέμα αποκατάστασης της εθνικής κυριαρχίας στην Ελλάδα γιατί η οικονομία και οι παραγωγικές δυνάμεις έχουν αποεθνικοποιηθεί, ούτε σοσιαλισμό θα κάνεις στην Ελλάδα. Ο οικονομισμός είναι η βάση και της εξάρτησης, και της άποψης ότι εθνική ανεξαρτησία σημαίνει συμμαχία με την αστική τάξη.

απο κει και κάτω, η κλίμακα της αναθεώρησης της ιστορίας του ΚΚΕ, και του ΚΚ εν γένει, όσο και αν κανείς δεν αποδέχεται τις περί εξάρτησης, ή περί ΑΑΔΜ αναλύσεις κλπ θα κριθεί από την όλο και πιο ηττοπαθή, σεχταριστική και διαχειριστική πρακτική του ΚΚΕ στα κοινωνικά μέτωπα, και από την κρίση στο ΚΚΕ που έχει προκαλέσει.

"κάποιος σύντροφος"

Neophyte_commie είπε...

Τρύφωνα Μικροαστόκοβιτς

«Σ'ωραίος! Υποκλίνομαι! Ένα χοπ! θα κάνουμε και θα πηδήξουμε από το τρένο του καπιταλισμού στο καταπράσινο σοσιαλιστικό λιβάδι...»

Έτσι ακριβώς. Όταν το δόντι έχει σαπίσει, σε βάζει κάτω ο οδοντίατρος και με ένα «χοπ!» σ'το βγάζει. Τώρα εσύ κάτσε με το απόστημα να καταπίνεις πύα. Μπορεί να είμαστε τυχεροί και να μην χρειαστεί να πας από σφαίρα νεοελασίτη.

Παναγιώτη:
Είναι καθαροί όμως, ε; Μετά από 1917 σχόλια παπαρολογίας, το παραδέχονται: Με τα χίλια στον καπιταλισμό, και δικαιολογίες βρίσκουμε.

Ανώνυμος είπε...

καποιος. Δεν υπαρχει καμμια αναθεωρηση της ιστοριας. εξαγωγη συμπερασματων υπαρχει απο την ανατροπη των σοσιαλιστικων καθεστωτων. Και το βασικο ειναι η διαστρεβλωση που υπηρξε με την οπορτουνιστικη στροφη στο 20ο συνεδριο και τα ΛΑ ΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ που παντου καταστρεψανε το ΚΚ ο μοναδικος δρομος ειναι αυτος που ακολουθησε ο ΛΕΝΙΝ τον ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ 1917 με ΛΑ ΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που θα εχει στοχο την ανατροπη του καπιταλισμου. ο οπορτουνισμος δεν αποτελει διαφορετικη αποψη απο το 1914 αποτελει αντεπαναστατικη δυναμη ξεκαθαρα πνιγοντας ολες τις επαναστασεις στο αιμα. Σεχταρισμος ειναι η αρνηση συμμετοχης στο αστικο κοινοβουλιο και στα συνδικατα. τετοιο πραγμα στο ΚΚΕ δεν υπαρχει οσο και να σκουζουνε απο λυσσα οι οπαδοι του ΚΑΟΥΤΣΚΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΕΡΣΤΑ ΙΝ. και βεβαια δεν υπαρχει καμμια κριση στο ΚΚΕ. τον ιουνη του 2012 πληρωσαμε τις αυταπατες που ειχανε δημιουργηθει μεσα στο κομμα πριν το 1991 και για δεκαετιες απο την καταστροφικη αποφαση να γινουνε ολα χυλος μεσα στην ΕΔΑ ΤΟ 1958 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Neophyte_commie είπε...

Κάποιε: «[…]όλο και πιο ηττοπαθή, σεχταριστική και διαχειριστική πρακτική του ΚΚΕ στα κοινωνικά μέτωπα, και από την κρίση στο ΚΚΕ που έχει προκαλέσει.»

Εκατό χιλιάδες την 1η Νοέμβρη, μερικές ακόμη την 17η. Άνοδος στις εκλογές την άνοιξη. Άνοδος στα σωματεία. Τέσσερις δήμοι (όχι πασοκικοί) και ίσως πέμπτος, θα δείξει. Φθάνουν αυτά; όχι, αλλά δείχνουν άνοδο. Έχετε φάει τον κώλο σας… υποσχεθήκατε στους αστούς ότι θα ήταν ένα «χοπ!» (που λέει και Τρύφων) αλλά το μικρό γαλατικό χωριό (που λέει κι ο Σφυροδρέπανος) γίνεται κωμόπολη… Αναγκάζεστε να βάλετε μπροστά τα σχέδια συγκυνέρνησης από τώρα… Συνέχισε όμως εσύ, μην σε διακόπτω.

Ανώνυμος είπε...

Ολα τα σφαζει ολα τα μαχαιρωνει ο ταλαιπωρος ο "καποιος"...
Η θεωρια της εξαρτησης δεν σημαινει λεει συμμαχια με τμημα των αστων αλλα η παλη σημερα δεν πρεπει να ειναι στην κατευθυνση επιλυσης της αντιθεσης κεφαλαιου-εργασιας αλλα πρεπει να ειναι παλη για εθνικη ανεξαρτησια. Αληθεια το εθνος τι ταξικο περιεχομενο εχει? Εθνος ειναι ο μητσος , εθνος ειναι και ο Λατσης.
"Καποιε" εδω δεν ειναι αμφιθεατρο του ΕΜΠ να πετας 2 συνδικαλιες και να καθαριζεις. Να ανακαλυπτεις αλλη θεωρια της εξαρτησης κλπ
Παλη σε εθνικο επιππεδο ειναι η παλη πρωτα και κυρια για την ανατροπη του καπιταλισμου στη χωρα σου. Αν δεν εχεις καταλαβει ουτε αυτο χεζε ψηλα και αγναντευε.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Νεόφυτε είσαι αστεία περίπτωση έτσι απλά.

να πιστεύεις ότι το κομμουνιστικό κίνημα ειναι μεσαίωνας είναι μια άποψη που επαφίεται στο κάθε blog, την άποψη του και την ανοχή του αν θα σε αφήνει να την διατυπώνεις.

να πιάνεις και να γράφεις άσχετα όμως σε γελοιοποιεί.

άντε να πω σε ακολουθήσω και γω.

Νέοφυτε έχεις άδικο στην πρόταση σου για συγκυβέρνηση, δεν είναι καμία διέξοδος για τον λαό.

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος είπε...

καποιος. για τον οπορτουνισμο ειπε οτι ειναι μεσαιωνας και εχει απολυτο δικιο. Οσο για τη γελιοποιηση εχεις δικιο που κοιταχτηκες στον καθρεφτη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ιστρολλικός είπε...

Τα είπε τα πράγματα με το όνομα του ο Κάποιος.

Κομμουνιστικό κίνημα = εθνική ανεξαρτησία.

Μακάρι να σασταν απλά τρολ. Τα περιθώρια έχουν στενέψει τόσο πια που στην προσπάθεια σας να ετεροπροσδιοριστείτε έχετε μπουρδοκλωθεί τόσο πολύ που ούτε μια συνδικαλιά της πλάκας δεν μπορείτε να πετάξετε. Θλιβερό τέλος για τον φοιτιταριακό αριστερισμό.

Ανώνυμος είπε...

ratm εγώ απλά ζητάω μια απάντηση από το ΚΚΕ γιατί δεν είναι δυνατή η όξυνση της ταξικής πάλης σε εθνικό επίπεδο, και παίρνω την απάντηση ότι είναι έτσι λόγω διεθνοποίησης των παραγωγικών δυνάμεων, αλλά είναι εφικτός ο σοσιαλισμός.

αυτό είναι το καίριο. Απο κει και μετά μπορεί να μην είμαι με την θεωρία της εξάρτησης αλλά αυτό που έλεγε το ΚΚΕ και ο ΑΓΠ εξάρτηση, δεν ήταν αυτό που έλεγε το κομμουνιστικό κίνημα.

η παραδοχή σου πάντως ότι το ΚΚΕ έλεγε για συμμαχία με την αστική τάξη (και οχι μόνο δική σου, αυτό λέει το ΚΚΕ κεντρικά) έχει ενδιαφέρον, αλλά δεν συνιστά τομή προς τα αριστερά όπως φαντάζεστε όταν

1. δεν προσφέρει καμία εξήγηση με όρους ταξικής πάλης. Γιατί το ΚΚΕ ήταν με την συμμαχία με την αστική τάξη ? Έγινε λέει λάθος σε ένα συνέδριο της ΚΔ. ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ!!!

Πέρα ότι δεν ήταν έτσι, δεν θα υπήρχαν τα ποτάμια το αίμα, οι αγώνες, η αντιφασιστική νίκη, η προσφορά της ΣΕ στην ανθρωπότητα, και η προσφορά του ΚΚΕ αν ήταν σοσιαλδημοκρατικό όπως και το ΚΚΣΕ και μάλιστα από το 34. Είχε σπουδαίες ρεφορμιστικές αστικές οικονομίστικες εγγραφές, αλλά ήταν επαναστατικό για κάποιες δεκαετίες, δεν συνιστούσε σχέση αστικής πολιτικής εκπροσώπησης.

2.χρησιμοποιείται για την αποδοχή της σημερινής αστικής στρατηγικής, ότι με κάποιο τρόπο είναι γέφυρα για την επανάσταση και τον σοσιαλισμό.

Άσε λοιπόν τους χαρακτηρισμούς, και μην σνομπάρεις και τόσο κάποια πράγματα, τιμή είναι για όποιον έχει κάνει πολιτική στο ΕΜΠ, δεν το κατάλαβα δηλ, τι έχει στραβό ? Από τις πρόσφατες καταλήψεις, μέχρι τις επονίτικες ομάδες στην κατοχή, μέχρι και αγώνες ακόμα πιο πριν, τιμή και καμάρι είναι το ΕΜΠ για την νεολαία, τον λαό και τους κομμουνιστές.

Και ναι οι φοιτητές στα πανεπιστήμια έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν πολιτική για τα δικαιώματα τους μέσα στην πάλη όλου του λαού, και οι ειρωνείες "αυτά στο ΕΜΠ" ή "αυτά στο πανεπιστήμιο", "που να βγείτε έξω" κλπ ειναι ακροδεξιός λαικισμός.

Ντροπή.

"κάποιος σύντροφος"

Neophyte_commie είπε...

Ή τόσο είναι το μυαλό σου οπότε πάρε να διαβάσεις κανα κόμικ, ή είσαι τεράστιος προβοκάτορας. Δεν είπα ποτέ ότι το ΚΚ είναι μεσαιωνική υπόθεση, αλλά ότι η εθνική ανεξαρτησία σε συνδυασμό me τον καπιταλισμό έχει πεθάνει από τον μεσαίωνα, γιατί αυτή είναι η ιστορική πορεία. Στα πλαίσια του καπιταλισμού, όλες οι χώρες αλληλεξαρτώνται, πρώτα οικονομικά και εν συνεχεία πολιτικά. Ανισοτίμως, βέβαια. Είναι τόσο απλό. Αν δεν το καταλαβαίνεις και επιμένεις στη θεωρία της εξάρτησης, και επομένως σε εθνικοαπελευθερωτικό μέτωπο «και άσε τους σοσιαλισμούς», άρα στα πλαίσια του καπιταλισμού… τι να σου πω. Για σένα κομμουνιστικό κίνημα είναι η πάλη για εθνικό καπιταλισμό. Λόλα να ένα μήλο. Ένα βόδι βόσκει στο λιβάδι, κλπ.

Και να το αφήσεις ήσυχο το μπλογκ. Όταν λες (λέτε) τις παπαριές σου (σας) είναι μια χαρά το μπλογκ, όταν ξεβρακώνεστε να επέμβει.

Και επαναλαμβάνω: «Έχετε φάει τον κώλο σας… υποσχεθήκατε στους αστούς ότι θα ήταν ένα «χοπ!» (που λέει και Τρύφων) αλλά το μικρό γαλατικό χωριό (που λέει κι ο Σφυροδρέπανος) γίνεται κωμόπολη… Αναγκάζεστε να βάλετε μπροστά τα σχέδια συγκυνέρνησης από τώρα…»

Σας δώσανε τον μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ και άπλετη δημοσιότητα, από την προβοκάτσια με τα μπαχαλίκια του Δεκέμβρη 2008 μέχρι τις φασιστοπλατείες, για να τους δώσετε το ΚΚΕ στο πιάτο. Αποτύχατε. Είτε πριν είτε μετά τις εκλογές, έχετε δυο χρόνια συγκυβέρνησης το πολύ. Και το ξέρετε. Και το ξέρουμε (και είμαστε προετοιμασμένοι για το μετά).

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΟΦΥΤΕ. μη τους παρεξηγεις ειναι σε απογνωση και σκουζουνε. οταν στηθηκε η προβοκατσια το 2012 πιστεψανε οι φουκαραδες οτι θα μας παρασυρουνε στην αβυσσο να συνεργαστουμε με τον συριζα και να μπουμε σε κυβερνηση στο εδαφος του καπιταλισμου. αποτυχανε το κομμα συνεχιζει να υπαρχει και ο χρονος λειτουργει σε βαρος τους. ετσι μεσα στην παρακρουση που βρισκονται εχει αρχισει το ξεβρακωμα και το θεαμα ειναι απολαυστικο. Και που να δεις τη εχουνε να παθουνε με τον 3ο τομο της ιστοριας μιλαμε για το γλεντι. απολαυσε την καταντια τους ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΚΕ Παλευει μεσα απο την ΛΑ ΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την οξυνση της ταξικης παλης για να καθυστερηση τα χειροτερα που ερχονται με στοχο αλλαγη ταξης στην εξουσια και σε καμμια περιπτωση για παιχνιδια με την αστικη διαχειρηση. Αυτο σημαινει ταξικη παλη για τους κομμουνιστες ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Εγω ειπα για συνδικαλιες που κανουν κατι ΕΑΑΚιτες και ανεφερα ενδεικτικα το ΕΜΠ (τι να ελεγα εργοστασια? ΤΕΙ? Ναυπηγια? αφου εκει δεν υπαρχουν αυτα. Εκει ειναι πιο ξεκαθαρα τα πραγματα. Οι "αριστερουληδες" εχουν μετεξελιχθει ηδη σε ΠΑΣΟΚ) Τωρα αμα συγκρινεις την ΕΠΟΝ με τις προσφατες καταληψεις δεν ειναι ζητημα οτι εγω υποτιμω τις δευτερες αλλα εσυ την ΕΠΟΝ.
Η θεωρια της εξαρτησης ειχε τους θεωρητικους της με κυριο τον Σαμιρ Αμιν που υπηρξε τοτεμ του Α.Παπανδρεου.
Το ΚΚΕ ειχε ανεκαθεν πολεμικη με αυτη την αντιληψη.
Το ΚΚΕ ουτε και το ΚΚΣΕ υπηρξαν ρεφορμιστικα κομματα. Με εξαιρεση την ολοκληρωτικη αντεπαναστατικη στροφη του ΚΚΣΕ το 87-91 που το οδηγησε και στη διαλυση. Το οτι ο διαχωρισμος της αστικης ταξης σε υποτελης και πατριωτικη αφηνε παραθυρα που εκφραζονταν στην πολιτικη συμμαχιων των ΚΚ και του ΚΚΕ ειναι ζητημα απο το οποιο ορθα το ΚΚΕ σημερα αντλει συμπερασματα.
Φυσικα και η ταξικη παλη οξυνεται σε εθνικο επιπεδο οπως ασφαλως και η αμιγως εθνικη οικονομια αποτελει σημερα παρελθον. Το ενα δεν αντικρουει το αλλο. Οξυνση της ταξικης παλης ξερεις τι ειναι? Να αναγκαζεις την κυβερνηση να φερει τα ΟΥΚ στο λιμανι να συγκρουστουν με τους εργατες. Να σκουζουν τα ΜΜΕ για την απεργια στο λιμανι και για τα κερδη που χανουν απο αυτο οι καπιταλιστες ιδιοκτητες τους. Μαντεψε ποιο κομμα ηταν μπροστα σε καθε αγωνα που οξυνε απο τη μερια της εργατικης ταξης την ταξικη παλη... το ΚΚΕ.

ratm

Neophyte_commie είπε...

Παναγιώτη:
Το ξέρω. Απλά δεν τους έχω συνηθίσει ακόμη και με εκνευρίζουν. Πρέπει να το αναπτύξω αυτό το δικό σου και του Ratm και του Άναυδου και του Γάτου κλπ, να τους απαντάω σημείο προς σημείο ψυχρά. Δεν έχω φθάσει εκεί ακόμη.

Ειρήσθω εν παρόδω, διαβάζω τον προσυνεδριακό αυτό τον καιρό. Ανάμεσα στους οπορτούνες του κερατά, μερικούς που νομίζουν ότι το ΑΑΔΜ ήταν για να κυνηγάει εξωγήινους, να κάνει απεντομώσεις-απολυμάνσεις και δεν ξέρω τι άλλο και το διαλύσαμε, λέει, έχει και μερικά διαμάντια, λχ το παρακάτω. Μακάρι να το διάβαζαν τα τρολ να βάλουν κανα δράμι μυαλό, γιατί…
http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7353530