Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Για ποιον χτυπάει η καμπάνα

Η σημερινή ανάρτηση δεν έχει το συνήθη χαρακτήρα μιας τυπικής ανάλυσης. Έρχεται πιο πολύ να καταθέσει μερικές σκέψεις και προβληματισμούς, χτυπώντας καμπανάκι εν όψει του τριημέρου που αρχίζει σήμερα. Που δεν είναι απαραίτητα καμπανάκι κινδύνου, ούτε έχει διάθεση να ρίξει νερό στο μύλο της κινδυνολογίας των μμε, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το καμπανάκι του τελευταίου γύρου για τη συγκυβέρνηση.

Τις τελευταίες ώρες - μέρες στη δημοσιογραφική πιάτσα κυκλοφορεί αρκετά έντονα το σενάριο για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής του ΠτΔ (προέδρου της δημοκρατίας), που θα τη μπλοκάρει η αντιπολίτευση για να οδηγηθούμε στις κάλπες το μάρτη. Αυτό φυσικά μπορεί να μην είναι τίποτα παραπάνω από μια σαπουνόφουσκα που θα σκάσει γρήγορα –όσο γρήγορα διαψεύστηκε μια «γενική αίσθηση» που καλλιεργούνταν τις προάλλες, πως η συγκυβέρνηση.. «τους έχει» τους 180 βουλευτές (για την ανάδειξη πτδ). Παρόλα αυτά υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις, που δεν είναι δυνατόν να αγνοηθούν. Ο μεϊμαράκης για παράδειγμα δεν είχε κανένα (άλλο) προφανή λόγο για να συναντηθεί με τον παπούλια. Και ο βενιζέλος είναι έξυπνος κι έμπειρος αστός πολιτικός, για να υποθέσει κανείς πως απλώς του ξέφυγε η χτεσινή δήλωση περί «νωπής λαϊκής εντολής».

Από την άλλη το αστικό κράτος συνεχίζει να παίζει με επιτυχία το ρόλο του συλλογικού πολιτικού παχύδερμου στις διάφορες εκδοχές του (κυβέρνηση, εισαγγελία, υπουργός δικαιοσύνης, συστημική αρθρογραφία, κτλ) κι εγείρεται εύλογα το ερώτημα τι ακριβώς επιδιώκουν ή σχεδιάζουν εν όψει της αυριανής πορείας για την 6η δεκέμβρη, την επέτειο της δολοφονίας του γρηγορόπουλου.
Να περιοριστεί σε προπύλαια κι ομόνοια, γιατί έρχεται ο νταβούτογλου και θα αποκλειστούν όλοι οι γύρω δρόμοι, λες και θα τρέξει σε μαραθώνιο; Να γίνει απογευματινές ώρες (μετά τις 3 που αίρεται η απαγόρευση) και πρακτικά το βράδυ, για να στηθεί πιο εύκολα το γνωστό συγκρουσιακό σκηνικό γύρω από τα εξάρχεια; Να ματαιωθεί και να μη γίνει καθόλου; Ή μήπως –ακριβώς γιατί αποκλείεται το τελευταίο- στήνουν μια φάκα με την απαγόρευση, για να δουν τι ψαριά θα βγει, και να γίνει πάνω σε ερείπια και αποκαΐδια το συλλαλητήριο της κυριακής ενάντια στην ψήφιση του προϋπολογισμού; Και τι θα γίνει με την κατάληψη στο κτίριο της γσεε, που έχει αποκλειστεί από ματάδες κι υμετάδες, για να μην μπει κανείς άλλος –κι είναι ζήτημα τι θα γίνει με όσους είναι ήδη μεσα;

Είναι τόσο ηλίθια η κυβέρνηση που θέλει να πάει σε εκλογές, με το θάνατο του ρωμανού να τη στιγματίζει και να τη βυθίζει; Ή μήπως επιχειρεί υπό την απειλή ενός «νέου δεκέμβρη» -και όσο ζει ακόμα ο ρωμανός- να στρώσει το έδαφος για ακόμα πιο σκληρή εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» και να συσπειρώσει τα συντηρητικά αντανακλαστικά των πιο καθυστερημένων στρωμάτων μιας φοβισμένης (και δυνάμει εκφασισμένης ως ένα βαθμό) κοινωνίας; Τι εξελίξεις θα σηματοδοτήσει το τριήμερο που έρχεται; Και πόσο διαφορετική (μπορεί και καθόλου) θα είναι τη δευτέρα η συγκυρία και οι όροι με τους οποίους μιλάμε;

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται εγρήγορση κι επαγρύπνηση, όπως εύστοχα σημείωσε ο ratm σε ένα σχόλιό του, που το παραθέτω κι εδώ αυτούσιο, περισσότερο για να αποτυπωθεί καλύτερα η ανησυχία κι ο προβληματισμός εν όψει των επόμενων ημερών.
Καταρχήν καλύπτομαι από τις ανακοινώσεις ΚΚΕ-ΚΝΕ και από την τοποθέτηση Γκιόκα στη βουλή. 
Γνώμη μου είναι ότι έπρεπε πιο γρήγορα να τοποθετηθεί το κόμμα. 
Δε λέω να σερνόμαστε πίσω από την επικαιρότητα που επιβάλλουν τα αστικά ΜΜΕ για να αποπροσανατολίσουν αλλά εδώ χρειαζόταν καλύτερα αντανακλαστικά. 
Στην ουσία τώρα. Πρέπει να απαιτήσουμε ο Ρωμανός να πάρει άδειες όπως δικαιούται. Από κει και πέρα δεν κρίνω το Ρωμανό ως λαϊκό αγωνιστή ή κομμάτι του λαϊκού κινήματος γιατί δεν είναι τέτοιος. 
Ωστόσο η αυταπάρνηση με την οποία διεκδικεί το δικαίωμα να φοιτήσει που προκαλεί σεβασμό και συμπάθεια γνωρίζοντας όλο το μπακραουντ της ζωής του (φίλος Γρηγοροπουλου κλπ)

Για να κλείσω. Συνιστώ σε όλους ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ. 
Οι αστοί δεν είναι βλάκες, έχουν σχεδιασμό. Αν έχουν σκοπό να σκοτώσουν ουσιαστικά το Ρωμανό τις μέρες της επετείου από τη δολοφονία Γρηγοροπουλου, ξέρουν ότι θα ξεχειλίσει οργή και θα καεί η Αθήνα. Άρα έχουν έτοιμο σχεδιασμό που δεν μπορούμε να ξέρουμε. 
Αυτή μου η ανησυχία δυστυχώς επιβεβαιώνεται σήμερα ακούγοντας ότι τελικά δεν έγινε δεκτό κατόπιν πρότασης του εισαγγελέα το αίτημα του Ρωμανού. 

ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ. 
ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ. ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥΣ
.

Κι όπως συμπληρώνει σε άλλο ιστολόγιο
Μακάρι η ανησυχία μου να βγει ψεύτικη. Αλλά ο θειος Σαμ είναι αδίστακτος και πολλές φορές σχεδιάζει ο ίδιος αντί να περιμένει να του κάτσει μια συγκυρία.
Ξέρουμε όλοι ότι ο θειος Σαμ είναι πιο φιλικός προς την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είναι κολλημένος και ενώ είναι στα πρόθυρα της κυβέρνησης έχει 2 εμπόδια. Την ανυπαρξία του σε επίπεδο κινήματος. Και την προσπάθεια που κάνει το ΚΚΕ να ανασυνταχθεί το κίνημα με κάποια θετικά αποτελέσματα τελευταία. 
Το τελευταίο που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνει κυβέρνηση σε φάση που θα ανακάμπτει το κίνημα μετά την κατραπακιά που δέχτηκε από το 2012 και μετά. Επίσης άρχισε κάτι να κουνιέται και στη μεγάλη απούσα νεολαία των αγώνων του 2009-2012. 

Κακά τα ψέματα ένας Δεκέμβρης του 2008 με ό,τι μπορεί να προκαλέσει στην Ελλάδα του 2014 είναι μια επιλογή που τους περνά από το μυαλό νομίζω. 
Γι' αυτό επαγρύπνηση, αυτιά και μάτια στο λαό και αντανακλαστικά. 
Ο, τι και να σχεδιάζουν ο λαός έχει τη δύναμη και την πρωτοπορία να παρέμβει αποφασιστικά και προς όφελος του
.

Σε σχέση με τη στιγμή που γραφόταν αυτό το σχόλιο και με τη σημείωση του ratm για τα καλύτερα αντανακλαστικά που απαιτούνται, είχαμε χτες μια πολύ σωστή πρωτοβουλία με την παράστασηδιαμαρτυρίας στο υπουργείο δικαιοσύνης από δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας για το ν. ρωμανό. Κάποιοι θα την χλευάσουν, για κάποιους δε θα είναι αρκετή, αλλά είναι σίγουρα ένα λιθαράκι στην αλληλεγγύη στο δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας.

Όσο για τα άλλα, θα τα δούμε στην πράξη στο προσεχές μέλλον..

57 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με καλύπτουν εξ΄ίσου τα σχόλια που παραθέτεις, ωστόσο κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν θεωρώ την χρονική στιγμή πρωτοβουλιών εκ μέρους της ΚΝΕ του ΚΚΕ και των ταξικών συνδικάτων ως έλλειψη αντανακλαστικών. Περισσότερο μου αφήνει την αίσθηση πως οφείλουν όλοι οι παραπάνω να σχεδιάζουν με προσοχή και έχοντας στο μυαλό τους πάντα πως σε αυτούς πέφτει η ευθύνη για την ανασύνταξη του ταξικού κινήματος. Άρα προς αποφυγή σύγχυσης, αμετροέπειας, και κινήσεων τέτοιων που θα μπορούσαν να βλάψουν το σύνολο της εργατικής τάξης , του λαού,οι τοποθετήσεις και πρωτοβουλίες των παραπάνω αφοπλίζουν στη ουσία τον παροξυσμό των ''υποστηρικτών'' και εμπόρων ελπίδας (από τη δήλωση του Ρωμανού). Αισθάνομαι δικαιωμένη που δεν μπήκαν στο χορό για άλλη μιά φορά, της καπηλείας αφ'ενός. Αφ' ετέρου δεν στερούνται της τόλμης να μην ετεροκαθορίζονται, σύμφωνα με τις επιταγές και τις δολοπλοκίες της αδίστακτης αστικής τάξης και των παπαγάλων της.
Η Δικαίωση για τα δίκαια αιτήματα των κρατουμένων περνάει ,και αυτή. μέσα από την οργανωμένη ταξική πάλη, και όχι από τσιρίδες άναρθρες μικροαστισμού, και φιλευσπαλχνίας των αστικών ΜΜΕ και του συρφετού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Όσοι ενεργούν έτσι, απαξιώνουν στην ουσία την ηθική βάση του απεργού πείνας ,κρατούμενου και την επι της ουσίας εναντιώση του στο σύστημα. Κι ας μην συμφωνώ καθόλου προσωπικά με τον ιδεολογικό του χώρο.

Μαρία του 19ου

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

http://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/56679/mas-kataggelia-gia-tin-prosagogi-syndikaliston-foititon-exo-apo

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

http://mao.gr/koutsoumpas-romanos/

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

http://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/56706/anakoinosi-toy-grafeioy-typoy-toy-ks-tis-kne-gia-ta-exi-hronia-apo-ti

Ανώνυμος είπε...

Ειδα χθες και στο μπλογκ του Αντωνη αλλα και εδω τον Σεχταρ σε σχολιο του να εκφραζεται αυτη η ανησυχια και η προτροπη για επαγρυπνηση.
Χρειαζεται να ειμαστε μεσα στο λαο αυτες τις μερες με κεραιες ανοιχτες. Κατι που ακουμε απο απλο κοσμο ή απο γνωστους που μπορει να ανηκουν ή να εχουν επαφες με αλλες δυναμεις πλην ΚΚΕ να το μεταφερουμε σε συντροφους που ξερουμε οτι ειναι μελη ή στελεχη του κομματος. Ακομα και αν φαινεται ασημαντο. 1 ασημαντο πραγμα που ομως ακουγεται απο διαφορους απο διαφορα σημεια της χωρας αυτοματα παυει να ειναι ασημαντο...
Κατα τα αλλα οπως θυμησε και ο Σεχταρ το 2007 καηκε η Πελοπονησος και το 2008 η Αθηνα και ετσι ηρθε ο ΓΑΠ που ακυρωσε την ενεργειακη συμφωνια Καραμανλη-Πουτιν οπως ηθελαν οι ΗΠΑ.
Μην αυταπατωμαστε. Οι αναρχικοι ουτε τη μαζικοτητα , ουτε την οργανωση ειχαν ή εχουν για να καταφερουν αυτο που εγινε στην Αθηνα το Δεκεμβρη του 2008.
Το 2008 ηταν σημειο καμπης στο χτυπημα του ΚΚΕ και ειδικοτερα της ΚΝΕ. Το οτι η ΚΝΕ εχει συμβολη στο οποιο ξεκουνημα φοιτητων - μαθητων αυτο το διαστημα δεν εχει περασει απαρατηρητο...

Υγ. Νομιζω οτι απο τη μερα που βγηκε η 1η ανακοινωση του κομματος εχουν παρθει σωστες πρωτοβουλιες.
Εχω την αισθηση οτι το κομμα ψαχνεο τη σωστη τακτικη ωστε να εκφρασει εμπρακτα την αλληλεγγυη του στο δικαιο αιτημα του Ρωμανου χωρις να αποπροσανατολιστει ο λαος απο τη νεα επιθεση στο ασφαλιστικο και το νεο προυπολογισμο που παει για ψηφισει.

ratm

κόκινος καπνάς είπε...

Με αφορμή το δεύτερο σχόλιο που αναπαράγει το απολίθωμα παραπάνου και έχει ως τελικό απόβαρο το "οι ΗΠΑ ίσως σχεδιάζουν νέο Δεκέμβρη για να ρθει ο φίλος τους ο ΣΥΡΙΖΑ", έχω να πω συνοπτικά το εξής:

Ρε κερατούκληδες, το δικό μου μαοϊστικό πολιτικό χώρο κατηγοράτες για συνωμοσιολογία, σεις όμως ξεπερνάτε και το Φώσκολο σε ταλέντο.

Πρώτον, έχετε χρέος όταν αφήνετε τέτοιες υπόνοιες να λέτε συγκεκριμένα ποιοι είναι ή ποιοι υποπτεύεστε ότι είναι οι έλληνες πολιτικοί που είναι αμερικανόδουλοι - διεκπεραιωτές του σχεδίου. Δεν έχει "γενικά οι ΗΠΑ" κλπ. Ξεχωρίζεις μέσα στα αστικά κόμματα ποιοι είναι οι αμερικανόδουλοι και τους καταγγέλλεις, τα γενικόλογοα είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.

Δεύτερο: είναι αστείο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φιλοαμερικανικό κόμμα. Αυτά τα αφήνει να εννοούνται αυτός ο ίδιος για να περνάει σε δυτικούς ιμπεριαλιστές και αστούς ως "ρεφορμιστής, που ηρέμησε" και φυσικά εσείς του Περισσού τον βοηθάτε σε αυτό, λέγοντας τα ίδια, ενώ τάχα τον μισείτε παράφωρα.

Το Δεκέμβρη του '08, λέγατε ακριβώς τα ίδια για "δυτικόδουλη εξέγερση για να πέσει ο φιλορώσος Καραμανλής" (και το ξέρετε καλά, τουλάχιστον εντός του "κόμματος", εν μέρει και στις επιρροές σας). Ποιες ήταν οι δύο βασικές πολιτικές δυνάμεις του Δεκέμβρη; ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πέραν των φρίκων.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ λοιπόν είναι τα πλέον ΑΝΟΙΧΤΑ φιλορωσικά κόμματα στην Ουκρανία, σε βαθμό να φτάνουν να υμνούνε τους ταγματαλήτες του Πούτιν για "αντιφασιστική εξέγερση". Πώς βρε παιδί πάνε τόσο κόντρα στα "αμερικανικά" αφεντικά τους, σε ένα θέμα τόσο παγκόσμιας σημασίας; Εδώ κοντεύει να ξεκινήσει δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος, και οι "αμερικανόδουλοι" υποδύονται τους ρωσόδουλους ή έστω παθολογικά ρωσόφιλους για να μας μπερδέψουν; Και παραπέρα: αν τελικά είναι "Ρώσοι", όπως δείχνει η ζωή, η ρητορική τους, το γράμμα Γλέζου στον Πούτιν, οι κολλιγιές με τον υμνητή της στροφής στη Ρωσία Καμμένο κλπ., τότε πώς κάνανε το 08 "αμερικάνικη" εξέγερση, με τη Λιάνα τότε να λέει για "Κοσοβάρους κάτω από τις κουκούλες" (δηλ. αμερικανόδουλους του Ουτσεκά);

Απλά ερωτήματα, αλλά ποιος να τα θέση στη χώρα του "αντινεοφιλελεύθερισμού", των μετώπων υπέρ της νομιμότητας της Χ.Α. (τάχα για να μη βγει παράνομη και η Αριστερά) και των Ζαριανόπουλων - παρατηρητών στις "εκλογές" των συμμοριών του Ντονμπάς...

κόκινος καπνάς είπε...

Υ.Γ. Και πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρεις, ο ratm με σχόλιό του που αναφέρεται σε Καραμανλή - Πούτιν, Γιωργάκη κλπ. με δικαιώνει πανηγυρικά...

Ανώνυμος είπε...

9.15 Που εισαι εσυ χαθηκες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

κόκινος καπνάς είπε...

Να τος! Πού σαι ρε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ;

Γιατί δεν έγραψες για τα δεξιά λαϊκά μέτωπα και το λάθος της ίδρυσης του ΕΑΜ που γράφεις απαράλλακτα σε κάθε θέμα, ανεξαρτήτως συνάφειας; Ξέρεις, ΙΣΠΑΝΙΑ 36, ΧΙΛΗ 73 και τέτοια...

:P (σε πειράζω)

Ανώνυμος είπε...

''Ρε κερατούκληδες, το δικό μου μαοϊστικό πολιτικό χώρο κατηγοράτες για συνωμοσιολογία, σεις όμως ξεπερνάτε και το Φώσκολο σε ταλέντο.''

''είναι αστείο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φιλοαμερικανικό κόμμα. Αυτά τα αφήνει να εννοούνται αυτός ο ίδιος για να περνάει σε δυτικούς ιμπεριαλιστές και αστούς ως "ρεφορμιστής, που ηρέμησε" και φυσικά εσείς του Περισσού τον βοηθάτε σε αυτό, λέγοντας τα ίδια, ενώ τάχα τον μισείτε παράφωρα.''

Ενα θα πω ΤΕΞΑΣ και ανακοινωση ΚΕΑ για Ουκρανια. Κατοπιν τουτου Δεν περιγραφω αλλο...

υγ.Η ΟΑΚΚΕ δεν ανηκει στον μαοικο χωρο. Ανηκει στον κατακερματισμενο χωρο του λεγομενου νεοφιλελευθερισμου. ΔΡΑΣΗ,ΤΖΗΜΕΡΟΣ και ΟΑΚΚΕ. Ελπιζω να βγει η ΟΑΚΚΕ απο το σεχταρισμο της και να συνεργαστει με τα συγγενη ιδεολογικα κομματα. Εκτος και αν ενταχτει στη κεντροδεξια παραταξη που ειναι στα σκαρια ωστε να αντικαταστησει τη ΝΔ.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Μην κατηγοράτε τον "καπνά", γνήσιος εκπρόσωπος του χώρου του είναι - αν θυμηθούμε τις κολλιγιές (για να κρατήσω και την ορθογραφία του) του Μάο με τον Νίξον, τη στήριξη της "ΛΔ" Κίνας στη χούντα του Πινοσέτ, την επίθεσή της στους Βιετκόνγκ, τη θεωρία των τριών κόσμων κλπ. κλπ. κλπ.

Εντάξει, μέσα σε ένα τέτοιο περιβόλι (όπου "ανθίζουν" όχι μόνο 100, αλλά κάθε ...λουλουδούς λουλούδια), δε θα βρίσκονταν και κάποιοι υπάλληλοι, να τα παίρνουν απευθείας από το μισθολόγιο της πρεσβείας;

Λιου-Σαοσι

Ανώνυμος είπε...

9.47 Το Δεχομαι σαν καλαμπουρι. Οτι εχω γραψει ισχυει μεχρι κεραια. Δεν εχω να αλλαξω κατι ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Yannis Theocharis είπε...

Επιτέλους, ένα κείμενο και ένα σχόλιο του ratm με τα οποία μπορώ να ταυτιστώ απόλυτα!

Αυτά για κάποιους που μιλούσαν για νεολαιίστικο κίνημα, όταν ο Κορκονέας (όχι το αστικό κρατός), ενάντια στις εντολές των ανωτέρων του, δολοφόνησε το Γρηγορόπουλο.

Δεν ήταν νεολαιίστικο κίνημα, αλλά
"Τσίρκο προβοκατεράνο"...

Από εκεί και πέρα, δε νομίζω η ΚΝΕ ή κανείς άλλος να μπορεί να αποσοβήσει τίποτα. Ο ξένος παράγοντας έβαλε τα ντόπια τσιράκια του να ανάψουν τη σπίθα και αν θα πιάσει φωτιά είναι καθαρά θέμα τύχης.

Κριτίας, ο εκ των Κασσιτερίδων νήσων ορμώμενος.

κόκινος καπνάς είπε...

Προς ratm:

Έτσι θα σε βόλευε, αλλά δυστυχώς για σένα η ΟΑΚΚΕ έχει πάρει καθαρή θέση αρχών έναντι των οικονομικά φιλελεύθερων αστικών ρευμάτων. Τα χτυπάει και για την ταξική αντιδραστικότητά τους απέναντι στην εργατιά, για τη λατρεία τους για τα χαμηλά μεροκάματα, πρώτα και κύρια για τον έρωτά τους για τη φασιστική Κίνα που αποτελεί σήμερα την τέλεια σύμφυση πολιτικού φασισμού/σοσιαλφασισμού, κρατικοκαπιταλιστικής σαπίλας και νεοφιλελευθερισμού...

Τελικά η ΟΑΚΚΕ χτυπάει τους φιλελεύθερους γιατί αρνούνται να δουν το παραγωγικό σαμποτάζ του σοσιαλφασισμού και μονίμως ζητάν αίμα δημοσίων υπαλλήλων και φτώχεμα του λαού... Γι' αυτό η ΟΑΚΚΕ βρέθηκε απέναντι από τους φιλελεύθερους και στήριξε τον αγώνα των απολυμένων της ΕΡΤ, καταγγέλλοντας τους "φιλελέ" για έλλειψη δημοκρατισμού και συμπόρευση με τον κρυφοφασίστα Σαμαρά.

Αλλού αυτά λοιπόν. Άλλο σε ενοχλεί. Ό,τι η ΟΑΚΚΕ θεωρεί, πέρα από τους ναζήδες και τη "ρώσικη" ακροδεξιά (Καρατζαφύρερ - Καμμένος), το δικό σου πολιτικό χώρο και τον ΣΥΡΙΖΑ σαν τμήματα του κύριου εχθρού, φίλους της φασιστικής ιμπεριαλιστικής Ρωσίας (στην ηγεσία σας εννοώ, όχι στη βάση). Άρα, ναι, χειρότερους από τη Δράση. Έτερον εκάτερον. (Ο Τζήμερος λέει να πάμε με τη Ρωσία, οπότε δικός σας είναι...)

Στο Τέξας ο Τσίπρας έκανε μια "ρεφορμιστική" ομιλία στην οποία είπε "ευρώ και όχι δραχμή". Ούτε ζήτω οι ΗΠΑ είπε, ούτε ζήτω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις. Αντιθέτως, καθημερινά το κόμμα του και τα στελέχη του (και ο ίδιος) πλέκουν το εγκώμιο της Ρωσίας, που ξεσχίζει την Ουκρανία και ζητάνε να αρθούν οι δίκαιες κυρώσεις της Ε.Ε. εναντίον της, ενώ προτείνουν η Ελλάδα να συμπορευτεί με τη Μόσχα, τάχα "για να ξεφύγει από τους νεοφιλελεύθερους γύπες του Βερολίνου".

Όσο για το ΚΕΑ, στην καλύτερη περίπτωση τα κόμματα που το αποτελούνε νίπτουν τας χείρας τους για την Ουκρανία, στη χειρότερη (Die Linke και ΣΥΡΙΖΑ) κραυγάζουν υπέρ των νεοτσαρικών με τους δικέφαλους αετούς στο Ντονμπάς.

Ρίξε μια ματιά στο iskra.gr για το ουκρανικό να δεις ποτάμια οι ύμνοι σε Ρωσία, Πούτιν, "φιλορώσους αυτονομιστές" (διάβαζε νεοτσαρικούς φονιάδες) και πες μου πού και πότε ο ΣΥΡΙΖΑ λιβάνισε την Αμερική και σε ποιο πεδίο: οικονομικό, γεωπολιτικό, ιδεολογικό.

Πρέπει κάποιος να χει τρομερή ιδεολογική τυφλωμάρα για να βλέπει στο Λαφαζάνη και στο Δραγασάκη, γνήσια παιδιά του "Χαρίλαου" και μεγάλους υποστηρικτές του "αιώνιου" Μπρέζνιεφ και των εισβολών/διχτατοριών του, "αμερικάνους" πράχτορες...

Αλλά αν παραδεχτείς ότι είναι έτσι, πρέπει να φέρεις την πολιτική σου σκέψη τούμπα κι αυτό αναγνωρίζω ότι θέλει ειδικό θάρρος, που λίγοι άνθρωποι τό 'χουνε...

Ανώνυμος είπε...

"Δεύτερο: είναι αστείο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φιλοαμερικανικό κόμμα. Αυτά τα αφήνει να εννοούνται αυτός ο ίδιος για να περνάει σε δυτικούς ιμπεριαλιστές και αστούς ως "ρεφορμιστής, που ηρέμησε" και φυσικά εσείς του Περισσού τον βοηθάτε σε αυτό, λέγοντας τα ίδια, ενώ τάχα τον μισείτε παράφωρα."..... ειπε αυτος που μας κατηγορησε για συνομωσιολογια. Και μετα η κουβεντα συνεχιστηκε απροσκοπτα, ελπιζω. Δε φταιει κανας αλλος, εγω φταιω, που διαβαζω ολα τα σχολια.

sniper

Ανώνυμος είπε...

11.29 Η αστικη ταξη συμμετεχει συνειδητα στις διεθνεις συμμαχιες και βεβαια σε ενδιαμεση θεση στην ιμπεριαλιστικη πυραμιδα. Και υπαρχουνε και διαφορετικα συμφεροντα σε τμηματα της Αστικης ταξης με αλλους ιμπεριαλιστες. Οπως καταλαβες η προβοκατσια στον ratm δεν πιανει ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

κοκινος καπνας είπε...

Εγώ, Λιου Σάο Σι, που κατηγορώ ευθέως το κόμμα σου σε ηγετικό επίπεδο για ρώσικο - αντιδραστικό, ουδέποτε έχω πει ότι σεις τα μέλη του είστε χαφιέδες ή πράχτορες ή "τα παίρνετε από τη πρεσβεία" κλπ. (εννοώ τη ρώσικη στο ψυχικό).

Σας αναγνωρίζει σαν τμήματα ενός ρεβιζιονιστικού, υπερδεξιού ρεύματος που βγήκε μέσα από το κομμουνιστικό κίνημα (το 1956), όπως κάποτε βγήκε από αυτό ο άλλος μεγάλος οπορτουνισμός, η σοσιαλδημοκρατία (το 1914).

Αντιθέτως, εσύ με θεωρείς εξ ορισμού πληρωμένο, αν και δε με γνωρίζεις. Αυτά έλεγε η ηγεσία του ψευτοΚΚΕ και για το Μαυρογένη του μαοϊκού ΕΚΚΕ - ΑΑΣΠΕ, που ξεκίνησε την κατάληψη του Πολυτεχνείου, επικεφαλής των 350. Κι όταν ο τελευταίος, μετά από χρόνια, ρώτησε το Φαράκο, γραμματέα σου το 89-91, "καλά ρε σεις, δε ντρεπόσασταν να λέτε τέτοια πράγματα;", ο γερο-ρεβιζιονιστής κατέβασε τα μάτια...

Υ.Γ. Διάλεξες κατάλληλο ψευδώνυμο: ο Λιου Σάο Σι ήταν δεξιός ρεβιζιονιστής ηγέτης του ΚΚ Κίνας και κήρυττε τη συμφιλίωση με τη χρουστσοφική - μπρεζνιεφική ΕΣΣΔ το 1966-1968... Γι' αυτό και το κόμμα τον πέταξε από τις γραμμές του...

Ανώνυμος είπε...

Καπνας. Ο Δραγασακης και ο Λαφαζα νης δεν ειναι παιδια του Χαριλαου που ητανε 18 χρονια εξορια μεχρι το 1973. Ητανε το αποτελεσμα του κενου που υπηρχε σε στελεχη μετα το 1974 λογο της διαλυσης των Κ.Ο το 1958. Το Εσωτερικο φτιαχτηκε ακριβως γιατι το ΚΚΕ δεν εγινε ποτε οπορτουνιστικο μετα το 1956. Βεβαια παραμεινανε ιδεολογικες παρεκλισεις λογο των πολιτικων μετωπων που εσυ τα δεχεσαι σαν κατι καλο ενω εξ ορισμου ειναι καταστροφη. Καταλαβαινω οτι η πορεια του ΚΚΕ μετα το 1996 Σας εχει φερει σε αδιεξοδο και αποκαλυφθηκε ξεκαθαρα ο ρολος σας που ειναι για δυσφημηση του ΚΚ που ταχα υποστηριζατε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Κάπταιν,
Οι αστοί χαλάνε την τράπουλα, άμα δεν τους βγαίνει το φύλλο - δεν κολώνουν.
Οι επόμενες δυό μέρες είναι, θαρρώ, πολύ κρίσιμες.
Το τι θα γίνει αύριο δεν εξαρτάται από μας, αν και η σκιά μας θάναι εκεί, και είναι ευκαιρία να δούμε τι χτίσαμε και τι απήχηση έχει αυτό σε χώρους ευάλωτους στην προβοκάτσια και στα κανάλια.
Πιο σημαντικό όμως είναι το τι θα γίνει την Κυριακή. Καϊδια-ξεαποκαϊδια, σημασία έχει να παρουσιάσει ο Λαός τη δική του actual reality σαν άρνηση της virtual reality της Αγίας Οικογένειας. Πρέπει νάχουμε πολύ κόσμο, κόντρα στην τρομοκρατία και τον αποπροσανατολισμό. Και με πολύ καλή περιφρούρηση, την καλύτερη από ποτέ, γιατί αυτοί που στήνουν την virtual reality δε θα μας αφήσουν ανενόχλητους να τους την χαλάσουμε.
Είναι, η μόνη περίπτωση να μην καταλήξει το παληκαράκι (και τα άλλα) τραγικό θύμα αδίστακτων σκοπιμοτήτων: Να βγεί με κάποιο τρόπο από το κάδρο. Γιατί αλλιώς, δεν το βλέπω καλά..., τώπα και χτές, δεν έχει καταλάβει που έχει μπλέξει.
Δε σούχει κάνει RATM, εντύπωση, που μετά την οπερετική "Σύλληψη της 17Ν", αρχίσανε να στρατολογούνε ανήλικα (ΣΠΦ); Να σκεφτώ πως οι μεγαλύτεροι την ψυλλιαστήκανε τη δουλειά και η δεξαμενή προθύμων στέρεψε....;

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ.
Με την επαγρύπνηση γενικά στο κόκκινο.
Γι αυτό προσέχουμε καλά τις ανακοινώσεις του Κόμματος. Και τα κόμματα-τελείες έχουν τη σημασία τους. Δεν είναι ώρες για αυτοσχεδιασμούς.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Α, και μια και μιλάμε για επαγρύπνηση, προσέχτε: Εχει βγεί φήμη (δεν ξέρω σε τι έκταση) οτι καλεί το ΚΚΕ για αύριο στις 6.00 μμ. στο κέντρο (Αθήνα). Τέτοια ώρα δεν μπορώ να διασταυρώσω - ίσως μπήκαν μπροστά οι μηχανισμοί παραπληροφόρησης. Εγκυρες πληροφορίες μόνο από κ.μ. και 902 η Ρίζο.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Οπως βλέπω τώρα το πρωϊ, δεν υπάρχει κανένα κάλεσμα από ΚΚΕ/ΚΝΕ η άλλο ταξικό μαζικό φορέα για σήμερα στις 6:00.
Αρα, πράγματι δουλεύουν μηχανισμοί παραπληροφόρησης. Είπαμε, virtual reality. ΠΡΟΣΟΧΗ!

Ανώνυμος είπε...

Έχετε υπόψη σας ότι μια αναρχικη ομάδα καλεί σήμερα στις 7 στο σύνταγμα. Το νου.


Σ.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Το συμπέρασμα του τριημέρου, μετά και το αποψινό συλλαλητήριο:
Αστική vs. Εργατική τάξη 1-0.
Δεν είμαστε ακόμη για μετωπικές συγκρούσεις με το Κεφάλαιο.
Εχουνε πολλές εφεδρείες...
Κι εμείς ψαχνόμαστε με τον "Ρωμανό".

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Για γινε πιο συγκεκριμενος,για μας που τα παρακολουθησαμε απο τον καναπε Σεχταρ

Ανώνυμος είπε...

Εχουμε απεναντι μας ενα εκμεταλευτικο συστημα θεμελιωμενο αιωνες πονταροντας στην αγραμματοσυνη στην θρησκοληψεια στον Φασισμο και στον Οπορτουνισμο που ειναι δημιουργηματα του και αναλογα σε πια φαση ειναι τα χρησιμοποιει. Επισης η ατομικη τρομοκρατια οσο και αν στον απλο κοσμο φαινεται σαν αντισταση ειναι η καλυτερη προσφορα στο συστη μα.Εμεις πρεπει να ειμαστε ευχαρι στημενοι απο την υπαρξη και μονο του ΚΚΕ μετα την ολοκληρωση των ανατροπων το 1991. Οταν ολοκληρα ΚΚ Μετατραπηκανε σε φορεις τις αντεπαναστασεις το οτι υπαρχουμε αποτελει θριαμβο και βεβαια η αποκατασταση των Επαναστατικων χαραχτηριστικων του Κομματος.Εμεις πρεπει να συνεχισουμε σε μη επανα στατικες συνθηκες την Συγκεντρωση δυναμεων την ιδεολογικη θωρακιση και επαγρυπνηση. Για αυτα θα κριθουμε αν τα πετυχαμε στα μετρα των δυναμεων μας χωρις απαισιοδο ξια ουτε υπερεσιοδοξια. Κραταμε την Σπιθα αναμενη. Εχουμε προσφε ρει πολλα και στο Δ.Κ.Κ Η εφοδος στον ουρανο το 1917 δειχνει το δρομο ασχετα την προσωρινη ηττα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Το συμπέρασμα του τριημέρου, μετά και το αποψινό συλλαλητήριο:
Αστική vs. Εργατική τάξη 1-0.
Δεν είμαστε ακόμη για μετωπικές συγκρούσεις με το Κεφάλαιο.
Εχουνε πολλές εφεδρείες...
Κι εμείς ψαχνόμαστε με τον "Ρωμανό".


Γειά σου ρε Σεχτάρ! Όποιος ήθελε ψαχτηκε με τον Ρωμανό, όποιος άλλος ήθελε με τον προϋπολογισμό.
Καμία σχέση μεταξύ τους, κανένας δεν εμπόδισε κανέναν. Κανένα "τριήμερο" λοιπον. Δεν υπήρξε ποτέ τριήμερο

Η ανόητη κινδυνολογία και οι γελοίες θεωρίες συνομωσίας για δάχτυλους αμερικάνων και κολοκύθια κατέρρευσαν προς το βράδυ του Σαββάτου. Απλά τα πράγματα λοιπον

Την Κυριακή η ερημιά θα πρέπει να προβληματίσει αρκετούς.

Τρύφωνας Μπόρισιτς

Ανώνυμος είπε...

Τρυφωνας. Τετοιο προβληματισμο που ενοεις εσυ δεν εχουμε. Προβληματι σμο για το ποσους τροπους εχει ο καπιταλισμος να ελεγχει τις συνειδησεις εχουμε. Εσεις συνεχιστε την αβαντα του συστηματος με τους μπαχαλακηδες εμεις θα συνεχισουμε με την Στρατηγικη μας για την συγκεντρωση δυναμεων με στοχο την ανατροπη του καπιταλισμου. Αξιος ο μισθος σας στην Σωτηρια του καπιταλισμου. Ετσι γινοτανε παντα και ετσι θα γινεται μεχρι να σας ξεριζωσει η εργατικη ταξη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Τρυφωνα αγορι μου η "κινδυνολογια" δεν αφορουσε κανενα τριημερο ή πορεια στενα. Αφορα γενικοτερους σχεδιασμους αυτη την περιοδο.
Ο Ρωμανος ειναι ενα βημα πριν το θανατο. Αν πεθανει ποιος ξερει τι μπορει να πυροδοτηθει? Επισης ποιος δεν βλεπει οτι αν πεθανει θα ειναι με τις ευλογιες της κυβερνησης?
Δικαιωμα του καθενος ειναι η αφελεια. Δικαιωμα του καθενος και η επαγρυπνηση...

ratm

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

"Την Κυριακή η ερημιά θα πρέπει να προβληματίσει αρκετούς".
Η τρικυμία της σκέψης αποδίδεται και στη σύνταξη της πρότασης. Εκεί που θα ήσουν τρύφωνα, είχε σίγουρα ερημιά. Μην κρίνεις απ' αυτό και τους υπόλοιπους..

Ανώνυμος είπε...

@απολίθωμα γενικότερα μιλούσα δεν αναφερόμουν στενά σε συγκεκριμένη πορεία.
Ωστόσο ο κόσμος ήταν πολύ λίγος συνολικά.

Ρατμ, φυσικά αν πεθάνει ο Ρωμανός την ευθύνη θα έχει η κυβέρνηση.
Αλλά θα επαναλάβω ότι τα συνομωσιολογικά σενάρια στερούνται κάθε βάσης.

Ο Ρωμανός δεν θα πεθάνει γιατί απλά δεν τους συμφέρει. Λύση θα δωθεί αλλά την τελευταία στιγμή ώστε να πουληθεί πολύ ακριβά. Πολιτική είναι αυτή.

¨"εμεις θα συνεχισουμε με την Στρατηγικη μας για την συγκεντρωση δυναμεων με στοχο την ανατροπη του καπιταλισμου. "

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, κλαίω!!!


Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Κι εγώ γενικά μιλάω, όχι μόνο για τα χτεσινά συλλαλητήρια.

Ανώνυμος είπε...

Συνομωσιολογια ειναι οτι ο αμερικανικος παραγοντας καλοβλεπει τον ΣΥΡΙΖΑ? Συνομωσιολογια ηταν τα οσα ειπε στο Λεβυ ο Τσιπρας? Ειπαμε ΣΥΡΙΖΑ αλλα οχι και ετσι...
Συνομωσιολογια ειναι οτι ο θειος Σαμ προωθει τα συμφεροντα του με πολλους τροπους μεταξυ αυτων, πραξικοπηματα,επεμβασεις,"εξεγερσεις" τυπου Μαινταν ή Συριας? Συνωμοσιολογια ειναι οτι κινηματα τυπου αγανακτησμενων ή σαν αυτα τωρα στο Χονγκ Κονγκ εξυπηρετουν συγκεκριμενες στοχευσεις, ανεξαρτητως του ποσο το συνηδειτοποιουν οι μικροαστικες (κατα κυριο λογο) μαζες που συμμετεχουν?
Ειπαμε το δικαιωμα στην αφελεια υπαρχει. Ακομα και το δικαιωμα καποιος να κοροιδευει συνηδειτα. Ωστοσο καποιοι εχουνε κατακτησει το δικαιωμα να λεμε οτι εχουμε αφησει πισω μας την εποχη της αφελειας...

ratm

Ανώνυμος είπε...

Το να πεις, ρατμ οτι ο "αμερικάνικος παράγων" καλοβλέπει τον Συριζα είναι μια πολιτική εκτίμηση και είναι δεκτή.
Το να πεις ότι έχει συνδράμει, υποδαυλίσει γεγονότα σε διάφορες χώρες επίσης δεκτό κ συμφωνώ.

Το να λες όμως οτι ΘΑ γίνει εξέγερση εξ αφορμής του Ρωμανού προς όφελος των αμερικάνων για να φύγει ο Σαμαράς κ να έρθει ο Συριζα είναι καθαρή βλακεία.

Ο πρώτος που δεν θέλει εξέγερση είναι ο Σύριζα. Γιατί και στην εξουσία αν έρθει άντε να τους μαζέψει. Η όποια μεταβίβαση της εξουσίας αν θα γίνει, θα γίνει "ομαλά" και όταν το συναποφασίσουν οι "έξω" με τους "μέσα".

Όλοι έχουμε αγωνία για την εξελισσόμενη κατάσταση και κυρίως για το απρόοπτο αλλά το να σπέρνουμε δεξιά κ αριστερά τον πανικό σημαίνει ότι το έχουμε βάλει ήδη στα πόδια.

Τρύφωνας Μπόρισιτς



Ανώνυμος είπε...

Προφανως αντιλαμβανομαστε πολυ διαφορετικα τον ορο εξεγερση.
Εγω πουθενα δεν μιλισα για εξεγερση ωστε να ερθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκτος και αν θεωρεις εξεγερση τα οσα εγιναν το 2008. Τα οποια οντως εφεραν το ΠΑΣΟΚ και το οποιο ΠΑΣΟΚ δεν δυσκολευτηκε καθολου να μαζεψει τους "εξεγερμενους".

Μην αγχωνεσαι μονο στα ποδια δεν εχω σκοπο να το βαλω.
Οσοι εφησυχαζουν συνηθως εχουν τετοιο σκοπο, χωρις να αποκλειεται η αφελεια φυσικα.
Πανικο σπερνει καποιος οταν καταστροφολογει, δε βλεπει καμια προοπτικη , δεν εχει εμπιστοσυνη στην εργατικη ταξη και το κομμα της και σπερνει την ηττοπαθεια.
Αλλο η επαγρυπνηση και η προσπαθεια αναλυσης μιας καταστασης στο μετρο των δυνατοτητων του καθε ατομου ή φορεα και αλλο ο πανικος.


ratm

Ανώνυμος είπε...

Τρυφωνας. Απο τετοιες μικροαστικες δηθεν εξεγερσεις εχει χορτασει η ανθρωποτητα.Τις ειδαμε στην λεγομε νη Αραβικη Ανοιξη το ειδαμε και στην Ουκρανια πως τμηματα της Αστι κης Ταξης με διαφορετικα συμφεροντα οργανωνουνε τετοιες οπερετες με μοναδικο σκοπο τα συμφεροντα τους και τον εγκλοβισμο της Ε.Τ κατω απο ξενη σημαια.Και βεβαια συμμετεχουνε και ξενες δυναμεις στα πλαισια των Συμμαχιων που υπαρχουνε.Η Στρατιωτικη δικτακτορια το 1967 εγινε για να λυθουνε τετοιες Ενδοαστικες διαφορες διαπλεκομενες και με ξενα συμμαχικα συμφεροντα.Το ΚΚΕ δεν το εβαλε καθολου στα ποδια.Ειναι εδω μεσα στο λαο για την ανασυνταξη του Εργατικου κινηματος και την ενισχυση της λαικης Συμμαχιας για αλλαγη ταξης στην εξουσια.Μακρια απο καθε Μικροαστικο τυχοδιωκτισμο που μοναδικος του σκοπος ειναι απλα να αλλαξουμε μια αστικη κυβερνηση με μια αλλη ωστε ο καπιταλισμος να βγει απο την κριση του.Και ασφαλως εχεις ριξει κλαμα εσυ και οι φιλοι σου γιατι δεν επιασε η προβοκατσια το 2012 και συνεχιζει να υπαρχει ΚΚΕ.Και οχι μονο υπαρχει αλλα η απηχηση που εχει στον λαο ειναι μεγαλη ασχετα αν δεν εχει αποφασισει να κανει το μεγαλο αλμα.Συνεχισε τον δρομο σου μαζι με τους Μπαχαλακηδες στις πλατειες οπως τοτε με τους Χρυσαυ γιτες. Αλλωστε ο ορος Σοσιαλφασι στες δεν βγηκε χτες υπαρχει εδω και 100 χρονια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Τρύφωνα πες για κανα γκουλαγκ και τα σχετικά "true" και μη...προβληματίζεσαι κι αγωνιάς τόσο.

Ανώνυμος είπε...

ratm όταν γράφεις επί λέξει "Κακά τα ψέματα ένας Δεκέμβρης του 2008 με ό,τι μπορεί να προκαλέσει στην Ελλάδα του 2014 είναι μια επιλογή που τους περνά από το μυαλό νομίζω. "

είναι πολύ καθαρό το τί θέλεις να πεις.

Και σου ξαναλέω ότι είναι μια κουταμάρα.

Βέβαια πρέπει να πω πως αυτές οι ανοησίες δεν είναι δικές σου. Είναι σκόπιμα διοχετευμένες από διάφορα κυβερνητικά γραφεια και υπηρεσίες και απλά εσύ "τσίμπησες".

-περίπου τα ίδια έλεγαν κ οι χρυσαβγίτες-

http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/prosochh-etoimazoun-megalh-probokatsia-o-rwmanos-tha-pethanei-to-sabbato-to


Όταν, ακουσια έστω, σπέρνεις τον πανικό για το "τριήμερο" τα υπόλοιπα περι επαγρύπνησης, "η ΕΤ θα αποκρούσει θα κάνει κ θα ράνει" είναι σκέτες σάλτσες και λέγονται μόνο για να λέγονται. Και τελικά μόνο εις βάρος του λαικου κινήματος στρέφονται αυτές οι συνομωσιολογίες, όπως φάνηκε από τον λίγο κόσμο στο Σύνταγμα για τον προϋπολογισμό.
------------

Αλλά θα σε πάω αν θέλεις στην πολύ απίθανη περίπτωση η κυβέρνηση Σαμαρά να την δει Θάτσερ ή να συμβεί κάποιο ατύχημα.

Θα γίνει κεραμιδαριό και είναι πολύ λογικό. Γιατί πρέπει αυτό να είναι σώνει κ ντε "αμερικανικός δάχτυλος"; Θα πουν οι αμερικάνοι στον Σαμαρά 'η στον Αθανασίου, "αστον το Ρωμανό να πεθάνει"; Και ο Σαμαράς θα το κάνει για να αποκεφαλιστεί επειτα στο Σύνταγμα ενώ θα καίγεται η Βουλή;

Ο σαμαράς είναι ένα δειλός και κουτσαβάκης αλλά το συμφέρον του το ξέρει πολύ καλά.

Δεν είναι εποχές για ταραχές, κανένα πολιτικό κόμμα δεν συμφέρουν, και καλά λέει ο Σεχταρ, ότι φάγαμε γκολ από την Αστική Τάξη και δεν είμαστε για μετωπικές. Μια άλλη φορά.

Τρύφωνας Μπόρισιτς





Ανώνυμος είπε...

Τρυφωνας. Θα καιγεται η βουλη και θα αποκεφαλιστει ο Σαμαρας. Μαλιστα. Σιγα σιγα σου ξεφευγουνε και αποκαλυπτεις το πραγματικο σχεδιο. Αυτο που επιχειρησατε και το 2011 να βαλετε φωτια μαζι με τους Χρυσαυγιτες και να υπαρξει νεο Ραιχσταγκ με το ΠΑΜΕ μπροστα στην βουλη και να βγει το ΚΚΕ παρανομο. Και αυτο το αποκαλεις κινημα. Αυτο ακριβως ειναι το σχεδιο τμηματων του κεφαλαιου για τα δικα του συμφεροντα. Παση θυσια να βγει ο συριζα κυβερνηση χρησιμοποιο ντας τον καθε μπαχαλο. Αλλο ειπε ο Σεχταρ και μην το παιζεις προβοκατο ρας. Μιλησε οτι δεν ειναι η ωρα για συγκρουση του Ταξικου εργατικου κινηματος με τους μηχανισμους του Αστικου κρατους. Δεν ειπε για Ασφαλιτες και Μπαχαλακηδες ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Τρύφωνα,
πολλή φόρα πήρες. Στις εφεδρείες της αστικής τάξης ανήκει σίγουρα η πολιτική σου άποψη.
-----------------
Γάτε, νομίζω πως ήδη θα έχεις σχηματίσει εικόνα.
Η άποψή μου για το τριήμερο, λίγο πιο αναλυτικά, και πάντα με την οπτική ενός μεμονωμένου, που μπορεί να κάνει και λάθος:
1. Το ρετρό του "Δεκέμβρη '08", ακόμη πιο αηδιαστικό από το πρωτότυπο. Μόνο χαφιέδες και καραγκιόζηδες στην πίστα. Τουλάχιστον τότε είχαν "εξεγείρει" τη μικροαστική νεολαία δημιουργώντας κάποιο κλίμα αποπροσανατολισμού.
2. Η κινητοποίηση για το ασφαλιστικό νέτα-σκέτα φιάσκο, που δεν μπόρεσε να διορθώσει η (συνηθισμένη πια) δυσανάλογη, σε σχέση με τις "λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις", παρουσία του ΠΑΜΕ. Νομίζω πως δεν έχει νόημα να τους συνυπολογίζει το ΠΑΜΕ στους σχεδιασμούς του. Το εργατικό κίνημα είναι πλέον μόνο το ΠΑΜΕ, και πρέπει να αναμετρά τις δυνάμεις του, και τις κινήσεις του, με αυτό το δεδομένο.
3. Για άλλη μια φορά θριάμβευσε η εικονική πραγματικότητα των ΜΜΕ. Πρέπει το Κόμμα να αντιμετωπίσει πιο θαρραλέα αυτές τις πτυχές του μοντέρνου ταξικού πολέμου.
-------------------

Μια γεύση καθημερινότητας:
Είμαι το μεσημέρι σε σιδεράδικο στα Καμίνια του Πειραιά. Ξαφνικά ανοίγει η πόρτα και παρουσιάζεται εργάτης, που, όποιος καταλαβαίνει, μόνο από την κοψιά του και τα σουσούμια του, νοιώθει πως έχει φάει μια ζωή στα μηχανουργεία/σιδεράδικα της περιοχής. Ευγενικότατα, παρακλητικά, ζητάει δουλειά "...αν υπάρχει τίποτε, ξέρω στράντζα, ψαλλίδι, πρέσσα, όλες τις κολλήσεις, 22 και μισό χρόνια στου Λαου$%ρη-Πετ#^%η". Από προσόντα φούλ, χωμένος μέχρι το λαιμό στο αντικείμενο. Το μαγαζί, που δουλεύει, γνωστό και μεγάλο στο λιμάνι, υπολειτουργεί μεταφέρεται, μάλλον κλείνει, του χρωστάει λεφτά, δεν έχει πια μεροκάματο. Η γνωστή ιστορία. Πέθανε η Ζώνη, πέθανε και ο Πειραιάς, όλοι αυτοί δουλεύανε με τα καράβια. Πιο "Μνημόνιο"..., ο Καπιταλισμός ηλίθιοι!
Σε άλλους καιρούς τέτοιοι μαστόροι ήταν ανάρπαστοι. τώρα απάντηση αρνητική και από αυτή την πόρτα: "Δεν υπάρχει τίποτα ρε φίλε!" Κι όσοι ακόμη δουλεύουνε πασχίζουνε να κρατηθούνε....

Την ίδια στιγμή το ραδιόφωνο έπαιζε "ελληνοφρένεια", που εδώ και μια βδομάδα ....είναι συγκλονισμένη με τον ..."Ρωμανό"!

Αλλού για αλλού οι αριστεροί διανοούμενοι, ό,τι μπορούν κάνουν για να στείλουν τον κόσμο στη Χρυσή Αυγή.
Και οι ίδιοι μετά, θα μας ψέγουν, γιατί δεν κάνουμε "αντιφασιστική ενότητα".
Καλά στημένο το παιχνίδι.
Εχει πολλές εφεδρείες η αστική τάξη.
Καλή νύχτα σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Σεχτάρ και Τρομερέ, είσαι πολύ μανιασμένος αντικαπιταλιστής και μπράβο σου αλλά η συλλογιστική σου οδηγεί απ' ευθείας στην σοσιαλδημοκρατική διαχείριση.

Η Ζωνη και τα συναφή επαγγέλματα στον Πειραιά χρονολογούνται από το 1950 και μετά, αν θυμάμαι καλά επί καπιταλισμού.

Μετά από μια μακρά περίοδο άνθησης (επί καπιταλισμού) ακολούθησε μια επίσης μακρόσυρτη περίοδος στασιμότητας με σκαμπανεβάσματα (πάλι επί καπιταλισμού) και τωρα πάλι επι καπιταλισμού όλη η Ζώνη πάει για σκράπ και πολύ φοβάμαι θα την αρπάζει η Cosco Pasific για να στοιβάζει τα εμπορευματοκιβώτια της.

Όλα αυτά συνέβησαν κ συμβαίνουν επί καπιταλισμού. Κρίμα που δεν είπες σε αυτόν τον εργάτη ότι για το ότι το επαγγελμά του είναι υπο εξαφάνιση "φταίει ο καπιταλισμός"

Θα σε κοιτούσε σαν Ούφο Σεχτάρ, γιατί δεν είναι ηλίθιος ο άνθρωπος. Επί καπιταλισμού έβγαζε τοψωμάκι του, επί καπιταλισμού δεν έχει να φάει.

Ξέρεις να είχαμε σοσιαλισμό πριν; Αυτή η διαπίστωση θα είχε την αξία της αν είμασταν πρώην Λαϊκή Δημοκρατία. Μήπως είμασταν κατα τη γνώμη σου;

Και για ποιό λόγο να κάτσει αυτός ο εργάτης να ασχοληθεί με τον σοσιαλισμό, τί πρόβλημα θα του λύσει στο ομιχλώδες μέλλον, όταν μπορεί να το το λύσει και ο καπιταλισμός, όχι αυτός αλλά ο "άλλος" ο "παλιός", τότε που έβρισκε δουλειά. Χειροπιαστά πράγματα. Εδω και τώρα. Άρα ευτυχώς που δεν του άρχισες τα αντικαπιταλιστικά σου γιατί θα τον έστελνές απ' ευθείας στον ΤΣΥΡΙΖΑ τον άνθρωπο.

Άρα πιστεύω ότι το overdose αντικαπιταλισμού οδηγεί απ' ευθείας στη διαχείριση

Τρύφωνας Μπόρισιτς

ΥΓ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ τί να σου πω. Με κατάλαβες. Μην τρομάζεις όμως, τίποτα από αυτά δεν θα γίνει, η κυβέρνηση θα παραμείνει ακλόνητη και έτσι θα συνεχίσεις απερίσπαστος να μαζεύεις δυνάμεις για την ανατροπή του καπιταλισμού.
Πες πως ήταν ένα κακό όνειρο







Ιστρολλικός είπε...

"Άρα πιστεύω ότι το overdose αντικαπιταλισμού οδηγεί απ' ευθείας στη διαχείριση "

Αντίθετα, η ανοιχτή υποστήριξη στη διαχείριση οδηγεί στην επανάσταση. Διαλεκτικά πράγματα, μάθε μπαλίτσα Σεχτάρ.

Ανώνυμος είπε...

Τρυφωνας. Η απαντηση σου στον Σεχταρ ειναι τρομερη.Ειναι ο ορι σμος του οπορτουνισμου και της πασης θυσια σωτηριας του καπιταλισμου εν μεσω δηθεν αφελειας.Μετα το 1950 με σοσιαλιστικο στρατοπεδο στην ευρωπη και στην χωρα μας η αστικη ταξη εχοντας κερδισει μονο στρατιωτικα τον ΔΣΕ ητανε υποχρεωμενοι να δινουνε δικαιωματα και βιωτικο επιπεδο μεχρι ενα σημειο ωστε να μην ανατραπουνε. Οταν το 1991 ολοκληρωθηκανε οι ανατροπες εχουνε αρχισει να παιρνουνε τα παντα πισω και δεν υπαρχει περιπτωση να δωσουνε τιποτα αν δεν ανατραπουνε.Το παιχνιδακι με την εναλλαγη κυβερνησεων ειναι πολυ παλιο και προκειται για απατη.Αριστερη κυβερνηση ειχανε στην Κυπρο με το ΑΚΕΛ και μπηκανε και αυτοι σε μνημονιο.Συνεχισε να βλεπεις το ονειρο με τους Χαλιφηδες. Εμεις σε αυτην την αθλιοτητα δεν συμμετεχου με. Παλευουμε με βαση την Στρατηγι κη μας για την συγκεντρωση δυναμεων με στοχο την ανατροπη του καποιταλισμου. Εσυ συνεχισε με τους Μπαχαλακηδες και τους Ασφαλιτες την προσφορα σου στον Κα πιταλισμο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Гриша είπε...

@Tρυφωνα

Ο καπιταλισμος φιλτατε δε χωριζεται σε καλο και κακο, σε παλιο και νεο.
Υπαρχει περιοδος που ο καπιταλισμος σε διαφορετικη φαση αναπτυξης κανει παραχωρησεις αναλογα με το επιπεδο των λαικων αγωνων και κατω απο το βαρος των πρωτοφανων κατακτησεων στις χωρες που οικοδομηθηκε ο Σοσιαλισμος.(Τη δεκαετια του 50΄ υπηρχαν οι Λαικες Δημοκρατιες).
Και περιοδος οπως αυτη που διανυουμε τωρα-καπιταλιστικης κρισης-που επιτιθεται με σφοδροτητα, παιρνει πισω δικαιωματα και κατακτησεις με οσο το δυνατον ταχυτερους ρυθμους παλι αναλογα με τη δυνατοτητα ανασχεσης της επιθεσης απο το Λαικο Κινημα.(Στη παρουσα φαση εχουμε οπισθοχωρηση.Να μας πεις αν θες ποιος φερει την κυρια ευθυνη για αυτο) συν την απουσια του Σοσιαλιστικου στρατοπεδου.

Συμπερασμα: O Σοσιαλισμος ειναι αναγκαιος και επικαιρος οσο ποτε και ο καπιταλισμος ποτε-ουτε στη φαση αναπτυξης του-δε μπορεσε να λυσει βασικοτατα προβληματα οπως πχ η ανεργια.

Kαι συγγνωμη απο τον Σεχταρ που πηρα το λογο ενω η απευθυνση ηταν προς αυτον.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ απλά θα αφήσω αυτό εδώ, και βλέπουμε, πολύ σύντομα μάλιστα.


http://www.enikos.gr/international/283341,USA_Today_gia_Rwmano:_H_A8hna_etoimazeta.html

Ούτως ή άλλως ο ΝΡ ξεκίνησε και απεργία δίψας απο σήμερα, οπότε μέσα σε μια-δυο μέρες θα ξέρουμε αν ο RATM ή ο Τρύφωνας είχαν δίκιο.




metalorixos

Ανώνυμος είπε...

http://www.enikos.gr/international/283341,USA_Today_gia_Rwmano:_H_A8hna_etoimazeta.html

Ούτως ή άλλως ο ΝΡ ξεκίνησε και απεργία δίψας απο σήμερα, οπότε μέσα σε μια-δυο μέρες θα ξέρουμε αν ο RATM ή ο Τρύφωνας είχαν δίκιο.


Τίποτα δεν θα γίνει. Απλά έρχεται το "βραχιολάκι".

Τρύφωνας Μπόρισιτς

Ανώνυμος είπε...

Θα δούμε... Ακόμα είναι νωρίς.

Προς το παρών αυτό συνέβει πριν μια ώρα.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/765695/ohi-areiou-pagou-sto-aitima-romanou/



metalorixos

Ανώνυμος είπε...

Πριν λιγες ημερες δολοφονηθηκε 49 χρονος εργατης πατερας δυο παιδιων στο κατεργο του Μανεση στον βολο καμμια δημοσιοτητα. Καθημερινα υπαρχουνε μεσα στα κατεργα Καραβια και εργοστασια τραυματισμενοι και νεκροι εργατες στο βωμο του κερδους για τον Καπιταλιστη τα λαλιστατα καναλια τιποτα. Η μονη ασχολια ειναι αν εφαγε η αν πινει νερο ο Ρωμανος και ο καθε τυχοδιωκτης που υποτιθεται οτι κανει εξεγερση εναντια στο συστημα το οποιο υποστηριζε το 2011 παρεα με τους χρυσαυγιτες στην δολοφονι κη επιθεση εναντια στο ΠΑΜΕ με δεκαδες τραυματιες και τον νεκρο οικοδομο. Αυτοι που φωναζανε εξω τα κομματα απο τις πλατειες Αντικο μμουνιστες μεχρι κοκαλο θα φτιαξου νε λεει κινημα και μολις τους λες για την κορυφαια στιγμη της Ταξικης παλης τον ΔΣΕ τοτε φτυνουν τον κορφο τους και μιλανε για Σεχταρισμο. Ειδαμε και αλλες τετοιες εξεγερσεις χωρις ταξικο κριτηριο με τους πρωταγωνιστες τους στην συνεχεια να τα εξαργυρω νουνε με κρατικα οφιτσια η με την θεση του Επιτροπου Αλιειας στην Ε.Ε η ταξικη προελευση και ο προσα νατολισμος ειναι το καλυτερο κριτηριο για αγωνες που δεν θα εγκλοβιζονται στην Αστικη διαχειρη ση ωστε να αλλαξει απλα ο Μανωλιος τα ρουχα του αλλα θα εχουνε στοχο την πραγματικη εξουσια που ειναι τα μεσα παραγωγης. Μεσα στη πυλη του εργοστασιου και τον καταπελτη του καραβιου κρινονται ολα. Τα υπολοιπα ειναι Κουραφεξαλα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@Τρυφωνας

Δλδ το ΚΚΕ τι να κανει για να λυσει το προβλημα αυτου του εργατη?Επενδυτικο fund να δωσει λεφτα για ναυπηγεια δεν ειναι.Να κανει πορειες για να στησουν κωλ...εε συγγνωμη για να δωσει το κρατος κινητρα να ανοιξουν ναυπηγεια εδω,παλι δεν μπορει.Ασε που αυτο το κανει το κρατος απο μονο του,δε περιμενει απο τους κομμουνιστες.

Αν ξερεις εσυ κανενα καλο καπιταλιστη που ενδιαφερεται να ανοιξει ναυπηγεια για να βρει ο κοσμος δουλεια με αξιοπρεπεις αποδοχες,φερτον εδω να τον κανουμε βασιλια.

Ανώνυμος είπε...

Να τον ακούτε τον παλαίουρα

Βραχιολάκι:
http://www.newsit.gr/ellada/nai-sto-vraxiolaki-gia-romano-apo-athanasiou-1012

ΥΓ. Αν μπορεί κάποιος να ειδοποιήσει τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ότι η αμερικάνικη ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ αποσοβήθηκε, τα αστικά κόμματα δεν αυτοκτόνησαν και άρα μπορεί να συνεχίσει την ανατροπή του καπιταλισμού με ασφάλεια. :)

Τρύφωνας Μπόρισιτς

Ανώνυμος είπε...

Ναι βεβαια πριν απο αυτο επισπευθηκε η ψηφοφορια για τον ΠτΔ. Που σημαινει οτι πολυ πιθανο αρχες Φλεβαρη να εχουμε εκλογες και αλλαγη κυβερνησης...
Παλαιουρα βλεπεις το δεντρο και χανεις το δασος.
Και για να μην παρεξηγηθω δασος δεν ειναι οι εκλογες αλλα το οτι προφανως η νεα συμφωνια και τα μετρα που ζητουνται δεν μπορει να τα περασει αυτη η κυβερνηση με οτι αυτο συνεπαγεται...

ratm

Ανώνυμος είπε...

Τρυφωνας.Οσο και να Σκουζεις με αφηνει παγερα αδιαφορο.Αστικα και οπορτουνιστικα κομματα κανουνε την δουλεια τους που ειναι η σωτηρια του Καπιταλισμου.Και το ΚΚΕ κανει την δικη του δουλεια που σε μη Επαναστατικες συνθηκες ειναι η συγκεντρωση δυναμεων με στοχο την ανατροπη του Καπιταλισμου και σε καμμια περιπτωση η διαχειρηση του. Τωρα μπορεις να συνεχισεις να Σκουζεις. Αυτο το γλεντι να βλεπω οπορτουνιστες σε απογνωση με ευχαριστη ιδιαιτερα και δεν το χανω ποτε και με τιποτα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Μόνο μέτρα; Βόμβα ολόκληρη άφησε ο Σαμαράς...
Δηλαρή ρατμ συμφωνώ μαζί σου.

Να πω εδώ ότι δεν μου άρεσε η στάση του ΚΚΕ στο λεγόμενο "βραχιολάκι". Εντάξει καταλαβαίνω ότι εκβιάστηκαν από την κατάσταση, αλλά θα μπορούσαν να το χειριστουν αλλιώς το ζητημα.

Το ankle bracelet είναι ο ορισμός της παραβιασης θεμελιωδων δημοκρατικών δικαιωμάτων

Τρύφωνας Μπόρισιτς

zoot horn rollo είπε...

Έτσι,έτσι, δεν ήταν επαρκώς "true".
Δώσε για Στάλιν και κανα γκουλαγκ τώρα...

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω κάτι για Στάλιν και γκουλάκ, για σένα όμως zoot 'η roll έχω Γκέμπελς... ξέρεις εσύ.

Τρύφωνας Μπόρισιτς


zoot horn rollo είπε...

Ο Γκέμπελς όλος δικός σου.
Κατά τ'άλλα γιατί όχι; Αφού αλλού απέδειξες πως το 'χεις το "άθλημα".

Εδώ βέβαια "true" φιλοσοφίες κι έτσι...

Ανώνυμος είπε...

Τρυφωνας. Ειναι απολυτα λογικο να κανεις οτι δεν εχεις τιποτα για Σταλιν και Γκουλακ.Πρεπει να το παιζεις και καλα με τον Σταλιν μηπως και γινει καλυτερα η Πλαγιοκο πηση. Αυτος ακριβως ειναι ο ορισμος του Γκεμπελισμου. Εχεται κανει καλες σπουδες δεν τσιμπαμε με τιποτα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Δεν ξέρω κυρ-τρύφωνα πώς ακριβώς προκύπτει ότι είσαι παλαίουρας, εκτός κι αν υπονοείς πως έχεις ξανάρθει εδώ να σχολιάσεις με διαφορετικό ψευδώνυμο, που το δέχομαι σαν εξήγηση.
Ήδη με αυτό το ψευδώνυμο πάντως έχεις ένα πλούσιο ενεργητικό να αφοδεύεις στη συζήτηση και να την πηγαίνεις αλλού για αλλού, μονοπολώντας την. Ήδη επίσης σου κόπηκε ένα υβριστικό σχόλιο για τον παναγιώτη. Η επόμενη σταγόνα είναι αυτή που θα ξεχειλίσει και το ποτήρι. Οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες.