Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Η τρίτη Κυριακή είναι η τελική

Από νικηφόρους δεύτερους γύρους είχαμε χορτάσει η αλήθεια είναι πέρυσι το μάη, καιρός ήταν να πάρουμε επιτέλους τη νίκη και σε έναν τρίτο, λίγο πριν από τη στρόγγυλη επέτειο των δεκεμβριανών. Και δε θα σου κρύψω σφε αναγνώστη –γιατί δεν το κάνουμε ποτέ και δεν ωφελεί σε τίποτα- πως αυτή η επικράτηση ήταν ίσως η πιο γλυκιά απ’ όλες, βγάζοντας οπαδικά σχεδόν ένστικτα σε όλους όσους βρεθήκαμε χτες το απόγευμα στο εκλογικό κέντρο της λασυ, κάτω από τα γραφεία του κουκουέ στην καισαριανή. Από σήμερα μπορούν να αρχίσουν οι σκέψεις για την επόμενη μέρα, τις δυσκολίες και τα προβλήματα, χτες όμως η μέρα ανήκε εξ ολοκλήρου στα επινίκια.

Γιατί ήταν η πιο γλυκιά και πωρωτική; Αφενός γιατί ήρθε στην ιστορική καισαριανή με τους τόσο ισχυρούς συμβολισμούς, όπου αποκαταστάθηκε η φυσική τάξη των πραγμάτων. Ζήτω οι διακόσιοι της καισαριανής, δήμαρχος και πάλι κομμουνιστής, όπως έλεγε και το χτεσινό σύνθημα που φώναζαν οι σφοι. Αφετέρου γιατί ήρθε κόντρα σε θεούς και δαίμονες. Πόσοι πίστευαν ειλικρινά δηλ πέρσι το μάη, που χάθηκε για μία μόνο ψήφο η συμμετοχή μας στο δεύτερο γύρο και φαινόταν να κολλάει η ένσταση στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, ότι θα είχαμε τέτοια ριζική ανατροπή σκηνικού σε μερικούς μόλις μήνες; Και πως δε θα λειτουργούσε ο συνήθης νόμος της αδράνειας (πού να τρέχεις μωρέ τώρα να αλλάζεις δήμαρχο) ή τα εκβιαστικά διλήμματα με κεκτημένη ταχύτητα από τον προηγούμενο γύρο και το κριτήριο της χλωρίνης κλινέξ: αυτόν ξέρετε, αυτόν εμπιστεύεστε, για να σας χαρατσώσει με νωπή λαϊκή εντολή;

Αφετρίτου και σημαντικότερο. Αυτή η νίκη δεν ήρθε με ψήφους συμπάθειας των ουδέτερων απέναντι σε έναν μνημονιακό υποψήφιο, όπως στην πάτρα και σε άλλες περιπτώσεις. Αλλά κόντρα στο πασόκ της νέας εποχής, που γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, έβαλε υποψήφιο από το αριστερό ρεύμα, τον κοντόσταυλο ή κοντοσταύλο (που εμείς τέλος πάντων χάριν συνεννόησης μεταξύ μας τον λέγαμε τουλίσα), που είχε σχετικά συγκρατημένη στάση αναμονής αυτό το μεταβατικό δίμηνο, αλλά είχε καλέσει τον κόσμο να αφουγκραστεί το σκοπευτήριο και τους νεκρούς της καισαριανής, για να τον ψηφίσει(!), λες και αυτοί θυσιάστηκαν για έναν καλύτερο καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο και διαπραγμάτευση με τα μεγάλα ιμπεριαλιστικά κέντρα ή με το κράτος για το καλλικρατικό πλαίσιο.

Και ξέρεις σφε αναγνώστη τι είναι να βλέπεις να χάνει την καρέκλα μετά από δύο μόλις μήνες, ίσα-ίσα για να γλυκαθεί, μία δύναμη που τα δίνει όλα για αυτήν; Ξέρεις τι (πώς το λένε, πώς το λένε… α ναι) γκάβλα είναι, όπως το λέμε εμείς οι βέροι καισαριανιώτες από την τούμπα να βλέπεις τις φάτσες των άλλων, μερικά τετράγωνα πιο κάτω, σα να γυρνούσαν από κηδεία; Και να θες να τους τρολάρεις λιγάκι (τόσο δα να): τι έγινε ρε παιδιά; Γιατί δεν χαίρεστε; Αφού η αριστερά δε νίκησε πάλι; Ή ξέρω εγώ να το παίξεις ντεμέκ δικός τους, να πάρεις περισπούδαστο ύφος παντογνώστη των γηπέδων και να αποφανθείς: ο σαμαράς το έστησε, φως φανάρι. Σύριζα ημίχρονο, κουκουέ τελικό.

Ή να γυρνάς μετά στο σπίτι και να διαβάζεις για τον τίμιο αγώνα του γιώργη (δηλ του τουλίσα, δηλ του τίμιου οπορτουνιστή) και να σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι με τις (ω ναι) ίσες αποστάσεις της ανταρσυα και του τοπικού, δημοτικού της σχήματος, που μας έβαλε όλους μαζί στο ίδιο τσουβάλι στην ανακοίνωσή του; Και οι επίσημες ιστοσελίδες του σύριζα να έχουν πρώτο θέμα την αποχή που έφτασε στο 67%; Σαν τις οπαδικές φυλλάδες μετά από ντέρμπι, όπου ηττήθηκε η ομάδα τους και το ρίχνουν στον καλαματιανό, χωρίς να γράφουν καν το αποτέλεσμα; Γιατί η αντίληψη για τον πολιτικό-αθλητικό στίβο είναι περίπου σαν αυτή του μαζεστίξ στους ολυμπιακούς αγώνες: με βεβαιότητα για τη νίκη. Αλλά αν τυχόν αυτή δεν έρθει, τότε είναι σίγουρο πως ο στίβος ήταν πολύ βαρύς και τα αγριογούρουνα είχαν φάει κάτι αηδίες, κτλ.

Πώς να μην τους πληρώσεις κι εσύ λοιπόν με το ίδιο οπαδικό νόμισμα; Ηλία σταμέλο, δήμαρχο σε θέλω (δεν ακούστηκε αλλά θα μπορούσε). Βγαίνουν τα πρώτα δώδεκα τμήματα, ανακοίνωση από την ντουντούκα ογδόντα ψήφους πάνω η λασυ, συγκρατημένη αισιοδοξία, δεν ξέρουμε εξάλλου και από ποια περιοχή είναι, για να έχουμε κάποιο μέτρο σύγκρισης. Νέα ανακοίνωση, σε τριψήφια επίπεδα η διαφορά, βρε λες; Αλλά ας μη βιαστούμε, τίποτα δεν τελειώνει πριν από το τελικό σφύριγμα, κι άλλα αθλητικά κλισέ. Όσο προχωράει όμως η καταμέτρηση, η εικόνα παγιώνεται κι εμείς μαντεύουμε από τα χαμόγελα την επόμενη ανακοίνωση και περιμένουμε με σηκωμένα χέρια για την αποθέωση: ωωω.. μαντάς 120, γκόρτσος μηδέν! Όλε-όλε. Μένουν μόνο τρία τμήματα και η διαφορά είναι κάπου στις 250 ψήφους. Κι αστυνομικό να είναι το τελευταίο, δε γυρίζει λέμε! Τελικό αποτέλεσμα: λασυ 51,52% και 3.917 ψήφους, ακριβώς δύο χιλιάδες παραπάνω από το σημαδιακό 1917 και χίλιες τόσες πάνω από τις ψήφους της λασυ την πρώτη κυριακή. Πέντε στα πέντε, πέντε, πέντε!


 Ουρανομήκεις ζητωκραυγές, θυελλώδικα χειροκροτήματα, θεοδωράκης στα μεγάφωνα, κόντρα θεοδωράκης. Παιδιά να το ξανακάνουμε, κάντε κι εσείς μια ένσταση. Ένσταση στην ένσταση των κομμουνιστών! Βγαίνουν οι κόκκινες σημαίες, κάποιοι μερακλήδες μοιράζουν κοκορέτσι κι εξοχικό, μαζί με κόκκινο κρασί –το ροζέ είναι της παρηγοριάς για τους από κάτω. Έρχεται ο γγ, δοκιμάζει τα μεζεδάκια και τα κεράσματα, απευθύνει χαιρετισμό, καταφτάνει χαμογελαστός κι ο σελέκος του χαϊδαρίου, ανάμεσα σε πλήθος άλλους: η παντελάκη, η καφαντάρη, η ο γόντικας και η διαμάντω, ο παρασκευάς, ο αρβανιτάκης, το μισό πγ. Δύο γιαγιάδες στέκουν στο μπαλκόνι τους, με φόντο ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και χαζεύουν αποσβολωμένες από χαρά την κόκκινη λαοθάλασσα, που τους θυμίζει ίσως κάτι από τα παιδικά τους χρόνια.

-Και πότε αναλαμβάνει καθήκοντα ο σταμέλος;
-Τώρα θα τον πάμε σηκωτό ως το δημαρχείο.
Ξεκινάει η πορεία του θριάμβου ως την κεντρική πλατεία, στο ύψος της εκκλησίας και του μπούσουλα (της ψαροταβέρνας) με το μαγαζάτορα να υποδέχεται τους πελάτες του με το σήμα της λασυ στο πέτο. Μια καφετέρια τυχαίνει να κατεβάζει την ίδια ώρα τα ρολά, για το συμβολισμό της υπόθεσης. Οι κομμουνιστές κλείνουν τα μαγαζιά... θα γίνουνε σοβιετία... ποιος ξέρει αν θα γλιτώσουν οι τράπεζες κι οι καταθέσεις μας… σταλινικές εκκαθαρίσεις… έξι, έξι, έξι… (περίπου όση ήταν κι η αποχή, 66,6%).

Νικηφόρες κόρνες περαστικών οδηγών, περνάει κι ένας ταρίφας από το ψηφοδέλτιο του μαυρίκη (όχι του βαψομαλλιά, του καλού του χοντρού). Η εθνικής αντιστάσεως κλείνει κι ανοίγει μόνο για να περάσει το λεωφορείο της γραμμής. Το γλέντι στήνεται, το ίδιο και ο χορός, ακούγεται στο τσακίρ κέφι κι ένα χασικλίδικο, αλλά σήμερα όλα επιτρέπονται..


Στον επίλογο... ή μάλλον δεν είναι επίλογος αλλά αφετηρία. Συνεπώς κλείνω την ανάρτηση με μερικές φωτογραφίες και στιγμιότυπα από την χτεσινή μέρα.


Τα γραφεία του πασοκ, που πωλούνται (όπως είναι επιπλωμένα) με αφίσες του συριζαίου υποψήφιου για το συμβολικό της υπόθεσης.


Σκόνη και θρύψαλλα, ό,τι είχε απομείνει από ένα περίπτερο του κοντοσταύλου στην κεντρική πλατεία


Οι σημαιοφόροι στα γραφεία του κόμματος στο δεύτερο όροφο


Και η μια γιαγιά του πρώτου ορόφου πάνω από τα γραφεία της λασυ


Το ζεϊμπέκικο της νίκης από τον ηλία σταμέλο

Κι ο κόκκινος μπερές μιας συντρόφισσας.
Γιατί το κόμμα "μας καπελώνει" όλους...

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να προσθέσω μόνο ότι:
Είναι ωραίο, είναι ωραίο, είναι ωραίο να νικάς τον Συριζαίο.

Ο κόσμος, ευτυχώς, ακολούθησε τη λογική του Κοντόσταυλου (ή όπως αλλιώς) και αφουγκράστηκε το Σκοπευτήριο και τους νεκρούς.

Η παρουσία της Δούρου στην προεκλογική του Συριζαίου, μάλλον κακό έκανε στον για 2 μήνες δήμαρχο.

Το mao.gr έπαιξε την είδηση με τίτλο: Η Καισαριανή ψήφισε κομμουνιστή και όχι συνασπισμένο.

Και ο Κοντόσταυλος στο Κόκκινο δήλωσε ότι τα έβαλε με πολύ ισχυρούς μηχανισμούς.

Σε άλλες ειδήσεις:

Ο (συριζαίος) γιός του Κομμουνιστή Φοίβου Τσέκερη, δηλώνει σε συνέντευξή του για το βιβλίο του, πως ο Νίκος Ζαχαριάδης ήταν "παππούς" του ευρωκομμουνισμού.

Αλληλεγγύη στους Ν.Ρωμανό και Θ. Σίψα.

Ρένα Δούρου-τι

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

''Και να θες να τους τρολάρεις λιγάκι (τόσο δα να): τι έγινε ρε παιδιά; Γιατί δεν χαίρεστε; Αφού η αριστερά δε νίκησε πάλι; ''

Τι μου θυμισες τωρα.Μια χρονια στη σχολη μου,ηταν να κατεβουν μονο τα ΕΑΑΚ απο αριστερες παραταξεις,γιατι απο ΑΡΕΝ και ΠΚΣ δεν υπηρχαν ατομα και οι παλιοι ειχαν φυγει.Διαλογος με ΕΑΑΚιτη λιγες μερες πριν τις εκλογες:

ΕΑΑΚιτης:Κριμα που δε θα κατεβει φετος η ΠΚΣ και η ΑΡΕΝ
Εγω:Δε χαιρεσαι?
ΕΑΑΚιτης:Ε οχι ειναι κριμα να μην υπαρχουν αλλες αριστερες δυναμεις

Μετα απο 2-3 μερες ομως σπαει ο διαολος το ποδαρι του,και κατεβαινουν τελικα οι ΑΡΕΝ και ΠΚΣ.Διαλογος με τον ιδιο παλι:

-Γμτ θα κατεβει τελικα η ΠΚΣ
-Ε δε χαιρεσαι?
-Οχι αφου παιρνουν ψηφους απο εμας!!

Καλοφαγωτο το χθεσινο,κοριτσια!!

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους έγινε κι αυτο και μπορώ να ξαναμετακομίσω στην Καισαριανή...

Neophyte_commie είπε...

Ρε Ρένα, το 'χω απορία. Το «Δουρου-τι» τί σημαίνει; Το Δούρου το καταλαβαίνω… στο «τι» κολλάω.

anonymous anonymous είπε...

Λογοπαίγνιον, Νεόφυτέ μου, λογοπαίγνιον!

Μπορεί το όνομα να δημιουργήθηκε για να θυμόμαστε το Δουργούτι (την περιοχή με τις εργατικές πολυκατοικίες στο Νέο Κόσμο και τους ηρωικούς αγώνες του λαού της -μπλόκο Δουργουτιού, κλπ. Τώρα βέβαια στις πολυκατοικίες αυτές μένουν σχεδόν αποκλειστικά Σύροι).

Είτε για να θυμόμαστε τη Δουρούτη (όσοι έχουν σπουδάσει στα Γιάννενα ξέρουν ότι αυτό είναι το τοπωνύμιο της περιοχής που βρίσκεται το campus (sic) του πανεπιστημίου Ιωαννίνων).

Ας μάς πει κι η ίδια η Ρένα. Ο τόνος του κειμένου μου είναι λίγο διαφορετικός απ' ότι συνήθως, αλλά νομίζω συγχωρούμαι -σήμερα είμαι πολύ χαρούμενος μετά τη χτεσινή νίκη!

Ανώνυμος είπε...

Buenaventura Duruti.
Ισπανός αναρχικός, μορφή του Ισπανικού εμφύλιου.

Τώρα το Ρενα Δούρου-τι, δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι θέλει να πει, αλλά μάλλον κάνει λογοπαίγνιο με τη Ρ.Δούρου, μορφή του.......ΣΥΡΙΖΑ!!!!!

Υ.Γ Υπάρχει και το συγκρότημα "Duruti column"

λαθραναγνώστης

Neophyte_commie είπε...

Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Στον λαθραναγνώστη θα απονεμηθεί το βραβείο, εκείνος το βρήκε το συνονθύλευμα του Ισπανού αναρχικού και της "μικρής πρωθυπουργού" της Αττικής.
Είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία και τέτοια. Κατά τα λοιπά, ο anonymous anonymous, έκανε άλματα τα οποία δεν θα είχα σκεφτεί ποτέ, αλλά αυτό συμβαίνει με τους ποιητές.
Καθείς τους μεταφράζει με βάση τα βιώματα και τις προσλαμβάνουσές του, οπότε κάθε ερμηνεία αποδεκτή.

Ανώνυμος είπε...

Έχετε πλάκα πάντως, ειδικά στην άποψη ότι η αποχή δεν έχει σημασία. Αντί να ρίξετε φως στο γιατί οι περισσότεροι δημότες δεν ασχολήθηκαν και αρκετοί δεν το ήξεραν καν, στήνετε ένα γηπεδικό σκηνικό ανοησίας.

Ένα σκηνικό ενός κόμματος που λερώνοντας τον πυρήνα της ηθικής του, λέει τον Μηλιό ναζί για χάρη μιας τηλεοπτικής εκπομπής, μέσα από το στόμα μιας βουλευτή του, με ανοιχτές δημόσιες σχέσεις με την ακροδεξιά και την μεγαλοεπιχειρηματική ελίτ. Σε μια εκπομπή που για το ΚΚΕ ο μεγαλοδημοσιογράφος που την παρουσιάζει είναι "Νίκο μου" και ο Μηλιός είναι σαν τον Κασιδιάρη.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nwLvuz0zKKw

Ο κόσμος της Καισαριανής έδωσε την απάντηση του στα δίδυμα αδερφάκια του αριστερού δικομματισμού, της σοσιαλφιλελευθερης διαχείρισης του ΣΥΡΙΖΑ και του άλλοθι της. Σε έναν εργατικό λαϊκό και παραδοσιακά κόκκινο δήμο, οι κοντρίτσες ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ δεν άγγιξαν πλατιά τον κόσμο. Μια αριστερά που ετοιμάζεται να κυβερνήσει εν μέσω λαικής απαισιοδοξίας και αδιαφορίας για αυτήν, και ένα ΚΚ σε παραλυτική οργανωτική, πολιτική, και κυρίως ηθική κρίση και απαξίωση.

Είναι βέβαια μια λάθος απάντηση, η αποχή από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες δεν συνιστά πάντα, και στην πράξη συνιστά σπάνια, μια άλλη πρακτική της πολιτικής, που ριζώνει σε χώρους παραγωγής και αναπαραγωγής, που κάνει την πολιτική υπόθεση των κοινωνικών μερίδων των από κάτω, που αμφισβητεί και ανατρέπει συσχετισμούς, σχεδιασμούς, μονοδρόμους, τα ιερά και τα όσια, και πάνω απ'όλα την "κοινή λογική" του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού.

Κατά τα λοιπά πανηγυρίστε. Άνθρωποι του κομματικού σωλήνα, επαγγελματίες της πολιτικής που ξέρετε να αναπαράγεστε μόνο μέσα στα κοινωνικά συμβόλαια της μεταπολίτευσης, και συγκεκριμένα σε ένα από αυτά, για το "συνεπές και τίμιο ΚΚΕ που όλοι το σέβονται γιατί περιφρουρεί τις πορείες, και είναι σοβαρό και μετρημένο στα πανεπιστήμια, και όχι σαν το φοιτητικό κίνημα των συνελεύσεων και καταλήψεων".

Αααα, αναπαράγεστε και στα blog, μην το ξεχνάμε και αυτό, πολύ βασικά τα blog και τα social media, για το ΚΚΕ εν όψει του ... 2018.

"κάποιος σύντροφος"

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Και αυτό ήταν το κύκνειο άσμα σου στο μπλοκ "σύντροφε" της κακιάς ώρας. Ούτε καν τις ίσες αποστάσεις δεν μπορείτε να κρατήσετε παιδιά, κάντε λιγάκι κράτη, προδίδεστε πολύ εύκολα πια. Καλή τύχη στην καριέρα σου και μην ξανακάνεις τον κόπο να περάσεις από εδώ.

Ανώνυμος είπε...

1 κουτακι λεξοτανιλ στον ΕΑΑΚιτη παρακαλω.
Αυτοι πληγωθηκαν πιο πολυ για την ηττα του ΣΥΡΙΖΑ απο τους ΣΥΡΙΖαιους!

ratm

Ανώνυμος είπε...

δεν είναι αυτό το θέμα ρε συ, εύκολο είναι αυτό που λες, και αδιάφορο.

καλή συνέχεια να έχεις.

"κάποιος σύντροφος"

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Ευχηθηκα ''καλοφαγωτο'' αλλα απ'οτι φαινεται σε πολλους επεσε βαρυ :)

ΥΓ Λευτερια στο συντροφο Μηλιο.

zoot horn rollo είπε...

Άντε και τα γήπεδα, ο κομματικός σωλήνας, το συστημικό ΚΚΕ κτλ κτλ.
Ωραίος κι αυτός ο "true", όπως ο άλλος ο Τρύφωνας που άφησε τη "σοβαρότητα" και το "ἠθος" και το γύρισε στα γκουλάγκ.

Συμφωνώ μαζί σου Απολίθωμα, σε μια πρόταση τα είπες όλα για τη περίπτωσή τους.

anonymous anonymous είπε...

@Ρένα 2 Δεκεμβρίου 2014 - 1:48 π.μ.:

Ευχαριστώ για τη φιλοφρόνηση να με παρομοιάσεις με ποιητή. Απαντώ ότι, υπό μία έννοια, ποιητές είναι όλοι όσοι παλεύουν για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο (αποφεύγω συνειδητά να χρησιμοποιήσω τη λέξη "κομμουνιστές" -την κατά Μαγιακόφσκι, πιο μεγάλη λέξη που υπάρχει).

ΥΓ1: Προφανώς, αρχικά είχε πάει το μυαλό μου στον Ισπανό αναρχικό -απέφυγα όμως να κάνω τη σχετική αναφορά (κάτι απροσδιόριστο με "κράταγε").

ΥΓ2: Σωστό αυτό που έγραψες για τις προσλαμβάνουσες και τα βιώματα του καθενός (απ' τις αγαπημένες μου γειτονιές το Δουργούτι και δεσμοί ακατάλυτοι με τη ...Δουρούτη). Να 'σαι καλά!

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να διαχωρίσω τη θέση μου, από το απολίθωμα στο ζήτημα του "κάποιου συντρόφου".
Το πρώτο του σχόλιο στο κείμενο, δεν ξέρω αν είναι ένδειξη ή απόδειξη ότι είμαστε σε καλό δρόμο, σίγουρα όμως μου προξένησε μεγάλη ευχαρίστηση η λύσσα του (που ούτε ΣΥΡΙΖΑίοι δεν έδειξαν) να μειώσει τη νίκη στην Καισαριανή.
Όχι τίποτα άλλο, αλλά να ξέρουμε ότι αυτό που θα προκύψει από ένα κομμάτι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κάποιους απογοητευμένους του ΣΥΡΙΖΑ, το Σχέδιο Β', Καζάκηδες, Εργατικούς Αγώνες, αυτό τελοσπάντων που θα πάρει τη θέση που κατείχε ως το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι πιο βρώμικο, πιο αντικομμουνιστικό, πιο... και από τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ.
Ως εκ τούτου, απολίθωμα άσε τον άνθρωπο να χτυπιέται.
Ρένα Δούρου-τι

Ανώνυμος είπε...

ΡΕΝΑ. Οπως ακριβως τα λες ειναι. οι Ανθρωποι ειναι σε Διατεταγμενη υπη ρεσια και βρισκονται σε απογνωση. Στησανε την Προβοκατσια το 2012 αποτυχανε. Βρισκομαστε στον σωστο δρομο οσο και να σκουζουνε. Η ανασυ γκροτηση του κομματος και η αποκατα σταση των επαναστατικων χαραχτηρι στικων τους δημιουργει ολες αυτες τις ζαλαδες. Συνεχιζουμε. Ασε τους νεκρους να προχωρουνε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Είμαι Καισαριανιώτης ορίτζιναλ, από γιαγιά Μικρασιάτισα (όχι σαν τον Σταμέλο που από που είναι άραγε;)και 35 χρόνια στην γειτονιά
Καλά κάνεις και χαίρεσαι (εμένα και οι δύο μου είναι αντιπαθείς οπότε έριξα άκυρο) αλλά να ξέρεις:
1)Σας έβγαλε το ΠΑΣΟΚ (η κόντρα Καμπάκα και Κοντόσταυλου είχε ξεπεράσει τα όρια στον δεύτερο γύρο)
2)Η Λαϊκή Αγωνιστική Πορεία ήταν δημοτική αρχή άπειρα χρόνια, κατά σύμπτωση όταν οι μεγαλοεργολάβοι τα πήραν χοντρά από τις αντιπαροχές. Και δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ για να μειώσει τον συντελεστή δόμησης
Ρώτα όποιον Καισαριανιώτη θες και θα στα επιβεβαιώσει (μόνο να μην είναι"καισαριανιώτης" από την Τούμπα)

Ανώνυμος είπε...

8.40 Καλως το παιδι του Συριζα αναμενωμενη αυτη η λυσσα.ο Σταμελος μπορει να ειναι απο οπου θελει σημασια εχει οτι ειναι Κομμουνιστης και αυτο σε ποναει.Η λασπη που προσπαθεις να ριξεις στον Π.Μακρη 100 χρονων συντροφο που ειναι ορθιος πιστος στις ιδεες του ειναι αθλιοτητα. Η αντιπαροχη που πραγματικα κατεστρεψε την Αθηνα και τον Πειραια ειναι ευθυνη του Καπιταλιστικου κρατους που εισαστε πιστα σκυλακια του.οσο για το ΠΑΣΟΚ που δηθεν μας βοηθησε περαστικα σου.Αυτους θα τους βρεις διπλα σου ετοιμους να ριχτουνε στην μασα οπως κανανε 30 χρονια. Και οταν θα πιανεις στο στομα σου τον Μακρη θα το πλενεις πρωτα γιατι δεν ειναι σαν τα μουτρα αλλου με την ιδια ηλικια που εχει γυρισει Κομο Τεξας Μπρουκλιν ΣΕΒ γλειφοντας για την ΚΟΥΤΑΛΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

zoot horn rollo είπε...

Έτσι, έλα ο "true" ο καισαριανιώτης και "true" σε όλα γενικώς (και αορίστως)... Εσύ κι οι Manowar.

Αναυδος είπε...

Για τον γνησιο (?) καισαριανιωτη που δεν εχει ιδεα για το ποιος ευθυνεται για την οικιστικη και όχι μονο καταντια της πολης του

Δημαρχοι Συριζα βγηκαν στην καισαριανη το 1990, 1994, 2002, 2006 και πασοκ το 2010. Κομμουνιστης δημαρχος το 1998 Με αλλα λογια τα τελευταια 24 χρονια 4 χρονια στη δημαρχια ηταν κομμουνιστης και 20 συριζοπασοκοι. Οι κομμουνιστες αρνηθηκαν να συμμετασχουν στα σχεδια ΕΕ για αναπλαση

http://rizospastis.gr/story.do?id=3739904&textCriteriaClause=%2B%CE%94%CE%95%CE%A0%CE%9F%CE%A3+%2B%CE%9A%CE%91%CE%99%CE%A3%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%9D%CE%97