Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Τα μυστικά του βάλτου

Η ιστορία, ως γνωστόν, έχει την τάση να επαναλαμβάνεται ως φάρσα ή τραγωδία κι ενίοτε ως φαρσοτραγωδία, με έντονη δόση τραγική ειρωνείας. Το 08’ η συγχώνευση μέρα κι ενάντια στο μετωπικό σχήμα της ανταρσυα, και βασικά η παρουσία του σεκ, προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις και τελικά την αποχώρηση του μισού μέρα (εεκ, οκδε σκέτο). Ο σάββας ήταν κομμουνισταράς και δεν παρέδωσε ποτέ σε σεκ, αραν, αρας. Για να ‘ρθει όμως έξι χρόνια μετά και να παραδώσει, κατά τα φαινόμενα σε μια πολύ χειρότερη εκδοχή συμφωνίας, που θα περιλαμβάνει και τον αλαβάνο. Δηλ το μέτωπο αλληλεγγύης κι ανατροπής, δηλ το σχέδιο β’, δηλ την πρωτοβουλία για την αριστερή συμπόρευση, δηλ τον αλέκο, για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Ενώ το σεκ, που ήταν η πέτρα του σκανδάλου και για το οποίο όλοι μας, λίγο-πολύ, έχουμε μια φαιδρή ιστορία πολιτικής γραφικότητας να θυμηθούμε (μπους-μπους-μπους-μπους, σαρόν… μη στύβετε ανθρώπους, στύψτε πορτοκάλια… πασόκ χωρίς αυταπάτες) είναι η μόνη οργάνωση (η ανταρσυα δεν έχει συνιστώσες) μαζί με την οκδε σπάρτακος, που αντιδρά στις φαστ-τρακ διαδικασίες εκλογικής ενοποίησης και φαίνεται να εκπροσωπεί στην παρούσα φάση τη φωνή της λογικής.

Και γιατί λέμε πως επαναλαμβάνεται η ιστορία; Γιατί το 07’ το ναρ, νιώθοντας πως χάνει τους προνομιακούς του συμμάχους στα εαακ (αραν, αρας) που σχημάτισαν με το σεκ την ενάντια, φλέρταρε με μια ευρύτερη εκλογική σύμπραξη. Που ναι μεν δεν ευδοκίμησε τότε (το σεπτέμβρη του 07’), αλλά μπήκε η μαγιά για τις επόμενες εκλογές του 09’, με την ανταρσυα να παρουσιάζεται, όχι ως ένα αποτέλεσμα συμφωνιών κορυφής από χώρους που δε συναντιούνται καν στο κίνημα, αλλά ως ώριμος καρπός του δεκέμβρη και τέκνο της οργής του και της ανάγκης.
Κατ’ αντιστοιχία, κι ακολουθώντας το ίδιο εθιμοτυπικό, ο εκλογικός αρραβώνας με τον αλαβάνο, δεν έκλεισε τελικά στις τελευταίες ευρωεκλογές, που η ανταρσυα κόντεψε να διασπαστεί για το 0,2% που έπιασε ο αλέκος, αλλά μπήκαν οι βάσεις για να κλείσει η συνεργασία μες στο 15’, από τα πάνω, χωρίς την τυπική έστω έγκριση κάποιας συνδιάσκεψης –που στην τελική μπορεί να είναι το τελευταίο αλλά είναι συνάμα κι ενδεικτικό για την ποιότητα και το βάθος αυτών των συμμαχιών.

Τι άλλαξε όμως από την περασμένη άνοιξη; Υπήρχαν προγραμματικές μετατοπίσεις ή διεργασίες που ωρίμασαν; Η μία πλευρά λέει πως ο αλαβάνος συμφώνησε στο ίδιο ακριβώς κείμενο-πλαίσιο, που είχε απορρίψει αρχικά πέρσι –που εμένα μου θυμίζει λίγο ως τακτική το περίφημο «και εις τη λαοκρατίαν πιστεύομεν» του παπανδρέου. Η άλλη υποστηρίζει πως ούτως ή άλλως δεν υπήρχαν τόσο σημαντικές διαφορές, ήδη από πέρσι –θυμίζω την αξεπέραστη καλτ ανακοίνωση της αρας «βρείτε τις διαφορές και κερδίστε μια μετωπική συμπόρευση». Σε κάθε περίπτωση, θα ‘ταν μάλλον ματαιοπονία για έναν αμύητο εξωτερικό παρατηρητή, να προσπαθήσει να ερμηνεύσει σε αμιγώς προγραμματική βάση τις τελευταίες εξελίξεις. Μπορεί κάποτε το ναρ που αγαπήσαμε (επί χαριτάσης) να ξεψείριζε κάθε ντοκουμέντο του κκε, για να δει πόσες φορές και πόσο ρητά αναφέρεται ο στόχος της εξόδου-αποδέσμευσης κι αν αυτή είναι από αντικαπιταλιστική σκοπιά ή όχι, αλλά η σημερινή μετεξέλιξή του φαίνεται τελικά πρόθυμη να συμφωνήσει σε μια... σαφή διατύπωση, που να περιλαμβάνει «έξοδο από την ευρωζώνη – ρήξη κι έξοδο από την εε». Που στην επόμενη διεύρυνση μπορεί να γίνει «από ρήξη έως ενσωμάτωση» για να χωρέσει τον ύστερο μπιτσάκη και τα ύστερα του κόσμου.

Το βασικό σκεπτικό της συνένωσης απορρέει από το αντικειμενικό γεγονός πως η πορεία του σύριζα προς την αυτοδυναμία θα πιέσει ασφυκτικά, στο όριο της εκλογικής επιβίωσης οτιδήποτε κινείται στα αριστερά του –και πρωτίστως την ανταρσυα. Συνεπώς επισπεύδονται κάποιες εκλογικές συγκολλήσεις που κολλούσαν στις λεπτομέρειες για να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται. Αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι πως, παρά τις όποιες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν την ανταρσυα κοντά στο 2%, δεν μπορούν να σώσουν πολλά. Κι έτσι απλά θα φορτωθούν τη συμμαχία με έναν πολιτικό αριβίστα, χωρίς πρακτικό αντίκρισμα και χωρίς να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο που θέλουν να αποφύγουν.

Δεν είναι μόνο πως μετά το δελαστίκ, η ανταρσυα αποκτά ένα δεύτερο τηλεαστέρα, για να λέει τα δικά του δεξιά κηρύγματα για το σχέδιο β’ και το εθνικό νόμισμα που θα επανεκκινήσει την ελληνική οικονομία. Το βασικό πρόβλημα είναι η πολιτική στόχευση του αλαβάνου –που η ανταρσυα είτε την αγνοεί αφελώς, είτε γίνεται συνένοχή της- που χρησιμοποιεί ως όχημα αυτή την εκλογική σύμπραξη, για να αποκτήσει υπόσταση και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα: τις αναταράξεις στον κυβερνητικό σύριζα και τον πολιτικό φορέα έκφρασης της δυσαρέσκειας των ψηφοφόρων του κι όσων φύγουν από τα αριστερά του. Η πολιτική εκτίμηση της κομεπ και του κόμματος για τη συγκρότηση ενός νέου οπορτουνιστικού πόλου, που θα κληθεί να καλύψει το κενό που άφησε η ολοκλήρωση της σοσιαλδημοκρατικής μετάλλαξης του σύριζα, μπορεί σε κάποιους να έμοιαζε με θεωρία συνωμοσίας, αλλά επιβεβαιώνεται πανηγυρικά από τις εξελίξεις.

Το ερώτημα είναι αν έχει θέση σε αυτή την εκλογική σύμπραξη το εεκ, που θα δώσει μεθαύριο την τελική του απάντηση. Το βασικό αγκάθι φαίνεται να είναι ο αλαβάνος και ο πατριωτικός πολιτικός του λόγος, αλλά αυτό ντύνεται ιδεολογικά προς τα έξω με τη θέση για τις «ενωμένες, σοσιαλιστικές πολιτείες της ευρώπης» -που όσο κι αν προτάσσεται προσχηματικά, είναι εξίσου λάθος να υποβαθμίζεται και να αντιμετωπίζεται ως ζήτημα χωρίς ιδιαίτερη σημασία. Παραφράζοντας άλλωστε μια άλλη, παρεμφερή λενινιστική θέση, που κολλάει γάντι με την περίσταση: «οι ενωμένες πολιτείες του εξωκοινοβουλίου είναι είτε απραγματοποίητες είτε αντιδραστικές».

Θέση σε αυτό το μετωπικό εγχείρημα φαίνεται να έχουν και τα μέλη του κορδάτου (σύλλογος μεγάλος, δεν υπάρχει άλλος), ενώ είναι ζήτημα τι θα γίνει με την απεύθυνση στο ικεα και τη μεταξύ τους διαμάχη, που συμπυκνώνεται στο δίπολο φραξιονισμός-οπορτουνισμός. Οι μεν τηρούν δηλ μια τίμια (οπορτουνιστική) στάση, διαχωρίζοντας οριστικά τη θέση τους από τα τεκταινόμενα στο κκε κι αφήνοντας μόνο του το ικεα να φραξιονίζει για να αλλάξει τα πράγματα μες στο κόμμα. Οι δε όμως φραξιονίζουν, γιατί εξακολουθούν να αντλούν την ελπίδα τους από το δυναμικό και τη δυναμική του κόμματος κι όχι από τον οπορτουνιστικό χυλό με τον οποίο συμμαχούν οι πρώτοι.
Κι εμείς, με ποιον είμαστε; (Με κανέναν).

Υπάρχει επίσης μια δευτερεύουσα διαπάλη στο εσωτερικό της αραν, με την κίνηση των χιλίων που (έχει το βασικό της πυρήνα στην πάτρα και γκεστ σταρ το λαπαβίτσα και) δεν αρκείται στα ενωτικά βήματα της ανταρσυα με τον αλαβάνο, γι’ αυτό δηλώνει απευθείας εκλογική στήριξη στο σύριζα. Υπ’ όψιν πως η συγκεκριμένη διαμάχη κι οι πόλοι της δεν μπορούν να αποτυπωθούν σχηματικά έστω με όρους του στιλ «δεξιά κι αριστερή αράν», καθώς το τελευταίο ουσιαστικά δεν υφίσταται. Υπάρχει δηλ μόνο κεντροδεξιά αραν (που ήθελε εξ αρχής τον αλαβάνο) και ακροδεξιά αραν, η οποία ενδίδει στην κρυφή γοητεία της σοσιαλδημοκρατίας.

Κι αν η κίνηση των χιλίων δεν προκαλεί καμία απολύτως έκπληξη με τις επιλογές της, δεν ισχύει το ίδιο και για την κο ανασύνταξη του μπατίκα, που έβαζε εδώ και καιρό το σύνθημα της εργατικής κυβέρνησης, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί εύκολα πως θα έβλεπε την υλοποίησή του –ή έστω την προσέγγισή του- μέσα από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας του σύριζα. Και θυμάμαι σαν χτες τον πι-πι, σε ένα πηγαδάκι στη βιβλιοπαρουσίαση του μπατίκα να λέει πως ο κώστας, εάν ζούσε σήμερα, μπορεί να πήγαινε με το κκε, που έχει γίνει τελείως αριστερίστικο. Δυστυχώς δεν είχε τότε τη διορατικότητα ο πι-πι για να προβλέψει αυτή τη μετατόπιση προς το σύριζα και προς τις δικές του απόψεις για το ενιαίο-λαϊκό μέτωπο και την κυβέρνησή του, που «χωρίς το σύριζα δε γίνεται και χωρίς το κκε και την ανταρσυα δεν μπορεί να πετύχει»! Ό,τι περίπου έλεγε δηλ για το ζέρβα και για τον άρη ο γουντχάουζ, νομίζω, σχετικά με την επιχείρηση του γοργοποτάμου.


Και μες σε αυτήν την ωραία ατμόσφαιρα, η κινητικότητα στο δάσος και την κινούμενη άμμο του οπορτουνιστικού βάλτου, όπου στοιχειώνει κάθε είδους αυταπάτη, συνεχίζεται αμείωτη, με τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς, από μέρα σε μέρα..

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πότε θα γίνω Σύριζας;
Ακούστηκε να αναρωτιέται ένας ΝΑΡίτης βαθιά βαλτωμένος, μέσα στη νύχτα.
Αράν αράς την στήριξή σου και περιπάτει,ακολουθεί και η ΔΗΜΑΡ-ον άρον, άρον.
Βάλτε πλάτη να πάρει υπουργείο και η Τζάκρη!
Πάρτε την ευθύνη για τον νέο ''πόλο'' να μας @@@@@@νε τον κ@λο!
Ας μου συγχωρήσει η Κ.Ε του μπλογκ,την αθυροστομία. Όσα ερμηνεύονται αρχικά ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας και εκ των υστέρων επιβεβαιώνεται οτι καθυστερούν τα ύστερα του Καπιταλιστικού αγγελικά πλασμένου κοζζζζζμου, είναι η αιτία!

Μαρία του 19ου

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Κάπταιν είσαι άπαιχτος στο πεδίο "Ναρ και παρατρεχάμενοι", ίσως λόγω ...αβερελ!
Ανθίζεις τα σπαρτά και δροσίζεις τις πονεμένες μας καρδιές.
Με την ΚΟΜΕΠ έχω γίνει έξαλλος γιατί μου κλέβει τις πατέντες. Προ αμνημονεύτων χρόνων έλεγα, πως οποιαδήποτε κυβερνοποίηση του Τσύριζα δεν πρόκειται να προχωρήσει αν προηγουμένως δεν έχει σχηματιστεί το επόμενο ανάχωμα προς τα αριστερά του. Θα μου πείς, σιγά την πατέντα, αυτά τα καταλαβαίνουνε και οι κότες, ακόμα και οι true. Το κακό είναι πως μερικές φορές δυσκολευόμαστε να πούμε τα αυτονόητα.
Τέλος πάντων, εγώ χαιρετίζω την γέννηση του νέου πολιτικού σχηματισμού, που θα μας σπάσει τα α@#$%δια τον επόμενο καιρό, που ευτυχώς δεν τον βλέπω πολύ μακρύ.
Κύριοι, γονατίστε, γεννιέται το ΠΑΣΟΚ-ΙΙΙ, καθώς το ΠΑΣΟΚ-ΙΙ πνέει τα ολίσθια (δεν είναι βαρβαρισμός) και το ΠΑΣΟΚ-Ι είναι ήδη Ιστορία!
Το ερώτημα είναι στα πόσα πασόκ θα δούμε επιτέλους τη Δευτέρα Παρουσία...
Και η προηγούμενη προτροπή αποτελεί και τη δική μου σεχταριστική πρόταση για την λογική αντιμετώπισης όλων αυτών των αρειμάνιων "επαναστατών":
"Δώκαμαν, δώκαμαν"!!

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Αν

α)ο ΣΥΡΙΖΑ θα γινει νεο ΠΑΣΟΚ (το ''αν'' και το ''θα'' ποιητικη αδεια)

β)οι ανταριζοαλαβανοκορδατοτετοιοι ο νεος ΣΥΡΙΖΑ (μαζι πιθανον με την Α.Π. και οσους αλλους πηδηξουν απο το σαπιοκαραβο του ΣΥΡΙΖΑ)

τοτε το ΣΕΚ,μαζι με τις διασπασεις του ανταροαλαβανομετωπου (σιγα που θα μεινουν μονιασμενοι αυτοι,οι...ραδιενεργοι αριστεροι) πιθανον να γινουν ο νεος ΑΝΤΑΡΣΥΑ,για αυτο κραταει τετοια σταση.

ΥΓ Θυμαμαι την πικρα των αλαβανικων ΑΡΕΝιτων στη σχολη μου για τις δημοτικες του '10 στην Αθηνα,παρα το καλο συνολικα αποτελεσμα της ''Αγιστεγας'',τοτε που ακομα και ο ανταρσιτης υποψηφιος ξεπερασε τον Αλαβανο.

Αχ Αγιστεγα μου μονιασμενη και ανιδιοτελης.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΟΚ 3.0 για όσους νομίζουν ότι φταίει το ευρώ αλλά δεν κατάλαβαν τι είναι ούτε το αστικό κράτος ούτε το ιμπεριαλιστικό σύστημα.. Η μεγαλύτερη ειρωνεία είναι ότι στα τραπεζάκια τους θα βρει κανείς τα βιβλία του Λένιν που τεκμηριώνουν τα λάθη του ΝΑΡ αλλά αυτοί με κάποιο τρόπο θα καταφέρουν να κρύψουν τις αντιφάσεις.. Διαμαντής

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Αν υποψιαστω οτι τελικα ΔΕΝ θα δημιουργηθει ενα αξιοσεβαστο (ανω του 0,5%) "αριστερο" αναχωμα στην κυβερνοαριστερα ,θα πηδηχτω απ το παραθυρο ! Γιατι με τι θα απασχολουμαστε μετα κι εμεις ? Με την δουλεια στα συνδικατα ? Με την ανασυνταξη του εργ.κινηματος ? Με την ανατροπη των πουλημενων ηγεσιων ? Νισαφι ...τετριμενα πραγματα ...ανοια και πληξη !
(οντως εκει στην ΚΟΜΕΠ και στην ΚΕ κλεβουν ιδεες απ τον Σεχταρ και δεν βαζουν και "πηγη" ... το λεγε ο ανθρωπος)

Ανώνυμος είπε...

εμ δεν τα ξέρεις, εμ έχεις αποψάρα, εμ πουλάς και μαγκιές ότι όποιος δεν είναι ΚΚΕ δεν γράφει, και πως θα τα μάθεις ? ΟΕΟ ?

1.δεν υπάρχει μια στο τρισεκατομμύριο να μπει το ΕΕΚ. Τα θέματα είναι α) πόσο θα το χοντρύνουν ΣΕΚ και ΟΚΔΕ (προεκλογική διάσπαση) β) αν θα πετύχουν τέτοια ακύρωση κάθε τόνου συνέχειας της συνεργασίας οπότε θα πουν ότι "άντε αλλά επιφυλασόμαστε"

2.δεν υπάρχει κανένα θέμα εντός ΑΡΑΝ, δεν πιστεύω οι των 1000 να είναι στην ΑΡΑΝ πια. Ούτε έχουν καμία σχέση τα περί Πάτρας, μην δημιουργείς καρικατούρες, γιατί διαβάζουν άνθρωποι που ξέρουν.

"κάποιος σύντροφος"

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Αν εσύ βγάζεις νόημα από αυτά που γράφεις, εμένα μου φτάνει και περισσεύει. Κι αν βρεις ένα δεύτερο για τον οποίο να βγάζουν νόημα, δώσε του εκ μέρους μου τα συγχαρητήριά μου.

Κατά τα άλλα, έχεις αποχωρήσει μόνος σου οικειοθελώς κάνα δυο φορές από το μπλοκ και σου έχω ζητήσει καμιά δεκαριά φορές να σταματήσεις να μου απευθύνεσαι προσωπικά, δε βρίσκω κανένα νόημα στο να "κουβεντιάζουμε".
Κάπου μετά την έκτη, έχασα τις όποιες ελπίδες να γίνω κατανοητός.
Συνεπώς αντίο και μην κάνεις τον κόπο να μας ξαναγράψεις, δε θα το δεις να δημοσιεύεται.

Ανώνυμος είπε...

ούτε το προηγούμενο ήθελα να δημοσιευτεί, αλλιώς θα ήταν πιο καλοδιατυπωμένο.

απλά δεν ξέρεις τον χώρο, δεν έχεις ενημέρωση, λες βλακείες.

σαν να βγω να λέω (λεπτομέρειες) τι γίνεται με την νέα σπορά και τον εργατικό αγώνα, ίντριγκες, προοπτικές, σχέδια, συσχετισμοί.

"κάποιος σύντροφος"

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ωραία. Αφού δεν ήθελες καν λοιπόν να δημοσιευτεί, υπάρχει πάνω αριστερά και μέιλ επικοινωνίας, για να μη σπαμάρεις
Αυτά κι αντίο

Ανώνυμος είπε...

1.16 Μπορεις να λες ελευθερα οτι θελεις για τον καθε προβοκατορα που ειναι μεσα στον οπορτουνιστικο βαλτο τη μας το λες τρομαξαμε.Μη χανεις τον χρονο σου κοιτα πως θα γινεται διαχειρηστες του καπιταλισμου η το καινουργιο αναχωμα γιατι οι καπιταλιστες δεν θα σε περιμενουνε για παντα. οι ορντινατζες τους ειναι πολυτιμες παντα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Kαποτε αυτο το αρθρο θα ειχε 50 σχολια στο πρωτο τριωρο,τωρα μεχρι και οι κκεδες με βαρια καρδια γραφουν την ειρωνια τους.Επιτελους ας παρουμε ολοι το μεριδιο ευθυνης που μας αναλογει για την πτωση του ενδιαφεροντος στα σχολια του μπλογκ.

Κατα τ'αλλα,ψιλοβλακειες που φανερωνουν αγνοια ειναι αυτα που γραφεις,αλλα νταξει δε βαριεσαι,ποιος ασχολειται στην τελικη...


Αντε καλες γιορτες και καλη χρονια,και ελπιζω καποτε η ντεμεκ υπερανω αδιαφορια που βγαζεις οταν γραφεις για το εξωκοινοβουλιο να γινει 100% πραγματικη και να μην ξανασχοληθεις με τυπους που θα διασπαζονταν για το 0.2%.

υγ.Μονο αυτο με το αρθρο πριν τη λεξη ΑΝΤΑΡΣΥΑ ρε παιδια,ολοι ξαφνικα γινονται αγραμματοι και αλλοδαποι οταν πρεπει να βαλουν το σωστο γενος (απο ακροδεξιους ιντερνετακηδες ειχε ξεκινησει αυτη η φαση μπαιδεγουει).

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ρε φίλε, αφού κι εσύ είσαι τόσο υπεράνω αδιάφορος, γιατί σχολιάζεις τις βλακείες μου; Κι ούτε καν με ψευδώνυμο;

Αναυδος είπε...

η πιο πιθανη αιτια για τα λιγοστα σχολια ειναι μαλλον η ντροπη των φιλων και οπαδων της ανταριζα

για τους κκεδες ειναι απλως η επιβεβαιωση της προγνωσης για την καταληξη ενος μικροαστικου μορφωματος οπως η ανταρσυα που ηταν και παραμενει προιον συμφωνιων κορυφης αρχηγισκων της χειριστης ωρας (ειδικα με την προσθηκη του αλαβανου)

υγ αν και το πλαν β συνομιλει με το επισης επαναστατικο επαμ και το κομμα κατσανεβα

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην παραδώσουμε στον αλεκο

Κουκουναρι

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@Ανωνυμος 4.04

Εδω δεν εχετε αποφασισει μετα απο 25 χρονια,αν ειναι ''τα'' ή ''η'' ΕΑΑΚ.Μεσα στα επομενα 25 χρονια,ελπιζω να εχετε αποφασισει και αν ειστε κομμουνιστες ή κατι αλλο.

Αναυδος είπε...

Η ΟΚΔΕ εθεσε το διλλημα με σαφηνεια

Αντικαπιταλιστικός σεκταρισμός εναντίον συμπόρευσης ή αντικαπιταλισμός εναντίον συμπορευτικού σεκταρισμού;

http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/12/blog-post_141.html#comment-form

εχουν σωθει οι λεξεις...

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

''Αντικαπιταλιστικός σεκταρισμός εναντίον συμπόρευσης ή αντικαπιταλισμός εναντίον συμπορευτικού σεκταρισμού;''

Ασπρη πετρα ξεξασπρη,και απο τον ηλιο ξεξασπροτερη.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια δειχτε λιγο ελεος.Η κατα σταση ειναι κρισιμη για τους ανθρω πους. 25 χρονια προσπαθουνε αλλοι για την κουταλα στα ισια και αλλοι μεσα απο το αναχωμα.Και εχουνε και το καημο οτι το ΚΚΕ δεν εγινε σαν τα μουτρα τους.Οποτε θα ελεγα να δειξουμε κατανοηση.Και η μεγαλη πλακα ειναι πως κυκλοφορουνε φημες οτι θα κατεβασει ο συριζα και μερικα ΒΑΡΙΔΙΑ σαν ανταμοιβη για την Προβοκατσια του 2012 μιλαμε για βερους Λενινιστες.Εχει να πεσει πολυ γελιο.Τα Σκατα πανε στα Σκατα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Απο οτι φαίνεται εκει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ πάψανε επιτέλους να είναι γκρουπούσκουλα και τον ακούσανε τον συντροφο που τα γραφε τον Φλεβάρη!!

http://www.sxedio-b.gr/index.php/articles/item/649-aristerogroupouscoulo

Sentic

Ανώνυμος είπε...

Οντως δεν εγραψα ψευδωνυμο,μαλακια μου,αλλα δεν εχει και καμια φοβερη σημασια.

Διαφωνω με τον αναυδο (αυτο δεν αλλαζει ευκολα μαλλον) για τους λογους της πτωσης των σχολιων.Προσωπικη αποψη ειναι πως απλα καποια στιγμη οι πιο πολλοι βαρεθηκαν να γραφουν τα ιδια και τα ιδια και να "τσακωνονται" απο τις οθονες και τα πληκτρολογια.Οι προσβλητικες εκφρασεις επισης δεν βοηθησαν (ασφαλιτες,ρουφιανοι κλπ).Τελος,καποιοι βρηκαν δουλειες-γκομενες-χομπυ και απλα σταματησαν να χαραμιζουν τον οποιο ελευθερο τους χρονο στα ρεντ μπλογκς.

Οσο για το γιατι εγραψα σχολιο,η απαντηση ειναι αρκετα απλη.Βαριομουνα αρκετα και ειπα "ας γραψω κατι" (το ιδιο συμβαινει και τωρα προφανως).Δεν σημαινει οτι δεν παρακολουθω το ιστολογιο,αν και σιγουρα οχι οπως παλιοτερα.

Τεσπα,καλες γιορτες και καλη χρονια.

Κομμουνισταρα παπουτσωμενε γατε,οταν αποφασισουμε θα σε ενημερωσουμε,rest assured,μεχρι τοτε μπορεις να γραφεις τα ΕΑΑΚ οπως αγαπας.Παρολαυτα οπως πολυ καλα ξερεις,ειναι Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ,γενος θηλυκο,και οτιδηποτε διαφορετικο γραφεις φανερωνει ειτε κομπλεξ,ειτε ηλιθιοτητα,ειτε μηδενικη γνωση στοιχειωδους γραμματικης.It's your choice (που λενε και στην πρεσβεια).

ΛΣ

Ανώνυμος είπε...

''Αντικαπιταλιστικός σεκταρισμός εναντίον συμπόρευσης ή αντικαπιταλισμός εναντίον συμπορευτικού σεκταρισμού;''

Μετα απο αυτο που το ειδα χθες στο μπλογκ του Αντωνη διαβασα το κειμενο σου απολιθωμα. Θα συμφωνησω με το Σεχταρ οτι οταν γραφεις για εξωκοινοβουλιο εχεις ιστρο. Δε θα σχολιαζα αλλα δεν μπορω παρα να μην αναφερθω στο ποσο ανικανοι εχουν γινει καποιοι γνωστοι στις επιθεσεις φιλιας.
Τα τελευταια χρονια πιανει μαλιστα ταυτοχρονα ο πονος ολους τους αντι-ΚΚΕ χωρους. Τη μια η γραμμη ειναι "αποκομμενο ΚΚΕ απο τις μαζες" , την αλλη "το ΚΚΕ πεφτει παντου σε συνδικατα,φοιτητες κλπ" , την αλλη "την τροτσκιστη στροφη", "το ΚΚΕ βαζει παντου προυποθεση το σοσιαλισμο για συμμετοχη στη ΛΣ", μετα ηταν η στεναχωρια για "τα καλα μελη και φιλους του ΚΚΕ που τα πληγωνει η κακια ηγεσια που δεν θελει ενωμενη την αριστερα" , "αντιστοιχα τα κακομοιρα κοκκινα μπλογκς που δεν εχουν τοση επισκεψημοτητα οπως παλια ή σχολια κλπ", τωρα τελευταια εχουμε "τη στροφη στον οικονομισμο" κλπ κλπ
Μη μας αγαπατε τοσο ρε σεις...

Υγ. Οσο θυμαμαι οτι το 2012 που μιλαγαμε για προσπαθεια στησιματος νεου οπορτουνιστικου πολου μας ελεγαν συνομωσιολογους...

ratm

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@ΛΣ

Ειναι σιγουρο αυτο?Εχει αποφασισει η ολομελεια του 2ημερου?Αμα ρωτησω δλδ τον αρανιτη συντροφο σου,θα μου πει το ιδιο?

προεδρος γκονζαλο είπε...

οχι ασχημο μπρεζνιεφ, αλλα δεν μας λες την αποψη σου για το κκε μ-λ και τη σταση του απεναντι στην ανταρσυα?
ασχετο, για τον φετινο παοκ δεν εχεις γραψει τπτ.

Ανώνυμος είπε...

Λίγο ασχετο σχετικό με την ανάρτηση

Τα πουταναριά του Σύριζα πιάσανε δουλειά!! Το ήθος της κυβερνώσας "Αριστερας" Βρωμοπασόκοι και με την βούλα!!

http://kerasiakrinoi.blogspot.gr/2014/12/100.html

Sentic

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

"Ετσι οι διάφοροι Λαφαζάνηδες με τις αυταπάτες που καλλιεργούν προσφέρουν χείριστες υπηρεσίες και δίνουν συχωροχάρτι στους σταλινικούς δεινόσαυρους του ΚΚΕ."
Από τα σχόλια της παραπομπής του Sentic (7:28)...
Βρωμοπασόκοι και με τη βούλα!!
....και προσεχώς ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ, θυμηθείτε με...
Τίποτε λιγώτερο.