Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Ψεκασμένοι Έλληνες

Όπως δεν είναι απαραίτητο να ψηφίζει κανείς χρυσή αυγή, για να είναι φασίστας, έτσι δεν χρειάζεται να είναι και με τους ανελ, για να λογίζεται ή να συμπεριφέρεται σαν ψεκασμένος.

Εντάξει, μπορεί ο χαϊκάλης να κινείται ενίοτε στα όρια της φαιδρότητας, αλλά που διαφέρει ποιοτικά δηλ ο καφετζόπουλος, για να τον εγκαλεί; Ποια είναι τα τεκμήρια πολιτικής σοβαρότητας ενός αναρχοπασόκου, που πήγε με το γιωργάκη, τους οικολόγους, τώρα με το ποτάμι αν δεν κάνω λάθος, πουλώντας φούμαρα για πράσινη ανάπτυξη και ομόχρωμα άλογα;

Γιατί είναι αστείο και εξωφρενικό (που είναι) να γίνονται επερωτήσεις στη βουλή, για να διαπιστωθεί αν «μας ψεκάζουνε» και να ψάχνει κόσμος στο διαδίκτυο στοιχεία και ενδείξεις που να δένουν με την υποψία του και να την επιβεβαιώνουν, αλλά θεωρείται σοβαρή και υπεύθυνη στάση ή τοποθέτηση να ισχυρίζεσαι πχ ότι το χρέος είναι βιώσιμο (ενώ οι ανελ μιλάνε –ή μιλούσαν- τουλάχιστον για ελε), να τρομοκρατείς την κοινή γνώμη, κάνοντας παντιέρα την κινδυνολογία στα όρια της υστερίας, να μιλάς για κρίση χρέους, για τους υδραυλικούς και τους δημόσιους υπαλλήλους που τη δημιούργησαν, την  κακοδιαχείριση, κοκ; Ποιος τηλεθεατής θα μπορούσε να καταπιεί αμάσητο αυτό το κουτόχορτο, αν δεν ήταν «ψεκασμένος» και εθισμένος μάλιστα στο καθημερινό ψέκασμα βλακείας από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων;

Γιατί είναι παράλογο να πιστέψει κανείς πως ο λαζόπουλος έδρασε με δική του πρβτοβουλία και πως προτιμήθηκε για τις τεχνικές δυνατότητες που προσφέρει το συνεργείο του με τους μοντέρ (παντού υπάρχει τελικά μια μονταζιέρα), εάν τρώει αμάσητο πως ο καμμένος συναντήθηκε με το μητσοτάκη, χωρίς να τον ενημερώσει για την υπόθεση, να έχει κάποιου είδους συνεννόηση αν όχι έγκριση απ’ τον επίτιμο για τους χειρισμούς του;

Γιατί να θεωρείται ψεκασμένος μόνο ο βαζέχα, που κατάφερε να κλείσει αξιοπρεπώς την καριέρα του με ψηλά το κεφάλι στον παναθηναϊκό, για να λερώσει τώρα την υστεροφημία του με τον αρούλη (όχι την ομάδα) και τους ανεξέλ –ούτε καν με το πανκί; Και όχι πχ ο (so, first of all) χατζηγεωργίου, που έχει αϊ-κιου ραντανπλάν αλλά δεν επιστρατεύτηκε για να βρει την υποτιθέμενη βόμβα χτες στο οακα, με τα σκυλιά της αστυνομίας. Αλλά πόσες βόμβες μεγατόνων να σκάσουν σε μία μέρα, μετά απ’ αυτή του χαϊκάλη και τη μεταγραφή του βαζέχα; Πώς να μην έχει γκρανκινιολική, χιτσκοκική, θριλερική εξέλιξη μια αναμέτρηση που περιγράφει ο χατζηγεωργίου –και ας μην βοηθούσε πολύ ο αγώνας για αυτό. Και τι θα γίνει αν βγει κάποτε βουλευτής ο βαζέχα με τους ανελ (που δεν…) και θελήσουν να τον δωροδοκήσουν κι αυτόν; Θα του πουν, να δέσει τα κορδόνια του στη σέντρα, για να κλειδώσει η συμφωνία; Ή θα επέμβει καταλυτικά ο χαϊκάλης πριν τον αγώνα, όπως στο ποδοσφαιρικό επεισόδιο του ανδροκλή με τα λιοντάρια του;


Ποιος ήταν στην τελική αυτός που προωθούσε πολιτικά τη λογική των ανελ κι ευνοούσε την ανέλιξή τους ως αντιμνημονιακό μαξιλαράκι ασφαλείας για το σύστημα –όταν ακόμα ήταν της μόδας αυτή η αντιπαράθεση; Ποιος προόριζε τους ανεξελ για κόμμα υποδοχής – ανάχωμα των δυσαρεστημένων δεξιών κι εκκολαπτόμενο διάδοχο του γαλάζιου δικομματικού πυλώνα, εφόσον αναγκαζόταν η νδ να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, όπως συνέβη ουσιαστικά με το πασοκ; Και δεν έχουν εύλογα κάθε δικαίωμα οι ανελ, τώρα που η βασική αξία χρήσης τους για το σύστημα ανήκει στο παρελθόν κι απειλούνται να πεταχτούν στο περιθώριο σα στυμμένες λεμονόκουπες, να διεκδικήσουμε με όλα τα πιθανά μέσα την εκλογική τους επιβίωση και το δικαίωμά τους στην ύπαρξη –κι ας μην έχουν πολλές ρεαλιστικές πιθανότητες γι’ αυτό;


Δεν είναι ψεκασμένοι δηλ σε τελική ανάλυση, όσοι καμώνονται πως σοκάρονται από τις αποκαλύψεις και πέφτουνε εμβρόντητοι από τα σύννεφα; Και δεν είναι πολύ ύποπτο πόσο πολύ έχει χοντρύνει το παιχνίδι και γίνονται πράγματα που ξεφεύγουν από τα φίλτρα των αστικών επιτελείων και τα διάφορα δημοσιογραφικά και πολιτικά τους αποσμητικά, που σκεπάζουν τη μπόχα και τις μεγαλύτερες λέρες; Ή μήπως ολισθαίνουμε στην ψεκασμένη συνωμοσιολογία αν προσπαθούμε να διαβάσουμε πίσω από τις γραμμές και την επιφάνεια των γεγονότων;

13 σχόλια:

κόκινος καπνάς είπε...

Οι ΑΝΕΛ είναι ο χίτης και φιλοχουντικός δεξιός (κυρίως) και κομμάτι του υπεραντιδραστικού κρατικοκαπιταλιστικού ΠΑΣΟΚ του '80 (Δημαράς - Άρμα), που έχουν υιοθετήσει μια πολιτική οικονομία κνίτικης κοπής επίσης δεκαετίας '80, δηλαδή φλωρακο-τσιπρέικη.

Η πλάκα μαζί τους είναι ότι ενώ εμφανίζονται σαν αντινεοφιλελέ δύναμη, συμμετέχουν στην ευρωομάδα των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, στην οποία ηγείται το... Συντηρητικό Κόμμα της Μ. Βρετανίας (ναι, ναι, οι θατσερικοί!!). Αυτό το κάνει γιατί οι Ευρωσκεπτικιστές του Φάρατζ - Γκρίλο βάζουν γραμμή διάλυσης Ε.Ε. - Ευρώ, κάτι που κανένας Έλληνας ρωσοδούλας, όσο κι αν φωνάζει, δε το θέλει. Ακόμα και ο Περισσός, μέσω της γραμμής "έξοδος από την Ε.Ε. μόνο με σοσιαλισμό", ουσιαστικά στηρίζει στην πράξη την παραμονή στην Ευρώπη.

Το χειρότερο είναι ότι μέσω ΣΥΡΙΖΑ, ο σοσιαλφασισμός ονόμασε το χιταριό των ΑΝΕΛ "κέντρο", ενώ "ακροδεξιά" ονόμασε τους μνημονιακούς (πράγματι άθλιους γενικά) αστοφιλελέδες.

Έτσι, διαμορφώνεται μια γενιά ανθρώπων που μαθαίνει ότι μπορείς να 'σαι ορθοδοξοφασίστας, αντιμετανάστης, πουτινικός, ομοφοβικός, τραμπούκος δεξιός, φιλοχρυσαυγίτης και να 'σαι "κεντρώος", αρκεί να λες "κάτω η Ευρώπη και το οικονομικό φτώχεμα", εντελώς ανέξοδα φυσικά.

Ο Μιχάλης Κύρκος π.χ. ήταν δεξιός πριν τον πόλεμο, αλλά το 49 πήγε εξορία σαν ΕΑΜίτης, για να μην αποκηρύξει την 5η Ολομέλεια του ΚΚΕ για τη Μακεδονία. Δηλ. στο κίνημά μας θέλουμε τους πάντες, αρκεί να πετάξουν την ιδεολογική - πολιτική σαβούρα που κουβαλούν από το παρελθόν και να ενταχθούν στο δημοκρατικό - πατριωτικό στρατόπεδο.

Ο άθλιος ΣΥΡΙΖΑ αντιθέτως παίρνει κοντά του την αντιμνημονιακή ακροδεξιά, με όλα της τα αποκρουστικά ιδεολογικά μπαγκάζια, κυρίως με το φιλοχρυσαυγιτισμό της. Αυτά που θα ζήσουμε με κυβέρνηση Τσίπρα θα είναι πρωτοφανή, αλλά θα αποτελέσουν και τη ληξιαρχική πράξη αναγέννησης της δημοκρατικής και επαναστατικής κομμουνιστικής Αριστεράς στη χώρα μας.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Καπνά, το σχόλιό σου δίνει άλλη διάσταση στον τίτλο της ανάρτησης. Τίποτα καλύτερο, τίποτα περισσότερο, τίποτα δε μένει να ειπωθεί μετά από αυτό. Δυο λέξεις μόνο: κλαπ-κλαπ.

κόκινος καπνάς είπε...

Σωστά. Ενώ οι αρθρογράφοι στο πάλαι ποτέ περιοδικό της Λιάνας (εθνικοπαραφρουσύνης το ανάγνωσμα), με τις θεωρίες συνωμοσίας, ήταν αψεγάδιαστοι - αψέκαστοι.

Ό,τι καταλαβαίνει ο καθένας ή μάλλον ό,τι θέλει να καταλάβει.

Να δούμε ποιον θα δικαιώσει η ζωή...

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Εγώ δεν το βάζω αντιπαραθετικά

Ανώνυμος είπε...

Καπνας. Το Σχολιο σου ειναι ολα τα λεφτα. Ο Κυρκος πηγε εξορια το 1949 Μαλιστα. Και τοτε πως βρεθηκε εξω το 1951 και μαζι με τον Πασαλιδη αρνηθηκανε την υποψηφιοτητα του Μπελογιαννη τον Σεπτεμβρη του 1951. Ελα ντε θα ρωτησουμε Μεντιουμ. Ειναι κατι σαν τον γιο του που πηγε εξορια για λιγο το 1946 και τον επισκεφτηκε η γυναικα του συμφωνα με τα λογια του ιδιου στην τελεοραση. Ιδιος ο Χαριλαος με τον Τσιπρα για την Στρατηγικη του ΚΚΕ το 1980. Μαλιστα. Αλλα ξεχασα καπνα υπαρχουνε Δεξια και Αριστερα πολιτικα μετωπα μου διεφυγε. Σας βολευε η κατασταση τοτε με τα υπαρκτα προβληματα και λεγατε οτι θελετε. Μετα το 1996 αναγκαστικα παραμιλατε. Δεν πειραζει ετσι ειναι η ζωη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Neophyte_commie είπε...

Από αυτά τα δημοσιεύματα, ένα συμπέρασμα βγάζω: Ευτυχώς που κάηκε η τηλεόραση και δεν έχω λεφτά να πάρω άλλη.

Από τα σχόλια του Καπνά δεν βγάζω ποτέ άκρη, πέραν του ότι υστεριάζεται όταν βλέπει δύο κάππα μαζί, ακόμη και στη λέξη «κόκκινος», οπότε αφαιρεί το ένα.

Το μόνο στο οποίο θα διαφοροποιηθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση ΝΔ είναι ότι ότι θα πάρει πιο γρήγορα μέτρα σε μικρότερο χρονικό διάστημα (γιατί πολύ απλά δεν θα έχει άλλο) και αν είναι να τη βρούμε, από αυτούς θα τη βρούμε… Μετά θα συγκυβερνήσει με τον Σαμαρά και μετά…

zoot horn rollo είπε...

Δώστε "true" και ΟΑΚΚΕ στο λαό!!!

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Ο καπνας εχει ξεπερασει τα ορια του ''true'',πλησιαζει το ''kvlt'' (εκ του cult).Ειναι σαν κατι τυπους στη Νορβηγια κλεισμενους σε υπογεια,που ηχογραφουν μονοι τους black metal,και αποθαρρυνονται οταν ακουνε την μουσικη τους πανω απο 5 ατομα,γιατι σημαινει οτι γινανε εμπορικοι.

Гриша είπε...

Δεν ειναι και λιγο για τους ψεκανελ να τους παιζουν πρωτη μουρη στα δελτια τη στιγμη που οι δημοσκοπησεις τους εμφανιζαν μισοτελειωμενους.Για να μη παρεξηγηθω δεν ειναι οτι δε θεωρω τη κυβερνηση και γενικα το πολιτικο συστημα ικανο για τετοιες βρωμοδουλειες αλλα η υποθεση ψιλο να μη μπω χοντρομπαζει ιδιως με την αμαμιξη του κολλητου λακη.

Ανώνυμος είπε...

NA ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΒΑΖΕΧΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΛ Η ΟΙΚΟΓΕΝΑΙΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΜΜΕΝΟ.

ΔΙΟΤΙ Ο ΒΑΖΕΧΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙ Κ ΙΑΥΤΟ ΠΙΣΤΟ ΣΚΥΛΙ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Υ.Γ. ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΙΧΑΜΑ ΠΛΕΟΝΝ, Ο ΠΑΝΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Θερσιτη οσο και αν σου φανει παραξενο, την αληθεια ελεγε ο Πανος.

Επερωτηση στη Βουλη για τους ψεκασμους εχουν κανει δυο πολιτικα προσωπα: Ο μπαρμπαφωτης ο Κουβελης το 2007 και ο Μακης Βοριδης.

Τρυφωνας Μπορισιτς

Ανώνυμος είπε...

Ισχύει για Βορίδη και Κουβέλη

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/7245665-1.pdf

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/aeropsekasmoi-kouvelis.jpg

ρα

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Γιατι οι ακροδεξιοι τις περισσοτερες φορες,ειναι συνομωσιολογοι ψεκασμενοι?
Αλλα και αντιστροφα,εχω προσεξει οτι οι συνομωσιολογοι συνηθως ειναι ακροδεξιοι.