Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Η ημέρα της Νίκης

...και του Νικόλαου, που δηλώνει τη νίκη του λαού. Hasta la Vitoria Siempre. Κι άμα έχεις τέτοιες νίκες... τι τους θέλεις τους εχθρούς. Hasta να πάνε...

Αφού πειστήκαμε να κρατήσουμε την ανάσα μας από αγωνία για το μέλλον της Ευρώπης και της δημοκρατίας (που δεν υπήρξαν ποτέ ζευγάρι, παρά τις σχετικές φήμες) και την ξανακρατήσαμε μετά τη βρωμερή ανακούφιση με την ανάδειξη του φιλελέ δεξιού προέδρου στην Αυστρία (που νίκησε όμως τον ακροδεξιό), χτες ήταν η ώρα να πάρουμε μια βαθιά ανάσα σύμφωνα με τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση (που κατά τα άλλα βρίσκονται σε αδυσώπητο πόλεμο) για το χτεσινό Eurogroup και τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Και να την κρατήσουμε -την ανάσα μας- ως το 2060, που θα (ξανα)κουρευτεί το χρέος, αλλά μέχρι τότε, θα έχει φτάσει το μαλλί -και όχι μόνο- ως τον ποπό.

Αυτό βασικά πρέπει να ήταν το βασικό διαπραγματευτικό επιχείρημα της ελληνικής πλευράς, βγαλμένο κατευθείαν από τις σελίδες του Αστερίξ στην Ισπανία των Podemos, και το μικρό Πέπε (απλή συνωνυμία με τον Ιταλό Γκρίλο) που κρατούσε επίτηδες την αναπνοή του, μέχρι να κοκκινίσει από το κακό του και να του γίνει το χατίρι. Κι αυτή είναι μάλλον η μόνη ρεαλιστική πιθανότητα να κοκκινίσουν τα στελέχη της ΔΦΑ, αφού δεν το κάνουν από ντροπή έστω. Δεν έχεις τσίπα, Τσίπρα, δεν κάνεις ούτε για ΠαΣοΚ.

Το οποίο ΠαΣοΚ πανηγύριζε χτες για το δικό του καταπληκτικό κούρεμα (100 εκ. ευρώ), που  δεν είχε παρόμοιό του στην ιστορία, άλλο βέβαια αν περιλάμβανε και τα ασφαλιστικά ταμεία, που τα οδήγησε στη χρεοκοπία, για να ανοίξει το ασφαλιστικό.
Ενώ το κούρεμα του Σύριζα (που διέλυσε ό,τι έμεινε όρθιο από το ασφαλιστικό) θα είναι ακόμα καλύτερο, γιατί δε θα έχει τέτοιες συνέπειες, ούτε νέα μέτρα, αλλά μνημόνια (και τέταρτο και πέμπτο κι άλλα δεκαπέντε ως το 2060). Αλλά όποιος τα λέει αυτά και θυμάται συνειρμικά τον Μπένι και τους Πασόκους, είναι συκοφάντης.

Ο θεός και η κυβέρνηση να μας κόβουν χρόνια και να δίνουν μέρες στο χρέος, για να γίνει βιώσιμο και να μας θάψει όλους. Έτσι κι αλλιώς, μέχρι το 2060, ποιος ζει, ποιος πεθαίνει, στην κυριολεξία -κι ας νευριάζει η Ρένα Δουρου-τι, όταν της λέω πως δε θα προκάμουμε με τέτοια ζωή που κάνουμε -ζούμε πάνω από τις δυνατότητές μας, όπως λένε διάφοροι φιλελέδες, τροϊκανοί, αυτοκριτικοί "αριστερούληδες", κτλ.

Η Ρένα λέει επίσης πως ο Φιντέλ ήταν γατάκι μπροστά στη μάχη που έδωσε η "αριστερή κυβέρνηση" στις Βρυξέλλες (να ακουστεί καλά, δε θα ξεμπερδέψετε με την Αριστερά) και τη διαγραφή χρέους που κατάφερε, εδώ και τώρα, άμεσα, το 2060, και όχι στη δευτέρα παρουσία του σοσιαλισμού. Που ως φράση, υπονοεί βασικά πως υπήρξε και πρώτη παρουσία, μες στον εικοστό αιώνα. Αλλά εντάξει τώρα, σοσιαλισμός ήταν αυτό το πράγμα; Είδαμε και την Κούβα που ήταν μια δικτατορία του Κάστρο, όχι όπως στην Ευρώπη των δημοκρατικών διαδικασιών και των δημοψηφισμάτων με την εκφρασμένη βούληση του κυρίαρχου λαού -που είναι όμως λίγο ντεφορμέ, γι' αυτό δεν παίρνουμε τοις μετρητοίς τις ετυμηγορίες του.

Αλλά η μαγκιά είναι να φωτογραφίζεσαι τη μια βδομάδα στην κηδεία του Κάστρο, για να αντλήσεις πολιτική υπεραξία και την άλλη να ξύνεις επιδέξια από τα τηλεοπτικά πλάνα τον Κασιδιάρη και τον Παππά -όπως κάποτε το σφυροδρέπανο από τη σημαία της ΚΟΕ (τι να κάνει αυτή η ψυχή άραγε;) και το ΚΚΕ ή το ΕΑΜ από την Εθνική Αντίσταση- για να μην μπουν στο ίδιο κάδρο με την Αυλωνίτου και το Βίτσα και τη Ρω του έρωτα του Καμμένου με τους φασίστες και το χρυσαυγίτικο πολιτικό ακροατήριο.


Κι ενώ τα Συριζοτρόλ πελάγωσαν με το αιγαιοπελαγίτικο σόου του Καμμένου, πίνοντας το αμίλητο νερό και όλο το Βόσπορο,ξαναβρήκαν τη διαδικτυακή τους λαλιά το βράδυ, για να γλεντήσουν σαν Μπαλούρδοι τη φοβερή, επωφελή συμφωνία στο Eurogroup, Στον έβδομο ουρανό όλοι αδέλφια.
Κάπως έπρεπε να ξαναπιάσουν δουλειά, άλλωστε, εν όψει της σημερινής επετείου (των "δικών τους Δεκεμβριανών").

Γιατί χαίρονται και χαμογελούν οι Συριζαίοι, πατερούλη;
Υπάρχουν δύο βασικά ενδεχόμενα: είτε γιατί πάνε σε εκλογές, είτε για να μην πάνε σε εκλογές. Είχαν πει κι αφήσει να εννοηθεί πως δε θα ήταν πρόθυμοι να σηκώσουν το βάρος μιας νέας, επώδυνης συμφωνίας, κι αν τους έφερναν μια τέτοια, θα "απειλούσαν" με παραίτηση και εκλογές, κάνοντας βασικά ηρωική έξοδο, προτού καούν εντελώς, για να έχουν ρεαλιστικές ελπίδες να επανέλθουν στα πράγματα.

Οπότε, αν θέλουν να αποφύγουν τις εκλογές, πρέπει να παίξουν το χαρτί της καταπληκτικής, φανταστικής συμφωνίας, με τους τρομερά επωφελείς όρους. Κι αν δεν μπορούν να αποφύγουν τις κάλπες, που μοιάζουν αρκετά πιθανές μες στο 17', θα επιλέξουν να παίξουν το ίδιο ακριβώς χαρτί και να το έχουν ως βασικό προεκλογικό τους επιχείρημα.

Κι αν όλα αυτά -κούρεμα, χρέος, κτλ- θυμίζουν τον Αισώπειο μύθο για το αρνί, που αντί να του κουρεύουν το μαλλί, του έκοβαν λίγο-λίγο το κρέας, όλα οδηγούν στο άλμπουμ του Ζάχαρη (το καλύτερο δώρο για τις φετινές γιορτές) και το φτηνούτσικο λογοπαίγνιο με το προβατάκι στο εξώφυλλο (που φοβάται να βελάξει, για να μην προκαλέσει πανικό στις αγορές).
Το οποίο μας θυμίζει επίσης, διδακτικά, πως η διαπραγμάτευση κι η αστική δημοκρατία εν γένει, είναι σαν την κουβέντα ενός λύκου (λυκοσυμμαχία) κι ενός αρνιού, που συζητάνε τι θα δειπνήσουν το βράδυ...

23 σχόλια:

Cos είπε...

Η ευθύνη για το ότι αυτό το άθλιο σκουλήκι των αστών έβγαλε επικήδειο για τον Φιντέλ, δεν είναι του σκουληκιού αλλά της κουβανικής κυβέρνησης που το επέτρεψε. Κρίμα.

Cos είπε...

Άσχετο με το θέμα της ανάρτησης, όμως επίκαιρο:
http://www.imerodromos.gr/aftes-i-meres-ine-tou-alexi/

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΙΛΕ COS.

O ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΕΙΝΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΟΜΩΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ.

ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΟΥΒΑ; ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΑΥΤΟ. ΚΑΠΗΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΕ ΚΗΔΕΙΑ ΠΗΓΕ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΛΕΓΑΝΕ; ΟΞΩ ΠΟΥΣΤΗ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΒΑΝΑ!!

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΑ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΚΚΕ ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟΝ ΜΠΙΝΕΛΙΚΩΝΑΜΕ. ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ.

ΣΕ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΔΙΟΤΙ Η ΚΟΥΒΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΑΙΜΙΚΗ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΣΦΑΙΡΗ ΤΣΙΠΡΑΙΙΚΗ. Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΟΒΑΜΑ BECAUSE CARES.

ΝΑ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΚΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΣΕΒΕΥΕ ΚΑΙ ΕΠΡΑΤΤΕ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΗΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ.

ΚΙ ΕΜΕΝΑ Μ' ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΔΙΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ.

ΕΥΚΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ. ΔΙΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΒΑΝΑ ΕΙΧΕ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ.

Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΟΥ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.

ΚΑΙ Σ' ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΦΙΝΤΕΛ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΣΠΕΙΡΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Cos είπε...

@θΕΡΣΙΤΗΣ
Δεν λέω γιατί πήγε, φυσικά για αυτό δεν μπορούσε να κάνει οτιδήποτε η κουβανική κυβέρνηση, λέω ότι δεν έπρεπε να εκφωνήσει επικήδειο και αυτό ήταν στο χέρι της κυβέρνησης.
Τώρα, αν η Κούβα ψάχνει συμμάχους σαν τον Τσίπρα, μάλλον κάτι δεν πάει καλά με την διπλωματία της.

Ανώνυμος είπε...

ελα ντε, εδω επέτρεψε την εισοδο στην μεγάλο Πάπα και το βαρθολομαίο...
στο Τσίπρα δεν θα επέτρεπε.
αλλα απ' την αλλη..
ρε παιδια...
τι στο καλο, πως μου διέφυγε, εδω πήγε και ο μακελάρης ο Ομπάμα στη Κούβα..
ωχ γινόταν αντι-ιμπεριαλιστική πορεια την ημέρα της...επίσκεψης;

el quinto regimiento (προκαλώντας)


υγ: μερικες φορές αναρωτιέμαι το εξης. Εδω μιλάμε για στανταράκι-αποδοση, οτι σε λιγα χρονια οι ιμπεριαλιστες θα κανουν πλιατσικο εκει πέρα με ειδικες οικονομικες ζώνες. Τι θα λέτε τότε;

υγ2 διαβαστε την επιστολή του μακαρίτη Κάστρο στον Τσίπρα για τη νικη του τελευταίου στις εκλογες. ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ...
Στο τέλος βέβαια μιλάει και για τους μεγάλους συμμάχους .Κίνα και...Ρωσσία...

αυτος ειναι ο ...σοσιαλισμος...της Κούβρας

ΚΑΣΤΡΟ:


Η Κούβα αναγνωρίζει το θάρρος και τις επιχειρισιακές ικανότητες των ρωσικών στρατευμάτων, που, ενωμένες με τις δυνάμεις του ισχυρού συμμάχου τους, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, και με αυτές άλλων εθνών της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, επιχειρούσαν πάντα να απογεύγουν τον πόλεμο αλλά ποτέ δεν επέτρεψαν η στρατιωτική επιθετικότητα να περάσει χωρίς μια απάντηση πειστική και συντριπτική.

Στις τωρινές πολιτικές συνθήκες στον πλανήτη μας, όταν η ειρήνη και η επιβίωση του είδους μας κρέμονται από μια κλωστή, κάθε απόφαση, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πρέπει να αναλύεται και να εφαρμόζεται με προσοχή, με τρόπο που κανείς δε θα μπορεί να αμφισβητήσει την εντιμότητα και την σοβαρότητα με τις οποίες πολλοί από τους πιο υπεύθυνους και σοβαρούς από όσους διοικούν, αγωνίζονται σήμερα για να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές που απειλούν τον πλανήτη.

Σας ευχόμαστε, εντιμότατε σύντροφε, Αλέξη Τσίπρα τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία .

http://www.altsantiri.gr/parapolitika/epistoli-tou-fintel-kastro-ston-alexi-tsipra-ikones/

zoot horn rollo είπε...

Εντάξει, βγήκε το ολοκληρωμένο συμπέρασμα.

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚ Κούβας, όπως και άλλα ΚΚ στη Λατινική Αμερική κυρίως, έχει υιοθετήσει την αντίληψη του "πολυπολικού κόσμου", δηλαδή ότι στον κόσμο υπάρχουν αναδυόμενοι πόλοι που αντιστέκονται στις ΗΠΑ (εννοώντας βασικά Κίνα, Ρωσία και τις χώρες που επηρεάζουν) και ότι αυτό είναι ας πούμε ελπιδοφόρο για τους λαούς. Ενάντια σε αυτή την αντίληψη, που ουσιαστικά ταυτίζει τον ιμπεριαλισμό με την αμερικανική και μόνο κυριαρχία και επέκταση των μονοπωλίων, δίνει τη μάχη το κκε και άλλα ΚΚ στις διεθνείς συναντήσεις. Υπάρχει διαπάλη στο διεθνές Κομ.Κίνημα και δεν ξέρουμε που θα καταλήξει.
Άλλο, όμως, αυτό και άλλο η διεθνιστική αλληλεγγύη προς την Κούβα και στο σοσιαλιστικό χαρακτήρα της, που ελπίζουμε να κρατήσει. Μπορούμε να λέμε τη γνώμη μας αλλά σίγουρα μετά από 60 χρόνια εμπάργκο και ατελείωτες μάχες δεν μπορούμε να κάνουμε υποδείξεις. Η ιστορία θα δείξει και πάλι ποιος έχει δίκιο

φάνης

Ανώνυμος είπε...

ΕΦ' ΟΣΟΝ ΠΗΓΕ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΚΦΩΝΗΣΕΙ ΛΟΓΟ.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ.

ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝΕ; ΚΑΤΣΕ ΚΑΤΩ ΡΕ!!!

ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΤΙ ΗΡΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ.

ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΛΕΩ Α ΓΑΜΗΣΟΥ ΡΑΟΥΛ ΚΑΣΤΡΟ Η ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ.

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΩ ΤΟΝ ΚΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ.

ΓΝΩΣΤΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΨΑΧΝΕΙ Η ΚΟΥΒΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ.

ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΕ ΕΣΤΑΛΗ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΑΝ ΤΟΥ ΕΣΤΕΛΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 17 ΩΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΠΑΘΕ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ.

ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΟΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΔΙΔΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ.

ΚΑΙ Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΙΧΕ ΜΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ.

ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ. ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. ΚΙΝΑ - ΡΩΣΙΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ



Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΠΗΓΕ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ.

ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ;

ΗΡΕ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ Η ΑΜΕΡΙΚΗ;

ΓΥΡΙΣΑΝΕ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΜΠΑΤΙΣΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΕΔΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΙΑΜΙ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΑΡΑΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ STATE DEPARTMENΤ;

ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ. ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΕΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΕ ΑΛΛΑΞΟΠΙΣΤΗΣΑΝ Μ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Και επίσης να μην ξεχνάμε ότι το κράτος πρόνοιας δεν είναι σοσιαλισμός και φυσικά ότι ο Φιντέλ ήταν μαντρόσκυλο του Μπρέζνιεφ. Βέβαια και τον πολεμικό κομμουνισμό του Λένιν με την ατομική ιδιοκτησία δεν τον λες σοσιαλισμό, ούτε φυσικά την ΝΕΠ, οπότε σκιτζής και ο Λένιν. Από τότε είχανε καπιταλισμό. Ή μάλλον καλύτερα κρατικοκαπιταλισμό και σοσιαλιμπεριαλισμό. ΟΑΚΚίτικες αναλύσεις από αυτούς που αποθέωναν την αραβική άνοιξη και την ηρωική 17νοέμβρη αλλά τους πέφτει συριζαίος ο Φιντέλ. Ο Φάνης πολύ σωστά φωτίζει μια κύρια πτυχή (δεν είναι η μόνη) του προβλήματος. Οι Κουβανοί εδώ και πολλά χρόνια θα μπορούσαν να κάνουν το μεγάλο πισωγύρισμα αλλά δεν το έκαναν παρά τις μεγάλες θεωρητικές αδυναμίες τους και τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Αξίζουν τουλάχιστον της προσοχής, του σεβασμού, και της υποστήριξης μας. Η ανάρτηση της Κόντρας το μόνο που εξηγεί είναι γιατί οι γκρούπες μένουν πάντα γκρούπες.

Β.Δ.

Ανώνυμος είπε...

OTAN ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΟΧΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ. ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΤΕ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Όπως είπε και ο Μπογιό: "Θα ξεπλύνετε και τους ναζί; Δεν νομίζετε ότι υπάρχουν όρια;"
Δεν έχουν όρια όμως.
Η ταξική πάλη σιγά σιγά οξύνετε, και αν χτες είδαμε φονιάδες φασίστες, μαζί με θατσερικούς σοσιαλδημοκράτες, και με ψεκασμένους ακροδεξιούς (ούτε ανέκδοτα δεν ξεκινάνε έτσι), μπορούμε νομίζω όλοι να αντιληφθούμε τι θα δούμε όταν θα αρχίσουν να δυσκολεύουν πραγματικά οι συνθήκες για τους αστούς.
Την τακτική του φέρνω κάτι σιγά σιγά ενώ κόβω κίνηση, την έχουν μάθει απ'έξω.

Υ.Γ: Το είδα και αυτό, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην επέτειο του Γρηγορόπουλου, να φωνάζει σύνθημα: EAM, EΛΑΣ, ΕΠΟΝ, ΟΠΛΑ, ΔΣΕ ... (τιμπανοκρουσίες) ... πάρε την κατάσταση στα χέρια σου λαέ!

Ιβάν Τζόνι

Ανώνυμος είπε...

ΒΔ μπορεις να πας και στο Σύριζα που δεν ειναι γκρουπα.
Μ' αρέσει όταν τα επιχειρήματα της κυριαρχίας τα αναπαράγουν ρεβιζιονιστές.
Εγω με τη λογική και εσείς με τη....πίστη στην εξουσία της αστικής τάξης καμουφλαρισμένης ως............
....
κομμουνιστικής... σε Κούβα, Κινα, Βιετναμ, Κύπρο και δεν ξέρω γω που αλλου.

εγώ με το παράλογο και εσεις με ....τη γκρούπα, αντε ρε ΒΔ πιες και ένα ποτάκι παραπάνω για το φιλαράκι σου το Φιντέλ. Μια γκρούπα ήσασταν και είστε ;-) μια ζωη οι ρεβιζιονιστές , παρεάκια για τσιπουρα, αυτο σας ένωνε πάντα.

εγω ομως ειμαι κομμουνιστής και σας βγάζω τη γλώσσα

el quinto regimiento

zoot horn rollo είπε...

Κοψε κατι, κοψε κι αλλο,κι αλλο,κι αλλο...

skatopsyxos είπε...

Κι εγώ είμαι ο Σούπερ Γκούφυ.

Ανώνυμος είπε...

E NAI ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΚΟΝΤΡΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.

Ο ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΗΤΑΝ ΠΙΟΝΙ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ Ο ΤΣΕ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΚΟΥΒΑ.

ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΠΑΤΙΣΤΑ, ΟΧΙ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΗΝ ΑΕΚ, ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ.

ΡΕ ΚΑΤΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Οι κοντραίοι που ψάχνουν πολιτικές συμμαχίες στα πεταμένα στέκια και στο indy βγάζουν ρεβιζιονιστή τον Φιντέλ και... κράτος πρόνοιας την Κούβα. Ε βέβαια τι να κλάσει μια επανάσταση 60 χρόνων μεσα στο στόμα του λύκου και ένας άνθρωπος που επιβίωσε απο 600 απόπειρες δολοφονίας από την cia, μπροστά στο κάψιμο κάδων και στον ελεγχόμενο πετροπόλεμο απο τα 30 μέτρα.

Κάποιος πάλι θα μπορούσε να αντιτείνει ότι αν ήταν μαντρόσκυλο των "σοβιετικών ρεβιζιονιστών" θα ακολουθούσε την κατρακύλα τους το 89'-91'σαν όλους τους άλλους, αντί να μπλέξει στην περιπέτεια του πλήρους αποκλεισμού. Αλλά εντάξει δεν χρειάζεται να τα εξηγούμε όλα. Λάσπη να πετιέται για οποιονδήποτε παλεύει και όλα καλά θα πάνε.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

οχι εγω θα αφαιρέσω τον Τσε απο το κάδρο του ρεβιζιονισμού, γιατι ως γνωστόν τα εχωσε σε σοβιετικους και κινεζους στο Αλγέρι και στο αμέσως μετά την έκανε απο τη Κούβα, που ήταν και υπουργός βιομηχανίας.
Ο Τσε ήταν ξεκάθαρος στο Αλγέρι . Τους ειπε ΔΗΜΟΣΙΑ οτι εκμεταλλεύονται οπως οι ιμπεριαλιστες τις χώρες που δεν έχουν ακομη αναπτυγμένη βιομηχανία.

ΤΣΕ:
...
Πώς μπορεί κανείς να εφαρμόσει τον όρο "αμοιβαία οφέλη" στις πωλήσεις των πρώτων υλών με τις διεθνείς τιμές, όταν αυτές κοστίζουν απεριόριστο ιδρώτα και βάσανα στις υπανάπτυκτες χώρες και στην αγορά των προϊόντων της βιομηχανίας από τα σημερινά, μεγάλα αυτοματοποιημένα εργοστάσια; Εάν εφαρμόζουμε αυτό το είδος των σχέσεων μεταξύ των δύο ομάδων κρατών, πρέπει να συμφωνήσουμε ότι οι σοσιαλιστικές χώρες είναι, κατά κάποιο τρόπο, συνένοχες με την ιμπεριαλιστική βιομηχανική εκμετάλλευση.
...

Βλέπετε ο Tσε σε αντίθεση με τον κάστρο ηταν οντως ΣΥΝΕΠΗΣ κομμουνιστής και ειχε καταλάβει οτι οι ρεβιζιονιστες δεν θα άφηναν την Κούβα να αποκτήσει τη δικη της βιομηχανια. Γι αυτο και προσπάθησε να συνεισφέρει στην εξεγερση του βολιβιανου λαού, στη συγκρότηση συνθηκών επανασταστικών στη Ν. Αμερικη, απο τις οποιες θα μπορουσε να ωφεληθει και η Κούβα. Πολέμησε, ηττήθηκε, τέλος.

Δεν έκατσε στο θρονο της εξουσίας της εξαρτημένης Κούβας. Γιατι ήξερε το μελλον. Το ειπε και στο Αλγέρι.

TΣΕ:
¨...
Αν όλοι αυτοί οι κίνδυνοι δεν επισημανθούν εγκαίρως, ο δρόμος για το νεοαποικιοκρατισμό είναι ανοιχτός, για χώρες που επιχείρησαν γεμάτες πίστη και ενθουσιασμό την προσπάθειά τους για την εθνική τους απελευθέρωση: η κυριαρχία των μονοπωλίων εγκαθίσταται διακριτικά και τόσο προοδευτικά που είναι πολύ δύσκολο να διακρίνεις τα συμπτώματα ως τη στιγμή που εκδηλώνονται βάναυσα
.....

οσοι λοιπόν εχετε νιονιο , ξερετε την αλήθεια

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

el quinto regimiento

Αναυδος είπε...

στην πραγματικότητα ο μεσος μισθος στην κούβα είναι περίπου 500 κουβανικα πεσος. Με αυτά ο μεσος κουβανος πληρώνει τα τροφιμα του, ηλεκτρικο, νερο, τηλεφωνο, μεταφορικα, διασκεδαση. Πχ το εισητηριο στα ΜΜΜ κοστιζει 40 λεπτα του πεσος 1κιλο τοματα 1-2 πεσος κλπ

απο εκει και περα προσθεστε αυτο που ο λαθρα ονομαζει κοινωνικο μισθο (υγεια, παιδια, αθλητισμο, γευμα στο χωρο δουλιας, εκαπιδευσης κλπ, δωρεαν στεγαση)

Ανώνυμος είπε...

THN ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΝΙΟΝΙΟ.

ΧΑΧΑ

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ Σ΄ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΟΣΤΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ;

ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ.

http://tvxs.gr/news/%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF/%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%BF-%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%83%CE%B5-%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CE%B2%CE%AC%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%86%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%AD%CE%BB-%CE%BA%CE%AC%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF

Σπάνια έλαμψε τόσο ένας πολιτικός όσο εκείνες τις ημέρες, και νιώθω περήφανος που σε ακολούθησα δίχως δισταγμούς, που ταυτίστηκα με τον τρόπο που σκέφτεσαι, βλέπεις και εκτιμάς τους κινδύνους και τις αρχές.

Άλλες χώρες του κόσμου ζητάνε τη συμβολή των σεμνών μου προσπαθειών. Εγώ μπορώ να κάνω αυτό που εσένα δεν σου επιτρέπεται, λόγω των ευθυνών σου απέναντι στη Κούβα, και έφτασε η ώρα να αποχωριστούμε.

ΒΓΑΙΝΕΙ MIA ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ας γίνει γνωστό λοιπόν πως το κάνω με ένα μίγμα χαράς και πόνου. Αφήνω εδώ ό,τι πιο αγνό ανάμεσα στις ελπίδες σαν δημιουργού και ό,τι πιο αγαπητό ανάμεσα στις αγαπημένες μου υπάρξεις. Και αφήνω έναν λαό που με αγάπησε σαν παιδί του. Αυτό αποδυναμώνει ένα μέρος από το πνεύμα μου. Στα νέα πεδία μαχών θα μεταφέρω την πίστη που εσύ μου έχεις εμπνεύσει, το επαναστατικό πνεύμα του λαού μου, την αίσθηση ότι εκπληρώνω το πιο ιερό χρέος μου: να αγωνίζομαι ενάντια στον ιμπεριαλισμό όπου και αν αυτός βρίσκεται. Αυτό ανακουφίζει και θεραπεύει οποιαδήποτε βαθιά πληγή.

ΟΤΙ ΠΙΟ ΑΓΝΟ;

Λέω για ακόμη μία φορά πως απαλλάσσω την Κούβα από οποιαδήποτε ευθύνη, εκτός από αυτή που πηγάζει από το παράδειγμα της. Και αν οι τελευταίες μου ώρες με βρουν κάτω από άλλους ουρανούς, η τελευταία μου σκέψη θα είναι γι’ αυτόν τον λαό και ειδικά για σένα.

Σε ευχαριστώ για όσα με έμαθες και για το παράδειγμα σου, στο οποίο θα προσπαθήσω να είμαι πιστός μέχρι και τις τελευταίες συνέπειες των πράξεων μου. Ταυτίστηκα πάντα με την εξωτερική πολιτική της επανάστασης μας και εξακολουθώ να νιώθω αυτή την ταύτιση. Οπουδήποτε και να σταθώ θα νιώθω την ευθύνη του να είμαι κουβανός επαναστάτης και σαν τέτοιος θα δρω. Δεν αφήνω στην γυναίκα και στα παιδιά μου τίποτα υλικό και δεν λυπάμαι: χαίρομαι που είναι έτσι τα πράγματα. Δεν ζητώ τίποτα γι’ αυτούς, γιατί το κράτος θα τους δώσει τα απαραίτητα για να ζήσουν και να μορφωθούν.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΙΧΑΙΝΟΤΑΝ ΤΟΝ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

Στο καλο "συνεπη" (πολυ της μοδας αυτοι τελευταια).

Ανώνυμος είπε...

Χμ.. Εγω παντως θα ελεγα οτι μαλλον παμε προς εκλογες. Σκεφτομουν οτι θα ηταν ενα καλο τεστ να δουμε ππυ τελειωνει η εξυπηρετηση των συμφεροντων της αστικης ταξης κ που αρχιζει το προσωπικο οφελος.
Υστερα λεω κ ο δικομματισμος συμφερει αρα μαλλον παμε για εκλογες.
Χαμογελο