Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Η ανάλυση της ψήφου

Για όσους τυχόν είχαν αμφιβολίες τι σημαίνει πρακτικά το «όχι» και πώς θα το μετέφραζε η κυβέρνηση, ήρθε η χτεσινή δήλωση του πρωθυπουργού να διαλύσει (;) τις όποιες αυταπάτες: «δεν εκλαμβάνω την εντολή σας ως εντολή για ρήξη με την ευρωπαϊκή ένωση». Μην ανησυχείς, αλέξη, δε σε είχαμε παρεξηγήσει, καταλαβαίνουμε πολύ καλά. Μάλλιασε εξάλλου η γλώσσα σου να τονίζει σε όλους τους τόνους πως το δημοψήφισμα αυτό δεν είναι τίποτα παραπάνω από διαπραγματευτικό χαρτί στις συζητήσεις με τους εταίρους-δανειστές.
(Κι όλοι λένε στην παρέα, ο εταίρος κι η εταίρα).

Τι κάνει όμως τους κυβερνώντες να πιστεύουν πως μπορούν να πετύχουν μια καλύτερη συμφωνία με πιο ευνοϊκούς όρους στο συγκεκριμένο ασφυκτικό πλαίσιο της ευρωζώνης και των κανόνων της; Κατά πρώτον, το διαπραγματευτικό χαρτί που λέγαμε –γιατί είναι γνωστές οι δημοκρατικές ευαισθησίες της εε, και πόσο σοβαρά συνηθίζει να λαμβάνει υπόψη της τη λαϊκή ετυμηγορία, όταν δεν τη συμφέρει το αποτέλεσμα. Και κατά δεύτερον, η περιβόητη έκθεση του δντ, που θεωρεί το ελληνικό χρέος μη βιώσιμο και προτείνει ως λύση-διέξοδο την αναδιάρθρωσή του.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Επιστροφή κι ανακύκλωση του πρόσφατου παρελθόντος. Όχι του «ευτυχούς», προκρισιακού 2009, αλλά των ακόμα πιο πρόσφατων μνημονιακών δεινών. Κούρεμα του χρέους είχε γίνει και το 2012 (βάζοντας ταφόπλακα μεταξύ άλλων και στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων), που έγινε δεκτό με διθυραμβικούς τόνους, για να οδηγήσει τελικά στο σημερινό αδιέξοδο. Τι σημαίνει πρακτικά η πρόταση της κυβέρνησης για δάνειο 29 δις, για να εξυπηρετηθούν οι τρέχουσες ανάγκες κι η αποπληρωμή του χρέους; Επιστροφή στο καστελόριζο και συνέχεια του πρώτου μνημονίου, αλλά χωρίς το δντ –που έχω μπερδευτεί αν είναι τελικά ή όχι φίλος μας (σαν τους εταίρους μας ένα πράγμα).

Ακόμα κι αυτή η διαπραγματευτική πυγμή της κυβέρνησης πάντως, ψαλιδίζεται από τις δικές της κινήσεις καλής θέλησης προς την άλλη πλευρά και με τη θυσία του βαρουφάκη σε ρόλο ιφιγένειας. Ακόμα και αυτός ο γελοίος νάρκισσος γίνεται εμπόδιο για την… ομαλή, διαπραγματευτική πορεία και το κλείσιμο μιας συμφωνίας και μπαίνει στο περιθώριο, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζεται σαν ήρωας που έμεινε αλύγιστος! Η περηφάνια κι η λεβεντιά της ελληνικής κυβέρνησης δε φτάνει καν στο ανάστημα του βαρουφάκη και των δημιουργικών του ασαφειών για το ποσοστό του τοξικού (το «ο» με άλφα) μνημονίου. Εκτός και αν αυτό που ενοχλούσε τους εταίρους ήταν οι διασυνδέσεις του τελευταίου με τον γκαλμπρέιθ και τα αμερικάνικα κέντρα αποφάσεων, οπότε θυσιάστηκε στα πλαίσια ενός συμβιβασμού για την τήρηση ισορροπιών.

Μήπως όμως αξιοποιήσει η αριστερή πλατφόρμα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, για να προωθήσει μια αποφασιστική ρήξη από νέες ενισχυμένες θέσεις; Πολύ καλό. Το άλλο με το λαφαζάνη το ξέρετε; Όχι; Ας προχωρήσουμε λοιπόν παρακάτω.

Το κουκουέ καλεί το λαό σε επαγρύπνηση για τις εξελίξεις του αμέσως επόμενου διαστήματος και για κάθε πιθανό ενδεχόμενο. Ήδη ακούγονται διάφορα σενάρια για το IOU, που για τη σημειολογία του πράγματος είναι ομόηχο με το I owe you, που σημαίνει «σου χρωστάω» (μου χρωστάς, δε σου χρωστάω, που λέει και το τραγούδι), και για το διπλό νόμισμα, το λεγόμενο G euro, με διαφορετική αξία και χρήση σε εξωτερικό κι εσωτερικό. Φως φανάρι πως μετά από αργεντινή (που έχασε στον τελικό με τη χιλή την ευκαιρία για να γίνει ελλάδα, κατακτώντας το κόπα αμέρικα ανήμερα της κατάκτησης του euro του 04’), θα γίνουμε κούβα. Και μη χειρότερα!

Δηλ δεν υπάρχει τίποτα θετικό στην ανάγνωση του αποτελέσματος; Κάθε άλλο. Κρατάμε καταρχάς το σημαντικό στοιχείο ότι η πρόταση του κκε βρήκε απήχησε σε αρκετό κόσμο πέρα από τους παραδοσιακούς φίλους και ψηφοφόρους του κόμματος (και μεταξύ άλλων και σε κάποιους τίμιους αντάρσυους, κόντρα στο γενικό ρεύμα του χώρου τους, με τους μάλλον κοντόφθαλμους πανηγυρισμούς και την αγαπημένη ασχολία της κουκουεδολογίας, που… «ντροπή, προδοσία» και όλα τα σχετικά).


Τα λέει κι ο Μπογδάνος, σύντροφοι...
Και προχωράμε σε μια προσεκτική εξέταση του «όχι», που τσουβαλιάζει χωρίς ξεχωριστή καταγραφή διάφορα σκεπτικά (κι ανάμεσά τους και κάποιους ψηφοφόρους του κόμματος), αλλά είχε σαφή ταξικά χαρακτηριστικά, που αποτυπώνονται στον εκλογικό χάρτη. Μπορεί να μην είχαμε κάποιου είδους εμφύλιο, όπως λεγόταν καθ’ υπερβολή στα μίντια (ή μύδια, όπως τα λέει και το λαϊκό στρώμα), αλλά τα ποσοστά στις εργατικές συνοικίες και τις φτωχογειτονιές της αθήνας είναι οπωσδήποτε αντεστραμμένα σε σύγκριση με την εκάλη και τα βόρεια προάστια. Από την άλλη βέβαια το αποτέλεσμα περιέχει και αρκετά αντιφατικά στοιχεία, καθώς στην επαρχία το «όχι» συγκεντρώνει τελικά μάλλον μεγαλύτερα ποσοστά, απ’ ό,τι στα μεγάλα αστικά κέντρα. Ενώ αν πάρουμε τοις μετρητοίς κάποια ευρήματα των τελείως αναξιόπιστων δημοσκοπήσεων, υπάρχει ένα χάσμα γενεών μεταξύ της νεολαίας και της γερουσίας, που είναι μεν ευεξήγητο ως ένα βαθμό, αλλά τελείως παραπλανητικός ως και αντιδραστικός διαχωρισμός στην ουσία του.
Εν τω μεταξύ σε κάποιο καφενείο της επικράτειας μπορεί να ακούστηκε χτες το βαθυστόχαστο συμπέρασμα: «εμ, δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, για αυτό ψηφίζουν όχι». Εμ, πώς να δουλέψουν μπάρμπα, αφού οι μισοί και παραπάνω είναι άνεργοι; Σε κάποιες ηλικίες, τα ποσοστά του «όχι» μπορεί να πήγαν ευθέως ανάλογα με τα ποσοστά της ανεργίας τους.

Ο βασικός διαχωρισμός που προκύπτει, δεν είναι μεταξύ ραγιάδων-γερμανοτσολιάδων και περήφανων ελλήνων, όπως σχολίασε ο ανεκδιήγητος δελαστίκ του ναρ. Αλλά μεταξύ αυτών που έχουν (οι έχοντες και κατέχοντες, που έλεγε ο σημίτης) και φοβούνται μη τυχόν και τα χάσουν, και αυτών που δεν τρομοκρατούνται πια γιατί δεν έχουν τίποτα να χάσουν, παρά μόνο τις αλυσίδες τους (και τις αυταπάτες τους, όπως σημειώναμε τον τελευταίο καιρό). Το ζήτημα δεν είναι εάν τελικά «τραβάει» ή όχι ο λαός μας, και αν πρέπει να πάψουμε να του φορτώνουμε την ευθύνη για όσα (δεν) συμβαίνουν, αλλά να ακυρώσουμε τις κορώνες περί εθνικής ομοψυχίας, να του δείξουμε τη φάκα πίσω από το τυράκι.

Από τη στιγμή που δεν υπήρχε καμία συμφωνία στο τραπέζι, το δημοψήφισμα ήταν βασικά άνευ αντικειμένου, αλλά είχε ως ουσιαστικό διακύβευμα τον εγκλωβισμό του ελληνικού λαού. Ο οποίος αρνήθηκε να υποκύψει στην τρομοκρατία του μαύρου μετώπου κι έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος γι’ αυτό. Αλίμονο όμως αν μείνει στη χαρά για το «γκρέμισμα» των σαμαροβενιζέλων, που αποτελούν και τυπικά παρελθόν, και δε δει πίσω απ’ τα πρόσωπα, τις πολιτικές που εφαρμόζονται και τον κίνδυνο που παραμονεύει. Ανεξάρτητα από το τι ψήφισε τελικά και τι έχει κάνει μέχρι τώρα ο καθένας μας, όλοι κρινόμαστε στην πράξη, από το πόσο αποτελεσματικά θα οργανώσουμε την εγρήγορση του λαού για αυτά που έρχονται, την πάλη του ενάντια σε κάθε μνημονιακή συμφωνία, από όπου κι αν πρέρχεται.

Η πρώτη αρχή έγινε την περασμένη βδομάδα, με τη συγκρότηση επιτροπής αλληλεγγύης από διάφορες συσπειρώσεις του μαζικού κινήματος. Η συνέχεια πρέπει να δοθεί άμεσα στο δρόμο, χωρίς καμία αναβολή ή χαλάρωση, χωρίς καμία περίοδο χάριτος. Μακριά από την αποχαύνωση για τη ζαριά του μεγάλου ηγέτη, που αποτελεί εθνικό κεφάλαιο, αλλά και από την αφ’ υψηλού ειρωνεία σε όσους δεν είναι ακόμα σε θέση να δουν όσα έχουμε καταλάβει εμείς.

Υγ: πλην λακεδαιμονίων για άλλη μια φορά

138 σχόλια:

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Κι ένα παλιότερο αλλά ενδιαφέρον κομμάτι, που μπορεί να εξηγεί αρκετά για την αποπομπή βαρουφάκη

http://www.eksegersi.gr/issue/829/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/24273.%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF

Poe είπε...

http://news.in.gr/world/article/?aid=1500010531

τωρα για αυτο τι μπορουμε να πουμε;

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Πόσο λείπει η Διεθνής από το παγκόσμιο κομ. κίνημα, Poe!
Παλεύει κι αυτός ο έρμος, με νύχια και με δόντια να σώσει την πατρίδα του.
Τι να του κατηγορήσω.....

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΟΕ.

Ο ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

@Poe
Εγώ από ότι βλέπω, μιλάμε για μια επιστολή που παροτρύνει με έμμεσο και πολύ διακριτικό τρόπο, να πάρει η κυβέρνηση και ο Τσίπρας τις ευθύνες που τους αναλογούν απέναντι στο λαό, και να πάρουν και αποφάσεις που θα έχουν μια σοβαρή, έντιμη, και συνειδητοποιημένη στάση απέναντι στους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο πλανήτης (ιμπεριαλισμός).

Κώστας

Antonxxx είπε...

ΘΕΡΣΙΤΗ
εχεις το θρασος να κανεις πλακιτσες σημερα που το ΟΧΙ σου εγινε νεο μνημονιο Βαρικιζα για το αποτελιωμα του λαου;

Λιγη τσιπα δεν σου εμεινε;
Σου την εφαγε η τσιπρα;

Ψηφισες τους απατεωνες της βρωμερης σοσιαλδημοκρατιας και σημερα χασκογελας σαν χαζοχαρουμενος;

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα

μια ερωτηση: ο κουτσουμπας γτ δεν βγαινει να μας πει τι ειπαν εκει μεσα ;

Ανώνυμος είπε...

Η Κούβα είχε στείλει συγχαρητήριο τηλεγράφημα κ στην εκλογή του Τσίπρα. Ελπίζω να μην περιμένουν ότι ξεκινά ο σοσιαλισμός κ θα έχουν άλλη μια αδερφή χώρα.
VENCEREMOS

mariori

Ανώνυμος είπε...

http://tvxs.gr/news/ellada/sygxaritiria-epistoli-raoyl-kastro-ston-aleksi-tsipra

mariori

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΗΧΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ.

1Ο ΣΕΝΑΡΙΟ (ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ)

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2015 ΤΟ ΚΚΕ ΕΛΑΒΕ 338.188 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΗΦΟΥΣ.

ΤΑ ΑΚΥΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2015 ΗΤΑΝ 114.654 ΧΙΛΙΑΔΕΣ.

ΤΑ ΑΚΥΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΗΤΑΝ 310.812 ΧΙΛΙΑΔΕΣ

338.188 - 310.812 = 27.376

ΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΥΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΤΑ «ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ» ΤΟΥ ΚΚΕ, ΤΟΤΕ Η ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 27. 376 ΧΙΛΙΑΔΕΣ.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ.

2Ο ΣΕΝΑΡΙΟ (ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ)

ΑΝ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΥΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ «ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ» ΤΟΥ ΚΚΕ;

ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΠΑΛΙ ΩΣ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2015 ΟΠΟΥ ΤΑ ΑΚΥΡΑ ΗΤΑΝ 114.654 ΧΙΛΙΑΔΕΣ..

310.812 - 114.654 = 196.158

ΤΟΤΕ 196.158 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟ «ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ» ΤΟΥ ΚΚΕ.

Η ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ 142.030 ΨΗΦΟΥΣ.ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

3Ο ΣΕΝΑΡΙΟ (ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ)

ΠΑΙΡΝΩ ΩΣ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2014.

ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2014 ΤΟ ΚΚΕ ΕΛΑΒΕ 349.342 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΗΦΟΥΣ.

ΤΑ ΑΚΥΡΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2014 ΗΤΑΝ 157.094 ΧΙΛΙΑΔΕΣ.

ΤΑ ΑΚΥΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΗΤΑΝ 310.812 ΧΙΛΙΑΔΕΣ

349.342 - 310.812 = 38.530

ΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΥΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΤΑ «ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ» ΤΟΥ ΚΚΕ, ΤΟΤΕ Η ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ 38.530 ΧΙΛΙΑΔΕΣ.
4Ο ΣΕΝΑΡΙΟ (ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ)

ΑΝ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΥΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ «ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ» ΤΟΥ ΚΚΕ;

ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΠΑΛΙ ΩΣ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2014 ΟΠΟΥ ΤΑ ΑΚΥΡΑ ΗΤΑΝ 157.094

310.812 - 157.094 = 153.718

ΤΟΤΕ 153.718 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟ «ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ» ΤΟΥ ΚΚΕ.

5Ο ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΙ ΟΧΙ ΣΕΝΑΡΙΟ

ΑΠΟΧΗ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ 2014 ΣΤΟ 36,87

ΑΠΟΧΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ 31.7

ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ Η ΑΠΟΧΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΑΠΟΧΗ ΣΤΟ 34,02

ΑΠΟΧΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ 31.7

ΠΑΛΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ Η ΑΠΟΧΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΒΛΑΚΑΚΟ ΑΝΤΟΝΧΧ

ΔΕ ΣΕ ΧΑΛΑΣΕ ΠΟΥ Ο ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΚΕ ΚΑΙ ΚΟΥΒΑΣ. Ο ΚΑΣΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ.

ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕΣ ΑΝ ΜΟΥ ΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΤΣΙΠΑ ΚΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΧΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑ.

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΕΝΑ ΜΟΥ ΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙ.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΣΟ.

ΟΧΙ ΤΩΡΑ. ΤΩΡΑ.

ΕΡΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΣ ΛΙΓΗ ΕΠΑΦΗ. ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ 62,5 ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΜΑΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Η αποχή στο δημοψήφισμα ήταν 37,50.Λίγο μεγαλύτερη από τις εκλογές (1.λίγο).Από εκεί κ πέρα οι περισσότεροι ετεροδημότες του ΚΚΕ όντως δεν πήγαν να ψηφίσουν. Σημαίνει ότι η πρόταση του ΚΚΕ πέρασε σε όλους; Προφανώς όχι κ δε θα ήταν λογικό.Δεν ξέρω κανέναν που να μην επιθυμούσε να βγει το ΟΧΙ για 20 διαφορετικούς λόγους. Επίσης πάρα πολλοί που έβλεπαν τη γελοία προπαγάνδα αυθόρμητα πήγαιναν στο ΟΧΙ.
Το μόνο που μένει πλέον είναι το κοινό ανακοινωθέν. Κ η δήλωση του Κουτσούμπα ότι δεν ήταν αυτό το ΟΧΙ του λαού. Εμένα με καλύπτει κ περιμένω τη συνέχεια κ σύντομα.

mariori

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ ΜΑΡΙΟΡΙ

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΜΕ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙΣ. ΠΗΓΑ ΣΑ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΛΑΘΟΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

1) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015: ΨΗΦΙΣΑΝ 62,50

2) ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: ΨΗΦΙΣΑΝ 63,62

3) ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014 ΨΗΦΙΣΑΝ 59.33

Η ΟΥΣΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΑΡΟΛΟ ΟΤΙ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΛΑΘΟΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΧΗ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΠΟΝΤΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ. ΑΥΞΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ. ΓΙΑ 3 ΠΕΡΙΠΟΥ.


ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ Ο ΜΑΡΙΟΡΙ.

ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΟΥΝΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΜΟΥ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ.

ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ένας πολύ καλός λόγος για να ψηφίσεις όχι ήταν για να μην αφήσεις τον αχρείο Τσίπρα να δραπετεύσει και να το παίζει αριστερός για δυο τρία χρόνια ακόμη όσο θα πέρναγαν οι άλλοι τα μνημόνια.

Εγώ ψήφισα άκυρο και μετά τις σημερινές εξελίξεις το χάρηκα ακόμα περισσότερο.
Πάντως μου έκανε εντύπωση χτες (και παρά τα όσα ακούγονταν αλλού ότι οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ σε ανάγκαζαν να ρίξεις το ψηφοδέλτιο του κόμματος)ότι ούτε τραπεζάκι υπήρχε, ούτε καμία προσπάθεια ενημέρωσης και αν δεν έψαχνες να το πάρεις, μπορεί και να μην το έβρισκες.

Άσχετα λοιπόν με το πόσο καλά πέρασε ή δεν πέρασε η γραμμή σε όλους τους ψηφοφόρους ή και σε όλα τα μέλη του ΚΚΕ, η ΚΕ είχε δίκιο, φάνηκε σε 15 ώρες (ο Γιουσέιν Μπολτ της δικαίωσης, μπράβο της και συνεχίζουμε για τα χειρότερα που 'ρχονται.

ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

ΙΚΑΡΙΑ
Εκλογές 2015
Εψήφισαν 5.797, ποσοστό 50,97%, ΚΚΕ 1.808 Άκυρα 93, Λευκά 23

Δημοψήφισμα 2015
Εψήφισαν 5.914, ποσοστό 52,96%, Άκυρα 653, Λευκά 54

Βγάλτε, αν θέλετε, συμπεράσματα.
Θα μπορούσα να συνεχίσω με πολλές εκλογικές περιφέρειες όπου το ΚΚΕ στις βουλευτικές
εκλογές είχε ισχυρή υποσστήριξη.

TALIBAN

lou είπε...

Σύμφωνα με τις μετριοπαθείς προς το ΟΧΙ τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις, 40% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ ψήφισαν ΟΧΙ. Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι το νούμερο είναι πολύ μεγαλύτερο, αλλά από τύψεις δεν θα το δήλωναν τηλεφωνικά. Αλλά και έτσι να είναι, αποτελεί μεγάλη ήττα για το κόμμα

poexania είπε...

Θερσιτη παντως ο καστρο τον αλεξη συγχαιρει ξανα και ξανα οχι το λαο. Και δεν λεω οτι ο καστρο εγινε καστρατο, αλλα οπως και να εχει εμενα δεν μου αρεσει που βγαινει και επαινει τον τσιπρα των 47 και 10 σελιδων. Και αμα ο καστρο η κανεις απο τους κοντινους του δεν φροντισε πρωτα να πληροφορηθει για το πως εχουν τα πραγματα και υστερα να γινουν οι αρμοζουσες δηλωσεις τοσο το χειροτερο, μοιαζει σαν αντι να υιοθετησει ο καστρο την κατα τα αλλα σωστη λογικη του αδερφου κομματος κκε, να διαλεγει σοσιαλδημοκρατια. Ειτε περι αγνοιας προκειται ειτε περι συνειδητης επιλογης κατα τη γνωμη μου και στις δυο περιπτωσεις φαουλ διεπραχθη. Η σταση του ακελ δεν με εξεπληξε αλλα η σταση του φιντελ με εξεπληξε οσο και αν το βλεπω οτι απο καιρο τωρα εχουν αναγκαστει να βαλουν πολυ νερο στο κρασι τους

poexania είπε...

Αν δε υποθεσουμε οτι δεν απευθυνονταν στον "συντροφο αλεξη" και αυτη ηταν η συμβολη και η συμβουλη του καστρο προς το συγχρονο λαικο κινημα στην ελλαδα και αυτη η πολιτικη του εκτιμιση για ρωσια κινα κλπ, τοτε να διαλεξουμε ιμπεριαλιστη και εμεις και ολα οκ...

zoot horn rollo είπε...

Θερσίτη παραείσαι επιθετικός για κάποιο λόγο, κι αρχίζεις να μοιάζεις με τρολ. Σοβαρά.

Δε μπορεί να μετρήσει κανείς εύκολα ποιοτικά την αποχή και το άκυρο, πχ έχω 3 ανθρωπους κοντινούς μου που δε πήγαν επαρχία να ψηφίσουν λὀγω οικονομικών, και θα πήγαιναν με τη πρόταση του ΚΚΕ.

Δυστυχώς το "όχι" γίνεται "ναι"-μνημόνιο,άλλοι αλλοιώνουν και παραποιούν τις επιλογές του ελληνικού λαού (όχι μόνο προχτές) κι εξακολουθεί να φταίει το ΚΚΕ και η γραμμή του, εντάξει, πάσο.

http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/07/blog-post_7.html

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Θερσίτη, οι χαρακτηρισμοί και ο (τόσος) παρορμητισμός δε βοηθάνε τη συζήτηση. Και δεν εξυπηρετούν κάτι γενικώς, τη δεδομένη στιγμή ειδικά, εκτός κι αν είναι απλώς ξέσπασμα από όλες αυτές τις μέρες. Μην τους συνεχίζεις

Poe είπε...

Σφυροδρεπανε, ειχα κανει δυο σχολια για τον καστρο και εμφανιστηκε μονο το δευτερο, για δες μηπς σου ξεφυγε να το εγκρινεις... μπορει βεβαα και να χαθηκε:(

zoot horn rollo είπε...

Καινούρια "γραμμή" βρήκαμε.
Μη σου πω κι 110-120% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ το έριξε "όχι". Κἀπου το άκουσα, έτσι θα 'ναι.

Κάππα Κάππα. Ε; είπε...

Αλήθεια, τη βρίσκετε τόσο πολύ κάποιοι στο να πετροβολάτε το ΚΚΕ;
Σήμερα, τώρα, μετά τη Κυριακή του Δημοψηφίσματος;

Διαβάζω από το σημερινό Ριζοσπάστη το πρωτοσέλιδο:
"Ο λαός δεν εξουσιοδότησε κανέναν να υπογράψει νέα μνημόνια!"

Όποιος συμφωνεί με αυτή την άποψη, πρέπει τώρα να συνταχθεί με το ΚΚΕ.
Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

Έρχεται θύελλα και το κόμμα μόλις απέδειξε πως έχει κάθε πρόθεση να πάει καταπάνω της, με όλες του τις δυνάμεις.

Ανώνυμος είπε...

Δείτε λίγο τι ποσοστό ψηφοφόρων και μελλοντικών ψηφοφόρων του ΚΚΕ στήριξε ΟΧΙ...


http://www.publicissue.gr/11719/referendum-2015-no/

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

zoot horn rollo, "εμείς ούλ' εδώ είμαστε του ΚΚΕ, υποστηρίζουμε το Πασόκ, και ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία".... Τραμπάκουλας.

zoot horn rollo είπε...

Καλά, οι δημοσκοπήσεις έβγαζαν κάποτε τον πατέρα Κωνσταντόπουλο και το Κουβέλη δημοφιλέστερους πολιτικούς αρχηγούς.
Ισχύει ότι ψήφισαν άνθρωποι του ΚΚΕ "όχι" αλλά ας κρατάμε μια πισινή για τα νούμερα και να μη ταϊζουμε διάφορους πονηρούς.
Είναι καλό από μια μεριά που οι εξελίξεις είναι γρήγορες.

Ανώνυμος είπε...

Ας ηρεμήσουν κάποιοι γιατί στο κάτω-κάτω η αριθμολογία δεν έχει και πολύ νόημα (και πολύ περισσότερο η αριθμολογία τους). Εγώ για παράδειγμα δεν ψήφισα γιατί προέκυψε κάποιος λόγος υγείας μέλους της οικογένειας (όχι σοβαρός τελικά) και έπρεπε να μείνω εντός πόλης αντί να κάνω τα έστω 50 χιλιόμετρα απόσταση για την ψήφο. Μήπως θα με βάλουν καποιοι σε αυτούς που δε στηρίζουν το ΚΚΕ; Αυτόν που πχ δεν έκανε 400 χιλιόμετρα απόσταση ή δεν πήρε το καράβι να ταξιδέψει μια μέρα για να πάει να ρίξει το άκυρο, αυτόν που δεν κατάφερε να οργανώσει τις υποχρεώσεις του σε διάστημα μιας εβδομάδας και να αναλάβει τα αντίστοιχα έξοδα υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, μήπως θα τους βάλουν όλους αυτούς ότι δε στήριξαν τη πρόταση του ΚΚΕ; Πώς αλήθεια θα μετρήσετε για ποιό λόγο απείχε αυτός που απείχε και τι θα ψήφιζε αν δεν απείχε. Εγώ λέω οτι μέσα στο πολωμένο κλίμα του δημοψηφίσματος μέσα στην αποχή υπεραντιπροσωπεύονται ψηφοφόροι του ΚΚΕ και μάλιστα η υπεραντιπροσώπευσή τους δεν έχει να κάνει μόνο στη διαφορά των ποσοτών αποχής τώρα με τις εκλογές τον Γενάρη. Έχετε κανένα στοιχείο να με αντικρούσετε; Μάλλον όχι, γι' αυτό και λέω ότι η αριθμολογία δεν έχει και πολύ νοημα. Εγώ το προχωρώ στο ότι και στα άκυρα η υπεραντιπροσώπευση των ψηφοφόρων του ΚΚΕ ξεπερνά τη διαφορά άκυρων τώρα με Γενάρη γιατί στις εκλογές κάποιοι ψηφοφόροι μπορεί να κάνουν πιο εύκολα λάθος και να βγει άκυρο το ψηφοδέλτιο τους και επιπλέον τώρα το κλίμα ήταν πιο πολωμένο οπότε κατά τη γνώμη μου η ανεξάρτητη του ΚΚΕ επιλογή άκυρου ξεκινούσε από μικρότερο ποσοστό σε σχέση με των εκλογών του Γενάρη. Η αριθμολογία δεν έχει νόημα. Αυτό που βγαίνει ως νόημα είναι ότι υπήρξε ένα όχι αμελητέο-όπως και να το κάνεις-κομμάτι του εκλογικού σώματος που δε μάσησε και στήριξε ως την κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Μια επιλογή που δεν έγινε για να διεκδικήσει δάφνες εκλογικής επιτυχίας αλλά για να βάλει μέσα στο λαό παρακαταθήκη της τιμιότητας, της αγωνιστικότητας και της αποφασιστικότητας του κόμματος. Μια μέρα μετά πάντως το "Όχι" κάποιων πήγε σούμπιτο στη συνάντηση των αρχηγών και σήμερα σούμπιτο στο eurogroup και στη σύνοδο κορυφής. Εγώ αν το είχα ρίξει όχι δε θα ήμουν ούτε ευτυχής, ούτε περήφανος ούτε έστω ικανοποιημένος.

ρα

Poe είπε...

ρα, στις εκλογες επειδη εχω κανει πολλες φορες εκλογικος αντιπροσωπος, ο ψιλολαθος σταυρος-πχ να μοιαζει με χ- απο ολους τους δικαστικους που μου εχουν τυχει θεωρειται σωστος και ο εντελως λαθος δεν ακυρωνει το ψηφοδελτιο απλα δεν παει στο προσωπο. Αρα δεν βγαινει και εκει ευκολα ακυρο. Τα περισσοτερα ακυρα αν θελεις την πειρα μου ειναι χαρτια με βρισιες, προφυλακτικα, μουτζες, 5-6 ψηφοδελτια μαζι σε ενα φακελο κλπ.

TRASH είπε...

Το ΚΚΕ ήταν ο μεγάλος νικητής του δημοψηφίσματος, αφού με τα στοιχεία του ΥΠΕΣ έλαβον:
-Αποχή/Λευκό/Άκυρο: 4.054.521
-ΟΧΙ: 3.458.450
-ΝΑΙ: 2.545.237

Αυτά για όποιον θέλει να παίξει με τους αριθμούς (μπορούμε να πουλήσουμε τρέλλα και εμείς)

Από εκεί και πέρα τώρα, αρκετός κόσμος που είχε πειστεί από τις θέσεις για το μάταιο του δειλλήματος της Κυριακής, προτίμησε να πάει για μπάνιο από το να τραβιέται για να ρίξει ένα άκυρο. Λογικό.

Εδώ κόντεψα να μην πάω εγώ καθόλου, που ήμουν εκλογικός σε άλλη περιοχή από αυτήν που ψηφίζω.

Και φυσικά το ζήτημα είναι πως το ΚΚΕ δικαιώθηκε σε χρόνο μηδέν για το τι σήμαινε τελικά το όχι, και αυτό που προξενεί τεράστια εντύπωση είναι να μην εξοργίζονται κάποιοι με τον Τσίπρα που πήρε το ΟΧΙ τους και το έκανε ΝΑΙ, αλλά το με το ΚΚΕ που είχε προειδοποιήσει ρητά για αυτή την εξέλιξη.

TRASH είπε...

Οι αναφορές στην επιστολή Κάστρο είναι το λιγότερο αστείες, ακόμη και αν δεν εξετάσει κάποιος την ουσία της, που μάλλον δεν είναι και τόσο αβανταδόρικη για τον Τσιπράκο. Τουναντίον.
Ο Φιντέλ κάνει εξωτερική πολιτική. Στα πλαίσια αυτής έχει στείλει συγχαρητήρια μέχρι και στον Πάπα.
Δεν νομίζω πως το εξέλαβε κάποιος ως προτροπή να ασπαστούμε τον ρωμαιοκαθολικισμό.

Αναυδος είπε...

Για τους αριθμολαγνους
Το αθροισμα της επιπλεον αποχης (σε συγκριση με τον Ιαν’15) ακυρων και λευκων είναι 376χιλ.
Καποιοι από τους απεχοντες, ακυρο λευκο του Ιαν’15 ψηφισαν τωρα ΝΑΙ/ΟΧΙ
Αρα παρα τις οποιες διαρροες το Κομμα επεισε πολλους

Από εκει και περα οσοι ψηφισαν ΟΧΙ αθελα τους στηριξαν Τσιπρα και είναι ακομψο να επιμενουν αν προκειται για φιλους. Οι εχθροι μας οποιαδηποτε αφορμη θα βρουν για να μας επιτεθουν και λιγο με ενδιαφερει η γνωμη τους

Ο Καστρο έστειλε συγχαρητιρια μεχρι και τον Ομπαμα για το προγραμμα υγειας
http://www.cato.org/blog/fidel-castro-endorses-obamacare

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΕ

ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΡΕΠΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΜΟΥΣ; ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΑΥΤΟ. ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΟΝΧΧ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ.

εχεις το θρασος να κανεις πλακιτσες σημερα που το ΟΧΙ σου εγινε νεο μνημονιο Βαρικιζα για το αποτελιωμα του λαου;

Λιγη τσιπα δεν σου εμεινε;
Σου την εφαγε η τσιπρα;

Ψηφισες τους απατεωνες της βρωμερης σοσιαλδημοκρατιας και σημερα χασκογελας σαν χαζοχαρουμενος;

ΚΑΙ Σ' ΑΥΤΟ ΑΠΑΝΤΗΣΑ.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΣΜΟΣ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ;

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΟΝΧΧ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΖΟΟΤ ΗΟΡΝ

ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΙΑΖΩ ΜΕ ΤΡΟΛ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ Σ' ΑΡΕΣΟΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ.

Η ΑΠΟΧΗ ΚΥΜΑΝΘΗΚΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΚΑΙ ΥΠΗΡΞΕ ΑΥΞΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ.

ΤΑ ΜΛ ΖΗΤΗΣΑΝΕ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΤΟ ΚΚΕ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ Ο ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ

ΑΠΛΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.

ΠΟΕΧΑΝΙΑ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΣΥΧΓΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΛΑΟΥ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΛΕΚΕΙ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ. ΔΕΝ ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

TRASH είπε...

Τα στρατόπεδα από προχθές είναι ξεκάθαρα.
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους πολιτική κουβέντα μπορεί να γίνει με τους ρουφιάνους που καλούσαν την αστυνομία να συλλάβει τους εκπροσώπους του κομμουνιστικού κόμματος έξω από τα εκλογικά τμήματα, και ενώ ο μόνος που υπερασπίστηκε το παραπλανημένο ΟΧΙ του ελληνικού λαού ήταν τελικά το ΚΚΕ.

Από εκεί και πέρα, και εφόσον το ΚΚΕ όχι μόνο δικαιώθηκε σε χρόνο dt για το ΟΧΙ που μεταφράστηκς ως ΝΑΙ, αλλά και είναι το μόνο που υπερασπίστηκε την βούληση αυτών που ψήφισαν ΟΧΙ για σταμάτημα της λιτότητας, η μόνη λογική εξήγηση για όσους επιμένουν αντι-ΚΚΕ είναι πως κανείς ποτέ δεν ζημειώθηκε κάνοντας αντικομμουνισμό.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΡΕΛΑ

-ΑΠΟΧΗ 3.697.368 ΣΤΑ ΜΛ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.

-ΟΧΙ: 3.458.450
-ΝΑΙ: 2.545.237

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Συντροφοι 2 παρατηρησεις.
1) δεν αντιλαμβανομαι απο ποτε η απηχηση μιας θεσης αποτελει επιχειρημα για την ορθοτητα της. Αν ειναι ετσι ας παμε για κανα προσκυνημα στη Μεκκα ή στα λειψανα της αγιας Βαρβαρας να γιατρευτουμε.
Ειχε απωλιες το κομμα ως προς την απηχηση της γραμμης του απο ψηφοφορους του? ΝΑΙ ειχε. Κερδισε καποιους αλλους Ναι κερδισε. Τα ειδα και τα 2 με τα ματια μου. Ηταν μειον το ταμειο? Μπορει. Ηταν τοσο οσο διαδιδουν οι αλητες του συριζα? Ουτε καν.
Καταρχην οπως πολλοι που ψηφισαν ΚΚΕ πηγαν στο ΟΧΙ, οπως ενα 10% νεοδημοκρατων πηγε στο ΟΧΙ ετσι και καποιοι που απηχαν πηγαν τωρα και ψηφισαν. Ξερω τετοιους και αλλοι που ειχαν ψηφισει τωρα εκαναν αποχη. Επισης καποιος που εριξε ακυρο τωρα μπορει να ψηφισε. Το επιχειρημα οτιντα χ τα εβγαζαν ακυρα στην Αττικη που μιλαω με ενα σωρο συντροφους εκλογικους αλλα και εκει που ημουν εγω δεν ισχυει. Και τα χ και τα τικ εγκυρα τα επιαναν. Τα ακυρα ηταν 3 κατηγοριων. 1) το ψ/δ του κομματος, 2)βρισιες οι οποιες επικεντρωνονταν στην τροικα, Σοιμπλε, ΕΕ, κλπ και 3) σταυρος και στο ναι και στο οχι, μαζι το ψ/δ με το λευκο κλπ που ειναι ειτε αφηρημαδα ειτε συνειδητο που απλα βαριοταν να γραφει μπινελικια κλπ
2) στη ζωη μου ειδα πολλους να περνουν απεναντι απο προσωπικο εγωισμο. Ντροπη δεν ειναι μια λαθος εκτιμηση, ντροπη ειναι να θελει καποιος μια αλλη κοινωνια ανθρωπινη και να μην ειναι σε θεση να παραδεχτει μια λαθος πολιτικη εκτιμηση.
Κανενας ψηφοφορος του ΚΚΕ που εριξε οχι δεν στηριζει συριζα, κανενας δεν στηριζειβτο νεο μνημονιο ωστοσο η προσσεγιση οτι ενα μαζικο οχι που εμεις θα το ερμηνευαμε με αστερισκο οτι ειναι οχι ρηξης και αυτο θα αναγκαζε τον συριζα να αναδιπλωθει ως προς τις σαφης προθεσεις του για μνημονιο ειναι πλεον σημερα σαφες οτι ηταν λαθος πολιτικη προσεγγιση και αυτο δεν το λεει το ΚΚΕ, το λεει η πραγματικοτητα και δεν την αλλαζει ουτε αν 50.000 κκεδες εριξαν οχι ουτε αν ολοι οι κκεδες πλην Κουτσουμπα εριξαν οχι.
Ουτε η επιστολη Καστρο την αλλαζει αν και η επιστολη εχει σαφως αλλο μυνημα και σκοπο απο το να συνταχθει ο Καστρο στο πλευρο του Τσιπρα. Τα ειπαν και αλλοι αυτο οπως ο Τρας και ο Ποε.

ratm

Υγ. Τωρα ειναι ωρα για μαχη σκληρη. Μη λειψει κανεις απο εγωισμο οπως και τους συντροφους που στηριξαν την επιλογη του κομματος εχω να πω οτι ο ρεβανσισμος δεν βοηθαει το αντιθετο θα λεγα. Ηρεμηστε και παμε να οργανωσουμε τολην αντισταση.
Εκτος απροοπτου πρωτος σταθμος ακροναυπλια το Σ/Κ για οδους νιωθουν νιατα ακομα αλλιως στις επιτροπες αλληλεγγυης, στην πορεια προς τον ΣΕΒ κλπ

poexania είπε...

Ωραιος ρατμ.

Ανώνυμος είπε...

"Εγώ αν το είχα ρίξει όχι δε θα ήμουν ούτε ευτυχής, ούτε περήφανος ούτε έστω ικανοποιημένος."

- Κανεις λάθος και μάλιστα επιμένεις σε αυτό το λάθος. Φυσικά και είμαι περήφανη για το Όχι του δημοψηφίσματος. Χαιρομαι για την ετυμυγορια του λαου. Και έχει σημασία ότι αυτό το Οχι το φώναξε ο λαός με την τρομολαγνεία των μμε να εξαπολύεται από παντού, με κλειστές τράπεζες, με απειλές, προειδοποιήσεις για grexit και καταστροφή. Είμαι πεπεισμένη ότι ακόμα και εάν δεν είχε κανένας την δυνατότητα να πάρει το μισθό η την σύνταξη του, πάλι το Όχι θα θριάμβευε. Το Οχι ειναι αυτο που πραγματικά "δεν μασησε" και οχι το ακυρο και η αποχη επειδη καποιοι πηγαν για μπανιο.

- Σε αντίθετη περίπτωση , θέλεις να πείσεις σοβαρά οποιονδήποτε ότι τα πράγματα για το λαό θα ήταν το ιδιο ακριβως, με το Ναι της υποταγης αντι με το Οχι? Δεν υπάρχει καμια διαφορα με το Όχί? Θα πέρναγε η τρομοκρατία των ευρωπαίων και των εγχωριων παπαγάλων και τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για το λαό, σέρνοντας την ψήφο του φοβισμένος στο Ναί? Δεν στεκει ουτε καν σαν σοβαρο επιχειρημα η ταυτιση του Ναι με το Οχι. Μην εκτιθεστε αλλο.

- Βγάζω εντελώς το κομματικό συμφέρον και τα κομματικα παιχνιδια. Η τακτική του Τσίπρα να εξοπλιστεί με το Όχι έναντι της Ευρώπης είναι πολύ έξυπνη κατά την γνώμη μου. Τόσο καιρό ακούμε τα κοράκια της ΕΕ για grexit. Οι απειλές για grexit είναι μια πάγια τακτική κατατρομοκράτησης του κόσμου τόσα χρονια. Τώρα αυτά τα κοράκια που επενδύουν στο grexit, είναι ελεύθεροι να το κάνουν. Εμπρος! Οποιοσδήποτε μπορεί να εκλάβει το Οχι του λαου σαν αίτημα για έξοδο από την ΕΕ. Όσοι θέλουν grexit , είναι πανεύκολο να το κάνουν και τωρα πια με την ευλογια του ελληνικού λαου. Η να μας διωξουν ή αλλιώς να πάψουν να πετάνε απειλές και τελεσίγραφα γιατί δεν πιάνουν πια, ούτε με μαύρη προπαγανδα, ουτε με απειλες, ούτε με κλειστές τράπεζες, ούτε με οποια άλλη τρομοκρατία. Τα ψεμματα τελειωσαν !

Α.

poexania είπε...

Εγω παντως αυτη τη στιγμη ειμαι κατω απο το ιτσεδιν και κανω μπανιο

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΣΒΟΣ
Εκλογές 2015
Εψήφισαν 60.923, ποσοστό 45,82%, ΚΚΕ 6.410 Άκυρα 1.251, Λευκά 386

Δημοψήφισμα 2015
Εψήφισαν 60.574, ποσοστό 47,80%, Άκυρα 4.894, Λευκά 608

Βγάλτε, αν θέλετε (που δεν θέλετε) συμπεράσματα.
Μπορώ να συνεχίσω με πολλές εκλογικές περιφέρειες όπου το ΚΚΕ στις βουλευτικές
εκλογές είχε ισχυρή υποστήριξη, αλλά τι νόημα έχει ?
Θα μπορούσα να κατηγορηθώ σαν αριθμολάγνος.

TALIBAN

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΣΩΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΕΧΑΝΙΑ

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙΣ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΡΑΤΜ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΗΧΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΕΣ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ.

ΣΕ ΡΩΤΑΩ

ΠΙΝΕΙΣ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ;

ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΙΝΩ.

ΚΑΙ ΒΓΑΖΩ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΙΝΕΙΣ ΚΟΚΛ ΚΟΛΑ ΠΙΝΕΙΣ ΠΕΠΣΙ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ.

ΑΠΟΘΕΩΝΤΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ 36,5 ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ 62,5 ΤΟΥ ΟΧΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑΙ.

ΑΡΑ ΕΧΕΙ 100 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΑΠΟΔΟΧΗ Ο ΑΛΕΞΗΣ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Cos είπε...

@A
Φυσικά και το ΟΧΙ του λαού δεν είναι ίδιο με το ΝΑΙ της Εκάλης, του Κολωνακίου και των πάσης φύσεως βολεμένων. Όμως το ερώτημα ήταν τόσο ύπουλο και βρώμικο, που οι αστοί το ερμήνευσαν (και το προδιέγραψαν) σαν ΝΑΙ στην πολιτική τους. Αυτό είναι το ζήτημα, κανένα άλλο.

Ανώνυμος είπε...

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ
Εκλογές 2015
Εψήφισαν 23.589, ποσοστό 40,92%, ΚΚΕ 2.152 Άκυρα 391, Λευκά 149

Δημοψήφισμα 2015
Εψήφισαν 23.000, ποσοστό 42,39%, Άκυρα 1.417, Λευκά 158

Βγάλτε, αν θέλετε (που δεν θέλετε) συμπεράσματα.

TALIBAN

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Α.

Αυτοί που έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι, δηλαδή αυτοί που βασικά έθεσαν το ερώτημα και δευτερευόντως αυτοί που το αποδέχτηκαν πήραν εχτές το περήφανο Όχι σου και το έβαλαν κάτω από ένα κείμενο που λέει πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Και σήμερα αυτός που έθεσε το ερώτημα και σου είπε να υπερψηφίσεις τη θέση του και εσύ το έκανες πάει σήμερα επιδιώκοντας ΣΥΜΦΩΝΙΑ (το τι θα πάρει τελικά είναι άλλο ζήτημα). Και επιδιώκει συμφωνία κουνώντας στον αέρα ένα κωλόχαρτο που όμως έχει και τη δική σου υπογραφή απάνω. Η πλάκα είναι μάλιστα ότι σε είχε προειδοποιήσει ότι αυτό ακριβώς θα κάνει. Και εσύ λοιπόν την έβαλες την υπογραφή σου. Μπορείς να λες ότι εύ δεν εννοούσες αυτό, ότι εννούσες κάτι άλλο. Ξέρεις πόση αξία έχει η γνώμη σου; Όση και κάθε παραπλανημένου (και τέτοιος έχω διατελέσει και εγώ) σε κάθε εκλογές μέχρι σήμερα που κατόπιν εορτής παραπονιέται ότι άλλα ψήφισε αυτός και άλλα τελικά γίνονται. Εσύ να είσαι περήφανη αφού το θες, να φουσκώνεις και σαν παγώνι άμα σου αρέσει. Εμένα όμως θα μου μοιάζεις σαν εκείνους τους γελοίους που πανηγύριζαν για τον ΓΑΠ του 2009 και το 2012 τον καταριούνταν χωρις το παραμικρό ίχνος αυτοκριτικής.

Μιλάς για ταύτιση από μέρους μου του ΝΑΙ και του ΟΧΙ. Λάθος και λάθος από πρόθεση. Ναι δεν είναι ίδιο. Και το να έρθουν να σου κόψουν το ένα πόδι είναι κάπως διαφορετικό από το να έρθουν να σου κόψουν το χέρι. Εσύ αν είσαι αποφασισμένη στη βάση αυτής της διαφοράς να αρχίζεις να επιλέψεις ποιό μέλος του σώματός σου θα θυσιάσεις να πας να τα δωρίσεις οικειοθελώς και υπερήφανα. Εμένα η υπαρκτή διαφορά δε με κάνει τόσο υπερήφανο ώστε να μπω στη διαδικασία να επιλέξω. Αυτά τα αφήνω για σας τους τόσο υπερήφανους. Και εις ανώτερα.

Ο λαός σε μεγάλο μέρος δυστυχώς δε ψήφισε ΟΧΙ επειδή "δε μάσησε" αλλά επειδή πίστεψε. Δε πίστεψε μεν τα κανάλια αλλά πίστεψε σε μεγάλες χίμαιρες. Πίστεψε ότι υπάρχουν εύκολες και χωρίς κόστος λύσεις. Πίστεψε ότι αρκεί να σου χαριστούν δανεικά με το να κάνεις τον καμπόσο όπου καμπόσος σημαίνει κάτι μεταξύ του ρίχνω μια μούντζα έξω από τη Βουλή και ρίχνω ένα ψηφοδέλτιο σε ένα στημένο ερώτημα ενός στημένου δημοψηφίσματος. Οπλίσου λοιπόν με την περηφάνεια σου και όταν έρθουν τα νέα μέτρα και σε μένα και σε σένα να έρθεις να μου αρχίσεις τις διαμαρτυρίες σου για το πώς είναι δυνατόν η ψήφος του λαού να ξαναχειραγωγήθηκε για νιοστή φορά. Από εμένα πάντως να μην ελπίζεις να βρεις κατανόηση για το περήφανο υφάκι που θα έχεις.

Δε με ενδιαφέρει τι ήταν η τακτική του Τσίπρα ως προς τους εταίρους. Με ενδιαφέρει πρωτίστως τι είναι η τακτική του προς το λαό. Αυτή την κρίνω ως την πιο εγκληματική στην οποία έχω γίνει μάρτυρας. Και το αν έχω δίκιο θα κριθεί πολύ εύκολα από αυτό που θα έρθει. Είτε είναι η νέα συμφωνία, είτε Grexit με καπιταλισμό υπό μεγάλη κρίση (βρίσκω μεγάλη δυσκολία στο να μείνω ήρεμος μπροστά στην απίστευτη ανευθυνότητα που αναβλύζει η περιγραφή σου στο συγκεκριμένο απόσπασμα, ειδικά αν ληφθεί υπόψη η κατάσταση μέσα το λαό και το επίπεδο προετοιμασίας του κράτους) ή κάτι ενδιάμεσο. Εσύ να κάθεσαι να τη θαυμάζεις μου είναι αδιάφορο. Εδώ θα είμαστε και αύριο και τις επόμενες μέρες. Και εγώ, και εσύ, και η υπερηφάνεια σου. Και θα κρίνουμε εαυτούς.

ρα

ΥΓ. TALIBAN Αυτοί που δεν πήγαν το Γενάρη στη Λέσβο και αυτοί που δεν πήγαν τώρα είναι οι ίδιοι απαραίτητα μεταξύ τους; (αν εξαιρέσουμε το 300+ που παίρνει τώρα η συμμετοχή; Αν έχεις κάποια έρευνα που να το υποδηλώνει φέρτη να τη δούμε. Αν όχι η πληροφορία της παράθεσης των αριθμών είναι περίπου άχρηστη.

Ανώνυμος είπε...

Οταν η Αριθμητική δεν βολεύει τους Οπορτουνιστές τόσο το Χειρότερο για την Αριθμητική Σ.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως έχουμε περάσει ήδη στην επόμενη μέρα και ο χρόνος κυλά απειλητικά.Καλή η αριθμητική και η ανάλυση,να γίνει και συζήτηση αλλά τώρα τι κάνουμε; Μπας και τέλος πάντων απαντήσουμε σωστά κάποια στιγμή και στο σωστό ερώτημα.

mariori

Αναυδος είπε...

ΡΑ προσυπογραφω

το ΟΧΙ ήταν ΝΑΙ για συμφωνια εντος 48 ωρων Γι αυτο και τα απανωτα διαγγελματα Τσιπρα
Οι υπολοιποι απλω επεσαν στην αριστοτεχνικη παγιδα που τους εστησε η συγκυβερνηση και τωρα προσπαθουν να αποδειξουν οτι αφελεις υπηρχαν και στην επιρροη του ΚΚΕ

Αναυδος είπε...

Τώρα τι κάνουμε ρωτά η μαριορή και δικαιως

Το προβλημα ειναι οτι τοσο οι του ΝΑΙ όσο και οι του ΟΧΙ θα στηριξουν τη συμφωνιασ που πιθανα να φερει ο Τσιπρας. Και τωρα θα πηγαινει το ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ να προτεινει απεργια κι οι ΟΧΙ μαζι με τουςνενεκους θα λενε αυτο ειναι προδοσία


Poe είπε...

Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν μπορουμε να συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε, απαγορευεται;
Δηλαδη πρεπει σωνει και καλα να με πεισεις οτι εκανα λαθος που ψηφισα οχι και να σε πεισω οτι εκανες λαθος που ψηφισες την προταση το κομματος; Τα επιχειρηματα και απο τις δυο πλευρες θεωρω εχουν αναπτυχθει, σχολια του στυλ "Εγώ αν το είχα ρίξει όχι δε θα ήμουν ούτε ευτυχής, ούτε περήφανος ούτε έστω ικανοποιημένος." δεν νομιζω οτι βοηθανε κανενα, ουτε και κανουν κανεναν να αλλαξει αποψη στο ζητημα, αν ηταν θα ειχε αλλαξει μετα απο τοσο διαλογο στο παλιοτερο αρθρο, θεωρω τα επιχειρηματα και των δυο πλευρων εκφραστηκαν διεξοδικα και εν πασει περιπτωσει απο ενα σημειο και περα χανει και το νοημα της η επαναληψη επι επαναληψης. Νταξ αν σκοπος ειναι να διαφωνουμε με τα ιδια και τα ιδια επιχειρηματα μεχρι να γινουμε μαλλια κουβαρια οκ...προτιμω να μην παρω

Οσο για την αναγνωση των αποτελεσματων... προσωπικα ο μονος λογος που σκεφτομουν να ψηφισω την προταση του κκε ειναι επειδη γνωριζα οτι θα πεσει το ποσοστο του, τελικα δεν το εκανα γιατι νομιζα οτι η καλπη θα ειναι στον ποντο και για πολλους λογους που αν θελετε σας τους αναλυω δεν ηθελα να βγει το ναι. Αν ηξερα ποσο μεγαλη θα ηταν η διαφορα θα ηταν πιο πιθανον να εριχνα το ψηφοδελτιο του κομματος εστω και αν θα συνεχιζα να το θεωρω λαθος τακτικης μονο και μονο για να μην πεσουν τα ποσοστα. Καλο θα ηταν παντως γενικα, οποια συμπερασματα ειναι να βγουν απο ολους μας να βγουν οσο το δυνατον με λιγοτερη προκαταληψη.

Poe είπε...

και να προσπαθουμε να συζηταμε μεταξυ μας οπως αρμοζει σε συναγωνιστε, οχι σαν ταξικοι εχθροι να ψαχνουμε την αφορμη να πει ο ενας τον αλλο προδοτη η βλακα

Ανώνυμος είπε...

Δεν μου λές Ταλιμπαν:
Για εσένα το ΚΚΕ δεν έπιασε, απέτυχε. Αν και στα παραδείγματα που αναφέρεις φαίνεται και η μειωμένη συμμετοχή και το υψηλό ποσοστό αποδοχής της γραμμής του. Αλλά ας το αφήσω αυτό.
Θα μας πείς τελικά ποιανού η γραμμή έπιασε τόπο τελικά; Θα μας πείς επίσης ποιανού η γραμμή τελικά δικαιώθηκε από τις εξελίξεις;
Ας μας πείς:
-Επιασε τελικά η γραμμή της Χρυσής Αυγής; Άρα να λέμε τα ίδια με την Χρυσή Αυγή!
-Επιασε τελικά η γραμμή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ;Άρα να λέμε τα ίδια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ!
-Επιασε τελικά η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ; Άρα να λέμε τα ίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ!
(Τον αντικομμουνιστικό Ε.Α. τοποθέτησε τον σε μια από αυτές τις γραμμές!)
Για πές μου λοιπόν, με βάση τα νούμερα ποιός από αυτούς δικαιώθηκε;
Λοιπόν ψηφίσατε "ΟΧΙ" και η κυβέρνηση απλά σας εγραψε στα παλιά της τα παπούτσια. Για τί αυτή έκανε το δημοψηφισμα για να καθυποτάξει το λαό, αυτή έχει και το πεπόνι και το μαχαίρι. Και έχει πλέον και το θράσσος να ισχυρίζεται ότι το 62% του λαού στηρίζει την κυβέρνηση. Ότι πήρε εντολή για εθνική ομοψυχία και παραμονή στην Ευρωζώνη με κάθε θυσία.Και αμέσως Εθνικό Μέτωπο, με κοινό ανακοινωθέν μαζί με τα κόμματα του "ΝΑΙ"!
Και μην κρύβεστε ορισμένοι πίσω από το πως ψήφισε η πλειοψηφία. Γιατί εδώ μιλάμε για πολιτικές δυνάμεις.
Και τελικά ποιά θέση δικαιωθηκε 100%; Μόνο η θέση του ΚΚΕ!
Ποιά θέση εκφράζει αυθεντικά την πλειοψηφία όσων αυθόρμητα ψήφισαν "ΟΧΙ" 100%; Μόνο αυτή του ΚΚΕ!
Και τελικά γιατί όλο λέτε για το ΚΚΕ και δεν μας λέτε για τους χιλιάδες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που λένε ότι το ΚΚΕ έχει δίκιο, ψήφισαν με βαριά καρδιά το "ΟΧΙ" και τώρα κυκλοφορούν με σκυμένο το κεφάλι;
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Παρέθεσα τις 3 πρώτες πανελλαδικά εκλογικές περιφέρειες με τα μεγαλύτερα ΚΚΕ ποσοστά στις Εκλογές 2015 κατα φθείνουσα σειρά.
Έχει σημασία πως ο αριθμός ψηφισάντων είναι και στις 3 περίπου ίδιος, το δε ποσοστό συμμετοχής είναι μεγαλύτερο στο Δημοψήφισμα απο τις Εκλογές και στις 3.
Επίσης και σημαντικότερο, τυχαίνει και οι 3 περιοχές να είναι νησιά, κατά συνέπεια οι όσοι ψηφίζουν είναι σχεδόν οι ίδιοι.

@ ΡΑ
Όπως το τόνισα στους σχολιασμούς μου, όταν οι αριθμοί δεν υποστηρίζουν τις απόψεις τότε τόσο χειρότερα για τους αριθμούς.

TALIBAN

Ανώνυμος είπε...

Πάμε λοιπόν στην τέταρτη κατά φθείνουσα σειρά περιφέρεια.

ΛΕΥΚΑΔΑ
Εκλογές 2015
Εψήφισαν 15.578, ποσοστό 53,39%, ΚΚΕ 1.443 Άκυρα 339, Λευκά 118

Δημοψήφισμα 2015
Εψήφισαν 14.671, ποσοστό 52,16%, Άκυρα 872, Λευκά 172

Βγάλτε, αν θέλετε (που δεν θέλετε), συμπεράσματα.

TALIBAN

Ανώνυμος είπε...

Και στις περιοχες που δεν ειχε τοση δυναμη το ΚΚΕ κυριε?
Πχ Α Αθηνας που τα ακυρα ηταν στο 6%?
Και λεω για Α Αθηνας καθως εκει ειναι γειτονιες οπως τα εξαρχεια που αναρχικοι και ΑΝΤΑΡΣΥΑ εχουν πολλες δυναμεις. Και εκει τα ακυρα ηταν περισσοτερα απο το μεσο ορο.
Μπορω να το ερμηνευσω οτι κοσμος που συσπειρωνονταν σε αυτες τις δυναμεις ταυτιστηκε με τη λογικη του ΚΚΕ?

Και οπως ειπα και παραπανω 99,9% να ειχε το οχι παλι η πραγματικοτητα δεν αλλαζει. Οπως δεν αλλαξε οταν εβαλαν τον κακομοιρο το Γαλιλαιο να πει με το ζορι οτι η γη ειναι επιπεδη.
Οποτε ταλιμπαν ασε την ιερα εξεταση γι'αλλου εδω δεν πιανει...

ratm

Ανώνυμος είπε...

Στο μισο σου σχολιο συμφωνω Θερσιτη. Στο αλλο μισο ομως διαφωνω.
Η ερωτηση δεν ηταν αν πινω κοκα κολα. Η ερωτηση ηταν η εξης.
Καθομαι σε ενα τραπεζι καινο Τσιπρας μου φερνει μια κοκα κολα και μια πεπσι. Και με ρωτα θες την κοκα κολα? Και η απαντηση πρεπει να ειναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Χωρις αστερισκο και αλλα λογια. Και μαλιστα ο ιδιος που με καθισε στο τραπεζι και μου φερε τα 2 αναψυκτικα μου λεει απο πριν. Σε περιπτωση που πεις ΝΑΙ παιρνεις κοκα κολα, σε περιπτωση που πεις ΟΧΙ παιρνεις πεπσι...
Ετσι ηταν το παιχνιδι που εξυπνα οντως εστησε η κυβερνηση.
Γι'αυτο και σημερα παρα το 62% παρα το οτι οντως ο εργατοκοσμος που ψηφισε οχι σε μεγαλο βαθμο το εκανε με τη λογικη της εναντιωσης και της ρηξης με την ΕΕ, παρολα αυτα πινει... πεπσι....

ratm

Ανώνυμος είπε...

@ ratm

κατ' αρχήν εγώ δεν σε έβρισα ώστε να σου δώσω το δικαίωμα να με λές κύριο.
Στην συνέχεια και σοβαρότερο, έχω να σου πώ πως βουίζει το κεφάλι σου και να το προσέξεις.
Απο πού προέκυψαν αυτά τα αμίμητα με τον Γαλιλαίο και την Ιερά Εξέταση ?

TALIBAN

Υ.Γ.
πουθενά δεν υποδήλωσα κάν, τι εγώ ψήφισα προχθές

Ανώνυμος είπε...

mariori
+1 (ή κάπως έτσι τέλος πάντων)

Λέων

Ανώνυμος είπε...

-ρα, αφού αποδέχεσαι το Όχι σαν θετικό για το λαό που δεν έπεσε στην παγίδα της τρομοκρατίας των καναλιών, τότε δεν υπάρχει κάτι να αναλύσουμε περισσότερο. Το Ναι στην ταπείνωση και το αυτομαστίγωμα του λαου, δεν θα μπορούσε με κανένα τρόπο να θεωρηθεί σαν νίκη του λαϊκού κινήματος, όπως κι αν αυτό εκπροσωπείται και μεταφραζεται. Για το Όχι μπορούμε να πούμε πολλά πως θα το διαχειριστεί ο καθένας. Για το Ναι οχι.

- Για το Όχι σαν διαπραγματευτικο ατού, το ακούω από αρκετούς και έχει μια λογική. Οι ευρωπαίοι έχουν την δυνατότητα και την αφορμή να μας διωξουν ελευθερα και με την θεληση του λαου. Αν δεν το κανουν σημαινει οτι το grexit τους ηταν μπλοφα και μια μονιμη απειλη επι χρονια που δεν πιανει πια.

- Για τα υπολοιπα ας τα αναλογιστουμε ψυχραιμα. Φυσικα και η επστροφη στην δραχμη θα ειναι μια παρα πολυ δυσκολη περιοδος για ολους μας. Θα δουμε πραγματα που ισως δεν εχουμε φανταστει. Αλλα αυτη η αποτομη αλλαγη στην κοινωνια ειναι και ευκαιρια για να αλλαξει ριζοσπαστικα. Ετσι μονο γινεται, πως αλλιως; Εγω δεν εχω πια τιποτα να χασω, 7 χρονια ανεργη και το μονο που σκεφτομαι ειναι οι γονεις μου, τιποτα αλλο. Ειναι ομως τουλαχιστον αντιφατικο και αστειο, να μιλαει, να γραφει, να διαβαζει και να θαυμαζει καποιος για την πολυ πιο δυσκολη περιοδο που εδρασε ο ΔΣΕ και μπροστα στην περιπτωση αλλαγης νομισματος και μεγαλης αναταραχης να ειναι επιφυλακτικος. Δηλαδη πως περιμενουν καποιοι να ξεσηκωθει ο κοσμος και να παρει την εξουσια στα χερια του? Οταν θα ειναι χορτατος και με μισθο-ευρω στην τσεπη? Οπως ειπα και πριν τα ψεμματα τελειωσαν.

Α.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Ρα,3:03 μ.μ., συγχαρητήρια!
Αφιερώνω στους υπερήφανους οχιάδες αυτούς τους στίχους, που γράφτηκαν προφητικά, πριν από 25 χρόνια:

Στίχοι: Γιάννης Μηλιώκας
Μουσική: Γιάννης Μηλιώκας

Τσίρκο, παράγκα, φίρμα γκρέκα
τέμπο, μουργέλα, αγγαρεία
γκράντε μαέστρο καλαμπόρτζο
ράτσα μπαρούφα, ομελέτα, ιστορία
γκράντε μαέστρο καλαμπόρτζο
ράτσα μπαρούφα, ομελέτα, ιστορία.

Μασκαρά, γκρέκο μασκαρά
μασκαρά, γκρέκο μασκαρά.

Μάτσο αμάκα καπιτάλε
σκάρτο, τανάλια, πολιτσία
φράγκο, ρεζέρβα, φαλιμέντο
περκέ μαντζάρε σοσιαλίστε κομπανία
φράγκο, ρεζέρβα, φαλιμέντο
περκέ μαντζάρε σοσιαλίστε κομπανία

Μασκαρά, γκρέκο μασκαρά...

Σβέλτα, μαντόνα, μανιβέλα
φρένο, στραπάτσο, καραμπόλα
μόδα, καβάλα, ντόλτσε βίτα
τρόμπα, φιγουρα, σαχλαμάρα κι άρπα κόλλα.

Μασκαρά, γκρέκο μασκαρά.

Αειντε, γιατί αρχίζουν και γίνονται και προκλητικοί οι "περήφανοι και αξιοπρεπείς" οχιές.
Το "όχι" τους ήταν το γρύλλισμα του σκύλλου, που τρώει κλωτσιά από το αφεντικό, και αμέσως μετά ξαναγυρίζει στο αφεντικό με "πρόταση εθνικής συνεννόησης", αντί να τον δαγκώσει.
Τόσο αξίζει.
Ακούω χαμογελώντας τις διάφορες ερμηνείες για το "όχι" και τι εννοούσαν οι διάφορες παραλλαγές αυτού του απίθανου συνοθυλεύματος. Αλλοι το πάνε στο τυπικό του ερωτήματος, "απόρριψη της συγκεκριμένης πρότασης Γιούνγκερ", άλλοι είδανε ότι το "ΟΧΙ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΛΑΟΣ"" (!! στομφώδης μπούρδα, γιατί κανείς δε μίλησε για νοθεία!) και δεν κρύβουν τη χαρά τους ότι "ο λαός ξεπέρασε τις κομματικές γραμμές" δηλαδή του ΚΚΕ, άντε και του μου-λού, γιατί μια χαρά στοιχήθηκε κατά ~93% στις δυο μεγάλες κομματικές ομαδοποιήσεις, κλπ., κλπ., κλπ..
Αρκετοί καλοπροαίρετοι σύντροφοι, που ρίξανε άκυρο, προσπαθούν να ξορκίσουν το κακό, ερμηνεύοντας κι αυτοί με την σειρά τους το "ΟΧΙ" σαν ένδειξη αντίστασης του Λαού κλπ.
Δεν ωφελεί να αισιοδοξούμε αβάσιμα. Αν ο "λαός" είναι αυτός, που ζω τόσα χρόνια, τότε το "ΟΧΙ" του 61% δεν είναι παρά η ντροπαλή πλευρά του "ΝΑΙ" του 39%, ακριβώς στο πνεύμα του Μηλιώκα. Οι ΝΑΙ-νέκοι είναι οι ψυχρά εθελόδουλοι, οι ΟΧΙ-άδες είναι οι "τραβάτε με κι ας κλαίω", κι απόδειξη οι αντιδράσεις τους στην "Δήλωση ("ράϊ-μπουγιουρντί") των πολιτικών αρχηγών". Αυτοί, που θα "καίγανε το μπουρδέλο με τους τριακόσιους" ......
Μια μεγάλη αηδία για την κατάντια ενός Λαού, που είχε γράψει την εποποιϊα '40-'49.
Τα ειλικρινή συλληπητήρια μου σε όσους Φίλους του Λαού μπήκαν εθελοντικά σε αυτή την χαβούζα, είτε συνειδητά, είτε με αυταπάτες, και τώρα έρχονται να μας κουνήσουν και το δάχτυλο από πάνω. Στη Μακρόνησο οι πιο σκληροί βασανιστές ήταν δηλωσίες. Ηταν ο μόνος τρόπος να πνίξουν την φωνή της συνείδησής τους, για να μην αυτοκτονήσουν. Δεν τους εμπιστεύομαι πλέον, ούτε για συγκέντρωση διάσωσης πάρκου!
Ρωτάς φίλε (!!, καλό;;!!) mariori "τώρα τι κάνουμε". Σίγουρα κάτι θα κάνουμε στις πάρα πολύ δύσκολες μέρες, που έρχονται, αλλά αυτό το κάτι δεν πρέπει να έχει ίχνος συμβιβασμού με την λιποταξία στην πιο δυνατή επίθεση κατά του Λαού και του ΚΚΕ, που έχω ζήσει.
Αλλιώς, ας πάμε καλύτερα από τώρα να παραδοθούμε στον εχθρό, να τελειώνουμε!
Δε θεωρώ κανέναν διπλωματούχο κομμουνιστή εν ζωή, ούτε ακόμη και τον Γ.Γ./ΚΚΕ, όλοι έχουμε κάτι, που πρέπει να αποδείξουμε. Αλλά αυτοί έχουν πλέον έναν γολγοθά μπροστά τους, που μόνοι τους στήσανε και θα τους είναι πολύ δύσκολο να τον ανέβουνε.
Τους είναι πολύ πιο εύκολο να κουνάνε το δάχτυλο στο "σεχταριστικό ΚΚΕ".

Ανώνυμος είπε...

Ωραία TALIBAN,
αφού συνεχίζεις την πλακίτσα και προβοκάρεις σαν ασφαλίτης, πάρε αυτά:
Νομός Λέσβου, Εκλογές 2015:
ΣΥΡΙΖΑ: 19.527
ΝΔ: 18.024
Χ.Α.: 2.761
ΑΝΕΛ: 3.131
ΠΑΣΟΚ: 3.034
ΠΟΤΑΜΙ: 2.528
κλπ
Αθροιστικά λοιπόν τα κόμματα του "ΟΧΙ" είχαν 26.428
και τα κόμματα του "ΝΑΙ" 25.619.
Δημοψήφισμα 2015:
Μειωμένη συμμετοχή κατά 355 ψηφίσαντες.
Αυξηση των ακύρων κατα 3.582.
"ΝΑΙ" 21.272 ψήφους, δηλαδή -4.347.
Άνετα λοιπόν μπορούμε να ισχυριστούμε με βάση τη λογική που αναπαράγεις, ότι η επιρροή της Χρυσής Αυγής εκτινάχθηκε από 2.761 στα 33.855 "ΟΧΙ"! Ακόμα ότι διπλασιαστηκε η επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ!
Απάντησε λοιπόν σε αυτά, αφού σου αρέσουν τόσο πολύ οι αριθμοί. Ποιά εκδοχή επιλέγεις από τις δύο;
Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν τα άκυρα των εκλογών που συμμετέχουν πολλά κόμματα και έχουν χαρακτήρα απάθειάς ή λάθους, σε σχέση με ένα δημοψήφισμα με συγκεκριμένο ερώτημα, με δύο συγκεκριμένες απαντήσεις, με πολωμένο κλίμα, με πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν πάνω από το 90% του εκλογικού σώματος να στηρίζουν "ΝΑΙ" ή "ΟΧΙ", και το άκυρο να αποκτά συγκεκριμένη πολιτική στάση!
Τα υπόλοιπα που γράφεις λέγονται ανωτατη μπακαλική επιπέδου Χρυσής Αυγής και παλιού "καλού" ΠΑΣΟΚ!
Θες να τα πούμε και για τους άλλους νομούς;;;;;
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Κοιτα οταν εγω λεω καποιον κυριο εννοω αυτο που λεω. Δε σε ξερω και απο χθες. Κυριο σε αποκαλεσα δεν σε εβρισα.
Για δημιουργικες ασαφειες για οχι που εννοουν ναι στον Τσιπρα να απευθυνθεις, εγω δεν ειμαι φαν της δημιουργικης ασαφειας.
Δεν με νοιαζει τι ψηφισες. Δεν σου απευθυνθηκα με βαση αυτο αλλα με βαση τα σχολια σου περι συμπερασματων που πρεπει να δεχτουμε αλλιως αρνουμαστε και καλα να τα βγαλουμε.
Αυτο το υφακι ιερας εξετασης εγω δεν το δεχομαι. Οπως δεν ειρωνευτηκα κανεναν καλοπιστο φιλο του κομματος παραπανω που δεν δεχεται την αποψη μου ετσι δεν θελω να εισπρατω και ειρωνια.
Τωρα για κουνηματα κεφαλιου και τα ρεστα δε θα μπω στον κοπο να σου απαντησω.
Εχω μιλισει και εχω δει πολυ κοσμο αυτες τις μερες τη γνωμη του εργατοκοσμου για το ΚΚΕ οπως και την απηχηση του την ξερουμε ολοι. Το πως εκφραστηκε ο λαος συνολικα αλλα και οι ψηφοφοροι του ΚΚΕ ειδικα στο δημοψηφισμα πανω κατω το γνωριζουμε ολοι.
Αν εχεις να πεις ως συμπερασμα κατι συγκεκριμενο πες το και ασε τις ειρωνιες και τις εικασιες για το ποιος θελει να βγαλει συμπερασματα.

ratm

Ανώνυμος είπε...

http://www.902.gr/eidisi/politiki/71205/anakoinosi-tis-ke-toy-kke-gia-dimopsifisma-tis-5is-ioyli

Αξιζει να μελετηθει. Δινει πολλες απαντησεις θεωρω.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζω με Κεφαλονιά!
Εκλογές 2015
Ψήφισαν 21.906.
ΣΥΡΙΖΑ: 8.170
ΚΚΕ: 1.945
Χ.Α.:1.329
κλπ
Άθροισμα κομμάτων "ΟΧΙ", πάνω από 10.271.
Άθροισμα κομμάτων "ΝΑΙ", τουλάχιστον 8.867
Δημοψήφισμα 2015
Συμμετοχή:21.071 (-835)
"ΟΧΙ":12.751
"ΝΑΙ": 6.878 (-1.989)
ΑΚΥΡΑ:1.300 (+941)
Ισχύουν τα ίδια ερωτήματα! Επιπλέον γιατί να μην πούμε ότι σημαντικό κομμάτι ψηφοφόρων της ΝΔ ψήφισε το "ΟΧΙ" της κυβέρνησης;
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Επιπλέον TALIBAN, έχω μια υποψία (μπορεί και να κάνω λάθος) ότι συγκρίνεις αυθαίρετα με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογων και όχι με τις εκλογές του 2015. Σε κάθε περίπτωση κάθε σύγκριση με εκλογές είναι εντελώς αυθαίρετη. Μόνο αρρωστημένοι αντικομμουνιστές ανακαλύπτουν τέτοιες μεθόδους για να πούν την σαχλαμάρα τους!
kk-1

zoot horn rollo είπε...

Θερσίτη πολλές φορές μου έχουν αρέσει παρεμβάσεις-σχολιά σου, ξέφυγες όμως εδώ, επιθετικότητα αχρείαστη. Δε χρειάζεται να δωσω και να δώσουμε συνέχεια.

Για τους TALIBAN κτλ. αναμενόμενα σκηνικά, κανονικά τρολ.

Ανώνυμος είπε...

RATM

ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΔΕΝ Μ' ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ Μ' ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΩΣ ΤΡΟΛ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΕΠΣΙ Η ΚΟΚΑ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΕΙ ΜΕ ΟΛΑ.

ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝ Ο ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗΣ ΜΑΣ ΕΦΕΡΝΕ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ - ΜΝΜΗΜΟΝΙΟ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΦΕΡΝΕ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΧΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΘΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΧΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΑΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.

Ο ΠΟΕΧΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΠΑΕΙ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΤΙ ΝΕΑ ΓΙΝΕΙ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Poe είπε...

ΟΤι και να λεει το συριζα ΚΚ-1 κανεις λογικος ανθρωπος δεν πιστευει πως το 62/100 του λαου ψηφισε το μνημονιο του και ειναι μεγαλο λαθος να το λες και εσυ γιατι ειναι σαν να υποτιμας ολο τον κοσμο που ψηφισε οχι, μεταξυ αυτων ενα σωρο συναγωνιστες σου και ενα σωρο ενδεχομενους συναγωνιστες σου.

Εγω προσωπικα ψηφισα οχι και δεν εχω το κεφαλι χαμηλα!
Το οχι στην καλπη που εριξα δεν με εμποδιζει ουτε να ξεμπροστιαζω το συριζα ουτε να λεω αυτα που ελεγα και πριν το δημοψηφισμα
Αν εσυ με χαριζεις στο συριζα, αν εσυ θεωρεις οτι πρεπει να περπαταω με το κεφαλι χαμηλα δικαιωμα σου, παντως εγω τη χαρη δεν θα στην κανω, ουτε και του κομματος η αποψη ειναι οτι οποιος ψηφισε οχι πρεπει να περπαταει με το κεφαλι χαμηλα, ουτε να ντρεπεται για την επιλογη του γιατι εγω κανενα στελεχος του δεν ειδα εστω και να υπονοησει κατι τετοιο. Πρεπει να καταλαβεις οτι ο συναγωνιστης που μενει με το κομμα ακομα και με τις διαφωνιες του ειναι περισσοτερο δοκιμασμενος απο καποιον που συμφωνει-συμφωνει μεχρι να διαφωνησει μια φορα και να την κανει.

Το γιατι ψηφισα οχι δεν θα κατσω να το αιτιολογησω ξανα, ουτε το γιατι θεωρω λαθος τακτικης το ψηφοδελτιο του κομματος, οποιος ενδιαφερεται μπορει να δει την αποψη μου στα σχολια εκει:

http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2015/06/blog-post_29.html

Poe είπε...

Και καντε τον κοπο, οπως εκανα εγω να ρωτησετε αυτους που ψηφισαν οχι στο μνημονιο των θεσμων τι θα ψηφιζαν αν γινονταν δημοψηφισμα και για το μνημονιο του συριζα, θα δειτε οτι δεν ειναι και τοσο ενθερμοι οπαδοι του μνημονιου του συριζα οι περισσοτεροι, απλα ηθελαν να εχουν την ευκαιρια η αποψη τους να καταγραφει και οχι να μπει μαζι με τα ακυρα. Πως να το κανουμε ενα μεγαλο ποσοστο αυτου του κοσμου ηθελε να ακουστει επιτελους ενα συμβολικο οχι. Εμεις αντι να αγωνιζομαστε να τους επηρρεασουμε ολους αυτους, να δωσουμε την πραγματικη ερμηνεια, οτι πολυς κοσμος με το οχι αυτο θα ηθελε να μπορουσε να πει οχι σε ολα τα μνημονια και οχι στο χρεος, πεταμε ενα "το οχι σας ειναι ναι στο συριζα" και καθαριζουμε, αν αυτο ειναι διαλεκτικο κατα τη γνωμη σας εγω δεν ειμαι αυτος που θα σας την αλλαξει...

...με αυτον παντως τον τροπο, βοηθαμε και εμεις οι ιδιοι την επιχειρηματολογια του συριζα που θελει να καπηλευθει αυτους τους ψηφους!!!


Ετσι και αλλιως το πραγματικο οχι δεν λεγεται σε καλπες, ουτε με το ψηφοδελτιο του οχι το κανονικο του δημοψηφισματος ουτε με το δικο μας, λεγεται στους δρομους, χωρις αγωνα στους δρομους και τα δυο ειναι απλα χαρτακια.

Ανώνυμος είπε...

Μια ερώτηση προς αυτούς που ψήφισαν οχι καταλαβαίνετε,οτι, το να προβάλλεται ως επιχείρημα, οτι δικαιώνεται η επιλογή σας, επειδή την έκαναν ενδεχομένως και άλλοι που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές ΚΚΕ, ειναι ενα κυκλικό εγχείρημα που δεν συνιστά απόδειξη της ορθότητας της επιλογής σας. Αυτο μονο.

@taliban, κοίταξε ξανά τα νούμερα που παραθέτεις, στην Κέρκυρα ειναι εσφαλμένες, στην Λευκάδα δεν προσμετράς την αποχή, ειναι αντιεπιστημονικό αυτο που κανεις. Κανενα ασφαλές συμπέρασμα δεν μπορει να βγει απο τα νούμερα που αναφέρεις.

raven

Ανώνυμος είπε...

Εγχείρημα= Επιχείρημα.
raven

Ανώνυμος είπε...


RAVEN

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. ΟΧΙ ΕΝΑ ΑΚΥΡΟ ΧΑΡΤΙ. ΑΚΥΡΟ. ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ.
ΔΕΝ ΤΡΟΜΑΞΕ ΔΑ ΚΙ ΕΥΡΩΠΗ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΚΕ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΕΝΑ "ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΥΡΟΣ.

ΟΥΤΕ ΟΜΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΟΡΘΟΤΗΤΑΣ Η ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ;

ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Η ΑΠΟΧΗ.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;

Η ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Poe είπε...

Σεχταρ... πραγματικα τι να πω...

... αυτα για το λαο που λες -και τελειως ασχετα με το οποιο δημοψηφισμα τα ναι του και τα οχι του-
ενα κομμουνιστικο κομμα τον λαο δεν τον βρισκει ετοιμοπολεμο και με ταξικη συνειδηση, αν ηταν ετσι τοτε δεν θα ειχε που να σταθει ο καπιταλισμος
ακριβως επειδη ο λαος δεν ειναι ετοιμοπολεμος ο καπιταλισμος ζει ακομα
και τον λαο δεν τον κανεις ετοιμοπολεμο με το να τον απαξιωνεις με τετοιο τροπο
δεν τον κανεις ετοιμοπολεμο με τον να τον μισεις...
με στεναχωρει εστω και να προσπαθησω να σου απαντησω στα υπολοιπα...

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ MADE BY ΣΕΧΤΑΡ ΤΟΝ ΤΡΟΜΕΡΟ.

http://www.902.gr/eidisi/politiki/71205/anakoinosi-tis-ke-toy-kke-gia-dimopsifisma-tis-5is-ioyli

7. Απευθυνόμαστε στα εργατικά-λαϊκά στρώματα, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία ψήφισαν "ΟΧΙ", πιστεύοντας ότι έτσι απορρίπτουν τα αντιλαϊκά μέτρα, τη λιτότητα, που πίστεψαν ότι η οικονομική κρίση οφείλεται στην κακή διαχείριση, ότι για τη λιτότητα έφταιγαν μόνο οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις και οι ευρωενωσιακοί σύμμαχοί τους και όχι και η σημερινή κυβέρνηση. Τους καλούμε να μην οδηγηθούν στην απογοήτευση, σε παραίτηση, σε νέα παθητική ανοχή απέναντι στην κυβέρνηση και τις επιλογές της. Τους καλούμε στους αγώνες της επόμενης μέρας, ενάντια στην επιδείνωση της ζωής του λαού.
Απευθυνόμαστε επίσης και στους εργαζόμενους, που ψήφισαν "ΝΑΙ", κάτω από την πίεση της εργοδοσίας, κάτω από το φόβο των κλειστών τραπεζών για το μισθό ή τη σύνταξή τους, τις μικρές αποταμιεύσεις τους.
Καλούμε όλους, από αύριο κιόλας, μαζί να οργανώσουμε την αντίσταση, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζει τη χρεοκοπία του λαού. Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να χαράξει τη δική του γραμμή και τη συσπείρωση σε αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Να μην παγιδευτεί στις θεωρίες της υποταγής και της ομοψυχίας που προωθούνται, γιατί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης είναι σε αντίθεση με αυτά των καπιταλιστών.
Να στηρίξουμε όλους τους ανήμπορους, τους άνεργους και αδύναμους. Να συνδυάσουμε την αλληλεγγύη με τη διεκδίκηση. Να οργανώσουμε την πάλη μέσα από Επιτροπές Αγώνα, στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα νοσοκομεία, στις υπηρεσίες, από Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές, από επιτροπές κοινωνικής αλληλεγγύης και βοήθειας, μέσα από ομάδες και επιτροπές ελέγχου κατά της αισχροκέρδειας, της πιθανότητας έλλειψης τροφίμων, φαρμάκων και άλλων προϊόντων απαραίτητων για την επιβίωση της λαϊκής οικογένειας. Τα εργοστάσια, οι χώροι δουλειάς, οι γειτονιές να γίνουν κέντρα αντίστασης και αλληλεγγύης. Κανένας μόνος του σ’ αυτή την κρίση. Ν’ απορρίψουμε τη λογική "ο σώζων εαυτόν σωθήτω".

ΜΑ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟΥΣ «ΟΧΙΑΔΕΣ». ΣΤΟΥΣ ΔΗΛΩΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ;

ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ.

ΔΕ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΗΔΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ;

ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΙ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ Μ’ ΑΥΤΗΝ. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ.

ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

Ντε και καλά αρχίσαμε να μισούμε και να απαξιώνουμε το λαό, δε καταλαβαίνω την επιμονή σε αυτό και τις υπερβολές που γράφονται, λίγη ψυχραιμία.
Επίσης δε μπορώ να παραβλέψω πως οι κυβερνώντες μαζί με τις υπόλοιπες αστικές δυνάμεις κουρέλιασαν αμέσως και σε μεγάλο βαθμό αυτό το "όχι" που πράγματι πολλοί το εξέφρασαν από άλλη σκοπιά.
Μπορείς να προσεγγίσεις αρκετό κόσμο που ψήφισε "όχι" (αλλά και "ναι"), μετά από τις τελευταίες εξελίξεις. Και δε μιλάω για μνημονιούληδες όλων των αποχρώσεων και ρουφιάνους που σου έστελναν μπάτσους. Ευτυχώς υπάρχει κόσμος που θεωρώ πως έχει διάθεση ν'ακούσει καλύτερα πλέον, ποτέ δεν είναι εύκολα τα πράγματα βέβαια, αλλά είναι κι αυτό σημαντικό καθήκον όλων μας.



Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Θυμαμαι υπηρχε μια περιοδος λιγο πριν και λιγο μετα το καλοκαιρι του '12 που τρωγομασταν σα τα σκυλια με τους συριζαιους στα σχολια.

Θα ελεγα οτι ηταν η περιοδος των πιο ανουσιων καυγαδων,αν δεν ειχα δει τι γινεται αυτες τις μερες αναμεσα στους ''ακυρους'' και τους ''οχιδες''.

Βρισκω τελειως ανεξηγητη την εχθροτητα των πρωτων εναντιον των δευτερων και τελειως ανουσια την προσπαθεια να ανιχνευσουμε την επιρροη του ΚΚΕ μεσα στα ακυρα.Ειναι αδυνατον να γινει αυτο απο τη στιγμη που το ψηφοδελτιο του δεν καταμετραται ξεχωριστα.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

ΥΓ Ανηκω σε αυτους που ακολουθησαν τη γραμμη του κομματος,αν και δεν νομιζω να γινω πιστευτος αν κρινω απο το βαρυ κλιμα

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Poe,
Από που κατάλαβες οτι "μισώ τον Λαό";
Αλλο το "αγαπάω τον Λαό" και άλλο το "του χαϊδεύω τ' αυτάκια", που δυστυχώς έχουν γίνει γαϊδουρινά.
Ακριβώς επειδή σέβομαι τον Λαό, δε συμβιβάστηκα ποτέ με τις μεγάλες επιλογές του τα τελευταία ~40 χρόνια:
- να φωνάζει έξω οι βάσεις του θανάτου απλώς για ν' ανεβάσει λίγο παραπάνω το νοίκι τους,
- να λέει "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο" ψηφίζοντας την βαθύτερη πρόσδεσή του σε αυτά,
- να λέει "Οχι στα Μνημόνια" επειδή δεν θέλει "να γίνουμε Αλβανία".

Λυπάμαι, αλλά πριν πολλά χρόνια στις φτωχογειτονιές της Καλαμάτας με ανάστησε και με μόρφωσε ένας άλλος Λαός, κι εγώ σ' αυτόν τον Λαό θα μείνω πιστός, μέχρι να πεθάνω, με οποιονδήποτε τρόπο.
Και χαίρομαι, που και το ΚΚΕ ανήκει σε αυτόν τον Λαό.
Και με την σημερινή Ανακοίνωση της ΚΕ.
Τελεία και παύλα.

Ανώνυμος είπε...

@θερσιτης.
Αγαπητέ μου, τα νούμερα του Taliban και τα συμπεράσματα του, δεν προσβάλλουν το ΚΚΕ, προσβάλλουν την επιστήμη των μαθηματικών. Αυτο υπερασπίζομαι εδω. Στην Κεφαλονιά πχ, ψήφισαν λιγότεροι στο δημοψήφισμα αλλα ο ΤAliban εμφανίζει μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής Η αποχή στην Λευκάδα, σύμφωνα παντα με τα στοιχεία του Taliban, ειναι αυξημένη. ΚΑΝΕΙΣ ελάχιστα νοήμων άνθρωπος, παρα μόνο ο μάγος Μέρλιν, μπορει να ξέρει ποιοι απείχαν, ποιοι δηλαδή απο αυτούς ηταν η δεν ηταν ψηφοφόροι του ΚΚΕ στις εκλογές. Ο Μέρλιν και ο Taliban. Αυτοί εχω την σιγουριά οτι θα ξέρουν και τα ονόματα και τις διευθύνσεις τους. Γι αυτο μιλάω για α σ φ α λ η συμπερασμστα που να αξίζει να τα κουβεντιάσουμε.

Ανέφερα πολυ συγκεκριμένα οτι το επιχείρημα οτι αφού και άλλοι πράττουν οτι πράττω και εγω ειναι απόδειξη της ορθότητας της πράξης μου ειναι ενα κυκλικό επιχείρημα. Πάσχει ως επιχείρημα. Αυτο προσπαθώ να πω. Αν ερχομουν να σου πω οτι το γεγονός οτι συμμορφώθηκα εγω και άλλοι με την θεςη του ΚΚΕ αποδεικνύει την ορθότητα της θέσης του ΚΚΕ θα ηταν επίσης ενα κυκλικό επιχείρημα, αλλα εγω δεν το μετέρχομαι γιατι ενα τέτοιο επιχείρημα ειναι εσφαλμένο απο τα θεμέλια του. Η δικη μου συμμόρφωση με τη θεςη του ΚΚΕ λοιπόν, δεν εχει καμία σχεςη με την κυκλοτητα του επιχειρήματος σου. Ειτε συμμορφώθηκα ειτε οχι με την προταςη του ΚΚΕ το επιχείρημα σου παραμένει κυκλικό. Δεν ειναι λοιπόν θεμα αποφυγής συζήτησης επι των αριθμών αλλα θεμα ιςχνων επιχειρημάτων με βάση τους αριθμούς των αποτελεσμάτων, οπως κάνει ο Taliban, όσο και του οτι αφού ένας πιθανός αριθμός ψηφοφόρων του ΚΚΕ ψήφισε οχι του Τσίπρα, άρα το οχι αυτο ειναι η ορθή θεςη και του ΚΚΕ εσφαλμένη.
raven






Γιώργος είπε...

Σεχταρ, εισαι απαραδεκτος.

Ισως θα επρεπε να μην ψηφισω ΟΧΙ. Ισως θα επρεπε να μεινω στο σπιτι ή διπλα σε κανα ΑΤΜ και να αφησω να βγει το Ναι. Για να μας κανει πλακα με το δικιο τους μετα η Μερκελ, ο Σοιμπλε, ο Παπαδημιτριου, η Τρεμη, ο Μπομπολας, ο Λατσης,ο Μητσοτακης, ο Σημιτης και ολη η γλειωδης συμμορια, γελωντας με την απελπισία μας. Ισως τοτε να εγραφες καλυτερα λογια για τον λαο, ετσι Σεχταρ; Αξιος θαυμασμου θα ηταν για σενα;


Ανώνυμος είπε...

Διαμαρτύρομαι έντονα πρός τον διαχειριστή του blog ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ.
Στην παρούσα ανάρτηση έκανες παρατηρήσεις στον ΘΕΡΣΙΤΗ για τους τρόπους του.

"Θερσίτη, οι χαρακτηρισμοί και ο (τόσος) παρορμητισμός δε βοηθάνε τη συζήτηση. Και δεν εξυπηρετούν κάτι γενικώς, τη δεδομένη στιγμή ειδικά, εκτός κι αν είναι απλώς ξέσπασμα από όλες αυτές τις μέρες. Μην τους συνεχίζεις

7 Ιουλίου 2015 - 8:17 π.μ."

αλλά όταν για παράδειγμα, ο ΚΚ-1 γράφει την χυδαιότητα :
"Ωραία TALIBAN,
αφού συνεχίζεις την πλακίτσα και προβοκάρεις σαν ασφαλίτης, πάρε αυτά:
......
7 Ιουλίου 2015 - 5:41 μ.μ."

Επίσης,
"Ανώνυμος Ο/Η zoot horn rollo είπε...
......
Για τους TALIBAN κτλ. αναμενόμενα σκηνικά, κανονικά τρολ.

7 Ιουλίου 2015 - 6:08 μ.μ."

Επίσης,
"@taliban, κοίταξε ξανά τα νούμερα που παραθέτεις, στην Κέρκυρα ειναι εσφαλμένες, στην Λευκάδα δεν προσμετράς την αποχή, ειναι αντιεπιστημονικό αυτο που κανεις. Κανενα ασφαλές συμπέρασμα δεν μπορει να βγει απο τα νούμερα που αναφέρεις.

raven

7 Ιουλίου 2015 - 7:18 μ.μ."

τέλος προς RAVEN,
1) Με την Κέρκυρα δεν ασχολήθηκα.
(το έβγαλες απο το κεφάλι σου, που βουίζει)
2) "@taliban, κοίταξε ξανά τα νούμερα που παραθέτεις, στην Κέρκυρα ειναι εσφαλμένες, στην Λευκάδα δεν προσμετράς την αποχή, ειναι αντιεπιστημονικό αυτο που κανεις. Κανενα ασφαλές συμπέρασμα δεν μπορει να βγει απο τα νούμερα που αναφέρεις."
Ποιό είναι ανόητε αντι-επιστημονικό ?
Το ότι παραθέτω επακριβώς τα αποτελέσματα απο την σελίδα του Υπ.Εσ. ?
Και που στην ΙΚΑΡΙΑ, ΛΕΣΒΟ, ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ, ΛΕΥΚΑΔΑ ανέφερα αριθμό αποχής ?
Όποιος γνωρίζει αριθμητική δευτέρας δημοτικού, από τα έγκυρα, άκυρα, λευκά και το ποσοστό συμμετοχής μπορεί να τεκμάρει και την αποχή.
Αλλά πολλά ζητάω ε ? Απλή μέθοδο των τριών !

Πάρτε και τις ιστοσελίδες.
Εκλογές 2015
ekloges-prev.singularlogic.eu/v2015a/v/public/index.html#{"cls":"main","params":{}}
Δημοψήφισμα
http://ekloges.ypes.gr/current/e/public/index.html#{"cls":"main","params":{}}

TALIBAN

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

....και μένα δε θα με εκφράσει ποτέ κανένας Καμμένος και κανένας ψεκασμένος!

Ανώνυμος είπε...

@taliban
Πράγματι, δεν ανέφερες Κέρκυρα. Διορθώνω. ΕΚ παραδρομής έγραψα κερκυρα αντί Λευκάδας και λευκαδα αντί Κεφαλονιά. τα υπόλοιπα που έγραψα μένουν ως εχουν. Υπολογισε τις αποχές και μη φωνασκεις. ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΕΜΕ. Απλα μονο εςυ και ο Μέρλιν ξέρετε ποιοι απείχαν. Το αν ειναι στοιχεία του ΥΠΕΣ η οχι δε με αφορά. ΟΦΕΙΛΕΣ να ελέγξεις τα στοιχεία που παραθέσες για να στηρίξεις τους ισχυρισμούς σου.

Οι χαρακτηρισμοί που μου αποδίδεις, καταλαβαίνω οτι λειτουργούν απαγχωτικά για εσένα, γιατι χαρακτηρίζοντας με ανόητο πιστεύεις οτι ξεμπερδεύεις και με τα επιχειρήματα μου μια και καλη. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ όμως καθίσταται σαφές οτι αδυνατείς να συζητήσεις για οτιδήποτε με οιονδηποτε δεν συμφωνεί μαζι σου.
raven


Απλός Στρατιώτης είπε...

Ας δείξουμε ψυχραιμία. Επ ουδε΄νι το κόμμα δεν είναι σε χειρότερη θέση από τον Ιούνη του '12. Μην τρωγόμαστε μεταξύ μας.
Τώρα σχετικά με τα στοιχεία που αναφέρονται, κυρίως του Ταλιμπάν, μιας και αυτός το έχει αναγάγει σε "ανένδοτο", δεν μπορούμε να πούμε ότι τόσο % των ψηφοφόρων του Γενάρη ρίξαν ΟΧΙ. Υπήρξαν ψηφοφόροι? Φυσικά και υπήρξανε! Σίγουρα ένα ποσόστό όχι αμελητέο. (Προσωπική εκτίμηση ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΟΜΩΣ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ 1/4). Αυτό που έχει πιο ενδιαφέρον είναι να προβληματιστούμε γιατί το έκαναν αυτό, χωρίς όμως αφορισμούς εκατέρωθεν.
Η ανακοίνωση της ΚΕ ούτε σηκώνει το δάχτυλο, ούτε αφορίζει κανέναν. Μην το κάνουμε εμείς. Και στο κάτω κάτω της γραφής, όποιος διαφωνεί καλώς το κάνει, φαντάζομαι ότι θα υπάρξουν κομματικές συσκέψεις εκτίμησης του αποτελέσματος.
Δεν περισσεύει κανείς και όλοι είμαστε χρήσιμοι. Οι επιτροπές αλληλεγγύης στήνονται, πάρτε μέρος και συζητάμε στην πράξη και στην δράση τυχόν διαφωνίες. Μην προσπαθείτε στην παρούσα φάση να πειστείτε εκατέρωθεν.

Ανώνυμος είπε...

http://sfyrodrepano.blogspot.com/2015/07/blog-post_10.html?showComment=1436266299540&m=1#c7215488770176787735

Σε αυτο το σχολιο μου ειπα καποια πραγματα οπως τα βλεπω. Το ξανακοτσαρω για τη 2η παρατηρηση μου και για το υστερογραφο.

Προσθετω και αυτο γιατι η κουβεντα ξεφευγει και αυτο μου βγαινει.
Ρεεεεε συντροφοι πατε καλα ρεεε???!!!
Ρε θα φαγωθουμε μεταξυ μας επειδη ο Τσιπρας πεταξε μια μπανανοφλουδα στο λαο για να εξασφαλισει ταξη, ασφαλεια και πολιτικη επιβιωση?
Σεχταρ, Θερσιτη, kk1 και οι υπολοιποι. Ξεκολειστε ρε. Αυριο μπορει να ειστε μαζι στο οδοφραγμα, σε καμοια συγκρουση με μηχανισμους του κρατους, ισως χρειαστει να σωσετε καμια γειτονια απο την πεινα. Θα τρωγεστε για τα τσαλιμια του Τσιπρα και των αμερικανων?
Παμε να παρουμε την ανακοινωση της ΚΕ που μας βρισκει ολους συμφωνους και να τη συζητησουμε με κανεναν ανθρωπο. Αλλιως βλεπω να γυρναμε καμια μερα σπιτι μας και να ειναι ο Λαφαζανης μεσα και να λεει οτι το χαρισε στη Μερκελ ως τακτικο ελιγμο για να του αφησει το 1% απο κανενα αεροδρομιο... Και απ' εξω θα ναι οι ΑΝΤΑΡΣΥΩΤΕΣ να φωναζουν ουτε βημα πισω θελουμε το 3% με εργατικο ελεγχο...

ratm

Ανώνυμος είπε...

@ raven

Επιμένω στο ανόητε.
Το επιβεβαιώνεις εσύ με το προηγούμενο σχόλιο σου.
(7 Ιουλίου 2015 - 10:27 μ.μ.)
"Το αν ειναι στοιχεία του ΥΠΕΣ η οχι δε με αφορά. ΟΦΕΙΛΕΣ να ελέγξεις τα στοιχεία που παραθέσες για να στηρίξεις τους ισχυρισμούς σου."
Ώστε το αν είναι στοιχεία του Υπ.Εσ. δεν σε αφορά ?
Και ποιοί είναι οι ισχυρισμοί μου για να 'χουμε καλό ρώτημα ?
Τα στοιχεία έπρεπε να τα ελέγξω - όπως λές - μετρώντας πρώτα τα ψηφοδέλτια απο όλες τις κάλπες του Ιανουαρίου και του Δημοψηφίσματος ?
Εσύ το λές, γιατί αν δεν το λές τι εννοείς να ελέγξω τα στοιχεία ?
Τρικυμία εν κρανίω, κοινώς βούισμα.

@ Απλός Στρατιώτης (7 Ιουλίου 2015 - 10:30 μ.μ.)
για πές μου τι έχω αναγάγει σε "ανένδοτο" ?
Επειδή δεν καταπίνω αμάσητες τις ύβρεις διαφόρων οι οποίοι χυδαιολογούν ακατάσχετα ?
Επίσης γράφεις :
"Προσωπική εκτίμηση ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΟΜΩΣ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ 1/4"
Αν δεν στηριχθούμε στα ακλόνητα στοιχεία που έχουμε, τότε σε τι θα στηριχθούμε ?
Μήπως σε οράματα ?

TALIBAN

Ανώνυμος είπε...

Μήπως λέω μήπως να σταματήσουμε αυτή τη κουβέντα, τι στιγμή μάλιστα που τρέχουν σοβαρές εξελίξεις;
Το κόμμα πήρε ένα ρίσκο και δεν το πλήρωσε ιδιάιτερα. Η αλήθεια είναι οτι μαζικά οι επιρροές του κόμματος ψήφισαν όχι αλλά χωρίς γενικά να έρχονται σε σύγκρουση με το Κόμμα καταλαβαίνοντας οτι η ανάλυση που κάνει είναι σωστή. Στο δικό μου εκλ. τμήμα βγήκε 1 (ένα) ψηφοδέλτιο του κόμματος από 11 ψήφους ΚΚΕ το Γενάρη. Η κατάσταση έγινε αντιληπτή από το Κόμμα και λίγες ώρες πριν τη λήξη της προεκλογικής περιοδου τη παρασκευή το βράδυ άλλαξε η γραμμη σε γενικό άκυρο - λευκό - αποχή. Η παθητική στάση (αποχή -λεθκό) σίγουρα θα παραξένεξε εργαζόμενους που είδαν την αστική τάξη να λυσσάει για το δημοψήφισμα (κανάλια, το αφεντικό που τους απειλούσε με απόλυση κτλ) αλλά σήμερα κανείς δεν ασχολείται στο να καταμετρά το πενταψήφιο νούμερο των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ. Ζημιά θα γινόταν αν έβγαινε το ΝΑΙ (τώρα τι να αναλύσσω οτι θα πήγαινε το κίνημα 100 χρόνια πίσω - φαντάζομαι οτι δεν επικρατούν απόψεις αριστεριστών οτι το ΝΑΙ ήταν ευκαιρία να ηττηθεί ο σοσιαλφασισμός του ΣΥΡΙΖΑ και δεν συμμαζέυεται...). Επίσης ζημιά θα γινόταν αν έβγαινε το ΟΧΙ με 51% π.χ. οπότε οι ψηφοφόροι θα έλεγαν πάλι καλά που δεν ακολούθησα το Κόμμα... Αντίθετα άν έβγαινε ΟΧΙ με 80% έλεγε ο κόσμος εντάξει όλοι όχι λέμε στα μνημόνια αλλά αυτοί βάζουν την πραγματική αιτία και σου λένε τι θα γίνει αυριο κτλ.
Αυτά είναι θέματα τακτικής, έχουν τη σημασία τους αλλά πάμε παρακάτω. Εξάλλου και το Κόμμα δεν λέει οτι με το ΟΧΙ εξουσιοδοτήθηκε η κυβέρνηση να υπογράψει μνημόνιο. Ο κόσμος καταλαβαίνει οτι η Ε.Ε. δεν αλλάζει αλλά γενικά είναι ακόμα φοβισμένος (75% ΠΑΣΗ θυσία ευρώ) και μπορεί να μην έφαγε γενικά τον εκβιασμό στο δημοψήφισμα αλλά είναι έτοιμος να τον φάει στη πράξη και να αποδεχθεί τα μνημόνια που έρχονται.
Η επόμενη μέρα έχει σημασία και εγώ προσωπικά δεν επανέρχομαι στο ζήτημα της τακτικής στο δημοψήφισμα.
Πριμ

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

ratm,
αν δεν είμασταν μαζί στο χτεσινό οδόφραγμα, που ήταν και εύκολο, τι σε κάνει να πιστεύεις, ότι θα είμαστε μαζί στο αυριανό, που θάναι 10 φορές πιο ζόρικο;
Πολεμάς μαζί με έναν φαντάρο, που εκτελεί διαταγές του αξιωματικού από το απέναντι χαράκωμα;
Εχω τρελλαθεί;

Ανώνυμος είπε...

Επιμένω στην διαμαρτυρία μου προς ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ για τα υβρεολόγια αλλά δυστυχώς τίποτε εδώ και 3 ώρες περίπου.

TALIBAN

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχω γράψει εδω και καιρό για αρκετούς λόγους, κυρίως για να μην αξιοποιηθεί μια σχετικά ατυχής στιγμή ενάντια στην ουσία των γραφόμενων μου. Τωρα όμως που έχει περάσει μια σημαντική μάχη και ήδη ξεκινά η επίθεση κατά του λαού ενσωματώνοντας το όχι σε μια και μόνη ερμηνεία, σε ένα και μόνο δρόμο, θέλω να πω κι εγώ κάποια πραγματάκια.

Κατά τη γνώμη μου κάπου εδώ επιβάλλεται η θεωρητική ατάκα "ψήφισα όχι αλλά είμαι με το κόμμα" να αποδειχθεί στην πράξη συμμετέχοντας με όλο μας το είναι στις λαϊκές επιτροπές και σε όλες τις αγωνιστικές δομές και διεργασίες. Όλα τα υπόλοιπα αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή δεν βοηθούν εμας αλλά τον αντίπαλο, ειδικά με το ύφος που γράφονται.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι η επιλογή του όχι δικαιώνεται όταν προέρχεται από συνειδητούς μέχρι τώρα συνοδοιπόρους. Δεν σας θεωρώ εχθρούς, το τονίζω για να μην παρερμηνευτώ, διάβασα προσεκτικά όλα τα επιχειρήματα και δεν συμφωνώ γιατί το κύριο ήταν μια επιλογή χειραφέτησης της εργατικής τάξης από τις διαμάχες ανάμεσα στο αστικό σκυλολόι και όχι οτιδήποτε άλλο.

Αλλά ρε γαμωτο θα πω κάτι. Την Κυριακή όλη τη μέρα δεχόμασταν επιθέσεις, από λεκτικές μέχρι απόλυτα υλικες, από τα ΣΥΡΙΖΟσκυλα και τους κολαούζους τους, ενω ο κόσμος ανεξάρτητα τι ψήφισε ακουγε και συζητούσε. Η σταση σας πριν το δημοψήφισμα ποιον τελικά διευκόλυνε; Ερώτημα που έχει σχέση με την ουσία της πειθαρχίας και οχι με το τυπικό του Δημοκρατικού Συγκεντρωτισμού και με το για ποιον ισχύει.

Επανέρχομαι και λέω: ανεξάρτητα της λαθεμένης κατά τη γνώμη μου στάσης και ,πολύ περισσοτερο, επιμονής ορισμένων ιδού το απόλυτο κριτήριο της αλήθειας: η πράξη. Ας χωθούμε με τα μπούνια στη δουλειά και στο άμεσο μέλλον θα γίνει κατανοητό γιατι πρέπει παση θυσία το κόμμα να μην αθροίζεται με αστικές δυνάμεις, ειδικά σε συνθήκες κρίσης.

ΡΓ

Ανώνυμος είπε...

@taliban

Σου έγραψα ότι αυτό που κάνεις είναι αντιεπιστημονικό και εσύ με αποκαλείς "ανόητο" αντί να με ρωτήσεις πού βλέπω το αντιεπιστημονικό. Απέφυγα τους χαρακτηρισμούς, αλλά ο επίμονος τρόπος με τον οποίο γράφεις και ξαναγράφεις διάφορα "νούμερα" των οποίων εσύ μες στη μεγαλειώδη σοφία σου καταλαβαίνεις την ερμηνεία τους, με αναγκάζει να σου απαντήσω αναλυτικά, όπως θα απαντούσα σε ένα παιδάκι της 6ης Δημοτικού που μαθαίνει ποσοστά και συγκρίσεις.

Διαλεγω ένα παράδειγμα μήπως και συνέλθεις και καταλάβεις τί γράφεις εσύ τουλάχιστον, αν όχι τί γράφω εγώ.

Αντιγράφω λοιπόν από σένα:

"ΛΕΥΚΑΔΑ
Εκλογές 2015
Εψήφισαν 15.578, ποσοστό 53,39%, ΚΚΕ 1.443 Άκυρα 339, Λευκά 118

Δημοψήφισμα 2015
Εψήφισαν 14.671, ποσοστό 52,16%, Άκυρα 872, Λευκά 172"

Τί μπορεί να καταλάβει κανείς από αυτό (ακόμη και με το δικό σου το μυαλό... γιατί είσαι και προκλητικός πλέον....)

Οτι έπεσε η συμμετοχή περίπου 1% δλδ. η αποχή ανέβηκε κατά περίπου 3,000 εκλογείς (περίπου, γιατί άλλαξαν οι εγγεγραμένοι). Αυτοί οι παραπάνω 3,000 εκλογείς που απείχαν μαζί με τα άκυρα (872) και τα Λευκά (172) μας κάνουν γύρω στους 4,000 ψήφους που σίγουρα δεν πήγαν στο ναι ή το όχι.

ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ξέρεις εσύ πόσοι από αυτούς ήταν ψηφοφόροι του ΚΚΕ και πόσοι φορούσαν λευκό εσώρουχο; Ξέρεις ποιοί είχαν ψηφίσει άκυρο το Γενάρη για να μας πεις τί ψήφισαν τώρα; Ξέρεις ποιοί είχαν κάτσει καναπέ το Γενάρη και ποιοί κάτσανε τώρα;

Επίσης, στις σελίδες που παραπέμπεις θα έπρεπε να έχεις δει ότι μειώθηκαν οι εγγεγραμένοι. Αλλοι από αυτούς πέθαναν, άλλοι μετοίκησαν στα Τρίκαλα και άλλοι πήγαν γκασταρμπάιτερς στη Γερμανία. Ξέρεις και γι αυτούς ποιοί είχαν ψηφίσει ΚΚΕ και ποιοί όχι;

Θεωρείς ότι αυτά που ανεβάζεις είναι στοιχεία για να δείξουν ποσοτικά εάν και πόση ήταν η διαρροή ψηφοφόρων του ΚΚΕ προς το Οχι ή και το Ναι;

Γι αυτό σου λέω από την αρχή: δεν είναι πρόβλημα το από πού είναι τα στοιχεία, αν είναι από το ΥΠΕΣ ή απ΄την κοιλιά σου. Για το συμπέρασμα που ψάχνεις, την ίδια αξία έχει. Τί συμπέρασμα μπορεί να βγάλει κανείς; (να ΒΓΑΛΕΙ όχι να ΠΡΟΒΑΛΕΙ...)

Γι αυτό σου είπα, τα είδες τα στοιχεία με τα οποία πας να δείξεις το ΜΕΓΕΘΟΣ της διαρροής των οπαδών του ΚΚΕ;

Επειδή δεν θα επανέλθω, γιατί έχουμε πολύ σοβαρότερα προβλήματα πλέον, θα σου πρότεινα να κρατάς τους χαρακτηρισμούς για τον εαυτό σου.

raven

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Η επιμονη διαμαρτυρια ειναι κιτρινη καρτα. Χρυσος κανονας του ποδοσφαιρου, που θα ελεγε κι η βιβλος του Πσνουτσου.
Το σχολιο στο Θερσιτη ειναι αυτο που θα ελεγα κι απο κοντα σε καποιον που ξερω προσωπικα και εχουμε πιει και μερικους καφεδες (που δεν πινω). Γενικα αφηνω το παιχνιδι να κυλα χωρις διακοπες Σφυριζω κυριως υβριστικους χαρακτηρισμους κι οχι σκληρα μαρκαρισματα που εχουν ομως πολιτικη βαση και σκεπτικο.
Δεκτη καθε ενσταση, επισημανση επι του σκεπτικου και των επιμερους υποδειξεων, αλλα μου τη σπαει ο μελιτζανι ομπραντοβιτς που θελει εξηγησεις και κουβεντα για καθε φαση.
Αυτα και δε θα επανελθω στο ζητημα

Ανώνυμος είπε...

Να' σαι καλά ρε Σεχτάρ. Εμένα μου 'ρχεται κι ένα άλλο τραγούδι στο νου

https://www.youtube.com/watch?v=onwidLcWBss

"Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
τις πόρτες σπάσαν οι οχτροί
κι εμείς γελούσαμε στις γειτονιές
την πρώτη μέρα..."

Έφεραν και τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη και τώρα θα διαλέξουν. Και το καλύτερο; Έχουν ήδη φορτώσει την ευθύνη για όποια επιλογή και να κάνουν, στη πλάτη του λαού.

Τα ηλίθια, τα ιδιοτελή και τα εν διατεταγμένη- α λα Ρόντος(αν κι ο Ρόντος ωχριά μπροστά τους)- υπηρεσία, καθάρματα του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν επιτέλους να φωνάξουν: "Αποστολή Εξετελέσθη" για την απίστευτα βρώμικη μεθόδευση που έγινε εις βάρος του ελληνικού λαού τους τελευταίους μήνες και με αποκορύφωμα και δούρειο ίππο το δημοψήφισμα.

Ο πρωθυπουργός του 61%, έτσι τον έλεγαν σήμερα τα κανάλια, ο πρωθυπουργός που πήρε τη συναίνεση αυτών που εκπροσωπούν το 90plus % στη χτεσινή μάζωξη στο Προεδρικό, ο πρωθυπουργός με την ...έξυπνη τακτική, αυτός ο πρωθυπουργός, θα υποβάλλει εντός διημέρου στους ...Θεσμούς τον τρόπο με τον οποίο θα χύσει το αίμα του λαού προκειμένου να πάρει τη συγκατάθεσή τους. Κι άμα δεν την πάρει, ε τότε θα το χύσει το αίμα του λαού με άλλον, πιο γρήγορο και άμεσο τρόπο.

Κυριακή απόγευμα το αίμα μας θα χύνεται και η ευρωζώνη (και η ΕΕ ως σύνολο) είτε με 19, είτε με 18 μέλη, θα γιορτάζει το μπετονάρισμά της και θα πίνει το αίμα μας στην υγειά μας.

Μακάρι κάποτε αυτά τα καθάρματα να έχουν το τέλος που πραγματικά τους αξίζει.

ρα

Ανώνυμος είπε...

@ RAVEN

ΛΕΥΚΑΔΑ
Εκλογές 2015
Εγγεγραμμένοι 29.176, Ψήφισαν 15.578, Άκυρα 339, Λευκά 118

Δημοψήφισμα 2015
Εγγεγραμμένοι 28.128, Ψήφισαν 14.671, Άκυρα 872, Λευκά 172

Συνεπώς :
Εκλογές 29.176-15.578=13.598 Αποχή + 339+118=14.055
Δημοψήφισμα 28.128-14.671=13.457 Αποχή + 872+172=14.501

Που είναι λοιπόν οι παραπάνω 3.000 που απείχαν ?
Ξαναμάθε πρόσθεση και αφαίρεση λοιπόν RAVEN. (και να μην είσαι προπέτης)

TALIBAN

Ανώνυμος είπε...

"Βγάζω εντελώς το κομματικό συμφέρον και τα κομματικα παιχνιδια. Η τακτική του Τσίπρα να εξοπλιστεί με το Όχι έναντι της Ευρώπης είναι πολύ έξυπνη κατά την γνώμη μου."

Γράφονταν και τέτοια λίγες ώρες πριν.
Αλλάξτε άθλημα κάποιοι.


ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

taliban,

Πράγματι, το περίπου 1% (όπως έγραψα) είναι περίπου 300 και όχι περίπου 3,000 (όπως έγραψα). Αυτό αν δεν το δέχεσαι ως παραδρομή (χάζευα και τηλέοραση όταν σου απάνταγα) είναι λάθος διαίρεση, όχι πρόσθεση ή αφαίρεση - το να ονομάζεις τις πράξεις σωστά έπρεπε να το ξέρεις από την 1η δημοτικού, εγώ σε ανέβασα στην 6η στην προηγούμενη απάντηση.

Αφού μας έδειξες ότι ξέρεις προσθαφαίρεση (και θα σε έχουμε υπόψη αν χαλάσουν τα κομπιουτεράκια), θα μας δείξεις τώρα και πόσοι από τους 14,501 που δεν ψήφισαν Οχι ή Ναι είχαν ψηφίσει ΚΚΕ στις προηγούμενες εκλογές; Μήπως ξέρεις και ποιοί; Μήπως ξέρεις και ποιός είχε πατέρα καντηλανάφτη; Μάνα ρέιβερ;

Είναι αυτό που κάνεις τεκμηρίωση πολιτικής ανάλυσης με αριθμούς ή "αποκάλυψη" σε πρωινάδικο;

Σοβαρέψου...

raven

zoot horn rollo είπε...

Μακράν το πιο σοστό σχόλιο του ΡΓ, κι αφήστε τον άλλο να μετράει...

Ανώνυμος είπε...

PoE,
Δεν κατάλαβα γιατί εξάπτεσαι με αυτάπου έγραψα! Σε καμιά περίπτωση δεν τσουβάλιασα όσους ψήφισαν "ΟΧΙ". Σε καμια περίπτωση δεν αμφισβητώ ότι χιλιάδες ψήφισαν "ΟΧΙ" εκφράζοντας γνήσια λαϊκή αγανάκτηση και αντίθεση σε αντιλαίκά μέτρα.
Η συζήτηση και η αντιπαράθεση όμως δεν έγιναν πάνω σε αυτό το θέμα, αλλά στην αηθή επίθεση στο ΚΚΕ με ανοησίες. Σε αυτό απάντησα. Αλλά τι να κάνουμε τώρα, είναι δυστυχώς πολλοί αυτοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, πίστεψαν ότι κάτι θα γίνει και την επόμένη μέρα τους ήρθε νταμπλάς!
Αλλά από εκεί και πέρα, οι εξελίξεις δεν διακαιώνουν το ΚΚΕ και τη στάση του; Αυτό είναι το πραγματικό ζήτημα. Και όλοι αυτοί οι "εκλογολόγοι" που χτυπούν το ΚΚΕ αυτό προσπαθούν να αποδομήσουν. Λοιπόν, τι θα κάνουμε;
Εντάξει, πολλοί ψήφισαν "ΟΧΙ" και καλά έκαναν! Δεν υπάρχει δεύτερη γνώμη σε αυτό. Τώρα ήρθε η ώρα να συναντηθούν με το ΚΚΕ, γιατί τους είπε την αλήθεια!
Επιπλέον, είναι άλλο ζήτημα το τι ψήφισαν απλοί εργαζόμενοι και άλλο η στάση πολιτικών δυνάμεων και των οργανωμένων δυνάμεων τους. Για αυτό το λόγο το να κρυβόμαστε πίσω από τον κόσμο (αυτό δεν αφορά εσένα) για να σπεκουλάρουμε, είναι απαράδεκτο.
Στο κάτω κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει με θράσσος και λέει ότι το 62% στηρίζει την κυβέρνηση. Δεν το είπα εγώ. Αυτό ακριβώς προσπάθησα να αποκαλύψω, πως δηλαδή πήραν το γνήσιο λαϊκο "ΟΧΙ" και το μετέτρεψαν σε "ΝΑΙ". Μήπως αυτό δεν το είχε εξηγήσει το ΚΚΕ;
Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά που γράφω δεν αποτελούν μομφή ή επίθεση απέναντί σου.
kk-1

Poe είπε...

Οκ ΚΚ-1 εγω νομιζα πως εννοουσε οτι οποιος ψηφισε οχι πρεπει να πηγαινει με σκυμενο το κεφαλι. Οι υποστηρικτες του συριζα εχουν χιλιες επιλογες κανει για τις οποιες θα πρεπει να ντρεπονται, αλλα μεταξυ αυτων δενε ιναι το οχι.
Επισης επουδενι δεν τασσομαι στην πλευρα εκεινων που υποστηριζουν οτι το οχι ειναι καλη επιλογη επειδη ετσι θα διαπραγματευτουμε απο καλυτερη θεση και τα ρεστα. Δεν περιμενω τιποτα καλο απο κανενος τυπου διαπραγματευσης και η μονη λυση θεωρω οτι ειναι αυτη που λεει το κκε αρνηση πληρωμης του χρεους και αποδεσμευση η οποια δεν θα ερθει με καμια διαπραγματευση και με καμια αστικη κυβερνηση.

Гриша είπε...

Πολυ φοβαμαι οτι το ποσοστο αυτων που λεει ο poe δηλαδη αυτων που ψηφισαν ΟΧΙ με βαση το "ΚΑΜΙΑ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ-ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ" ηταν ισως και οριακα πλειοψηφικο αν μαλιστα συνυπολογισουμε οτι το 75% του ελλ. λαου επιθυμει παση θυσια παραμονη.Δηλαδη το χθεσινο πρωτοσελιδο του Ρ που ελεγε "κανενας δεν εξουσιοδοτησε τη κυβερνηση να υπογραψει μνημονιο" δεν ειναι και τοσο ακριβες.Στην πραγματικοτητα ενα μεγαλο κομματι γιαυτο ακριβως την εξουσιοδοτησε και αυτη ακριβως την εξουσιοδοτηση του ζητησε η κυβερνηση.Δεν ειναι αμελητεο οτι ενας κοσμος αγνοησε το κλιμα τρομουστεριας και αθλιας προπαγανδας της αλλης πλευρας αλλα δεν το λες και ριζοσπαστισμο αυτο.

Απο την αλλη θεωρω καπως υπερβολικες τις ανησυχιες οτι ζημιωθηκε ανεπανορθωτα η επιρροη του ΚΚΕ επειδη δε στηριξε το ΟΧΙ και οτι δυσκολεψε πολυ η απευθυνση του στο λαο κλπ .Η δυσκολια πιστευω εγκειται στο οτι πρεπει παλι να παλεψει εναντια σε νεες ή αναβαθμισμενες αυταπαυτες.Το ΚΚΕ θα συνεχισει να απευθυνεται στο λαο με βαση τη ταξικη του θεση.Το σκηνικο αλλαζει απο ωρα σε ωρα δε σταματησε το ρολοι σε ενα καλπικο δημοψηφισμα.

Και ειναι το μονο κομμα ανεξαρτητα εκβασης της διαπραγματευσης που προσπαθει να προετοιμασει δομες κοινωνικης αλληλεγγυης και παραλληλα την αυτοτελη παλη της εργατικης ταξης ενω περιεργα προσωπικα μου φανηκαν τα χθεσινα χαμογελα τσιπρα και λαπαβιτσα.Προμηνυουν τη πιθανοτητα ατακτης χρεοκοπιας; Kαι αν ναι,τι ακριβως εχουν σχεδιασει για την επομενη μερα ενος τετοιου ενδεχομενου; Aγνωστο...

Poe είπε...

Σωστα Гриша, να πω επισης οτι το απο πανω σχολιο μου ηταν ελλειπες επειδη δεν τονισα οτι αυτο το οχι ειχε μια υποκειμενικοτητα που εχει να κανει με το τι ιδεολογικο φορτιο κουβαλαει ο καθενας απο αυτους που το ψηφισαν. Βεβαια αυτο ισχυει σε μεγαλο βαθμο και για το ναι.

Παντως ζουμε στην εποχη που ο καπιταλισμος δεν μπορει να πλασαριστει ως "ουτοπια"/"ευτοπια" και για αυτο η επικρατηση του, τουλαχιστον στο ιδεολογικο επιπεδο, στηριζεται περισσοτερο στην τρομοκρατια και στο να σε πεισει οτι δεν υπαρχει εναλλακτικη.
Δηλαδη στην καλυτερη τοποθετουμε τον σοσιαλισμο 100 χρονια πισω ή 100 χρονια μετα...αρα στην ουσια ειναι ανεφικτος και ταυτοχρονα τον παρερμηνευουμε και τον συκοφαντουμε.
Μετα λεμε οτι ο καπιταλισμος ειναι ρεαλισμος
και ναι μεν δεν ειναι καλος αλλα δεν υπαρχει κατι καλυτερο
και οτι αν δεν κανεις αυτα που σου ζηταει και προσπαθησεις να βγεις απο το μαντρι θα σε τιμωρησει

Ετσι εχεις ενα λαο που στο συνολο του η δεν ξερει τι πραγματικα ειναι ο σοσιαλισμος
και που ταυτοχρονα μπορει να πιστευει οτι δεν ειναι εφικτος
αρα δεν εχει αλλη εναλλακτικη απο το να υπομενει την εκμεταλλευση, αφου η οποιαδηποτε αντισταση σε αυτη σημαινει οτι θα τραβηξει τα φωτα πανω του κατι που επισυρει σκληρη τιμωρια... δηλαδη οτι εχει να επιλεξει μονο αναμεσα στην βαρβαροτητα του καπιταλισμου και στην καπιταλιστικη βαρβαροτητα

Poe είπε...

Για αυτο και ολες οι "μετανεωτερικες" θεωριες πολεμανε με νυχια και με δοντια αυτο που αποκαλουν "μεγαλες αφηγησεις" γιατι μονο με μια "μεγαλη αφηγηση" μπορεις να ανατρεψεις μια αλλη "μεγαλη αφηγηση", δηλαδη τον καπιταλισμο

(χρησιμοποιω την δικη τους ορολογια για να γινει κατανοητο καλυτερα αυτο που θελω να πω)

Ανώνυμος είπε...

Το να διαλέξει κάποιος να μην ακολουθήσει τη γραμμή του κόμματος, είναι μια κατάσταση. Καλή-κακή, σωστή-λάθος σε βάθος χρόνου, είναι μια ολόκληρη συζητηση. ΟΚ.


Το θέμα είναι να εστιάσουμε στην ουσία του πράγματος. Και αυτό είναι η δυνατότητα του κόμματος να παράγει ακόμα και σε δύσκολες φάσεις δική του αυτόνομη απο τα κελεύσματα της σοσιαλδημοκρατίας και της κοινωνικής πλειοψηφίας, ταξικά σωστά προσανατολισμένη πολιτική. Κατα τη γνώμη μου ναι, και για αυτό στήριξα πλήρως τη θέση του μια βδομάδα τώρα και το κάνω ακόμα. Η θέση του αυτή δεν ήταν θέση αναδίπλωσης, αλλά προωθημένη θέση επίθεσης. Παρήγαγε μέσα στη κοινωνία μια πιο ριζοσπαστική και ουσιαστική θέση απο αυτή του ψευτοΝαι. Μάλιστα, θεωρώ οτι θα αφήσει πολύ καλή παρακαταθήκη σε βάθος χρόνου, διαπαιδαγωγόντας λογικές οτι οι κομμουνιστές δεν λυγίζουν σε ψευτοδιλλήματα.

Ο κάθε ένας βέβαια,μπορεί να διαλέξει οτι αυτό το πράγμα παραείναι ακραίο ή και αδιέξοδο για την κρίση του. Δεν είναι αναγκαστικά κακό. Αυτό που ΕΙΝΑΙ κακό, είναι να γίνεται απο αυτούς επίθεση στην κομματική συλλογική απόφαση τύπου "τι να πετάξω στη κάλπη; το άκυρο χαρτάκι;" όπως λέει ο κατα τα άλλα συμπαθέστατος Θερσίτης.

Ε όχι φιλε Θερσίτη, δεν είναι απλά "ένα άκυρο χαρτάκι". Είναι μια κίνηση επίθεσης απέναντι ΚΑΙ στους "ναιναικους" αλλά και σε αυτούς που σπέρναν αυταπάτες για το Οχι. Το γεγονός οτι τελείως τυπικά δεν είχε νομική υπόσταση, δεν σημαίνει τίποτα απολύτως σε πολιτικό επίπεδο. Εκτός και αν δεν είμαστε κομμουνιστές αλλά τυπολάτρες μικροαστούλιδες.

Απεμπολίστε τη λογική της ειρωνίας και της επίθεσης. Δεν είναι συντροφική, ούτε δημοκρατική θέση. Αρα δεν είναι κομμουνιστική.



Πμ

Гриша είπε...

Να προσθεσω κατι ακομα σχετικα με την επιλογη του κομματος για ακυρο .

Πιστευω οτι η τυπωση ξεχωριστου ψηφοδελτιου δεν ειχε να κανει σε καμια περιπτωση με τη στενη κομματικη καταγραφη.Δεν ηταν ουτε και θα μπορουσε να ειναι αυτη η προθεση.Απλα χρησιμοποιηθηκε ως ΜΕΣΟ για τη προπαγανδιση της θεσης του για το δημοψηφισμα.Αυτο ηταν το ζητουμενο.Στο μετρο του δυνατου ο κοσμος να γυρισει τη πλατη σε ενα ξεκαθαρα εκβιαστικο και καλπικο ερωτημα.Δεδομενων των συνθηκων και κυριως του ελαχιστου χρονικου διαστηματος που μεσολαβησε, σε ενα βαθμο αυτο εγινε και σ ενα μεγαλυτερο επιβεβαιωθηκε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ απο τις ιδιες τις εξελιξεις.

Τη διαφορετικη αποψη οπως αυτη του poe δε τη φοβαμαι.Με προβληματιζει αλλα δεν ειναι κατι τραγικο οπως παρουσιαζεται αυθαιρετα απο διαφορους τυπους δεξια και αριστερα.Η διαφορετικη αποψη οταν εκφραζεται θαρρετα και με τιμιο τροπο πρεπει να συζητειται ανοιχτα και σιγουρα θα συζητηθει και εκει που πρεπει δηλ στις κοβες και στα οργανα του κομματος.Δεν πρεπει να αποθαρρυνεται ή ακομα να γινεται αντικειμενο καυγα.

Λες και το κομμα δεν ηξερε οτι το ακυρο ψηφοδελτιο του ΚΚΕ δε γινεται να καταγραφει ξεχωριστα απο τα υπολοιπα ακυρα.

Και με ποια λογικη δηλαδη ψηφοφοροι του (και δεν ηταν λιγοι) που δεν ταξιδεψαν στις ιδιαιτερες πατριδες τους και επελεξαν ΑΠΟΧΗ ηταν εκτος γραμμης;

Poe είπε...

Πμ, συμφωνω με το σχολιο σου γενικα εστω και αν διαφωνουμε στην εκτιμιση μας για το οχι:(btw και εγω δεν πιστευω οτι η ουσια ηταν αν το ψηφοδελτιο μας καταμετρηθει τυπικα ως ακυρο(οχι οτι και αυτο δεν εχει καμια σημασια), η ουσια ειναι το πως αυτο θα προωθησει το σκοπο μας, και η ενσταση μου ειναι οτι δεν πιστευα οτι προωθει το σκοπο μας καλυτερα απο ενα οχι που θα συνοδευονταν απο το οσα λεμε ετσι και αλλιως...αλλα μην κολλησουμε παλι εκει)

το υφος του θερσιτη σε καποια σημεια και εμενα δεν μου αρεσε εστω και αν συμφωνουσα με πολλα απο αυτα που ελεγε γιατι πολλες φορες δεν εχει σημασια μονο αυτο πο υλες αλλα και το πως και το που το λες κλπκλπκλπ.
Απο την αλλη δεν ειναι μονο ο θερσιτης ομως που το κανει αυτο
δηλαδη δες τι γραφει και ο σεχταρ...
και δεν κλαιγομαι που λεει αυτα που λεει ο σεχταρ
ο καθενας λεει αυτα που λεει και απο αυτα κρινεται
απλα θελω να πω οτι δεν ηταν μονο το υφος του θερσιτη προκλητικο καποιες φορες... δηλαδη αν επρεπε και εγω να παρω στα σοβαρα το οτι "παιρνουμε διαταγες απο τον στρατηγο του εχθρου" που ειπε ο σεχταρ θα επρεπε να ειχα παρεξηγηθει, αλλα τι νοημα εχει να το κανω; ξερω οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των συναγωνιστων δεν με βλεπει επειδη ψηφισα οχι ως προδοτη.

Αυτα απο μενα, θεωρω παντος οτι σε γενικες γραμμες η κουβεντα αυτη εμεινε σε πολιτισμενο επιπεδο και νομιζω οτι εγινε κατανοητο πως κι αν ψηφισαμε οχι αυτο δεν σημαινει επουδενι οτι πλαγιοκοπουμε το συριζα και εγκαταλλειπουμε το κομμα, αντιθετα, εγω επειδη θεωρουσα πως μεταξυ αλλων χτυπουσαμε καλυτερα το συριζα με το οχι ημουν υπερ του οχι.

Παντως ο αγωνας συνεχιζεται και δεν πειραζει και αν δεν συμφωνουμε σε ολα, δεν γινεται ποτε εκατονταδες χιλιαδες ανθρωποι να συμφωνουν σε ολα μεταξυ τους, φτανει να βρουν τον τροπο να αγωνιζονται συντονισμενα για τα θεμελιωδη εκεινα τα οποια συμφωνουν.

Cos είπε...

@Ρα
"Κυριακή απόγευμα το αίμα μας θα χύνεται και η ευρωζώνη (και η ΕΕ ως σύνολο) είτε με 19, είτε με 18 μέλη, θα γιορτάζει το μπετονάρισμά της και θα πίνει το αίμα μας στην υγειά μας."

Με συγχωρείς αλλά αυτό το σχόλιο δεν το καταλαβαίνω. Τι εννοείς ¨Κυριακή απόγευμα"; Τότε θα αρχίσει να χύνεται το αίμα μας; Μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι για πάρα πολλούς, για εκατοντάδες χιλιάδες (για εκατομμύρια σε λίγο), πρώην και νυν εργαζόμενους, το αίμα τους χύνεται 5 χρόνια τώρα, τους έχει απομείνει ελάχιστο πλέον που ξέρουν ότι και αυτό θα τους το πάρουν και για αυτό δεν έχουν κανένα λόγο να μην "γράψουν στα αρχ.... τους" και την ευρωζώνη τους και την ένωση τους. Ας ανησυχούν για "το μέλλον της Ευρώπης" οι αστοί, οι βολεμένοι και το πολιτικό τους προσωπικό.
Διέξοδο θέλουν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, αυτό πρέπει να μας προβληματίζει και αυτό πρέπει να ψάχνουμε. Αν δεν θέλουμε να μπαίνουν κάτω από ξένες σημαίες. Γιατί αν ξορκίζουμε την "έξοδο από το ευρώ χωρίς λαϊκή εξουσία", τότε τους λέμε να μπουν κάτω από ξένη σημαία.
Στα τέτοια μας και στα άλλα μας δηλαδή αν οι αστοί επιλέξουν το ευρώ ή την δραχμή. Το αίμα μας χύνεται εδώ και καιρό με το ευρώ και θα συνεχίσει να χύνεται είτε με το ένα είτε με το άλλο νόμισμα.

Κάτι ακόμα για το δημοψήφισμα: αν και από αυτούς που έριξαν άκυρο, δεν με ενδιαφέρει αν κάποιοι σύντροφοι ψήφισαν ΟΧΙ, για μένα δεν έχει σημασία. Αυτό που ξέρω είναι ότι λίγοι σήμερα, πολλοί αύριο από αυτούς που ψήφισαν ΟΧΙ είναι ή θα είναι μαζί μας. Από αυτούς που ψήφισαν ΝΑΙ κανένας ή έστω σχεδόν κανένας. ΝΑΙ ψήφισαν οι μεγαλογιατροί, οι μεγαλοδικηγόροι, οι δικαστικοί, οι διευθυντάδες και οι κύριοι προϊστάμενοι, οι πάσης φύσεως βολεμένοι, τα λαμόγια με τις "καταθέσεις" και φυσικά οι καπιταλιστές. Αυτοί είναι το 35% από το συνολικό 39% του ΝΑΙ. Εντάξει, όχι όλοι οι καπιταλιστές, κάποιοι (πολύ λίγοι) πράγματι θεωρούν ότι έχουν συμφέρον από την δραχμή, Ε και λοιπόν; Την πραγματική εικόνα του δημοψηφίσματος πρέπει να την δούμε στο 75% της Δραπετσώνας (ΟΧΙ) και στο 75% της Εκάλης (ΝΑΙ). Δεν με ενδιαφέρει πλέον πως το αξιοποιεί η αστική κυβέρνηση, με ενδιαφέρει πως θα το αξιοποιήσουμε εμείς.

Ανώνυμος είπε...

Τωρα αν μετα απο ολη αυτη τη κουβεντα που γινεται εδω πω οτι συμφωνω και με τον poe και με με το σεχταρ και εν πολλοις με το θερσιτη τι θα μου πητε??

bod

poexania είπε...

https://en.wikipedia.org/wiki/Bipolar_disorder
Τσεκαρε το και με εναν ειδικο:-)

Ανώνυμος είπε...

Mη μπερδεύεσε Poe. Δεν έχω καμμία διάθεση να παίξω το ρόλο του νηπιαγωγού. Δεν σχολίασα το επίπεδο της συζήτησης, αν και θα συμβούλευα άπαντες να chill the fuck down και να θυμηθούν τα λόγια του Ρίτσου που υποτίθεται όλοι τιμούν: Και να αδερφέ μου που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα, ήσυχα κι απλά. Απο κει και πέρα, η ευθύνη είναι της διαχείρησης του μπλόγκ και του καθενός ατομικά. Να πα να γαμηθείτε εν πολλοίς αν δε μπορείτε να κάνετε μια συζήτηση σαν άνθρωποι.


Εγώ αυτό που σχολίασα ήταν η επίθεση όχι μεταξύ περσόνων στα κόμμεντς ενός μπλόγκ, αλλά ενός ανθρώπου που θέλει να τον λογίζουμε για "δικό μας άνθρωπο" στη θέση του κόμματος, όχι με πολιτικά επιχειρήματα, αλλά με θυμικό και ειρωνία. Αυτό είναι κάτι πολύ διαφορετικό και πολύ ξεχωριστό. Πες την άποψη σου, κανένα πρόβλημα, αλλά θες να σε νοιώθω σύντροφο σε έναν αγώνα την ώρα που κάνεις ΕΠΙΘΕΣΗ και ειρωνία σε μια στιγμή που εμείς, έστω και απο μαλακία μας ρε παιδί μου, αντέξαμε στην πίεση και μείναμε πιστοί σε αυτή τη θεση; Επίθεση, όχι κριτική. Όχι, αυτό δεν μπορεί να επιτρέπεται.


Το να αναπτυχθεί ένα ανώτερο επίπεδο πολιτικού πολιτισμού στο διάλογο είναι δομικής σημασίας μπροστά στις δυσκολίες που έρχονται εμπρός μας.


Πμ


ΥΓ. Πρίν έγραψα "ψευτοΝαι", προφανώς εννοούσα ψευτοΟχι.Νομίζω το καταλάβατε.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΠΜ

ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΥΡΟ ΧΑΡΤΑΚΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑΡΑΞΕΣ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΕΕ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ.

ΑΝ ΕΙΧΕ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΑΞΙΑ. Ε ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

ΠΕΣ ΜΕ ΕΣΥ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ. ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΝΑ ΠΕΤΑΩ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

Ε ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΤΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ;

ΘΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΛΑΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟ. ΟΧΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ.

ΑΝ ΤΩΡΑ ΕΡΘΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΠΗΡΑΜΕ 500.000 ΨΗΦΟΥΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΝΑΙ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΣΗΜΑΔΙ.

ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΑΚΥΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΥΤΗ. ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΡΡΟΗ. ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΕ Ο ΜΗ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΝ ΛΕΓΑΜΕ ΤΟ ΟΧΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΩΡΑ.

ΦΥΣΙΚΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΛΩ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΓΗΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΝΑ ΚΥΛΑ ΕΤΣΙ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΕ.

ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ COPA AMERICA. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

RAVEN

O TALIBAN ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η SINGULAR LOGIC. ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ «ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ’ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

ΚΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ, ΝΑΙ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ, ΚΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΠΟΛΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗ.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΣΕΧΤΑΡ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ.

ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΤ’ ΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΛΑΝΓΚΛΕΥ. ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΣΗΜΑΝΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ. ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.

ΜΟΥ ΚΟΨΕΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑ ΕΥΡΟΥΛΑΚΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.

ΡΕ ΗΜΑΡΤΟΝ ΡΕ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Cos εννοώ ότι με τα μέτρα που θα αποφασιστούν ο λαός θα πληρώσει ακόμα βαρύτερο φόρο αίματος από ότι πλήρωσε μέχρι σήμερα. Υποθέτω ότι δε διαφωνείς. Αποδέχομαι ότι κάποιοι έχουν ως τώρα χάσει περισσότερο αίμα από κάποιους άλλους, αποδέχομαι ότι εσύ έχεις χάσει περισσότερο από εμένα για παράδειγμα, όμως αυτό δε με κάνει να πω "έλα μωρέ τώρα, τόσο αίμα χύθηκε δε τρέχει και τίποτα αν χυθεί και λίγο ακόμα". Γνώμη μου είναι ότι δε θα είναι καθόλου λίγο το αίμα που θα χυθεί, όποια έκβαση κι αν έχουν οι διαπραγματεύσεις, και ότι το τίμημα που θα πληρώσουν αυτοί που ως τώρα έχουν ματώσει περισσότερο θα είναι ακόμα βαρύτερο. Θα είναι βαρύτερο κι ας μην το καταλαβαίνουν θεωρώντας κάποια πράγματα αυτονόητα λέγοντας "τι έχουμε να χάσουμε ακόμα;". Θα τους συμβούλευα να μη θεωρούν τίποτε αυτονόητο. Το θέμα του grexit το έχουμε συζητήσει μεταξύ μας πολλές φορές. Διαφωνώ απολύτως και εντονότατα μαζί σου πάνω σε αυτό το ζήτημα. Ομολογώ ότι έχεις υποστηρίξει τη θέση σου αξιοπρεπέστατα, η γνώμη μου όμως παραμένει εντελώς αντίθετη και δεν έχω επί του παρόντος να προσθέσω κάτι. Επίσης δεν ανησυχώ για το μέλλον της ΕΕ, αν αυτό μου λες. Το ακριβώς αντίθετο. Γνώμη μου είναι ότι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση, όποια έκβαση κι αν έχει το πράγμα, το αποτέλεσμα θα είναι η ενδυνάμωση της ευρωζώνης και της ΕΕ. Και όποιος νομίζει ότι το να πετάξουν την Ελλάδα έξω θα οδηγήσει σε ρήγμα την ΕΕ είναι κατά τη γνώμη μου γελασμένος. Ρήγμα και χτύπημα στην ΕΕ, θα προκαλούσε το να ξεσηκωθεί ο λαός και να βγάλει τη χώρα του από εκεί, έχοντας την εξουσία στα χέρια του. Κατά τον ίδιο τρόπο που το να σε πετάξουν έξω από ένα μαγαζί δεν έχει καμιά αξιοπρέπεια. Αξιοπρεπές είναι να σηκωθείς να φύγεις μόνος σου. Και σαφώς και δε νομίζω ότι κάτι που αυτά που έγραψα με βάζει κάτω από ξένες σημαίες.

ρα

Ανώνυμος είπε...

Ούτε το ναι, ούτε το όχι είχαν καμία νομική υπόσταση. Όποιο από τα δύο και να έβγαινε, η συμφωνία αν τελικά γινόταν θα ήταν χειρότερη από αυτή που είχε εγκριθεί/απορριφθεί στο δημοψήφισμα.

Αν όμως ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού έδειχνε να το αντιλαμβάνεται αυτό, αυτό ναι θα ήταν πολιτικός σεισμός στα θεμέλια της ΕΕ και θα ανησυχούσε πάρα πολλούς.
Αν αντί για 70% Όχι στη Β' Πειραιά είχαμε 70% άκυρο, το ερώτημα σήμερα δεν θα ήταν μνημόνιο ή χρεοκοπία αλλά τι να κάνουμε τους αστούς που συλλάβαμε.
Και αν δεν ήταν 70% τα άκυρα αλλά 10-20% πάλι θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη θέση.

Τώρα είμαστε εδώ που είμαστε και κάνουμε ό,τι κάνουμε, όλοι μαζί άσχετα με το τι ρίξαμε στην κάλπη, αλλά όχι ότι μας βοήθησε και σε τίποτα το Όχι.
Όπως λέει και ο ΒΔ σε σχόλιο εδώ δίπλα και μόνο ότι έσπασε η γραμμή είναι αρνητικό, ας ήταν και λάθος. Γιατί όσο λάθος και να ταν, Βάρκιζα δεν ήταν να την σπάσουμε.

ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

@θερσιτης

Αγαπητέ μου, εςυ, οπως λες έκανες α υ θ α ι ρ ε τ ο υ σ μαθηματικούς υπολογισμούς και ο Taliban που δεν ειναι η singular logic, παρέθεσε τα οποια αριθμητικά στοιχεία και έκανε α υ θ α ι ρ ε τ ο υ σ μαθηματικούς υπολογισμούς και βγάλατε και οι δυο το α υ θ α ι ρ ε τ ο συμπέρασμα, οτι ενα μέρος των ψηφοφόρων του ΚΚΕ στις εκλογές δεν έβαλαν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη.

Και επαναλαμβάνω, δεν ειναι οτι προσβάλλετε το ΚΚΕ η εμάς που σας διαβάζουμε. Ειναι οτι προσβάλλετε την επιστήμη των μαθηματικών και τους κανόνες της λογικής, τα μαθηματικά ειναι ακριβής επιστήμη. Για να στο αντιστρέψω. Εγω παλι ιςχυριζομαι κατοπιν α υ θ α ι ρ ε τ ω ν υ π ο λ ο γ ι σ μ ω ν οτι αυξήθηκαν οι ψηφοφόροι του άκυρου σε σχεςη με τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ στις εκλογές. ΚΟΥΦΟ Ε; Όσο και αυτο που ισχυρίζεστε με τον Taliban. Αυθαιρεςια και μαθηματικά ειναι οι χειρότεροι εχθροί. ΣΟΒΑΡΗ συζήτηση λοιπόν δεν μπορει να γίνει επι αυτού και των αυθαιρέτων συμπερασμάτων που εχεις βγάλει εςυ και προφανώς και ο Taliban. Μονάχα αν πιστεύεις οτι το "επιστημονικός" δίπλα στον "υλισμός" εχει μπει για πλάκα.

Αυτοί που ασχολούνται με το ποςο πάνω η κάτω ηταν το ποσοστό όσων ακολούθησαν την πρόταση του ΚΚΕ σε αυτο το δημοψήφισμα, απλώς δεν θέλουν να ασχοληθούν με το πως θα μεγαλώσει πραγματικά η απήχηση των θέσεων του ΚΚΕ μεςα στο λαό

raven



Cos είπε...

@Ρα
Το ποιος έχει αιμορραγήσει λιγότερο ή περισσότερο δεν το έθεσα σε προσωπική βάση και συγνώμη αν το διατύπωσα λάθος και δημιουργήθηκε αυτή η εντύπωση. Ζούμε όμως στην ίδια κοινωνία και άσχετα από τον βαθμό που έχουμε ματώσει σε προσωπικό επίπεδο, βλέπουμε και κρίνουμε τι συμβαίνει γύρω μας.
Από εκεί και έπειτα, έξω από την ευρωζώνη δεν θα πετάξουν την εργατική τάξη, δεν θα πετάξουν το "έθνος", τους αστούς θα πετάξουν (για αυτό και μιλάω για ξένες σημαίες). Όπως όμως είπες και εσύ αυτή είναι μια συζήτηση που την έχουμε ξανακάνει και δεν χρειάζεται να ξαναπούμε τα ίδια.

Cos είπε...

Ένα υστερόγραφο γενικώς: έχουμε σκεφτεί ότι οι αστοί, βλέποντας ότι το grexit είναι κάτι που πλέον δεν αποκλείεται, έχουν σκυλιάσει, απειλούν θεούς και δαίμονες, ονειρεύονται τανκς και εφόδους στο Μαξίμου, απειλούν με γκιλοτίνες τους αποτυχημένους διαχειριστές που τους έφεραν μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο;
Η κρίση πάει να γίνει (ή έχει γίνει ήδη;) "Εθνική".

Ανώνυμος είπε...

Μια και λέγονται διάφορα για Βάρκιζες και σπασίματα γραμμής, να πω ότι εξόσων γνωρίζω ο Άρης δεν αποκαταστάθηκε κομματικά μαζί με την πολιτική του αποκατάσταση, που πάει να πει ότι η ενότητα ακόμα και στο λάθος, ο ΔΣ δηλαδή εξακολουθεί να θεωρείται αναγκαία, αν κι όχι επαρκής προϋπόθεση επιβίωσης ενός ΚΚ. Κι αυτό όχι τυχαία, καθότι για κάθε Άρη υπήρξαν και θα υπάρξουν χιλιάδες "ελεύθερα πνεύματα" που επειδή δεν επιβλήθηκε η αποψή τους, πέρασαν μετά στο χειρότερο αντικομμουνισμό. Βλέπω κι εδώ μέσα mutatis mutandis (καθότι εικάζω ότι μάλλον πρόκειται για φίλους σαν εμένα, κι όχι μέλη που δεσμεύονται από ΔΣ) διάφορα τέτοια εκκολαπτόμενα ελεύθερα πνεύματα που μόνο μαλάκες δε μας έχουν πει, επειδή εν μέσω χλεύης ακόμα και απειλών τηρήσαμε τη στάση που μας υπαγόρευε όχι μόνο το κόμμα, αλλά πρωτίστως η συνείδηση μας. Ελπίζω να είναι μόνο μια έκρηξη θυμικού κι όχι κάτι βαθύτερο, γιατί καλώς ή κακώς κανείς δεν περισσεύει.

Y.Γ. Επίσης να πω ότι σε γενικές γραμμές συμφωνώ με το Σεχτάρ, εκτός του σχολίου περί εκτέλεσης διαταγών του αντιπάλου, να το κλείσουμε το μαγαζί από τώρα αν θεωρούμε όλους όσοι ψήφισαν όχι συνειδητούς προδότες της υπόθεσης της εργατικής τάξης. Χωρίς αυτό να αλλάζει την άποψη που είχα και πριν το δημοψήφισμα εκφράσει στο μπλογκ, ότι συνέβαλαν στα σχέδια της αστικής τάξης για την υπονόμευση μέχρι διάλυσης του κομμουνιστικού κινήματος. Θεωρώ όμως ότι πλέον ο γέγονε γέγονε κι ας κοιτάξουμε όλοι όσοι έχουμε τη διάθεση, να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται, και τις κρίσεις για το δημοψήφισμα να τις αφήσουμε σε κάποιον από τους επόμενους τόμους του δοκιμίου, προέχει να υπάρχουμε για να τα εκδίδουμε εξάλλου.

Amor omnia vincit

Ιστρολλικός είπε...

Πάντως, το - κουρασμένο ήδη - ζήτημα εδώ δεν είναι κατά πόσο ο Πόε ή ο Θερσίτης κλπ είναι 'προδότες' αλλά το κατά πόσο η σωστή στάση για φίλους του Κόμματος που διαφωνούν (για μέλη δεν υπάρχει συζήτηση) είναι να πράττουν όπως νομίζουν ή να ακολουθούν τη γραμμή του Κόμματος ασχέτως διαφωνιών. Το ότι δεν δεσμεύεσαι δηλαδή από τον ΔΣ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι σωστό να μην ακολουθείς τις αποφάσεις του Κόμματος. Και παράλληλα με αυτό ρωτάω: θεωρεί κανείς ότι η επιλογές που θα τεθούν στο μέλλον θα είναι πιο εύκολες ή πιο κατανοητές εντός των πλαισίων της αστικής ιδεολογίας και του υπάρχοντος συσχετισμού δυνάμεων;

Ανώνυμος είπε...

Τα είπες όλα Ιστρολλικέ. Τι ζητάμε "ανυπακοή" όταν δε μπορεί κάποιος να την κάνει πράξη ούτε μέσα σε ένα παραβάν; Ή αλλιώς, νομίζει κανείς ότι η επανάσταση θα δοθεί ποτέ ως επιλογή από την άρχουσα τάξη σε multiple choice; Τα ερωτήματα των από πάνω είναι πάντα στημένα, αλλιώς δε θα τίθονταν. Την ατζέντα πρέπει να την καθορίζουμε εμείς.

Θέλει πολύ δουλειά ακόμα.

Νίκος SB

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΦΙΛΕ RAVEN

ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΚΟΥΦΟ.

ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙΣ ΟΤΙ ΣΥΝΕΒΗ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΥΡΑ ΣΤΑ ΔΙΝΩ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚAI ΠΑΛΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΣΗ.

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΟΧΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΥΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟ "ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ" ΤΟΥ ΚΚΕ.

ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΩΣ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΑΚΥΡΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.

ΚΑΝΕ ΕΣΥ ΜΙΑ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ" ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΠΕΙΣΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΟΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΗΔΗ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΠΑΛΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΥΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΥΡΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΚΕ. ΞΕΡΕΙΣ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΙ ΕΓΡΑΦΕ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ. ΟΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΣΥΝΤΙΧΑΚΗΣ.

ΑΜΑ ΤΑ ΒΓΑΖΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΕΝ ΘΑ ΧΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΜΙΚΟΤΗΤΕΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΙΣΤΡΟΛΛΙΚΕ

ΕΙΣΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΔΕΣΜΕΥΕΣΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΕΣΑΙ. ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ.

ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΣΟΙ ΜΕ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ. ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΠΟ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ.

ΟΥΤΕ ΨΗΦΟ ΟΥΤΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΚΚΕ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ.

ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΤΟ ΚΚΕ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟΣ.

ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΧΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΒΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ.

ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 0 ΣΤΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. ΜΠΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΠΕΩ ΠΙΘΑΝΟ.

ΑΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ. ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΤΙΣ ΘΕΩΡΗΣΩ ΛΑΘΟΣ, Η ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΒΛΑΚΑΣ.

ΑΛΛΟ ΜΕΛΗ ΑΛΛΟ ΦΙΛΟΙ ΟΠΑΔΟΙ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ιστρολλικός είπε...

Θερσίτη δεν ξέρω αν το υφάκι σου είναι μια ψευδαίσθηση που προκαλείται από την ακατανόητη επιμονή σου να γράφεις με κεφαλαία ή αν η τελευταία είναι μέρος του προηγούμενου. Το σίγουρο πάντως είναι ότι εδώ και τουλάχιστον 2-3 βδομάδες (από τα ΕΛΠΕ) κρατάς μια εξαιρετικά ανταγωνιστική και ενοχλητική στάση απέναντι στους υπόλοιπους σχολιαστές που στηρίζουν τη γραμμή του Κόμματος κρυβόμενος πίσω από τη δικαιολογία του 'δεν είμαι μέλος, ότι θέλω λέω/κάνω'. Εάν λοιπόν σε ενδιέφερε να συζητήσεις και όχι να μας αποδείξεις πόσο ανεξάρτητο πνεύμα είσαι και πόσο υπό όρους η στήριξη σου στο ΚΚΕ, ίσως είχες καταλάβει τον προβληματισμό που έθεσα πιο πάνω αντί να λες εξυπνάδες του τύπου 'ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ'. Αφού απ'ότι φαίνεται κάτι τέτοιο δεν ισχύει, δεν θα ξοδέψω χρόνο για να αναπτύξω το σκεπτικό μου παραπάνω. Ελπίζω πάντως αν το ΠΑΜΕ καλέσει σε καμια απεργία με την οποία δεν συμφωνείς ή δεν καταλαβαίνεις, να μην απεργοσπάσεις κάνοντας κατά τα λεγόμενά σου τον βλάκα.

Ανώνυμος είπε...

ΙΣΤΡΟΛΛΙΚΕ

ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΟΛΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ. ΤΑ ΚΕΦΛΑΙΑ. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ Η ΟΥΣΙΑ.

ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ. Σ' ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ Σ' ΑΡΕΣΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΩ.

Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟΣ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΜΕΛΗ.

ΑΜΑ Σ' ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΜΗΝ ΑΠΥΘΥΝΕΣΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ. ΘΑ ΑΕΠΥΘΥΝΕΣΑΙ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ. ΕΚΕΙ ΔΕΝ Σ' ΕΝΟΛΟΥΝ ΤΑ ΥΦΑΚΙΑ. ΕΚΕΙ ΟΛΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑ. ΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ.

ΚΑΙ ΝΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΑΝΤΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΕΛΠΕ. ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΚΙ ΑΛΛΑ.

ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑ ΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΠΩ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟΣ.

ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΑ.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΑΝΤΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΧΤΩ.

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=401985

ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΙΣΤΡΟΛΛΙΚΕ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΑΛΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙ ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ;

ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ Η ΜΠΑΛΙΤΣΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΕΞΕΔΡΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΖΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ.

ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΕΙΣ ΟΜΩΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΞΕΡΑ

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΑΥΤΟ. ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΒΛΑΚΑ. ΡΩΤΗΣΕΣ ΓΙΑ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΑ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ. ΜΗ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ.

ΝΑΙ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ. ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ Η ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ.

ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΩ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΟΥ ΣΩΣΤΕΣ Η ΛΑΘΟΣ. ΘΑ ΤΙΣ ΖΗΤΑΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΚΚΕ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΩ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

@ θερσιτης.

Δεν ειναι θεμα τι παραδέχομαι και τι οχι, τι θα ήθελα και τι οχι. ειναι θεμα οτι οι ισχυρισμοί σου ειναι στον αέρα. Επικαλείσαι, ενα γεγονός που αδυνατείς να αποδειξεις και στην εμμονή σου, να αποδείξεις κατι που δεν αποδεικνύεται, όσες φορές και να το πεις, παραβιάζεις καθε μαθηματικό κανόνα. Και ο λόγος που στο λέω ξανά και ξανά και αν χρειαστεί θα σου το ξαναπώ, ειναι κυριως για πω σε τι λούμπες να μην πέφτεις, και ποιες συζητήσεις στερούνται νοήματος...

raven

Ανώνυμος είπε...

Επίμετρον.
Παρακολουθώ ιστολόγια, αγγλιστί blogs, απο 7 περίπου χρόνια δηλαδή πολύ πρίν αρχίσει η παρούσα οικονομική κρίση.
Ιδίως παρακολουθώ ιστολόγια προβεβλημένα που υποστηρίζουν το ΚΚΕ.
Τα πρώτα χρόνια διάβαζα-έβλεπα πλήθος σχολίων που γραφόντουσαν απο αναγνώστες των ιστολογίων αυτών - ΚΚΕ - οι οποίοι εξέφραζαν διάφορες γνώμες επι των αναρτήσεων.
Άλλοι υποστηρικτές του Κόμματος, άλλοι ΣΥΡΙΖΑ, Μ-Λ, Τροτσκιστές, Αναρχικοί ακόμα και απολίτικοι.
Βαθμιαία η κατάστταση αυτή, δηλαδή σχολιασμοί απο διάφορες πολιτικές σκοπιές, συρρικνώθηκε και κάπου σταμάτησε.
Επίσης πολλά ιστολόγια φιλο-ΚΚΕ έκλεισαν.
Κύρια αιτία η ζηλωτικού τύπου επιθετικότητα με ύβρεις και χλευασμούς προς κάθε άποψη που έστω κατ' ελάχιστον διαφοροποιείτο απο τις επίσημες θέσεις του Κόμματος.
ΠΡΟΣΟΧΗ, (είμαι αναγκασμένος να γράψω το αυτονόητο), δεν εννοώ υπόκλιση σε λάθος αντιλήψεις-σχόλια αλλά την επιθετικότητα και τον απαξιωτικό-υβριστικό τρόπο συμπεριφοράς.
Επιπλέον αιτία η επίσημη απαγόρευση προς τα μέλη ΚΚΕ/ΚΝΕ να διατηρούν ιστολόγια ή να σχολιάζουν σε αυτά με ποινή διαγραφής.
Έτσι αφού εκδιώχθηκαν πύξ-λάξ όλοι οι ενοχλητικοί αντι-κομματικοί, κατέληξε πλέον οι σχολιασμοί να γίνονται απο ελαχίστους ομόφρονες οι οποίοι αλληλοσυγχαίρονται.
Αν βεβαίως τολμήσει ο όποιος ομοφρονόν να διατυπώσει σχόλιο που κατά κεραία διαφέρει των επισήμων θέσεων, τότε αυτομάτως γίνεται αποσυνάγωγος και στόχος ύβρεων και προσβολών.
Προσωπικά έχω κατα καιρούς δεχθεί πολλές τέτοιες προσβλητικές έως χυδαίες επιθέσεις και για του λόγου το αληθές έχω κρατήσει στον υπολογιστή μου αντίγραφα του συνόλου των σχετικών αναρτήσεων.
Κορυφαία στην παρούσα ανάρτηση θεωρώ την προσβολή του διαχειριστή του blog, όστις με απείλησε με κόκκινη κάρτα - δηλαδή διαγραφή των σχολίων μου - επειδή διαμαρτυρήθηκα προς αυτόν για τις επιθέσεις που μέχρι εκείνη την στιγμή είχα δεχθεί.
Ποιό είναι το συμπέρασμα που βγάζω ύστερα απο τα ολίγα αυτά ?
Το συμπέρασμα είναι πως ο ζηλωτισμός και η μισαλλοδοξία εντός των γραμμών του Κόμματος έχει αυξηθεί σε υπερβολικό βαθμό πράγμα που ακυρώνει τις προσπάθειες για διάδοση των θέσεων σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.
Αυτά τα ολίγα.

TALIBAN

Гриша είπε...

Το οτι συνεχίζεις να σχολιάζεις εδω με το συγκεκριμένο ψευδώνυμο οφείλεται στη μεγαλοθυμία του οικοδεσπότη και στην ανοχή των υπολοίπων σχολιαστών.

Καμια προσπάθεια διάδοσης των θέσεων του ΚΚΕ σε ευρύτερα στρώματα δεν ακυρώνεται

1) διότι το ΚΚΕ ως ΚΚ διαδίδει τις θέσεις του οχι κυρίως στο διαδίκτυο αλλα στο πραγματικό κόσμο και ιδιαίτερα εκεί που ζει και αναπνέει ο εργαζόμενος λαός.

2) καταφανώς προβοκατόρικα σχόλια σαν τα δικά σου στο διαδίκτυο δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στη διάδοση των θέσεων του.

Ανώνυμος είπε...

@ Гриша

Προσκυνώ δέσποτα για την μεγαλοθυμία και την ανοχή.

TALIBAN

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ RAVEN

ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΔΥΝΑΤΩ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΩ,

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ. Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΗ. ΜΟΝΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΜΠΡΑΒΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Στα μελη απαγορευεται να εχουν πολιτικο μπλογκ λεγοντας την προσωπικη τους αποψη. Δεν τους απαγορευεται ο σχολιασμος καμια φορα, ποσο μαλλον επι ποινη διαγραφης. Υπαρχουν μελη που σχολιαζουν σε μπλογκ, ακομα περισσοτεροι εχουν facebook, twitter και δε συμμαζευεται και το κομμα δεν εχει κανενα θεμα με αυτο.

sniper

Ανώνυμος είπε...

@ sniper

που είναι σχόλια επι παραδείγματος χάριν του "σύντροφος φάντασμα" που σχολίαζε συχνότατα σ' αυτό εδώ το μπλόγκ ?
Για ρώτα και τον διαχειριστή για την ίδιαν πείρα.
Όσον αφορά το ευρύτερο, βέβαια αν σχολιάζεις με ψευδώνυμο και δεν το λές σε κομματικούς χώρους πως θα εντοπισθείς ?
Αυτό όμως ήδη δημιουργεί την σκοτεινή κηλίδα της κρυψίνοιας.
Όσο για το FB ή το Twitter ή άλλα δεν γνωρίζω.

Αλλά τι κάθομαι σαν ηλίθιος και γράφω τα προβοκατόρικα και ασφαλίτικα σχόλια μου ?
Το καλύτερο είναι να απεξαρτηθώ πλήρως ηλεκτρονικά και μη.

TALIBAN

Ανώνυμος είπε...

@ sniper (επι πλέον)

όσον αφορά την τακτική να παρεκβαίνεται το κύριο και να μεγενθύνεται το δευτερεύον,
όπως έκανες εσύ με την απαγόρευση διατήρησης μπλόγκ που ανέφερα, ενώ το κύριο ήταν τα υβρεολόγια κ.τ.λ.
πλέον έχει γίνει κοινός τόπος στους περισσοτέρους απο τους σχολιάζοντες.
Μπορεί αυτό να είναι καλό τέχνασμα για έναν ταχυδακτυλουργό αλλά δεν δίδει σε καταστάσεις σαν αυτήν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Μην ανησυχείς όμως.
Και εκτός δικτύου, σε ζωντανές επικοινωνίες, έχω δεί ανάλογες συμπεριφορές πάρα πολλές φορές.
Θα μπορούσα να πώ πολλά επι του θέματος αλλά ξεφεύγει της ανάρτησης και άλλωστε όπως ένας ακόμη χρήστης με ενημέρωσε γράφω εδώ εξαιτίας της "μεγαλοθυμία του οικοδεσπότη και στην ανοχή των υπολοίπων σχολιαστών" την οποία δεν πρέπει να υπερβώ.

TALIBAN

Ανώνυμος είπε...

Taliban, πρωτον ο συντροφος φαντασμα (και μετεπειτα κασπερ) ειμαι εγω. Δευτερον: την πειρα του απολιθωματος την ξερω αρκετα καλα. Σιγουρα καλυτερα απο σενα. Αν θελει να πει κατι ο ιδιος ας το κανει, εγω δεν τον επικαλουμαι. Τριτον, αν σχολιαζεις και το λες σε κομματικους χωρους που λες κι εσυ, δεν υπαρχει κανενας "εντοπισμος". Το λες, το ξερουν και τελος. Και το θεμα δεν ειναι ποσο θα σχολιαζεις, οτι στις 31 εισαι καλα και στις 32 καιγεσαι ας πουμε. Ειναι να καταλαβαινεις τι παει να πει δημοκρατικος συγκεντρωτισμος, οτι για τα μελη η προσωπικη διαφορετικη ή αντιθετη αποψη ειναι για τα οργανα και οχι οπου να 'ναι, ποια ειναι πανω κατω τα ορια μιας διαδικτυακης κουβεντας, πώς προστατευεσαι απο το διαδικτυο στην προσπαθεια να εκμεταλλευτεις τις δυνατοτητες του και πού δινεται ο πραγματικος αγωνας. Ολα αυτα ειναι πραγματα που καταλαβαινουν ή θα επρεπε να καταλαβαινουν οι παντες, οχι μονο τα μελη. Οποτε λοιπον, τεταρτον: κρυψινους ειναι αυτος που δεν εχει το θαρρος της γνωμης του εκει που πρεπει. Και η ευθυνη βαραινει σχεδον αποκλειστικα τον ιδιο, γιατι κανεις ποτε δεν διαγραφεται αν εχει διαφορετικη αποψη. Κι αυτο γνωστο σε καθε καλοπροαιρετο. Αν καποιος ειναι τετοιος (κρυψινους), μπορει να οδηγηθει να κανει και χειροτερα πραγματα απο το να πεταει φυτιλια ανωνυμα στο ιντερνετ (λες κι αν βαλεις ενα ονοματεπωνυνο, εγινες ξαφνικα ο γιαννης παπαδοπουλος φερ ειπειν). Και για να ειμαι ειλικρινης, ποτε δεν καταλαβα γιατι χρειαζεται τοσο ιδιαιτερο θαρρος για να πεις τη γνωμη σου εκει που πρεπει. Λες και θα σε φανε...

Οι μερες που ερχονται ειναι οι πιο απαιτητικες για ολους μας. Τωρα πρεπει να δειξουμε τη μεγιστη δυνατη συσπειρωση και εξυπναδα. Και η αυτοκριτικη καποιων να γινει εκει που γινονται ολα. Στην καθημερινη, οργανωμενη παλη.

sniper

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

"Το καλύτερο είναι να απεξαρτηθώ πλήρως ηλεκτρονικά και μη."

Να και κάτι στο οποίο θα συμφωνήσουμε, και ισχύει για όλους.
Όχι άλλα δράματα.

Ανώνυμος είπε...

Taliban (επιπλεον, γιατι τωρα το πρωι το ειδα): πρεπει να καταλαβεις οτι οταν καποιος δεν λεει κατι, δεν σημαινει απαραιτητα οτι δεν εχει κατι να πει ή φοβαται ή το αποφευγει. Σημαινει οτι δεν θελει να πει. Ο λογος που δεν μιλησα γι αυτο που θεωρουσες εσυ κυριο, ειναι οτι αν το εκανα, θα ειχες εναν ακομα σχολιαστη για να γκρινιαζεις στο απολιθωμα. Εχω μαθει να κραταω πολυ καλυτερα την ψυχραιμια μου απο το βραδυ της κυριακης και μετα.

sniper