Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Πρώτη φορά δακρυστερά

Αλέξη, δεν έχω σταματήσει να κλαίω από το απόγευμα. Όχι από συγκίνηση για την πρώτη φορά αριστερά, ούτε σαν αυτούς που δε σταματάνε να πέφτουν από τα σύννεφα, με τις κωλοτούμπες σας. Αλλά από τα χημικά με τα οποία έπνιξε το κράτος σας τη σημερινή διαδήλωση.

Θα μου πεις βέβαια, πως δεν είναι πρώτη φορά. Είχατε κάνει πρόβα τζενεράλε στις σκουριές και με μια διαδήλωση της ανταρσυα τις προάλλες. Ούτε είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το έργο να εκτυλίσσεται μπροστά μας, με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Οι κυβερνήσεις φεύγουνε, αλλά το (παρα)κράτος μένει. Και σήμερα αποδείξατε πως δεν είστε μόνο συνέχεια του (αστικού) κράτους, όπως δηλώνατε ήδη πριν από τις εκλογές, αλλά και του παρακράτους.

Τα παιδιά ήταν παραταγμένα στην αριστερή πλευρά της πλατείας, στην αρχή της πανεπιστημίου. Κι όταν αρχίζουν τα μπάχαλα και τα χημικά, φεύγουν συνήθως προς τα εξάρχεια. Εκτός και αν υπάρχει ειδικός λόγος, να κατευθυνθούν αλλού. Δίπλα τους, αραιά μπλοκ του εξωκοινοβουλίου και σε ρόλο απατημένου συζύγου κάτι συνδικαλιστές του ΜΕΤΑ και μέλη της νεολαίας σύριζα. Που αν είχαν στάλα αξιοπρέπεια, θα είχανε φύγει σήμερα κιόλας από την αριστερή κυβέρνηση των ματ, που χτυπάει διαδηλώσεις και τις διαλύει. Αλλά πάνω απ’ όλα η ενότητα. Κι εγώ μόλις σήμερα κατάλαβα πόσο ιστορικές είναι οι ευθύνες του κουκουέ, που δε συμμετείχε και αυτό ως κομπάρσος στην «πρώτη φορά αριστερά», να το έχετε σαν άλλοθι για τον αυταρχισμό σας, για τα μνημόνια και ό,τι ήθελε προκύψει. Αλλά σε καταλαβαίνω κι εσένα πολύ καλά αλέξη. Γιατί μια κυβέρνηση που περνάει αντιλαϊκά μέτρα, δε μπορεί παρά να καταφύγει στην καταστολή και τον αυταρχικό κατήφορο. Κι αλίμονο σε όσους πίστεψαν ποτέ το αντίθετο για εσένα και την πρώτη φορά δακρυστερά σου.

Τα μπλοκ του παμε ήταν στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από τους μαύρους, σχηματίζοντας ένα μαζικό και πυκνό πι, που έπιανε από την αρχή της αμαλίας, στη φιλελλήνων και ως το ύψος της πλατείας ξανά, από την κάτω πλευρά. Ε λοιπόν, μάντεψε σφε αναγνώστη, προς τα πού πήγαν τα «παιδιά», όταν άρχισαν τα μπάχαλα. Και δε μιλάμε για κάτι που έτυχε, αλλά για οργανωμένο σχέδιο που πέτυχε. Κράτος και παρακράτος, οι λύκοι αγκαλιά με τα σκυλιά, πήγαν όλους τους διαδηλωτές καροτσάκι στην αμαλίας, περίπου όπως στην 6η νοέμβρη (του 12’), με τη διαφορά πως τότε οι δυνάμεις του παμε έσπασαν στα δυο, ενώ τώρα ήταν συγκεντρωμένες σε μια πλευρά και έδιναν ευκολότερο στόχο. Και το σόου δε σταμάτησε στο σταθμό της ακρόπολης, ούτε καν στο συγγρού-φιξ, αλλά συνεχίστηκαν, για να εξασφαλίσουν πως δε θα παραμείνει κανένα μπλοκ, και κανείς δε θα επιχειρήσει να επιστρέψει στη βουλή, όπως άλλες φορές.

Τα «παιδιά» κινούνταν διαρκώς παράλληλα, στο διπλανό ρεύμα της αμαλίας, επιδόθηκαν σε ένα φεστιβάλ βλακείας, σπάζοντας ό,τι βρέθηκε στο δρόμο τους, κάνοντας πλιάτσικο σε αυτοκίνητο, κατεβάζοντας μια σημαία της άλφα μπανκ (τα μούτρα κρέας μιλάμε), και προπαντός στήνοντας καμιά εικοσαριά πρόχειρα οδοφράγματα, με κάδους που καίγονταν, από τα οποία ανάθεμα και αν κράτησαν έστω και ένα, γιατί προφανώς δεν ήταν αυτός ο στόχος τους, δηλ να κρατήσουν. Ο στόχος ήταν είτε να τους κόψουμε, και να έχουμε επανάληψη του σκηνικού της 20ής οκτώβρη, είτε να πέσουν στα νύχια των άλλων μαύρων, με τις ασπίδες (που είχαν πιάσει από το πρωί όλα τα κεντρικά πόστα στην πόλη), και να έχουν να το λένε, πενήντα χρόνια, για τα κνατ, την αγαστή συνεργασία και δε συμμαζεύεται. Ή πιο απλά αυτό ακριβώς που έγινε: να διαλυθεί η διαδήλωση.

Και να έχεις και τον αντέννα να σου λέει για το σταλινικό ολοκληρωτισμό του λαφαζάνη! Που αν είχαν την τύχη να το ζήσουν βέβαια, δε θα υπήρχαν ούτε αστικά κανάλια, που χρωστάνε της μιχαλούς, να λένε το μακρύ τους και το κοντό τους, για να τρομοκρατήσουν το λαό, ούτε και τα «παιδιά» να παίζουνε «κλέφτες και αστυνόμους», με το κράτος. Τώρα όμως, στο επόμενο δελτίο, μπορούν να κάνουν ελεύθερη και ανεξάρτητη ενημέρωση, με αντικειμενικά ρεπορτάζ, πχ για τις μεγάλες φθορές στη συγγρού, κατά μήκος της πορείας του παμε (αφού από δίπλα περνούσαμε, να μην το πούνε;).

Και να ‘χεις και τους παλιότερους σφους να σου λένε πως το πασόκ του ανδρέα είχε αργήσει μια τετραετία να ρίξει τα πρώτα δακρυγόνα σε διαδηλωτές (αν και δεν είμαι πολύ σίγουρος γι’ αυτό· στην τετραετία πχ σκότωσαν τον 15χρονο μιχάλη καλτεζά). Αλλά τώρα είναι συμπυκνωμένος ο πολιτικός χρόνος, οπότε κι αυτό βρίσκει μια εξήγηση.

Τα χημικά έχουν τουλάχιστον ένα καλό. Διαλύουν τις αυταπάτες σε όσους θέλουν να δουν πίσω από τους καπνούς και πίσω από τα παχιά περήφανα λόγια, το πραγματικό πρόσωπο της πρώτης φοράς αριστεράς, που δεν είναι τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από μια καθαρά αστική κυβέρνηση, που δε διαφέρει σε τίποτα ουσιαστικό από τις προηγούμενες, ούτε στα μνημονιακά μέτρα που περνάει, ούτε στην άγρια καταστολή του λαϊκού, μαζικού κινήματος. Ίσα-ίσα που τις ξεπερνάει, κάνοντας αυτά που οι άλλες δε θα τολμούσαν να περάσουν, γιατί θα έπεφταν την ίδια κιόλας μέρα (και θα είναι ευχής έργο να γινόταν αυτό και με αυτή τη συγκυβέρνηση).


Και κάτι τελευταίο, προς τα εμάς. Αν είναι να τρώμε τόσα χημικά, αν είναι να υπάρχει σχέδιο, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την εποχή του σημίτη και την επίσκεψη του κλίντον, ε... ας σηκώσουμε κι εμείς το γάντι, κι ας κάνουμε ό,τι ακριβώς κάναμε τότε. Συναγερμός παντού και καθολικός ξεσηκωμός, με ανεβασμένες μορφές δράσης, ενάντια στην πρώτη φορά δακρυστερά...

23 σχόλια:

gioustinianis είπε...

Διαπίστωση: Τα πρώτη φορά αριστερά χημικά έχουν ακριβώς την ίδια γεύση με τα προηγούμενα.

Σε κάποια φάση και πριν αρχίσουν τα μπάχαλα σκεφτόμουν το ελικόπτερο που έκοβε βόλτες από πάνω ότι έχουν την καλύτερη εικόνα για αυτούς που είναι κάτω.
Αμέσως μετά σκέφτηκα γιατί δεν έχουμε κλείσει και τα 2 ρεύματα της Αμαλίας και έχουμε αφήσει ελεύθερο το ρεύμα προς Συγγρού. Μέχρι εκείνη τη στιγμή είμασταν χαλαροί.
Τότε χώθηκαν τα μπάχαλα στο κενό της Αμαλίας και εκμεταλλευόμενοι την κάλυψη που τους έδινε ο δικός μας όγκος και παρά το ότι σε κάποιας φάσεις σχεδόν τρέχαμε αυτοί μας ακολουθούσαν παράλληλα και τα σπάγανε στη Συγγρού.

Αναρρωτιέμαι αν θα το έκαναν χωρίς το ελικόπτερο.
Αυτά είναι η μερική εικόνα που σχημάτισα εγώ.

Ανώνυμος είπε...

Ποιός σου είπε πως σηκώσαμε το γάντι στην...επίσκεψη Κλίντον; Τι είναι αυτά ρε γαμώτο...

Λέων

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Οπως τα λες Κάπταιν.
Οι πρώτη-φορά-αριστεροί-μπάτσοι απώθησαν τους εντεταλμένους αναρχοφασίστες+ασφαλίτες προς την Αμαλίας, στο ΠΑΜΕ. Μαζί με όλο το τσούρμο της αντικομμουνιστικής αριστεράς (Δεν-πληρώνω, ανταρσύες κλπ.), που κατά τα ειωθότα τους κάλυπτε. Μετά τα πρώτα 100 μέτρα, από την Πύλη Αδριανού και μετά, το τσούρμο είχε εξατμιστεί και απομείναμε εμείς να υποχωρούμε συντεταγμένοι στην λωρίδα ανόδου της Συγγρού, αριστερά, ενώ η δεξιά λωρίδα είχε παραχωρηθεί στους μπαχαλάκηδες (ήταν-δεν-ήταν καμιά διακοσαριά, μέσα και οι γκόμενες), που μας παρακολουθούσαν βήμα-βήμα κάνοντας το σόου. Με λίγα λόγια, οι μπαχαλάκηδες τα σπάγανε κανονικά στην δεξιά πλευρά, (ενώ η αριστερή έμεινε άθικτη) χάρη στη δική μας "κάλυψη". Εκαναν και κάτι τσαμπουκαλίκια προς εμάς, πέσανε και κάτι ψιλές, που όμως δεν πήραν έκταση, υποθέτω γιατί ο αριθμητικός συσχετισμός ήταν καταθλιπτικός σε βάρος τους. Η μπατσαρία με πρόσχημα τους μπαχαλάκηδες απωθούσε εμάς, που φάγαμε και πολύ πιπέρι, όχι όμως τόσο ασφυξιογόνο όπως τότε με τον κλίντον.
Εχω την εντύπωση ότι χρειαζόμασταν περισσότερη περιφρούρηση, και καλά θα ήταν να είχαμε κλείσει όλη την Αμαλίας, ώστε να αποφευχθεί αυτή η παράλληλη πορεία, που βόλεψε τα μάλα τον Πανούση, και φαντάζομαι, αύριο, και τον Σκάει.
Πάντως, εν όψει και της φασιστικοποίησης μεγάλων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, το αναρχομπάχαλο θα είναι η άλλη πλευρά των ταγμάτων εφόδου του μιχαλολιάκου. Πρέπει να ξεκαθαριστεί η σχέση μας μαζί τους μια και καλή. Αν απόψε ήταν χρυσαυγήτες αυτοί δίπλα μας τι θα κάναμε;

modesto είπε...

@ΛΕΩΝ
προφανως πρεπει να ησουν μικρος και να μην θυμασαι ακριβως τι εγινε μετα.
δεν πειραζει. εναεχω να πω παντως. υπομονη και πιστη στο κομμα, ολα θα ερθουν στην ωρα τους

modesto είπε...

@Σεχτάρ ο Τρομερός
δεν θελω να πω οτι διαφωνω ή συμφωνω σε κατι, απλα καλο ειναι γνωμες και προτασεις ειδικα απο συντροφους με πειρα να κατατεθουν εκει που πρεπει και στο διαδικτυο

modesto είπε...

"εκει που πρεπει και στο διαδικτυο">>
εκει που πρεπει και OXI στο διαδικτυο

Ανώνυμος είπε...

Mετά την Πύλη Αδριανού, εμείς που στην αρχή ήμασταν Αμαλίας αλλά χαμηλά στην διασταύρωση προς Καλλιμάρμαρο, μετά τα μπρός-πίσω, μπήκαμε στην δεξιά πλευρά της Συγγρού. Η αριστερή μας πλευρά ήταν άδεια και μάλιστα το σχολιάσαμε αυτό. Προφανώς όσοι ήσασταν μετά στην αριστερή πρέπει να ήρθατε αρκετά μετά, γιατί κατεβαίνοντας εμείς προς Φίξ, ακούγαμε από πίσω μακριά μας τις κρότου λάμψης, όχι όμως και τους μπαχαλάκηδες να σπάνε. Απ ότι συμπεραίνω επίτηδες μάλλον αφήναμε το ένα ρεύμα ανοιχτό για να μπούν τα μπλόκ τα δικά μας που έτρωγαν πίεση από πίσω. Στην δε Αμαλίας, ευτυχώς που είχαμε αφήσει το ένα ρεύμα, γιατί έτσι όταν άρχισαν τα επεισόδια και την πέσανε οι ΔΕΛΤΑ στα μπλόγκ μας στην κάτω μεριά Πλ. Συντάγματος και Φιλελλήνων, μπόρεσαν και μπήκαν στην Αμαλίας με κατεύθυνση την Συγγρού. Ετσι απομονώθηκε το πρώτο γκρουπάκι των ασφαλιτών και για κάποια ώρα τους απωθήσαμε. Μαν΄.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το σόου και εγώ πρώτη φορά το συναντάω. Να πηγαίνουμε παράλληλα με τους μπάχαλους, να μας βρίζουνε, να μας κάνουν χειρονομίες και να πέφτει και ένα μπουκάλι. Και από τη Ροσινάντε- οι δυο γνωστές μούρες, εξαιρετικά συμπαθητικοί κατά τα άλλα αναρχοκομμουνιστές- να τους λένε "Ρε παιδιά, όχι σε αυτούς στους μπάτσους!"
Και εδώ είναι και οι ευθύνες και του αναρχικού χώρου.
Τι πάει να πει ρε "όχι σε αυτούς"; Εεεε; Πολυ χάιδεμα δεν πέφτει; Άνθρωποι τώρα πενηνταπεντάρηδες στη Ροσινάντε, που έχουν φάει απεργίες και διαμαρτυρίες με το κουτάλι, αντί να αρχίσουν "τις σφαλιάρες" (μεταφορικά φυσικά) κάθονται και χαιδεύουν τα αυτιά μπάχαλων και προβοκάτωρων; και μετά λένε "γιατί γενικεύουμε για τον αναρχικό χώρο". Μπορεί φίλτατοι να μην τα σπάτε όλοι σαν πανκιό που έχει πάρει μεταμφεταμίνες, αλλά όλοι δίνετε κάλυψη σε αυτά τα λαλακισμένα.
Και δεν ξέρετε σε ποιόν δίνετε κάλυψη.
Γιατί όποιος 10.05 - 10.10 μπήκε στο μετρό Φιξ, θα είδε μαυροφορεμένες φάτσες με σακίδια που μόνο για αναρχικούς δεν μοιάζανε. Τουλάχιστον με καμία από τις φυλές των Εξαρχείων- εκτός αν κάποιες σέχτες το γυρίσαν στο Bodybuilding.
Εδώ μια σημείωση να κάνω, που την έκανα και στους συντρόφους εκεί.
Και το λέω και για να ακούσω απόψεις. Θέλω να πειστώ.
Αυτοί μας έδιωχναν. Εμείς φεύγουμε;

Μπρεζνιεφικό Απολίθωμα σε διαβάζω συχνά. Αποφεύγω να σχολιάζω γιατί στο παρελθόν γνωστό φίλιο blog μου είχε κάνει ανοίκεια επίθεση, και πολλοί που συχνάζουν εκεί, συχνάζουν κι εδώ.

Kostas Camus

Konstantinos K είπε...

@Kostas Camus και όποιος άλλος αναρωτιέται γιατί φύγαμε όταν μας έδιωξαν και δεν κάναμε τίποτα για να "αντεπιτεθούμε". Ήμουν κοντά στην κεφαλή της πορείας, η οποία κατά την συντεταγμένη και δυναμική (τα συνθήματα όλης της πορείας πρέπει να ακούγονταν μέχρι μέσα στη βουλή) υποχώρηση έγινε ουρά. Εκτός του ότι γενικά δεν το περιμέναμε (κακώς, από δω και πέρα θα είμαστε προετοιμασμένοι) με ό,τι αυτό σημαίνει για την περιφρούρηση, τις αλυσίδες κτλ., είχα μπροστά μου μια μητέρα με δύο παιδάκια κάτω των δέκα ετών, μια άλλη με μωρό σε καροτσάκι, κτλ. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δεν ήταν η μέρα για να αντιδράσουμε. Αυτά τα ολίγα.

prolet

Ανώνυμος είπε...

Tι να κάνουμε ρε παιδιά;
Εμείς είχαμε να προστατέψουμε δεκάδες χιλιάδες και κάποιοι μόνο το κορμί τους;

Κάππα Κάππα. Ε; είπε...

@Konstantinos K
Δε μπαίνω στη διαδικασία να κρίνω αν έπρεπε χτες να αντιδράσουμε και πώς.
Έτσι που είμασταν χτες, σίγουρα δε μπορούσαμε.

Μη χρησιμοποιούμε όμως σαν αιτίες τα "γυναικόπαιδα" και γενικώς τη σύνθεση των συγκεντρωμένων.
Αυτή σε κάθε μαζική και ογκώδη συγκέντρωση τέτοια είναι και καλά κάνει και έτσι πρέπει.

Αν έχεις σχεδιασμό και στόχο να κάνεις συγκεκριμένα πράγματα [π.χ. άμεση ανασυγκρότηση και ανέβασμα μπροστά στον άγνωστο], παίρνεις και τα ανάλογα μέτρα γι αυτό το κόσμο (π.χ. όλες οι γυναίκες με παιδιά στο μπλοκ της ΟΓΕ που θα 'ναι σε συγκεκριμένο πιο προφυλαγμένο σημείο της πορείας, αντίστοιχα οι συνταξιούχοι κ.ά.).

Το θέμα είναι να τον έχεις αυτό το σχεδιασμό (έχοντας εννοείται πάντα σαν πρώτο μέλημα την ασφάλεια όσων πορεύονται μαζί σου).

Cos είπε...

Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από την χθεσινή διαδήλωση, είναι ο πολύς κόσμος που είχαμε και η δυναμικότητα του, στοιχεία που είχαμε καιρό να τα δούμε σε αυτόν τον βαθμό και μου θύμισαν τις μεγάλες διαδηλώσεις του 2010/2011.
Η στάση μας ήταν άψογη, δεν καταλαβαίνω μια κάποια "γκρίνια" που υπάρχει για την περιφρούρηση. Μια χαρά περιφρούρηση είχαμε και τα καταφέραμε πολύ καλά απέναντι σε ένα οργανωμένο σχέδιο διάλυσης της διαδήλωσης και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα ανασυγκρότησης και επιστροφής. Όσο για τα πολλά παιδιά που πράγματι υπήρχαν, δεν νομίζω ότι μπορούσε να κάνει κάτι η περιφρούρηση, ούτε είναι θέμα καλύτερης οργάνωσης. Πρόκειται για λάθος των συντρόφων που ήρθαν στην διαδήλωση με μικρά παιδιά, κάποιοι και με μωρά. Αυτό, κατά την γνώμη μου, δεν πρέπει να επαναληφθεί στο μέλλον, οι καιροί είναι δύσκολοι και η κρατική καταστολή θα γίνει ακόμα πιο άγρια.
Αν υπάρχει κάτι που νομίζω ότι χρειάζεται να κάνουμε παραπάνω, είναι η συχνότερη παρουσία μας στους δρόμους και η κλιμάκωση της πάλης μας. Το απαιτούν, θεωρώ, οι καιροί.

Konstantinos K είπε...

@Κάππα Κάππα. Ε;
Το διευκρίνισα ότι δεν περιμέναμε ότι θα έχουμε μια επανάληψη του Νοέμβρη του 12 και ίσως γι' αυτό και πολλοί είχαν έρθει με παιδιά. Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ εξάλλου έχει δείξει ότι στις πορείες του όταν χρειάζεται και όταν ΠΡΕΠΕΙ μπορεί και να ανακαταλάβει το χαμένο έδαφος, και να μαγκώσει τα καλόπαιδα που προσπαθούν να παρεισφρήσουν στα μπλοκ, και μια χαρά να ανταπεξέλθει σε ότι συνθήκες έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα.

@Cos
Συμφωνώ 100% με αυτά που γράφεις.

prolet

Αναυδος είπε...

να σημειωσω οτι στο υψος του Φιξ η περιφρουρηση του ΠΑΜΕ εφαγε αγριο ξυλο απο την αστυνομια. λαμψεις κροτου και δακρυγονα επεσαν μεσα στις γραμμες μας. Ο σοσιαλφασισμος σε δραση. Την επομενη φορα χρειαζεται πιο γρηγορη απαγκιστρωση

Ανώνυμος είπε...

Επίθεση ΔΕΛΤΑδων στα μπλόκ του ΠΑΜΕ.
https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/t31.0-8/p600x600/11538132_1630889700513069_8426531251427931911_o.jpg



Για το αρχείο σας

λαθραναγνώστης είπε...

Να προσθέσω ότι τα "παιδιά" γενικώς, εδώ και χρόνια, έχουν προνομιακές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά με τη νεολαία του. Δεν διστάζω να υποθέσω ότι από δω και μπρος, τα "παιδιά" θα αρχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην "πρώτη φορά αριστερά" προβοκάροντας τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.

@gioustiniani: Κάνεις λάθος. Τα χημικά χθες είχαν άλλη γεύση, άλλο άρωμα.
Ζέφυρος και Μπάτης ταυτόχρονα, με νότες από μέντα και φασκόμηλο του Ολύμπου.
........Και για τους πολιτικά απαίδευτους και ευκολόπιστους, πικρή επίγευση σοσιαλφασισμού της Βαϊμάρης!!

"Τι Παπάγος, τι Πλαστήρας
Άσπρος σκύλος μαύρος σκύλος
όλοι οι σκύλοι μια γενιά"

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, τι ακριβώς επιδιώκουμε αυτή την στιγμή. Καταλαβαίνω όσους λένε ότι φτάνει πιά, πρέπει κάποτε να συγκρουστούμε. Κι εγώ εχθές έπιασα τον εαυτόν μου να το λέει πάνω στο θυμό μου. Ομως πρέπει να καταλάβουμε ότι τώρα δεν μπορούμε και δεν πρέπει να πάμε για σύγκρουση, με τον κόσμο ακόμα κλεισμένο σπίτι του, που δειλά-δειλά μας προσεγγίζει, ζαλισμένο από τις σφαλιάρες που τρώει. Αλλωστε γι αυτό και κτύπησαν για να προλάβουν να φοβίσουν τον κόσμο και να τον αποτρέψουν να κατεβαίνει από δω και πέρα στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Ξέρουν ότι ο κόσμος θεωρεί τα μπλόγκ του ΠΑΜΕ τα πλέον περιφρουρημένα και ασφαλή από προβοκάτσιες και τυχοδιωκτισμούς, που με σχετική ασφάλεια θα διαδηλώσει. Αυτό ακριβώς θέλουν να διαλύσουν γι αυτό και θα την πέφτουν πλέον κατευθείαν και χωρίς προσχήματα, μόνο στο ΠΑΜΕ. Αρα αυτή την στιγμή δεν νομίζω ότι μας ευνοεί μία κατευθείαν σύγκρουση, είναι σαν να τους βοηθάμε να πετύχουν τον στόχο τους. Απ την άλλη ξέρει πολύ καλά όλο το παρακράτος, ότι όταν θελήσει να συγκρουστεί το ΠΑΜΕ και κάποια στιγμή θα το κάνει, δεν θα την βγάλουν και τόσο καθαρή. Ολα όμως στην ώρα τους. Σε κινητοποίηση πέρσι, ήμουν μπροστά σε διάλογο συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ με αξιωματικό των ΜΑΤ που μας έφραζαν την είσοδο για παράσταση σε υπουργείο. Οταν του είπε ότι είμαστε το ΠΑΜΕ και δεν έχουν λόγο να φοβούνται ότι θα προκαλέσουμε φθορές ή μπάχαλο, γιατί πάντα πάμε περιφρουρημένα, η απάντηση του αξιωματικού ήταν η εξής: Αυτό μας φοβίζει ότι πάτε περιφρουρημένα γιατί όταν αποφασίσετε να μην πάτε, εμείς θα το καταλάβουμε αργά. Ξέρουν ότι κάποια στιγμή θα το κάνουμε. Ομως τώρα που μετά από 3 χρόνια στασιμότητας των κινητοποιήσεων, βλέπουμε τον κόσμο να ξεθαρρεύει αυτό πρέπει να το ενισχύσουμε. Μαν.

Ανώνυμος είπε...

@ Μαν
Συμφωνώ με το σχόλιο σου. Δεν είναι ακόμα η ώρα να περάσουμε στην "επίθεση" άμεσα και κυριολεκτικά.
Νομίζω όμως ότι πρέπει να δράσουμε ακόμα πιο πυκνά και σε εύρος, με ακόμα πιο ανεπτυγμένες μορφές πάλης και απεύθυνσης, ώστε να συσπειρώσουμε ακόμα πιο πολύ κόσμο, που θα μας δώσει δύναμη εκεί που θέλουμε, στους χώρους δουλειάς.
Και άσε τους προβοκάτορες και τον κάθε γουρλωμένο - λυσσασμένο μπάτσο, να προσπαθούν να μας διαλύσουν τις πορείες, κάτι που θα δυσκολεύει όλο και περισσότερο όσο ο κόσμος θα πεισμώνει.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

@Κώστα
Αυτό ακριβώς ήθελα να πώ. Συμφωνώ απόλυτα και νομίζω θα το κάνει το ΠΑΜΕ γιατί το επιβάλλουν οι νέες συνθήκες, ότι πρέπει να περάσουμε σε πιο ανεβασμένες μορφές πάλης. Επείγει θα έλεγα. Ομως τα αυτιά και τα μάτια μας όχι απλά δεκατέσσερα, αλλά εικοσιτέσσερα, γιατί θα ρίξουν απάνω μας όλο το παρακράτος, όλο το ναζισταριό, γι αυτό και τους αποφυλακίζουν έναν - έναν και θα στήσουν προβοκάτσιες πολύ και πιο ανεβασμένες απ ότι μέχρι τώρα. Καταλαβαίνει το κεφάλαιο. ότι τα αναχώματα προς το παρόν τελείωσαν ή αυτά που ετοιμάζουν ίσως και να μην προλάβουν να τους βγούν λόγω της ιλιγγιώδους ταχύτητας των εξελίξεων. Θα φτιάξουν "αγανακτισμένους", θα προσπαθήσουν ίσως κάποια στιγμή να υπάρξουν και θύματα και από αστυνομία και εκεί θα εξαπολύσουν τρομοκρατία στον κόσμο και καταστολής τσακίσματος επάνω μας. Γι αυτό, επειδή οι μέρες αρχίζουν και είναι γκαστρωμένες, συνιστώ ψυχραιμία, και πάλι ψυχραιμία και νηφάλια σκέψη. Αυτή στην στιγμή εκτός από τον δικό σου κόσμο που δεν φτάνει, το επίπεδο και η εκπαίδευση σε ταξικές συγκρούσεις του κόσμου είναι σχεδόν ανύπαρκτο, άρα σε μια σύγκρουση αυτός ο κόσμος θα την κάνει. Θα έρθει και η στιγμή που θα χτυπήσεις, εκεί που δεν θα το περιμένουν. Μαν

Ανώνυμος είπε...

Εμένα δε με νοιάζει ιδιαίτερα ότι απόφαση και να πάρει είτε το κόμμα, είτε τα σωματεία που απαρτίζουν το ΠΑΜΕ για σύγκρουση στο δρόμο ή μη. Απλά ελπίζω αυτοί που την προάγουν να είναι και οι ίδιοι έτοιμοι και απο άποψη φυσικής κατάστασης και απο πνευματικού state of mind για κάτι τέτοιο και να μη περιμένουν απο άλλους συντρόφους να εκτελέσουν τη δική τους θέληση. Γιατί και αυτό ανάθεση είναι. Οταν παίρνεις μια θέση, πρέπει να συμμετέχεις ενεργά στην υλοποίηση της. Ειδαλως γίνεσαι γραφικός στη καλύτερη, γραφειοκράτης στη χειρότερη.


Πμ

Ανώνυμος είπε...

@Πμ
Λίγο άστοχο το σχόλιό σου. Στο ΠΑΜΕ δεν χωράνε "ηλικιακές και φυσικές διαφορές". Ολοι θα προσφέρουν μέχρι εκεί που μπορούν και όσο μπορούν. Από τα λεγόμενά σου διακρίνω ότι δεν έχεις και τόσο μακρόχρονη σχέση με το ΠΑΜΕ. Γιατί αν πάς σε σωματείο του ΠΑΜΕ και πείς αυτά που έγραψες, στην καλύτερη περίπτωση θα σε περάσουν για τελείως άσχετο από ταξικά σωματεία. Λοιπόν φίλε μου, εσύ που με τρόπο πας να διαχωρίσεις ύπουλα και π......κα , την ηγεσία από την βάση, το κουβαδάκι σου και σε άλλη παραλία. Ο Αγγουράκης χτυπημένος άγρια από τα ΜΑΤ στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης, μερικούς μήνες μετά πέθαινε από ανεύρισμα.Εχθές όταν οπισθοχωρούσαμε προς Συγγρού, είδαμε ένα γεροντάκι 90 χρονών, κυρτωμένο από τα χρόνια. Κάποια στιγμή άρχισε να παραπαίει από τα χημικά, Τον κράτησα αμέσως μαζί με μία συνάδελφο, μας είπε ότι έχει βαλβίδα στην καρδιά, μας έδειξε και που είχε τα φάρμακά του αν του συνέβαινε κάτι και συνέχιζε να φωνάζει "χωρίς σένα γρανάζι δεν γυρνά". Φτύσαμε αίμα προσπαθώντας να τον πείσουμε να τον πάμε στο μετρό για να φύγει, και τελικά δεν τα καταφέραμε, μέχρι που δύο από το μπλόγκ μας, τον πήραν με το ζόρι. Αλλού λοιπόν τις εξυπναδούλες για ¨εντολείς" και "βάση". Μαν

Ανώνυμος είπε...

Το ποιά είναι η σχέση μου με το ΠΑΜΕ, άσε να τη ξέρω καλύτερα "φίλε". Κοίτα εσύ να βελτιώσεις τη σχέση σου με τα ελληνικά. Ούτε μίλησα για παππούδια, ούτε για "εντολείς-βάση". Εγώ είπα οτι όταν κάποιος ψήνεται για σύγκρουση καλό είναι να ετοιμάζεται για αυτήν και όχι να μένει σε ευχολόγια. Ολα τα άλλα έχουν να κάνουν καθαρά με το διανοητικό σου επίπεδο και μόνο.


Πμ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ

ΜΗΝ ΤΟ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΛΛΟ.

http://www.msn.com/el-gr/news/national/%ce%bc%ce%b7%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%b1-%cf%84%cf%83%ce%af%cf%80%cf%81%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%bd%ce%b1%cf%87%cf%89%cf%81%ce%b9%ce%ad%ce%bc%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b9%ce%ad%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%b1%ce%bb%ce%ad%ce%be%ce%b7%cf%82/ar-AAdagJF

ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ Η ΜΑΜΑ ΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ