Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΔημοΨηφιακές Σημειώσεις

Η δευτέρα ήταν μια μεγάλη μέρα με δηλώσεις μεγάλων ανδρών, όπως του γιούνγκερ και του αλέξη. Ο μεν πρώτος τέθηκε επικεφαλής του στρατοπέδου των προθύμων του «ναι» και της άθλιας τραπεζο-τρομοκρατίας αλλά είναι ζήτημα ποιους πείθει κι αν τελικά οι εμφανίσεις του γυρίζουν μπούμερανγκ, γιατί ο κόσμος θυμάται πόσο έχει σιχαθεί αυτόν και τους ομοίους του και τάσσεται αυτομάτως με τους άλλους (αλλά εμείς δεν είμαστε οι άλλοι). Έκλεισε όμως σε στιλ μαρίας αλιφέρη, λέγοντας πόσο βαθιά αγαπά τους έλληνες, χωρίς να σκεφτεί τους συνειρμούς που γεννά αυτό το επίρρημα (όχι τους πονηρούς που σκέφτηκες, σφε αναγνώστη).

Ω ελλάδα μου γλυκιά, πόσο σε αγαπώ βαθιά
Ω ελλάδα μου γλυκιά, δημοκρατία λαϊκιά
»           »           »  σφυρί δρεπάνι και γροθιά

Και νάτο μπροστά μου αυτό που φοβόμουνα. Τι άλλες αποδείξεις χρειαζόμαστε άραγε; Φως φανάρι πως ταυτίζεται με τους κομμουνιστές και μας ξεπληρώνει γραμμάτια για τη στήριξη. Εμπρός λοιπόν καλά μου συριζοτρόλ, λίγη φαντασία θέλει, μην τα περιμένετε όλα μασημένη τροφή.

Το βράδυ της ίδας μέρας, ο πρωθυπουργός είπε στην ερτ πως το δημοψήφισμα αποτελεί συνέχεια της διαπραγμάτευσης με άλλα μέσα. Να τελικά που του έμεινε και κάτι από τα νιάτα του στην κνε. Ο βλαδίμηρος πέρασε και δεν ακούμπησε από τη σκέψη του αλέξη, αλλά θυμάται ακόμα τα ρητά του κλαούζεβιτς, έστω και παραφρασμένα.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση είχε μια πολύ πιο ισχυρή εντολή από αυτήν που ζητάει τώρα, γιατί τάχα ξεφεύγει από το πλαίσιο των εκλογών: να σκίσει τα μνημόνια (ου μην και τη γάτα) και να εφαρμόσει το περιβόητο πρόγραμμα της θεσσαλονίκης, που μένει στις καλένδες. Αλλά οι πιο θρασείς από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, με πρώτο τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ισχυρίζονται πως η εφαρμογή του ξεκίνησε, καταργώντας πχ το πεντάευρω στα νοσοκομεία και επανασυστήνοντας την ερτ, απλώς κολλάει λίγο στο αφορολόγητο κι άλλα ζητήματα, γιατί η χώρα είναι με τη θηλιά στο λαιμό. Τι λες βρε παιδί μου, ποιος να το ‘λεγε. Και τι κάνει για αυτό η κυβέρνηση; Διαπραγματεύεται με αυτούς που κρατάν τη θηλιά να μην είναι πολύ σφιχτή και μας αφήσει έντονα σημάδια. Αριστερό μνημόνιο και τα μυαλά στα κάγκελα…

Ο αλέξης μας έδωσε εμμέσως και την είδηση πως αν επικρατήσει το «ναι», θα παραιτηθεί, γιατί δεν είναι πρωθυπουργός παντός καιρού –αλλά εμείς είμαστε κόμμα παντός καιρού και καλούμαστε να το αποδείξουμε σε άλλη μια φουρτούνα, με κόντρα άνεμο. Και αναρωτιέμαι γιατί η ανταρσυα, που είχε κάνει φετίχ αυτό το σύνθημα, δε βάζει για ζύμωση το στόχο «να πέσει η κυβέρνηση του μνημονίου».

Κι εγώ σου λέω πως το «βρώμικο» (σαν το 89’ με την κάθαρση) όχι είναι κι αυτή μια στάση που νιώθεται (μπορεί να υποστηριχθεί πολιτικά, που λέει ο σκουρλέτης). Τι νόημα έχει όμως η πολιτική αναβίωση των αγανακτισμένων στο σύνταγμα; Ή πολύ περισσότερο η εκτίμηση ότι το δημοψήφισμα το επέβαλε ο λαός με την πίεσή του; Όλο από νίκη σε νίκη και από κορυφή σε κορυφή πετάει αυτό το λαϊκό κίνημα κι όλο χάνει και μένει στον πάτο, με κάποιο μαγικό τρόπο.

Μα κει που πάει να σβήσει, νάτο πετιέται, νάτο, νάτο πετιέται, σαν ελληνοσούπερμαν με την μπέρτα, πλάι σε μαυροκόκκινες σημαίες. Για να έρθει στο καπάκι η χτεσινή συγκέντρωση να τη συναγωνιστεί, πρωτίστως σε γραφικότητα (με τα πολύχρωμα –σαν τις παρδαλές αντεπαναστάσεις- αυτοκολλητάκια του ναι) και σε δεύτερο πλάνο και σε μαζικότητα.

Την ίδια στιγμή, βγαίνουν στη φόρα ολοένα και περισσότερα στοιχεία που συντείνουν προς το ίδιο συμπέρασμα, ότι δηλ πρόκειται για χοντρό παιχνίδι συμφερόντων και δη σε διεθνή κλίμακα. Μπορεί να μην έχουμε πλήρη εικόνα για τις ζυμώσεις και τους ελιγμούς στο παρασκήνιο, αλλά τα κομμάτια που διαθέτουμε το δείχνουν καθαρά: οι παρεμβάσεις αμερικανών αξιωματούχων και οι τοποθετήσεις οικονομολόγων υπέρ του «όχι» δίνουν ένα σαφές γενικό περίγραμμα των αντιθέσεων και των πλευρών που συγκρούονται. Κι ας μην ξεχνάμε το ζήλο και την έγνοια των ανελ (και όχι μόνο) να μη χτυπηθεί από τα μέτρα η ευγενής τάξη των εφοπλιστών, που ο θεός (του χρήματος) να μας κόβει ένσημα και να τους τα δίνει κέρδη, για να συνεχίσουν να ευεργετούν τον τόπο μας.

Τώρα που είπαμε για εφοπλιστές, θυμήθηκα και την απαλλαγή λαγού, κασιδιάρη και μιχαλολιάκου από την κατηγορία της καθοδήγησης εγκληματικής οργάνωσης, που περνά βέβαια στο ντούκου λόγω της τρέχουσας επικαιρότητας, αναρωτιέμαι όμως πόσο τυχαία ήταν η χρονική συγκυρία κι αν τελικά δε συνδέεται με τις εξελίξεις και τις διάφορες συμμαχίες που διαμορφώνονται.

Και μέσα σε όλα, η κυβέρνηση παίρνει έκτακτες, εσπευσμένες πρωτοβουλίες για να κλείσει συμφωνία στο παραπέντε, που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, ακόμα κι ως προς το δημοψήφισμα. Το κείμενο γράφεται αποβραδίς και δεν παίρνει υπόψη τι μπορεί να μας ξημερώσει, αλλά όπως λέει και το λαϊκό στρώμα, από χτες το βράδυ η χώρα δεν έχει μνημονιακό πρόγραμμα. Τη σκίσαμε τη γάτα σφοι. Ας αναγνωρίσουμε τα θετικά βήματα προς τους στόχους της θεσσαλονίκης, χωρίς να είμαστε αχάριστοι.

Υγ: ακολουθεί ένα ερασιτεχνικό βιντέακι για την πρόταση του κόμματος στο δημοψήφισμα, που μου έστειλε ένας σφος αναγνώστης (και τον ευχαριστώ και δημόσια για αυτό).

9 σχόλια:

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Κάπταιν, αν τώγραψες χτες το βράδυ είναι προφητικό.
Οποιος ακόμη δεν έχει καταλάβει τι παίζεται ας διαβάσει τι περίπου είπε ο σοσιαλφασίστας-προβοκάτορας (συγχωράτε με - δεν μπορώ να τον πω αλλιώς) στο καθυστερημένο έξι ώρες (δυστοκία....) σημερινό "διάγγελμά" του.
Είναι η πεμπτουσία του Homo Pasokus, όπως διαμορφώθηκε στην μεταπολεμική Ελλάδα, και σήμερα εκφράζεται με την πιο αυθεντική μορφή του, κάτι σαν το κύκνειο άσμα του.
"...είναι ντροπή που η Ευρώπη έκλεισε τις τράπεζες για να εκβιάσει την Ελλάδα."!!!
Ο Homo Pasokus ήθελε να εκβιάζει τα μεγάλα αφεντικά με τα λεφτά των μεγάλων αφεντικών!!!
Αφού 5 μήνες ξετίναξε ό,τι ρευστότητα υπήρχε στην Ελλάδα πληρώνοντας τα "χρέη" προς τα μεγάλα αφεντικά, τώρα παραπονιέται, γιατί τα μεγάλα αφεντικά δε συνεχίζουν να του στέλνουν χαρτούρα με το αεροπλάνο, για να πουλάει την τζάμπαμαγκιά του!!
Κι ενώ, ούτε κατά διάνοια δεν του περνάει από το μυαλό, έστω φραστικά, να αμφισβητήσει την κυριότητα των μεγάλων αφεντικών στα λεφτά τους.
Homo Pasokus.
Με αυτό το είδος, το Κόμμα ξέκοψε οριστικά το 1989!!! (Ακούτε Ανταρσυάνοι; Από το 1989!)
Κι έρχονται τώρα, πίσω-πίσω κάποιοι φίλοι, διαγράφοντας ό,τι δρόμους έχουμε ανοίξει από τότε, πάνω από 35 χρόνια σκληρής πάλης με αυτή τη λέπρα, να μας προτείνουν να ξαναβουτηχτούμε στον Βόθρο. Ξεχνώντας, πως αν υπάρχει σήμερα κ.κ. υπάρχει χάρη σε αυτή την σκληρή πάλη.
.................
Κατά τα άλλα, είναι πια σαφές, πως παλεύει για την πολιτική του επιβίωση, μάλλον καμμένος από τους αμερικανούς, όπως μας είπε και χτες το βράδυ ο Ομπάμας. Η κα Μέρκελ τα κανόνισε, ότι θα κάνει αυτή κουμάντο στα του οίκου της. Δεν υπάρχει περίπτωση Κυβέρνησης, που επέζησε χρεοκοπίας. Θα του τρίψουν τη μούρη στο χώμα, είναι θέμα κυριαρχίας. Αξιο τέλος ενός προδότη προβοκάτορα, ενός Πλυτζανόπουλου. Το είχα πεί από την αρχή, ότι δεν είναι δυνατόν, ένα εκλογικό σώμα, που κατά 95% ψήφισε "Ευρώπη" πριν 5 μήνες, να κάνει ..."αντίσταση" στην "Ευρώπη" και να πουλάει "τσαμπουκά" με κάλπικα "όχι"-ναζάκια υποταγής! Και μάλιστα χωρίς καμιά αγωνιστική και ιδεολογική προετοιμασία.
Αυτές τις ώρες αγωνίζομαι να μεταπίσω γνωστούς, και συριζάνους, να μην το ρίξουν "Ναι"!
Πολύ φοβάμαι πως το "ναί" στους γερμανοτσολιάδες θα φτάσει στο 65%.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης προβοκάτσιας, που έχω γνωρίσει στη ζωή μου!
Αυτός δεν ήταν πάντα ο ρόλος των σοσιαλφασιστών;

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Και για να μην παρεξηγηθώ, την τζαμπαμαγκιά και τους ψευτοτσαμπουκάδες τους πούλαγε για εσωτερική κατανάλωση - ήξερε οτι δεν ξεγέλαγε τους "έξω" με αυτά. Στους έξω πούλαγε εκδούλευση καθυπόταξης του Λαού με την πασόκικη συνταγή. Αλλά είναι πια ντεμοντέ.

Ανώνυμος είπε...

To πρόβλημα είναι ότι πέρασαν, και θα περάσουν κι άλλο, στο εσωτερικό τα παπατζιλικια...
Το πιο δύσκολο δεν είναι να δώσεις στον άλλο να καταλάβει ότι διαλέγει κρεμάλα, αλλά το να τον κάνεις να σκεφτεί έξω από τα πλαίσια που τον βάζουν...
Θα είναι μακρύς ο δρόμος, και σταδιακά θα πρέπει με υπομονή να δείχνουμε την αλήθεια και ας μας περνάνε για τρελούς ή ότι άλλο.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

> Πολύ φοβάμαι πως το "ναί" στους γερμανοτσολιάδες θα φτάσει στο 65%.

Και το όχι και το άκυρο έχουν λογική πίσω τους, και το ΚΚΕ έπραξε σωστά δείχνοντας την υποκρισία των συριζεων. Αυτό που δεν μου βγαζει λογική και είναι μέσα στο πλαίσιο του "Σάπια κενωνια που σαπίζει σαπίζοντας" του Σεχταρ είναι το 65% ΝΑΙ και τα χομο πασοκους. Άλλα είναι μια πρόβλεψη (η οποία πατάει πάνω σε μια πολύ συγκεκριμένη θεώρηση του τι είναι και τι θέλει ο κόσμος), και βάση αυτής της πρόβλεψης θα ξαναπούμε την δεύτερα.

Χρουτσοφικος

Ανώνυμος είπε...

Aπο LeninReloaded


The Greek economy has the potential to recover, and in this report we argue that access to alternative financing sources such as zero-coupon bonds (“Geuros”) and fiscal credit certificates could provide the impetus and liquidity needed to grow the economy and create jobs. But there are preconditions: the existing government debt must be rolled over and austerity policies put aside, restoring trust in the country’s economic future and setting the stage for sustainable income growth, which will eventually enable Greece to repay its debt.
http://www.levyinstitute.org/publications/greece-conditions-and-strategies-for-economic-recovery

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή θα μπορούσαμε να είμαστε οι μόνοι που υποστηρίζουμε ένα "ΟΧΙ" στους πιστωτές αυτή τη στιγμή; (θεωρώ δεδομένο πως οι Συριζαίοι ψάχνουν δικαολογία για ΝΑΙ)
Αλλά θα το ρίξουμε άκυρο; Δεν παίζει...

Λέων

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Λέοντα, Επανάσταση με την ευγενική χορηγία της Αντίδρασης μπορεί να είναι μόνο φάρσα και ταυτόχρονα τραγωδία, όπως αυτό, που βλέπουμε τριγύρω μας αυτή τη στιγμή.
Οπως στήσανε την κατάσταση οι Αστοί (+ Προβοκάτορες + Φασίστες + αντικομμουνιστές κάθε κοπής), το διπλό όχι είναι η μόνη δυνατότητα ενός πραγματικού "ΟΧΙ" στην πιο σκληρή επίθεσή τους ενάντια στον Λαό.
Δεν τηράμε μόνο το τυράκι, βλέπουμε και την φάκα από πίσω.
Το διπλό "ΟΧΙ" είναι ταυτόχρονα ΚΑΙ το μεγάλο "ΟΧΙ" του ελληνικού Λαού ενάντια στις δύο μαφίες, που κατασπάραξαν μεταπολεμικά την ελληνική κοινωνία:
1. Τους κλασσικούς αντιδραστικούς, και μάλιστα "δημοκρατικά" φμειασιδωμένους.
2. Τους μετανοημένους κιοτήδες της ταξικής και της αντιϊμπεριαλιστικής πάλης, και μάλιστα στην πιο εμετική τους έκδοση: Γαρνιρισμένους και με μπόλικο Φασισμό.

λαθραναγνώστης είπε...

Το ΟΧΙ, είναι ο φερετζές του ΝΑΙ!

Ανώνυμος είπε...

Ωραία, να πω και εγώ τότε πως το ΟΧΙ ΟΧΙ είναι ο φερετζές του ΝΑΙ ΝΑΙ για να γίνουμε μια ωραία ατμόσφαιρα τίγκα στο επιχείρημα.
Οπως και να έχει, καλή καρδιά και καλή δύναμη σε όλους

Λέων