Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Οι "εντιμότατοι" φίλοι τους

Πρώτα στηριζόμασταν στην πρόταση του ντράγκι και της εκτ που θα έδινε διέξοδο από την κρίση και τη φυλακή του χρέους. Μετά στηρίζαμε το δντ που πήγαινε κόντρα σε κάποιες μη συμφέρουσες προτάσεις κι εγγυόμασταν την καταβολή των δόσεων, για να ζητήσουμε ύστερα την αποπομπή του από το νέο πρόγραμμα, μέχρι που ήρθε η σημερινή του έκθεση, που ευνοεί την αναδιάρθρωση του χρέους και το ξανάκανε φίλο μας. Γενικά στηριζόμασταν πότε στον ένα και πότε στον άλλο εταίρο της τρόικας, που έχασαν όμως την ευκαιρία να γίνουν θεσμοί. Κι αφού τελείωσαν οι αυταπάτες κι οι φίλοι μας, τώρα που η εε αποδείχτηκε πως δεν ήταν το μικρό σπίτι στο λιβάδι που νόμιζαν κάποιοι, τι μέλλει γενέσθαι και ποιοι θα είναι οι φίλοι μας; Μα φυσικά οι αμερικάνοι, που είναι παραδοσιακοί μας φίλοι από το 47’ και ναι μεν δεν μπορούσαν να βγουν ανοιχτά υπέρ του «όχι», αλλά συνέβαλαν στην επίσπευση της δημοσίευσης της έκθεσης του δντ που βγάζει το χρέος μη βιώσιμο κι έτσι η νέα συμφωνία πρέπει λογικά να συμπεριλαμβάνει κάποια σχετική ρύθμιση.
Γιατί το παν σε αυτή τη ζωή είναι να επιλέγεις τους σωστούς φίλους, που θα σε πάνε μπροστά, γιατί χωρίς φίλους, θα ήμασταν μόνοι μας, όπως το δογματικό, φοβικό κουκουέ, που απομονώθηκε πάλι από τις μάζες στο σύνταγμα.

Σε τι συνίσταται λοιπόν ο διαχρονικός βρώμικος ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας; Το 1980 η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία πίστευε και υποστήριζε το σύνθημα «εοκ και νατο, το ίδιο συνδικάτο». Τρεις και πλέον δεκαετίες αργότερα, με τους μύθους για τα πλεονεκτήματα της κοινής αγοράς, όπου τρώνε με χρυσά κουτάλια, να έχουν καταρρεύσει παταγωδώς και με την εε να δείχνει το σκληρό της πρόσωπο, τα αδιέξοδά της και τη ζοφερή προοπτική που επιφυλάσσει για τους λαούς, το ρεύμα αυτό θα έπρεπε να είναι συντριπτικά πλειοψηφικό, έχοντας σύμμαχό του τα γεγονότα και την πείρα των τελευταίων δεκαετιών. Κι αν η σημερινή εικόνα είναι ακριβώς αντίθετη, αν ένα μεγάλο τμήμα του λαού φοβάται να αφήσει τη στρούγκα της ευρωλυκοσυμμαχίας, μη τυχόν μας φάει ο λύκος έξω απ’ το μαντρί, αυτό οφείλεται πρωτίστως στον ύπουλο διαλυτικό ρόλο του πασόκ στο εργατικό κίνημα, την προσχώρησή του στη μεγάλη ευρωπαϊκή ιδέα, και τον εκμαυλισμό χιλιάδων λαϊκών συνειδήσεων με έναν, ανώριμο έστω, αντιιμπεριαλιστικό προσανατολισμό. Εάν πάλι τα φλογερά αντιμνημονιακά συναισθήματα και συναισθήματα του ελληνικού λαού έχουν μεταστραφεί σε βαθμό που να είναι έτοιμος να υπερψηφίσει με νύχια και με πόδια μια νέα μνημονιακή, αντιλαϊκή συμφωνία, αυτό οφείλεται κυρίως στον κούφιο «αντιμνημονιακό» λόγο της κυβέρνησης, και τα αδιέξοδά του, όταν συναντήθηκε με την πεισματάρα πραγματικότητα.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Τις τελευταίες μέρες, κάποιοι ετοιμάζονται μεθοδικά να εξαπολύσουν επίθεση ενάντια στο κουκουέ, που αδυνατίζει τάχα με τη στάση του το «όχι στη συμφωνία» και θα φέρει βαριές ευθύνες, σε μια ενδεχόμενη επικράτηση του «ναι». Αν πάντως ψάχνει να βρει κανείς ενόχους και όχι αποδιοπομπαίους τράγους για να φορτώσει τις δικές του ευθύνες, οφείλει να τους αναζητήσει πρώτα και κύρια στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Δεν αδυνατίζουν το όχι οι παλινωδίες της κοινοβουλευτικής ομάδας των ανελ, η υποχωρητικότητά τους στις πιέσεις των μεγάλων συμφερόντων με τα οποία συνδέονται, η πρωτοβουλία αιτήματος για την ακύρωση του δημοψηφίσματος κι η πρώτη διαρροή του κυβερνητικού λόχου (δομοβολίτης) που θα ψηφίσει «ναι»;
Δυναμώνουν ή αδυνατίζουν το «όχι» οι εκλεγμένοι υποψήφιοι του σύριζα στην τοπική αυτοδιοίκηση, που είτε παραιτούνται, είτε διαχωρίζουν τη θέση τους, υποστηρίζοντας το ναι;
Δυναμώνουν ή αδυνατίζουν το «όχι» οι κυβερνητικοί χειρισμοί σε μια σειρά θέματα που δημιουργούν αναπόφευκτα κλίμα ανησυχίας (για να το θέσω επιεικώς); Ήταν πολύ δύσκολο να προβλέψουν τι θα γινόταν με τις τράπεζες; Να αποφύγουν το μπάχαλο με τους συνταξιούχους; Να προειδοποιήσουν και να προετοιμάσουν τον κόσμο, για αυτά που θα είχε μπροστά του να αντιμετωπίσει; Δυσκολεύει ή δυναμώνει το «όχι» η αδιαφορία της κυβέρνησης μπροστά στο μπαράζ απολύσεων εργαζομένων, των υποχρεωτικών αδειών (μετά ή άνευ αποδοχών), των απειλών και των υποδείξεων (στην καλύτερη) των εργαζομένων από τους καπιταλιστές στις επιχειρήσεις τους; Και πόσο βοηθάει να βαφτίζεται εθνική, αστική τάξη ο γιαννακόπουλος, που σταμάτησε, όπως λέγεται, εκτάκτως τη μισθοδοσία στη βιανέξ;

Ο σύριζα απαντάει στο αντίπαλο στρατόπεδο σε θυμικό επίπεδο, ο μόνος φόβος μας είναι ο φόβος,
για να αποκρούσει τη μεθοδευμένη τρομοκρατία. Τι σχέδιο έχει εμφανίσει όμως για την επόμενη μέρα, από τα πιο «μικρά», πχ την αγωνία του κόσμου για τις συντάξεις και τις καταθέσεις του, μέχρι τα πιο μακροπρόθεσμα, όπως το χρέος κι η «βιωσιμότητά» του;
Ξαναμπαίνει λοιπόν το ερώτημα: ποιος σκορπίζει το φόβο με την ανυπαρξία εναλλακτικού σχεδίου; Ποιος ατσαλώνει και εμπεδώνει το φόβο με αυτές τις κινήσεις; Πόσο βοηθάει τη δική μας υπόθεση ένα «όχι» σαν αυτό του σύριζα; Και παρακάτω: ακόμα κι αν υποθέταμε πως μία έξοδος από το ευρώ θα επέφερε ρήγμα στην αστική κυριαρχία ή ότι με κάποιο μαγικό τρόπο ανήκε στη διαβόητη κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης, πώς ακριβώς θα βοηθούσε μια τυχόν ανοργάνωτη έξοδος, με αυτούς τους όρους, που θα μοιάζει με ατύχημα;

Εν κατακλείδι και με δυο λόγια: ποιος βοηθάει και αδυνατίζει τελικά το γνήσιο, πραγματικό «ΟΧΙ» σε κάθε είδους μνημόνιο από όποιον κι αν προέρχεται;

Αντί επιλόγου και κωδικοποιημένα για τα σημερινά.
Τα ματ του πανούση χτύπησαν με χημικά την πορεία της ανταρσυα, έξω από τα γραφεία της εε. Άλλο θέμα να συνταχθείς με το "όχι" κι άλλο να βάλεις στο στόχαστρό σου τα ιερά και όσια του αστικού, πολιτικού συστήματος.

Η συγκέντρωση του κκε ήταν λίγο πάνω από τα επίπεδα των συγκεντρώσεων του τελευταίου μήνα.
Από την ομιλία του γγ ξεχωρίζω δύο σημεία.
Το πρώτο όταν επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για τον προκλητικό ισχυρισμό του πως η κυβέρνηση διασφαλίζει τα «βασικά αγαθά»:
Τι, αλήθεια, εννοεί ο πρωθυπουργός όταν λέει «μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα βασικά αγαθά»; Τα στοιχειώδη δεν μπορούσε να τα εξασφαλίσει ο εργαζόμενος και ο συνταξιούχος ούτε όταν πληρωνόταν κανονικά τον μισθό, τη σύνταξή του. Ποια είναι σήμερα τα βασικά αγαθά, που είπε ο Τσίπρας χθες; Μόνο ένα μπουκάλι γάλα για το παιδί και μισό πιάτο φαΐ; Έτσι τη βγάζει αυτός στο σπίτι του. Σα δεν ντρεπόμαστε...


Κι ένα δεύτερο, όπου απευθύνει γενικό κάλεσμα σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο: Καλούμε σε ετοιμότητα όλες τις δυνάμεις που ενδιαφέρονται για το καλό του λαού μας, ενάντια σε οποιεσδήποτε εξελίξεις που θα θελήσουν να τον φέρουν στη γωνία, άβουλο παρατηρητή των γεγονότων και των εξελίξεων για τη διάσωση του βάρβαρου συστήματος και των κυβερνήσεών του, που συνεχίζουν να ξεζουμίζουν το λαό και τη νεολαία.

Τα μάτια ανοιχτά και τα λεφτά χαμένα...

21 σχόλια:

faros είπε...

Σχετικά με την δεύτερη επισήμανσή σου (από την Ομιλία Κουτσούμπα σήμερα στο Σύνταγμα), ας διαβάσει κανείς το παρακάτω άρθρο.

http://902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/70859/kentriki-epitropi-organosis-tis-allileggyis-sygkrotoyn-pame-paseve-mas

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Μόλις, προ ολίγου,
ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ!

Κοινωνική ανάλυση: ...περίπου ΚΚΕ!
Ψήφος στο δημοψήφισμα: ΟΧΙ!!!!
Επεξήγηση: "Οχι στο μνημόνιο της κυβέρνησης Τσίπρα"!
Με λίγα λόγια ...."κριτική υποστήριξη", αλα ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Αλλη μια συνιστώσα, του τΣύριζα!

Και μια μικρά λεπτομέρεια: Η εκφωνήτρια της ΕΡΤ του "σφου" κ. Τσακνή, ανήγγειλε την είδηση λέγοντας μόνο την φράση: "Χ.Α.: Οχι στο μνημόνιο της κυβέρνησης Τσίπρα"!
Το "ΟΧΙ-στην-κάλπη" το θέλουμε, αλλά δεν το λέμε!
Είπαμε, στην πολιτική πολλά πράγματα γίνονται αλλά δε λέγονται, χε! Χε!
Παπατζήδες!!!!!

Πω, πω ξεβρακώματα! Οχι όλοι μαζί ρε παιδιά, δε μπρολαβαίνουμε να τα προφτάνουμε στο Λαό! Λίγα-λίγα! (Επίτηδες το κάνουνε οι "φούστηδες"....)

Poe είπε...

Εχει ενδιαφερον τα οσα λεει εδω ο αλεξης

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500009692

Δηλαδη ρε αλεξη τελικα αμα βγει το ναι θα παραιτηθεις η οχι;
Δεν ξερω, αμα βγαζετε ακρη εσεις πειτε μου και μενα....
Πυθια ο αλεξης

Ανώνυμος είπε...

στο alfavita αναρωτιουνται ποιον προβοκαρει ο Πανουσης με το πέσιμο των ματ, δεδομένου ότι η ανταρσυα είναι δικά τους παιδιά. Γέλασα είναι η αλήθεια.


Πμ

Διον είπε...

Φοβαμαι οτι παμε για το χειριστο σεναριο, δηλ οριακη επικρατηση του ΝΑΙ.

σε αυτη την περιπτωση η λογικη λεει οτι εχουμε ηρωικη εξοδο Τσιπρα κ καψιμο νεων χαρτιων απο μεριας Αστ.Ταξης (πχ Καμινης,Ποταμης)

Η επιθεση στο ΚΚΕ απο ψεκασμενους αριστεριστες κ καθε ειδους φασιστες θα ενταθεο και πρεπει να εχουμε την πιο σκληρη αμυνα που ειχαμε ποτε. Θα θελησουν να μας τελειωσουν.

Οσοι φιλοι ψηφισουν ΟΧΙ δεν πρεπει να συνταχθουν με αυτο. Την επομενη μερα δεν πρεπει να λυπει κανεις

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Υπάρχουν κι άλλοι εντιμότατοι φίλοι:
The Greek People Should Vote No ....
....που ενδιαφέρονται για το "ΟΧΙ-στην-Κάλπη" του τΣυριζανέλ
εκτός από ΑΝΤΑΡΣΥΑ+ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ+"ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ".
Η ...κοινωνική(!) Αμερική vs. νεοφιλελέ Ευρώπη!!!
Δε λέγαμε ό,τι παίζονται χοντρά παιχνίδια;

λαθραναγνώστης είπε...

Αυτοί που έχουν στήσει σκηνικό,πραγματικό state of the art παραπλάνησης, είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Φοβερή δουλειά!
Το ότι τελικά προτείνουν το "ΟΧΙ", πρέπει να σου το πουν, διαφορετικά, αν δεις τις αφίσες και τις προκηρύξεις τους, νομίζεις ότι προτείνουν ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ δηλ άκυρο. Τελικά, θα υπάρξουν οπαδοί τους που θα ρίξουν πραγματικά άκυρο και θα πάθουν χουνέρι!!
Ο κλασικός πλέον χαφιές του διαδικτύου, ο Ε.Α, προτείνει "ΟΧΙ" και πολύ ανάθεμα στην "Lead team" (κατα το Dream Team) του ΚΚΕ.
Η "Νέα Σπορά",σε δύο συνέχειες, προτείνει κι αυτή το "ΟΧΙ" αλλά με κομματικό προφυλακτικό.

Συνοψίζοντας: 29 αριστερομικροαστικά,οπορτουνιστικά κόμματα και ταξικά ναυάγια συνιστούν "ΟΧΙ". Αυτοί ξέρουν!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ ΦΙΛΕ ΔΙΟΝΥΣΗ

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΑΛΙ ΚΚΕ ΚΙ ΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙ ΑΚΥΡΟ.

Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΕΩΣ ΜΑΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Αναυδος είπε...

Θα το ξαναγραψω γιατι επαναληψη μητηρ μαθησεως αν και εδώ ταιριαζει περισσοτερο το παθημα που δυστυχως ΘΑ μας γινει μαθημα

Η εξωτικη αριστεροδεξια συμμαχια που κυβερνα τη χωρα δεν ειχε καμμια προθεση ουτε σχεδιο για συγκρουση. Υπηρετωντας συγκεκριμενες μεριδες της αστικης ταξης ηθελε να φερει μια συμφωνια που θα ελυνε διαπαντος (η τουλάχιστον για μεγαλο χρονικο διαστημα) το προβλημα της χρηματοδοτησης της ελληνικης καπιταλιστικης οικονομιας

Ετσι τους 5 μηνες που κυβερνα επεστρεψε αμεσα 11,5+6 ως 8 δις = 17,5-19,5 δις
Αφησε ανοικτες τις τραπεζες με αποτελεσμα εκκροες ανω των 30 δις Δεν μεριμνησε για τη δημιουργια αποθεματων σε στρατηγικα αγαθα (τροφιμα, φαρμακα, καυσιμα). Αδιαφορησε για τις απειλες των δανειστων τους οποιους νομιζε ότι θα γοητευσει με τις μπαρουφες του υποκ κλπ κλπ. Ετσι αφου απωλεσε κάθε διαπραγματευτικο χαρτι εβαλε τη χωρα γυμνη στις ορεξεις των δανειστων που με τη σειρα τους εσφιξαν το σκοινι. Προσπαθησε ο Τσιπρας να σωσει το κομμα τους και την υστεροφημια του με δημοψηφισμα και απλως εκανε τα πραγματα χειροτερα (όπως ο ΓΑΠ πριν από αυτόν),

Οι τραπεζες είναι η καρδια του καπιταλιστικου συστηματος . Επειδη δεν υπάρχει προσωρινό κλείσιμο το κλεισιμο τους θα κρατησει 2 χρόνια στο αισιόδοξο σεναριο. Το αποτελεσμα θα είναι ότι πολλες επιχειρησεις θα κλεισουν στελνοντας στην ανεργια χιλιαδες ακομη. Δεν συζητω ότι και οι συνταξιουχοι δεν θα δουν ολοκληρη τη συνταξη τους παρα μετα από αρκετους μηνες το αυτό ισχυει και για τους μισθούς των ΔΥ.

Οι αναλυσεις του ΚΚΕ επιβεβαιωνονται σε πολλα επιπεδα
- με πορδες δεν βαφεις αυγα. Η ρηξη προυποθετει κοινωνικοποιηση των μονοπολιων (αμεσα τραπεζες, ενεργεια, φαρμακα,τροφιμα) ελεγχος του στρατου και των σωματων ασφαλειας
- ο ρεφορμισμος και ο οπορτουνισμος οδηγουν σε ηττα ολο το εργατικο κινημα αφου το στελνουν αοπλο να δωσει μια μαχη που δεν είναι η δικη του

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

dionysis, μη σε παίρνει από κάτω η virtual reality! Από την Ανταρσύα δεν είναι καθόλου καλά τα νέα (για την Ανταρσύα). Και κυκλοφοράει στο δίκτυο ένα γράμμα (κρατήσου) του ...Ρούση(!), που αν δεν είναι hoax, θα κλάψουνε μανούλες.
Ο πολιτικός χρόνος τρέχει με χίλια. Το ΚΚΕ με την "αδιάλλακτη" προσήλωσή του στο ταξικό και στο λαϊκό συμφέρον, φαίνεται πως έδωσε μια γερή κλωτσιά στον τροχό της Ιστορίας.
Ακουσα οτι ακόμη κι ο Λεβέντης καλεί σε άκυρο! ("Από παιδί κι από τρελλό....κλπ")

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

dionysis, επίσης, για τον Λαό δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα σε "ΝΑΙ" και "ΟΧΙ". Το λένε και οι ίδιοι, και το πρωϊ ο Χατζηνικολάου ωρύονταν ακριβώς γι αυτό ("βρήτε τα, αφού το ίδιο ακριβώς επιδιώκετε!").
Τελείως προσωπική εκτίμηση: Πολιτικά η ήττα του σοσιαλφασιστικού στρατοπέδου συμφέρει κάργα το κίνημα και τον Λαό, γιατί αυτό το προδοτικό-προβοκατόρικο μόρφωμα αποτελεί τον υπ. αριθμόν ένα πολιορκητικό κριό της Αντίδρασης ενάντια στην καρδιά του εργατικού κινήματος, και μια τέτοια ήττα θα τους ταρακουνήσει. Μπορεί να μην είναι ο κύριος εχθρός, αλλά ανήκει σε αυτό, που λένε οι στρατιωτικοί "εκκαθάριση εδάφους" για να μπορεί να ξεδιπλωθεί η επίθεση στον κύριο εχθρό, και γι αυτό έχει προτεραιότητα.

Αναυδος είπε...

Η ξεφτυλα δεν εχει πατο αλλα τουλαχιστον οι μασκες πεφτουν και τα ονοματα των μανιαδακικων βγαινουν στη φορα. Να ξερουμε ποιους θα φτυσουμε την επομενη φορα

http://www.efsyn.gr/arthro/pragmatiko-noima-toy-ohi

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με αυτό που λέει ο Διονύσης και το ζήτημα των ενδεχομενων διαροών απο το κόμμα, έχω να πω οτι η κατάσταση μου θυμίζει αυτό εδώ.
http://www.komep.gr/2012-teyxos-3/arxeiako-yliko-ta-didagmata-apo-thn-eksegersh-toy-amboyrgoy

Τότε, η ΤΟ Αμβούργου ήταν η μόνη που εξετέλεσε τη σωστή απόφαση για εξέγερση. Είχε απώλειες προφανώς, θανάτους, φυλακίσεις κτλ. που βραχυπρόθεσμα μπορεί να εβαλε εμπόδια στη δουλειά του κόμματος εκεί, αλλά αυτό άφησε μια παρακαταθήκη που αποτέλεσε λίπασμα για το μέλλον. Αυτό είναι μάχη που δίνεται τώρα απο το κόμμα και επενδυτική πολιτική για το μέλλον.

Οργή και επιμονή, γνώση και αγανάκτηση.

Ανώνυμος είπε...

Αυτος ειναι ακομα μελος του κομματος? Γιατι ως τετοιο υπογραφει αυτο το κειμενο που φανερα ειναι οχι απλα εκτος γραμμης αλλα πολεμικο ως προς την πολιτικη του κομματος οχι μονο στο θεμα του δημοψηφισματος αλλα εδω μιλαει για πλατειες, πατατες κλπ

ratm

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ninel EhV MiK, επειδή δε θυμάμαι να έχεις εμφανιστεί ξανά στο μπλοκ, κι επειδή οι μέρες είναι πονηρές, κι εμένα να σου πω την αλήθεια πολλά πράγματα μου φαίνονται ύποπτα, δε βλέπω κανέναν λόγο να δημοσιεύσω ένα σχόλιο που μιλάει για προδότες μπλόγκερ και νενέκους συντρόφους που θα στηρίξουν το "ναι". Αν θες να μας πεις κάτι ουσιαστικό και τεκμηριωμένο, σου εύχομαι καλή τύχη και καλά μυαλά στο επόμενο σχόλιο.

Αναυδος είπε...

παντως το ΟΧΙ ολο και περισσοτερο μοιαζει με το ΝΑΙ. Οι συριζεοι σκιζουν τα ρουχα τους οτι θα ερθει αμεσα συμφωνια ο Τσιπρας σε 48 ωροες ο Βαρουφ την ανακαλυψε καπου στο κτιριο στο οποιο εφινε συνεντευξη

Καλο θα ειναι ολοι οι φιλοι του κομματος να μην πεσουν στη παγιδα του σιριζοανελ

Ninel EhC MiK είπε...

Δες το 15 % των ψηφοφόρων του ΚΚΕ που λένε ΝΑΙ σε όλα τα γκάλοπ και τον παρακάτω μπλόγκερ του ΚΚΕ

http://stokalokaistodiaolo.blogspot.gr/2015/06/blog-post_30.html

Δεν χρειάζεται να το δημοσιεύσεις το σχόλιο μου δεν έχω ανάγκη αυτοπροβολής

(Είμαι σχολιαστής στον Φάρο που διαβάζω τακτικά αν θες ψάξε να διαβάσεις της απόψεις μου)


Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος καθηγητής τι προτείνει τελικά;Θα λεγα πως προσέχει τον κώλο του για την δευτέρα.
http://www.imerodromos.gr/rousis/

Sentic

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα, από τους κουκουέδες το 15% ψηφίζει "ναι", και το 50% θέλει να μείνει στην ευρωζώνη σύμφωνα με τα γκάλοπ...

Η σιχαμάρα απέναντι στα αριστεροακροδεξιά σκατά βαράει κόκκινο αυτές τις μέρες, έχουμε πεθυμήσει τον λαλιώτη.

Ijon Tichy

ΥΓ: Βλέπω τώρα και τους τουιτερικούς αντάρσυους που τους λένε για τον καμμένο και απαντάνε για το...89. Δεν είναι χαζοί, δεν είναι αυτιστικοί, απατεώνες του χειρίστου είδους είναι.

zoot horn rollo είπε...

Οποτε ενταξει, βγηκε το συμπερασμα...οπως το '12 με τη δηθεν διχασμενη ΚΕ.
Συγχαρητηρια.

Ανώνυμος είπε...

Ijon Tichy, αυτή τη τελευταία βδομάδα σκέφτομαι οτι στο παρελθόν έχω ψηφίσει ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί τη θεωρούσα... πούρα επαναστατική δύναμη και ρίχνω φάσκελα στη μούρη μου. Και νομίζω οτι όσο αυτοί δίνουν το αριστερό άλλοθι στο ΣΥΡΙΖΑ, δύσκολα θα ξεμπερδέψουμε με τις δικές του αυταπάτες.


Πμ